Χορηγία Επικοινωνίας:  Προετοιμάζομαι για Τοκετό & Θηλασμό! 

25/11  Σάββατο από τις 12:00-14:30 π.μ. στo Κέντρο Θηλασμού & Μητρότητας
 Απευθύνεται σε εγκύους μετά τον 5ο μήνα κύησης!

Είσοδος Ελεύθερη 

Πατήστε στην εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

mitrikos_nov17.gif

 

Χριστίνα Βάντζου

Επιστημονική συνεργάτιδα
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    330
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον Χριστίνα Βάντζου

  • Rank
    Νέος Χρήστης
  1. Καλησπέρα, για να πούμε ότι μία κύστη είναι ενδομητριωσική δεν αρκεί μια τιμή ca125, αλλά φαίνεται κυρίως στην απεικόνιση στον υπέρηχο. Η αφαίρεσή της φυσικά και δεν επηρρεάζει την υπόλοιπη ωοθήκη, εφόσον γίνει σωστά.
  2. Φυσικά με τη σπερματέγχυση τα ποσοστά επιτυχίας αυξάνονται λόγω της επεξεργασίας του σπέρματος. Καλό θα ήταν όμως κατά τη γνώμη μου να επισκεφτεί ο σύζυγος και έναν ουρολόγο ανδρολόγο μήπως χρειάζεται βιταμίνες ή και επιπλέον εξετάσεις.
  3. Είναι σημαντικό που έχετε 2 θετικές χοριακές. Φυσικά αυτό αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας. Καλό είναι να δείτε όμως, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, εάν υπάρχει κάποιος λόγος για τις προηγούμενες κυήσεις που δεν προχώρησαν. Σας εύχομαι το καλύτερο.
  4. Καλησπέρα, εάν έχετε καφέ-ροζ υγρά μόνο στο μέσον του κύκλου, μάλλον σχετίζεται με τις γόνιμες μέρες. Θα πρέπει όμως να σας εξετάσει ο γιατρός σας.
  5. Καλησπέρα, λυπάμαι για την καθυστέρηση στην επικοινωνία. Μήκος τραχήλου 3 εκατοστά είναι αποδεκτό και δεν χρήζει αγωγής. Αυτό που πρέπει να κάνετε και φυσικά το κάνει ο γιατρός σας είναι να ελέγχετε συχνά το μήκος του τραχήλου. Σας εύχομαι το καλύτερο.
  6. Τα σημεία της εγυμοσύνης εμφανίζονται κατά την καθυστέρηση και όχι τόσο νωρίς στον κύκλο. Σας εύχομαι να είχατε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.
  7. Εάν γίνει σωστός καθαρισμός στην υστεροσκόπηση δεν έχετε λόγο να σκέφτεστε για επανεμφάνιση κάποιας από τις παθολογίες.
  8. Οι μελέτες δείχνουν ότι με πάνω από 6 εξωσωματικές αυξάνεται λίγο ο κίνδυνος νεοπλασίας. Θεωρώ ότι δεν έχετε επιβαρυνθεί με την αγωγή που παίρνετε, πήρατε και θα πάρετε στην κύηση. Σας εύχομαι καλά αποτελέσματα.
  9. Καλησπέρα, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να σας απαντήσει εάν το οριακό μήκος του τραχήλου σχετίζεται με την απόξεση. Σημασία έχει να μην υπάρξει διαστολή του τραχήλου. Όσον αφορά στην αμνιακή ταινία, δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Χρειάζεστε στενή παρακολούθηση και σας εύχομαι το καλύτερο.
  10. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχετε νοσήσει από κυτταρομεγαλο"ι"ό στο παρελθόν και ως εκ τούτου δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Φυσικά τα αποτελέσματα θα τα συζητήσετε με το γυναικολόγο σας και σε συνδυασμό με τις πρώτες εξετάσεις στην κύηση. Εύχομαι το καλύτερο.
  11. Για διαπίστωση κύησης μπορείτε να μετρήσετε τη β χοριακή αίματος 2-3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο, όχι νωρίτερα.
  12. Καλησπέρα, λύπαμαι για την απώλειά σας. Θεωρώ από τα γραφόμενά σας ότι είναι θέμα χρόνου μία νέα εγκυμοσύνη. Καλό θα ήταν όμως να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας για την παλίνδρομη κύηση που είχατε.
  13. Μπορείτε να κάνετε β χοριακή αίματος 12 μέρες μετά την επαφή. Να περιμένετε δηλαδή μέχρι τότε.
  14. Μήπως εννοείτε ότι είχατε περίοδο 5/11; Εάν ισχύει η χοριακή είναι καλή. Θα πρέπει να την επαναλάβετε σε μία εβδομάδα και να ξεκινήσετε φυλλικό οξύ.