Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τηλεόραση: Αχ, αυτά τα ζουζούνια!!


Recommended Posts

Θέλω να σας μοιραστώ το καημό μου! Έχω 2-3 DVD με τα Ζουζουνια και τα Στρουμφ με βιντεοκλιπ και ο μικρός από 6 μηνών έχει απίστευτο κόλλημα!!! Τώρα τα ανοίγει και μόνος του και κοιτάει σαν αποχαυνομένος!!!Σιγά σιγά αρχίζει και αντιγράφει και κινήσεις των παιδιών και είναι καλό αυτό, αλλά τόση τηλεόραση....?!! Ξέρω γω?...... Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει? Ή θα ξεκολλήσει από κει και θα αρχίσουμε Νέμο και Ταρζάν????? :?:

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ασε με τα ζουζούνια έχουμε και εμείς μεγάλη αγάπη...

 

Εμείς τα έχουμε στο pc, οπότε έχει μάθει και τρέχει όταν δει υπολογιστή.

 

Γενικά προσπαθούμε να τον ελέγχουμε, και φυσικά προς το παρόν μπορούμε, αλλά εντελώς δεν νομιζω να υπάρχει λύση..

 

Ταινίες δεν βλέπει ακόμα γιατί βαριέται, ευτυχώς αν και έχω κάνει συλλογή με παιδικά DVD. Ειδικά τις 3D ταινίες τις βλέπουμε εμείς (τα μεγάλα παιδιά της οικογένειας)

Link to comment
Share on other sites

Αμα σου πω οτι λεει ολους τους διαλογους απο τον Μπομπ το Μαστορα οταν παιζει?

Οταν κολλησει με ενα ντιβιντι πρεπει να λιωσει ........

Ωστοσο και εγω προσπαθω να μην τον αφηνω να βλεπει πολυ ωρα.Τωρα που ανοιγει και ο καιρος και εχουμε περισσοτερες εναλλακτικες θα ειναι καλυτερα.

2eaW.jpg.png
Link to comment
Share on other sites

Rosalita Η τηλεόραση είναι μία εύκολη λύση και ξεκούραστη για τους γονείς ... όμως έχει μόνο κακή επίδραση στην κοινωνικοποίηση των παιδιών - αλλά και στη σωματική τους ανάπτυξη και για τα μάτια τους.

Η μίμηση που βλέπεις να κάνει δεν προσφέρει κάτι στο παιδί σου.

Τα χρώματα και οι ήχοι είναι εντελώς φυσικό να ξετρελλαίνουν τα παιδιά, είναι κάτι μαγικό για αυτά.

Όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι ψεύτικο..

όσο προσπαθήσεις να του δώσεις αληθινά ερεθίσματα με το να του τραγουδάς και να του χορεύεις εσύ ή απο άλλα παιδάκια τόσο περισσότερα θα δώσεις στο παιδάκι σου...

Ναι αν συνηθίσει απο τώρα στην τηλεόραση θα είναι δύσκολο να ηρεμεί αργότερα με κάτι άλλο, και ότι ερέθισμα θα προσπαθείς να του δώσεις εσύ, δεν θα του φαίνεται τόσο τρομερό, όσο αυτά τα μαγικά κινούμενα σχέδια.

Όταν μεγαλώσει μπορείς να του δίνεις να βλέπει τέτοια σαν ψυχαγωγία,.. όχι όμως απο τώρα, σαν απασχόληση.

Σίγουρα δυσαρεστεί αυτή η φράση τους περισσότερους γονείς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου,Μαρία, αλλά ξέρεις πως είναι αυτά. Ξεκινάς για καλό και τελικά δεν το ελέγχεις πλέον. Φαντάσου ότι ο μόνος τρόπος για να φάει κρέμες παλιότερα ήταν τα ζουζούνια. Τώρα ευτυχώς, ανοίγουν οι μέρες, οπότε μάλλον τις βόλτες θα τις προτιμά!! Και είναι και το άλλο...ο μπαμπάς του είναι "τηλεορασάκιας". Μόλις μπει στο σπίτι το πρώτο μέλιμα να ανοιξει η τηλεόραση (το σύνδρομο της Αθήνας το λέω εγώ...πλάκα κάνω!!). Οπότε και το παιδί ότι βλέπει κάνει!!!Είναι κάτι που δυστυχώς δε μπορώ να ελέγξω!!

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

οτι λεει ολους τους διαλογους απο τον Μπομπ το Μαστορα οταν παιζει?

τους επαναλαμβάνει κατά λέξη, λεπτομερώς?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

οτι λεει ολους τους διαλογους απο τον Μπομπ το Μαστορα οταν παιζει?

τους επαναλαμβάνει κατά λέξη, λεπτομερώς?

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ!!!

Ναι ο μικρος τα περισσοτερα μερη απο το ντιβι ντι τα επαναλαμβανει στο παιχνιδι του.

Ωστοσο πρεπει να σου πω οτι σε πολλες περιπτωσεις χρησιμοποιει φρασεις στην καθημερινοτητα μας και θα σου πω παραδειγματα.Αυτο που θυμαμαι γιατι ειναι πιο προσφατο ειναι το Πασχα που ειχαμε φυγει και σε ενα χωριο που ειμασταν γυριζει καποια στιγμη σε ενα παιδακι στην παιδικη χαρα την ωρα που ειναι να φυγουμε και του λεει ."Εδω ειναι επαρχια και νυχτωνει νωρις" ειναι φραση απο το ντι βι ντι .Εμαθε επισης πια ειναι τα ηλιοτροπια (σε μια πεδιαδα με ηλιοτροπια διαδραματιζεται μια ιστορια )τα οποια θα φυτεψουμε αυτες τις ημερες σε μια γλαστρα στο σπιτι μας.

Αυτα μου ερχονται τωρα στο μυαλο .Το ιδιο κανει και με καποια παραμυθια που τα ξερει απεξω.Δηλαδη μπορει απο το ενα παραμυθι που το ξερει καλα να μεταφερει καποιες φρασεις οταν προσπαθεια να μου αφηγηθει καποιο αλλο που το γνωριζει λιγοτερο γιατι ειναι καινουργιο.

2eaW.jpg.png
Link to comment
Share on other sites

Τα παιδιά έχουν μια τάση να παπαγαλίζουν σ' αυτήν (και σε μεγαλύτερη ηλικία). Θυμάμαι την δικιά μου (ούτε 2 χρονών δεν ήταν) και ήξερε τα παραμύθια της απ' έξω. (Βέβαια το διάβασμα ήταν και είναι το αγαπημένο μας χόμπυ). Και μάλιστα έπαθα σοκ όταν το συνηδητοποιήσα!!! Της διάβαζα τη Σταχτοπούτα (που ήταν εκείνον τον καιρό το αγαπημένο μας) και ξαφνικά από κάθε σελίδα της έλεγα μια λέξη κι εκείνη συμπλήρωνε ΟΛΗ την υπόλοιπη σελίδα χωρίς να ξεχάσει ούτε "και". Στην αρχή νόμισα ότι το παιδί μου είναι διάνοια και έμαθε να διαβάζει από τα 2 !!! Μετά σκέφτηκα ότι εγώ είμαι ηλίθια (αφού το είχα διαβάσει και εγώ τόσες φορές) αλλά δεν μπορούσα να πω ούτε μια πρόταση απ' έξω. Πάντως τελικά κατάλαβα ότι είναι κάτι φυσιολογικό.

Τώρα πλέον (κοντεύει 3) ξέρουμε παραμύθια, τραγούδια, ποηματάκια και ό,τι μας κάνει εντύπωση.

Πάντως όσον αφορά τα Ζουζούνια, επειδή είναι τελευταία μόδα, όλα τα παιδιά τρελαίνονται μ' αυτά. Μόλις παρατήρησα ότι αρέσουν πολύ και στη δικιά μου, της αγόρασα CD ώστε να ακούει τα τραγούδια για να μην χρειάζεται να τα βλέπει στην τηλεόραση.

Γενικά εγώ είμαι κατά της τηλεόρασης αφενός γιατί περιορίζει την φαντασία των παιδιών και αφετέρου γιατί δείχνει πολλές φορές πράγματα που δεν θέλω να τα βλέπει η μικρή μου. Εξάλου υπάρχουν τόσες δημιουργηκές ασχολίες για να κάνει κανείς.

Προτιμώ να της βάζω CD με τραγούδια και παραμύθια και να τα ακούει την ώρα που παίζει ή ζωγραφίζει...

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

και ο Ιωακείμ πέρασε μια ζουζουνοφάση, γύρω στα Χριστούγεννα. Ηθελε πρωϊ, μεσημέρι, απόγευμα ζουζούνια κλπ. Απο τότε που πήγε παιδικό, ούτε ζουζούνια ζητάει, ούτε τηλεόραση βλέπει (μικυ μάους κλπ). Ασχολείται με άλλα πράγματα (ζωγραφική, αυτοκινητάκια κυρίως). Οπότε μάλλον φάση που θα περάσει είναι! :lol:

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

της αγόρασα CD ώστε να ακούει τα τραγούδια για να μην χρειάζεται να τα βλέπει στην τηλεόραση.

πολύ καλή λύση!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ αυτός ο μπαμπάς μας!!!! (και η γιαγιά και ο παππούς γμτ!! συνομοσία!)

Εμείς πρόσφατα αγοράσαμε αυτοκίνητο, λοιπόν, θεώρησα καλλή ιδέα να βάλουμε dvd player, για κάτι δύσκολες ώρες στην εθνική και για μεγάλες διαδρομές στην πόλη (περισσότερο, ως μέτρο μεγάλης ανάγκης).

Πρέπει να σημειώσω, ότι μέχρι να γίνει η μικρή 6 μηνών, δε βλέπαμε ουτε ειδήσεις στην τηλεώραση όταν η μικρή ήταν ξύπνια. Ο πατέρας της είναι tvpotato αλλά ευτυχώς λείπει όλη την ημέρα στην δουλειά οπότε,, γλιτώνουμε την αποχαύνωση.

Έλα ντε όμως που αγοράσαμε τα ζουζούνια και ...«ντου ντου» ζητάει η μικρή συνεχώς, με ενθάρυνση βέβαια του πατρός της, στο αυτοκίνητο (όταν οδηγώ εγώ, πάλι και να το ζητήσει, συμβιβάζεται εύκολα με άλλη μουσική, χωρίς εικόνα, βέβαια) και στο σπίτι της γιαγιας της , για να φάει (χμ, όλη την ημέρα όταν την αφήνω εκεί βάζω στοίχημα ότι το βάζουν, πακέτο με ένα σιντι να πάιζει κάτι άλλο και κάποιο ραδιοφωνο ένα τρίτο πρόγραμμα). Στην ουσιά δηλαδή εθίζουν την μικρή σε αυτήν την συμπεριφορά. Το αστείο είναι ότι έχει κριτήριο η μικρή και διαχωρίζει απο ποιον μπορεί να ζητά για 53η φορά το σκα σουσου και τα συναφή.

Βέβαια, υπάρχει και η θεωρία, ότι αν της προσφέρεις κάτι πιο ενδιαφέρον, την ίδια ώρα θα το προτιμήσει, ειδικά αν έχει βαρεθει ξανα και ξανά να ακούει και να βλέπει τα ίδια πράγματα. Όταν κάθε πέμπτη, περνάμε το απόγευμά μας στο σπίτι της γιαγιάς της εγώ και η κόρη μου, βλέπω να παίζει το ,,καταραμένο dvd και η μικρή να το παρακολουθεί σποραδικά ενώ κάνει άλλα 500 πράγματα. Την ίδια συμπεριφορά περίπου παρατήρησα και στο dvd του αυτοκινήτου, χάζευε δηλαδή έξω απο το αυτοκίνητο (πράγμα που το λατρεύει), αλλά όταν πήγα να κλείσω την οθόνη , μας άκουσαν 500 χιλιομετρα μακρυά.........

Θυμάμαι όταν ήταν μικρή και άρχισε να μπορεί να σηκώνεται στα πόδια της, και την έβαζα για ύπνο, πήγαινε στην οθόνη με τα νανουρίσματα (ξέρετε αυτά τα φωτεινά προζεκτορ με πουλακια , δενδρακια ή ψαρακια κλπ) και την έβαζε μπρος, ξανά και ξανά, χίλιες φορές. Τώρα, εδώ και αρκετούς μήνες ούτε να την φτήσει δε γυρίζει.

Θέλω να ελπίζω πως το ίδιο θα πάθουν και τα ,,καταραμένα ζουζούνια!

Πάντως μια παρατηρηση περιεργη είναι πως το cd με το ακαντου το τρελένεται, όπως και τον μαθιο (ακούσατε τους στοίχους;;;;; «θα σε ξυλοφορτώσω», «μια μπαμπογρα» κλπ) ενώ κάτι άλλα πιο παλια, με νησιώτικα ούτε γυρίζει να τα δει, και σημειωτέο είναι ότι το παιδί αυτό μέχρι πριν τα ζουζούνια την καταεύρισκε με τα νησιώτικά!!!!!!!

Ουφ είπα τον καημο μου.......

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol:

 

κορίτσια, εγώ με όλα αυτά που γράψατε καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να αγοράσω στο Γιώργο τα ....Ζουζούνια!

 

Πάντως εμείς ακούμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες τη Λιλιπούπολη! Καταπληκτικό παραμύθι, μουσική Χατζιδάκι , στίχοι Λένα Πλάτωνος και μιλούν- παίζουν πολύ γνωστοί ηθοποιοί.

 

Κόψαμε τα DVD μαχαίρι και ξαναγυρίσαμε στα παραμύθια και στα τραγούδια από CD. Και χαίρομαι πλέον που ακούει κάνοντας κι άλλα πράματα ταυτόχρονα και δεν αποχαυνώτεται μπροστά στο κουτί. :wink:

s-age.pngs-age.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Βλάπτει παρά ωφελεί τα νήπια η τηλεόραση

 

 

 

Ένας κορυφαίος ειδικός σε ζητήματα που αφορούν το παιδί, προειδοποιεί τους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που τα νήπια ηλικίας μέχρι δύο ετών παρακολουθούν τηλεόραση, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη από ό,τι ωφέλεια στην ανάπτυξή τους.

 

Ο καθηγητής Δημήτρης Χρηστάκης, ερευνητής του Ινστιτούτου Ερευνών για τα Παιδιά του Σιάτλ και καθηγητής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, σε μεγάλη του διεθνή έρευνα, που δημοσιεύεται στο παιδιατρικό περιοδικό «Acta Paediatrica», εξέφρασε επίσης σημαντικές επιφυλάξεις για τα εκπαιδευτικά ή ψυχαγωγικά DVD που απευθύνονται στα νήπια και ισχυρίζονται ότι είναι επωφελή γι' αυτά, παρά την έλλειψη των σχετικών επιστημονικών στοιχείων.

 

Ο Χρηστάκης, που μελέτησε 78 σχετικές έρευνες της τελευταίας 25ετίας, διαπίστωσε ότι εννέα στα δέκα παιδιά κάτω των δύο ετών παρακολουθούν τακτικά τηλεόραση διεθνώς. Μερικά μάλιστα περνούν μέχρι και 40% του χρόνου που είναι ξύπνια, μπροστά από την τηλεόραση, παρόλο που καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι υπάρχουν οφέλη από αυτή την πρόωρη έκθεση ενός παιδιού στην επίδραση της τηλεόρασης.

 

Σύμφωνα με τον Χρηστάκη, η πλάστιγγα των επιστημονικών στοιχείων γέρνει σαφώς προς την κατεύθυνση των δυνητικών βλαβών. Αν και αρκετοί γονείς θεωρούν ότι η τηλεόραση κάνει καλό στον εγκέφαλο των νηπίων, γι' αυτό τα αφήνουν να βλέπουν με τις ώρες, οι ιατρικές μελέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και DVD μπορεί να καθυστερήσει τη γλωσσική ανάπτυξη και το περιεχόμενο του λεξιλογίου, σύμφωνα με άλλες μελέτες.

 

Τα νήπια τείνουν να μιμούνται αυτό που βλέπουν στην οθόνη, όμως μαθαίνουν καλύτερα από τις ζωντανές παρουσιάσεις, ενώ μια άλλη μελέτη διαπίστωσε μέτρια προβλήματα συγκέντρωσης της προσοχής στην ηλικία των επτά ετών σε όσα μικρά παιδιά έβλεπαν πολλή τηλεόραση πριν τα τρία τους χρόνια.

 

Αρκετοί γονείς παραδέχονται ότι αφήνουν τα νήπια μπροστά από την τηλεόραση, επειδή χρειάζονται χρόνο για τους ίδιους, πράγμα που όσο κι αν είναι κατανοητό, πρέπει να αποφεύγεται κατά το δυνατό, σύμφωνα με τον έλληνα ερευνητή.

 

Ο Χρηστάκης αποδίδει την αρνητική επίδραση της τηλεόρασης στο ότι εκθέτει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των νηπίων σε μια σειρά από υπερβολικά ερεθίσματα, όπως φώτα που αναβοσβήνουν, συνεχείς αλλαγές σκηνών, απότομες ηχητικές αλλαγές κ.α., ενώ παράλληλα υποκαθιστά άλλες αναγκαίες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι ή η επαφή με τους γονείς.

 

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες εκφράζονταν ανησυχίες για την επίδραση της τηλεόρασης στα νήπια, αλλά μόνο πρόσφατα διάφορες επιστημονικές μελέτες άρχισαν να παρέχουν εμπειρικά στοιχεία που να θεμελιώνουν αυτούς τους φόβους.

 

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...