Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-













 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές

Notices

Διατροφή & Συνταγές Διατροφή, Υγιεινή διατροφή, συζητήσεις για συστατικά τροφών και μεταλλαγμένα, συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 01-04-08, 11:30   #1
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΠΑΓΩΤΑ!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Υλικά

- 1 κούπα γάλα

- 2 κούπες κρέμα γάλακτος

- 2/3 κούπας ζάχαρη

- 1/4 κουταλάκι βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη

- 5 μεγάλα κροκάδια ή 2 μέτρια αυγά

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπήστε τα με το μίξερ ή το σύρμα, μέχρι να πήξουν. Ρίξτε κι ανακατέψτε το καυτό γάλα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Βάλτε την κατσαρόλα με την κρέμα, επάνω σε νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε την κρέμα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε την από τη φωτιά, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα και αφήστε τη να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να πήξει ελαφρά και ανακατέψτε την απαλά με την κρύα κρέμα. Αδειάστε το μίγμα σ' ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο παγωτού και βάλτε το στην κατάψυξη ή σε παγωτομηχανή.
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-08, 00:13   #2
Litsa T
 
Το avatar του χρήστη Litsa T
 
Εγγραφή: 22-01-2008
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 268
Litsa T ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΠΑΓΩΤΟ

Σήμερα έκανα το παγωτο :

http://www.parents.gr/forum/viewtopi...ghlight=#66888
για όσες μανουλες σκεφτονται να το κανουν θελω να πω και μια ιδεα που μου εδωσε μια συναδελφος μου για παγωτακια σαντουιτσακια.
Εβαλα σε ενα ταπερ μπισκοτα πτι μπερ , απο πανω παγωτο και πανω απο το παγωτο παλι μπισκοτα. οταν παγωσει το παγωτο τα κοβουμε με το μαχαιρι και τα βγαζουμε για να τα φαμε! (Επίσης τα τσακισαμε...)
__________________
Ο χρήστης Litsa T δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-08, 12:28   #3
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Αν βάλεις και κανένα ξυλάκι στο παγωτό (δεν ξέρω πως) είναι ότι πρέπει για τα παιδιά.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-08, 13:11   #4
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Εκτός απο τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα μπορούσαμε πολύ ευκολα να το φτιάξουμε αν πάρουμε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης (ό,τι μέγεθος θέλουμε), να τα γεμίσουμε με το παγωτό μας και να τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Όταν έχει αρχίσει να πήζει το παγωτό, βάζουμε στο κέντρο τους το ξυλάκι.....(ή ακόμα και ένα πλαστικό κουταλάκι χρωματιστό...)
Το έχω κάνει γία το πάρτυ της βαπτιστηρας μου πριν 2 χρόνια!
Τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν !

*Όταν θέλουμε να τα βγάλουμε από τις θήκες, τα βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό νερό...
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-08, 13:28   #5
demi
 
Εγγραφή: 28-03-2007
Μηνύματα: 2.843
demi ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

αφροδιτη μου το μονο που φοβαμαι ειναι οτι το πλαστικο οταν ερχεται σε επαφη μ εεντονο ψυχος η θερμοτητα απελευθερωνει ολες τις ουσιες του πλαστικου δηλ.και στοιχεια πετρελαιου!!!οποτε δεν θα ηθελ ανα το βαλω σε πλαστικο αλλα δεν ξερω και πως αλλιως να το κανω...
μαλλον με τα μπισκοτακια..
εχουμε γεμισει φοβιες..μια το ηλιελαιο μι ατο πλαστικο μια τα φαρμακα και οι ορμονες ...αει στο καλο πια.
Ο χρήστης demi δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-08, 13:43   #6
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

σωστό και αυτό Demi μου....

(ούτε φραπέ απο εδω κ πέρα ! τουλάχιστον φραπέ χωρίς παγάκια...)
αν σκεφτούμε πόσα προιόντα παραμένουν σε πλαστικές συσκευασίες πριν τα καταναλώσουμε ....
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-08, 10:36   #7
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Χθες το έφτιαξα και εγώ το παγωτό.
Έβαλα μέσα κουβερτούρα και επίσης, έτριψα στον τρίφτη μια κουβερτούρα και την ανακάτεψα στο παγωτό και έριξα και από πάνω.
ΤΕΛΕΙΟ!!!! Το τσακίσαμε. Και πολύ εύκολο και κυρίως χωρίς αυγά και μαρέγκες που δεν τα αντέχω.
Αυτό με τα μπι μπερ πήγα να το κάνω αλλά ανακατευόταν με το παγωτό και νευρίασα και τα έβγαλα. άφησα ένα για να τα δοκιμάσω. Από γεύση τέλειο, στην εμφάνιση όμως.
Λίτσα ευχαριστούμε για τη συνταγή.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-08, 14:59   #8
mamavasia
 
Το avatar του χρήστη mamavasia
 
Εγγραφή: 16-02-2007
Μηνύματα: 864
mamavasia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

μια απορία έχω επειδή με βάλατε σε πειρασμό να το κάνω και εγώ..

Στην κατάψυξη πόση ώρα το αφήνουμε προκειμένου να παγώσει αλλά να μην κρυσταλλώσει κίόλας
Ο χρήστης mamavasia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-08, 17:04   #9
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Mamavasia εγω κάνω το εξής :

Καλύπτω την επιφάνεια του μπόλ ή της παγωτιέρας με διαφανή μεμβράνη και ανοίγω με μια καρφίτσα τρύπες για να φεύγει ο αέρας.Το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω για 4 τουλάχιστον ώρες.
Βασικά παγωτό φτιάχνω μόνο βράδυ ! για να μείνει όλη την νυχτα στο ψυγείο ... που κοιμόμαστε χωρίς να ανοιγοκλείνουν το ψυγείο οι περίεργοι του σπιτιού...
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-08, 20:29   #10
Litsa T
 
Το avatar του χρήστη Litsa T
 
Εγγραφή: 22-01-2008
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 268
Litsa T ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Λίτσα ευχαριστούμε για τη συνταγή.
παρακαλώ, χαρά μου


Παράθεση:
αυτό με τα μπι μπερ πήγα να το κάνω αλλά ανακατευόταν με το παγωτό και νευρίασα και τα έβγαλα
πρεπει να βρεισ ενα ταψακι η ταπερακι που να χωραει ακριβως τα μπισκοτα. Υπαρχει και η αλλη λυση όμως. Τα φτιαχνεις επιτόπου. Λίγο πριν παγωσει το παγωτο με ένα κουταλακι το βαζεις στα μπισκοτα.

Παράθεση:
Στην κατάψυξη πόση ώρα το αφήνουμε προκειμένου να παγώσει αλλά να μην κρυσταλλώσει κίόλας
εμεις μετα απο καμια ωρα αρχιζουμε τις επισκεψεις στο ψυγειο....
__________________
Ο χρήστης Litsa T δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-09, 19:36   #11
VASILIKI
 
Εγγραφή: 08-05-2007
Μηνύματα: 333
VASILIKI ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Παγωτό

Κορίτσια, θέλω να φτιάξω παγωτό, αλλά δεν έχω παγωγομηχανή. Ξέρει κανείς καμιά απλή συνταγή?
Ο χρήστης VASILIKI δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-09, 20:41   #12
NTINAT
 
Εγγραφή: 12-10-2007
Μηνύματα: 1.665
NTINAT ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

για δες εδω... http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=7217
Ο χρήστης NTINAT δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 21-06-09, 19:00   #13
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Wink Παγωτό με μπανάνα χωρίς ζάχαρη!!

Βρήκα αυτή τη συνταγή για παγωτό μπανάνα και την έφτιαξα. Μάλιστα δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε!!! Σας την δίνω και εσάς:

http://www.sintagespareas.gr/sintage...-mpananas.html

Παγωτό μπανάνας

Συστατικά
1 κιλό μπανάνες
1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
1 κούπα παγωμένο γάλα
1/3 κούπα χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Παγωτά, Γρανίτες, Σορμπέ
Εποχιακά
Καλοκαιρινή
Μέθοδος
Χωρίς μαγείρεμαΔιατροφή
Χορτοφαγική
Κύριο συστατικό
ΦρούταΟδηγίες

1.Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).
2.Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
3.Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
4.Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
5.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ μας έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
6.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
7.Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
8.Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες αναφορικά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού είναι ενδεικτικές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη (αν θέλουμε το παγωτό μας πιο light). Καλό είναι να προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και να δοκιμάζουμε προτού προσθέσουμε κι άλλο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή και καθόλου γάλα (αν θέλουμε να κάνουμε γρανίτα αντί για παγωτό). Προσέτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Το τελευταίο βήμα του ανακατέματος ανά μία ώρα, μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε. Προσωπικά, όσες φορές το έχω παραλείψει, το παγωτό δεν μου κρυστάλλιασε. Πιστεύω όμως ότι το παγωτό αποκτά καλύτερη υφή αν το ανακατέψουμε ενδιάμεσα έστω 1-2 φορές.
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 01:05   #14
ANABELA
 
Εγγραφή: 23-12-2008
Μηνύματα: 1.702
ANABELA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή συνταγη για παγωτο???

μανουλες ξερετε καμια συνταγη για παγωτο να τη φτιαξω σε παγωτομηχανη?
__________________

Ο χρήστης ANABELA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 02:05   #15
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

-ΠΑΓΩΤΟ-
2 φακελάκια garni(ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
4 1/2 γάλα περίπου
1 ΄ζαχαρούχο γάλα
Ότι θες μέσα στο παγωτό,μπισκότα,κομματάκια σοκολάτα,σιρόπι........
Χτυπάμε το garni στο μίξερ με 3φλ.γάλα για 10λεπτά και το βάζουμε στην ψύξη για 30λεπτά.
Το βγάζουμε από την ψύξη και προεθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό,χτυπαμε στο μιξερ για άλλα 10 λεπτά.Το ξαναβάζουμε στην ψύξη για άλλα 10λεπτά,το βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα ξηρούς καρπούς κ.α. μετά το βάζουμε στην κατάψυξη και το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
{μπορούμε να βάλουμε μέσα και μερέντα,κακάο,νες καφέ,λιωμένα φρούτα ή ξύσμα λεμονιού και ότι άλλο θέλουμε.........}
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 02:23   #16
ANABELA
 
Εγγραφή: 23-12-2008
Μηνύματα: 1.702
ANABELA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

σε ευχαριστω πολυ .θα το κανω αυριο κι ολας
με φρεσκο γαλα μπορω?
__________________

Ο χρήστης ANABELA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 02:34   #17
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Ναι.......εκεί που λέει γάλα βάζεις φρέσκο και μετά το ζαχαρούχο.Εγώ το χτυπάω στο μίξερ το απλό έτσι;Βάλε όμως κάτι και μέσα και θα δεις πόσο θα αλλάξει η γεύση.
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 09:56   #18
mammy
 
Εγγραφή: 18-06-2008
Μηνύματα: 364
mammy ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Εγώ το κάνω με 1 morfat στο τενεκεδένιο κουτάκι, 1 εβαπορέ γάλα κι 1 ζαχαρούχο!! Τα χτυπάω στο μίξερ να πήξουν και να αφρατέψουν και μετά στρώνω πτι-μπερ στον πάτο από ένα ταψάκι, το παγωτό κι από πάνω πάλι πτιμπερ. Κατάψυξη κι έτοιμο!!
__________________
Ο χρήστης mammy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 12:33   #19
chrysa.ps
 
Το avatar του χρήστη chrysa.ps
 
Εγγραφή: 17-07-2008
Περιοχή: θεσσαλονικη
Μηνύματα: 363
chrysa.ps ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mammy Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ το κάνω με 1 morfat στο τενεκεδένιο κουτάκι, 1 εβαπορέ γάλα κι 1 ζαχαρούχο!! Τα χτυπάω στο μίξερ να πήξουν και να αφρατέψουν και μετά στρώνω πτι-μπερ στον πάτο από ένα ταψάκι, το παγωτό κι από πάνω πάλι πτιμπερ. Κατάψυξη κι έτοιμο!!
κι εγω ετσι το κάνω και γίνεται τέλειο!!
Ο χρήστης chrysa.ps δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 13:07   #20
mammy
 
Εγγραφή: 18-06-2008
Μηνύματα: 364
mammy ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Nαι chryssa, τόσο τέλειο που ο άντρας μου το τρώει σε μια μέρα!!
Μ'αρέσει που το κάνω για να έχω κάτι σε περίπτωση που έρθει κάποιος στο σπίτι, να κεράσω!!
__________________
Ο χρήστης mammy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 13:14   #21
Christie
 
Εγγραφή: 06-08-2007
Μηνύματα: 1.700
Christie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mammy Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ το κάνω με 1 morfat στο τενεκεδένιο κουτάκι, 1 εβαπορέ γάλα κι 1 ζαχαρούχο!! Τα χτυπάω στο μίξερ να πήξουν και να αφρατέψουν και μετά στρώνω πτι-μπερ στον πάτο από ένα ταψάκι, το παγωτό κι από πάνω πάλι πτιμπερ. Κατάψυξη κι έτοιμο!!
Πολυ ωραια ιδεα και ευκολη καθως φαινεται!
Δεν εχω φτιαξει ποτε παγωτο...
__________________
Ο χρήστης Christie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 13:18   #22
mammy
 
Εγγραφή: 18-06-2008
Μηνύματα: 364
mammy ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Christie πανεύκολη είναι. Δοκίμασε και θα με θυμηθείς!!
__________________
Ο χρήστης mammy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 14:06   #23
ANABELA
 
Εγγραφή: 23-12-2008
Μηνύματα: 1.702
ANABELA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

επειδη εχω παγωτομηχανη η συνταγη που εχω λεει οτι χτυπαμε ολα τα υλικα κ μετα τα βαζουμε στην παγωτομηχανη κ το αφηνουμε να χτυπηθει εκει.
γνωριζει καμια?
__________________

Ο χρήστης ANABELA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 14:13   #24
DALIA
 
Το avatar του χρήστη DALIA
 
Εγγραφή: 13-03-2008
Περιοχή: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μηνύματα: 7.666
DALIA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mammy Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ το κάνω με 1 morfat στο τενεκεδένιο κουτάκι, 1 εβαπορέ γάλα κι 1 ζαχαρούχο!! Τα χτυπάω στο μίξερ να πήξουν και να αφρατέψουν και μετά στρώνω πτι-μπερ στον πάτο από ένα ταψάκι, το παγωτό κι από πάνω πάλι πτιμπερ. Κατάψυξη κι έτοιμο!!
το είχα κάνει και εγώ...πανεύκολο και πεντανόστιμο
__________________
Ο χρήστης DALIA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 03-07-09, 14:48   #25
oikat
 
Εγγραφή: 28-05-2008
Μηνύματα: 901
oikat ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DALIA Εμφάνιση μηνυμάτων
το είχα κάνει και εγώ...πανεύκολο και πεντανόστιμο
και κόβεται εύκολα κορίτσια ή πρέπει να μείνει λίγο εκτός κατάψυξης;
Ο χρήστης oikat δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 14:54   #26
DALIA
 
Το avatar του χρήστη DALIA
 
Εγγραφή: 13-03-2008
Περιοχή: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Μηνύματα: 7.666
DALIA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ελάχιστα, ίσα ίσα να μαλάκώσει, αν φροντίσεις να κάνεις ακριβως το ένα μπισκότο πάνω στο άλλο εγώ άλλες φορές το πετύχαινα και άλλες όχι τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα
__________________
Ο χρήστης DALIA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 14:59   #27
mammy
 
Εγγραφή: 18-06-2008
Μηνύματα: 364
mammy ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Όπως λέει η DALIA, λίγα λεπτάκια ίσα ίσα να μαλακώσει. Ναι, πρόσεχε μόνο τα μπισκότα να είναι σωστά κατανεμημένα, για να μπορείς να κόβεις τις μεριδούλες!!
__________________
Ο χρήστης mammy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 15:41   #28
Christie
 
Εγγραφή: 06-08-2007
Μηνύματα: 1.700
Christie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Φανταζομαι οτι το παγωτο θα ειναι ασπρο.. Αν θελουμε να το κανουμε σοκολατα??
__________________
Ο χρήστης Christie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 16:01   #29
akamatra
 
Το avatar του χρήστη akamatra
 
Εγγραφή: 08-05-2009
Μηνύματα: 1.401
akamatra χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Αυτή η συνταγή είναι ωραία,δοκιμασμένη,τα χτυπάμε όλα μαζί και γίνεται μεγάλη ποσότητα ( από 3-6 κιλά)

Παγωτό
2 garni Γιώτης σαντιγύ ή κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κρεμες γάλακτος (250 ml η μία)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 βανίλιες

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. εγώ κάνω το μισό κρέμα μισό σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να παγώσει και το ξαναχτυπάμε.
Αν θέλουμε χωρίζουμε σε δυο, τρία μεγάλα μπολ και σε κάθε ένα προσθέτουμε ότι μας αρέσει

Παραλλαγές:
1. Παίρνουμε γλυκό κεράσι, κόβουμε τα κεράσια και τα ανακατεύουμε μέσα στο παγωτό (Κρέμα βανίλια- κεράσι)
2. Μπισκότα Rollers γεμιστά με σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να μαλακώσουν και τα τρίβουμε μέσα στο παγωτό βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ (όπως το Νιρβάνα με μπισκότα)
3. Σιρόπι καραμέλας
Βάζουμε ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
4. ξηροί καρποί ή φρουί γλασέ
Ο χρήστης akamatra δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-09, 16:03   #30
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mammy Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ το κάνω με 1 morfat στο τενεκεδένιο κουτάκι, 1 εβαπορέ γάλα κι 1 ζαχαρούχο!! Τα χτυπάω στο μίξερ να πήξουν και να αφρατέψουν και μετά στρώνω πτι-μπερ στον πάτο από ένα ταψάκι, το παγωτό κι από πάνω πάλι πτιμπερ. Κατάψυξη κι έτοιμο!!
Αν θελεις μπορεις και χωρίς μπισκότα να το κανεις ;Εχει ωραία γευση χωρίς;;;;
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-09, 01:03   #31
Gold
 
Το avatar του χρήστη Gold
 
Εγγραφή: 29-03-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 1.063
Gold ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κι η δικη μου συνταγη ειναι παραπλησια με τα κοριτσια του μπισκοτου

  • 1 ζαχαρουχο νουνου 397γρ.
  • 1 φυτικη σαντιγυ vagetalcrem 500ml
  • 2 lacta αμυγδαλου μεγαλες
  • μπισκοτα πτι-μπερ
χτυπαμε με μιξερ χεριου την σαντιγυ με το ζαχαρουχο και προσθετουμε τα κομματακια της σοκολατας.
αδειαζουμε στην σειρα των μπισκοτων το μειγμα μας, και προσθετουμε και τα υπολοιπα μπισκοτα στην ιδια ακριβως σειρα με τα κατω,
ετσι οταν παγωσουν εχουμε ατομικα μικρα σαντουιτσοπαγωτακια!!
(σκεφτηκα να το κανω και με επικαλυψη κουβερτουρας για πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα αλλα δεν το επιχειρησα εως τωρα)

Minnie και χωρις μπισκοτα ωραιο ειναι
__________________

Ο χρήστης Gold δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-09, 01:19   #32
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Μήπως ξέρει καμιά σας πως γίνεται παγωτο μόκα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-09, 01:56   #33
sandy8
 
Εγγραφή: 22-01-2009
Μηνύματα: 813
sandy8 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ναι, βαζεις μεσα στο παγωτο που εχεις κανει λιγο νες καφε κ γινεται μοκα.
__________________

Ο χρήστης sandy8 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-09, 02:08   #34
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Το διαλύεις με νερό ή γάλα χλιαρό;;;;;;;;;;;;;
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-07-09, 18:15   #35
sandy8
 
Εγγραφή: 22-01-2009
Μηνύματα: 813
sandy8 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Οπως θες δεν υπαρχει προβλημα, καλυτερα πιστευω θα λιωσει στο νερο αλλα και παλι ειναι επιλογη σου.
__________________

Ο χρήστης sandy8 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-07-09, 13:39   #36
mammy
 
Εγγραφή: 18-06-2008
Μηνύματα: 364
mammy ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Minnie και χωρίς μπισκότα είναι πολύ ωραίο!! Δοκίμασέ το κι έτσι!! Το έχω κάνει και με γλυκό του κουταλιού κεράσι, βύσσινο, σύκο (ό,τι έχω κάθε φορά) και γίνεται επίσης ωραίο!!

Αkamatra ωραία ιδέα με τα rollers, θα το δοκιμάσω κι έτσι!!
__________________
Ο χρήστης mammy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 14-07-09, 12:24   #37
akamatra
 
Το avatar του χρήστη akamatra
 
Εγγραφή: 08-05-2009
Μηνύματα: 1.401
akamatra χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο akamatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτή η συνταγή είναι ωραία,δοκιμασμένη,τα χτυπάμε όλα μαζί και γίνεται μεγάλη ποσότητα ( από 3-6 κιλά)

Παγωτό
2 garni Γιώτης σαντιγύ ή κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κρεμες γάλακτος (250 ml η μία)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 βανίλιες

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. εγώ κάνω το μισό κρέμα μισό σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να παγώσει και το ξαναχτυπάμε.
Αν θέλουμε χωρίζουμε σε δυο, τρία μεγάλα μπολ και σε κάθε ένα προσθέτουμε ότι μας αρέσει

Παραλλαγές:
1. Παίρνουμε γλυκό κεράσι, κόβουμε τα κεράσια και τα ανακατεύουμε μέσα στο παγωτό (Κρέμα βανίλια- κεράσι)
2. Μπισκότα Rollers γεμιστά με σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να μαλακώσουν και τα τρίβουμε μέσα στο παγωτό βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ (όπως το Νιρβάνα με μπισκότα)
3. Σιρόπι καραμέλας
Βάζουμε ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
4. ξηροί καρποί ή φρουί γλασέ
indica, αυτή είναι η συνταγή...
Καλή επιτυχία
Ο χρήστης akamatra δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-09, 16:24   #38
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Απλό παγωτό(κλασικό)
1κιλό γάλα
250γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
Σε μια κατασαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά τα αυγά και την βανίλια, να πάρει μία βράση το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε τάπερ και μετά κατάψυξη.Κάθε μισή ω΄ρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με την συσκευή του μίξερ ή του χειρός για πέντε φορές και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά μεχρι την άλλη μέρα.Το σερβίρουμε με σιρόπι του κουταλιού της αρεσκείας μας και αν θέλουμε μπορούμε μέσα να βάλουμε και κομματάκια σύκο,μπισκότο,κουβερτούρα και ότο άλλο θέλουμε
__________________
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-09, 00:58   #39
starfish2581
 
Το avatar του χρήστη starfish2581
 
Εγγραφή: 03-05-2009
Μηνύματα: 1.207
starfish2581 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ

Υλικά για 6 άτομα :

300 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
285 mlκρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 κρόκους αυγών
500 ml γάλα πλήρες

Για την καραμέλα φιστικοβούτυρου :

100 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
2 κουτ.σούπας φιστικοβούτυρο
1 γενναία πρέζα αλάτι

Ετοιμάζουμε πρώτα την καραμέλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας νερό. Όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, γέρνουμε το τηγάνι και για να κρατηθεί σταθερή η θερμοκρασία ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να ψηθεί η καραμέλα λίγο ακόμη, μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο η καραμέλα, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Στρώνουμε την καραμέλα σε λεπτό στρώμα πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σκληρύνει.
Για το παγωτό λιώνουμε πάλι τη ζάχαρη στο τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας νερό. Όταν αρχίσει να καραμελώνει, προσθέτουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε για λίγο ακόμη και μεταφέρουμε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα αφού το περάσουμε από λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει, όχι όμως να πάρει βράση γιατί θα κόψει. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει τελείως και παγώνουμε σε παγωτομηχανή ή το μεταφέρουμε απ’ευθείας σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, βγάζοντάς το όμως τουλάχιστον δύο φορές ενδιάμεσα και ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Στο μεταξύ σπάμε την καραμέλα που έχουμε φτιάξει σε κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά με το παγωτό στο δεύτερο ανακάτεμα. Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό πέντε λεπτά νωρίτερα

__________________


Ο χρήστης starfish2581 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-09, 10:35   #40
BEAUTIFULL
 
Το avatar του χρήστη BEAUTIFULL
 
Εγγραφή: 06-04-2009
Μηνύματα: 307
BEAUTIFULL ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

εφτιαξα προσφατα 2 παγωτα κρεμα-σοκολατα με ζαχαρουχο γαλα αλλα ηταν πολυ γλυκο το παγωτο κι ο μικρος μου δεν τρελαθηκε..μηπως ξερετε καμια χωρις ζαχαρουχο μεσα στη συνταγη;
Ο χρήστης BEAUTIFULL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:47.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm