Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα


Recommended Posts

Φυσικά και είναι για μωρά λέγεται "pouch" και είναι προϊόν μιας ολοκληρης φιλοσοφίας το babywearing. Αρχίζει από τα πολύ παλιά χρόνια. Σημερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες (και αντρες) ασπάζονται τη φιλοσοφία του να κρατάς αγκαλιά συνέχεια το παιδί σου, να μην το αφήνεις να κλαίει, να υπκαούς στις αναγκες του, κτλ.

το babywearing βοηθάει στο να σε ξεκουράζει από την αγκαλιά, γιατί αφηνει το βαρος να μοιράζεται σε χερια-ώμους-πλατη και αφηνει το γονιο πιο ξεκούραστο και hands free να κάνει και άλλες δουλειές.

για να παρεις μια γευση, μπορεις να επισκευτεις αυτο το site.

http://www.hotslings.com

για να δεις περί τίνος πρόκειται.

αυτο το μάρσιπο είναι από πανί χωρις κρίκους και φερμουάρ, ωστε να φοριέται εύκολα.

 

πχ κοιτα εμένα με την Αννα σε back carry (πισω μου)

 

εδω είναι ενα άλλο που εχω φτιάξει και το φοράει η θεία μου

 

Η διαφορά που έχει αυτό το μάρσιπο με τα άλλα είναι ότι μπαίνει το παιδί στη σωστή θέση και υποστηρίζονται σωστα τα ισχύα. Αντίθετα με τον άλλον του εμπορίου τα πόδια κρεμονται και επιβαρύνεται η μέση, επισης με αυτό, το μωρό είναι πολυ κοντά σου και το νιωθεις, υπάρχει επαφή.

 

πιστεύω πολύ στο babywearing. θελω πολυ και οι ελληνίδες οι μαμάδες να φοράνε τα μωρα τους..Βοηθάει πολύ και στο attachment parenting

 

αυτα τα φτιάχνω εγω και τα πουλάω. σε μια συμβολική τιμή, με σκοπό να διαδοθεί σαν ιδέα.

για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα χαρώ πολύ να βοηθήσω

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι τα ξέρω, και στην γερμανία είναι εντελώς διαδεδομένα και γνωρίζω και το ότι υποστηρίζουν το ισχύο.

 

ισχύουν και όλα αυτά που λές για το δέσιμο και το να είναι κοντά το μωρό.

 

και είναι κάτι τόσο απλό.

 

θα σου στείλω ένα εμαιλ τις επόμενες μέρες για να σε ρωτησω περισσότερα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να διαδοθεί το babywearing, εγω πιστεύω πολύ σε αυτό.. δεν μπορώ να βλέπω μωράκια που θέλουν την αγκαλιά της μαμάς τους να κλαίνε στο καρότσι..

ουτε μαμάδες κλεισμένες στο σπίτι επειδή δεν μπορούν να κάνουν τη ζωή τους όπως πριν επειδή το καρότσι είναι δυσκινητο..εμενα το pouch μου έλυσε τα χερια.

όταν η μικρή γκρινιάζει τη βάζω εκεί, και κάνω δουλειές του σπιτιού, παμε βόλτα, παμε στην παιδική χαρα και κανω κουνια εγω και εκείνη χαίρεται μέσα στο Pouch, πηγαμε στα χιόνια (το καρότσι δε θα ανεβαινε), τη φοράω όταν παμε σε ξένο σπίτι μέχρι να εξοικειωθεί, τη θηλάζω εκεί την κοιμίζω, τη νανουρίζω, η πρωτη της βουτιά στη θάλασσα εγινε εκεί χωρίς να φοβηθεί..και 1002 αλλα πραγματα!!

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αυτό είναι το wrap. είναι αυτό που φοράω εγω στη μεσαία φωτογραφία της υπογραφής μου. βολευει παρα πολύ αλλα δεν μπορείς να το μπαινοβγαζεις γιατί είναι 5 μετρα ύφασμα..

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

euapap είπε:
αυτό είναι το wrap. είναι αυτό που φοράω εγω στη μεσαία φωτογραφία της υπογραφής μου. βολευει παρα πολύ αλλα δεν μπορείς να το μπαινοβγαζεις γιατί είναι 5 μετρα ύφασμα..

No this one is just over 4 m and it's pecfect for small size like me (163/50) :lol:

I have also this baby carrier

https://ergobaby.com/

 

 

Link to comment
Share on other sites

interesting.. είναι πολύ ακριβά βεβαια για να τα αγοράσει ελληνίδα μαμά (νομίζω).

και προς το παρρόν πρεπει να διαδοθεί σαν ιδέα ;)

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου euapap!!!καλως όρισες στη παρέα μας!!!

Τί ωραία ιδέα το rap αυτό...έχω σκάσει γιατί να μην το είχα ανακαλύψει κάποιους μήνες πριν!!!! Θα με διευκόλυνε πολύ!!!Ειδικά στους κωλικούς που κόβαμε χιλιόμετρα στο σπίτι!!! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

ποτε δεν είναι αργά... εγω το φοράω τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά (που τη φοράω από ημερών).. γιατί τωρα είναι που ανακαλύπτει καινουργια πράγματα και δε θέλει με τίποτα ξαπλωμενη.

ασε που νιώθω ασφάλεια. πχ στο σουπερ μάρκετ δεν μπορώ να εχω το νου μου στο καρότσι συνέχεια μη μου κλέψουν το μωρό.. ενω με το pouch..

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μου αρέσει πολύ ως ιδέα αλλά μάλλον θα κάνω τον "δικηγόρο του διαβόλου" ...

 

συμφωνώ ότι είναι πολύ ωραία να έχεις το μωρό συνέχεια πάνω σου, αλλά δεν είναι λιγάκι υπερβολικό??? δεν αρνούμαι ούτε δευτερόλεπτο την αγκαλιά μου στο μωρό μου (σήμερα 2 μηνών) όμως δεν νομίζω πως να την έχω συνέχεια πάνω μου της κάνω καλό....την βλέπω που της αρέσει να τεντώνεται και να κινείται....οπότε συχνά την βάζω κάτω (στον καναπέ ή στην κούνια της κλπ) και κάθομαι δίπλα της και της μιλάω και της τραγουδάω...για τις λίγες ώρες που την πήρα μαζί μου έξω την έβαλα σε μάρσιπο της chicco και την κρατούσα και από το κορμάκι της για να μην κουραστεί η μέση της αφού ακόμα είναι νινάκι. όταν αποκοιμήθηκε επάνω μου ένιωθα το βάρος της στο στήθος μου...άρα δεν στηριζόταν στη μέση της. να πω βέβαια πως ο συγκεκριμένος μάρσιπος στηρίζει και την πλάτη.

 

έχω πρόβλημα στη μέση (δισκοκήλη σε 3 σημεία) και όπου κι αν την κουβαλώ...μπροστά ή πίσω....με ζορίζει!! και είναι ακόμη 5 κιλά...

προτιμώ λοιπόν σε μια μεγάλη βόλτα/περίπατο να την έχω στο καρότσι...(πχ στην παραλία της Θεσ/νίκης όπου ζω) και να την βάζω στον μάρσιπο όταν πάω για ψώνια!!

 

σε ένα ταβερνάκι πχ πώς σε βολεύει το pouch??

Link to comment
Share on other sites

γεια σου tozdel.

μαλλον δεν έχω εξηγήσει καλά.

το babywearing δεν αντικαθιστά τα καρότσια-πάρκα κτλ.

αντικαθιστά ή μάλλον βοηθά την αγκαλιά της μαμάς. επειδή όλοι μας (δεν ξερω τι φταίει μάλλον ο τρόπος ζωής) εχουμε πρόβλημα στη μέση, δεν μπορούμε να έχουμε το μωρό αγκαλιά για πολύ ωρα. ενω με το carrier μπορείς να το έχεις μέσα για πιο πολύ ωρα από ότι αν το κραταγες στα χερια σου.

εγω το φοράω όλη την ημέρα και όποτε θέλει η αννα ακγαλίτσα τη βάζω εκεί μέσα΄. όποτε θέλει να παίξει την αφηνω στο πάρκο της.

αν πάμε για ψωνια τη βάζω στο καρότσι και όταν αρχίζει να γκρινιάζει τη βάζω στο pouch αντί να την έχω αγκαλιά.

την τελευταία φορά που πήγαμε σε ένα εστιατόριο (πριν 1,5 μηνα) κοιμόταν στο καρότσι της στην αρχή. Μετα ξυπνησε και έπαιζε με το μπαλλονάκι που της δωσαν, την πήρα λίγο στα πόδια μου και μόλις νύσταξε την έβαλα στο pouch βγηκαμε εξω να την κοιμίσω και γυρισαμε πίσω και την ξαναέβαλα κοιμισμένη στο καρότσι.

 

ο κλασιικός μάρσιπος, αυτός με τα λουριά, επιβαρύνει τα ισχία. Αφηνει του μωρού τα πόδια να κρέμονται ενω η σωστή στάση είναι τα γόνατα λυγισμένα και πιο ψηλά από τον πωπό.

όταν έχεις χρόνο κοίταξε αυτό το άρθρο

https://continuumconcept.org/articles/spinal-stress

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλους!

 

Θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω ένα sling για τη Maya μου γιατί ήδη χρησιμοποιώ το μάρσιππο πολύ και όντως πιστεύω ότι αν με βολέψει και μάθω το sling, θα είναι και η Maya πιο χαρούμενη. Το μάρσιππο τον χρησιμοποιώ τόσο μέσα στο σπίτι για να κάνω δουλειές όσο και έξω για θελήματα.

 

Στη γειτονιά μου βρήκα ένα μαγαζί που πουλάει το Maya wrap το οποίο είναι ring sling και μου άρεσε πολύ. Πηγα να το δοκιμάσω μαζί με τη Maya αλλά δε κατάφερε να με πείσει. Ισως και η πωλήτρια δεν μου το εδειξε σωστά, αλλά προσπάθησα να βολέψω τη Maya μέσα και δε νομίζω να το χαρηκε καθόλου αφού και τις 3 φορές έβαλε κατευθείαν τα κλαμματα :cry:

Μετά σκεφτόμουν να βρω κάποιο mei tai που ίσως τη βοηθήσει και με το πρόβλημα στα ισχία που έχει (ναι και εμείς φοραμε διπλή πάνα :? ) αλλά όσω το κοιτάζω μου φαίνεται ότι αν και είναι πολύ άνετο και για μένα και το παιδί, είναι δυσκολο να το βάζεις έξω από το σπίτι αφού θα κρέμονται τα λουριά κάτω... :(

 

Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να κάνω τελικά και όλο το καθυστερώ. Εχει φτάσει το κοριτσάκι μου να είναι 4,5 μηνών και δεν έχω αποφασίσει ακόμα!

 

Άσε που είναι όντως και πολύ ακριβά.... Να πληρώνεις 55-89 ευρώ για ένα κομμάτι ύφασμα? Πως δικαιολογήται?

 

Εσείς μανούλες που έχετε πείρα στο baby wearing τι με συμβουλεύετε να κάνω?

 

euapap, πόσο περίπου δίνεις εσύ τα pouch που φτιάχνεις?

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

για το πως θα το φορέσεις υπάρχουν άνθρωποι πολύ πιο έμπειροι από εμένα, να σου δείξουν και να σου εξηγήσουν κάποια πράγματα. εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι τη γνωμη μου. Μπορείς να έρθεις σε κάποιο ΝΙΝΟ group

 

αν θέλεις βαλε κάποιες φωτο ή στειλτες μου σε πμ να δω αν μπορώ να βοηθήσω.

 

το μει ται δεν κρέμεται στο δρόμο, μπορείς να κάνεις μεγάλους φιόγκους και να μην κρεμεται τίποτα.

 

να η Αννα σε ΜΤ  

 

αλήθεια που πουλάνε maya wrap? στο τρικυκλο?

 

οποιος ενδιαφέρεται, ας μου στειλει πμ, να μη γραφω εδω τιμές κτλ και θεωρηθεί διαφήμιση

 

Τωρα γιατί είναι ακριβά:

Στο εξωτερικό είναι ΠΑΡΑ πολύ ακριβά και έχεις δικιο, δε δικαιολογείται, τοσο όσο λές. από την άλλη σκέψου ότι τα υφασματα κανουν από 6 ευρώ το μέτρο μέχρι 30 ευρω το μετρο. και αν βαλεις κάτω πόσα μέτρα χρειάζονται για να τα φτιαξεις...

 

για ό,τι αλλο θέλεις στη διάθεσή σου.

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

Hi! :D

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη απάντηση και για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Αν καταλήξω κάπου μπορεί να επικοινωνήσω μαζί σου για κάποιο sling! :wink:

 

Maya wrap βρήκα στο μαγαζί Αγνή Γη στα Βριλήσσια. Δεν το έχω αγοράσει γιατί δίστασα αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή κάποιος να με καθοδηγήσει σωστά. H κοπέλα που έχει το μαγαζί ανηκει στο LLL , αλλά 2 φορές που πήγα δεν την έχω πετύχει εκεί για να μου δείξει.

 

Για το mei tai εννοώ ότι κρέμονται οι λουρίδες μονο μέχρι να το βάλεις. Μετά όταν το δέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα προφανώς. Αλλά π.χ. αν πάω κάπου και βγώ από αμάξι και προσπαθήσω να το βάλω, δεν θα σκουπήσουν οι λουρίδες το δρόμο ? :lol:

 

Εσένα προσωπικά ποιο είδος sling σε έχει βολέψει?

 

Και μία τελευταία ερώτηση: Τι είναι τα NINO groups?? :oops:

 

 

Btw, καταπληκτικές φωτό!!!! Να σου ζήσει το γλυκό κοριτσάκι!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ίσως τη βοηθήσει και με το πρόβλημα στα ισχία που έχει (ναι και εμείς φοραμε διπλή πάνα :? )

 

erica και εμείς φοράγαμε διπλή πάνα για 3 μήνες (σφιχτά ισχία) αλλά τη βγάλαμε και όλα καλά! Τώρα έχουμε πρόβλημα με το πελματάκι μας (γυρίζει το αριστερό της πέλμα προς τα μέσα) και μάλλον μετά το Πάσχα θα βάλουμε γυψάκι γιατί οι ασκησούλες δεν βοήθησαν πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Bizeli,

 

Αχ μωρέ τι τραβάνε τα γλυκούλια μας!!! Εμας η παιδίατρος μας είπε ότι θα φοράει διπλή πάνα μέχρι 6 μηνών και μετά αν επιμένει το πρόβλημα βλέπουμε.

 

Νωρίς νωρίς στα βάσανα.... Ευχομαι να το ξεπεράσει και αυτό πολύ γρήγορα η κορούλα σου! :)

 

Φιλάκια απο την ομοιοπαθούσα Maya!

Link to comment
Share on other sites

BIZELI έγραψε:

erica έγραψε:

(ναι και εμείς φοραμε διπλή πάνα )

erica και εμείς φοράγαμε διπλή πάνα για 3 μήνες (σφιχτά ισχία)

 

 

Hi Sandra,

 

Sorry to the board for being once again OT. Maya has to wear 2 diapers since she seems to have hip dysplasia, sthg that many babies have and usually resolves itself with a little help (like double diapers, plenty of tummy time, etc) If it does not resolve on its own, sometimes the doctors perscribe a harness for the baby to wear :(

It is called a pavlik harness and looks very uncomfortable. Fingers crossed it won't be necessary.

 

 

euapap:

 

Did you read my reply to your question about the mayawrap? I got the feeling that you missed my post. If not, forgive my being annoying :wink:

Link to comment
Share on other sites

erica συγγνωμη δεν είχα δει την απάντησή σου :oops::oops:

 

erica είπε:
Maya wrap βρήκα στο μαγαζί Αγνή Γη στα Βριλήσσια. Δεν το έχω αγοράσει γιατί δίστασα αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή κάποιος να με καθοδηγήσει σωστά. H κοπέλα που έχει το μαγαζί ανηκει στο LLL , αλλά 2 φορές που πήγα δεν την έχω πετύχει εκεί για να μου δείξει.

 

αν είναι για wrap, ok. αν είναι για Ring Sling, καλύτερα να μην πάρεις Maya για αυτό το λόγο:  

 

τα καλύτερα Rings είναι (κατα τη γνωμη μου) αυτα που είναι για ακριβως αυτόν το λόγο και έχουν τεσταριστεί για αυτό, από το http://www.slingrings.com εγω έχω παραγγείλει αρκετά. αν σε ενδιαφέρει μπορω να σου δωσω.

 

τωρα για το wrap.

εδω μπορείς να δεις πως το βάζεις

 

πως να βάλεις το μωρό πίσω (back carry) με wrap:

 

και αν είσαι εκτός σπιτιού

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

Για το mei tai εννοώ ότι κρέμονται οι λουρίδες μονο μέχρι να το βάλεις. Μετά όταν το δέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα προφανώς. Αλλά π.χ. αν πάω κάπου και βγώ από αμάξι και προσπαθήσω να το βάλω, δεν θα σκουπήσουν οι λουρίδες το δρόμο ? :lol:!!!

 

εγω το MT το έχω το κατω μέρος δεμένο στη μέση μου και δενω μετά το πάνω μαζί με το μωρό. ειδικά σε αυτό νομίζω δε κρέμονται. στο wrap ναι.

 

Εσένα προσωπικά ποιο είδος sling σε έχει βολέψει? !

εγω εχω πολλά pouch, 2 RS (ένα μεταξωτό ένα βαμβακερό) 1 wrap και 1 MT. κατα καιρούς είχα και άλλα, αλλα μου τα πηραν φίλες μου που ήθελαν να τα δοκιμάσουν :D

Νομιζω δεν έχει να κάνει με το τι σου ταιριάζει σαν ατομο αλλα για τί χρήση το θέλεις. πχ αν θέλεις να κάνεις μια μεγάλη βόλτα στο παρκο με ένα βαρυ παιδί, πρέπει να έχεις κάτι που να πιανει και τους 2 ώμους δηλαδή ή Mei Tai ή wrap

Αν θέλεις να πας κάπου που πρεπει να μπαινοβγαζεις το παιδί (στα μαγαζιά για ψωνια που δοκιμάζεις ρούχα) τοτε RS ή Pouch. Αν το παιδί είναι σε φαση που θέλει μια αγκαλιά μια κάτω και μετά ξανά αγκαλιά, θέλεις κάτι που να μη θέλεις μια ώρα να το δέσεις (αν και μετά τις πρωτες φορές το δενεις πολύ γρηγορα).

 

Θελεις να σου δανείσω ένα ΜΤ και ενα pouch να το δοκιμάσεις?

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Ρίξτε μια ματιά σ' αυτές τις σελίδες. Ίσως σας ενδιαφέρουν. Με απασχολεί και εμένα αυτό το θέμα.

http://www.mayawrap.com/

 

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν άπειρα site αν θέλεις να αγοράσεις από το εξωτερικό.

 

για pouch εμένα μου αρέσει πολύ και αυτό το site: http://www.hotslings.com

 

για Ring Sling μου αρεσουν πολύ (και είναι και πολύ οικονομικά (έχουν περίπου $50-60) σε σχεση με άλλα site τα sling της Jan   έχει και οδηγίες για να το φτιάξεις μόνος σου 

όσο για οδηγίες για το πως να το φορέσεις, τα παρακάτω site έχουν και video

 

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...