Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πονακια στο στηθος


Recommended Posts

τις δυο τελευταιες μερες εχω ενοχλησεις (πονακια) στο δεξι στηθος και απο σημερα και στο αριστερο..εμφανιζονατι σποραδικα και ατακτα..

αντλω μια φορα καθημερινα το πρωι πριν φυγω για τη δουλεια και μια φορα στη δουλεια (μετα απο 2,5-3 ωρες απο την προηγουμενη αντληση)..1-2 φορες την εβδομαδα μπορει να αντλησω και στο σπιτι μετα τη δουλεια αν η μικρη ειναι χορτασμενη απο πριν, τις υπολοιπες ωρες δηλαδη ολο το απογευμα, το βραδυ και στη διαρκεια της νυχτας θηλαζω κανονικα..μαλιστα την τελευταια εβδομαδα η μικρη θηλαζει αρκετα τη νυχτα ενδοιαμεσα του υπνου..

 

τα πονακια αυτα μπορει να ειναι αποτελεσμα υπερπαραγωγης? η αληθεια ειναι οτι εχω την εντυπωση οτι ναι μεν το παιδι πινει γαλα τακτικα αλλα δεν προλαβαινω να "αδειασω"..υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι αλλο? τι με συμβουλευεται να κανω?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


παρατήρησε και για τυχον κοκκινήλες ή τσούξιμο...γενικά ψηλάφιζε απαλα με τα δάκτυλα σου να δεις μήπως πετρώνει κτλ για να δουμε αν ειναι κατι ή αλλιως οπως λεει και η φακιδομύτη παραπάνω ισως ειναι αυτό το "κατεβασμα" που by the way δεν το εχω νιώσει νομιζω :)

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol:

 

Εγώ ακόμα το έχω, στο ένα στήθος όμως. Δεν είναι απαραίτητο να το έχουν όλες οι γυναίκες.

 

Αν είχε κοκκινήλες ή γρουμπουλάκια θα το καταλάβαινε. Είναι βετεράνα πλέον.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

μετα απο δυο μερες σημερα εμφανιζονται λιγοτερο τα πονακια..εντωμεταξυ η καημενη κανω τις απαραιτητες αντλησεις (μια πριν φυγω το πρωι και μια στη δουλεια) αλλα η μικρη θηλαζει πολυ τις ωρες που μαι σπιτι και περισσοτερο τελευταια τη νυχτα (απο δυο φορες πηγαμε παλι στις 3)..βεβαια ποτε δεν δειχνει πεινασμενη..μονο χαρουμενη και γελαστη και μου κανει και ναζακια στο στηθος..

η παιδιατρος μου ειπε σημερα οτι η αυξηση του νυχτερινου θηλασμου ισως προερχεται και απο ψχολογικους λογους επειδη με στερειται καποιες ωρες την ημερα, συν οτι αναπτυσεται..

κατι μου λεει πως οταν θα θελω να ξαναμεινω εγκυος θα δυσκολευτω να αποθηλασω..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι και 'γώ?

Στο μαιετήριο από την πρώτη μέρα έβαλα το μωρό στο στήθος και εκείνος θήλαζε! Με βοήθησαν και οι μαίες πολύ με τη σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!

Την τέταρτη μέρα ξύπνησα από τον πόνο στο στήθος! Είχε πρηστεί πολύ και πονούσα αφόρητα. Δεν μπορούσα ούτε τα χέρια μου να σηκώσω να βγάλω τη πυτζάμα.

Σταδιακά ο πόνος και το πρήξημο υποχώρησαν και καταφέραμε να "συνεργαστούμε" και με το μωρό και όλα πηγαίνανε καλά!

Προχθές το βράδυ που ξάπλωσα να κοιμηθώ ένιωθα το στήθος μου λίγο πρησμένο και πονούσα. Σιγά - σιγά ο πόνος γίνεται όλο και πιο δυνατός. Πονάω όπως τις πρώτες ημέρες, όχι τόσο έντονα όμως. Πονάω πολύ όταν αλλάζω μπλούζα, όταν σκύβω, ακόμα και όταν κρατάω το μωρό όρθιο στο στήθος για να ρευτεί. Επίσης πονάνε και οι θηλές μου όταν ξεκινάει το μωρό να θηλάζει για ένα λεπτό περίπου.

Είναι ελαφρώς πρησμένο το στήθος μου και όταν τελειώσει ο θηλασμός νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά για πολύ λίγο>

 

Επίσης να πώ πως δεν άλλαξε κάτι στις συνήθειές μας με το μωρό!

Τί μπορεί να συμβαίνει?

Γιατί πονάω έτσι πάλι?

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι οτι εγω στο διαστημα ολο αυτο που θηλαζω καθε φορα που ειχα πονους οπς τους περιγραφεις ηταν επειδη το μωρο αυξανε τη ζητηση σε γαλα και ο οργανισμος μου προκειμενου να ανταποκριθει εκανε παραγωγη καμια φορα μεγαλητερη και απο την τελικα απαιτουμενη..ετσι κατεληγα και εγω συχνα με στηθος πρησμενο (εως πετρα ελαχιστες φορες), γαλα να ρεει αφθονο με το παραμικρο και σαφως μεχρι να θηλασει το παιδι και να με αποσυμφορησει καπως δυσανασχετουσα απο τις ενοχλησεις..ενιοτε εχω νοιωσει και πονους στο στηθος που κρατησαν μια η δυο μερες χωρις εμφανη αιτια..αλλα τελικα μαλλον στην διαδικασια παραγωγης οφειλεται..τουλαχιστον οσο αφορα εμενα

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου prosperous! Τελικά δεν μπορώ να εξηγήσω τι ήταν αυτό που έπαθα!!

Τη 3η μέρα το πρωί στις 6 που θήλαζα το μωρό, πονούσα πολύ και στις 10 που ξαναξυπνήσαμε, είχε ξεπρηστεί και δεν πονούσα καθόλου!!

Δε μπορώ να το εξηγήσω!!!

Ελπίζω να μην ξαναγίνει!!

Και σε σένα εύχομαι να πάνε όλα καλά και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!!!!

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...