Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως τα μαγειρευουμε??


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια μου! Ανοιγω καινουριο θεμα για να ζητησω ξανα τα φωτα σας!! (Εψαξα πααααρα πολυ εδω στο forum πριν ανοιξω καινουριο θεμα, αλλα περα απο ωραρια που τρωνε τα μωρακια μας δεν βρηκα κατι αλλο! Αν υπαρχει καπου αλλου παρομοιο θεμα, παρακαλω τους αρμοδιους να το μεταφερουν εκει!)

Κοριτσια μου αυτο που με απασχολει αυτη τη φορα ειναι το εξης: Μεχρι τωρα η μικρουλα μου ετρωγε γαλατακι, φρουτοκρεμα, αλεσμενα (μοσχαρακι ή κοτοπουλακι με καροτο, πατατα, σελινο, κολοκυθι και δυο κουταλιες ζυμαρικα οπως κριθαρακι, ή αστρακι, ή πεπονακι κτλπ.), κρεμα σκονη το απογευμα ή γιαουρτακι και το βραδυ παλι γαλα. Τωρα μας ειπε ο γιατρος, να ξεκινησουμε σιγα - σιγα να της δινουμε κι αλλα τροφιμα οπως τραχανα ή φασολακια ή χυλοπιτουλες (αλεσμενα βεβαια) για να μπορεσει καποια στιγμη να φαει αυτα που τρωμε κι εμεις!

Το προβλημα μου και πανω σε αυτο ζηταω τα φωτα σας ειναι πως δεν ξερω τι να της δινω και πως να το μαγειρευω. Γι' αυτο θα ηθελα απο εσας να μου πειτε τι ταϊζετε καθημερινα τα παιδακια σας και πως τους τα μαγειρευετε για να μπω κι εγω σε καποιο προγραμμα. Σημερα εφαγε 1η φορα τραχανα με κοτοπουλακι και πηγε πολυ καλα, μπορω να πω πως της αρεσε. Αυριο ελεγα να φτιαξω φασολακια αλλα πως να τα φτιαξω? (Βλεπετε δεν ημασταν κι εμεις της υγιεινης διατροφης κι ολα αυτα ειναι προτογνωρα για ολους μας στο σπιτι).

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! ελα καλέ πλάκα σου κάνω! κοίτα το βασικό είναι να είναι καλά μαγειρεμένα και όχι μπαχαρικά! γνώμη μου αν δεν έχει ξαναφάει φασολάκια να τα κάνεις με λίγο μοσχαράκι ή κοτόπουλο και να βάλεις περισσότερη πατατούλα και λίγα φασολάκια για να μην παίσουν βαριά επειδή είναι πράσινα! εγώ του μικρού μου του άκανα κυρίως βραστά στην αρχή υπό μορφή σουπίτσας, μετά άρχισα να τσιγαρίζω πολύ λίγο τα κρέατα και να του κάνω κοκκινιστό κατσαρόλας και λεμονάτο, βάζοντας διάφορα λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια, ντοματούλα αλλά τα πράσινα του έβαζα λίγα)μετά δοκίμασε του φούρνου κοτόπουλο με πατάτες και σιγά σιγά μπήκε και στις υπόλοιπες γεύσεις! κάτι που θα αρέσει πολύ είναι μακαρόνια με κυμά ή μανέστρα.τώρα τρώει τα πάντα! απλά να ξέρεις στην αρχή τα άλεθα ακόμη και τα ψητά στο μούλτι, τώρα τα κόβουμε μικρές μπουκίτσες αλλά το κρέας το κάνουμε τσίχλα!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλα βρε κουκλα μου! Θα το εστελνα αδιαβαστο το παιδι με τοση πρασιναδα που ειχα σκοπο να του δωσω να φαει! Τωρα που μου το ειπες, θα βαλω πιο πολλες πατατουλες! Την Τριτη θα της φτιαξω μακαρονια με κιμα!

Ευχαριστω πολυ marh!! :D :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

τίποτα καλέ! εγώ δεν ήξερα και ρώταγα την παιδίατρό μου πως θα τα μαγειρέψω! θυμάμαι ότι για τον αρακά μου είχε πει να δόσω στον μικρούλη μου 5 μπαλίτσες μόνο την πρώτη φορά, θέλει σιγά σιγά τα πράσινα και το σπανάκι βάλτο πρώτα στην σουπίτσα!να το συνηθίσει το στομαχάκι του και μετά αυξάνεις την ποσότητα! α! και κάτι άλλο απαγορεύεται το μέλι, μου είχαν πει ότι λύπει ένα ένζυμο στην αρχή και δεν μπορούν να το χωνέψουν εύκολα, δημιουργείται σιγά σιγά! εγώ φέτος ξεκίνησα να του δίνω και συγκεκριμένα αυτόν τον μήνα! καλό βράδυ!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...