PDA

Επιστροφή στο Forum : Λοιμωδης Μονοπυρηνωση και Ηθικα διληματα


mmdad
29-01-10, 20:37
Ο Κωνσταντινος μου διαγνωστικε με λοιμωδη μονοπυρηνωση. Ειναι αρρωστος απο τον Οκτωβρη που πρωτοπηγε στον παιδικο σταθμο αλλα το μαθαμε σημερα που βγηκαν οι εξετασεις του. Στον παιδικο δεν θα παμε για 4 εβδομαδες γιατι θα παμε διακοπες στην πατριδα. Τι να κανω? Να το πω στη υπευθυνη?
Και οταν ερθουμε κατω τι σταση να ακολουθησω απεναντι σε συγγενης και φιλους? Να τους ενημερωσω και αν θελουν να ερθουν να μας δουν? Ολους ή μονο αυτους που εχουν παιδια? Ο μικρουλης μου εχει αρχισει να συνερχεται μονο που ειναι υπερβολικα χλωμος...
(Βεβαια δεν ξερω αν εχει κολλησει και το μωρο και αν ανι ποτε θα το εκδηλωσει)

koufetaki
29-01-10, 20:56
η κορη μου κολησε λοιμωδους μονοπηρυνωση στα 11 απο ενα φιλο του γιου μου ειναι μια συνηθησμενη αρρωστια που κολλαει με το φιλι και βασικα το σαλιο πιανει το παιδι το στομα του ενα αντικειμενο και κολλαει.θελει προσοχη στην αρχη γτ ειναι μεταδωτικη και μετα ακριβως πανω στον χρονο χτυπαει λεμφαδενες και συκωτι αλλα δεν νομιζω με καποια προσοχη να ειναι επικυνδυνη.εγω ειχα ενημερωσει το οικιο μου περιβαλλων και τον δασκαλο στο σχολειο δεν εγινε καποιο θεμα παραπανω γτ ανησυχεις?

mmdad
29-01-10, 21:25
η κορη μου κολησε λοιμωδους μονοπηρυνωση στα 11 απο ενα φιλο του γιου μου ειναι μια συνηθησμενη αρρωστια που κολλαει με το φιλι και βασικα το σαλιο πιανει το παιδι το στομα του ενα αντικειμενο και κολλαει.θελει προσοχη στην αρχη γτ ειναι μεταδωτικη και μετα ακριβως πανω στον χρονο χτυπαει λεμφαδενες και συκωτι αλλα δεν νομιζω με καποια προσοχη να ειναι επικυνδυνη.εγω ειχα ενημερωσει το οικιο μου περιβαλλων και τον δασκαλο στο σχολειο δεν εγινε καποιο θεμα παραπανω γτ ανησυχεις?

Τι εννοεις οτι χτυπαει λεμφαδενες και συκωτι? Βασικα δεν θα ηθελα να τον απομονωσω...

koufetaki
29-01-10, 21:32
Τι είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση;
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του Epstein Barr (EBV). Η λοίμωξη αυτή προσβάλλει τα λευκά αιμοσφαίρια και κυρίως τα λεμφοκύτταρα.
Η νόσος μεταδίδεται με το σάλιο. Η περίοδος επώασης, δηλαδή το χρονικό διάστημα που περνά από τη στιγμή που εισέρχεται ο ιός στον οργανισμό μέχρι την εκδήλωση της ασθένειας, κυμαίνεται από 4 έως 8 εβδομάδες.
Τα κυριότερα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν πυρετό, κούραση, έντονη φαρυγγίτιδα και διογκωμένους λεμφαδένες.
Επίσης μπορεί να επηρεαστούν το συκώτι και η σπλήνα, που μπορεί να παρουσιάσουν φλεγμονή και αύξηση του μεγέθους τους.
Ποιοι προσβάλλονται από την ασθένεια;
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι γνωστή και με το όνομα "η ασθένεια του φιλιού". Ο ιός EBV που την προκαλεί ανήκει στην οικογένεια των ερπητοϊών.
Ενώ πολλοί άνθρωποι προσβάλλονται σε κάποια φάση της ζωής τους από τον ιό EBV, μόνο λίγοι από αυτούς θα εκδηλώσουν την ασθένεια της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Η ασθένεια είναι πολύ πιο συχνή στους έφηβους και στους νεαρούς ενήλικες. Εκδηλώνεται και σε μικρά παιδιά αλλά η κλινική εικόνα είναι συνήθως λιγότερο σοβαρή σε σχέση με αυτό που παρατηρείται στους πιο μεγάλους.
Υπάρχουν και άλλοι ιοί εκτός από τον ιό EBV οι οποίοι προκαλούν ανάλογα κλινικά και αιματολογικά σύνδρομα λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Ο ιός EBV είναι η συχνότερη αιτία της ασθένειας αυτής.
Ποια είναι τα σημεία και συμπτώματα της ασθένειας;
Η κλινική εξέταση, το ιστορικό και οι συμπληρωματικές εξετάσεις αίματος επιτρέπουν την διάγνωση και την αναγνώριση του ιού που είναι υπεύθυνος για την ασθένεια.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα προβλήματα στον ασθενή εμφανίζονται σε χρονικό διάστημα 4 έως 8 εβδομάδων μετά από την μόλυνση με τον ιό.
Οι κυριότερες κλινικές εκδηλώσεις της ασθένειας είναι:

Τα αρχικά προβλήματα, που μπορεί να διαρκέσουν μερικές μέρες, περιλαμβάνουν κόπωση, ανορεξία, πονοκεφάλους, ρίγος, γενική κατάπτωση και ήπια φαρυγγίτιδα
Στη συνέχεια εκδηλώνεται ψηλός πυρετός, εξάνθημα και η φαρυγγίτιδα επιδεινώνεται. Στην περιοχή του φάρυγγα και των αμυγδαλών, παρατηρείται μια λευκωπή ουσία που επικαλύπτει τους ιστούς. Η κατάποση μπορεί να είναι δύσκολη
Παρουσιάζονται σημαντικά διογκωμένοι λεμφαδένες στην περιοχή του λαιμού και αλλού. Κάποτε οι διογκωμένοι λεμφαδένες μπορεί να είναι επώδυνοι
Σε αρκετές περιπτώσεις το συκώτι και η σπλήνα αυξάνονται σε μέγεθος (ηπατομεγαλία και σπληνομεγαλία). Οι αναλύσεις αίματος μπορεί να δείξουν φλεγμονή με επηρεασμό του συκωτιού
Ένα μικρό ποσοστό των ασθενών μπορεί να παρουσιάσει ένα δερματικό εξάνθημα

Οι ασθενείς ανακάμπτουν μετά από περίοδο μερικών εβδομάδων. Σε ορισμένους ασθενείς, χρειάζονται μερικοί μήνες μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.
Η ασθένεια δεν είναι θανατηφόρα.
Πολύ σπάνια μερικοί ασθενείς πιθανόν να παρουσιάσουν ορισμένες σοβαρές επιπλοκές. Οι επιπλοκές αυτές περιλαμβάνουν την περικαρδίτιδα, την εγκεφαλίτιδα, την αιμολυτική αναιμία και μπορεί επίσης να επηρεαστεί και ο μυελός των οστών.
Επίσης η κλινική εξέλιξη της λοιμώδους μονοπυρήνωσης πιθανόν να είναι σοβαρότερη σε εξασθενημένους ή ανοσοκατασταλμένους ασθενείς όπως για παράδειγμα οι ασθενείς με AIDS, οι μεταμοσχευμένοι και οι καρκινοπαθείς.
Πως γίνεται η διάγνωση;
Η διάγνωση θα βασιστεί πάνω στο ιστορικό του ασθενούς, στην κλινική εξέταση, την εξέλιξη της νόσου και θα τεκμηριωθεί από τις συμπληρωματικές εξετάσεις του αίματος.
Η γενική αίματος δείχνει αρχικά μια αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτό οφείλεται στην αύξηση ορισμένων υπο-ομάδων των λεμφοκυττάρων.
Στο μικροσκόπιο η μορφολογία των λεμφοκυττάρων αυτών, που χαρακτηρίζονται κάποτε σαν άτυπα, μπορεί να δημιουργήσει εύλογες υπόνοιες ότι πρόκειται για ένα σύνδρομο λοιμώδους μονοπυρήνωσης.
Στη συνέχεια γίνονται ειδικές εξετάσεις που στόχο έχουν να ανιχνεύσουν μέσα στο αίμα του ασθενούς τα ειδικά αντισώματα που αναπτύσσει το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού εναντίον του ιού EBV.
Υπάρχουν απλά τεστ όπως το monospot, που μπορούν να βοηθήσουν. Όμως η ανίχνευση και η μέτρηση των ειδικών αντισωμάτων εναντίον των ιδιαίτερων αντιγόνων του ιού EBV, που γίνονται σε εργαστήρια ιολογίας, δίνουν μια πιο ακριβή εικόνα της λοίμωξης.
Τα ειδικά αντισώματα τύπου IgM ή IgG για τα αντιγόνα EBNA, VCA, EA του ιού EBV, ακολουθούν διαχρονικά μια συγκεκριμένη πορεία.
Οι ειδικοί γιατροί και εργαστηριακοί μικροβιολόγοι μπορούν να διαγνώσουν κατά πόσο πρόκειται για αρχικά ή προχωρημένα στάδια μιας λοίμωξης, ή εάν πρόκειται για μια επαναδραστηριοποίηση του ιού.
Πράγματι ο ιός αυτός μετά από μια αρχική λοίμωξη μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στον οργανισμό χωρίς να προκαλεί προβλήματα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να δραστηριοποιηθεί ξανά.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι τα ειδικά αντισώματα εναντίον του ιού EBV, μπορούν να ανιχνευθούν μόνο κατά τη διάρκεια της 2ης ή 3ης εβδομάδας της ασθένειας και μπορεί να χρειαστούν νέες αναλύσεις για να διαπιστωθεί η εξέλιξη τους.
Οι βιοχημικές εξετάσεις του αίματος δείχνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ότι υπάρχουν ανωμαλίες με αύξηση των ηπατικών ενζύμων. Αυτό οφείλεται στη φλεγμονή που δημιουργείται από τον ιό στο συκώτι. Είναι επίσης δυνατόν στις περιπτώσεις αυτές να παρατηρείται κλινικά, ηπατομεγαλία.
Σε μερικούς ασθενείς επειδή η κλινική εικόνα μπορεί να παραπλανήσει, είναι καλό να γίνονται και εξετάσεις (καλλιέργειες φάρυγγα και ανίχνευση αντισωμάτων) για να αποκλεισθεί η πιθανότητα να υπάρχει στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα ή αμυγδαλίτιδα που χρειάζεται τη δική της αντιμετώπιση.
Θεραπεία και πρόληψη
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία. Η ασθένεια περιορίζεται και υποχωρεί από μόνη της όπως εξ' άλλου και οι περισσότερες ιώσεις.
Δεν υπάρχουν ειδικά αντιβιοτικά εναντίον του ιού αυτού.
Τα αντιβιοτικά πρέπει να αποφεύγονται. Πρέπει να σημειωθεί ότι 90% των ασθενών με λοιμώδη μονοπυρήνωση όταν λάβουν το αντιβιοτικό αμπικιλίνη ή αμοξυκιλίνη παρουσιάζουν ένα γενικευμένο εξάνθημα. Αυτό μπορεί λανθασμένα να εκληφθεί σαν αλλεργία στα αντιβιοτικά.
Στις περιπτώσεις εκείνες που πράγματι υπάρχει ανάγκη για αντιβίωση λόγω επιμόλυνσης ή λόγω ύπαρξης στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας είναι καλό να χρησιμοποιείται η ερυθρομυκίνη.
Εκείνο που κυρίως χρειάζονται οι ασθενείς αυτοί είναι ξεκούραση στο κρεβάτι, αρκετό ύπνο, αντιπυρετικά για την καταπολέμηση του πυρετού και των πονοκεφάλων. Επίσης συστήνεται στους ασθενείς αυτούς να μη λαμβάνουν μέρος σε αθλήματα έντονα ή που μπορεί να υπάρχει επαφή με άλλους, για χρονικό διάστημα 2 μηνών περίπου από την αρχή της ασθένειας. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος ρήξης της σπλήνας η οποία έχει διογκωθεί από τη νόσο.
Ο ιός μπορεί να παραμείνει στη στοματική κοιλότητα του ατόμου που έχει προσβληθεί από τη νόσο για ένα χρόνο μετά από το αρχικό επεισόδιο.
Η πρόληψη που συνιστάται είναι η αποφυγή του φιλιού και η χρήση κοινών σκευών (ποτήρια, πιάτα ή μαχαιροπήρουνα) με κάποιον που έχει πρόσφατα μολυνθεί για να αποφευχθεί η μετάδοση σαλιού από το ένα άτομο στο άλλο.
Δεν υπάρχει σήμερα εμβόλιο εναντίον του ιού EBV.
Συμπερασματικά θα τονίσουμε ότι η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι μια ασθένεια που περιορίζεται από μόνη της, κάποτε είναι παρατεταμένη και προκαλεί αρκετά προβλήματα στους ασθενείς.
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία που να καταπολεμά τον ιό που την προκαλεί. Όμως οι επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει και τα κλινικά προβλήματα που δημιουργεί στους ασθενείς, επιβάλλουν όπως οι ασθενείς που προσβάλλονται να τίθενται υπό την παρακολούθηση του γιατρού τους.

mmdad
31-01-10, 00:59
Ξερεις αν χρειαζεται απαραιτητα νοσηλια γιατι με τρομοκρατουν οι γυρω γυρω. Το παιδι πλεον δεν εχει κανενα συμπτωμα ουτε δεκατα ουτε δυσπνοιες απλα ειναι χλωμος αλλα δεν ετρωγε τοσο καιρο και εχει και στιγμα

koufetaki
31-01-10, 01:08
τωρα θα μιλησω απο εμπειριας και μονο θελει προσοχη να μην κρυωσει και παρακολουθηση απο τον γιατρο τπτ παραπανω οπως ειπα και ποιο πανω η ασθενεια ειναι ξανακολλητηκη πανω στον χρονο εκει να εχετε τον νου σας να μην εχετε κοινες πετσετες κουταλια και τετοια εγω δεν εκανα τπτ παραπανω και ρωτα τον γιατρο μηπως να εδινες καποιο μουρουνελαιο για ενυσχυση μην στεναχωριεσε λογικο ειναι να ειναι ετσι το παιδι εμενα που ειναι και παντα 4-5 κιλα κατω απο το κανονικο να εβλεπες πως ειχε γινει μαυροκιτρινη ολα περασαν ομως!και πολοι ανθρωποι την περναν και δεν το ξερουν περαστικα σας

bouboukakia
31-01-10, 01:14
Κι εμένα πέρασε ο γιος μου μονοπυρήνωση και δεν νοσηλεύτηκε. Κάνει τον κύκλο της και περνάει.
Στη θέση σου θα έκανα αυτό που θα ήθελα να κάνουν σ' εμένα. Θα τους ενημέρωνα και θα άφηνα τον καθένα να αποφασίσει αν θα με επισκεφτεί ή όχι. Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ θα ήθελες να ενημερωθείς σε αντίστοιχη περίπτωση.

mmdad
31-01-10, 01:16
Εμας δεν μας ειπε τιποτα η γιατρος για παρακολουθηση. Θα παω την Δευτερα ξανα αλλα δεν νομιζω να την δω. Δυστυχως εχει συνηθισει το παιδι και τρωει με το πιρουνι μας και το χειρωτερο περνει τις πιπιλες του μωρου ακομη και αν κραταει και την δικια του..

koufetaki
31-01-10, 01:18
ποσο ειναι ο κωνσταντινος?αν του πεις οτι για λιγο καιρο δεν μπορει ναφιλαει ή να περνει τις πιπιλες δεν θα το καταλαβει?βρε δεν ειναι τοσο κακο!και μαλλον το μικρο μπορει να κολλησε δεν του κανεις μια εξεταση αιματολογικη για καλο και για κακο?δεν εγινε ομως και τπτ δεν ειναι αρρωστια τοσο επικυνδινη

bouboukakia
31-01-10, 01:22
ποσο ειναι ο κωνσταντινος?αν του πεις οτι για λιγο καιρο δεν μπορει ναφιλαει ή να περνει τις πιπιλες δεν θα το καταλαβει?βρε δεν ειναι τοσο κακο!και μαλλον το μικρο μπορει να κολλησε δεν του κανεις μια εξεταση αιματολογικη για καλο και για κακο?δεν εγινε ομως και τπτ δεν ειναι αρρωστια τοσο επικυνδινη
Έτσι είναι, κι εμείς είχαμε και μωρό. Δεν κόλλησε βέβαια, αλλά τι να κάνουμε, μες στη ζωή είναι κι αυτά. Μόνο η σπλήνα θέλει μια προσοχή, γιατί αν διογκωθεί είναι ευαίσθητη σε χτυπήματα κλπ.

mmdad
31-01-10, 01:36
Ο Κωνσταντινος ειναι 2μιση και οταν του λεμε οχι για κατι απο πεισμα κανει το αντιθετο. Θελει να παιρνει το μωρο αγκαλια και φυσικα φιλιομαστε... Το μωρο δεν θελω να το τρυπησω χωρις λογο. Δηλαδη τι θα κερδισουμε αν το μαθουμε? Και τον Κωνσταντινο δεν θελω να τον ξανατρυπησω αν δεν υπαρχει λογος. Βασικα δεν ξερω και τι εξετασεις του εκανε. Πχ αν ελεξε το σικωτι... Καναμε εξετασεις γιατι ειχε δεκατα και βγηκε η μονοπυρηνωση.

bouboukakia
31-01-10, 01:39
Εμείς μάθαμε το αποτέλεσμα από επίχρισμα στο λαιμό. Του πήρε δείγμα από κει κι έκανε καλλιέργεια. Δεν θυμάμαι τι άλλες εξετάσεις κάναμε.

koufetaki
31-01-10, 01:47
εμεις παλι για να το μαθουμε μας βγηκε η πιστη αναποδα την πηγαινα σε νοσοκομεια και μας διωχναν και καλα μια ιωση στην δευτερη εβδομαδα μονο που δεν τους δαγκωσα τους γιατρους στο ιπποκρατειο και τελικα την πηγα στον λαπα στην γεννικη κλινικη αμεσως το καταλαβε και την εκανε το αιμα εξεταση σε πλακακια στο μικροσκοπιο δεν καναμε αλλες εξετασεις απλα πηγαιναμε και ψιλαφιζε τον λαιμο και το συκωτι για να δει για τυχων διογκωση εαν οτο μωρο ανεβασει πυρετο παντο στο γιατρο παντος ειναι η γνωμη μου 2μιση ειναι και ο δικος μου δυσκολη ηλικια αλλα καταλαβαινουν τα παντα τωρα μηπως με κανα παιχνιδακι τον ξεγελασετε?

bouboukakia
31-01-10, 01:51
Άσχετο, κουφετάκι, ο Λάππας εξαιρετικός, έτσι;

koufetaki
31-01-10, 01:55
κορυφη δεν υπαρχει καλυτερος ανθρωπος επιστημονας!

mmdad
31-01-10, 10:39
Τι να πω.. Ελπιζω να βρουμε την γιατρο του αυριο.
Μηπως οι βαριες περιπτωσεις ειναι αυτες μετα το χρονο? Γιατι ολοι λενε για νοσοκομιο. Το παιδια δεν εχει ουτε πυρετο ουτε τιποτα. Θα τον κρταγαν ετσι μεσα? Και πως να μην κουραζετε? Δεν τον βαζουμε να σκαψει αλλα δεν ειναι και απο τα παιδακια που καθονται στο ιδιο σημειο πανω απο ενα λεπτο...
Για το μωρο πιστευω πως αν ηταν να κολλησει θα κολλησε ηδη.. Δεν σκοπευω να απομωνωσω τον εναν απο τον αλλον γιατι ακουσα και κατι ιστοριες οτι εστειλαν τα παιδια στη γιαγια για ενα μηνα και τετοια. Η γιαγια εκτως του οτι ζει σε αλλη χωρα μαλλον κολλησε οταν ηταν εδω. Θα κανει εξετασεις (θα εκανε ουτως ή αλλως και θα κανει και για την μονοπυρηνωση)

koufetaki
31-01-10, 11:07
μην τα μπερδευεις στον χρονο δεν νοσει το παιδι απλα ειναι μεταδωτικο γτ πλεον εχει αντισωματα καταλαβες?και μην στεναχωριεσε αν δεν μπορεις να ηρεμηνσεις παρε και δευτερη γνωμη απο αλλο γιατρο, αντε καλημερα!

mmdad
31-01-10, 11:30
Αυριο σιγουρα θα παρω στα χερια μου τις εξετασεις του. Το θεμα ειναι οτι την Πεμπτη πεταμε. Εχω στο προγραμμα ουτως ή αλλως να τους παω σε ενα παιδιατρο στην Αθηνα αλλα ακομη δεν εχω βρει γιατι παμε σε καινουργια γειτονια.

koufetaki
31-01-10, 11:36
για παιδιατρο αθηνα ας σου πουνε τα κοριτσια απο εκει...αντε κοριτσια ριχτε κανα ονομα καλο γιατρο αντεεεε!

mmdad
31-01-10, 12:40
Στο Μαρουσι κατα προτιμηση!

ΣοφιΛυα
31-01-10, 23:25
για παιδιατρο αθηνα ας σου πουνε τα κοριτσια απο εκει...αντε κοριτσια ριχτε κανα ονομα καλο γιατρο αντεεεε!


αν μασ πει περιοχη θα πουμε κ γιατρο , οταν η κορη μου κολλισε την μονοπυρινωση , το μονο που μασ ειπαν ειναι να προσεχουμε να μην χτυπισει στη κοιλια γιατι ειχε πριστει το σηκωτι κ να μην ερχετε σε επαφη με πολλα παιδια,, να μην χτυπισει να μην κουραζετε ,, αυτα ,, της δικιασ μου τησ ειχαν πριστει οι αδενες στο λαιμο , ετσι το καταλαβαμε

mmdad
01-02-10, 00:21
Μαρουσι κοριτσια...

elenik
01-02-10, 01:33
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=23913
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=50905
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=50319

νομιζω κοντινες περιοχες

VENETIA
01-02-10, 17:51
εγω ειχα παθει 13ετων...
ο γιατρος του τεβε ειχε διαγνωσει κρυωμα (τον καναμε καταγγελια εμεινε 1 χρονο εκτος και μετα ξαναμπηκε!!!) και μου ειχε δωσει χαπια αντιθετα..μεσα σε μια εβδομαδα δεν μπορουσα ουτε να καταπιω..μπανιο με εκανε η μαμα μου δεν ειχα κουραγιο να κανω τιποτα..ουτε νερο να πιω δεν μπορουσα...βρομουσε η αναπνοη μου απ οτο πυον τρομερα(συγνωμη κιολας αλλα ετσι ητανε, θυμαμαι τον μπαμπα μου να με πηγαινει στο νοσοκομειο με ανοιχτα παραθυρα)
τελικα νοσηλευτηκα 1 εβδομαδα στο νοσοκομειο και μου βαζανε στους αδενες καθε πρωι μια σπατουλα με κατι σαν ιωδιο για καυτηριαση..χαλια ητανε!!!
τα καημενα τα παιδακια μωρε,
περαστικα σας να ειναι!!!!

mmdad
02-02-10, 00:46
Κοριτσια εχω πολυ καλα νεα. Ο μικρουλης μου την περασε και ουσιαστικα η εξεταση εδειξε οτι εχει πλεον αντισωματα. Και εξετασεις για το σικωτι του ειχε κανει και ειναι καλες. Μου ειπε οτι δεν μπορει να την μεταδωσει πλεον. Επισεις ο πιο μικρουλης μου δεν χρειαζεται να κανει εξετασεις αφου δεν εχει πυρετο.

Nefelirene
02-02-10, 08:42
Μπράβο καλό αυτό απλά προσπάθησε να του εμπλουτίζεις την διατροφή με φρούτα και λαχανικά ξέρω ότι κάνει καλό.;)