Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξαφνικά αρνείται να φάει!


angelina

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Εδώ και μια βδομάδα έχω φοβερό πρόβλημα με το φαί της κόρης μου.

Όταν ξεκινήσαμε τις κρέμες, το φαγητό κλπ. έτρωγε τα πάντα με φοβερή ευκολία και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Το πρώτο που έκοψε, εδώ και καιρό, ήταν η κρέμα η απογευματινή αλλά δεν ανησύχησα γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι η κρέμα μόνο κιλά προσθέτει και τίποτα άλλο. Έτσι την αντικαταστήσαμε με γάλα και γιαουρτάκια κι όλα καλά.

Έχει όμως μια βδομάδα που αρνείται πεισματικά να φάει και τη φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό της και θέλει μόνο γάλα άντε και κανένα γιαουρτάκι. Το τι έχω δοκιμάσει δε λέγεται.....την άφησα να πεινάσει, της άλλαξα τις ώρες, επιστράτευσα παιχνίδια, τραγούδια, τα πάντα, αλλά τίποτα. Αν δεν της δώσω γάλα είναι ικανή να μείνει νηστική όλη μέρα.....α πίνει και πολύ νερό. Αφού είχε φουσκωτή κοιλίτσα και τώρα της έχει φύγει όλη. Έχω αγχωθεί πάρα πολύ!

Έχει τύχει σε καμιά μήπως? Έχετε καμιά ιδέα να μου δώσετε?

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 201
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν το έχω πει ακόμα στην παιδίατρο, θέλω να την πάρω. Για τα δόντια το σκέφτηκα αλλά δε δείχνει να την ενοχλούν. Κι αν της είχε κοπεί η όρεξη δε θα αρνιόταν και το γάλα? Σα τρελή κάνει όταν βλέπει το μπουκάλι! Α επίσης όταν της δίνω κομματάκια φαγητού ή φρούτου τα τρώει, αλλά με δυόμισι δόντια τι ποσότητα να φάει?

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Στο ανηψάκι μου του είχε κοπεί επίσης η όρεξη. Τελικά διαπιστώσαμε ότι δεν έτρωγε, γιατί δεν του άρεσαν τα αλεσμένα. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να κόβουμε στο μπλέντερ το κρέας και τα λαχανικά να τα λιώνουμε με το πιρούνι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό το θεωρώ πιο πιθανό για τη δικιά μου γιατί από πολύ μικρή την είχαμε όταν τρώγαμε δίπλα μας στο καρεκλάκι της και δεν υπήρχε περίπτωση να σταυρώσουμε μπουκιά αν δεν της δίναμε κι αυτής κάτι να μασουλάει. Χθες όμως ήμουν όλη μέρα με ένα πιάτο στο χέρι και με το ζόρι κατάφερε να φάει το 1/10 του φαγητού της και μισή μπανάνα. Αργούν κι αυτά τα άτιμα τα δόντια να βγουν!

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ειναι και θεμα ζεστης?Ισως προτιμαει το γαλα γιατι και τη χορταινει αλλα κυριως την ξεδιψαει?Γι αυτο ισως πινει και πολυ νερο.Λογικα προσπαθω να το σκεφτω γιατι εμπειρια δεν εχω...Ο παιδιατρος τι σου ειπε?

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Πάντως αυτές τις μέρες έχουμε και εμείς πρόβλημα με το φαγητό...

 

Δεν θέλει να φάει τίποτα, και πλέον είμαστε σε ηλικία που έχουμε επιλογές.

Κα΄ποια πράγμτα δεν τα βάζει καν στο στόμα του, από κάποια άλλα τρώει καμοιά μπουκιά...

 

Ακόμα και από το φαγητό του τρώει τη μισλη από την συνηθισμένη ποσότητα....

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ότι μου λένε φίλοι και συγγενείς όλα τα παιδάκια περνάνε φάσεις που τρώνε λιγότερο, ειδικά το καλοκαίρι, και μετά το ξεπερνάνε, αλλά η δικιά μου δεν τρώει τίποτα! Σήμερα δεν της έδωσα γάλα το πρωί, ούτως ή άλλως πίνει πολύ, κι έφαγε τη φρουτόκρεμα αλλά με τηλέφωνα και κλειδιά στα χέρια και γενικά ότι υποτίθεται ότι δεν πρέπει να πιάνει! Φοβερή παιδαγωγική αλλά έχω απελπιστεί πια!

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

ANGELINA

καλησπερα!!!!Ο Δημητρης εκοψε τα αλεσμενα γιατι τα βαρεθηκε.Δεν ηθελε να τα βλεπει μπροστα του.Και οταν λεω αλεσμενα εννοω ολα τα φαγητα.Δηλαδη οτι τρωγαμε εμεις (σχεδον) του τα αλεζα.Επειδη ομως ειχε δοντια αρχισα να του δινω φαγητο.Η αληθεια ειναι οτι ηταν πιο μεγαλος ηταν γυρω στους 15 με 16.

Για φαντασου τον εαυτο σου να τρωει τοσους μηνες τα ιδια πραγματα με την ιδια γευση και οψη δεν θα βαριοσουν!!!!

Εχεις δοκιμασει αλλες γευσεις?Εγω μεχρι γιουβετσι αλεσμενο του εδινα η καλυτερη του ηταν με τα φασολακια εκανε παρτυ.

Αλλα οταν τα βαρεθηκαμε και αυτα ξεκινησαμε χαλαρα με πατατουλες μπιφτεκακι ντοματα....

2eaW.jpg.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι πως όταν της δίνω από το δικό μας φαγητό να δοκιμάσει (λίγο την ώρα που τρώμε, όχι κανονική μερίδα αλεσμένη) κάνει σαν τρελή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή είμαστε κι οι δυο σε δίαιτα τις πιο πολλές μέρες τρώμε ψητά με σαλάτα.

Σήμερα πάντως της έβαλα το αιρ κοντίσιον να μη ζεσταίνεται, της τα έλιωσα και με το πηρούνι, μήπως και δεν ήθελε τα αλεσμένα, και κάτι έφαγε. Αντί για 10 λεπτά που μας έπαιρνε βέβαια το τάισμα μας πήρε τρία τέταρτα αλλά χαλάλι.

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζει δυστυχώς! Δοκίμασα και τα μη λιωμένα και διαφορετικές γεύσεις αλλά τίποτα! Χθες πήγαμε στην παιδίατρο και μου 'πε ότι είναι μάλλον από τη ζέστη και να μην ανησυχώ, θα της περάσει. Ύψος πήρε αλλά βάρος όχι (κι αν είχε πάρει το 'χασε). Προσπαθώ να μην αγχώνομαι αλλά κάθε φορά που πετάω το φαί της με πιάνει μεγάλη απογοήτευση :(

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς...

Και η δικιά μου αλλά και όλα τα παιδάκια συναδέλφων και φίλων που έχω συναντήσει τελευταία, το ίδιο πρόβλημα έχουν... Είναι λόγω ζέστης...

Μην την πιέζεις....

Κι εμένα εδώ που τα λέμε μου έχει κοπεί η όρεξη με τέτοια ζέστη!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αλλά κάθε φορά που πετάω το φαί της με πιάνει μεγάλη απογοήτευση

 

για τέτοιες περιπτώσεις βοηθάνε πάντα τα κατοικίδια!!!!

δεν νιώθεις τύψεις γιατί ξέρεις ότι τα κάνεις να χαίρονται για τέτοια μεζεδάκια!! :):lol:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια μην ανησυχηται... Όλα τα παιδακια που ξερω αυτη τη βδομαδα εχουν κοψει το φαγητο. Ακομα και ο δικος μου που ειναι φαγανας. Φταιει η ξαφνικη ζεστη. Σκεφτηται μονο οτι όλα αυτα τα παιδια δεν εχουν ξανανιωσει τοση ζεστη. Εσεις εχετε την ιδια ορεξη για φαγητο τωρα? Δεν προτιματε να φατε κατι δροσερο ή ενα απ΄τα λεγομενα "καλοκαιρινα φαγητα " πχ γεμιστα που τρωγονται και κρυα? Εμενα θελει να τρωει μονο γιαουρτακια, τα φρουτα μονο αν ειναι παγωμενα απ΄το ψυγειο (το δοκιμασα και επιασε γιατι για 2-3 μερες ουτε να τη φτυσει) και το φαγητο (που να του το δωσω κρυο ειναι αηδια σκετη) το εχω βαλει μετα τις 6 το απόγευμα που σπαει λίγο η ζεστη και το τρωμε στο μπαλκονι μας που παντα φυσαει.

Ακομα και το γαλα το θελει παγωμενο. Αν ειναι εστω χλιαρο δεν το πινει καθολου. Και φυσικα νερο παρα πολύ

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα τα ενοχλεί η ζέστη αλλά της δικιάς μου της φταίει και κάτι άλλο που δεν μπορώ να εντοπίσω! Με το αιρ κοντίσιον που της βάζω δεν τρώει, το απόγευμα που της δίνω το φαγητό δεν τρώει, πεντανόστιμο φαγητό που της έφτιαξα (αφού το λιγουρευόμουνα κι εγώ) και δεν το έλιωσα πάλι δεν το έφαγε! Και ξαφνικά εκεί που τρώει ο πατέρας της ντολμαδάκια ορμάει στο πιάτο του και τρώει δύο μεγάλα έτσι για πλάκα! Χθες το βράδυ δε που είχαμε πάει στους νονούς της έφαγε στο πιτς φιτίλι μια φέτα ψωμί και μου λένε "καλά νηστικό το έχεις το παιδί?". Πείτε μου τώρα εσείς :?:?:?

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

τα ιδια ακριβως περασα κι εγω περυσι με το Νικολα αλλα και φετος 20 μηνων πλεον,δεν τρωει τα καλοκαιρια.ηδη εχασε ενα κιλο,τι θα γινει?απο βλακειες ξερει να τρωει ομως...μονο φαγητο δεν θελει!τωρα ομως με καθησυχασατε κι εμενα νομιζα πως μονο σε μενα συμβαινει!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif
Link to comment
Share on other sites

βασικά θέλει κολπάκια...

 

μήπως τα ντολμαδάκια τα έφαγε πχ το βράδυ που είχε δροσιά?

 

μήπως να βάλεις το φαγητό της στο πιάτο σου μαζί με το δικό σου και να αρχίσεις να τρώς?

 

 

το σίγουρο είναι ότι όταν είσαι αγχωμένη και εχεις την πεποίθηση ότι πρέπει να φάει, ότι το καταλαβαίνει και μπορεί και για αυτό να αρνείται..

 

για κάνε λίγο ότι δεν της το δίνεις ... και ξέχνα λίγο το να της προτείνεις να φάει,,

έτσι ώστε μόνη της να σου το ζητήσει.

 

μήπως να κάνεις σχέδια στο πιάτο με το φαγητό? ( ήλιο ) κύμματα κτλ...

και εκείνη να ΄κοιτάει αλλά να της πείς "μην το φάς ακόμα" για πλάκα,....

ίσως της ξυπνήσει το αντιδραστικό πνεύμα και να φάει απο αντίδραση :)

 

πάντως μην ανησυχείς, εάν χρειαστεί το σώμα της θερμίδες, θα φάει...

 

απλώς και το ωράριο λόγω ζέστης μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Έχω δοκιμάσει διάφορα και ό, τι άλλο μου λέτε ή μπορώ να σκεφτώ θα το εφαρμόσω. Πάντως όταν δεν της δίνω να φάει για να πεινάσει καταλήγουμε να μου δείχνει το μπιμπερό κλαίγοντας! Σήμερα όμως έφαγε δυόμισι φρούτα σε κομματάκια :D:D:D

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα το τόπικ και δηλώνω συμπαράσταση τα ίδια κάνει και ο δικός μου :)

Τα φρούτα τα δίνω σε χυμό. Από τότε που έπιασαν οι ζέστες σε μορφή φρουτόκρεμας ούτε για αστείο τα δέχεται μου τα φτύνει :?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Exω το ιδιο προβλημα! 15 μερες τωρα κοντευω να τρελαθω!! Δεν θελει να φαει!! (ειναι 5μιση μηνων) Απο 180μλ που επινε ανα 3,5 ωρες πεσαμε στα 100 ανα 4 ωρες (στην καλυτερη περιπτωση) με παιχνιδια, παρακαλια... Πηρα την παιδιατρο και μου ειπε να της ανοιξω κι αλλο τις πιπιλες. Ουτε αυτο επιασε. Αρχισαμε και την κρεμουλα (τρωει 3-4 κουταλιες με τα χιλια ζορια) το απογευμα και μετα δεν θελει γαλα για συμπληρωμα. Το πρωι τρωει 2 κουταλιτσες μηλο και μετα τιποτα. Την δοκιμαζω με γαλα 1 ωρα μετα και τρωει 100μλ. (Ειναι 7 κιλα και τρωει 600-700μλ συνολο το 24ωρο) Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι ομως το εξης: Μεχρι τωρα η παιδιατρος δεν με ειχε αφησει να της δωσω ΠΟΤΕ ουτε νερο ουτε χαμομηλι ή κιντερτε. Με το που πηρα το ok για κρεμα και φρουτα μου ειπε δινε της νερο κι αν δεν της αρεσει αρχικα επειδη ειναι ουδετερο σε γευση δινε της κιντερτε μεχρι να συνηθισει. Ε, λοιπον, ουτε να το φτυσει!! Ουτε νερο, ουτε κιντερτε πινει. Ανησυχω πολυ τωρα με τη ζεστη μην παθει καμια αφυδατωση. Μα ειναι δυνατον 4 ωρες μες στη ζεστη να μενει χωρις υγρα; Μονο το γαλα πινει σε υγρο. Δεν ξερω τι να κανω, εχω απελπιστει.

Επισης με την κρεμουλα δεν τα πολυκαταφερνω. Της βαζω σε 50μλ νερου οση χρειαζεται για να γινει καπως στερεη και της βαζω λιγη στην ακρη του κουταλιου. Δεν ανοιγει το στομα παρα προσπαθει να τη ρουφηξει με τα χειλη και μετα την φτυνει. Κατευθειαν χωνει και το δαχτυλο στο στομα και το βυζαινει. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΜΑΝΑ!!!! HELP ME!!! ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Link to comment
Share on other sites

Jean τι κρέμα της δίνεις :?: Μήπως δεν της αρέσει :?: Ο γιος μου όταν αρχίσαμε τις κρέμες το ρυζάλευρο-βανίλια ούτε για αστείο 2-3 κουταλιές με το ζόρι και του έφερε δυσκοιλιότητα..οπότε ο γιατρός μας πήγε κατευθείαν στη φαρί λακτέ..Εκεί άνοιγε το στόμα σαν να ήξερε να τρώει από πάντα....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...