Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος


Recommended Posts

Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της ανατροφής των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια καταδεικνύουν πως, συνολικά, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εξέλιξη τωνπαιδιών από εκείνα που διαπαιδαγωγούνται στα πλαίσια μίας τυπικής μορφής οικογένειας. Αυτόεγείρει το ερώτημα κατά πόσο οι λαϊκές πεποιθήσεις, οι οποίες αντιτίθενται στην αναγνώριση τωνομόφυλων ζευγαριών ως γονέων, βρίσκουν έρεισμα σε επιστημονικά δεδομένα, ή αν οφείλονται σεστερεότυπα, προκαταλήψεις και αντιλήψεις με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί τα άτομα στα πλαίσιαδεδομένων κοινωνιών, τις οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα πάντα να εντοπίσουν, να κρίνουν και νααπεμπολήσουν ενδεχομένως, αν διαπιστώσουν ότι είναι εσφαλμένες. Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι τα ευρήματα των σχετικών μελετών είναι αρκετά πρόσφατα, σε συνάρτηση με τοπρος μελέτη ζήτημα τουλάχιστον, και δεν έχουν έκταση ασφαλή, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματακατά τρόπο απόλυτο.

 

http://www.academia.edu/3284847/_

 

 

 

Χρήσιμο να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, αλλά και κρίσιμο για τον χαρακτηρισμό κάποιουως γονέα του παιδιού, άσχετα από την αναγνώρισή του από το νόμο ως τέτοιου, είναι ο ακόλουθοςορισμός: γονέας θεωρείται εκείνος που πρώτα απ΄όλα έχει την πρόθεση να είναι γονέας και ναλειτουργεί ως γονέας και κατά δεύτερον αναλαμβάνει στην πράξη όλες εκείνες τις φροντίδες, τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητες που συνάδουν με το γονεϊκό ρόλο. Απαιτείται, δηλαδή, τόσο ηπεποίθηση ότι κάποιος ενεργεί ως γονέας ( animus) όσο και η ίδια η ενέργεια/πράξη (

corpus).

Καταλήγουμε λοιπόν, συμπερασματικά, πως, σε αντίθεση με τα δύο βασικά κριτήρια που θέτει οκλασικός και παραδοσιακός ορισμός της οικογένειας, ήτοι η βιολογική συγγένεια και η νομικάκατοχυρωμένη μέσω του γάμου γονεϊκή ιδιότητα, όταν γίνεται λόγος για ομόφυλους γονείςπαιδιών, πρόκειται για άτομα που συγκεντρώνουν τα πιο πάνω περιγραφέντα χαρακτηριστικά, πουπαραπέμπουν σε ουσιαστικό και όχι τυπικό μονο ρόλο του γονέα (

Ryan & Martin, 2000).

Επιχειρήματα υπέρ της αναγνώρισης ομόφυλων ζευγαριών ως γονέων

Σύμφωνα με τις αρχές προστασίας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πουεπιβάλλονται και προσδιορίζονται τόσο από τα Εθνικά Συντάγματα όσο και από Διεθνείς Συνθήκες,προκύπτει πως αποτελεί αναφαίρετο, σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον, ανθρώπινο δικαίωμα ηαπόκτηση τέκνων.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς το λόγο για τον οποίο οι ενώσεις και τα κινήματαομοφυλόφιλων ζητούν να καταστεί δυνατή η αναγνώριση δύο ομόφυλων ως γονέων, εφόσον είναι δυνατή η δημιουργία μίας τέτοιας εναλλακτικής μορφής οικογένειας στην πράξη, χωρίς να είναιαπαραίτητη η νομοθετική αναγνώρισή της. Η αιτιολογία έγκειται αρχικά στην ικανοποίηση τουαιτήματος για λόγους ουμανιστικούς, αφού η εξάλειψη των διακρίσεων για λόγους που ανάγονταιστο φύλο, την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις,το χρώμα, τη γλώσσα, την περιουσία, τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή δεν είναι δυνατό ναβρίσκουν περιορισμένη και όχι καθολική εφαρμογή.

Οι ομοφυλόφιλοι είναι μία κοινωνική ομάδα που μένει συνήθως αόρατη στα πλαίσια τηςκοινωνίας (Κογκίδου, 2000). Η νομοθετική αναγνώριση και κατ' επέκταση προστασία από το νόμομίας κατάστασης που αφορά συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, δίνει την αίσθηση της επιβεβαίωσηςτης οντότητάς της και της αποδοχής της από το σύνολο (Lee, 2009).

Ο γάμος αποτελεί ένα κριτήριο πουδιαφοροποιεί τα επίπεδα δέσμευσης, ικανοποίησης από τη σχέση, ευτυχίας και πνευματικής υγείαςστις ετεροφυλοφυλικές σχέσεις. Τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο, εντοπίζονται εκτός γάμου, και άραδεν μπορεί στην μελέτη τους να συμπεριληφθεί αυτός ο παράγοντας και να κριθούν οι επιπτώσειςτου στη σχέση και την ψυχολογική κατάσταση των ατόμων. Η αναγνώριση των γάμων μεταξύομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ωφελήσει με πολλούς και ποικίλους τρόπους, τόσο τα ίδια ταζευγάρια, όσο και τα παιδιά που αποκτούν αυτά στα πλαίσια των οικογενειών που δημιουργούν.

Ζητήματα κληρονομικής διαδοχής, κηδεμονίας και επιμέλειας των τέκνων, αξιώσειςδιατροφής των τέκνων από τους γονείς και παρόμοια ζητήματα δεν μπορούν να ρυθμιστούνεπαρκώς σε επίπεδο νομικού χειρισμού αν δεν αναγνωρίζονται και οι δύο γονείς.

 

 

(Πιθανές) αρνητικές επιπτώσεις της ανατροφής των παιδιών απο ομόφυλαζευγάρια

Η ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών με ομόφυλους γονείς παραμένει ένα από ταμειονεκτήματα των θεωρητικών τοποθετήσεων, που υποστηρίζουν πως οι ομοφυλόφυλοι γονείςδημιουργούν ένα πλαίσιο οικογένειας για τα παιδιά τους παρόμοιο με αυτό της τυπικής μορφήςοικογένειας. Η πλειονότητα των πολιτών δεν φαίνεται ικανή ή πρόθυμη να αποδεχθεί ωςκανονικότητα μία οικογένεια της οποίας οι γονείς ανήκουν στο ίδιο φύλο.

η αποδοχή από το κοινωνικό περιβάλλον, και ειδικότερα από τους/τιςσυμμαθητές/τριες και συνομήλικους/ες, αποτελεί ένα ζήτημα ιδιαίτερο για τα παιδιά. Είναι όχι μόνοβασική συνιστώσα της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξής και συμπεριφοράς τους αλλά καιαπαραίτητη για την ομαλή τους κοινωνικοποίηση ( Parker & Asher , 1993). Τα παιδιά που βιώνουναπόρριψη από τους/τις συνομήλικους/ες τους εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους καικατάθλιψης (

Newcomb, Bukowski, & Pattee

, 1993).

Όπως υποστηρίζουν κάποιοι μελετητές, τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών αντιμετωπίζουνκατά τη διάρκεια της εφηβείας τους δυσκολίες, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με εκδηλώσειςετεροσεξισμού τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο (Tasker & Golombok, 1997.Mitchell, 1998).

 

Η επαφή με την ομοφοβία που εκδηλώνεται στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλονείναι για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά ως προς τηνπροσαρμοστικότητά τους και την ικανότητά τους να εξωτερικεύουν σκέψεις και συναισθήματα,καθώς και συνολικά σε προβλήματα γενικότερης συμπεριφοράς (Bos, Gartrell, Van Balen, Peyser,et al

., 2008).

 

Αφ' ης στιγμής η πολιτεία εναποθέτει το βάρος της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησηςτων παιδιών στην οικογένεια ως πρωτογενή φορέα, τα παιδιά αναπόφευκτα επηρεάζονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον σεπολλά ζητήματα. Ανεξάρτητα από τους τύπους οικογένειας, εντόςτων οποίων ανατρέφονται, τα παιδιά δείχνουν να επηρεάζονται ούτως ή άλλως από τους γονείςτους σε θέματα εκπαίδευσης, σχέσων, στάσεων ζωής, επιλογή επαγγέλματος.

ΕπίλογοςΣυνοψίζοντας, τα ομόφυλα ζευγάρια στο ρόλο των γονέων έχουν την προοπτική νααντεπεξέλθουν σε αυτόν, όπως αντίστοιχα τα ετερόφυλα ζευγάρια. Τα προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στην ανατροφή και στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών, που έχουνομόφυλους γονείς, αποδίδονται σε εξωγενείς παράγοντες και δεν σχετίζονται με την ιδιότητα τωνγονέων ως ομόφυλων καθεαυτή. Η δυσμενής κριτική που δέχεται η εναλλακτική μορφήοικογένειας, σε συνάρτηση και άμεση σχέση με τα ποσοστά ομοφοβίας του κοινωνικού

περίγυρουαλλά και της ανοχής απέναντι στη διαφορετικότητα, είναι εκείνη που καθορίζει τις αρνητικέςεπιπτώσεις στην ανατροφή των παιδιών στα πλαίσια μίας οικογένειας με γονείς ένα ομόφυλοζευγάρι. Η αρνητική αξιολόγηση και η απόρριψη, η άκαμπτη και ομοφοβική στάση συνομήλικωνκαι ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος φαίνεται να είναι η μόνη αιτία για την, προς το παρόν,δημιουργία δυσάρεστων καταστάσεων και επιβλαβών συνεπειών στην ανατροφή των παιδιών, ταοποία μεγαλώνουν στα πλαίσια ενός τύπου οικογένειας

που ξεφεύγει από τον καθιερωμένο.Αποτελεί, λοιπόν, λογικό επιχείρημα, πως η αναγνώριση της κατάστασης αυτής, γεγονός που θασυνδράμει και την κοινωνική αποδοχή σταδιακά, θα εξαλείψει με το πέρασμα του χρόνου τιςαρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει επί του παρόντος η ανατροφή εντός οικογενειών με ομόφυλους

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • UFO

    UFO 161 δημοσιεύσεις

  • DALIA

    DALIA 121 δημοσιεύσεις

  • Jarett

    Jarett 104 δημοσιεύσεις

  • Thaumataki

    Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Σχετικά με το θέμα φύση, να πω κάτι από αυτα που έχω παρατηρήσει στις γάτες μου:

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα δεν υπάρχει με την έννοια που υπάρχει στους ανθρώπους.

 

Λόγω έλειψης θηλυκού ή επειδή το θηλυκό δεν είναι σε οίστρο, αρα δεν δέχεται, ο γάτος είναι ικανός να ζευγαρώσει με άλλο γάτο, με μικρά γατάκια που είναι παιδιά του..έως και με λούτρινο αρκουδάκι! (έχω φωτογραφία με δικό μου γάτο να το κάνει...Σόδομα και Γόμορα!)

 

Επίσης υπάρχει και το θέμα της κυριαρχίας. Δηλ. το κυρίαρχο αρσενικό "ζευγαρώνει" με τον κατώτερο ιεραρχικά.

Τα ζώα δεν υπόκεινται σε ηθικούς νόμους.

 

Για τους πιγκουίνους και τα φλαμίνγκο δεν έχω άποψη, αλλά νομίζω οτι ζευγαρώνουν τα ίδια φύλλα από ανάγκη και οχι από έρωτα όπως οι άνθρωποι.

 

Για να τελειώνουμε και να μην κάνω κα'να μπάφο για να συνέλθω.... ΕΝΝΟΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ.............εντάξει το λύσαμε??????:P

 

(απαπαπαπα καλοκαιριάτικα με τα παπιά και του κροκοδείλιους εδώ μέσα)

:lol::lol::lol::lol:

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα δεν υπάρχει με την έννοια που υπάρχει στους ανθρώπους.

Τι σε οδηγεί στο να πιστεύεις κάτι τέτοιο; Στα παραδείγματα που ανέφερα, είχαν προσπαθήσει οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου να φέρουν τα ζώα σε επαφή με θηλυκά. Δεν μιλάμε για απλές ομοφυλοφιλικές επαφές (αυτό είναι τετριμμένο, αν και δέχομαι ότι ίσως κάποιες από αυτές είναι παιχνίδια εξουσίας όπως λες), αλλά για να μεγαλώνουν παρέα αυγό και νεοσσό.

 

Ο έρωτας δεν είναι ανάγκη;

 

@Λάιδα

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση.

Link to comment
Share on other sites

Τι σε οδηγεί στο να πιστεύεις κάτι τέτοιο; Στα παραδείγματα που ανέφερα, είχαν προσπαθήσει οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου να φέρουν τα ζώα σε επαφή με θηλυκά. Δεν μιλάμε για απλές ομοφυλοφιλικές επαφές (αυτό είναι τετριμμένο, αν και δέχομαι ότι ίσως κάποιες από αυτές είναι παιχνίδια εξουσίας όπως λες), αλλά για να μεγαλώνουν παρέα αυγό και νεοσσό.

 

Ο έρωτας δεν είναι ανάγκη;

Ναι ο έρωτας είναι ανάγκη, αλλά δεν υπάρχει στα ζώα με την έννοια που υπάρχει στους ανθρώπους.

 

Αυτό που με οδηγεί να πιστεύω κάτι τέτοιο, είναι οι γάτες που έχουν ζήσει και ακόμα ζουν μαζί μας. "Απλές ομοφυλοφιλικές επαφές" δεν θα τις έλεγα. Είναι ανάγκη για αναπαραγωγή, που εάν δεν διοχετευτεί στο θηλυκό, θα βρει διέξοδο οπουδήποτε.

 

Η δε εξουσία και τα παιχνίδια της ναι ειναι βασικός παράγοντας που καθορίζει και τις ανθρώπινες σχέσεις και στον σεξουαλικό τομέα.

 

Τωρα σε ότι αφορά το ζωολογικό κήπο και τα παραδείγματα που ανέφερες, θα μπορούσε η αιχμαλωσία δηλ. το γεγονός οτι τα ζωα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον να οδήγησε σε αυτό.

Γενικά στους ζωολογικούς κήπους παρατηρούνται "αφύσικες" συμπεριφορές. Δηλ. και μόνο το γεγονός οτι "οι υπάλληλοι προσπάθησαν" ή οτι οι πιγκουίνοι ζουν σε περιβάλλον τεχνητής θερμοκρασίας σίγουρα τους κάνει να μη λειτουργουν όπως στη φύση.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Harlow, γίνεται μια συζήτηση για την ομοφυλοφιλία στη φύση. Κάποια μέλη (σε αντίθεση με κάποια άλλα ), την θεωρούν σημαντική και σχετική με το θέμα. Όχι, δεν έχει άμεση σχέση με τους ανθρώπους, αλλά με την ομοφυλοφιλία.

 

...Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια είναι ένα (1) φύλο όλα (δεν υπάρχουν αρσενικά η θηλυκά). Φέρουν (όλα) και τα δύο όργανα, και αλληλογονιμοποιούνται ταυτόχρονα. Κατόπιν, και τα 2 αφήνουν γονιμοποιημένα αυγά. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η φυσιολογική τους δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν να συνεχίζετε μια συζήτηση για το αν τα ζωα είναι ομοφυλόφυλα ή όχι? κι εάν αυτό είναι φυσικό ή όχι? και αν είναι φυσικό για τα ζώα (είναι από τη φύση και καλά) είναι φυσικό και για τον άνθρωπο? και επειδή είναι φυσικό είναι οκ οι ομοφυλόφυλοι να υιοθετούν παιδιά????:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:......τι συνειρμοί είναι αυτοί??????

Όταν μιλάμε για τον θηλασμό γιατί αναφερόμαστε στα ζώα; Έχω διαβάσει περισσότερη ζωολογία στα τόπικ του θηλασμού απ' ότι διάβασα σε όλα τα χρόνια του σχολείου, τι γατάκια, τι αγελαδίτσες, τι αρνάκια. Δεν έχει μείνει ζώο σε ησυχία προκειμμένου να υποστηρικτούν τα ωφέλη του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ θηλασμού και ποτέ κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τους ...συνειρμούς ούτε τους έβγαλε οφφ τόπικ. Γιατί μας πειράζει η σύγκριση με τα ζώα στο συγκεκριμένο θέμα;

Link to comment
Share on other sites

και στις καμηλοπαρδάλεις, στο φυσικό τους περιβάλλον που παρατήρησαν 94% ομοφυλοφιλικές επαφές, τι λες να συμβαίνει;

Δεν έχω ιδέα.

Δεν εννοώ παρόλαυτα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη. Κάθετι από την στιγμή που υπάρχει και εκδηλώνεται..είναι φυσικό.

Αυτός θέλει αυτόν κι εκείνη θέλει εκείνη. Δεν μου πέφτει λόγος...

Υπάρχει στη φύση, αλλά οχι με την έννοια που υπάρχει στους ανθρώπους.

Όπως και ο έρωτας δεν υπάρχει στα ζώα με τη μορφή που υπάρχει στους ανθρώπους.

 

Θα μου πεις τα ζώα τα ρωτήσαμε πώς αισθάνονται? :wink:

Σωστό κι αυτό...

 

Και κάτι άλλο σχετικά με τις υιοθεσίες ειτε γίνονται από ομοφυλόφιλα ειτε από ετερόφυλα ζευγάρια: Tα παιδιά τα ρωτήσαμε?:rolleyes:

Η Ντολτό λ.χ. υποστήριζε ότι από την ηλικία των δύο ετών το παιδί μπορεί να επιθυμεί την υιοθεσία του. Οτι πρέπει να του εξηγήσουμε την κατάσταση και να του ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη του.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι είναι διαφορετικά πράγματα το παιδί να επιθυμεί κάτι, με το να μπορεί να εκφέρει άποψη επ αυτού. στην ηλικία των 2 δεν αντιλαμβάνεται έννοιες όπως η σεξουαλικότητα, τη διαφοροποίηση κλπ

 

Πιστεύω ότι η αξιολόγηση του χαρακτήρα των υποψήφιων γονέων από κάποιον ειδικό, (ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό) είναι θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν, πέρα από την αξιολόγηση αντικειμενικών παραγόντων (εισόδημα κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι η αξιολόγηση του χαρακτήρα των υποψήφιων γονέων από κάποιον ειδικό, (ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό) είναι θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν, πέρα από την αξιολόγηση αντικειμενικών παραγόντων (εισόδημα κλπ).

Εχω την εντύπωση οτι συμβαίνει αυτό που λες.

Δηλαδή προηγούνται κάποιες συνεντεύξεις σε ειδικούς για να διαπιστωθεί η ψυχική τους υγεία και επάρκεια. Δεν αρκεί μόνο το οικονομικό.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στον κύκλο μου διέρευσαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις αδερφού υποψήφιων άναδόχων, καθώς μέλος επιτροπής αξιολόγησης φρόντισε να ενημερώσει άπαντες για τα στοιχεία που συνέλεξαν (από ότι μαθεύτηκε οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν λόγω του αδερφού).

Τους υποψηφίους γονείς δεν τους ξέρουμε, ξέρουμε μόνο συγγενείς του πληροφοριοδότη και συγγενείς του εν λόγω αδερφού.

 

Το δηλώνω ευθαρσώς και ας έρθουν όλες οι επιτροπές του κόσμου να με φάνε.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Στον κύκλο μου διέρευσαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις αδερφού υποψήφιων άναδόχων, καθώς μέλος επιτροπής αξιολόγησης φρόντισε να ενημερώσει άπαντες για τα στοιχεία που συνέλεξαν (από ότι μαθεύτηκε οι υποψήφιοι απορρίφθηκαν λόγω του αδερφού).

Τους υποψηφίους γονείς δεν τους ξέρουμε, ξέρουμε μόνο συγγενείς του πληροφοριοδότη και συγγενείς του εν λόγω αδερφού.

 

Το δηλώνω ευθαρσώς και ας έρθουν όλες οι επιτροπές του κόσμου να με φάνε.

 

Καλα, πλάκα κανείς?

Αν ειναι ποτε δυνατόν! Αίσχος, ντροπη και αηδία!

Αλλα μας φάγανε οι υποκριτές, οι ψευτο-πουριτανοι και ρατσιστές!

Τελικα, εκτός απο αξιολόγηση των υποψηφίων αναδόχων πρέπει να γίνεται ψυχιατρική αξιολόγηση και των επιτροπών!

Link to comment
Share on other sites

καταγγελία έγινε; ξεκινήστε από το ΣτΠ σε συνδιασμό με την ΑΠΔΧΠ για τα δεδομένα που διερρευσαν, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάτι. Ο Συνήγορος μπορεί να σας δώσει νομική συμβουλή). (μπορεί να γίνει μία καταγγελία με αποστολή και στους 3, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει ονόματα.)

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη..μαλλον δεν εχω καταλαβει....Καποιος 'σφυριξε' σε καποιους οτι ο αδερφος των νονων ειναι γκευ?? Και χαλασαν τα κουμπαρια?? Και για αυτο θα γινει καταγγελια??

Link to comment
Share on other sites

υποψήφιων άναδόχων
για υιοθεσία μιλάμε.

 

καθώς μέλος επιτροπής αξιολόγησης φρόντισε να ενημερώσει άπαντες για τα στοιχεία που συνέλεξαν
Η επιτροπή υιοθεσίας σφύριξε τα στοιχεία στο «χωριό».
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καταγγελία έγινε; ξεκινήστε από το ΣτΠ σε συνδιασμό με την ΑΠΔΧΠ για τα δεδομένα που διερρευσαν, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάτι. Ο Συνήγορος μπορεί να σας δώσει νομική συμβουλή). (μπορεί να γίνει μία καταγγελία με αποστολή και στους 3, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει ονόματα.)

 

Δεν έχω προσωπικούς λόγους να κάνω καταγγελία. Το γράφω εδώ, επώνυμα αν χρειαστεί, και από εκεί και πέρα ας πράξει ο κάθε ένας ότι του αρμόζει,

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, o Πάπας τους είπε χαρακτηριστικά: "Εάν ένα πρόσωπο είναι γκέι και αναζητεί το Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;"

 

http://www.enikos.gr/international/163149,Fragkiskos:_Poios_eimai_egw_poy_8a_krinw.html

Link to comment
Share on other sites

Όπως θα έχει ειπωθεί και παραπάνω (είμαι σίγουρη) η άποψή μου είναι ότι ένα γκέι ζευγάρι, που είναι κατασταλαγμένο όσον αφορά στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, και όσον αφορά στον σύντροφο που έχουν επιλέξει, μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι γονείς από κάποιους στρειτ που δεν ξέρουν που πάν τα τέσσερα. Και βέβαια ένας "σοβαρός" γκέι, είναι αναγκασμένος από την κοινωνία να ψαξει περισσότερο μέσα του για να αναγνωρίσει τον εαυτό του, τις αδυναμίες του ή τα όποια θέματα έχει, από έναν στρειτ.

Για μένα ένα ζευγάρι που αγαπιέται είναι σαφώς κατάλληλο για να αποκτήσει παιδί, ακόμα κι αν είναι του ίδιου φύλου. Το θέμα των ρόλων υπάρχει, αλλά συνήθως στις περιπτώσεις αυτές ένας από τους δύο παίζει τον έναν ρόλο, και ο άλλος τον άλλον. Ή υπάρχουν πάντα άντρες ή γυναίκες στο περιβάλλον τους που μπορούν να σταθούν σε ρόλους που λείπουν. Ένα παιδί χρειάζεται μόνο αγάπη και αφοσίωση και είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε κάθε είδους "παράξενες" καταστάσεις.

Έχω βαρεθεί να ακούω για γονείς που δεν είναι άξιοι να έχουν παιδιά (είναι βίαιοι ή τοξικομανείς ή δεν ξέρω γω τι άλλο) και δεν τους εμποδίζει κανείς να το κάνουν. Και άτομα που είναι καθόλα σωστά, ψαγμένα και ψυχολογικά ώριμα, δεν μπορούν επειδή είναι ομοφυλόφυλα.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των ρόλων υπάρχει, αλλά συνήθως στις περιπτώσεις αυτές ένας από τους δύο παίζει τον έναν ρόλο, και ο άλλος τον άλλον.

 

Ο ρολος υπαρχει για τους γκει. (Εαν και αυτο παιζεται )

Δεν ειναι ομως διακριτος στα παιδια.

 

Το παιδι απο 2 χρονων εως 4 χρονων ξεχωριζει το θηλυκο απο το αρσενικο γενος, στο μυαλο του αναλογα με τα βασικα χαρακτηριστικα που φυσικα τα παραδειγματα και τις εικονες τις παιρνει απο τους γονεις.

Οι γονεις ειναι το τελειο προτυπο σε αυτες τις ηλικιες .

Αυτο αναφερεται σε ολα σχεδον τα βιβλια, αρθρα περιγραφης σταδιων αναπτυξης παιδιου .

Και αρχιζει να εχει τις πρωτες απορειες και να του ξενιζουν πολυ οι ερμαφροδιτες συμπεριφορες, που ενδεχεται να βλεπει απο το περιβαλλον η συνηθως αποτην τηλεοραση.

 

Ετσι τα παιδια συνηθως απορουν οταν βλεπουν μια γυναικα με αντρικη εμφανιση και χοντρη φωνη. Το ιδιο και εναν αντρα να μιλαει σαν γυναικα.

 

Ειναι πολυ συνηθισμενες οι ερωτησεις των παιδιων σε αυτες τις ηλικες .

΄΄Η ταδε γιατι μιλαει σαν αντρας? η Ειναι αντρας? '' οταν συμβαδιζει και η φωνη με την εμφανιση.

''Ο ... γιατι μιλαει σαν γυναικα? Ειναι γυναικα? ''

συνηθως απο τους γκει στην τηλεοραση.

 

Οσο καλη διαθεση να εχουμε οι ρολοι δεν ειναι διακριτοι ουτε καν για τα δικα μας ματια, ειναι δυνατον να πιστευουμε οτι ειναι διακριτοι για τα παιδια?

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτό πρόσθεσα το γεγονός ότι συνήθως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παίξουν τους ρόλους που λείπουν από το περιβάλλον, όπως ένας θείος, μια γιαγιά ή ένας παππούς... Και πάλι τα παιδιά είναι ευπροσάρμοστα και αποδέχονται την αγάπη και την αφοσίωση από όποιον κι αν προέρχεται. Και επίσης, να σκεφτούμε ότι το θέμα κάποιου απόντος ρόλου, υπάρχει και σε μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά εκεί δεν τίθεται στο μυαλό μας... Όμως υπάρχει.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι τελικα πρεπει να υπαρχουν διακρητοι ρολοι.....δεν υπαρχει κανας λογος .Εκει που οδηγειται η κοινωνια μας σιγουρα δεν θα χρησιμευουν σε τιποτα.Ισα ισα που κακο θα κανουν αφου στην τελικη ολα ειναι σωστα και επιτρεπτα......Και σιγα μην μας απασχολει τι θα πουμε στα παιδια ποιος ειναι αντρας και ποιος γυναικα......δεν υπαρχει διαχωρισμος ολοι ειναι τα παντα κατα το δοκουν.....Παντως μια ευλογη απορια.....οταν γινουν ολοι gay η εστω το μεγαλυτερο ποσοστο.....που θα βρισκουν παιδια να τα υιοθετουν..... ποιος θα τα κανει......η μεσω ivf......τοτε παω πασο,,,,,ισως και το σεξ καποτε να εκληψει.....εμεις παντως ειμαστε σιγουρα ειδος προς εξαφανιση. καλες διακοπες σε ολους.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τη Λεμονια για τα περι ρολων , τα εχω γραψει και παραπανω.

Nordor.....δεν σκεφτονται ολοι οι ανθρωποι με τον τροπο που περιγραφεις (εστω και ειρωνικα). Προσωπικα ειμαι πιο συντηρητικηκαι δεν μου αρεσει το 'ολα χυμα' γενικοτερα....

Αλλα αν βαλω απο τη μια τις συντηρητικες μου προτιμησεις και απο την αλλη την ανθρωπιστικη μου ματια, η ζυγαρια γερνει προς το δευτερο.....

Και εκτος αυτου, θεωρω οτι ο γαμος γκευ και η υιοθεσια παιδιων, ειναι κατι που δεν θα το σταματησει τιποτα...αν οχι τωρα, μετα απο μια δεκαετια θα συμβει. Οποτε το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να προετοιμαστουμε εμεις και να προετοιμασουμε και τα παδια μας.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι τελικα πρεπει να υπαρχουν διακρητοι ρολοι.....δεν υπαρχει κανας λογος .Εκει που οδηγειται η κοινωνια μας σιγουρα δεν θα χρησιμευουν σε τιποτα.Ισα ισα που κακο θα κανουν αφου στην τελικη ολα ειναι σωστα και επιτρεπτα......Και σιγα μην μας απασχολει τι θα πουμε στα παιδια ποιος ειναι αντρας και ποιος γυναικα......δεν υπαρχει διαχωρισμος ολοι ειναι τα παντα κατα το δοκουν.....Παντως μια ευλογη απορια.....οταν γινουν ολοι gay η εστω το μεγαλυτερο ποσοστο.....που θα βρισκουν παιδια να τα υιοθετουν..... ποιος θα τα κανει......η μεσω ivf......τοτε παω πασο,,,,,ισως και το σεξ καποτε να εκληψει.....εμεις παντως ειμαστε σιγουρα ειδος προς εξαφανιση. καλες διακοπες σε ολους.

 

Ετσι που θα εχουν γινει οι αντρες , ποιος θα τους θελει ???

(συγνωμη μπερδευτηκα ποια εννουσα)

 

Σε λιγο, θα ψαχνουμε τους αντρες με το ψαροτουφεκο . Η μονη μας ελπιδα ειναι να τους μοιραζομαστε.

Τυχεροι οι τελευταιοι στο ειδος.:lol::lol::lol:

 

 

Αλλα αν βαλω απο τη μια τις συντηρητικες μου προτιμησεις και απο την αλλη την ανθρωπιστικη μου ματια, η ζυγαρια γερνει προς το δευτερο....

Και εκτος αυτου, θεωρω οτι ο γαμος γκευ και η υιοθεσια παιδιων, ειναι κατι που δεν θα το σταματησει τιποτα...αν οχι τωρα, μετα απο μια δεκαετια θα συμβει.

 

Λαιδα ειναι θεμα συντηρητισμου και ανθρωπισμου για σενα η υιοθεσια παιδιων απο γκευ?

Νομιζω οτι εδω υπαρχει ενα μπερδεμα.

Ειναι θεμα ανθρωπισμου η αποδοχη οποιουδηποτε ξεχωριστου ανθρωπου, αλλα δεν ειναι και θεμα ανθρωπισμου η αποδοχη υιοθεσιας ξενων μωρων και ανηλικων με μη δυνατοτητσ επιλογης και αποφασης.

Αντιθετα θα ελεγα.

 

Η κοινωνια μας πολλα δεχεται και εχει δεχθει και εχει αλλαξει με τα χρονια, αναλογα τις περισσοτερες φορες με τις προτιμησεις και τα οφελη δυστυχως οχι ολων μιας κοινωνιας.

Επιβαλονται, αποψεις, θεωριες, θρησκειες αναλογα καθε φορα με διαφορα συμφεροντα..

 

 

Ομως ας αναλογιστουμε που οδηγουμαστε με καποιες επιλογες και κατευθυνσεις της κοινωνιας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...