Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβληματα διατροφης


Recommended Posts

Η κορη μου ειναι 18 μηνων κι εχω προβλημα με τη διατροφη της. Δεν θελει πλεον αλεσμενα (φυσιολογικο το βρισκω) αλλα απο την αλλη εχει ακομη μονο 4 δοντακια και κατα συνεπειαν δεν μπορει να μασαει και πολλα πολλα. Επιπλεον εχει κοψει και τη φρουτοκρεμα. Οποτε της εφτιαξα τον τελευταιο καιρο κατεληξε στα σκουπιδια. Ως εκ τουτου τρωει αυγο με ψωμακια το πρωι και μετα τρωει λιγη μπανανα (αυτη την καταφερνει) η λιγο αχλαδι ωριμο για να μασαει ή της στιβω λιγο πορτοκαλι. Επειδη δεν της δινω πια κρεμες του εμποριου για απογευμα (κι αυτες μονη της της εκοψε αλλα μεταξυ μας αυτο το χαρηκα) η γκαμα επιλογων περιοριστηκε πολυ. Το μεσημεριανο το τρωει (λιγη ποσοτητα, αλεσμενο) με χιλια δυο καραγκιοζιλικια εκ μερους μου και μας παιρνει 1,5 ωρα να φαει 100-150 μλ. Το απογευμα της φτιαχνω λιγο τραχανα, η γιαουρτι (που δεν τρελαινεται) αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενη απο τη διατροφη της. Ειναι αδυνατο παιδακι και στενοχωριεμαι. Βλεπω οτι πειναει αλλα το ενα της ξινιζει, το αλλο της βρωμαει... Τωρα τελευταια της εφτιαξα τοστακι και το εφαγε ολο. Επισης τρελαινεται για ψωμι. Πολυ ψωμι ομως. Εμεις στο σπιτι παιρνουμε τυρι με πολυ χαμηλα λιπαρα και αναρωτιεμαι αν κανει που της το βαζω στο τοστ. Θα μπορουσα ας πουμε να της βαλω λιγο ανθοτυρο στο ψωμακι της που δεν εχει κι αλατι; Τι αλλο μπορω να της δωσω; Τι μου προτεινετε απο επιλογες; Ωρες ωρες ειμαι να σκασω γιατι ολα ωραια και καλα μεχρι να ερθει η ωρα του φαγητου...Μαχη γινεται να την ξεγελασω να φαει λιγο, μας παιρνει πολυ ωρα σε καθε γευμα και επειδη δεν μου αρεσει να την πιεζω ειναι εξουθενωτικο και για μενα πολλες φορες μεχρι να τα καταφερω να φαει. Το τι φαγητο πεταω δεν λεγεται. Βραζω ποση ωρα το μοσχαρι με ενα σωρο καλουδια μεσα αλλα δεν...Οποτε παει στον κουβα. Της αρεσει να τρωει τα φαγητα ετσι, αλλα με 4 δοντακια τι να σου κανει το καημενο; Και αιντε να μασουλισει λιγακι, κουραζεται με αποτελεσμα να μην τρωει επαρκως. Επισης τρωει αρια και που καμια γαλακτοφετα κιντερ (με μεγαλη ειν' η αληθεια ορεξη) αλλα το σοί πραγμα ειναι αυτη η γαλακτοφετα; Μηπως δεν πρεπει να τρωει; Τι αλλο υπαρχει; Σε φαγητο εννοω γιατι δεν θελω να τρωει γλυκα. Μια μερα τωρα που ημουν κατω στη μαμα μου εφτιαξε μια θεια μου φακες και της δωσαμε και τις εφαγε καλα αλλα δεν ξερω να φτιαχνω η ανοικοκυρευτη :oops: Πως φτιαχνονται; :oops: Δοκιμασα επισης να της αλεθω μονο το κρεας και τα υπολοιπα να της τα δινω ετσι, αλλα δεν ξεγελαστηκε. Τα ζυμαρικα δεν της αρεσουν καθολου, τα μακαρονακια τα φτυνει οσο ψιλοκομμενα κι αν ειναι. Για πειτε φαγητα... Αλλα θα με βοηθησετε στις συνταγες γιατι αυτα τα παραδοσιακα δεν τα ξερω καθολου... :oops::oops:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ευχομαι ολοψυχα να μην σου πω καλωσηρθες στο club.Εμένα τώρα ειναι 2,5 ετων και απο Σεπτεμβριο ( 20 μηνων τοτε ), εχουμε κοψει σχεδον τα παντα.Κρέας εχει από τοτε να φαει.Οπως λες και συ πολυ ψωμι,εγω στο τοστ του βαζω κασερι παραδοσιακο, προτιμω σοχου αν εχεις ακουστα,και τυρι φετα.Επίσης πέρνω ετοιμες πιττες ( απο σουβλακια ) από χρυση ζυμη ριχνω λιγο φαγητο,απο πανω κασερι το ψηνω για 10 λεπτα και ετοιμο.Κάποιες φορες πιανει.Επίσης φρουτα καθολου.Να δω τωρα που τελειωνουν τα πορτοκαλια τι θα κανουμε Jean.Σκέφτομαι να παρω αποχυμωτη.Εύτυχως ως μωρακι ηταν στα ανωτατα ορια στις καμπυλες και τωρα ημαστε στα ισια.Οσο αναφορα το οτι δεν ξερεις να μαγειρευεις κανεις δεν ηξερε.Εγω ημουν με το βιβλιο της βεφας ( μπλε ελληνικη κουζινα ) αγκαλια.Μπορεις επισης να της κανεις φιλετο κοτα ή μοσχαρι στο χυτρακι το μικρο πεντανοστιμο,γρηγορο και πολυ μαλακο.Επίσης σε ζωμο που εχω βρασει κοτοπουλο ή μοσχαρι βραζω χυλοπιτες και λιγη φετα το τρωει καποιες φορες.

Ασε χτυπησες ζητημα που ποναει εδω και μηνες.Τον Ιουνιο που εχουμε εμβολιο προφανως θα μας δωσει και εξετασεις σιδερο κτλ.

Πάντως τελευταια φορα που μιλησα με τον γιατρο μου ειπε οτι απο τη στιγμη που εχουμε φυσιολογικη αναπτυξη,δεν εχουμε διαροιες και εμετους δεν συντρεχουν λογοι ανυσηχιας.Ο οργανισμος εχει τα αποθεματα του.

 

Περιμένω και γω με ανυπομονησια απαντησεις σ'αυτο το θεμα

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμενα η δικια μου δεν τρωει τιποτα,δεν της αρεσει τιποτα,εχω δομικασει τα παντα, ακομα κ γλυκα,μονο νερο πινει σε μεγαλες ποσοτητες ,το γαλα το εχει κοψει κ δεν πινει καθολου.Προσπαθω να την απασχολω κ να παιζουμε την ωρα του φαγητου κ να ανοιγει το στομα της για να μπορεσω να την ταισω.Εχω ρωτησει διατροφολογο κ μου εχει πει οτι περισσοτερο ασβεστιο σε τυρι εχει η γραβιερα κ το κατικι,κ προσπαθω επειδη δειχνει οτι δεχεται περισσοτερα τα τυρια να της δινω τα συγκεκριμενα.Την φρουκρεμα της την δινω αλεσμενη κ της βαζω μεσα κ ενα γιαουρτακι κ με τα χιλια ζορια προσπαθω να φαει οσο περισσοτερο γινεται.Απο οτι εχω δοκιμασει δεν της αρεσει ΤΙΠΟΤΑ ειναι ενα παιδι που οσο κ να την αφησεις νηστικια δεν εχει προβλημα,το μονο που μπορω να σου πω ειναι καλη ΥΠΟΜΟΝΗ .

γιατι δυστυχως εγω φρικαρω πολυ κ τρελαινομαι

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και απο εμένα.. δυστυχώς και εγώ αντιμετωπίζω τα ίδια... ο μόνιμος τρόμος μας είναι το φαγητό και εμάς ο μπόμπιρας έχει δυσκολία στο φαγητό... Είναι 17 μηνών τώρα και φτάνω σε σημείο να φτιάχνω 3-4 διαφορετικά φαγητά για να φάει κάτι και υπάρχει μία ιδιαιτερότητα.. ο μικρός είναι πρόωρος με χαμηλό βάρος .. είναι 8700 όταν κανονικά θ αέπρεπε να ήταν τουλάχιστον 12 klg ... Να σουπώ ότι κάποιες φορές ο άντρας μου κι εγώ ζηλεύουμε τα φαγητά που φτιάχνω στο μικρό!!! άρα Φίλη Jean δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση το εάν ξέρεις ή όχι να μαγειρεύεις με το εάν το παιδί σου τρώει ή όχι...

 

Α.. δοκίμασε να φτιάξεις μικρές πίτες.. θα σου πώ άυριο πώς... αύτό είναι το μόνο που τρώει.. εάν είχα κάεθ μέρα πίτα θα έτρωγε καλά .. φιλιά

Κάθε μέρα ένα μικρό "Θαύμα" κάνει τη ζωή μου ομορφότερη!!!

 

NMvop3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες!

 

Όπως έχω γράψει κι αλλού εμένα η κόρη μου σταμάτησε να θέλει τα αλεσμένα από 10 μηνών όταν είχε μόλις 2 δόντια! Παρ' όλ' αυτά έτρωγε σχεδόν τα πάντα μη αλεσμένα (τα ούλα τους είναι πολύ σκληρά και τα καταφέρνουν). Βέβαια η πρώτη μεταβατική περίοδος (γύρω στον 1 1/2 μήνα) ήταν πολύ δύσκολη γιατί όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να φάει μεγάλες ποσότητες αλλά σιγά σιγά συνήθισε. Τότε μάλιστα είχε χάσει και κιλά, ενώ γενικά είναι "δεμένο" παιδί, αλλά η παιδίατρος μου είχε πει να μην ανησυχώ κι ότι όλα περνάνε αυτή τη φάση στην αλλαγή από την αλεσμένη στην κανονική τροφή.

 

Επίσης μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα αλεσμένα βαριούνται και τις ίδιες γεύσεις συνέχεια. Εμένα από τότε που σταμάτησε τα αλεσμένα τρώει τις περισσότερες φορές το δικό μας φαγητό, το οποίο φροντίζω να φτιάχνω χωρίς πολλά αλάτια, πιπέρια και τσιγαρίσματα. Όσες είστε ακόμα στην αρχή δοκιμάστε μπιφτέκια, που μασιούνται πολύ πιο εύκολα και τα περισσότερα τρελαίνονται, γιουβαρλάκια, φακές, αρακά(με κοτόπουλο τις περισσότερες φορές), φασολάκια κλπ. Στα περισσότερα από αυτά εγώ βάζω μέσα και καρότα και πατάτες και ό,τι άλλο μου έρθει κι ό,τι της αρέσει της το δίνω κανονικά ενώ π.χ. τις πατάτες που τις φτύνει τις λιώνω με το πιρούνι και τις κρύβω κάτω από το κρέας :) (όχι ότι πιάνει πάντα).

 

Όσο για τα φρούτα τώρα που καλοκαιριάζει πάω στοίχημα ότι θα κάνουν σαν τρελά για τα ροδάκινα, τα πεπόνια, τα βερύκοκα και τα καρπούζια :):):)

 

Α και το απογευματινό το έχουμε κόψει προ πολλού λόγω του ότι δεν ήθελε κρέμες και γιαούρτια κι αναλόγως της δίνω κάποιο φρούτο, ή ντομάτα με αγγούρι και τυρί ή αυγό, αν είναι στο τσακίρ κέφι, και κατά τις 7-8 τρώει πάλι φαγητό από το μεσημεριανό της.

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ

 

Υλικά

500 γρ. φακές

500 γρ. χυμό ντομάτας ή ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 – 4 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι,

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

ξύδι

 

 

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει. Kαθαρίζετε τις φακές και τις πλένετε. Kαθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Kαθαρίζετε το σκόρδο. Ρίχνετε τις φακές στο νερό και σε πέντε λεπτά αλλάζετε το νερό τους . Τις βάζετε σε καινούριο ζεστό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν -αν τις βάλετε σε χύτρα σε 20 λεπτά είναι έτοιμες,σε ανοιχτή κατσαρόλα θέλουν περίπου μια ώρα. Σερβίρονται ζεστές με ξύδι .

Καλή Επιτυχία!!!

 

 

Jean μου και εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα...όποτε θέλει τρώει η τζουτζού μας...τώρα που καλοκαιριάζει και θα βγουν και όλα τα καλοκαιρινά φρούτα θα έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία....ροδάκινα-καρπούζι-πεπόνι...

Το πρωί μετά το γάλα μπορείς να της δίνεις μαλακά φρούτα κομμένα μικρά κυβακια,αφου τρώει και αυγό αυτό είναι πολύ καλό!!!!

Και εγώ στη μικρή μου δίνω τυρί με χαμηλά λιπαρά το ντιρόλο το οποίο είναι απίστευτα γευστικό και αρέσει σε όλα τα παιδάκια...επίσης μπορείς μαζί με το ψωμάκι να της δίνεις ξεφλουδισμένη ντομάτα κομμένη σε κύβους μαζί με ξαλμυρισμένη φέτα ή ανθότυρο με λίγο ελαιόλαδο στο ψωμί..

Από κυρίως φαγητά μπορείς να της δίνεις ότι τρωτέ και εσείς προσεγμένα στο αλάτι και στα μπαχαρικά βέβαια…

Για όποια συνταγή έχεις απορία Ρώτα ελευθέρα γλυκιά μου μην ντρέπεσαι, εξάλλου κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος…

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, ολες σας!! Βρε Κατερινα εχω μια απορια...τα σκορδα και το ξυδι στις φακες δεν θα πεσουν βαρια στο παιδι;;

 

Α, επισης να πω οτι δεν εννοουσα οτι δεν ξερω να μαγειρευω...απλα καποια απ' αυτα τα πιο παραδοσιακα δεν τα ξερω, οπως φακες, ρεβυθια, κτλ. Ειμαι της ...πειραγμενης κουζινας... Καμια φορα λενε στον αντρα μου:Πωπω, τι σου μαγειρευει τυχερε!! Κι αυτος απανταει:Εγω πεθυμησα να φαω μια φασολαδα με σαρδελες, φετα και ελιες!! :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι της ...πειραγμενης κουζινας... :lol::lol:

 

Mιά που έχεις αυτό το ταλέντο ... εκμεταλλεύσου το!!! Πάρε όλα τα θρεπτικά λαχανικά - ζυμαρικά -κρεατάκια κτλ και φτιάξε νέα φαγητά για τη μπουμπού σου. σίγουρα θα ξετρελαθεί.. έτσι φτιάχνω κι εγώ στον μπόμπιρα τις πίτες που σου έλεγα απο εχτές... πέρνω ότι λαχανικό έχω απο πατάτες-κολοκύθάκια- σπανάκι- χωρταράκια ντοματούλες κτλ και βάζω λίγο τυράκι (ότι έχει το σπίτι) βάζω και ένα αυγό ανοίγω φυλλαράκι με λίγο αλεύρι και... τσουυυυπ στο φούρνο.. και όταν το βγάζω ο μπόμπιρας τρώει όοοοολη τη γέμιση σαν τρελός.. εννοείται βέβαια ότι όλα τα λαχανικά τα τρίβω στον τρίφτη ή τα ψιλλοκόβω.. μπορείς να βάλεις και κρεμμυδάκι και ότι άλλο φαντάζεσαι... αφού φτιάχνεις περίεργα.. δοκίμασέ το..

 

 

ΑΑΑ όσο για τις φακές με το σκόρδο... και εγώ δεν βάζω καθόλου και μιά χαρά είναι.. δοκίμασε λιγότερη ποσσότητα απο τια 3-4 που συστήνει η φίλη μας...

 

Καλές Μάσες....

Κάθε μέρα ένα μικρό "Θαύμα" κάνει τη ζωή μου ομορφότερη!!!

 

NMvop3.png

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, ολες σας!! Βρε Κατερινα εχω μια απορια...τα σκορδα και το ξυδι στις φακες δεν θα πεσουν βαρια στο παιδί

 

ισα ισα που κανουν καλο στον οργανισμο του. ( για το σκορδο λεω )

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

jean,βρηκα εαν ποστ παλιο δικο σου που εγραφες οτι το παιδι ειχε αρχισει κ ετρωγε,κ οτι σε κυνηγαγε απο πισω κ σου ελεγε μαμ συνεχεια.

Προφανως αυτο θα αλλαξε παλι ε?

γιατι ομως?ειχε αρχισει κ ετρωγε κ το εκοψε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φαγητό!!! Άλλο ένα ευαίσθητο σημείο μας.

ΑΧΧΧΧ!!!Θεούλη μου!!! Από που να πρωτοαρχίσω???

Ο Μανώλης μας ειναι 2,5 χρονών.Είναι λεπτό παιδάκι αλλά πάντα η παιδίατρος μας καθυσηχαζε λέγοντας"πώς θα μπορούσε να είναι πιο παχύς αφού κι οι 2 σας είστε αδυνατοι έως μέτριοι?"Στις προηγούμενες εξετάσεις είδαμε ότι είμαστε μέσα στα όρια και οι αποθήκες σιδήρου είναι καλές.Η καρδιά μας πήγε στη θέση της γιατί είχε φτάσει στις πατούσες.

Κρέας δεν υπάρχει περίπτωση να φάει εκτός αν είναι αλεσμένο με πολλές πατάτες ή ρύζι.Κιμά δεν τρώει με κανέναν τρόπο κι αν προσπαθήσω να δώσω καλυμένο με κάτι άλλο ...κάνει ότι πνίγεται...Τρώει όμως σαλαμάκι ή πάριζα.Ξέρω ότι δεν είναι και το καλλίτερο αλλά μπρος στο ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!!!

Αυγό τρώει με ευχαρίστηση αλλά μέχρι τώρα μόνο "ποσέ".Βέβαια,το αφήνω και βράζει αρκετά ώστε στο τέλος μοιάζει πιο πολύ με βραστό ,παρά με μελάτο!!

Στο τοστάκι ,επειδή είδα ότι το κασέρι σκληραίνει όσο περνάει η ώρα και τον ...ζορίζει ,βάζω φετούλα ή ενταμ.Έτσι παραμένει μαλακό.Μάλιστα μερικές φορές έχω βάλει και ροδέλες ντομάτας.Είχε επιτυχία κι αυτό!!

Προχθές πήρε ένα κομμάτι ψωμί μόνος του και το έτρωγε. Μου έκανε τόση μεγάλη εντύπωση που το "έστειλα" με μήνυμα στον σύζυγο στην δουλειά του!!!

Η παιδίατρος μου έδωσε ένα πολυβιταμινούχο σιρόπι και μου είπε να του το δίνω μόνο σε περιόδους που,σχεδόν,δεν βάζει τίποτα στο στόμα του.Περάσαμε 1 τέτοια προ καιρού!!!

Μικρές ποσότητες από όσπρια τρώει,πίνει πολύ γάλα 3 φορές τη μέρα από 250ml.

Τραχανά έφαγε μόνο 1 φορά τις υπόλοιπες δεν ήθελε ούτε να το δει.

Φρούτα τρώει αλλά προτιμά τα πιο μαλακά.Αν έχω κομματάκια από διάφορα φρούτα μεσα στο πιάτο θα προτιμήσει μόνο μπανάνα.Αλεσμένα τα τρώει όλα.

Επίσης ποτέ δεν κάθεται όλη την ώρα του φαγητού στην καρέκλα του...Σκεφτόμαστε να του πάρουμε μια ψηλή καρέκλα (τύπου μπαρ ή όπως στα goody's)για να κάθεται πιο άνετα στο τραπέζι..Περιττό να σας πω ότι κάνω κατά την διάρκεια του φαγητού όχι μόνο τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη αλλά και την Αγλαία ταυτόχρονα :roll:

Διαβάζουμε και λέμε τόσα παραμύθια που μετά δεν έχω όρεξη να ανοίξω το στόμα μου ούτε για να ...φάω!!

 

Αλέκα,άσε!!!Αυτή η Βέφα μας έχει σώσει όλες.Κι εγώ αυτό το βιβλίο έχω!!!

Όσο για το σκόρδο ,άν αφαιρέσουμε το εσωτερικό (φύτρο),έχω ακούσει ότι περιορίζεται η έντονη γεύση του.Τα κρεμμύδια πρέπει να τα βάζουμε για λίγη ώρα μέσα σε νερό για να φεύγει η αψάδα τους.

Ένα έχω να ευχηθώ...ΥΠΟΜΟΝΗ σε όλες τι μανούλες...Θα περάσει κι αυτό (ελπίζω :shock:)

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Link to comment
Share on other sites

jean,βρηκα εαν ποστ παλιο δικο σου που εγραφες οτι το παιδι ειχε αρχισει κ ετρωγε,κ οτι σε κυνηγαγε απο πισω κ σου ελεγε μαμ συνεχεια.

Προφανως αυτο θα αλλαξε παλι ε?

γιατι ομως?ειχε αρχισει κ ετρωγε κ το εκοψε?

 

 

Αυτο το μαμ μαμ και το κυνηγητο απο πισω το κανει. Μα πειναει το παιδι, δεν ειναι οτι δεν πειναει. Αλλα δεν ξερει τι θελει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ειανι αληθεια πως πριν κανα μηνα ετρωγε καλυτερα, τωρα ξαναρχισε τα ιδια. Ακομη και την ωρα που προσπαθω να την ταισω, απο τη μια μου διωχνει το κουταλι κι απο την αλλη φωναζει μαμ! Σημερα της εφτιαξα μακαρονακια (τα πολυ μικρουλια) με κιμα, ντοματουλα κτλ. Ηταν πολυ νοστιμο (αφου αυτο εφαγα κι εγω) Εφαγε με το ζορι 4-5 κουταλιες και μετα το εδιωχνε. Της δινω ψωμι, το τρωει, της δινω φαγητο το διωχνει. Τωρα της φτιαχνω τοστακι. Τι να κανω; Να την αφησω νηστική; Εχουμε καταντησει να τρωμε τοστακια, αυγο και μπανανες. Οταν η κορη μου φωναζει μαμ...ενα απο τα τρια εννοει.

Αυριο θα φτιαξω φακες να δουμε τι θα κανουμε...

Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε...αλλα μαλλον ναι, αφου βλεπω αρκετες να αντιμετωπιζετε το ιδιο προβλημα. Καθε φορα που παλευω να την ταισω και δεν τρωει...αισθανομαι εξουθενωμενη, τα νευρα μου κουρελι (προσπαθω να ειμαι ηρεμη για να μην την μαλωνω και το καταφερνω αλλα ενας Θεος ξερει πως...) και επισης στενοχωριεμαι αφανταστα. Το βραδυ τη βαζω για υπνο και απαρριθμω μεσα μου τι εφαγε ολη μερα για να δω αν μπορω να κοιμηθω ησυχη... Θα αρρωστησω στο τελος....

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω ακόμα παιδάκι αν λέω βλακίες αγνοήστε με :) Παιρνω το θάρρος όμως να πω και γω το δικό μου γιατι το ιδιο θέμα συζητούσα με την κουμπαρα μου και καποια πράγματα που σκέφτηκα και εφάρμοσε πέτυχαν :)

 

Jean νομίζω ότι η μικρουλίνα σου παιρνάει φαση ξηροφαγίας και ψωμοφαγίας ! Γιατί δεν της κάνεις πραγματάκια να τρώει που θα παίρνει θρεπτικά συστατικά και θα είστε και οι δυο ευχαριστημένες ?

Θα σου πρότεινα να κάνεις :

Τυροπιτάκια κουρού με σπιτική ζύμη και ανθότυρο (το βαφτιστήρι μου τα τσακίζει!)

Ψωμάκια ή μαφινάκια ή λουκουμαδακια με τυρί ή χορταρικά (ντομάτα , κολοκυθάκι ) στη ζύμη .

Τάρτες ή πίτες με σπανάκι - πατάτα -τυρί πάντα όμως με σπιτικό φύλλο-βάση γιατι του εμπορίου νομιζω ειναι γεματα συντηρητικά και βούτυρα .

 

Για ότι χρειαστείς μπορώ να σου δώσω συνταγή :)

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ψυχραιμια!

Κιεμεις τα περασαμε αυτα......

εκοψε τελειως το κρεας(οποτε ετρωγε με πολλα πολλα καραγκιοζιλικια) και το εριξε στις πατατες, το ψωμι και τα μακαρονια!

Αυτη η φαση κρατησε 2 χρονακια......

Τωρα πια επανηλθαμε στα φυιολογικα και τρωμε και το κρεατακι και το κοτοπουλακι...βεβαια οχι με μεγαλη ευχαριστηση αλλα......το τρωμε τελος παντων!

Γιαυτο συνιστω υπομονη και φαντασια για να βρεθουν υποκαταστατα βιταμινων και πρωτεινων μεχρι το αγγελουδι σας αποφασισει να κανει την υπερβαση! :D

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σε καταλαβαίνω απόλυτα Jean,είχα και σχετικό θέμα στο Προσχολικη Ηλικία...

 

Renia εμείς δεν επανήλθαμε :?

 

κ΄καθε μέρα συνεχίζει να είναι δύσκολη με τα τρια τεσσερα πραγματα που τρωει... :(

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Jean,

 

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι για τα δοντακια. Ειπες οτι το παιδακι σου εχει μονο 4. Εχεις ρωτησει το γιατρο γι'αυτο? Και η δικια μου ακομα μονο 4 εχει και ενω μας εχουν πει οτι δεν πειραζει και οτι θα βγουν και τα υπολοιπα, εγω ανησυχω λιγο.

 

Παντως και με 4 δοντακια η μικρη τρωει κανονικα. Δεν της αλεθω πια τιποτα, απλα τα κοβω ολα κομματακια.

Οταν περναει η μικρη κατι φασεις που δεν θελει να φαει προσπαθω να βρω τροπους να την ξεγελασω: της εδινα και ξεφυλλιζε περιοδικα με μωρακια ή τα βιβλιαρακια της (τωρα πια το βαριεται αυτο), την βαζω να βλεπει παιδικα στην τηλεοραση, της βαζω τραγουδακια και τραγουδαω κι εγω μαζι (τι κακοφωνιες ακουει το παιδι :oops: ).

Επισης, αμα την βλεπω οτι δεν εχει πολυ ορεξη της δινω φαγητα που σιγουρα θα τα φαει οπως ψωμι και τυρι, πατατες, ψαροκροκετες, φακες κλπ. Οταν ειναι στις καλες της (που ευτυχως τωρα πια ειναι) της δινω οτι τρωμε κι εμεις.

 

Οσο για τις φακες, εγω βαζω μια σκελιδα σκορδο. Μας αρεσει πολυ αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες. Και ειναι καλο για ολους μας.

 

Το καθε παιδακι ειναι σιγουρα διαφορετικο και εχει τις δικες του προτιμησεις. Ελπιζω ομως να βοηθησα λιγο :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, ολες σας!! Βρε Κατερινα εχω μια απορια...τα σκορδα και το ξυδι στις φακες δεν θα πεσουν βαρια στο παιδι;;

 

Α, επισης να πω οτι δεν εννοουσα οτι δεν ξερω να μαγειρευω...απλα καποια απ' αυτα τα πιο παραδοσιακα δεν τα ξερω, οπως φακες, ρεβυθια, κτλ. Ειμαι της ...πειραγμενης κουζινας... Καμια φορα λενε στον αντρα μου:Πωπω, τι σου μαγειρευει τυχερε!! Κι αυτος απανταει:Εγω πεθυμησα να φαω μια φασολαδα με σαρδελες, φετα και ελιες!! :lol::lol:

 

Μπορεις οντως να βαλεις λιγοτερο σκορδο...οσο για το ξυδι το βαζεις στο τελος στο πιατο και αν δε θες δε της βαζεις καθολου της μικρης. :wink:

Δεν εννοουσα οτι δε ξερεις να μαγειρευεις...δε νομιζω να υπαρχει γυναικα παντρεμενη με παιδι που δε ξερει να μαγειρευει!!!Αλλα καποιες συνταγες ισως να μην τις ξερουμε τοσο καλα,κανεις εκτος απο τη Βεφα δεν ειναι τελειος!!!!! :lol::wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

Α, ξεχασα να πω οτι στις φακες δεν της βαζω ξυδι. Δεν ξερω γιατι, απλα εμενα μου φαινεται οτι ειναι μικρη για ξυδι.

 

Παντως κι εγω με τη Βεφα αγκαλια ειμαι :lol::lol:

Μου αρεσει το μαγειρεμα και μεχρι προσφατα εκανα κατι κινεζικα και ταιλανδεζικα. Τωρα πια... παραδοσιακα ελληνικα με τη βοηθεια της Βεφας!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Jean,

 

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι για τα δοντακια. Ειπες οτι το παιδακι σου εχει μονο 4. Εχεις ρωτησει το γιατρο γι'αυτο? Και η δικια μου ακομα μονο 4 εχει και ενω μας εχουν πει οτι δεν πειραζει και οτι θα βγουν και τα υπολοιπα, εγω ανησυχω λιγο.

 

Παντως και με 4 δοντακια η μικρη τρωει κανονικα. Δεν της αλεθω πια τιποτα, απλα τα κοβω ολα κομματακια.

Οταν περναει η μικρη κατι φασεις που δεν θελει να φαει προσπαθω να βρω τροπους να την ξεγελασω: της εδινα και ξεφυλλιζε περιοδικα με μωρακια ή τα βιβλιαρακια της (τωρα πια το βαριεται αυτο), την βαζω να βλεπει παιδικα στην τηλεοραση, της βαζω τραγουδακια και τραγουδαω κι εγω μαζι (τι κακοφωνιες ακουει το παιδι :oops: ).

Επισης, αμα την βλεπω οτι δεν εχει πολυ ορεξη της δινω φαγητα που σιγουρα θα τα φαει οπως ψωμι και τυρι, πατατες, ψαροκροκετες, φακες κλπ. Οταν ειναι στις καλες της (που ευτυχως τωρα πια ειναι) της δινω οτι τρωμε κι εμεις.

 

Οσο για τις φακες, εγω βαζω μια σκελιδα σκορδο. Μας αρεσει πολυ αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες. Και ειναι καλο για ολους μας.

 

Το καθε παιδακι ειναι σιγουρα διαφορετικο και εχει τις δικες του προτιμησεις. Ελπιζω ομως να βοηθησα λιγο :)

 

 

Γεια σου Σοφια μου... Η γιατρος μου, σχετικα με την καθυστερηση με τα δοντακια λεει οτι ειναι αναμενομενο στα προωρα (γεννηθηκε 1300γρ) και δεν την βλεπω να ανησυχει οποτε δεν ανησυχω κι εγω.

Εμενα πλεον δεν πιανει κανενα καραγκιοζιλικι...Πληροφοριακα τις φακες οπως τις εφτιαξα ...τις πεταξα...Ουτε να τις φτυσει... Το συζητησα με τη γιατρο μου και μου ειπε να της δινω οτι της αρεσει. Ειπε οτι η Αμερικανικη παιδιατρική εταιρια αυτο προτεινει. Ειπε οτι καποια στιγμη θα τα βαρεθει και θα ζητησει αλλες γευσεις... Εγω παντως εξακολουθω να της μαγειρευω κι οταν πλεον απελπιστω τελειως καταφευγω στο γνωστο τοστακι...Στο οποιο χθες εβαλα εκτος απο τυρι και λιγο λιωμενο μοσχαρι και σπανακι και δεν το πηρε χαμπαρι και το εφαγε...

Απο Δευτερα θα δοκιμασω και τις πιτουλες που μου ειπατε...

 

Ευχαριστω πολυ ολες για ολες τις συμβουλες. Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Eμενα ο γιος μου ειναι 17 μηνων. τρωει τα παντα αλλα μονο αλεσμενα.μπισκοτα στο χερι ουτε να τα δει,μολις του δωσω το πεταει κατω.Πριν δυο μερες καταφεραμε και φαγαμε ενα μπισκοτο αλλα του το εδινα εγω στο στομα και το δαγκωνε λιγο λιγο.Μερικες φορες αν του δωσεις κατι που δεν ειναι αλεσμενο μπορει να πνηγει και να κανει εμετο.Τοαυγο με ψωμακι το τρωει[ειναι το μονο που τρωει]Ολα τααλλα: Φρουτοκρεμα φαγητο ,μπισκοτοκρεμα γιαουρτι τα τρωει με ορεξη αρκει να ειναι αλεσμενα.Αναρωτιεμαι γιατι δεν θελει να φαει στερεα τροφη.Εχει αντιμετωπισει καμμια μαμα κατι παρομοιο? :?:D

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Link to comment
Share on other sites

... Εγω παντως εξακολουθω να της μαγειρευω κι οταν πλεον απελπιστω τελειως καταφευγω στο γνωστο τοστακι...Στο οποιο χθες εβαλα εκτος απο τυρι και λιγο λιωμενο μοσχαρι και σπανακι και δεν το πηρε χαμπαρι και το εφαγε...

 

Καλη η ιδεα σου Jean. Μπορεις να την ξεγελας ετσι και να τρωει και διαφορετικα πραγματα. Και μπορει καποια στιγμη να τα συνηθησει και να τα φαει και απο μονη της.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο θεμα μιας κ υπαρχει ηδη.

λοιπον η κορουλα μου γινεται 10 μηνων σε λιγο κ οι προβληματισμοι ειναι οι εξης:

 

1)εχει κοψει τα φρουτα εδω κ 2 μηνες σχεδον.τι μπισκοτα εχω βαλει τι βανιλια τιποτα!

της δινω φρουτοκρεμα νουνου κ της δινω να τρωει μπανανα στο χερακι της κ της στυβω πορτοκαλι.

 

2)φαγητο απο την αρχη με πολυ δυσκολια το ετρωγε.να πω την αληθεια μονο που το εβλεπα αυτο το νιανια αηδιαζα.

δοκιμασα τα παντα οπως γιαουρτι,ρυζαλευρο,πιο πηχτο,πιο νερουλο,λεμονακι μεχρι κα λατι λιγο εβαλα.

τιποτα.τα πεταγα ωσπου μια μερα εφτιαξα φακες κ της εδωσα κατοπιν δικης της θελησεως κ την εφαγε.

απο κεινη τη μερα της δινω φαγητο απο αυτο που τρωμε κι εμεις.δεν τρωει ποσοτητα αλλα τρωει.κανω καλα η ειναι νωρις?

 

3)το απογευμα της δινω φαριν λακτε η κρεμα ανθος αραβοσιτου που την φτιαχνω εγω η μπισκοτοκρεμα που την φτιαχνω εγω.τραχανα δεν της αρεσει.πως τον φτιαχνετε εσεις?

 

4)παρ ολο που δεν εχει δοντια βλεπω οτι μασαει μια χαρα.κ κρεατακι της δινω στο χερι κ ψωμακι.απλα δεν τρωει ποσοτητα κ μετα της φτιαχνω γαλα κ το πινει με λυσσα.

 

τι αλλο να κανω?τα κανω καλα η στερω κατι απο το παιδι μου?περνει τις βιταμινες?επισης να αλλαξω γαλα?να της δινω φρεσκο αντι για σκονη κ ποιο?

θελω να σταματησω τις κρεμες κ σκονες!

Link to comment
Share on other sites

να σου πω οτι δε καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα?

δηλαδη δε τρωει μονο φρουτα, ετσι? ολα τα αλλα τα τρωει!

το μονο λαθος που κανεις ειναι οτι δινεις γαλα! θα σου πω τη δικη μας ιστορια μηπως κ σε βοηθησει!

οταν αρχισαμε κρεμα 5 μηνων περιπου εκανε σαν τρελλη! κ οχι εμποριου τις βιολογικες που δεν ειναι κ τοσο νοστιμες! χαρα η μαμα! θα ειναι καλοφαγο σκεφτηκα! οταν λοιπον αρχισαμε το φαγητο στην αρχη ψιλοετρωγε. (μη φανταστεις ποσοτητες, και με καραγκιοζιλικια) οταν ξεκινησαμε να μασουλαμε ψωμακι αρχισαν τα δραματα! δε ξαναεφαγε αλεσμενο! οι ποσοτητες ηταν μηδαμινες! 3-4 μηνες χαναμε 100 γραμμαρια & μεναμε στασιμες. δηλαδη 4 μηνες δε πηρε τιποτα, εχασε κιολας.

εγω ειχα φρικαρει! η παιδιατρος μου ειχε πει να μη δινω γαλα. πρωτον δε θα φαει το φαγητο αφου ξερει οτι μετα εχει γαλατακι και δευτερον δε πρεπει να πινει πανω απο 500-600γρ γαλα γιατι παθαινουν υπερασβεστωση!

τωρα πια τρωει συνεχεια, συνεχεια μου λεει μαμ μαμ!! εχουμε παθει πλακα με τον αντρα μου! δε ξερω τι να κανω!

φαγητα που τρωει:

γιουβαρλακια

ψαρακι με σαλτσες (κοκκινιστο γαυρο στη κατσαρολα, λεμονατο ψαρακι, τηγανιτο)

φακες

φασολακια

πουρε με κρεας (το κρεας οχι ιδιαιτερα, και το λιωνω καλα. α και της δινω μονο κοτσι που ειναι πιο μαλακο)

μακαρονια ή χυλοπιτες ή ρυζι σε ζουμι κοτας

κοτοπουλακι κοκκινιστο

σπανακορυζο (τρελλαινεται! βαζω κ καροτο κ ντοματουλα)

μερικες φορες θα φαει μπλουμ με φετα(διαφορα λαχανικα στη κατσαρολα κοκκινιστα)

ομελετα με λαχανικα

γιγαντες κ ρεβυθια χωρις το φλοιο!

α και ειναι κολλημενη με το ψωμι! αν μπορουσε θα ετρωγε συνεχεια ψωμι!

αυτο που καταλαβα ειναι οτι της αρεσουν οι σαλτσες και θελει να δοκιμαζει νεες γευσεις!

 

αν εχεις παραπανω αποριες πες μου!

Link to comment
Share on other sites

Χριστίνα, να σου απαντήσω σ'αυτά που ξέρω, η Σοφία τα είπε μια χαρά βέβαια...

λοιπον η κορουλα μου γινεται 10 μηνων σε λιγο κ οι προβληματισμοι ειναι οι εξης:

 

1)εχει κοψει τα φρουτα εδω κ 2 μηνες σχεδον.τι μπισκοτα εχω βαλει τι βανιλια τιποτα!

της δινω φρουτοκρεμα νουνου κ της δινω να τρωει μπανανα στο χερακι της κ της στυβω πορτοκαλι.

Μέσα στη φρουτόκρεμα που της δίνεις μπορείς να λιώσεις αχλάδι και να μειώσεις την ποσότητα της έτοιμης φρουτόκρεμας σιγά-σιγά. Αν τρώει το αχλάδι/ή μήλο με τη φρουτόκρεμα, μπανάνα και πορτοκάλι μόνα τους, είναι ΟΚ...

 

2)φαγητο απο την αρχη με πολυ δυσκολια το ετρωγε.να πω την αληθεια μονο που το εβλεπα αυτο το νιανια αηδιαζα.

δοκιμασα τα παντα οπως γιαουρτι,ρυζαλευρο,πιο πηχτο,πιο νερουλο,λεμονακι μεχρι κα λατι λιγο εβαλα.

τιποτα.τα πεταγα ωσπου μια μερα εφτιαξα φακες κ της εδωσα κατοπιν δικης της θελησεως κ την εφαγε.

απο κεινη τη μερα της δινω φαγητο απο αυτο που τρωμε κι εμεις.δεν τρωει ποσοτητα αλλα τρωει.κανω καλα η ειναι νωρις?

Θα σου έλεγα να ρωτήσεις και την παιδίατρό σας για το τί μενού επιτρέπει για το παιδί, γιατί μέχρι να κλείσουν χρόνο προσέχουμε λίγο τι δίνουμε για να αποφύγουμε αλλεργίες.

3)το απογευμα της δινω φαριν λακτε η κρεμα ανθος αραβοσιτου που την φτιαχνω εγω η μπισκοτοκρεμα που την φτιαχνω εγω.τραχανα δεν της αρεσει.πως τον φτιαχνετε εσεις?

Γιαουρτάκι έχετε ξεκινήσει; Το τρώει;

Εγώ παίρνω ξινό τραχανά και τον βράζω με λίγο λάδι και στο τέλος μπορεί να βάλω μέσα γιαούρτι και γίνεται μούρλια, ή τριμμένο τυρί από πάνω. Μπορείς επίσης να το κάνεις με τριμμένη ντομάτα.

 

4)παρ ολο που δεν εχει δοντια βλεπω οτι μασαει μια χαρα.κ κρεατακι της δινω στο χερι κ ψωμακι.απλα δεν τρωει ποσοτητα κ μετα της φτιαχνω γαλα κ το πινει με λυσσα.

 

τι αλλο να κανω?τα κανω καλα η στερω κατι απο το παιδι μου?περνει τις βιταμινες?επισης να αλλαξω γαλα?να της δινω φρεσκο αντι για σκονη κ ποιο?

θελω να σταματησω τις κρεμες κ σκονες!

Μια χαρά μου φαίνεται πως τα κάνεις. Το μόνο που έχω να σε συμβουλέψω, το είπα και παραπάνω είναι να φτιάξεις με την παιδίατρο ένα μενού με τροφές που επιτρέπονται για την ηλικία της για να είσαι οκ. Φρέσκο αγελαδινό γάλα δίνουν αργότερα γιατί δεν χωνεύεται εύκολα και προκαλεί και σοβαρές αλλεργίες στα μωράκια. Μετά το χρόνο θα το αλλάξεις, είτε με σκόνη πάλι, ή εμπλουτισμένο εβαπορέ/φρέσκο ή κατσικίσιο, θα σε συμβουλέψει η γιατρός σου και θα δεις πολλά και εδώ στο φόρουμ.

 

Είχα την εντύπωση πως θηλάζεις...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...