Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπινθηρογράφημα MAG3 και έμμεση κυστεογραφία


Recommended Posts

Καλησπέρα ,

 

Το Σεπτεμβρη κλεινουμε τα 2,5 και έχουμε παλλινδρομηση ουρων 2ου βαθμού .

Ο παιδοουρολογος μας συνιστα ημερολόγιο ούρησης μόλις κόψουμε την πάνα ,το οποιο και το καταφεραμε προσφάτως, και έμμεση κυστεογραφία μαζί με MAG3 .

Εχει κάποια μανουλα εμπειρία απο τα παραπάνω? Δηλ τι διαφορετικο έχει η άμεση με την έμμεση κυστεογραφία και τι ακριβώς είναι το δυναμικό σπινθηρογράφημα?

 

 

[edit admin]

Αρχή κειμένου administrator

Δείτε εδώ κείμενο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 Γεώργιος Άρσος http://www.med.auth.gr/depts/burology/ebook/chapter04.html

Από  το Σύγγραμα Ουρολογίας Κεφάλαιο 4
Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

"Το σπινθηρογράφημα μπορεί να είναι στατικό ή δυναμικό. Το στατικό σπινθηρογράφημα, (π.χ. νεφρών με 99mTc DMSA), αποκτάται με τη λήψη μίας εικόνας, αρκετή ώρα μετά τη χορήγηση του ραδιοφαρμάκου, όταν έχει πλέον οριστικοποιηθεί η κατανομή του στον οργανισμό και η συγκέντρωσή του στα διάφορα όργανα. Στο δυναμικό σπινθηρογράφημα (π.χ. νεφρόγραμμα με 99mTc DTPA ή MAG3), η απεικόνιση αρχίζει συγχρόνως με την ταχεία (bolus) χορήγηση του ραδιοφαρμάκου, με λήψη σύντομων διαδοχικών εικόνων (frames) για την απεικόνιση των μεταβολών συγκέντρωσης (κινητική) του ραδιοφαρμάκου στο όργανο. Για τα στατικά και για τα δυναμικά σπινθηρογραφήματα, η ανάλυση των δεδομένων είναι ευχερής με: (1) υπολογισμό της κατανομής του ραδιοφαρμάκου και συνεπώς του λειτουργικού νεφρικού παρεγχύματος μεταξύ των δύο νεφρών στο σπινθηρογράφημα με 99mTc DMSA, και (2) της κινητικής του δια μέσου των νεφρών και τη δημιουργία καμπυλών χρόνου-ενεργότητας όπως οι νεφρογραφικές (νεφρόγραμμα) στην περίπτωση των δυναμικών νεφρικών εξετάσεων με 99mTcDTPA ή 99mTc MAG3.  "

Τέλος κειμένου administrator

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αχ τι τραβανε τα μικρουλια μας... κοριτσι μου δεν ξερω να σου απαντησω γιατι εμεις ειχαμε κανει κυστεουρηθρογραφία(πιθανως την αμεση)οταν ηταν μπεμπουλης... ηθελα μονο να σου πω περαστικα και ευχομαι να εχετε τις καλυτερες απαντησεις....

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμαμαι καλα οι τρεις εξετασεις που αναφερεις ειναι μια. Δηλαδη μπαινει καθετηρας στο μωρο και το μωρο κοιμησμενο καθεται στο σπινθιρογραφο για αρκετη ωρα ωστε να παρακολουθησουν ολη την λειτουργια του ουροποιητικου. Ετσι βλεπουν και τη λειτουργια των νεφρων και πιθανες παλινδρομησεις, ή στασεις ουρων.

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites

foubi ευχαριστω πολύ για τα περαστικά , και σε σας ότι καλύτερο.

 

Ελενα1974, οταν λες κοιμισμενο εννοεις με νάρκωση ? ΑΚομα πρέπει να ουρησει κατα παραγγελία ? Τον καθετηριασμό αν καταλαβα καλά δεν τον γλιτωνουμε απλά δεν παιρνει την ακτινοβολία της κυστεογραφίας σωστά? Θυμασαι μήπως για ποσες ώρες ή μέρες δεν πρέπει να ερθει σε επαφή με μωρά και εγκύους λόγω του σπινθηρογραφήματος ???

 

Ευχαρισ΄τω προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

δινουν στο μωρο ενα φαρμακο και κοιμαται. Οχι δεν ειναι ναρκωση. απλα κοιμαται γιτι θελουν να ειναι ακινητο και να γινονται σωστα οι ληψεις. Ειδα οτι δε μεγαλυτερα παιδακια δεν εβαζαν καθετηρα γιατι μπορουσαν ν απανε τουαλετα κατα παραγγελια. Τωρα στην περιπτωση σας που ειναι σε ενδιαμεση ηλικια δεν ξερω τι γινεται. Και μου ειχαν πει για ενα 24ωρο μακρια απο παιδακια

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ελενα σ ευχαριστω ξανά !

 

Εμεις κανουμε τσισα στο γιογιο πια άρα γλιτωνουμε τον καθετήρα,

Και κάτι άλλο , θυμασαι που το έκανες ? Σε νοσοκομείο 'η σε διαγνωστικό κέντρο ?

Εχουμε κάνει δυο φορές άμεση και πολύ ταλαιπωρία τραβηξαμε ... Ελπιζω να τραβηξουμε λιγότερη τώρα αν και δεν το βλέπω....

Link to comment
Share on other sites

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑς. ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΟΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΑ. ψΑΞΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...