Χορηγία Επικοινωνίας:  Προετοιμάζομαι για Τοκετό & Θηλασμό! 

25/11  Σάββατο από τις 12:00-14:30 π.μ. στo Κέντρο Θηλασμού & Μητρότητας
 Απευθύνεται σε εγκύους μετά τον 5ο μήνα κύησης!

Είσοδος Ελεύθερη 

Πατήστε στην εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

mitrikos_nov17.gif

 

k&m

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

13 Neutral

Περισσότερα για την/τον k&m

  1. Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Ναι τα κορίτσια με την απλή μορφή του συνδρόμου έχουν κάποια θεματάκια. Στην καλύτερη περίπτωση τα κοριτσάκια αυτά έχουν χαμηλό ανάστημα κάτι το οποίο το αντιμετωπίζεις σχετικά με αυξητική ορμόνη, απουσία περιόδου, και διάφορα από αυτά που γράφουν αφού λέτε ότι διαβάσατε και εσείς κάποια πραγματάκια με αφορμή αυτό το ποστ. Εμάς δυστυχώς η μπεμπούλα έχει αντί για 46 χρωμοσώματα 45.Το ένα χρωμόσωμα από τα 2 που καθορίζουν το φύλλο απουσιάζει. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για βαριά μορφή συνδρόμου Turner. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για πολύ σοβαρά προβλήματα. Πίστεψε με το ψάξαμε πολύ. Με γιατρό σύζυγο διαβάσαμε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, ξένες μελέτες μέχρι να δούμε τι είναι το καλύτερο. Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ότι αν τα αποτελέσματα του τεστ που κάναμε μας έδειχναν την απλή μορφή μπορεί και να το κρατάγαμε. Η γνώμη παιδιάτρων, γενετιστων, και άλλων γιατρών που έχουν σχέση με φροντίδα τέτοιων περιστατικών είναι ο τερματισμός της κύησης.
  2. Και αύριο να πηγαίναμε που είμαι 14 ευδομάδων και 1 ο γιατρός θα ξεκίναγε την διαδικασία με υποθέτα γιατί είπε ότι ειναι καλύτερα. Ετσι θα βγει όλο μαζί και αν χρειαστεί θα κάνει και απόξεση. Πραγματικά εφιάλτης όλο αυτό. Κορίτσι μου να ρωτήσω. Την μεσογειακή αναιμία από την στιγμή που ξέρετε εσείς ότι έχετε το στίγμα δεν υπάρχει τρόπος να το μάθετε από τις πρώτες ευδομάδες της εγκυμοσύνης αν τα παιδάκια έχουν η όχι; Ρωτάω γιατί είναι και αυτό πολύ επώδυνο να ξέρεις ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα να έχουν τα παιδάκια μ. αναιμία και να τι μαθαίνεις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
  3. Κοριτσάκι μου λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είναι καθόλου ευχάριστα αυτά που σου συνέβησαν και μπράβο σου που το αντιμετωπίζεις. Εμένα μου τυχαίνει πρώτη φορά αυτό και είμαι ράκος. Είχαμε πει αύριο να πηγαίναμε να ξεκινούσε η διαδικασία αλλά το ακυρώσαμε γιατί δεν είμαστε έτοιμοι. Ακόμα το σκευτόμαστε. Πολλές φορές λέω δεν έχω δικαίωμα να του αφαιρέσω την ζωή αλλά πάλι λες τι ζωή και αυτή; Προσπαθώ πάλι να σκεύτομαι ψύχραιμα τι θέλω. Είπαμε να περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες μήπως αποβάλω μόνη μου μιας και οι πιθανότητες να γεννηθεί το μωράκι (με όλα τα γνωστά και άγνωστα προβλήματα του) είναι μόλις 1%. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω. Πιστεύω ότι θα είχα λιγότερες τύψεις εάν γινόταν κάτι από μόνο του.
  4. Pleiad λυπάμαι πολύ για αυτά που έχεις περάσει και εσύ. Δεν είναι λίγο να χάνεις 2 παιδιά και σε προχωρημένη σχετικά εγκυμοσύνη. Ελπίζω και εσύ να κατάφερες να βρεις ισορροπία. Έχεις παιδάκι κορίτσι μου τώρα; Φαντάζομαι ότι τα κοριτσάκια σου δεν είχαν και τα 2 Turner. Ρωτάω γιατί ο γιατρός μας είπε ότι είναι κάτι τυχαίο και αν κατάλαβα καλά δεν έχει σχέση με επόμενη κύηση.
  5. Ναι αυτό μου είπε και ο γιατρός ότι το πιθανότερο κάποια στιγμή θα γίνει η αποβολή. Δεν πρέπει να ρισκάρω όμως και να κάτσω να περιμένω. Όσο πιο γρήγορα γίνεται μου είπε τόσο το καλύτερο. Σε 2 μέρες μπαίνω στην 13η ευδομάδα και δεν θέλω να πάω. Δεν είμαι έτοιμη. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μέχρι πριν 5 μέρες όλα ήταν μια χαρά και τώρα πρέπει να πάρω τηλέφωνο να κανονίσω άλλα. Φοβάμαι και έκτρωση να κάνω. Δεν ξέρω. Πολλές φορές λέω μακάρι τις επόμενες μέρες πριν πάω να κάνω να γίνει κάτι από μόνο του, να πάρει θέση η φύση και να μην πάρω αυτό το βάρος και την αμαρτία πάνω μου. Νομίζω δεν θα το ξεπεράσω ποτέ.
  6. Aggeliki21 έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Δυστυχώς δεν ζούμε σε οργανωμένο κράτος έτσι ώστε να πεις ότι υπάρχει υποστήριξη. Το άλλο που σκευτόμαστε με τον άντρα μου είναι ότι εδώ στην επαρχία που μένουμε δεν υπάρχει η δυνατότητα ένα τέτοιο περιστατικό από ιατρικής πλευράς να αντιμετωπιστεί εδώ. Γιαυτό το λόγο κάνουμε προγεννητικό έλεγχο για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε δύσκολες καταστάσεις.
  7. Ο γιατρός μας είπε ότι αυτό το σύνδρομο δεν μπορείς να το εντοπίσεις από τους υπερήχους. Εγώ έκανα βιοψία τροφοβλάστης και το μάθαμε.Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάποια τρισωμία γιατί η αυχενική διαφάνεια είναι μεγάλη. Από την στιγμή όμως που δεν είναι τρισωμία με τόσο μεγάλη αυχενική διαφάνεια και είναι Turner η εκτίμηση του γιατρού είναι ότι πρόκειται για βαριά μορφή του συγκεκριμένου συνδρόμου. Τα θέματα υγείας αυτού του συνδρόμου δεν θεραπεύονται. Κάτι κάνεις από ιατρικής πλευράς αλλά ότι και να κάνεις δεν παύεις να έχεις ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα στην υγεία του. Και ναι υπάρχουν γυναίκες με ελαφριά μορφή αυτού του συνδρόμου αλλά από την στιγμή που ο υπερηχογραφιστής εκτιμά ότι πρόκειται για δύσκολη μορφή με βάση τα ευρήματα δεν θεωρώ σωστό να γεννήσω αυτό το μωρό τη στιγμή που δεν θα μπορώ να του προσφέρω μια καλή ζωή. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό και εύχομαι καμία κοπέλα να μην χρειαστεί να μπει σε τέτοιο δίλημμα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την συμπαράσταση
  8. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστα τα αποτελέσματα. Το κοριτσάκι μου έχει σύνδρομο Turner. Μόνο εγώ ξέρω πόσο πολύ ήθελα ένα μωρό και ήθελα να είναι και κοριτσάκι. Τώρα πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια μου και να παω να κάνω έκτρωση.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την θετική σου σκέψη να είσαι καλά. Προσπαθώ να μην αγχώνομαι αλλά είναι πολύ δύσκολο. Απο την μια σκέφτομαι ότι δεν περνάει η ώρα μέχρι το βράδυ να μας πάρει τηλ ο γιατρός να μας ανακοινώσει τα αποτελέσματα και από την άλλη δεν θέλω να μάθω. Ο Θεός βοηθός...
  10. Καλημέρα σας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω κάτι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την στενοχώρια μου. Είμαι στην 12 ευδομάδα κύησης και χθες πήγα και έκανα αυχενική διαφάνεια σε εξειδικευμένο κέντρο. Μας είπε ο γιατρός ότι το πάχος της αυχενικής είναι αυξημένο 4.20 και το Doppler τριγλώχινας μη φυσιολογικό (ανάστροφη ροή). Έγινε λήψη τροφοβλάστης και το βράδυ περιμένω αποτέλεσμα για να σύνδρομα. Σε μια βδομάδα θα έχουμε στα χέρια μας πιο αναλυτικά για περισσότερες ασθένειες. Επίσης στην 16 ευδομάδα αν πάνε όλα καλά τώρα θα πρέπει να γίνει έλεγχος να δούμε τι γίνεται με την καρδιά του εμβρύου. Έχω στεναχωρηθεί τόσο πολύ που δεν μπορώ πλέον να σκεφτώ θετικά. Ο γιατρός εκτιμά ότι είναι κάποια τρισωμία κορίτσια. Θα σκάσω δεν αντέχω άλλο. Μόνο για σύνδρομο Dοwn οι πιθανότητες είναι 1:4.