Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόλπα με το γάλα


linav

Recommended Posts

Η μπέμπα μου είναι 4 μηνών και εδώ και 1 μήνα περίπου μου κάνει διάφορα περίεργα με το γάλα της. Δεν την θηλάζω, πίνει το Frezylac κάθε 4 ώρες περίπου γύρω στα 150 ml. Ολα ξεκίνησαν όπως σας είπα πριν από 1 μήνα όταν από εκεί που έπινε γύρω στα 180 ml κάθε 4-5 ώρες, το μείωσε στα 150 ml. Η παιδίατρος μου είπε ότι τα παιδιά παρουσιάζουν αυξομειώσεις στην όρεξή τους ή και αλλαγές, οπότε όλα οκ καθώς και με το βάρος της όλα εντάξει. Να σημειώσω πάντως ότι έχουν ξεκινήσει μικροενοχλήσεις με τα δόντια της, πρησμένα ούλα, χεράκια στο στόμα, κτλ. Εδώ και μερικές πάλι μου έβγαλε κάτι καινούριο: Θέλει να φάει στις 3 ώρες, χαλάει τον κόσμο με τις φωνές της και εκεί που νομίζεις ότι θα φάει και σένα την ίδια, τρώει το πολύ 100 ml και μετά αρχίζει και κοιτάζει γύρω της, γυρνάει το κεφάλι της, μου γελάει (και εγώ πεθαίνω!) και γενικώς χάνει το ενδιαφέρον της για φαγητό. Δοκίμασα τα πάντα, μεγάλωσα τις τρύπες στις πιπίλες, την ταίζω με χαμηλό φωτισμό για να μην πολυκοιτάζει δεξιά-αριστερά, το γάλα δεν έχει κρυώσει για να πεις ότι δεν μπορεί να το πιει, αλλά τίποτα. Μετά από μισή ώρα αρχίζει και διαμαρτύρεται για φαγητό αφού βέβαια δεν έχει χορτάσει με τα 100 ml, οπότε της ξαναφτιάχνω την ποσότητα που δεν ήπιε και το κατεβάζει μονορούφι. Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να είναι αυτό έχετε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


αχ...το κανουν αυτο μωρε...δεν υπαρχουν κολπα. Και εγω εχω δοκιμασει διαφορα όπως εσυ. Αλλες φορες πιανουν, άλλες όχι. Φαση ειναι θα περασει. Στο μεγλο μου όταν ηταν 3.5 μηνων κρατησε 2 εβδομαδες περιπου και στο μικρο, μου το'χει κανει για 2-3 μερες όταν 40ησε και σταματησε παλι.

Να σου ζησει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση Aleca, μάλλον για μια συνηθισμένη φάση πρόκειται από αυτές που περνάνε κατά καιρούς τα μωρά, απλά σκέφτηκα μήπως δεν της αρέσει το γάλα ή βαρέθηκε τη γεύση του συγκεκριμένου γάλακτος ίσως?

Link to comment
Share on other sites

ναι...το εχουμε περασει κ εμεις!!!ειδικα ο γιος μου απο 3.5 μηνων αρχισε να μειωνει ολο κ περισσοτερο την ποσοτητα ωσπου 4 μηνων το εκοψε εντελως:evil:

αλλαξα ολες τις μαρκες που υπαρχουν στην αγορα.του εκανα εξετασεις για αλλεργεια ολα καλα.στο χρονο του δοκιμασα φρεσκο παλι τιποτα:evil: συμπηκνωμενο επισης αλλα παλι δε το ηπιε.ζητημα απο 4 μηνων εως τωρα να εχει πιει 4 φορες γαλα!:evil::evil::evil:

η κορη μου ειχε τετοια σκαμπανεβασματα.της εδινα το απταμιλ κ οποτε μου εκανε τετοια επερνα το μιλουμιλ(το οποιο εχει αλλαξει ονομα πλεον) κ το επινε.μετα απο καμια βδομαδα εδινα παλι απταμιλ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!Εμείς είμαστε 4 1/2 μηνών και μου κάνει ακριβώς τα ίδια!Εκεί που κοιμόταν όλη νύχτα και έπινε την ημέρα ανά 4 ώρες 150ml και ετοιμαζόμασταν να ξεκινήσουμε τα 180ml ξαναγυρίσαμε στα ίδια.100-120 ml με το ζόρι και πάει και το πρόγραμμα και ο ύπνος το βράδυ!Λίγο τα ούλα τους που πρήζονται και προετοιμάζονται για δοντάκια,λίγο το έντερο της που λειτουργεί κάθε 2 με 3 24ώρα την δυσκολεύουν στο φαγητό!

Εδώ και λίγες μέρες όμως,αφού ήρθα πρώτα σε συνεννόηση με την παιδίατρο, άλλαξα τακτική και μάλλον αποδίδει.Πρώτα άλλαξα το γάλα της και από Frisolac πήρα το Gold S-26,και το πίνει πολύ πιο ευχάριστα.Και μετά δεν της δίνω γάλα όποτε θέλει,τηρώ αυστηρά το πρόγραμμα κάθε 3 μιση-4 ώρες,για να μην καταλήξουμε να πίνουμε γάλα κάθε μια ώρα και χαλάσει το στομάχι της. Και στα ενδιάμεσα της δίνω λίγο χαμομήλι ή Κιντερτε.Έτσι και αλλιώς τα μωρά που δεν θηλάζουν χρειάζονται μια ενυδάτωση παραπάνω....

Ελπίζω να βοήθησα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το χαμομηλι ειναι καλο το κιντερτε πλεον το απαγορευουν οι παιδιατροι (εδω τουλαχιστον) εγω εβραζα χαμομηλι κ τους εδινα μιση ωρα μετα το γευμα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας, το θέμα είναι ότι πλέον βγαίνουμε εντελώς εκτός προγράμματος, πώς να ξέρεις τί ώρα είναι να φάει όταν πρίν από μισή ή μία ώρα πχ έφαγε μία μικρή ποσότητα? Μάλλον πρέπει να προσπαθήσω να της τηρώ με κάθε τρόπο το πρόγραμμα ανά τρίωρο τουλάχιστον για να μην χαλάσει το στομαχάκι της.

Link to comment
Share on other sites

Βρε Δήμητρα πώς γίνεται να μεγαλώσει ένα μωρό χωρίς γάλα? Εστω και στην κρέμα να βάζεις αντί για νερό, άσε που γίνεται βαριά, αλλά και πάλι δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα για ένα μωρό τα κανονικά γεύματα γάλακτος.

Link to comment
Share on other sites

αναγκαστικα αρχισε κρεμες απο 4 μηνων λινα μου κ τις εκανα με γαλα.δε το επινε με τιποτα σου λεω.ρουφουσε 2-3 φορες κ το εφτυνε κ εκλαιγε.σου λεω αλλαξα ολα τα γαλατα ολα τα μπιμπερο αλλα τιποτα.αλλεργεια δε βρεθηκε κ του ξαναεκανα κ πριν 6 μηνες παλι.μετα στον 7ο αρχισε τα γιαουρτια τα κανονικα του εδινα αγελαδος.ευτυχως τα τρωει.καθε μερα τρωει 400 γρ αγελαδινο γιαουρτι.ακομη κ τωρα τον δοκιμαζω που κ που μηηηπως κ πιει αλλα τιποτα.το πρωι του εβαλα κορν φλεικς να τον ξεγελασω αλλα το εφτυσε αμεσως κ τσιριζε.

δε του αρεσει καθολου.μεχρι κ κακαο εχω βαλει για να το πιει αλλα παλι οχι.εχω παρει κ κατσικισιο αλλα ουτε αυτο πινει.μονο γιαουρτι αγελαδινο τρωει.παλι καλα που τρωει κ 2 κυπελακια τη μερα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...