PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;


Σελίδες : [1] 2 3

administrator
28-04-11, 16:58
Είναι γνωστό ότι υπάρχει χρήση αυτής της ουσίας απο εφήβους πριν ακόμα ενηλικιωθούν.
Ποιά είναι η άποψή σας;

Μαρια Στυλιανακη
28-04-11, 17:00
την ιδέα για το θέμα την πήρα απο κάποιο βίντεο που κυκλοφόρησε για το φεστιβάλ legalizeit profestival (κάπως έτσι) που είναι σε διάφορες πόλεις (http://www.youtube.com/watch?v=wEY2d...ature=youtu.be (http://www.youtube.com/watch?v=wEY2di2u8VA&feature=youtu.be))
Το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, υπάρχει αυτή η προσπάθεια και σε άλλα μέρη του κόσμου, και εδώ στην Ελλάδα καμπάνια για την νομιμοποίηση της κάνναβης.

σίγουρα σε αυτό το θέμα θα τεθεί και το γεγονός της χρήσης απο ενήλικες...
όμως , για τους έφηβους τι θα άλλαζε κάτι τέτοιο?
Θα ήθελα αυτό να είναι το κύριο θέμα του τόπικ, όσο είναι εφικτό.

Δεν γνωρίζω εάν το θέμα αφορά περισσότερο τα αγόρια παρά τα κορίτσια, πάντως το σίγουρο είναι ότι η κάνναβη κυκλοφορεί, και κυκλοφορεί αρκετά, αυτό αποκλείεται να μην το έχετε δεί/ακούσει.

Ίσως όχι τόσο σε όλες περιοχές αλλά σε κάποιες περισσότερο και σε κάποιες λιγότερο, οι μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, κάνουν χρήση, περιστασιακά ή μή.

Δεν γνωρίζω επίσης αν έχει γίνει σχετική έρευνα σε σχολεία για αυτο το πράγμα, πρέπει να το αναζητήσω στο διαδίκτυο.

Τα δικά μου επιχειρήματα τα οποία είναι θετικά για την νομιμοποίηση, σε σχέση με τους έφηβους είναιόσο πιο απαγορευμένο είναι κάτι τόσο πιο cool είναι για τους εφήβους
η αίσθηση του κινδύνου είναι ούτως η άλλως μειωμένη σε αυτές τις ηλικίες, άρα η μή γνώση/ μή ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με αυτή την ουσία, ενισχύει τις πιθανότητες για κατάχρηση: αρκετοί γονείς ίσως επειδή είναι παράνομη η ουσία, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να εξηγήσουν καποια πράγματα για αυτή, και απλώς την απαγορεύουν, με αντίθετα αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις,αφού ο κάθε τρίτος μπορεί πολύ εύκολα να πείσει το παιδί τους με επιχειρήματα όπως "είναι κάτι φυσικό" , "σε άλλες χωρες επιτρέπεται" κτλ και έτσι ο έφηβος, που δεν είναι ενημερωμένος, να μην μπει καν στην διαδικασία να αναρρωτηθεί ή να ενημερωθεί απο μόνος του για το τι είναι αυτό που του προσφέρουν.


Για παράδειγμα το γεγονός ότι η κατάχρηση μπορεί να οδηγήσει σε ψύχωση (μόνιμη διαταραχή αν το λέω καλά!), είναι μια πληροφορία που σίγουρα αρκετοί νέοι δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε και οι γονείς τους.Το άνοιγμα της ουσίας σε νόμιμη θα βοηθούσε στο να υπάρχουν καμπάνιες ενημερωτικές που να εξηγούν πότε αυτή η ουσία είναι επικίνδυνη, στο ότι είναι μια ναρκωτική ουσία ακόμα και αν είναι κάτι φυσικό, και οι γονείς να καταλάβουν ότι πρέπει να εντάξουν στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους , την ενημέρωση για τις ουσίες που κυκλοφορούν.


Βέβαια το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και όταν είναι παράνομες οι ουσίες, όμως πιστευω ότι θα αυξανε την συχνότητα ενασχόλησης των γονέων , ενημερωτικά προς το παιδί τους, εάν ήξεραν ότι υπάρχει κάποιο πλαίσιο στο οποίο μπορούν να το κάνουν:

Ποιός θα τους δώσει τα εργαλεία και θα τους δείξει τον κατάλληλο τρόπο, που θα είναι και αποτελεσματικός και θα αποτρέψει ενδεχομένως/ιδανικά, το παιδί τους να προβεί σε χρήση, ή εάν δοκιμάσει να μην συνεχίσει την χρήση εξαιτίας peer pressure (πίεσης στο να ανήκει στην ομάδα)Πιστευω οτι οσο διατηρείται παράνομη η ουσία, τόσο οι γονείς εθελοτυφλούν θεωρώντας ότι το παιδί τους δεν θα προβεί σε χρήση αυτής της ουσίας, απλώς με το να του πουν οτι είναι κάτι παράνομο.


Όπως δείχνει ο γονέας, σε έναν έφηβο, πως μπορεί κάποιος να πιεί αλκοόλ χωρίς να κάνει κατάχρηση, ή ποιά ειναι τα αποτελέσματα της κατάχρησης του αλκοόλ, ή και απλώς της κατανάλωσης 1 ποτού σε ένα σχολικό πάρτυ, (σίγουρα και εσείς ήπιατε το πρώτο σας ποτό πριν γίνετε 18 ετών)

έτσι πρέπει να αναφερθεί στις ουσίες τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα του προσφέρουν.... (ειδικά αν βρίσκεται σε περιοχές όπου η χρήση είναι πολύ πιο διαδεδομένη)

φυσικά και το καλύτερο θα ήταν να τις αρνηθεί. Αλλά αν επιλέξει παρα ταύτα να "δοκιμάσει" τότε τι ;

... εξαιτίας της φυσης της εφηβείας κ του εγκεφάλου του εφήβου, που δεν είναι ικανός να προβλέψει κινδυνο όπως ο ενήλικας, όταν
ίσως δείξει ο γονέας τον κίνδυνο (με τους σωστούς τρόπους ενημέρωσης)
σίγουρα βοηθάει κατά κάποιο τρόπο σε κάτι, με ένα λιθαράκι.

Κάποιοι γονείς ίσως να πιστευουν ότι ο φόβος/εκφοβισμός του εφήβου μπορεί να πετυχαίνει. Ίσως να πετυχαίνει σε εφήβους που δε βρίσκονται σε κρίση, ή σε περιοχές όπου οι συμμαθητές τους δεν κάνουν χρήση,όταν όμως ο έφηβος βρίσκεται σε κρίση, αντιμετωπίζει προβλήματα, και είναι σε καθημερινή επαφή με άλλους μαθητές που κάνουν χρήση, ο φόβος δεν αρκεί για να λειτουργήσει ως επιχείρημα, να αρνηθεί όταν του το προσφέρουν, με την δικαιολογία ότι είναι κάτι φυσικό.


Ίσως όντας ενημερωμένος για το ότι αυτή η ουσία δεν είναι κάτι το cool , είναι κάτι νόμιμο που οι ενήλικες το χρησιμοποιούν περιστασιακά,
αλλά όσο η χρήση του γίνεται πιο συχνή ή και καθημερινά, είναι κάτι το επικίνδυνο,
με βάση τις έρευνες, (όχι απλώς σαν εκφοβισμός δηλαδή του στύλ "θα σου κάνει κακό"),

δεν θα έχει τόσο την περιέργεια, να δοκιμάσει αυτή την φαινομενικά αθώα ουσία, ή να επαναλάβει την χρήση της σε συχνή βάση.

αναρωτιέμαι λοιπον μήπως το θέμα πάψει να είναι "τζιζ" για τους γονείς, μέσω μιας τέτοιας νομιμοποίησης, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη ενασχόληση των γονέων και ενημέρωση των εφήβων για αυτή την ουσία.

όπως και να έχει θεωρώ ότι θα είναι χρησιμο αυτό το τοπικ έτσι ώστε οι γονείς να ενημερωθούν και να δουν την αναγκαιότητα για το να ενημερώσουν τα παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία ή ακόμα και στην προεφηβεία.

Πιστεύω ότι σε όσο μικρότερη ηλικία γνωρίζουν/ενημερωθούν τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να απορρίψουν τις πληροφορίες που θα τους δώσει ο γονέας.
Ενώ όσο πιο αργά, τόσο πιο μεγαλύτερες οι πιθανότητες ήδη να έχουν επηρεαστεί απο τον περίγυρό τους όσον αφορά την "αθωότητα" αυτης της ουσίας.

Εάν λοιπον υπήρχε νομιμοποίηση ίσως τότε να γινόντουσαν καμπάνιες ενημέρωσης για αυτή την ουσία, είτε είναι αυτές για τους έφηβους, είτε και για τους ενήλικες χρήστες.

Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει χρήση, και κατάχρηση, και κανένας δεν ασχολείται με αυτό, και με την ενημέρωση του κοινού για την επίδραση, όταν υπάρχει κατάχρηση. Αντίθετα, για το αλκοόλ υπάρχουν καμπάνιες, και φορείς.

Όπως και να έχει όμως, οι γονείς οφείλουν να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα,
κατά τη γνώμη μου απο την προεφηβεία όχι όταν ήδη βρίσκεται σε χώρους όπου έρχεται σε επαφή με αυτές τις ουσίες.

Η μαριχουάνα προκαλεί ψυχώσεις (πηγή)
(http://www.healthyliving.gr/2011/02/11/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/)

"Αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον. Οι Αυστραλοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση. Μάλιστα, τις ψυχώσεις αυτές τις εκδηλώνουν 2,5 χρόνια νωρίτερα από τα άτομα που δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων. “Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμα” είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών Δρ Μάθιου Λαρτζ. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα. Όπως τόνισε ο Μ. Λαρτζ, τα πορίσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά γιατί, έστω και παροδικά, το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου."


και απο την άλλη πλευρά υπάρχει αυτό που δείχνει ότι σίγουρα θα πρέπει να ενημερωσουν για όλες τις ουσίες φυσικά και όχι μόνο για μαριχουάνα.

ANNUAL AMERICAN DEATHS CAUSED BY DRUGS
TOBACCO …………………… 400,000
ALCOHOL …………………… 100,000
ALL LEGAL DRUGS ………….20,000
ALL ILLEGAL DRUGS ……….15,000
CAFFEINE …………………….2,000
ASPIRIN ………………………500
MARIJUANA …………………. 0
—————————————-
Source: United States government…
National Institute on Drug Abuse,
Bureau of Mortality Statistics

υπάρχουν παραπολλοί συνδεσμοι για όλα,..

κυριότερο όμως επιχείρημα είναι όντως αυτό:
http://www.420.gr/?p=736
(Καθηγητές νομικής απο την Αμερική υπογράφουν αυτή την επιστολή)

"Την ίδια στιγμή, η απαγόρευση της μαριχουάνας γεμίζει τα δικαστήρια της Καλιφόρνια με δεκάδες χιλιάδες μη βίαους παραβάτες κάθε χρόνο. Ωστόσο η μαριχουάνα παραμένει διαθέσιμη όπως πάντα, και οι έφηβοι όλης της χώρας αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο για αυτούς να αγοράσουν μαριχουάνα παρά αλκοόλ."

πιστευω οτι ισχύει και για εδώ αυτό! εσείς τι λέτε; .
Εάν έρευνα έδειχνε ότι και εδώ ειναι πιο εύκολο να αγοράσουν τα παιδιά μαριχουάνα, παρά αλκοόλ
αυτό δεν θα ήταν ενα επιχείρημα για την νομιμοποίηση καθώς έτσι η πώληση θα ήταν ελεγχόμενη , με άδεια, την οποία θα κινδυνευαν να την χασουν εάν πουλαγαν σε ανήλικους - και όχι απο άτομα της μαυρης αγοράς.

Στην αμερική στην καλιφόρνια όπου ο άρνολντ πρότεινε αλλαγη του νομικου σχεδιου (βαση περίπου των όσων σημειώνονται και στην επιστολή των νομικών) δεν εγινε νομιμοποίηση, με περίπου διαφορά 56%-44% ..πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα αλλάξει... προς το παρόν ομως δεν έγινε ακόμα.
θα τοποθετηθεί και ψηφοφορία για να δουμε την τωρινή άποψη των γονέων/αναγνωστών.

Thaumataki
28-04-11, 17:40
Δε νομίζω πως υπάρχουν οφέλη στην υγεία για να προβεί η Κυβέρνηση - η όποια Κυβέρνηση ελληνική ή μη - σε αυτή την ενέργεια, νομιμοποίησης της μαριχουάνα.
Βέβαια εάν γίνει κάι τέτοιο στην Ελλάδα τα οφέλη θα είναι μόνον οικονομικά. Αλλά δε νομίζω πως αυτό πρέπει να αποτελέσει κινητήριος δύναμη προς νομιμοποίηση. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, δίνουμε κίνητρο προς λάθος κατεύθυνση των νέων κι όχι μόνο (ψυχολογικά πιεσμένα άτομα, άτομα σε αδιέξοδο κλπ.).
Επίσης δε με νοιάζει τί γίνεται στην Ολλανδία ή σε όποια άλλη χώρα έχει προβεί σε νομιμοποίηση. Δε μ'αρέσει να παίρνω λάθος πρότυπα και να τα κάνω παράδειγμα.

Μαρια Στυλιανακη
28-04-11, 17:41
http://www.med1.de/Forum/Sucht/137984/ ένα άλλο επιχείρημα που ξέχασα.
είναι δυστυχώς γερμανική συζήτηση, νέων,
όπου συζητούν πως να απεξαρτηθούν απο την καθημερινή χρήση μαριχουάνας.

εάν η μαριχουάνα είναι παράνομη όποιος συζητά για την απεξάρτηση απο αυτήν, παραδέχεται ότι παρανομεί και θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο για παράδειγμα.
ειδικά σε μικρές ηλικίες /έφηβους, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά κακό καθώς θα πρεπε να μην είναι επικίνδυνο να μιλήσουν για αυτό και να στραφούν σε ειδικούς..
ενώ αυτή τη στιγμή και μόνο εξαιτίας αυτού μπορεί να μην αισθάνονται ασφαλής να το κάνουν.
στο τελευταίο πόστ της συζήτησης γράφει κάποιος τις οδηγίες για το πως κατάφερε να ξεφύγει απο την κατάχρηση αυτή, και φαίνεται και απο τις μαρτυρίες των άλλων εφήβων πόσο δύσκολο μπορεί να είναι και για πόσα χρόνια μπορεί κάποιος να είναι εθισμένος σε αυτή την ουσία πιστεύοντας ότι αφού είναι κάτι το φυσικό (όπως τους πλασάρεται απο τους εμπόρους), είναι οκ. (συζητούν για χρόνια χρήση δηλαδη πάνω απο 3-4 χρόνια καθημερινής χρήσης.. κάποιος για 8 χρονια..)

Thaumataki
28-04-11, 17:45
Δηλαδή να τη νομιμοποιήσουμε για να μη τη βρίσκουμε παράνομα;:shock::shock::shock:

riniw 1980
28-04-11, 18:16
Μιας και οι περισσότεροι ως έφηβοι έχουμε δοκιμάσει νομίζω πριν απαντήσουμε ας σκεφτούμε αυτό.Αν το κράτος ήταν πραγματικά έτοιμο να το διαχειριστεί θα είχε ήδη νομιμοποιηθεί.

gioli
28-04-11, 18:27
Σε καμια περίπτωση να μη νομιμοποιηθεί. Δε με αφορούν οι έρευνες και δε γνωρίζω ποιοί τις έχουν κάνει και πόσες άλλες με τα αντίθετα συμπεράσματα μας κρύβουν. Είναι επιχείρημα οτι κάτι μη παράνομο δεν είναι και κουλ; Τότε ας δίνουμε δίπλωμα οδήγησης στα παιδιά απο τα 15 για να μη πέρνουν κρυφά τα αμάξια των γονιών τους γιατι αν είναι νόμιμο δε θα είναι και τόσο κουλ. Μιλάμε για ναρκωτικά ή για κάτι άλλο; Τα ναρκωτικά είναι ναρκωτικά και δε θα έπρπεπε να υπάρχει κάν συζήτηση νομιμοποίησης. Και αν οι περισσότεροι το κάνουν ή το έχουν κάνει στην εφηβεία τους δε μου λέει κάτι γιατι εγω ξέρω πολλούς, πάρα πολλούς που δε τα έχουν αγγίξει καν.

Lisa8
28-04-11, 18:37
Σε καμια περίπτωση να μη νομιμοποιηθεί. Δε με αφορούν οι έρευνες και δε γνωρίζω ποιοί τις έχουν κάνει και πόσες άλλες με τα αντίθετα συμπεράσματα μας κρύβουν. Είναι επιχείρημα οτι κάτι μη παράνομο δεν είναι και κουλ; Τότε ας δίνουμε δίπλωμα οδήγησης στα παιδιά απο τα 15 για να μη πέρνουν κρυφά τα αμάξια των γονιών τους γιατι αν είναι νόμιμο δε θα είναι και τόσο κουλ. Μιλάμε για ναρκωτικά ή για κάτι άλλο; Τα ναρκωτικά είναι ναρκωτικά και δε θα έπρπεπε να υπάρχει κάν συζήτηση νομιμοποίησης. Και αν οι περισσότεροι το κάνουν ή το έχουν κάνει στην εφηβεία τους δε μου λέει κάτι γιατι εγω ξέρω πολλούς, πάρα πολλούς που δε τα έχουν αγγίξει καν.


Συμφωνώ απόλυτα! Εξάλλου εχουμε τρανταχτο παράδειγμα στην Ελλάδα με το τσιγάρο: Είναι νομιμο, το βρίσκεις παντού, κάνει κακό στην υγεία, είναι οικονομικό, cool, και είμαστε η πρώτη χωρα σε κατανάλωση στην Ευρώπη και οχι μόνο! Ειδικά στους νεους!
Αυτό μας ελειπε να έχουμε και τα ναρκωτικά ετσι!!!

Μαρια Στυλιανακη
28-04-11, 19:49
είναι σίγουρο ότι κάποιοι δεν τα εχουν αγγίξει. πιστεύω όμως ότι δεν αφορά όμως αυτούς αυτή η ρύθμιση, και δεν θα σήμαινε, ότι αυτή, θα έκανε αυτούς που δεν τα άγγιξαν, να σκεφτούν να τα αγγίξουν απλώς εξαιτίας αυτού...

τι ειναι ναρκωτικό και τι όχι? απο το ενδιαφέρον άρθρο αν και όχι με υπογραφή γιατρού, φαινεται αρκετά καλό
http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=457:2008-11-20-10-12-27&catid=36:2008-09-21-09-08-48&Itemid=55

Τοξικές ψυχοτρόπες ουσίες:

¨"Παρά το γεγονός ότι το κοινό συχνά χρησιμοποιεί τον όρο ναρκωτικά για να χαρακτηρίσει όλες τις τοξικές ψυχοτρόπες ουσίες που προκαλούν εκτός από παθολογικές οργανικές βλάβες, σοβαρή διαστρέβλωση της προσωπικότητας με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα της προσαρμογής και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, στην Ιατρική ο όρος αυτός επιφυλάσσεται μόνο για τις ψυχοτρόπες ουσίες που προκαλούν έντονη γενικευμένη καταστολή με αναλγησία, όπως η μορφίνη και η ηρωίνη.

Οι τοξικές ψυχοτρόπες ουσίες που προκαλούν σοβαρή αλλοίωση της προσωπικότητας του χρήστη,
ανάλογα με τους βασικούς μηχανισμούς δράσης τους περιλαμβάνουν γενικώς τα ηρεμιστικά – υπνωτικά όπως το αλκοόλ και τα αγχολυτικά φάρμακα, τα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η μορφίνη, τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη, η κοκαΐνη και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα παραισθησιογόνα όπως το LSD και τις ουσίες μεικτής δράσης όπως το χασίς και η μαριχουάνα. Ορισμένα από αυτά έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε μικρές ποσότητες όπως το αλκοόλ και η καφεΐνη. Άλλα παρουσιάζουν ισχυρή τοξικότητα ακόμα και σε μικρές δόσεις όπως το LSD και η ηρωίνη."

δεν έχει γράψει κάπου για την νικοτίνη
βρήκα ομως εδω
Researchers concluded that nicotine is a drug and that cigarettes qualify as drug-delivery devices under the definition of current food and drug laws.
http://www.rwjf.org/reports/grr/026766.htm

"Η νικοτίνη είναι ναρκωτική ουσία που καταστέλλει το αίσθημα της πείνας"

είναι καλύτερο λοιπον να μιλάμε για ψυχοτρόπες ουσίες, γενικά, δηλαδή ουσίες που αλλάζουν την συμπεριφορά και εχουν και σωματικές παρενέργειες.

αυτό ειναι κιόλας το επικίνδυνο: οι ουσίες ανεξαρτήτως ποιάς, που σε αλλάζουν και στις οποίες μπορεί να εθιστείς ψυχολογικά ή σωματικά, και οι παρενέργειές τους έχουν και σωματικές βλάβες, πέραν απο το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης συμπεριφοράς εξαιτίας αυτής της αλλαγής. (είτε μεθυσμένη οδηγηση είτε πράξεις υπο την επήρρεια "άλλου" τσιγάρου)

για μένα λοιπον το τσιγάρο το ποτό και το άλλο τσιγάρο αλλά και καθε ειδους χαπια που δινουν στο φαρμακείο χωρίς συνταγή, είναι ψυχοτρόπες ουσίες.

ετσι θα εξηγούσα δηλαδή και στο παιδι μου τι είναι αυτό που κάνει αυτές τις ουσίες βλαβερές και μή κατάλληλες για την ηλικία του.

απο τη στιγμή που για μένα το αλκοόλ ή για άλλον το τσιγάρο, είναι εξίσου επικινδυνο και ανθυγιεινό, θα μου ήταν δύσκολο να του εξηγήσω γιατι το ενα είναι παράνομο για ενήλικες και το άλλο όχι παράνομο για ενήλικες.

Δηλαδή να τη νομιμοποιήσουμε για να μη τη βρίσκουμε παράνομα;:shock::shock::shock:

το θέμα είναι ότι ήδη γίνεται χρήση, και κατάχρηση απο πάρα πολλούς εφήβους.
πιστεύω ότι όλοι όσοι επιθυμούν μπορούν ήδη να καπνίσουν και παρασύρονται ή όχι.

πιστεύω ότι η νομιμοποίηση δεν θα άλλαζε κάτι στο αν μπορεί κάποιος ή όχι να καπνίσει, αφού ήδη όποιος θέλει καπνίζει.
αυτή είναι η πραγματικότητα....! :!:


δεν πιστευω ότι εάν κάποιος εχει ηδη σωστή ενημέρωση απο τους γονείς του, θα δοκιμάσει, απλώς αν ξαφνικά δεν ήταν παράνομη για ενήλικες.
Δεν θα αλλαξουν οι αξίες που έχει μεταδώσει ο γονέας, στο παιδί του.

Όπως πχ μαθει ότι το τσιγάρο ειναι κατι το κακό, (παρότι είναι νόμιμο)
έτσι μπορεί να μάθει ότι το άλλο τσιγάρο είναι κάτι κακό (παρότι είναι νόμιμο, αν ήταν).

η νομιμοποίηση θα μπορούσε να βοηθήσει όσους κάνουν κατάχρηση στο να μήν συνεχίσουν να κάνουν κατάχρηση, (με το να ζητήσουν βοήθεια χωρίς να κινδυνεύουν πχ) αλλά και σε όσους πιθανώς δοκιμάζουν ή κάνουν χρήση ήδη, να θεωρήσουν ότι κάνουν κάτι σπουδαίο.

για αρκετούς είναι κάτι "σπουδαίο" απλώς επειδή είναι μια "παράνομη" ουσία η οποία τους κάνει "μάγκες"... (ειδικά σε εφηβους)

μια διευκρίνιση...προφανως δεν μιλαμε για νομιμοποιηση για εφηβους κατω των 18 (εννοείται) ...:!: ε?

παντως σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση

marandnik
28-04-11, 19:50
Κι εγώ σκέφτηκα αμέσως το τσιγάρο και το αλκοόλ που πωλούνται νόμιμα και είναι εύκολα προσβάσιμα στους έφηβους.
Αυτό δεν απέτρεψε την κατάχρησή τους από τους εφήβους....
Ούτε έκανε ευκολότερη την πρόσβασή τους στην αποδοχή βοήθειας απεξάρτησης.


Οπότε, ίσως η νομιμοποίηση να ήταν ένα θετικό βήμα...
για κάποια άλλη κοινωνία...
για κάποιους άλλους εφήβους...
κάπου, κάπως, κάποτε...
αλλά όχι εδώ.:roll:


Να αναφέρω και κάτι άλλο άξιο λόγου: Με έκπληξή μου είδα την ελληνική κοινωνία να κάνει μια ενδιαφέρουσα στροφή μετά την απαγόρευση όχι βέβαια της πώλησης των τσιγάρων αλλά της χρήσης τους σε δημόσιους χώρους. Είδα έκπληκτη αρκετούς θεριακλήδες καπνιστές που επέμεναν να καπνίζουν στο γραφείο που δουλεύω, σε φιλικά σπίτια, σε ταξί, κ.λπ, να αρχίσουν να βγαίνουν για κάπνισμα στο μπαλκόνι, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κυρώσεις. Ή να αποδέχονται ευκολότερα περιορισμούς ως προς το πού θα καπνίσουν καθως επίσης και να ελαττώνουν το κάπνισμα.
Έχω την αίσθηση ότι σ' αυτήν την κοινωνία, η απαγόρευση είναι εκπαιδευτικό μέσο, after all.:rolleyes:

marandnik
28-04-11, 19:54
μια διευκρίνιση...προφανως δεν μιλαμε για νομιμοποιηση για εφηβους κατω των 18 (εννοείται) ...:!: ε?

παντως σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση

Μαρία να διευκρινήσεις τότε ότι η συζήτηση επιθυμείς να αναφέρεται σε "νέους" και όχι σε "εφήβους" καθώς άνω των 18 δεν είναι έφηβοι.;-)

Lisa8
28-04-11, 20:09
Κι εγώ σκέφτηκα αμέσως το τσιγάρο και το αλκοόλ που πωλούνται νόμιμα και είναι εύκολα προσβάσιμα στους έφηβους.
Αυτό δεν απέτρεψε την κατάχρησή τους από τους εφήβους....
Ούτε έκανε ευκολότερη την πρόσβασή τους στην αποδοχή βοήθειας απεξάρτησης.


Οπότε, ίσως η νομιμοποίηση να ήταν ένα θετικό βήμα...
για κάποια άλλη κοινωνία...
για κάποιους άλλους εφήβους...
κάπου, κάπως, κάποτε...
αλλά όχι εδώ.:roll:


Να αναφέρω και κάτι άλλο άξιο λόγου: Με έκπληξή μου είδα την ελληνική κοινωνία να κάνει μια ενδιαφέρουσα στροφή μετά την απαγόρευση όχι βέβαια της πώλησης των τσιγάρων αλλά της χρήσης τους σε δημόσιους χώρους. Είδα έκπληκτη αρκετούς θεριακλήδες καπνιστές που επέμεναν να καπνίζουν στο γραφείο που δουλεύω, σε φιλικά σπίτια, σε ταξί, κ.λπ, να αρχίσουν να βγαίνουν για κάπνισμα στο μπαλκόνι, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κυρώσεις. Ή να αποδέχονται ευκολότερα περιορισμούς ως προς το πού θα καπνίσουν καθως επίσης και να ελαττώνουν το κάπνισμα.
Έχω την αίσθηση ότι σ' αυτήν την κοινωνία, η απαγόρευση είναι εκπαιδευτικό μέσο, after all.:rolleyes:

Συμφωνώ! Ο Ελληνας μόνο με τον βουρδουλα καταλαβαίνει και αν!

Thaumataki
28-04-11, 20:34
Άμα νομιμοποιήσουμε το χασίσι (για να το πω πιο απλά), μετα θα νομιμοποιήσουμε τα ''χάπια'' με το πρόσχημα, πως θα μας κάνει να νιώθουμε εφορία και δε θα πέσουμε σε κατάθλιψη. Μετά θα νομιμοποιήσουμε την ηρωίνη, γιατί όσοι είναι εξάρτημένοι θα νιώθουν αφόρητους πόνους (σύνδρομο στέρησης) και μετά τη κόκα.... Και θα φτάσουμε στο σημείο να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά!
Έτσι δίνουμε λάθος κατεύθυνση στους νέους -κυρίως-. Άμα μπορούμε να τη βρούμε νόμιμα, θα έχουμε το σκεπτικό ''Έλα μωρέ, για να νομιμοποιήθηκε δεν είναι κακό'' και θα γίνει όλο αυτό ένας φαύλος κύκλος.
Και πραγματικά εξοργίζομαι όταν διαβάζω πως όλοι ως έφηβοι το δοκιμάσαμε. Όχι γιατί εγώ δε μπήκα καν στη σκέψη να δοκιμάσω, αλλά γιατί μας διαβάζουν και έφηβοι και παιδιά και όταν ακούνε από μανάδες να λένε έτσι, δίνουμε λάθος κατεύθυνση και πάλι!
Το θέμα είναι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά ή να καταπολεμήσουμε αυτή τη νέα μάστιγα;

DALIA
28-04-11, 22:08
Εγώ για τη συγκεκριμένη "ομάδα" ουσιών ψηφίζω με τα 2 χέρια ναι στη νομιμοποίηση ( δεν έχω διαβάσει ακόμη τα άρθρα που παραθέσατε.ΜΟΝΟ για αυτή την ομάδα όμως.Όλοι κάποτε στην παρέα μου πέρασαν από αυτό το στάδιο ( μεγάλωσα σε γειτονιά με πολύ καγκουριά ).Oσοι έμειναν εκεί σήμερα είναι άριστοι οικογενιάρχες και επαγγελματίες.Πιστεύω ότι αν ήταν νόμιμο και για τα τότε μυαλά ήταν μαγκιά δεν θα είχε τόση πέραση. Υ.Γ πέρυσι είχαμε πάει σε ένα μαγαζί σε επαρχιακή πόλη όπου έπαιζαν τέτοιου είδους τραγούδια τα λεγόμενα απαγορευμένα και βαριά παλιά λαϊκά όπου "καπνιζαν" κανονικοτατα τετοιες ουσίες....αλλοτινές εποχές.Κρίμα που πέθανε ο τραγουδιστής και ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Thaumataki
28-04-11, 22:10
Θεωρώ πως άμα νομιμοποιηθούν η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη....

gioli
28-04-11, 22:10
A....δηλαδή το χασις η μαριχουάνα δεν είναι πλεον ναρκωτικά....είναι ψυχοτρόπες ουσίες. Τι γίνετε ρε παιδιά, σε ποιόν κόσμο ζω; Ποιόν θα εξυπερετήσει η νομιμοποίηση των αφου το θέλετε των ψυχοτρόπων αυτών ουσιών; Εχετε ζήσει πρόβλημα με δικό σας άτομο που ξεκίνησε όχι με ναρκωτικά κατα την άποψη κάποιον αλλά με τις ψυχοτροπες ουσίες; Να φοβάστε οταν ακούτε στις ειδήσεις κακό νέο οτι πρόκυτε για τον δικό σας αυτόν άνθρωπο; Αν ναι μπορεί να να είσασταν εντελώς αρνητικη στη νομιμοποίηση. Δεν έχουμε άλλα προβλήματα, ας μας ρίξουν και στις ουσίες για να ξεχνάμε τα προβλήματα και το χάλι μας....

Thaumataki
28-04-11, 22:18
A....δηλαδή το χασις η μαριχουάνα δεν είναι πλεον ναρκωτικά....είναι ψυχοτρόπες ουσίες. Τι γίνετε ρε παιδιά, σε ποιόν κόσμο ζω; Ποιόν θα εξυπερετήσει η νομιμοποίηση των αφου το θέλετε των ψυχοτρόπων αυτών ουσιών; Εχετε ζήσει πρόβλημα με δικό σας άτομο που ξεκίνησε όχι με ναρκωτικά κατα την άποψη κάποιον αλλά με τις ψυχοτροπες ουσίες; Να φοβάστε οταν ακούτε στις ειδήσεις κακό νέο οτι πρόκυτε για τον δικό σας αυτόν άνθρωπο; Αν ναι μπορεί να να είσασταν εντελώς αρνητικη στη νομιμοποίηση. Δεν έχουμε άλλα προβλήματα, ας μας ρίξουν και στις ουσίες για να ξεχνάμε τα προβλήματα και το χάλι μας....
Τα οικονομικά συμφέροντα θα εξυπητερήσει! Ξέρεις πόσα είναι τα κέρδη ετησίως από τα ναρκωτικά;;;;; Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ! Σου λέει , ''Γιατί να είναι 'μαύρο' το χρήμα και να μη το νομιμοποιήσουμε να βγάλουμε και κάτι;'' Μπρος στο χρήμα και τη μάνα τους την ίδια θα ξεπουλούσανε!

DALIA
28-04-11, 22:25
A....δηλαδή το χασις η μαριχουάνα δεν είναι πλεον ναρκωτικά....είναι ψυχοτρόπες ουσίες. Τι γίνετε ρε παιδιά, σε ποιόν κόσμο ζω; Ποιόν θα εξυπερετήσει η νομιμοποίηση των αφου το θέλετε των ψυχοτρόπων αυτών ουσιών; Εχετε ζήσει πρόβλημα με δικό σας άτομο που ξεκίνησε όχι με ναρκωτικά κατα την άποψη κάποιον αλλά με τις ψυχοτροπες ουσίες; Να φοβάστε οταν ακούτε στις ειδήσεις κακό νέο οτι πρόκυτε για τον δικό σας αυτόν άνθρωπο; Αν ναι μπορεί να να είσασταν εντελώς αρνητικη στη νομιμοποίηση. Δεν έχουμε άλλα προβλήματα, ας μας ρίξουν και στις ουσίες για να ξεχνάμε τα προβλήματα και το χάλι μας.... όμορφη εγώ το έχω ζήσει το θέμα και πολύ κοντά και συχνά κάποτε.Ένα θα σου πω στο γάμο μου ένα βράδυ πριν δεν ήξερα αν θα έχω κουμπαρό ( θα σου στηλω πμ θα φρικαρεις επειδή ο συζηγος σου είναι της δουλειάς θα θυμάται )

Τα οικονομικά συμφέροντα θα εξυπητερήσει! Ξέρεις πόσα είναι τα κέρδη ετησίως από τα ναρκωτικά;;;;; Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ! Σου λέει , ''Γιατί να είναι 'μαύρο' το χρήμα και να μη το νομιμοποιήσουμε να βγάλουμε και κάτι;'' Μπρος στο χρήμα και τη μάνα τους την ίδια θα ξεπουλούσανε!

Thaumataki ήθελα να πω ότι συμφωνώ με ότι έγραψες αλλά το προσπερνάω

gioli
28-04-11, 22:28
Τα οικονομικά συμφέροντα θα εξυπητερήσει! Ξέρεις πόσα είναι τα κέρδη ετησίως από τα ναρκωτικά;;;;; Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ! Σου λέει , ''Γιατί να είναι 'μαύρο' το χρήμα και να μη το νομιμοποιήσουμε να βγάλουμε και κάτι;'' Μπρος στο χρήμα και τη μάνα τους την ίδια θα ξεπουλούσανε!

Μα βρε θαυματάκι εγω μιλάω για εμάς, τι συμφερον θα έχουμε ως απλοί πολίτες αν υπάρξει νομιμοποίηση; Πέρα απο το να μας κάνουν όλους εθισμένους, και χαζεμένους....

Thaumataki
28-04-11, 22:32
Μα βρε θαυματάκι εγω μιλάω για εμάς, τι συμφερον θα έχουμε ως απλοί πολίτες αν υπάρξει νομιμοποίηση; Πέρα απο το να μας κάνουν όλους εθισμένους, και χαζεμένους....
Κανένα! Ίσα-ίσα είμαι αντίθετη. Έχω ήδη ένα παιδί στο κόσμο και τρέμω στην ιδέα να μου φέρει κάτι τέτοιο σπίτι υπό την αιγίδα της Θέμιδος κιόλας!!!!!
Πλαιότερα φρικάρανε οι γονείς άμα τα παιδιά τους καπνίζανε, τώρα στο 2011 είναι cool. Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου το 2025 να μού φέρει ο γιός μου 'μαύρο' κι εγώ να είμαι cool!

Μαριρενα
28-04-11, 22:49
οχι δεν πιστευω οτι σε αυτη τη φαση που περναμε αυτο τον καιρο ολοι μας θα ηταν καλο να νομημοποιηθει ισως σε καποια αλλη εποχη να ελεγα οκ οχι ομως τωρα ας διαχειριστουν πρωτα τα αλλα προβληματα που εχει η χωρα και ας μην προσθεσουν ακομα ενα

peony
28-04-11, 22:49
Δεν έχω ψηφίσει ακόμη γιατί δεν έχω καταλήξει, μάλλον συμφωνώ με τη marandnik. Γενικά δεν θα ήμουν αντίθετη, αλλά θέλει λίγη δουλειά το μέτρο και δυστυχώς το κράτος δεν το πολυέχει.
Και βέβαια σε κάθε περίπτωση, η νομιμοποίηση θα έπρεπε να αφορά ενήλικες. Μαρία, έτσι όπως το γράφεις στην αρχή δίνεται η εντύπωση ότι συζητάμε τη χρήση από εφήβους (12- 17), ευτυχώς που το διευκρίνισες.

Ellemphriem
28-04-11, 22:56
Τώρα που μειώθηκαν οι μισθοί κι αυξήθηκαν τα τσιγάρα θα είναι πιο οικονομική λύση!
Και θα σου φτιάξει και τη διάθεση ε Ελλ?

Θα βγω οφφ τοπικ τωρα αν πω οτι ειναι οτι πρεπει ορισμενες φορες? Να νομιμοποιηθει να μην τρεχουμε να ψαχνουμε να το βρουμε οπου να'ναι. Να το περνουμε με την βουλα ρε παιδια.....να ειναι και ελεγμενο και να ειναι και σωστα ολα.....παρεπιπτοντως για να το σοβαρεψω και με το αλκοολ και την ποταπαγορευση το ιδιο ειχε γινει. Οταν νομιμοποιηθηκε ηρεμησαν κατα πολυ και η παρανομη διακινηση αλλα και αυτοι που το ηθελαν. Εχει αποδειχθει οτι το παρανομο ειναι πιο γλυκο. Οποτε και μονο απο αυτη την αποψη ειμαι υπερ.

Αλλα και απο ολες τις αλλες.......:p

Nitsa2
28-04-11, 22:59
Ναι κι εγώ διαφωνώ με τη νομιμοποίηση..
Το απαγορευμένο εξιτάρει!!!!

manoulina
28-04-11, 23:01
Διαφωνώ κάθετα με κάθε τύπου νομιμοποίηση στο θέμα ναρκωτικά.

riniw 1980
28-04-11, 23:01
Δεν πιστεύω οτι μπορεί το Ελληνικό κράτος με τη σημερινή του λειτουργία να νομιμοποιήσει τα ελαφριά και να τα ελεγξει κιόλας...αν υπήρχε σωστή ενημέρωση απο όλους τους φορείς κι αν οι γονείς όλου του κόσμου δεν πίστευαν οτι θα τους χτυπήσει την πόρτα κι ήταν πιο σωστά ενημερωμένοι και άρα σε θέση να ενημερώσουν/προφυλάξουν τα παιδιά τους το πρόβλημα δε θα ήταν τόσο μεγάλο.

gioli
28-04-11, 23:06
Ναι έχουμε βιώσει τα ναρκωτικά με ανθρώπους του περιβάλλοντος μας. Και?
Επιλογές είναι αυτές........
Ξέρεις τι ωραία που θα 'ταν κπ φορές να 'χαμε λίγα!!!!!!!
Λίγα τι εννοείς; Ναρκωτικά; Εχεις βιώσει άτομο δικό σου να έχει πρόβλημα με ουσίες και μας λές καλά που θα ήταν να είχαμε λίγα; Μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω, αν και η συζήτηση αυτή δε νομίζω να πέρνει τέτοια αστεία.

ζώπυρον
28-04-11, 23:16
Ναι κι εγώ διαφωνώ με τη νομιμοποίηση..
Το απαγορευμένο εξιτάρει!!!!

Ποιό είναι απαγορευμένο βρε Νίτσα μου?:rolleyes: Μόνο η μάνα μου δεν καπνίζει... Άντε και μερικοί άλλοι...

Και τι εννοούμε... νομιμοποίηση? Ξέρει κάποιος να μου πει?
Θα πουλιέται παντού κι απ' όλους, θα εισπράττει φόρους το κράτος, δεν θα αποτελεί ποινικό αδίκημα?
Τώρα, αν πιαστεί ένας χρήστης με μικροποσότητα για προσωπική χρήση, τι ποινή τρώει?

Η αλήθεια είναι πως έχω απορίες...

DALIA
28-04-11, 23:24
Ποιό είναι απαγορευμένο βρε Νίτσα μου?:rolleyes: Μόνο η μάνα μου δεν καπνίζει... Άντε και μερικοί άλλοι...

Και τι εννοούμε... νομιμοποίηση? Ξέρει κάποιος να μου πει?
Θα πουλιέται παντού κι απ' όλους, θα εισπράττει φόρους το κράτος, δεν θα αποτελεί ποινικό αδίκημα?
Τώρα, αν πιαστεί ένας χρήστης με μικροποσότητα για προσωπική χρήση, τι ποινή τρώει?

Η αλήθεια είναι πως έχω απορίες...
Παντού και από όλους δε νομίζω.Προφανώς θα γίνουν καποιου είδους λέσχες όπου θα μπορεί να φουμαρει οποίος θέλει.Μα εννοείται ότι αν θα γίνει το κράτος δεν το κάνει σκεπτόμενο τη χαρά του θεριακλη αλλά τα εισπρακτέα.Τις μικροποσότητες τις περισσοετερες φορές κάνουν οτι δεν τις βλέπουν έτσι και αλλιώς

Thaumataki
28-04-11, 23:50
Σωπα βρε!.....ειναι και μυοχαλαρωτικα επισης.....:wink: και για το αγχος ενα και ενα....
Για το άγχος κι όλα τα ψυχολογικά που μας φορτώσανε οι χαλεποί τούτοι καιροί, υπάρχει το LSD.... Άααααλλη διάσταση! Τα βλέπεις όλα μπλε-ροζ-μωβ ό,τι χρώμα θες!:p

Τώρα για να μιλήσουμε σοβάρα, εάν νομιμοποιηθεί το χασίσι μετά θα νομιμοποιηθούν και τα άλλα σιγά-σιγά με διάφορα προσχήματα και ποινικό αδίκημα θα είναι να μην είσαι χρήστης.

Όσον αφορά γαι τις ποινές που θα δίδονται, που ρώτησε μια κοπέλα, δε νομίζω να υπάρξουν ποινές αφού θα είναι νόμιμο. Και φόρους θα εισπράττει το Κράτος και να σε πιάσουν με ποσότητα who cares? Δηλαδή άμα σε πιάσουν με τσιγάρα τρέχει κάτι; Ε, το ίδιο και με αυτό.

Sam
29-04-11, 00:25
είμαι υπέρ της νομιμοποίησης (υπό προυποθέσεις) ειδικά για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους

Τριάντα θέσεις για την κάνναβη (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=36748&cid=21)

του Κλεάνθη Γρίβα ψυχίατρο, νευρολόγο, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Thaumataki
29-04-11, 00:31
Δε με νοιάζει τί λένε οι διδάκτωρες κλπ.. Εγώ θυμάμαι από μικρή να μου λένε τα 1002 μειονεκτήματα που μπορεί να μου προσφέρει το πιο ελαφρύ από το πιο βαρύ ναρκωτικό. Εάν και δε νομίζω να υπάρχουν βαριά κι ελαφριά. Η κατηγορία είναι μία, ναρκωτικά!
Δε μπορώ να τα απενοχοποιήσω (το κομμάτι της νομιμοποιήσης το αφήνω στο τέλος), δε θα μπορούσα ποτέ να πω στο παιδί μου ''Ε, οκ 'πιες' δεν είναι τίποτα, αλλά με μέτρο!''. Δε γίνονται αυτά βρε παιδιά! Ο φόβος κάθε γονιού είναι τα ναρκωτικά!

sporiklos
29-04-11, 00:32
Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει δεν γνωρίζουν πόσο εύκολα μπορείς να βρείς χασίσι για αυτό φοβούνται τη νομιμοποίηση του. Εμένα αυτό το δίλλημα που φαίνεται πολύ προσποιητό από την στιγμή που οι νόμοι περι ναρκωτικών ,και μάλιστα των πολύ σκληρών, στην χώρα μας είτε δεν εφαρμόζονται είτε είναι πολύ χαλαροί. Ας νομιμοποιήσουν λοιπόν το μαύρο αλλά ας φροντίσουν να αντιμετωπίζονται οι έμποροι σαν δολοφόνοι με τις ανάλογες ποινές (οι οποίες θα εκτείονται μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου) και ας φροντίσουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους κατά των ναρκωτικών από την 1η δημοτικού. Κάτι μου λέει ότι αν γίνουν όλα τα παραπάνω θα δούμε σημαντική μείωση και στην χρήση μαριχουάνας.

Ellemphriem
29-04-11, 00:34
Για το άγχος κι όλα τα ψυχολογικά που μας φορτώσανε οι χαλεποί τούτοι καιροί, υπάρχει το LSD.... Άααααλλη διάσταση! Τα βλέπεις όλα μπλε-ροζ-μωβ ό,τι χρώμα θες!:p


Να ειδες? Μια χαρα τα πας με τους στοιχους. Ετοιμη εισαι να πεσεις σαν ωριμος γιουρμας.....μην τα βλεπεις αρνητικα τα πραγματα. Βαλε χρωμα στην ζωη σου......;)

ΥΓ: Σοβαρα και παλι Sam πολυ καλο αρθρο.....και ηρθα απο την μικρη καταιδρωμενη να συμπληρωσω οτι το τσιγαρο που το περνατε πολυ στο ντουκου και χτυπιεστε για την Ινδικη Καναβη ειναι ΠΟΛΥ πιο εθιστικο κουβαλοντας μεσα του μια ναρκωτικη ουσια ισαξιου εθισμου ή ακομα και μεγαλυτερου απο την ηρωινη. Ονομαζομενη νικοτινη.....οταν λοιπον το τσιγαρο που τοσο νομιμα και με τοσες νομιμες χημικες διεργασιες πουλιεται νομιμα παντου και δημιουργειτε επιτιδες για να φτιαχνει νικοτινομανεις και να πουλαει οσο μπορει πιο πολυ, το περναμε στα φυσιολογικα, γιατι μετα μας ενοχλει η μαριχουανα.....?

Γιατι γινεται αυτο? Γιατι πολυ απλα δεν ξερουμε τις αληθειες πισω απο το καθενα. Η φοβια των ναρκωτικων μας κανει να παγιδευομαστε πισω απο νορμες που μαθαμε απο μικροι. Τσιγαρο....ε, ενταξει δεν παθαινεις τπτ (νικοτινη-ναρκωτικο που δημιουργει εξτρα υποδοχεις ντοπαμινης στον εγκεφαλο, κοινως αλλαζει την μορφολογια του εγκεφαλου. Η απεξαρτηση του δε ειναι πιο δυσκολη απο απεξαρτηση ηρωινης ορισμενες φορες). Μαριχουανα=ναρκωτικα απα πα....ενω ουσιαστικα δεν εχει ουτε το 1/50 του εθισμου που εχει η νικοτινη.........

Και συνεχιστε ελευθερα να κυνηγατε δαιμονες βρε παιδια......επισης LSD δεν εχει καμια σχεση με την ινδικη καναβη........το τριπακι ειναι χημικη ουσια φτιαγμενη απο ανθρωπους. Η ινδικη καναβη ειναι φυτο.......και σας παρακολουθω με προσοχη

Thaumataki
29-04-11, 00:35
Σπορίκλο όχι μόνο χασίσι, αλλά και ηρωίνη βρίσκεις εύκολα! Το θέμα είναι να θες...
Μία βόλτα στην Ομόνοια ή στη Μαιάνδρου θα μας πέισει. 7 μέρες την εβδομάδα 25 ώρες το 24ωρο...

DALIA
29-04-11, 00:40
Ρε θαυματακι δεν είναι το ίδιο η ηρωίνη με κανένα τσιγαριλικι.Αυτό που εννοούσαν είναι ότι αν δοκιμασεις τα ελαφρύ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις στα hard.Σίγουρα η χρόνια χρήση έστω μαριχουάνας δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δεν θα πεθάνεις κιόλας.Σίγουρα καταστρέφει εγκεφαλικά κυταρρα όπως και η αγαπημένη στις περισσότερες από εμάς χλωρίνη.Προσωπικά δεν θα πάθαινα κρίση υστερίας αν ο γιος μου μου αποκάλυπτε ότι ήπιε ένα τσιγάρο

Thaumataki
29-04-11, 00:45
Βρα Ντάλια μου, μακάρι να είμαι η μόνη που το βλέπω τόσο λάθος!
Αυτό που με φοβίζει, είναι αυτό που είπες κι εσύ η ίδια ''αν δοκιμασεις τα ελαφρύ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις στα hard''. Συνεπώς, σκεπτόμενη αυτό και μόνο εάν μου έλεγε ο γιός μου ''Ήπια ένα τσιγαριλίκι'', φρίκη θα πάθαινα. Λογιζόμενη πως υπάρχει πιθανότητα το 1, να γίνει 2 κοκ.. Οι παρέες παρασύρουν καλώς ή κακώς κι άμα δε κάνει και 2ο θα είναι ο φλώρος της παρέας και πάει λέγοντας.

sporiklos
29-04-11, 00:46
Σπορίκλο όχι μόνο χασίσι, αλλά και ηρωίνη βρίσκεις εύκολα! Το θέμα είναι να θες...
Μία βόλτα στην Ομόνοια ή στη Μαιάνδρου θα μας πέισει. 7 μέρες την εβδομάδα 25 ώρες το 24ωρο...

Thaumataki δεν ξέρω για ηρωίνη δεν αναζήτησα ποτέ αλλά υποψιάζομαι ότι έτσι είναι όπως τα λες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ουσία βρίσκεται αλλού και τέτοια ερωτήματα, κατά την γνώμη μου είναι αποπροσανατολιστικά. Για μένα λοιπόν ας νομιμοποιήσουν την μαριχουάνα αλλά ας αντιμετωπίσουν τους εμπόρους των υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών σαν δολοφόνους.

arleta
29-04-11, 00:47
αναρωτιεμαι αν το χασισι θεωρειται ναρκωτικο.....

gioli
29-04-11, 00:48
Ρε παιδιά ξεναρωτώ, εκτός απο τους φόρους που θα κερδίσει το κράτος, ποιον συμφέρει και τι θα εξυπερετούσε όλη αυτή η κατάσταση. Και για την ιστορία, το οτι κάποιοι δεν έχουμε δοκιμάσει, δε σημαίνει οτι δε ξέρουμε πόσο ευκολα μπορείς να βρεις....Επίσης πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μπορουν να κάνουν και χωρίς να νομιμοποιήσουν τις ουσίες. Αν και δε νομίζω οτι υπάρχει παιδί που δε ξέρει τι επιφέρει η χρήση ουσιών. Για μενα δεν υπάρχουν μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Υπάρχουν απλώς ναρκωτικά.

Thaumataki
29-04-11, 00:50
Thaumataki δεν ξέρω για ηρωίνη δεν αναζήτησα ποτέ αλλά υποψιάζομαι ότι έτσι είναι όπως τα λες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ουσία βρίσκεται αλλού και τέτοια ερωτήματα, κατά την γνώμη μου είναι αποπροσανατολιστικά. Για μένα λοιπόν ας νομιμοποιήσουν την μαριχουάνα αλλά ας αντιμετωπίσουν τους εμπόρους των υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών σαν δολοφόνους.
Δολοφόνος για μένα είναι ο οποιοσδήποτε έμπορος ναρκωτικών. Από το πιο ελαφρύ, μέχρι το πιο βάρυ. Το θεωρώ -προσωπικά- λάθος να τα διαχωρίζουμε από ελαφριά σε βαριά. Είναι τελείως αποπροσανατολιστικό.
Υπάρχουν πολλοί που ξεκίνησαν από τσιγαριλίκι και κατέληξαν χρήστες. Όπως κι άλλοι που έμειναν στα 1-2 τσιγαριλίκια. Το θέμα είναι πως δεν έχουμε όλοι την ίδια ψυχοσύνθεση -και πόσο μάλλον σε ευάλωττες περιόδους της ζωής μας- για να μείνουμε σε 1-2 τσιγαριλίκια...

Μαρια Στυλιανακη
29-04-11, 00:53
"Το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνη ουσία από την ηρωίνη!

Η επίδρασή του στην κοινωνία το κατατάσσει πάνω από τα ναρκωτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρω Βακαλοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

http://www.tanea.gr/templates/default/images/print.gif http://www.tanea.gr/templates/default/images/send.gif (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=97&ct=2&nid=0&artid=4602094) http://www.tanea.gr/templates/default/images/font-minus.gif http://www.tanea.gr/templates/default/images/font-plus.gif

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16382182&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=232&h=250 (http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16382182&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=)
Εάν τα ναρκωτικά ταξινο΅ούνταν ΅ε βάση τις βλαβερές συνέπειές τους, το αλκοόλ θα ήταν πρώτο στην κατάταξη, ξεπερνώντας ακό΅η την ηρωίνη και την κοκαΐνη, σύ΅φωνα ΅ε νέα βρετανική έρευνα που δη΅οσιεύθηκε χθες στην Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet».

Η ΅ελέτη, που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Βρετανική Επιστη΅ονική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (ΙSCD), αφορά συνολικά 20 ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες βαθ΅ολογήθηκαν ΅ε βάση την εκατοντάβαθ΅η κλί΅ακα ως προς τη βλάβη που προκαλούν αφενός στους χρήστες και αφετέρου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Συνολικά, οι εξαρτησιογόνες ουσίες αξιολογήθηκαν ως προς 16 κριτήρια – από τον θάνατο και τις εγκεφαλικές βλάβες ώς τη διάλυση των ανθρώπινων σχέσεων. Οι επιστή΅ονες ανακάλυψαν πως η ηρωίνη, το κρακ και η κρυσταλλική ΅εθυλα΅φετα΅ίνη είναι τα πλέον βλαβερά ναρκωτικά για τον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ το αλκοόλ, η ηρωίνη και η κοκαΐνη είναι πιο βλαβερά για την κοινωνία. Οσο για τον καπνό, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι έχει τις ίδιες βλαβερές συνέπειες ΅ε την κοκαΐνη. Στο τέλος, όταν προστέθηκαν οι βαθ΅ολογίες των ναρκωτικών ουσιών και στις δύο κατηγορίες, στην κορυφή του καταλόγου βρέθηκε το αλκοόλ.

«Αν και η κοκαΐνη προκαλεί ΅εγαλύτερο εθισ΅ό, το αλκοόλ είναι το πιο επιζή΅ιο συνολικά, επειδή χρησι΅οποιείται ευρέως», παρατηρεί ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ντέιβιντ Νατ και πρόεδρος της ΙSCD. Επιπλέον εξηγεί πόσο ση΅αντικό είναι να διαχωριστούν οι καταστροφικές συνέπειες στους ανθρώπους και στο περιβάλλον τους. Οι ΅ελετητές δεν προχώρησαν ωστόσο στην αξιολόγηση της βλάβης που ΅πορεί να προκληθεί από την ταυτόχρονη χρήση περισσότερων της ΅ίας ουσιών.

Η νέα ΅ελέτη αποτελεί εξέλιξη ΅ιας παλαιότερης έρευνας του δρος Νατ και ΅έρος ενός ευρύτερου διαλόγου στη Βρετανία σχετικά ΅ε την επικινδυνότητα του αλκοόλ και του καπνού που νο΅ί΅ως διατίθενται στην αγορά.

Το 2007, προτού απολυθεί από τη θέση του συ΅βούλου της βρετανικής κυβέρνησης σε θέ΅ατα ναρκωτικών, ο δρ Νατ είχε υποστηρίξει πως οι εξαρτησιογόνες αυτές ουσίες είναι πιο επικίνδυνες από την κάνναβη και το LSD. «Με βάση τα νέα ευρή΅ατα, πρέπει να αναθεωρήσου΅ε τον τρόπο που αξιολογού΅ε τα ναρκωτικά», επιση΅αίνει στην «Γκάρντιαν», ενώ στο πόρισ΅ά του καταλήγει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τις χα΅ηλές τι΅ές και τη διαφή΅ιση των αλκοολούχων ποτών.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4602094 (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4602094)
"

Ellemphriem
29-04-11, 00:54
Δεν ειναι σωστη η στατιστικη Κ. Στυλιανακη με καθε επιφυλαξη. Επρεπε να μπει μεσα και η νικοτινη ως ναρκωτικη ουσια, και οχι απλα ο καπνος.....

Thaumataki
29-04-11, 00:57
Αυτές οι στατιστικές... Για το Θεό δηλαδή!
Όλες οι ουσίες είναι εξαρτησιογόνες (ακόμη κι ο καφές), αυτό δε σημαίνει οι λιγότερο εξαρτησιογόνες είναι και λιγότερο επικίνδυνες!

AFRODITH
29-04-11, 00:58
Να ειδες? Μια χαρα τα πας με τους στοιχους. Ετοιμη εισαι να πεσεις σαν ωριμος γιουρμας.....μην τα βλεπεις αρνητικα τα πραγματα. Βαλε χρωμα στην ζωη σου......;)

ΥΓ: Σοβαρα και παλι Sam πολυ καλο αρθρο.....και ηρθα απο την μικρη καταιδρωμενη να συμπληρωσω οτι το τσιγαρο που το περνατε πολυ στο ντουκου και χτυπιεστε για την Ινδικη Καναβη ειναι ΠΟΛΥ πιο εθιστικο κουβαλοντας μεσα του μια ναρκωτικη ουσια ισαξιου εθισμου ή ακομα και μεγαλυτερου απο την ηρωινη. Ονομαζομενη νικοτινη.....οταν λοιπον το τσιγαρο που τοσο νομιμα και με τοσες νομιμες χημικες διεργασιες πουλιεται νομιμα παντου και δημιουργειτε επιτιδες για να φτιαχνει νικοτινομανεις και να πουλαει οσο μπορει πιο πολυ, το περναμε στα φυσιολογικα, γιατι μετα μας ενοχλει η μαριχουανα.....?

Γιατι γινεται αυτο? Γιατι πολυ απλα δεν ξερουμε τις αληθειες πισω απο το καθενα. Η φοβια των ναρκωτικων μας κανει να παγιδευομαστε πισω απο νορμες που μαθαμε απο μικροι. Τσιγαρο....ε, ενταξει δεν παθαινεις τπτ (νικοτινη-ναρκωτικο που δημιουργει εξτρα υποδοχεις ντοπαμινης στον εγκεφαλο, κοινως αλλαζει την μορφολογια του εγκεφαλου. Η απεξαρτηση του δε ειναι πιο δυσκολη απο απεξαρτηση ηρωινης ορισμενες φορες). Μαριχουανα=ναρκωτικα απα πα....ενω ουσιαστικα δεν εχει ουτε το 1/50 του εθισμου που εχει η νικοτινη.........

Και συνεχιστε ελευθερα να κυνηγατε δαιμονες βρε παιδια......επισης LSD δεν εχει καμια σχεση με την ινδικη καναβη........το τριπακι ειναι χημικη ουσια φτιαγμενη απο ανθρωπους. Η ινδικη καναβη ειναι φυτο.......και σας παρακολουθω με προσοχη

++++++++++++

sporiklos
29-04-11, 01:02
Ρε παιδιά ξεναρωτώ, εκτός απο τους φόρους που θα κερδίσει το κράτος, ποιον συμφέρει και τι θα εξυπερετούσε όλη αυτή η κατάσταση. Και για την ιστορία, το οτι κάποιοι δεν έχουμε δοκιμάσει, δε σημαίνει οτι δε ξέρουμε πόσο ευκολα μπορείς να βρεις....Επίσης πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μπορουν να κάνουν και χωρίς να νομιμοποιήσουν τις ουσίες. Αν και δε νομίζω οτι υπάρχει παιδί που δε ξέρει τι επιφέρει η χρήση ουσιών. Για μενα δεν υπάρχουν μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Υπάρχουν απλώς ναρκωτικά.

ίσως επειδή μένω επαρχία μιλάω με άλλα δεδομένα. Εδώ λοιπόν η πώληση είναι συγκαλυμένη παρολαυτά αν το θελήσεις βρίσκεις πριν ακόμα εκφράσεις την επιθυμία επομένως συγχωρέστε με αν έθιξα κάποιον με αυτό που είπα. Επίσης δεν είμαι υπερ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας αλλά το είπα για να τονίσω που βρίσκεται για μένα η ουσία του θέματος διότι αυτήν την στιγμή θα έπρεπε να μιλάμε και να καταγγέλουμε την ανικανότητα του κράτους να φυλακίσει τους μεγαλεμπόρους και να κρατήσει φυλακισμένους τους ήδη καταδικασμένους. Τέλος αν τα παιδιά είχαν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των ναρκωτικών δεν θα τα δοκίμαζαν άρα η ενημέρωση κάπου χωλαίνει.

gioli
29-04-11, 01:05
Συγνώμη, επειδή είναι το αλκοολ πιο επικύνδινο βάση της παραπάνω ερευνας, θα πρέπει λοιπόν έτσι να νομιμοποιήσουμε και κάποιες ουσίες. Εδω η έρευνα λεει οτι το αλκοολ είναι πιο επικύνδινο απο την ηρωήνη. Αντε λοιπόν, στο δρόμο της νομιμοποίησης και αυτή....Γιατί συγκρίνουμε ανόμια πράγματα; Είναι ίδιος ο εθισμός των ουσιών με το αλκοόλ; Και οριστε, το αλκοολ και το τσιγάρο πωλούνται ελέυθερα και για αυτό τα παιδία δε καπνίζουν και δε πίνουν καθόλου......

gioli
29-04-11, 01:09
Σπορικλος, νομίζω οτι δε χωλαίνει η ενημέρωση. Ολοι εχουν δει ανθρώπους να το έχουν καψει, η να είναι στα πρόθυρα του θανάτου απο τα ναρκωτικά. Απλά τα παιδιά είναι παιδιά και θέλουν πολύ προσοχή απο εμάς τους γονείς.

Ellemphriem
29-04-11, 01:09
Οχου βρε ελλ please μην το γυρνατε πάλι στις φοβίες,σε δαίμονες και στις νορμες...Ο λόγος που δεν μιλάμε για τη νικοτίνη είναι γιατί το θέμα είναι άλλο

Μα εκει ειναι το προβλημα. Δεν ειναι αλλο. Το θεμα ειναι τα ναρκωτικα.....πολυ απλα. Και αυτο ειναι ναρκωτικα. Το θεμα ειναι η φοβια του εθισμου. Και αυτο εχει εναν απο τους μεγαλυτερους εθισμους απο οσα μιλατε εδω. Το θεμα ειναι η νομιμοποιηση ενος φυτου που θεωρειτε να ναρκωτικο. Το τσιγαρο ειναι νομιμοποιημενο ναρκωτικο εδω και χρονια. Ειμαι μεσα στο θεμα ακριβως οπως πρεπει. Δεν υπαρχει για μενα λογος με βαση οσα ειπα να ΜΗΝ νομιμοποιηθει η καναβη. Κυριως εφοσον εχει βρεθει οτι ΔΕΝ δημιουργει τοξικομανεις και ΔΕΝ επιβαρυνει τον οργανισμο πουθενα.

DALIA
29-04-11, 01:18
Μα εκει ειναι το προβλημα. Δεν ειναι αλλο. Το θεμα ειναι τα ναρκωτικα.....πολυ απλα. Και αυτο ειναι ναρκωτικα. Το θεμα ειναι η φοβια του εθισμου. Και αυτο εχει εναν απο τους μεγαλυτερους εθισμους απο οσα μιλατε εδω. Το θεμα ειναι η νομιμοποιηση ενος φυτου που θεωρειτε να ναρκωτικο. Το τσιγαρο ειναι νομιμοποιημενο ναρκωτικο εδω και χρονια. Ειμαι μεσα στο θεμα ακριβως οπως πρεπει. Δεν υπαρχει για μενα λογος με βαση οσα ειπα να ΜΗΝ νομιμοποιηθει η καναβη. Κυριως εφοσον εχει βρεθει οτι ΔΕΝ δημιουργει τοξικομανεις και ΔΕΝ επιβαρυνει τον οργανισμο πουθενα.

Κοιτά και εγώ μαζί σου είμαι στη νομιμοποίηση της καναβης ( μάλιστα είμαι στους 3 πιο σκληροπυρινικους χαχαχα) αλλά αν κάτσουμε να συγκρίνουμε τι νικοτίνη και τις επιπτώσεις της μόνο συζήτηση για την αποποινικοποιηση δεν θα κάνουμε.Ποιος σου είπε ότι όσοι είναι κατα συμφωνούν στη νομιμοποίηση την νικοτινης;

sporiklos
29-04-11, 01:19
Σπορικλος, νομίζω οτι δε χωλαίνει η ενημέρωση. Ολοι εχουν δει ανθρώπους να το έχουν καψει, η να είναι στα πρόθυρα του θανάτου απο τα ναρκωτικά. Απλά τα παιδιά είναι παιδιά και θέλουν πολύ προσοχή απο εμάς τους γονείς.

λυπάμαι gioli αλλά εγώ και οι περισσότεροι από την παρέα μου δεν έχουμε δει κάτι σχετικό. Η μόνη μας ενημέρωση ήταν οι συμβουλές των δικών μας οι οποίες ειδικα στην εφηβεία, όπου και ειπώθηκαν, από το ένα αυτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν. Τέτοια λοιπόν ανυποψίαστα παιδάκια που ζουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον είναι πολύ εύκολα θύματα. Τουλάχιστον όσο αφορά την ενημέρωση που χωλάινει μιλάω από προσωπική εμπειρία. Η ενημέρωση πρέπει να είναι οργανωμένη και πλασαρισμένη με πολυ μελετημένο τρόπο για να γίνει αποδεκτή από τους εφήβους.

gioli
29-04-11, 01:20
Λοιπόν για όσους καπνίζουν τέρμα το τσιγάρο, αρχίστε μαριχουάνα που δεν είναι και τόσο εθιστική. Τι λέμε εδω βρε κορίτσια, μιλάμε για ναρκωτικά. Επειδή υπάρχει νόμιμα το τσιγάρο ας κάνουμε το λαθος να δώσουμε νόμιμα και άλλες ουσίες, λες και αυτοι που πουλάνε τα τσιγάρα είναι τόσο ευσυνήδειτοι που δεν πουλάνε τσιγάρα σε άτομα κάτω των 18. ....ας δώσουμε και ποικιλία λοιπόν.

gioli
29-04-11, 01:23
λυπάμαι gioli αλλά εγώ και οι περισσότεροι από την παρέα μου δεν έχουμε δει κάτι σχετικό. Η μόνη μας ενημέρωση ήταν οι συμβουλές των δικών μας οι οποίες ειδικα στην εφηβεία, όπου και ειπώθηκαν, από το ένα αυτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν. Τέτοια λοιπόν ανυποψίαστα παιδάκια που ζουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον είναι πολύ εύκολα θύματα. Τουλάχιστον όσο αφορά την ενημέρωση που χωλάινει μιλάω από προσωπική εμπειρία. Η ενημέρωση πρέπει να είναι οργανωμένη και πλασαρισμένη με πολυ μελετημένο τρόπο για να γίνει αποδεκτή από τους εφήβους.
Δε ξέρω, αλλά καλύτερη ενημέρωση κατα των ναρκωτικών απο το βλέπεις άτομα να σπαρταρούν, νομίζω πως δεν υπάρχει. Ξερεις και εγω δεν είχα τη τρελή ενημέρωση αλλά ήξερα τι κακό κάνουν, και φοιτήτρια στα μέρη σου πέρασα, και φίλους είχα που έκανα και μου προσφεραν και εμένα αλλά δεν έκανα ποτέ μου.

gioli
29-04-11, 01:26
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=148

sporiklos
29-04-11, 01:28
Δε ξέρω, αλλά καλύτερη ενημέρωση κατα των ναρκωτικών απο το βλέπεις άτομα να σπαρταρούν, νομίζω πως δεν υπάρχει.

Συμφωνώ απόλυτα όσο σκληρό θέαμα και αν είναι. Ας γίνει λοιπόν προσιτό σε όλους π.χ με βιντεάκια στα σχολεία γιατί εγώ είμαι 32 χρονών και δεν έχω δει τέτοια εικόνα ακόμα και σπούδασα στην Αθήνα. Ακόμα όμως και στην Αθήνα δεν είχα τέτοια βιώματα γιατί κυκλοφορούσα σε "καθαρές" περιοχές.

AFRODITH
29-04-11, 01:28
Ellemphriem συνεχιζεις να με καλυπτεις .
και κατι αλο ,ειναι ενα φυτο που δεν ειναι καν χημικα επεξεργασμενο ειναι κατι που φυτρωνει χιλιαδες χρονια τωρα και ξαφνικα τα τελευταια 100 να πω χρονια το κανουν απαγορευμενο .....για κερδοσκοπικους λογους και λογους καθωσπρεπισμου .
οποως λενε "ολα με σοφια εποιησεν" ειτε ο Θεος ειτε η φυση :)

εδω και παρα πολλες δεκαετιες σπιτια ,οικογενειες ,προσωπικοτητες εχουν καταστραφει ,ξεκληριστει (τροχαια,κ.α),ανατραφει ασχημα και καταστραφει η ζωη τους και το οτι θα γινοντουσαν απο το αλκοολ και ειναι νομιμοτατο .....εχει εξελιχθει σε μαστιγα ο καρκινος και τα καρδιακα απο το τσιγαρο και ολλα αυτα νομιμα .....
και το μονο που λεγετε για την ινδικη καναβη ειναι οτι ειναι το σκαλι για τα σκληρα ....ε οχι δεν ειναι κανενα σκαλι ,οποιος καταληξει να περνει χημικα σκευασματα (ναρκωτικα) θα το εκανε ειτε αρχιζε με τσιγαρο μονο ειτε οχι .....

gioli
29-04-11, 01:29
Αν δε μπει κάποιος έφηβος εδω μέσα και δει τις έρευνες και τις απόψεις κάποιων οτι η μαριχουάνα δε κάνει κανένα κακό, δε ξέρω κατά πόσο θα αποτραπεί απο το να μη δοκιμάσει....

gioli
29-04-11, 01:32
Τόση πρεμούρα για τη κάναβη και τη μαριχουάνα δε τη καταλαβαίνω και συγωρέστε με για αυτό. Δηλαδή, ας το πιάσουμε απο την αρχή....η μαριχουάνα, το χασις, η κάναβη, δε μας κάνουν κακό; Πόσες απο εσας πιστευουν κάτι τέτοιο; Ας το ξεκινησουμε απο εκει πρώτα.

sporiklos
29-04-11, 01:43
Τόση πρεμούρα για τη κάναβη και τη μαριχουάνα δε τη καταλαβαίνω και συγωρέστε με για αυτό. Δηλαδή, ας το πιάσουμε απο την αρχή....η μαριχουάνα, το χασις, η κάναβη, δε μας κάνουν κακό; Πόσες απο εσας πιστευουν κάτι τέτοιο; Ας το ξεκινησουμε απο εκει πρώτα.

Φυσικά και κάνουν κακό... καίνε εγκεφαλικά κύτταρα και σου δημιουργουν την ψευδαίσθηση ότι μόνο με αυτό μπορείς να περάσεις καλά. Όμως δεν είναι απαραίτητα το σκαλί για να περάσεις στα πιο σκληρά ναρκωτικά διότι όσοι μπλέκουν με τα σκληρα δεν περνάνε ντε και καλά μια περίοδο όπου κάνουν μαύρο. Επίσης θα προτιμούσα μία ανάλογη πρεμούρα για την επιβολή πιο αυστηρών ποινών στους εμπόρους των σκληρών ναρκωτικών και αφου εξασφαλιστεί αυτό τότε να πέσουμε με τα μούτρα στο κυνήγι του μαύρου.

Sorry για την αποχώρηση αλλά κάτι τα εγκεφαλικά κύτταρα που έχω κάψει κατά το παρελθόν κάτι η νύστα κοντεύω να γίνω φυτό και στο τέλος θα πάρω κόκα για να στανιάρω ( για τους έφηβους που διαβάζουν εννοείται ότι κάνω πλάκα).Καλή συνέχεια...

kinkajoujou
29-04-11, 04:32
ο ξάδερφός μου πάντως σε επαρχιακή πόλη ξεκίνησε στα 20 με το χασίς, και κάποια στιγμή η "αγορά" στέρεψε εντελώς, δεν έβρισκες πουθενά για ένα διάστημα. Εκεί λοιπόν οι πονηροί έμποροι πρότειναν κάτι άλλο για να καλυφθεί το κενό, κι έτσι βρέθηκε ο μικρός μετά από ένα χρόνο περίπου να τον τρέχουν για αποτοξίνωση από ηρωίνη... άρα όλα σχετικά είναι. Σίγουρα την ίδια εποχή κάποιοι δεν πέρασαν στο επόμενο σκαλοπάτι, αλλά να που μερικοί το έκαναν... δεν φταίει τόσο η ίδια η μαριχουάνα (από την άποψη ότι δεν σου δημιουργεί καμία ανάγκη για πιο σκληρά ναρκωτικά), αλλά το γεγονός ότι μπαίνεις σε αυτά τα κόλπα συστηματικά σε καθιστά κάπως πιο ευάλωτο κατά τη γνώμη μου. Αυτό βέβαια ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει και επιχείρημα για την νομιμοποίησή της.

Η μόνη διαφορά νικοτίνης και μαριχουάνας, για την οποία πιστεύω δαιμονοποιήθηκε η μαριχουάνα, είναι ότι η μεν σε τσιτώνει, ενώ η δεύτερη σε χαλαρώνει και δεν μπορείς να αποδώσεις σε διάφορα κοινωνικά επίπεδα, π.χ. δουλειά ;)

klouzeau
29-04-11, 08:09
Βρε κορίτσια, και γω έκανα μάυρο κάποιες φορές στα νιάτα μου8-) και δε δοκίμασα τίποτε άλλο, παρόλο που είχα εκατοντάδες ευκαιρίες.

Nitsa2
29-04-11, 09:04
Καλημέρα!
Πίσω από τη μαριχουάνα κι όλα τα υπόλοιπα -που ακολουθούν- υπάρχουν τόσα κυκλώματα που θεωρώ αδιανόητο έως και ακατόρθωτο να νομιμοποιηθεί. Δεν εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα. Και δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο αφού πλέον ΟΠΟΙΟΣ το θέλει το βρίσκει παντού.
Κι επειδή, είμαι καπνίστρια, και το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό και βλαβερό από τη μαριχουάνα κι ας είναι νόμιμο και απενεχοποιημένο ηθικά θεωρώ ότι η μαριχουάνα είναι λιγότερη βλαβερή από τη νικοτίνη. Και κυρίως δεν είναι εθιστική. Μιλάω ΜΟΝΟ για τη μαριχουάνα. Και όχι, δεν καπνίζω μαριχουάνα. Αν και 1000 φορές 1τσιγάρο μαριχουάνας τη βδομάδα παρά 1πακ. τσιγάρα την ημέρα. Όσες καπνίζουν φαντάζομαι θα αντιλαμβάνονται τι εννοώ.
Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι θα ήθελα στο μέλλον ή θα το ενέκρινα να καπνίζει κάποιο από τα παιδιά μου -είτε τσιγάρο ή μαριχουάνα.

DALIA
29-04-11, 09:27
Αυτό που κάπως με προβληματίζει είναι μήπως αφού αποποινηκοποιηθεί το χασίς, μετά η νεολαία στραφεί στα επικύνδηνα χημικά αφού εκείνα θα είναι τα απαγορευμένα=πιο γλυκά...
http://www.youtube.com/watch?v=4jcQ8-BZazM

Άντε καλημέρα...

Nefelirene
29-04-11, 09:34
Ρε κοριτσάκια στην Ολλανδια πως τα κατάφεραν δηλαδή και εμείς δεν μπορούμε?Εγώ μια χαρά τα έχω δει εκει τα πράγματα οσες φορές πάω και δεν θεωρώ οτι η μαριχουάνα ειναι "το ανοιγμα του δρόμου " για τα βαριά αυτό εσυ το επιλέγεις αν το θες ή οχι.

Nefelirene
29-04-11, 09:35
Καλημέρα!
. Κι επειδή, είμαι καπνίστρια, και το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό και βλαβερό από τη μαριχουάνα κι ας είναι νόμιμο και απενεχοποιημένο ηθικά θεωρώ ότι η μαριχουάνα είναι λιγότερη βλαβερή από τη νικοτίνη. Και κυρίως δεν είναι εθιστική. Μιλάω ΜΟΝΟ για τη μαριχουάνα. Και όχι, δεν καπνίζω μαριχουάνα. Αν και 1000 φορές 1τσιγάρο μαριχουάνας τη βδομάδα παρά 1πακ. τσιγάρα την ημέρα. Όσες καπνίζουν φαντάζομαι θα αντιλαμβάνονται τι εννοώ.
Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι θα ήθελα στο μέλλον ή θα το ενέκρινα να καπνίζει κάποιο από τα παιδιά μου -είτε τσιγάρο ή μαριχουάνα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

xuito
29-04-11, 09:38
Δεν βλέπω να αναφέρθηκε κανείς στο Ολλανδικό πείραμα.
Έχω διαβάσει ότι μειώθηκαν οι θάνατοι από ναρκωτικά μετά το διαχωρισμό σκληρών-μαλακών και τη νομιμοποίηση του χασίς στη συγκεκριμένη χώρα.

Για μένα δεν είναι τραγικό να καπνίζει κάποιος χασίς , προσωπικά έχω δοκιμάσει, είχα την ευκαιρία να μπορώ να δοκιμάσω οτιδήποτε υπάρχει αλλά (ευτυχώς) είμαι φοβιτσιάρα και δεν δοκίμασα ποτέ τίποτα άλλο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας : Τα ναρκωτικά είναι δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας , δεν υπάρχει περίπτωση ένας έφηβος να μη βρεθεί κάποτε σε μια παρέα που θα κυκλοφορήσουν ναρκωτικά.Άρα την ευκαιρία να δοκιμάσουν θα την έχουν στάνταρ. Το θέμα είναι να έχουμε πληροφορήσει τα παιδιά μας για τη ζημία που προκαλούν και τις συνέπειες που θα έχουν.

Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έλεγε το γνωστό "να σου ανοίγουν την πορτοκαλάδα μπροστά σου για να μη ρίξουν τίποτα μέσα". Τόσα ήξερε , τόσα έλεγε. Βέβαια η μάνα μου ότι ήξερε από ναρκωτικά , τα είχε δει στον Τριανταφυλλόπουλο , οπότε....

Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεχής χρήση χασίς σε "χαζεύει". Αυτό θα πω στο παιδί μου.Επίσης θα του πω ότι η χρήση πιο σκληρών ουσιών μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο...το ίδιο και το τσιγάρο...το ίδιο και το αλκοόλ.
Ακούσατε όλοι την είδηση για το 15χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του την πρώτη φορά που δοκίμασε αλκοόλ...αλλά μπορείς να το αγοράσεις παντού και δε νομίζω να ζητάνε ταυτότητα για να δουν την ηλικία σου...

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ναρκωτικά είναι δίπλα μας.Το αν θα πωλούνται ελεύθερα ή όχι έχει να κάνει και με οικονομικά συμφέροντα.
Ψηφίζω "ναι" στη νομιμοποίηση με το μυαλό μου στο Ολλανδικό πείραμα.

yogini
29-04-11, 09:57
Πριν από μερικά χρόνια μπορεί να ήμουν υπέρ της άρσης απαγόρευσης τώρα όμως που είμαι μάνα σκέφτομαι αλλιώς.
Περάσαμε κι εμείς από το στάδιο με το τσιγαριλίκι και χαχανίσαμε και όλα καλά...όμως ενας ξάδερφος μου πέρασε και στα επόμενα στάδια και έφτασε στην ηρωίνη....ευτυχώς είναι καλά τώρα μετά από αποτοξίνωση...ένα άλλο παιδί από την ίδια παρέα σάλεψε από το "μαύρο" και κατέληξε στο Δαφνί....έπαθα σοκ όταν τον επισκέφτηκα...νόμιζε ότι ήταν ο Θεός...όλοι στην πτέρυγα του ήταν εκεί από το χασίς....και ένας συμμαθητής του άντρα μου λολάθηκε κι αυτός και έχασε κάποια τάξη του Λυκείου με κλινικές κτλ.
Οπότε αδιαφορώντας άλλη μια φορά για τις στατιστικές θα έλεγα οχι στο να το κάνουν ελεύθερο....το αν θα δοκίμαζα τώρα μια τζουρίτσα για εμένα είναι άλλο θέμα ;)

Nitsa2
29-04-11, 10:02
Κορίτσια ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης, δεν είναι όπως πριν 20χρόνια που ο κόσμος δε γνώριζε και δεν έβλεπε. Οι τοξικομανείς τότε ήταν δακτυλοδεικτούμενοι και πλέον τους συναντάς παντού.
Βλέπω ότι πλέον που η νεολαία γνωρίζει το ποιόν όλων των ουσιών και τα αποτελέσματα τους δεν μπλέκει εύκολα.
Και για όσους τα δοκιμάζουν, το κάνουν καθαρά από επιλογή. Διότι ξέρουν.

gioli
29-04-11, 10:06
Η Ολλανδία είναι Ολλανδία. Και τι δηλαδή με αυτό; Εδω θα ξαναπώ οτι είναι Ελλάδα, και οτι ισχύει εξω δεν είναι απόλυτο οτι θα έχει και στη χώρα μας επιτυχία. Και στη τελική σας ενδιαφέρει να νομιμοποιηθούν οι ουσίες ή να γίνουν πρώτα κινήσεις ωστε να τιμωρούνται οι έμποροι και να γίνει πρώτα μια γερη καμπάνια κατά των ναρκωτικών. Κάποιες χώρε ισως έχουν λύσει κάποια άλλα προβλήματα τους για να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους βήματα. Εδω έχουμε άλλα προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα. Και θα ξαναπώ, στη παρούσα φάση και με τα προβλήματα που κυριαρχούν θα ήταν καταστροφική η νομιμοποίηση. Μόνο χαζεμένους πολίτες θα μπορούσε να επιφέρει αυτος ο νόμος. Μήπως μετα τη νομιμοποίηση του τζόγου μας περιμένει και αυτό. Δεν είναι τυχαίο οτι σε χώρες που περνάνε μεγάλη φτώχια ευδοκιμούν τα ναρκωτικά και ο τζόγος. Γιατι είναι ναρκωτικό, απο τη στιγμή που καίει το κεφάλι είναι ναρκωτικό.

marchalina
29-04-11, 10:17
Ειμαι υπερ της νομιμοποιησης Η μαριχουανα κουβαλαει ενα μυθο για τους εφηβους
Αν νομιμοποιηθει απογυμνωνεται κατα καποιο τροπο απο το μυθο και οτι συνεπαγεται το απαγορευμενο σε αυτες τις ηλικιες (εφηβεια)
Και περα απ αυτο ρε παιδια δε γινεται για να θες να πιεις ενα τσιγαρακι να αναγκαζεσαι να μπλεκεις με υποκοσμο και βγαινεις στην παρανομια
Οσο για το αλκοολ ειναι πολυ πιο επικινδυνο.. αυτο και αν σε χαζευει..."αδερφακι " της ηρωινης

riniw 1980
29-04-11, 10:24
Καλημέρα...πάντως οι περισσότερες είστε κατά της νομιμοποίησης όχι τόσο επειδή είναι ναρκωτικό όσο γιατί δεν ξέρετε πως να προφυλάξετε τα παιδιά σας...τρόμος και φόβος να γίνει το "μαύρο" νόμιμο ...όλοι είμασταν παιδιά και μεγαλώσαμε με γονείς οι οποίοι ήθελαν ή και κατάφεραν τα παιδιά τους να έχουν καλύτερη μόρφωση,βιοτικό επίπεδο,καλύτερη δουλειά κ.λ.π...οι οποίοι προσπάθησαν να μας προφυλάξουν απο όλα τα άσχημα της ζωής με τον τρόπο που γνώριζαν ή που θεώρησαν οτι ήταν ο καλύτερος..όλοι μας γνωρίζουμε απο το περιβάλλον είτε το στενότερο είτε το ευρύτερο κάποιον-κάποια που έμπλεξε/που έμπλεξε-ξέμπλεξε/που έμπλεξε-κατέληξε...κι όλοι μα όλοι μας νομίζουμε οτι θα χτυπήσει την πόρτα του διπλανού μας γιατί έτσι νομίζουμε...με λύπη σας λέω οτι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο σχετικά με τα ναρκωτικά και ο,τι γνωρίζω το γνωρίζω ακριβώς γιατί είχα άτομα στο στενό μου περιβάλλον που έμπλεξαν.. Δεν είμαι υπερ της νομιμοποίησης οχι γιατί φοβάμαι οτι το χασίς είναι ναρκωτικό αλλά γιατί αυτό το πανάθλιο κράτος δεν μπορεί να κουμαντάρει αυτή τη χώρα..κι εγω δοκίμασα και δεν έμπλεξα όπως ανέφερε και η xuito γιατί ήμουν φοβιτσιάρα όχι γιατί είχα σωστή ενημέρωση ούτε απο τον μπαμπά μου αλλά και απο κανέναν επίσημο φορέα του κράτους..η κοκαίνη επίσης είναι φυσικό προιον επεξεργασμένο όπως ο καπνός για να δημιουργεί συγκεκριμένες εξαρτήσεις.Πρώτα απ'ολα λοιπόν ας κοιτάξουμε όλοι να αφήσουμε τη φοβία μας και να αλλάξουμε την άγνοια μας πάνω στα συγκεκριμένα θέματα...

gioli
29-04-11, 10:27
Το αλκοολ όμως εχει και ευεργετικές ιδιότητες όταν πίνουμε ενα ποτηράκι με το γεύμα μας. Με την ηρωίνη δε νομίζω οτι συμβαίνει κάτι ανάλογο. Απο την άλλη νομίζω πως όσοι θέλουν να πιουν κανα τσιγαράκι το γνωρίζουν οτι είναι παράνομο και σαφως είναι επιλογή τους όλο αυτό. Δε θα το πάρουμε και σαν επιχείρημα οτι δε γινετε να θελουμε να πιούμε ενα τσιγαράκι και να μπλέκουμε με υπόκοσμο. Να δω αν θα σας το πουν τα παιδία σας τι θα απαντήσετε.

goody
29-04-11, 10:36
Δηλαδη λεμε οτι η μαριχουανα βλαπτει, ειναι εθιστικη αλλα επειδη εχουν νομιμοποιηθει πιο βλαβερες ουσιες οπως η νικοτινη και το αλκοολ ας νομιμοποιηθει και αυτη...
Και επειδη η προσβαση σε τετοια τσιγαρα ειναι ευκολη αν νομιμοποιηθει τοτε τα παιδια θα ειναι πιο ενημερωμενα και θα μειωθει η χρηση και ο εθισμος σε αυτην (παρολο που θα εχουν ακομα πιο ευκολα προσβαση)...
Συγνωμη αλλα για εμενα ειναι παραλογο ολο αυτο.
Χρειαζεται να νομιμοποιηθει για να ενημερωθουν καλυτερα οι νεοι οτι βλαπτει??
Δεν γινεται χωρις να νομιμοποιηθει να αυξηθουν οι καμπανιες ενημερωσης κατα των ναρκωτικων? Και αντι να (συ)ζηταμε την νομιμοποιηση της μαριχουανας να ζηταμε σκληροτερες ποινες για τους εμπορους και καλυτερη προστασια απο την αστυνομια?
Πιστευω οτι απο τη στιγμη που θα εχουμε ελευθερη και νομιμη προσβαση σε αυτα τοτε θα δοκιμασουν ολο και περισσοτεροι νεοι και ενηλικες. Ναι θα χασει την ''γλυκα'' του ως παρανομο αλλα δεν νομιζω να παψει να ελκει τους νεους αφου προκειται για βλαβερη ουσια.Και οσο περισσοτεροι δοκιμαζουν τοτε ολο και περισσοτεροι θα γινονται συχνοτεροι χρηστες.Και οσο συνηθιζουν στη χαλαρωση και γρηγορη ευφορια που φερνει θα μπουν περισσοτεροι στον πειρασμο να δοκιμασουν μια φορα και κατι πιο δυνατο. Οι περισσοτεροι χρηστες χημικων ναρκωτικων εξαλλου απο ενα τσιγαριλικι ξεκινησαν..
Και το αλκοολ βλαπτει αλλα ειναι νομιμο κι ετσι ολοι οι νεοι εχουν προσβαση σε αυτο. Παρα πολλα 14χρονα και 15χρονα παιρνουν μπυρες απο το περιπτερο και πινουν στα παρκακια ή σε μαγαζια κανονικα ποτα... Αν δεν τους τα πουλαγανε ομως θα επιναν λιγοτερο. Ναι καποια παιδια πιο περπατημενα και τσαμπουκαλεμενα θα εψαχναν να βρουν παρανομα αλλα θα ηταν μικροτερος αριθμος, καποια θα γλιτωνανε..
Αν κρινω απο εμενα, ημουν πολυ καλο παιδι, υπακουο, σοβαρο, ειχα ατομο στην οικογενεια μου με σοβαρο προβλημα εξαρτησης απο ναρκωτικα, απειρες συζητησεις με τη μανα μου για το ποσο βλαπτουν... κι ομως στα 18 μου που μου δοθηκε η ευκαιρια εκανα ενα τσιγαρο... εριξα το γελιο της ζωης μου και το θυμαμαι ευχαριστα.
Δεν μου ξαναδοθηκε η ευκαιρια και ουτε το κυνηγησα αλλα αν ηταν νομιμο και τα πουλαγανε σε μαγαζια πιστευω ισως θα εκανα μια στο τοσο.. Κι ας ξερω οτι βλαπτει και εθιζει... Γιαυτο ας ειναι παρανομο για να μην μας δινεται η ευκαιρια να το βρισκουμε ανεμποδιστα και μπαινουμε σε πειρασμο να μπλεκουμε και με αλλες ουσιες, μας φτανει το τσιγαρο και το αλκοολ..

Active Member
29-04-11, 11:42
Νομιζω το θεμα πρεπει να εξεταστει σε μια αλλη διασταση. Να δουμε το γιατι καποιες κυβερνησεις (μαζι και ο δικος μας Γιωργακης) υπερασπιζουν την νομιμοποιηση του χασις.

Πιστευω οτι γινεται για λογους οικονομικους (τα εσοδα που χανει το κρατος απο τη λαθραια διακινηση του ειναι τεραστια). Υπο αυτη την εννοια, μονο με καχυποπτο ματι μπορω να δω μια τετοια κινηση.

Πιστευω στην ελευθερη βουληση του ατομου. Αν καποιος θελει να καπνισει, ας καπνισει. Δικαιωμα του ειναι.

Ομως! Η χρηση των ναρκωτικων ουσιων μονο στην αποχαυνωση μπορει να οδηγησει. Δε θεωρω οτι θα παει την κοινωνια μας πιο μπροστα. Παρ' ολ' αυτα δε μπορω να το απαγορευσω σε κανεναν.

Το ζητημα με τα ναρκωτικα ειναι η εξαρτηση και η αποχαυνωση. Προτιμω να εχω πολιτες που εχουν διαυγεια στο μυαλο τους (...καλα, κατι ειπα τωρα....).

Δλδ, εγω που αν δε καπνισω μολις ξυπνησω το πρωι (τα κανονικα τσιγαρα :p), δεν ειμαι πρεζακι? Που αν δε μπω στο ιντερνετ μια φορα τη μερα (το ξερετε οτι υπαρχουν κλινικες αποοξινωσης απο το διαδυκτιο, ετσι?) δεν ειμαι πρεζακι? Δε γινεται να τα απαγορευσουμε ολα ...

Αυτο που θελω να πω....ειναι οτι λεω οχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικα και σε ΟΛΕΣ τις εξαρτησεις, κυριολεκτικα ή μεταφορικα εννουμενες....

Thaumataki
29-04-11, 12:07
Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι
1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό
2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό
3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.
Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;
Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παροτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;
Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

riniw 1980
29-04-11, 12:26
Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι
1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό
2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό
3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.
Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;
Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παρουτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;
Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

Thaumataki εγω προσωπικά γνωρίζω άτομο στενό μου κολητό που κάνει χασίσι καθημερινώς και δεν έχει εθιστεί σε άλλα ναρκωτικά.Είναι ελφρύ ναρκωτικό εμείς το έχουμε κατηγοριοποιήσει έτσι..ως ναρκωτικό.Νομίζω όμως το θέμα δεν είναι τί και τί οχι είναι ναρκωτικό ή αν είναι ελαφρύ ή βαρύ ναρκωτικό αλλά εαν πρέπει να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο και κάτω απο ποιες συνθήκες

Thaumataki
29-04-11, 12:31
Thaumataki εγω προσωπικά γνωρίζω άτομο στενό μου κολητό που κάνει χασίσι καθημερινώς και δεν έχει εθιστεί σε άλλα ναρκωτικά.Είναι ελφρύ ναρκωτικό εμείς το έχουμε κατηγοριοποιήσει έτσι..ως ναρκωτικό.Νομίζω όμως το θέμα δεν είναι τί και τί οχι είναι ναρκωτικό ή αν είναι ελαφρύ ή βαρύ ναρκωτικό αλλά εαν πρέπει να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο και κάτω απο ποιες συνθήκες
Έχει εθιστεί όμως στο χασίσι. Το ίδιο είναι!
1ος ξάδερφος της μητέρας μου (45ετών τώρα), απέκτησε ψυχολογικά προβλήματα από τη καθημερινή χρήση χασίσι. Μιά χαρά άνθρωπος ήτανε και τώρα τον χαπακώνουνε, για να κοιμάται τις νύχτες μή σηκωθεί και κάνει καμιά τρέλα.
Είναι αυτό ζωή; Όταν σου καίγονται εγκεφαλικά κύτταρα και χαπακωμένος μπορείς να ζήσεις κάπως αξιοπρεπώς;

marchalina
29-04-11, 13:13
Πολλοι απο εμας εχουν καπνισει κανναβη Αλλα δεν εξαρτηθηκαμε Αλλοι παλι εχουν εξαρτηση Οπως και με το αλκοολ οπως και με τα χαπια
Αλλοι εξαρτωνται απο τον την εκαστοτε συντροφο αλλοι απο τον τζογο
Μιλαμε μαλλον για εξαρτημενες προσωπικοτητες
Αctive member δεν εχω δικαιωμα να καπνισω αφου ειναι παρανομο
Δεν βρισκω το λογο να πω στο παιδι μου να μην παρει ναρκωτικα και πιστευω οτι πιθανο ειναι να δοκιμασει
Θα προσπαθησω και προσπαθω ηδη με οσα μαθαινω και οπως μπορω να μην ψαχνει για εξαρτησεις νομιμες ή οχι
Οσο για το παραδειγμα που ειπα πριν οτι για να πιω ενα τσιγαρο πρεπει να ερθω σε επαφη με υποκοσμο δεν εννοω εμενα Βαλτε στη θεση αυτη τον εφηβο που ψαχνοντας να τσεκαρει τα τσιτατα των "μεγαλων" μπαινει σε μια κουλτουρα παρανομιας

Thaumataki
29-04-11, 13:16
Πολλοι απο εμας εχουν καπνισει κανναβη Αλλα δεν εξαρτηθηκαμε Αλλοι παλι εχουν εξαρτηση Οπως και με το αλκοολ οπως και με τα χαπια
Αλλοι εξαρτωνται απο τον την εκαστοτε συντροφο αλλοι απο τον τζογο
Μιλαμε μαλλον για εξαρτημενες προσωπικοτητες
Αctive member δεν εχω δικαιωμα να καπνισω αφου ειναι παρανομο
Δεν βρισκω το λογο να πω στο παιδι μου να μην παρει ναρκωτικα και πιστευω οτι πιθανο ειναι να δοκιμασει
Θα προσπαθησω και προσπαθω ηδη με οσα μαθαινω και οπως μπορω να μην ψαχνει για εξαρτησεις νομιμες ή οχι
Οσο για το παραδειγμα που ειπα πριν οτι για να πιω ενα τσιγαρο πρεπει να ερθω σε επαφη με υποκοσμο δεν εννοω εμενα Βαλτε στη θεση αυτη τον εφηβο που ψαχνοντας να τσεκαρει τα τσιτατα των "μεγαλων" μπαινει σε μια κουλτουρα παρανομιας
Βρε marchalina μου, μιλάς σοβαρά τώρα; Δε θα μιλήσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τα ναρκωτικά γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσει; Άρα δώρον άδωρο....;;;;:confused:

Μπαμπουράκι
29-04-11, 13:20
Δε νομίζω πως υπάρχουν οφέλη στην υγεία για να προβεί η Κυβέρνηση - η όποια Κυβέρνηση ελληνική ή μη - σε αυτή την ενέργεια, νομιμοποίησης της μαριχουάνα.
Βέβαια εάν γίνει κάι τέτοιο στην Ελλάδα τα οφέλη θα είναι μόνον οικονομικά. Αλλά δε νομίζω πως αυτό πρέπει να αποτελέσει κινητήριος δύναμη προς νομιμοποίηση. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, δίνουμε κίνητρο προς λάθος κατεύθυνση των νέων κι όχι μόνο (ψυχολογικά πιεσμένα άτομα, άτομα σε αδιέξοδο κλπ.).
Επίσης δε με νοιάζει τί γίνεται στην Ολλανδία ή σε όποια άλλη χώρα έχει προβεί σε νομιμοποίηση. Δε μ'αρέσει να παίρνω λάθος πρότυπα και να τα κάνω παράδειγμα.

νομίζω.. νομίζω πως δεν την νομιμοποιούν ακριβώς γιατί τους συμφέρει να είναι παράνομη !

marchalina
29-04-11, 13:21
Υπαρχουν φυτα με διαφορες ιδιοτητες που καποιοι ισως γνωριζουν αλλα η καλλιεργεια τους ειναι νομιμη.
Πώς ενα φυτο (η καλλιεργεια του) θεωρειται παρανομη (ακομα και στην μορφη γλαστρας);;

Μπαμπουράκι
29-04-11, 13:25
Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι
1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό
2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό
3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.
Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;
Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παροτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;
Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

έχω φίλους που πίνουν τσιγάρο χρόνια
ποτέ δεν εθίστηκαν
ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω

για το παιδί μου αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω..
(το ξέρω είναι παράλογος ο συλλογισμός.....)
θα διάλεγα σίγουρα την κάνναβη 2 φορές τον μήνα από
2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα..

marchalina
29-04-11, 13:28
Θαυματακι εννοω οτι τα πολλα "μη" φτιαχνουν πεπλο μυστηριου Θα φροντισω να μην τα πω

Thaumataki
29-04-11, 13:29
Καλά θα τρελάθω! Μας διαβάζουνε παιδιά! Είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράματα;
Πώς είναι δυνατό να θέλουμε σα κοινωνία να εξαλείψουμε τα ναρκωτικά, όταν εμείς ως γονείς τα απενοχοποιούμε;;;;;;;

Thaumataki
29-04-11, 13:30
Θαυματακι εννοω οτι τα πολλα "μη" φτιαχνουν πεπλο μυστηριου Θα φροντισω να μην τα πω
Σίγουρα! Αλλά δε πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ως πρόληψη;

marchalina
29-04-11, 13:41
Σίγουρα! Αλλά δε πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ως πρόληψη;
Πιστευω οτι η ενημερωση σε αυτο το θεμα δεν ειναι να πεις "τα ναρκωτικα χαζευουν ναρκωνουν σκοτωνουν"
Θα βρεθει καποιος φιλος συμμαθητης και θα πει στο παιδι οτι ολα αυτα που του ειπα ειναι ψεμματα Και θα το πεισει Γιατι η χρηση δημιουργει ευφορια πριν φτασεις στην εξαθλιωση Αυτο εχουν καταθεσει ατομα που εχουν απεξαρτοποιηθει απο ηρωινη
Επισης η απειλη οτι θα πεθανεις δεν "πιανει" Για τα παιδια ιδιαιτερα τους εφηβους ο θανατος ειναι κατι που δεν αποτελει απειλη
Θα εξηγουσα (με λογια καταλληλα αναλογα με την ηλικια αναλυτικα ομως) πως επιδρουν στον οργανισμο πώς τον "ξεγελανε" και ποσο ευαλωτος γινεσαι οταν τα χρησιμοποιεις

Thaumataki
29-04-11, 13:43
Πιστευω οτι η ενημερωση σε αυτο το θεμα δεν ειναι να πεις "τα ναρκωτικα χαζευουν ναρκωνουν σκοτωνουν"
Θα βρεθει καποιος φιλος συμμαθητης και θα πει στο παιδι οτι ολα αυτα που του ειπα ειναι ψεμματα Και θα το πεισει Γιατι η χρηση δημιουργει ευφορια πριν φτασεις στην εξαθλιωση Αυτο εχουν καταθεσει ατομα που εχουν απεξαρτοποιηθει απο ηρωινη
Επισης η απειλη οτι θα πεθανεις δεν "πιανει" Για τα παιδια ιδιαιτερα τους εφηβους ο θανατος ειναι κατι που δεν αποτελει απειλη
Άρα πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κυρίως φιλίας μεταξύ παιδιού και γονιού, ώστε να μην εμπιστεύεται τρίτους τόσο απερίσκεπτα...

marchalina
29-04-11, 13:54
Άρα πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κυρίως φιλίας μεταξύ παιδιού και γονιού, ώστε να μην εμπιστεύεται τρίτους τόσο απερίσκεπτα...
Αυτα ειναι τα δυσκολα Γι αυτο σου λεω οτι ηδη προσπαθω οπως και ολες μας εδω πιστευω ..να βαλουμε τα θεμελια
Οταν φτασει στη εφηβεια ειναι πολυ αργα Εκει το παιδι μας τσεκαρει Εχει καταλαβει οτι δεν ειμαστε θεοι και ο,τι χτισαμε περναει απο τεσταρισμα

evagelia!
29-04-11, 13:54
ευχομαι ουτε στον χειροτερο εχθρο μου να μη ζησει τετοιο εφιαλτη!!!δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ευκολα μπορουν τα παιδια να προμηθευτουν κανναβη,το τι γινεται στις αυλες των σχολειων και ποσο γρηγορα κατρακυλας και φτανεις ακομα και στην παρανομια...παιδια 14 και 15 ετων...η νομιμοποιηση τι νοημα εχει σε αυτες τις ηλικιες?

goody
29-04-11, 13:58
Άρα πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κυρίως φιλίας μεταξύ παιδιού και γονιού, ώστε να μην εμπιστεύεται τρίτους τόσο απερίσκεπτα...

Ακριβως! Ειναι δικη μας ευθυνη ως γονεις να ενημερωσουμε και να προστατευσουμε τα παιδια μας. Να τα μαθουμε τι ειναι σωστο και τι οχι και να μαθουν να κρινουν και μονα τους και οχι να επηρεαζονται ειδικα σε τετοια θεματα απο τον περιγυρο τους.

riniw 1980
29-04-11, 14:14
αυτό είπα κι εγω νωρίτερα..να ενημερωθούμε πρώτα όλοι σωστά να δούμε τί ακριβώς αντιμετωπίζουμε και να ενημερώσουμε κατ'επέκτασιν και τα παιδιά μας σωστά και με βάση...

klouzeau
29-04-11, 14:19
Να ρωτήσω κάτι?Πόσες απο εσάς που διαβάζετε εδώ όταν είσασταν φοιτήτριες δε γίνατε τούρνα απο ποτό, δε βγάζατε τ'αντερα σας στην τουαλέτα και δε γινόσασταν χάλια μετά?Δηλαδή αυτό δεν πειράζει?Εγώ πάντως έγινα πολλές φορές.:oops:

riniw 1980
29-04-11, 14:23
Να ρωτήσω κάτι?Πόσες απο εσάς που διαβάζετε εδώ όταν είσασταν φοιτήτριες δε γίνατε τούρνα απο ποτό, δε βγάζατε τ'αντερα σας στην τουαλέτα και δε γινόσασταν χάλια μετά?Δηλαδή αυτό δεν πειράζει?Εγώ πάντως έγινα πολλές φορές.:oops:

ναι έχεις δίκιο κι εγω είπα και πιο πάνω οτι έχω δοκιμάσει και "τσιγάρο" να μη βγάζω τον εαυτό μου απ'εξω γιατί δε μ'αρέσει να ηθικολογώ..κάπου κάπως κάποτε όλοι μας κάτι έχουμε κάνει

klouzeau
29-04-11, 14:27
ναι έχεις δίκιο κι εγω είπα και πιο πάνω οτι έχω δοκιμάσει και "τσιγάρο" να μη βγάζω τον εαυτό μου απ'εξω γιατί δε μ'αρέσει να ηθικολογώ..κάπου κάπως κάποτε όλοι μας κάτι έχουμε κάνει

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι οι πιο πολλές απο μας έχουμε κάνει διάφορα στα νιάτα μας αλλά δε καταλήξαμε για αποτοξίνωση.Όπως είπα και πιο πάνω,μπορεί να έκανα "μαύρο" αλλά ποτέ δε δοκίμασα απο τ'άλλα τα πιο βαριά.Ήξερα οτι δε "λέει".

gioli
29-04-11, 14:31
έχω φίλους που πίνουν τσιγάρο χρόνια
ποτέ δεν εθίστηκαν
ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω

για το παιδί μου αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω..
(το ξέρω είναι παράλογος ο συλλογισμός.....)
θα διάλεγα σίγουρα την κάνναβη 2 φορές τον μήνα από
2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα..
Εσυ κάνεις συγκριση 2 πακέτα με 2 φορές το μήνα κάνναβη. Ποιός σου λέει πως αν είναι θα είναι 2 φορές μόνο το μήνα. Δηλαδή το καθόλου δε το λαμβάνεις υπ' όψιν. Πρέπει ντε και καλά ενας έφηβος να πάρει ουσίες; Γιατί; Εγω δε πήρα ποτέ και υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν πάρει. Γιατί δεν εστιαζόμαστε σε αυτό...δηλαδή πως θα γίνει ωστε τα παιδιά μας να μη πάρουν ποτέ ουσίες.

klouzeau
29-04-11, 14:33
Εσυ κάνεις συγκριση 2 πακέτα με 2 φορές το μήνα κάνναβη. Ποιός σου λέει πως αν είναι θα είναι 2 φορές μόνο το μήνα. Δηλαδή το καθόλου δε το λαμβάνεις υπ' όψιν. Πρέπει ντε και καλά ενας έφηβος να πάρει ουσίες; Γιατί; Εγω δε πήρα ποτέ και υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν πάρει. Γιατί δεν εστιαζόμαστε σε αυτό...δηλαδή πως θα γίνει ωστε τα παιδιά μας να μη πάρουν ποτέ ουσίες.

Για το αλκοόλ τι λές?

gioli
29-04-11, 14:37
Για το αλκοολ είπα και νωρίτερα. Εχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας αν πίνουμε ενα ποτηράκι την ημέρα. Με ένα ποτηράκι την ημέρα δεν είσαι εθισμένος ούτε αλκολικός αλλά με ενα τσιγαριλίκι την ημέρα είσαι και εθισμένος και χρήστης

klouzeau
29-04-11, 14:40
Συμφωνώ οτι αν κάνεις ενα τσιγάρο κάθε μέρα θα εθιστείς.Αν πούμε για περιστασιακά, ας πούμε 1/μήνα?

Γιατί δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να εθιστεί κάποιος?Δηλαδή ενα ποτηράκι ουίσκι την ημέρα κάνει καλό?Όχι, μόνο το κρασί κάνει καλό.

gioli
29-04-11, 14:40
Και δε κατάλαβα τωρα. Το θέμα σου είναι πως θα ενοχοποιήσουμε άλλες νόμιμες προς χρήση ουσίες για να τις κάνουμε ένα με τις απαγορευμένες ουσίες για να βγει το συμπέρασμα οτι πρεπει και αυτές να νομιμοποιηθούν;

Thaumataki
29-04-11, 14:41
Να ρωτήσω κάτι?Πόσες απο εσάς που διαβάζετε εδώ όταν είσασταν φοιτήτριες δε γίνατε τούρνα απο ποτό, δε βγάζατε τ'αντερα σας στην τουαλέτα και δε γινόσασταν χάλια μετά?Δηλαδή αυτό δεν πειράζει?Εγώ πάντως έγινα πολλές φορές.:oops:
Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι οι πιο πολλές απο μας έχουμε κάνει διάφορα στα νιάτα μας αλλά δε καταλήξαμε για αποτοξίνωση.Όπως είπα και πιο πάνω,μπορεί να έκανα "μαύρο" αλλά ποτέ δε δοκίμασα απο τ'άλλα τα πιο βαριά.Ήξερα οτι δε "λέει".
Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';
Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

gioli
29-04-11, 14:41
Συμφωνώ οτι αν κάνεις ενα τσιγάρο κάθε μέρα θα εθιστείς.Αν πούμε για περιστασιακά, ας πούμε 1/μήνα?
Συγνώμη κλουζό, παίζουμε εδω μέσα; Πόσο ,τόσο, να το αφήσω; Το ναρκωτικό είναι ναρκωτικό και το περιστασιακό μπορεί να γίνει μόνιμο. Ασε που για να βρεις τέτοια πράγματα υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι και προβλήματα που συνδέονται.

klouzeau
29-04-11, 14:46
Συγνώμη κλουζό, παίζουμε εδω μέσα; Πόσο ,τόσο, να το αφήσω; Το ναρκωτικό είναι ναρκωτικό και το περιστασιακό μπορεί να γίνει μόνιμο. Ασε που για να βρεις τέτοια πράγματα υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι και προβλήματα που συνδέονται.

Όχι δεν παίζουμε, συζητάμε.Αν δε θές κανένα πρόβλημα.Οτι λέω το λέω απο προσωπική πείρα.Στη δική μου περίπτωση δεν έγινε μόνιμο.Οι κίνδυνοι που υποθέτω οτι εννοείς προκύπτουν απο το γεγονός οτι τι χασίς είναι παράνομο.Αν πουλιώταν στα μαγαζιά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

klouzeau
29-04-11, 14:49
Και δε κατάλαβα τωρα. Το θέμα σου είναι πως θα ενοχοποιήσουμε άλλες νόμιμες προς χρήση ουσίες για να τις κάνουμε ένα με τις απαγορευμένες ουσίες για να βγει το συμπέρασμα οτι πρεπει και αυτές να νομιμοποιηθούν;

Οχι δεν είναι αυτό το θέμα μου.Πάντως θα΄θελα να ξέρω με πιο κριτήριο σερβίρουν στα κλάμπ αλκοόλ σε ανήλικα.Επειδή είναι νόμιμη ουσία?

gioli
29-04-11, 14:54
Βρε κούκλα μου γλυκιά, δεν έχει νόημα να πούμε αν η 1 φορά το μήνα δεν έχει επιπτώσεις με τις 10 φορες το μήνα. Μπορεί να μας διαβάζουν και παιδιά. Ειναι ουσιές όλα αυτά. Και στη προοπτική να μη πηγαίνουν τα παιδιά στην Ομόνια ή στο Μενίδι για να πάρουν μαύρο και κινδυνεύουν θα πρέπει να το νομημοποιήσουμε; Ε τότε οπως ξαναείπα, για να μη κινδυνεύουν τα παιδιά απο το να μας κλέβουν τα αμάξια στα 15 και να κάνουν βόλτες ας νομιμοποιήσουμε και την οδήγηση απο τα 15. Δε βρίσκω λογική. Και να σου πω οτι αντε θα υπάρχουν τα ανάλογα μαγαζια που θα δίνουν μόνο σε ενήλικες, και θα είναι αυτοί οι πωλητές σωστοι (να υποθέσουμε τώρα) ποιός λέει οτι ο μάγκας φίλος που είναι στα 18 δε θα πάει να πάρει για το παιδί μου/σου;

goody
29-04-11, 14:54
Όχι δεν παίζουμε, συζητάμε.Αν δε θές κανένα πρόβλημα.Οτι λέω το λέω απο προσωπική πείρα.Στη δική μου περίπτωση δεν έγινε μόνιμο.Οι κίνδυνοι που υποθέτω οτι εννοείς προκύπτουν απο το γεγονός οτι τι χασίς είναι παράνομο.Αν πουλιώταν στα μαγαζιά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Μα δε μιλαμε τωρα για σενα και για μενα και για καποιον συγκεκριμενα, ουτε εχει νοημα να λεμε αν πινουμε αλκοολ ή καπνιζουμε κτλ..
Το θεμα ειναι αν συμφωνουμε ή οχι με τη νομιμοποιηση της μαριχουανας.
Αυτο σημαινει οτι θα εχουν ολοι προσβαση σε αυτην, οποτε θελουν, για οση ποσοτητα θελουν. Το αν θα κανει καποιος 1 τσιγαρο το μηνα,1 τη βδομαδα, ή 3 την ημερα θα ειναι δικο του θεμα, νομιμα.
Προσωπικα πιστευω οτι θα αυξηθει κατα πολυ η χρηση της, θα απενοχοποιηθει κιολας γιατι αφου θα ειναι νομιμο σημαινει οτι το αποδεχεται και η κοινωνια και θα αρχισει να καπνιζει πολυς περισσοτερος κοσμος απο οτι τωρα.

gioli
29-04-11, 14:56
Οχι δεν είναι αυτό το θέμα μου.Πάντως θα΄θελα να ξέρω με πιο κριτήριο σερβίρουν στα κλάμπ αλκοόλ σε ανήλικα.Επειδή είναι νόμιμη ουσία?
Βρε κλουζό μου, απαγορεύεται να σερβίρουν. Αυτό σου λέω και με την ίδια λογική πωλούν τσιγάρα σε ανήλικους και με την ίδια λογική θα πολλούν και ουσίες σε ανήλικους. Δεν πρέπει να σερβίρουν, δε πρέπει να πωλούν, αλλά ποιός τους ελέγχει; Αρα και ποιός θα τους ελένξει στο μέλλον;

Thaumataki
29-04-11, 15:07
Όχι δεν παίζουμε, συζητάμε.Αν δε θές κανένα πρόβλημα.Οτι λέω το λέω απο προσωπική πείρα.Στη δική μου περίπτωση δεν έγινε μόνιμο.Οι κίνδυνοι που υποθέτω οτι εννοείς προκύπτουν απο το γεγονός οτι τι χασίς είναι παράνομο.Αν πουλιώταν στα μαγαζιά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Πολύ σωστά... Στη δική σου!
Άνθρωπος με άνθρωπο όμως διαφέρει και δεν έχουμε όλοι την ίδια ιδιοσυγκρασία, ώστε να μείνουμε στα 1-2 ή να μείνουμε μόνο εκεί....

klouzeau
29-04-11, 15:10
Πολύ σωστά... Στη δική σου!
Άνθρωπος με άνθρωπο όμως διαφέρει και δεν έχουμε όλοι την ίδια ιδιοσυγκρασία, ώστε να μείνουμε στα 1-2 ή να μείνουμε μόνο εκεί....

Υπάρχει κάποιος λόγος που έκανες τις 2 αυτές λέξεις να βγάζουν μάτι?Η κάθεμια μας λέει τη δική της γνώμη, ανάλογα τα βιώματα της.

Thaumataki
29-04-11, 15:14
Υπάρχει κάποιος λόγος που έκανες τις 2 αυτές λέξεις να βγάζουν μάτι?Η κάθεμια μας λέει τη δική της γνώμη, ανάλογα τα βιώματα της.
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να γενικευτεί και να πούμε πως το χασίσι δεν εθίζει, άρα είναι ακίνδυνο!

latiatoula
29-04-11, 15:18
Συμφωνώ απόλυτα με τη Gioli. Επίσης, θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για μένα, μα αποκλειστικότατα: με θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ ηλίθια για το γεγονός ότι ξεκίνησα να καπνίζω στα 23 μου και μόλις στα 35, 5 κατάφερα να γλιτώσω από αυτή την τόσο ανθυγιεινή και περιττή συνήθεια. Με θεωρώ επίσης ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΒΟΥΡΛΟ για το γεγονός ότι έχω καπνίσει δύο φορές χασίς. Σε μεγάλη ηλικία. Επαναλαμβάνω, μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Ψήφισα κατά της νομιμοποίησης. Αυτά. Λέω την άποψή μου, γιατί δεν ήθελα απλά να ψηφίσω μόνο, ήθελα να το εκφράσω και "με λόγια".

agentP
29-04-11, 15:47
Εγώ είμαι κατά της νομιμοποίησης. Έχω γνωρίσει πολλούς τοξικομανείς και όλοι λένε ότι ξεκίνησαν από χασίς, οπότε ναι θεωρώ ότι το χασίς είναι η αρχή. Δεν περνάνε όλοι σε άλλες ουσίες, αλλά όσοι περνάνε, έχουν ξεκινήσει από τα ελαφριά. Κανείς δεν δοκιμάζει με σκοπό να εθιστεί, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορούν να το κόψουν όποτε θέλουν.
Η νομιμοποίηση δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος για τους χρήστες. Και τώρα αν η χρήση είναι περιστασιακή, ή αν κάποιος είναι αποδεδειγμένα τοξικομανής μένει ατιμώρητος, οπότε συμφωνώ ότι η κουβέντα γίνεται για το οικονομικό όφελος που θα έχει το κράτος από τη διακίνηση. (θα φορολογηθούν τα Ζωνιανά...)
Έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά μου για τα ναρκωτικά (ο μεγάλος είναι 7) και τους έχω περιγράψει με τα χειρότερα χρώματα το πώς γίνεται ο άνθρωπος που μπλέκει.
Από κει και πέρα δεν θα ήθελα να επιτρέπεται η χρήση και να οδηγούν αυτοκίνητα, να χειρίζονται μηχανήματα και να με εξυπηρετούν υπάλληλοι φτιαγμένοι.
Όσον αφορά τους εφήβους, αν νομιμοποιηθούν θα μπορούν να τα προμηθεύονται ευκολότερα και θα απενοχοποιηθούν εντελώς. Όσο πιο νωρίς ξεκινάει όμως κάποιος, τόσο μεγαλύτερες βλάβες παθαίνει και εκδηλώνονται γρηγορότερα οι συνέπειες (ψυχώσεις).

AFRODITH
29-04-11, 16:09
πρωτα απο ολλα πρεπει να καταλαβουμε τι εννοουμε νομιμοποιηση και πως την καταλαβαινουμε .....πχ προτυπο ολανδιας ,να υπαρχουν μαγαζια σαν καφετεριες με καναβη ?η να αλλαξει ο νομος και να μην καταδικαζετε ουτε να αμαυρωνετε καποιος αν πιαστει με μικροποσοτητα καναβησ που την εχει για πρωσοπικη χρηση ?
τα μαγαζια και ολο αυτο της ολανδιας εδω ειναι ουτοπικο ...δεν θα γινει ποτε .
το να αλλαξει ο νομος και να μην κατηγορειτε καποιοσ με αδικηματα για κατοχη ορισμενων γραμμαριων για πρωσοπικη χρηση ειναι κατι που θα επρεπε να γινει εδω και πολυ καιρο .

Thaumataki
29-04-11, 16:13
πρωτα απο ολλα πρεπει να καταλαβουμε τι εννοουμε νομιμοποιηση και πως την καταλαβαινουμε .....πχ προτυπο ολανδιας ,να υπαρχουν μαγαζια σαν καφετεριες με καναβη ?η να αλλαξει ο νομος και να μην καταδικαζετε ουτε να αμαυρωνετε καποιος αν πιαστει με μικροποσοτητα καναβησ που την εχει για πρωσοπικη χρηση ?
τα μαγαζια και ολο αυτο της ολανδιας εδω ειναι ουτοπικο ...δεν θα γινει ποτε .
το να αλλαξει ο νομος και να μην κατηγορειτε καποιοσ με αδικηματα για κατοχη ορισμενων γραμμαριων για πρωσοπικη χρηση ειναι κατι που θα επρεπε να γινει εδω και πολυ καιρο .
Ναι, αλλά δε μπορεί να αποδείξει πως είναι για προσωπική χρήση.
Άμα με πιάσουν με 20γρ. χασίσι άντε να αποδείξω πως τα έχω για εμένα!

AFRODITH
29-04-11, 16:19
σου ειπα εγω να την ακολουθησουμε ?
λεω να ξεχωρισουμε τι εννοουμε .

τα 20γρ δεν ξερω ποση ποσοτητα ειναι ....αλλα μπορει καλιστα να πει ο νομοθετης οτι πχ μεχρι 20γρ θα ειναι για πρωσοπικη χρηση και σαν ενηλικος εχει το δικαιωμα να κανει οτι θελει στο σωμα του ....απο εκει και πανω ειναι εμπορος και παιρνουμε κεφαλια .

Thaumataki
29-04-11, 16:25
τα 20γρ δεν ξερω ποση ποσοτητα ειναι ....αλλα μπορει καλιστα να πει ο νομοθετης οτι πχ μεχρι 20γρ θα ειναι για πρωσοπικη χρηση και σαν ενηλικος εχει το δικαιωμα να κανει οτι θελει στο σωμα του ....απο εκει και πανω ειναι εμπορος και παιρνουμε κεφαλια .
Και σου λέω εγώ σαν έμπορος...Τα μεταφέρω 20-20 τα γραμμάρια μέχρι π.χ. να συλλέξω 100γρ. με σκοπό να τα πουλήσω....:?:

riniw 1980
29-04-11, 16:26
Εγώ είμαι κατά της νομιμοποίησης. Έχω γνωρίσει πολλούς τοξικομανείς και όλοι λένε ότι ξεκίνησαν από χασίς, οπότε ναι θεωρώ ότι το χασίς είναι η αρχή. Δεν περνάνε όλοι σε άλλες ουσίες, αλλά όσοι περνάνε, έχουν ξεκινήσει από τα ελαφριά. Κανείς δεν δοκιμάζει με σκοπό να εθιστεί, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορούν να το κόψουν όποτε θέλουν.
Η νομιμοποίηση δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος για τους χρήστες. Και τώρα αν η χρήση είναι περιστασιακή, ή αν κάποιος είναι αποδεδειγμένα τοξικομανής μένει ατιμώρητος, οπότε συμφωνώ ότι η κουβέντα γίνεται για το οικονομικό όφελος που θα έχει το κράτος από τη διακίνηση. (θα φορολογηθούν τα Ζωνιανά...)
Έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά μου για τα ναρκωτικά (ο μεγάλος είναι 7) και τους έχω περιγράψει με τα χειρότερα χρώματα το πώς γίνεται ο άνθρωπος που μπλέκει.
Από κει και πέρα δεν θα ήθελα να επιτρέπεται η χρήση και να οδηγούν αυτοκίνητα, να χειρίζονται μηχανήματα και να με εξυπηρετούν υπάλληλοι φτιαγμένοι.
Όσον αφορά τους εφήβους, αν νομιμοποιηθούν θα μπορούν να τα προμηθεύονται ευκολότερα και θα απενοχοποιηθούν εντελώς. Όσο πιο νωρίς ξεκινάει όμως κάποιος, τόσο μεγαλύτερες βλάβες παθαίνει και εκδηλώνονται γρηγορότερα οι συνέπειες (ψυχώσεις).
Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;
Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς

Lisa8
29-04-11, 16:29
Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;
Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς

Τωρα... πρεπει να χαρουμε γι'άυτο???

riniw 1980
29-04-11, 16:31
πως το εννοείς;με τί ακριβως να χαρείς;

Thaumataki
29-04-11, 16:32
Ο καθηγητής Ρηνιώ μου, πέθανε όμως από τις καταστροφικές συνέπειες του αλκόολ.
Το ίδιο λοιπόν μπορεί να συμβεί και με τη μαχροχρόνια χρήση χασίσι. Σου ''καίει'' τα πενυμόνια, τα εγκεφαλικά κύτταρα και 1002 άλλα....

Lisa8
29-04-11, 16:33
πως το εννοείς;με τί ακριβως να χαρείς;

Που... αλκοολικος, διδασκε παιδιά!!! Με τί αλλο?

riniw 1980
29-04-11, 16:35
άρα έχεις τσεκάρει τους δάσκαλους του παιδιού σου;;;;;;;;ξέρεις δηλαδή με 100% σιγουριά οτι δεν είναι κάτω απο την επήρρεια χαπιών ή άλλων ουσιών....

riniw 1980
29-04-11, 16:39
Ο καθηγητής Ρηνιώ μου, πέθανε όμως από τις καταστροφικές συνέπειες του αλκόολ.
Το ίδιο λοιπόν μπορεί να συμβεί και με τη μαχροχρόνια χρήση χασίσι. Σου ''καίει'' τα πενυμόνια, τα εγκεφαλικά κύτταρα και 1002 άλλα....

το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικαταθληπτικά..γνωρίζεις με σιγουριά οτι κάποιος απο το περιβάλλον του παιδιού σου δεν παίρνει;ο δάσκαλος η συνοδός του σχολικού ο οδηγός του σχολικού κ.λ.π.;
Το βασικό σκεπτικό μου είναι οτι δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε και τώρα αν κάποιος είναι υπο την επήρρεια ουσιών όποιες κι αν είναι αυτές άρα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη δεν είναι σίγουρο οτι όλοι θα είμαστε φτιαγμένοι.....έστω ότι όλοι θα είναι φτιαγμένοι

Lisa8
29-04-11, 16:39
άρα έχεις τσεκάρει τους δάσκαλους του παιδιού σου;;;;;;;;ξέρεις δηλαδή με 100% σιγουριά οτι δεν είναι κάτω απο την επήρρεια χαπιών ή άλλων ουσιών....

Οχι βεβαια! Εαν ομως επεφτε κατι στην αντιληψη μου δεν θα το αφηνα ετσι! Φυσιολογικο είναι. Εσυ δηλ δεν θα είχες προβλημα?

AFRODITH
29-04-11, 16:40
ρε συ θαυματακι (και παλυ λεω δεν ξερω ποσα τσιγαριλικια ειναι 20 γρ) αν ειναι 2-3 τσιγαριλικια σηγα μην κατσει ο εμποροσ να τα μεταφερει απο εκει που θα τα παρει στο σπιτι του 20-20 δηλαδη 2-3 τσιγαριλικια το δρομολογιο οτι κερδος θα βγαλει απο την εμπορια στις βενζινες θα το φαει :)

αφηστε που και στους χρηστες καναβης δεν συμφερει να νομιμοποιηθει οπως ολλανδια ....με το κρατος που εχουμε και με τους φορους που πληρωνουμε θα το φορολογησουν σαν ειδος πολυτελειας και μετα αντε αγορασε το :) :)

riniw 1980
29-04-11, 16:41
Οχι βεβαια! Εαν ομως επεφτε κατι στην αντιληψη μου δεν θα το αφηνα ετσι! Φυσιολογικο είναι. Εσυ δηλ δεν θα είχες προβλημα?

εννοείται!!!!!

Thaumataki
29-04-11, 16:45
το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικαταθληπτικά..γνωρίζεις με σιγουριά οτι κάποιος απο το περιβάλλον του παιδιού σου δεν παίρνει;ο δάσκαλος η συνοδός του σχολικού ο οδηγός του σχολικού κ.λ.π.;
Το βασικό σκεπτικό μου είναι οτι δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε και τώρα αν κάποιος είναι υπο την επήρρεια ουσιών όποιες κι αν είναι αυτές άρα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη δεν είναι σίγουρο οτι όλοι θα είμαστε φτιαγμένοι.....έστω ότι όλοι θα είναι φτιαγμένοι
Άμα κάποιος δάσκαλος π.χ. παίρνει αντικαταθληπτικά, κρίνεται προσωρινά ανίκανος να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Αλλά και πάλι... Αυτό τί σημαίνει, πως επειδή δε ξέρω εάν είναι ''φτιαγμένος'' ο Α, ο Β πρέπει να το νομιμοποιήσουμε κιόλας; Άμα νομιμοποιηθεί, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβασή της. Όπως και με το αλκόολ. Αφού είναι νόμιμο, άρα δεν είναι τόσο βλαβερό και συνάμα το βρίσκω ακόμη και σε περίπτερο. Και για αυτό οι αλκοολικοί αυξάνονται συνεχώς. Γιατί το αλκοόλ είναι η 3η αιτία θανάτου μετά το καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
Δε νομίζω πως έτσι θα βοηθήσουμε στην εξάλειψη των ναρκωτικών. Το αντίθετο θα έλεγα....

xuito
29-04-11, 16:54
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με 20γρ. χασίς θα σε μπαγλαρώσουν , ενώ με 10 μπουκάλια ουίσκι δεν θα σε πειράξει κανείς...

Το ΠΩΣ θα χρησιμοποιήσεις και τα δύο , είναι καθαρά θέμα του καθενός...

riniw 1980
29-04-11, 16:56
Αισθάνομαι οτι το πήραμε προσωπικά το θέμα και δε μ'αρέσει!Δε θέλω να "τσακώνομαι" κι εχω αυτή την αίσθηση αυτή τη στιγμή...είπα την αποψή μου και παραδειγμάτισα με μία παράλληλη περίπτωση για να την δικαιολογήσω.

Thaumataki
29-04-11, 16:58
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με 20γρ. χασίς θα σε μπαγλαρώσουν , ενώ με 10 μπουκάλια ουίσκι δεν θα σε πειράξει κανείς...

Το ΠΩΣ θα χρησιμοποιήσεις και τα δύο , είναι καθαρά θέμα του καθενός...
Γιατί το χασίσι είναι παράνομο, προς το παρόν, σε αντίθεση με το αλκοόλ...
Το πώς θα χρησιμοποιήσεις, που αναφέρεις, δε σημαίνει πως επειδή είμαι άνω των 18 γούστο μου και καπέλο μου να πάρω ναρκωτικά και να κάνω ό,τι θέλω το σώμα μου. Δεν είμαστε στη ζούγκλα.

marchalina
29-04-11, 17:00
Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση μαριχουάνας με την πρώιμη έναρξη ψυχωτικών συμπεριφορών. Το ερώτημα είναι, ισχύει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας προκαλεί πρώιμη ψύχωση; Μια νέα επανεξέταση 83 παρελθοντικών μελετών επί του θέματος, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 22.000 άτομα, επιδιώκει να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Η ανάλυση των μελετών αυτών εκ των υστέρων, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάπνιζαν μαριχουάνα ανέπτυξαν ψυχωτικές διαταραχές 2,7 χρόνια νωρίτερα κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που δεν έκαναν χρήση κάνναβης.
Όμως, η αναθεώρηση διαπίστωσε επίσης, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε παράνομο ναρκωτικό, υπέστησαν ψύχωση δύο χρόνια νωρίτερα από τους μη χρήστες – μία όχι και τόσο μεγάλη διαφορά.
Ενώ οι μελέτες δεν συσχέτιζαν την κατανάλωση αλκοόλ με την πρώιμη εμφάνιση ψύχωσης, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την επίδραση του καπνίσματος, η οποία είναι μια κοινή συνήθεια των ανθρώπων με ψυχωτικές διαταραχές και εκείνων που καπνίζουν μαριχουάνα.
Σε πολλές από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα συγκεντρωμένα στοιχεία, συνηθίζεται το κάπνισμα της κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό. Οι ερευνητές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα απλών τσιγάρων - σε αντίθεση με τη μαριχουάνα - δεν επιδεινώνει τις ψευδαισθήσεις ή την παράνοια σε ασθενείς με σχιζοφρένεια.
Η νέα έρευνα ενισχύει την απόδειξη ότι το κάπνισμα ινδικής κάνναβης μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό ψύχωσης. Το περιοδικό Times μάλιστα, αναφέρθηκε πρόσφατα σε μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι μεταξύ 190 ασθενών με σχιζοφρένεια, 121 από τους οποίους είχαν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, η κάνναβης φαίνεται να επηρέαζε την ηλικία εμφάνισης ψύχωσης σε μία υποομάδα 44 ασθενών.
Οι επηρεασμένοι ασθενείς, είτε εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα από το κάπνισμα μαριχουάνας, ή παρουσίαζαν σοβαρή επιδείνωση των ψυχωτικών συμπτωμάτων τους κάθε φορά που κάπνιζαν.
Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης μελέτες που συνδέουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο με την ευαισθησία στην κάνναβη, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι καπνιστές μαριχουάνας δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σχιζοφρένειας, καθώς ακόμη και γιατί η εμφάνιση σχιζοφρένειας από την οποία πάσχουν πολλοί άνθρωποι δεν συνδέεται καθαρά με τη χρήση κάνναβης, αλλά συνδυαστικά με το οικογενειακό τους ιστορικό.
Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία που συνδέουν τη χρήση μαριχουάνας και την εμφάνιση ψύχωσης δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί τα ποσοστά της σχιζοφρένειας έχουν παραμείνει σταθερά ή και μειώθηκαν από το 1950, παρόλο που η χρήση μαριχουάνας έχει αυξηθεί σημαντικά.

agentP
29-04-11, 17:35
το να αλλαξει ο νομος και να μην κατηγορειτε καποιοσ με αδικηματα για κατοχη ορισμενων γραμμαριων για πρωσοπικη χρηση ειναι κατι που θα επρεπε να γινει εδω και πολυ καιρο . αυτό ισχύει, αν αποδειχτεί ότι είναι ποσότητα για προσωπική χρήση από τοξικομανή ή εντελώς περιστασιακή χρήση, μένει ατιμώρητος, περνάει όμως δικαστήριο.
Και σου λέω εγώ σαν έμπορος...Τα μεταφέρω 20-20 τα γραμμάρια μέχρι π.χ. να συλλέξω 100γρ. με σκοπό να τα πουλήσω....:?:
Στην πράξη ο έμπορος που πιάνεται με τις 20 δόσεις έτοιμες για πούλημα, λέει ότι μόλις αγόρασε 20 δόσεις για δική του χρήση γιατί έτυχε να έχει λεφτά και δεν θέλει να βγαίνει για αγορά συχνά.

Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;
Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς
Δεν το έθεσα σωστά μάλλον... Εϊμαι σίγουρη ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που συναντώ καθημερινά ή παίρνουν χάπια, ή πίνουν πολύ, ή παίρνουν ουσίες, απλώς εύχομαι να μην είναι ο οδηγός που θα διασταυρωθούμε ή κάποιος που βασίζομαι σ' αυτόν ότι θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν θα ήθελα να πληθύνουν. Κι ύστερα είναι διαφορετικά τα μεγέθη, αλλιώς φαντάζομαι είναι να παίρνεις αντικαταθλιπτικά που τα έχει δώσει γιατρός, αλλιώς να έχεις πιει δύο ποτήρια, όταν είσαι αλκοολικός και αλλιώς να έχεις μόλις καπνίσει χασίς.

gioli
29-04-11, 17:37
Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;
Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς
Αφου λοιπόν δε γίνετε καταγγελεία σε κάποιον για το ποτό, ας κάνουμε νόμιμες και κάποιες ουσίες για να μη γίνετε καταγγελεία ούτε και για αυτές; Ξαναρωτώ, τι προσπαθούμε να αποδείξουμε. Πόσο κακό είναι το νόμιμο ποτο, και αφου είναι κακό το νόμιμο ποτό ας κάνουμε νόμιμο και το κακό χασίς που τελικά δεν είναι τόσο κακό;

fistikaki
29-04-11, 17:40
οχι, δεν θα ενιωθα καθολου καλα αν κυκλοφορουσε ελευθερα το χασις...

θελω να την παλεψουμε ολοι, για αληθειες... το νοημα εχει να πεσουμε στο παραμυθι?

οτι να ναι, δηλαδη, για να απομακρυνθουμε ολοι απο την πραγματικοτητα?

δεν θεωρω οτι θα πεθανει κανεις απο ενα τσιγαρο... αλλα ειναι πολυ πιθανο κατα τη γνωμη μου, να εργκλωβιστει σε μια μουφα κατασταση, τυπου 'ολα καλα'

gioli
29-04-11, 17:40
Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση μαριχουάνας με την πρώιμη έναρξη ψυχωτικών συμπεριφορών. Το ερώτημα είναι, ισχύει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας προκαλεί πρώιμη ψύχωση; Μια νέα επανεξέταση 83 παρελθοντικών μελετών επί του θέματος, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 22.000 άτομα, επιδιώκει να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Η ανάλυση των μελετών αυτών εκ των υστέρων, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάπνιζαν μαριχουάνα ανέπτυξαν ψυχωτικές διαταραχές 2,7 χρόνια νωρίτερα κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που δεν έκαναν χρήση κάνναβης.
Όμως, η αναθεώρηση διαπίστωσε επίσης, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε παράνομο ναρκωτικό, υπέστησαν ψύχωση δύο χρόνια νωρίτερα από τους μη χρήστες – μία όχι και τόσο μεγάλη διαφορά.
Ενώ οι μελέτες δεν συσχέτιζαν την κατανάλωση αλκοόλ με την πρώιμη εμφάνιση ψύχωσης, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την επίδραση του καπνίσματος, η οποία είναι μια κοινή συνήθεια των ανθρώπων με ψυχωτικές διαταραχές και εκείνων που καπνίζουν μαριχουάνα.
Σε πολλές από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα συγκεντρωμένα στοιχεία, συνηθίζεται το κάπνισμα της κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό. Οι ερευνητές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα απλών τσιγάρων - σε αντίθεση με τη μαριχουάνα - δεν επιδεινώνει τις ψευδαισθήσεις ή την παράνοια σε ασθενείς με σχιζοφρένεια.
Η νέα έρευνα ενισχύει την απόδειξη ότι το κάπνισμα ινδικής κάνναβης μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό ψύχωσης. Το περιοδικό Times μάλιστα, αναφέρθηκε πρόσφατα σε μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι μεταξύ 190 ασθενών με σχιζοφρένεια, 121 από τους οποίους είχαν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, η κάνναβης φαίνεται να επηρέαζε την ηλικία εμφάνισης ψύχωσης σε μία υποομάδα 44 ασθενών.
Οι επηρεασμένοι ασθενείς, είτε εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα από το κάπνισμα μαριχουάνας, ή παρουσίαζαν σοβαρή επιδείνωση των ψυχωτικών συμπτωμάτων τους κάθε φορά που κάπνιζαν.
Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης μελέτες που συνδέουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο με την ευαισθησία στην κάνναβη, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι καπνιστές μαριχουάνας δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σχιζοφρένειας, καθώς ακόμη και γιατί η εμφάνιση σχιζοφρένειας από την οποία πάσχουν πολλοί άνθρωποι δεν συνδέεται καθαρά με τη χρήση κάνναβης, αλλά συνδυαστικά με το οικογενειακό τους ιστορικό.
Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία που συνδέουν τη χρήση μαριχουάνας και την εμφάνιση ψύχωσης δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί τα ποσοστά της σχιζοφρένειας έχουν παραμείνει σταθερά ή και μειώθηκαν από το 1950, παρόλο που η χρήση μαριχουάνας έχει αυξηθεί σημαντικά.
Θα ήθελ να ήξερα ποιοί είναι οι επιστήμονες-ψυχολόγοι που βγάζουν τέτοιες έρευνες και απο που πληρώνονται για να τις κάνουν. Μαρσαλίνα, η μαριχουάνα καιει κορίτσι μου τα εγκεφαλικά κύτταρα; Αν ναι τα υπόλοιπα πρέπει να είναι για μας βερεσε.

Μαρια Στυλιανακη
29-04-11, 17:42
σορρυ για το μεγάλο πόστ.

γεια σου thaymataki, έχεις γράψει πολλές φορές για αυτό
Άμα νομιμοποιηθεί, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβασή της. Όπως και με το αλκόολ.είναι ήδη εύκολη η πρόσβαση.... :!: είμαι σίγουρη ότι υπαρχουν και περιπτεράδες που αυτή τη στιγμή το διαθέτουν αρκεί να ξέρεις να ρωτήσεις:lol: Όσο εύκολη είναι και ή πρόσβαση στα δυναμιτάκια πχ. σε χωριά? στο υπογράφω... δημοσιογραφους φυσικα δεν τους απασχολεί να το θιξουν, άστο...
ενα λάθος που πιστευω ότι συμβαίνει, και το θίγω πιο κάτω, είναι,

ότι η επιλογή στην μή χρήση ή κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών, οφείλεται στο να έχεις μάθει να περνάς τέλεια χωρίς να τα χρειάζεσαι.

αν πάλι περνάς χάλια καταστάσεις να σου έχουν μάθει πως να κάνεις φίλους που σε βοηθούν πραγματικά, και σε αγαπούν για αυτό που είσαι.
αν αισθάνεσαι ασχημα να φροντίσεις την υγεία σου, αν εισαι πεσμένος να κοιμηθείς κτλ.

οι ψυχοτρόπες ουσίες προσφέρουν μια εύκολη λύση, σε υατά τα προβλήματα σε όσους την αναζητούν, σε όσους δε τη βρίσκουν..

δεν είναι η απαγόρευση που θα κάνει κάποιον να μην το αναζητήσει σαν λύση. Αν θέλει θα το βρεί και ας είναι ένα στενο πιο πέρα αντι στο ψυγειο του περιπτέρου. Ο λόγος που το θέλει, δεν είναι επειδή είναι διαθέσιμο αλλά επειδή χρειάζεται μια λύση στο πρόβλημά του ...
το να μην είναι διαθέσιμο, δεν τον κάνει να μη το θέλει.

Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.
Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';
Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

πιστεύω οτι δεν ειναι χειρότερα σε αυτό το θέμα απο ότι εδω. απλώς εδώ γίνεται πιο κρυφά. .... αυτο που ειναι χειρότερα στο εξωτερικο ειναι τα χαπια... και αυτο φυσικα γινεται στα κρυφα, το μαθαίνεις εκ των υστέρων. ενω το τσιγάρο όπως και να το κανουμε μυριζει δε μπορείς να το κρυψεις.... είναι που εβλεπες τον ταδε να καπνιζει, και έλεγες μα πως γινεται να ειναι τοσο χαλια τοσο πολυ τον βαραει αυτο που καπνίζει... ? ... μάλλον κάτι άλλο ήταν!!;-)

Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.
Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';
Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

όμως, είτε το κανεις ειτε όχι, δεν αλλάζει αυτό κάτι στην στατιστική πιθανότητα
το αν 10 αλλα παιδιά παρέα, προσεγγίσουν το παιδί σου την χ στιγμή να του προσφέρουν παράνομο χασίσι. (και πιθανώς και βλαβερο εξαιτίας του ότι δεν ελέγχεται)

[και με νομιμοποιηση παλι παρανομο θα ειναι για το παιδί σου δεν αλλαζει κατι εκει, αλλά στην περίπτωση που πάλι του πρόσφεραν και αν δεχόταν τουλάχιστον δε θα κινδυνευε εξαιτίας πρόσμιξης/χημικών!]

το θέμα είναι ότι υπάρχει και η πιθανότητα να του μάθεις
ή κατεπεκταση να πει σε κάποιον με υπέρτατο κουλ υφάκι αυτό!:

"τι- ? χασίσι/μαριχουανα/τσιγαριλικι ? σορρυ αλλά τέτοιο έκανε και η μάνα μου,:???: (:o:grin:) και όλο μου το σόι (λέμε τώρα) ,,, σιγά το κουλ πράγμα... τα ναρκωτικά ήταν κούλ την εποχή του 70.. όταν ήταν κάτι καινούριο, εσύ ακόμα εκεί βρίσκεσαι? εγώ τα εγκεφαλικά μου κύταρα τα θέλω"

που να μείνει ο άλλος "κάγκελο" και να νιωσει και ηλιθιος που κανει τσιγαριλικι θεωρώντας το κατι σπουδαίο.:lol::lol::lol:

ξέρω μάλιστα πολλά παιδιά που έχουν απο μόνα τους αναπτύξει αυτή την νοοτροπία κάτι που είναι φυσικά κάτι πάρα πολύ αισιόδοξο.
αλλά όσα ξέρω που σκέφτονται έτσι,
εχουν δυνατότητα να σχοληθούν με χομπι, και δραστηριότητες...

στην επαρχία όμως δεν υπαρχει κάτι τέτοιο. δεν υπάρχει κάτι αντιθετο.
έχω δεί απο κοντά την αποχαύνωση που λέτε ότι φοβόσαστε , και δυστυχώς ήδη υπάρχει. αναρωτιέμαι με τι κριτήριο λέτε ότι δεν υπάρχει. (δεν το λέω ειρωνικά!):!:

Μα δε μιλαμε τωρα για σενα και για μενα και για καποιον συγκεκριμενα, ουτε εχει νοημα να λεμε αν πινουμε αλκοολ ή καπνιζουμε κτλ..
Το θεμα ειναι αν συμφωνουμε ή οχι με τη νομιμοποιηση της μαριχουανας.
Αυτο σημαινει οτι θα εχουν ολοι προσβαση σε αυτην, οποτε θελουν, για οση ποσοτητα θελουν. Το αν θα κανει καποιος 1 τσιγαρο το μηνα,1 τη βδομαδα, ή 3 την ημερα θα ειναι δικο του θεμα, νομιμα.
Προσωπικα πιστευω οτι θα αυξηθει κατα πολυ η χρηση της, θα απενοχοποιηθει κιολας γιατι αφου θα ειναι νομιμο σημαινει οτι το αποδεχεται και η κοινωνια και θα αρχισει να καπνιζει πολυς περισσοτερος κοσμος απο οτι τωρα.

μα έχουν ΗΔΗ όλοι πρόσβαση σε αυτήν. Όσοι θέλουν, και ας είναι παράνομο.
σε όποιο πάρτυ και να πάς σε όποιο κλάμπ και να πάς, αν ξέρεις τη μυρουδιά, υπάρχει σε κάποια γωνιά. Πριν απο καμια δεκαριά χρόνια, με είχαν πάει μάλιστα και σε χωράφι στην καλαμάτα, κρυμμένο!
μια βολτα το βραδυ στο λιμάνι και συναντούσες και μύριζες απόλα και κυρίως ανήλικους παντού να καπνίζουν..
με τις εκδρομές, με τα 4x4 αυτοκίνητα επισης εχουμε ανακαλύψει πολλές φορές μέσα στο πουθενά, φυτείες.

Ποιός πιστεύεις οτι τα χρησιμοποιεί αυτά? κάνει η Ελλάδα εξαγωγή?
(στην τελική αν και δεν ειναι το θέμα αυτό αυτού του τόπικ, όλες αυτές οι φυτείες κάποιος τις διαχειριζεται και εισπράττει χρήματα που το κράτος δεν τα εισπράττει, φοροδιαφεύγει δηλαδή..)!

Όχι μόνο αυτό, αλλά σιγά μη δεν είναι γνωστά στην αστυνομία τα άτομα, και σιγά μην είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσουν που μεγαλώνουν τις φυτείες τους.
Με ένα μικρό τζιπάκι τα πάντα βρίσκεις,... οπότε ... το κράτος/αστυνομια συνεχιζει να τα διατηρεί, με κίνδυνο για τους χρήστες(κανένας έλεγχος για προσθετα), και με φοροδιαφυγή, και με μαφία.

Εγώ δεν ξέρω κανέναν αυτή τη στιγμή που δεν καπνίζει επειδή "φοβάται ότι θα τον πιάσουν...και το ότι δεν ειναι αποδεκτό στην κοινωνια".

Εγω βλέπω οτι ειναι κανονικότατα αποδεκτό στην κοινωνία, ανεπίσημα.
Απλώς προσέχεις με ποιόν το συζητάς, δεν ασχολείσαι. Φροντίζεις να μην το κάνεις μπροστά στην αστυνομία ας πούμε.

Δίπλα σου είναι όπου και αν βγείς και με ενα απλό ερώτημα "να πάρω και γω μια τζουρα" έχεις προσβαση, είτε εγω είτε εσυ είτε ο χ μαθητής.

Σαν έφηβος, το θέμα είναι οι βάσεις που έχεις απο τους γονείς σου αν εχεις γονείς που μπορουν να σου τις δώσουν.
Οι βάσεις δεν αφορούν τις ψυχοτρόπες ουσίες αλλα την φιλοσοφία για την ζωή γενικότερα, πιστευω. δεν μπορεί το ενα να ειναι χωρίς το άλλο.
Η χαρά για την ζωή, η ενέργεια, και ο αθλητισμός πχ, δεν συμβαδίζουν με την αποχαύνωση, προφανώς όταν ο γονέας διδάσκει και δείχνει με παράδειγμα τα πρώτα, τότε το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με "αποχαυνωμένους";-).

Το προβλημα ειναι τα παιδιά που δεν εχουν αυτο το παράδειγμα, τους γονείς, και βρίσκοουν "αποχαυνωμένους" νεαρους ας πούμε, οι οποιοι τους μεταδίδουν ότι το τσιγαρο ειναι κατι που το κανουν οι μάγκες , κτλ οι "μεγάλοι"

Το ανέφεραν πιο πριν, μα φυσικά (το ξαναγράφω) κανείς δεν διαφωνεί να γίνει ενημέρωση,
αλλά η ενημέρωση όπως γινόταν ως τώρα
δεν είναι επαρκής, και
φυσικά δε θα το παραδεχτεί το κράτος οτι υπαρχει προβλημα μαριχουάνας με το να εκδώσει ειδικούς οδηγούς που να βοηθάει τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά στην προεφηβεία.

δεν ξέρω εκδίδει για το αλκοόλ και τα τσιγάρα? που θα πρεπε?

δεν ξέρω όσες έχετε παιδιά στην ηλικία της προεφηβείας ξέρετε καλύτερα τι συμβαίνει σε όλη την ελλάδα και αν ποτέ κάποιος πραγματοποίησε κάποιο τέτοιο ενημερωτικό σεμινάριο και πόσες φορές.

.....γιατί ξαφνικά το παιδί που είχε πειστεί και έχει ενημερωθεί απο τους γονείς του, (όχι απο φοβό τιμωρίας ) επιτυχώς, και επρόκειτο να αρνηθεί ή αποφεύγει παρέες τέτοιες,

απλώς επειδή θα αλλάξει ο νόμος, θα αλλάξει το μύνημα που του έχει μεταδώσει ο γονέας του?

εγώ διαφωνώ με αυτό, είναι σαν να λέμε ότι "εγω σου έχω μάθει να μη σκοτώνεις, αλλά αν πάς στα χ σόδομα/γόμορα, απλώς επειδή έμαθες ότι εκεί επιτρέπεται το σκότωμα, θα πάς να σκοτώσεις".

έχω και παράδειγμα απο φίλο που πηγαινε σε high class party στην αμερική (οχι οτι δε γινονται τετοια στην μύκονο) όπου παρέα με τις πιατέλες καναπεδάκια, είχε πιατέλες με ασπρη σκόνη, πιατέλες με άλλα πραγματα,.. ε και τους έλεγε όχι ευχαριστώ, δεν το εχω ανάγκη.. ετσι τον ειχαν μαθει οχι με φοβο αλλά με λογική και αιτιολογία..! εγώ αυτό έχω σαν παράδειγμα.

-----------------------------------------------------------------

Άλλο θέμα:

Νόμοι και περιορισμοί διαφορετική προσεγγιση σε άλλες χώρες
(θα ήταν ενδιαφέρον να δουμε σε ποιες άλλες χωρες υπαρχουν διαφορετικότητες όσον αφορά τις ηλικίες απαγορευσης/δικαιώματος οδηγησης κτλ)

Στην αμερική πάντως που το αλκοόλ είναι πολύ πιο ελεγχόμενο κ απαγορευμένο, για κάτω των 21 ετών! οι περισσότεροι έφηβοι πιστευοντας ότι το αλκοόλ είναι κάτι το φοβερό (αφου απαγορεύεται μέχρι τότε) κάνουν τα πασίγνωστα πάρτυ (α λά american pie)
που "ποτίζουν" ο ένας τον άλλο με λάστιχο, αλκοολούχα ποτά.
Αυτό εμένα μου κάνει εντύπωση ότι εδώ δεν υπάρχει;

Εκεί ας πουμε, τα παιδιά εχουν διπλωμα οδηγησης απο 16 ετών.
(κάποιοι το ανέφεραν):idea::idea::idea:
ε απαγορεύεται το αλκοολ μεχρι τα 21 αλλα το αυτοκινητο απο τα 16 ?

όπως θα είδατε ή όχι απο μια στατιστική που έβαλα πολύ νωρίτερα, οι θανάτοι προκύπτου πολύ περισσότερο απο το καπνό κ το αλκοόλ παρά απο το κάθε άλλο είδος ψυχοτρόπας ουσίας.

θα ήταν λοιπον ενδιαφέρον αρκετά να συγκριναμε στατιστικές που υπάρχουν εκεί, αν είχαμε δικές μας. - σε σχεση με αυτες τις διαφορες στην νομιμότητα.

θα ήταν ενδιαφέρον δηλαδή να βλέπαμε ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητα απο νέους,
πχ οι 18 χρονοι στην αμερικοί ποσα ατυχηματα προκαλούν
και οι 18 χρονοι στην ελλαδα ποσα ατυχηματα προκαλούν

μπορεί κάποιος να ψάξει? αν προλαβω θα το ψαξω

αν είδατε ένα 18% των μαθητων στην αυστραλια κανει χρηση,
και ενα 33% των ενηλίκων.
αυτά ειναι τεράστια ποσοστά. είναι το 1/3.
είναι κρίμα που δεν έχουμε στατιστική που να δείχνει ποσοστά χρήσης στην Ελλάδα. δεν προλαβα να ψάξω, ακόμα αν εχει ξαναγίνει
ίσως απο τον οκανα!....

μπορεί κάποιος να ψάξει? αν προλαβω θα το ψαξω

Μαρια Στυλιανακη
29-04-11, 17:48
Θα ήθελ να ήξερα ποιοί είναι οι επιστήμονες-ψυχολόγοι που βγάζουν τέτοιες έρευνες και απο που πληρώνονται για να τις κάνουν. Μαρσαλίνα, η μαριχουάνα καιει κορίτσι μου τα εγκεφαλικά κύτταρα; Αν ναι τα υπόλοιπα πρέπει να είναι για μας βερεσε.

γειά σου gioli. αν μπορείς εξήγησέ το αυτό, απο ποιόν να πληρώνονται? είναι αλήθεια για το ιστορικό ψύχωσης και ολες οι έρευνες..
γνωρίζω και περίπτώσεις, και είναι πολύ λυπηρό.
κάποιοι άνθρωποι αν ήξεραν μπορεί να γλύτωναν για όλη τους τη ζωή απο αυτή τη κατάσταση, ..!!!

marchalina
29-04-11, 17:49
Θα ήθελ να ήξερα ποιοί είναι οι επιστήμονες-ψυχολόγοι που βγάζουν τέτοιες έρευνες και απο που πληρώνονται για να τις κάνουν. Μαρσαλίνα, η μαριχουάνα καιει κορίτσι μου τα εγκεφαλικά κύτταρα; Αν ναι τα υπόλοιπα πρέπει να είναι για μας βερεσε.
Παραθεσα το αρθρο για τη σχεση μαριχ και σχιζοφρενειας
Δινει καποια στοιχεια που εχουν ενδιαφερον ,διαβασε το,

riniw 1980
29-04-11, 17:53
Αφου λοιπόν δε γίνετε καταγγελεία σε κάποιον για το ποτό, ας κάνουμε νόμιμες και κάποιες ουσίες για να μη γίνετε καταγγελεία ούτε και για αυτές; Ξαναρωτώ, τι προσπαθούμε να αποδείξουμε. Πόσο κακό είναι το νόμιμο ποτο, και αφου είναι κακό το νόμιμο ποτό ας κάνουμε νόμιμο και το κακό χασίς που τελικά δεν είναι τόσο κακό;


δεν προσπαθούμε ν'αποδείξουμε τίποτα νομίζω...αν όμως μπορούσε να τηρηθεί κάτω απο συγκεκριμένα πλαίσια η διάθεση του συγκεκριμένου ίσως...ίσως και να ήταν καλύτερα.εσύ εγω όλοι μας δηλαδή δε θα ήταν καλύτερα να είμαστε πιο σωστά "διαβασμένοι" για να ενημερώσουμε σωστότερα τα παιδιά μας;εγω π.χ. που καπνίζω μπορώ να πω στο παιδί μου "μην καπνίσεις;"μα είναι σχήμα οξύμωρο!!!αν όμως κι εμένα δε με "τρομοκρατούσε" ο μπαμπάς στην εφηβεία δε θα το ξεκίναγα το ρημάδι για να του πάω κόντρα έστω και κρυφά!καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου;

latiatoula
29-04-11, 17:54
το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικαταθληπτικά..γνωρίζεις με σιγουριά οτι κάποιος απο το περιβάλλον του παιδιού σου δεν παίρνει;ο δάσκαλος η συνοδός του σχολικού ο οδηγός του σχολικού κ.λ.π.;
Το βασικό σκεπτικό μου είναι οτι δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε και τώρα αν κάποιος είναι υπο την επήρρεια ουσιών όποιες κι αν είναι αυτές άρα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη δεν είναι σίγουρο οτι όλοι θα είμαστε φτιαγμένοι.....έστω ότι όλοι θα είναι φτιαγμένοι

Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποια άλλη χρήστρια του φόρουμ που να είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος (εγώ δεν έιμαι) να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά από ότι γνωρίζω, τα χάπια κατά της κατάθλιψης δεν είναι ναρκωτικά, είναι φάρμακα. Είναι χάπια που συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, αν παίρνει φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα παρακολουθείται από ψυχίατρο ή ψυχολόγο δεν είναι επίκινδυνο σε καμία περίπτωση, οπότε γιατί να μην εργάζεται? Ας μην βάζουμε παρακαλώ τους πάσχοντες από κάποια ψυχική ασθένεια που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή (ειδικά από την κατάθλιψη που είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια) στην ίδια κατηγορία με τους χρήστες ναρκωτικών (προς Θεού, δεν θέλω να υποτιμήσω όσους είναι εξαρτημένοι σε ουσίες, το "κατηγορία" δεν το λέω αρνητικά). Αν ένας άνθρωπος έχει κατάθλιψη, πρέπει να κάνει θεραπεία, μέρος της οποίας είναι να πάρει φάρμακα. Το ίδιο δεν κάνει και ένας καρκινοπαθής για να θεραπευτεί από καρκίνο (χτύπα ξύλο)? Τι σχέση έχουν λοιπόν τα αντικαταθλιπτικά με την κάνναβη. Κατά τα άλλα, θα ήθελα να πω ότι με σόκαρε η εμπειρία της tattoo και όλα όσα πέρασε με τον αδερφό της. Και μου επιβεβαίωσε την άποψή μου (είμαι αρνητική στη νομιμοποίηση). Αγαπητή φίλη, ελπίζω το αδέρφι σου να είναι για πάντα καλά !

gioli
29-04-11, 17:55
Κυρια Στυλιανάκη, οι έρευνες δε μου λένε και πολλά, αν δε γνωρίζω απο ποιόν έγινε, τι ιδιότητα έχει, ποιός τον έβαλε να τη κάνει και τα αποτελέσματα άλλων 1000 ερευνών με το ίδιο θέμα, αλλά δυστυχώς για αυτούς με άλλα αποτελεσματα, που δεν τις εμφανίζουν ποτέ και είναι κλειδμένες στο συρτάρι. Αυτη είναι η γνώμη μου. Αλήθεια κυρία Στυλιανάκη, πείτε μου όμως ξεκάθαρα, σε δυο γραμμές αν θέλετε-γιατι δεν μπορώ να διαβάζω μεγάλα ποστ-ποιά είναι η δική σας άποψη. Χωρίς ερευνες παραθέσεις κτλ. Ειστε υπερ τις νομιμοποίησης ή κατά;

johnaros211
29-04-11, 17:58
Απ'οτι καταλαβαίνω οι περισσοτεροι εδω είσαστε γονείς;Λοιπον ακουστε και την γνωμη ενος πιο νεου ανθρωπου(και για αυτο θα με συνχωρησετε για τα ορθογραφικα γιατι εχω συνηθισει να γραφω με greeklish:p) Λοιπον.Σας παρακαλω πολυ..Μην επαναλαμβανεται τους κλασσικους μυθους οτι η κανναβη σου και τον εγκεφαλο και εθιζει.Μην ακουω τρελες ιστοριες οπως η πρωτη για το σκανγκ(και για την ακριβεια λεγεται σκανκ),ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,χωρις προσθετα χημικα.Μην ενοχοποιειτε το σκανκ λοιπον που στην ουσια ειναι ΠΟΙΚΙΛΙΑ μαριχουανας αλλα ενοχοποιηστε το κατι αλλο που μπορει να επερνε το συγκεκριμενο ατομο,η ακομα και το 'σκαρτο' πραμα που επερνε(γιατι να μην ηταν ποτισμενο με κοκα,κατι που γινεται συχνα?).Και αυτα γιατι εχω κουραστει να ακουω τρελες ιστοριες για ενα ναι μεν ναρκωτικο,αλλα απολυτα ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ.Μερικα απλα παραδειγματα και σας παρακαλω ΨΑΞΤΕ τα στο ιντερνετ η οπου αλλου θελετε:


ΔΕΝ ΕΘΙΖΕΙ,τουλαχιστον σωματικα.Ο οποιοσδηποτε εθισμος ειναι πνευματικος(το ατομο θελει να νιωθει γαματα οπως οταν καπνιζει και ξανακαπνιζει)το καπνισμα ομως δεν γινεται απαραιτητο.Δεν υπαρχουν επισοδεια στερησης οπως με την νικοτινη,η ακομα και με τον καφε!!!Δηλαδη αν το ατομο θελει να σταματισει την χρηση ΜΠΟΡΕΙ την ιδια ωρα!!
ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΥΤΤΑΡΑ!!Ο μυθος αυτος ειναι απολυτα παρανοικος.Ξεκινησε απο μια αθλια προχειρη ερευνα του 1800(απ οταν προερχονται και οι περισσοτερες ερευνες που χρησιμοποιουν οι κυβερνησεις,με 1800 εννοω περιοδο 1920-1970 το πολυ,απλα θελω να δειξω ποσο ξεπερασμενες ειναι αυτες οι ερευνες).Η ερευνα αυτη εχει αποδειχθει ΛΑΘΟΣ απο υποστηρικτες και μη της νομιμοποιησηςΟσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Δεν θα επεκταθω παραπερα.Ψαξτε μονοι σας τι ειναι αληθεια και τι οχι.ΨΑΞΤΕ μην κρινετε και δικαζετε ετσι.Και κατι τελευταιο.δειτε το παρακατω βιντεακι.Ο (πρωην?) υφυπουργος υγειας,γυρω στ 7 λεπτα,σε αντιπαραθεση του με τον κυριο Γριβα(τον οποιον ψαξτε τον και αυτον ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημονας υπερ της αποποινηκοποιησης)δεν ξερει που του παν τα 4 απο επιστημονικης πλευρας του θεματος ναρκωτικα-μαριχουανα.Και αυτος ο ανθρωπος συμετειχε και επαιξε κυριο λογο στην θεσπιση των νομων για τη μαριχουανα στην Ελλαδα!!Και αν χαθειτε λιγο στην επιστημονικη συζητηση τους ρωτηστε εναν γιατρο για το εν λογω θεμα(θα σας διαφωτισει ΣΙΓΟΥΡΑ μεχρι και εγω απλα φοιτητης του χωρου καταλαβαινω οτι ο υφυπουργος λεει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ)Αυτα τα λιγα απο μενα:-P:-P

http://www.youtube.com/watch?v=K-QH1LELLKQ&feature=related

tattoo
29-04-11, 17:58
Παραθεσα το αρθρο για τη σχεση μαριχ και σχιζοφρενειας
Δινει καποια στοιχεια που εχουν ενδιαφερον ,διαβασε το,

Υπαρχουν αμετρητα αρθρα ερευνες και συμπερασματα για τη σχεση αυτων των 2...παιζει να τα χω διαβασει και ολα...κυριως απο αμερικανικα πανεπιστημια...δεν μπορει ολοι να κανουν λαθος...και απο τη στιγμη που ψυχιατροι λενε πως σχετιζονται εγω προσωπικα αν και το χα ψαξει πολυ δεν επαιζε να τους αμφισβητισω..
Εχεις πολυ δικιο..

riniw 1980
29-04-11, 18:04
Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποια άλλη χρήστρια του φόρουμ που να είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος (εγώ δεν έιμαι) να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά από ότι γνωρίζω, τα χάπια κατά της κατάθλιψης δεν είναι ναρκωτικά, είναι φάρμακα. Είναι χάπια που συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, αν παίρνει φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα παρακολουθείται από ψυχίατρο ή ψυχολόγο δεν είναι επίκινδυνο σε καμία περίπτωση, οπότε γιατί να μην εργάζεται? Ας μην βάζουμε παρακαλώ τους πάσχοντες από κάποια ψυχική ασθένεια που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή (ειδικά από την κατάθλιψη που είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια) στην ίδια κατηγορία με τους χρήστες ναρκωτικών (προς Θεού, δεν θέλω να υποτιμήσω όσους είναι εξαρτημένοι σε ουσίες, το "κατηγορία" δεν το λέω αρνητικά). Αν ένας άνθρωπος έχει κατάθλιψη, πρέπει να κάνει θεραπεία, μέρος της οποίας είναι να πάρει φάρμακα. Το ίδιο δεν κάνει και ένας καρκινοπαθής για να θεραπευτεί από καρκίνο (χτύπα ξύλο)? Τι σχέση έχουν λοιπόν τα αντικαταθλιπτικά με την κάνναβη. Κατά τα άλλα, θα ήθελα να πω ότι με σόκαρε η εμπειρία της tattoo και όλα όσα πέρασε με τον αδερφό της. Και μου επιβεβαίωσε την άποψή μου (είμαι αρνητική στη νομιμοποίηση). Αγαπητή φίλη, ελπίζω το αδέρφι σου να είναι για πάντα καλά !


τα αντικαταθληπτικά είναι όντως ευεργετικά σε άτομα που πάσχουν απο τη συγκεκριμένη νόσο...γνωρίζεις όμως οτι πολλοί χρήστες ναρκωτικών παίρνουν και αντικαταθληπτικά;για να μετριάσουν τα συμπτώματα στέρησης;γνωρίζεις οτι τα χάπια αυτά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και αλκοόλ γίνονται επικύνδινα;γνωρίζεις οτι μπορείς να τα βρείς ο,τι ώρα θες αν ξέρεις πού να ψάξεις;και εν τέλει γνωρίζεις οτι μπορεί να τα παίρνει και κάποιος γνωστός σου χωρίς να το ξέρεις;και εννοείται χωρίς να έχει κατάθλιψη;

tattoo
29-04-11, 18:08
Απ'οτι καταλαβαίνω οι περισσοτεροι εδω είσαστε γονείς;Λοιπον ακουστε και την γνωμη ενος πιο νεου ανθρωπου(και για αυτο θα με συνχωρησετε για τα ορθογραφικα γιατι εχω συνηθισει να γραφω με greeklish:p) Λοιπον.Σας παρακαλω πολυ..Μην επαναλαμβανεται τους κλασσικους μυθους οτι η κανναβη σου και τον εγκεφαλο και εθιζει.Μην ακουω τρελες ιστοριες οπως η πρωτη για το σκανγκ(και για την ακριβεια λεγεται σκανκ),ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,χωρις προσθετα χημικα.Μην ενοχοποιειτε το σκανκ λοιπον που στην ουσια ειναι ΠΟΙΚΙΛΙΑ μαριχουανας αλλα ενοχοποιηστε το κατι αλλο που μπορει να επερνε το συγκεκριμενο ατομο,η ακομα και το 'σκαρτο' πραμα που επερνε(γιατι να μην ηταν ποτισμενο με κοκα,κατι που γινεται συχνα?).Και αυτα γιατι εχω κουραστει να ακουω τρελες ιστοριες για ενα ναι μεν ναρκωτικο,αλλα απολυτα ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ.Μερικα απλα παραδειγματα και σας παρακαλω ΨΑΞΤΕ τα στο ιντερνετ η οπου αλλου θελετε:


ΔΕΝ ΕΘΙΖΕΙ,τουλαχιστον σωματικα.Ο οποιοσδηποτε εθισμος ειναι πνευματικος(το ατομο θελει να νιωθει γαματα οπως οταν καπνιζει και ξανακαπνιζει)το καπνισμα ομως δεν γινεται απαραιτητο.Δεν υπαρχουν επισοδεια στερησης οπως με την νικοτινη,η ακομα και με τον καφε!!!Δηλαδη αν το ατομο θελει να σταματισει την χρηση ΜΠΟΡΕΙ την ιδια ωρα!!
ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΥΤΤΑΡΑ!!Ο μυθος αυτος ειναι απολυτα παρανοικος.Ξεκινησε απο μια αθλια προχειρη ερευνα του 1800(απ οταν προερχονται και οι περισσοτερες ερευνες που χρησιμοποιουν οι κυβερνησεις,με 1800 εννοω περιοδο 1920-1970 το πολυ,απλα θελω να δειξω ποσο ξεπερασμενες ειναι αυτες οι ερευνες).Η ερευνα αυτη εχει αποδειχθει ΛΑΘΟΣ απο υποστηρικτες και μη της νομιμοποιησηςΟσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Δεν θα επεκταθω παραπερα.Ψαξτε μονοι σας τι ειναι αληθεια και τι οχι.ΨΑΞΤΕ μην κρινετε και δικαζετε ετσι.Και κατι τελευταιο.δειτε το παρακατω βιντεακι.Ο (πρωην?) υφυπουργος υγειας,γυρω στ 7 λεπτα,σε αντιπαραθεση του με τον κυριο Γριβα(τον οποιον ψαξτε τον και αυτον ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημονας υπερ της αποποινηκοποιησης)δεν ξερει που του παν τα 4 απο επιστημονικης πλευρας του θεματος ναρκωτικα-μαριχουανα.Και αυτος ο ανθρωπος συμετειχε και επαιξε κυριο λογο στην θεσπιση των νομων για τη μαριχουανα στην Ελλαδα!!Και αν χαθειτε λιγο στην επιστημονικη συζητηση τους ρωτηστε εναν γιατρο για το εν λογω θεμα(θα σας διαφωτισει ΣΙΓΟΥΡΑ μεχρι και εγω απλα φοιτητης του χωρου καταλαβαινω οτι ο υφυπουργος λεει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ)Αυτα τα λιγα απο μενα:-P:-P

http://www.youtube.com/watch?v=K-QH1LELLKQ&feature=related

καλα ειπα να μην διαβασω τιποτα απο την αρχη...γτ δεν κανει να συνχιζομαι κιολας...
καλε μου αναφερθηκα στο σκανκ γτ με αυτο ειχε να κανει το στορυ που εγραψα πριν....τρελλη η ιστορια ειδες?και ο αδερφουλης μου ακομα περισοτερο!!!!
και προς δικη σου ενημερωση...δεν ειναι μια ποικιλια που υπηρχε...την διμιουργησανε με σκοπο να ναι πιο δυνατη...μπορει και αυτο να καλλιεργηθει σε μια γλαστρουλα χωραφακι κλπ χωρις χημικα και χωρις τπτ....
κι επειδη εισαι τοσο ψαγμενος και δεν αντεχεις τις ανακριβειες σε ρωτω να μου απαντησεις.....
απο ολα τα ειδη που μπορει καποιος να βρει (και δεν μιλαω απο κολλητο μου το φυτευει) ποιο ειναι αγνο?χωρις τιποτα αλλο προσθετο?
πες μας τωρα οτι ολα απο αλβανικο μεχρι white widow οταν τα αγοραζει καποιος ειναι τουμπανο χωρις προσθηκες και δεν σου κανουν κακο...
αιντε λεμε..

tattoo
29-04-11, 18:09
οσο για τον εθισμο συμφωνω οτι ειναι ψυχολογικος....δεν παρουσιαζεις συνδρομο στερησης οταν σταματας μετα ρουχα σου τρωγεσαι μονο....

latiatoula
29-04-11, 18:12
τα αντικαταθληπτικά είναι όντως ευεργετικά σε άτομα που πάσχουν απο τη συγκεκριμένη νόσο...γνωρίζεις όμως οτι πολλοί χρήστες ναρκωτικών παίρνουν και αντικαταθληπτικά;για να μετριάσουν τα συμπτώματα στέρησης;γνωρίζεις οτι τα χάπια αυτά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και αλκοόλ γίνονται επικύνδινα;γνωρίζεις οτι μπορείς να τα βρείς ο,τι ώρα θες αν ξέρεις πού να ψάξεις;και εν τέλει γνωρίζεις οτι μπορεί να τα παίρνει και κάποιος γνωστός σου χωρίς να το ξέρεις;και εννοείται χωρίς να έχει κατάθλιψη;

Και αυτό τι σημαίνει? Και οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα και να το πιεί (μην το δοκιμάσετε, SOS), σε περίπτωση που δεν έχει αλκοολούχο ποτό στο σπίτι του. Αυτό τι μας λέει, ότι επειδή ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα για να "φτιαχτεί" πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη?

tattoo
29-04-11, 18:12
οσο για τον εθισμο συμφωνω οτι ειναι ψυχολογικος....δεν παρουσιαζεις συνδρομο στερησης οταν σταματας μετα ρουχα σου τρωγεσαι μονο....

και συμπληρωνω επειδη απο τα νευρα μου διαβασα το μυνημα σου μισο και μετα τα υπολοιπα οτι αν επερνε κατι αλλο ο αδερφος μου πιστεψε με θα το ηξερα....πως?του κανουμε ειδικες και ακριβες εξετασεις καθε βδομαδα απο την αρχη για ολα...αιμα και ουρα...οποτε ασε με να ξερω καλυτερα...

riniw 1980
29-04-11, 18:20
Και αυτό τι σημαίνει? Και οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα και να το πιεί (μην το δοκιμάσετε, SOS), σε περίπτωση που δεν έχει αλκοολούχο ποτό στο σπίτι του. Αυτό τι μας λέει, ότι επειδή ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα για να "φτιαχτεί" πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη?


εννοώ οτι ποτέ δεν ξέρεις...τι παίρνει κάποιος πως το παίρνει αν γίνεται σωστή χρήση κ.λ.π....εγω είμαι κατά της νομιμοποίησης γιατί το κράτος μας δεν είναι έτοιμο να το διαχειριστεί αλλιώς δε θα είχα πρόβλημα.Όπως ήδη ανέφερε η Μαρία Στυλιανάκη υπάρχει παντού και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί εύκολα.Επειδή εγω το πέρασα με τα παιδιά της νονάς μου όπως ανέφερε και η tattoo σημασία πάνω απ'ολα έχει οι γονείς να μην εθελοτυφλούν.

latiatoula
29-04-11, 18:23
Ρηνιώ, συμφωνώ στο ότι το κράτος (το ελληνικό) δεν είναι έτοιμο στο να διαχειριστεί τις συνέπεις της νομιμοποίησης. Α και ελπίζω να μην φάνηκα σαν να σου τη λέω για κάτι, ξαναδιαβάζω το προηγούμενο σχόλιο μου και μου φαίνεται σαν να είμαι επιθετική απέναντί σου ενώ δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. (Σόρυ για το οφ τόπικ, απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω στην κοπέλα. )

Thaumataki
29-04-11, 18:24
Τattoο μου, καλή δύναμη και συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και το σθένος που υπέδειξες στον αδερφό σου!

Για να καταλάβω.... Απενοχοποιούμε τη κάνναβη; Όλοι όσοι μας έλεγαν μακριά από ναρκωτικά, 'χόρτα' κλπ. ήταν βλάκες;

goody
29-04-11, 18:41
Και η νικοτινη και το αλκοολ κυριως ψυχολογικοι εθισμοι ειναι, οι ουσιες αποβαλλονται καποια στιγμη απο το σωμα αλλα το ατομο τα ζηταει για μηνες και χρονια, αρα και η μαριχουανα ειναι το ιδιο εθιστικη και βλαβερη.
Οσο για το αν καιγονται εγκεφαλικα κυτταρα, αυτο δεν το ξερω αν ισχυει επισημα, παντως απο προσωπικη πειρα οσα ατομα ξερω που κανουν συστηματικα ειναι λιγο ''χαζοχαρουμενα'' ενω δεν ηταν παντα ετσι και το βλεπω αυτο κοινο σε ολους, οποτε πιστευω κατι γινεται..
Συμφωνω ειναι ηδη πολυ ευκολο να βρει κανεις χασις, και ηδη παρα παρα πολλα νεα παιδια και ενηλικες κανουν. Γιατι να κανουμε λοιπον την προσβαση σε αυτο ακομα ευκολοτερη? Γιατι να δωσουμε την ευκαιρια σε ατομα που ντρεπονται ή φοβουνται να ψαξουν να βρουν χασις αλλα θα δοκιμαζαν απο περιεργεια να εχουν ευκολοτερη και νομιμη προσβαση σε αυτο?
Υπαρχουν ηδη αρκετοι ανθρωποι που εχουν κανει/κανουν αλλα υπαρχει και ενα ποσοστο που δεν εχει κανει ποτε και δεν το εχει και σκοπο. Αν νομιμοποιηθει ενα μερος απο αυτο το ποσοστο θα δοκιμασει, σε καποιους θα αρεσει και θα ξανακανουν, καποιοι θα κολλησουν. Γιατι λοιπον? Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι θα ωφελησει.
Για να απομυθοποιηθει? Με την καταλληλη ενημερωση απο γονεις,σχολειο,κρατος μπορει να απομυθοποιηθει. Και το τσιγαρο ειναι νομιμο και εχουμε ενημερωση αλλα τα περισσοτερα τσαμπουκαλεμενα παιδια που θελουν να κοντραρουν τους γονεις και να τραβηξουν την προσοχη καπνιζουν οποτε νομιζω δεν στεκει σαν λογος για νομιμοποιηση.

tattoo
29-04-11, 18:42
Τattoο μου, καλή δύναμη και συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και το σθένος που υπέδειξες στον αδερφό σου!

Για να καταλάβω.... Απενοχοποιούμε τη κάνναβη; Όλοι όσοι μας έλεγαν μακριά από ναρκωτικά, 'χόρτα' κλπ. ήταν βλάκες;

Η αποψη μου για το θεμα οσο αντικειμενικη μπορει να ειναι ειναι η εξης....
Οπως θα πιεις ενα καθαρο ποτακι και θα σαι μια χαρα μετα ενω αν πιεις μια μπομπα θα βγεις οφ και μπορει να φτασεις και μεχρι θανατο απο δηλητηριαση ετσι και με το χορτο...
εξαρταται απο το ειδος την ποιοτητα και την ποσοτητα..
Το κακο ειναι οτι κυκλοφορουν τα χειριστα και τα καλυτερα τα στελνουν στο αμστερνταμ χαχαχαχαχα
σορυ που το διακωμωδω λιγο αλλα ελεος!!
Δουλευω σε νησι που παιζουν τα απιστευτα ναρκωτικα...οπως και στη Αθνα βεβαια..ειναι πανευκολο να βρεις τα παντα ολα ...μου εχουν προσφερει δωρεαν απο κοκα χαπια μεχρι και τσιγαρα...το αν τα παρεις κι αν θες να δοκιμασεις ειναι στην ιδισυγκρασια του καθενος και στο μυαλο που κουβαλαει...
Εγω το στορυ το γραψα οχι τοσο για να δειξω τι κακο κανει οσο για να επισημανω την προσοχη οσον αφορα τους γονεις...
Εχουν δει τοσα τα ματια μου..και τα χω ζησει απο κοντα χωρις να μπαινω σε λεπτομερειες που θελω να πιστευω οτι αν ποτε το παιδι μου κανει κατι θα την παρω γραμμη με τη μια...βεβαια μεχρι το κοριτσακι μου να φτασει σε τετοια ηλικια θα χουν βγει αλλα καλα που μπορει να τα αγνοω πληρως...αλλα οι αλλαγες στη συμπεριφορα ιδιως σε φαση εφηβειας που για καποιο περιεργο λογο δικαιολογουνται τα παντα και δεν το ψαχνουμε παραπερα ειναι σημαδια που δεν πρεπει να αφηνουμε να περνανε στο ντουκου...
και στην τελικη μια γενικη αιματος( και κρυφα μια ειδικη εξεταση )μια στο τοσο οσο και να εμπιστευομαι το παιδι το ενστικτο μου και τις γνωσεις μου εχω αποφασισει προ πολλου οτι θα του την κανω...

johnaros211
29-04-11, 18:55
Προς gioli:θα σε παρακαλεσω πολυ αν αλλη φορα απαντας σε κατι που γραφω να πατας απαντηση στο συγκεκριμενο για να μου ερχεται ειδοποιηση και να μπορω να απαντησω και γω με την σειρα μου. Λοιπον.Ναι ψαχνω στο διαδικτυο τετοια θεματα,και οταν βρω λεω την αποψη μου.Γιατι?Σε φορουμ μπηκα οχι σε σαιτ της Γκεσταπο πιστευω.Και τα λεω με την ιδιοτητα του ατομο που τα εχει ψαξει λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την παραπληροφορηση,ακι στην ελλαδα ειδικα σ αυτο το θεμα ειναι απιστευτα μεγαλη!
@tatoo:Ναι το σκανκ το δημιουρησανε.ΦΥΣΙΚΑ ομως.Με διασταυρωση αναμεσα σε ποικιλλιες μαριχουανας.Αυτο δεν το κανει κακο θανατηφορο η οτιδηποτε αλλο.Και μια ποικιλοια απο τριανταφυλλα που εχεις στο κηπο σου μπορει να ειναι απο δυο διασταυρωμενα ειδη τριανταφυλλων,τι παει να πει θα σηκωθουν το βραδυ να σε φανε?Το white widow ναι αγνο ειναι γιατι δεν το αγοραζεις απο τον εμπορο της γειτονιας αλλα απο κανα καταστημα στο αμστερνταμ.Ο εμπορος της γειτονιας στην ελλαδα ναι αλβανικο εχει το οποιο συμφωνω τιγκα στα χημικα ειναι,καθολου φυσικο,και καθολου ακακο.Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!

Thaumataki
29-04-11, 19:01
Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!
Πιστεύεις πως ό,τι είναι νόμιμο είναι 100% και ''καθαρό'';
Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά η μπόμπα πάει σύννεφο!

tattoo
29-04-11, 19:07
Προς gioli:θα σε παρακαλεσω πολυ αν αλλη φορα απαντας σε κατι που γραφω να πατας απαντηση στο συγκεκριμενο για να μου ερχεται ειδοποιηση και να μπορω να απαντησω και γω με την σειρα μου. Λοιπον.Ναι ψαχνω στο διαδικτυο τετοια θεματα,και οταν βρω λεω την αποψη μου.Γιατι?Σε φορουμ μπηκα οχι σε σαιτ της Γκεσταπο πιστευω.Και τα λεω με την ιδιοτητα του ατομο που τα εχει ψαξει λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την παραπληροφορηση,ακι στην ελλαδα ειδικα σ αυτο το θεμα ειναι απιστευτα μεγαλη!
@tatoo:Ναι το σκανκ το δημιουρησανε.ΦΥΣΙΚΑ ομως.Με διασταυρωση αναμεσα σε ποικιλλιες μαριχουανας.Αυτο δεν το κανει κακο θανατηφορο η οτιδηποτε αλλο.Και μια ποικιλοια απο τριανταφυλλα που εχεις στο κηπο σου μπορει να ειναι απο δυο διασταυρωμενα ειδη τριανταφυλλων,τι παει να πει θα σηκωθουν το βραδυ να σε φανε?Το white widow ναι αγνο ειναι γιατι δεν το αγοραζεις απο τον εμπορο της γειτονιας αλλα απο κανα καταστημα στο αμστερνταμ.Ο εμπορος της γειτονιας στην ελλαδα ναι αλβανικο εχει το οποιο συμφωνω τιγκα στα χημικα ειναι,καθολου φυσικο,και καθολου ακακο.Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!

βρε καλο μου επιτρεψε μου να σου πω οτι δεν ειμαι ασχετη απο drugs...δεν παιζει να κατσω να αναλυσω τις γνωσεις μου online και απο που τις απεκτησα...
δεν ειδες τι εγραψα?οτι αν ειναι να πουν οτι και καλα 2 φυτα το καθε σπιτι και μεχρι εκει νομιμα ναι το δεχομαι...δεν δεχομαι το εμποριο που υπαρχει τωρα να νομιμοποιηθει...για κανενα λογο ομως...
Ακομα και στο αμστερνταμ που λεμε και ξαναλεμε ναι ειναι τα κοφισοπ αλλα ειναι και οι τυποι στο δρομο...και σαφως επειδη λιγοι πανε εκει για ποδηλαταδα δεν δινουν τα σκατα που δινουν εδω...
Τι να αναλυουμε τωρα...

tattoo
29-04-11, 19:11
Πιστέυεις πως ό,τι είναι νόμιμο είναι 100% και ''καθαρό'';
Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά η μπόμπα πάει σύννεφο!

Δεν φανταζεσαι ομως...εχω παραιτηθει απο μαγαζαρα με τρελλα μεροκαματα γι αυτο το λογο...με κυριοτερο βεβαια γτ δεν δεχτηκα να δωσω σε μια παρεα 15-16 χρονων κι εγινε μανουρα....κι επειδη το χω προσφατα απο χτες ανοιγω τωρα θεμα στα κοινωνικα γτ δυστυχως δεν εχει να κανει μονο με παιδια αλλα και με ενηλικες..

gioli
29-04-11, 19:12
Προς gioli:θα σε παρακαλεσω πολυ αν αλλη φορα απαντας σε κατι που γραφω να πατας απαντηση στο συγκεκριμενο για να μου ερχεται ειδοποιηση και να μπορω να απαντησω και γω με την σειρα μου. Λοιπον.Ναι ψαχνω στο διαδικτυο τετοια θεματα,και οταν βρω λεω την αποψη μου.Γιατι?Σε φορουμ μπηκα οχι σε σαιτ της Γκεσταπο πιστευω.Και τα λεω με την ιδιοτητα του ατομο που τα εχει ψαξει λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την παραπληροφορηση,ακι στην ελλαδα ειδικα σ αυτο το θεμα ειναι απιστευτα μεγαλη!
@tatoo:Ναι το σκανκ το δημιουρησανε.ΦΥΣΙΚΑ ομως.Με διασταυρωση αναμεσα σε ποικιλλιες μαριχουανας.Αυτο δεν το κανει κακο θανατηφορο η οτιδηποτε αλλο.Και μια ποικιλοια απο τριανταφυλλα που εχεις στο κηπο σου μπορει να ειναι απο δυο διασταυρωμενα ειδη τριανταφυλλων,τι παει να πει θα σηκωθουν το βραδυ να σε φανε?Το white widow ναι αγνο ειναι γιατι δεν το αγοραζεις απο τον εμπορο της γειτονιας αλλα απο κανα καταστημα στο αμστερνταμ.Ο εμπορος της γειτονιας στην ελλαδα ναι αλβανικο εχει το οποιο συμφωνω τιγκα στα χημικα ειναι,καθολου φυσικο,και καθολου ακακο.Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!
Σαφως και δε μπήκες σε γκεστάπο, αλλά μου κάνει κάπως πρωτο σου ποστ σε φορουμ για γονεις, να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ κάποιες ουσίες. Μου απάντησες στα υπόλοιπα αλλά δε μου απάντησες αν κάνεις χρήση.

johnaros211
29-04-11, 19:35
@gioli Το αν κανω χρηση τι σε αφορα και τι σχεση εχει?Δηλαδη πρεπει καποις να καπνιζει για να ξερει οτι η νικοτινη εθιζει?
@tatoo Μα αν γινουμε αμστερνταμ πιστευεις θα βγαινει ο μικροεμπορος να πουλαει νοθευμενο πραμα στους δρομους?Ποιος θα το καταναλωνει αν μπορει να παει να πιει το καφε του και να καπνισει ΝΟΜΙΜΑ 1000000 διαφορετικες ποικιλιες?Και πιστευεις οτι η κυβερνηση ειδικα η ελληνικη θα αφηνει τον καθε ασχετο να πουλαει στους δρομους?Θα του κοψει τα ποδια γιατι θα εχει χασουρα.Σκεψου αν ειναι νομιμο θα υπαρχει φορολογηση και η κυβερνηση θα χανει χρημα καθε φορα που καποιος αγοραζει απο το δρομο..
@Thaumataki Ναι αλλα με την μπομπα θα στην κανει ενας μαγαζατορας με ενα δυο τρια 10 μπουκαλια.Για να νοθευτει το χορτο δεν ειναι τοσο ευκολο.Τι θα σου βαλλουν ριγανη?Εκτος και αν εννοεις να μην ειναι 100% καθαρο απο την παραγωγη του,να χρησιμοποιηθουν περιεργα λιπασματα χημικα κλπ που θα σε στηλουν.Βλεπεις κατι τετοιο πιθανο ομως οταν η κυβερνηση απο αυτο θα χασει χρημα?Και οχι μονο απο μια παραγωγη που θα παει σκαρτη.Σκεψου ΠΟΣΟΙ τουριστες θα ερχονται για να καπνιζουν.Τι παγκοσμιο διασειρμο θα φαει η Ελλαδα αν γινει κατι τετοιο.Ενω με μια μπομπα σε ενα μαγαζι ενα καλοκαιρι ποιος χεστηκε?Οι πιο πολλοι τουριστες ειναι υπερβολικα λιαρδα για να το παρουν χαμπαρι και να γινει μανουρα(που δεν νομιζω να εχει γινει ποτε,οπως θα γινοταν αν ερχοταν ενας 10 χρονια καπνιστης απο το αμστερνταμ και θα περιμενε ποιοτητα)η κυβερνηση σηκωνει τα χερια ψηλα γιατι φταιει ο μαγαζατορας.Αλλα και παλι!!πες οτι μερικες παρτιδες βγαινουν νοθευμενες.και τι εγινε?Τα αποτελεσματα θα ειναι μακροχρονα και δεν νομιζω να ειναι τοσο βλακες να ποτιζουν την αγορα νοθευμενα για χρονια.Την ωρα που θα το καταναλωσεις αντε να σε βαρεσει πιο πολυ και να κατσεις μια ωρα παραπανω να κοιτας με το βλεμμα της αγελαδας.Ουτε για πλυση στομαχου θα σε πανε ουτε μπορει να σου σαλεψει και να αρχισεις να βαρας ολο το μαγαζι..

Thaumataki
29-04-11, 19:44
@Thaumataki Ναι αλλα με την μπομπα θα στην κανει ενας μαγαζατορας με ενα δυο τρια 10 μπουκαλια.Για να νοθευτει το χορτο δεν ειναι τοσο ευκολο.Τι θα σου βαλλουν ριγανη?Εκτος και αν εννοεις να μην ειναι 100% καθαρο απο την παραγωγη του,να χρησιμοποιηθουν περιεργα λιπασματα χημικα κλπ που θα σε στηλουν.Βλεπεις κατι τετοιο πιθανο ομως οταν η κυβερνηση απο αυτο θα χασει χρημα?Και οχι μονο απο μια παραγωγη που θα παει σκαρτη.Σκεψου ΠΟΣΟΙ τουριστες θα ερχονται για να καπνιζουν.Τι παγκοσμιο διασειρμο θα φαει η Ελλαδα αν γινει κατι τετοιο.Ενω με μια μπομπα σε ενα μαγαζι ενα καλοκαιρι ποιος χεστηκε?.
Το νοθευμένο χόρτο δηλαδή θα χαλάσει τη φήμη μας έξω;;;;;;;
Επέτρεψέ μου να γελάσω!:lol:
Υπάρχουν άλλα πράματα για να ντρεπόμαστε κι όχι για το εάν θα μας πιάσουν με νοθευμένο χόρτο, όταν κι άμα νομιμοποιηθεί!

johnaros211
29-04-11, 20:01
Το νοθευμένο χόρτο δηλαδή θα χαλάσει τη φήμη μας έξω;;;;;;;
Επέτρεψέ μου να γελάσω!:lol:
Υπάρχουν άλλα πράματα για να ντρεπόμαστε κι όχι για το εάν θα μας πιάσουν με νοθευμένο χόρτο, όταν κι άμα νομιμοποιηθεί!

Δεν με καταλαβες.Θα ρεουν χιλιαδες οι τουριστες οπως και στο αμστερνταμ για να καπνισουν ελευθερα!Μιλαμε για τρελα εσοδα αν συμβει αυτο!πιστευεις οτι η κυβερνηση θα διακινδυνευσει τετοια εσοδα για να βγαλει νοθευμενο πραμα?Ειναι ηλιθιοι αυτοι που μας κυβερνανε αλλα οταν ερχετε η υποθεση στο χρημα πιανουν πουλια στον αερα
Και κατι αλλο που αγνοουν οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω.Γνωριζετε τα ιατρικα ωφελη της μαριχουανας?Γνωριζετε ποσοι γιατροι παρακαλανε να επιτραπει με ιατρικη συνταγη?Γνωριζετε οτι πολλες χωρες το επιτρεπουν για ιατρικους σκοπους μονο?Τελος γνωριζετε οτι εχουμε απο τα αυστηροτερα νομοθετικα πλαισια για κατοχη και χρηση?Μιλατε για το τεραστιο συζητημα των ναρκωτικων και της αποποινηκοποιησης της κανναβης χωρις επιχειρηματα!χωρις να εχετε διαβασει ουτε μια ερευνα!Απλα και μονο με τη λογικη ναρκωτικο--->ου ου σατανας ου εξω απο δω βαζετε στην ιδια κατηγορια εναν χρηστη κανναβης με ενα ηρωινομανη!!Ψηφισα ναι στην δημοσκοπηση σας και θα ψηφιζα ναι και σε δημοψηφισμα αν γινοταν οπως εγινε στην καλιφορνια προσφατα.Τωρα το ξανασκεφτομαι.Δεν ειναι ετοιμη η ελλαδα.Οχι γιατι δεν ειναι ετοιμη η κυβερνηση,ουτε γιατι δεν ειναι ετοιμο το κοινο που θα καταναλωνει κανναβη να την προσαρμοσει στην ζωη του.Αλλα γιατι τα ατομα καποιας ηλικιας(και μη) ειναι ακομα προσκολλημενα σα παλαιολιθικες αντιληψεις ΧΩΡΙΣ αποδειξεις!!!Οσο θα ηθελα να δω την μαριχουανα νομιμη στην ελλαδα και να μην βλεπω παιδια καθε μερα απο το χορτο να το πηγαινουν στην βελονα,αλλο τοσο δεν θα ηθελα να δω μια 50αρα στην πλατεια του χωριου να λεει σε ολους οτι ΑΥΤΟΣ εκει εκανε χασισι στο κοφισοπ της αθηνας και να κανουν ολοι μαζι το σταυρο της και ξου ξου ξου!Γιατι αυτο θα γινει.Τελικα το μονο που ξερετε να κανετε εσεις οι γονεις των σημερινων παιδιων ειναι να λετε ναι εμεις φτεμε για τα σκατα που τρωτε και που αναπνεετε ναι εμεις τα καναμε μπουρδελο,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!τουλαχιστον μαθετε να ενημερωνεστε προτου ξεκινησετε debate αντι να κανετε τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα χωριατικα.Τα ξαναλεμε σε καμμια 10 χρονια που ελπιζω να εχει αλλαξει η ελληνικη κοινωνια και ο ελληνικος τροπος σκεψης

Thaumataki
29-04-11, 20:07
Δεν με καταλαβες.Θα ρεουν χιλιαδες οι τουριστες οπως και στο αμστερνταμ για να καπνισουν ελευθερα!Μιλαμε για τρελα εσοδα αν συμβει αυτο!πιστευεις οτι η κυβερνηση θα διακινδυνευσει τετοια εσοδα για να βγαλει νοθευμενο πραμα?Ειναι ηλιθιοι αυτοι που μας κυβερνανε αλλα οταν ερχετε η υποθεση στο χρημα πιανουν πουλια στον αερα
Και κατι αλλο που αγνοουν οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω.Γνωριζετε τα ιατρικα ωφελη της μαριχουανας?Γνωριζετε ποσοι γιατροι παρακαλανε να επιτραπει με ιατρικη συνταγη?Γνωριζετε οτι πολλες χωρες το επιτρεπουν για ιατρικους σκοπους μονο?Τελος γνωριζετε οτι εχουμε απο τα αυστηροτερα νομοθετικα πλαισια για κατοχη και χρηση?Μιλατε για το τεραστιο συζητημα των ναρκωτικων και της αποποινηκοποιησης της κανναβης χωρις επιχειρηματα!χωρις να εχετε διαβασει ουτε μια ερευνα!Απλα και μονο με τη λογικη ναρκωτικο--->ου ου σατανας ου εξω απο δω βαζετε στην ιδια κατηγορια εναν χρηστη κανναβης με ενα ηρωινομανη!!Ψηφισα ναι στην δημοσκοπηση σας και θα ψηφιζα ναι και σε δημοψηφισμα αν γινοταν οπως εγινε στην καλιφορνια προσφατα.Τωρα το ξανασκεφτομαι.Δεν ειναι ετοιμη η ελλαδα.Οχι γιατι δεν ειναι ετοιμη η κυβερνηση,ουτε γιατι δεν ειναι ετοιμο το κοινο που θα καταναλωνει κανναβη να την προσαρμοσει στην ζωη του.Αλλα γιατι τα ατομα καποιας ηλικιας(και μη) ειναι ακομα προσκολλημενα σα παλαιολιθικες αντιληψεις ΧΩΡΙΣ αποδειξεις!!!Οσο θα ηθελα να δω την μαριχουανα νομιμη στην ελλαδα και να μην βλεπω παιδια καθε μερα απο το χορτο να το πηγαινουν στην βελονα,αλλο τοσο δεν θα ηθελα να δω μια 50αρα στην πλατεια του χωριου να λεει σε ολους οτι ΑΥΤΟΣ εκει εκανε χασισι στο κοφισοπ της αθηνας και να κανουν ολοι μαζι το σταυρο της και ξου ξου ξου!Γιατι αυτο θα γινει.Τελικα το μονο που ξερετε να κανετε εσεις οι γονεις των σημερινων παιδιων ειναι να λετε ναι εμεις φτεμε για τα σκατα που τρωτε και που αναπνεετε ναι εμεις τα καναμε μπουρδελο,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!τουλαχιστον μαθετε να ενημερωνεστε προτου ξεκινησετε debate αντι να κανετε τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα χωριατικα.Τα ξαναλεμε σε καμμια 10 χρονια που ελπιζω να εχει αλλαξει η ελληνικη κοινωνια και ο ελληνικος τροπος σκεψης
Και η ηρωίνη χορηγείται με ιατρική συνταγή ως ισχυρό αναλγητικό σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτό τί σημαίνει να τη νομιμοποιήσουμε και αυτη;
Επίσης ο τουρίστας άμα θέλει 'μαύρο' δεν είναι ανάγκη να ξενιτευτεί. Ούτε θα διαλέξει προορισμό με γνόμωνα πού θα 'καπνίσει'. Επιπρόσθετα και να θέλει να το κάνει, θα το βρει έστω κι αν είναι παράνομο.

riniw 1980
29-04-11, 20:11
Δεν με καταλαβες.Θα ρεουν χιλιαδες οι τουριστες οπως και στο αμστερνταμ για να καπνισουν ελευθερα!Μιλαμε για τρελα εσοδα αν συμβει αυτο!πιστευεις οτι η κυβερνηση θα διακινδυνευσει τετοια εσοδα για να βγαλει νοθευμενο πραμα?Ειναι ηλιθιοι αυτοι που μας κυβερνανε αλλα οταν ερχετε η υποθεση στο χρημα πιανουν πουλια στον αερα
Και κατι αλλο που αγνοουν οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω.Γνωριζετε τα ιατρικα ωφελη της μαριχουανας?Γνωριζετε ποσοι γιατροι παρακαλανε να επιτραπει με ιατρικη συνταγη?Γνωριζετε οτι πολλες χωρες το επιτρεπουν για ιατρικους σκοπους μονο?Τελος γνωριζετε οτι εχουμε απο τα αυστηροτερα νομοθετικα πλαισια για κατοχη και χρηση?Μιλατε για το τεραστιο συζητημα των ναρκωτικων και της αποποινηκοποιησης της κανναβης χωρις επιχειρηματα!χωρις να εχετε διαβασει ουτε μια ερευνα!Απλα και μονο με τη λογικη ναρκωτικο--->ου ου σατανας ου εξω απο δω βαζετε στην ιδια κατηγορια εναν χρηστη κανναβης με ενα ηρωινομανη!!Ψηφισα ναι στην δημοσκοπηση σας και θα ψηφιζα ναι και σε δημοψηφισμα αν γινοταν οπως εγινε στην καλιφορνια προσφατα.Τωρα το ξανασκεφτομαι.Δεν ειναι ετοιμη η ελλαδα.Οχι γιατι δεν ειναι ετοιμη η κυβερνηση,ουτε γιατι δεν ειναι ετοιμο το κοινο που θα καταναλωνει κανναβη να την προσαρμοσει στην ζωη του.Αλλα γιατι τα ατομα καποιας ηλικιας(και μη) ειναι ακομα προσκολλημενα σα παλαιολιθικες αντιληψεις ΧΩΡΙΣ αποδειξεις!!!Οσο θα ηθελα να δω την μαριχουανα νομιμη στην ελλαδα και να μην βλεπω παιδια καθε μερα απο το χορτο να το πηγαινουν στην βελονα,αλλο τοσο δεν θα ηθελα να δω μια 50αρα στην πλατεια του χωριου να λεει σε ολους οτι ΑΥΤΟΣ εκει εκανε χασισι στο κοφισοπ της αθηνας και να κανουν ολοι μαζι το σταυρο της και ξου ξου ξου!Γιατι αυτο θα γινει.Τελικα το μονο που ξερετε να κανετε εσεις οι γονεις των σημερινων παιδιων ειναι να λετε ναι εμεις φτεμε για τα σκατα που τρωτε και που αναπνεετε ναι εμεις τα καναμε μπουρδελο,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!τουλαχιστον μαθετε να ενημερωνεστε προτου ξεκινησετε debate αντι να κανετε τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα χωριατικα.Τα ξαναλεμε σε καμμια 10 χρονια που ελπιζω να εχει αλλαξει η ελληνικη κοινωνια και ο ελληνικος τροπος σκεψης


ναι...η Ελλάδα δεν έχει τουρισμό για να εισσρεύσει χρήμα...μας βγάζεις λίγο εκτός θέματος..
πάντως κι εγω γι'αυτό ψήφησα κατά γιατί η κοινωνία και το κράτος δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

tattoo
29-04-11, 20:29
Απο το να γινει νομιμη(που παιζει να πωλειται δλδ σαν τα τσιγαρα..η να εχει το δικαιωμα ο καθενας να καλλιεργει μεχρι μιας ορισμενης ποσοτητας η με τον οποιο αλλο τροπο )μεχρι το να στηριξουμε την οικονομια μας σε αυτο μιας και το ελληνικο θεωρειται απο τα καλα ακομα και στην αγορα του αμστερνταμ με κανει να γελαω και μονο...
Μην την ξεφτιλιζουμε την κουβεντα...
Κι αν γινονται ελεγχοι οπως για την πωληση τσιγαρων η αλκοολ σε ανηλικους (λεμε τωρα) κι εκει βασιστουμε στο να γινει ομαλα η νομιμοποιηση αστα να πανε...
Οσο για τον τουρισμο που πιστευω οτι εκει βασιζεται πλεον η οικονομια της χωρας μας με τετοιες ομορφιες και τετοια ποικιλια σε τοπια,με τετοιες θαλασσες τοσα νησια και τοσα αρχαια αν το ελληνικο κρατος αποφασιζε να νομιμοποιησει τη μαριχουανα με κυρια αιτια την προσελκυση περισοτερων τουριστων εγω πρωτη θα τους εφτυνα στη μουρη και θα μουν και αντιθετη...Ας εκμεταλευτουν στο επακρο και σωστα πρωτα ολα οσα υπαρχουν και την ψαχνουμε για τις εναλλακτικες μετα...
Μην τρελλαθουμε εντελως!!!

Το πως και με ποιο τροπο θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο εφικτο νομιζω παιζει τον πιο σημαντικο ρολο στο αν οι πολιτες θα ειναι υπερ η κατα...και οχι τοσο αυτη καθεαυτη η νομιμοποιηση...Γνωμη μου παντα..

alcyon
29-04-11, 20:44
Πάντως η νομιμοποίηση...
πιστεύω πως σε πρώτο βαθμό θα κάνει όσους έχουν ήδη δοκιμάσει να απενοχοποιήσουν αυτή την επιλογή τους. Άρα το θεωρώ πολύ πιθανό όσοι έχουν ήδη δοκιμάσει να είναι υπέρ της νομιμοποίησης.
(Ίσως αγνοώντας -ηθελημένα- τους όποιους πραγματικούς κινδύνους).

Όσοι έφηβοι έχουν ροπή προς τα κεί θα δοκιμάσουν.
Όσοι έχουν "αντιστάσεις" δε θα δοκιμάσουν.
Όλο το παιχνίδι γίνεται για όσους αμφιταλαντεύονται.

Άρα εκεί... μήπως με το να θεωρείται νόμιμο, θα είναι και πιο εύκολα προσβάσιμο;
Μήπως μαζί με την απαγόρευση, πέσουν στη σκέψη: "έλα μωρέ, σιγά..." ( αυτό μάλιστα από συμφορουμίτες που έχουν δοκιμάσει... το έχουμε ήδη ακούσει).

Η γνώμη μου είναι πως η Ελληνική κοινωνία, μη γνωρίζοντας όρια, και παρακάμπτοντας νόμους και κανόνες δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Όχι γιατί δε μπορεί να το δεχθεί, αλλά γιατί θα το χρησιμοποιήσει στραβά.

tattoo
29-04-11, 20:56
και κατι προχειρο που βρηκα γτ δεν θυμαμαι ολα οσα ειχα διαβασει τοτε και δεν το χω καθολου να ψαχνω γιατι χαλιεμαι πολυ..
http://www.schizophrenia.com/prevention/streetdrugs.html

να με συνχωρειτε που ειναι στα αγγλικα αλλα μιας και κυριως θελω να το διαβασει ο παλικαρης που δεν ειναι βλαχος-χωριατης και ειναι διαβασμενος και ψαγμενος πιστευω δεν πειραζει....:)

και be carefull my dear!! δεν προκαλει αλλα πολλαπλασιαζει τις πιθανοτητες εμφανισης ετσι για να ξερουμε τι λεμε...

κι αν αμφιβαλλεις για τα λεγομενα μου εχει και 30 διαφορετικες επιστημονικες ερευνες που μπορεις να διαβασεις(δεν θα χεις προβλημα αλλωστε)....

και δεν το παραθετω ως επιχειρημα για την μη νομιμοποιηση απλα για να μη θεωρεις δεδομενο οτι κανεις αλλος δεν ξερει τιποτα..

christiana08
29-04-11, 21:15
Θυμαμαι χαρακτηριστικα,ημουν 19 χρονων,ηταν 5 η ωρα το πρωι,χειμωνας και ημουν εξω απο το "Αλσος",ενα πολυ μεγαλο τοτε club με rave μουσικη.Ημουν κουρασμενη και ηθελα να φυγω μονη μου,περιμενα λοιπον ταξι και ηταν διπλα μου μια παρεα νεαροι οι οποιοι μαλωναν για μια "συναλλαγη"μικρης ποσοτητας χορτου.Η διαφορα τους ηταν για ενα γραμμαριο.Ξαφνικα αναψαν τοσο πολυ,που αρχισαν να σπανε μπουκαλια στον νεαρο που κατηγορουσαν,στο κεφαλι....Τραγικο.Μηπως η αποποινικοποιηση εξαλειψει τετοιου ειδους φαινομενα???Τι να πω...ειμαι προβληματισμενη...
Δεν θελω τα παιδια μου να παρουν ναρκωτικα,ουτε καν να δοκιμασουν,ειναι το χειροτερο μου.Ειμαι πολυ αγχωδης σε οτιδηποτε αφορα την υγεια τους.Και εχω δοκιμασει κι'εγω,ενταξει,δεν μπορω εγω προσωπικα να πω "Σιγα το πραγμα",γιατι σε μενα δεν ηταν ωραια εμπειρια.Οταν ειχε συμβει,ημουν σε μια πλατεια στο Πασαλιμανι και επι μιαμιση ωρα προσπαθουσα να σκεφτω πως στο κερατο θα παω στα Εverest που ηταν στο ακριβως απεναντι πεζοδρομιο,μιλαμε για γελοια κατασταση,καηκαν ολα τα κυταρα του εγκεφαλου μου.
Ειχα ομως πολλους (μα παρα πολλους,να τολμησω να πω το 90%?) φιλους που επιναν και ηταν κυριλε.Πιστευω πως ειναι θεμα οργανισμου,ποιοτητας,κλπ.
Ειμαι πολυ μπερδεμενη με το θεμα της αποποινικοποιησης,οσα εχω δει μεχρι τωρα με βαζουν καπου στην μεση,κυριως γιατι ξερω πως τα παιδια μας μπορουν να το βρουν ανα πασα ωρα και στιγμη.Ειναι περα για περα αληθινο,πως κυκλοφορει παντου.
Σε ενα θεμα που ειμαι φανατικα υπερ της αποποινικοποιησης,ειναι η χορηγηση της σε ασθενεις.Ειναι παγκοσμιως γνωστο πως η κανναβη μειωνει τον πονο στους καρκινοπαθης.Και αν ειχα μια αμφιβολια,εξαφανιστηκε οταν εμαθα πως γειτονας,χρονια χρηστης κανναβης ηταν καρκινοπαθης εδω και 5 χρονια και το εμαθε οταν νοσηλευτηκε με γαστροραγια.Εμενα ο πατερας μου σφαδαζε απο τους πονους και το εμαθε νωρις;.
Οσοι εχουν περιστατικα καρκινοπαθων στον περιγυρο τους (που ευχομαι κανεις),εχει ζησει απο κοντα ποσο μπορει να υποφερει ενας καρκινοπαθης.Πραγματικα,8 μηνεςμετα τον χαμο του πατερα μου,μετανοιωνω που δεν εψαξα να βρω,να του απαλυνω τον πονο.
Σε αυτον και μονο τον τομεα,απορω γιατι δεν το εχουν κανει ακομα.
Για τα αλλα,οπως προειπα,ειμαι μπερδεμενη.....

tattoo
29-04-11, 21:44
κι εκει που λοιπον θα λειτουργουν τα κοφισοπ στην αθηνα και φυσικα ολοι οι απαραιτητοι ελεγχοι θα γινονται απο τους αρμοδιους...εκει που θα πινεις αμεριμνος εσυ η ο τουριστας το τσιγαρακι σου θα σου σκαει ο ελεγχος και θα σου λεει προστιμο!!!οχι για το χορτο...αλλα για το τσιγαρο που χεις βαλει μεσα γτ οπως και να το κανουμε το καπνισμα σε κλειστους χωρους απαγορευεται !!!
Σορυ που το τσακιζω αλλα μου ρθε σαν σκεψη και γελαω μονη μου σαν χαζη με το ενδεχομενο... :):)

christiana08
29-04-11, 22:23
Δεν θα μπουν στην ζωη κανενος,εαν καποιος δεν το επιδιωξει...εαν θελει καποιος να τα βαλει,τα βαζει και τωρα.Η προσβαση ειναι το ιδιο ευκολη,αυτο ειναι που συζηταμε,bounitsa μου.
Στην γειτονια να βγω να το φωναξω,δεν παιζει,βρισκω.

elenik
30-04-11, 00:16
όμως , για τους έφηβους τι θα άλλαζε κάτι τέτοιο?
Θα ήθελα αυτό να είναι το κύριο θέμα του τόπικ, όσο είναι εφικτό.
Φερνω ενα παραδειγμα.
Ενας απλος αγνος :lol: γονιος μαθαινει οτι το παιδι του καπνιζει μαριχουανα.
1η αντιδραση....σοκ ... τσιριδα , τα κλασικα :lol::lol:
2η αντιδραση... να μαθει, να πληροφορηθει τα παντα γυρω απο αυτο.
3η αντιδραση... να βαλει το παιδι κατω να του μιλησει και να του εξηγησει οτι ειναι ναρκωτικο και οτι αν ηταν καλο δεν θα ηταν παρανομο κλπ κλπ
4η αντιδραση , το παιδι υπο τον φοβο του γονεα θα το κανει κρυφα (σσσ ειναι παρανομο ;-))
5η αντιδραση ... θα το ξαναπιασει ο γονιος και παει τουμπαλι.
6η αντιδραση ... θα μαλωσουν και το παιδι θα γυρισει και θα πει το κλασικο "με ενα την ημερα δεν παθαινεις τιποτα. Μην σου πω ειναι πιο αγνο και καθαρο απο το τσιγαρο που κανεις εσυ :shock:"
7η αντιδραση .. διαμαχες - καυγαδες.

Υπαρχουν οι εξης πιθανες πορειες του παιδιου:
1. Να συνειδητοποιησει τι κανει και να σταματησει.....(χμμμ ποσο πιθανο να ειναι αυτο...:?)
2. Να το πιασει η αστυνομια και σαν παρανομο που ειναι να παρει φυλακουλα με αναστολη και αφου χεστει πανω του να σταματησει. ;-) (τα καλα του να ειναι παρανομη ουσια).
3. Αισχατη λυση. Αν το παιδι το παρακανει και θολωσει το ματι του εχεις δικαιωμα ως γονιος που το παιδι σου παρανομει ... να το καταγγειλεις και να το βαλεις να διαλεξει αναμεσα στην φυλακη και την αποτοξινωση.

Την εξελιξη που θα ειχε το παιδι αν συνεχιζε δεν την ξερεις.
Λενε πολλοι οτι μεγαλωνουν με αυτο και το ελεγχουν.
Δυστυχως οσοι ξερω προχωρησαν παραπερα.... οποτε θα κρινω υπερ του να παραμεινει παρανομο μιας και η υποδομη της κοινωνιας μας δεν μπορει να ελενξει και να οργανωσει μια αντικαπνιστικη εκστρατεια ποσο μαλλον κατα των ναρκωτικων.:sad:

Τα δικά μου επιχειρήματα τα οποία είναι θετικά για την νομιμοποίηση, σε σχέση με τους έφηβους είναιόσο πιο απαγορευμένο είναι κάτι τόσο πιο cool είναι για τους εφήβους
η αίσθηση του κινδύνου είναι ούτως η άλλως μειωμένη σε αυτές τις ηλικίες, άρα η μή γνώση/ μή ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με αυτή την ουσία, ενισχύει τις πιθανότητες για κατάχρηση: αρκετοί γονείς ίσως επειδή είναι παράνομη η ουσία, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να εξηγήσουν καποια πράγματα για αυτή, και απλώς την απαγορεύουν, με αντίθετα αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις,αφού ο κάθε τρίτος μπορεί πολύ εύκολα να πείσει το παιδί τους με επιχειρήματα όπως "είναι κάτι φυσικό" , "σε άλλες χωρες επιτρέπεται" κτλ και έτσι ο έφηβος, που δεν είναι ενημερωμένος, να μην μπει καν στην διαδικασία να αναρρωτηθεί ή να ενημερωθεί απο μόνος του για το τι είναι αυτό που του προσφέρουν.Κρινοντας απο εμενα και μονο απανταω αυτο.
Αν το τσιγαρο ηταν παρανομο απο πριν το πιασω στα χερια μου... δεν θα ημουν τωρα εξαρτημενο ατομο.
Εμενα σιγουρα θα με σταματουσε και σιγουρα θα ειχα πιο καθαρα πνευμονια.
Τωρα ομως , σαν εξαρτημενο ατομο πια (δεν εθελοτυφλω ναρκωτικο ειναι και το τσιγαρο - το απλο λεω ετσι :lol::lol: ) ακουω απαγορευση καπνισματος και βγαζω φλυκταινες.

Ο μονος τροπος να δεχομουν την νομιμοποιηση της μαριχουανας θα ηταν να ειναι πανακριβη ωστε τα πιτσιρικια να μην μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτην. :wink:

Πχ . Ολοι πιτσιρικια πρωτοηπιαμε μπυρα. Το ουισκι δεν ηταν για την τσεπη μας :lol:. Και φυσικα ηπιαμε 1 γιατι 2η... δεν επαιζε να εχουμε να την πληρωσουμε ;-)Πιστεύω ότι σε όσο μικρότερη ηλικία γνωρίζουν/ενημερωθούν τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να απορρίψουν τις πληροφορίες που θα τους δώσει ο γονέας.
Ενώ όσο πιο αργά, τόσο πιο μεγαλύτερες οι πιθανότητες ήδη να έχουν επηρεαστεί απο τον περίγυρό τους όσον αφορά την "αθωότητα" αυτης της ουσίας.
Αυτο με ενδιαφερει. Ποια θεωρεις οτι ειναι η καταληλη ηληκια να κανει καποιος κατι τετοιο?"Την ίδια στιγμή, η απαγόρευση της μαριχουάνας γεμίζει τα δικαστήρια της Καλιφόρνια με δεκάδες χιλιάδες μη βίαους παραβάτες κάθε χρόνο. Ωστόσο η μαριχουάνα παραμένει διαθέσιμη όπως πάντα, και οι έφηβοι όλης της χώρας αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο για αυτούς να αγοράσουν μαριχουάνα παρά αλκοόλ."
Θεωρω οτι αυτο θα επρεπε να αλλαξει.
Θα επρεπε σε χρηστη να δινεται η δυνατοτητα επιλογης αναμεσα σε κεντρο αποτωξινωσης και φυλακης.
Δεν ειναι δυνατον να στιβαζουν στο Δαφνι εξαρτημενα ατομα και ουτε να χρειαζεσαι ιδιωτικο κεντρο αποτοξινωσης ωστε να μπορεσεις να βοηθησεις το παιδι σου.

Εδω δεν εχουμε τα βασικα για τα ηδη εξαρτημενα ατομα που θελουν να απαλλαχθουν .. τι ψαχνουμε να βρουμε.

Αν και οταν οργανωθει η βοηθεια των χρηστων ... τοτε ισως πια ειμαστε ετοιμοι σαν κοινωνια για την νομιμοποιηση του.

πιστευω οτι ισχύει και για εδώ αυτό! εσείς τι λέτε; .
Εάν έρευνα έδειχνε ότι και εδώ ειναι πιο εύκολο να αγοράσουν τα παιδιά μαριχουάνα, παρά αλκοόλ
αυτό δεν θα ήταν ενα επιχείρημα για την νομιμοποίηση καθώς έτσι η πώληση θα ήταν ελεγχόμενη , με άδεια, την οποία θα κινδυνευαν να την χασουν εάν πουλαγαν σε ανήλικους - και όχι απο άτομα της μαυρης αγοράς.
Γιατι δυσκολευονται να σου πλασαρουν το τσιγαρο? Νομιμοτατα.

DALIA
30-04-11, 00:40
Όσοι γνωρίζω εγώ ( και είναι αρκετοί ) κανένας δεν προχώρησε παραπέρα.O κουμπάρος μου που είναι πλέον ηρωινομανης 'έπινε' περιστασιακά τσιγαριλίκια.Από κει και πέρα πραγματικά δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο ώστε να μην είναι νόμιμη η κάναβη.Σαφέστατα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος που κάνει χρήση καναβης να παει παραπέρα αλλά είναι πιθανότητα.Ένα διάστημα πριν τα Χριστούγεννα έπινα κάθε βράδυ για κανένα μήνα το βράδυ ένα ποτήρι ουίσκι, τι διάφορα θα είχε αν καπνιζα κανένα τσιγαριλίκι; Θεωρώ ότι είναι άστοχο να συκγρινουμε την κάναβη με την ηρωινη στη συγκεκριμένη συζήτηση...Το ερώτημα είναι σαφεστατο αποποινικοποιηση ινδικής καναβης.Όχι τίποτε άλλο απλά όσοι ήμαστε υπέρ για να μη χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.

elenik
30-04-11, 00:52
Οσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Μια απορια και μονο:
Αφου δεν ειναι εξαρτημενος αυτος που κανει χρηση καναβης,
οταν δεν την βρει και του προτεινουν κατι αλλο,
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ αν δεν του ειναι τοσο απαραιτητη η ληψη του? :confused::confused:

gioli
30-04-11, 01:00
Μια ερώτηση για όσους λένε οτι το χορτο δεν είναι κακό. Αν στην ενότητα για τους έφηβους, μας έγρφε κάποιο παιδί οτι οι γονείς του έμαθαν οτι έκανε ενα τσιγαριλίκι και οτι έγιναν έξαλλοι, τι θα το συμβουλεύατε; Να πει στους γονείς του, οτι έρευνες δείχνουν οτι η χρήση τους δεν επιφέρει πρόβλημα;

elenik
30-04-11, 01:13
Παντως να ομολογησω οτι γινεται φοβερη καμπανια για την καναβη.
Σε μια προσπαθεια μου να δω , να μαθω 5-10 πραγματα (οχι μονον εδω) μεχρι που κοντεψα να πειστω να κοψω το απλο τσιγαρο και να την αρχισω.

Μιλαμε για τρελλη πλυση εγκεφαλου απο τα media ετσι?
Και αντε να πεισω εγω τα παιδακια μου μετα να μεινουν μακρια.

Οσοι την υπερασπιζεστε θα ηθελα να μου πειτε ως γονεις το εξης.
Ερχεται το παιδακι σας και σας λεει "μαμα εκανα μαριχουανα εχθες" (γιατι πλεον ως γονιος το βλεπω το θεμα οκ?)
Πως αντιδρατε?

Δλδ αυτο που θελω να καταλαβω ειναι την θεωρειτε ακινδυνη ή θεωρειτε οτι θα μειωθουν οι "εξαρτημενοι" απο αυτην αν αποποινικοποιηθει?

Με ποιο κριτηριο ειστε υπερ δλδ?

AFRODITH
30-04-11, 01:32
[/LIST]
Μια απορια και μονο:
Αφου δεν ειναι εξαρτημενος αυτος που κανει χρηση καναβης,
οταν δεν την βρει και του προτεινουν κατι αλλο,
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ? :confused::confused:

αυτο το θεμα ειναι αλλο και πολυ μεγαλο ,το γιατι και πως καταληγουν καποιοι στα ναρκωτικα .
Μεγαλο η το μεγαλυτερο μερος ευθυνων το εχει η οικογενεια και οχι επανω στο θεμα ενημερωση αλλα πως μεγαλωνει το εκαστοτε παιδι .Πολλα παιδια ειναι πολυ "ευαισθητα" και πρεπει ο γονιος να το μεγαλωσει ετσι που να εχει δυναμη και αυτοπεποιθηση να μην τον πληγωνει ακραια η καθε αποτυχια στην ζωη του και να ανταπεξερχετε στισ προκλησεισ τησ ζωησ .Δυστυχως πολλα παιδια και φυσικα μεγαλοι ενηλικες δεν μπορουνε να διαχειριστουν τιποτα απο αυτα γιατι μεγαλωσαν χωρις να τα μαθουν σωστα .Φυσικα υπαρχουν και δυνατοι χαρακτηρες που αν και μεγαλωσαν με αντιξοοτητες δεν "κυλισαν" .
Γιαυτο λεω παντα οτι οποιος ειναι να κυλισει θα κυλισει οσες απαγορευσεις και να υπαρχουν
απο την στιγμη που η ψυχολογια του ειναι τετοια που θελει "αποκουμπι" η να "ξεχαστει" η να "φυγει" θα το κανει ακομα και με βενζινι ......
το κρατος πριν σκεφτει την νομιμοποιηση πρεπει να αρχησει να ειναι πολυ πιο κοινωνικο απο την βαση ,να υποστηριζει την οικογενεια με καλυτερα εργατικα δικαιοματα με κοινωνικες υπηρεσιεσ με δωρεαν μαθηματα (σχολες γονεων) με ψυχολογους σε καθε σχολειο ,με παρεμβατικοτητα σε οικογενειες που πρατουν κακουργηματα (ξυλο κα) με ενημερωση .....υπαρχουν τοσα να γραψω .....
οταν οι γονεις θα ειναι οσο μπορουνε πιο σιγουροι για το ποσο σωστα μεγαλωνουν τα παιδια τους δεν θα εχουν αυτον τον φοβο τοσο μεγαλο και θα μπορουνε να διαχειριστουν ομορφα και κομσα το θεμα .
αλλα και παλυ δεν μπορουμε να ζηταμε απο το κρατοσ να το παιξει γονιος στα παιδια μασ και εμεισ να απουσιαζουμε .....η δικη μασ πρωτοβουλια για ενημερωση σε θεματα διαπαιδαγωγησης και αντιμετωπισησ θα μασ σωσει και οχι αν απαγορευσουμε οτι φοβομαστε .
ειτε το απαγορευσουμε ειτε οχι θα ειναι εκει και αν το παιδι μας εχει κενα και θελει πατεριτσεσ θα τα βρει .....
οσους ξερω στα 32 μου χρονια που "κυλισαν" ηταν ατομα πολυ ευαισθητα που η ειχαν καταπιεστικους απετιτικους γονεις ειτε απουσιαζαν απο την ζωη τους (οχι κυριολεκτκα) ειτε αντιμετωπιζαν καποιο ανατομικο θεμα και ποτε δεν ενιωσαν ισοτιμοι ....οι περισσοτεροι απο "καλες" οικογενειες .....

christiana08
30-04-11, 08:50
Παντως να ομολογησω οτι γινεται φοβερη καμπανια για την καναβη.
Σε μια προσπαθεια μου να δω , να μαθω 5-10 πραγματα (οχι μονον εδω) μεχρι που κοντεψα να πειστω να κοψω το απλο τσιγαρο και να την αρχισω.

Μιλαμε για τρελλη πλυση εγκεφαλου απο τα media ετσι?
Και αντε να πεισω εγω τα παιδακια μου μετα να μεινουν μακρια.

Οσοι την υπερασπιζεστε θα ηθελα να μου πειτε ως γονεις το εξης.
Ερχεται το παιδακι σας και σας λεει "μαμα εκανα μαριχουανα εχθες" (γιατι πλεον ως γονιος το βλεπω το θεμα οκ?)
Πως αντιδρατε?

Δλδ αυτο που θελω να καταλαβω ειναι την θεωρειτε ακινδυνη ή θεωρειτε οτι θα μειωθουν οι "εξαρτημενοι" απο αυτην αν αποποινικοποιηθει?

Με ποιο κριτηριο ειστε υπερ δλδ?

Μανα ξερη στο πατωμα,με στραβωμενο στομα!!!

Λοιπον,σκεφτομουν....

Το παιδι μου καποια στιγμη επιλεγει να δοκιμασε (φτου,φτου,μακρυα μας).
Απο αυτα που εχω δει και ζησει ανα τα χρονια...
Αν ηταν στο χερι μου να επιλεξω αναμεσα στο να το προμηθευτει με τον τροπο που γινεται σημερα,με ολες τις προσμιξεις χημικων που περιεχει (που,οπως προανεφερα,αυτες πιστευω επηρεασαν και μενα οταν το δοκιμασα),με συναλλαγες με επικινδυνα ατομα με το να το προμηθευτει νομιμοποιημενο,"καθαρο"απο χημικα,ναι,φυσικα θα διαλεγα το δευτερο.
Βεβαια,αν ηταν στο χερι μου να επιλεξω,θα επελεγα να μην το δοκιμασει καν,αλλα τελοσπαντων.

Ομως...οι αποριες μου ειναι οι εξης
-Ειναι μονο θεμα καθαροτητας η και θεμα οργανισμου???Εαν ειναι και θεμα οργανισμου,η ευκολη προσβαση του θα επηρεασει και θα εθισει πολλα παιδια,ισως σε μικροτερο βαθμο,λογω της "καθαροτητας",αλλα παλι η καταληξη θα ειναι ιδια.
-Johnaros σιγουρα το "περασμα" στα πιο βαρια ναρκωτικα γινεται για τον λογο που μας γραφεις???Μηπως,λεω μηπως,εθιζει η μαριχουανα???Μην φευγεις,εχω αποριες!!!!!!!

Johnaros,εχεις οντως αρκετες γνωσεις επανω στο θεμα,πρεπει ομως να καταλαβεις πως δεν εχεις κατι πολυ σημαντικο,εφοσον γραφεις σε μας.Δεν εισαι γονιος.Προσπαθησε λιγο να καταλαβεις πως και εμεις ακομα αλλιως ειμασταν πριν κανουμε παιδια,αλλιως τωρα.
Ειναι καπως σαν το θεμα της μηχανης,μικροι καβαλαγαμε τα μηχανακια,καναμε σουζες,πεφταμε,πηγαιναμε στο νοσοκομειο και μετα ξανα μανα,τωρα αν μου πουν πως το παιδι μου θα καβαλησει μηχανη...ζοριζομαι!!!!!!!!!!!!

Η μαριχουανα,απο αυτα που ξερω εγω,καθαρη,με ληψη σπανια,μια στο τοσο που λενε,ναι,κατι φοβερο δεν ειναι.Αλλα μενει ελεγχομενο??

Τελος,εστω πως ολα τα παραπανω σχετικα με την νομιμοποιηση ισχυουν,ξερω κι'εγω,μια μανα δυσκολα το διακινδυνευει να πει ναι.
Εγω εβαλα την τριτη επιλογη,πιστευω πως τα νοθευμενα ναρκωτικα (με κοκα διαβασα???Τρελα με πιανει!!!),ειναι φοβερα επικινδυνα και οι συναλλαγες με "εμπορους"αλλο τοσο.
Παρολα αυτα,ηταν μια επιλογη βαση λογικης και βαση του τι επικρατει τωρα σε σχολεια,παρεες,κλαμπ,εχει γεμισει ο τοπος,ρε γαμωτο.

riniw 1980
30-04-11, 11:05
Μια ερώτηση για όσους λένε οτι το χορτο δεν είναι κακό. Αν στην ενότητα για τους έφηβους, μας έγρφε κάποιο παιδί οτι οι γονείς του έμαθαν οτι έκανε ενα τσιγαριλίκι και οτι έγιναν έξαλλοι, τι θα το συμβουλεύατε; Να πει στους γονείς του, οτι έρευνες δείχνουν οτι η χρήση τους δεν επιφέρει πρόβλημα;


εσύ αλήθεια τί θα το συμβούλευες;

Thaumataki
30-04-11, 12:17
Να κάνω εγώ μια ερώτηση;
Γιατί απενοχοποιούμε τόσο πολύ τη κάνναβη; Γιατί τόσα χρόνια μας έλεγαν τα 1002 αρνητικά και τώρα ξαφνικά την ωραιοποιούμε; Εάν το συνεχίσουμε έτσι σε καμιά 20αριά χρόνια θα απενοχοποιήσουμε άλλα ναρκωτικά και θα φτάσουμε στο σημείο να απαρτιζόμαστε απο μια κοινωνία εθισμένων σε ουσίες. Πόσο μάλλον στις δύσκολες στιγμές, όπου η εύκολη λύση είναι να 'ξεφύγουμε' σ' ένα κόσμο ψευδαισθήσεων.
Αναρωτηθήκαμε μήπως αυτές οι έρευνες που τα απλοποιούν όλα εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα;

Active Member
30-04-11, 12:19
Ποιος την ωραιοποιησε και που?:shock::confused:

Thaumataki
30-04-11, 12:21
Τόσα ποστ τί λέμε ρε Ράννια; Ότι δεν εθίζει και τα 1000 μύρια....
Εγώ καταλαβαίνω λάθος;

Active Member
30-04-11, 12:26
Δε νομιζω οτι μενει κανεις σε αυτο (στο οτι δεν εθιζει -κατι που παρεπιπτοντως εγω δε ξερω αν ισχυει, εχω τις αμφιβολιες μου....). Ουτε νομιζω οτι ειπε κανεις "α, ωραια, αφου δεν εθιζει...εμπρος ολοι για τα ζωνιανα!" :p

Thaumataki
30-04-11, 12:29
Ναι, αλλά απενοχοποιείται με κάποιο τρόπο. Αυτό θέλω να πω....

summer99
30-04-11, 12:32
Για ναρκωτικά μιλάμε να μην το ξεχνάμε. Θυμάμαι μια φίλη μου όταν κάπνιζε μαύρο ζαβλακωνότανε, χανότανε. Δεν λειτουργούσε σωστά, ούτε μίλαγε, ούτε συμμετείχε σε τίποτα. Και ναι ήταν εθισμένη σε αυτό, όποτε έβρισκε το κάπνιζε. Δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, ήμουν πρώην καπνίστρια για 20 χρόνια ώσπου και το έκοψα. Εντάξει το τσιγάρο σίγουρα κάνει κακό, ξερουμε όλοι τις παρενέργειες αλλά δεν είναι το ιδιο η νικοτίνη με το χασίς. Έλεος πια. Μακάρι τα παιδιά μου να μην δοκιμάσουν ποτέ, ήδη στον μεγάλο μου του έχω μιλήσει και του έχω πει για τα ναρκωτικά και ότι σε αρρωσταίνουν. Αύτο θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε ως γονείς, να τα συμβουλέψουμε από μικρά, όχι σαν κάτι απαγορευτικό αλλά να τους εξηγήσουμε ότι τετοιες ουσίες τα αρρωσταίνουν. Σε καμιά περίπτωση δε πιστεύω ότι είναι σωστό να νομιμοποιηθούν, να πληρώνουμε δηλ. κανονικότατα σε ψιλικατζίδικα, σε περίπτερα για να τα αγοράζουμε. Και μετά τι θα λέμε στα παιδιά μας, μην δοκιμάσετε ναρκωτικά.:!:

riniw 1980
30-04-11, 13:05
Για ναρκωτικά μιλάμε να μην το ξεχνάμε. Θυμάμαι μια φίλη μου όταν κάπνιζε μαύρο ζαβλακωνότανε, χανότανε. Δεν λειτουργούσε σωστά, ούτε μίλαγε, ούτε συμμετείχε σε τίποτα. Και ναι ήταν εθισμένη σε αυτό, όποτε έβρισκε το κάπνιζε. Δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, ήμουν πρώην καπνίστρια για 20 χρόνια ώσπου και το έκοψα. Εντάξει το τσιγάρο σίγουρα κάνει κακό, ξερουμε όλοι τις παρενέργειες αλλά δεν είναι το ιδιο η νικοτίνη με το χασίς. Έλεος πια. Μακάρι τα παιδιά μου να μην δοκιμάσουν ποτέ, ήδη στον μεγάλο μου του έχω μιλήσει και του έχω πει για τα ναρκωτικά και ότι σε αρρωσταίνουν. Αύτο θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε ως γονείς, να τα συμβουλέψουμε από μικρά, όχι σαν κάτι απαγορευτικό αλλά να τους εξηγήσουμε ότι τετοιες ουσίες τα αρρωσταίνουν. Σε καμιά περίπτωση δε πιστεύω ότι είναι σωστό να νομιμοποιηθούν, να πληρώνουμε δηλ. κανονικότατα σε ψιλικατζίδικα, σε περίπτερα για να τα αγοράζουμε. Και μετά τι θα λέμε στα παιδιά μας, μην δοκιμάσετε ναρκωτικά.:!:


αν δεν μπορούσες να το βρεις σε περίπτερα ψιλικατζίδικα κ.λ.π. αλλά σε ελεγχόμενους χώρους με ανθρώπους που θα έκριναν πριν στο δώσουν (γιατρούς ή ψυχολόγους ή άλλους κρατικούς φορείς) θα συμφωνούσες στην αποποινικοποίηση;

Thaumataki
30-04-11, 13:09
αν δεν μπορούσες να το βρεις σε περίπτερα ψιλικατζίδικα κ.λ.π. αλλά σε ελεγχόμενους χώρους με ανθρώπους που θα έκριναν πριν στο δώσουν (γιατρούς ή ψυχολόγους ή άλλους κρατικούς φορείς) θα συμφωνούσες στην αποποινικοποίηση;
Τότε μιλάμε για φαρμακευτική αγωγή. Εάν είναι έτσι, ναι!
Αλλά μόνο με ιατρική συνταγή.... Αυστηρά και υπό προϋποθέσεις πάντα!

gioli
30-04-11, 13:22
εσύ αλήθεια τί θα το συμβούλευες;
Συγνώμη, μου γυρνάς τη ερώτηση;

katrin
30-04-11, 13:33
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου. Εν ολίγοις, έχω να πω τα εξής:

1. Αν ακόμη και το κάπνισμα ήταν παράνομο (λέμε τώρα...) θα κάπνιζαν λιγότεροι! (εγώ σίγουρα θα ήμουν ένας από αυτούς που ΔΕΝ θα είχα δοκιμάσει τσιγάρο...)

2. Τα ναρκωτικά αυτού του τύπου (χασίς, μαριχουάνα κλπ), παρότι διάφοροι προσπαθούν κατά καιρούς να τα παρουσιάσουν ως "αθώες" ουσίες χωρίς εθισμό (ναι, ακούγεται και αυτό!) και σοβαρές παρενέργειες, πέρα από όποια άλλη βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν, προκαλούν και ΚΑΡΚΙΝΟ στον πνεύμονα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ό,τι το τσιγάρο!

Αυτό και μόνο το γεγονός, με κάνει να ψηφίζω ΚΑΤΑ της τυχόν νομιμοποίησής τους! (Ας μην ξεχνάμε και τη ρήση: "αν δεν είναι αθώο (το οτιδήποτε), τότε γιατί είναι νόμιμο?)

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω τα παρακάτω:

- "Το κάπνισμα 3 τσιγάρων από μαριχουάνα προκαλεί την ίδια ζημιά στους πνεύμονες όπως το κάπνισμα 20 τσιγάρων από καπνό" http://www.medlook.net/article.asp?item_id=148

- "Η μαριχουάνα καταστρέφει το DNA και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο."

- "Ο καπνός κάνναβης περιέχει 400 χημικές ενώσεις. Εντούτοις, περιέχει τους πιο καρκινογόνους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες σε ποσοστό 50% περισσότερο από τον απλό καπνό."
http://www.karkinos24.gr/index.php/prolipsikarkinou/9-----dna-----

Και πολλά άλλα ακόμη, που βρίσκει κανείς πολύ εύκολα στο διαδίκτυο.

riniw 1980
30-04-11, 14:03
Συγνώμη, μου γυρνάς τη ερώτηση;

προσπαθώ να καταλάβω που βασίζεις τον συλλογισμό σου...ποιά θα ήταν η δική σου θέση

gioli
30-04-11, 15:02
Ποιά είναι η δική μου θέση; Νομίζω ξεκάθαρη. Θα έλεγα σε ένα παιδί το κακό που κάνει καπνίζοντας αυτά τα χόρτα και θα το ενημέρωνα τι προκαλεί στο κεφάλι του και στον οργανισμό του γενικότερα. Δε μου απαντάς εσυ όμως τι στάση θα κρατούσες; Οτι δεν πειράζει να καπνίζεις καμια φορούλα; Οτι δε πειράζει καθόλου και πιο επιζήμια είναι το τσιγάρο; Οτι θα πρέπει να το νομιμοποιήσουν για να το βρίσκεις παιδί μου ευκολότερα;

summer99
30-04-11, 15:19
αν δεν μπορούσες να το βρεις σε περίπτερα ψιλικατζίδικα κ.λ.π. αλλά σε ελεγχόμενους χώρους με ανθρώπους που θα έκριναν πριν στο δώσουν (γιατρούς ή ψυχολόγους ή άλλους κρατικούς φορείς) θα συμφωνούσες στην αποποινικοποίηση;

Για ποιό λόγο να δώσουν οι γιατροί ή οι ψυχολόγοι χασίσι σε ανθρώπους; Δε μιλάμε για αγωγή απεξάρτησης ναρκωτικών, και τους χορηγούν μεθαδόνη, έτσι ώστε να μην νιώσουν οι εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες, στερητικά συμπτώματα. Δηλαδή να πάρουν έγκριση πρώτα από τον ΕΟΦ και μετά να τα συνταγογραφούν οι γιατροί; Οχι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ, έχω παιδιά και ανήψια και εύχομαι μόνο να μείνουν μακριά από όλα αυτά.

riniw 1980
30-04-11, 15:40
Ποιά είναι η δική μου θέση; Νομίζω ξεκάθαρη. Θα έλεγα σε ένα παιδί το κακό που κάνει καπνίζοντας αυτά τα χόρτα και θα το ενημέρωνα τι προκαλεί στο κεφάλι του και στον οργανισμό του γενικότερα. Δε μου απαντάς εσυ όμως τι στάση θα κρατούσες; Οτι δεν πειράζει να καπνίζεις καμια φορούλα; Οτι δε πειράζει καθόλου και πιο επιζήμια είναι το τσιγάρο; Οτι θα πρέπει να το νομιμοποιήσουν για να το βρίσκεις παιδί μου ευκολότερα;
:twisted::twisted::twisted::twisted:
αυτό ακριβώς!!!

annia
30-04-11, 15:41
εγω ψηφισα οχι,για πολλους λογους...Δεν με ενδιαφερει το τσιγαρο και το αλκοολ..αλλα τα ναρκωτικα ειναι πιο δυνατα σε σχεση με τσιγαρο και αλκοολ..Οπως και για τις μετρησεις που λενε οτι το αλκοολ ειναι πιο δυνατο απο την μαριχουανα και γενικα τα ναρκωτικα δεν το πιστευω,πλεον μας κανουν να κινουμαστε οπως αυτοι θελουν...Εν παση περιπτωση τα ναρκωτικα σκοτωνουν και φυσικα δεν θελω την νομιμοποιηση τους,οσο ειναι παραμονα τοσο φοβουνται και καποιο να μπλεξουν και ισως ετσι να εχουμε λιγοτερους ναρκωμανεις...το εχω περασει σε ανθρωπο της οικογενειας μου και δεν θελω πραγματικα ουτε να ακουω για ναρκωτικα...

riniw 1980
30-04-11, 15:44
Για ποιό λόγο να δώσουν οι γιατροί ή οι ψυχολόγοι χασίσι σε ανθρώπους; Δε μιλάμε για αγωγή απεξάρτησης ναρκωτικών, και τους χορηγούν μεθαδόνη, έτσι ώστε να μην νιώσουν οι εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες, στερητικά συμπτώματα. Δηλαδή να πάρουν έγκριση πρώτα από τον ΕΟΦ και μετά να τα συνταγογραφούν οι γιατροί; Οχι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ, έχω παιδιά και ανήψια και εύχομαι μόνο να μείνουν μακριά από όλα αυτά.
όχι μπορεί να το διατύπωσα λάθος εγω και να μην στο έδωσα να το καταλάβεις σωστά...εννοώ να σε εξέταζαν κάποιοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και να έκριναν εκείνοι αν είσαι εθισμένος σε σημείο εξάρτησης ή απλώς το θες για χαλάρωση...μην ξεχνάς οτι σε άλλες ιατρικές χρησιμοποιήται ευρέως για χαλαρωτικούς σκοπούς απο έντονους πόνους.Δεν γνωρίζω ακριβως τις δοσολογίες ούτε αν είναι καθαρό ή επεξεργασμένο.Κοίτα κι εγω κατά είμαι το προείπα αλλά μόνο γιατί δεν πιστεύω οτι το κράτος είναι έτοιμο να διαχειριστεί το βάρος της ευθύνης

annia
30-04-11, 15:48
και επισης ειμαστε ολοι γονεις εδω,σιγουρα δεν θα θελαμε τα παιδια μας να μπλεξουν με ναρκωτικα...αυτο και μονο σαν σκεψη με κανει να ψηφιζω οχι και ξανα οχι....Αμα το νομιμοποιησουμε κι ολας,θα βαλουμε τα χερακια μας να βγαλουμε τα ματακια μας....

riniw 1980
30-04-11, 15:53
κάτσε βρε annia εγω δεν είμαι γονιός τί πάει να πεί δηλαδη οτι δεν π΄ρεπει να εκφέρω άποψη;εγω δε θα φέρω παιδιά στον κόσμο;έχω ανήψια στην εφηβεία προτιμώ απο το να τα τρομοκρατήσω να τα κουβεντιάσω...να τα ενημερώσω...κακό είναι;

annia
30-04-11, 15:56
εννοειτε οτι θα τα ενημερωσεις και εγω εεχω ανηψεια(συγνωμη δεν προσεξα οτι δεν εχεις παιδια)αλλα θα κανεις καποια στιγμη...απο την στιγμη που αν την νομιμοποιησουν(και θα το κανουν καθαρα μονο για κερδος,δεν ωφελει πουθενα αλλου)θα σου πει και το παιδι/ανηψι σου,αφου ειναι νομιμο ας το δοκιμασω και εκει θα αρχισει η εξαρτηση και θα παει στα πιο 'σκληρα'μετα....Οπως δεν ειπα πουθενα οτι ειναι κακο να τα ενημερωσεις...:confused:

annia
30-04-11, 15:58
πως αλλιως να το πω νομιμοποιοντας κατι τετοιο ειναι σαν να τους ανοιγουμε τον δρομο προς τα ναρκωτικα

Μαρια Στυλιανακη
30-04-11, 16:00
μιλώντας ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ :

katrin το προβλημα ειναι οτι με αυτο το σκεπτικο και το καπνισμα θα πρεπε να ηταν γενικως παράνομο.
εφόσον και ιατρικά, μπαίνουν στην ίδια κατηγορία όσον αφορά τη βλάβη που προκαλούν, δεν θα πρεπε να ειναι παράνομο και το τσιγάρο>?
θα πρότεινες εσυ κάτι τέτοιο?

ή να υπάρχει νόμος για το πάνω απο χ πακέτα την εβδομάδα απαγορευεται?

εγώ (εντελώς υποθετική συζήτηση ε)
εάν πραγματικά ιατρικώς όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν θα προτεινα αυτό.

τι γινεται όμως με κάποιον (ενήλικα) που καπνιζει λιγο? πχ εγω που δοκίμασα πρωτη φορά τσιγάρο στα 21 μου, και που τώρα καπνίζω 2-5 τσιγάρα την ημέρα,
δεν καπνίζω σε κλειστους χωρους ως επι το πλείστον, και το τσιγάρο δεν μου έχει χαλάσει την ζωή,
...μπορει να ακουστεί κακό, αλλά στην τελική,.... :
τι φταίω που κάποιος άλλος δεν μπορεί να κρατάει την συνήθεια που επιλέγει να έχει, σε χαμηλό επίπεδο..? Γιατι να μου απαγορευτεί να καπνίζω τσιγάρο καπνού?

το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και με γρήγορα αυτοκίνητα.
θα πρεπε να μην είναι νομιμα τα γρήγορα αυτοκίνητα έτσι ώστε αυτός που δεν εχει το μυαλό να μην πατήσει το γκάζι στο τέρμα, ή να πιεί και να οδηγήσει να μην το κάνει.
ξέρετε πόσο ασφαλής θα ήταν ο κόσμος, για εμάς και τα παιδιά μας,...εάν τα αυτοκίνητα δεν πήγαιναν πάνω απο 40 χλμ την ώρα? εάν ήταν παράνομα όλα όσα θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία εάν γίνει λάθος η χρήση τους ;-)

το επιχειρημα οτι το κρατος δεν ειναι έτοιμο, το αντικρουω με το ότι,
αυτή τη στιγμή και τα επομενα χρονια, το κράτος δεν κάνει τίποτα για αυτό ούτως ή άλλως και η κατάσταση συνεχίζεται ουτως η αλλως με την ανέχειά του.

η οποιαδήποτε αλλαγή, νομικά, δεν θα άλλαζε κατι στο παρον στάτους
με την έννοια του ότι αυτή τη στιγμή το κράτος δε κανει τιποτα για να αποτρέψει
το παρεμπόριο, και ούτε ειναι ικανό να κάνει κάτι (Εδω δεν ειναι ικανό για άλλα)

οποτε δεν κάνει ούτως η άλλως κάτι.
δεν ισχυει λοιπον το επιχειρημα ότι το κρατος δε θα μπορεί να κάνει κάτι εάν γίνει κάτι νόμιμο.

θα ίσχυε εάν αυτή τη στιγμή η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη εξαιτίας του ότι υπάρχει σε καθε ντισκο ενας αστυνομικός που ελέγχει με σκύλο τους θαμώνες
για ενδεχομενη χρήση η κατοχή.
τότε η νομιμοποιηση σίγουρα θα εκανε το κοσμο που πριν φοβόταν, να καπνιζει περισσότερο.

όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπαρχει κατι τετοιο που να αναιρεθεί... δεν υπαρχει ανασταλτικός παράγοντας ΚΑΝΕΝΑΣ στους αμφιταλαντευόμενους. ο παραγοντας που πιστεύω ήταν ο ανασταλτικος ήταν οι ίδιοι οι γονείς......όποιος φοβόταν δε φοβοταν για το παρανομο αλλα επειδη οι γονείς τον εχουν φοβισει... γιατι παρανομο ειναι και το τσιγαρο και το ποτο σε ανήλικους. απλώς για αυτά, δεν τους φοβισαν αρκετα...

(και ετσι εχουμε τα γνωστα ατυχηματα μεθυσμενων θαμωνων... εχω χασει μια φιλη μου ετσι... επεσε μεθυσμενος νεαρος στο αυτοκινητό της πανω με αλλο αυτοκίνητο, και πεθανε ακαριαία απο το πουθενά.... κανένα φίλο δεν εχω χασει απο μαριχουάνα (συγκεκριμένα) .... εσείς? πόσους εχετε χασει απο τσιγάρο, ποτο, ατυχημα αλλου μεθυσμενου? εθισμένοι ψυχολογικά στη μαριχουανα μπορεί να ήταν, αλλα ξεφυγαν απο αυτό και οι περισότεροι δεν εκαναν κακό σε άλλους ούτε πεθαναν.. αλλά αλλοι πε- θα - ναν... )

η νομιμοποιηση της μαριχουανας δεν θα σημαινε παράλληλα αφαιρεση των παραγόντων επικινδυνοτητας της χρήσης, γιατι πολύ απλά αυτοί οι παράγοντες τους μεταδίδει ο γονέας,... οχι ο νόμος...
ειναι παρανομο να πινεις και να οδηγείς... όλοι το κανουν ομως..
ποιοι δεν το κανουν? οσοι εχουν ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ.. οχι οσοι εχουν εκφοβιστεί απο τους 1000 αστυνομικους στο 1.000.000 πολιτών.

(ισως υπερβαλλω στην αναλογια αλλα παντως πιστεύω οτι δεν μπορεί ο αστυνομικος να ειναι υπευθυνος για τετοια πραγματα... ουτε και οι γονεις να πιστεουν η να διδασκουν οτι με την παρουσια αστυνομικου ή νομου εφαρμοζεται αυτό που είναι ηθικά σωστό
το μυαλό μας και η συνείδησή μας έιναι αυτά που μας επιβάλλουν το τι κάνουμε...
για μένα ειναι το ιδιο οπως και το να διδασκεις στο παιδί να φοβαται το μπαμπα που θα ερθει να τον μαλωσει και όταν φυγει ο μπαμπας το παιδί θα κανει το απαγορευμένο)

οσο περισσότερο ο έφηβος μαθαίνει ότι έχει μυαλό και συνείδηση
και του δείχνουν οι γονείς το παράδειγμα ότι εκείνος ειναι υπευθυνος ελέγχοντας αυτά, για το τι κανει στη ζωή του, τόσο περισσότερο πιστευω ότι δεν θα έχει ποτέ ανάγκη να πλησιάζει καμια ψυχοτρόπο ουσία...για τους λογους που τουλαχιστον το κανουν οι έφηβοι.

όσο υγιες/ανθυγιεινό ειναι το τσιγάρο τόσο υγιες/ανθυγιεινό ειναι και το άλλο τσιγάρο και πιο επικινδυνο στην σύγκριση αναλογία που γραφει η κατριν...

κανονικά αν πάμε με την επικινδυνότητα,
το τσιγάρο θα πρεπε να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαγορευμενο για ανήλικους με ΣΟΒΑΡΕΣ επιπτώσεις για τους γονείς και όποιον έχει στο χώρο του παιδιά που καπνίζουν (καφετεριες πχ)
αντιθέτως τώρα παρότι ειναι παράνομο,
αυτό γίνεται με την ανέχεια των ενηλικων παροτι το τσιγάρο σε ανήλικους είναι ΟΤΙ χειρότερο.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, με την εφαρμογή αυτού του νόμου..
ουτε και οι ίδιοι οι γονείς δηλαδή!

όσοι δηλαδή τα συγκρίνουν , πρεπει ΤΩΡΑ να αρχίσουν καμπάνια
ισχυροποίησης απαγορευτικών νόμων για την χρήση του καπνου
απο ανήλικους....
και πραγματικά ΙΣΩΣ τότε θα συμφωνούσα, θα ήμουν υπέρ, του να είναι ΟΛΑ εντελώς παράνομα.

όχι όμως να επιτρέπεται να καπνίζει φουγάρο ο ανήλικος στην καφετέρια ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ,
και να λέμε οτι κινδυνευει απο τη μαριχουανα που είναι παρανομη...

και μετά βλεπουμε να πεθαίνουν σημερινοί 40ρηες που καπνιζουν απο 15 ετών και είναι δεδομένο ότι αυτός είναι ο λόγος θανάτου..
και ειναι γνωστό ότι αν αρχισεις το τσιγάρο απο μικρός είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο να σταματήσεις... αλλά οι γονείς λένε για τη μαριχουάνα...!

το όλο θέμα είναι, το να ξέρει ο έφηβος τι ειναι ψυχοτρόπα ουσία.
τι κάνει? τι προκαλεί? γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να έχει πλάκα να δοκιμαζεις μια ψυχοτρόπα ουσία? (στανταρ κάποιοι ίσως το κανουν για πλακα στην αρχή)
γιατί δεν εχει πλάκα αν δοκιμασεις να ξαναδοκιμασεις ή να χρησιμοποιείς συχνά ψυχοτρόπες ουσίες?
(αυτό ειναι που δεν τους εξηγεί κανείς.. το ότι όλα, και το ποτό και το τσιγάρο και τα ναρκωτικά είναι στην ίδια κατηγορία)

συμφωνα με το ολοήμερο σεμινάριο που παρακολούθησα, της ΕΨΥΠΕ, και κορυφαίο ειδικό για κέντρα απεξάρτησης και θεραπειας για εφηβους απο τη Γαλλία,
οι έφηβοι για να αντιμετωπίσουν το άγχος, και το στρέςς και την ανησυχία τους,
αλλά και σαν διαδικασία της αναπτυξης μεσα απο την εφηβεία,

ψάχνουν να πιαστούν απο πράγματα που θα τους προσφέρουν τον
"έλεγχο" του σώματός τους.

αυτό, σαν ψευδαίσθηση καταλήγει να επιτυγχάνεται με την λήψη ψυχοτρόπων ουσιων. (περισσότερο στα αγόρια... στα κορίτσια, γίνεται με τον έλεγχο προσληψης τροφης, λιγοτερη η περισσότερη πχ οχι σα κανονας αλλα ποσοστιαία)

είναι σαν μια τρανταχτή δήλωση στην κοινωνία "το σώμα μου μου ανήκει και το ελέγχω διαπιστώνοντας πως αλλάζει ανάλογα με το τι παίρνω... "

δεν είναι δικά μου λόγια.

ο μόνος τρόπος για να μην προβεί ένας έφηβος στην χρήση οποιαςδήποτε ψυχοτρόπας ουσίας, και να μην πέσει σε αυτή την παραραπάνω

πολύ εύκολη παγίδα που του ενδυναμώνει την αίσθηση αυτής της ανεξαρτησίας και ελέγχου,

είναι να έχει στην πραγματικότητα τρόπους να ελέγχει το σώμα του ο ίδιος, και την ζωή του και τα θέλω του , μέσα στην οικογένεια, στον κύκλο του, στους φίλους στην κλίκα.

αυτό γίνεται με το να ξέρει τι θέλει, τι αναζητά, να έχει στόχους, να έχει όνειρα,
και να ασχολείται καθημερινά, με το να μπορεί αυτά να τα πλησιάσει,
(δηλαδη να εξασκεί χόμπι ή εκμάθηση τεχνικών για χόμπι με πάθος και χαρά)

χωρίς να του τα έχουν επιβάλλει /διαλέξει άλλοι για εκείνο...

είναι, συγκρινοντας αυτά που ξέρω σε θέματα ψυχολογίας στην προσχολική ηλικία,
ίδιο με το παιδάκι το 2,5-3 χρονο που αρχίζει την φάση του όχι, και την φάση του ελέγχου, που θέλει να επιλέγει. που αν δεν του αφήσουν αυτή την ελευθερία, θα επαναστατήσει, θα κλωτσήσει και θα εναντιωθεί!

είναι default αυτό και όσες εχετε παιδιά αυτής της ηλικίας αποκλειεται να μην το έχετε διαβάσει και δεί. Δεν είναι σύμπτωση που όλα τα παιδιά το παθαίνουν,
και δεν έιναι και σύμπτωση που όλοι οι έφηβοι πειραματίζονται με τις ουσίες..

απλώς στον έφηβο, αυτό πλέον είναι το τι κάνει στην καθημερινότητά του, σημερα και σε βαθος χρόνου.

είναι συναγερμός αυτές οι σκέψεις, για τα παιδιά που αυτή τη στιγμή ακολουθούν πρόγραμμα σχολείου φροντιστηρίου σε φάση γυμνασίου/λυκείου
χωρίς να διαθέτουν κάτι που αγαπουν, κάτι που τους προσδιορίζει, κάτι που να τους κάνει να ονειρεύονται, και να θέλουν να το πλησιάσουν δουλεύοντας για αυτό.

το παράδειγμα αυτής της κοινωνίας σήμερα

ότι α) με τη δουλεια δε καταφερνεις τιποτα
β) δεν υπαρχει αξιοκρατια
γ) πετυχαινει αυτος που "καταχράται"

είναι ακριβως το αντίθετο... !

όσο οι έφηβοι παραμένουν έκθετοι στο παράδειγμα αυτό, πιστευω ότι κανένας νόμος ή αστυνομικός, δεν θα τους αποτρέψει απο το να βυθιστούν στο πέλαγος της εύκολης απόλαυσης
της οποιασήποτε ψυχοτρόπας ουσίας,
είτε τσιγάρο είτε ποτό είτε μαριχουανα είτε κοκαίνη είτε αλλα πραγματα...

εφόσον οι αστυνομικοι δεν ειναι παροντες τωρα και δεν ασχολούνται, πως η νομιμοποιηση θα αλλαξει κάτι... απλώς αντι να είναι κρυφό (και ετσι να μη ξερουν οι γονείς) μπορεί να είναι φανερό, και να μπορούν οι γονείς να παρεμβαίνουν,
αλλάζοντας τις παραστάσεις και τη ζωή του εφήβου όπως μπορούν για να του δώσουν έναυσμα να φυγει απο αυτά.

θα ήθελα επισης να αναφέρω την ύπαρξη των παιχνιδιών στις κονσόλες που είναι άνω των 18 ετών τα οποία οι γονείς ΕΠΙΤΕΠΟΥΝ σε ανήλικους, την στιγμή που αποδεδειγμένα προκαλούν ΠΑΡΑ πολλά κακά.! (πτώση βαθμών, εθίζουν, βία, παθητικότητα, χαμενες ωρες.. )..

όλα αυτά δείχνουν την μή επαρκή ενασχόληση των γονέων με τα παιδιά όσον αφορά το να τους δείξουν το τι μπορουν να κάνουν με τον ελευθερο τους χρόνο.

δεν είναι ο νόμος που θα δείξει στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν που να ειναι κουλ, υγιές, διασκεδαστικό, ...

είναι οι γονείς και οι κοινωνία με αυτά που προσφέρει στους εφηβους.

πχ υπαρχουν αρκετά κέντρα νεότητας με δραστηριότητες?
έχετε ποτέ ασχοληθεί ή εχετε δεί στο δήμο σας κάποιοι να προωθούν την λειτουργία τέτοιων κέντρων, που να εχουν δραστηριότητες κτλ ?

αυτά είναι που οι γονείς του σήμερα ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υποστηρίξουν με πάθος και με ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στην πολιτεία...

όπως σε ένα μικρό παιδί 2, αγνοείς το κακό μή δίνοντας προσοχή, αλλά για να το κανεις να ακολουθήσει αυτό που θέλεις, του δείχνεις την θετική έκβαση, έτσι και σε εναν εφηβο, .... απο κοντά και με το χεράκι!

είναι λοιπον για μένα λάθος το να ασχολείσαι με το πως θα απαγορευσεις την αρνητική, και το πως θα την αστυνομεύσεις.. ανεξαρτήτως ηλικίας του παιδιού..

Μαρια Στυλιανακη
30-04-11, 16:25
και επειδή πιστευω οτι αρκετοί εχουν την αποψη που έχουν επειδή πραγματκά δεν έχουν ερθει σε επαφη με την νεολαία σήμερα.....

οχι μαλιστα δεν ειναι δυσκολο,
αλλά γνωρίζω, δυστυχώς, απο το ίδιο το παιδί 15-16 χρονων, ότι ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΟ έδιναν ραντεβου όχι για ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, αλλά για ενέσιμη ηρωίνη. ..

όσοι πιστεύετε ότι είναι δυσκολο εξαιτίας του ότι είναι "παρανομο" να βρεί κανεις μαριχουανα. ... !!!...
διαβαστε ξανα και την εδώ πρώτη φράση... την ξαναβαζω,

αλλά γνωρίζω, δυστυχώς, απο το ίδιο το παιδί 15-16 χρονων, ότι ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΟ έδιναν ραντεβου όχι για ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, αλλά για ενέσιμη ηρωίνη.

ΣΕ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΟ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
οι γονείς δεν είχαν ιδέα.

αυτή τη στιγμή το κάθε παιδί/έφηβος, θα ακούσει, θα είναι σε επαφή με τα ναρκωτικά, και ξέρει πως να τα βρεί εάν το θέλει. κανείς δεν αστυνομεύει ή προστατεύει το παιδί σας
επειδή η χ ουσία είναι παράνομη.

το επιχειρημα δηλαδή οτι αν νομιμοποιηθει η μαριχουανα, θα ειναι πιο
ευρέως διαθέσιμη, ή πιο διαδεδομένη, δεν ισχύει ... ούτε κατά διαννοια
γιατι ήδη υπαρχει παντού...

μόνο οι αξίες που τους δίνετε είναι αυτές που θα προστατέψουν τα παιδιά σας...

είναι δηλαδη και παραπλανητικό (για τον εαυτό του) ο γονέας να πιστευει οτι επειδη κατι ειναι παρανομο
δεν κυκλοφορεί και για αυτο το παιδί του δεν θα μπει στο πειρασμο... δεν ισχύει!!!

ελπίζω να σας κρουω σοβαρά τον κωδωνα που λένε...

annia
30-04-11, 16:36
μα δεν ειπε κανεις οτι επειδη ειναι παρανομει δεν 'κυκλοφορει' παντου!!απλα οταν πιασουν καποιον με κανναβη πανω του ναι θα συλληφθει και δεν ξερω και εγω τι αλλο θα ακολουθησει,ισως τοτε αυτος πιο φοβισμενος να μην θελησει να συνεχισει την χρηση να θελει να απεξαρτηθει κλπ...αν ομως ολο αυτο πια θα ειναι νομιμο τοτε δεν θα τον ενδιαφερει καθολου....αμα ειναι ετσι ας γινουμε ολοι καλλιεργητες και να φυτευουμε κανναβη τοσο απλα...

Mara-76
30-04-11, 16:58
aloha Και υποσχομαι αυτη τη φορα να ιεμαι πολύ κιουρια

λοιπον κόρες. ζουμε σε μια εποχή όπου τα παιδάκια μας σε ποσοστό 99% ΚΑΠΟΙΑ στιμγη στη ζωή τους 8α δοκιμάσουν ναρκωτικά κάθε ειδους και συμπεριλμβάνω και τον καπνό και το αλκοόλ γιατι κ αυτα εθισιτκά ειναι (και μάλιστα πολύ πιο εθιστικά απο την φουντα του λαού). οποτε 8α πρεπει να εξετάσουμε το εξης: ειναι καλύτερο το παιδι μας να αγοράσει την φουντα του απο τον Χ κατραπακιά που μπορει να ητν εχει κόψει και με τίποτα αγριομάτζουνα και σκόνες αμφοβολου προελέυσεως ή ελεγχόμενα και με προιον..α ποιοτητας;


σε οτι αφορά στην αποποινικοποιηση και τα ποσοστά χρήσης
Σε Ολλανδία και ΠΟρτογαλία που νομοθετήθηκε η ατιμωρισία του χρήστη και το κράτος έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στην ευημερία τους (δλδ ελεγχομενη χρήση και αποστειρωμένες συριγγες) τα ποσοστά θανάτων επεσαν στο απειροελάχιστο και τα ποσοστά νέων χρηστών σχεδόν μηδενίστηκαν

επισης τα ναρκωτικά και δη τα πλέον ψυχεδελικά ηταν ΑΝΑΠΟΣΤΑΣΤΟ κομάτι του ανθρώπινου πολιτισμού. Η δικιά μας Πυθία πχ μάσουσε τις δάφνες της, ο Μπάροουζ την ζουζου του και έγραφε μυθιστορήματα, ο Abbie Hofman το ίδιο και πάει λέγοντας. Επίσης ΔΕΝ ειναι τυχαίο που υπερμαχοι της αποποινικοποιησης της χρήσης ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ναρκωτικού ήταν και είναι προσωπικότητες που με το έργο του άλλαξαν την οπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα και που ηταν πρωτοπόροι σε κάποια άλλα. Ενδεικτικά αναφέρω εκτός απο τους προηγούμενους, τον Αλντους χαξλει, τον Αλαν Γκινγκσμπεργ, τον τιμοθι Λίρι, τον Γουίλι Νέλσον, ο Αλμπερτ Χόφμαν, ο Τζον Λίλι, ο στανισλαβ Γκροφ και ουτω καθεξής: Γιατροί, επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και συγραφείς οι προαναφερόμενοι ο οποιοι, για να σαα προλάβω, δεν πεθαναν απο ναρκωτικά αλλά είτε απο καρκίνο είτε απο βαθειά γεράματα.

επίσης οποια 8ελει ας κάνει τον κόπο να διαβασει σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της κάναβης σε καρκινοπαθείς που αντι για μορφίνη για τον πονο επιλέγουν μαριχουάνα. επισης δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σοβαρη έρευνα που να αποδεικνύει περίτρανα πώς μετά την φουντα πεφτεις στην ηρωίνη.
αυτα εν τάχει κα8οτι και κομωτηριάζουσα εν ολιγοις
σας φιλώ

riniw 1980
30-04-11, 17:04
aloha Και υποσχομαι αυτη τη φορα να ιεμαι πολύ κιουρια

λοιπον κόρες. ζουμε σε μια εποχή όπου τα παιδάκια μας σε ποσοστό 99% ΚΑΠΟΙΑ στιμγη στη ζωή τους 8α δοκιμάσουν ναρκωτικά κάθε ειδους και συμπεριλμβάνω και τον καπνό και το αλκοόλ γιατι κ αυτα εθισιτκά ειναι (και μάλιστα πολύ πιο εθιστικά απο την φουντα του λαού). οποτε 8α πρεπει να εξετάσουμε το εξης: ειναι καλύτερο το παιδι μας να αγοράσει την φουντα του απο τον Χ κατραπακιά που μπορει να ητν εχει κόψει και με τίποτα αγριομάτζουνα και σκόνες αμφοβολου προελέυσεως ή ελεγχόμενα και με προιον..α ποιοτητας;


σε οτι αφορά στην αποποινικοποιηση και τα ποσοστά χρήσης
Σε Ολλανδία και ΠΟρτογαλία που νομοθετήθηκε η ατιμωρισία του χρήστη και το κράτος έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στην ευημερία τους (δλδ ελεγχομενη χρήση και αποστειρωμένες συριγγες) τα ποσοστά θανάτων επεσαν στο απειροελάχιστο και τα ποσοστά νέων χρηστών σχεδόν μηδενίστηκαν

επισης τα ναρκωτικά και δη τα πλέον ψυχεδελικά ηταν ΑΝΑΠΟΣΤΑΣΤΟ κομάτι του ανθρώπινου πολιτισμού. Η δικιά μας Πυθία πχ μάσουσε τις δάφνες της, ο Μπάροουζ την ζουζου του και έγραφε μυθιστορήματα, ο Abbie Hofman το ίδιο και πάει λέγοντας. Επίσης ΔΕΝ ειναι τυχαίο που υπερμαχοι της αποποινικοποιησης της χρήσης ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ναρκωτικού ήταν και είναι προσωπικότητες που με το έργο του άλλαξαν την οπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα και που ηταν πρωτοπόροι σε κάποια άλλα. Ενδεικτικά αναφέρω εκτός απο τους προηγούμενους, τον Αλντους χαξλει, τον Αλαν Γκινγκσμπεργ, τον τιμοθι Λίρι, τον Γουίλι Νέλσον, ο Αλμπερτ Χόφμαν, ο Τζον Λίλι, ο στανισλαβ Γκροφ και ουτω καθεξής: Γιατροί, επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και συγραφείς οι προαναφερόμενοι ο οποιοι, για να σαα προλάβω, δεν πεθαναν απο ναρκωτικά αλλά είτε απο καρκίνο είτε απο βαθειά γεράματα.

επίσης οποια 8ελει ας κάνει τον κόπο να διαβασει σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της κάναβης σε καρκινοπαθείς που αντι για μορφίνη για τον πονο επιλέγουν μαριχουάνα. επισης δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σοβαρη έρευνα που να αποδεικνύει περίτρανα πώς μετά την φουντα πεφτεις στην ηρωίνη.
αυτα εν τάχει κα8οτι και κομωτηριάζουσα εν ολιγοις
σας φιλώ


μπράβο!!!μ'εχεις υπερπλήρως καλύψει!

culte
30-04-11, 17:07
Νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης
H λύση στην οικονομική κρίση

Γράφει ο Γιώργος Φρίγκας, PhD

Στην Ελλάδα τo λέμε χασίς. Στην Αμερική Μαριχουάνα. Άλλοι έχουν συνηθίσει να την αποκαλούν χόρτο ή μαύρο. Όπως όμως και αν ονοματίζουμε την Ινδική Κάνναβη, το σίγουρο είναι ότι στη χώρα μας βρίσκεται στην παρανομία. Μήπως όμως, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ήρθε ο καιρός να το ξανασκεφτούμε; Μήπως τελικά η λύση όλων των προβλημάτων μας δεν βρίσκεται στις περικοπές επιδομάτων, στην αύξηση των φόρων, στις απολύσεις ή την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, αλλά είναι πολύ πιο απλή και ανώδυνη; Μήπως εκτός από παραισθησιογόνο, η ινδική κάνναβη είναι ταυτόχρονα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σωτηρίας των δημόσιων οικονομικών μας;

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο φαίνεται να πιστεύουν στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην πολιτεία της Καλιφόρνια όπου συζητιέται πολύ σοβαρά η πιθανότητα νομιμοποίησης της παραγωγής, εμπορίας και χρήσης Ινδικής Κάνναβης. Μάλιστα, ήδη επιτρέπεται η παραγωγή και πώληση χασίς για θεραπευτικούς σκοπούς, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το πλαίσιο και τα οικονομικά οφέλη

Η οπτική αυτή αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος της νομιμοποίησης της Ινδικής Κάνναβης, η οποία δεν εξετάζεται πλέον μόνο υπό το πρίσμα της δημόσιας υγείας, της ηθικής και του νομικά ορθού, αλλά και ως μέσο ρύθμισης μιας αγοράς που είναι υπαρκτή, ευημερούσα και μπορεί να φέρει τεράστια έσοδα στον κρατικό κορβανά.

Η περίπτωση της Καλιφόρνια έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τη χώρα μας, όχι μόνο λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους και των σκληρών οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και γιατί η Ελλάδα (όπως και η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ) αποτελεί χώρα με σημαντική (παράνομη) παραγωγή χασίς και γεομορφωλογία και κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια.

Σύμφωνα με έρευνα του 2007, το εμπόριο μαριχουάνας στις ΗΠΑ είχε συνολική αξία περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια και η επιμονή να παραμένει η εν λόγω αγορά στην παρανομία μεταφράζεται σε κόστος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που ξεπερνά τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια[1]. Στο κόστος αυτό συνυπολογίζεται η απώλεια εσόδων από φορολογία, αλλά και οι δαπάνες για αστυνόμευση, δίκες και φυλακίσεις. Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγή αγγίζει αυτή τη στιγμή τους 80 τόνους με τζίρο που φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή αυτή καλύπτει μόλις το μόλις το 10% με 20% της ποσότητας που διακινείται στη χώρα μας, με το υπόλοιπο 90% να εισάγεται από το εξωτερικό και κυρίως από την Αλβανία[2].

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Το 1974 ψηφίστηκε η πρώτη νομοθετική πράξη στην Καλιφόρνια (The Moscone Act) η οποία μετέτρεψε την κατοχή Ινδικής Κάνναβης από κακούργημα σε πλημμέλημα. Τα οικονομικά (και όχι μόνο) αποτελέσματα αυτής της κίνησης είναι το λιγότερο εντυπωσιακά[3].

Ήδη, η καλλιέργεια και εμπορεία Ινδικής Κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή στην πολιτεία της Καλιφόρνια με τζίρο 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Η εμπορική επιτυχία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας, παραγωγής και πώλησης χασίς για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι εμφανής, τόσο στην ίδια την Καλιφόρνια, όσο και σε άλλες πολιτείες, όπως το Κολοράντο. Ο γράφων με έκπληξη διαπίστωσε ιδίοις όμασι ότι μια πολυπληθής και άκρως επιτυχημένη έκθεση στην πόλη του Ντένβερ το φετινό καλοκαίρι είχε ως αντικείμενο το εμπόριο Μαριχουάνας. Τη διήμερη έκθεση Colorado Cannabis Convention επισκέφθηκαν περισσότεροι 12.000 άνθρωποι, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις στον “κλάδο”[4], ενώ παρόμοια τριήμερη εκδήλωση στην Καλιφόρνια συγκέντρωσε 30.00 επισκέπτες[5].

Εν αναμονή της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου

Η γενικευμένη νομιμοποίηση στη χρήση μαριχουάνας από κάθε Καλιφορνέζο άνω των 21 ετών θα κριθεί τον προσεχή Νοέμβριο, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία ο νόμος περί Ρύθμισης, Ελέγχου και Φορολόγησης της Κάνναβης (Regulate, Control and Tax Cannabis Act, http://www.taxcannabis.org/). Μαζί θα νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια και η κατοχή μικροποσοτήτων.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Miron, οικονομολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το ετήσιο κόστος της απαγόρευσης της Ινδικής Κάνναβης αγγίζει τα13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα πιθανά έσοδα από τη φορολόγηση της εν λόγω αγοράς τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Καλιφόρνια, η χρήση Μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς θεωρείται νόμιμη ήδη από το 1996, όπως άλλωστε και σε δεκατρείς ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε αρκετές πόλεις η δίωξη για κατοχή και χρήση Μαριχουάνας έχει ατροφήσει και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 46% των Αμερικανών και το 56% των Καλιφορνέζων είναι υπέρ της νομιμοποίησης και φορολόγησης της[6].

Εξελίξεις και στην Ευρώπη

Η συζήτηση στην Καλιφόρνια σχετικά με τη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάνναβης δεν είναι η μοναδική. Στην Ευρώπη ακούγονται συχνά παρόμοια επιχειρήματα και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα χωρών στην Ε.Ε. όπου πέρα από τη νομιμοποίηση στη χρήση, εξετάζονται οι οικονομικές επιπτώσεις μιας προσεκτικής αξιοποίησης της παραγωγής και επεξεργασίας της.

Για παράδειγμα, στη Μ. Βρετανία η εταιρεία GW Pharmaceuticals ήδη αναπτύσσει φαρμακευτικά σκευάσματα βασισμένα στην Ινδική Κάνναβη και επιδιώκει να τα προωθήσει στην ευρωπαϊκή και την καναδική αγορά. Από την άλλη, στην Ολλανδία, όπου εδώ και πολλά χρόνια τα οφέλη των διάσημων …coffee shops είναι εμφανή στον τουρισμό της, οι δήμοι της χώρας συζητούν την πιθανότητα να αναπτύξουν οι ίδιοι καλλιέργειες Ινδικής Κάνναβης, με στόχο τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών “προϊόντων”.

Θετικές επιδράσεις και κίνδυνοι

Προφανώς, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με την πιθανή νομιμοποίηση της Ινδικής Κάνναβης, όπως λ.χ. η αύξηση της χρήσης της από τους νέους, η αύξηση τροχαίων ατυχημάτων ή ακόμα και ιατρικά προβλήματα. Από την άλλη, είναι σαφές ότι ένας νόμος που θα συνδύαζε τη νομιμοποίηση στην καλλιέργεια και τη χρήση με μέτρα ελέγχου μπορεί να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις, παράλληλα με το χρηματοοικονομικό όφελος. Ανάμεσα σε αυτές αξίζει να αναφέρουμε:

α. Την αποσυμφόρηση των φυλακών και του έργου της αστυνομίας.

β. Την ενίσχυση των ελέγχων στη χρήση ινδικής κάνναβης από οδηγούς.

γ. Την αποσύνδεση της εμπορίας του χασίς από άλλα, πιο επικίνδυνα ναρκωτικά. Με τον τρόπο αυτό, περιστασιακοί χρήστες χασίς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να “περάσουν” στη χρήση άλλων ναρκωτικών ουσιών.

δ. Την αξιολόγηση και τον έλεγχο της παραγωγής, η οποία, κακά τα ψέμματα, ανθεί στη χώρα μας.

ε. Την αποφυγή περιθωριοποίησης νέων οι οποίο κατά τα άλλα δεν χαρακτηρίζονται από παραβατική συμπεριφορά.

στ. Την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας (σε σχέση με ιατρικά προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη) και των Ελλήνων αγροτών.

Αντίθετα, η επιμονή στην απαγόρευση του χασίς δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Έρευνα που έγινε στην Αλάσκα, έδειξε ότι το κόστος της μη νομιμοποίησης της χρήσης της Ινδικής Κάνναβης για την πολιτεία ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και επιπλέον είναι σαφής μια αυξητική τάση στα εγκλήματα που διαπράττονται σε σχέση με τη χρήση άλλων παράνομων ουσιών[7]. Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα που προκύπτουν από μια κατασταλτική και απαγορευτική πολιτική είναι[8]:

Αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας μεταξύ των λαθρεμπόρων και των παραγωγών
Διαφθορά των ελεγκτικών μηχανισμών
Αμφίβολη ποιότητα των λαθραίων ουσιών (και εν προκειμένω της Ινδικής Κάνναβης) με μεγάλους κινδύνους για τους χρήστες (κάτι τέτοιο λ.χ. έχει αποδειχθεί ότι συνέβη με τα αλκοολούχα ποτά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ[9]).
Το εισόδημα που παράγεται δεν εντάσσεται στο οικονομικό σύστημα, αλλά παραμένει στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες ισχυροποιούνται.
Δημιουργείται μια σημαντική τάση απείθιας και ανυπακοής στους νόμους του κράτους.
Καταστρατηγούνται ανθρώπινα δικαιώματα, στην προσπάθεια εξάρθρωσης των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.
πηγή
www.cannabishellas.com

Mara-76
30-04-11, 17:11
Νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης
H λύση στην οικονομική κρίση

Γράφει ο Γιώργος Φρίγκας, PhD

Στην Ελλάδα τo λέμε χασίς. Στην Αμερική Μαριχουάνα. Άλλοι έχουν συνηθίσει να την αποκαλούν χόρτο ή μαύρο. Όπως όμως και αν ονοματίζουμε την Ινδική Κάνναβη, το σίγουρο είναι ότι στη χώρα μας βρίσκεται στην παρανομία. Μήπως όμως, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ήρθε ο καιρός να το ξανασκεφτούμε; Μήπως τελικά η λύση όλων των προβλημάτων μας δεν βρίσκεται στις περικοπές επιδομάτων, στην αύξηση των φόρων, στις απολύσεις ή την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, αλλά είναι πολύ πιο απλή και ανώδυνη; Μήπως εκτός από παραισθησιογόνο, η ινδική κάνναβη είναι ταυτόχρονα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σωτηρίας των δημόσιων οικονομικών μας;

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο φαίνεται να πιστεύουν στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην πολιτεία της Καλιφόρνια όπου συζητιέται πολύ σοβαρά η πιθανότητα νομιμοποίησης της παραγωγής, εμπορίας και χρήσης Ινδικής Κάνναβης. Μάλιστα, ήδη επιτρέπεται η παραγωγή και πώληση χασίς για θεραπευτικούς σκοπούς, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το πλαίσιο και τα οικονομικά οφέλη

Η οπτική αυτή αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος της νομιμοποίησης της Ινδικής Κάνναβης, η οποία δεν εξετάζεται πλέον μόνο υπό το πρίσμα της δημόσιας υγείας, της ηθικής και του νομικά ορθού, αλλά και ως μέσο ρύθμισης μιας αγοράς που είναι υπαρκτή, ευημερούσα και μπορεί να φέρει τεράστια έσοδα στον κρατικό κορβανά.

Η περίπτωση της Καλιφόρνια έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τη χώρα μας, όχι μόνο λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους και των σκληρών οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και γιατί η Ελλάδα (όπως και η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ) αποτελεί χώρα με σημαντική (παράνομη) παραγωγή χασίς και γεομορφωλογία και κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια.

Σύμφωνα με έρευνα του 2007, το εμπόριο μαριχουάνας στις ΗΠΑ είχε συνολική αξία περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια και η επιμονή να παραμένει η εν λόγω αγορά στην παρανομία μεταφράζεται σε κόστος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που ξεπερνά τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια[1]. Στο κόστος αυτό συνυπολογίζεται η απώλεια εσόδων από φορολογία, αλλά και οι δαπάνες για αστυνόμευση, δίκες και φυλακίσεις. Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγή αγγίζει αυτή τη στιγμή τους 80 τόνους με τζίρο που φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή αυτή καλύπτει μόλις το μόλις το 10% με 20% της ποσότητας που διακινείται στη χώρα μας, με το υπόλοιπο 90% να εισάγεται από το εξωτερικό και κυρίως από την Αλβανία[2].

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Το 1974 ψηφίστηκε η πρώτη νομοθετική πράξη στην Καλιφόρνια (The Moscone Act) η οποία μετέτρεψε την κατοχή Ινδικής Κάνναβης από κακούργημα σε πλημμέλημα. Τα οικονομικά (και όχι μόνο) αποτελέσματα αυτής της κίνησης είναι το λιγότερο εντυπωσιακά[3].

Ήδη, η καλλιέργεια και εμπορεία Ινδικής Κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή στην πολιτεία της Καλιφόρνια με τζίρο 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Η εμπορική επιτυχία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας, παραγωγής και πώλησης χασίς για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι εμφανής, τόσο στην ίδια την Καλιφόρνια, όσο και σε άλλες πολιτείες, όπως το Κολοράντο. Ο γράφων με έκπληξη διαπίστωσε ιδίοις όμασι ότι μια πολυπληθής και άκρως επιτυχημένη έκθεση στην πόλη του Ντένβερ το φετινό καλοκαίρι είχε ως αντικείμενο το εμπόριο Μαριχουάνας. Τη διήμερη έκθεση Colorado Cannabis Convention επισκέφθηκαν περισσότεροι 12.000 άνθρωποι, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις στον “κλάδο”[4], ενώ παρόμοια τριήμερη εκδήλωση στην Καλιφόρνια συγκέντρωσε 30.00 επισκέπτες[5].

Εν αναμονή της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου

Η γενικευμένη νομιμοποίηση στη χρήση μαριχουάνας από κάθε Καλιφορνέζο άνω των 21 ετών θα κριθεί τον προσεχή Νοέμβριο, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία ο νόμος περί Ρύθμισης, Ελέγχου και Φορολόγησης της Κάνναβης (Regulate, Control and Tax Cannabis Act, http://www.taxcannabis.org/). Μαζί θα νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια και η κατοχή μικροποσοτήτων.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Miron, οικονομολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το ετήσιο κόστος της απαγόρευσης της Ινδικής Κάνναβης αγγίζει τα13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα πιθανά έσοδα από τη φορολόγηση της εν λόγω αγοράς τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Καλιφόρνια, η χρήση Μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς θεωρείται νόμιμη ήδη από το 1996, όπως άλλωστε και σε δεκατρείς ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε αρκετές πόλεις η δίωξη για κατοχή και χρήση Μαριχουάνας έχει ατροφήσει και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 46% των Αμερικανών και το 56% των Καλιφορνέζων είναι υπέρ της νομιμοποίησης και φορολόγησης της[6].

Εξελίξεις και στην Ευρώπη

Η συζήτηση στην Καλιφόρνια σχετικά με τη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάνναβης δεν είναι η μοναδική. Στην Ευρώπη ακούγονται συχνά παρόμοια επιχειρήματα και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα χωρών στην Ε.Ε. όπου πέρα από τη νομιμοποίηση στη χρήση, εξετάζονται οι οικονομικές επιπτώσεις μιας προσεκτικής αξιοποίησης της παραγωγής και επεξεργασίας της.

Για παράδειγμα, στη Μ. Βρετανία η εταιρεία GW Pharmaceuticals ήδη αναπτύσσει φαρμακευτικά σκευάσματα βασισμένα στην Ινδική Κάνναβη και επιδιώκει να τα προωθήσει στην ευρωπαϊκή και την καναδική αγορά. Από την άλλη, στην Ολλανδία, όπου εδώ και πολλά χρόνια τα οφέλη των διάσημων …coffee shops είναι εμφανή στον τουρισμό της, οι δήμοι της χώρας συζητούν την πιθανότητα να αναπτύξουν οι ίδιοι καλλιέργειες Ινδικής Κάνναβης, με στόχο τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και την εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών “προϊόντων”.

Θετικές επιδράσεις και κίνδυνοι

Προφανώς, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με την πιθανή νομιμοποίηση της Ινδικής Κάνναβης, όπως λ.χ. η αύξηση της χρήσης της από τους νέους, η αύξηση τροχαίων ατυχημάτων ή ακόμα και ιατρικά προβλήματα. Από την άλλη, είναι σαφές ότι ένας νόμος που θα συνδύαζε τη νομιμοποίηση στην καλλιέργεια και τη χρήση με μέτρα ελέγχου μπορεί να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις, παράλληλα με το χρηματοοικονομικό όφελος. Ανάμεσα σε αυτές αξίζει να αναφέρουμε:

α. Την αποσυμφόρηση των φυλακών και του έργου της αστυνομίας.

β. Την ενίσχυση των ελέγχων στη χρήση ινδικής κάνναβης από οδηγούς.

γ. Την αποσύνδεση της εμπορίας του χασίς από άλλα, πιο επικίνδυνα ναρκωτικά. Με τον τρόπο αυτό, περιστασιακοί χρήστες χασίς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να “περάσουν” στη χρήση άλλων ναρκωτικών ουσιών.

δ. Την αξιολόγηση και τον έλεγχο της παραγωγής, η οποία, κακά τα ψέμματα, ανθεί στη χώρα μας.

ε. Την αποφυγή περιθωριοποίησης νέων οι οποίο κατά τα άλλα δεν χαρακτηρίζονται από παραβατική συμπεριφορά.

στ. Την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας (σε σχέση με ιατρικά προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη) και των Ελλήνων αγροτών.

Αντίθετα, η επιμονή στην απαγόρευση του χασίς δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Έρευνα που έγινε στην Αλάσκα, έδειξε ότι το κόστος της μη νομιμοποίησης της χρήσης της Ινδικής Κάνναβης για την πολιτεία ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και επιπλέον είναι σαφής μια αυξητική τάση στα εγκλήματα που διαπράττονται σε σχέση με τη χρήση άλλων παράνομων ουσιών[7]. Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα που προκύπτουν από μια κατασταλτική και απαγορευτική πολιτική είναι[8]:

Αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας μεταξύ των λαθρεμπόρων και των παραγωγών
Διαφθορά των ελεγκτικών μηχανισμών
Αμφίβολη ποιότητα των λαθραίων ουσιών (και εν προκειμένω της Ινδικής Κάνναβης) με μεγάλους κινδύνους για τους χρήστες (κάτι τέτοιο λ.χ. έχει αποδειχθεί ότι συνέβη με τα αλκοολούχα ποτά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ[9]).
Το εισόδημα που παράγεται δεν εντάσσεται στο οικονομικό σύστημα, αλλά παραμένει στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες ισχυροποιούνται.
Δημιουργείται μια σημαντική τάση απείθιας και ανυπακοής στους νόμους του κράτους.
Καταστρατηγούνται ανθρώπινα δικαιώματα, στην προσπάθεια εξάρθρωσης των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.
πηγή
www.cannabishellas.com (http://www.cannabishellas.com)
ΚΑΙ αυτο! σκεψου πώς ενας απο τους λόγους του ντου στο αφγανισταν ήταν και ο ποιος 8α ελεγχει τις απειρες εκτάσεις καλλιέργειας οπιου...δλδ ποιος 8α εχει όφελος απο τον τεράστιο τζίρο πώλησης κόκας στη μάυρη αγορά. Και λέω εγώ τώρα. Αν νομιμοποιηθεί η χρήση, οι τιμές 8α πέσουν και απο 40 ευρω που εχει το γραμάριο σημερα (και 50 και 60 και οτι τιμη θελετε βαλτε) 8α κοστιζει 20..αυτοματα ΚΑΠΟΙΟΙ θα χάσουν τα λεφτουδάκια τους.
τέλος. έχετε φανταστει ποτέ ποσα λεφτα χάνει το ελληνικό δημόσιο απο την παράνομη εξαγωγή καλαματιανής φουντας στην ολλανδία στα κοφι σοπς?
το νταβαντουρι στα ζωνιανά γιατι έγινε πριν κάποια χρονια... επειδη μας πήρε ο πόνος για τα ναρκωτικά που καλλιεργουσαν εκει οι ζωνιανοι? οεο?

annia
30-04-11, 17:16
Δεν μπορω να το καταλαβω ξαθομαστε και διαβαζουμε τι??και διαφωνουμε στο τι??στο αν θα νομιμοποιηθει ενα ναρκωτικο??ουτε με το τσιγαρο αλλα ουτε με το ποτο ειμαι συμφωνη αλλα με τα ναρκωτικα ειναι τελειως διαφορετικο...Δεν με ενδιαφερει τι εκανε η Πυθια και οποιος αλλος....Συμφωνω στο να χρησιμοποιητε ιατρικα αλλα μεχρι εκει....Σιγουρα οποιος δεν εχει περασει τον γολγοθα τον ναρκωτικων,δεν μπορει να καταλαβει και εν μερη καποια πραγματα....Και ναι ειμαι καθετη τελειως σε αυτο το θεμα

culte
30-04-11, 17:26
άννια ξέρεις τι σημαινει "ναρκωτικό"?

Ο όρος ναρκωτικό πιστεύεται ότι προτάθηκε από τον Γαληνό για να περιγράψει δραστικές ουσίες που μουδιάζουν ή νεκρώνουν, προκαλώντας απώλεια αισθήσεων ή παράλυση. Ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων. Ο Γαληνός ανέφερε τη ρίζα μανδραγόρα, τους σπόρους του φυτού altercus και το χυμό παπαρούνας (όπιο) σαν βασικά παραδείγματα.

Στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ, η λέξη ναρκωτικό αναφέρεται στο όπιο, τα παράγωγά του και τα ημισυνθετικά ή πλήρως συνθετικά υποκατάστατά τους "καθώς και στην κοκαΐνη και τα φύλλα κόκας", τα οποία αν και έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ναρκωτικά σε σχετικό νόμο των ΗΠΑ (Controlled Substances Act), από χημικής άποψης δεν είναι ναρκωτικά. Αντίθετα με την λαϊκή άποψη, η μαριχουάνα δεν είναι ναρκωτικό.

Η κανναβη, γνωστή και ως μαριχουάνα[1] και γκάντζα (από το Σανσκριτικό gaρjā, που σημαίνει «κάνναβη»), μεταξύ πολλών άλλων ονομάτων, αναφέρεται σε οποιοδήποτε αριθμό παρασκευασμάτων του φυτού Κάνναβη που προορίζονται για χρήση ως ψυχοδραστικό φάρμακο. Η πιο κοινή μορφή της κάνναβης που χρησιμοποιείται ως φάρμακο είναι η αποξηραμένη φυτική μορφή.

Η τυπική μορφή της φυτικής κάνναβης αποτελείται από τα λουλούδια και τα υποκείμενα φύλλα και μίσχους ώριμων έχοντα ύπερο ή θηλυκών φυτών. Το φάρμακο σε μορφή ρητίνης είναι γνωστό ως χασίς


Η χρήση κάνναβης έχει βρεθεί ότι σημειώνεται ήδη από τη τρίτη χιλιετία π.Χ. Στη σύγχρονη εποχή, το φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς, θρησκευτικούς ή πνευματικούς, και φαρμακευτικούς σκοπούς. Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) εκτίμησαν ότι το 2004 περίπου το 4% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού (162 εκατομμύρια άνθρωποι) κάνουν χρήση κάνναβης ετησίως, και περίπου 0,6% (22,5 εκατομμύρια) την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.[ Η κατοχή, χρήση ή πώληση παρασκευασμάτων της κάνναβης που περιέχουν ψυχοδραστικά κανναβινοειδή έγινε παράνομη στα περισσότερα μέρη του κόσμου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Από τότε, μερικές χώρες έχουν εντείνει την επιβολή της απαγόρευσης της κάνναβης, ενώ άλλες την έχουν μειώσει.

λινκ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Thaumataki
30-04-11, 17:29
Για ποιό λόγο να δώσουν οι γιατροί ή οι ψυχολόγοι χασίσι σε ανθρώπους; Δε μιλάμε για αγωγή απεξάρτησης ναρκωτικών, και τους χορηγούν μεθαδόνη, έτσι ώστε να μην νιώσουν οι εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες, στερητικά συμπτώματα. Δηλαδή να πάρουν έγκριση πρώτα από τον ΕΟΦ και μετά να τα συνταγογραφούν οι γιατροί; Οχι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ, έχω παιδιά και ανήψια και εύχομαι μόνο να μείνουν μακριά από όλα αυτά.
Μη ξεχνάμε πως ναρκωτικές ουσίες υπάρχουν σε μερικά φάρμακα ως ησχυρά αναλγητικά, αλλά χορηγούνται εξαιρετικά!
Άμα είναι να το συνταγογραφήσει ο γιατρός, για σκοπούς ίασης και μόνο, τότε ναι! Σε κάθε άλλη περίπτωση διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως.

Thaumataki
30-04-11, 17:36
επίσης οποια 8ελει ας κάνει τον κόπο να διαβασει σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της κάναβης σε καρκινοπαθείς που αντι για μορφίνη για τον πονο επιλέγουν μαριχουάνα. επισης δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σοβαρη έρευνα που να αποδεικνύει περίτρανα πώς μετά την φουντα πεφτεις στην ηρωίνη.
αυτα εν τάχει κα8οτι και κομωτηριάζουσα εν ολιγοις
σας φιλώ

Για σκοπούς ίασης και μόνο, δε νομίζω να τίθεται θέμα. Για άλλους σκοπούς όμως τίθεται ζήτημα.

Να ρωτήσω κάτι;;;;; Γενικά όχι μόνο εσένα Μάρα μου.....
Σκοπός είναι να εξαλείψουμε την ευρεία χρήση ναρκωτικών ουσιών ή να την πολλαπλασιασουμε;

riniw 1980
30-04-11, 17:40
Για σκοπούς ίασης και μόνο, δε νομίζω να τίθεται θέμα. Για άλλους σκοπούς όμως τίθεται ζήτημα.

Να ρωτήσω κάτι;;;;; Γενικά όχι μόνο εσένα Μάρα μου.....
Σκοπός είναι να εξαλείψουμε την ευρεία χρήση ναρκωτικών ουσιών ή να την πολλαπλασιασουμε;


και πραγματικά πιστεύεις οτι μια σωστή ενημέρωση/διαπαιδαγώγηση δε θα το φροντίσει αυτό;

annia
30-04-11, 17:46
συμφωνω αν ειναι για ιατρικο σκοπο σαν φαρμακο πχ,αλλα οχι δεν συμφωνω να μπρουμε να το βρουμε και νομιμα πλεον....ειρηνη(culte) ξερω εν μερη τι σημαινει η λεξη...αλλα επειδη το εχω ζησει κοριτσια :( ειναι πολυ ασχημο να βλεπεις καποιον σε αυτη την κατσασταση που το μοναδικο που τον νοιαζει ειναι παρει την δοση του,και μην μου πειτε οτι τετοια φαινομενα ειναι μονο σε ''σκληρα''ναρκωτικα....
μαρα σε ευχαριστω πολυ :)

Thaumataki
30-04-11, 17:47
και πραγματικά πιστεύεις οτι μια σωστή ενημέρωση/διαπαιδαγώγηση δε θα το φροντίσει αυτό;
Bλέπω και τώρα με τόσες εκστρατείες ενημέρωσης κατά των ναρκώτικων πόσο έχει μετριαστεί το πρόβλημα. Φαντάσου να κινείται και νόμιμα και να έχουμε πρόσβαση όλοι...

riniw 1980
30-04-11, 17:50
τώρα κατάλαβα πως ακριβώς το εννοείς..οτι παρ'ολη την ενημέρωση και πάλι το φαινόμενο μεγαλώνει σωστά;

Thaumataki
30-04-11, 17:53
τώρα κατάλαβα πως ακριβώς το εννοείς..οτι παρ'ολη την ενημέρωση και πάλι το φαινόμενο μεγαλώνει σωστά;
Ακριβώς! Παρόλο που είναι παράνομο. Φαντάσου να νομιμοποιηθεί....

annia
30-04-11, 17:54
thauma με καλυψες φαντασου να νομιμοποιηθει κι ολας....αχ..

gioli
30-04-11, 17:58
Συγνώμη αλλά βλέπω εδω πέρα μια σύγκριση του τσιγάρου με το χόρτο. Και οτι και καλά το τσιγάρο είναι πιο επικύνδινο απο το χόρτο. Αντε και έτσι να είναι, το τσιγάρο απαγορεύεται να πωλείται σε ανήλικους αλλά πωλείται όμως. Δε νομίζετε οτι το ίδιο θα γίνει με το χόρτο; Και υπο άλλη σκοπιά, δηλαδή επειδή υπάρχει η μαλακία το τσιγάρο, πρεπει να υπαρξει νομιμή και η μαλακία το χόρτο; Κυριά Στυλιανάκη ποιά η άποψη σας για τη νομιμοποίηση του χόρτου. Παρακαλώ χωρις περικοκλάδες γιατι ποτέ δε μπορώ να διαβάζω τόσο μεγάλα ποστ. Σας ξαναρώτησα και δε μου απαντήσατε ποτέ.....

annia
30-04-11, 18:00
αυτο το ερωτημα το εχω και εγω...αραγε η Κ.στυλιαννακη θα μας απαντησει ποτε χωρις θεματα ποστς και γενικα θελουμε να ακουσουμε/διαβασουμε και την δικη σας γνωμη!! :)

latiatoula
30-04-11, 22:35
Είχα γράψει ένα κατεβατό και χάθηκε. Τεσπά, κατ' αρχάς, οι απόψεις της gioli, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνες. Επίσης, παρόλο που δεν έχω ακόμα παιδιά, μου κάνει τρομερή εντύπωση η ύπαρξη ενός τέτοιου δημοψηφίσματος σε ένα φόρουμ της "Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων". Μπορεί να με πείτε οπισθοδρομική, αλλά πολλές από τις απόψεις που ακούστηκαν με τρόμαξαν. ΟΚ, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, οπότε, για να μην το κάνω, θα προσβάλλω τον εαυτό μου, λοιπόν, μάλλον είμαι οπισθοδρομική.
Συνεχίζω να είμαι κατά της αποποινικοποίησης της χρήσης της κάνναβης. Το επιχείρημα ότι πωλείται παντού, παρόλο που είναι παράνομη, δεν μου λέει τίποτα. Ας αυξηθεί η αστυνόμευση. Τόσο δύσκολο είναι να πάνε να τους πιάσουν όλους τους καλλιεργητές? Θα μου πεις, έτσι μακελλέψανε εκείνα τα παιδιά τους αστυνομικούς που είχαν πάει στα Ζωνιανιά και το ένα το παιδί ακόμα δεν έχει γίνει καλά (νομίζω είναι σε κώμα, δεν είμαι σίγουρη). Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί χασίς, νόμιμα, θα το κάνει πιο εύκολα, γιατί η παρανομία αποτρέπει αρκετά άτομα από το να πάνε να το αγοράσουν.
Κατά τα άλλα, διάβασα ότι το χασίς δεν προκαλεί εξάρτηση, ότι δεν καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα κτλ κτλ κτλ, ΟΚ, να τα δεχτώ όλα αυτά, αλλά εγώ είδα με τα μάτια μου την Ρούλα (τυχαίο το όνομα), που κάπνισε χασίς, έγινε ντίρλα και μετά το έκανε με έναν άχρηστο και έμεινε έγκυος. Και η εν λόγω Ρούλα, ήταν 23, δεν ήταν έφηβη. Θα μου πεις, αυτό θα μπορούσε να το πάθει και με αλκοόλ. Ναι, μαζί σου, συμφωνώ, ας προσπαθήσουμε να ελέγξουμε και τον αλκοολισμό.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι μου προσφέρει το να καπνίσω χασίς. Θα ξεφύγω από τη ζοφερή μου πραγματικότητα? Και τι θα καταλάβω, που θα ξεφύγω για λίγη ώρα, όσο διαρκεί η ζαλούρα? Μετά που θα συνέλθω, πάλι στο ίδιο χάλι δεν θα ζώ, τα ίδια προβλήματα δεν θα έχω? Γιατί να μην επικεντρωθώ στο πως θα λύσω τα ρημάδια τα προβλήματα, αντί να σκέφτομαι πως θα ξεχαστώ από αυτά?
Αναφέρθηκε και το επιχείρημα της χρήσης για την ανακούφιση των καρκινοπαθών: είμαι σύμφωνη, έχω ζήσει το πρόβλημα στην οικογένειά μου, αλλά εύχομαι παράλληλα να δοθούν παραπάνω κονδύλια για έρευνες για να βρεθούν εμβόλια και καλύτερες θεραπείες για αυτή την ασθένεια.
Τέλος, το ότι και καλά, θα αποποινικοποιηθεί το χασίς, και θα αυξηθεί ο τουρισμός και θα κερδίσουμε χρήματα ως κράτος που χάνονται από την παράνομη χρήση και θα βγούμε από την κρίση, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Δεν θέλω να ζω σε ένα κράτος που ο άλλος θα έρχεται αντί για να θαυμάσει τα αρχαία ή απλά να χαλαρώσει δίπλα στη θάλασσα για να μαστουρώσει. Ας μην τα βλέπουμε όλα με γνώμονα το χρήμα!

annia
30-04-11, 22:37
latiatoula (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=16644) δεν μπορουσες να τα πεις καλυτερα

kinkajoujou
30-04-11, 22:43
aloha Και υποσχομαι αυτη τη φορα να ιεμαι πολύ κιουρια

λοιπον κόρες. ζουμε σε μια εποχή όπου τα παιδάκια μας σε ποσοστό 99% ΚΑΠΟΙΑ στιμγη στη ζωή τους 8α δοκιμάσουν ναρκωτικά κάθε ειδους και συμπεριλμβάνω και τον καπνό και το αλκοόλ γιατι κ αυτα εθισιτκά ειναι (και μάλιστα πολύ πιο εθιστικά απο την φουντα του λαού). οποτε 8α πρεπει να εξετάσουμε το εξης: ειναι καλύτερο το παιδι μας να αγοράσει την φουντα του απο τον Χ κατραπακιά που μπορει να ητν εχει κόψει και με τίποτα αγριομάτζουνα και σκόνες αμφοβολου προελέυσεως ή ελεγχόμενα και με προιον..α ποιοτητας;


σε οτι αφορά στην αποποινικοποιηση και τα ποσοστά χρήσης
Σε Ολλανδία και ΠΟρτογαλία που νομοθετήθηκε η ατιμωρισία του χρήστη και το κράτος έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στην ευημερία τους (δλδ ελεγχομενη χρήση και αποστειρωμένες συριγγες) τα ποσοστά θανάτων επεσαν στο απειροελάχιστο και τα ποσοστά νέων χρηστών σχεδόν μηδενίστηκαν

επισης τα ναρκωτικά και δη τα πλέον ψυχεδελικά ηταν ΑΝΑΠΟΣΤΑΣΤΟ κομάτι του ανθρώπινου πολιτισμού. Η δικιά μας Πυθία πχ μάσουσε τις δάφνες της, ο Μπάροουζ την ζουζου του και έγραφε μυθιστορήματα, ο Abbie Hofman το ίδιο και πάει λέγοντας. Επίσης ΔΕΝ ειναι τυχαίο που υπερμαχοι της αποποινικοποιησης της χρήσης ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ναρκωτικού ήταν και είναι προσωπικότητες που με το έργο του άλλαξαν την οπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα και που ηταν πρωτοπόροι σε κάποια άλλα. Ενδεικτικά αναφέρω εκτός απο τους προηγούμενους, τον Αλντους χαξλει, τον Αλαν Γκινγκσμπεργ, τον τιμοθι Λίρι, τον Γουίλι Νέλσον, ο Αλμπερτ Χόφμαν, ο Τζον Λίλι, ο στανισλαβ Γκροφ και ουτω καθεξής: Γιατροί, επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και συγραφείς οι προαναφερόμενοι ο οποιοι, για να σαα προλάβω, δεν πεθαναν απο ναρκωτικά αλλά είτε απο καρκίνο είτε απο βαθειά γεράματα.

επίσης οποια 8ελει ας κάνει τον κόπο να διαβασει σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της κάναβης σε καρκινοπαθείς που αντι για μορφίνη για τον πονο επιλέγουν μαριχουάνα. επισης δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σοβαρη έρευνα που να αποδεικνύει περίτρανα πώς μετά την φουντα πεφτεις στην ηρωίνη.
αυτα εν τάχει κα8οτι και κομωτηριάζουσα εν ολιγοις
σας φιλώ

δλδ ο μέσος χρήστης μαριχουάνας δεν είναι απλά ελαφρώς "καμμένος" αλλά παράγει εν δυνάμει αριστουργήματα, όπως οι προαναφερθέντες; γι' αυτό η τέχνες στις μέρες μας χαίρουν τέτοιας ιδιαίτερης περιποίησης; :p

Πάντως ο Χάξλεϊ που αναφέρεις το έγραφε στο Brave New World ότι κάποτε οι κυβερνήσεις θα χορηγούν τζάμπα ναρκωτικά (soma το έλεγε αυτός) για να κρατούν τους πολίτες σε μια μόνιμη ευφορία. Λίγο παθέτικ δεν είναι αυτό, με τις ευλογίες του Γιωργάκη, του Αντωνάκη και των λοιπών να γινόμαστε λιάρδα για να ξεφύγουμε από τι; από τη μίζερη ζωή μας; δεν ξέρω...

Συμφωνώ όμως ότι η αποποινικοποίηση μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η παραβατικότητα που σχετίζεται με την εμπορία και τη χρήση. Αλλά ότι θα κυκλοφορεί ελεύθερο και θα γίνουν όλοι νέοι Κιθ Ρίτσαρντς από την έμπευση (μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ για την ανθρωπότητα, για τη συμβολή του στη μελέτη του πόσα αντέχει το ανθρώπινο σώμα από τις καταχρήσεις και κινούμενος Βησσαρίωνας) ε όκι, δεν το δέχομαι! :razz:

annia
30-04-11, 22:45
δλδ ο μέσος χρήστης μαριχουάνας δεν είναι απλά ελαφρώς "καμμένος" αλλά παράγει εν δυνάμει αριστουργήματα, όπως οι προαναφερθέντες; γι' αυτό η τέχνες στις μέρες μας χαίρουν τέτοιας ιδιαίτερης περιποίησης; :p

Πάντως ο Χάξλεϊ που αναφέρεις το έγραφε στο Brave New World ότι κάποτε οι κυβερνήσεις θα χορηγούν τζάμπα ναρκωτικά (soma το έλεγε αυτός) για να κρατούν τους πολίτες σε μια μόνιμη ευφορία. Λίγο παθέτικ δεν είναι αυτό, με τις ευλογίες του Γιωργάκη, του Αντωνάκη και των λοιπών να γινόμαστε λιάρδα για να ξεφύγουμε από τι; από τη μίζερη ζωή μας; δεν ξέρω...

Συμφωνώ όμως ότι η αποποινικοποίηση μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η παραβατικότητα που σχετίζεται με την εμπορία και τη χρήση. Αλλά ότι θα κυκλοφορεί ελεύθερο και θα γίνουν όλοι νέοι Κιθ Ρίτσαρντς από την έμπευση (μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ για την ανθρωπότητα, για τη συμβολή του στη μελέτη του πόσα αντέχει το ανθρώπινο σώμα από τις καταχρήσεις και κινούμενος Βησσαρίωνας) ε όκι, δεν το δέχομαι! :razz::lol::lol::lol::lol::lol:

Lisa8
30-04-11, 23:05
αυτο το ερωτημα το εχω και εγω...αραγε η Κ.στυλιαννακη θα μας απαντησει ποτε χωρις θεματα ποστς και γενικα θελουμε να ακουσουμε/διαβασουμε και την δικη σας γνωμη!! :)


Συμφωνώ και εγω!

teddy-tedi
30-04-11, 23:21
οταν κατι ειναι απαγορευμενο ειναι πιο γλυκο!!!!ισος πιστευουν οτι με την νομημοποιηση του θα λιγοστεψουν οι χρηστες...πραγμα το οποιο δεν πιστευω!!!

annia
30-04-11, 23:23
εγω παλι πιστευω οτι με την νομιμοποιηση θα αυξηθουν κατα πολυ...ενω οσο ειναι παρανομο πολυ φοβουνται να δοκιμασουν..

teddy-tedi
30-04-11, 23:29
το θεμα ειναι δυστηχως οτι εαν νομιμοποιηθει κατι τετοιο θα κλεισουν πολλα σπιτια και θα διαλυθουν πολλες οικογενειες!!!πολλι λυπαμαι οτι η κοινωνια παει κατα διαολου και εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!!!
και κατι ακομα αλλο τσιγαρο αλλο μαριχουανα καναβι χασις!!!η διαφορα ειναι οτι το πρωτο το καπνιζεις μια κολας και το κανεις συστηματικα τα υπολοιπα ομως τα κανεις κολας γιατι σου αρεσει η αισθηση που σου δινει και ψαχνεσε συνεχως για κατι πιο δυνατο!!!

tzini
30-04-11, 23:32
βασικα θα συμφωνησω με το πρωτο ποστ της active member.

δεν εχω ψηφισει ακομα γιατι ειμαι με το ενα ποδι στην 2η επιλογη κ με το αλλο στην 3η. τεινω προς την 3η επιλογη , γιατι μεγαλωνω κ εγω παιδια κ αναδυεται ενα πολυ επικαιρο θεμα των ημερων μας απο το φορουμ μας, κ μπηκα στον προβληματισμο.

οταν ημουν 24 εμπλεξα με ενα καλο ησυχο παιδι. ετρωγε πολλες τσικουλατες κ οι φιλοι του μου ελεγαν ‘κατι πινει σιγουρα κ δεν μας δινει’. μη γνωριζοντας εγω την αργκω δεν σχολιαζα τπτ. αργοτερα μου ειπαν τι παιζει κ μου προτεινε ενα βραδακι που βρεθηκαμε ντουετο ( το τοτε ησυχο γκομενακι): θες να δοκιμασεις? κ σκεφτομαι, γιατι οχι?! κ εκανα το λαθος κ δοκιμασα.! 6 ωρες εκανα να συνεθλω. θα σας πω χαρακτηριστικα οτι χεστηκα. οπως το ακουτε. δεν ειναι ειρωνικο σχολιο. αφοδευα κανονικοτατα. κ θυμαμαι πολυ καλα την αισθηση αυτη οταν επεφτα στο ληθαργο. κ το γκομενακι, με αφησε ετσι. απλα να κειτομαι στο πατωμα, χωρις να θορυβηθει, να πει επαθε κατι τωρα αυτη? ζει? πεθαινει? να φωναξω πεθαμενατζη?! γιατι δεν ηταν σε φαση να σκεφτει ‘καθαρα’. κ πεχτηκε η ζωη μου haids ro tails εκεινο το βραδυ.

κ στο σχολειο θα μπορουσα να εχω δοκιμασει πολυ πιο νωρις δηλ., αλλα δεν ετυχε να εχω τετοιες παρεες, ουτε κ να το χαξω σαν εφηβη τοτε.

ο λογος λοιπον που τεινω προς το τσεκαρισμα της 3ης επιλογης ειναι οτι αν κ εφοσον υπαρξει ενημερωση προς ολες τις κατευθυνσεις (γονεις, παιδια, κ μεσω εκπαιδευτικου συστηματος) κ ενημερωσω κ εγω τα παιδια μου, για την προσωπικη μου εμπειρια στο θεμα ναρκωτικα κ ειδικοτερα χασισι-ινδικη καναβη, θα εχουν (θελω να πιστευω) την δυνατοτητα να επεξεργαστουν σωστα την/τις πληροφοριες πριν κανουν την επιλογη τους.

φυσικα κ εχω εμπειρια και την απεναντι οχθη, οπως η αγαπημενη μου tattoo. ειδα 15 χρονων παιδι στη γειτονια μου να ερπεται σε προγραμματα απεξαρτησης με μαιθαδωνες κ ποτε δεν μπορεσε να ξεμπλεξει παρα μονο οταν εφυγε αδικα απο αυτον τον ματαιο κοσμο. κ ηταν αδικο γιατι αν υπηρχε η σωστη ενημερωση σε ολα τα επιπεδα απο την πολιτεια θα ειχε κ αλλες επιλογες. γι αυτο το λογο παταω κ στην 2η επιλογη. γιατι στη δικη μας χωρα πιστευω πως ειναι αλλου ειδους τα κινητρα για την νομιμοποιηση.

Τωρα για την ολανδια να το αφησουμε το θεμα. Σαν χωρα διαθετει κ υψηλοτατο πηχυ εκπαιδευτικου συστηματος (ειτε εισαι αλλοδαπος, ειτε εισαι ντοπιος, απλα υπαρχει η κατηγορηματικη υποχρεωση να μαθεις την –δυσκολη για εμενα –ολλανδικη διαλεκτο). κ μετανιωσα πικρα που δεν αφησα τον αντρα μου να πει το ναι στην προταση της meark για επαγγελματικη καριερα εκει.

δεν ειχα παιδια ακομα ομως κ δεν ειχα προβληματιστει πιο πολυ.

annia
30-04-11, 23:38
τζενη εγω δεν εχω προσωπικη εμπειρια παρα μονο εναν συγγενη μου,εγω δεν εχω δοκιμασει ποτε....το να συζητησει ενας γονιος με τα παιδια του για αυτο το θεμα και τι επιπτωσεις εχει,δεν χρειαζετε να νομιμοποιηθει για να το κανει,συμφωνεις?

marandnik
30-04-11, 23:40
Η συζήτηση ξεκίνησε με το σκεπτικό ότι η νομιμοποίηση θα βοηθούσε στον περιορισμό της χρήσης.

Τελικά όμως καταλήξαμε κάπου ότι η χρήση δεν κάνει κάποιο κακό άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει λόγος περιορισμού της ή αποτροπής της.

Επίσης, το πήγαμε ακόμα παραπέρα. Ότι θεωρούμε δεδομένη τη χρήση και με τη νομιμοποίηση προσπαθούμε απλά να διευκολύνουμε τους χρήστες και όχι να τους αποτρέψουμε.

Αυτό όλο το θεωρώ υποκριτικό.... Τρία επιχειρήματα που το ένα αντικρούει το άλλο και κάπου στο τέλος έρχονται και οι καρκινοπαθείς για να δέσει το γλυκό.

Κάπου στα αρχικά ποστ η κυρία Στυλιανάκη ανέφερε ότι μαζί με την αποποινικοποίηση θα έπρεπε να γίνονται και ενημερωτικές εκστρατείες για να υπάρχει αποτελεσματικότητα στο μέτρο και να μην αυξηθούν οι χρήστες.
Στη συνέχεια, η ίδια η κυρία Στυλιανάκη αναίρεσε και ανέφερε ότι αφού δεν γίνεται τίποτα πια από την πολιτεία, ας ξεκινήσουμε πρώτα με την αποποινικοποίηση :shock:.

Τέλος να πω ότι σχετικά με την ποινικοποίηση του καπνού είμαι απόλυτα σύμφωνη και πιστεύω ότι θα έπρεπε να προστεθεί και αντίστοιχη επιλογή στην ψηφοφορία.;-)

Επίσης αυτή τη στιγμή οι χρήστες δεν διώκονται ποινικά στην Ελλάδα, οπότε η αποποινικοποίηση δεν θα διευκολύνει αυτούς.
Διώκονται ποινικά όμως οι έμποροι... Και η αποποινικοποίηση μαντέψτε ποιούς θα διευκολύνει. :rolleyes:

Palladin
30-04-11, 23:45
Η συζήτηση ξεκίνησε με το σκεπτικό ότι η νομιμοποίηση θα βοηθούσε στον περιορισμό της χρήσης.

Τελικά όμως καταλήξαμε κάπου ότι η χρήση δεν κάνει κάποιο κακό άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει λόγος περιορισμού της ή αποτροπής της.

Επίσης, το πήγαμε ακόμα παραπέρα. Ότι θεωρούμε δεδομένη τη χρήση και με τη νομιμοποίηση προσπαθούμε απλά να διευκολύνουμε τους χρήστες και όχι να τους αποτρέψουμε.

Αυτό όλο το θεωρώ υποκριτικό.... Τρία επιχειρήματα που το ένα αντικρούει το άλλο και κάπου στο τέλος έρχονται και οι καρκινοπαθείς για να δέσει το γλυκό.

Κάπου στα αρχικά ποστ η κυρία Στυλιανάκη ανέφερε ότι μαζί με την αποποινικοποίηση θα έπρεπε να γίνονται και ενημερωτικές εκστρατείες για να υπάρχει αποτελεσματικότητα στο μέτρο και να μην αυξηθούν οι χρήστες.
Στη συνέχεια, η ίδια η κυρία Στυλιανάκη αναίρεσε και ανέφερε ότι αφού δεν γίνεται τίποτα πια από την πολιτεία, ας ξεκινήσουμε πρώτα με την αποποινικοποίηση :shock:.

Τέλος να πω ότι σχετικά με την ποινικοποίηση του καπνού είμαι απόλυτα σύμφωνη και πιστεύω ότι θα έπρεπε να προστεθεί και αντίστοιχη επιλογή στην ψηφοφορία.;-)

Επίσης αυτή τη στιγμή οι χρήστες δεν διώκονται ποινικά στην Ελλάδα, οπότε η αποποινικοποίηση δεν θα διευκολύνει αυτούς.
Διώκονται ποινικά όμως οι έμποροι... Και η αποποινικοποίηση μαντέψτε ποιούς θα διευκολύνει. :rolleyes:
Συμφωνώ λέξη προς λέξη

agentP
30-04-11, 23:57
Ναρκωτικό είναι οποιαδήποτε ουσία εκτός από τροφή και νερό, που επιδρά στο σώμα και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Το χασίς είναι ναρκωτικό, ψυχοτρόπος ουσία και προκαλεί ψυχική εξάρτηση, μην πάμε να το βγάλουμε αθώο σα ρίγανη.
Σε σχέση με τον καπνό και το αλκοόλ η κύρια διαφορά που βλέπω είναι ότι το κάπνισμα χασίς είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά, αυτός που καπνίζει δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει ούτε σε δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση - συντονισμό κινήσεων, αλληλεπίδραση και συννενόηση με άλλους ανθρώπους, επικεντρώνεται στον εαυτό του, τα αντανακλαστικά του ατονούν, η κρίση εξασθενεί. Αντίθετα η απλή χρήση αλκοόλ χωρίς μεθύσι, είναι ευεργετική και κοινωνικά αποδεκτή. Ο καπνός προκαλεί εξάρτηση, αλλά δεν αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, ούτε έχει τέτοια επίδραση στον καπνιστή που να χάνει επαφή με το περιβάλλον του. Επειδή λοιπόν πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά η γνώμη μου είναι ότι πολύ καλά κάνει και είναι απαγορευμένη.
Αυτή η μελέτη που εκτιμά το οικονομικό όφελος από τη νομιμοποίηση, έχει λάβει υπόψιν την οικονομική επιβάρυνση από την αύξηση των δαπανών υγείας, τις χαμένες εργατοώρες, τα αυξημένα ατυχήματα-δυστηχήματα, ή υπολογίζουν μόνο αυτό που τους εξυπηρετεί; Γιατί και τώρα που μας έχουν επιβάλει την απαγόρευση του καπνίσματος μας λένε ότι το σύστημα υγείας επιβαρύνεται τόσο και χάνονται άνθρωποι μπλα-μπλα... Αν όμως δεν υπήρχε τσιγάρο θα προτείναμε την ίδρυση καπνοβιομηχανιών σαν σωτήρια λύση για την οικονομία. Δηλαδή είναι επωφελής η πώληση χασίς και η πώληση καπνού ζημιογόνος; Κάπου δεν κολλάει αυτό το επιχείρημα... Για φαρμακευτικούς σκοπούς που αναφέρθηκε, οι φαρμακοβιομηχανίες θα απομονώσουν τα "ευεργετικά" συστατικά, ώστε θα παρέχονται σαν φάρμακα, δεν θα χρειάζεται να καπνίσει κάποιος.
Για τον τουρισμό... να λείπει το βύσσινο. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το τζόιντ μου...
Είπαμε κρίση, αλλά δεν είναι ανάγκη να πουλήσουμε και τη μάνα μας.

annia
30-04-11, 23:59
Ναρκωτικό είναι οποιαδήποτε ουσία εκτός από τροφή και νερό, που επιδρά στο σώμα και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Το χασίς είναι ναρκωτικό, ψυχοτρόπος ουσία και προκαλεί ψυχική εξάρτηση, μην πάμε να το βγάλουμε αθώο σα ρίγανη.
Σε σχέση με τον καπνό και το αλκοόλ η κύρια διαφορά που βλέπω είναι ότι το κάπνισμα χασίς είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά, αυτός που καπνίζει δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει ούτε σε δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση - συντονισμό κινήσεων, αλληλεπίδραση και συννενόηση με άλλους ανθρώπους, επικεντρώνεται στον εαυτό του, τα αντανακλαστικά του ατονούν, η κρίση εξασθενεί. Αντίθετα η απλή χρήση αλκοόλ χωρίς μεθύσι, είναι ευεργετική και κοινωνικά αποδεκτή. Ο καπνός προκαλεί εξάρτηση, αλλά δεν αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, ούτε έχει τέτοια επίδραση στον καπνιστή που να χάνει επαφή με το περιβάλλον του. Επειδή λοιπόν πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά η γνώμη μου είναι ότι πολύ καλά κάνει και είναι απαγορευμένη.
Αυτή η μελέτη που εκτιμά το οικονομικό όφελος από τη νομιμοποίηση, έχει λάβει υπόψιν την οικονομική επιβάρυνση από την αύξηση των δαπανών υγείας, τις χαμένες εργατοώρες, τα αυξημένα ατυχήματα-δυστηχήματα, ή υπολογίζουν μόνο αυτό που τους εξυπηρετεί; Γιατί και τώρα που μας έχουν επιβάλει την απαγόρευση του καπνίσματος μας λένε ότι το σύστημα υγείας επιβαρύνεται τόσο και χάνονται άνθρωποι μπλα-μπλα... Αν όμως δεν υπήρχε τσιγάρο θα προτείναμε την ίδρυση καπνοβιομηχανιών σαν σωτήρια λύση για την οικονομία. Δηλαδή είναι επωφελής η πώληση χασίς και η πώληση καπνού ζημιογόνος; Κάπου δεν κολλάει αυτό το επιχείρημα... Για φαρμακευτικούς σκοπούς που αναφέρθηκε, οι φαρμακοβιομηχανίες θα απομονώσουν τα "ευεργετικά" συστατικά, ώστε θα παρέχονται σαν φάρμακα, δεν θα χρειάζεται να καπνίσει κάποιος.
Για τον τουρισμό... να λείπει το βύσσινο. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το τζόιντ μου...
Είπαμε κρίση, αλλά δεν είναι ανάγκη να πουλήσουμε και τη μάνα μας.συμφωνω απολυτα

teddy-tedi
01-05-11, 01:14
Ναρκωτικό είναι οποιαδήποτε ουσία εκτός από τροφή και νερό, που επιδρά στο σώμα και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Το χασίς είναι ναρκωτικό, ψυχοτρόπος ουσία και προκαλεί ψυχική εξάρτηση, μην πάμε να το βγάλουμε αθώο σα ρίγανη.
Σε σχέση με τον καπνό και το αλκοόλ η κύρια διαφορά που βλέπω είναι ότι το κάπνισμα χασίς είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά, αυτός που καπνίζει δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει ούτε σε δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση - συντονισμό κινήσεων, αλληλεπίδραση και συννενόηση με άλλους ανθρώπους, επικεντρώνεται στον εαυτό του, τα αντανακλαστικά του ατονούν, η κρίση εξασθενεί. Αντίθετα η απλή χρήση αλκοόλ χωρίς μεθύσι, είναι ευεργετική και κοινωνικά αποδεκτή. Ο καπνός προκαλεί εξάρτηση, αλλά δεν αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, ούτε έχει τέτοια επίδραση στον καπνιστή που να χάνει επαφή με το περιβάλλον του. Επειδή λοιπόν πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά η γνώμη μου είναι ότι πολύ καλά κάνει και είναι απαγορευμένη.
Αυτή η μελέτη που εκτιμά το οικονομικό όφελος από τη νομιμοποίηση, έχει λάβει υπόψιν την οικονομική επιβάρυνση από την αύξηση των δαπανών υγείας, τις χαμένες εργατοώρες, τα αυξημένα ατυχήματα-δυστηχήματα, ή υπολογίζουν μόνο αυτό που τους εξυπηρετεί; Γιατί και τώρα που μας έχουν επιβάλει την απαγόρευση του καπνίσματος μας λένε ότι το σύστημα υγείας επιβαρύνεται τόσο και χάνονται άνθρωποι μπλα-μπλα... Αν όμως δεν υπήρχε τσιγάρο θα προτείναμε την ίδρυση καπνοβιομηχανιών σαν σωτήρια λύση για την οικονομία. Δηλαδή είναι επωφελής η πώληση χασίς και η πώληση καπνού ζημιογόνος; Κάπου δεν κολλάει αυτό το επιχείρημα... Για φαρμακευτικούς σκοπούς που αναφέρθηκε, οι φαρμακοβιομηχανίες θα απομονώσουν τα "ευεργετικά" συστατικά, ώστε θα παρέχονται σαν φάρμακα, δεν θα χρειάζεται να καπνίσει κάποιος.
Για τον τουρισμό... να λείπει το βύσσινο. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το τζόιντ μου...
Είπαμε κρίση, αλλά δεν είναι ανάγκη να πουλήσουμε και τη μάνα μας.

συμφωνω!!!!!!!

UFO
01-05-11, 04:18
αφελώς θυμώνουμε με το πάγκαλο
που λέει μαζί τα φάγαμε ....

απ την στιγμή που καλαματιανή φούντα πωλείτε στα καφέ στα νεδερλαντς
χωρίς εγώ τουλάχιστον να γνωρίζω (ομολογώ ρε παιδι μου το μυστήριο δε το έλυσα)
πως παράγετε και εξάγετε καλαματιανή φούντα στην Ελλάδα που το θεωρεί ναρκωτικίδιον (μαζί με το κάβα κάβα .... άλλη κουβέντα αυτή ) και είναι ΕΔΩ παρανμη .... αλλα εκεί όχι ... από κάπου έφυγε , κάποιος την καλλιέργησε, έφυγε με κάποιον τρόπο από τα σύνορα \και πωλείτε ΧΡΥΣΗ στο κόφι σοπ (των νεδερλαντσ πάντα ε ;;;; εδώ δε την βρίσκεις ούτε και με θείο το κτηματία ... :-) !

δεν το παράγει είναι ναρκωτικό
(λέει)
το ελλαντα !


αλλα παρόλα αυτά το εξάγει χωρίς κανένα ελληνικό κράτος να λαμβάνει τους φορους ....
εισαγωγέ εξαγωγέ ο κανείς ....!
δεν το κατανοώ !

δλδ ερώτηση .... : ο σουπερ Έλληνας ο ηθικός το καλλιεργεί και το δίνει στον ξένο (και τα παιδιά του ) να καταστραφεί ; όπως λέτε ;;;;;
(ένα πονηρό ελληνικό σχέδιο της καταστροφής του βορειοδυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού ;;; )


ωραίοι είμαστε !

α ναι maradnick :-) :-) ... όχι όχι ΟΧΙ .....
στην Ελλάδα δεν διώκαιτε η χρήση αλλα η εμπορία ε;;;;
να γιατί έπιασαν το παιδι με 0,15 μικρογραμμάρια κάνναβης ... (μικτο βάρος πάντα ) :-) ) !!!!
ΕΜΠΟΡΑΣ τσ τσ τσ
Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άνδρες του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε κρυμμένη μέσα στο πορτοφόλι του ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους 0,15 γραμμαρίων. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283851&cid=4

ξεχάστηκα.... καλό μηνα !!! :-)

christiana08
01-05-11, 09:07
Kαλημερα και καλο μηνα σε ολους!!!!

Maradnik μου,οσον αφορα τους καρκινοπαθης,σε αυτο τουλαχιστον,συνεχιζω να πιστευω οτι επιβαλεται η χορηγηση της κανναβης.
Αν μου επιτρεπει η Sam,ξαναβαζω το λινκ.

είμαι υπέρ της νομιμοποίησης (υπό προυποθέσεις) ειδικά για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους

Τριάντα θέσεις για την κάνναβη (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=36748&cid=21)

του Κλεάνθη Γρίβα ψυχίατρο, νευρολόγο, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Οσον αφορα την χρηση καθαρης κανναβης,θα ηθελα να κανω εναν παραλληλισμο (μπορει και αστοχο),αλλα το σκεφτηκα εχθες.

Πριν 8 χρονια περιπου κυκλοφορουσαν κατι χαπια,που συνηθως τα χρησιμοποιουσαν οι αθλητες,τα οποια χρησιμευαν για απωλεια βαρους και εξτρα ενεργεια.Αυτα τα χαπια περιειχαν αλκαλοειδη καποιου βοτανου,το οποιο τα συνδυαζαν με καφεινη και ενα πολυ γνωστο στο ευρυ κοινο παυσιπονο.Αυτα τα χαπια απαγορευτηκαν στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαικη Ενωση,γιατι η χρηση τους προκαλουσε σοβαρες παρενεργειες (ταχυκαρδια,καρδιακα προβληματα,νευρα,αγχος,αυπνια,καταθλιψη,μεχρι και ανακοπη).
Και ο παραλληλισμος (ξεχασα να το γραψω ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ-τα χαπια ecstasy εμπεριεχουν αλκαλοειδη αυτου του βοτανου!!!!
Ομως αυτο το βοτανο,χωρις τον συνδυασμο καφεινης και του παυσιπονου,χρησιμοποιειται εδω και χρονια και μεχρι και σημερα ως αποτελεσματικο φαρμακο για το ασθμα.Οχι ως ομοιοπαθητικο,ως συμβατικο φαρμακο απο φαρμακοβιομηχανιες.
Οποτε,απο ιατρικης πλευρας,πιστευω και η κανναβη,μπορει να ειναι ευεργετικη.
Περιττο δε να σας πω πως οταν απαγορευτηκε και μεχρι να εξαντληθει,μπορουσες να το βρεις και οι τιμες ηταν φωτια και λαυρα!!!!!!!

Τωρα,περα απο αυτο...ετσι για την ιστορια (και ας με διορθωσει καποιος,μπορει τα πραγματα να εχουν αλλαξει απο τοτε που τα θυμαμαι εγω).
Ο "εμπορος" δεν θα επωφεληθει απο την αποποινιοποιηση της κανναβης.
Ο παραγωγος και ο χρηστης (που φυσικα διωκεται),θα επωφεληθουν.
Ο "εμπορος" ειναι αυτος ο τυπος ο οποιος για να προμηθευτει οποιος θελει κανναβη,πηγαινει και τον βρισκει και αυτος μπορει να του πασαρει μαριχουανα με ενα σωρο χημικα μεσα,μπορει να τον πεισει να παρει και κατι αλλο (κοκα,χαπια,κλπ) και αν η συναλλαγη δεν παει καλα,μπορει να του τσακισει και τα κοκκαλα,στην τελικη.
Αυτο,μετα την αποποινικοποιηση δεν θα παιζει,εκτος και εαν πια ο εν λογω εμπορος αποφασισει να κανει αποθηκη χονδρικης (ε,αυτο να δω) και να εχει μεσα καθαρη κανναβη (λογω των ελεγχων),να μην εχει ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ απο ναρκωτικα μεσα (λογω των ελεγχων) και να πληρωνει στο κρατος ο,τι πληρωνει τελοσπαντων ενας κανονικος εμπορος (με συγχωρειτε,δεν γνωριζω τα του εμποριου καλα).
Ε,δεν θα το κανει.Και αν το κανει,κανενα παιδι δεν θα εχει αμεση επαφη μαζι του.

Αυτα ειναι που σκεφτομαι για επελεξα το τριτο.
Απο'κει και περα,τα παιδια μου δεν θελω να φανε ποτε ουτε γαριδακια,τι να λεμε κιολας.

Thaumataki
01-05-11, 12:26
αφελώς θυμώνουμε με το πάγκαλο
που λέει μαζί τα φάγαμε ....

απ την στιγμή που καλαματιανή φούντα πωλείτε στα καφέ στα νεδερλαντς
χωρίς εγώ τουλάχιστον να γνωρίζω (ομολογώ ρε παιδι μου το μυστήριο δε το έλυσα)
πως παράγετε και εξάγετε καλαματιανή φούντα στην Ελλάδα που το θεωρεί ναρκωτικίδιον (μαζί με το κάβα κάβα .... άλλη κουβέντα αυτή ) και είναι ΕΔΩ παρανμη .... αλλα εκεί όχι ... από κάπου έφυγε , κάποιος την καλλιέργησε, έφυγε με κάποιον τρόπο από τα σύνορα \και πωλείτε ΧΡΥΣΗ στο κόφι σοπ (των νεδερλαντσ πάντα ε ;;;; εδώ δε την βρίσκεις ούτε και με θείο το κτηματία ... :-) !

δεν το παράγει είναι ναρκωτικό
(λέει)
το ελλαντα !


αλλα παρόλα αυτά το εξάγει χωρίς κανένα ελληνικό κράτος να λαμβάνει τους φορους ....
εισαγωγέ εξαγωγέ ο κανείς ....!
δεν το κατανοώ !

δλδ ερώτηση .... : ο σουπερ Έλληνας ο ηθικός το καλλιεργεί και το δίνει στον ξένο (και τα παιδιά του ) να καταστραφεί ; όπως λέτε ;;;;;
(ένα πονηρό ελληνικό σχέδιο της καταστροφής του βορειοδυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού ;;; )


ωραίοι είμαστε !

α ναι maradnick :-) :-) ... όχι όχι ΟΧΙ .....
στην Ελλάδα δεν διώκαιτε η χρήση αλλα η εμπορία ε;;;;
να γιατί έπιασαν το παιδι με 0,15 μικρογραμμάρια κάνναβης ... (μικτο βάρος πάντα ) :-) ) !!!!
ΕΜΠΟΡΑΣ τσ τσ τσ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283851&cid=4

ξεχάστηκα.... καλό μηνα !!! :-)
Δηλαδή αφού το εξάγουμε, να το νομιμοποιήσουμε;
Αφού ο μοχθηρός Έλληνας ''σκοτώνει'' τα Ολλανδάκια, ας ''σκοτώσει'' και τα Ελληνάκια;
Ξέρεις πόσα Ελληνάκια ''σκοτώνει'' ο μοχθηρός Έλληνας ετησίως παράνομα; Τουλάχιστον στην Ολλανδία γίνεται και υπό την αιγίδα της Θέμιδος! Διαλέγεις και παίρνεις.....

UFO
01-05-11, 12:38
Δηλαδή αφού το εξάγουμε, να το νομιμοποιήσουμε;
Αφού ο μοχθηρός Έλληνας ''σκοτώνει'' τα Ολλανδάκια, ας ''σκοτώσει'' και τα Ελληνάκια;
Ξέρεις πόσα Ελληνάκια ''σκοτώνει'' ο μοχθηρός Έλληνας ετησίως παράνομα; Τουλάχιστον στην Ολλανδία γίνεται και υπό την αιγίδα της Θέμιδος! Διαλέγεις και παίρνεις.....

Εγώ να διάλεξω μπουχαχαχαχαχα :grin::grin:
Η φουντα σκοτώνει ετησίως ελληνακια :shock: δεν το ξερά συγνώμη !;):D
Πόσοι θάνατοι καταγράφονται ετησίως απο φουντα βρε θαυματακι για πες ;;;;

Thaumataki
01-05-11, 12:40
Εγώ να διάλεξω μπουχαχαχαχαχα :grin::grin:
Η φουντα σκοτώνει ετησίως ελληνακια :shock: δεν το ξερά συγνώμη !;):D
Πόσοι θάνατοι καταγράφονται ετησίως απο φουντα βρε θαυματακι για πες ;;;;
Το ένα φέρνει το άλλο.... Σήμερα ειναι η φούντα, σε ένα μήνα κάτι πιο ''ψαγμένο'' και πάει λέγοντας....
Δε λέω πως πάντα είναι έτσι, αλλά είναι και έτσι.

Thaumataki
01-05-11, 12:42
Επίσης Αρία δεν είπα πως σκοτώνει η φούντα. Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Ο καλλιεργητής δε καλλιέργει μόνο φούντα. Υπάρχουν καλλιεργητές που καλλιεργούν ή επεξεργάζονται και άλλα.....
Και ναι, άμα καπνίζεις επί πολλά συναπτά έτη φούντα σε σκοτώνει. Όπως σε σκοτώνει και το τσιγάρο.

Σνουφελ μου
01-05-11, 12:50
Εγω δε συμφωνω με τη νομιμοποιηση της ,καθως πιστευω οτι δεν εξυπηρετει σε κατι να κυκλοφορουνε καθ ολα νομιμα τα ναρκωτικα...Οπως επισης δεν θεωρω οτι πρεπει να νομ/θουν τα ναρκωτικα για να ενημερωθουνε οι γονεις κ τα παιδια πιο πολυ...αυτο ειναι κουτο....καλο ειναι να ειναι παρανομα και να υπαρξει περισσοτερη ενημερωση.Οπου ειναι νομημα τα ναρκωτικα βλεπουμε οτι η χρηση τους ειναι αλογηστη και οχι πιο περιορισμενη...:rolleyes:

Sam
01-05-11, 12:52
Μιας και σήμερα είναι ταυτόχρονα και η παγκόσμια ημέρα για την νομιμοποίηση
της κάνναβης ας βάλουμε και τι ζητάει η Συμμαχία"Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά"έτσι για να υπάρχει στο thread.

Διαβάστε στις πληροφορίες την επιστολή - πρόταση που μας ενώνει και προσθέστε την υπογραφή σας στο iliosporoi@yahoo.gr
Το κείμενο αυτό έχει ήδη υπογραφεί από πολλούς πολίτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικούς και φορείς. Σε περίπτωση που θέλετε να το προσυπογράψετε, παρακαλούμε γίνετε θαυμαστής/ θαυμάστρια της σελίδας ή στείλτε ονοματεπώνυμο και ιδιότητα στο iliosporoi@yahoo.gr

ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ”

πρωτοβουλία για τη δημιουργία συμμαχίας για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις


Δημοσιοποιούμε το παρακάτω κείμενο για να εμπλουτιστεί με υπογραφές από όποιον/α (ακόμα και σε συλλογικό επίπεδο) συμφωνεί με το περιεχόμενο, ελπίζοντας ότι όταν ξεκινήσει ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος, να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά και να δείξουμε ότι η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη και στηρίζει αυτό το σκοπό.

Απευθύνουμε κάλεσμα για την δημιουργία μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης και κατάχρησης ουσιών, συμβάλλοντας με διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Αν προσυπογράφετε στείλτε όνομα και ιδιότητα (επαγγελματική ή/και φορέα) στο email iliosporoi(at)yahoo.gr


Προς τον Πρωθυπουργό, Γεώργιο Α. Παπανδρέου

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον εξορθολογισμό της ελληνικής πολιτικής περί “ναρκωτικών” ουσιών και να σας ζητήσουμε την άμεση αναθεώρησή της στη βάση των αρχών της μείωσης της βλάβης, όπως έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόβλημα της χρήσης και κατάχρησης ουσιών, το οποίο υφίσταται από την αρχαιότητα, είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και όχι Δημόσιας Τάξης.


Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που αφορά πρώτιστα την νεολαία, αλλά έχει πλέον ριζώσει σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ρηξικέλευθη πρότασή σας, όσο ήσασταν υπουργός παιδείας για το δικαίωμα προσωπικής αυτοκαλλιέργειας κάνναβης, πάγια θέση και διεκδίκηση μας για την απεξάρτηση των χρηστών από το παράνομο εμπόριο, αλλά και την στήριξη- προβολή μέσα από την προσωπική σας ιστοσελίδα, του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ, στη διοργάνωση του οποίου συναντιόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο.


Πιστεύουμε επίσης ότι είσαστε ένας πολιτικός που είναι διατεθειμένος, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των διεθνών εμπειριών, να ανατρέψει κατεστημένες πολιτικές αλλά και αναχρονιστικές αντιλήψεις που αποτελούν βαρίδι για την προοδευτική εξέλιξη της κοινωνίας μας.
Το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και της πολυτοξικομανίας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Οι απαγορευτικές- κατασταλτικές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε έξαρση του προβλήματος αντί να προσφέρουν στη λύση του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τις επίσημες εκθέσεις των τελευταίων 5 χρόνων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) υπάρχουν δυστυχώς περισσότεροι και όλο πιο νέοι σε ηλικία χρήστες. Έχουμε περισσότερους φυλακισμένους(ένας στους δύο έγκλειστους είναι φυλακισμένος για παράβαση του νόμου περί ¨ναρκωτικών¨ με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι μόνο χρήστες), περισσότερους νεκρούς από τη χρήση οπιοειδών αλλά και περισσότερους εξαθλιωμένους που ωθούνται στην παραβατικότητα για να εξασφαλίσουν τη χρήση τους.

Η πληροφόρηση που παρέχει η Πολιτεία στη νεολαία για να την αποτρέψει από τη χρήση και κατάχρηση ουσιών στηρίζεται σε λογικές ηθικού πανικού και δαιμονοποίησης των ουσιών με αντίστροφα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και διόγκωσης των λιστών αναμονής για τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δυστυχώς χρονίζουν.
Αφού έχει αποτύχει παταγωδώς η απαγορευτική- κατασταλτική πολιτική και στην Ελλάδα, πρέπει να προσεγγίσουμε επιτέλους το ζήτημα της χρήσης/ κατάχρησης ουσιών, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, υπό το πρίσμα της μείωσης της βλάβης και των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνία, την οικονομία και την δημόσια υγεία.

Το γενικό πλαίσιο της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις, όπως έχει ήδη κατατεθεί από το 2007 σε όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, κινείται στους παρακάτω άξονες:


1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ:
Α) Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Β) Θα εναρμονίζεται με την επιστημονική γνώση και τη διεθνή εμπειρία
Γ) Θα αποσκοπεί στη προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό της διάδοσης των ουσιών στους ανήλικους, στην απεξάρτηση των χρηστών από την παρανομία, τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα.

2. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Αναθεώρηση της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών ουσιών κατά τα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών όπου επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις (π.χ. δέσμευση διπλώματος οδήγησης ή χρηματικά πρόστιμα για τη κατανάλωση σε δημόσιους χώρους) και όχι ποινικές.


3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ)
Α) Αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής (μικρών ποσοτήτων) Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Β) Νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Γ) Νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Δ) Νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης για κατασκευαστικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μαζική και συστηματική παραγωγή της κλωστικής κάνναβης, όπως έχει αποδείξει και σχετική μελέτη των ΕΘΙΑΓΕ - Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000), μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου.


4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΙΟΥΧΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥΣ)
Διάθεση αυτών των ουσιών μέσα από κρατικούς, κλινικά ελεγχόμενους χώρους σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τις έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογράφηση, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους. Ανάπτυξη προγραμμάτων καθαρών συνέργων και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, παράλληλα με τα “στεγνά” προγράμματα. Τακτικός γενικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος όλων των εξαρτημένων προσώπων, ανεξαρτήτως της υπαγωγής τους ή όχι σε ασφαλιστικό φορέα.


5. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ/ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία κ.α.) και πρόσφατα χώρες της λατινικής Αμερικής, έχουν διαμορφώσει ένα σύνολο αντιαπαγορευτικών πολιτικών για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις. Το Μεξικό, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από εγκλήματα σχετιζόμενα με το εμπόριο ναρκωτικών, όπως και η Αργεντινή, αποποινικοποίησαν τη χρήση ναρκωτικών (όχι μόνο των "ελαφρών"). Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από Βραζιλία και Εκουαδόρ.
Δείτε σχετική ανάλυση: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/sep/03/drugs-prohibition-latin-america
Ο πρ. Πρόεδρος της Βραζιλίας και επικεφαλής σχετικής επιτροπής ζητά την παγκόσμια αποποινικοποίηση χρήσης κάνναβης: http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/06/brazil-cardoso-war-drugs-decriminalisation
Μήπως η αντιαπαγόρευση αυξάνει -έστω και βραχυπρόθεσμα- τη χρήση; Μάλλον όχι. Στη Βρετανία: Since cannabis was downgraded the proportion of young people using it has fallen each year from 25.3% in 2003-4 to 20.9% now. http://www.guardian.co.uk/society/2007/oct/26/drugsandalcohol.homeaffairs
Ακόμα και ο Economist συμφωνεί πως η νομιμοποίηση είναι η λιγότερο κακή λύση:
http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=13237193&source=hptextfeature
Άρθρο του Economist από το 1989 που επισημαίνει ότι η απαγόρευση διογκώνει τα προβλήματα που καλείται να λύσει http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=13251312
Άρθρο του CNN, Legalize drugs to stop violence, http://www.cnn.com/2009/POLITICS/03/24/miron.legalization.drugs/index.html
Το περιοδικό NewScientist στο αφιέρωμά του με 10 προτάσεις για ένα "Σχέδιο για έναν καλύτερο κόσμο" αφιερώνει μια από αυτές στη νομιμοποίηση των ουσιών.
http://www.newscientist.com/article/mg20327251.100-legalise-drugs.html
Τέλος τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει προχωρήσει στην νομιμοποίηση όλων των ουσιών τα τελευταία 5 χρόνια και τα θετικά αποτελέσματα είναι κιόλας ορατά:
http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=portugal-drug-decriminalization
http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=14309861#


6. ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ζητάμε την άμεση επανασύσταση της μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία βρίσκεται ανενεργή από το 2006, για να ηγηθεί του κοινωνικού διαλόγου με στόχο την αναθεώρηση της πολιτικής περί “ναρκωτικών”. Οι κοινωνικοί εταίροι δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο σε κρατικούς φορείς και κέντρα “στεγνής” απεξάρτησης, αλλά να περιλάβουν ένα σύνολο φορέων και ειδικών που θα μεταφέρουν διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε στη μνήμη του Παναγιώτη Καννελάκη, αγωνιστή του Αντιαπαγορευτικού Κινήματος στην Ελλάδα και αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ, που απεβίωσε πρόσφατα, με την ελπίδα ότι οι αγώνες του θα έχουν το αποτέλεσμα που πάντα ποθούσε έστω και μετά θάνατον.
Είμαστε στη διάθεσή σας για μια κατ' ιδίαν συνάντηση με εσάς ή τους συνεργάτες σας για να σας αναλύσουμε τις θέσεις μας και σας δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε σας πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Ιστότοποςhttp://www.legaliseprotestival.blogspot.com (http://www.legaliseprotestival.blogspot.com/)
http://www.iliosporoi.net (http://www.iliosporoi.net/)
http://www.ecogreens.gr (http://www.ecogreens.gr/)
http://www.elefsyna.org (http://www.elefsyna.org/)
http://www.voidnetwork.blogspot.com (http://www.voidnetwork.blogspot.com/)

Thaumataki
01-05-11, 12:56
Προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν μια πολιτεία αποχαυνωμένων πολιτών, ώστε να μη παίρνουμε πρέφα τις βρωμοδουλειές τους.
Δεν εξηγείται διαφορετικά....

Ellemphriem
01-05-11, 13:02
Προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν μια πολιτεία αποχαυνωμένων πολιτών, ώστε να μη παίρνουμε πρέφα τις βρωμοδουλειές τους.
Δεν εξηγείται διαφορετικά....

Γιατι τωρα τις περνουμε θες να μου πεις.......? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:lol::lol::lol:

Thaumataki
01-05-11, 13:05
Γιατι τωρα τις περνουμε θες να μου πεις.......? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:lol::lol::lol:
Τότε θα είμαστε και σε εφορία και θα τις επικροτούμε κιόλας!:lol::lol:

UFO
01-05-11, 13:12
Εγώ πάντως αν την νομιμοιησουν θα ανοίξω γκρικ φουντα σοπ και θα έχει μέσα και βιβλιοπωλείο αίθουσα δραστηριοτήτων και αίθουσα προβολών αρτιστικ ταινιών :-)

(20 άδειες θα χρειαστω αλλα αξίζει τον κόπο ) :-)))))

Thaumataki
01-05-11, 13:14
Εγώ σκέφτομαι να επενδύσω τα χρήματά μου σε κάτι στρέμματα στα Ζωνιανά!

alcyon
01-05-11, 15:20
Στη μη αυστηρή απαγόρευση τσιγάρου και το αλκοόλ ... εμπλέκονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Οι νόμοι αλλάζουν μόνο όταν τα κράτη βλέπουν πως χρειάζονται περισσότερα κονδύλια (ασφάλειες κτλ) για να περιθάλψουν όσους αποκτούν πρόβλημα από αυτά.

Άρα δεν υπάρχει "αγνή" πρόθεση... Σε τέτοια θέματα μάλλον όλα είναι θέμα... οικονομίας!

Lisa8
01-05-11, 15:20
Προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν μια πολιτεία αποχαυνωμένων πολιτών, ώστε να μη παίρνουμε πρέφα τις βρωμοδουλειές τους.
Δεν εξηγείται διαφορετικά....

Χμμμ... σατανική σκεψη, με πολλές όμως πιθανότητες να ισχύει....
Χμμμ....Με όλα αυτά που βλεπουμε και ακούμε καθημερινά...

Rasta
01-05-11, 17:19
Ευτυχώς που είναι νόμιμη η τηλεόραση και δεν αποχαυνωνόμαστε!

Το νόμιμο είναι και ηθικό

gioli
01-05-11, 17:28
Εχουμε και λέμε. Απλά είναι τα πράγματα.Με τη νομιμοποίηση του χόρτου παίζουν 2 σενάρια. Α σενάριο, αφου θα είναι νόμιμη μόνο στους ενήλικες και αφου οι πωλητές θα σεβαστούν αυτό το ΜΟΝΟ για ενήλικες (λέμε τώρα) οι ανήλικοι πάλι θα τρέχουν να βρούν χορταράκι σε αμφιβόλου ασφαλειας περιοχές και άτομα για να προμυθευτούν. Αρα το και καλά με τη νομιμοποίηση οτι και τα παιδιά μας που μπορεί να δοκιμάσουν θα πάρουν τουλάχιστον ελεγμένο πράγμα δε παίζει. Β σενάριο, έφηβοι που πολλές φορές έχουν φίλους των 18 και κάτι (συνήθως ετσι τύποι που πίνουν όλο με κάτι πιτσιρίκια νταραβερίζονται) τους βάζουν στο κολπάκι, να τους προμυθεύσουν νόμιμο που είναι και καλό, και θα λένε και την ατάκα αφου είναι νόμιμο, σιγα το κακό που κάνει. Αρα το λιγότεροι χρήστες νομίζω οτι δε παίζει....Τα περι αποχαυνομένων πολιτών και πόσο μάλιστα νεολαίας νομίζω οτι το ανέφερα και εγω πολλάκις. Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Jarett
01-05-11, 18:08
Ψήφισα Β
όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
Γιατί πιστεύω ότι το κράτος θα είναι ανύπαρκτο μετά (και μόνο γι'αυτό το λόγο).
Ζούμε σ'ενα τόσο ανάλγητο κράτος πλέον που με την νομιμοποίηση της φούντας, τα μισά φορτία ναρκωτικών που κυκλοφορούν θα βαφτιστούν φούντες και θα γίνονται "νόμιμα" για τους έχοντες και κατέχοντες.
Και οι "μικροί" θα εξακολουθήσουν να την πληρώνουν όπως πάντα, άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε!!!!

PS: Δεν έχω διαβάσει τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα και δεν πρόκειται, α) δεν έχω το χρόνο, β) γιατί δεν δύναμαι να "τσακωθώ" με κανένα λόγω ελλείψεως κεφιού και τακτικής (πλέον):D:D:D:D

Μαρια Στυλιανακη
01-05-11, 22:26
Οπου ειναι νομημα τα ναρκωτικα βλεπουμε οτι η χρηση τους ειναι αλογηστη και οχι πιο περιορισμενη...:rolleyes:

οπως σωστά ανησυχείς κάτι σημαντικό σε αυτή τη συζήτηση είναι και το τι ακριβώς
συμβαίνει στις περιπτώσεις της απο-ποινικοποίησης στην πράξη?

βασικα τελικά είναι λάθος να λέμε νομιμοποιηση γιατι
πχ στην πορτογαλια που την εχουν ως παραδειγμα της αλλαγής

η απο ποινικοποιηση, (δηλαδή είναι ακόμα παρανομο αλλά όχι ποινικό αδίκημα) ΔΕΝ είχε αυτό το αποτέλεσμα.

το παραπάνω επιχείρημα, δεν ισχύει, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα.
όταν λέμε κάτι και το υποθέτουμε πιστευω ότι είναι απαραίτητο να λέμε ότι "πιστεύω ότι θα γινόταν αυτό|",
όχι "γίνεται αυτό".
(σε κάτι πρέπει να βασίζουμε αυτό που λέμε,... εάν λέμε ότι συμβαίνει, ότι είναι γεγονός δηλαδή, ....στην προκειμένη περίπτωση απο όσα έχω δεί δεν έχω δεί πουθενά να έχει συμβεί αυτό που λέγεται στο παραπάνω quote αλλά αντίθετα δείχνουν ότι το αντίθετο έχει γίνει,...
παρακαλώ αν γνωρίζεις περιπτώσεις αποποινικοποιησης με τα παραπανω αποτελέσματα (που αναφέρεις) διόρθωσέ με )


αποσπασματα απο τα λινκ που περιεχει ενα πιο πανω ποστ της sam

"More significantly, none of the nightmare scenarios touted by preenactment decriminalization opponents — from rampant increases in drug usage among the young to the transformation of Lisbon into a haven for "drug tourists" — has occurred."

για την πορτογαλία, λέει ότι

κανένα απο τα εφιαλτικά σενάρια που είχαν οι ενάντιοι στην αποποινικοποίηση, - απο την δραματική αύξηση στη χρήση στους νέους, ή στην μετατροπή της Λισαββόνας σε ένα παράδεισο για τουρίστες ναρκωτικών, - πραγματοποίηθηκε

Those data indicate that decriminalization has had no adverse effect on drug usage rates in Portugal, which, in numerous categories, are now among the lowest in the EU, particularly when compared with states with stringent criminalization regimes.

"τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η αποποινικοποίηη δεν είχε το αποτέλεσμα για την συχνότητα /στατιστικές χρήσης ναρκωτικών, (δηλαδή την αύξηση) στην πορτογαλία, τα οποία (στοιχεία χρήσης) στις περισσότερες κατηγορίες, είναι πλέων τώρα τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. ΕΙΔΙΚΑ σε σύγκριση με χώρες που έχουν αυστηρά ποινικά "καθεστώτα" (για τη χρήση ναρκωτικών). "

απο το λινκ http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080

ενώ απο αυτό

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=portugal-drug-decriminalization
εξηγεί την διαφορά νομιμοποίηση / αποποινικοποίηση

Drug legalization removes all criminal penalties for producing, selling and using drugs; no country has tried it. In contrast, decriminalization, as practiced in Portugal, eliminates jail time for drug users (http://www.scientificamerican.com/blog/60-second-science/post.cfm?id=feds-fail-to-use-effective-drug-tre-2009-01-13) but maintains criminal penalties for dealers. Spain and Italy have also decriminalized personal use of drugs and Mexico's president has proposed doing the same. .

" Η νομιμοποιηση ναρκωτικών αφαιρεί κάθε κύρωση για την παραγωγή την πώληση και τη χρήση ναρκωτικών. καμία χώρα δεν την έχει δοκιμάσει.
σε αντίθεση, η αποποινικοποίηση διατηρεί ποινικές κυρώσεις για τους εμπόρους. ισπανια και ιταλια εχει επισης αποποινικοποιήσει χρήση προσωπική των ναρκωτικών και ο προεδρος του μεξικού έχει προτείνει το ίδιο. '"

επισης το πιο ξεκαθαρο που πιστευω είναι το θετικό είναι το εξής

"Now instead of being put into prison, addicts are going to treatment centers and they're learning how to control their drug usage or getting off drugs entirely," report author Glenn Greenwald, a former New York State constitutional litigator, said during a press briefing at Cato last week.

"Τώρα αντί να στέλνονται στην φυλακή, οι χρήστες προωούνται σε κέντρα απεξάρτηση και μαθαίνουν πως να ελέγχουν την χρήση ή να φεύγουν απο τα ναρκωτικά εντελώς, σημειώνει ο συγγραφέας Γκλέν Γκρήνουολντ πρώην ..... (δικηγόρος σε σχέση με το σύνταγμα?) σε μια
συνέντευξη "
Under the Portuguese plan, penalties for people caught dealing and trafficking drugs are unchanged; dealers are still jailed and subjected to fines depending on the crime. But people caught using or possessing small amounts—defined as the amount needed for 10 days of personal use—are brought before what's known as a "Dissuasion Commission," an administrative body created by the 2001 law.

"Στο π λάνο που εφαρμόστηκε στην πορτογαλία, κυρώσεις για άτομα που πιάνονται να εμπορεύονται ή να διακινούν ναρκωτικά δεν αλλάζουν .
οι εμποροι μπαινουν στην φυλακή και εχουν τα προτσιμα που αρμοζουν.
όμως ανθρωποι που πιάνονται την ώρα της χρήσης, ή με κατοχή μικρών ποσωτήτων, ( διαμορφώνεται ώς το ποσό που είναι αναγκαίο για 10 ημέρες προσωπικής χρήσης) προωθούνται σε μια επιτροπή που λέγεται, "επιτροπή ....... δεξέρω τη λεξη" διοικητικό σώμα που δημιουργήθηκε βαση του νόμου του 2001 "

Each three-person commission includes at least one lawyer or judge and one health care or social services worker. The panel has the option of recommending treatment, a small fine, or no sanction.

"Κάθε τριμελής επιτροπή περιέχει τουλάχιστον ενα δικηγόρο ή ένα δικαστή και έναν κοινωνικό λειτουργό ή ιατρό/επαγγελμα υγείας.
Η επιτροπή έχει την δυνατότητα να προτείνει θεραπεία, ή ένα μικρό πρόστιμο, ή καμία κύρωση."
-----------------------------------

:!: συμφωνα με αυτά κιόλας η ψηφοφορία που αναρτηθηκε εδώ παραπλανεί, καθώς θα πρεπε να γράφει "αποποινικοποιηση" οχι νομιμοποιηση. θα ειδοποιησω να διορθωθεί.

οπότε και εμείς βασικά εφόσον αυτό είναι που εννοείται λογικά στις περισσότερς προτάσεις που υπάρχουν για αλλαγές νομων,
(απο τους υποστηρικτές , ιστοσελίδες και φεστιβάλ)
θα είναι καλό να χρησιμοποιούμε την λέξη αποποινικοποίηση... γιατί τελικά νομιμοποιηση είναι η λάθος λέξη!!:shock:

μπορεί βέβαια κάποιος να πει οτι στην ουσία η χρήση νομιμοποιείται,
αλλά πάλι, ο σωστός νομικός όρος ειναι αποποινικοποίηση.

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το πώς γίνεται να μην τιμωρέίς αυτόν που κάνει χρηση και να τιμωρείς αυτόν που του το δίνει.

ή πρεπει να τιμωρείς και τους δυο, ή κανέναν απο τους δύο
(δε μιλάω για ηρωίνη κοκαίνη χάπια, αλλά για μαριχουάνα εννοείται)

δηλαδή μου φαίνεται λιγο τρελλο, γιατί εφόσον επιτρέπεις σε κάποιον να κάνει χρήση, απο κάπου θα θελήσει να το πάρει εφόσον το επιτρέπεις.

και εφόσον το επιτρέπεις , γιατί να του κανεις αδυνατο να το βρεί, με το να διατηρείς ως ποινικό αδίκημα την διακίνηση (της μαριχουάνας πάντα) ?

και επίσης πάλι με αντίστροφο σκεπτικό,
είναι το να φτιάχνει κανείς αυτοκίνητα που πηγαίνουν με 500 χλμ,

και να οδηγεί κάποιος αυτοκινητο που πηγαινει με 500 χλμ.

ποιός θα φυλακιστεί αν οδηγήσει αυτο με ταχυτητα τα 500 χλμ και παθει ατυχημα? ο οδηγός, όχι ο κατασκευαστής..

ή απλώς όταν το οδηγάει. (με 100χλμ ή στο νομιμο οριο) απλώς επειδή το κατέχει. ?

και στην πορτογαλία κάνουν το αντίθετο? ...
αφου ο εμπορος το διακινεί επειδη ξερει οτι υπαρχει η ζητηση...

νομιζω οτι ειναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα νομικά... :shock::?

ας διαβασουμε πιο αναλυτικά τι θέλουν οι οργανώσεις εδω για να καταλαβουμε τι αιτουνται για την Ελλάδα για να ξέρουμε για τι πραγμα μιλαμε.

(είναι στο πιο πάνω πόστ του χρηστη Sam)

προτείνω να υπάρξουν απαντήσεις , που να σχολιάζουν όλα τα άρθρα

(1.2.3.4.5. πχ) ενα ενα, και να απαντούν στα επιχειρήματα αυτά, τι λέτε?

Σνουφελ μου
02-05-11, 02:12
Δε μιλησα για κατι δεδομενο,αλαλ σκεπτομενη τις χωρε οπου ο καθενας μπορει να εχει κ εμπορευεται ναρκωτικα χωρις κυρωσεις...Δε μιλησα ουτε για νουμερα,ουτε για δηλωσεις,ξεκαθαρισα 2 φορες οτι βασιζετε στην αποψη μου και μονο...και χρησιμοποιησα τη λεξη βλεπουμε,ενοοντας με βαση του τι τελικα συμβαινει,οτι μου λενε ανθρωποι που ζουνε σε χωρες οπου το να κανεις χρηση ναρκωτικου ειναι νομιμο.....Δε μπορω να εξηγησω τι εννοω αλλιως...

Τωρα,αλλο αποποινικοποιηση και αλλο νομιμοποιηση,σωστα..Τωρα αλλαζει το θεμα...