Χορηγία Επικοινωνίας:  160 Χρόνια Γκάζι 

19/11  Κυριακή από τις 11:00-14:00 π.μ. στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
 Για ενήλικες και παιδιά από 5 -11 ετών !

Είσοδος Ελεύθερη 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης!

Πατήστε στην εικόνα ή εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

texnopoli17nov.png

zaxaroulini

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  492
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  3

zaxaroulini last won the day on Ιούνιος 23

zaxaroulini had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

103 Good

Περισσότερα για την/τον zaxaroulini

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

418 εμφανίσεις προφίλ
 1. Εσπερος, καταλαβαίνω αυτά που λες και την θέση που βρίσκεται και το σχολείο, να σου πω κάτι όμως σαν γονιός? πέρα από την εκπαιδευτική ύλη που καλείστε να υλοποιήσετε, το σχολείο από μόνο του πολύ δύσκολα θα κάνει κάποιες δράσεις, αλλά ακόμη και στο πλαίσιο λειτουργίας του πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει, θα μπορούσε για παράδειγμα να αποστέλλει κάποιο ενημερωτικό υλικό στους γονείς για ποικίλα θέματα. Εκεί όμως νομίζω ότι δεν το κάνει γιατί δεν θέλει να φανεί η ανεπάρκειά του, όπου υπάρχει! Για παράδειγμα, εάν σε ένα σχολείο υπάρχει bulling το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ποιο το νόημα να ενημερώσει τους γονείς, θα φανεί ότι δεν κάνουν κάτι καλά το σχολείο!
 2. Εσπερος ωραία αυτά που λες και συμφωνώ εγώ όμως άλλο είπα, το οποίο και παρεξηγήθηκε! Εγώ μίλησα για την απαγόρευση του κινητού στα σχολεία όταν χρησιμοποιείται για άλλους λόγους (π..χ βιντεοσκόπηση παιδιών σε τουαλέτες κλπ). Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του Νόμου περί bulling και εκεί διώκεται ο γονιός, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος!
 3. Τι εννοείς πρόταση προς το σχολείο? να τους πω να εφαρμόζουν τους Νόμους? όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι Νόμοι που δεν εφαρόζονται π.χ. αυτό με τα κινητά εγώ ως γονιός θα πρέπει να πάω και να δώσω λύσεις? μήπως έχουμε μπερδέψει λίγο τους ρόλους? εάν στο σχολείο απαγορεύεται το κινητό τότε είναι υποχρέωσή του να το εφαρμόσει! εγώ ως γονέας μόνο έλεγχο κάνω και θα πρέπει να κάνω! εάν το σχολείο διαπιστώνει ότι κάποια πράγματα δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν τότε ως εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν τον τρόπο να το κάνουν, αλλιώς ας τα αφήσουν όλα στους γονείς! Δεν συνηθίζω να συνδιαλέγομαι με άτομα που ειρωνεύονται, οπότε μπορείς να συνεχίσεις τον μονόλογο μόνη σου!
 4. Συμφωνώ απόλυτα, το ότι το σχολείο δεν εφαρμόζει τους Νόμους θα πρέπει να το δεχόμαστε και να στρέφουμε αλλού την προσοχή μας?
 5. Καλέ σε ποιο σχολείο απαγορεύεται??? Τυπικά ναι, αλλά δυστυχώς επειδή πολλοί εκπαιδευτικοί (και θα το ξέρεις καλύτερα) δεν ασχολούνται προφανώς και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα παιδιά! Τέλος πάντως ο κάθε γονιός θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο για να προσπαθεί να εξηγεί στο παιδί του πάααααρα πολλά πράγματα! Σε ευχαριστώ πολύ που με συμβουλεύεις πως να φέρομαι! το ότι το κινητό απαγορεύεται στο σχολείο και δεν λειτουργεί αυτό εγώ πρέπει να το δεχτώ και να είμαι και ευχαριστημένη? Οπότε αντί να καθόμαστε και να λέμε στους άλλους αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι το σωστό (είτε η μία άποψη είτε η άλλη) μήπως να αναλώσουμε το χρόνο μας στο να απαιτούμε να γίνονται τα αυτονόητα?
 6. Pardon? Το να μου υποδεικνύουν και τι θα σχολιάσω πρώτη φορά μου συμβαίνει!! Εγώ έχω γράψει επαρκώς την άποψή μου για το θέμα από εκεί και πέρα ναι το να φυλάει ένα ανήλικο παιδί άλλα ανήλικα μου έκανε εντύπωση, sorry κιόλας! για την μαύρη και αδήλωτη εργασία προφανώς και συμβαίνει σε πολλά επαγγέλματα, δυστυχώς στις μέρες που ζούμε!
 7. Εγώ προσωπικά το τι κάνει κανείς στο σπίτι του ούτε με αφορά ούτε μπορώ να το ελέγξω και όπως μας είχε πει και μία ψυχολόγος στο σχολείο σε συνάντηση που είχε έρθει το 1/3 των γονιών: αυτό που μπορούμε να ελέξγουμε είναι μόνο το σπίτι μας! Επειδή όμως το δικό μου το παιδί που όσο ενημερωμένο και να είναι θα βρεθεί στο ίδιο σχολείο με το παιδί που έχει το κινητό και τραβάει τους συμμαθητές του ναι εκεί προσωπικά έχω την απαίτηση να απαγορευτεί το κινητό στο σχολείο γιατί προφανώς δεν μπορεί να γίνει σωστή διαχείρισή του! Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι ένας γονιός θα αγόραζε βιβλία για το παιδί του χωρίς να αγαπά ο ίδιος το βιβλίο, επειδή πρέπει, όμοιως ένας γονιός που συνειδητά δεν βλεπει τηλεόραση δεν θα πήγαινε το παιδί του σε κακής ποιότητας παραστάσης. Η παιδεία ενός ανθρώπου φαίνεται στο σύνολό του!
 8. Για ακόμη μία φορά γενικεύεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη ότι όλα δεν είναι στο θέμα του κάθε γονιού! Και άντε εγώ ως γονιός έχω πράξει όλα όσα λες και άντε και ο σύλλογος γονέων στο σχολείο κάνει τα δικά του, τα παιδιά εκείνα που χρησιμοποιούν τα κινητά για να τραβάνε τους συμμαθητές τους βίντεο στις τουαλέτες και μετά να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ποιος προστατεύει αυτά τα παιδιά??? Επειδή λοιπόν δεν είναι όλοι οι γονείς λογικά σκεπτόμενοι και επειδή το σχολείο τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρέπει, θα πρέπει να υπάρξει απαγόρευση χρήσης των κινητών στα σχολεία, γιατί προφανώς δεν είναι σε θέση όλα τα παιδιά στην ηλικία που βρίσκονται να το διαχειριστούν! Γιατί ο διασυρμός ενός παιδιού στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο σημαντικός από την στέρηση ελευθεριών σε 5 κακομαθημένα που πάνε στο σχολείο με το iphone!
 9. Που να πρωτοπάει και αυτή η δίωξη??? Και πάλι ανήλικο να προσέχει ανήλικα εγώ είμαι κατά! Πάντως για να μην είμαστε και εκτός θέματος, η κοπέλα το ξαναέγραψα να κάνει καλύτερο deal με την οικογένεια, γιατί εμένα προσωπικά για τις ώρες που θα εργάζεται μου φαίνονται πολύ λίγα τα χρήματα!
 10. Καλέ μπορούμε να μπούμε εμείς μέσω skype, εγώ γενικά να ξέρεις ότι δεν ασχολούμαι με δουλειές του σπιτιού, έχω γυναίκα αλλά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να είναι το σπίτι! Τώρα αν η μέση Ελληνική οικογένεια δεν έχει skype, τι να πω!!
 11. Sorry για το off topic, αλλά αυτό που περιγράφεις είναι παιδική εργασία και διώκεται από το Νόμο! απορώ πως ενήλικες πλήρωναν ένα ανήλικο για να προσέχει ανήλικα!!!
 12. Αχ βρε Εσπερος, φαντάσου και τις απορίες που θα έχεις ως νέα μανούλα με το μωρό Απαντώ κωδικοποιημένα: - δεν είθισται να καθαρίζουμε το σπίτι πριν έρθει η καθαρίστρια, αναλόγως και σε τι κατάσταση βέβαια έχει η καθεμία το σπίτι της - μπορείς να της ζητήσεις ότι θέλεις αρκεί να έχετε συμφωνήσει από πριν και τις δουλειές και τα χρήματα - τα υλικά είναι δικά σου - την ώρα που δουλεύει κάτσε γράφε εδώ στο φόρουμ να μας λες τι κάνει και να σου δίνουμε on line οδηγίες - η κοπέλα δεν είναι υπηρέτρια, δουλειά κάνει, αλλά κατά πως τα λες καλύτερα να μην της μιλάς! Με το καλό το μωράκι σου, εύχομαι όλα καλά Φιλική συμβουλή, κράτα γιαγιάδες κοντά
 13. Θες να μας πεις πως μαθαίνει ένα παιδί?
 14. Και πάλι δεν μας κάνει χάρη η νταντά, θα δουλέψει, 3 φορές την εβδομάδα απασχολείται, τώρα αν κάποιος έχει επιλέξει ένα 20χρονο κορίτσι να κρατήσει το παιδί του και του δίνει 150 ευρώ το μήνα για 22 ώρες την εβδομάδα αυτό σημαίνει ότι την πληρώνει 1,5 ευρώ την ώρα και στο δρόμο να στηθώ παραπάνω θα μαζέψω από ελεημοσύνη!! Οπότε μην παρουσιάζουμε και ρόδινα τα 150 ευρώ το μήνα για 3 ημέρες απασχόληση την εβδομάδα! Επίσης, το να απαντάμε μία φορά σε αυτό που μας ρωτάνε!! Η κοπέλα να κάνει καλύτερο deal!
 15. Εγώ έχω ήδη κανονίσει με μία κοπέλα γιατί τον επόμενο μήνα ξεκινάω εργασία και χαρά, δεν θα πω πόσα τις δίνω γιατί νομίζω θα ξεκινήσει κουβέντα για την μέση Ελληνική οικογένεια. Θέλω να πω μόνο ότι πέρα από το μηνιάτικο που κάναμε deal, συμφωνήσαμε και για τα δώρα της και να μην δουλεύει όλο τον Αύγουστο που συνήθως φεύγουμε. Βέβαια πολλές φορές και τον Ιούλιο φεύγουμε, και Χριστούγεννα και Πάσχα, θα πληρωθεί κανονικά το μηνιάτικό της! Από φιλικές συζητήσεις μία κοπέλα για να κρατάει ένα παιδί, παίρνει γύρω στα 3 ευρώ την ώρα, οπότε αν η κοπέλα δουλεύει περίπου 22 ώρες το μήνα θα της βγαίνει περίπου στα 250 ευρώ. Και εμένα τα 150 ευρώ πάρα πολύ λίγα μου φαίνονται! Από εκεί και πέρα όμως ανάλογα από τα εισοδήματα της κάθε οικογένειας και το πόσο ο άλλος ψάχνει μία τέτοια απασχόληση ως κύρια εργασία ή ως συμμετοχική σε κάτι άλλο που επίσης μπορεί να κάνει part time γίνονται διάφορα deal. Νομίζω ότι προς συμφέρον των εργαζομένων είναι να κάνουν deal με το μήνα, γιατί με την ώρα δεν συμφέρει, θα αρρωστήσει κάποια στιγμή και δεν θα μπορεί να πάει, θα φύγει η οικογένεια για διακοπές κλπ κλπ, οπότε νομίζω ότι συμφέρει με το μήνα. Σε ότι αφορά τις οικιακές εργασίες και πάλι αυτό γίνεται με συνεννόηση, δεν το κατηγορώ ούτε το κρίνω, θεωρώ όμως ότι τότε το 3 ευρώ την ώρα δεν θα πρέπει να ισχύει, θα πρέπει να είναι παραπάνω. Επίσης, χωρίς να αναφέρομαι στην θεματοθέτρια, φίλες μου έχουν κακή εμπειρία από νταντάδες, δύσκολα θα βρεις κάποιον να ενδιαφέρεται πραγματικά και να δείξει αγάπη προς το παιδί, στην καλύτερη τους έκαναν τα απαραίτητα και την έβγαζαν στην τηλεόραση και απλώς επέβλεπαν. Είναι πολύ σημαντικό ποιον άνθρωπο βάζεις μέσα στο σπίτι σου να προσέχει το παιδί σου. Ως προς τα προσόντα / πτυχία / προϋπηρεσία και την κοστολόγηση αυτών σε χρήμα είναι μεγάλο θέμα, αρκεί να δούμε πόσα δίνει ένα φροντιστήριο σε έναν καθηγητή την ώρα!