PDA

Επιστροφή στο Forum : μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης για την ακριβή στάθμη του πετρελαίου


oikat
31-12-10, 10:30
που μπορώ να αγοράσω μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης για την ακριβή στάθμη του πετρελαίου;

mamvas
31-12-10, 12:26
σε σιδηροπωλειο; σε βενζιναδικο;

Jarett
31-12-10, 17:09
Ένα απλό μακρύ ξύλο σου κάνει την ίδια δουλειά.
Το βάζεις μέσα στην δεξαμενή (σωστά όρθιο), το βγάζεις και μετράς το "βρεγμένο" μέρος του με ένα απλό μέτρο μετά.

Ενναλακτικά σημαδεύεις εσύ το απλό ξύλο με ένα μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο στις στάθμες που θέλεις και έχεις και το μέτρο μαζί σου για όποιον τυχόν διαφωνήσει.

oikat
31-12-10, 19:50
ρώτησα σε βενζινάδικα και δεν είχαν.

Αυτό με το ξύλο θα κάνω.... καλή ιδέα. Ευχαριστώ!

Ρηνούλα
23-01-11, 14:21
Λοιπόν,είδα τέτοια βέργα μέτρησης πετρελαίου σε μαγαζί με ναυτιλιακά είδη στον Πειραιά σε κάποιο στενάκι μεταξύ ψαραγοράς και Αγ.Τριάδας που είναι στο λιμάνι.Δυστυχώς δεν θυμάμαι δρόμο,αλλά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ.Χρειάζομαι κι εγώ μια τέτοια βέργα,γιατί το κοινό μέτρο που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα "λυγίζει" εύκολα και έχουμε έρθει σε διαφωνίες με τους προμηθευτές πετρελαίου.
Μια άλλη καλή λύση είναι στη δεξαμενή πετρελαίου ένας ενσωματωμένος μετρητής,πράγμα που (υποθέτω) σε βγάζει από την ταλαιπωρία της μέτρησης και βλέπεις ανα πάσα στιγμή πόσο πετρέλαιο έχεις.Μια φορά είχα δει κάτι τέτοιο σε ένα κτίριο δημόσιο.Αν κάποιος ξέρει περισσότερα...

mgeorgan
23-01-11, 15:08
παλια ο μπαμπας μου ειχε βενζιναδικο και ξερω οτι για να βγαλεις τέτοια βεργα ειναι μεγάλη διαδικασία και φυσικα δεν την βγάζουν για τον καθένα. Εξάλου η κάθε βεργα εξυπηρετεί μόνο έναν τυπο δςξαμενης (κυλινδρικο, τετραγωνο κ.α) Η δεξαμενη που εχεις δεν ειναι διαφανής, ε? Αν ειναι διαφανης θα μου πεις ειναι ευκολο. Αν ειναι το κλασικο βαρέλι νομίζω πως μόνο η λύση με την ξυλινη βέργα και τον μαρκαδόρο θα σε βοηθήσει *ή διαφορετικά τροχίζεις λίγο την επιφάνεια). Αλλωστε αν βρεις το 1/2 και το 1/4 μετά ειναι ευκολο να κανεις και τις αλλες υποδιαιρέσεις.

Ρηνούλα
23-01-11, 16:04
Όχι,βέβαια,η δεξαμενή δεν είναι διαφανής!!!:p:p

Η δεξαμενή που είδα σε αυτή τη δημόσια υπηρεσία ήταν μεταλλική
και στο μπροστινό μέρος είχε έναν ενσωματωμένο μετρητή.
Μιλώντας με τον διαχειριστή μου είπε ότι ήταν ειδική παραγγελία.

Αυτή η μεταλλική βέργα που είδα πουλιόταν κανονικά σε ένα μαγαζί ναυτιλιακών/χρωμάτων κλπ.
Παραπέρα δεν γνωρίζω.
Το κολπάκι πάλι με την ξύλινη βέργα είναι έξυπνο και πρακτικό.

Εμείς ζητήσαμε από την εταιρεία που αγοράσαμε την δεξαμενή μας,η οποία έχει ιδιαιτέρως άσχετο σχήμα,κάτι σαν οβάλ:(, να μας στείλουν μια κυβομέτρηση,κάτι που έγινε,έτσι προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.

Μάιρα87
23-02-11, 20:52
Εγώ βρήκα βέργα απο αλουμίνιο σ'ενα μαγαζί που λέγεται Βέντης, στο Πειραιά, 3η παράλληλο απο το σταθμό του ΗΣΑΠ. Νομίζω ο δρόμος λέγεται Αριστείδου.;)

kassy
24-02-11, 12:38
εμενα η δουλεια μου ειναι η θέρμανση. Αν η δεξαμενή είναι ορθογώνια ή κυλινδρική μπορεί να μπεί εξωτερικά διάφανο λάστιχο [αλφαδολάστιχο] καλά στερεωμένο με ταινία μέτρησησ στο πλαι ωστε να δείχνει τα λίτρα.
Αν είναι πλαστική οβάλ συνήθως ο κατασκευαστής εχει αναγλυφη ογκομέτρηση στο πλαι της.