Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εισαγωγή τροφών και αλλεργίες


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πότε πρέπει να χορηγηθεί σε ένα βρέφος αβγό μαζί με το ασπράδι και ψάρι. Η κόρη μου ξεκίνησε κρέμα ρυζάλευρο-γάλα και φρουτόκρεμα σε ηλικία 5 μηνών, χορτόσουπα με ό,τι λαχανικό εποχής θέλω από 6 μηνών και κρεατόσουπα και κοτόσουπα από 6,5 μηνών. Από 7 ξεκινήσαμε και δικά μας φαγητά, τύπου μπριάμ (χωρίς αλάτι το βγάζω πιο πριν το δικό της) καθώς και πουρέ με τυράκι μαλακό ή φρέσκο γάλα, μπιφτέκι και κρόκο από 7,5 μηνών. Τώρα που είναι 8,5 ξεκινήσαμε και ασπράδι καθώς και ψάρι. Όλα καλά, αλλά ακούω από πολλές μητέρες ότι "έπαιξα με την τύχη μου και κέρδισα". Με τί κριτίρια χορηγούνται στο κάθε παιδί οι τροφές? Η σωστή ηλικία ποικίλει για κάθε παιδί? Τα αντισώματα από τα εμβόλια διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στο θέμα των πιθανών αλλεργιών ή τα αντισώματα που έχουν να κάνουν με την επαφή του ανθρώπου με τις πρωτείνες των τροφών είναι τελείως διαφορετικά? Τέλος, επειδή έχω οικογένεια και στην Ιταλία, τα παιδιά εκεί μέχρι την ηλικία των 12 μηνών έχουν φάει τα πάντα. Συγκεκριμένα ο ανιψιός μου σε ηλικία 9 μηνών έτρωγε χοντροαλεσμένα τα φαγητά των γονιών του.

:confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δυστυχως απ'οτι εχω καταλαβει δεν υπαρχει κοινη γραμμη ΄για το ποτε να ξεκινησουμε και τι στις τροφες των παιδιων μας. Ειναι αναλογως με το γιατρο...Εμενα η κορη μου ειναι σχεδον 11 μηνων, με υποψια αλλεργιας (οχι αποδεδειγμενη) στο γαλα αγελαδος ξεκινησε υποαλλεργικα γαλατα και κρεμες απο 6 μηνων και ουτε ο παιδιατρος ουτε η αλλεργιολογος εχουν αποφασισει ακομα ποτε και πως θα ξεκινησουμε κανονικο γαλα (υποτιθεται οτι οι αλλεργιες αυτες υποχωρουν μετα το 1ο ετος του μωρου).Φαγητο ξεκινησαμε 6,5 μηνων πρωτα κοτοσουπα και μετα απο 1 μηνα κρεατοσουπα.Για το ψαρι και το αυγο (κροκο μονο ακομα) καναμε εξετασεις μηπως υπαρχει αλλεργια και αυγο ξεκινησαμε 9 μηνων ενω ψαρι την περασμενη κυριακη.Το βαφτιστηρι μου παλι που εχει 1 μερα διαφορα με τη δικια μου και φυσικα αλλο παιδιατρο, ετρωγε για ενα μηνα αρχικα μονο καροτο-πατατα,μετα απο 1 μηνα κοτοπουλο,μετα μοσχαρι αλλα ψαρι ξεκινησε πριν απο τη δικια μου...Οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει κοινη γραμμη παρα μονο οτι στερεα τροφη ξεκιναμε απο 6 μηνων...Παντως ο δικος μου παιδιατρος ειναι της αποψης (επειδη ανεφερες ξενες χωρες) οτι οσο πιο αργα μπουν καποια φαγητα στο διαιτολογιο του παιδιου τοσο καλυτερα για τον οργανισμο του.Και συμφωνω!Οποτε τον ρωταω για νεες τροφες η απαντηση του ειναι: Γιατι βιαζεσαι?Μια ζωη εχει μπροστα της να φαει τα πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...