Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπάτημα


Recommended Posts

O gios eimai 16 minon kai akomi den exei pepartisei. Vasika den mou afini to xeri otan perpata.

Exoume dokimasei diafora alla theli stirigma gia na perpatisi.

Einai auto normal?

Exete kammia apopsi pos tha mporeso na piso ton gio na afisi to xeri mou kai perpatisi xwris stirigma?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειά σου evian!

 

το γεγονός ότι δεν αφήνει το χέρι σου, σημαίνει ότι νιώθει ανασφάλεια.

ότι εάν σε αφήσει θα πέσει, μάλλον το φοβάται αυτό πολύ.

 

καλύτερα να μήν τον πιέσεις, μιάς και η ασφάλεια είναι ένα συναίσθημα που αποκτάται σταδιακά και χωρίς πίεση.

 

(απο ότι κατάλαβα μπορεί να περπατησει απλώς έχει ανάγκη την ψυχολογική στήριξη και σωματική επαφή μαζί σου έτσι?)

 

Έχεις αρκετο χρόνο μαζί του εκτός της ώρας του περπατήματος? Μήπως σε αποχωρίζεται συχνά? Όταν είσαστε μαζί ασχολείσαι μαζί του με παιχνίδια και παραμύθια?

 

Το ότι έχει ανάγκη την σωματική επαφή μαζί σου ίσως είναι ένα σημάδι ότι του λείπεις.

Εάν ασχολείσαι περισσότερο με αυτό το θέμα μαζί του (στο περπάτημα) εκεί είναι που θα προσπαθήσει και να σε διεκδικήσει.

Μήν του το αρνηθείς.

 

Κάνει το ίδιο και με τα άλλα μέλη της οικογένειας?

(εάν υπέθεσα κάτι λάθος, διόρθωσέ με!)

΄

Πάντως μήν ανησυχείς, σε αυτη την ηλικία τα παιδιά πρώτη φορά μέσω του περπατήματος απομακρύνονται με την θέλησή τους απο τους γονείς.

Αυτό όμως συμβαίνει μόνο όταν νιώθουν ασφάλεια να το κάνουν αυτό. Την ασφάλεια εκτός απο τα παραπάνω, μπορείς να την δώσεις και απλώς με το να είσαι ήρεμος σαν να μήν τρέχει απολύτως τίποτα.

Εάν έχει ένα κατάλληλο ερέθισμα που θα του αρέσει θα δείς που μιά μέρα θα πάει απο μόνος του, χωρίς δική σου παρότρυνση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Εμας ο Κωνσταντινος περπατησε 13,5 μηνων , η αληθεια ειναι οτι το ειχε απο 11,5 μηνων αλλα φοβοτανε πολυ και δεν αφηνε με τιποτα τα χερακια του , τα περιστοτερα τοσο περπατανε μωρε αλλα 1-2 μηνες μετα , καπου εκει εως 15 μηνων σχεδον ολα εχουνε περπατησει .

Link to comment
Share on other sites

Αχ! Μην βιάζεσαι!!

Ο Γιάννης μου περπάτησε 10 μηνών και από τότε τον κυνηγάμε :lol::lol::lol::lol: .

Ελπίζω μόνο ο μικρός να περπατήσει λίγο αργότερα γιατί δεν νομίζω να τ΄αντέξω!

 

Δεν νομίζω να έχω ξανααπαντησει... Οι δικές μου σηκώθηκαν όρθιες από 8 μηνών και πιασμένες στο πάρκο έκαναν βηματακια και πέφτανε ενώ κρατιόντουσαν ακόμα από το δίχτυ. :D Στον 9ο ξεκίνησαν χωρίς στήριγμα. Της έβαζα και λίγο στην περπατουρα. Στον 10 τρέχανε ....Από τότε και μέχρι 2 χρονών τρέχουμε και εμείς από πίσω. :roll: Οπότε όπως λέει και η Μικα μην βιάζεσαι. Είναι φυσικό να ανησυχείς και να προτιμάς όλα να είναι καλά ακόμα και αν τρέχεις αλλά οι παιδίατροι δίνουν περιθώριο για καλό και σταθερο περπάτημα τα 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Στον χρόνο ακριβώς περπάτησε μόνη της και μετά της άρεσε τόσο πολύ που το έκανε συνέχεια πέρα δώθε. Πιο πριν σηκωνόταν μεν, αλλά πάντα πιανόταν το φοβιτσιάρικο :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 10 months later...

είμαστε 14 μηνών, πρόωρα γεννηθήκαμε 1.5 κιλό το καθένα μπουσουλάμε άψογα αλλά περπατάμε μόνο αν κρατάμε τα χεράκια της μαμάς και του μπαμπά. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!Μην ανησυχείς καθόλου για το περπάτημα των διδύμων σου...εμένα η μικρή μου κόρη γεννήθηκε 3.300κ. και περπάτησε χωρίς στήριγμα 15 μηνών...μάλλον ήταν λίγο τεμπελούκα!Οπότε εσένα 14 και πρόωρα, μια χαρά τα βρίσκω!!:):)

[/url]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

μεχρι 18 μηνων ολα οκ για πρωτο περπατημα να ξερεις. Επισης λογω προωρου τα μικρουλια σου κανονικα μετριουνται με την ημερομηνια της κανονικης γεννας οχι της προωρης. Η κορη μας γεννηθηκε 1 μηνα νωριτερα.......υποθετικα μετραω με βαση την γιατρο τις επιτυχιες της 1 μηνα νωριτερα. Περπατησε 11 μηνων αρα 10.......καταλαβες? Πρωορακια επισης θελουν μερικες φορες λιγο περισσοτερο χρονο αν και τα δικα σας ηδη περπατανε......καταλαβαινουν πως γινεται, σε λιγο θα σου αφησουν τα χερια και τοτε ετοιμασου για τρεξιμο Χ 2 ¨!!!!!!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

και εγω το βρισκω φυσιολογικοτατο ειδικα αφου μπορουν και στεκονται και περπατανε μαζι με εσενα. μην ανησυχεις καλα ειναι τα νινια σου...να τα χαιρεσαι!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να μην ανυσηχείς καθόλου....και τα δικά μου τα δίδυμα περπάτησαν μετά τους 15 μήνες.Αλλά όταν τα κατάφεραν έτρεχα και δεν ...έφτανα ποιό να πιάσω ποιό να αφήσω......Ολα θα πάνε κα΄λά να τα χαίρεσαι......

Link to comment
Share on other sites

Ο μικρός μου είναι 14 μηνών και κάνει βηματάκια με τη βοήθειά μας και μόνος του άλλα για λίγο. Είναι φυσιολογικό? Πότε θα περπατήσει κανονικά, χωρίς βοήθεια μόνος του από την εμπειρία σας?

Link to comment
Share on other sites

η μπεμπα μου ειναι σχεδον 13 μηνων και πριν λιγες μερες περπατησε αρκετα βηματακια και λεμε αυτο ηταν!!αρχισε το κυνηγητο!!γελαγε πολυ...το πηρε καλα δηλαδη...απο εκεινη την ημερα ομως πεισμωσε?φοβηθηκε? δεν φευγει μονη της...με το που καταλαβαινει οτι πας να της αφησεις τα χερακια κα8εται κατω...οποτε λεω αστη οποτε θελει θα βαλει μπρος μονη της!! τι λετε και σεις?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ίδιο έκανε και η μικρή μας που περπατάει (η άλλη όχι ακόμη). Μας έπιανε απ'το χέρι και πήγαινε βουρ. Όταν την αφήναμε, καθόταν κάτω και μας κοίταγε. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με ανασφάλεια που ενδεχομένως νιώθουν και πως αν μας πιάνουν απ'το χέρι είναι πιο σίγουρα. Πάντως, όταν κάποια στιγμή ένιωσε εκείνη πιο σίγουρη, μας άφησε από μόνη της το χέρι και πήγαινε φυσέκι. Τώρα τρέχουμε για να την προλάβουμε.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Κορίτσια καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθειά σας...

Η μικρή μου περπάτησε 16 μηνών αλλά μετά από 1 μήνα περίπου έφαγε μια τούμπα αρκετά δυνατή και μέχρι σήμερα δεν έχει φύγει μόνη της.

Θέλει να τήν κρατάμε από το χέρι.Και τότε όχι μόνο περπατάει αλλά τρέχει κιόλας!

Πριν λίγες μέρες έκανε λίγα βηματάκια στο χαλί αλλά αν βγει έξω από αυτό, σταματάει να περπατάει.

Τί θα μπορούσα να κάνω για να τήν ενθαρρύνω να ξαναπερπατήσει;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Η δικια μου η κορη επιχειρησε να περπατησει στους 11 μηνες.. Εφαγε μια τοσο γερη τουμπα ομως, που μετα φοβοταν μεχρι και να μπουσουλησει.. Εν τελει περπατησε μονη της στους 14 μηνες.. Πως? Αναβα το φουρνο (της κουζινας μας) για να μαγειρεψω και επειδη ηταν γνωστη λιχουδα, την επιανα, την εβαζα 5 βηματα πισω απο το φουρνο και την αφηνα να παει μονη της μεχρι εκει.. Απο τη λαχταρα της να δει το "μαμ", πηγαινε τρεχοντας (ειχε παει η τυροπιτα στεφανι τοτε :lol:)! Τελικα μολις ειδε πως κανει 5 βηματα μεχρι εκει και δεν γινεται κατι τραγικο, το επιχειρησε και για αλλου και στο τελος εφυγε!

Δοκιμασε να της βαζεις τα αγαπημενα της παιχνιδια εξω απο το χαλι και να την παρακινεις να τα πιασει.. Μην την πιεσεις γιατι μπορει να εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα! Καθε μερα κι απο λιγο.. Θα δεις, θα σου φυγει ξανα απλα τωρα ειναι τρομοκρατημενη απο την τουμπα!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...