Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΡΟΧΙΟΛΙΤΙΔΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.Έχω μια κορούλα μόλις 6 μηνών,αλλά τους τελευταίους 3 μήνες πάσχει από βροχιολίτιδα.Ξεκινήσαμε με εισπνεόμενα Aerolin @ Flixotide και μετά πήραμα και αντιβίωση Procef,αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Τις τελευταίες 2 εβδομάδες της χορηγώ singulair φακελάκια,κάθε απόγευμα μαζί με το γιαουρτάκι της αλλά ο βήχας εξακολουθεί.Σκέφτομαι να επισκευθώ τον Παίδων γιατί αρχίζω να χάνω τις ελπίδες μου!Παρακαλώ όποιος έχει περάσει κάτι αντίστοιχο ας μοιραστεί μαζί μου την εμπειρία και τις γνώσεις του!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δυστυχώς κάνει ακρετό καιρό να περάσει και εμείς από πέρυσι είμαστε με όλα αυτά το εισπνεόμενα συν τις σταγόνες soldesarin οι οποίες όμως είναι κορτιζονούχες και της τις δίνω με μεγάλη προσοχή και ΜΟΝΟ μετά από τη σύμφωνη γνωμη του γιατρού. Πρέπει η μυτούλα να είναι παντα καθαρή χωρίς μυξες γιατί αυτό κυρίως προκαλεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά και περαστικά σας!

 

Η μεγάλη μου κόρη πάθαινε βρογχιολίτιδες όταν ήταν βρέφος, όχι πάρα πολύ συχνά, και όταν πήγε πρώτη φορά στον παιδικό στα 3 της, την έπαθε για τα καλά! Κράτησε όλη τη σχολική χρονιά!!

 

Εκεί τα είδαμε όλα! Ξεκινήσαμε από aerolin και seretide (αν το γράφω σωστά), και επειδή δεν περνούσε αρχίζαμε και προσθέταμε φάρμακα (ο γιατρός δηλαδή). Βάλαμε singulair, zirtek σταγόνες (μήπως ήταν αλλεργικό φαινόμενο), αντιβιωτικά κατά περίπτωση κ.λ.π. Τελικά με τον ερχομό της άνοιξης - καλοκαιριού ξαφνικά σταμάτησε! Εκτοτε δεν ξαναπαρουσιάστηκε.

 

Στο μεταξύ είχαμε αφήσει την παιδίατρο και μας παρακολουθούσε παιδοπνευμονολόγος! Είμασταν στο παρά πέντε να την βάλουμε στο νοσοκομείο για να ελέγξουμε αν έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (η οποία μπορεί να φέρνει επίσης βήχα).

 

Το δικό σου βέβαια είναι μικρό ακόμη, αλλά αν δεν περνάει, πάτε σε παιδοπνευμονολόγο, ο οποίος είναι ο ειδικός για τη διάγνωση.

 

Αυτό πάντως που καταλάβαμε εμείς τελικά, είναι πως η δική μας είχε μια ευαισθησία στους πνεύμονες σε εκείνη τη φάση και όλοι οι ιοί που κολλούσε την "χτυπούσαν" εκεί...

Άυτό βέβαια αφού αποκλείσει κανείς το αλλεργικό ή/και κληρονομικό άσθμα.

Άπό ό,τι μας είχε πει η παιδίατρος τότε, η βρογχιολίτιδα σε μέχρι 2 ετών παιδί, προκαλείται από ιό. Μετά τα 2 και αν συμβαίνει συχνά, ονομάζεται απλώς άσθμα.

 

Τα κορτιζονούχα εισπνευόμενα που βάζαμε πάντως, δεν μας προκάλεσαν κανένα πρόβλημα (εθισμού ό άλλο), δεν είναι επικίνδυνα στη μακροχρόνια χρήση, αρκεί να ακολουθούνται οι οδηγίες του γιατρού.

 

Περαστικά και πάλι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα το πω απλά ορθά και κοφτά

Η Νο 1 Παρενέργεια της κορτιζόνης είναι το άσθμα!

 

Sorry αν ακούγομαι περίεργα αλλά τα έχω πάρει με τους !@$^&%$#Ε γιατρούς που φορτώνουν τα παιδιά μας κορτιζόνη για να παίρνουν τις προμήθειες τους από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Γιατί στο παρελθόν τα παιδιά μας δεν υπέφεραν τόοοοσο από άσθμα? και μην μου πείτε φταίει η ατμόσφαιρα η ρύπανση κ.λ.π. γιατί στην Αφρική που έχει έξαρση το άσθμα δεν έχει ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά έχει κορτιζόνη.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοριτσια,εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων το οποιο πριν καμποσες μερες παρουσιασε συναχι,καταρροη και στη συνεχεια βηχα.Στην αρχη δεν εδωσα πολυ σημασια στο βηχα,εβηχε ελαχιστα,αποφασισα ομως κατω απο πιεση κυριως της μητερας μου να την παω στο γιατρο.Ευτυχως ειχε μια απλη ρινιτιδα και μια αρχη ωτιτιδας.Μου εδωσε αντιβιωτικο για ωτιτιδα και τα αντιστοιχα ιταλικα φαρμακα για αεροζολ.Αυτα τατελευταια για να μην επεκταθει το προβλημα στους βρογχους.Μου ειπε οτι αν τα παιδακια ειναι μικρης ηλικιας ,κατω του χρονου,με τον παραμκρο βηχα ειναι καλο να τα πηγαινουμε στο γιατρο για να αποφυγουμε την βρογχιολιτιδα που στα παιδια της ηλικιας αυτης μπορει και να σημαινει εισαγωγη στο νοσοκομειο.Η βρογχιολιτιδα ειναι διαφορετικη απο την βρογχιτιδαΧτυπαει τα βρογχιολια που ειναι οι πολυ μικποι βρογχοι και μπορει πολυ πιο εθκολα να δημιουργησει πνευμονια.Οποτε στα παραμικρα συμπτωματα γρηγορα στο γιατρο για να την προλαβουμε!!ι

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς περστικά!

Τα ίδια με την ariana μου είπε κι εμένα ο γιατρός, να προσέχουμε τον βήχα του και την αναπνοή του για να μην γυρίσει το κρύωμα σε βροχιολίτιδα!

Να περάσει γρήγορα Σοφία!

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ!Αποφάσισα σήμερα που εφημερεύει ο Παίδων Πεντέλης να την πάω μια βόλτα για να τη δεί κάποιος πνευμονολόγος και να πάρω και αυτή τη γνώμη.Θα σας ενημερώσω αύριο για τα αποτελέσματα για να το έχετε και εσείς στο πίσω μέρος του μυαλού σας.Πάντως ειλικρινά με βοηθήσατε πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν περαστικά! :D

 

Έχουμε και εμείς λοιπόν μια ευαισθησία με ασθματική βρογχίτιδα... την οποία ευαισθησία την είχε και ο σύζυγος μέχρι 2 ετών, οπότε οι λόγοι είναι και κληρονομικοί... (ελπίζω να κρατήσει μόνο μέχρι 2 ετών... :? ) Γενικά ότι ίωση κολλήσει τον "χτυπάει" εκεί που έχει την ευαισθησία.

Ως τώρα στις 3 φορές που το έχει παθει το έχουμε αντιμετωπίσει με Aerolin, Atrovent και κάτι ομοιοπαθητικά που μας προτείνει κάθε φορά η παιδίατρος (τα οποία είναι μεν ακίνδυνα, απλά πρέπει ειδικά την πρώτη ημέρα να τα παίρνει σχεδόν κάθε ώρα). Κορτιζόνη για την ώρα έχουμε γλιτώσει. Αυτό που κάνουμε κάθε φορά είναι να παρακολουθούμε τις αναπνοές του. Την κορτιζόνη μας είπε (εισπνεόμενη) θα την χρησιμοποιήσουμε ΜΟΝΟ όταν οι αναπνοές γίνουν παραπάνω απο 70 στο λεπτό, μέχρι τώρα πάντως δε χρειάστηκε... Το χοντρό πρόβλημα κρατάει για κανα δυο 24ωρα (χωρίς πυρετό, μόνο με βήχα και γρήγορες ανάσες). Μόλις περάσουν οι πρώτες 48 ώρες της παραπάνω θεραπείας που περιέγραψα, τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά. Σταδιακά έπειτα ελαττώνουμε και τις δόσεις των φαρμάκων...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Περαστικούλια στα μικρούλια σας!!

Εγώ δεν έχω ανάλογη εμπειρία και δε μπορώ να σας βοηθήσω...

Ο μπέμπης μόνο ρινίτιδα είχε τους 5 πρώτους μήνες και την καταπολεμήσαμε μόνο με φυσιολογικό όρο...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

κι εμενα η μικρη ειχε παθει βρογχιτιδα 5 μηνων και τοτε εκανε μονο για 3 μερες berovent μασκα και πηγαν ολα καλα. τωρα πριν τις γιορτες(5/12) επαθε ξανα αλλα κρατησε ως τα χριστουγεννα. προχτες αρχισε παλι συναχι και βηχα. τι θα κανω? βλεπει μασκα και προσπαθει να κρυφτει. ξεχασα να πω οτι την τελευταια φορα μας εδωσε η παιδιατρος σιροπι αερολιν αλλα δεν εκανε τιποτα. εγω φταιω γιατι της ειπα οτι φοβαται τη μασκα η μικρη και δεν ειχαμε αλλη επιλογη. ετσι ξαναεκανα μασκα αυτη την φορα berovent+flixotide και σε 5 μερες ετοιμη. το απογευμα θα παρω τηλ. αλλα φανταζομαι θα ξανακανουμε μασκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κοριτσια για βοηθηστε με......

Εχουμε και εμεις βρογχιολιτιδα απο την Τριτη, ειχε το μωρο βηχα λιγο και μετα το γυρισε σε βρογχιολιτιδα.

Μας εδωσε μονο αερολιν σπρει με μασκα και μας ειπε οτι πρεπει να κανει τον κυκλο της και σε 7-8 μερες θα ειναι καλυτερα.

Αυτος ο γιατρος ειναι γενικα κατα των φαρμακων, απο οτι εχω καταλαβει και δεν μας εδωσε κορτιζονη.

Επισης εκανε και ακροαστικα.

Λετε να κανει μηνες να περασει??Υπαρχει αυτη η περιπτωση?

:cry: Τωρα παντως δεν μπορω να πω οτι δυσκολευεται να αναπνευσει, που και που βηχει αλλα δεν τρωει κιολας παρα ελαχιστα.Μας ειπε ο γιατρος οτι ειναι φυσιολογικο να μην τρωει και οτι σιγα σιγα θα επανελθει.Σημερα εκανε και πυρετο 38.

Για πειτε..... :cry::cry:

Ειμαι πααααααααααααρα πολυ στεναχωρημενη :cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

Να μην στεναχωριέσαι αυτό που έχει θα της φύγει, το ότι δεν τρώει είναι γιατί η ίδια καταλαβαίνει ότι δεν είναι καλά και ίσα ίσα δεν πρεπει να τρώει πολύ για να μην φουσκώνει το στομάχι της και πιέζει τα πνευμόνια δυσκολεύοντας την αναπνοή καλύτερα λίγο και συχνότερα γεύματα.

Θα δεις όμως οτι σε λίγες μέρες θα επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Link to comment
Share on other sites

Να μην στεναχωριέσαι αυτό που έχει θα της φύγει, το ότι δεν τρώει είναι γιατί η ίδια καταλαβαίνει ότι δεν είναι καλά και ίσα ίσα δεν πρεπει να τρώει πολύ για να μην φουσκώνει το στομάχι της και πιέζει τα πνευμόνια δυσκολεύοντας την αναπνοή καλύτερα λίγο και συχνότερα γεύματα.

Θα δεις όμως οτι σε λίγες μέρες θα επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Λες βρε Ρουλα μου???Μακαρι...

Σε ευχαριστω πολυυυυυυυ.............

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πειτε μου και κατι αλλο, ποσο ορο να βαζω?

Βαζω μιση αμπουλα στο ενα ρουθουνι και μιση στο αλλο και μετα τα τραβαω με το οτρισαλιν, καλα κανω?

Νευριαζει παρα πολυ με την ολη κατασταση και δεν το κανω πολυ συχνα και επισης νομιζω, χωρις να ειμαι σιγουρη, οτι της φερνει λιγο αναγουλα ο ορος. :?:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα η πλύση θα πρέπει να γινεται πριν το γάλα, πρέπει να της κάνεις συχνές πλύσεις γιατί διαφορέτικά θα έχει βήχα, αυτό που πρεπει να κανεις (κι αυτό στο νοσοκομείο το έμαθα) γυρίζεις στο πλάι το μωρό βάζεις τον ορό στη μυτούλα και μετά το γυρνάς μπρούμυτα ώστε να τρέξει ο ορός και η μυξουλα γιατί διαφορετικά ξαναγυρνάνε πίσω και αυτό δημιουργεί βήχα, το κάνεις αυτο σε κάθε ρουθούνι και μαλιστα μετά τον ορο καλό θα ήταν να την γυρνάς μπρούμυτα και να της κάνεις ελαφριά χτυπηματάκια στην πλάτη ώστε οι βλέννες να ξεκολλάνε από τα τοιχώματα των πνευμόνων.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα η πλύση θα πρέπει να γινεται πριν το γάλα, πρέπει να της κάνεις συχνές πλύσεις γιατί διαφορέτικά θα έχει βήχα, αυτό που πρεπει να κανεις (κι αυτό στο νοσοκομείο το έμαθα) γυρίζεις στο πλάι το μωρό βάζεις τον ορό στη μυτούλα και μετά το γυρνάς μπρούμυτα ώστε να τρέξει ο ορός και η μυξουλα γιατί διαφορετικά ξαναγυρνάνε πίσω και αυτό δημιουργεί βήχα, το κάνεις αυτο σε κάθε ρουθούνι και μαλιστα μετά τον ορο καλό θα ήταν να την γυρνάς μπρούμυτα και να της κάνεις ελαφριά χτυπηματάκια στην πλάτη ώστε οι βλέννες να ξεκολλάνε από τα τοιχώματα των πνευμόνων.

ευχαριστω βρε ρουλα μου!Ποσο συχνες δηλαδη?εγω ασ πουμε ποατο πρωι εχω κανει 4 και ειδικα οταν βαζω το οτρισαλιν ουρλιαζει, την λυπαμαι...αλλα αν πρεπει να κανω πιο συχνα.θα της κανω αλλη 1-2 ως τον βραδυνο υπνο.Δεν βγαζει και πολυ παντως. ειδικα αν δεν βαλω το οτρισαλιν μονο ο ορος τρεχει εξω.

Και εμενα μου ειπαν και βαζω πλαγια, αλλα μεχρι προχτες δεν ηξερα και εβαζα ανασκελα.Γιατι ρε γμτ οι οδηγιες γραφουν ανασκελα, αμαν πια!!

Εσεις σε ποσο καιρο το ξεπερασατε??

Ευχαριστω και παλι, ειναι πολυ σημαντικο να σε βοηθαει καποιος... :)

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα η δική μου το ξαναπέρασε γιατί παει παιδικό οπότε δεν την γλύτωσε εύκολα, εσένα όμως πιστεύω ότι σε μερικές μέρες θα έιναι καλά, εξι πλύσεις είναι καλές.

Link to comment
Share on other sites

frene μου καλημερα εμενα τωρα το αγορακι μου ειναι 2,5 ετων και η πρωτη του βρογχιολιτιδα ηταν 5 μηνων.οταν εγινε ενος ετους λογω απροσεξιας μας διοτι δεν γνωριζαμε καποια πραγματα η βρογχιολιτιδα γυρισε σε βρογχοπνευμονια ( νοσηλευτικαμε σε κλινικη 2 μερες ).θελει κοριτσι μου ΠΟΛΥ ορο,οταν λεω πολυ 5-6 φορες την ημερα απο μια αμπουλιτσα σε καθε ρουθουνι.εμενα με βολευε πολυ περισσοτερο ενας αποφρακτηρας τησ nuk για τις μιξες.επισης οχι πολυ ζεστη στο χωρο το max 22 βαθμοι και προσοχη στην ξηρασια της ατμοσφαιρας.αν θελεις κατι περετερω ρωτα γιατι την εχω ψαξει.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΝΟΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ.

 

Υ.Γ. ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

frene μου καλημερα εμενα τωρα το αγορακι μου ειναι 2,5 ετων και η πρωτη του βρογχιολιτιδα ηταν 5 μηνων.οταν εγινε ενος ετους λογω απροσεξιας μας διοτι δεν γνωριζαμε καποια πραγματα η βρογχιολιτιδα γυρισε σε βρογχοπνευμονια ( νοσηλευτικαμε σε κλινικη 2 μερες ).θελει κοριτσι μου ΠΟΛΥ ορο,οταν λεω πολυ 4-5 φορες την ημερα απο μια αμπουλιτσα σε καθε ρουθουνι.εμενα με βολευε πολυ περισσοτερο ενας αποφρακτηρας τησ nuk για τις μιξες.επισης οχι πολυ ζεστη στο χωρο το max 22 βαθμοι και προσοχη στην ξηρασια της ατμοσφαιρας.αν θελεις κατι περετερω ρωτα γιατι την εχω ψαξει.

 

Υ.Γ. ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αχ ευχαριστω Αλεκα μου, 1 ορο σε καθε μυτη αλλα οχι ε την μια ε?Γιατι πνιγεται.

Δηλαδη ξαναπαθατε βρογχιολιτιδα 1 ετους?

Τι δεν προσεξατε??Πες μου αν θελεις να ξερω να προσεξω...

Σας ευχαριστω ολες πολυ....

Link to comment
Share on other sites

FRENE μου ξαναδες το μυν.μου εκανα καποια επεξεργασια.οχι,τον ορο με την μια και με δυναμη να γινεται πλυση.Ασε και γω ετσι νομιζα οτι θα πν ιγοταν.Το σπουδαιοτερο που δεν προσεξαμε ηταν οτι καθυστερησαμε να τον παμε στον γιατρο.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

FRENE MOY χωρις να θελω να σε αγχωσω συνηθως τα παιδακια που παθαινουν συχνα απο κει και περα και το ξεπερνανε μετα τα 3.Εγω τον πηγα και σε παιδοπνευμονολογο και ενημερωθηκα λιγο παραπανω.Θα επανελθω.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

FRENE MOY χωρις να θελω να σε αγχωσω συνηθως τα παιδακια που παθαινουν συχνα απο κει και περα και το ξεπερνανε μετα τα 3.Εγω τον πηγα και σε παιδοπνευμονολογο και ενημερωθηκα λιγο παραπανω.Θα επανελθω.

Αλεκα τι ακριβως εννοεις¨?"παιδακια που παθαινουν συχνα απο κει και περα και το "?Οτι θα τα παθαινουμε συχνα?σε καθε κρυολογημα?Ή ότι αν το ξαναπαθουμε θα μας μεινει κουσουρι μεχρι τα 3?

Παντως ευτυχως δεν εχω σκοπο να την στειλω παιδικο και απο εδω και περα θα ειμαι πααααααααααρα πολυ προσεκτικη με ατομα που μπορει να ειναι φορεις ιων.

Και επισης, το μωρο φταρνιζοταν πολλες μερες πριν αλλα λεγαμε ειναι απο την ανοιξη, ετσι μου ειπε κι ο γιατρος αλλα μαλλον ηταν απο την ιωση.

Ευτυχως σημερα την βλεπω λιγο καλυτερα, η αναπνοη της ειναι πιο ηρεμη, εφαγε, μονο που της σπαμε τα νευρα με το αερολιν και τον ορο αλλα δεν πειραζει αν ειναι να γινει καλα.Σημερα πρωτη φορα μετα τον ορο εβγαλα με το οτρισαλιν πολλες μυξουλες.Εξαλλου ειμαστε ακομη στην τριτη μερα της βρογχιολιτιδας, ο γιατρος ειπε μετα τις 3-4 μερες θα αρχισουμε να βλεπουμε βελτιωση, μακαρι να μας πανε καλα απο δω και περα γιατι τα χω παιξει.....

Ευχαριστω για ολα...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...