Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πυρετος μυθοι και αληθειες τροποι αντιμετωπισεις;;


Recommended Posts

Ο μεγαλος μου εχει πυρετο 39 και μετα απο μια διαφωνεια αποφασισα να ρωτησω καποια πραγματα.

1. μου ειπε να του δωσω χυμο πορτοκαλιου και σουπαμε αυγολεμονο να δυναμωσει..

ξερω οτι οταν εχει πυρετο πορτοκαλι ,αυγο ,σοκολατα ,δεν κανει...

2 να του κανω ενα χλιαρο ντουζακι και μετα να τον τυλιξω μεσα στη κουβερτα να ιδρωσει για ναπεσει ο πυρετος

ξερω οτι οταν εχουμε πυρετο δεν σκεπαζομαστε....

αντιπυρετικα καθε ποσο και πια εγω του δινω καθε εξαωρο εναλαξ ντεπον με μποσταν;;;

εαν ανεβασει νωριτερα τι κανετε τι δινετε παλι το ιδιο η αντιθετο π.χ εαν δωσουμε ντεπον και ξανα ανεβει στο τρειωρο τι δινουμε ντεπον η μποσταν;;;;

απο πρακτικα ξερω το κλασικο χλιαρο μπανακι κομπρεσες με ξιδι στα χερια ποδια και μετωπο ..

η γιαγια μου εκοβε μια πατατα στην μεση και μου την εβαζε κομπρεσα στο μετωπο ..

και μισο στημενο λεμονι σε χλιαρο νερο και εαν το πιει [παρε μου τηλ..]:oops:περιμενω τα φωτα σας και περισσοτερα πρακτικα εαν κανουμε μια λιστα εδω με καποια πραγματα καποιες θα βοηθηθουν..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αυτο που λες οτι οταν εχουμε πυρετο δεν σκεπαζομαστε πρωτη φορα το ακουω.Ασε που εχω πυρετο εχω τετοια κρυαδα που δε θα αντεχα να μη σκεπαστω.

 

Αυτο για το ντουζακι επισης ξερω οτι κανει καλο.Επειδη σαν παιδι ανεβαζα πολυ συχνα υψηλο πυρετο(με 40-41 ημουνα συνεχως),θυμαμαι απειρες φορες τη μαμα μου να με χωνει στην μπανιερα κλαιγοντας απο το φοβο της και εγω να τρεμω απο το κρυο και φυσικα να τσιριζω με το δροσερο νερο.Ειχε ομως αποτελεσμα.Βεβαια επειδη πανε αρκετα χρονια απο τοτε και ξερω πως γενικως οι αποψεις των γιατρων εχουν αλλαξει σε πολλα πραγματα...θα σε συμβουλευα να ακους τι θα σου πει ο γιατρος.

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μας παιδίατρος πάντος σε υψηλό πυρετό μας είχε πει ανα 3-4 ώρες αντιπυρετικό και όχι ανα 6. Χλιαρά μπανάκια, και όχι σκέπασμα, καθώς και κομπρέσες στο κεφαλάκι, ποδαράκια μασχαλίτσες. Τώρα τι να σου πω, καλύτερα το γιατρό σου για σιγουριά, αλλά σε γενικές γραμμές αυτά μας έχει πει για τον πυρετό.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λες οτι οταν εχουμε πυρετο δεν σκεπαζομαστε πρωτη φορα το ακουω.Ασε που εχω πυρετο εχω τετοια κρυαδα που δε θα αντεχα να μη σκεπαστω.

 

Οταν είχε νοσηλευτεί ο μικρός με βρογχοπνευμονία μου το είπαν και από το νοσοκομείο...

δεν σκεπαζόμαστε...

ρήγος νιώθεις όταν ανεβαίνει ο πυρετός...

Εγώ παιδιά ευτυχώς μέχρι τώρα τα ντουζάκια και οι κομπρεσούλες με ξύδι μας φτάνανε..

Σπάνια έχω δόσει αντιπυρετικό

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όταν ο πυρετός ανεβαίνει και έχουμε ρίγος, σκεπαζόμαστε. Όταν ο πυρετός έχει ανέβει πολύ και "ψηνόμαστε" που λέμε, δεν σκεπαζόμαστε να ιδρώσουμε και να πέσει όπως έκαναν παλιά. (τι μαρτύριο...το θυμάμαι που μου το έκανε η μαμά μου!)

Ίσα ίσα που φροντίζουμε το παιδί να φοράει δροσερά ρούχα και να σκεπάζεται το πολύ με ένα σεντονάκι ή καθόλου.

 

Μπάνιο κάνουμε στο παιδί, όχι την στιγμή που έχει ρίγος αλλά μετά. Επίσης το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία χαμηλότερη απο την θερμοκρασία σώματος του παιδιού αλλά όχι κρύο γιατί γίνεται σύσπαση των αγγείων και είναι χειρότερα.

 

Αντιπυρετικό δίνουμε κάθε 6 ώρες.

Τα Ponstan/Gantil είναι η μια κατηγορία και τα Panadol/Depon είναι η άλλη κατηγορία (παρακεταμόλη).

Αν το παιδί ανεβάσει πυρετό πριν το 6 ωρο, στις 3 ώρες δηλαδή (συνήθως αυτό συμβαίνει) τότε του δίνουμε το αντιπυρετικό της άλλης κατηγορίας, όχι αυτής που του δώσαμε την 1η φορά.

π.χ. ανεβάζει πυρετό στις 18.00 το απόγευμα του δίνω Ponstan και στις 21.00 ξαναανεβάζει? θα του δώσω Panadol. Στις 00.00 ξανανεβάζει? Ponstan. κ.ο.κ. Γι'αυτό καλό είναι να κρατάμε και σημειώσεις με τις ώρες του πυρετού.

 

Απο παλιά αναζήτηση μου στο ίντερνετ και ερώτηση σε γιατρό, δεν βρήκα απάντηση στο γιατί δεν επιτρέπεται να δίνουμε αυγό, σοκολάτα κλπ την στιγμή που έχουμε πυρετό. Νομίζω ότι πρόκειται για μύθο.:roll:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Οι κομπρέσες βοηθάνε πολύ πάντως όπως και το μπάνιο. όσο για το αυγό ψάρι σοκολάτα τα αποφεύγουμε μόνο όταν το παιδάκι πέρνει αντιβίωση δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο γι τον πυρετό.

5KRfp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπόν όσον αφορά τον πυρετό, πρώτα-πρώτα, όταν το παιδί ανεβάζει πυρετό και έχει ρίγος ή παγωμένα πόδια ή χέρια δεν κάνουμε ποτέ ντούζ το παιδί γιατί κπορεί να του προκαλέσουμε σόκ από την μεγάλη αλλαγή της θερμοκρασίας. Μόνο όταν τα χέρια και πόδια έχουν ζεσταθεί πλέον και ο πυρετός έχει σταθεροποιηθεί,κανουμε ντούζ και μάλιστα με νερό όχι πολύ χλιαρό, αλλά χλιαρό προς το ζεστό στην αρχή το οποίο κάνουμε σταδιακά πιό δροσερό. Το ντούζ πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 10 λεπτά και το νερό να τρέχει πάνω στο κεφάλι γιατί εκεί βρίσκεται το κέντρο της θερμοκρασίας του σώματος. Αντιπυρετικά δίνουμε ανα τρίωρο εναλλάξ depon με ponstan, και εφόσον βέβαια υπάρχει πυρετός. Εναλλακτικά μπορούμε ανάλογα βέβαια με την ηλικία και τα κιλά του παιδιού να δώσουμε υπόθετο depon ή dolal εναλλάξ με σιρόπι ponstan.To υπόθετο έχει το θετικό οτι ρίχνει πιο εύκολα τον πυρετό. Επισης σε περίπτωση που το παιδί έχει ανεβάσει υψηλό πυρετό και δεν θέλει να κάνει μπάνιο του βγάζουμε τα περιττά ρούχα και μπορούμε να του τρίψουμε τις πατούσες με καθαρό οινόπνευμα και για να δροσιστεί κομπρέσσες στο μέτωπο αλλά και βρέξιμο γενικά το κεφαλάκι με χλιαρό νερό και παράλληλα κομπρέσσες ανάμεσα στα πόδια του αφού έχουμε βγάλει και την πάνα αν αυτό είναι εφικτό.Αυτά λοιπόν και από εμένα που με τρία μικρά παιδιά έχω περάσει μέχρι τώρα αμέτρητους πυρετούς και τα έχω μάθει απέξω.Επίσης τελευταίο και πολύ σημαντικό δεν κάνουμε κατάχρηση PONSTAN γιατί δεν είναι και τόσο αθώο και επίσης ΠΟΤΕ δεν δίνουμε μεγαλύτερη ποσότητα depon γιατί μπορεί να γίνει τοξικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπον εγω εκανα κατι πολυ ακραιο οταν ο μεγαλος εφτασε το 40,5. Του εδωσα να πιει ponstan και του εβαλα ενα υποθετο Depon συγχρονως. Μια φορα το εκανα αλλα του επεσε ο πυρετος.

Σοκολατα μου ειπε και εμενα ο γιατρος οχι αλλα επειδη δεν ετρωγε τιποτα αν ζηταγε του εδινα. Οσο για το μπανιο μου ειπε ο γιατρος οτι το κανουμε μιση ωρα μετα το αντιπυρετικο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...