Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Notices

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 11-03-08, 00:37   #1
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΖΑXΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Γλυκά Ψυγείου

Τιραμισού.....
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-08, 23:49   #2
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ευδοκία
συνταγή που θα κάνετε με τα παιδάκια σας...

Σοκολατένια φιλιά
υλικά για 30 σοκολατάκια :
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (εγω δεν είχα και έβαλα γάλα εβαπορέ)
300γρ κουβερτούρα
3 κουταλιές κονιάκ
50γρ μπισκότα καλά τριμμένα
50 γρ καρύδια αλεσμένα
κακαο σκόνη


εκτέλεση :

1. σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην μας βράσει.ρίχνουμε και την κουβερτούρα.
2.Ρίχνουμε το κονιάκ,τα μπισκότα και τα καρύδια και αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.
3.Ρίχνουμε κακάο σκόνη στα χέρια μας και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.τοποθετούμε σε δίσκο και αφήνουμε να στεγνώσουν μια ώρα.τέλος βουτάμε μια μια τις μπαλίτσες σε σκόνη κακάο.
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-08, 00:04   #3
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ELENA K.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό τύπου tiramisu !

-1 πακέτο σαβουαγιάρ ( ή πτι-μπερ σε αυτή την περίπτωση θέλουμε 2 πακέτα )
- γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλη σκόνη προτιμούμε πχ καφέ , nesquik κτλ.
- 1 πακέτο σαντυγί
- 1 πακέτο τυρί κρέμα ( πχ philadelfia )

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ (ή τα πτι-μπερ ) στο γάλα με την σοκολάτα και βάζουμε μία στρώση σε ένα ορθογώνιο πυρεξάκι ή ταψάκι ότι έχουμε !
Αφού έχουμε χτυπήσει την σαντιγύ με το τυρί κρέμα , απλώνουμε μια στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ.
Συνεχίζουμε ξανά με σαβαγιάρ και μετά με το υπόλοιπ μείγμα σαντιγυς -τυριού .
Από πάνω πασπαλίζουμε με σοκολάτα , ξηρούς καρπούς , τρούφα ότι τελοσπάντων τραβάει η ορεξή μας !

Αν χρησιμοποιήσετε πτι - μπερ ίσως χρειαστεί να κάνετε 3 στρώσεις !

Είναι πολύ εύκολο , γρήγορο και ελαφρύ γλυκό . Ελπίζω να σας αρέσει
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-08, 00:22   #4
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ (πανεύκολο!!!)

Υλικά
1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.
1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.
3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE μικρά ή 1 μεγάλο
Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ
1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα


Εκτέλεση

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε.
Τα πατάμε πολυ καλα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα ή με ενα κουτάλι.
Βάζουμε την ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο
Ανακατεύουμε στο μιξερ για λίγο το τυρί με το χαζαρούχο και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρεμα στη ταριέρα με τα μπισκότα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμια 1 σίγουρα.!
Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα !
Τελευταία ανακάληψα πωςυπάρχει κομπόστα βύσσινο "ΚΥΚΝΟΣ"
Την ανακατευω με λίγο κορν φλαου ...και γίνεται μια μαρμελάδα ....εκπληκτική!!!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-08, 01:48   #5
biky
 
Το avatar του χρήστη biky
 
Εγγραφή: 10-11-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μηνύματα: 844
biky ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γλυκο με Πτι-μπερ

1 κουτι μπισκοτα πτι-μπερ
1 δοση κρεμα γιωτης (αυτη που θελει βρασιμο)
κατα προτημηση σοκολατα

ετοιμαζουμε την κρεμα
στρωνουμε σε μικρο σκευος-φορμα μια στρωση μπισκοτα αφου πρωτα τα βουτυξουμε σε γαλα.
σκεπαζουμε με κρεμα.
επαναλαμβανουμε το βημα με τα μπισκοτα
ξανα βαζουμε κρεμα
το βαζουμε στο ψυγειο να δεσει η κρεμα

ξεφορμαρουμε και τρωμε
__________________
Ο χρήστης biky δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-08, 00:45   #6
Rosangel
 
Το avatar του χρήστη Rosangel
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Μηνύματα: 1.090
Rosangel ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ρυζόγαλο Με Φουντούκια Και Ροδάκινο

Υλικά
100γρ. Φουντούκια
30γρ. Βούτυρο
1/2 του κιλού γάλα
300γρ. Ρύζι
300γρ. Ροδάκινα κομπόστα
80γρ. Ζάχαρη
3-4 Κουταλιές σπιτικό λικέρ

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα τρίβουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και την καραμελώνουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και το ρύζι,
προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε το ρυζόγαλο για 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να μη κολλήσει.
Προτού βγάλουμε το ρυζόγαλο απ’ τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το λικέρ κι αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο παγωμένο προσθέτοντας από πάνω κομμάτια από ροδάκινο.
__________________
Ο χρήστης Rosangel δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-08, 22:24   #7
Rosangel
 
Το avatar του χρήστη Rosangel
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Μηνύματα: 1.090
Rosangel ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κορμός με χαλβά

Υλικά
1/2 κιλό χαλβά με ταχίνι
250 γρ. καρυδόψυχα
250 γρ. γλυκό πορτοκάκι
400 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. μπισκότα
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
50 γρ. βούτυρο

Κόβουμε τον χαλβά, το γλυκό πορτοκάλι και ρίχνουμε μέσα την καρυδόψιχα και τα μπισκότα θρυμματισμένα.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε το κονιάκ ή λικέρ.
Παίρνουμε το μίγμα και του δίνουμε σχήμα κορμού και το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
__________________
Ο χρήστης Rosangel δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-08, 23:26   #8
starlight
 
Το avatar του χρήστη starlight
 
Εγγραφή: 15-12-2007
Μηνύματα: 864
starlight ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κορμός πανεύκολος ή τρουφάκια!!!

Λιώνουμε 2 κουβερτούρες μαζί με 1 μικρό βιτάμ

και μετά ρίχνουμε 1 μικρή κρέμα γάλακτος

και μισό φλυτζάνι γάλα. -Προσέχουμε να ΜΗΝ βράσει.-

Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε

1 κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ σε κομματάκια.

Αν θέλουμε το τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το κάνουμε κορμό

ή το φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα για να κάνουμε

τρουφάκια!!!!!

Το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψηξη και μετά στο ψυγείο!!!

Αρέσει πολύ στα παιδιά λόγω των μπισκότων που κριτσανίζουν!!!
Ο χρήστης starlight δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 20:29   #9
Rosangel
 
Το avatar του χρήστη Rosangel
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Μηνύματα: 1.090
Rosangel ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΧΑΛΒΑΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
τριμμένο
1/2 κουταλάκι κάρδαμο,
τριμμένο
1 κουταλιά αγνό βούτυρο,
γάλακτος
3 μέτριες ώριμες μπανάνες,
καθαρισμένες και λιωμένες
1 φλιτζάνι ζάχαρη



Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαριά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατώνοντας συνεχώς για να μην μάς κολλήσουν.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι οι μπανάνες να αποκτήσουν καφετί χρώμα και να μοιάζουν με ρευστή, λιωμένη καραμέλα.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο, αν είναι απαραίτητο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το χαλβά σε βαθύ, μεγάλο πιάτο ή σε παραλληλόγραμμη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
__________________
Ο χρήστης Rosangel δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 20:47   #10
xanp
 
Εγγραφή: 01-11-2007
Περιοχή: Αχαρναί
Μηνύματα: 614
xanp ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο biky
Γλυκό με Πτι-μπερ

1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ
1 δόση κρέμα γιωτης (αυτη που θελει βρασιμο)
κατά προτίμηση σοκολάτα

ετοιμάζουμε την κρέμα
στρώνουμε σε μικρο σκεύος-φόρμα μια στρώση μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε γάλα.
σκεπάζουμε με κρέμα.
επαναλαμβάνουμε το βήμα με τα μπισκότα
ξανά βάζουμε κρέμα
το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα

ξεφορμάρουμε και τρώμε
Στο ίδιο γλυκό αν θέλουμε σαν τελευταία στρώση πάνω από την κρέμα βάζουμε ζελέ ότι γεύση θέλουμε και γίνεται επίσης τέλειο..Σε αυτή την εκτέλεση όμως προτιμάμε κρέμα βανίλια γιώτης...
__________________
Σ 08/07/2007
Α 07/08/2011
Θ 06/06/2013
Ο χρήστης xanp δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-08, 00:09   #11
Κυριακή
 
Το avatar του χρήστη Κυριακή
 
Εγγραφή: 22-11-2007
Περιοχή: Να είστε πάντα καλά.
Μηνύματα: 1.201
Κυριακή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 ΑΥΓΑ
100gr ΖΑΧΑΡΗ {3/4 ΦΛ}
75gr ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ {3/4 ΦΛ}
25 gr ΚΑΚΑΟ ΠΙΚΡΟ {3 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ}

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΓΙΑ 8΄. ΚΟΣΚΙΝΙΖΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΩ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 23 εκ. ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20-25΄. (ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ).
ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΡΜΑΡΩ.

ΣΙΡΟΠΙ

75ml ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
2 Κ.Σ ΚΟΝΙΑΚ
2 Κ.Σ ΜΕΛΙ
ΖΕΣΤΑΙΝΩ {ΔΕΝ ΒΡΑΖΩ}. ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

ΠΙΚΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

110gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ + 50ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
225gr ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ + 50ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΕΛΑΦΡΑ {ΟΧΙ ΣΑΝΤΙΓΥ}

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΣ

350 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ + 75ml Ή ½ ΦΛ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΒΩ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΕ 2 ΦΕΤΕΣ. ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΝΤΥΝΩ ΤΗ ΦΟΡΜΑ. ΒΑΖΩ ΤΟ 1Ο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ. ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ. ΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕ ΤΟ 2Ο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ. ΚΛΕΙΝΩ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 1 ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΒΓΑΖΩ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ, ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΑΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

TIP!

ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΩΝ 500gr ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΤΙΣ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ. ½ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ½ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ
__________________
Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή
Ο χρήστης Κυριακή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-08, 21:30   #12
Κ61207
 
Εγγραφή: 06-01-2008
Μηνύματα: 646
Κ61207 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
300 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
4 ΑΥΓΑ
ΚΡΟΚΟΥΣ 4 ΑΥΓΩΝ
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΜΟ
ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ή ΠΑΓΩΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ, ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ , ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 10 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ( ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΡΑ. ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΨΗΤΟ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ).
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250C ΓΙΑ 6 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ή ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.
__________________
Ο χρήστης Κ61207 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 31-03-08, 21:32   #13
Κ61207
 
Εγγραφή: 06-01-2008
Μηνύματα: 646
Κ61207 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΥΛΙΚΑ για μιλφειγ με σοκολατα

2 ΦΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ {400ml}
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ {100ml}
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ CORN FLAOUR
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ CACAO
1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΑΥΓΟ ΚΑΙ 3 ΚΡΟΚΟΥΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220ο C ΜΕ ΑΕΡΑ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΤΗ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ, ΤΗ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180ο C ΜΕ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 20 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ, ΤΗ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΡΝΕ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
__________________
Ο χρήστης Κ61207 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-08, 10:12   #14
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Το είχα βάλει σε άλλη στήλη, αλλά το μεταφέρω κι εδώ μιάς και η Αφροδίτη έγραψε στο πρώτο post τιραμισού!

Tiramisu --> αυθεντική ιταλική συνταγή, από πολύ καλή μου φίλη ιταλίδα Very Happy

ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα σαβουαγιάρ
750γρ. Μασκαρπόνε
250γρ. ζάχαρη άχνη
2-4cl Αμαρέττο
4 κρόκους
2 ασπράδια
Νεσκαφέ
Κακάο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ξαναχτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το Αμαρέττο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα που είδη έχουμε κάνει. Προσοχή! Εδώ απλά ανακατεύουμε την μαρένγκα με το υπόλοιπο μίγμα...δεν χτυπάμε με το μίξερ.

Στο μεταξύ έχουμε κάνει νεσκαφέ, βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ πολύ λίγο στον καφέ και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ (μακρόστενο) μέχρι να κάνουμε μία στρώση και απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Κάνουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Έτοιμο το γλυκό...το βάζουμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε την άλλη μέρα, γιατι είναι καλύτερα να καθίσει 24 ώρες το γλυκό.
Είναι τέλειο...αν έχετε κάποιες ερωτήσεις σας τις απαντώ ευχαρίστως...
Πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο...τέλειοοοοοοοοοοοοο
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-08, 10:16   #15
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

συγγνωμη,να ρωτησω κατι,επειδη ειμαι λιγο ασχετη απο ζαχαροπλαστικη:
τι ειναι το μασκαρπονε και το αμαρετο?
για να κανω τη συγκεκριμενη πρεπει πρωτα να ξερω τα υλικα,σωστα?
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-08, 10:17   #16
maria70
 
Το avatar του χρήστη maria70
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Περιοχή: Ισπανια
Μηνύματα: 1.286
maria70 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

μπραβο κοριτσια!!!!!τα σαλια μου εφτασαν στο δρομο!!!!!!ωραια συμπεριφορα!!!!θελω γλυκο ΤΩΡΑ...........
Ο χρήστης maria70 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-08, 10:23   #17
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katerina24
συγγνωμη,να ρωτησω κατι,επειδη ειμαι λιγο ασχετη απο ζαχαροπλαστικη:
τι ειναι το μασκαρπονε και το αμαρετο?
για να κανω τη συγκεκριμενη πρεπει πρωτα να ξερω τα υλικα,σωστα?
Κατερινάκι μου το μασκαρπόνε είναι ένα είδος τυριού μαλακό (ιταλικό) θα το βρείς σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Άλλοι χρησιμοποιούνε και την Φιλαδέλφια, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατι αν έχεις φάει αυθεντικό ιταλικό τιραμισού δεν την θέλεις την φιλαδέλφια σ΄αυτό το γλυκό.
Το αμαρέτο είναι ένα ποτό (αλκοολούχο)
ελπίζω να σε βοήθησα!
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-08, 11:19   #18
ΠΗΝΕΛΟΠΗ
 
Το avatar του χρήστη ΠΗΝΕΛΟΠΗ
 
Εγγραφή: 08-11-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 312
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

τουρτα νεσκαφέ
Υλικά
Kρέμα: 2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βιτάμ
2 αυγά
1 κουτί σαντιγύ alsatop (το μεγάλο)
Σιρόπι: 1 ποτήρι χλιαρό νερό
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ
3 & 1/2 κουταλιές σούπας κακάο

Kαραμέλα: 1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ωμά

450 γρ. μπισκότα Σαβαγιάρ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την Alsatop όπως γράφει στο κουτί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά το βιτάμ και την άχνη ζάχαρη. Τα βάζουμε κι αυτά στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Μετά τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα (λίγο σπασμένα), και τα ανακατευουμε μέχρι να λίωσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Μετά με ένα κουταλάκι την απλώνουμε λίγη-λίγη σε αλουμινόχαρτο να παγώσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το χρησιμοποιούμε για να βουτάμε τα μπισκότα.
Απλώνουμε σε δύο στρώσεις την κρέμα με τα σαβαγιάρ και στο τέλος από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Την αφήνουμε να παγώσει όλο το βράδυ και την άλλη μέρα είναι έτοιμη να την τσακίσουμε.
Επίσης μπορούμε μέσα στο σιρόπι μπορούμε να βάλουμε και λίγο λικέρ καφέ (τία μαρία ή καλούα).
__________________
Ο χρήστης ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-08, 02:05   #19
Κυριακή
 
Το avatar του χρήστη Κυριακή
 
Εγγραφή: 22-11-2007
Περιοχή: Να είστε πάντα καλά.
Μηνύματα: 1.201
Κυριακή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή


TZOYKOTO (zuccotto)
Υλικά: * 1 κέικ βουτύρου σε μακρόστενη φόρμα., *1/4 φλιτζάνι μπράντι, *1 πακέτο κουβερτούρα ή πικρή σοκολάτα., * 2 φλιτζάνια σαντιγί έτοιμη ή που έχουμε φτιάξει εμείς, *½ κουταλάκι με εκχύλισμα αμυγδάλου, *1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, *1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, τα οποία έχουμε ψήσει εμείς λίγο, *Κακάο σκόνη.
Σε μία σαλατιέρα με οβάλ σχήμα ψεκάζουμε με nonstick ή αλείφουμε με φυτικό λάδι.

Τοποθετούμε ομοιόμορφα διαφανές μεμβράνη κουζίνας. Κόβουμε σε φέτες λεπτές το κέικ και στην συνέχεια το κάθε κομμάτι το κόβουμε στην μέση, σχηματίζοντας 2 τρίγωνα. Βουτάμε ελαφρά τα κομμάτια στο μπράντι και στην συνέχεια χτίζουμε με τα κομμάτια όλα τα κενά της σαλατιέρας . Φυλάμε κάποια κομμάτια για το τέλος για να χτίσουμε την βάση στην σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ μεταλλικό(μεγάλο μπεν-μαρί) το οποίο το έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μέχρι να είναι παχιά και αφράτη. Ρίχνουμε το ¼ της κρεμάς σαντιγί στο μπολ με την σοκολάτα. και σιγά σιγά το υπόλοιπο ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις. * Στην συνέχεια το τοποθετούμε ομοιόμορφα γύρω γύρω μέσα στο μπολ, πάνω από τα κομμάτια κέικ αφήνοντας μία «λακούβα» δεν ξεχνάμε να αφήσουμε το ¼ από αυτό το μείγμα στην άκρη μέσα στο μπόλ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το άλλο φλιτζάνι με σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα αμυγδάλου και σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τέλος τα αμύγδαλα. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε μέσα στην «λακούβα» και με ένα μαχαίρι το ισιώνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ¼ μείγμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει το ισιώνουμε πάλι με ένα μαχαίρι. Τα υπόλοιπα κομμάτια του κέικ τα τοποθετούμε ισια και ομοιόμορφα από πάνω ώστε όταν έρθει η ώρα και αναποδογυρίσουμε την σαλατιέρα να είναι η βάση. Καλύπτουμε από πάνω με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι και μια μέρα το πολύ).

Όταν περάσει η ώρα την σαλατιέρα την βάζουμε ανάποδα σε μία πιατέλα
και εφόσον έχουμε τραβήξει την μεμβράνη από πάνω … σηκώνουμε την σαλατιέρα και αφαιρούμε την μεμβράνη. Πασπαλίζουμε με το κακάο.

*Μπορούμε να κάνουμε και το αντίστροφο δηλαδή να καλύψουμε τα κομμάτια κέικ από μέσα με το μείγμα κρέμα γάλακτος με αμύγδαλα. Και στην «λακούβα» μπορούμε να βάλουμε το μείγμα κακάο.
__________________
Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή
Ο χρήστης Κυριακή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-08, 02:13   #20
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sardelaki
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katerina24
συγγνωμη,να ρωτησω κατι,επειδη ειμαι λιγο ασχετη απο ζαχαροπλαστικη:
τι ειναι το μασκαρπονε και το αμαρετο?
για να κανω τη συγκεκριμενη πρεπει πρωτα να ξερω τα υλικα,σωστα?
Κατερινάκι μου το μασκαρπόνε είναι ένα είδος τυριού μαλακό (ιταλικό) θα το βρείς σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Άλλοι χρησιμοποιούνε και την Φιλαδέλφια, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατι αν έχεις φάει αυθεντικό ιταλικό τιραμισού δεν την θέλεις την φιλαδέλφια σ΄αυτό το γλυκό.
Το αμαρέτο είναι ένα ποτό (αλκοολούχο)
ελπίζω να σε βοήθησα!
ναι αρκετα!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!
:P :P :P :P
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-08, 13:41   #21
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

κι άμα φας και το γλυκό θα πάθεις...εγώ τρελλαίνομαι αλλά τώρα στην εγκυμοσύνη δεν το έκανα ούτε μία φορά λόγω τον αβγών γιατι το γλυκό δεν ψήνεται κι έτσι είναι ωμά τα αβγά
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-05-08, 10:38   #22
starlight
 
Το avatar του χρήστη starlight
 
Εγγραφή: 15-12-2007
Μηνύματα: 864
starlight ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ELENA K.
Πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό τύπου tiramisu !

-1 πακέτο σαβουαγιάρ ( ή πτι-μπερ σε αυτή την περίπτωση θέλουμε 2 πακέτα )
- γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλη σκόνη προτιμούμε πχ καφέ , nesquik κτλ.
- 1 πακέτο σαντυγί
- 1 πακέτο τυρί κρέμα ( πχ philadelfia )

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ (ή τα πτι-μπερ ) στο γάλα με την σοκολάτα και βάζουμε μία στρώση σε ένα ορθογώνιο πυρεξάκι ή ταψάκι ότι έχουμε !
Αφού έχουμε χτυπήσει την σαντιγύ με το τυρί κρέμα , απλώνουμε μια στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ.
Συνεχίζουμε ξανά με σαβαγιάρ και μετά με το υπόλοιπ μείγμα σαντιγυς -τυριού .
Από πάνω πασπαλίζουμε με σοκολάτα , ξηρούς καρπούς , τρούφα ότι τελοσπάντων τραβάει η ορεξή μας !

Αν χρησιμοποιήσετε πτι - μπερ ίσως χρειαστεί να κάνετε 3 στρώσεις !

Είναι πολύ εύκολο , γρήγορο και ελαφρύ γλυκό . Ελπίζω να σας αρέσει

Το έφτιαξα το γλυκό! Εϊναι τέλειο και όλοι ξετρελάθηκαν!!!!!

Μόνο που χρειάζεται λίγο παραπάνω από πακέτο για όλα τα υλικά αν το ταψάκι ή το πυρέξ δεν είναι πολύ μικρά -εγώ έβαλα σχεδόν 2 πακέτα από όλα τα υλικά δηλαδή-.

Ο γιος μου ρώτησε αν το λένε τυρα-μισού επειδή μας τυραννάει!!!!!!!

__________________
Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...
Ο χρήστης starlight δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-08, 17:33   #23
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΠΑΝΑΚΟΤΑ με σιρόπι φράουλας

Πανακότα με σιρόπι φράουλας


Πανακότα: Ουσιαστικά σημαίνει μαγειρεμένη κρέμα.
Ιταλικό επιδόρπιο, λέγεται ότι προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία, από την περιοχή Πιεμόντε.
Συνήθως σερβίρεται με σάλτσα από βατόμουρα, καραμέλα ή σοκολάτα. Εύκολο γλυκάκι, χωρίς αυγά, που μπορεί να προετοιμαστεί
μια-δυό μέρες πριν αν είναι απαράιτητο για ένα τραπέζι.



Υλικά :


2 φύλλα ζελατίνης
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
250 ml γιαούρτι
Λίγο φυτικό λάδι
Σιρόπι φράουλας

Για το σιρόπι φράουλας
450 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση :

Bάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα ρηχό πιάτο με κρύο νερό για 5 λεπτά.
Zεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας συχνά, πάντα σε μέτρια φωτιά. Mόλις το μείγμα πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη -που έχουμε στραγγίσει από το υπερβολικό νερό- μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τα πολλά υγρά σουρώνοντας.
Λαδώνουμε φορμάκια πολύ ελαφρά, με ελάχιστο φυτικό λάδι. Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φορμάκια θέλουμε, πλαστικά ή μεταλλικά, στο σχήμα που προτιμάμε.
Bάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει, κατά προτίμηση όλη νύχτα. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το φορμάκι στο πιάτο. Aν δεν βγαίνει το γλυκό εύκολα, βάζουμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
Σερβίρουμε με το σιρόπι φράουλας που έχουμε ετοιμάσει.

Σιρόπι φράουλας:
Σε μέτριο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να πήξει το σιρόπι. Θα πρέπει να μείνει το ένα τρίτο περίπου του μείγματος στην κατσαρόλα.
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-08, 18:11   #24
NTINAT
 
Εγγραφή: 12-10-2007
Μηνύματα: 1.665
NTINAT ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πανακοτα???

Εχουμε μια πανα + μια κοτα ????

καιιι εχουμεεεεεεεεε JUMBO πανακοτα
Ο χρήστης NTINAT δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 19-05-08, 17:37   #25
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ

1 κομπόστα ανανά (ή άλλο)
2 φακελάκια ζελέ ανανά (ή άλλο ίδιο με κομπόστα)
1 φάκελο σαντιγύ (alsa top κατά προτίμηση)
Λίγο αμαρέτο
Αμυγδαλόψιχα φιλέ
Σκεύος : πυρέξ μεσαίο.

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομάτια τον ανανά (περίπου 8-10 την κάθε ροδέλα).
Φτιάχνουμε το ζελέ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του ανανά(αντικαθιστούμε μέρος του νερού για το ζελέ με σιρόπι της κομπόστας - κρατάμε και μισό ποτήρι του κρασιού σιρόπι για να το βάλουμε στη σαντιγύ).
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.
Φτιάχνουμε τη σαντιγύ αντικαθιστώντας λίγο γάλα με το σιρόπι και προσθέτουμε και λίγο αμαρέτο (ταιριάζει με την αμυγδαλόψιχα).
Απλώνουμε τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
Καλή όρεξη!
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-08, 16:30   #26
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ (πανεύκολο!!!)

Υλικά
1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.
1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.
3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE μικρά ή 1 μεγάλο
Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ
1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα


Εκτέλεση

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε.
Τα πατάμε πολυ καλα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα ή με ενα κουτάλι.
Βάζουμε την ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο
Ανακατεύουμε στο μιξερ για λίγο το τυρί με το χαζαρούχο και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρεμα στη ταριέρα με τα μπισκότα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμια 1 σίγουρα.!
Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα !
Τελευταία ανακάληψα πωςυπάρχει κομπόστα βύσσινο "ΚΥΚΝΟΣ"
Την ανακατευω με λίγο κορν φλαου ...και γίνεται μια μαρμελάδα ....εκπληκτική!!!
ΤΕΛΕΙΟ! ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ! Αφροδίτη ευχαριστούμε πολύ.
Μόνο να θυμηθώ να πατήσω λίγο παραπάνω τα μπισκότα την άλλη φορά.
Κατά τα άλλα, η συνταγή δεν παίζεται.
Βέβαια ο γλυκατζής μου τα ελαττώματα τα βρήκε :
- η κρέμα ήταν λίγη (την άλλη φορά θέλει διπλή δόση)
- γενικά το γλυκό ήταν λίγο (φυσικά, αφού έμπαινε και έβγαινε και άνοιγε το ψυγείο και έτρωγε από το πυρέξ με το κουτάλι. ούτε σε πιάτο δεν έβαζε για να μην καταλάβω ότι έφαγε) Έκανε λες και δεν είχε ξαναφάει γλυκό.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-05-08, 12:25   #27
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά

1 1/2 φλιτζ. τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ χοντροκομμένα)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 πακέτο (250γρ.) βούτηρο
1 πακέτο (των 200γρ.) τυρί κρέμα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
1 φλιτζ. σαντιγί
φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτηρο και το ανακατεύετε με τα μπισκότα και τη ζάχαρη. Πατηκώνετε το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα μιάς στρογγυλής φόρμας, πιρέξ ή ταψιού διαμέτρου 20 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση:
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τη σαντιγί, το αδειάζετε στη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σερβίρετε με τις φράουλες, που έχετε ανακατέψει με λίγη ζάχαρη.
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-06-08, 01:01   #28
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή OREO Cheesecake με fhiladefhia !!!

να βάλω και μια συνταγούλα (φρεσκια - φρέσκια) στο ανανεωμένο μας διαδυκτιακό σπιτάκι !

OREO Cheesecake με fhiladefhia !!!

Υλικά

250γρ μπισκότα Oreo
2 κ.σ. λιωμένο βούτηρο
200γρ φρέσκο τυρί κρέμα fhiladelfhia
1/2 φλυζ.ζάχαρη
1/2 κ.γ σκόνη βανίλια
1/2 φλυτζ.κρέμα γάλακτος
1κ.γ χυμό λεμόνι(ή περισσότερο ανάλογα με τις προτημήσεις)
2 αυγά


Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200οC.
Xτυπάμε στο μούλτι 15 μπισκότα , να τρυφτούν καλά.
Προσθέτουμε το βούτηρο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι ή ταρτιέρα (16χ12).
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα
με την ζάχαρη και την βανίλια.
Προσθέτουε την κρέμα γάλακτος κι το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαδοχικά ρίχνουμε τα 2 αυγά στο μίγμα.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα υπόλοιπα μπισκότα (φυλλάμε μερικά κομμάτια για την διακόσμηση στο τέλος)και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Αδιάζουμε το μίγμα στο ταξάκι που έχουμε στρώσει τα μπισκότα και πασπαλίουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια που έχουμε φυλλαξει.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180oC.
Αφού κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πρίν το σερβίρουμε.

Καλη επιτυχία !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 23:27   #29
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Μους λεμόνι & πορτοκάλι

Μους λεμόνι & πορτοκάλι

Υλικά

Μους λεμόνι:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 4 λεμόνια
200 γρ. μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι γλυκό βύσσινο

Μους πορτοκάλι:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 2 πορτοκάλια
200 γρ. μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας


Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο multi.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ και χτυπάμε στην μεσαία ταχυτητά του μίξερ.
Την μοιράζετε σε μπολάκια και ύστερα βάζετε το γλυκό βύσσινο στα μπολάκια με τη μους λεμόνι και τις σταγόνες στα μπολάκια με το πορτοκάλι.
Τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-08, 10:17   #30
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ + ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο κρέμα γιώτης, αυτή που βράζεις, το μεγάλο πακέτο
1-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2 ποτήρια ζάχαρη

Βράζεις τη μισή κρέμα γιώτης με τα 3 ποτήρια γάλα + το 1 ποτήρι ζάχαρη μέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψάκι/πυρέξ στρώνεις μια σειρά από τα πτι-μπερ (εγώ τα βουτάω και στο γάλα για να μην είναι πολύ τραγανά). Από πάνω ρίχνεις την κρέμα και στρώνεις ξανά με πτι μπερ.
Βράζεις την υπόλοιπη κρέμα γιώτης με 3 ποτήρια πορτοκαλάδα (χωρίς ανθρακικό) + 1 ποτήρι ζάχαρη. όταν πήξει το χύνεις πάνω από τη 2η στρώση πτι μπερ και το βάζεις στο ψυγείο.

Η όψη του είναι σαν να έχει από πάνω ζελέ, αλλά η γεύση του είναι... όλα τα λεφτά!!
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 18:13   #31
evagelia
 
Το avatar του χρήστη evagelia
 
Εγγραφή: 24-05-2008
Περιοχή: Πυθαγόρειο
Μηνύματα: 19
evagelia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ
Ι ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Ι ΚΟΥΤΙ ΖΕΛΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Ι ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΡΑΝΤΙΖΩ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΩ ΣΈΝΑ ΠΥΡΕΞ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ. (ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΖΕΛΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΝΩ ΣΈΝΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ). ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ.
ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
__________________
μανούλα
Ο χρήστης evagelia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 20:06   #32
gerakina
 
Εγγραφή: 03-01-2008
Μηνύματα: 2.617
gerakina ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Τέλειο γλυκό!
Εγώ το λέω "της υπομονής" γιατί για να μην γίνουν όλα τα υλικά ένα
βάζω την κρέμα και μετά περιμέεεεεενω να κρυώσει το ζελέ και να το ρίξω με προσοχή και πάλι από κάπου θα σκάσει και θα περασει κάτω από την κρέμα ή και τα σαβουαγιαρ...
Αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μην ανακατεύεται πείτε μου!
__________________
Ο χρήστης gerakina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-07-08, 10:05   #33
evagelia
 
Το avatar του χρήστη evagelia
 
Εγγραφή: 24-05-2008
Περιοχή: Πυθαγόρειο
Μηνύματα: 19
evagelia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΑΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΖΕΛΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΙΘΕΙΣ.
__________________
μανούλα
Ο χρήστης evagelia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-07-08, 14:57   #34
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Cheesecake ροδάκινο διαφορετικό



Υλικά :
Για την βάση :
200 γρμ μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
100 γρμ βιταμ

Για την κρέμα
600 γρμ γιαούρτι στραγγιστό (οσα λιπαρά θέλετε)
200 γρμ τυρί κρέμα
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
το χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη

Μαρμελάδα σπιτική ροδάκινο
φρέσκα ροδάκινα .

Ας φτιάζουμε κάτι διαφορετικό και δροσερό !
Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βιτάμ. Τα στρώνουμε σε φόρμα με σούστα 26 εκκ.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα προσθέτουμε την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού . Σε ένα ποτηράκι βάζουμε 5-6 κουταλιές ζεστό νερο και ανακατεύουμε την ζελατίνη . Μόλις "φουσκώσει" την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Βάζουμε την μισή κρέμα πανω απο την βάση και ενδιάμεσα στρώνουμε με φετάκια ώριμου ροδάκινου . Ριχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 2-3 ώρες . Γαρνιρουμε με μαρμελάδα ροδάκινο ή/και με φρέσκα ροδάκινα .
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-07-08, 15:17   #35
Αντιγόνη
 
Εγγραφή: 18-05-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.603
Αντιγόνη ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πω πω Λαμπρινή το cheesecake ροδάκινο φαίνεται τέλειο! Μακάρι να βρω χρόνο να το φτιάξω!
Ο χρήστης Αντιγόνη δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-08, 11:12   #36
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Λαμπρινή μου, όταν λες
"μαρμελάδα σπιτική ροδάκινο". Υπάρχει κάπου αυτή η συνταγή; θα μας τη δώσεις; γιατί ο συνδυασμός τησ σπιτικής μαρμελάδας με το cheesecake που έγραψες... σχοιμάτησαν τη λιμνούλα στο γραεφείο μου (σλουρπ, σλουρπ).
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 10-07-08, 11:34   #37
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλημέραα

Θα βρω που ειναι η κατηγορια με τις μαρμελάδες και θα την γράψω αν δεν υπάρχει η συνταγή . Η κλασσική ειναι παντως οπως σε ολες τις μαρμελαδες 1κιλο φρουτο +1 (ή λιγότερο) κιλο ζάχαρη .

Θα σου πω ομως τι έκανα εγω σε αυτο το γλυκό αλλα και γενικά οταν δεν έχω μαρμελάδα δική μου . Γρήγορα και εύκολα .
Χτυπάω στο μούλτι 2-3 ροδάκινα , ο πολτός ειναι περίπου 1 κούπα . Τον βάζω σε ενα κατσαρολάκι στην φωτιά . Προσθέτω 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ή παραπάνω αν θέλεις (εγω δεν το θελω πολυ γλυκό και μιας και θα φαγωθει αμεσα δεν τιθεται θέμα συντήρησης ) και τα βράζω μέχρι να δέσουν .

Αν κάποιο φρούτο έχει πολλά ζουμιά μπορεί να προσθέσω λίγο κορν φλάουρ ή ζελατίνη (αναλόγως ) . Για το ροδάκινο δεν χρειάζεται
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-08, 18:58   #38
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Ευκολό & Έλαφρύ ΕΚΜΕΚ!

ΕΚΜΕΚ Ευκολο , γρήγορο , ελαφρύ , καλοκαιρινό!

Το γνήσιο παραδοσιακό εκμέκ, έχει βάση ένα είδος ζύμης, που μοιάζει με τσουρέκι.
Η συνταγή αυτή, είναι μια παραλλαγή, με βάση φρυγανιές σιροπιασμένες και Ζελέ φρούτων αντί της σαντιγής


Υλικά

125 γρ. φρυγανιές
1 κουταλάκι κανέλα


για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό


για την κρέμα
6 κούπες γάλα
2/3 κούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
1 συσκευασία βανίλια


για το γαρνίρισμα
2 φακελάκια ζελέ


Εκτέλεση

Απλώστε τις φρυγανιές, καλύπτοντας τον πάτο ενός ορθογώνιου πυρέξ. Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' το νερό με τη ζάχαρη και περιχύστε τις φρυγανιές. Πασπαλίστε με την κανέλα. Ετοιμάστε την κρέμα. Διαλύστε το νισεστέ σε 1 κούπα από το κρύο γάλα. Βάλτε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε τη ζάχαρη και το διαλυμένο νισεστέ και ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα. Ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και κατεβάστε από τη φωτιά. Απλώστε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές και αφήστε το γλύκισμα να κρυώσει εντελώς.
Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το ρίχνετε πάνω απο την κρέμα. Το βάζετε στο ψηγείο μέχρι να γίνει το ζελέ.

Καλή επιτυχία!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-08, 12:04   #39
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Re: Ευκολό & Έλαφρύ ΕΚΜΕΚ!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
ΕΚΜΕΚ Ευκολο , γρήγορο , ελαφρύ , καλοκαιρινό!
*Σημείωση για την συνταγή που το ξέχασα...
Αν θέλετε όταν φιάχνετε το ζελέ , πάτρε μια κονσέρβα ανανά , χρησιμοποιήστε το χυμό αντι του νερού για να διαλύσετε το ζελέ και προσθέστε τα κομματάκια του ανανά !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-08, 01:29   #40
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Τσιζ κέικ λεμόνι




Υλικά


φόρμα 28 εκ.
1 ½ πακέτο μπισκότα
120 γρ. βούτυρο
400 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ζελέ λεμόνι
50 γρ. αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.
Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.


Καλή επιτυχία!
πηγή: sintagespareas.gr
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:16.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm