Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-














 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Ιατρικά θέματα, Διάγνωση, Θεραπεία > Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων

Notices

Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων Αγαπητά μέλη απευθύνετε εδώ το ερώτημά σας στους εθελοντικούς επιστημονικούς συνεργάτες μας. Απαραίτητη προυπόθεση, προηγουμένως αναζήτηση στα θέματα του φόρουμ: Οι εθελοντές συνεργάτες δεν θα απαντούν σε θέματα τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί εκτενώς σε άλλες ενότητες με την βοήθεια και άλλων ειδικών. Στην περίπτωση αυτη θα σας παρατίθεται ομάδα συνδέσμων που θα οδηγούν στις ενότητες αυτές θα δίνεται κάρτα ειδοποίησης και το θέμα θα κλειδώνεται. (δεν είναι ευθύνη των εθελοντών επιστημονικών συνεργατών να κάνουν την αναζήτηση αυτή, για εσάς) Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους αναζήτησης στο φόρουμ εδώ: (link)



Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 28-01-13, 11:53   #361
kokoraki
 
Εγγραφή: 21-01-2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μηνύματα: 544
kokoraki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Θα προχωρήσουμε αυτό το μήνα, ίσως και τον επόμενο (εύχομαι να μη χρειαστεί) σε παρακολούθηση ωορρηξίας στο ιατρείο και εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, θα προχωρήσουμε ίσως σε επέμβαση. Ίδωμεν....Και πάλι σας ευχαριστώ.
__________________


Together we stand, divided we fall
Ο χρήστης kokoraki δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 29-01-13, 12:06   #362
athen@
 
Εγγραφή: 17-10-2011
Μηνύματα: 44
athen@ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Μιχαλόπουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα,

Ο ιός Epstein-Barr είναι αυτός που προκαλεί τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, γνωστή και ως "ασθένεια του φιλιού". Πολλοί από μας την περνάμε σε κάποια φάση της ζωής μας και έχουμε στη συνέχεια ανοσία, όπως δείχνουν και οι εξετάσεις στην περίπτωσή σας. Ο συγκεκριμένος ιός δεν έχει συνδεθεί με αποβολές ή άλλες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και δεν αποτελεί μέρος του συνηθισμένου ελέγχου αποβολών.

Σχετικά με την υστεροσκόπηση και τη σαλπιγγογραφία προσωπικά θα σας συμβούλευα να κάνετε την πρώτη, αν τελικά αποφασίσετε να κάνετε μια από τις δυο. Η υστεροσκόπηση δίνει περισσότερες πληροφορίες για το εσωτερικό της μήτρας που είναι και η περιοχή ενδιαφέροντος σε τέτοιες περιπτώσεις. Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι ωφέλιμη κυρίως για έλεγχο των σαλπίγγων παρέχοντας περιορισμένες πληροφορίες για τη μήτρα. Σημειωτέον πάντος ότι η τελευταία αποτελεί ευκολότερη εξέταση και λιγότερο επεμβατική, ενώ έχει και μικρότερο κόστος.



Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!
Ο χρήστης athen@ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 29-01-13, 15:08   #363
afroditi_
 
Εγγραφή: 18-07-2008
Μηνύματα: 48
afroditi_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γιατρε, καλησπερα θα ηθελα να σας εκφρασω εναν προβληματισμο μου κ παρακαλω για την συμβουλη σας: τον Απριλιο του 2010 μετα απο μια αποξεση λογω αποβολης τον Φεβρουαριο/2010(1ος τοκετος 10/200, κ μετα απο απουσια περιοδου 2 μηνων ο γιατρος μου με ενημερωσε οτι υπαρχει μια συμφηση στον τραχηλο(γι'αυτο κ η απουσια περιοδου) κ ετσι πρεπει να παρω ναρκωση να κανει διανοιξη του τραχηλου κ να τοποθετησει κ ενα σπιραλ,κ λογω της συμφησης αλλα το ηθελα κ εγω για αντισυλληπτικους λογους. Προχωρησαμε λοιπον στην διαδικασια κ τωρα που πρεπει να αφαιρεσουμε το σπιραλ μου ειπε οτι πρεπει παλι να κανουμε ενα
"μινι" χειρουργειο με ναρκωση. Αναμενω την απαντηση σας. Ευχαριστω.
__________________
Ο χρήστης afroditi_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 29-01-13, 23:04   #364
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο afroditi_ Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατρε, καλησπερα θα ηθελα να σας εκφρασω εναν προβληματισμο μου κ παρακαλω για την συμβουλη σας: τον Απριλιο του 2010 μετα απο μια αποξεση λογω αποβολης τον Φεβρουαριο/2010(1ος τοκετος 10/200, κ μετα απο απουσια περιοδου 2 μηνων ο γιατρος μου με ενημερωσε οτι υπαρχει μια συμφηση στον τραχηλο(γι'αυτο κ η απουσια περιοδου) κ ετσι πρεπει να παρω ναρκωση να κανει διανοιξη του τραχηλου κ να τοποθετησει κ ενα σπιραλ,κ λογω της συμφησης αλλα το ηθελα κ εγω για αντισυλληπτικους λογους. Προχωρησαμε λοιπον στην διαδικασια κ τωρα που πρεπει να αφαιρεσουμε το σπιραλ μου ειπε οτι πρεπει παλι να κανουμε ενα
"μινι" χειρουργειο με ναρκωση. Αναμενω την απαντηση σας. Ευχαριστω.

Καλησπέρα,

Καταρχήν η παρουσία σύμφυσης στον τράχηλο μετά από απόξεση είναι αρκετά σπάνια και συνήθως παραπέμπει είτε σε κακή τεχνική κατά την απόξεση είτε σε μετεγχειρητική λοίμωξη. Πέραν αυτού η αντιμετώπιση μου ακούγεται σωστή και λογικά πρέπει να έχει λύσει πλέον το πρόβλημα.

Δεν είμαι βέβαιος γιατί χρειάζεται η αναισθησία στην περίπτωσή σας. Εάν το σπιράλ βρίσκεται ακόμα τοποθετημένο σωστά και δεν έχει μετακινηθεί βαθύτερα στη μήτρα όπως κάποιες φορές συμβαίνει θα θεωρούσα ότι μπορεί να αφαιρεθεί στο ιατρείο χωρίς δυσκολία. Εάν έχει μετακινηθεί τότε μπορεί να χρειάζεται διαστολή ο τράχηλος για να συλληφθεί, πράγμα που πράγματι απαιτεί αναισθησία.

Νομίζω ότι θα πρέπει να σας εξηγήσει ο γιατρός σας τους λόγους πίσω από τη σύστασή του ή να πάρετε μια δεύτερη γνώμη από κάποιο συνάδελφο.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 30-01-13, 11:17   #365
miriam pap
 
Εγγραφή: 28-01-2013
Μηνύματα: 45
miriam pap ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλημερα γιατρε!εχω συνδρομο πολυκυστικων οωθηκων και οι 2 μου ωοθηκες γεματες.Ωοριξια δεν εχω παρατηρησει ποτε να κανω και ανησυχω..Προσπαθω 4 μηνες για παιδακι.Ειμαι αδυνατη,εχω εντονη τριχοφυια,τις περισσοτερες μερες του κυκλου με ποναει και ενας μου μαστος μου και πολλες φορες αντι για περιοδο μου ρχονται καφε υγρα.Κυκλο εχω 30-40 μερες με πολυ μικρη ροη.Προσπαθησα να βρω την ωοριξια μου με τα τεστ του εμποριου και ενδεικτικα απο την 3η μερα εως την 10η του κυκλου μου βγαιναν σχεδον θετικα χωρις να υπαρχει ωοριξια στην πραγματικοτητα!!ανεβασμενη lh?αυτο σημαινει οτι δεν παραγονται ωαρια? απο ολα αυτα τα συμπτωματα εχω ελπιδες?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!
Ο χρήστης miriam pap δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 02-02-13, 16:42   #366
natasoula1204
 
Εγγραφή: 27-01-2013
Μηνύματα: 6
natasoula1204 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

γεια σασ ειμαι 20 χρονων στισ 15 δεκεμβριου εκανα αποξεση , επαιρνα τα cyclacur για να μου ερθει η περιοδοσ ομωσ εγω στην αρχη νομιζα οτι ειναι αντισυλληπτικα και καναμε χωρισ προφυλαξη ερωτα με το αγορι μ . Στισ 16.01 μπου ηρθε για 4 μερεσ κανονικα και την 5 μερα ειχα ελαχιστα ροζ υγρα.Τωρα εχει τελειωσει και νοιωθω οπωσ οταν ειμουν εγκυοσ ... πρισμενο στηθοσ χωρισ πονο με ευαισθησια στισ θηλεσ πονοσ χαμηλα στην κοιλια κουραση κτλ τα οποια συνεχιζουν μεχρι σημερα . 1 μερα πριν αδιαθετησω εκανα τεστ και βγηκε αρνητικο .Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνησ ???
σασ παρακαλω απαντηστε μου....
Ο χρήστης natasoula1204 δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 13:43   #367
nuvola
 
Το avatar του χρήστη nuvola
 
Εγγραφή: 30-05-2012
Περιοχή: σπίτι μου σπιτάκι μου
Μηνύματα: 225
nuvola ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γεια σας γιατρε!
Βρισκομαι σε ενα διλημμα και χρειαζομαι τη συμβουλη σας. Αποφασισαμε με το συζυγο να αρχισουμε προσπαθειες συλληψης. Εν τω μεταξυ παρουσιαστηκε προβλημα στο δοντι μου. Παρακολουθουμε την κατασταση με τον οδοντιατρο για να δουμε πως θα εξελιχθει. Ισως χρειαστει ακτινογραφια,απονευρωση και θηκη. Τωρα βρισκομαι στις γονιμες μερες. Απο τη μια θελω πολυ να προσπαθησουμε για παιδι και απο την αλλη φοβαμαι μηπως ολες αυτες οι εξετασεις -συν της τοπικης αναισθησιας που θα χρειαστει για την απονευρωση- προκαλεσουν καποιο προβλημα στο μωρο. Να περιμενω καλυτερα να τελειωσω τη θεραπεια του δοντιου και μετα να προσπαθησουμε ή αν δεν υπαρχει καμια επιδραση στο μωρο να συνεχισουμε τις προσπαθειες; Εχω αγχωθει πολυ γιατρε, γιατι απο τη μια θελω πολυ μια νεα εγκυμοσυνη αλλα απο την αλλη δεν θελω να κανω κατι που θα επηρεασει το μωρο (επειδη στην προηγουμενη υπηρχε προβλημα με το μωρο).
Θα περιμενω τη συμβουλη σας
Ο χρήστης nuvola δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 21:24   #368
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miriam pap Εμφάνιση μηνυμάτων
καλημερα γιατρε!εχω συνδρομο πολυκυστικων οωθηκων και οι 2 μου ωοθηκες γεματες.Ωοριξια δεν εχω παρατηρησει ποτε να κανω και ανησυχω..Προσπαθω 4 μηνες για παιδακι.Ειμαι αδυνατη,εχω εντονη τριχοφυια,τις περισσοτερες μερες του κυκλου με ποναει και ενας μου μαστος μου και πολλες φορες αντι για περιοδο μου ρχονται καφε υγρα.Κυκλο εχω 30-40 μερες με πολυ μικρη ροη.Προσπαθησα να βρω την ωοριξια μου με τα τεστ του εμποριου και ενδεικτικα απο την 3η μερα εως την 10η του κυκλου μου βγαιναν σχεδον θετικα χωρις να υπαρχει ωοριξια στην πραγματικοτητα!!ανεβασμενη lh?αυτο σημαινει οτι δεν παραγονται ωαρια? απο ολα αυτα τα συμπτωματα εχω ελπιδες?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!

Καλησπέρα,

Αυτό που περιγράφετε είναι λίγο-πολύ τυπική συμπεριφορά πολυκυστικών ωοθηκών. Το πιθανότερο είναι ότι στην πραγματικότητα έχετε πολύ σπάνια ωορρηξία ανεξαρτήτως του τι λένε τα τεστ. Τα τεστ ωορρηξίας βασίζονται πράγματι σε μέτρηση της ορμόνης LH που στις πολυκυστικές είναι έτσι κι αλλιώς αυξημένη, συνεπώς δεν είναι αξιόπιστα στην περίπτωσή σας.

Όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις πιθανολογώ ότι θα χρειαστείτε κάποιου είδους βοήθεια για να συλλάβετε, συνήθως με τη μορφή ωορρηκτικών φαρμάκων. Επειδή όμως το θέμα είναι λίγο πιο σύνθετο από απλά τη λήψη κάποιου σκευάσματος θα σας συμβούλευα να μιλήσετε με το γιατρό σας για να μην προσπαθείτε και απογοητεύεστε άδικα.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 21:30   #369
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο natasoula1204 Εμφάνιση μηνυμάτων
γεια σασ ειμαι 20 χρονων στισ 15 δεκεμβριου εκανα αποξεση , επαιρνα τα cyclacur για να μου ερθει η περιοδοσ ομωσ εγω στην αρχη νομιζα οτι ειναι αντισυλληπτικα και καναμε χωρισ προφυλαξη ερωτα με το αγορι μ . Στισ 16.01 μπου ηρθε για 4 μερεσ κανονικα και την 5 μερα ειχα ελαχιστα ροζ υγρα.Τωρα εχει τελειωσει και νοιωθω οπωσ οταν ειμουν εγκυοσ ... πρισμενο στηθοσ χωρισ πονο με ευαισθησια στισ θηλεσ πονοσ χαμηλα στην κοιλια κουραση κτλ τα οποια συνεχιζουν μεχρι σημερα . 1 μερα πριν αδιαθετησω εκανα τεστ και βγηκε αρνητικο .Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνησ ???
σασ παρακαλω απαντηστε μου....
Καλησπέρα,

Θα έλεγα ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε έγκυος δεδομένου ότι είχατε κανονική περίοδο και αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης. Επειδή όμως το τεστ έγινε λίγο νωρίς και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τυχόν κύηση να μην ανιχνεύθηκε θα σας συμβούλευα να το επαναλάβετε. Αν και τώρα είναι αρνητικό τότε μπορείτε οριστικά να ησυχάσετε. Ίσως τα συμπτώματά σας να οφείλονται και στα φάρμακα αν συνεχίζετε να τα παίρνετε.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 21:45   #370
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nuvola Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σας γιατρε!
Βρισκομαι σε ενα διλημμα και χρειαζομαι τη συμβουλη σας. Αποφασισαμε με το συζυγο να αρχισουμε προσπαθειες συλληψης. Εν τω μεταξυ παρουσιαστηκε προβλημα στο δοντι μου. Παρακολουθουμε την κατασταση με τον οδοντιατρο για να δουμε πως θα εξελιχθει. Ισως χρειαστει ακτινογραφια,απονευρωση και θηκη. Τωρα βρισκομαι στις γονιμες μερες. Απο τη μια θελω πολυ να προσπαθησουμε για παιδι και απο την αλλη φοβαμαι μηπως ολες αυτες οι εξετασεις -συν της τοπικης αναισθησιας που θα χρειαστει για την απονευρωση- προκαλεσουν καποιο προβλημα στο μωρο. Να περιμενω καλυτερα να τελειωσω τη θεραπεια του δοντιου και μετα να προσπαθησουμε ή αν δεν υπαρχει καμια επιδραση στο μωρο να συνεχισουμε τις προσπαθειες; Εχω αγχωθει πολυ γιατρε, γιατι απο τη μια θελω πολυ μια νεα εγκυμοσυνη αλλα απο την αλλη δεν θελω να κανω κατι που θα επηρεασει το μωρο (επειδη στην προηγουμενη υπηρχε προβλημα με το μωρο).
Θα περιμενω τη συμβουλη σας

Καλησπέρα,

Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να αποφύγετε τις ακτινογραφίες οποιασδήποτε μορφής όσο προσπαθείτε να συλλάβετε. Δε θα με ανησυχούσε τόσο η χρήση τοπικής αναισθησίας γιατί τα ποσά που περνούν στην κυκλοφορία και τελικά μπορούν να επηρεάσουν τυχόν έμβρυο είναι πολύ μικρά. Αντίθετα, κάθε επιβάρυνση με ακτινοβολία μπορεί θεωρητικά να επηρεάσει το ωάριο ή την αρχόμενη εγκυμοσύνη - μικρή πιθανότητα ομολογουμένως, αλλά ειδικά αν υπάρχει ιστορικό, γιατί να το ρισκάρετε;

Κατά τ'άλλα θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε καλή στοματική υγεία στην εγκυμοσύνη, οπότε ολοκληρώστε πρώτα την οδοντιατρική θεραπεία και μετά προσπαθήστε. Σαφώς μην την αναβάλετε για αργότερα γιατί συχνά η κατάσταση επιδεινώνεται κατά την εγκυμοσύνη.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 22:28   #371
nuvola
 
Το avatar του χρήστη nuvola
 
Εγγραφή: 30-05-2012
Περιοχή: σπίτι μου σπιτάκι μου
Μηνύματα: 225
nuvola ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Μιχαλόπουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα,

Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να αποφύγετε τις ακτινογραφίες οποιασδήποτε μορφής όσο προσπαθείτε να συλλάβετε. Δε θα με ανησυχούσε τόσο η χρήση τοπικής αναισθησίας γιατί τα ποσά που περνούν στην κυκλοφορία και τελικά μπορούν να επηρεάσουν τυχόν έμβρυο είναι πολύ μικρά. Αντίθετα, κάθε επιβάρυνση με ακτινοβολία μπορεί θεωρητικά να επηρεάσει το ωάριο ή την αρχόμενη εγκυμοσύνη - μικρή πιθανότητα ομολογουμένως, αλλά ειδικά αν υπάρχει ιστορικό, γιατί να το ρισκάρετε;

Κατά τ'άλλα θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε καλή στοματική υγεία στην εγκυμοσύνη, οπότε ολοκληρώστε πρώτα την οδοντιατρική θεραπεία και μετά προσπαθήστε. Σαφώς μην την αναβάλετε για αργότερα γιατί συχνά η κατάσταση επιδεινώνεται κατά την εγκυμοσύνη.
Ευχαριστω γιατρε για την απαντηση σας! Με καθησυχασατε γιατι κι εγω προς τα εκει εκλινα. Αυτο που δεν καταλαβα για την ακτινογραφια ειναι: καλο ειναι να αποφευγεται η ακτινογραφια ακομα και λιγες μερες πριν τις γονιμες μερες; Αν με αλλα λογια χρειστει να κανω ακτινογραφια π.χ. την 8η μερα του κυκλου, να αφησουμε τις προσπαθειες για τον επομενο μηνα;
Ο χρήστης nuvola δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 03-02-13, 22:51   #372
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nuvola Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστω γιατρε για την απαντηση σας! Με καθησυχασατε γιατι κι εγω προς τα εκει εκλινα. Αυτο που δεν καταλαβα για την ακτινογραφια ειναι: καλο ειναι να αποφευγεται η ακτινογραφια ακομα και λιγες μερες πριν τις γονιμες μερες; Αν με αλλα λογια χρειστει να κανω ακτινογραφια π.χ. την 8η μερα του κυκλου, να αφησουμε τις προσπαθειες για τον επομενο μηνα;
Ναι θα έλεγα να αποφύγετε την προσπάθεια κατά τον κύκλο που γίνεται η ακτινογραφία, ανεξαρτήτως του πότε έγινε. Η παραγωγή του ωαρίου ξεκινά από τις πρώτες μέρες του κύκλου οπότε θεωρητικά μπορεί να επηρεαστεί από ακτινοβολία σε οποιαδήποτε στιγμή πριν ή μετά την ωορρηξία.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 03-02-13, 23:13   #373
nuvola
 
Το avatar του χρήστη nuvola
 
Εγγραφή: 30-05-2012
Περιοχή: σπίτι μου σπιτάκι μου
Μηνύματα: 225
nuvola ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Μιχαλόπουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι θα έλεγα να αποφύγετε την προσπάθεια κατά τον κύκλο που γίνεται η ακτινογραφία, ανεξαρτήτως του πότε έγινε. Η παραγωγή του ωαρίου ξεκινά από τις πρώτες μέρες του κύκλου οπότε θεωρητικά μπορεί να επηρεαστεί από ακτινοβολία σε οποιαδήποτε στιγμή πριν ή μετά την ωορρηξία.
Να'στε καλα γιατρε για την ενημερωση και την αμεση απαντηση σας
Ο χρήστης nuvola δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 04-02-13, 01:09   #374
Μίνα_
 
Εγγραφή: 18-01-2013
Περιοχή: Salonika
Μηνύματα: 199
Μίνα_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλημέρα γιατρε ειμαι τριαντα χρονων και προσπαθουμε με τον αντρα μου 2 χρονια για παιδι. πριν απο ενα χρονο ειχα μια βιοχημικη εγκυμοσυνη κ εκτοτε τπτ.ακομη ομως μια αποβολη ειχα κ πριν δεκα χρονια με διαφορετικο συντροφο τοτε.πιστευτε οτι ειναι ανησυχητικο κ εχω μεγαλες πιθανοτητες για ακομη μια αποβολη? τι εξετασεις συστηνετε να κανουμε? υπαρχουν καποια προληπτικα φαρμακα σε περιπτωση κυησης?
Ο χρήστης Μίνα_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 04-02-13, 08:43   #375
natasoula1204
 
Εγγραφή: 27-01-2013
Μηνύματα: 6
natasoula1204 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

σασ ευχαριστω για την απαντηση τα χαπια τα εχω σταματησει μια βδομαδα πριν αδιαθετησω
Ο χρήστης natasoula1204 δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 04-02-13, 19:08   #376
erofma
 
Εγγραφή: 23-01-2013
Περιοχή: Νάουσα
Μηνύματα: 14
erofma ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γιατρέ καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική συμβολή σας στην ενημέρωσή μας. Ας αναφερθώ κι εγώ με τη σειρά μου στη δική μου περίπτωση: Διανύω τον 3ο μήνα εγκυμοσύνης κι οι εξετάσεις μου είναι πολύ καλές. Όλες εκτός από την εξέταση για ουρεόπλασμα που το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η γιατρός μου με καθησύχασε λέγοντάς μου ό,τι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θα το αντιμετωπίσουμε με θεραπεία εφόσον κλείσω και τη 12η εβδομάδα. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, ωστόσο. Μπορεί να προκαλέσει διακοπή της κύησης ή πρόβλημα στο έμβρυο; Και τι είναι λιγότερο επικίνδυνο, το ουρεόπλασμα ή τα φάρμακα που θα πάρω για τη θεραπεία του; Επειδή είμαι πολύ επιφυλακτική με το θέμα των φαρμάκων, ειδικά τώρα, θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να περιμένω να το αντιμετωπίσω μετά τη γέννα ή όχι.
Ευχαριστώ.
__________________
Ο χρήστης erofma δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 04-02-13, 23:30   #377
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο erofma Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατρέ καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική συμβολή σας στην ενημέρωσή μας. Ας αναφερθώ κι εγώ με τη σειρά μου στη δική μου περίπτωση: Διανύω τον 3ο μήνα εγκυμοσύνης κι οι εξετάσεις μου είναι πολύ καλές. Όλες εκτός από την εξέταση για ουρεόπλασμα που το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η γιατρός μου με καθησύχασε λέγοντάς μου ό,τι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θα το αντιμετωπίσουμε με θεραπεία εφόσον κλείσω και τη 12η εβδομάδα. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, ωστόσο. Μπορεί να προκαλέσει διακοπή της κύησης ή πρόβλημα στο έμβρυο; Και τι είναι λιγότερο επικίνδυνο, το ουρεόπλασμα ή τα φάρμακα που θα πάρω για τη θεραπεία του; Επειδή είμαι πολύ επιφυλακτική με το θέμα των φαρμάκων, ειδικά τώρα, θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να περιμένω να το αντιμετωπίσω μετά τη γέννα ή όχι.
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα,

Το ουρεόπλασμα έχει συνδεθεί με πρόκληση αποβολών όμως σε τι ποσοστό αυξάνει το σχετικό κίνδυνο δεν είναι γνωστό. Σίγουρα δε θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο αν και καλό είναι να αντιμετωπίζεται.

Θα συμφωνήσω με τη στρατηγική που σας προτείνει η γιατρός σας, αυτή εφαρμόζω κι εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά το πρώτο τρίμηνο οι πιθανές παρενέργειες της αγωγής είναι απειροελάχιστες και επιπλέον η αντίβιωση που χρησιμοποιείται κατά του ουρεοπλάσματος θεωρείται από τις ασφαλείς στην εγκυμοσύνη. Συνεπώς θα σας συμβούλευα να την πάρετε χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 04-02-13, 23:57   #378
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μίνα_ Εμφάνιση μηνυμάτων
καλημέρα γιατρε ειμαι τριαντα χρονων και προσπαθουμε με τον αντρα μου 2 χρονια για παιδι. πριν απο ενα χρονο ειχα μια βιοχημικη εγκυμοσυνη κ εκτοτε τπτ.ακομη ομως μια αποβολη ειχα κ πριν δεκα χρονια με διαφορετικο συντροφο τοτε.πιστευτε οτι ειναι ανησυχητικο κ εχω μεγαλες πιθανοτητες για ακομη μια αποβολη? τι εξετασεις συστηνετε να κανουμε? υπαρχουν καποια προληπτικα φαρμακα σε περιπτωση κυησης?
Καλησπέρα,

Οι αποβολές από μόνες τους δεν είναι τόσο ανησυχητικές δεδομένου ότι μεσολάβησαν πολλά χρόνια μεταξύ τους. Θεωρώ όμως ότι μια και προσπαθείτε ήδη δύο χρόνια καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιο γυναικολόγο για να σας καθοδηγήσει σχετικά με τις απαραίτητες εξετάσεις. Δυστυχώς επειδή αυτές διαφέρουν κατά περίπτωση δε θα μπορούσα να σας συστήσω εξ αποστάσεως ποιες σας χρειάζονται.

Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε μπορώ να σας στείλω τα στοιχεία συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη με προσωπικό μήνυμα.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 05-02-13, 00:22   #379
athen@
 
Εγγραφή: 17-10-2011
Μηνύματα: 44
athen@ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή καμπυλη σακχαρου

καλησπερα γιατρε,θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την καμπυλη σακχαρου που εκανα πριν 2 μερες:

Με ληψη 75g γλυκοζης:

Σακχαρο νηστειας:83
σακχαρο 60' :89
σακχαρο 120' :52
σακχαρο 180' :33
σακχαρο 300' :88

Αν δεν κανω λαθος μου εχετε πει οτι δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο οτι εχουν σχεση οι αποβολες με το σακχαρο, αλλα θα ηθελα να ριξετε μια ματια γιατι οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες.

Ευχαριστω για ακομα μια φορα
Ο χρήστης athen@ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 05-02-13, 02:18   #380
Μίνα_
 
Εγγραφή: 18-01-2013
Περιοχή: Salonika
Μηνύματα: 199
Μίνα_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Μιχαλόπουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα,

Οι αποβολές από μόνες τους δεν είναι τόσο ανησυχητικές δεδομένου ότι μεσολάβησαν πολλά χρόνια μεταξύ τους. Θεωρώ όμως ότι μια και προσπαθείτε ήδη δύο χρόνια καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιο γυναικολόγο για να σας καθοδηγήσει σχετικά με τις απαραίτητες εξετάσεις. Δυστυχώς επειδή αυτές διαφέρουν κατά περίπτωση δε θα μπορούσα να σας συστήσω εξ αποστάσεως ποιες σας χρειάζονται.

Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε μπορώ να σας στείλω τα στοιχεία συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη με προσωπικό μήνυμα.
ευχαριστω πολυ για την απαντηση..εκανα καποιες εξετασεις αιματος που ειναι για ζαχαρο, θηροειδη χλαμυδια κα κ ηταν καλες.σε ποια περιπτωση κανουν εξετασεις για θρομβοφιλια και καρυοτυπο? ξερω οτι ειναι λιγο ακριβες κ μαλλον γι αυτο δεν τις συστηνουν απ ευθειας οι γιατροι. εσεις τι θα με συμβουλευατε?να τις κανω?
Ο χρήστης Μίνα_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 06-02-13, 00:04   #381
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μίνα_ Εμφάνιση μηνυμάτων
ευχαριστω πολυ για την απαντηση..εκανα καποιες εξετασεις αιματος που ειναι για ζαχαρο, θηροειδη χλαμυδια κα κ ηταν καλες.σε ποια περιπτωση κανουν εξετασεις για θρομβοφιλια και καρυοτυπο? ξερω οτι ειναι λιγο ακριβες κ μαλλον γι αυτο δεν τις συστηνουν απ ευθειας οι γιατροι. εσεις τι θα με συμβουλευατε?να τις κανω?

Οι εξετάσεις θρομβοφιλίας, αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου και ο καρυότυπος γονέων γίνονται συνήθως επί επαναλαμβανόμενων αποβολών, δηλαδή διαδοχικών αποβολών πρώτου τριμήνου που απέχουν μικρό διάστημα μεταξύ τους (μήνες, ένα-δυο χρόνια) χωρίς να παρεμβληθούν φυσιολογικές κυήσεις. Στη Βρετανία οι εξετάσεις αυτές δικαιολογούνται μόνο μετά τις τρεις διαδοχικές αποβολές λόγω υψηλού κόστους και για να αποκλειστεί κατά το δυνατό η πιθανότητα να πρόκειται για τυχαία γεγονότα (η συχνότητα τριών διαδοχικών αποβολών είναι μικρή, μόλις 1-2% και συχνά υποκρύπτει παθολογία).

Στη χώρα μας που δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες θεωρώ λογικό να γίνονται μετά από δυο ή τρεις αποβολές αλλά σίγουρα όχι μετά από μόνο μία που είναι αρκετά συχνό φαινόμενο (συχνότητα 10-15%) και δεν προδικάζει κάποια παθολογική προδιάθεση.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 06-02-13, 00:11   #382
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο athen@ Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα γιατρε,θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την καμπυλη σακχαρου που εκανα πριν 2 μερες:

Με ληψη 75g γλυκοζης:

Σακχαρο νηστειας:83
σακχαρο 60' :89
σακχαρο 120' :52
σακχαρο 180' :33
σακχαρο 300' :88

Αν δεν κανω λαθος μου εχετε πει οτι δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο οτι εχουν σχεση οι αποβολες με το σακχαρο, αλλα θα ηθελα να ριξετε μια ματια γιατι οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες.

Ευχαριστω για ακομα μια φορα

Καλησπέρα,

Η όποια σύνδεση έχει γίνει μεταξύ αποβολών και σακχάρου αφορά τη δυσανεξία γλυκόζης, δηλαδή υψηλές τιμές σακχάρου στην καμπύλη. Οι δικές σας μπορεί να είναι όντως ιδιαίτερα χαμηλές στις 2 & 3 ώρες όμως αυτό δε έχει σχετιστεί με αποβολές, τουλάχιστον εξ' όσων έχω γνωρίζω από την ως τώρα βιβλιογραφία.

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ενδοκρινολόγο σχετικά με τα αποτελέσματά σας σε περίπτωση που υποκρύπτουν κάτι άλλο. Πιθανώς να είναι μέσα στα αποδεκτά πλαίσια και να μη χρειάζεται κάτι περαιτέρω αλλά καλύτερα να το επιβεβαιώσουν οι ειδικοί.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 06-02-13, 18:41   #383
nastasia
 
Εγγραφή: 21-03-2010
Περιοχή: chez moi!
Μηνύματα: 110
nastasia χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Γιατρε καλησπέρα.
Σε λιγο μπαινω στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσυνης και θα κάνω την ροφιλακ καθως έχω ρεζους αρνητικο. Είναι η τριτη μου εγκυμοσυνη και εχω κάνει τη συγκεκριμένη ένεση και τις δυο προηγούμενες φορές. Όλα πηγαν μια χαρά παρολο που τα δυο προηγουμενα μωράκια έχουν ρεζους θετικό. Τωρα έχω αλλάξει γιατρό και δεν μου έχει πει μεχρι τωρα να κάνω έμμεσο coobs. Προφανώς δεν το θεωρεί απαραίτητο? Υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό στο μωρό λόγω της ασυμβατότητας? Είμαι 100% προστατευμένη? Να σας πω ότι έχουν μεσολαβήσει 4 χρονια από τον τελευταίο τοκετό.
Ευχαριστώ.
Ο χρήστης nastasia δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 07-02-13, 02:16   #384
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nastasia Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατρε καλησπέρα.
Σε λιγο μπαινω στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσυνης και θα κάνω την ροφιλακ καθως έχω ρεζους αρνητικο. Είναι η τριτη μου εγκυμοσυνη και εχω κάνει τη συγκεκριμένη ένεση και τις δυο προηγούμενες φορές. Όλα πηγαν μια χαρά παρολο που τα δυο προηγουμενα μωράκια έχουν ρεζους θετικό. Τωρα έχω αλλάξει γιατρό και δεν μου έχει πει μεχρι τωρα να κάνω έμμεσο coobs. Προφανώς δεν το θεωρεί απαραίτητο? Υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό στο μωρό λόγω της ασυμβατότητας? Είμαι 100% προστατευμένη? Να σας πω ότι έχουν μεσολαβήσει 4 χρονια από τον τελευταίο τοκετό.
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα,

Εφόσον έχετε κάνει τη Rhophylac και στις δυο προηγούμενες κυήσεις (ειδικά μετά τον τοκετό) είναι απίθανο να έχετε ευαισθητοποιηθεί από τα rhesus θετικά παιδιά σας. Η αποτελεσματικότητα των ενέσεων αυτών είναι τόσο μεγάλη όταν γίνονται τη σωστή στιγμή που ούτε κι εγώ θα σας συνιστούσα να κάνετε έμμεση Coombs μια και δε θα αλλάξει κάτι. Απλά κάντε τη Rhophylac στις 28 εβδομάδες και μετά τη γέννα όπως προγραμματίζατε και μην ανησυχείτε για το θέμα.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 12-02-13, 19:45   #385
zizelpatra
 
Εγγραφή: 12-01-2011
Περιοχή: patra
Μηνύματα: 86
zizelpatra ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλησπέρα σας!
θα ήθελα να μου απαντήσετε αν μπορείτε σχετικά με τον προβληματισμό μου.
είμαι στο δεύτερο κύκλο clomiphene citrate και σήμερα στην 21 μέρα.
ο γιατρός μου μου είχε πει πως μέχρι την κυριακή θα είχα ωορρηξία, την πέμπτη 17 μέρα με μέτρησε 18 χιλιοστά.
έκανα καθημερινά από δύο τεστ και τελικά ωορρηξία δεν κατάλαβα..
πήγα στο γιατρό πάλι χθες και στον υπέρηχο είδε πως τελικά έγινε κύστη 28 χιλιοστών και ότι δυστυχώς χάσαμε ένα κύκλο.
εγώ σήμερα όμως είχα πόνους χαμηλά στη κοιλιά και κρυάδες, δέκατα και έκανα ένα τεστ το πρωί και βγήκε θετικό.
τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? είμαι τόσο απογοητευμένη και μπερδεμένη...
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
__________________
...Θέλω κι εγώ το δικό μου ΑΣΤΕΡΙ...
Ο χρήστης zizelpatra δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 15-02-13, 15:48   #386
sofia78
 
Εγγραφή: 15-02-2013
Μηνύματα: 4
sofia78 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλησπέρα γιατρε,
θα ηθελα τα φωτα σας....
προσπαθουμε για παιδακι με τον αντρα μου 5 χρονια,εχω πολυκυστικες ωοθηκες και ο αντρας μου σπερμα μεσα στα ορια,σε αυτα τα χρονια εχω κανει
11-2008 σαλπιγγογραφια,η οποια εδειξε συμφυσεις,αλλα μου ειπαν οτι δεν πειρζουν
01-2009 εως 06-2009 θεραπεια προκλησης ωοθυλακιορηξιας (με χαπια με υπερηχογραφικο ελεγχο και ενεση pregnyl)
αλλαξαμε γιατρο
11-2011 υστεροσκοπηση για λυση συμφυσεων μητρας,
01-2012 εξωσωματικη
07-2012 εξωσωματικη
αλλαξαμε γιατρο(λογω μετακομισης) και
02-2013 στο υπερηχο που εκανα την 18η μερα βγηκαν τα εξης:
μητρα προσθια κλιση και καμψη
ενδομητριο καλη απεικονηση 4,9 παχος
δεξια ωοθηκη ορατη,φυσιολογικη μορφολογια ,περιγραμμα ομαλο,διαστασεις30mm*28mm*32mm ,ογκος14.1cm3
αριστερη ωοθηκη ορατη,φυσιολογικη μορφολογια ,περιγραμμα ομαλο,διαστασεις 30mm*31mm*37mm ,ογκος18cm3
1,βλενογονος ουροδοχου κυστης φυσιολογικος
2.κυστεομητρικη πτυχη ομαλης συνοχης
3.περιοχη ιερομητρικου συνδεσμου ομαλη
4.τραχηλος φυσιολογικος,ευκινητος,ακολουθώντας τις κινησεις του ηχοβολεα
Κατα το τετραδιαστατο real time υπερηχογραφημα παρατηρηθηκε εμμεση ένδειξη δυσχερειας διαβατότητας σαλπιγγας αριστερα καθως και ετερογενης ηχογενεια στο εσωτερικο του ενδομητριου.Πιθανα αποτοκος προ παρουσιας συμφυσεων στο ενδομητριο
το σπερμα ειναι ικανοποιητικο
και ο γιατρος μας ειπε να κανω
1.λαπαροσκοπηση για να δει αν υπαρχει κατι αλλο και να το διορθωσει
2.νεαροποιηση που αν καταλαβα καλα ειναι η αποξεση,για την οποια εχω ενα φοβο και
3.μετα απο αυτα να βαλω σπιραλ για ενα μηνα για να βοηθησει το ενδομητριο και μετα θα κανουμε προσπαθειες μονοι μας για ενα 6μηνο ...και βλεπουμε
τα 2 τελευταια με φοβησαν και η αποξεση αλλα και το σπιραλ κατευθειαν μετα την αποξεση,ή νεαροποιηση,οπως μας την ειπε και.... αμφιβαλω.... για αυτο θα ηθελα τη γνωμη σας
Σας ευχαριστω προκαταβολικα
Ο χρήστης sofia78 δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 16-02-13, 01:43   #387
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zizelpatra Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα σας!
θα ήθελα να μου απαντήσετε αν μπορείτε σχετικά με τον προβληματισμό μου.
είμαι στο δεύτερο κύκλο clomiphene citrate και σήμερα στην 21 μέρα.
ο γιατρός μου μου είχε πει πως μέχρι την κυριακή θα είχα ωορρηξία, την πέμπτη 17 μέρα με μέτρησε 18 χιλιοστά.
έκανα καθημερινά από δύο τεστ και τελικά ωορρηξία δεν κατάλαβα..
πήγα στο γιατρό πάλι χθες και στον υπέρηχο είδε πως τελικά έγινε κύστη 28 χιλιοστών και ότι δυστυχώς χάσαμε ένα κύκλο.
εγώ σήμερα όμως είχα πόνους χαμηλά στη κοιλιά και κρυάδες, δέκατα και έκανα ένα τεστ το πρωί και βγήκε θετικό.
τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? είμαι τόσο απογοητευμένη και μπερδεμένη...
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα,

Αυτό που καταλαβαίνω από την περιγραφή σας είναι ότι ανταποκριθήκατε στην αγωγή και παράχθηκαν ωοθυλάκια αλλά δεν έγινε ωορρηξία, δηλαδή δεν απελευθερώθηκαν ωάρια. Αυτό μπορεί να συμβεί κάποιες φορές παρά τη φυσιολογική ανάπτυξη των ωοθυλακίων και παρόλο που είναι απογοητευτικό δεν προδικάζει την εξέλιξη της προσπάθειας στους επόμενους κύκλους. Το υπερηχογράφημα είναι η καλύτερη μέθοδος παρακολούθησης της ανταπόκρισης στην αγωγή και θα έτεινα να εμπιστευτώ αυτό παρά το τεστ ωορρηξίας που μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες.
Έχετε υπόψη σας πάντως ότι εάν υπάρχει πρόβλημα ωορρηξίας είναι δυνατό να την προκαλέσουμε και με φάρμακα (Pregnyl) οπότε μην ανησυχείτε.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 16-02-13, 02:10   #388
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sofia78 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα γιατρε,
θα ηθελα τα φωτα σας....
προσπαθουμε για παιδακι με τον αντρα μου 5 χρονια,εχω πολυκυστικες ωοθηκες και ο αντρας μου σπερμα μεσα στα ορια,σε αυτα τα χρονια εχω κανει
11-2008 σαλπιγγογραφια,η οποια εδειξε συμφυσεις,αλλα μου ειπαν οτι δεν πειρζουν
01-2009 εως 06-2009 θεραπεια προκλησης ωοθυλακιορηξιας (με χαπια με υπερηχογραφικο ελεγχο και ενεση pregnyl)
αλλαξαμε γιατρο
11-2011 υστεροσκοπηση για λυση συμφυσεων μητρας,
01-2012 εξωσωματικη
07-2012 εξωσωματικη
αλλαξαμε γιατρο(λογω μετακομισης) και
02-2013 στο υπερηχο που εκανα την 18η μερα βγηκαν τα εξης:
μητρα προσθια κλιση και καμψη
ενδομητριο καλη απεικονηση 4,9 παχος
δεξια ωοθηκη ορατη,φυσιολογικη μορφολογια ,περιγραμμα ομαλο,διαστασεις30mm*28mm*32mm ,ογκος14.1cm3
αριστερη ωοθηκη ορατη,φυσιολογικη μορφολογια ,περιγραμμα ομαλο,διαστασεις 30mm*31mm*37mm ,ογκος18cm3
1,βλενογονος ουροδοχου κυστης φυσιολογικος
2.κυστεομητρικη πτυχη ομαλης συνοχης
3.περιοχη ιερομητρικου συνδεσμου ομαλη
4.τραχηλος φυσιολογικος,ευκινητος,ακολουθώντας τις κινησεις του ηχοβολεα
Κατα το τετραδιαστατο real time υπερηχογραφημα παρατηρηθηκε εμμεση ένδειξη δυσχερειας διαβατότητας σαλπιγγας αριστερα καθως και ετερογενης ηχογενεια στο εσωτερικο του ενδομητριου.Πιθανα αποτοκος προ παρουσιας συμφυσεων στο ενδομητριο
το σπερμα ειναι ικανοποιητικο
και ο γιατρος μας ειπε να κανω
1.λαπαροσκοπηση για να δει αν υπαρχει κατι αλλο και να το διορθωσει
2.νεαροποιηση που αν καταλαβα καλα ειναι η αποξεση,για την οποια εχω ενα φοβο και
3.μετα απο αυτα να βαλω σπιραλ για ενα μηνα για να βοηθησει το ενδομητριο και μετα θα κανουμε προσπαθειες μονοι μας για ενα 6μηνο ...και βλεπουμε
τα 2 τελευταια με φοβησαν και η αποξεση αλλα και το σπιραλ κατευθειαν μετα την αποξεση,ή νεαροποιηση,οπως μας την ειπε και.... αμφιβαλω.... για αυτο θα ηθελα τη γνωμη σας
Σας ευχαριστω προκαταβολικα

Καλησπέρα,

Μιλώντας γενικά οι συμφύσεις στο εσωτερικό της μήτρας είναι δύσκολο να διαγνωστούν με υπερηχογράφημα, όπως επίσης και η διαβατότητα των σαλπίγγων. Εφόσον τέθηκε η υποψία όμως, η καλύτερη μέθοδος για έλεγχο του ενδομητρίου είναι πράγματι η υστεροσκόπηση.

Προσωπικά δε θεωρώ ότι η απόξεση έχει θέση σε περιπτώσεις όπως η δική σας. Υπάρχουν ειδικά υστεροσκοπικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε για λύση τυχόν συμφύσεων, πολύ λεπτά και πολύ ακριβή. Με αυτά αποφεύγεται ο άσκοπος τραυματισμός της μήτρας που προκαλεί ως ένα βαθμό η απόξεση. Σε περιπτώσεις εκτεταμένων συμφύσεων, αφού λυθούν όντως μπορεί να τοποθετηθεί προσωρινά σπιράλ για αποφυγή δημιουργίας νέων και αυτό δεν επηρεάζει μακροπρόθεσμα τη γονιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τη λαπαροσκόπηση, έχω κάποιες αμφιβολίες ότι θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Μια και ήδη έχετε μπει στο παρελθόν σε διαδικασία εξωσωματικής (δεδομένων και των πολυκυστικών ωοθηκών), το αν οι σάλπιγγες είναι διαβατές ή όχι είναι θέμα χωρίς πρακτική σημασία. Ούτως ή άλλως οι σάλπιγγες δεν παίζουν κάποιο ρόλο στην εξωσωματική και δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να την επηρεάσει και δε θα φαινόταν στον υπέρηχο.

Γνώμη μου είναι λοιπόν ότι η υστεροσκόπηση αρκεί. Θα εξασφαλίσει ότι η κοιλότητα της μήτρας είναι κατάλληλη για να φιλοξενήσει τυχόν έμβρυο και από εκεί και πέρα μπορείτε να προσπαθήσετε πάλι με εξωσωματική που σας δίνει και τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 16-02-13, 11:13   #389
sofiafil
 
Εγγραφή: 22-02-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 42
sofiafil ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλημερα γιατρε,

Εχω αρρωστησει και θα παιρνω μεχρι και τη 10η μερα του κυκλου μου αντιβιωση, εισπνοες λογω εντονου βηχα και αντιαλλεργικα χαπια. Ο κυκλος μου ειναι 30-31 μερες.Με τον αντρα μου προσπαθουμε για παιδακι. Υπαρχει κινδυνος εαν η συλληψη γινει αυτο το μηνα?

Σας ευχαριστω πολυ.
Ο χρήστης sofiafil δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 16-02-13, 11:27   #390
marial1980
 
Εγγραφή: 08-03-2012
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 4
marial1980 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γιατρε καλημερα, ηθελα να με βοηθησετεσε κατι.προσαπθω εδω κ 1 χρονο με κλομιφιν για 6 μηνες και για 3 κυκλους με αλτερμον για σπερματεχγυση ομως κααφεραμε μονο ον δευτερο να την κανουμε γιατι την πρωτη κ την τριτη εσπασαν τα ωοθηλακια μια μερα μετα τον τελευταιο υπερηχομε μεγεθοσ 16,5.γιατι μπορει να συνβαινει αυτο?? η τριη φοραηταν αυτην την βδομαδα που διανιουμε.την πεμπτη θα εκανα σπερματεγχυση την τρικη εκανα ωορηξια.ο ειδαμε σ το υπερηχο κ ηρθαμε σε επαφη εχω ελπιδες????
Ο χρήστης marial1980 δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 16-02-13, 16:44   #391
Μίνα_
 
Εγγραφή: 18-01-2013
Περιοχή: Salonika
Μηνύματα: 199
Μίνα_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλησπερα γιατρε! εκανα πρωτη χοριακη εχθες κ το αποτ/μα ηταν μολις 31μοναδες. τελευταια περιοδο ειχα 15/1 κ ωορυξια απο 28-30/1. Εχω απογοητευτει απο την τιμη ειναι ανησυχητικα χαμηλη???? την προηγουμενη φορα αν κ δεν προχωρησε η εγκυμοσυνη ειχα 140μοναδες 2μερες πριν την αναμενομενη περιοδο
Ο χρήστης Μίνα_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 18-02-13, 22:55   #392
Μίνα_
 
Εγγραφή: 18-01-2013
Περιοχή: Salonika
Μηνύματα: 199
Μίνα_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μίνα_ Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα γιατρε! εκανα πρωτη χοριακη εχθες κ το αποτ/μα ηταν μολις 31μοναδες. τελευταια περιοδο ειχα 15/1 κ ωορυξια απο 28-30/1. Εχω απογοητευτει απο την τιμη ειναι ανησυχητικα χαμηλη???? την προηγουμενη φορα αν κ δεν προχωρησε η εγκυμοσυνη ειχα 140μοναδες 2μερες πριν την αναμενομενη περιοδο
τελικα γιατρε εκανα δευτερη χοριακη σημερα κ μετα απο 3μερες πηγε μολις στο 37, ο γυναικολογος μου ειπε να περιμενουμε κ να συνεχισω να παιρνω τα utrogestan.δεν ειναι ξεκαθαρο οτι προκυτε για βιοχημικη?τι ακριβω να περιμενω?ποια ειναι η γνωμη σας εχω μπερδευτει πολυ
Ο χρήστης Μίνα_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 19-02-13, 00:16   #393
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sofiafil Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημερα γιατρε,

Εχω αρρωστησει και θα παιρνω μεχρι και τη 10η μερα του κυκλου μου αντιβιωση, εισπνοες λογω εντονου βηχα και αντιαλλεργικα χαπια. Ο κυκλος μου ειναι 30-31 μερες.Με τον αντρα μου προσπαθουμε για παιδακι. Υπαρχει κινδυνος εαν η συλληψη γινει αυτο το μηνα?

Σας ευχαριστω πολυ.
Καλησπέρα,

Αυτό εξαρτάται από το τι ακριβώς φάρμακα παίρνετε. Πάντως σε γενικές γραμμές αν δεν σας έχουν δώσει κάτι ιδιαίτερα ασύμβατο με εγκυμοσύνη δε θα περίμενε κανείς να υπάρχει πρόβλημα αν η σύλληψη γίνει σ'αυτό τον κύκλο.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 19-02-13, 00:26   #394
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μίνα_ Εμφάνιση μηνυμάτων
τελικα γιατρε εκανα δευτερη χοριακη σημερα κ μετα απο 3μερες πηγε μολις στο 37, ο γυναικολογος μου ειπε να περιμενουμε κ να συνεχισω να παιρνω τα utrogestan.δεν ειναι ξεκαθαρο οτι προκυτε για βιοχημικη?τι ακριβω να περιμενω?ποια ειναι η γνωμη σας εχω μπερδευτει πολυ
Καλησπέρα,

Φοβάμαι ότι οι τιμές της β-χοριακής σας είναι χαμηλές και πρακτικά αμετάβλητες το τελευταίο τριήμερο (37 από 31 δεν είναι ιδιαίτερη μεταβολή). Αν και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι πρόκειται να συμβεί θα περίμενα ταχύτερη άνοδο αν η κύηση αναπτυσσόταν κανονικά. Παρόλα αυτά επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμα θα είχε νόημα μια ακόμα επανάληψη σε λίγες ημέρες για επιβεβαίωση.
Η λήψη Utrogestan δε θεωρώ ότι θα είχε ιδιαίτερο νόημα.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 19-02-13, 00:35   #395
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marial1980 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατρε καλημερα, ηθελα να με βοηθησετεσε κατι.προσαπθω εδω κ 1 χρονο με κλομιφιν για 6 μηνες και για 3 κυκλους με αλτερμον για σπερματεχγυση ομως κααφεραμε μονο ον δευτερο να την κανουμε γιατι την πρωτη κ την τριτη εσπασαν τα ωοθηλακια μια μερα μετα τον τελευταιο υπερηχομε μεγεθοσ 16,5.γιατι μπορει να συνβαινει αυτο?? η τριη φοραηταν αυτην την βδομαδα που διανιουμε.την πεμπτη θα εκανα σπερματεγχυση την τρικη εκανα ωορηξια.ο ειδαμε σ το υπερηχο κ ηρθαμε σε επαφη εχω ελπιδες????
Καλησπέρα,

Επειδή κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της δεν μπορώ να είμαι πολύ συγκεκριμένος όμως σε κάποιες περιπτώσεις η ωορρηξία μπορεί να γίνει και πριν το ωοθυλάκιο φτάσει τα 18-20mm. Γενικά αν έχετε επαφή εντός 24 ωρών από την ωορρηξία έχετε ελπίδες για εγκυμοσύνη, εφόσον δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα γονιμότητας. Μήπως θα έπρεπε να προγραμματίζετε κάποιες επαφές και πριν την αναμενόμενη ωορρηξία ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης, πέρα από το αν τελικά γίνεται ή όχι η σπερματέγχυση;
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 19-02-13, 10:20   #396
triagourounakia
 
Εγγραφή: 10-08-2011
Περιοχή: χαλκιδα
Μηνύματα: 5
triagourounakia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή τεταρτη καισαρικη τομη

καλησπερα γιατρε.
ειχα τρεις εγκυμοσυνες και στις τρεις γεννησα με καισαρικη τομη εξαιτιας ισχιακης προβολης του πρωτου.
πρωτη καισαρικη : 17-10-2007
δευτερη καισαρικη : 26-11-2009
τριτη καισαρικη : 1-7-2011
να αναφερω οτι και οι τρεις εγκυμοσυνες ηταν πολυ καλες χωρις προβληματα εκτος της κουρασης στην τριτη εξαιτιας των αλλων δυο παιδιων.
εδω και 5 μηνες εχω σταματησει τα αντισυλληπτικα, επειδη τα επαιρνα πολλα χρονια, και εχω επαφες με το συζυγο μου ελευθερα.
με απασχολει πολυ το θεμα μιας τεταρτης εγκυμοσυνης και δεδομενου οτι θα γεννησω παλι με καισαρικη φοβαμαι παρα πολυ.
θελω λοιπον να με ενημερωσετε για τους κινδυνους που εχει μια τεταρτη καισαρικη, αν υπάρχουν, τι πρεπει να προσεξω και γενικα ποσες καισαρικες επιτρεπεται να κανει μια γυναικα,
επισης εχω ακουσει για τη ρηξη μητρας, τι ακριβως ειναι και ποτε μπορει να συμβει.
ξεχασα να αναφερω οτι στις τρεις προηγουμενες εγκυμοσυνες ειχα τρεις διαφορετικους γιατρους, οποτε αν μεινω ξανα εγκυος φοβαμαι γιατι δε ξερω ποιον γιατρο να επιλεξω ωστε να με κανει να αισθανθω καλα με ολους αυτους τους φοβους μου.
ευχαριστω.
Ο χρήστης triagourounakia δεν είναι συνδεδεμένος  
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 19-02-13, 15:44   #397
kriaraki84
 
Το avatar του χρήστη kriaraki84
 
Εγγραφή: 22-06-2011
Περιοχή: Γαλατάς, Μεσολόγγι
Μηνύματα: 158
kriaraki84 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Γιατρε μου καλησπερα...
Γενησα στις 24/10 με καισαρικη...40εβδομαδων εσπασαν τα νερα μου 9 ωρες φυσιολογικοι πονοι,μετα μου εδωσαν φαρμακο 40mg και μου εκαναν και ενεση απο κατω.11 ωρες με τεχνιτους (εκει νομιζα οτι πεθαινα).διαστολη 7 το μωρο εχανε παλμους και με βαλαν καισαρικη τελικα. Θα ηθελα την γνωμη σας αν θα μπορουσα τελικα να γεννησω φυσιολογικα. Μου ειπαν δεν προλαβαινουμε το μωρο απο 163 εχει παει 72. Είμαι 28 χρονων και θελω και 2ο παιδακι.. Ο γιατρος μου που με ειδε μετα την γεννα μου ειπε αφου καναμε και κολπικο και εξωτερικο υπερηχο οτι ολα ειναι οκ. Και οτι η τομη μου εχει θρεψει. Αλλα προς το παρον δεν με αφηνει να μεινω εγκυος ειναι πολυ νωρις ακομα λεει. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας? Εκεινος λεει τουλαχιστον 1 χρονο. Εσεις ποσο διαστημα δινετε? Τι μπορεις να παθεις αν μεινεις εγκυος νοριτερα?
__________________
Ο χρήστης kriaraki84 δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 19-02-13, 23:47   #398
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο triagourounakia Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα γιατρε.
ειχα τρεις εγκυμοσυνες και στις τρεις γεννησα με καισαρικη τομη εξαιτιας ισχιακης προβολης του πρωτου.
πρωτη καισαρικη : 17-10-2007
δευτερη καισαρικη : 26-11-2009
τριτη καισαρικη : 1-7-2011
να αναφερω οτι και οι τρεις εγκυμοσυνες ηταν πολυ καλες χωρις προβληματα εκτος της κουρασης στην τριτη εξαιτιας των αλλων δυο παιδιων.
εδω και 5 μηνες εχω σταματησει τα αντισυλληπτικα, επειδη τα επαιρνα πολλα χρονια, και εχω επαφες με το συζυγο μου ελευθερα.
με απασχολει πολυ το θεμα μιας τεταρτης εγκυμοσυνης και δεδομενου οτι θα γεννησω παλι με καισαρικη φοβαμαι παρα πολυ.
θελω λοιπον να με ενημερωσετε για τους κινδυνους που εχει μια τεταρτη καισαρικη, αν υπάρχουν, τι πρεπει να προσεξω και γενικα ποσες καισαρικες επιτρεπεται να κανει μια γυναικα,
επισης εχω ακουσει για τη ρηξη μητρας, τι ακριβως ειναι και ποτε μπορει να συμβει.
ξεχασα να αναφερω οτι στις τρεις προηγουμενες εγκυμοσυνες ειχα τρεις διαφορετικους γιατρους, οποτε αν μεινω ξανα εγκυος φοβαμαι γιατι δε ξερω ποιον γιατρο να επιλεξω ωστε να με κανει να αισθανθω καλα με ολους αυτους τους φοβους μου.
ευχαριστω.
Καλησπέρα,

Το πρώτο πράγμα που θα σας πω είναι ότι παρόλο που για τα δεδομένα της χώρας μας 4 καισαρικές είναι μάλλον ασυνήθιστες, σε άλλες χώρες που οι οικογένειες είναι μεγαλύτερες 4 ή και περισσότεροι τοκετοί με καισαρική είναι αρκετά συχνοί.

Η προσωπική μου εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις στη Βρετανία είναι ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή κατά την καισαρική λόγω του ότι συχνά υπάρχουν συμφύσεις. Συμφύσεις είναι η ανάπτυξη ουλώδους ιστού ως αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων, ο οποίος κάνει γειτονικά όργανα να "κολλούν" μεταξύ τους - π.χ. η ουροδόχος κύστη στη μήτρα. Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές οι συμφύσεις αυτές πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν προσεκτικά κατά την καισαρική, οπότε χρειάζεται ο χειρουργός να έχει σχετική εμπειρία. Πάντως για χειρουργό που έχει κατάλληλη εκπαίδευση αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα και δε θα πρέπει να σας ανησυχεί.

Σχετικά με τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη η πιθανότητα ρήξης υπάρχει μεν αλλά είναι πολύ μικρή. Ως ρήξη εννοείται το "άνοιγμα" της τομής επί της μήτρας λόγω κακής επούλωσης, που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και δυσπραγία του εμβρύου. Ρήξη μπορεί να συμβεί επειδή στην εγκυμοσύνη ο μυς της μήτρας σταδιακά "τεντώνει" και ασκείται τάση στο σημείο που έγινε η τομή, όμως τελικά είναι ιδιαίτερα σπάνια, ακόμα και με ιστορικό τριών καισαρικών. Συνήθως ρήξη φοβόμαστε όταν αρχίσουν οι συσπάσεις του τοκετού επειδή η πίεση εντός της μήτρας αυξάνει σημαντικά, γι'αυτό και σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμούμε την προγραμματισμένη καισαρική.

Νομίζω πάντως ότι σας έχουν θορυβήσει περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε αναφορικά με τις πιθανές επιπλοκές. Η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πηγαίνει πολύ καλά και χωρίς προβλήματα, και όπως είπα και παραπάνω δεν μιλάμε για κάτι το παράτολμο ή το εξωπραγματικό. Το πιθανότερο είναι πως θα έχετε μια καθόλα φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό, και αν μη τι άλλο θα θεωρούσα το γεγονός ότι είχατε ως τώρα τρεις επιτυχημένες εγκυμοσύνες ως πλεονέκτημα!
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 20-02-13, 00:05   #399
Γιώργος Μιχαλόπουλος
Πρώην Εθελοντ. Επιστημ. Συνεργάτης
 
Εγγραφή: 15-06-2012
Περιοχή: Βριλήσσια
Μηνύματα: 571
Γιώργος Μιχαλόπουλος ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kriaraki84 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατρε μου καλησπερα...
Γενησα στις 24/10 με καισαρικη...40εβδομαδων εσπασαν τα νερα μου 9 ωρες φυσιολογικοι πονοι,μετα μου εδωσαν φαρμακο 40mg και μου εκαναν και ενεση απο κατω.11 ωρες με τεχνιτους (εκει νομιζα οτι πεθαινα).διαστολη 7 το μωρο εχανε παλμους και με βαλαν καισαρικη τελικα. Θα ηθελα την γνωμη σας αν θα μπορουσα τελικα να γεννησω φυσιολογικα. Μου ειπαν δεν προλαβαινουμε το μωρο απο 163 εχει παει 72. Είμαι 28 χρονων και θελω και 2ο παιδακι.. Ο γιατρος μου που με ειδε μετα την γεννα μου ειπε αφου καναμε και κολπικο και εξωτερικο υπερηχο οτι ολα ειναι οκ. Και οτι η τομη μου εχει θρεψει. Αλλα προς το παρον δεν με αφηνει να μεινω εγκυος ειναι πολυ νωρις ακομα λεει. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας? Εκεινος λεει τουλαχιστον 1 χρονο. Εσεις ποσο διαστημα δινετε? Τι μπορεις να παθεις αν μεινεις εγκυος νοριτερα?
Καλησπέρα,

Καταρχάς να σας ζήσει! Και μόνο το γεγονός ότι παραμένετε απτόητη με μωράκι 4 μηνών και σκέφτεστε την επόμενη εγκυμοσύνη είναι άξιο συγχαρητηρίων!

Απ' όσο καταλαβαίνω από την περιγραφή σας, στον πρώτο τοκετό έγινε καισαρική λόγω βραδυκαρδίας του εμβρύου, σε διαστολή 7 εκατοστών. Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς μήτρας υπήρχε ανταπόκριση στις συσπάσεις (ανεξάρτητα αν προκλήθηκαν τεχνητοί πόνοι) και η καισαρική δεν έγινε επειδή υπήρχε πρόβλημα μη εξέλιξης ή δυσαναλογίας αλλά για να προστατευθεί το έμβρυο.

Αυτό το σενάριο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για να προσπαθήσετε για φυσιολογικό τοκετό την επόμενη φορά και θα σας πρότεινα να το τολμήσετε. Γυναίκες που έχουν φτάσει σε σημαντική διαστολή στον πρώτο τοκετό όπως εσείς έχουν πολύ καλές πιθανότητες επιτυχημένου VBAC γιατί γνωρίζουμε ήδη ότι ο μηχανισμός συσπάσεων και διαστολής του τραχήλου λειτουργεί φυσιολογικά.

Το ιδανικό ελάχιστο διάστημα μεταξύ τοκετών είναι 18 μήνες, δηλαδή να μείνετε έγκυος 9 μήνες από την τελευταία γέννα. Αυτό ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επιπλοκών, όπως ρήξη της μήτρας κατά τον τοκετό. Δεν σημαίνει ότι αν μείνετε έγκυος πιο πριν θα συμβεί κάτι το φοβερό, απλά ο κίνδυνος επιπλοκών αυξάνει. Θα σας συμβούλευα να δείτε το έγγραφο εδώ γιατί περιέχει πολλές πληροφορίες που νομίζω θα βρείτε χρήσιμες.
__________________
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής


Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.
Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη
Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο
Ο χρήστης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 20-02-13, 00:21   #400
Μίνα_
 
Εγγραφή: 18-01-2013
Περιοχή: Salonika
Μηνύματα: 199
Μίνα_ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Μιχαλόπουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα,

Φοβάμαι ότι οι τιμές της β-χοριακής σας είναι χαμηλές και πρακτικά αμετάβλητες το τελευταίο τριήμερο (37 από 31 δεν είναι ιδιαίτερη μεταβολή). Αν και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι πρόκειται να συμβεί θα περίμενα ταχύτερη άνοδο αν η κύηση αναπτυσσόταν κανονικά. Παρόλα αυτά επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμα θα είχε νόημα μια ακόμα επανάληψη σε λίγες ημέρες για επιβεβαίωση.
Η λήψη Utrogestan δε θεωρώ ότι θα είχε ιδιαίτερο νόημα.
σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση
Ο χρήστης Μίνα_ δεν είναι συνδεδεμένος  
Κλειστό Θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ρωτήστε την ειδικό: Φάνια Βιλλιώτη Ψυχολόγο Συντονιστής Περιεχομένου Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων 92 04-09-14 15:14
Ρωτήστε την ειδικό: Λάγαρη Φωτεινή, Φυσικοθετραπεύτρια ΜΑ ΡΤ Συντονιστής Περιεχομένου Επιστημονικές/-κοί Συνεργάτες ενότητα ερωταπαντήσεων 9 09-02-13 00:58


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:15.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm