Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευθειασμός Αυχένα...


Recommended Posts

Γεια σας,

 

Πρώτη φορά γράφω στο forum άλλα σας παρακολουθώ εδώ και καιρό.

 

Είχα κάποιες ενοχλήσεις στον αυχένα και κάποια μουδιάσματα στα χέρια και χτες που πήγα στον γιατρό μου διέγνωσε (αφού έκανα ακτινογραφία) ευθειασμό αυχένα.

 

Έχω αγχωθεί με θέμα, θέλω τα φώτα σας please. Έχει κάποιος άλλος? Δυσκολευτήκατε να το ξεπεράσετε? Ο γιατρός μου είπε ότι ίσως χρειαστεί να κάνω φυσιοθεραπεία, ξέρετε αν βοηθά η φυσιοθεραπεία?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ειχα εγω πριν κατι χρονια ,το επαθα απο πεσιμο μαλλον (σε χιονια),στην ουσια ''τραβανε'' οι μυες κ ο αυχενας ακινητοποιειται σε πιο ευθεια καμπυλη απ οτι θα επρεπε φυσιολογικα.φυσικοθεραπεια δεν εκανα,μου εδειξε καποιες ασκησεις ο γιατρος οι οποιες δυναμωνουν τους μυες.σιγα σιγα περναει πρεπει να προσεχεις να μην ιδρωνεις-κρυωνεις κ το παν ειναι να το προλαβαινεις στην αρχη,μολις νιωσεις λιγο πονο αλοιφουλα κ μυοχαλαρωτικο αν πονας παρα πολυ.χρησιμοποιω την αλοιφη nimesulid gel ειναι φοβερη κ κανει αμεσως δουλεια κ μυοχαλαρωτικα norgesic μονο αν ποναω παρα πολυ.με τον καιρο παντως σταματησε να με πιανει.μην ανησυχεις θα βελτιωθεις κανε υπομονη κ προσεχε λιγακι παραπανω.περαστικα σου!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ!

 

Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να με πιάνει κάθε χειμώνα ισχύει αυτό? Έχω τρομάξει πολύ γιατί είναι νέα (32 χρονών) και φοβάμαι μη κρατήσει καιρό αυτό το θέμα. Εσύ πόσο καιρό σε ταλαιπωρεί?

Link to comment
Share on other sites

με ειχε πιασει πριν 5-6 χρονια κ με ταλαιπωρησε για 2 χρονακια,μετα εμαθα τι πρεπει να κανω οπως σου ειπα πριν κ τωρα ειμαι μια χαρα!το κρυο επιδεινωνει οντως,αλλα κ το καλοκαιρι με το μαγιο το βρεγμενο θελει προσοχη!μια φορα πηγα να βγαλω το πανω απ το μπικινι κ καθως εσκυψα να βγαλω το κεφαλι μ επιασε πονος!ε ευτυχως εβαλα αλοιφη κ ολα καλα!το παν ειναι (να μην το παθαινεις σιγουρα :wink:) να το προλαβαινεις στην αρχη!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ευθειασμό και δυσκοκήλη από τα 25 τωρα ειμαι 28 και δόξα το θεό μια χαρα.Μην αγχώνεσαι..Οταν πήγαινα κολυμβητήριο δεν με έπιανε καθόλου..Τωρα που δεν πάω γιατι έκλεισε στην πόλη μας κάνω απλά πιο συχνά φυσιοθεραπείες. Αν κάνεις σωστές θεραπειες σε καλό φυσιοθεραπευτή πιάνουν πολύ και για καιρό..Ειναι κάτι που δεν περνάει αλλά ειναι και πρόβλημα που έχει η μισή Ελλάδα κια μπορεί να μην τοξέρει..Μην αγχώνεσαι δεν κάνει σε όλους συμπτωματα και ο ευθειασμό μόνο δεν ειναι τίποτα..Το κολύμβητήριο είναι φάρμακο για όλο το σώμα και ειδικά για την σπονδυλική στηλη..Να προσέχεις τις ψύξεις πάντα καλλυμένος ο αυχενας και η πλάτη (με πόλο μλουζακι, πουκαμισάκι ή με φουλάρι)ται το καλοκαιρι, στο αυτοκίνητο όχι ανοιχτα παράθυρα , γενικά οχι ρεύματα, μαγιό βρεγμένο ή μαλλια να μην στεγνώνουν πάνω στον αυχενα, σωστό μαξιλάρι, όχι διάβασμα τηλεοραση ξαπλωμένη με μαξιλάρια και σωστη σταση στο γραφειο ή όταν κάθεσαι σε υπολογιστή..Αυτες ήταν οι συμβουλές φυσιοθεραπευτη και ορθοπεδικου!

tEksp3.png?8gzbt5YV
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Συνήθως ο ευθειασμός συνοδεύεται και από αυχενικό σύνδρομο, σκολίωση ελαφριά ή βαριά, κληρονομικότητα κλπ. Να συμβαίνει από ατύχημα και μόνο... νομίζω πως είναι πολύ σπάνιο. Απλά συνήθως χρειάζεται μια αφορμή για να ανακαλύψουμε κάτι που έχουμε και δεν το ξέραμε.

Ανακάλυψα πως έχω ευθειασμό πρίν από 15 χρόνια, με αφορμή μια μεγάλη κρίση αυχενικού συνδρόμου. Αντιμετωπίζεται με φυσικοθεραπεία, με φάρμακα ή με συνδυασμό και των δύο. Αφού όμως περάσει η έντονη περίοδος, θα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι δεν θα αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν υγρά στον αυχένα σου, αλλά θα χρησιμοποιείς σεσουάρ αμέσως μετά το μπάνιο. Θα προσέχεις πολύ τις ψύξεις και γενικά θα προφυλάσεις τον αυχένα σου το χειμώνα από το κρύο και το καλοκαίρι από το ρεύμα. Και το κυριότερο.. γυμναστική πάσης φύσεως. Είναι η καλύτερη συντήρηση. Προσεχτικές κινήσεις στην περιοχή των ώμων και του κεφαλιού, θα σου δείξει ο γυμναστής σου αν τον ρωτήσεις. Μην ανησυχείς δεν είναι κάτι δύσκολο που θα σου χαλάσει τη ζωή πάντως. Εγώ από τότε που το ανακάλυψα και μετά, απλά το προσέχω και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...