Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν πίνει καθόλου γάλα.


VASILIKI

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω έναν μικρούλη 8 μηνών. Από τότε που κλείσαμε τον 6ο μήνα και περάσαμε στο γάλα Νο 2 ξαφνικά σταμάτησε να πίνει. Πίνει 100 γρ. σε κάθε γεύμα και αυτά με το ζόρι. Έχουμε δοκιμάσει όλα τα γάλατα, και σε όλα κάνει το ίδιο πράγμα. Όταν πίνει, τεντώνει το κεφάλι προς τα πίσω, και όσο σηκώνω το μπιμπερό, τόσο αυτός τεντώνεται προς τα πίσω, και μερικές φορές τεντώνει και τα πόδια του. Το παράξενο είναι ότι αν του δώσω το ίδιο γάλα με το κουταλάκι, το πίνει. Από στερεές δεν έχουμε πρόβλημα, τρώει πάρα πολύ καλά. Επειδή όμως το βράδυ κοιμάται νηστικός, κάθε δύο ώρες ξυπνάει από την πείνα μάλλον, και πίνει πάλι 100 γρ. Υπάρχει περίπτωση να τον ενοχλούν τα δόντια του, και να μην θέλει το μπουκάλι?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλυτερα δωστου με του κουταλακι και παρε ενα ποτηρακι εκπαιδευτικο το μπουκαλι δεν ειναι οτι καλυτερο για τα δοντακια ακομα δοκιμασε να αλλαξεις μαρκα στο γαλα πολλαμ μωρα βαριουνται το γαλα ο μεγαλος μου το εκανε αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουμε καθόλου δόντια ακόμα, μόνο ενοχλήσεις και πολύ έντονες μάλιστα. Από μάρκες τις δοκίμασα σχεδόν όλες, και κάνει το ίδιο πράγμα σε όλες.

Link to comment
Share on other sites

Του έχεις αλλάξει μέγεθος πιπίλας στο μπιμπερό; Αν όχι, πολύ πιθανό να κουράζεται να τραβάει γάλα και απλώς να μην θέλει να το πιει απ'το μπιμπερό. Παίζει να είναι και τα ούλα/δοντάκια, οπότε όλα μαζί να τον κάνουν αρνητικό.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αλλάξει πιπίλα από τον 5ο μήνα. Κάθε μέρα όμως πίνουμε και λιγότερο. Βέβαια δεν ανησυχώ, γιατί το μωρό μου είναι 9,800 δηλαδή λίγο έξω από τις καμπύλες ανάπτυξης. Τώρα πως γίνεται αυτό χωρίς γάλα, θα σας γελάσω. Η παιδίατρος μου είπε ότι αυτή η αντίδραση, σημαίνει πως δεν του αρέσει το γάλα. Άν τελικά το κόψουμε, τι μπορώ να δίνω για πρωϊνό και βραδυνό?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υποψιάζομαι, ότι το πολύ γάλα τον φουσκώνει. Όσα γάλατα δοκιμάσαμε, σχεδόν όλα δηλαδή, πίνει 100 γρ. και σταματάει. Όταν πεινάει πάρα πολύ, το πολύ να πιει 150 γρ. Σήμερα έφαγε κρέμα στις 5 το απόγευμα, και στις 8.30 ήπιε 100 γρ. γάλα. Έχει καμιά μανούλα, παρόμοιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Το βάρος του είναι πάρα πολύ καλό, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως δεν τρέφεται ικανοποιητικά. Αν θέλει να φάει 100, άσ'τον να φάει 100. Ενδεχομένως να είναι μια προσωρινή "αλλαγή" όπως συνήθως παρουσιάζουν τα μικρά και αργότερα να επανέλθει. Μπορεί και να χρειάζεται τον χρόνο του να συνηθίσει το καινούργιο το γάλα. Δώσ'του λίγο χρόνο. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να τρομάζεις, γιατί τι παιδί μια χαρά είναι στο βάρος του.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ.Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ.ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΑΛΛΑ....ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ.ΤΟΥ ΡΙΞΑΜΕ ΚΑΚΑΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ Η ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.HELP.....

ΚΑΙ ΓΩ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ....ΤΙ ΧΑΡΑ!

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΝΙΑ Β όταν λες δεν πινει καθόλου εννοεις καθόλου καθόλου?Αυτό το είχα και εγώ μια περίοδο όταν ο μεγάλος μου η΄ταν δύο χρονών αλλά έπινε μισή κουπα το πρωι και τίποτε αλλό την υπόλοιπη μέρα.Απο μονη μου πήρα την πρωτοβουλια και του έδινα γιαουρτι για να μην χάνει το ασβέστιο!Κράτησε αρκετό διαστημα και επανήλθε!Ενας παράγοντας είναι όταν κόβουμε το μπιμπερό !

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΝΙΑ Β όταν λες δεν πινει καθόλου εννοεις καθόλου καθόλου?Αυτό το είχα και εγώ μια περίοδο όταν ο μεγάλος μου η΄ταν δύο χρονών αλλά έπινε μισή κουπα το πρωι και τίποτε αλλό την υπόλοιπη μέρα.Απο μονη μου πήρα την πρωτοβουλια και του έδινα γιαουρτι για να μην χάνει το ασβέστιο!Κράτησε αρκετό διαστημα και επανήλθε!Ενας παράγοντας είναι όταν κόβουμε το μπιμπερό !

 

ΚΑΘΟΛΟΥ...ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ.ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΙΤΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΟΥΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΟΡΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ?????ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ....

ΚΑΙ ΓΩ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ....ΤΙ ΧΑΡΑ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μια απο τα ιδια και εδω..... ο μικρος ειναι 7 1/2 μηνων , πολυ καλος στο βαρος ( 9+ κιλακια) και πριν απο 2 μηνες μειωνε συνεχεια το γαλα . Πιναμε το Φριζομελ , με το ζορι 100 μλ πρωι και βραδυ . Το ειπα στον παιδιατρο δεν ανυσυχησε γιατι το βαρος του ειναι καλο. και αφου τρωει τα παντα και τρωει και 2 εξτρα στραγγιστα γιαουρτια την μερα δεν μου προτεινε κατι αλλο . εγω ομως , επειδη με εκνευριζει να μην πινει λιγο γαλατακι το πρωι , και το βραδυ για να χαλαρωσει , ψαχτηκα /..... πηρα ολες τις μαρκες σκονες , πηρα ολα τα ετοιμα γαλατα για 6ο μηνων και ανω , πηρα ολα τα εβαπορε καιιιιι ....... πινει εβαπορε...... και του αρεσει κιολας. 200 μλ το πρωι 200 και το βραδυ . δεν μου αρεσει η ιδεα του εβαπορε , αλλα τι να κανω ??? τα δοκιμασα ολα , και προτιμω αντι να πινει τσαι ή νερο το πρωι και να γκρινιαζει ΟΛΗ την ωρα γιατι πειναει και περιμενει με κλαμα την ωρα της φρουτοκρεμας , να πινει εβαπορε .

:lol: smile !!!
Link to comment
Share on other sites

ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 11 ΜΗΝΩΝ(ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 19)ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΠΙΕ ΚΑΝΟΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΒΛΕΠΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ.ΑΛΛΑΞΑ ΘΗΛΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΟ,ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ,ΑΛΛΑΞΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,ΑΛΛΑΖΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ.ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΝΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΩΝΕ!ΑΡΧΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ή ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ,ΕΓΩ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΝΕ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΔΙΝΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ.ΤΟΣΤ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ,ΡΙΖΟΓΑΛΟ,ΚΡΕΜΑ (ΒΑΝΙΛΙΑ,ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ)ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟ ΕΒΑΖΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΑΛΑ.ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΠΙΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΞΑΝΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...
ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 11 ΜΗΝΩΝ(ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 19)ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΠΙΕ ΚΑΝΟΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΒΛΕΠΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ.ΑΛΛΑΞΑ ΘΗΛΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΟΝΟ,ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ,ΑΛΛΑΞΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,ΑΛΛΑΖΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ.ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΝΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΩΝΕ!

 

 

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εδώ και λίγες μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω....Η κόρη μου είναι σχεδόν 17 μηνών και εκεί που έπινε έως 240μλ ανά γεύμα γάλα σκόνη (Frisogrow συγκεκριμένα) με μεγάλη ευχαρίστηση, εδώ και ένα μήνα μείωσε τις ποσότητες στο μισό. Μετά επανήλθε στις ίδιες ποσότητες αλλά τις τελευταίες μέρες εντελώς ξαφνικά το έκοψε μαχαίρι, δεν θέλει το μπουκάλι ούτε ζωγραφιστό!!! Δοκίμασα στο ποτηράκι της και ήπιε λίγο και αναγούλιασε! Το μόνο που της αρέσει είναι να πίνει το δικό μας γάλα δηλ. φρέσκο αλλά μόνο με το κουταλάκι!! Αλλά με το κουταλάκι ρε κορίτσια και χάλια γινόμαστε και πίνει ή μάλλον τρώει ελάχιστο...της δίνω γιαουρτάκι αντί για γάλα αλλά τι θα γίνει με αυτό το βιολί στα καλά καθούμενα;; Είναι και καλοκαίρι και πρέπει να πίνει υγρά...Για πείτε καμιά γνώμη, συμβουλή....να συνεχίσω να της φτιάχνω το δικό της σε μπουκάλι, να της δίνω φρέσκο με το κουτάλι, κάτι άλλο;;;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα είναι 18 μηνών και δεν της αρέσει το γάλα. Εμείς το μειώσαμε από τον 8ο μήνα!!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Τελικά κατέληξα να της δίνω 160 ml με το ζόρι το Advance 70% λιγότερη λακτόζη. Κάπως καλύτερα το δέχεται.

Αν και έχω δει ότι το δικό μας (π.χ. Ολυμπος) το πίνει πιο ευχάριστα, και κρύο μάλιστα με κουταλάκι. Αλλά έτσι δεν τελειώνεις ποτέ!

Πλέον δεν την πιέζω, αφού τρώει και γιαούρτι 3 φορές την εβδομάδα κάθε απόγευμα, και κρέμα φαρίν λακτέ, δεν μπορώ να περνάω και τα πάνδεινα με το γάλα! Άσε που χειρότερα περνάει αυτή που της έρχεται αηδία!

Link to comment
Share on other sites

και εμένα ο δικός μου 22 μηνών εδώ και ένα μήνα σχεδόν αρνείται να πιει γάλα. Δοκίμασα όλους τους τρόπους και ολα τα γαλατα αλλά τίποτα. Το πρωί του δίνω τυράκι και ψωμάκι και πορτοκαλάδα. Δυστυχώς ούτε γιαούρτι τρώει με κανένα τρόπο. Το μόνο που τρώει είναι φέτα. Του βάζω πάντα φετα με το μεσημεριανό του και το απόγευμα του φτιάχνω τραχανα πάλι με μπολικη φέτα. Σήμερα θα ξαναπροσπαθήσω με το γιαούρτι το απόγευμα ..και βλέπουμε..

Στεναχωριέμαι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κατι! Δεν το θέλει με τίποτα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δυστυχώς η δικιά μου δεν τρώει κανένα τυρί ωμό...μόνο ψημένο στο τοστ...οπότε πάνε και τα τυροκομικά...αλλά ρε γμτ αφού της άρεσε τόσο το γάλα και το λαχταρούσε πάντα γιατί τώρα να το σταματήσει;; Τουλάχιστον να έπινε το φρέσκο με το μπιμπερό...αλλά τίποτα...βλέπει το μπιμπερό και στρίβει στη γωνία...με καλαμάκι δεν το καταφέρνει, ουφ πια...

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσάκια γεια σας! Δυστυχώς εδώ και 2 εβδομαδες καμία αλλαγή, δεν πίνει καθόλου γάλα!! Της άλλαξα γάλα από Frisogrow σε Νovalac 3 βανίλια, της έδωσα εβαπορέ, της έδωσα με το ποτηράκι πάλι τίποτα, μια γουλιά ήπιε και αηδίασε, με το καλαμάκι πάλι είναι μικρή και δεν το καταφέρνει. Ποιο γάλα είναι εύγευστο μπας και της αρέσει; Σκέφτηκα από φρέσκα το Δελτα Advance ή το Φαγε ΑΒΓ. Μηπως καποιο βιολογικό γάλα; Εχετε υπόψη σας;

Επίσης κανένα τρυκ να την κανω να δοκιμάσει;; Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω στενοχωρηθεί πολύ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

κι εμεις θεμα με το γαλα το χω ξαναγραψει κ' σε αλλο θεμα...

 

αυτα που γραφειι η βασιλικη

Καλησπέρα. Έχω έναν μικρούλη 8 μηνών. Από τότε που κλείσαμε τον 6ο μήνα και περάσαμε στο γάλα Νο 2 ξαφνικά σταμάτησε να πίνει. Πίνει 100 γρ. σε κάθε γεύμα και αυτά με το ζόρι. Έχουμε δοκιμάσει όλα τα γάλατα, και σε όλα κάνει το ίδιο πράγμα. Όταν πίνει, τεντώνει το κεφάλι προς τα πίσω, και όσο σηκώνω το μπιμπερό, τόσο αυτός τεντώνεται προς τα πίσω, και μερικές φορές τεντώνει και τα πόδια του. Το παράξενο είναι ότι αν του δώσω το ίδιο γάλα με το κουταλάκι, το πίνει. Από στερεές δεν έχουμε πρόβλημα, τρώει πάρα πολύ καλά. Επειδή όμως το βράδυ κοιμάται νηστικός, κάθε δύο ώρες ξυπνάει από την πείνα μάλλον, και πίνει πάλι 100 γρ. Υπάρχει περίπτωση να τον ενοχλούν τα δόντια του, και να μην θέλει το μπουκάλι?

 

ειναι ακριβως οτι θα γραφα κι εγω αλλα για κοριτσι, μονο που με κουταλακι δεν εχω δοκιμασει ομως ολα τα αλλα συμπτωματα ιδια!!! μα τι να κανω πια?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

γεια σας. η μπεμπα μου ειναι 10 μηνων και κατι και απο τον 6ο μηνα αρχισε να κοβει το γαλα. στη φαση αυτή δοκιμασαμε σχεδον ολα τα γαλατα. επινε 1 - 2 μερες και μετα τιποτα. εδω και σχεδον 2 μηνες δεν εχει πει καθολου γαλα με το μπιμπερο. το μονο γαλα που πινει ειναι αυτο που της ριχνω μεσα στην κρεμα αναγκαστικα για να της το δινω "κρυφα".δεν ξερω τι να κανω και ποσο θα κρατησει αυτο. βεβαια στην ηλικια της πρεπει να πινει γυρω στα 500 ml την ημερα. προσπαθω να τα ισοφαρισω με γιαουρτι, με γαλα μεσα στην κρεμα, δηλαδη αντι γαι 150 γρ. νερο φτιαχνω 150 γρ. γαλα και διαλυω την αναλογη κρεμα, και για πρωινο γιατι ειναι το δυσκολοτερο γευμα στην περιπτωση της , της δινω 2 γευματακια "βανιλινο" ή "μπισκοτινο" που αποτελουνται κατα 85% απο γαλα "neslac". η παιδιατρος μου ειπε πως για πρωινο ειναι καταλληλα. επισης στο προβλημα μας εχει φταιξει το οτι δεν τρωει κοιμισμενη ποτε ακομα και οταν ηταν νεογεννητο.

Link to comment
Share on other sites

γεια σας. η μπεμπα μου ειναι 10 μηνων και κατι και απο τον 6ο μηνα αρχισε να κοβει το γαλα. στη φαση αυτή δοκιμασαμε σχεδον ολα τα γαλατα. επινε 1 - 2 μερες και μετα τιποτα. εδω και σχεδον 2 μηνες δεν εχει πει καθολου γαλα με το μπιμπερο. το μονο γαλα που πινει ειναι αυτο που της ριχνω μεσα στην κρεμα αναγκαστικα για να της το δινω "κρυφα".δεν ξερω τι να κανω και ποσο θα κρατησει αυτο. βεβαια στην ηλικια της πρεπει να πινει γυρω στα 500 ml την ημερα. προσπαθω να τα ισοφαρισω με γιαουρτι, με γαλα μεσα στην κρεμα, δηλαδη αντι γαι 150 γρ. νερο φτιαχνω 150 γρ. γαλα και διαλυω την αναλογη κρεμα

καλα σα να το γραψα εγω! αλλα τελικα τωρα στους 12 σχεδον μηνες εχει αρχισει και πινει λιγο παλι. πότε 200, πότε 100, αλλα παντως πινει καθε μερα τουλαχιστον 200Ml. παλι καλα. κι εγω μεσα στη κρεμα της το βαζα αλλα μαλλον βαραινε πολυ η κρεμα αφου εχει ηδη γαλα που ετρωγε 10 κουταλιες με το ζορι και μετα δεν ηθελε αλλη. το πρωινο γαλα εμενα το πινει μιας και το βραδυνο της η δε το θελει καθολου ή πινει 50-100 και μετα τσιναει!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια ακριβώς φάση είμαστε κι εμείς, κορίτσια!

Εμένα ο μικρός μου (10 μηνών) έκοψε μαχαίρι το βραδυνό γάλα. Το αποτέλεσμα; Ξυπνάει και κλαίει από τις 2 το βράδυ γιατί πεινάει. Σκέφτομαι κι εγώ αν δεν θέλει και σήμερα να του δώσω παιδικό γιαουρτάκι Advance. Στο παρελθόν που είχα ξαναδοκιμάσει γιαούρτι δεν το πολυήθελε, τώρα μπορεί να 'αλλαξε γνώμη... Αλλά βρε κορίτσια: Το παιδικό έχει το ίδιο ασβέστιο με το γάλα; Για κανονικό δεν το συζητώ, θα μου το φτύσει σίγουρα.

 

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Link to comment
Share on other sites

Υποψιάζομαι, ότι το πολύ γάλα τον φουσκώνει. Όσα γάλατα δοκιμάσαμε, σχεδόν όλα δηλαδή, πίνει 100 γρ. και σταματάει. Όταν πεινάει πάρα πολύ, το πολύ να πιει 150 γρ. Σήμερα έφαγε κρέμα στις 5 το απόγευμα, και στις 8.30 ήπιε 100 γρ. γάλα. Έχει καμιά μανούλα, παρόμοιο πρόβλημα?

κ εμεις τα ιδια πηγαμε στο ΝΑΝ2 στον 7ο γιατι πριν επινε το ΝΑΝ ΑR αντιαναγωγικο .απο τοτε δεν το πολυγουσταρει ενω πριν επινε 210 τωρα πινει 90 - 140 ασε που ολο πνιγεται (το αλλο ηταν πιο πηχτο) κ ενω μεχρι 7 μηνων κοιμοταν σερι απο τις 10.30 ως τις 8.30 το πρωι τωρα πειναει κ ξυπναει 1-2 φορες για να φαει. στερεες μια χαρα εκτος 1 εβδομαδα που βγαλαμε δοντακια. θα την ρωτησω την αλλη εβδομαδα που θα παμε για εμβολιο ,δεν του δοκιμασα αλλη μαρκα ακομη.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Link to comment
Share on other sites

Πέρασε κι ο δικός μου την φάση αυτή, ειδικά το βράδυ δεν ήθελε με τίποτα γάλα. Οπότε αντί για μπιμπερό, το έβαζα με κρέμα σε μπωλάκι και το έτρωγε μια χαρά, πήγαινε χορτάτος για ύπνο.

 

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια ακριβώς φάση είμαστε κι εμείς, κορίτσια!

Εμένα ο μικρός μου (10 μηνών) έκοψε μαχαίρι το βραδυνό γάλα. Το αποτέλεσμα; Ξυπνάει και κλαίει από τις 2 το βράδυ γιατί πεινάει. Σκέφτομαι κι εγώ αν δεν θέλει και σήμερα να του δώσω παιδικό γιαουρτάκι Advance. Στο παρελθόν που είχα ξαναδοκιμάσει γιαούρτι δεν το πολυήθελε, τώρα μπορεί να 'αλλαξε γνώμη... Αλλά βρε κορίτσια: Το παιδικό έχει το ίδιο ασβέστιο με το γάλα; Για κανονικό δεν το συζητώ, θα μου το φτύσει σίγουρα.

το γιαουρτι δε χορταινει κ πολυ...δωσε κρεμα καλυτερα, η αν δινεις κρεμα πιο νωρις ανταλλαξε τα γευματα κ δινε πρωτα γιαουρτι κ κρεμα σαν τελευταιο...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και απο μένα !

και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τη δευτερη μου κόρη που είναι 15 μηνών, με μια διαφορα οτι δεν ήπιε ποτέ γάλα απο μπουκάλι. Τη θήλασα μέχρι 13 μηνών και η μόνη περίπτωση που της έδινα μπουκάλι είναι για να πιει νερό. Αποθήλασε μόνη της γιατί άλλαξε γευση το γάλα μου λόγο εγκυμοσύνης παρόλο που την έβαζα στο στήθος. Της έδωσα όλα τα γάλατα και όλα τα αηδιαζει. Δεν είναι ούτε φανατική στα γαλακτοκομικά αλλα το μόνο που της δίνω ακόμα είναι 3 φορές τη μέρα φαρίν λακτε. Από την άλλη έχω μάθει απο την μεγάλη μου κόρη , η οποία είναι πολύ περίεργη με το φαγητό , οτι όσο πιο πολύ πιέζεις τα παιδια με το φαγητό τόσο πιο πολύ πεισμώνουν . Τέλος πάντων άν καμία έχει καμια ιδέα ευκαιρη ας μας τη πει.... μπας και δουμε και εμεις '' άσπρη'' μέρα!!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...