Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ηθελα να ρωτησω τι ξερετε για την ψυχοκινητικη ανωριμοτητα. Αυτη ηταν η διαγνωση που πηραμε απο εναν αναπτυξιολογο. Το παιδι περπατησε νωρις (πριν γινει ενος), μιλησε επισης αρκετα νωρις, σχηματισε προτασεις και γενικα η επικοινωνια του ειναι καλη. Μιμειται, παιζει με τα παιχνιδια του αλλα δεν κανει ποδηλατο (ειναι 4 χρονων), δεν ζωγραφιζει και πολυ και δεν κανει ευκολα παρεες με συνομιλικους. Στο σπιτι ομως μαζι μας παιζει πολυ, κανει συμβολικο παιχνιδι, μας κοιταει στα ματια και υπακουει σε εντολες (πχ. πηγαινε φερε αυτο, κλεισε το φως κτλ). Μας μιλησαν επισης για αυτιστικα χαρακτιριστικα. Ποια η διαφορα τους με τον αυτισμο (αν υπαρχει διαφορα)? Ειμαστε σε κατασταση εκτακτου αναγκης. PLEASE HELP!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σημαίνει ότι σε κάποια πράγματα το παιδί σας είναι λίγο πιο πίσω από τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του.

Οταν κάποιο παιδάκι έχει αυτιστικά χαρακτηριστηκά και όχι αυτισμό σημαίνει συνήθως ότι αυτά με την κατάλληλη πρωίμη παρέμβαση (εργο-λογο-φυσιοθεραπείες) διορθώνονται τελείως, ενώ στον αυτισμό βελτιώνονται αρκετά δίχως να εξαλήφονται εντελώς!!! Ετσι έχω καταλάβει!!!

Δεν σας εξήγησαν ποια στοιχεία είδαν και αποφάνθηκαν ανωριμότητα και σε ποιά στηρίχτηκαν για να αποφανθούν στοιχεία αυτιστικά; συνήθως η γνωμάτευση βασίζεται σε κάποια στοιχεία και αυτά τα σημειώνουν και γραπτά σε ερωτηματολόγιο ή και στο χαρτί της γνωμάτευσης του αναπτυξιολόγου.

Μην αφήνεται απορίες σας να πλανόνται, αυτό θα σας φθείρει, θα σας αγχώσει και δεν θα γνωρίζεται ακριβώς τι πρέπει να προσέξετε να δουλευτεί στο παιδί. (ε... και εγώ έτσι την πάτησα!!!μετά έμαθα και έπραξα αναλόγως :oops: )

Βρήτε της αναπτυξιολόγου το τηλέφωνο και βομβαρδίστε την με τις απορίες σας και επιμείνεται να σας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και κατευθύνσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Αγγελα!

Κατ'αρχην να χαιρεσαι τον Νεκταριουλη σου που ειναι ενα γλυκυτατο αγορακι! Οχι, ο αναπτυξιολογος δεν μας ειπε τα πραγματα τοσο αναλυτικα. Σε λιγο καιρο ομως που θα παμε να τον δουμε να εισαι σιγουρη οτι θα τον βομβαρδισω με ερωτησεις! :x Αυτο που μας ειπε ειναι να κανουμε εργοθεραπειες. Και πραγματι ξεκινησαμε (2 φορες την εβδομαδα) και τα παμε πολυ καλα! Γενικα μας ειπε πως ειναι πολυ αισιοδοξος οσον αφορα τον μικρο! Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες και να ειναι κατι "αναστρεψιμο" γιατι μας ηρθε λιγο αποτομα ολο αυτο το "πακετο"! Εχω χαθει λιγο με τις ορολογιες των γιατρων και ενω βλεπω οτι καθημερινα βελτιωνεται και η επικοινωνια μας με τον μικρο αλλα και η συμπεριφορα του, βλεπω παραλληλα οτι ειναι λιγο πισω απο τα παιδια της ηλικιας του.

Να'σαι καλα, να χαιρεσαι την οικογενεια σου και σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας ειπε κατι τετοιο.Ειμασταν και εμεις αρκετα σοκαρισμενοι και αγχωμενοι και δεν καναμε πολλες ερωτησεις.Τον ρωτησα βεβαια ευθεως αν μιλαμε για αυτισμο ή Asperger.H απαντηση και στις δυο περιπτωσεις αρνητικη. Ερχομενη στο σπιτι, ανοιξα τον υπολοιστη και εψαξα για τον ορο "ψυχοκινητικη ανωριμοτητα". Η αληθεια ειναι πως δεν διαφωτιστηκα και πολυ! :? Ετσι εχω μεινει με την απορια και την αγωνια για το τι τρεχει!Να σας πω την αληθεια εμεις στο σπιτι δεν ειχαμε ποτε υποπτευθει οτι κατι παει στραβα. Ηταν παντα ενα ζωηρο παιδακι, δεν μιλουσε τοσο καθαρα(αν και μιλησε πολυ νωρις) οσο τα περισσοτερα παιδια της ηλικιας του, αλλα εξεφραζε παντα τις αναγκες του. Επισης θα ηθελα να πω πως ΠΟΤΕ δεν ειχαμε προβλημα με την βλεμματικη επαφη, παντα μας κοιτουσε και μας κοιταει μεσα στα ματια. Οταν πηγε για πρωτη φορα νηπια, ε, εκει αρχισαν ολα! Δεν ηταν αρκετα κοινωνικος, δεν ζωγραφιζε, δεν συμμετειχε στην ομαδα.

Σε λιγο καιρο οπως ειπα θα ξαναπαμε στον αναπτυξιολογο για να δουμε την εξελιξη του μικρου. Ο εργοθεραπευτης με τον οποιο συνεργαζομαστε παντως ειναι πολυ ικανοποιημενος απο τον μικρο. Εχει αρκετα καλη λεπτη και αδρη κινητικοτητα, καλο οπτικο-κινητικο συντονισμο και επικοινωνιακα ειναι επισης αρκετα καλα. (Απανταει στις ερωτησεις, εκφραζει επιθυμιες αλλα κανει και ερωτησεις).

thanks for listening!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΜΑΜΜΑΜΙΑ οι γιατροί και η επιστήμη όταν "χάνουν την μπάλα" δίνουν γνωματεύσεις με αόριστους όρους όπως "ψυχοκινητική ανωριμότης" στην περιπτωσή σας , "διάχυτη διαταραχή της εξέλιξης" στην περιπτωσή μας "διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή" χρησιμοποιήτε τελευταία σε άλλους..............................

 

Για να μην σε κουράζω - τρομάζω περισσότερο , ρώτα τον αναπτυξιολόγο που ακριβώς το παιδί σου είναι ανώριμο για να στοχεύσουμε καλύτερα την βοήθεια που θα του δώσουμε.

Κρατήστε πάνω απ' όλα την ψυχραιμία σας και ψάχτε για την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Mammamia, πρέπει να αναρρωτηθείς

1) ποιος ήταν ο πρωταρχικός λόγος που επισκεφτήκατε αναπτυξιολόγο? τι είχατε εντοπίσει?

2) πως γεννήθηκε το παιδάκι σας? ήταν λιποβαρές/πρόωρο/υστερούσε ςσε ανάπτυξη, πως ήταν η ενδομήτρια ζωή του?άυτά παιζουν ρόλο.

3)όταν μιλάς για "αναπαπτυξιολόγο" τι εννοείς? Νευρολόγο ή παιδοψυχίατρο? έχει σημασία ποιος βλέπει το παιδί, τι διάγνωση βάζει και με ποια κριτήρια.

 

Θα σου έλεγα να δεις και κάποιον άλλον γιατρό για δεύτερη γνώμη (νευρολόγο κατά προτίμηση). Υπάρχει ένα αρκετά καλό τμήμα στο παιδων.

Αν μάθεις ακριβώς τι βλέπουν και σε τι διαφοροποιείται το παιδάκι σου από τα άλλα παιδιά , θα μπορείς να σκιαγραφησεις τρόπον τινά, την πορεία και την ενδεχομενη θεραπεία του.

 

Αυτά με πολύ αγάπη και με την ευχή να είναι όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολους σας και ενα μεγαλο ευχαριστω που σπευσατε να μου απαντησετε!!! Με εχετε συγκινησει! :oops: Για να απντησω λοιπον στις ερωτησεις σας: Ο μικρος γεννηθηκε με καισαρικη, οχι προωρα, με κανονικο βαρος και η αναπτυξη του ηταν απολυτως φυσιολογικη. Περπατησε πριν γινει ενος ετους, μιλησε επισης νωρις, επαιζε και εκανε μιμησεις, μιλουσε σε ξενους και γενικα ηταν ολα απολυτως φυσιολογικα. Και το λεω αυτο, οχι απλα ενθυμουμενη πραγματα αλλα κοιταζοντας και τα παλιοτερα μας βιντεο. Επισκεφτηκαμε τον αναπτυξιολογο, αφου μας ειπαν απο το νηπιαγωγειο οτι δεν παιζει με αλλα παιδια. Τοτε μαλιστα ηταν και επιθετικος (πραγμα που δεν ισχυει σημερα). Νευρολογο δεν επισκεφτηκαμε. Μας ειπαν οτι ο καταλληλος γιατρος ειναι ο αναπτυξιολογος και ετσι πραξαμε αναλογως. Ο αναπτυξιολογος τωρα παρατηρησε το παιδι, του εδειξε καποιες καρτουλες και τον ρωτησε τι ειναι αυτο (ο μικρος απαντησε), τον εβαλε να κανει εναν πυργο. Μαλιστα ο γιος μου καθισε στην αγκαλια του και του εδωσε και φιλι φευγοντας! :D Μας ρωτησε αν εχει βλεμματικη επαφη (το διαπιστωσε μετα και ο ιδιος), αν κανει στερεοτυπες κινησεις (απαντηση:οχι). Αυτα ειναι τα βασικοτερα που θυμαμαι. Ηταν πολυ αισιοδοξος, μας ειπε να κανουμε εργοθεραπεια "προληπτικα". Λογοθεραπεια μας ειπε να μην κανουμε γιατι ο λογος του ηταν αρκετα ικανοποιητικος.

almak, αν οι ειδικοι χανουν την μπαλα, τοτε φαντασου εμεις οι γονεις τι παθαινουμε! :twisted:

thanks a lot! Καθε γνωμη σας θα ειναι πολυτιμη για εμενα!

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητη φιλη σε καποιο σημειο αναφερεις πως ηταν αρκετα ζωηρος...ισως να εχει καποια σχεση με την υπερκινητικοτητα....δεν ξερω βεβαια τι γνωριζεις απο αυτους τους ορους αλλα καλα θα εκανες να ριξεις μια ματια στο ιντερνετ...επισης θα ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι παιδι που ευκολα σκονταφτει, πεφτει και ειναι γενικοτερα ατσαλο?

Σου ευχομαι καλη συνεχεια...δυστυχως δεν υπαρχει μονο ο αυτισμος ή το ασπεργκερ αλλα και αλλα πολλα συνδρομα που μαλλον απο οτι φαινεται δεν ειναι πολυ γνωστα στα μερη μας :?

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φιλη Κικη!

Καλησπερα. Εχω ξεσηκωσει ολο το ιντερνετ (πιστεψε με!) :? Και για υπερκινητικοτητα εχω ψαξει, και για δυσπραξια. Και παντα βρισκω 5 πραγματα που μας ταιριαζουν και αλλα 5 που δεν μας ταιριαζουν! Για παραδειγμα, ναι ο μικρος δεν μπορει να κανει ακομα ποδηλατο, αλλα απο την αλλη δεν θα ελεγα οτι ειναι ατσαλο παιδι ή οτι πεφτει (Μαλιστα ειναι πολυ προσεκτικος). Ανεβαινει τις σκαλες με εναλλαγες. Του αρεσει μεν να τρωει καποιες φορες με τα χερια, αλλα χρησιμοποιει και το κουταλι (ακομα και οταν τρωει σουπα) με καποια επιδεξιοτητα. Οπως καταλαβες για σχεδον καθε συνδρομο θα μπορουσα να πω ναι εχουμε αυτο ή εκεινο. Ισως να εχουμε λιγο απ'ολα! :)

Δυστυχως φιλη Κικη, αν "μπεις στον χορο", μονο τοτε ανοιγεις τα ματια σου και ψαχνεις!

Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο για την κορουλα σου. Να ειστε καλα!

Link to comment
Share on other sites

Μαμαμια εφοσον τα εχεις ψαξει και γνωριζεις τους ορους τοτε απλως περιμενε να δεις τι θα σου πει ο αναπτυξιολογος...και απο κει και περα βλεπεις και κανεις...!

Σου ευχομαι ολοψυχα απλως να ειναι ολα μια περιπετεια και τιποτα παραπανω :D

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Τι αλλο μας μενει απο το να περιμενουμε? Δυστυχως δυσκολα δινονται απαντησεις και αργουνε πολυ! :( Ελπιζουμε και εμεις να ειναι απλα μια περιπετεια! Δεν θελω ομως επ'ουδενι να χαθει πολυτιμος χρονος! Εχω παντα την αισθηση πως θα επρεπε να κανω κατι παραπανω...

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι την ανησυχία σου και το άγχος όταν βλέπεις μια ιστοσελίδα γεμάτη με διαγνώσεις και προσπαθείς να τις επαληθεύσεις ή να τις απορρίψεις. Μια διάγνωση είναι απλώς μια ταμπέλα και δεν σημαίνει τίποτε ουσιαστικό για τις πραγματικές δυνατότητες του παιδιού. Θα πρότεινα να χαλαρώσεις και να φιλτράρεις ό,τι ακούς και διαβάζεις στο ιντερνέτιο. Πολλά μπερδεύουν και τα περισσότερα σε ανησυχούν. Αν δεν εμπιστεύεσαι το γιατρό σας γιατί δεν πάτε και αλλού για δεύτερη γνώμη; Αν τον εμπιστεύεσαι τότε ηρέμησε. Δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά όλα αυτά που είπε ο γιατρός σας, άλλωστε εστιάζει σε μία περίοδο περιορισμένη της ζωής του παιδιού και δεν βλέπει το παρελθόν του ή το πόσο καλά λειτουργεί σε άλλα πλαίσιο (π.χ. στο σπίτι ή στο σχολείο). Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις για το παιδί και για εσένα είναι να κοντρολάρεις την ανησυχία σου. Συμφωνώ με την πρόταση να ρωτήσεις όσα περισσότερα μπορείς στο γιατρό σου.

Link to comment
Share on other sites

H άποψή μου είναι να μην περιμένεις καθόλου (για να μην αισθάνεσαι ανήμπορη εννοώ) και να κλείσεις ραντεβού και με άλλους 2 τουλάχιστον ειδικους στο θέμα αυτό.

υπάρχουν διάφοροι στους οποίους μπορείς να πας.

 

αν δεν πάρεις πάνω απο μια γνώμη ότι και να σου πουν παλι θα χεις αμφιβολία.

Ο λόγος είναι φυσικά ότι αυτές δεν είναι διαγνώσεις που βασίζονται σε εντελώς χειροπιαστά στοιχεία εκτός και αν σου δείχνουν τα ειδικά διαγνωστικά τέστ που υπάρχουν στο εξωτερικό, για διάφορες ενδείξεις, και τα χρησιμοποιούν αυτά σε συνδυασμό με την παρατήρηση και συνεννόηση με το παιδί. Στο εξωτερικό έχουν πολλά τέτοια τέστ, λογικά και εδώ ?.

 

επίσης μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην γραμμή 801 801 1177 και εκεί να σου προτείνουν και αυτοί καποιον ή κατι άλλο.

 

"Γραμμή-Σύνδεσμος" (τηλ.: 801-801-1177): http://www.epsype.gr/tgramminew.asp

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο αναπτυξιολογος που πηγαμε ειναι (το εχω διασταυρωσει) κορυφη στο ειδος του. Δεν προκειται λοιπον για θεμα εμπιστοσυνης. Απλα, θα ηθελα να ρωτησω μηπως θα επρεπε να απευθυνθω και σε καποιον γιατρο αλλης ειδικοτητας. Ο ιδιος ο αναπτυξιολογος δεν μας παρεπεμψε καπου αλλου (νευρολογο,παιδοψυχιατρο κτλ). Δεν θα επρεπε να το κανει, αν διεκρινε κατι? Τουλαχιστον δεν θα επρεπε να μας παραπεμψει σε καποιο Κεντρο για περαιτερω εξετασεις? Ή μηπως δεν γινεται ετσι και εχω "επαναπαυθει" χωρις λογο? :?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σου προτινω τι να κανεις απλως θα σου μεταφερω την δικη μου εμπειρια και θα σου πολυ απλα τα συμπερασματα δικα σου...εγω πηγα την μικρη μου σε παιδοαναπτυξιολογο οπου μας ειπε πως ολα ειναι μια χαρα και με κοιτουσε σαν εξωγηινη διοτι οπως ειπε και ο ιδιος δεν εβλεπε κατι ανησυχητικο, ωστοσο μια φιλη μου προτεινε να παω στο ιατροπαιδαγωγικο οπου εκει περναει το παιδι απο μια ομαδα ειδικων και οχι μονο απο ενα γιατρο δηλ την ειδε παιδοψυχιατρος, παιδοψυχολογος, λογοθεραπευτης και εργοθεραπευτης...επι ενα μηνα πηγαινορχομασταν και περνουσαν το παιδι απο διαφορα τεστ κλπ.

Δεν νομιζω πως με μια ωρα ή δυο μπορει να δει καποιος αναλυτικα τι μπορει να συμβαινει στο μυαλο, στην ψυχουλα αλλα και στην αναπτυξη ενος παιδιου...χρειαζεται πιο σοβαρη και δοδημενη αναφορα για να ειναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα και σιγουρα χρειαζεται και η γνωμη του παιδοψυχιατρου...

Στο εξωτερικο επισης ακολουθειτε η ιδια τακτικη μονο που εκει συγχρονως εξεταζει το παιδι και παιδονευρολογος(ακομα καλυτερα κατα την γνωμη μου) αλλα κανει και διαφορες αιματολογικες εξετασεις, αξονικο τομογραφο και καποια αλλα ειδη εξετασεων που εδω ειναι ψηλοαγνωστα.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Κικη, θα συμφωνησω μαζι σου. Σιγουρα θα πρεπει να το ψαξουμε και αλλιως... Αυτο που παρακαλω ειναι να ειναι κατι αναστρεψιμο. Και η αληθεια ειναι πως το παιδι μου εχει κανει μεγαλη προοδο απο τοτε που ξεκινησαμε την εργοθεραπεια. Αλλα δυστυχως η αγωνια παραμενει και ειναι ενας φαυλος κυκλος, που αλλοτε μας βρισκει αισιοδοξους και αλλοτε ... ας τα να πανε!

Το σημαντικο αυτη τη στιγμη ειναι οτι ο μικρος εχει παρα πολυ καλη βλεμματικη επαφη, την αποζηταει μαλιστα ο ιδιος! Βεβαια ποτε δεν τεθηκε τετοιο θεμα για τον μικρο. Παντα κοιταζε να δει τις αντιδρασεις μας. Αυτο νομιζω απο μονο του λεει πολλα, ετσι δεν ειναι? Ή μηπως οχι?

Σου ευχομαι να εισαι παντα καλα και να χαιρεσαι την κορουλα σου!

Link to comment
Share on other sites

Mamamia η γνωμη μου ειναι πως "οτι δεν μας σκοτωνει μας δυναμωνει" οτι μα οτι και να ειναι αυτο, επομενως οτι μα οτι και να σου πουνε οι ειδικοι δηλ ειτε καλα(το ευχομαι ολοψυχα) ειτε κακα δεν εχει σημασια.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι πως αυτο που μετραει ειναι πως το παιδι με την προσεγγιση που του καναν ειχε θετικα αποτελεσματα και αυτο ειναι το σημαντικο....τιποτα αλλο δεν εχει σημασια...δεν εχει σημασια αν το λενε αυτισμο, δυσπραξια, υπερκινητικοτητα κλπ, βεβαια το επιθυμητο ειναι να μην υπαρχει τιποτα....αλλα αν τελικα εχει κατι, τοτε αυτο που μετρα δεν ειναι ο τιτλος αλλα η ουσια....και η ουσια ειναι πως ανταποκρινεται...πως μπορειτε να το πολεμησετε....και πιστεψε με αυτο ειναι και το σημαντικοτερο!!!

Τρια χρονια τωρα πολεμησα με ολες μου τις δυναμεις και το λεω με περηφανεια πως καθε μερα ειμαι νικητης...βεβαια καθε μερα ειναι ενας νεος αγωνας, ενα νεο ξεκινημα αλλα αυτο που λενε ολοι ειναι πως το αποτελεσμα εχει σημασια...μην κολλας....μην μασας.....!!!!

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω....σας ευχομαι τα καλυτερα!!!

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΜΜΑΜΙΑ και η δική μου άποψη είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Θα είσαι σίγουρα πιο ήσυχη μετά.

Η επίσκεψη σε κάποιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο είναι καλή επιλογή, γιατί βλέπουν το παιδί πολύπλευρα, ειδικοί διαφόρων ειδικοτήτων και σχηματίζεται μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Μπορεί να καθυστερήσουν κάπως να σας δουν, γιατί συνήθως υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής..

Αν τελικά πάτε, μη διστάσεις να κάνεις όσες ερωτήσεις θέλεις!

Ρώτα ο,τιδήποτε δεν είναι σαφές και απόλυτα κατανοητό.

Ζήτα ό,τι πληροφορίες θέλεις, λεπτομέρειες και μην αφήσεις καμία ασάφια και καμία απορία άλυτη!

Πολλές φορές οι ειδικοί επειδή τα λένε συνέχεια, ή επειδή νομίζουν ότι και οι άλλοι τα ξέρουν, δε μιλούν με λεπτομέρειες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει και τι να κάνεις!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...
Mamamia η γνωμη μου ειναι πως "οτι δεν μας σκοτωνει μας δυναμωνει" οτι μα οτι και να ειναι αυτο, επομενως οτι μα οτι και να σου πουνε οι ειδικοι δηλ ειτε καλα(το ευχομαι ολοψυχα) ειτε κακα δεν εχει σημασια.

Αυτο που θελω να σου πω ειναι πως αυτο που μετραει ειναι πως το παιδι με την προσεγγιση που του καναν ειχε θετικα αποτελεσματα και αυτο ειναι το σημαντικο....τιποτα αλλο δεν εχει σημασια...δεν εχει σημασια αν το λενε αυτισμο, δυσπραξια, υπερκινητικοτητα κλπ, βεβαια το επιθυμητο ειναι να μην υπαρχει τιποτα....αλλα αν τελικα εχει κατι, τοτε αυτο που μετρα δεν ειναι ο τιτλος αλλα η ουσια....και η ουσια ειναι πως ανταποκρινεται...πως μπορειτε να το πολεμησετε....και πιστεψε με αυτο ειναι και το σημαντικοτερο!!!

Τρια χρονια τωρα πολεμησα με ολες μου τις δυναμεις και το λεω με περηφανεια πως καθε μερα ειμαι νικητης...βεβαια καθε μερα ειναι ενας νεος αγωνας, ενα νεο ξεκινημα αλλα αυτο που λενε ολοι ειναι πως το αποτελεσμα εχει σημασια...μην κολλας....μην μασας.....!!!!

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω....σας ευχομαι τα καλυτερα!!!

 

Κική πώς τα πάει η μικρή σου? Χαίρομαι που διαβάζω ότι πάτε καλύτερα, μακάρι να συνεχίσετε έτσι και να είναι όλα καλά στο τέλος

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα φιλη μου!

Δοξα σοι ο Θεος, ολα πανε μια χαρα και ισως θα τολμουσα να πω παραπανω απο καλα...

Αν καταλαβεις απο νωρις τις δυσκολιες και δουλεψεις με δομημενο προγραμμα, καλες θεραπειες τοτε τα αποτελεσματα μερικες φορες ειναι θεαματικα.

Αυτη τη στιγμη θα πω πως ειμαστε μια χαρα και ολα πανε οχι μονο μια χαρα αλλα ισως και καλυτερα απο πολλους αλλους, βεβαια ολα κατακτηθηκαν με σκληρη δουλεια , ειναι πολυ βασικο να καταλαβουν οι γονεις "πως οτι δεν μας σκοτωνει απλως τοτε μας δυναμωνει"

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΜΜΑΜΙΑ και η δική μου άποψη είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Θα είσαι σίγουρα πιο ήσυχη μετά.

 

Αυτο :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια!

Αργησα να γραψω μεν, δεν θα σας ξεχασα δε! Σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες σας. Τελικα πηγαμε ξανα στον αναπτυξιολογο και μας ειπε πολλα ευχαριστα! Δεν μιλαμε για αυτισμο, ουτε για ΔΑΔ.Και το κυριοτερο ειναι πως μερα με τη μερα βλεπουμε διαφορα στο παιδι. Εξελισσεται ο λογος του, η συμπεριφορα του βελτιωνεται και γενικα η ολη εικονα του δειχνει οτι προχωραμε! Χρειαζομαστε ισως λιγο παραπανω για να κατακτησουμε καποιες δεξιοτητες, αλλα τελικα τις κατακτουμε και αυτο ειναι που εχει σημασια! :wink:

Απλα, μια παρατηρηση: Νομιζω πως τελικα οι ειδικοι πολυ ευκολα μιλανε για αυτισμο, λες και δεν υπαρχουν αλλοι λογοι για την καθυστερηση στην αναπτυξη ενος παιδιου! Και μετα απο μονοι τους αναιρουνε τα λεγομενα τους. και ολο αυτο το διαστημα εσυ (ο γονεας) τρελαινεσαι και ολα σου φαινονται στραβα! Ακομη και αν το παιδι ανηκει στο φασμα του αυτισμου, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι το παιδι που καποιοι φανταζονται.(απομονωμενο, χωρις βλεμματικη επαφη, χωρις αλληλεπιδραση, ανικανο να μιμηθει και αλλα πολλα στερεοτυπα που εχουμε στο μυαλο μας) Αυτα τα παιδια εχουν πολλες δυνατοτητες και ικανοτητες! Και οι γονεις που τα μεγαλωνουν, ειναι ΔΥΟ φορες γονεις!

Σας ευχαριστω ολους! Να ειστε παντα καλα! Και σε ολες τις μανουλες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο σας λοιπον! ολα πηγαν μια χαρα τελικα! μια δευτερη γνωμη ποτε δεν είναι περριτη :D

Ευχομαι και η συνεχεια του μικρου να ειναι το ιδιο καλη .....

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...