Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς θα ενημερωθείτε για τον μητρικό θηλασμό;


Πώς/πότε θα ενημερωθείτε για τον μητρικό θηλασμό;  

121

  1. 1. Πώς/πότε θα ενημερωθείτε για τον μητρικό θηλασμό;

    • είναι κάτι το φυσικό/άρα θα έρθει φυσικά - θα μου πουν φαντάζομαι στο μαιευτήριο
      40
    • εκτος απο το παραπάνω ενημερώνομαι κ απο το διαδίκτυο
      68
    • εκτος απο το παραπάνω ενημερώνομαι και απο περιοδικά κ βιβλία
      28
    • εκτος απο τα παραπάνω θα παραστώ και σε δωρεάν σεμινάριο συλλόγου/φορέα για το θηλασμό
      70
    • εκτός απο τα παραπάνω θα κάνω χρήση οικονομικών διαδικτυακών συνεδριών απο πιστοπ. συμβούλους θηλασμού
      5
    • εκτός απο τα παραπάνω θα έχω παιδίατρο (ή μαία ή σύμβουλο) η οποία είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού
      81


Recommended Posts

  • 6 months later...

Διαφημίσεις


Από τον γυναικολόγο δεν παίζει να ενημερωθούμε; Ή από φίλες / συγγενείς; Μόνο το διαδίκτυο, τα περιοδικά, τα βιβλία και οι πιστοποιημένες σύμβουλοι αποτελούν πηγές ενημέρωσης;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα!

Η ενημερωση μου για τον θηλασμο πηγαζει απο το διαδίκτυο(οχι τοσο απο forum αλλα απο video που αφορουν σεμιναρια τα οποια εχουν διεξαχθει),απο βιβλια αλλα και απο φιλες και συγγενικα προσωπα που ειχαν αυτη την εμπειρια!

Σαφεστατα οταν ερθει το μωρο μου στη ζωη,θα μιλησω και με την παιδιατρο!

Δυστυχως ζω τα τελευταια χρονια στην επαρχια οπου δεν γινονται τετοιου ειδους ενημερωτικα σεμινάρια,οπως μαθαινω πως διοργανώνονται στη Θεσσαλονικη!

Κριμα πραγματικα!:|

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

εγω επειδη παρακολουθω μαθηματα ανωδυνου τοκετου με μαια,πιστωποιημενη εννοειται,που κανει και μαθηματα-σεμιναρια για τον θηλασμο θα με ενημερωσει σχετικα(ειναι νωρις ακομα)...η συγκεκριμενη δουλευει και στην κλινικη που θα γεννησω και γιαυτο δεν θα πληρωσω κατι εξτρα γιατι η κλινικη εχει προγραμμα με μαιες που συμβουλευουν και δειχνουν τις τεχνικες και ολα σχετικα με τον θηλασμο στις νεες μαμαδες...ισως εκει που επιλεξατε να γεννησετε υπαρχει καποιο αντιστοιχο προγραμμα...στα δημοσια νοσοκομεια ξερω πως δεν εχει κατι τετοιο οποτε καλυτερα να παρακολουθησετε καποιο σεμιναριο απο εξιδεικευμενους...επισης δεν νομιζω οτι οι γυναικολογοι ασχολουνται με το θεμα...

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

ενημερωνομουν κυριως απο την παιδιατρο που ειχα τους πρωτους μηνες και με βοηθησε πολυ-ειναι φανατικη του θηλασμου.δυστυχως μετα μετακομισα και την εχασα αυτη τη γιατρο. τωρα τελευταια βρηκα σαιτ εξειδικευμενο στον θηλασμο το οποιο εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες κ απαντησεις.κριμα που εχει σταματησει ο μικρος μου να θηλαζει εδω κ μισο χρονο.θα γνωριζω ομως για το επομενο αν ολα πανε καλα :)

fTbrp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Έχω ήδη παρεβρεθεί σε δωρεάν συναντήσεις στη La Leche Greece με διεθνός πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού καθώς και αλλού. Επίσης έχω πάρει πληροφορίες από κάποια βιβλία και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια από το διαδίκτυο.

Στο μέλλον θα δεκτώ τη βοήθεια από πιστοποιημένη σύμβουλο.

So far so good ;)

Link to comment
Share on other sites

Από τον γυναικολόγο δεν παίζει να ενημερωθούμε; Ή από φίλες / συγγενείς; Μόνο το διαδίκτυο, τα περιοδικά, τα βιβλία και οι πιστοποιημένες σύμβουλοι αποτελούν πηγές ενημέρωσης;

 

+1 !!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Από τον γυναικολόγο δεν παίζει να ενημερωθούμε; Ή από φίλες / συγγενείς; Μόνο το διαδίκτυο, τα περιοδικά, τα βιβλία και οι πιστοποιημένες σύμβουλοι αποτελούν πηγές ενημέρωσης;

 

κι ομως για να βρεις παιδιατρο ή γυναικολογο που θα σε ενημερωσει σωστα ειναι λαχειο πιστεψε με --εκτως αν το εχεις ψαξει...και δεν σου λεω οτι δεν θα σου πουν πως θα πιασει το μωρο το στηθος κλπκλπ αλλα μαζι με αυτο θα σου δωσουν(στην πλειοψηφια τους κατα τη γνωμη μου)λανθασμενες συμβουλες...πως πχ το παιδι δεν χορταινει δωσε συμπληρωμα...ή θηλασε 10 λεπτα απο καθε στηθος και μετα απο τρεις ωρες παλι και το παιδι να ουρλιαζει και να νομιζεις οτι δεν εχεις γαλα!!!και πολλα αλλα...

οπως και οι φιλες/γνωστες μπορει να σου πουν πολλα πραγματα που δεν θσχυουν γιατι απλα καθε μωρο ειναι διαφορετικο

εγω στο πρωτο μου παιδι την πατησα και σταματησα στους 4 μηνες...:-(:-(

Και ναι μεσα απο το φορουμ που αρχικα διαβαζα απο περιεργια και μονο και εμαθα παρα πολλα ..και θηλασα αοκλειστηκα με απολυτη επιτυχια την μικρη μου...αν ειχα μπει στον κοπο να βρω καποια πιστοποιημενη συμβουλο θηλασμου πιο νωρις ή να κανω κατι αλλο απο τα παραπανω θα ειχα θηλασει και το πρωτο μου μωρο σωστα:-(

A14gp2.png

XEMvp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Καλησπερα μανούλες.

Πριν γεννήσω διάβαζα στο διαδικτυο καθε μερα για το θηλασμο.

Ελεγα οτι θα ηθελα να θηλασω τουλαχιστον 40 μερες.

Γεννησα με το καλο κ η μπεμπα μου επιασε τοσο καλα το στηθος μου , που δεν ηπιε στο μαιευτηριο ουτε λιγο συμπληρωμα.Οι μαίες εκει ηταν σκετη παραπληροφορηση.Καθε μια ελεγε τα δικα της.Εγω συνεχισα να θηλαζω.

Στις 15 μερες ειχα εξαντληθει απο τους πολλους κ πολυωρους αποκλειστικους θηλασμους.Ηρθε η παιδιατρος για να δει το μωρο κ εγω ημουν ετοιμη να της πω οτι κουραστηκα κ σταματαω το θηλασμο.

Πριν της πω οτιδηποτε,αρχισε να μου λεει τα υπερ κ το ενα κ μοναδικο κατα του θηλασμου-την κουραση.Μου τονισε οτι ετσι θα συνεχιζε η κατασταση για πολυ καιρο ακομη ,μεχρι να καταφερνε η μπουμπου να ρουφαει πιο καλα κ να χορταινει πιο γρηγορα.

Απο τοτε εχουν περασει 8 μηνες κ το μαναρι μου θηλαζει ακομα,πρωτα γιατι το επελεξε φανατικα εκεινη κ μετα γιατι το προσπαθησα φανατικα κ εγω.

 

 

 

Αναφερθηκα σ ολα τα παραπανω για να καταληξω στο οτι ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο κ δε χρειαζεται καμια ενημερωση γι αυτο απο πριν.Χρειαζεται στηριξη κατα τη διαρκεια του κ οταν υπαρχουν προβληματα στρεφομαστε στους ειδικους για βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, άρχισα να ενημερώνομαι για το θηλασμό. Απο άρθρα, απο ομάδες, απο την LLL. Συνεχίζω ακόμα και σήμερα, 34 βδομάδα.

Εχω βάλει στο μυαλό μου, οτι θέλω να θηλάσω.

Στη θεωρία, κάποια πράγματα φαίνονται εύκολα. Θα δούμε και στην πράξη όμως, για αυτό δε θέλω να λεω μεγάλα λόγια. Αυτό που έχω στο μυαλό μου για τον θηλασμό είναι : Αγάπη, υπομονή και επιμονή.

Link to comment
Share on other sites

Απο σύμβουλο οταν ημουν 30 βδομαδες εγκυος... Είμασταν 5 έγκυες και μας εκανε μάθημα για 2 ωρες :-)

Το πρόβλημα ηταν οτι δεν είπε τιποτα περί όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε αργότερα αλλα καλύτερα απο το τιποτα :-)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διάβασα κατά την εγκυμοσύνη ό,τι υπήρχε στο ιντερνετ, ενώ πήγα και σ' ένα σεμινάριο μητρικού θηλασμού. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, η γενική αίσθηση όμως που μου άφησε ήταν πως υπάρχει μια (αδήλωτη; ) σταυροφορία κι αλίμονό σου αν πας αντίθετα με το ρεύμα.

 

Όπως και να 'χει, εγώ ήθελα να θηλάσω, ο άντρας μου ήθελε πολύ να θηλάσω, όλοι με υποστήριζαν. Στην πράξη: οι μαίες στο μαιευτήριο ήταν πολύ ευγενικές και υποστηρικτικές στην όλη διαδικασία, μέχρι που αναγκαστήκαμε 3 μέρες μετά να παραδεχτούμε πως οι (επίπεδες) θηλές μου είχαν ματώσει και ήταν σε άθλια κατάσταση, ο μπέμπης δεν τρεφόταν επαρκώς και αποφάσισα να ζητήσω συμπλήρωμα.

 

Κάπου εκεί σταμάτησαν οι ευγένειες του προσωπικού και ξεκίνησε η δικτατορία, λες και δεν έχω δικαίωμα ως μάνα (που συν τοις άλλοις πλήρωνε έναν σκασμό λεφτά) να αποφασίσω πώς θέλω να ταϊσω το παιδί μου.

 

Καταλήγω στο ότι καλά τα λένε όλοι θεωρητικά, αλλά η καταπίεση σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή της ζωής μας δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενισχυτική, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει.

27pzp3.png

 

qIUIp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καταπίεση και φανατισμός.. Ντροπή αν σε έκαναν να νοιωςεις ετςι, απαράδεκτο!!!

Να χαίρεσαι το καινούριο μπεμπακι - ελπίζω ολα καλα θυμάμαι που αγχωνωσουνα πολυ :-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μικρούλι!

 

Διαβάζοντας το μνμ σου, ήθελα να σταθώ σε αυτά τα 2 σημεία:

 

1) Το ότι πληρώνεις -όπως λες- ένα σκασμό λεφτά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκπληρώνεται η επιθυμία σου, έτσι δεν είναι;

Δεν πρόκειται για μια αγορά ρούχου, όπου φυσικά η πωλήτρια είναι υποχρεωμένη να σου πουλήσει το ρούχο που εσύ διαλέγεις και να κρατήσει το στόμα της κλειστό (και ας μην σου πάει καθόλου μα καθόλου το συγκεκριμένο μοντέλο επιλογής σου...)

Εδώ μιλάμε για ΥΓΕΙΑ. Και οι επαγγελματίες της υγείας, όπως είναι οι μαίες / νοσηλεύτριες, δεν έχουν απλώς δικαίωμα αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σου πουν ποιο είναι το σωστό ιατρικά. Αν πράγματι το παιδί δεν τρεφόταν επαρκώς, θα ρίσκαραν οι μαίες να επιμένουν για τον θηλασμό; Ειδικά, όταν υπάρχει -και λόγω ζέστης- κίνδυνος αφυδάτωσης; Αν υπήρχε σύσταση του παιδιάτρου για χορήγηση συμπληρώματος (τέτοια οδηγία δίνεται όταν υπάρχει πολύ μεγάλη απώλεια βάρους), υπάρχει περίπτωση να επιμένουν για το αντίθετο οι μαίες;

 

 

2) Για ορισμένους, το κριτήριο που βοηθάει να ξεχωρίσουμε τους πραγματικά καλούς επαγγελματίες από αυτούς που προσποιούνται τους επαγγελματίες είναι ακριβώς αυτό: σου λένε αυτό που πρέπει να πουν, ακόμα κι όταν ξέρουν ότι η δική σου άποψη διαφέρει...

Από όσο διάβασα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, νομίζω ότι αξίζουν μετάλλιο ανδρείας οι μαίες εκείνες που προσπαθούν για αυτό που είναι Ό,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για τα μωρά μας (δηλαδή τον μητρικό θηλασμό...) σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων.

Αν οι μαίες επέλεγαν τον εύκολο δρόμο, δηλαδή να πουν "έλα, δεν πειράζει, προσπάθησες, έκανες το χρέος σου, πάρε τώρα ένα μπουκαλάκι να ξεκουραστείς λίγο, το ίδιο είναι, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η δική σου σπάνια περίπτωση ..." (κλπ. κλπ. κλπ.), προσωπικά θα τις κατηγορούσα... :?

 

 

Τι εννοείς τελικά ως "καταπίεση";

Σου πήραν το μπουκάλι από τα χέρια; Ή απλά τόλμησαν να εκφέρουν (και να υποστηρίξουν) την δική τους άποψη, που είναι ιατρικά τεκμηριωμένη αλλά -δυστυχώς- αντίθετη στη λογική της "πελάτισσας"q

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι αυτό: αντιμετωπίζουμε όλοι την υγεία σαν εμπόρευμα. Διαμαρτυρόμαστε και ωρυόμαστε που οι γιατροί μας βλέπουν ως "τσέπες" (έτσι δεν έχει γραφτεί τόσες πολλές φορές στο φόρουμ ; ) αλλά και εμείς οι ασθενείς διεκδικούμε δυναμικά και επίμονα τα δικαιώματα ( ; ) του "πελάτη" που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά...

Κρίμα!

 

 

 

....

Κάπου εκεί σταμάτησαν οι ευγένειες του προσωπικού και ξεκίνησε η δικτατορία, λες και δεν έχω δικαίωμα ως μάνα (που συν τοις άλλοις πλήρωνε έναν σκασμό λεφτά) να αποφασίσω πώς θέλω να ταϊσω το παιδί μου.

 

Καταλήγω στο ότι καλά τα λένε όλοι θεωρητικά, αλλά η καταπίεση σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή της ζωής μας δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενισχυτική, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει.

Link to comment
Share on other sites

Aimee εχεις δίκιο αλλα οχι να την κάνουνε να νοιώθει και άσχημα, ειναι σωστο; Ειδικά και καινουρια φρέσκια μητερα να νοιώθει ετςι δεν λέει!!!!

Εμεις είχαμε το αντίθετο... Ειχα κατι Αφρικανες μαίες (πολυ καλες γενικά!) που αμεςως βγάλανε μπουκαλι.. Μου λέγανε καλα τέτοιο μεγαλο παιδι θα το ταΐσεις με στηθος;; Ηταν μεγάλος ο μικρός ειδικά για τα μέτρα μου

Τεσπα αρχίσανε να του δίνουν μπουκαλι...

Την επόμενη μερα ηταν μια αγγλιδα μαία με είδε με το μπουκαλι είδε και το στηθος πρησμένο και τουρλα και έβαλε το παιδι στο στηθος και μου είπε να μην ακούω τις άλλες μαίες

Τεσπα η καθεμιά τα δικά της είμαστε και εμεις ευάλωτες εκεινη την στιγμή οπότε άστα να πανε..

Link to comment
Share on other sites

Aimee εχεις δίκιο αλλα οχι να την κάνουνε να νοιώθει και άσχημα, ειναι σωστο; Ειδικά και καινουρια φρέσκια μητερα να νοιώθει ετςι δεν λέει!!!!

Εμεις είχαμε το αντίθετο... Ειχα κατι Αφρικανες μαίες (πολυ καλες γενικά!) που αμεςως βγάλανε μπουκαλι.. Μου λέγανε καλα τέτοιο μεγαλο παιδι θα το ταΐσεις με στηθος;; Ηταν μεγάλος ο μικρός ειδικά για τα μέτρα μου

Τεσπα αρχίσανε να του δίνουν μπουκαλι...

Την επόμενη μερα ηταν μια αγγλιδα μαία με είδε με το μπουκαλι είδε και το στηθος πρησμένο και τουρλα και έβαλε το παιδι στο στηθος και μου είπε να μην ακούω τις άλλες μαίες

Τεσπα η καθεμιά τα δικά της είμαστε και εμεις ευάλωτες εκεινη την στιγμή οπότε άστα να πανε..

 

BabyCute, ίσως λόγω της συναισθηματικής φόρτισης των πρώτων ημερών της μητρότητας να είμαστε "κάπως" υπερευαίσθητες...

Θεωρητικά και εσύ θα μπορούσες να μιλήσεις για "καταπίεση" (και να γεμίσεις τη φόρμα παραπόνων του ιδιωτικού νοσοκομείου με σχόλια εναντίον εργαζομένων, που βρίσκονται ούτως ή άλλως σε συνεχή απειλή απολύσεων, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες κρίσης...)...

Εσύ θα είχες και δύο λόγους: α) υποτίμηση της ικανότητάς σου να θρέψεις το παιδί σου, β) αφόρητος πόνος λόγω του πρηξίματος στο στήθος.

 

Υπάρχουν όμως αντικειμενικές περιστάσεις, στις οποίες και πρέπει να σταθούμε: By the book, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα / τις οδηγίες του θεράποντος παιδιάτρου κλπ., ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ε, αυτό πρέπει να γίνει! Εννοείται, με χρήση καλών τρόπων και κανόνων ευγένειας. Δλδ., χωρίς βρισιές και χαρακτηρισμούς.

Υπάρχει και η εναλλακτική λύση, που βεβαίως πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή: "Δεν θέλω να θηλάσω".

Το πρόβλημα είναι το "Ναι μεν, αλλά δεν ..."

Link to comment
Share on other sites

BabyCute, ίσως λόγω της συναισθηματικής φόρτισης των πρώτων ημερών της μητρότητας να είμαστε "κάπως" υπερευαίσθητες...

Θεωρητικά και εσύ θα μπορούσες να μιλήσεις για "καταπίεση" (και να γεμίσεις τη φόρμα παραπόνων του ιδιωτικού νοσοκομείου με σχόλια εναντίον εργαζομένων, που βρίσκονται ούτως ή άλλως σε συνεχή απειλή απολύσεων, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες κρίσης...)...

Εσύ θα είχες και δύο λόγους: α) υποτίμηση της ικανότητάς σου να θρέψεις το παιδί σου, β) αφόρητος πόνος λόγω του πρηξίματος στο στήθος.

 

Υπάρχουν όμως αντικειμενικές περιστάσεις, στις οποίες και πρέπει να σταθούμε: By the book, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα / τις οδηγίες του θεράποντος παιδιάτρου κλπ., ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ε, αυτό πρέπει να γίνει! Εννοείται, με χρήση καλών τρόπων και κανόνων ευγένειας. Δλδ., χωρίς βρισιές και χαρακτηρισμούς.

Υπάρχει και η εναλλακτική λύση, που βεβαίως πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή: "Δεν θέλω να θηλάσω".

Το πρόβλημα είναι το "Ναι μεν, αλλά δεν ..."

 

Ναι εχεις δίκιο όντως αλλα μου φάνηκε αστείο το ολο σκηνικό .. Αντί να ακολουθήσουν πρωτόκολλο νοσοκομείου (ηταν απο τα καλύτερα δεν μπορει να μην υπαρχει ειδικά ως προς θηλασμο που έχουν τρέλα γενικά εδώ) εκανε η καθεμιά οτι πίστευε :-) τεσπα τις λυπήθηκα γενικως ηταν πολυ καλες μαζι μου δουλεύανε αργα και πολυ, ηταν ευγενέστατα μαζι μου, μου δείχνουνε γενικως τα παντα.. Δεν ήθελα να 'απογοητευσω' κανενα...

Τελος πάντων οτι και να γίνεται εκείνες τις μερες και οτι και να ειπωθεί τουλαχιςτον με ευγένεια.. Αυτο εννοεί και η supergirl νομιζω, να πληρώνεις τόσα λεφτά και να ειναι αγενεις αυτο και μένα θα με σκότωνε!!! (Που γίνομαι γενικά χαλί οταν ο άλλος ειναι ευγενικός!)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις ευχές! Το πρόβλημά μου ήταν με κάποιες απ' τις προϊσταμένες οι οποίες (ίσως και λόγω θέσης; ) ήταν υπερβολικά αυστηρές, οι μαίες ήταν όλες γλυκύτατες, εκτός από μία που βούτηξε το παιδί σαν κουνέλι και το πίεζε βίαια στο στήθος μου ενώ πλάνταζε, με την οποία θύμωσα πολύ.

 

Δεν είναι η λογική της πελάτισσας, όπως χαρακτηρίστηκε, είναι η λογική της νέας και άπειρης μητέρας πίσω από τη στάση μου, η οποία, καλώς ή κακώς, πήρε μια απόφαση για το παιδί της και για το σώμα της, μετά από μερικές ημέρες ταλαιπωρίας και των δύο και απαίτησε να τη σεβαστούν. Θήλασα αποκλειστικά 3 μέρες, δοκίμασα στη συνέχεια θήλαστρο, θηλές σιλικόνης, κρεμούλες για τις θηλές, θήλασα μέχρι που δεν άντεχα τον πόνο κι αυτό χωρίς αποτέλεσμα, αφού το παιδί πεινούσε. Κάπου εκεί έβαλα ένα όριο και είπα "ως εδώ".

 

Ξέρω τα υπέρ του θηλασμού, ξέρω και τις δικές μου αντοχές, οπότε πήρα τις αποφάσεις μου.

 

Κι επειδή δε μ' άρεσε το υπονοούμενο ότι έθεσα σε κίνδυνο τις δουλειές των εργαζομένων, ναι, έκανα παράπονα για τον παιδίατρο που μπέρδεψε το μωρό μας με το διπλανό και έδωσε σε δυο οικογένειες λάθος αποτελέσματα εξετάσεων και ναι έκανα παράπονα για τις προϊσταμένες που μ' έκαναν να νιώσω τόσο άβολα και ενοχικά σε μια τόσο χαρούμενη στιγμή της ζωής μου. Ας αναλογιστούν κι αυτοί τις ευθύνες τους, ως επαγγελματίες υγείας - και η ψυχική υγεία στην αρμοδιότητά τους εμπίπτει.

27pzp3.png

 

qIUIp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Πριν τον τοκετο διαβασα τα βασικα στο διαδικτυο. Μετα τον τοκετο με βοηθησε η μαμα μου , μια φιλη μου εμπειρη θηλαστρια και ένα βιβλιο που μου φεραν δωρο. Οι μαιες δεν ασχοληθηκαν ιδιαιτερα και ο παιδίατρος ήταν θετικος αλλα μεχρι εκει. Νομιζω με βοηθησε το γεγονος ότι δεν ειχα ωραιοποιησει την κατασταση και ότι γενικα ημικρη εμαθε να θηλαζει σχετικα γρηγορα. Πηρα και νοσοκομειακο θηλαστρο, ήπια και χαπια μαγιας, έπινα και τσαι βοτανων...

Δυο φιλες μου που γεννησαν πριν από μενα ειχαν παρει σβαρνα όλα τα σεμινάρια θηλασμου στη διαρκεια της εγκυμοσύνης και δηλωναν ευθαρσως ότι θα θηλασουν τελικα δεν θηλασαν.:confused: Πιστευω ότι σε αυτην την υποθεση μετραει η πραξη και όχι η θεωρια. Και καμια γυναικα δεν είναι ιδια. όπως και κανενα νεογνο. Καποιες θα θηλασουν πιο ευκολα και με ελάχιστη υποστηριξη και καποιες παρα την προσπαθεια μπορει να μην τα καταφερουν. Ψυχραιμια...όλα τα μωρα μεγαλώνουν...:D

Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγες μέρες απέκτησα, από το Amazon, ένα βιβλίο για το θηλασμό, που με έχει καταενθουσιάσει. Λέγεται " The Ultimate Breastfeeding Book of Answers", του Jack Newmann, που είναι παιδίατρος και θεωρείται παγκόσμια αυθεντία. Νομίζω πως είναι, μακράν, η καλύτερη πηγή ενημέρωσης για το θηλασμό. Είναι και σχετικά φθηνό, καμιά 15αριά ευρώ. Από το TheBookDepository.co.uk θα ερχόταν και νωρίτερα, αλλά δεν είχαν ένα άλλο βιβλίο που χρειαζόμουν.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα στις εγκύους, και απευθύνω στον κ. Newmann ένα σωρό like, respect κτλ :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...
Πριν από λίγες μέρες απέκτησα' date=' από το Amazon, ένα βιβλίο για το θηλασμό, που με έχει καταενθουσιάσει. Λέγεται " The Ultimate Breastfeeding Book of Answers", του Jack Newmann, που είναι παιδίατρος και θεωρείται παγκόσμια αυθεντία. Νομίζω πως είναι, μακράν, η καλύτερη πηγή ενημέρωσης για το θηλασμό. Είναι και σχετικά φθηνό, καμιά 15αριά ευρώ. Από το TheBookDepository.co.uk θα ερχόταν και νωρίτερα, αλλά δεν είχαν ένα άλλο βιβλίο που χρειαζόμουν.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα στις εγκύους, και απευθύνω στον κ. Newmann ένα σωρό like, respect κτλ :D:D:D[/quote']

 

Συμφωνω απολυτα και επ'αυξανω!!!!

Ο Newmann πραγματι ειναι αυθεντια!

Για οποια ενδιαφερεται, υπαρχει και site

 

http://www.breastfeedinginc.ca

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...