PDA

Επιστροφή στο Forum : Εράσμειος-Ελληνογερμανική αγωγή-Κωστέα Γείτονα-Ιόνιος σχολή-Μάνεσης


renik
07-09-09, 00:31
θα ήθελα πληροφορίες για τα παραπάνω σχολεία,έχει πάει κάποια από εσας το παιδάκι της σε κάποιο από αυτά? ευχαριστώ πολύ (προκαταβολικά¨) :) !!!!!

youli
07-09-09, 13:17
Έχω και τα δυο παιδιά μου στον Κωστέα-Γείτονα (νηπιαγωγείο και δημοτικό), είμαστε πολύ ευχαριστημένοι (οργάνωση, εκπαιδευτικοί, πρόγραμμα μάθησης κλπ.). Τι ακριβώς πληροφορίες θα ήθελες να μάθεις ?

renik
08-09-09, 11:20
Στο νηπιαγωγείο τι δραστηριότητες κάνει το παιδάκι σου?με τους δασκάλους αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα?με τα δρομολόγια των λεωφορείων είχες ποτέ πρόβλημα ή ήταν πάνω κάτω στην ώρα που σε βόλευε?και τέλος τι ξένες γλώσσες κάνουν σε αυτό το σχολείο???σε ζάλισα αλλά έχω ξεκινήσει και το ψάχνω και θα ήθελα να ξέρω :) επίσης μου είχε πει μια γνωστή μου ότι στο συγκεκριμένο σχολείο σε βλέπουν καθαρά σαν τσέπη, αντιμετόπισες εσύ ποτέ τέτοια συμπεριφορά???α και κάτι άλλο σημαντικό!!το νηπιαγωγείο τι ώρα ξεκινάει??μην σου φανεί χαζή ερώτηση, σε κάποια που πήρα μου είπαν στις 9 και ότι αν θέλω έχουν φύλαξη 8-9 (φυσικά και το βρήκα απαράδεκτο αυτό, είπαμε να μας βάλουν το χέρι στην τσέπη αλλά μην μας περνάνε και για βλάκες!!!)

youli
08-09-09, 13:43
Το βασικό ωράριο είναι 8:30 - 13:30 και μετά κάνουν προαιρετικά δραστηριότητες μέχρι τις 15:30 (ο γιος μου φεύγει στις 13:30, δεν κάνει extra δραστηριότητες). Αν βάλεις και τη διαδρομή με το σχολικό (ανάλογα βέβαια την περιοχή που είσαι) αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινάει γύρω στις 7:15 και θα γυρίζει στις 4:15. Οι επιπλέον δραστηρίοτητες για το νηπιαγωγείο εκτός του βασικού προγράμματος (αυτό σημαίνει ότι αυτά που θα διαλέξεις θα τα κάνει αν το θέλεις από τις 13:30 μέχρι τις 15:30, γιατί πολλά από αυτά κάνουν και μέσα στο βασικό πρόγραμμα, όπως Αγγλικά, εικαστικά, γυμναστική κλπ.) είναι Αγγλικά, ORFF, πιάνο, μπαλέτο, εικαστικά, κεραμική, ενόργανη γυμναστική, κολύμβηση, αυτοάμυνα. Από το νηπιαγωγείο κάνουν Αγγλικά (και στην Α' και Β΄Δημοτικού) στην Γ΄Δημοτικού διαλέγεις σαν δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Γερμανικά. Αργότερα στο Δημοτικό μπορεί να κάνει επιπλέον και Κινέζικα, και νομίζω και Ιταλικά.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα ιδιωτικά σε βλέπουν σαν τσέπη γιατί για όλα υπάρχει και η σχετική χρέωση. Όμως το συγκεκριμένο σχολείο για μένα δεν είναι απρόσωπο, οτιδήποτε χρειαστεις μπορείς να το συζητήσεις με τις δασκάλες, ή τη διευθύντρια ή ακόμα και με τον ίδιο τον Γείτονα.
Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι σε καθορισμένες ώρες και κάνουν συγκεκριμένη διαδρομή (αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην περνάει μπροστά από την πόρτα σου αλλά σε κάποια κοντινή απόσταση, θα σου πουν όταν επισκεφτεις το σχολείο για γνωριμία), δεν είχα ποτέ πρόβλημα, μικροκαθυστερήσεις μπορεί να υπήρχαν λόγω κίνησης, αλλά ήταν γενικά ασήμαντες.
Δεν σου γράφω ποιες είναι οι δραστηριότητες του βασικού προγράμματος γιατί θα πρέπει να γράφω σελίδες. Μπορείς να μπεις στο site του σχολείου και να τις δεις.
Συμβουλή μου είναι αφού έχεις περιοριστεί στα σχολεία που αναφέρεις στον τίτλο, να τα επισκεφτείς και να δεις προσωπικά πως σου φαίνονται και πως νιώθεις στο περιβάλλον και με τους ανθρώπους που θα συναντηθείς γαι να σε ενημερώσουν. Και φυσικά να ζητήσεις τις χρεώσεις αναλυτικά (βασικό πρόγραμμα, φαγητό, σχολικό, δραστηριότητες, βιβλία, στολές, κλπ.) αλλά και τις αντίστοιχες τιμές και για το Δημοτικό, γιατί στην Α' τάξη αλλάζουν τα δίδακτρα και καλό είναι να ξέρεις τι θα στοιχίζει αν συνεχίσει το παιδί στο συγκεκριμένο σχολείο.
Αν θες οτιδήποτε άλλο μου λες.

renik
08-09-09, 16:27
σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου!!με κατατόπισες αρκετά και μου τόνισες και 2-3 πραγματάκια που δεν είχα σκεφτεί να ρωτήσω!!!ήδη πήρα σήμερα τηλ και μου είπαν κάποια ψιλοπράγματα αλλά σίγουρα θα πάω και απο εκεί να δω όταν είναι να ξεκινήσουν οι εγγραφές.αν επιτρέπεται, επειδή τις τιμές των ιδιωτικών τις έχω δει μέσα από μια σελίδα στο ίντερνετ,εσύ πάνω κάτω πόσο πληρώνεις για το νηπιαγωγείο και πόσο σου κοστίζει μετά το δημοτικό???ξέρω βέβαια πως είναι ανάλογα τι επιλέγεις εσύ για το παιδί αλλά στο περίπου.
Εν το μεταξύ ο Μάνεσης απορρίφθηκε σαν επιλογή!!πήρα τηλ και το πιάνει μια κυρία και κάνω την απλούστατη ερώτηση "από πόσο ετών παίρνετε παιδάκια στο σχολείο σας??" και η απάντηση ήταν άκρως κατατοπιστκή: "από όταν κόψουν την πάνα." Ψιλοφορτώνω εγώ και της απαντάω "δηλαδή της ξαδέρφης μου που είναι 18 μηνών και έχει κόψει την πάνα μπορεί να έρθει σε σας και να παρακολουθήσει κανονικα??" και μου λέει πως είμαι και πολύ ειρωνική από πάνω...τέλος πάντων συνεχίζω εγώ κανονικά και την ρωτάω να μου πει τουλάχιστον τι ξένες γλώσσες μπορεί να κάνει ένα παιδάκι στο σχολείο τους και εκεί με στέλνει "ΝΟΜΙΖΩ αγγλικά γαλλικά και γερμανικά" και όταν την ρώτησα από ποια τάξη μου είπε ΜΑΛΛΟΝ από την πέμπτη δημοτικού!ε δεν ήθελα αν ακούσω άλλα και φυσικά δεν παίζει να πάω από εκεί.Οπότε συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα 4 :)

youli
08-09-09, 16:53
Για το νηπιαγωγείο περίπου 8.000 το χρόνο (δίδακτρα, σχολικό, φαγητό κάθε μέρα και μια δραστηριότητα).
Το ίδιο περίπου και για το δημοτικό (δίδακτρα, σχολικό και φαγητό τρεις ημέρες). Στο δημοτικό η μελέτη (δηλαδή το να κάνουν τα περισσότερα από τα μαθήματα τους στο σχολείο είναι μέσα στο βασικό ωράριο τους και κατά συνέπεια στα δίδακτρα, στο λέω γιατί ορισμένα σχολεία το χρεώνουν extra).
Οι τιμές αυτές είναι για το σχολικό έτος όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή 11 Σεπτεμβρίου με 15 Ιουνίου, με δύο εβδομάδες διακοπές Χριστουγεννα και δύο το Πάσχα. Στην περίπτωση που δεν έχεις που να μείνει ο μικρός για τρεις μήνες το καλοκαίρι ή Χριστούγεννα / Πάσχα θα πρέπει να υπολογίσεις και το επιπλέον κόστος για κάποιο summer camp ή άλλη εναλλακτική λύση.
Επίσης να υπολογίζεις ότι είναι περίπου ? 200 το χρόνο βιβλία, γραφική ύλη κλπ. και άλλα περίπου ? 200 το χρόνο για τη στολή (συνήθως στα ιδιωτικά φοράνε φόρμες με το σήμα του σχολείου).
Καλή αναζήτηση και τα ξαναλέμε.
Πάντως έχω φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους στα υπόλοιπα 4 σχολεία (εκτός από Μάνεση) και είναι και εκείνοι πολλοί ικανοποιημένοι.

manoshyp
11-03-11, 16:30
Έχετε κάποια πρόσφατη ενημέρωση για ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ? Το πρόγραμμα IΒO τι λέεί. Ενδιαφέρομαι για τους 2 γιους για νηπιαγωγείο.

Ευχαριστώ

youli
11-03-11, 16:59
Έχετε κάποια πρόσφατη ενημέρωση για ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ? Το πρόγραμμα IΒO τι λέεί. Ενδιαφέρομαι για τους 2 γιους για νηπιαγωγείο.

Ευχαριστώ

Δες στο
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=34905&page=13
υπάρχουν πολλά πρόσφατα σχόλια που θα σε βοηθήσουν.