Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βαμβακερές Πάνες


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά

 

έχετε χρησιμοποιήσει οικολογικές πάνες βαμβακερές? Είναι καλές ή να μη μπώ κάν στον κόπο να τις παραγγείλω. Χρειάζεται να αγοράζω κάθε φορά κάτι που μπαίνει μέσα στην πάνα ή απλά την πλένω και την ξαναχρησιμοποιώ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου Olzi, καλή χρονιά!

Εγώ τις χρησιμοποιώ για τρεις -κυρίως- λόγους

Είναι πιο υγιεινές, προστατεύεις το περιβάλλον και είναι πιο οικονομικές.

Αν έχεις την υπομονή και την διάθεση να πλένεις πάνες να τις πάρεις.

Μέσα χρησιμοποιείς προαιρετικά ειδικές λωρίδες για να κρατάνε τα κακάκια και να μην λερώνεται πολύ η πάνα. Αν θες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες χρήσης πολύ ευχαρίστως να σου γράψω.

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

νομίζω θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους, να γράψεις πως τις χρησιμοποιείς... πως τις πλένεις, με τι...!!

 

όποτε βρείς χρόνο, γράψε!!!!! θα είναι πολύ ενημερωτικό - γιατί αλλιώς τα διαβάζεις σε ιστοσελίδες και αλλιώς τα λέει μια μαμά :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αν σου είναι εύκολο να μου πεις πως τις χρησιμοποιείς, πόσο κοστίζουν και οι λωρίδες,ποιες είναι κατάλληλες για μωράκι 2,5 μηνών, πόσες θα χρειαστώ και από που μπορώ να τις προμηθευτώ. Έχω διαβάσει σε ξένα site ότι υπάρχουν τέτοιες πάνες one size είναι άραγε καλές; Αν μπορείς να με βοηθήσεις σε όλες αυτές τις απορίες. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

εκτός απο την ecofamily, υπάρχει και αυτό εδώ

http://www.gabi.gr/store/Home/

δεν γνωρίζω εάν κάποιος έχει πάρει απο εκεί.

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=64 σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ

 

και κάτι άλλα σιτε που είδα http://www.biobaby-ecological.com/Informations/arthro_01_gr.html

http://www.moltexhellas.gr/

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν! Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Τις δικές μου πάνες τις πήρα από την ecofamily. Στην ουσία υπάρχουν σε δύο μεγέθη, μέχρι 8κιλά και από 8 μέχρι 16 περίπου κιλά. Εγώ επειδή ξεκίνησα όταν ο μικρός ήταν 6 μηνών πήρα το μεγάλο μέγεθος (8-16). Όπως και να έχει τις πάνες τις παίρνεις μια φορά και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε παραπάνω από ένα παιδιά. Η μία πάνα κοστίζει περίπου 15 €. Υπάρχουν ενισχύσεις από ύφασμα για πολλά τσίσα (προαιρετικά) αλλά και οι χάρτινες ενισχύσεις για τα κακάκια. Αυτές που έχω εγω υπάρχουν σε δύο τύπους (οι χάρτινες). Μιας χρήσης και τριών χρήσεων (στην περίπτωση που δεν έχει λερωθεί με κακάκια μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο). Τις τιμές θα τις βρεις αν μπεις και στα site που γράφει η Μαρία.

Το ποια είναι κατάλληλα για το μωράκι σου θα το δεις ανάλογα με τα κιλά του.

Η χρήση τώρα.

Καταρχάς να σου πω ότι χρειάζονται περίπου 15 πάνες. Στην ηλικία του δικού σου μωρού ίσως και παραπάνω γιατί λερώνεται πιο πολλές φορές την μέρα. Με 15 πάνες τις πλένω σχεδόν μέρα παρά μέρα (χρησιμοποιούμε γυρω στις 5 την ημέρα). Τον καλοκαίρι έφταναν με το παραπάνω, γιατί το παιδί βρεχόταν λιγότερο και οι πάνες στέγνωναν πιο γρήγορα, τον χειμώνα ίσως χρειάζονται μερικές παραπάνω.

Το πλύσιμο, εγώ χρησιμοποιώ γενικά μόνο πράσινο σαπούνι στο πλύσιμο οπότε το ίδιο βάζω και στις πάνες. Τις πλένω στους 60 βαθμούς. Όταν λερωθούν με κακάκια τις ξεπλένω πρώτα με ζεστό νερό και μέχρι να τις πλύνω τις βάζω σε κουβά με νερό (και λίγη σόδα για να μην μυρίσουν).

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όταν κάνει κακά δεν μυρίζει όπως με τις πάνες μιας χρήσης, είναι απορροφητικές και το σημαντικό είναι ότι είναι πανάκι και όχι υλικό που δεν ξέρω τι περιέχει μέσα.

Το μόνο προβληματάκι που έχω είναι τώρα τον χειμώνα που αργούν λίγο να στεγνώσουν. Κατα τ' άλλα πιστεύω αξίζει τον κόπο.

Να σου προτείνω στην αρχή πάρε μερικές να δοκιμάσεις για να είσαι σίγουρη ότι είσαι σε θέση να τις χρησιμοποιήσεις.

Σε οτιδήποτε άλλο μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω με χαρά.

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις λεπτομέρειες. Μάλλον αυτό θα κάνω θα αγοράσω λίγες στην αρχή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απορροφητικές και πόσο αποτελεσματικές είναι σε σχέση με τις άλλες τις πάνες. Μια δοκιμή θα με πείσει. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Καλό βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ χρησιμοποιώ πλενόμενες πάνες και για τα δύο μου παιδάκια (10 μηνών και 2,5 ετών). Είναι μια λύση οικονομική, οικολογική, υγιεινή και πάρα πολύ πρακτική. Το σπίτι μου έπαψε να μυρίζει άσχημα και δεν κουβαλάω πια σακούλες απο το S/M!!!. Άσε που είναι και πολύ χαριτωμένες :wink: Έχω πάνες απο την http://www.ecofamily.gr (totsbots και bebe) και απο το http://www.gabi.gr (Popolini one-size) καθώς και άλλες που έχω παραγγείλει από το εξωτερικό. Κάνω κάθε βράδυ ένα ξέπλυμα με κρύο νερό και πλύση κάθε δύο μέρες (με δύο παιδάκια έχω μπόλικες πάνες :D ) στους 60 βαθμούς με επιπλέον ξέβγαλμα. Μαλακτικό ποτέ! Για το πλύσιμο χρησιμοποιώ καρυδοσαπούνι Klar από το gabi.gr. Το πράσινο σαπούνι είναι οικολογικό αλλά είναι ακατάλληλο για τις πάνες γιατί αφήνει ένα λιπαρό υπόλειμμα που σταδιακά μειώνει την απορροφητικότητά τους! Για κάθε απορία, είμαι στη διάθεσή σας.

Μητρικός θηλασμός: ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Πουλάω Βαμβακερές Πάνες bumgenious all in one προς 10Ευρώ η μία. Είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένες και σε τέλεια κατάσταση.Παραθέτω πληροφορίες για τις συγκεκριμένες πάνες..

 

'Οι πάνες BumGenius από βιολογικό βαμβάκι είναι ενός μεγέθους, κατάλληλες για μωρά απο 3 μέχρι 16 κιλά. Κάθε πάνα περιλαμβάνει και το αδιάβροχο κάλυμμα και έτσι δεν χρειάζεται να φοράτε ξεχωριστά εξωτερικό βρακάκι.'

 

 

και για τις βαμβακερές πάνες γενικά παραθέτω από την υπέροχη ιστοσελίδα της yoga mana:

 

'Τώρα για τις πάνες .Δεν ήθελα με τίποτα να βάλω στο μικρό μου αγοράκι «μπεμπιλίνα» , να φέρω χλωρίνες και αλλά καρκινογόνα σε επαφή με τα αχαμνακια του , σερνικό παιδι ΝΤΕ! Υπάρχουν μελέτες που αναφέρονται στην αντρική ανικανότητα ώς αποτέλεσμα των «μπεμπιλίνων».!Δείτε εδώ εδώ τι λέει η φίλη Έλενα στο υπέροχο μπλογκι της.Ούτε μπορούσα να φανταστώ ένα Έβερεστ σκουπιδιών μόνο για τον ποπό του παιδιού μου τη στιγμή που ο πλανήτης αγκομαχάει .Επίσης το παιδί θα πάει πιο εύκολα στο γιογιό αφού δε θα αντέχει να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος της βαμβακερής πάνας πάνω του. Άσε ο προϋπολογισμός του σπιτιού .Θα σηκώναμε τη μπάνκα στον αέρα! Το συζήτησα με τον μπαμπά και συμφώνησε καΙ αυτός, περήφανος για τη σύντροφο που διάλεξε , κολώνα του σπιτιού του . Άλλωστε θα δίναμε μόνο 400 ευρω για πάντα-ΕΦΑΠΑΞ. . Και αν κάνουμε κι άλλο παιδί μιλάμε για κανονική επένδυση . Υπολόγισε 3χρονια πάνες για δυο παιδιά , 3x 1500=4.500 + 4.500 = 9000Euroπουλα !!!

Η τέλεια πάνα για μένα ήταν αυτή που δε θα ήταν πολύπλοκη(επιθέματα κλπ) , δε θα είχε βελκρο, θα ήταν από βιολογικό βαμβάκι. Και ΝΑΙ τελικά τη βρήκα . Ήταν η BumGenius Όλα-σε-Ένα Πάνα από ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ και Βρακάκι μαζί - ΕΝΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (Organic All-in-one One size).'

Link to comment
Share on other sites

καλημερα. Ακριβως αυτό θα ήθελα να ρωτηση. εαν καποια μανουλα εχει χρησιμποιήσει πανουλες που πλενονται και αν ειναι ευχρηστες τελικα. εγω ενδιαφερομαι να δοκιμασω.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 7 months later...

ο μικρός μου έχει δερματίτιδα και μάλλον θα το γυρίσω στις βαμβακερές πάνες γιατί στο σημείο που ακουμπάνε οι συμβατικές έχουμε θέμα τώρα με τις ζέστες. Ξύνεται όλη την ώρα...

θα κοιτάξω στο ecofamily αλλά βρήκα χρήσιμες τις συμβουλές.

 

Τώρα για το οικονομικό, είναι σίγουρα οικονομικότερες, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ρεύμα, νερό, απορρυπαντικό και φθορά πλυντηρίου αν πλένουμε 3 φορές τη βδομάδα επιπλέον. Ομολογώ πως με δύο παιδιά χρησιμοποιώ καθημερινά το πλυντήριο και έχω βαρεθεί να απλώνω και να (ξ)απλώνω..

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

κ εγώ το είχα ψάξει για αυτές τις πάνες αλλά άκρη δεν έβγαλα....ξέρω οτι αν πάρω θα τις χρησιμοποιήσω λίγο καιρό γιατί θα βαριέμαι να πλένω κάθε μέρα κ θα βρω τις κλασσικές εύκολη λύση... κ ειδικά το χειμώνα που δε θα στεγνώνουν με τίποτα...

ntRCp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...