Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Notices

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 30-06-08, 12:33   #81
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

αχ!!!!! Λαμπρινή όλες οι συνταγές σου ειναι φανταστικές !!!! Σε θαυμάζω πάρα πολυ !!!
εχείς εναν απίστευτο τρόπο να περιγράφεις τις συνταγες σου !
πολυ χαίρομαι που σε έχουμε μαζί μας !!!!
κοριτσια δείτε ολοι το blog της !!!! είναι τελειές !!!!!!



εγω φτιάξει πάρα πολλες του blog σου , το κείκ κάστανο μια απο τις αγαπημένες μου !

http://hungryforhungry.blogspot.com/...g-post_06.html
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 09:38   #82
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Σιγά λε Αφροδιτούλα

Το blog δεν ειναι δικό μου , ειναι ομαδικό και ειμαι και εγώ ενα απο τα πολλά μέλη . Εχει πραγματικά πολυ ωραίες συνταγές , τα κορίτσια και τα αγόρια κάνουν θαυματα .
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 10:47   #83
Christie
 
Εγγραφή: 06-08-2007
Μηνύματα: 1.700
Christie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πραγματικά πολύ ωραίο το blog... Μ΄ αρέσει που έχει και τις εικόνες... Εγώ που δεν έιμαι και καλή στη μαγειρική θα το τιμήσω

Πάντως κορίτσια σας θαύμάζω που ειστε τόσο καλές και δημιουργικές μαγείρισσες... Εμένα μάλλον δεν είναι το φόρτε μου, αλλά προσπαθω
__________________
Ο χρήστης Christie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-08, 20:11   #84
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Λαμπρινή
Σιγά λε Αφροδιτούλα ...
Εγώ προσωπικά ένα θα σου πω : Στην ζωή μου μέχρι σήμερα γνωρίζω 2 πρόσωπά με το όνομα Λαμπρινή !
Η μία είναι πάλια μου συμμαθήτρια .... όπου δυστηχώς εχω να την δω πολλά χρόνια την τελευταία φορά που την είδα ειχε ενα κοριτσάκι 15μηνών και ήταν μολις εγκυος στο 2ο παιδάκι της... Καλή της ωρα οπου και να είναι !!!
Και η 2η Λαμπρινή που ξέρω ... είσαι εσύ μπορεί να μην σε έχω δεί /να μην έχουμε μιλήσει ποτέ ουσιαστικά να μην σε ξέρω δηλαδή αλλά πολλές φορές έχω πέσει επάνω σου !!!!!! ΄
σερφάροντας ειδικά τις νύχτες εγκυμοσύνης που είχα και ενά λόγο παραπάνω να πινάω ... και να τρώω... πολλές φορές κάνοντας μιά αναζήτηση στο google είχα πέσει επάνω σε συνταγές δικές σου , απο τότε το επισκέπτομαι καθημερινά το blog και μαθαίνω τα νέα σας !
επειδή λοιπόν εγω προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που εισαι εδω μαζί μας , κοίτα τι έκανα :
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=7552

cristine σημασία εχει πιστεύω το οτι προσπαθείς ! και σίγουρα θα φτιάχνεις πολυ ωραία πράγματα !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 02-07-08, 10:27   #85
Christie
 
Εγγραφή: 06-08-2007
Μηνύματα: 1.700
Christie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
cristine σημασία εχει πιστεύω το οτι προσπαθείς ! και σίγουρα θα φτιάχνεις πολυ ωραία πράγματα !
[/color]
Το παλεύω η κακομόιρα :P ... Δεν πήρα φαίνεται το γονίδιο από τη μαμά μου που έιναι τοπ μαγείρισσα
__________________
Ο χρήστης Christie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-09, 23:58   #86
aglaia
Παλιός Λογαριασμός Μέλους
 
Εγγραφή: 17-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 9.901
aglaia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

μαχλέπι, το ενδοσπέρμιο από το κουκούτσι της κερασιάς Prunus mahaleb

http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Prun_mah.html



κακουλέ

http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Elet_car.html



τα βρίσκουμε και τα δύο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα μπαχαρικών
__________________
IBCLC
International Board Certified Lactation Consultant


Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima
Ο χρήστης aglaia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-09, 23:38   #87
frene
 
Το avatar του χρήστη frene
 
Εγγραφή: 27-01-2008
Μηνύματα: 1.917
frene ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Moλις γινει καλα το χερι μου θα επιχειρησω να τα κανω!

Αυτο το 42 βαθμοι για το γαλα καθως και το διπλωμα της ζυμης με το βουτυρο με τρομαζουν λιγο τι να ειναι το διπλωμα;;;
42 βαθμοι δηλαδη δεν ειναι ζεματιστο το γαλα,ε;

Τα βαζουμε σε ταψι να ψηθουν;χωρις να βαλουμε τπτ απο κατω;
Εχω κατι χαρτινες φορμες μιας χρησης,αραγε γινονται και σε αυτες;


Ερωτησεις της ασχετης,μην παρεξηγειτε
__________________
Ο χρήστης frene δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-09, 16:43   #88
Felia
 
Το avatar του χρήστη Felia
 
Εγγραφή: 27-05-2008
Περιοχή: Center for
Μηνύματα: 366
Felia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Αγλαϊα και μόνο που διάβασα τη συνταγή μου έτρεχαν τα σάλια!!!
Φαντάζομαι το ζεστό βουτυρο να αγκαλιάζει το παχουλο ζυμάρι....

Χάρις σε σένα,φέτος θα φτιάξω και γω τσουρέκια!!!
__________________
Ο χρήστης Felia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-09, 19:57   #89
Μαμά Ελένης και Χριστίνας
 
Εγγραφή: 25-11-2008
Μηνύματα: 798
Μαμά Ελένης και Χριστίνας ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην Μαμά Ελένης και Χριστίνας Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Μαμά Ελένης και Χριστίνας
Προεπιλογή

ΜΠΟΥΜ !!!!!!!

Για να συμπηρωσουμε και νεες συνταγες!!!
Κοντευει το Πασχα!!!
__________________
Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο
Ο χρήστης Μαμά Ελένης και Χριστίνας δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-09, 22:01   #90
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

http://www.ariston-bakery.gr/compone...d7d7da5ac6.jpg

Αυτά τα υπέροχα γλυκά της Κρήτης που κάθε Πάσχα μαλώνουμε ποιος θα πρωτοφάει μόλις βγουν ζεστά από το φούρνο τα ξέρετε? Είναι τα λυχναράκια με μυζήθρα που μοσχοβολάν κανελίτσα!! Η γιαγιά μου τα κάνει και σκεπαστά τετράγωνα σαν καλιτσουνάκια με ζύμη με προζύμι. Εκεί να δείτε μυρωδιές! Θα βρω την αυθεντική συνταγή και θα σας τη δώσω πολύ σύντομα. Αύριο-μεθαύριο θα την έχετε!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-09, 22:31   #91
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ

Για τη ζύμη

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
2 βανίλιες
3 φακελάκια μπέικιν
αλεύρι όσο πάει (περίπου 1 με 1,5 κιλό)

Για τη γέμιση

2 κιλά ανθότυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 καλή κουταλιά μέλι
κανέλα κατά βούληση
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκο αυγού
ξύσμα λεμονιού
2-3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
προαιρετικά σισάμι καβουρδισμένο & αλεσμένο κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάω βάζοντας τον ανθότυρο σε τουλμπάνι (σφιχτό τούλι) για να στραγγίξει. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα. Μπορείτε από βραδύς να τον βάλετε στο τούλι σφιχτά δεμένο και να τον ακουμπήσετε σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο με ένα μπολ από κάτω να τραβήξει τα ζουμιά.

Την επόμενη ετοιμάζω τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Μπορώ να τα χτυπήσω και σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
Τη βάζω στο ψυγείο έως ότου φτιάξω τη ζύμη.

Για τη ζύμη ανακατεύω το αλεύρι με το μπείκιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατεψουν.
Τα μεταφέρω σε μεγάλο μπολ και προσθέτω σιγά-σιγά όλα τα υλικά ανακατεύοντας με το χέρι.
Στο τέλος προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Όχι πολύ μαλακιά, ούτε πολύ σκληρή.

Ανοίγω τη ζύμη και κόβω κύκλους διαμέτρου περίπου 8 εκατοστών.
Βάζω μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνω τις άκρες της ζύμης περιμετρικά τσιμπώντας με τα δάχτυλα για να σχηματίσω τα λυχναράκια.

Τέλος τα αλείφω με λίγο αυγό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25-35 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο).

Αν θέλω πριν τα ψήσω και αφού τα αλείψω με το αυγό πασπαλίζω με έξτρα κανέλα.

Τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα. Διατηρούνται στο ψυγείο και μπαίνουν και στην κατάψυξη αφού ψηθούν!

Καλή σας όρεξη!! Α!!! Τα υλικά ταΐζουν μια μεγαααααλη οικογένεια την ημέρα της Λαμπρής μαζί με παππούδες, γιαγιάδες, θείους, γειτόνους κλπ. Επίσης για τις επόμενες μέρες συνοδεύουν ωραία τον καφέ ή το γάλα μας και μπαίνουν και καμπόσα στην κατάψυξη αν μας πιάσει λιγούρα και τα θυμηθούμε μετά το Πάσχα...

Αν τυχόν και σας περισσέψει λίγη ζύμη πλάστε τη κουλουράκια πλεξούδες όπως τα κανονικά πασχαλινά και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν. Είναι πολύ νόστιμα!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-03-09, 23:19   #92
νετα
 
Το avatar του χρήστη νετα
 
Εγγραφή: 18-02-2009
Περιοχή: ΣΥΡΟΣ
Μηνύματα: 81
νετα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μόνο που διαβάζω τις συνταγές ξελιγώνομαι Πέρσι είχα τολμήσει να φτιάξω τσουρέκια,αλλά μεγάλη αποτυχία!!Τα΄ριχνα στον τοίχο και γυρνούσαν πίσω Πέτρες σας λέω.Φέτος θα δοκιμάσω τη δική σας συνταγή και θα σας πω.
__________________
Ο χρήστης νετα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 01:34   #93
Μαρία Κ.
 
Το avatar του χρήστη Μαρία Κ.
 
Εγγραφή: 13-05-2008
Μηνύματα: 418
Μαρία Κ. ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο daskala
ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ
χανιωτισσα δασκαλιτσα, να σε ρωτησω κατι?
τη συνταγη απο που την εχεις?
(μη με παρεξηγησεις, ρωταω γιατι ειμαι απο τη Σητεια.. )
__________________

Ο χρήστης Μαρία Κ. δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 11:50   #94
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μαρία Κ.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο daskala
ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ
χανιωτισσα δασκαλιτσα, να σε ρωτησω κατι?
τη συνταγη απο που την εχεις?
(μη με παρεξηγησεις, ρωταω γιατι ειμαι απο τη Σητεια.. )
Γεια σου Μαρία!! Λοιπόν η μαμά μου είναι από την Αγία Τριάδα πάνω από το Γούδουρα. Έχω συγγενείς στη Σητεία και στην Ιεράπετρα, μη σου πω ότι μπορεί να γνωρίζεις και κανέναν...
Επίσης ο άντρας μου είναι από το Μόχλο και σχεδόν κάθε Πάσχα το περνάμε στη Σφάκα. Μόνο φέτος μπορεί να το αποφύγω λόγω εγκυμοσύνης με τα πολλά μπαμ-μπουμ!
Η συνταγή είναι της γιαγιάς Μαρίας. Τα σκεπαστά με το προζύμι δεν τα έδωσα αλλά αν είναι κανείς γνώστης του προζυμιού με χαρά να τα δώσω.
Αυτά! Όλα τα είπα!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 13:43   #95
Μαρία Κ.
 
Το avatar του χρήστη Μαρία Κ.
 
Εγγραφή: 13-05-2008
Μηνύματα: 418
Μαρία Κ. ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο daskala
Επίσης ο άντρας μου είναι από το Μόχλο και σχεδόν κάθε Πάσχα το περνάμε στη Σφάκα. Μόνο φέτος μπορεί να το αποφύγω λόγω εγκυμοσύνης με τα πολλά μπαμ-μπουμ!

ο κοσμος ειναι μικρος!
δεν μπορει θα γνωριζομαστε..

εμεις ειμαστε απο τη Μυρσινη (το αβαταρ μου ειναι φωτο απο το χωριο προς τον Μόχλο), αλλα είναι ο ενας παππους μου απο τη Σφακα και στον Μοχλο καταλαβαινεις.. εχουμε περασει απιστευτες στιγμες!!! καναμε και το γλεντι του γαμου μας εκει!!

δεν το πιστευω..

οσο για την Αγια Τριαδα (το Τσο!) ειναι η νονα του μπαμπα μου απο εκει και το ξερω το χωριο σου, γιατι παλιοτερα πηγαιναμε συνεχεια!!!
__________________

Ο χρήστης Μαρία Κ. δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 13:58   #96
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Το Τσο!!! Α στο καλό!! Λίγοι το ξέρουν έτσι και είπα να το γράψω αλλά λέω πού να το ξέρεις!!
Σου στέλνω pm!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 30-03-09, 13:59   #97
Μαμά Ελένης και Χριστίνας
 
Εγγραφή: 25-11-2008
Μηνύματα: 798
Μαμά Ελένης και Χριστίνας ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην Μαμά Ελένης και Χριστίνας Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Μαμά Ελένης και Χριστίνας
Προεπιλογή

Καμια συνταγη πειτε κορες
__________________
Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο
Ο χρήστης Μαμά Ελένης και Χριστίνας δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 21:12   #98
Μαρία Κ.
 
Το avatar του χρήστη Μαρία Κ.
 
Εγγραφή: 13-05-2008
Μηνύματα: 418
Μαρία Κ. ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ναι δασκαλα! δε γραφεις και τα αλλα με το προζυμι..
θελω πολυ να μαθω να φτιαχνω..
__________________

Ο χρήστης Μαρία Κ. δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 21:22   #99
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Θα ρωτήσω τη μαμά (αυτή δεν τα έχει κάνει ποτέ μόνη της, συνήθως τα κάνει στο χωριό με τη γιαγιά οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ για αποτέλεσμα)
Έχω όμως συνταγή με μαγιά για τα σκεπαστά καλιτσούνια...
Θα την ψάξω και θα την παραθέσω σύντομα...
Το ίδιο πράγμα είναι περίπου...
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 21:36   #100
Μαρία Κ.
 
Το avatar του χρήστη Μαρία Κ.
 
Εγγραφή: 13-05-2008
Μηνύματα: 418
Μαρία Κ. ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

τα λυχναρακια ειναι πιο ευκολα ε? ε βεβαια, χωρις προζυμια.. εγω γμτ εχασα τις συνταγες της γιαγιακας μου και αντε γυρευε τωρα!
__________________

Ο χρήστης Μαρία Κ. δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-03-09, 21:48   #101
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

[/b]ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ


Υλικά για τη ζύμη:

2 κιλά αλεύρι η όσο σηκώσει
2 ποτήρια λάδι
5 αυγά
2½ ποτήρια ζάχαρη
4-5 κουταλιές προζύμι ή νωπή μαγιά
½ ποτήρι γάλα

Τα υλικά και η διαδικασία για τη γέμιση είναι ίδια με τα λυχναράκια στην προηγούμενη σελίδα...

Εδώ η διαδικασία της ζύμης έχει ως εξής: Διαλύω το προζύμι στο γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό.
Προσθέτω περίπου το μισό αλεύρι δλδ 900-1000 γρ και αφήνω σε ζεστό μέρος να ανέβει. Έπειτα χτυπάω τα αυγά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύω με το χέρι το λάδι με τη ζάχαρη καλά να διαλύσει και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και το μείγμα προζυμιού. Συνεχίζω προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ ούτε σκληρή, ούτε πολύ μαλακιά. Αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μισή ώρα περίπου.

Ανοίγω έπειτα φύλλο πάχους 1 εκατοστό και κόβω πάλι κύκλους με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Βάζω μια κουταλιά γέμιση και τώρα σκεπάζω κλείνοντας για να σχηματίσω ένα παραλληλόγραμμο. Δλδ κλείνοντας τις δυο αντικριστές πλευρές και πάλι τις άλλες δυο ώστε να σκεπάσω τη γέμιση.
Εδώ τώρα θέλει υπομονή και ζεστό δωμάτιο και καλά σκεπάσματα!!
2 με 4 ώρες θα κάνουν να φουσκώσουν τα χρυσούλια μου!
Μετά θα αλείψω με αυγουλάκι θα πασπαλίσω με σισαμάκι και θα τα ψήσω σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν ωραία-ωραία.
Τέλος θα εφοδιαστώ με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι όχι για να τα φάω αλλά για να παίξω πόλεμο με όσους εποφθαλμιούν το πιάτο μου!

Α!!! Και αυτά μπαίνουν κατάψυξη αφού ψηθούν. Και επίσης αν περισσέψει ζύμη πλάστε μικρά γλυκά ψωμάκια και ψήστε τα!! Μιαμ-μιαμ!!
Καλή όρεξη!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-09, 15:34   #102
RENAH
 
Το avatar του χρήστη RENAH
 
Εγγραφή: 04-06-2008
Μηνύματα: 862
RENAH ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Κοριτσια ,
Για πρωτη φορα φετος θα κανω τσουρεκια.Θα ηθελα τη βοηθεια σας και εκτος απο συνταγες, τις πολυτιμες συμβουλες και τα μικρα μυστικα της επιτυχιας σας ωστε να τα καταφερω μιας και ειμαι εντελως ασχετη με το θεμα
__________________


Ο χρήστης RENAH δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-09, 15:39   #103
Ntimi
 
Εγγραφή: 02-11-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 278
Ntimi ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα (και γω θα φτιάξω πρώτη φορά) είπα να ανεβάσω το θέμα σου.
Ο χρήστης Ntimi δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-09, 08:38   #104
RENAH
 
Το avatar του χρήστη RENAH
 
Εγγραφή: 04-06-2008
Μηνύματα: 862
RENAH ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλημερα κοριτσια
Φετος θα κανω τσουρεκια πρωτη φορα και θα ηθελα εκτος απο την συνταγη και τις πολυτιμες συμβουλες σας ωστε να πανε ολα καλα.
Παντα θεωρουσα οτι το τσουρεκι ειναι πολυ δυσκολο .....
__________________


Ο χρήστης RENAH δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-09, 10:59   #105
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλημέρα κορίτσια!!
Φέτος θα επιχειρήσω για πρώτη φορά να κάνω τσουρέκι.
Το κακό είναι ότι θέλω να το κάνω το Σαββατοκύριακο που έρχεται (των Βαΐων) και να τα πάρω έτοιμα στο χωριό.
Μπορούν να διατηρηθούν; Αν τα καλύψω με διαφανή μεμβράνη; κανένα άλλο κόλπο; ή θα βγουν χάλια και να μην το επιχειρήσω;
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-09, 11:09   #106
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sardelaki
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
(Γίνονται περίπου 60-80 κουλουράκια)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βούτυρο (1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο & 1/2 κιλό Βιτάμ)
1 κιλό ζάχαρη
10 αυγά
3 κιλά αλεύρι
3 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
5-6 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα και ανακατεύουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει στο μίξερ και ζυμώνουμε καλά μέχρι που να γίνει η ζύμη μαλακιά και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν. Αλείφουμε τα κουλούρια με αυγό κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο νερό κατά προτίμηση και ψήνουμε περίπου 20-30 λεπτά για κάθε δόση σε φούρνο 200 C. Φυλάσσονται σε μπωλ αεροστεγώς κλεισμένα και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Είχα πετύχει μια πολύ ωραία συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα. Σε αυτά εδώ αν προσθέσω ξύσμα πορτοκαλιού και κανένα λέτε να έχει αποτέλεσμα;
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-09, 23:35   #107
mom
 
Το avatar του χρήστη mom
 
Εγγραφή: 24-02-2009
Περιοχή: Στον κόσμο μου
Μηνύματα: 1.970
mom ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μαριλίνα
Καλημέρα κορίτσια!!
Φέτος θα επιχειρήσω για πρώτη φορά να κάνω τσουρέκι.
Το κακό είναι ότι θέλω να το κάνω το Σαββατοκύριακο που έρχεται (των Βαΐων) και να τα πάρω έτοιμα στο χωριό.
Μπορούν να διατηρηθούν; Αν τα καλύψω με διαφανή μεμβράνη; κανένα άλλο κόλπο; ή θα βγουν χάλια και να μην το επιχειρήσω;
Καλησπέρα, Μαριλίνα!!
Θα σου πω τι κάνω εγώ. Καλύπτω τα τσουρέκια με διάφανη μεμβράνη όταν είναι ακόμα λίιιγο χλιαρά. Τα τυλίγω καλά να μην μπαίνει αέρας απο πουθενά. Για περισσότερη σιγουριά, μετά τα βάζω και σε σακούλες του σούπερ μάρκετ που τις δένω, για να μην χάσουν την υγρασία τους και ξεραθούν.
Επίσης, αν θέλεις να διατηρήσεις κάποια για αργότερα, μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη. Την 1η μέρα όμως, που θα είναι φρέσκα. Έτσι, όταν τα ξεπαγώσεις, (αφήνοντας τα σε θερμοκρασία δωματίου) θα είναι σαν φρέσκα.
__________________
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!
Ο χρήστης mom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-09, 09:44   #108
elachl
 
Το avatar του χρήστη elachl
 
Εγγραφή: 14-08-2008
Περιοχή: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μηνύματα: 4.725
elachl ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλημερα κοριτσια!και γω θα κανω τσουρεκια!ισως ερθει η θεια μου να τα κανουμε μαζι και η μαμα μου!ειχαν ερθει και τα χριστουγεννα!εμενα μου αρεσει η διαδικασια και οι μυρωδιες μεσα στο σπιτι!εδω λεμε:να μυρισει το σπιτι!
Ο χρήστης elachl δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 09-04-09, 10:52   #109
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
 
Εγγραφή: 27-05-2008
Μηνύματα: 1.323
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

aglaia, καλημέρα!
το τσουρέκι σου μπορεί να είναι καταπληκτικό αλλά μου φαντάζει φασαριόζικο και με αρκετές λεπτομέριες (ζύγισμα, μέτρηση θερμοκρασίας...). Για να το κάνω εγώ αυτό θα πρέπει: 1) Να είμαι ξεκούραστη (δύσκολο με δουλειά και παιδιά) 2) Μόνη στο σπίτι διότι τα παιδιά θα νομίζουν ότι παίζουν με πλαστελίνη και θα γίνει χαμός (μόνη έχω να μείνω από τότε που γέννησα, το ίδιο και να κοιμηθώ).
Μήπως κυκλοφορεί κορίτσια στην "πιάτσα" καμιά συνταγή για νόστιμο και γρήγορο τσουρέκι για μας τις πολυάσχολες και πολυκουρασμένες; Έτσι για το καλό να κάνουμε και εμείς κάτι με τα χεράκια μας, μη καταλήξουμε πάλι στον Τερκενλή!
__________________

Ο χρήστης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-09, 12:38   #110
RENAH
 
Το avatar του χρήστη RENAH
 
Εγγραφή: 04-06-2008
Μηνύματα: 862
RENAH ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
aglaia, καλημέρα!
το τσουρέκι σου μπορεί να είναι καταπληκτικό αλλά μου φαντάζει φασαριόζικο και με αρκετές λεπτομέριες (ζύγισμα, μέτρηση θερμοκρασίας...). Για να το κάνω εγώ αυτό θα πρέπει: 1) Να είμαι ξεκούραστη (δύσκολο με δουλειά και παιδιά) 2) Μόνη στο σπίτι διότι τα παιδιά θα νομίζουν ότι παίζουν με πλαστελίνη και θα γίνει χαμός (μόνη έχω να μείνω από τότε που γέννησα, το ίδιο και να κοιμηθώ).
Μήπως κυκλοφορεί κορίτσια στην "πιάτσα" καμιά συνταγή για νόστιμο και γρήγορο τσουρέκι για μας τις πολυάσχολες και πολυκουρασμένες; Έτσι για το καλό να κάνουμε και εμείς κάτι με τα χεράκια μας, μη καταλήξουμε πάλι στον Τερκενλή!
Συμφωνω και περιμενω
__________________


Ο χρήστης RENAH δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-09, 19:07   #111
aglaia
Παλιός Λογαριασμός Μέλους
 
Εγγραφή: 17-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 9.901
aglaia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
aglaia, καλημέρα!
το τσουρέκι σου μπορεί να είναι καταπληκτικό αλλά μου φαντάζει φασαριόζικο και με αρκετές λεπτομέριες (ζύγισμα, μέτρηση θερμοκρασίας...).
Αν έχεις αρτοπαρασκευαστή, τις θερμοκρασίες τις ρυθμίζει ο αρτοπαρασκευαστής:

http://www.parents.gr/forum/viewtopi...F5%F1%DD%EA%E9

Η συνταγή είναι αναλυτική για να μπορούν να τη φτιάξουν και οι πιο άσχετες (όπως εγώ) χωρίς να κινδυνεύουν να τους αποτύχει.

Οι πιο σχετικές τα καταφέρνουν και με το μάτι και δεν χρειάζονται τις λεπτομέρειες, τις ξέρουν ήδη!
__________________
IBCLC
International Board Certified Lactation Consultant


Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima
Ο χρήστης aglaia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-09, 12:54   #112
sophiesch
 
Εγγραφή: 08-12-2008
Μηνύματα: 177
sophiesch ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή πωσ να φτιαξω σοκολατενια αυγα;

Καλημέρα,

Εδώ και χρόνια έχω αγοράσει από το Lidl ενα ταψάκι αντικολλήτικό με σχέδια για να φτιάχνεις σοκολατένια αυγά. Το πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει ήταν ότι όταν βάλεις την σοκολάτα, την αφήσεις 3/4-1ώρα στο ψυγείο και πας να τα βγάλεις δεν ξεκολάνε με τίποτα. Τα άφησα και ολόκληρη μέρα αλλά δεν κατάφερα τίποτα! Δυστυχώς προσπάθησα και χτες να φτιάξω αλλά το ίδιο αποτέλεσμα. Εχετε κάτι να μου προτείνετε; Εχουν τόσο όμορφα σχέδια! Αραγε το έχει χρησιμοποιήσει κάποια από εσάς και τα κατάφερε; SOS...
Ο χρήστης sophiesch δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-09, 14:52   #113
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

sophiesch http://www.vefashouse.gr/vefashouse/dept.asp?flaglist=0&dept%5Fid=93&ListAbsolutePage=1 δες εδώ έχει διάφορα προιόντα ... (μη τυχών κ έχει πρόβλημα το ταψάκι )

πιστεύω με την βοήθεια ένος σεσουάρ για τα μαλλιά και χρησιμοποιόντας το ελάχιστα λεπτά - δευτερόλεπτα ... θα μπορούσες να τα ξεκολίσεις απο την φόρμα.
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-04-09, 10:10   #114
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.057
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Thumbs up

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Λαμπρινή Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλά ....τελικά ειναι πολυ μικρός ο κόσμος Κοιτα να δεις τι βρίσκει κανείς ..... Το τσουρεκάκι μου !!!!

Η συνταγή και οι φωτογραφίες εδω : http://hungryforhungry.blogspot.com/...g-post_05.html
Το έφτιαξα το Πάσχα και έγινε
ΑΠΑΙΧΤΟ & ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ!!!!!
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-09, 01:58   #115
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Λοιπόν και΄γω έλεγα πως τα τσουρέκια είναι δύσκολα, αλλά φέτος έκανα με την πανεύκολη συνταγή του Σ.Παρλιάρου και είχαν μεγάλη επιτυχία να την τολμίσετε και σεις και θα με θυμηθείτε.
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-09, 02:33   #116
starfish2581
 
Το avatar του χρήστη starfish2581
 
Εγγραφή: 03-05-2009
Μηνύματα: 1.207
starfish2581 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Minnie! Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν και΄γω έλεγα πως τα τσουρέκια είναι δύσκολα, αλλά φέτος έκανα με την πανεύκολη συνταγή του Σ.Παρλιάρου και είχαν μεγάλη επιτυχία να την τολμίσετε και σεις και θα με θυμηθείτε.
Κι εγώ πρώτη φορά έκανα φέτος του Παρλιάρου και όλοι ξετρελαθήκαμε με το αποτέλεσμα !!
__________________


Ο χρήστης starfish2581 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-06-09, 14:40   #117
Minnie!
 
Το avatar του χρήστη Minnie!
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Μηνύματα: 3.412
Minnie! χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Μπράβο, είδες έχουν τελικά μεγάλη επιτυχία, αλλά και με γέμιση σοκολάτας είναι τέλεια επιχείρησε και θ αμε θυμηθείς.
Ο χρήστης Minnie! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:27.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm