Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τσίμπλες στο ματάκι


Recommended Posts

Ο μπέμπης μας, 28 ημερών σήμερα, απο χθές έβγαλε τσιμπλίτσες στο ένα του ματάκι. Ο παιδίατρος μου είπε (κλασσικά) να του βάζω χαμομηλάκι και αν δούμε τα πολύ σκούρα, τοτε βλέπουμε για κολήριο...

 

Ήθελα όμως να ρωτήσω άν έχει καμμιά σας εμεπιρία γιατι κάπου άκουσα ότι μπορεί αυτό να είναι ένδειξη ότι δεν έχει ανοίξει ο δακρυγόνος ή κάτι τέτοιο ...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Είχαμε και εμείς το ίδιο προβληματάκι κατά το 2ο μήνα και από ότι θυμάμαι η παιδίατρος μας είπε:

1. Να της καθαρίζουμε το ματάκι με γαζούλα (όχι βαμβάκι για να μην αφήνει ίνες) και φυσιολογικό ορό (μία φορά να περνάμε το μάτι απο μέσα προς τα έξω και πεταμα η γάζα)

2. Να της κάνουμε ένα μασαζάκι που μας έδειξε ανάμεσα στη μύτη και το μάτι με το δάκτυλο. Αλλά αυτό πρέπει να στο δείξει κάποιος και οχι να στο περιγράψω και να κάνεις ότι κατάλαβες μετα.

 

Μας είχε πει ότι όντως είναι βουλωμένος ο δακρυικός πόρος, ότι είναι κάτι σύνηθες στα μωράκια και ότι το πιθανότερο είναι να περάσει από μόνο του με αυτή την περιποίηση. Αν επιμείνει να την παρουμε τηλέφωνο για να μας πει κολλύριο.

 

Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα ο γιος μου αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα (φραγμένος δακρυικός πόρος).Καθαρίζω το ματάκι με φυσικό δάκρυ. Η παιδίατρος μου έδειξε πώς γινεται το μασάζ στο ματι άλλα επειδή όποτε του το κάνω κουνιέται πάρα πολύ έχω αμελήσει λίγο το θέμα. Συνήθως ανοιγει ο πόρος μονος του. Σε διαφορετική περιπτωση κάνουν μια μικρή επέμβαση περιπου στον 9ο μήνα και τον ανοίγουν. Marilena μην ανησυχεις γιατί όπως βλέπεις ο φραγμένος πόρος είναι κατι σύνηθες στα μωράκια.

Link to comment
Share on other sites

μαριλενα, επειδή αντιμετωπισα προβλημα το καλοκαιρι με το ματακι της και μιλησα με 2 οφθαλμιατρους και οι 2 μου είπαν όχι χαμομηλι-ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ-

που εγω ηδη της ειχα βαλει με προτροπη της γιαγιας μας!!!

επαιρνα refresh ορους για ματι και εβαζα σε γαζα και της το καθαριζα και μου εγραψε και κολυριο, νομιζω tobrex...

Link to comment
Share on other sites

Όπως σας είπα ήδη, δεν το έκανα απο μόνη μου το χαμομήλι, ο παιδίατρος μου το είπε...

Χθές ήταν πολυ καλά, τώρα πάλι βγάζει τσίμπλες... Θα τον πάρω τηλ αργότερα να δούμε...

 

Δεν μου είπε τίποτα για τον δακρυγόνο, εγώ απλά ρωτάω άν οι τσίμπλες είναι ένδειξη για κάτι τέτοιο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kι ο μπέμπης μου έχει το ίδιο πρόβλημα με τις τσιμπλίτσες και ο παιδίατρος είπε να το καθαρίζω με χαμομήλι και να του κάνω μασαζάκι με τα ακροδάχτυλα.

Link to comment
Share on other sites

Μία άλλη παιδίατρος που ρώτησα σήμερα, όντως μου είπε να μη χρησιμοποιώ χαμομήλι για τα ματάκια γιατί μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση. Καλύτερο είναι ο φυσιολογικός ορός -μια σταγονίτσα και με μια γαζούλα σκουπίζουμε. :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπερα!!

Σημερα το πρωι εμφανισαμε τσιμπλιτσες στο ενα μας ματακι..βαλαμε χαμομηλακι αλλα συνεχιζουμε ακομη....ολοι λενε να μην ανησυχω αλλα εγω δεν μπορω να το βλεπω ετσι το μπουμπουκακι μου...Βαζω χαμομηλακι σε αποστειρωμενη γαζα και της αφαιρω τις τσιμπλιτσες..φαινεται ομως το ματακι της κατι εχει...θα εχω προβλημα?

 

96n369jef0bhlpmf.png

Link to comment
Share on other sites

εμενα μεχρι τωρα ειχε :!: τις ειχε κολλησει απο το μαιετηριο :shock: τις εβαζα χαμομηλακι οπως εσυ κ μου ειχε δωσει κ ο παιδιατρος ενα κολλυριο :!: περισσοτερη δουλ εκανε το χαμομηλι παρα το κολλυριο :!: συνεχισε να βαζεις κ θα φυγουν

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω το εκανα 3-4 φορες καθε φορα που εβλεπα τσιμπλα το εβαζα :!: εγω ειχα κ το αλλο ηταν βουλωμενος ο πορος του ματιου γιαυτο μου εβγαζε συνεχεια τις εκανα μασαζακι κ ταυτοχρονα εβαζα κ χαμομηλι κ γιναμε καλα :!:

Link to comment
Share on other sites

αγαπες μου... :cry:

ξερω δεν ειναι τιποτα ανυσηχητικο αλλα ξερεις τωρα...μολις βγηκα και απ το μαιευτηριο ...ειμαι λιγο ευαισθητουλα..,\.ουφ... :roll: που ν'αρχισουν τα δυσκολα..εκει που ολα ειναι καλα και θηλαζω καλα εχω γαλα κτλ..ετυχε αυτο :cry:

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζησει το μπουμπουκι :)

 

Και εμεις ειχαμε ΠΟΛΛΕΣ τσιμπλες στο ενα ματακι. Τοσες πολλες που οταν ξυπνουσε δεν ανοιγε το ματακι της απο την τσιμπλα :?

 

Οταν την ειδε ο παιδιατρος στην πρωτη επισκεψη, στον μηνα περιπου, μου ειπε οτι ειναι φραγμενος ο δακρυικος πορος. Μου εδειξε πως να της κανω απαλο μασαζακι και ειπε να καθαριζω την τσιμπλα οχι με χαμομηλι αλλα με βαμβακακι και χλιαρο νερο.

 

Σε 2 εβδομαδες περιπου μας περασε και δεν ξαναεβγαλε τσιμπλιτσες :P

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites

Εμείς το ξεπεράσαμε με φυσιολογικό ορό και μασαζάκι. Το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό για να μην ξανασυμβεί!!!

ΝΑ σου ζήσει! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

 

53d74c016a.png

 

Together we stand, divided we fall...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βασικα εσταξα μια σταγονα φυσιολογικο ορο στο ματακι κλειστο στην ακρη απο την μεσα μερια και μολις το ανοιξε μπηκε και κθαρισε το ματακι εσωτερικα....ειναι λαθος λετε αυτο..? :shock: μολις ξυπνησει θα το κοιταξω παλι...η παιδιατρος μου ειπε να το φροντιζω 2 μερουλες και αν δεν περασει βλεπουμε...ευχαριστω πολυ κοριτσακια για τις απαντησεις σας...με κανετε και νιωθω καλυτερα...νιωθω μωρο που γεννησα αλλο μωρο ωρες ωρες... :roll: Για το μπουμπουκακι μου θελω τα καλυτερα ...οπως και ολες μας...

Επι την ευκαιρια θα ηθελα να πω ποσο πολυ με εχει βοηθησει αυτη η ιστοσελιδα...αν δεν διαβαζα απο εδω θα ειχα κανει πολλα λαθη....απο τον θηλασμο...την πιπιλα...και ποιος ξερει τι αλλο με περιμενει...η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη και ειμαι σιγουρη πως ετσι νιωθουν πολλες μανουλες...Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

καταρχην να σου ζησει! κ μενα ειχε πολλες τσιμπλες κ εβαζα οπως ολες χαμομηλι αλλα κ ενα κολλυριο το eyebrex αν θυμαμαι καλα,δεν ειναι τπτ..ειναι σα φυσιολογικος ορος για το ματακι.βεβαια δεν ειναι κατι που σου προτεινω να κανεις χωρις τη συγκαταθεση του γιατρου σου :) παντως οι τσιμπλιτσες δεν ειναι τιποτα! :D:D

Link to comment
Share on other sites

Η παιδίατρος μου είπε όχι γαζούλες στα μάτια. Μόνο βαμβάκι και νεράκι (βρασμένο). Οι γάζες ερεθίζουν το ευαίσθητο δερματάκι και τα μάτια. Επίσης, η μαία μου είχε πεί οτι όταν καθαρίζουμε τα ματάκια πρέπει να το κάνουμε από έξω προς τα μέσα.

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κορίτσια καλημέρα!

Έχω ένα αγοράκι 20 ημερών που μόλις εχθές έβγαλε δακρυάκια από τα ματάκια του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σήμερα τό ένα του ματάκι δεν ανοίγει από τις τσίμπλες, έχει πρηστεί λιγάκι και είναι κόκκινο.

Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

και σε εμάς, εκεί λίγο πριν σαραντήσει, έβγαλε τσίμπλες και είχε λίγο κόκκινο μάτι. Περνάγαμε με φυσ.ορό σε γάζα το μάτι και της βάζαμε και σταγόνες που μας είπε η γιατρός, και σε 2 μέρες ήταν μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως το ιδιο κ μεις,φυσ. ορο κ μας

εδωσε η παιδιατρος σταγονιτσες κ περασε αμεσως.

Μην ανησυχεις ειναι συχνο φαινομενο.Καλυτερα παντως,

μιλα με τον παιδιατρο σου.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε σχέση με το πρωί τώρα είναι πολύ καλύτερα. Έτσι και εγώ με φ.ο. και γάζα του καθαρίζω το ματάκι. Μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε να του βάλω σταγονίτσες Tobrex, (κάπως έτσι τώρα από το τηλέφωνο μου τις ανέφερε, θα πάω το απόγευμα το φαρμακείο να τις πάρω)τις ξέρετε?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...