Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σεντόνια, πετσέτες ποιότητες


ilonka19

Recommended Posts

Το τελευταίο διάστημα και επ' ευκαιρίας των εκπτώσεων αποφάσισα να πετάξω τα περισσότερα παλιά σεντόνια και τις πετσέτες και να αγοράσω καινούρια. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα σεντόνια μόνο της εταιρείας Das και πετσέτες όποιες μου έδωσε η μου έδωσαν για δώρα μαμά, πεθερά, θείες, γειτόνισσες κλπ. Αφού έκανα μία μικρή έρευνα αγοράς είδα ότι όλες οι εταιρείες προτείνουν ως τα καλύτερά τους σεντόνια τα βαμβακοσατέν, ενώ κάποιες πωλήτριες μου έλεγαν κάτι για ποιότητα περκάλι και για αριθμό κόμπων που έχει το ύφασμα. Είδα διάφορες εταιρείες όπως Άνεμος, Κέντια, Nef-Nef, Lacoste, Aslanis, Γουλανδρή. Αν έχετε δοκιμάσει κάποια πέστε μου τη γνώμη σας. Με ενδιαφέρει να σιδερώνονται εύκολα (πόσο μισώ το σιδέρωμα- σαν τη Λερναία Ύδρα είναι, ένα σιδερώνεις, δύο εμφανίζονται), να μη βγάζουν κόμπους και να είναι απαλά όπως αυτά των ξενοδοχείων.

 

Όσον αφορά τις πετσέτες κάτι διάβασα ότι όσο πιο βαριές είναι τόσο πιο απορροφητικές είναι. Επειδή όμως θα είναι λίγο γελοίο να ρωτάω την κάθε πωλήτρια πόσο ζυγίζει η κάθε πετσέτα ζητάω τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Προσφατα λογω του γάμου μας, τα πεταξα ολα τα παλια μας,περισσότερο ηταν τα εργενικα του αντρα μου, και μου πηραν δωρο μαρκες Kentia, Nef Nef Aslanis kai Guy Laroche.

Τώρα κατα προτίμηση οπως λες ποιο μαλακά και αφρατα και ευκολοσιδερωτα για μενα ειναι τα 1)Κεντια 2)Guy Laroche 3)Aslanis και για μενα τα χειροτερα σεντόνια ειναι τα Nef Nef και τα Ανεμος και Das που έιχαμε...ήταν σαν χαρτια..άκαμπτα και καθολου αφράτα!

Εγώ βεβαια μονο Κεντια θα ξαναγοράσω το μονο σιγουρο

Επισης αθάνατες θεωρώ τις πετσέτες απο το Bed and Bath τις Cannon , πραγματικά αθάνατες, τις έχει η μητέρα μου απο το 80 αγορασμένες απο σαουδική αραβία..ειναι ακόμα αθικτες. Μου πηραν πετσέτες Κεντια και Καννον που τις ζήτησα και ειμαι ευχαριστημένη μέχρι στιγμής!

Επισης στην κουζίνα οφειλω να πω οτι εχω πετσετες μονο τις Nef Nef και ειναι καταπληκτικες δεν αφηνουν χνουδια και τρομερά απορροφητικες κάνουν κιολας 2,5ευρώ η μια σε πολλά χρώματα, τις εχω 2 χρονια απο τον πολιτικο και δεν εχουν παθει τιποτα!

 

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν διάφορες ποιότητες από απλό βαμβάκι με στάμπα, μέχρι νηματοβαφές, βαμβακοσατέν κλπ. (σήμερα μίλησα με τις μισές πωλήτριες στο Απολλώνια Πολιτεία) και λ.χ. η διαφορά της καλής ποιότητας της Das με την απλή είναι τεράστια, οπως άλλωστε και η τιμή (με την έκπτωση το ένα έκανε περίπου 30 ευρώ και το άλλο 100), οπότε τα έχω χάσει λιγάκι και δεν ξέρω τι να προτιμήσω.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα και εχεις απολυτο δικιο και εγω φετος το κατάλαβα οταν επλυνα ενα σετ κεντια και ξάπλωσα..δεν το πιστευα..ηταν μαλακα και αφράτα.Και απο όσο ξέρω ειναι βαμβακοσατεν ....και το σιγκεκριμένο πχ που μου πηρανε με το πάπλωμά του σετ έκανε μονο το σεντονι 130ευρω...αλλά αξιζει..το εχω πλυνε βαλε μαζι με τα αλλα , αλλάζω σεντονια καθε 5 μέρες και δεν εχει παθει τιποτα 6 μηνες τωρα

 

Link to comment
Share on other sites

εγω για να πω την αληθεια πετσετες παιρνω κλωτσοτηρας-τρικαλων μαλλον ετσι λεγονται αν τις ξερετε αθανατες τις εχει η μανα μου πανω απο 15 χρονια και δεν εχουν παθει τιποτα ασε που ειχει παρει και σε μενα για πρικα απο παλια και τωρα που τις χρησιμοποιω δεν παθενουν τιποτα οι ατοιμες και να θες να τις αλλαξεις δεν μπορεις.απο σεντονια τωρα εχω τα περισσοτερα ζευγαρια ΑΙΓΑΙΩΝ δεν παθαινουν τιποτα και απο σιδερωμα τελειο στο μισο χρονο και δεν ειμαι για να σιδερωνω κιολας

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια μιας και το πιάσατε το θέμα, πού θα βρω King size σεντόνια ή τουλάχιστον 2,50μ. φάρδος; Kαι παπλωματοθήκες να μην μαζεύουν. Έχω πάρει κανά δυο θήκες 2,20 Χ 2,40 και μου μάζεψαν και μαζεύεται το πάπλωμα.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ. Έχει τα Cannon, τώρα στο http://www.sears.com τα βρήκα King size 2,73Χ2,73. Στο φάρδος με παίρνει αλλά στο μήκος είναι ίσα ίσα. Έχω κρεβάτι της Media 2,10Χ1,60 με 22 εκ. ύψος και πρέπει να γυρίζω το σεντόνι και από κάτω. Tα Guy Laroche μου αρέσουν αλλά είναι μόνο 2,40Χ2,70.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια το φθινόπωρο η μαμά μου συμπλήρωσε την προίκα μου με πάπλωμα παπλωματοθήκες κ σεντόνια όλα της down town home.Η πωλήτρια πρότεινε το βαμβακοσατέν ώς το καλύτερο εγώ στην αρχή κ μόνο που άκουγα να περιέχει τη λέξη σατέν ημουν επιφυλακτική εχοντας στο μυαλό μου το σατέν που ξέρουμε όλες(δε λέω αίσθηση πολυτέλειας αλλα καθόλου πρακτικό σε πλύσιμο σιδέρωμα κλπ).Τελικά την εμπστεύτηκα κ είμαι πολύ ευχαριστημένη.Βγαίνουν από το πλυντήριο σχεδόν ατσαλάκωτα είναι πολύ μαλακά κ δεν κομπιάζουν αρκει να προσέχεις(πχ η πωλήτρια συνέστησε πλύσιμο στους 40 με υγρό απορυπαντικό κ όχι σκόνη).Εμένα λίγο το 40 μου κακοφάνηκε μιας κ συνήθιζα να τα πλένω στους 60.Τελικά τον τελευταίο καιρο τα πλένω στους 50-τη μέση τιμή ;)-και δεν έπαθαν τιποτα!

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb3f.lilypie.com/TnbEp3.png[/IMG][/URL]
[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb1f.lilypie.com/nZOup3.png[/IMG][/URL]
Link to comment
Share on other sites

απο σεντονια κ εμεις απο δωρα πηραμε διαφορα,τα ανεμος μου φαινονται πολυ καλης ποιοτητας, αλλα απο σιδερο δεν ξερω τι παιζει γιατι δεν σιδερωνουμε τιποτα...(μονο πουκαμισα στην καλυτερη:mrgreen:) το βαμβακοσατεν που λες θεωρειται οντως το καλυτερο.

 

απο πετσετες, παλι δωρα, οι πιο μαλακες ηταν οι νεφ-νεφ ενω οι κλωτσοτηρας πολυ ανθεκτικες (εχει κ η μαμα μου πααααρα πολλα χρονια) αλλα απιστευτα σκληρες..

 

υγ:μπορεις τα παλια να μην τα πεταξεις, αλλα να τα δωσεις καπου, ολο κ καποια αναγκη θα υπαρχει;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...