Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Recommended Posts

Μολις δέχθηκα ενα τηλεφωνημα απο ενα διαγνωστικο κεντρο, που βρισκετε στην Κηφισιας, το οποιο κανει γονιδιακες εξετασεις προληπτικα για να διαγνωστουν καποιες κληρονομικες αρρωστιες.

Ομολογω οτι μου κεντρισε το ενδιαφερον γιατι η αληθεια ειναι οτι με ολα αυτα στο μυαλο μας ολη μερα εχουμε παραμελησει λιγο τα ετησια τσεκ απ που θα επρεπε να κανουμε και εγω και ο συζυγος.

Βρισκουν λέει απο τις γονιδιακες εξετασεις οποιαδηποτε προδιαθεση για καρδιολογικα, καρκινους κλπ που θα δειξουν τα γονιδια. Αναλαμβανουν την τυχον αγωγη που θα χρειαστει και αντιστοιχα παρακολουθηση απο πανεπιστημιακους γιατρους.

Η εξεταση γινεται απλα με ληψη σιελου απο το εσωτερικο του μαγουλου.

Το κοστος για τις καρδιολογικες εξετασεις, αγωγή και παρακολουθηση ειναι 240,00€ ανα ατομο.

Η αληθεια ειναι οτι δεν μου περισσευουν αυτα τα χρηματα τωρα αλλά επειδη απο τη δικη μου πλευρα γιαγια και μαμα πασχουν απο καρκινο του στηθους και προσφατα διαγνωστηκε στον πεθερο μου καρκινος εκτεταμενος σε παχυ εντερο, προστατη, πνευμονια και οστα! Οπως καταλαβαινετε αυτο με αγχωνει ιδιαιτερα για εμας.

Στον αντιποδα βεβαια, αντιστοιχα με αγχωνει να γνωριζω οτι εχω προδιαθεση να αρρωστησω εγω ή ο συζυγος απο κατι τετοιο και τι γινεται σε περιπτωση που ισως δεν υπαρχει θεραπεια? Να ζω με το αγχος ποτε θα μου παρουσιαστει?

Θα εκτιμουσα τη δικη σας γνωμη, αν εχετε κανει τετοιες εξετασεις ή αν θα σας ενδιεφερε.

Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία:

Χρειάστηκε να κάνω κάποιες γονιδιακές εξετάσεις στην αρχή της εγκυμοσύνης μου που μου στοίχισαν ΠΟΛΛΑ λεφτά, και δεν ήταν και για μεγάλο εύρος παθήσεων. Με τα λεφτά που σου περιέγραψαν, δεν είμαι σίγουρη τι μπορούν να εξετάσουν τελικά.

Οι γιατροί που με παρακολουθούν πλέον μετά από συζήτηση για το γενεολογικό μου δέντρο και τις παθήσεις του συγγενικού μου περιβάλλοντος, ήταν σε θέση να μου πουν για ποια πράγματα έχω προδιάθεση και πώς αυτή κληρονομείται με βάση το φύλο, δεν με παρέπεμψαν σε επιπλέον εξετάσεις.

Στη θέση σου θα τους ζητούσα τη λίστα των εξετάσεων και θα συμβουλευόμουν κάποιο γιατρό, ο οποίος θα μπορούσε να μου πει τι έχει νόημα να κάνω και τι όχι. Πχ στα μαιευτήρια σε αναγκάζουν να κάνεις εξετάσεις των οποίων το αποτέλεσμα το ξέρεις ήδη απλά γιατί είναι μέρος του πακέτου...

Link to comment
Share on other sites

δεν κατάλαβα καλά...

Αφενός θα σου πούνε για ποιες παθήσεις έχεις προδιάθεση. Οκ, πες καλό είναι να το ξέρουμε. (αν και φαντάζομαι ότι εφόσον είναι γονιδιακό το θέμα, τις ξέρεις πάνω κάτω από γονείς/συγγενείς).

Δεύτερον, τι αγωγή μπορούν να σου κάνουν για κάτι που απλά έχεις προδιάθεση να πάθεις?

Τρίτον, θα σε παρακολουθούν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, για πόσο καιρό? Γενικά τί θα περιλαμβάνει η παρακολούθηση?

Κι όλα αυτά μόνο με 240 ευρώ????

O gios mou-3 H korh mou-4

weight.png[/url]

Link to comment
Share on other sites

Η ενημερωση ειναι δωρεαν ουτως ή αλλως και δεν εχεις αδικο σε αυτο που μου λες.

Εγω περιμενα οτι το κοστος θα ειναι αρκετα υψηλο, βεβαια τα 240,00 διευκρινιζω οτι ειναι μονο για καρδιολογικες ασθενειες, αυτο που καταλαβα ειναι οτι αν θελω να κανω εξετασεις και για καρκινο π.χ. θα χρειαστω αλλα 240,00 περιπου.Και οτι αλλο φασμα επιλεξω αντιστοιχα αλλα 240,00. Ισως για αυτο να ακουγεται στην αρχη δελεαστικο αλλά στο τέλος το πακετο να αυξανεται αρκετα.

Απλα ισως να ειναι καλο να διαγνωσεις κατι στην αρχη.

Μηπως γνωριζει κανεις σε τι κεντρο θα μπορουσα να απευθυνω για να κανω αυτες τις εξετασεις;

Link to comment
Share on other sites

Μολις δέχθηκα ενα τηλεφωνημα απο ενα διαγνωστικο κεντρο, που βρισκετε στην Κηφισιας, το οποιο κανει γονιδιακες εξετασεις προληπτικα για να διαγνωστουν καποιες κληρονομικες αρρωστιες.....

Εμείς κάναμε διάφορες παρόμοιες εξετάσεις, μοριακό καρυότυπο και άλλα, αλλά είχαμε συγκεκριμένους λόγους γι αυτό.

 

Το να σε πάρουν τηλέφωνο στο άσχετο και να σου προσφέρουν πακέτο εξετάσεων σάπιο μου φαίνεται. Μήπως κάνατε καμμιά βαρβάτη ιδιωτική ασφάλιση και σε ψαρεύουν; :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το να σε πάρουν τηλέφωνο στο άσχετο και να σου προσφέρουν πακέτο εξετάσεων σάπιο μου φαίνεται. Μήπως κάνατε καμμιά βαρβάτη ιδιωτική ασφάλιση και σε ψαρεύουν; :lol:

 

Καταρχην, το τηλεφωνημα ηταν προς το γραφειο γιατι απευθυνονται λεει κυριως σε επαγγελματικους χωρους γιατι δεν υπαρχει χρονος για να πανε για εξετασεις και εξυπηρετουν αυτοι κλεινοντας ενα ραντεβου στο χωρο μας.

Οσον αφορα τις ασφαλειες δεν εχω αυτη τη στιγμη, αλλά οταν με ρωτησε αν γνωριζω για τις γονιδιακες εξετασεις σαφως και η απαντηση μου ηταν πως ειναι εξετασεις καθαρα ασφαλιστικων εταιρειων προκειμενου να γνωριζουν τι ειναι καλυτερο για αυτους να περιορισουν στις ασθενειες.

 

Μαλλον θα το αφησω ετσι το θεμα, στο κατω κατω αρκετο αγχος εχω ήδη γνωριζοντας το ιστορικο μου και του αντρα μου, ποσο μαλλον να μου επιβεβαιωσουν κιολας οτι θα αρρωστησω!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην, το τηλεφωνημα ηταν προς το γραφειο γιατι απευθυνονται λεει κυριως σε επαγγελματικους χωρους γιατι δεν υπαρχει χρονος για να πανε για εξετασεις και εξυπηρετουν αυτοι κλεινοντας ενα ραντεβου στο χωρο μας.

Ελα ρε δεν το ξερα οτι έρχονται ντελίβερυ τα διαγνωστικά κέντρα.

(Δεν διευκρίνησες πού απευθυνόταν το τηλεφώνημα και υπέθεσα οτι πήραν σε σπίτι).

Να θυμηθώ απο Δευτέρα να παραγγείλω ένα τεστ παπ :lol::lol::lol:

Μαλλον θα το αφησω ετσι το θεμα, στο κατω κατω αρκετο αγχος εχω ήδη γνωριζοντας το ιστορικο μου και του αντρα μου, ποσο μαλλον να μου επιβεβαιώσουν κιολας οτι θα αρρωστησω!

Ναι δεν έχεις άδικο σ'αυτό.

Αν και καμμιά φορά η γνώση είναι δύναμη.

Ασχετα με τα βιο-ηθικά διλήμματα. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...