Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

 

1 κούπα λάδι

4 κρεμμύδια (μέτρια) σε ροδέλες

2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες

2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες

2 κιτρινές πιπεριές σε ροδέλες

400 γραμ.μανιτάρια φρέσκα (κατα προτήμηση) κομμένα σε φέτες

4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες

1/2 κούπας κρασί κόκκινο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουπές κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του πουλιού και σοτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα μανιτάρια , τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, και σβήστε με το κρασι.Αλατοπιπερώστε! Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Συνοδεύστετο με : ρυζακι,ζυμαρικά,πατάτες τηγανιτές , πουρέ..κ.α

Γαρνίρετε με παρμεζάνα.

 

Βαθμός Δυσκολίας 0-5: 0!

Χρόνος προετημασίας : 1 ωρα

 

Καλή επιτυχία . :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αστακoμακαρονάδα

 

 

1 μεγάλο αστακό

2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα

4 γαρύφαλλα ολόκληρα

1 κουταλάκι κανέλλα

1/2 φλυτζάνι λάδι

1 κονσέρβα τοματάκι

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 ποτηράκι κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 πακέτο μακαρόνια

αλάτι και πιπέρι

 

 

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

 

-Βάζετε το νερό να βράσει

 

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

 

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

 

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

 

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

 

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

 

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

 

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

 

-Σβήνετε με κρασί

 

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

 

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

 

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

 

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

 

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

 

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

 

-Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

 

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Link to comment
Share on other sites

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ:

 

250 gr κουβερτούρα

180 gr βιτάμ

1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη

3 κουτλιες σουπας φαρίν-απ

6 αβγά

1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ

(Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτοντας τη ζάχαρη.

 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φαρίν απ και το κονιάκ.

 

Σε μία άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.

 

Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Στο τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.

 

Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια, ή μακρόστενη φόρμα γεμίζοντας τα 2/3 και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.

 

Σερβίρεται ζεστό με κρέμα γάλακτος & αχνη ζάχαρη ή παγωτο.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πως ξεκιναει μια Αλβανικη συνταγη:

 

Κλεβουμε 2 αυγα.......

 

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Link to comment
Share on other sites

Ψαρονέφρι με λεμόνι και σουσάμι

 

Υλικά για 4 άτομα:

 

-3 μέτρια ψαρονέφρια (250 γραμ. το καθένα)

-½ φλιτζάνι σουσάμι

-½ ματσάκι μαϊντανός

-½ κουτ. του γλυκού ξερός δυόσμος

-1 σκελίδα σκόρδο

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα:

-1 μικρό λάχανο

-2 καρότα

-1 ξερό κρεμμύδι

-½ του φλιτζανιού μαγιονέζα

-1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

-1 κουτ. της σούπας ξύδι

-1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

-2 κουτ. τη σούπας σουσάμι

-αλάτι, πιπέρι

 

 

 

*Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρές φέτες, τα αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε στη φωτιά περίπου 10 λεπτά και τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

 

*Όσο ψήνονται, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τρίβετε το σκόρδο και τα ανακατεύετε με το σουσάμι και το ξύσμα του λεμονιού. Πασπαλίζετε το κρέας με αυτό το μείγμα, και τα κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας.

* Για τη συνοδευτική σαλάτα: Ψιλοκόβετε το λάχανο και το κρεμμύδι και τρίβετε τα καρότα.

*Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα με το ξύδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και το σουσάμι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά.

*Μοιράζετε το ψαρονέφρι στα πιάτα και συνοδεύετε με τη σαλάτα.

 

 

Γλυκόξινο χοιρινό

 

Υλικά:

 

-600 γρ. χοιρινό μπούτι

-ηλιέλαιο

-1 ξερό κρεμμύδι

-2 κόκκινες πιπεριές

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-½ φλιτζάνι σόγια σος

-½ φλιτζάνι κέτσαπ

-6 φέτες φρέσκου ανανά

-1 φλιτζάνι χυμό ανανά

-ρύζι μπασμάτι

 

*Κόβουμε 600 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρότερα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να προετοιμάσουμε τη σάλτσα.

*Σοτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο 1 ξερό κρεμμύδι και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνουμε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι σόγια σος και ½ φλιτζάνι κέτσαπ.

*Προσθέτουμε 6 φέτες φρέσκου ανανά και 1 φλιτζάνι χυμό ανανά ή την ψύχα και τον χυμό από μία μικρή κονσέρβα ανανά. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό στη κατσαρόλα.

*Σερβίρουμε με το βρασμένο ρύζι.

Link to comment
Share on other sites

Αφροδίτη πολύ καλό το νέο θέμα που άνοιξες!!!!Μόνο που τώρα που διάβασα τις φανταστικές συνταγές σου αλλά και της καραμελίτσας ΠΕΙΝΑΩ!!! Λέτε να βγάλουμε και κάποιες σε καμιά εκπομπή;;; :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πέρυσι έφτιαξα αυτό το κέικ και είναι πολύ νόστιμο!

 

Χριστουγεννιάτικο κέικ με 2 σοκολάτες και ξερά φρούτα

 

Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί 20 εκ. περίπου:

 

-250 γραμ. κουβερτούρα

-250 γραμ. λευκή σοκολάτα

-12 ξερά βερίκοκα

-10 χουρμάδες

-2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα

-1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

-½ φλιτζάνι ζάχαρη

-6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

-Βούτυρο(εγώ χρησιμοποιώ το coulinese,είναι πολύ πρακτικό για το βουτύρωμα του ταψιου!) και αλεύρι για το ταψί

 

 

 

* Ψιλοκόβετε ή τρίβετε τη κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα.

*Βγάζετε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και από τα βερίκοκα (αν έχουν) και τα ψιλοκόβετε. Τρίβετε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα στο πολυμίξερ.

* Χτυπάτε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά και όταν αφρατέψουν, ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

* Ρίχνετε στη μαρέγκα σταδιακά την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και ρίχνετε στη συνέχεια τις δύο σοκολάτες. Τέλος, προσθέτετε τα ξερά φρούτα και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

* Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει για να μπορέσετε να το κόψετε σε μερίδες. Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Link to comment
Share on other sites

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΑΦΡΑΤΑ

ΥΛΙΚΑΓια 30-40 κομμάτια:

300 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης

300 γρ. βούτυρο

100 γρ. φουντούκια

100γρ καρύδια

200 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα

1 βανίλια

200 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

20 γρ. μπέικιν

10 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πρώτα πολύ καλά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Πλάθουμε τα μπισκότα μας και ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά.

Αυτή είναι συνταγή των Κλασικών "cookies"

 

Βαθμός δυσκολίας : 0

Χρονος ετοιμασίας 30'

Καλή επιτυχία

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

(μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα, σαν κέικ.)

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ζάχαρη

600 γρ. αλεύρι

300 γρ. βούτυρο(τύπου κερκύρας)

300 γρ. γάλα κρύο

6 αβγά

3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 φλυτζανάκι κονιάκ

1 βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουςμ το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι.

Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα.

Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ.

Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°.

 

Βαθμος δυσκολίας : 0

Χρονος ετοιμασίας :1.30'

Καλή επιτυχία

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΠΙΡΟΣΚΙ

 

ΥΛΙΚΑ

500γρ αλεύρι

1 αυγό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο μαλακό

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και τα ανακατεύουμε κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα που να μην κολάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι πολύ σφιχτό ή αλεύρι αν είναι πολύ αραιό.

 

Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα καμία ωρίτσα να φουσκώσει ή το βάζουμε σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς.

 

Κατόπιν το κόβουμε σε 5-6 ομοιόμορφα μέρη και τα ανοίγουμε με πλάστη όπως το χωριάτικο φύλλο για πίτα. Κόβουμε σε κομμάτια που γεμίζουμε με ότι μας αρέσει (τυρί, λουκάνικο, πατάτα, κιμά) και τηγανίζουμε σε μικρό κατσαρολάκι με λάδι ώστε να καλύπτει όλο το πιροσκί. Για κουζίνες με εστίες 1-6 για το λάδι ρυθμίζουμε στο 4 ενώ για εστίες με 1-3 στο 2.

 

.... και καλή όρεξη.

Φιλικά

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε παιδιά γεια στα χερια σας που τις γραψατε!εχω βαρεθει να φτιαχνω τα ιδια και τα ιδια και μου αρεσει που οι περισσοτερες εχετε γραψει ευκολα πραγματα και γρηγορα!θα ξεκινησω με τα μπισκοτα!!! θα ειναι και ωραιο πρωινο με το γαλα του Αλεξανδρου και απο τα χερακια μου γιατι μετα την εκπομπη του Ευαγγελατου....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

 

2 φλ. Αλεύρι - 1 φλ. καβουρδισμένα Αμύγδαλα - 1 φλ. Ζάχαρη - 2 Κρόκοι αυγού - 1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ - Αχνη Ζάχαρη - 1 φλ. Βούτυρο γάλακτος - Ροδόνερο

 

Βάζετε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάτε καλά να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τους κρόκους και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να γίνει αφράτη ζύμη. Πλάθετε σε διάφορα σχήματα τους κουραμπιέδες (στρόγγυλους, μισοφέγγαρα, αστέρια)και τους βάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βάζετε σε πιατέλα, ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη.

 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

400 γρ. ζάχαρη - 300 γρ. μαλακό βούτυρο - 1 πρέζα αλάτι - 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια - 750 γρ. φαρίνα κοσκινισμένη - 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη - 1 ποτηράκι κονιάκ - χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού - 1 αυγό χτυπημένο - ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

 

Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών με τη μαστίχα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ'ένα πιρούνι. Αλείψτε την πίτα με αυγό και στολίστε τη με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη , έχω βάλει ήδη το ΠΙΡΟΣΚΙ να "φουσκώσει".....

Αυριο θα σας πω για το αποτέλεσμα που μου φαίνεται οτι θα ειναι πολυ νοστιμό!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού - 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι - 2 κουτ. σούπας μουστάρδα - λίγο αλάτι και πιπέρι

 

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

 

500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς - 1 μέτριο κρεμμύδι - 1 κλωνάρι μαϊντανό - 1 φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα - 1 κύβος ζωμού κρέατος - 8 κ.σ. ρύζι σούπας - 20γρ. βούτυρο αγελάδος - ½ φ.τ. Γάλα - αλάτι - πιπέρι

 

Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μύλο του μπλέντερ. Το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ½ φ.κ. λάδι, ½ φ.κ. νερό και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρές μπάλες και αλευρώνετε. Σε βαθύ σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε 5 πιάτα της σούπας νερό, τον κύβο κρέατος, αλατοπίπερο και μόλις πάρε βράση, το ρύζι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το γάλα.

Link to comment
Share on other sites

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΑΤΑΚΙΑ

 

ψωμί πολυτελείας σε φέτες - πάριζα ή μορταδέλα σε φέτες - μαγιονέζα - ελίτσες μαύρες - πιπεριά κόκκινη - κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο - λεπτές λωρίδες από αγγουράκι πίκλες

 

Κόψτε το ψωμί με κουπ πατ ή μ' ένα ποτήρι, σε στρογγυλά καναπεδάκια. Κόψτε με το ίδιο κουπ πατ την πάριζα. Ενώστε τα καναπεδάκια δύο δύο, αλείφοντάς τα με μαγιονέζα και βάζοντας την πάριζα ανάμεσα. Από τα περισσεύματα του ψωμιού, κόψτε πιο μικρούς κύκλους και χωρίστε τους στη μέση. Βάλτε τα μισά αυτά κομμάτια στο επάνω μέρος κάθε σάντουιτς, αφού αφαιρέσετε προηγουμένως με κοφτερό μαχαίρι ένα μέρος από το επάνω ψωμάκι, στα σημεία που θα τοποθετηθούν. Αφήστε τα να προεξέχουν, σχηματίζοντας αυτάκια. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με μαγιονέζα και πασπαλίστε με κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο. Στολίστε με ματάκια που θα κόψετε από τις ελίτσες, με μυτούλες που θα κόψετε με μια δαχτυλίθρα από την πιπεριά και με μουστάκια από τις πίκλες. Αν δεν έχετε πίκλες αγγουράκι, κόψτε μουστάκια από φλούδα αγγουριού ή από καρότο.

 

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ

 

1 γαλλικό ψωμί - 3 κουταλιές μαλακό φρέσκο βούτυρο - 2 κουταλιές μουστάρδα έτοιμη - 1/2 κιλό λουκανικάκια κοκτέιλ βρασμένα - 2 μέτριες ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες - 2 ρόδες αγγουράκι - 2 ρόδες ελιάς γεμιστής με πιπεριά - 1 μικρό αγγουράκι από τις πίκλες - τα μουστάκια από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια. Για τη γέμιση : 2 κούπες κοτόπουλο ψητό σε κομματάκια - 1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο - 2 κουταλιές χυμό λεμονιού - 2 κουταλιές λάδι - 3/4 κουταλάκι κάρι (προαιρετικά) - 1/4 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο - 1/4 κούπας σέλινο ψιλοκομμένο - αλάτι - πιπέρι - 1 κούπα μαγιονέζα

 

Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης, εκτός από τη μαγιονέζα, που θα τη βάλετε τελευταία και θα την ανακατέψετε απαλά να πάει παντού. Κόψτε το ψωμί οριζόντια στη μέση κι αδειάστε λίγη από την ψίχα (περισσότερο από το επάνω μέρος). Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το βούτυρο κι αλείψτε τις εσωτερικές επιφάνειες του ψωμιού. Γυρίστε το κάτω μισό του ψωμιού ανάποδα και καρφώστε δύο σειρές ξύλινες φουρκέτες σε όλο το μήκος του. Στο επάνω μέρος κάθε φουρκέτας, καρφώστε ένα λουκανικάκι. Γυρίστε το με τη γέμιση κι αραδιάστε επάνω σ' αυτήν τις φέτες ντομάτας. Στο επάνω μισό του ψωμιού, μπροστά στη μια άκρη, καρφώστε με ξύλινες φουρκέτες τ' αγγουράκια με τις ελίτσες στο κέντρο, να μοιάζουν με μάτια κι επάνω απ' αυτά, στερεώστε τα μουστάκια των κρεμμυδιών, για φρύδια. Στην άλλη άκρη του ψωμιού, καρφώστε το αγγουράκι, να μοιάζει σαν ουρά. ΄Ετσι όπως είναι έτοιμο, ακουμπήστε το με προσοχή επάνω στο άλλο μισό ψωμί, σκεπάζοντας τη γέμιση. ΄Ετσι θα μοιάζει με μια πελώρια σαρανταποδαρούσα.

Link to comment
Share on other sites

GORDON BLUE

 

Σημερα θα σας κανω την δικη μου σπεσιαλιτε! Τι θα χρειαστουμε:

 

Μια καρτα ενος καλου delivery

Eνα τηλεφωνο

Τουλαχιστον 15€ για να πληρωσουμε (μαζι με το φιλοδωρημα)

 

Χρονος: Δικος σας 3-4΄

Δικος τους απο 15'+

 

Εκτελεση: Παιρνουμε στα χερια μας το τηλεφωνο (ασυρματο σταθερο κατα προτιμηση) και την καρτα του καλου delivery και αφου πληκτρολογησουμε τους αριθμους που αναγραφει η καρτα του καλου delivery,ζηταμε να μας ετοιμασει ενα Gordon Blue. Aφηνουμε ονομα,διευθυνση και τηλεφωνο και αφου ρωτησουμε σε ποση ωρα θα ερθει,κανουμε πετρα την καρδια μας και αναμενουμε την παραγγελια μας. Προσεχουμε να εχουμε ενα φως αναμενο εξω για να μην μπερδευτει το παιδι και δενουμε τον σκυλο (εαν υπαρχει).

Οταν με το καλο φτασει η παραγγελια σας,δινετε το ποσο που αναλογει + 1€ (εκανα delivery ενα φεγγαρι και ξερω τι ειναι να τρεχεις σαν παλαβος για να ταισεις τον λαο σου και να σε ευχαριστει ο αλλος δινοντας σου ενα καλο ποσο!!!) φιλοδορημα.

Αφου σιγουρευτειτε πως εχετε κλεισει την κουζινα σας,σερβιρετε στον συζυγο και στον εαυτο σας και ....ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Προσοχη: Το υπερβολικο φαγητο την νυχτα,δυσχαιρενει τον υπνο και το "πλυντηριο"!!! :wink:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Link to comment
Share on other sites

Πως τα λες ετσι βρε Kgial!Ευθυμίσαμε παλι.. :cry: κλαιμε απο τα γελια

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη , έχω βάλει ήδη το ΠΙΡΟΣΚΙ να "φουσκώσει".....

Αυριο θα σας πω για το αποτέλεσμα που μου φαίνεται οτι θα ειναι πολυ νοστιμό!

 

Γιαννη το ΠΙΡΟΣΚΙ τελειο!

Εφτιαξα ενα με : ντοματα,φετα,ελιες,λαδακι(λιγο)κ βασιλικο [Για τους λιτοδιαιτους...] και ενα σπεσιαλ [ απο ολα ειχε - οτι βρηκα στο ψυγειο τ'εβαλα σχεδον!!!]:roll:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

 

2 φλ. Αλεύρι - 1 φλ. καβουρδισμένα Αμύγδαλα - 1 φλ. Ζάχαρη - 2 Κρόκοι αυγού - 1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ - Αχνη Ζάχαρη - 1 φλ. Βούτυρο γάλακτος - Ροδόνερο

 

Βάζετε το βούτυρο σε λεκάνη και το χτυπάτε καλά να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τους κρόκους και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να γίνει αφράτη ζύμη. Πλάθετε σε διάφορα σχήματα τους κουραμπιέδες (στρόγγυλους, μισοφέγγαρα, αστέρια)και τους βάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βάζετε σε πιατέλα, ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη.

 

 

 

Έχεις δοκιμάσεις μέσα στους κουραμπιέδες να βάλεις γλυκό του κουταλιου αντί για αμύγδαλο?Μια ωραία ιδέα είναι το γλυκό κυδώνι και το πορτοκάλι. :D

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...