Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φοβος για καρκινο (ινομυωματα)


Recommended Posts

καλησπερα.πριν 6 μηνες εκανα ενα ανοιχτο χειρουργειο κι αφαιρεσα 13 ινομυωματα.πριν λιγες μερες πηγα στο γιατρο μου για τη καθιερωμενη εξεταση και που ειπε πως βγαινουν καινουργια ινομυωματα παλι.μαλλον ηταν παρα πολυ μικρα δεν μπορουσε να τα βγαλει και μεγαλωνουν τωρα.μου ειπε πως η βιοψια του χειρουργειου βγηκε αρνητικη αλλα καλα καναμε και τα βγαλαμε γιατι τα ινομυωματα εχουν μια επιθετικοτητα και ειναι κυτταροβρυθη.οταν του πα τι εννοει μου ειπε τιποτα περισσοτερο απο αυτο που λεει.τη βιοψια μου πε να παω να τη παρω απο το νοσοκομειο να την εχω γιατι αυτος δεν την ειχε του την ειχανε πει προφορικα.ργω δεν μπορουσα να καθησω αλλη μερα στην αθηνα και δεν προλαβα να την παρω.απο τοτε εχω χασει τον υπνο μου..παναγια μου αν καλως καναμε και τα βγαλαμε τωρα που βγαινουν αλλα τι θα γινει?αν ηταν καρκινος η φοβοταν οτι θα δημιουργηθει δεν θα μου συνιστουσε ολικη αφαιρεση?λειπει στο εξωτερικο και δεν μπορω να τον παρω τηλεφωνο να μου τα πει πιο αναλυτικα.μου πε πως πρεπει να κανω ενα παιδακι το συντομοτερο δυνατο γιατι η μητρα μου τα παραγει συνεχως.ποια ειναι η γνωμη σας.εχει καμια βιοψια απο αφαιρεση ινομυωματων?ελεγε κατι παρομοιο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


όλα θα είναι καλά, μην ανησυχείς... πάρε τις εξετ΄σεις σου και μην αγχώνεσαι! ξέρω ότι είναι δύσκολο να το κα΄νεις, αλλά σκέψου πάντα θετικά! όλες οι ευχές μου για να είναι όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι...κράτα ότι σου είπε και όταν πάρεις τα αποτελέσματα της βιοψίας στα χέρια σου μπορείς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη για να μην έχεις αμφιβολίες.Το να κάνεις ένα μωρό είναι καλή ιδέα γιατί πολλά γυναικολογικά προβλήματα εξασθενούν, οπότε καλά σου είπε...και δεν το λένε μόνο για τα ινομυωματα αλλά και για άλλα θέματα.Βιοψία έχω κάνει και εγώ και εφόσον σου είπε ότι βγήκε αρνητική στα καρκινικά κυτταρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα η γιατρος μου ειχ επει οτι τα ινωμυωματα ειναι καλοηθης παντα!δεν υπαρχει προβλημα ποτε μην ανυσυχεις!βουρ για παιδακι για το λογω του οτι επειδη ειναι μεσα στην μητρα καμια φορα εμποδιζουν εκει μεσα το μωρο !γιαυτο στο ειπε!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντα γίνεται βιοψία, ό,τι κι αν αφαιρείται από το σώμα (εγώ έχω κάνει πολλές).

 

Tα ινομυώματα έχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να είναι κακοήθη. Το ότι έχεις ινομυοματώδη μήτρα, που γεννάει δηλαδή συνεχώς ινομυώματα (όπως η δική μου) δεν νομίζω ότι αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου. Η κυτταροβρίθεια δεν συνεπάγεται απαραιτήτως κακοήθεια! Από τη στιγμή που σου είπε ότι σε αυτά που ήδη αφαιρέθηκαν ΔΕΝ υπάρχει κακοήθεια, μην πανικοβάλλεσαι, αλλά πάρε στα χέρια σου τη βιοψία και δείξε τη σε ειδικό για να σε κατευθύνει πώς να το χειριστείς από εδώ και πέρα.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

αν η βιοψια ηταν προβληματικη, θα στο ελεγε...Αρα δεν ειναι, ηρεμησε. Ινομυωματα πολλες κοπελες ειχαν , τα αφαιρεσαν χωρις να εχουν θεματα με καρκινο. Αλλα ο γιατρος σκεφτεται 'ας κανει κανα παιδι, μην τυχοιν μεγαλωνοντας αυξανονται και τα ινομυωματα και την δυσκολεψουν και στη συλληψη και στην εγκυμοσυνη'....ασχετο απο τον καρκινο δηλαδη....σου ειπε αυτο που θα διευκολυνει τη ζωη σου και καλα εκανε....

Ειδικα αν δεν εισαι και ιδιατερα μικρη, προφανως δεν θελει να το καθυστερησεις.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας.ειμαι 28 χρονων και ταλαιπωρουμε καιρο με αυτα τα ινομυωματα.μακαρι να μεινω συντομα εγκυος και μετα θα κανω μια αφαιρεση να τα ξεφορτωθω.δεν μπορω να ζω αλλο με αυτη την αγωνια και να ψυλαφιζω καθε τρεις και λιγο την κοιλια μου να δω αν πιανω καποιο εξογκωμα..

Link to comment
Share on other sites

Σε παρακαλώ να μην αγχωνεσαι καθόλου! Έμεινα έγκυος και γέννησα φυσιολογικότατα με 2 τεράστια ινομυώματα εντός μητρας.Φυσικά είναι κύηση που απαιτεί πολύ προσοχή και ειδικη παρακολουθηση αλλα δε νομιζω ότι πρπει να ανησυχεις για καρκινο.

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...