PDA

Επιστροφή στο Forum : πώς να επιλέξετε σχολή μπαλέτου


Σελίδες : [1] 2

ismeni
07-04-09, 12:19
Οι σχολες μπαλετου για να λειτουργήσουν νόμιμα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Κτηριακές και ουσιαστικές (προσόντα του σχολάρχη*).

Οι σχολές μπαλέτου παίρνουν άδεια λειτουργίας από την νομαρχία που ανήκει η περιοχή που θα ανοιχτεί η σχολή. Μηχανικοί έρχονται και ελέγχουν τον χώρο.
το ΦΕΚ γράφει ότι πρέπει να η αίθουσα διδασκαλίας να έχει ξύλινο πάτωμα, ύψος 3μ, μέγεθος 50 τετραγωνικά μέτρα, καθρεφτες ασφαλείας στους τοίχους, μπάρες στηριζόμενες με ασφάλεια στον τοίχο, 2 μπάνια, έξοδο κινδύνου κλπ κλπ. (χοντρικά)
Το πάτωμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Μπαλέτο σε μοκέτα, τσιμέντο ή πλακάκια δεν γίνεται.
ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ Η ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ, ΟΧΙ ΞΥΠΟΛΗΤΑ ΠΟΔΙΑ.
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ POINTΕS (αυτά που χορέυουμε στα δάχτυλα των ποδιών μας) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ. υπάρχουν εξεραίσεις παιδιών που τα φοράνε στα 10 ή στα 11. αυτά δεν είναι ο κανόνας. Είναι θέμα ορθοπεδικό!

Η δική μου γνώμη:
κοιτάξτε τα διπλώματα της δασκάλας. έχει δίπλωμα από ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της αθήνας ή της Θεσαλονίκης;
και επιπλέον έχει δίπλωμα teaching certificate ή diploma ή CBTS από τη Royal Academy of Dance;
δίπλωμα associate από την ISTD;
ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. δεν σημαίνει ότι δεν δέχομαι το σύστημα vaganova, όταν αυτό διδάσκεται σωστά.

κοίταξτε τον χώρο
ρωτήστε τις σπουδές της δασκάλας
τι θα μαθει το παιδί τον πρώτο χρόνο;
ζητήστε να δείτε ένα μάθημα. μπείτε στην τάξη.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
οι σχολές λατιν και τα γυμναστήρια δεν επιτρεπεται να διδάσκουν μπαλέτο (όπως και οι σχολές μπαλέτου δεν επιτρεπεται να διδάσκουν λατιν, τανγκο κλπ). Το σίγουρο είναι ότι δεν παίρνουν άδεια λειτουργίας από τις Νομαρχίες.

*προϋπηρεσία 5 χρόνια σε άλλες σχολές. διπλωμα ανωτερης επαγγελματικής σχολής χορού από ελλάδα κλπ κλπ (πλέον νομίζω δεν δίνουν άδειες να ανοιξουν σχολές μπαλετου μόνο με τίτλο σπουδών από το εξωτερικό).
αν θεωρούν οι υπεύθυνοι του forum ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η καταχώρηση, παρακαλώ διαγράψτε το.
Με αφορμή καποιες ερωτήσεις που δέχτηκα, λόγω ότι είμαι του επαγγέλματος, θεώρησα ότι είναι σωστό να ενημερώσω και τους υπόλοιπους. Αλλωστε για τα παιδιά μας πρόκειται!


Ευχαριστώ

supermama
10-04-09, 20:41
ωραιο θεμα!!μπραβο!! θελω να στειλω τη μικρη μου απο σεπτεμβρη οποτε με ενδιαφερει..ειχα παει καιγω 7 χρονια.. :) εχω ομως μια απορια! :? γιατι δε πρεπει οι σχολες που διδασκουν μπαλετο να χουν και αλλους χορους η και το αντιθετο???

ismeni
12-04-09, 22:34
για να ανοίξεις σχολή μπαλετου πρέπει να έχεις δίπλωμα ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού της Ελλάδας. Στα τρια χρόνια που σπουδάζεις μαθαίνεις μπαλετο (τεχνική και θεωρια), σύγχρονο (τεχνική και θεωρία), μουσική, ανατομία, ιστορία κ.ά. μαθήματα αλλά όχι Latin, tango κλπ. Μπορείς να διδάξεις ΜΟΝΟ αυτά που έχεις μάθεις. Ένα είανι αυτό. Δεύτερο, υποτίθεται αυτά τα μαθήματα αναφέρονται σε ενήλικες. Οι σχολές μπαλέτου κόβουν αποδείξεις χωρίς ΦΠΑ ενώ οι άλλες σχολές κοβουν αποδέιξεις με ΦΠΑ γιατί αναφέρονται σε ενήλικες. Τρίτον... για να έχουν όλοι δουλειά και να μη μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου! Τέταρτον, οι σχολές μπαλέτου ελέγχονται από τις νομαρχίες και έχουν αλλες προϋποθέσεις (οπως έχω αναφέρει). Οι σχολές latin κλπ δεν ελεγχονται από τις νομαρχιες και δεν χρειάζεται πχ ύψος άιθουσας 3μ. Οι σχολές latin Μπορούν να λειτουργούν και σε υπόγειο. Οι σχολες μπαλέτου λεει ο νόμος πρέπει να είανι 2 σκαλιά πανω από το πεζοδρόμιο.

rike
29-05-09, 12:24
Η κόρη μου 6,5 ετών πάει μοντέρνο χορό εδώ και 2 χρόνια σε γυμναστήριο που λειτουργεί τμήμα για παιδιά από 4 ετών. Είναι μια εισαγωγή στο χορό και στη ρυθμική κίνηση, ασκήσεις μοντέρνα μουσική χορογραφίες και παραστάσεις στο τέλος της χρονιάς. Το χαίρεται και της αρέσει πάρα πολύ.
Οι δασκάλες της μου λένε να τη γράψω μπαλέτο σε σχολή χορού γιατί φαίνεται να έχει δυνατότητες αλλά προβληματίζομαι για την κατάλληλη ηλικία, ώστε να μην αρχίσει σε τμήμα με μικρότερα παιδάκια ούτε να πάνε χαμένα όσα έχει κάνει ως τώρα.... αλλά και να μην τη ζορίσει κάτι που τώρα τη διασκεδάζει και την ευχαριστεί.
Εμένα με ενδιαφέρει να γυμνάζεται και να κάνει μια δραστηριότητα που περνάει καλά και δεν την καταπιέζει. Από μικρή βέβαια μου ζητούσε χορό και έτσι καταλείξαμε εκεί και είναι κάτι που το αγαπάει και της αρέσει.
Προβληματίζομαι λοιπόν να συνεχίσει εκεί με μοντέρνο χορό (στα μεγαλύτερα τμήματα τα παιδάκια κάνουν πιο δύσκολες χορογραφίες και παραστάσεις στο τέλος που είναι και η μεγάλη τους χαρά) ή να στη γράψω σε σχολή χορού;

Μέχρι ποια ηλικία έχω περιθώριο να τη γράψω μπαλέτο ώστε να μπει σε ένα τμήμα που να είναι με την ηλικία της;
Νομίζω ότι και στις σχολές μπαλέτου ξεκινάνε από βασικά πράγματα και τα μικρά παιδάκια δεν κάνουν κάτι φοβερό.

Από ποια ηλικία αρχίζει αυτό που λέμε.. κλασικός χορός - μπαλέτο;
Αν την αφήσω ακόμα ένα χρόνο στο μοντέρνο χορό και πάει μπαλέτο 8 είναι οκ; ή θα είναι ήδη αργά;

ismeni
31-05-09, 11:33
αγαπημένη μου rike
χαίρομαι που έθεσες τέτοιο ζήτημα. όπως έχω ξαναπεί τα γυμναστήρια ΔΕΝ επιτρέπεται να έχουν μοντέρνο ή μπαλέτο ή οποιοδήποτε είδος χορού. είναι ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (γυμναστική). κι αυτό γιατί ΔΕΝ έχουν τις υποδομές και ίσως τις κατάλληλες δασκάλες. ανεξάρτητα αν τα παιδιά περνάνε καλά ή όχι... η δασκάλα πρέπι να είανι η κατάλληλη (δυστυχώς στη γυμναστική ακαδημία, κάνοντας μερικά εξάμηνα μοντέρνο χορό, παίρνουν ειδικότητα. δεν είναι έτσι όμως... Με μερικά εξάμηνα παιδιατρικής γίνεσαι παιδίατρος;) τελος πάντων...
το σημαντικό είανι να προχωρήσει όσο καλύτερα και σωστότερα είναι το παιδί, να μάθει σωστά πράγματα χωρίς τραυματισμούς σε κατάλληλο περιβάλλον. πες μου σε ποια περιοχή μένεις να μπορέσω να σου συστήσω καποια σχολή μπαλέτου που θα διδαχθεί (θα ΜΑΘΕΙ) μπαλέτο και μοντέρνο που της αρέσει τόσο πολύ. Αφού στο συστήσανε και από το γυμναστήριο... μάλλον κόβει το ματι τους.
μην σκεφτείς να την αφήσει ακόμη ένα χρόνο, μετά θα δυσκολευτεί και ίσως τσινίσει. ίσως μετά τη βάλουνε με μικρότερα ηλικίας παιδιά για να καλύψει τον χρονο που έχασε. και πάλι και τώρα, αν τη βάλουν με πιο μικρά παιδιά... ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ θα είναι. είμαι σίγουρη ότι η δασκάλα θα καταλάβει από την αρχή αν τραβάει το παιδί.
εμένα η σχολή μου είναι στον βύρωνα. αν έρθει ένα παιδί γ' δημοτικού που δεν έχει κάνει μπαλέτο ποτέ, θα το δοκιμάσω πρωτα με τα παιδιά της α' δημοτικού. κι αυτό γιατί η "ύλη" για τα παιδιά της γ' δημοτικού είναι πιο προχωρημένη. θα δυσκολευτεί και μετά θα σταματήσει. πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε, γιατί ο χορός είανι διασκέδαση. καλύτερα λοιπόν να είναι με μικρότερα και καλύτερη παρα να τρέχει να προλάβει τα άλλα. για το ίδο το παιδί θα είανι καλύτερα!!!! σκέφτομαι πάντα το παιδί, να είναι χαρούμενο και να περνάει καλά.
φαντάσου ένα παιδί να το βάλεις κατ' ευθείαν στην τρίτη δημοτικού του σχολείου, χωρίς να έχει κανει α' και β'. γίνεται; έτσι είναι και στο μπαλετο όσο και περίεργο να ακούγεται. γιατί υπάρχει μια σειρά ασκήσεων- βημάτων που είναι αλυσίδα. δεν μπαίνουν τα παιδιά στην τάξη και απλώς... κάνουν μπαλετο. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ μπαλετο.
είμαι στη διάθεσή σου... στείλε μου πμ

ismeni
31-05-09, 11:40
πολλές συνforumίτισσες κατα καιρούς με έχουν ρωτήσει πολλά πράγματα γύρω από μπαλέτο, μοντερνο, χορό, σχολές μπαλετου κλπ θα ΄θελα να σας παρακαλέσω...
να μου στέλνετε πμ.
αυτόν τον καιρό, λόγω της προετοιμασίας της παράστασης της Σχολής μου, δεν μπαίνω πολύ στο Forum και χάνω τις μέρες και τις απορίες σας. Έτσι μπορεί να φανεί ότι δεν απαντάω, ότι αγνοώ.
Καλύτερα θα είναι να μου στέλνετε πμ. Θα είμαι πιο γρήγορη και ... αποτελεσματική.
Αν σας ενδιαφέρει... η παράσταση της Σχολής είναι 20 και 21 Ιουνίου στο θέατρο CORONET, στις 7μ.μ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλες και περισσότερο αυτές που άκουσαν τη συμβουλή μου και είναι ευχαριστημένες στη σοχλή που τους σύστησα.

elachl
06-06-09, 10:26
ισμηνη μου καλημερα!μολις μου εφερε ο κουριερ ενα πακετακι και ηταν τα ντιβιντι σου!ανυπομωνω να παω σπιτι να τα δω!ευχαριστω πολυ.θα σου γραψω εντυπωσεις.να εισαι καλα!

ismeni
08-06-09, 15:06
δώσε βάση στα "κινεζάκια" της παράστασης του σαββάτου 2007 και στο πρώτο τμήμα με τα βεραμάν στην open class σαββάτου 2008. αυτές είανι οι ηλικίες των παιδιών μας. 3-3,5-4 το πολύ.
καλή διασκέδαση!

elachl
08-06-09, 18:20
εσυ εισαι η κοπελα με τα μαυρα?πες μου ποια εισαι να σε δω βρε.

ismeni
08-06-09, 23:00
στα dvds του 2007, αν υπάρχω, είαμι στο τέλος μετά τις υποκλίσεις, αυτή με την "κοιλιά". στα dvds του 2008, βγαίνω στο τέλος και μοιράζω τα ενδεικτικά στα παιδιά, φοράω κάτι πορτοκαλί-μπεζ.
με βλέπεις;;;;;

chalexandra
27-08-09, 07:51
σε παρακαλώ μπορείς να μου προτείνεις σχολή μπαλέτου στην περιοχή κάτω πατήσια ,άγιος νικόλαος, η κορούλα μου είναι 4 ετών.

ismeni
27-08-09, 09:47
σε παρακαλώ μπορείς να μου προτείνεις σχολή μπαλέτου στην περιοχή κάτω πατήσια ,άγιος νικόλαος, η κορούλα μου είναι 4 ετών.

καλημέρα
στα κάτω πατήσια υπάρχει η σχολή της Άννας Πέτροβα (Προμηθέως 19-21, 210-2234921, στο ύψος του σταθμού του ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια).
επίσης
"ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΝΤΙΑΝΑ" - ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΑΓ.ΜΕΛΕΤΙΟΥ 56 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.8663249, 210.8663549
"ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΝΙΚΗ" ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗ: ΙΑΛΕΜΟΥ 24 - ΠΑΤΗΣΙΑ ΤΗΛ: 210.2911135, 2932894
"ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ ΣΟΝΙΑ" - ΜΠΕΛΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ: 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 144 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.8231319
ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70 - ΣΕΠΟΛΙΑ ΤΗΛ: 210.5127230
μόλις γυρισω αθήνα, θα κοιτάξω τη "λιστα" μου και θα σου προτείνω κι άλλες.

chalexandra
27-08-09, 17:24
σ'ευχαριστώ πολύ θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για της Βανδώρου που ειναι στην Αλκαμένους στον Άγιο Νικόλαο;

ismeni
28-08-09, 09:13
είναι σχολή πολλών χρόνων εμπειρίας. και αυτή και ο αντρας της είναι καταξιωμένοι στον χωρο αυτό. τα πράγματα όμως εχουν προχωρήσει και δεν ξέρω πόσο εμπειρία εχουν και τι δασκάλες εχουν για τα τμήματα των παιδιών. είναι κάποια κοπέλα με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για διδασκαλία μικρων τάξεων ή κάποια που διδάσκει χρόοοοονια μωρά και έχει κουραστεί;
εγώ κυρίως γνωρίζω δασκάλες και σχολές που διδάσκουν το αγγλικό σύστημα διδασκαλίας με εξαίρεση κάποιες φιλες που διδάσκουν το ρώσσικο.
θα επιμείνω στις προτάσεις μου, για σιγουριά!

Renalia
30-08-09, 18:22
Ismeni Καλησπέρα. Πολύ σημαντικά αυτά που λες για τις σχολές μπαλέτου. Θα ήθελα και μένα σε παρακαλώ να μου προτείνεις μία σχολή χορού στο Π. Ηράκλειο Αττικής ή Λυκόβρυση. Έχω ένα κοριτσάκι κλείνει τα 4 το Δεκέμβριο και πέρσυ δεν την παίρνανε λόγω ηλικίας. Της αρέσει πολύ ο χορός ειδικά το κλασσικό μπαλέτο αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μικρή ακόμη.

ismeni
30-08-09, 21:26
Ismeni Καλησπέρα. Πολύ σημαντικά αυτά που λες για τις σχολές μπαλέτου. Θα ήθελα και μένα σε παρακαλώ να μου προτείνεις μία σχολή χορού στο Π. Ηράκλειο Αττικής ή Λυκόβρυση. Έχω ένα κοριτσάκι κλείνει τα 4 το Δεκέμβριο και πέρσυ δεν την παίρνανε λόγω ηλικίας. Της αρέσει πολύ ο χορός ειδικά το κλασσικό μπαλέτο αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μικρή ακόμη.

καλησπέρα
ευχαριστώ που με ρωτάς.
Λοιπόν... στη Λυκόβρυση είναι μια πολύ καλή σχολή της Ελισάβετ Γεωργούδη, Πλαστήρα και Παπαναστασίου 210-2832883

Πού είχες ρωτήσει πέρυσι και δεν τη πήρανε;

Όταν πας στην Ελισάβετ, πες της από εμένα.
Καλό βράδυ

ΚΑΤΙΑ #
30-08-09, 22:22
καλησπέρα!!
θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: είναι σωστό να διαβάζουμε εμείς οι μαμάδες τα παιδιά μας (κυρίως όταν είναι στο δημοτικό); ή θα φθείρεται η σχέση μας; αν έχουμε την υπομονή δε θα είναι ωραία να καθόμασταν μαζί και να τους εξηγήσουμε τα δύσκολα σημεία, να τα κατευθύνουμε στο σωστό τρόπο διαβάσματος ή να τα εξετάζουμε έστω;
θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με το θέμα αυτό, που με προβληματίζει. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ντέμπορα
31-08-09, 01:36
Γειά σου Ισμήνη,

εγώ έχω ένα κοριτσάκι 3 ετών. Μήπως μπορείς να μου πεις κάποια καλή σχολή μπαλέτου στα Άνω Πατήσια?

:?:Πιστεύεις ότι είναι καλή ηλικία για να ξεκινήσει ή είναι πολύ μικρή?
Της αρέσει να βλέπω τη μπάρμπι να χορεύει και όλη μέρα χοροπηδάει μέσα στο σπίτι "χορεύοντας " τη λίμνη των κύκνων. Έτσι σκέφτηκα πως ίσως θα ήταν καλό να ξεκινούσε να πηγαίνει σε μία σχολή για να μαθαίνει και να να περνάει και ευχάριστα την ώρα της.

:?:Το άλλο που θέλω να σε ρωτήσω είναι σχετικά με το ύψος. Επειδή για την ηλικία της είναι ψηλό παιδάκι και επειδή και μεις είμαστε ψηλοί οπότε μάλλον θα ψηλώσει και εκείνη αρκετά τα επόμενα χρονια αυτό θα έχει κάποια επίπτωση στο χορό? Επειδή παλιώτερα έλεγαν πως οι ψηλές δεν κάνουν για μπαλέτο ισχύει αυτό ?

Σε ευχαριστώ πολύ

ismeni
31-08-09, 09:29
καλησπέρα!!
θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: είναι σωστό να διαβάζουμε εμείς οι μαμάδες τα παιδιά μας (κυρίως όταν είναι στο δημοτικό); ή θα φθείρεται η σχέση μας; αν έχουμε την υπομονή δε θα είναι ωραία να καθόμασταν μαζί και να τους εξηγήσουμε τα δύσκολα σημεία, να τα κατευθύνουμε στο σωστό τρόπο διαβάσματος ή να τα εξετάζουμε έστω;
θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με το θέμα αυτό, που με προβληματίζει. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

δεν ξέρω τι ηλικία είανι το παιδί σου.
οι δασκάλες της α' δημοτικού δίνουν οδηγίες στους γονείς και καμιά φορά και των μεγαλύτερων τάξεων.
επειδή οι δασκάλες τα λενε με διαφορετικό τρόπο, συνήθως προτέινουν στους γονείς να ακολουθούν το δικό τους τρόπο για να μη μπερδέυεται το παιδί.
οι γονείς πρέπει να κατευθυνουν τα παιδιά τους στον τρόπο διαβάσματος. όταν φτάσει ε΄να παιδί δ' δημοτικού συνήθως ξέρει πώς να "μάθει απ' έξω" την ιστορία. η καθοδήγηση λογικά δίνεται από το σχολέιο.
οι δάσκαλοι ξέρουν ότι πολλοί γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους, είτε δεν θέλουμ είτε γιατί δεν είανι σπίτι, οπότε τα λενε εκείνοι στα παιδιά.

ismeni
31-08-09, 09:58
καλημέρα και σ' ευχαριστώ που με ρωτάς
στα άνω πατήσια είναι η σχολή της ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ, ΙΑΛΕΜΟΥ 24, ΤΗΛ: 210.2911135, 2932894
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ σχολή
επίσης τέρμα Πατησίων είανι της ΤΡΙΠΟΥ
πιστέυω ότι είναι καλά να ξεκινήσετε φέτος μπαλέτο. βέβαια τα πρώτα μαθήματα είναι μουσικοκινητικής αγωγής και ρυθμικής (με την έννοια του ρυθμού).
δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασια το ύψος. εγώ είμαι 1,72. ούτε μένουν κοντά τα παιδιά που ασχολούνται με το μπαλέτο, ούτε εμποδίζει το ύψος. ΟΤΑΝ και ΑΜΑ εξελιχθεί και γίνει χορεύτρια, τότε θα πρέπει να βρει πιο ψηλό από εκείνη παρτενέρ!
είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο
Ισμήνη

Ντέμπορα
31-08-09, 10:14
Αγαπητή Ισμήνη καλημέρα,

σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Αν σε χρειαστώ κάτι θα επικοινωνήσω μαζί σου.
Καλό Φθινόπωρο

ismeni
31-08-09, 14:26
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=25288&page=4

ismeni
31-08-09, 14:27
σ'ευχαριστώ πολύ θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για της Βανδώρου που ειναι στην Αλκαμένους στον Άγιο Νικόλαο;

ψηφίζω
αγγελική ανδρικοπούλου, κουρτίζου και κοζάκη 4
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=25288&page=4

Ντέμπορα
31-08-09, 17:51
Αγαπητή Ισμήνη,

επειδή βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα με το μπαλέτο σήμερα κοίταξε διαφορα που έχεις γράψει σε πολλές στήλες αυτού του FORUM.
Στην απάντηση σου μου προτείνεις την σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ως πάρα πολύ καλή και αυτό είναι μεγάλο ευτύχημα να έχω κοντά μου μια τόσο καλή σχολή
Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι προτιμάς το σύστημα του Royal Colleage. H σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ αυτό το σύστημα έχει ή το ρ'ώσικο και γιατί την θεωρείς καλή ?
Μπορείς να μου πεις κάποιες βασικές διαφορές των συστημάτων αυτών για να καταλάβω γιατί δεν είμαι καθόλου σχετική με το θέμα?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:razz:

ΜΑΤΑ
31-08-09, 21:20
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ?

ismeni
01-09-09, 11:12
Αγαπητή Ισμήνη,

επειδή βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα με το μπαλέτο σήμερα κοίταξε διαφορα που έχεις γράψει σε πολλές στήλες αυτού του FORUM.
Στην απάντηση σου μου προτείνεις την σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ως πάρα πολύ καλή και αυτό είναι μεγάλο ευτύχημα να έχω κοντά μου μια τόσο καλή σχολή
Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι προτιμάς το σύστημα του Royal Colleage. H σχολή ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ αυτό το σύστημα έχει ή το ρ'ώσικο και γιατί την θεωρείς καλή ?
Μπορείς να μου πεις κάποιες βασικές διαφορές των συστημάτων αυτών για να καταλάβω γιατί δεν είμαι καθόλου σχετική με το θέμα?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:razz:

η σχολή της κονταξάκη είναι εκτός από ερασιτεχνική και επαγγελματική σχολή . η ίδια η κονταξάκη διδασκε χρόνια ρώσσικο σύστημα με πολύ καλά αποτελέσματα-επιτυχίες. η ίδια κάποια στιγμή δίδασκε στη σχολή της το αγγλικό σύστημα Royal Academy of Dance www.rad.org.uk Το μπαλέτο είναι ενα. το πώς όμως θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είανι θέμα συστήματος και δασκάλου. η ίδια η κονταξάκη δίδασκε και διδάσκει και τα δύο πολύ σωστά.
με την κόρη της Νικολέτα είμαστε μια ηλικία και παρακολουθούμε πολλά χρόνια τα ίδια σεμινάρια. εχει το ελληνικό δίπλωμα ανωτερης επαγγελματικής σχολής χορού και το Teaching Diploma της Royal Avademy of Dance (σημαίνει ότι η RAD την αναγνωρίζει σαν δασκάλα και της έχει επιτρέψει να διδάσκει το σύστημα και να βάζει παιδιά για εξετάσεις). Αυτό γίνεται μετά εξετάσεις και 3ετή παρακολούθηση της προόδου της δασκάλας και των μαθητριών της από την Ακαδημία.

Κάπου θα βρεις ότι έχω γράψει για την "ύλη" που εχει το αγγλικό συστημα.

Ότι άλλη απορία έχεις, είμαι στη διάθεσή σου.
Ευχαριστώ

ismeni
01-09-09, 11:13
πιστεύω ότι οι καλύτερες δασκάλες είανι αυτές που γνωρίζουν και τα δυο συστήματα. Όχι ότι αυτές που ξέρουν μονο αγγλικό, δεν είναι;

ismeni
01-09-09, 11:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ?

δεν ξέρω αν σε βολευει ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70,ΤΗΛ: 210.5127230
θα κοιτάξω για πετρούπολη-πετρούπολη
εχεις δει εσύ κάποια στη γειτονιά σου;

Γλύκα
01-09-09, 11:19
ισμήνη μου καλημέρα είχαμε μιλήσει και παλιότερα για τη ρυθμική και την ενόργανη...η κόρη μου 6 χρονών πήγαινε ένα χρόνο ενόργανη αλλά μετά και τη συζήτηση που είχα μαζί σου αλλά και με τα άλλα κορίτσια αποφάσισα να τη στείλω φέτος ρυθμική...το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω το τηλέφωνο της ΓΕΛ(Γυμναστική Ένωση Λάρισας) όσο κι αν έχω ψάξει, γιατί έχουν αλλάξει και τα τηλέφωνα,..ούτε στο ιντερνετ έχω βρει κάτι...τι στο καλό να θες να πας το παιδί σου και να μην μπορείς να βγάλεις άκρη
μήπως μπορείς να με βοηθήσεις εσύ...ξέρω φυσικά ότι δεν είναι ακριβώς το στοιχείο σου αλλά πάσα βοήθεια δεκτή ...κορίτσια κι οι υπόλοιπες βοηθήστε αν κάτι ξέρετε...

ismeni
01-09-09, 11:32
ισμήνη μου καλημέρα είχαμε μιλήσει και παλιότερα για τη ρυθμική και την ενόργανη...η κόρη μου 6 χρονών πήγαινε ένα χρόνο ενόργανη αλλά μετά και τη συζήτηση που είχα μαζί σου αλλά και με τα άλλα κορίτσια αποφάσισα να τη στείλω φέτος ρυθμική...το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω το τηλέφωνο της ΓΕΛ(Γυμναστική Ένωση Λάρισας) όσο κι αν έχω ψάξει, γιατί έχουν αλλάξει και τα τηλέφωνα,..ούτε στο ιντερνετ έχω βρει κάτι...τι στο καλό να θες να πας το παιδί σου και να μην μπορείς να βγάλεις άκρη
μήπως μπορείς να με βοηθήσεις εσύ...ξέρω φυσικά ότι δεν είναι ακριβώς το στοιχείο σου αλλά πάσα βοήθεια δεκτή ...κορίτσια κι οι υπόλοιπες βοηθήστε αν κάτι ξέρετε...

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Περικλέους 13
2410 231356,289758
2410 229876

η δασκάλα που έχω στη σχολή διδάσκει και σε εναν σύλλογο ρυθμικής. θέλεις να την ρωτήσω τη γνώμη της για τη ΓΕΛ;
είναι σκληρά τα πράγματα στη ρυθμική...

θυμησέ μου, γιατί δεν κάνετε μπαλέτο;

ismeni
01-09-09, 12:19
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ Ή ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ?

το Ίλιον σε βολεύει;
ΛΑΔΑ ΜΑΙΡΗ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 5, ΤΗΛ: 210.2626814 (!) και
ΑΛΕΚΑ ΘΩΜΑΙΔΗ 6932906388

Γλύκα
01-09-09, 12:22
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Περικλέους 13
2410 231356,289758
2410 229876

η δασκάλα που έχω στη σχολή διδάσκει και σε εναν σύλλογο ρυθμικής. θέλεις να την ρωτήσω τη γνώμη της για τη ΓΕΛ;
είναι σκληρά τα πράγματα στη ρυθμική...

θυμησέ μου, γιατί δεν κάνετε μπαλέτο;

σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις..αυτά τα τηλέφωνα δυστυχώς δεν ισχύουν, ούτε η διεύθυνση...ναι αν μπορείς ρώτησε τη δασκάλα που λες...
"είναι σκληρά τα πράγματα στη ρυθμική...":τι εννοείς;
τώρα έχει κολλήσει με τη ρυθμική, τις κορδέλες και το στεφάνι..θέλει πολύ να το δοκιμάσει...

ismeni
01-09-09, 12:38
σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις..αυτά τα τηλέφωνα δυστυχώς δεν ισχύουν, ούτε η διεύθυνση...ναι αν μπορείς ρώτησε τη δασκάλα που λες...
"είναι σκληρά τα πράγματα στη ρυθμική...":τι εννοείς;
τώρα έχει κολλήσει με τη ρυθμική, τις κορδέλες και το στεφάνι..θέλει πολύ να το δοκιμάσει...

αααα δεν το ήξερα...
τη δασκάλα μου θα τη δω την άλλη δευτέρα, στις 7 του μήνα. αν δεν βιάζεσαι...
εννοώ ότι όλες οι προπονήτριες επειδή πρέπει να στείλουν παιδιά σε αγώνες, πιέζουν τις αθλήτριες να βγάλουν αποτέλεσμα. υπάρχουν σύλλογοι που "χαστουκίζουν" τα παιδιά αν δεν πάνε καλά σε κάποια προπόνηση. είανι πολλές οι ώρες προπόνησης γιατί πρέπι να βγάλουν αποτέλεσμα.
δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά στις μικρες ηλικίες. μη σε πάρω στο λαιμό μου.

απλώς ελεγξε το... ρώτησε και άλλους γονείς... δες κάποια προπόνηση... μπες στο γήπεδο

Γλύκα
01-09-09, 12:41
αααα δεν το ήξερα...
τη δασκάλα μου θα τη δω την άλλη δευτέρα, στις 7 του μήνα. αν δεν βιάζεσαι...
εννοώ ότι όλες οι προπονήτριες επειδή πρέπει να στείλουν παιδιά σε αγώνες, πιέζουν τις αθλήτριες να βγάλουν αποτέλεσμα. υπάρχουν σύλλογοι που "χαστουκίζουν" τα παιδιά αν δεν πάνε καλά σε κάποια προπόνηση. είανι πολλές οι ώρες προπόνησης γιατί πρέπι να βγάλουν αποτέλεσμα.
δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά στις μικρες ηλικίες. μη σε πάρω στο λαιμό μου.

απλώς ελεγξε το... ρώτησε και άλλους γονείς... δες κάποια προπόνηση... μπες στο γήπεδο

σ' ευχαριστώ πολύ!!

Renalia
01-09-09, 13:40
Ευχαριστώ πολύ ismeni για την πληροφορία. Τη σχολή Γεωργούδη την έχω δει είναι πολύ κοντά. Μου έχουν πει και καλά λόγια. Είχα ρωτήσει πέρσυ στη Γαλατοπούλου αλλά και στη Μαριάνοβα - Τράστα στην Κηφισιά και δεν την παίρνανε (επειδη με ρωτάς) αλλά εκτός αυτού μου πέφτει φέτος μακριά επειδή δεν θα έχω το αμάξι για λίγους μήνες.
Ευχαριστώ και πάλι

ismeni
01-09-09, 13:54
Ευχαριστώ πολύ ismeni για την πληροφορία. Τη σχολή Γεωργούδη την έχω δει είναι πολύ κοντά. Μου έχουν πει και καλά λόγια. Είχα ρωτήσει πέρσυ στη Γαλατοπούλου αλλά και στη Μαριάνοβα - Τράστα στην Κηφισιά και δεν την παίρνανε (επειδη με ρωτάς) αλλά εκτός αυτού μου πέφτει φέτος μακριά επειδή δεν θα έχω το αμάξι για λίγους μήνες.
Ευχαριστώ και πάλι

την γαλατοπούλου νομίζω δεν την ξέρω. η μοριάνοβα-τράστα...φανταστική! αλλά νομίζω πανάκριβη; η γεωργούδη πόσο έχει τα δίδακτρα. ξέρεις;

Ντέμπορα
01-09-09, 14:22
Ισμήνη καλημέρα και καλό μήνα. Σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση .

Renalia
01-09-09, 14:33
Η Γεωργούδη έχει 50 την εγγραφή και μετά 720 το χρόνο - 10% αν τα προπληρώσεις δηλαδή σου χαρίζουν ένα μήνα (καλό!) , ειδάλλως 72 το μήνα, δεν ξέρω τίποτα απο αυτά, τα θεωρείς ακριβά; Η Μαριάνοβα είναι πιό ακριβή; δεν θυμάμαι πόσο μου είχαν πει.

ismeni
01-09-09, 14:37
Η Γεωργούδη έχει 50 την εγγραφή και μετά 720 το χρόνο - 10% αν τα προπληρώσεις δηλαδή σου χαρίζουν ένα μήνα (καλό!) , ειδάλλως 72 το μήνα, δεν ξέρω τίποτα απο αυτά, τα θεωρείς ακριβά; Η Μαριάνοβα είναι πιό ακριβή; δεν θυμάμαι πόσο μου είχαν πει.

η τράστα νομίζω είνια πιο ακριβή αλλά και για τη δική μου περιοχή το €72 είναι πολλά. είπαμε ανάλογα με την περιοχή και τα λειτουργικά έξοδα της σχολής. είανι πολύ καλή κοπέλα η ελισάβετ και είναι καλά τα δίδακτρα.
το φθηνό δεν είναι πάντα καλό.

rike
01-09-09, 16:03
Τα 72 μου ακούγονται μια χαρά αφού και τα 80 στη σχολή Ματέυ μου φάνηκαν νορμαλ... μετά τα 1.200 για λιγότερο από 10 μήνες που άκουσα σε γνωστή σχολή στο Μαρούσι!
Αλήθεια στην Μοριάνοβα αν ξέρει κάποιος ας μας πει πόσο έχουν το μήνα. Θα προσπαθήσω να ρωτήσω κι εκεί από περιέργεια.... παρόλο που μου πέφτει πιο μακρυά.

ismeni
01-09-09, 17:36
Τα 72 μου ακούγονται μια χαρά αφού και τα 80 στη σχολή Ματέυ μου φάνηκαν νορμαλ... μετά τα 1.200 για λιγότερο από 10 μήνες που άκουσα σε γνωστή σχολή στο Μαρούσι!
Αλήθεια στην Μοριάνοβα αν ξέρει κάποιος ας μας πει πόσο έχουν το μήνα. Θα προσπαθήσω να ρωτήσω κι εκεί από περιέργεια.... παρόλο που μου πέφτει πιο μακρυά.

πριν από περίπου 7 χρόνια τα πρωτάκια τα είχε €80(???)
τώρα με την οικονομιή κρίση...ποιος ξέρει;

rna
01-09-09, 20:13
Συγγνώμη κορίτσια, αλλά αυτά τα 1200 ευρώ μου ακούγονται υπερβολικά όταν μιλάμε για 3 και 4 ετών μωρά και μιλάμε για 2 φορές μάθημα τη βδομάδα.... Δεν ξέρω βέβαια την ποιότητα της συγκεκριμένης σχολής στην οποία αναφερθήκατε και ίσως πραγματικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες να δικαιολογούν αυτά τα δίδακτρα...

Από άλλες μαμάδες με τις οποίες έχω μιλήσει, έχω την εντύπωση ότι στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας τα δίδακτρα κυμαίνονται από 40- 60 ευρώ το μήνα. Στην σχολή που στέλνω τη μικρή μου ήταν περίπου 50 ευρώ το μήνα πέρσι (για τα μικρά μιλάμε πάντα, γιατί τα μεγαλύτερα έχουν υψηλότερα δίδακτρα τα οποία δεν γνωρίζω ακριβώς) Η Ισμήνη θα γνωρίζει καλύτερα το θέμα των διδάκτρων, αλλά υποθέτω ότι επειδή είναι ελεύθερη αγορά ο κάθε επιχειρηματίας διαμορφώνει όπως εκείνος θέλει τις τιμές του, γι' αυτό υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις τιμών από σχολή σε σχολή...

Agelina
01-09-09, 21:36
Γεια σας,
Είμαι καινούργια και είχα ρωτήσει πριν λίγες μέρες με email τη σχολή της Μοριανοβα-Τράστα σχετικά με τα δίδακτρα και μου είχαν απαντήσει από 80-130 ευρώ!

Zaxarw
05-09-09, 21:36
Καλησπερα!Τι γνωμη εχετε για τη σχολη του φωκα ευαγγελινου?Η κορη μου θελει να ασχοληθει επαγγελματικα με το χορο.εκει κανουν το συστημα royal academy k thn sxolh thn proteine enas filos.ti moy proteinete?uparhei kapoia sxolh sthn Agia PAraskeyh gia thn opoia na ehete akousei? h genika se allh perioxh arkei na mporei na vgei apo kei daskala xorou?asxoleitai apo mikrh alla logw spoudwn den to prohwrhse se epipedo epaggelmatiko k twra to psaxnei.sas euharistw!

ismeni
06-09-09, 08:34
Καλησπερα!Τι γνωμη εχετε για τη σχολη του φωκα ευαγγελινου?Η κορη μου θελει να ασχοληθει επαγγελματικα με το χορο.εκει κανουν το συστημα royal academy k thn sxolh thn proteine enas filos.ti moy proteinete?uparhei kapoia sxolh sthn Agia PAraskeyh gia thn opoia na ehete akousei? h genika se allh perioxh arkei na mporei na vgei apo kei daskala xorou?asxoleitai apo mikrh alla logw spoudwn den to prohwrhse se epipedo epaggelmatiko k twra to psaxnei.sas euharistw!

καλημέρα zaxarw
θα 'θελα να μου πεις πόσο χρονων είνια η κόρη σου. η σχολή του Ευαγγελινού ΔΕΝ είναι επαγγελαμτική.
Για να γίνεις δασκάλα μπαλετου, πρεπει να εχεις τελειώσει το σχολείο. Κανεις το καλοκαίρι μαθήματα μπαλετου, σύγχρονου και αυτοσχεδιασμού (προετοιμασία το λέμε) σε μία επαγγελματική σχολή και το σεπτέμβριο είανι οι εξετάσεις σε επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού που θα τις επιτρέψουν να γραφεί σε ανώτερη επαγγελματική σχολή. Στην Αθήνα, εκτος από την Κρατική, υπάρχουν και 5-6 ιδιωτικές http://www.yppo.gr/6/g6442.jsp
Απο τα λεγόμενά σου κατάλαβα ότι ήδη έχει τελειώσει το σχολείο... η γνώμη μου είναι να διαλέξει μία επαγγελματική σχολή (και αν θες μπορώ να οσυ προτείνω σε ποια να παει), να ξεκινήσει μαθήματα στο προεπαγγελματικό τμήμα και όταν θεωρήσουν οι δάσκαλοί της ότι είανι ετοιμη, να δώσει για να εισαχθεί στο Επαγγελματικό.
Αν όμως εχει αφήσει ολλά χρόνια το μπαλέτο ίσως δυσκολευτεί στο προεπαγγελαμτικό τμήμα. Τότε θα έλεγα να γραφτεί αρχικά σε ερασιτεχνική σχολή, να μιλήσετε με τη δασκάλα το τι θέλει και όταν είναι έτοιμη η δασκάλα θα της πει να προχωρήσει για επαγγελματικό. σε ποια σχολή πήγαινε μικρή και για πόσα χρόνια;

ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
08-09-09, 09:24
Καλημέρα εχω μαι κορούλα 2 χρονών και σκευτομαι απο του χρόνου να την βάλω σε σχολή χορού, είναι καλή ηλικία;Στον Πειραια - Κερατσίνι ξέρεις κάποια σχολή να μου προτίνεις;

ismeni
08-09-09, 09:40
Καλημέρα εχω μαι κορούλα 2 χρονών και σκευτομαι απο του χρόνου να την βάλω σε σχολή χορού, είναι καλή ηλικία;Στον Πειραια - Κερατσίνι ξέρεις κάποια σχολή να μου προτίνεις;

καλημέρα Κωνσταντίνα
τα 3 είναι πολύ καλή ηλικία να ξεκινήσει. κάνε μία βόλτα στη γειτονιά σου και πες μου ποιες σχολές εχετε εκεί γύρω. η περιοχες κερατσίνι-δραπετσώνα-πειραιας είναι δύσκολες.
εφ' όσον το σκέφτεσαι για του χρόνου, έχουμε καιρό μπροστά μας.
αυτές τις δύο ξέρω ότι υπάροχυν, όχι προσωπικά τις κοπέλες, αλλά ούτε τι δουλειά κάνουν με τα παιδιά

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 398 - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΛ: 210.4326454ΣΠΙΝΟΥΛΑ ΒΑΝΤΑ: ΣΠΑΡΤΗΣ 1 & ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΛ: 210.4635803

olganantina
09-09-09, 13:04
KALISPERA ISMINI!!
TO KORITSAKI MOY EINAI 2 ETWN AKRIVWS! EXEI FOVERI KLISI STON XORO KAI TIN MOYSIKI.EXEIS NA MOY PROTEINEIS KATI GIA AYTI TIN ILIKIA???? OLA OSA VRISKW EINAI APO 3-4 KAI ANW..

olganantina
09-09-09, 13:06
KALISPERA ISMINI!!
TO KORITSAKI MOY EINAI 2 ETWN AKRIVWS! EXEI FOVERI KLISI STON XORO KAI TIN MOYSIKI.EXEIS NA MOY PROTEINEIS KATI GIA AYTI TIN ILIKIA???? OLA OSA VRISKW EINAI APO 3-4 KAI ANW..

ismeni
09-09-09, 13:37
KALISPERA ISMINI!!
TO KORITSAKI MOY EINAI 2 ETWN AKRIVWS! EXEI FOVERI KLISI STON XORO KAI TIN MOYSIKI.EXEIS NA MOY PROTEINEIS KATI GIA AYTI TIN ILIKIA???? OLA OSA VRISKW EINAI APO 3-4 KAI ANW..

σαν τι θα ήθελες;
για μπαλέτο είναι μικρη, από τα 2,5 δεχομαι εγώ στη σχολή.
αυτό που λένε για το ωδείο του νακα; διαβασα κάτι στις πρηγούμενες σελίδες, ρίξε μια ματιά.

ismeni
09-09-09, 13:47
ισμήνη μου καλημέρα είχαμε μιλήσει και παλιότερα για τη ρυθμική και την ενόργανη...η κόρη μου 6 χρονών πήγαινε ένα χρόνο ενόργανη αλλά μετά και τη συζήτηση που είχα μαζί σου αλλά και με τα άλλα κορίτσια αποφάσισα να τη στείλω φέτος ρυθμική...το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω το τηλέφωνο της ΓΕΛ(Γυμναστική Ένωση Λάρισας) όσο κι αν έχω ψάξει, γιατί έχουν αλλάξει και τα τηλέφωνα,..ούτε στο ιντερνετ έχω βρει κάτι...τι στο καλό να θες να πας το παιδί σου και να μην μπορείς να βγάλεις άκρη
μήπως μπορείς να με βοηθήσεις εσύ...ξέρω φυσικά ότι δεν είναι ακριβώς το στοιχείο σου αλλά πάσα βοήθεια δεκτή ...κορίτσια κι οι υπόλοιπες βοηθήστε αν κάτι ξέρετε...

καλημέρα
ρώτησα τη δασκάλα που έχω στη σχολή...αλλά δεν ήξερε κάτι για τη λάρισα.
βρήκες εν τω μεταξύ κάτι;

Mafalda2
09-09-09, 14:42
Ismene καλησπέρα. Ξέρω σου πέφτω λίγο μακριά αλλά μήπως έχεις καμία γνώμη και για τις σχολές της Πάτρας? Εδώ οι πιο γνωστές είναι Λοβέρδου, Τσαφούλια, Σταυροπούλου. Ξέρεις καμία και τι παίζει? Θα με βοηθούσες πολύ. Σε ευχαριστώ!

fofo121977
09-09-09, 16:40
Κορίτσια έχω μια κορούλα 2,5 χρονών και ψάχνουμε σχολή μπαλέτου που να δέχεται τόσο μικρά αγγελούδια στη περιοχή γέρακα ή βριλήσσια ή χαλάνδρι ή κάπου εκεί γύρω τέλος πάντων.

YROULA
09-09-09, 18:10
Καλησπέρα Ismeni... είναι πολύ χρήσιμα όσα έχεις γράψει! Μήπως μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορές του αγγλικού και του ρωσικου συστήματος μπαλέτου? έχεις γράψει εσύ κάτι στο παρελθόν? Εγώ έχω μια κορούλα 4 ετών και την έγραψα στη σχολή μπαλέτου της Άντζελα Ρήγα στον Αγ. Δημήτριο! Γνωρίζεις αν είναι καλή? Ευχαριστώ για τη βοήθεια!:p

olganantina
09-09-09, 22:20
eyxaristw para poly ismini. na sai kala.esena poy einai akrivws i sxoli soy?mipws na soy tin eferna ekei ??

olganantina
09-09-09, 22:22
kalispera yroula.menw kai egw konta ston Ag.dimitrio.poy akrivws einai ayti i sxoli?mipws pernoyn kai pio mikra paidakia?

ismeni
10-09-09, 09:27
Ismene καλησπέρα. Ξέρω σου πέφτω λίγο μακριά αλλά μήπως έχεις καμία γνώμη και για τις σχολές της Πάτρας? Εδώ οι πιο γνωστές είναι Λοβέρδου, Τσαφούλια, Σταυροπούλου. Ξέρεις καμία και τι παίζει? Θα με βοηθούσες πολύ. Σε ευχαριστώ!

καλημέρα και από μένα
αυτές τις τρεις που αναφέρεις δεν τις γνωρίζω. αλλά θα σου συστήσω την Κατερινα Αναλύτη, την Ελένη Μπαλαφούτη και την Πόλυ Γιαννακοπούλου. και οι τρεις διδάσκουν το εκπαιδευτικό σύστημα της RAD και είναι πολύ καλές στη δουλειά τους και με τα παιδιά. Αυτή τη στγμή δεν έχω τις διευθύνσεις μαζι μου, θα τις βρω και θα σε ενημερώσω αύριο.

ismeni
10-09-09, 09:31
Κορίτσια έχω μια κορούλα 2,5 χρονών και ψάχνουμε σχολή μπαλέτου που να δέχεται τόσο μικρά αγγελούδια στη περιοχή γέρακα ή βριλήσσια ή χαλάνδρι ή κάπου εκεί γύρω τέλος πάντων.

καλημέρα
είναι δύσκολο να βρεις σχολή να δέχεται απιδιά σε αυτή την ηλικία. εγώ τα παίρνω γιατί έχω μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δασκάλα. δεν έχει τίποτα να χάσεις αν ρωτήσεις.
θα σου προτείνω τη σχολή της Φωτεινής Παυλοπούλου , της Μαρίας Κανατσούλη, της Marylin Kanonis στο Χαλάνδρι.
στα μελίσσια είναι η Σχολη της Στέλλας Περδικη, που νομίζω παίρνει τοσο μικρά παιδιά.
Θα κοιτάξω για τις διευθύνσεις και θα στις στείλω αύριο με ότι νεότερο βρω.

ismeni
10-09-09, 09:32
eyxaristw para poly ismini. na sai kala.esena poy einai akrivws i sxoli soy?mipws na soy tin eferna ekei ??

εμένα η σχολή μου είνια στον Βύρωνα.

ismeni
10-09-09, 10:02
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=25288

ismeni
10-09-09, 10:03
kalispera yroula.menw kai egw konta ston Ag.dimitrio.poy akrivws einai ayti i sxoli?mipws pernoyn kai pio mikra paidakia?

http://www.angelariga.gr/lessons.php

ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
10-09-09, 14:23
Σε ευχαριστώ πολύ θα κάνω μια βόλτα και θα σου πω τις σχολές!

fofo121977
10-09-09, 22:41
Ismene σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Αν μπορεις να μου στείλεις και τις διευθύνσεις με πμ θα σου ήμουν ευγνωμων!!! Και πάλι ευχαριστώ...:):):)

ismeni
11-09-09, 09:24
Ismene σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Αν μπορεις να μου στείλεις και τις διευθύνσεις με πμ θα σου ήμουν ευγνωμων!!! Και πάλι ευχαριστώ...:):):)

χαλάνδρι
marylin kanonis αμυκλών 28 και κεφαλληνίας 210-6719188 (αυστηρή, αλλά σωστή)
ελένη κλεόπα υδρας 10 2106815153, 210-6848282
φωτεινή παλυλοπούλου κιθαιρωνος 19β 210-6842611 !!!ψηφίζω!!!
χρήστου ειρήνη υψηλάντου 11 210-6828244 !πολύ καλή η ίδια αλλα δεν ξερω τι κάνει στα μικρά!

μελίσσια
στέλλα περδίκη δημοκρατίας 73 2108047119 !!!ναι!!!

βριλήσσια
τζούλια ραλλίδη γράμμου 39 210-6139539 (δεν ξέρω τη δουλειά της)


ενημέρωσέ με οταν πας, όπου πας
στη marylin, στη στέλλα και στη φωτεινή θα πεις από εμένα

ismeni
11-09-09, 13:50
Ismene καλησπέρα. Ξέρω σου πέφτω λίγο μακριά αλλά μήπως έχεις καμία γνώμη και για τις σχολές της Πάτρας? Εδώ οι πιο γνωστές είναι Λοβέρδου, Τσαφούλια, Σταυροπούλου. Ξέρεις καμία και τι παίζει? Θα με βοηθούσες πολύ. Σε ευχαριστώ!

κατερίνα αναλυτή, ναυαρίνου 35 2610-323727 !!!ψηφίζω!!!
ελενη μπαλαφούτη, καραισκάκη 125 2610-279544 !!!ΝΑΙ!!!
γεωργια βούλγαρη, αλ. υψηλάντου 245 2610-314042 (δεν ξέρω τι δουλειά κάνει)
ιωάννα ζαχαροπούλου, στροφάδων 12 λαγγουρα 2610-277138 !!!ΝΑΙ!!!
ακριβή κορυζή, ελλ. στρατιώτου 93 2610-429393 (σχολή πολλών χρόνων)

fofo121977
11-09-09, 15:32
Ismene σ΄ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!! Θα επικοινωνήσω μαζί τους και θα σε ενημερώσω!!!! Τα λέμε....

fofo121977
14-09-09, 20:02
Απογοητεύτηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καμιά τους δεν παίρνει τόσο μικρά.... Κρίμα Ismene να μην είσαι κοντά μας να έρθουμε σε σένα....Θα περιμένουμε να μεγαλώσουμε λίγο.... Πάντως σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον και για τις πληροφορίες!!!!!!!

ismeni
14-09-09, 22:00
Απογοητεύτηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καμιά τους δεν παίρνει τόσο μικρά.... Κρίμα Ismene να μην είσαι κοντά μας να έρθουμε σε σένα....Θα περιμένουμε να μεγαλώσουμε λίγο.... Πάντως σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον και για τις πληροφορίες!!!!!!!

πω πω κρίμα...
καμία από τις 6 που σου σύστησα; από πόσο σου είπαν τα παίρνουν;
υπομονή...θα μεγαλώσετε. δεν σε βολευει από περιφερειακό ή αττική οδό να ερχεστε σε μένα;

Φυστικάκι
30-09-09, 17:37
ismeni καλησπέρα η κορουλα μου ειναι 2 ετων και κατι ειναι παιδι που θελει να ασχολειτε συνεχεια με κατι που να εχει κινηση. μενουμε στον κολωνο μηπως εχεις να μου πεις καποιες σχολες ετσι ωστε να ρωτησω εαν την περνουν. Πιστευεις πως το μπαλετο ή ο χορος κάνει για παιδια με πολυ ενεργεια ή θα πρεπει να κοιταξω καποια αλλη ασχολεια. Το καλοκαιρι με λιγο η θαλασσα λιγο οι βολτες που ειναι καλος ο καιρος καλα ειμασταν τωρα ο καιρος χαλαει ξεκινησε και ο παιδικος κι εμεισ δουλεια και καπου κατι πρεπει να κανουμε για να αποφορτιζετε η ζουζουνα..... δεν συμπαθω καθολου τουσ παιδοτοπους και τις παιδικες χαρεσ προτιμο τη πιο επικοδομιτκη διασκεδαση.

ismeni
30-09-09, 22:52
ismeni καλησπέρα η κορουλα μου ειναι 2 ετων και κατι ειναι παιδι που θελει να ασχολειτε συνεχεια με κατι που να εχει κινηση. μενουμε στον κολωνο μηπως εχεις να μου πεις καποιες σχολες ετσι ωστε να ρωτησω εαν την περνουν. Πιστευεις πως το μπαλετο ή ο χορος κάνει για παιδια με πολυ ενεργεια ή θα πρεπει να κοιταξω καποια αλλη ασχολεια. Το καλοκαιρι με λιγο η θαλασσα λιγο οι βολτες που ειναι καλος ο καιρος καλα ειμασταν τωρα ο καιρος χαλαει ξεκινησε και ο παιδικος κι εμεισ δουλεια και καπου κατι πρεπει να κανουμε για να αποφορτιζετε η ζουζουνα..... δεν συμπαθω καθολου τουσ παιδοτοπους και τις παιδικες χαρεσ προτιμο τη πιο επικοδομιτκη διασκεδαση.

καλησπέρα φυστικακι
μπορείς να ρωτήσεις στο ωδειο του νακα (www.nakas.gr) που εχει πρόγραμμα για την ηλικία αυτή.
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=40216

Για σχολή μπαλέτου θα σου πρότεινα της ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70,ΤΗΛ: 210.5127230 αν και δεν ξέρω αν δεχεται τοσο μικρά παιδιά. Δεν ξέρω αν σε βολέυει το περιστέρι της ΚΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16, ΤΗΛ: 210.5777667

ευχαριστώ που με ρωτάς και ενημέρωσέ με σε παρακαλώ τι αποφάσισες.

elachl
30-09-09, 22:55
καλησπερα ισμηνη.ξαναπηγα στην σχολη της ξυλα προχτες το βραδυ και μου ειπε η γραμματεας οτι του χρονου θα την παρουνε τη μαριανθη...στην αθηνα υπαρχουν σχολες και για 2,5 ετων?τελικα εμαθες για την σχολη αυτη εδω στη μυτιληνη?

ismeni
30-09-09, 23:15
καλησπερα ισμηνη.ξαναπηγα στην σχολη της ξυλα προχτες το βραδυ και μου ειπε η γραμματεας οτι του χρονου θα την παρουνε τη μαριανθη...στην αθηνα υπαρχουν σχολες και για 2,5 ετων?τελικα εμαθες για την σχολη αυτη εδω στη μυτιληνη?

γειά σου ελένη
στην αθήνα ξέρω ότι εγώ τα παίρνω τόσο μικρά (από 2,5) και άλλη μία σχολή νομίζω.
για την ξυλά, δεν εχω μάθει ακόμη. την παρασκευή θα δω μία φίλη που εχει σχολη στη χίο και θα τη ρωτήσω αν ξέρει κάτι.

elachl
30-09-09, 23:24
σε ευχαριστω.το μονο που ξερω ειναι οτι δουλευες παλια σε ενα γυμναστηριοεδω και μετα ανοιξε τη δικη της σχολη

ismeni
30-09-09, 23:40
σου ειπα... αν εχει διπλωμα ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού, τότε ξέρει τι κάνει! ρωτησες μήπως τι σπουδες εχει κάνει; κυκλοφορεί κανένα διαφημιστικό της φυλλάδιο;

elachl
30-09-09, 23:41
δεν ξερω.,μου εδωσε μια καρτα,,να σουσ τειλω μια?

ismeni
30-09-09, 23:42
απλώς, γράψε μου τι λεει;
ειδες στον τοιχο, τιποτα διπλώματα;
μη ντρεπεσαι, εισαι μάνα και πρέπει να ξέρεις πού θα πάει το παιδί σου!

elachl
30-09-09, 23:43
αυριο το πρωι.εχω σβηστα φωτα!και παω για υπνο.οκ?φιλακια.καληνυχτα

ismeni
30-09-09, 23:45
εντάξει ελένη μου
καλή σου νυχτα και αναμένω...
τηλεφώνησε πάντως και ρώτα για τις σπουδές της και τι προοπτικές (και καλά) εχει το παιδί...

ismeni
13-10-09, 23:09
πολύ σημαντικό για οποιον επιλέγει σχολή μπαλέτου για το παιδί του.

ismeni
18-10-09, 21:07
SOS ερευνείστε

rna
18-10-09, 21:42
Iσμήνη, σήμερα το πρωί στο σινε+ (ψηφιακή ερτ) στις 08:00 είχε μια ταινία -έρευνα γαλλικής παραγωγής που λεγόταν Ballerina και αναφερόταν στην ζωή 5 σπουδαίων ρωσίδων μπαλαρινων. Τρεις από αυτές είναι ήδη πρώτες μπαλαρίνες και γνωστές σε όλο τον κόσμο, όπως η Svetlana Zakharova, η Diana Vishneva και η Ulyana Lopatkina και δυο ανερχόμενα ταλέντα, 17 και 19 χρονών, Alina και Ευγενία (δεν θυμάμαι επίθετα) τα οποία λογικά θα βρεθούν στην θέση των τριών προηγούμενων στα επόμενα 4-5 χρόνια.

Ήταν μια συγκλονιστική ταινία, ειλικρινά απέδιδε αυτό το οποίο είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης, δηλαδή να δείξει την απίστευτη, σχεδόν υπερβατική ομορφιά του μπαλέτου, την ευαισθησία, το ανάλαφρο πέταγμα, τη χάρη αλλά παράλληλα και την σκληρότητα της καθημερινής άσκησης, τις αυστηρές προϋποθέσεις της Σχολής Βαγκάνοβα που προετοιμάζει αυτά τα ονόματα και την καριέρα τους που αρχίζει και τελειώνει σε πολύ νεαρή ηλικία...

Εξαιρετικό φιλμ και κρίμα που δεν το βάζουν σε πιο νορμάλ ώρες ώστε να μπορεί να το δει περισσότερος κόσμος....

ismeni
19-10-09, 23:18
Iσμήνη, σήμερα το πρωί στο σινε+ (ψηφιακή ερτ) στις 08:00 είχε μια ταινία -έρευνα γαλλικής παραγωγής που λεγόταν Ballerina και αναφερόταν στην ζωή 5 σπουδαίων ρωσίδων μπαλαρινων. Τρεις από αυτές είναι ήδη πρώτες μπαλαρίνες και γνωστές σε όλο τον κόσμο, όπως η Svetlana Zakharova, η Diana Vishneva και η Ulyana Lopatkina και δυο ανερχόμενα ταλέντα, 17 και 19 χρονών, Alina και Ευγενία (δεν θυμάμαι επίθετα) τα οποία λογικά θα βρεθούν στην θέση των τριών προηγούμενων στα επόμενα 4-5 χρόνια.

Ήταν μια συγκλονιστική ταινία, ειλικρινά απέδιδε αυτό το οποίο είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης, δηλαδή να δείξει την απίστευτη, σχεδόν υπερβατική ομορφιά του μπαλέτου, την ευαισθησία, το ανάλαφρο πέταγμα, τη χάρη αλλά παράλληλα και την σκληρότητα της καθημερινής άσκησης, τις αυστηρές προϋποθέσεις της Σχολής Βαγκάνοβα που προετοιμάζει αυτά τα ονόματα και την καριέρα τους που αρχίζει και τελειώνει σε πολύ νεαρή ηλικία...

Εξαιρετικό φιλμ και κρίμα που δεν το βάζουν σε πιο νορμάλ ώρες ώστε να μπορεί να το δει περισσότερος κόσμος....


ρένα καλησπέρα
σιγουρα πρέπι να ήταν πολύ ωραία ταινία. αλλά στις 8.00 ποιός τη βλέπει; εχεις δικιο σε αυτό.

στη ρωσσία δουλέυει διαφορετικα το σύστημα. μη φανταστέις (αν κα δεν είδα το περιεχόμενο της ταινίας) οτι στην ελλάδα υπάροχυν σχολές που λειτουργούν έτσι.

θα κοιτάξω μήπως το βρω στο διαδίκτυο και το δω.

ευχαριστώ

eleni_k
19-10-09, 23:52
Καλησπέρα! Μήπως μπορείτε να μου συστήσετε σχολή μπαλέτου στις περιοχές Χαιδαρίου - Αιγάλεω? Η κόρη μου είναι σχεδόν 3 1/2 χρονών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ismeni
20-10-09, 09:30
Καλησπέρα! Μήπως μπορείτε να μου συστήσετε σχολή μπαλέτου στις περιοχές Χαιδαρίου - Αιγάλεω? Η κόρη μου είναι σχεδόν 3 1/2 χρονών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΑΙΓΑΛΕΩ
ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ ΒΙΚΥ: ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ & ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 1 - ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ: 210.5980465
ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΘΗΒΩΝ 368 ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ: 210.5981505
ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΡΕΝΑ: Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 119 ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ: 210.5903752 & 210.5902251

ΧΑΪΔΑΡΙ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΙΛΛΥ: ΣΤ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 91 - ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΗΛ. 210.5819853, 5320340
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ: Λ. ΑΘΗΝΩΝ 336 - ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΗΛ: 210.5816529

προσωπικά ξέρω τη Βικυ Καμπάκογλου και τη Μαρία Μιχαηλίδου. Οχι ομως τι δουλειά κάνουν και από ποια ηλικία δέχονται παιδιά στις σχολές τους.
θα σου πρότεινα να βρεις κάποια σχολή που να διδάσκει το αγγλικό σύστημα μπαλετου Royal Academy of Dance (RAD) ή το ISTD

πεπίνι
22-10-09, 12:19
Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρόνων και θα ήθελα να τη γράψω στα 5 σε σχολή μπαλέτου. Είναι καλή ηλικία; Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις στα Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γέρακα μια καλή σχολή μπαλέτου;

ismeni
22-10-09, 12:44
Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρόνων και θα ήθελα να τη γράψω στα 5 σε σχολή μπαλέτου. Είναι καλή ηλικία; Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις στα Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γέρακα μια καλή σχολή μπαλέτου;

γιατί οχι από τώρα που είναι 4χρονών;

μελίσσια
Ηβη Αναστασιάδη, Ελ. Βενιζέλου 37, 210-6137304, 210-6000984
στέλλα περδίκη, λ. δημοκρατίας 73, 210-8047119
μπίνη χόνδρου, σεριφου 10, 210-8101021


χαλάνδρι
marylin Kanonis, Αμυκλών 28 και Κεφαλληνίας, 210-6719188
ελένη κλεόπα, Υδρας 10, 210-6815153, 210-6848282
φωτεινή παυλοπούλου, κιθαιρώνος 19β, 210-6842611
ειρήνη χρήστου, υψηλάντου 11, 210-6828244

αυτές ξερω εγω, στις περιοχές που μου ζήτησες
αν εχει κατι αλλο υπόψη σου...πες μου να το κοιτάξω.

πεπίνι
23-10-09, 10:32
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου Ισμήνη. Τώρα πηγαίνει σε ιδιωτικό παιδικό και εκεί κάνουν μπαλέτο 2 φορές την εβδομάδα. Από του χρόνου που θα πηγαίνει νήπιο θα τη στείλω σε σχολή. Υπάρχει και στη γειτονιά μου μια σχολή στην οδό Ηρακλείτου και Μπακογιάννη στο Χαλάνδρι αλλά δεν θυμάμαι το όνομα. Μήπως τη γνωρίζεις;

ismeni
23-10-09, 10:57
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου Ισμήνη. Τώρα πηγαίνει σε ιδιωτικό παιδικό και εκεί κάνουν μπαλέτο 2 φορές την εβδομάδα. Από του χρόνου που θα πηγαίνει νήπιο θα τη στείλω σε σχολή. Υπάρχει και στη γειτονιά μου μια σχολή στην οδό Ηρακλείτου και Μπακογιάννη στο Χαλάνδρι αλλά δεν θυμάμαι το όνομα. Μήπως τη γνωρίζεις;

θα 'θελα να μου πεις το όνομα της σχολής; εγω εντωμεταξυ θα κοιταξω και με τη διεύθυνση...αλλά θα είανι δύσκολο.
πώς τη λενε τη δασκάλα στο σχολείο που τυς κάνει μπαλέτο; σε ποιον σταθμό πάει;

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
29-10-09, 23:18
Ισμήνη,θα ήθελα να μου πεις για σχολή χορού στο Περιστέρι.Είναι πολύ μεγάλος δήμος και με βολεύει και για Αιγάλεω-Χαιδάρι.Είδα πιο πάνω τις σχολές που έχεις γράψει για Αιγάλεω-Χαιδάρι.Εγώ πήγαινα στη Σταυρίδου όταν ήμουν μικρή αλλά δεν ''τράβαγε'' δεν είμαι του χορού...
Υπάρχει μία σχολή κοντά στο σπίτι μου αλλά δεν ξέρω ούτε όνομα και σήμερα πήγα μια βόλτα έτσι δοκιμαστικά και δεν μου πολυάρεσε το περιβάλλον αλλά η κόρη μου ενθουσιάστηκε.Ηθελε να βγάλει τα ρούχα της επιτόπου και δεν είχα κάτι άλλο να της βάλω και την πήρα από εκεί με το ζόρι.Είναι 3 1/2 ετών και χορεύει-πηδάει-κάνει τούμπες συνέχεια.Η δάσκαλα που την είδε σήμερα μου είπε πως είναι υπερκινητική και έχει έλλειψη συγκέντρωσης αλλά να μην ανησυχώ.
Επειδή δεν πάει παιδικό και με το δεύτερο μωρό έχουμε κλειστεί λίγο στο σπίτι θα ήθελα να κάνει κάτι πιο δημιουργικό από μια απλή παιδική χαρά.Σε παιδότοπους δεν την πάω ποτέ!
Θα ήθελα να δω αν έχει κλίση στον χορό ή σε κάτι άλλο γιατί η ενέργεια της είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ!
Η περιοχή του Περιστερίου που μένω λέγεται Λόφος Αξιωματικών.Θα περιμένω να μου πεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
30-10-09, 00:13
Μόλις βρήκα στο διαδίκτυο και την σχολή ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ ΒΙΚΥ και στο Περιστέρι...Δεν είναι και τόσο κοντά για να πηγαίνω με τα πόδια αλλά μόνο 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Στο site της έχει και διδασκαλία και άλλων ειδών χορού και ρυθμικής.Θα περιμένω να μάθω και για άλλες σχολές.Και της Μιχαηλίδου Μαρίας είναι σχετικά κοντά,10 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Αυτή που είναι κοντά στο σπίτι μου είναι στην οδό Νευροκοπίου και λέγεται:Χ.ΡΑΒΑΝΗ-Ν.ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ).Σου λέει κάτι;

ismeni
30-10-09, 09:58
Ισμήνη,θα ήθελα να μου πεις για σχολή χορού στο Περιστέρι.Είναι πολύ μεγάλος δήμος και με βολεύει και για Αιγάλεω-Χαιδάρι.Είδα πιο πάνω τις σχολές που έχεις γράψει για Αιγάλεω-Χαιδάρι.Εγώ πήγαινα στη Σταυρίδου όταν ήμουν μικρή αλλά δεν ''τράβαγε'' δεν είμαι του χορού...
Υπάρχει μία σχολή κοντά στο σπίτι μου αλλά δεν ξέρω ούτε όνομα και σήμερα πήγα μια βόλτα έτσι δοκιμαστικά και δεν μου πολυάρεσε το περιβάλλον αλλά η κόρη μου ενθουσιάστηκε.Ηθελε να βγάλει τα ρούχα της επιτόπου και δεν είχα κάτι άλλο να της βάλω και την πήρα από εκεί με το ζόρι.Είναι 3 1/2 ετών και χορεύει-πηδάει-κάνει τούμπες συνέχεια.Η δάσκαλα που την είδε σήμερα μου είπε πως είναι υπερκινητική και έχει έλλειψη συγκέντρωσης αλλά να μην ανησυχώ.
Επειδή δεν πάει παιδικό και με το δεύτερο μωρό έχουμε κλειστεί λίγο στο σπίτι θα ήθελα να κάνει κάτι πιο δημιουργικό από μια απλή παιδική χαρά.Σε παιδότοπους δεν την πάω ποτέ!
Θα ήθελα να δω αν έχει κλίση στον χορό ή σε κάτι άλλο γιατί η ενέργεια της είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ!
Η περιοχή του Περιστερίου που μένω λέγεται Λόφος Αξιωματικών.Θα περιμένω να μου πεις.

Μόλις βρήκα στο διαδίκτυο και την σχολή ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ ΒΙΚΥ και στο Περιστέρι...Δεν είναι και τόσο κοντά για να πηγαίνω με τα πόδια αλλά μόνο 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Στο site της έχει και διδασκαλία και άλλων ειδών χορού και ρυθμικής.Θα περιμένω να μάθω και για άλλες σχολές.Και της Μιχαηλίδου Μαρίας είναι σχετικά κοντά,10 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Αυτή που είναι κοντά στο σπίτι μου είναι στην οδό Νευροκοπίου και λέγεται:Χ.ΡΑΒΑΝΗ-Ν.ΤΖΩΡΤΖΗΣ (ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ).Σου λέει κάτι;

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
καλημέρα
θα σου πρότεινα και θα προτιμούσα να πήγαινες στη σχολή της μαριας Κρούσσου
ΚΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16, ΤΗΛ: 210.5777667
ειναι πολύ καλή κοπέλα και η μαμά της είανι επίσης δασκάλα μπαλέτου. αυτό δε σημαίνει τίποτα, αλλά σημαίνει πολλά. Η Μαρία έχει μεγαλώσει μέσα στη σχολή και εχει ακούσει "πολλές διδασκαλίες". Πιστεύω οτι αυτό της εχει δώσει μεγαλύτερη πείρα. Το βλέπω άλλωστε και από τον εαυτό μου (κι εγώ από μικρη μέσα σε μια τάξη μπαλετου, παρακολουθούσα).
Εκτός από τις σπουδες που εχει κάνει, που ειναι πολύ σημαντικές. Ελληνικό δίιπλωμα ανώτερης επαγγελματικής σχολής χοορύ, διπλώματα RAD, χορευτική εμπειρία κλπ κλπ).
Αν πας, πες της από εμένα Ισμήνη Ζαχαριάδη (εχουμε χορέψει μαζί).

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
30-10-09, 14:49
Στην οδό Γιαννιτσών είναι λίγο μακριά από το σπίτι μου αλλά δεν είναι και τραγική η απόσταση.Απλώς δεν γίνεται με τα πόδια...Η σχολή που σου γράφω σου είναι άγνωστη;Μπορεί να την πάω και μία βόλτα από την σχολή της Κρούσσου και βλέπουμε...Επειδή έχω και το μωράκι και το θηλάζω ακόμη κάθε λεπτό μου είναι πολύτιμο.Άσε που έχουμε οικογενειακώς την εντύπωση πως μάλλον δεν θα προσαρμοστεί λόγω υπερκινητικότητας.

ismeni
30-10-09, 15:33
Στην οδό Γιαννιτσών είναι λίγο μακριά από το σπίτι μου αλλά δεν είναι και τραγική η απόσταση.Απλώς δεν γίνεται με τα πόδια...Η σχολή που σου γράφω σου είναι άγνωστη;Μπορεί να την πάω και μία βόλτα από την σχολή της Κρούσσου και βλέπουμε...Επειδή έχω και το μωράκι και το θηλάζω ακόμη κάθε λεπτό μου είναι πολύτιμο.Άσε που έχουμε οικογενειακώς την εντύπωση πως μάλλον δεν θα προσαρμοστεί λόγω υπερκινητικότητας.

την καμπάκογλου και τη μιχαηλίδου της ξέρω προσωπικά. Σαν δασκάλες στη δουελιά τους, οχι.
αντίθετα την Κρούσσου, πολύ καλά!
εχεις δίκιο, με ενα μωρό είανι δύσκολο. Αλλά σκέψου οτι περνάει ο καιρός και μεγαλώνει, τώρα θα είναι λίγο δύσκολα αλλά μήνα με το μήνα θα είναι πιο εύκολο.
ειδικά ενα παιδί υπερκινητικό, θα βάλει όρια και θα προσαρμοστεί. ετσι ακριβώς όπως και σε εναν παιδικό σταθμό. "Αναγκάζονται" να ακολουθήσουν ενα πρόγραμμα. Στο μπαλέτο είναι πιο ευκολο γιατί είναι λιγότερή ώρα και πιο ευχαριστό. Αξίζει να το προσπαθήσετε.
Σου μιλάω αποκλειστικά για τη διδασκαλία... από οικονομικής αποψης, δεν ξέρω, να οσυ πω.

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
30-10-09, 15:45
Σου έχω γράψει στα ΡΟΥΧΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ για τις τιμές...Θα ρωτλησω και στη Κρούσσου για να συγκρινω.

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
30-10-09, 23:11
Το πρώτο μας μάθημα έγινε...Τελικά το κορμάκι που της πήρα είναι μεγάλο και δεν της πήγαινε αλλά δεν πτοήθηκε καθόλου...Υπήρξαν στιγμές που ξέφευγε από το μάθημα και έκανε τα δικά της χορευτικά νούμερα αλλά μετά από λίγο ακολουθούσε πάλι την ομάδα.Επίσης 2 φορες βγήκε εκτός τάξης για να τρέξει γύρω γύρω.Η δασκάλα μου είπε πως είναι πολύ ζωηρή χωρίς όμως να της δημιουργεί πρόβλημα στο μάθημα και πως φαίνεται να της αρέσει το μπαλέτο.Για να δούμε...
Ισμήνη έμαθα πληροφορίες και για την δασκάλα.Να τις γράψω με π.μ. καλύτερα;Επίσης μίλησα τηλεφωνικά με την Μαρία Κρούσσου και ακόμη και από το τηλέφωνο φαίνεται πολύ καλή.Δυστυχώς όμως μου είπε πως οι ώρες των μαθημάτων για τα μικρά παιδάκια είναι 4.30 με 5.30 και δεν προλαβαίνω...
Το σύστημα διδασκαλίας στη σχολή που την έγραψα είναι το ρώσικο.Περιμένω να μου απαντήσεις.Πολλά φιλιά.

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
31-10-09, 08:38
Κάτι άλλο που θα ήθελα να συζητήσω είναι το εξής:
Εχθές στο πρώτο της μάθημα είχα μαζί μου την φωτογραφική μηχανή/κάμερα και τράβηξα 2 βιντεάκια για το αρχείο μας και για να την δει ο μπαμπας της που εκτελούσε χρέη νταντάς της μπέμπας.Ο ιδιοκτήτης της σχολής μου έκανε παρατήρηση αλλά του εξήγησα πως εστιάζω στην κόρη μου και όχι πάνω σε άλλα κοριτσάκια.
Είναι τόσο κακό αυτό που έκανα?

Marmeladitsa
31-10-09, 23:53
Ισμήνη,
θα ηθελα να σε ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου,
α) ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην μουσικοκινητική και στην pre-school της RAD;
β) η κόρη μου είναι τώρα 3 ετών και παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου στον παιδικό σταθμό με RAD, του χρόνου να συνεχίσει εκεί ή να την στείλω έξω;

ismeni
01-11-09, 12:59
Ισμήνη,
θα ηθελα να σε ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου,
α) ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην μουσικοκινητική και στην pre-school της RAD;
β) η κόρη μου είναι τώρα 3 ετών και παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου στον παιδικό σταθμό με RAD, του χρόνου να συνεχίσει εκεί ή να την στείλω έξω;

καλημέρα μαρμελαδίτσα
μουσικοκινητική συνήθως διδάσκεται από ηθοποιούς ή μουσικούς ή δασκάλες μπαλέτου ή και νηπιαγωγούς, αλλα το pre school μονο από δασκάλες μπαλέτου.
ποιά ειναι η δασκάλα που τους κάνει pre school στον παιδικό (ποιός είναι;); ενδιαφέρον ακούγεται!
δεν ξέρω τι να σου απαντήσω στη δευτερη ερώτηση. πρέπει να το σκεφτώ...
αν εισαι ευχαριστημενη με αυτή τη δασκάλα την έχει και του χρονου στον παιδικό και ο χρονος σε καλύπτει, συνεχίστε εκεί. αλλιώς αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσει η μικρή, θα κοιτάξουμε για μια σχολή rad στη γειτονιά σου (πού μένεις;).
μπορεί να κάνει και στο σχολείο και σε σχολή μπαλέτου.

ismeni
01-11-09, 13:09
Το πρώτο μας μάθημα έγινε...Τελικά το κορμάκι που της πήρα είναι μεγάλο και δεν της πήγαινε αλλά δεν πτοήθηκε καθόλου...Υπήρξαν στιγμές που ξέφευγε από το μάθημα και έκανε τα δικά της χορευτικά νούμερα αλλά μετά από λίγο ακολουθούσε πάλι την ομάδα.Επίσης 2 φορες βγήκε εκτός τάξης για να τρέξει γύρω γύρω.Η δασκάλα μου είπε πως είναι πολύ ζωηρή χωρίς όμως να της δημιουργεί πρόβλημα στο μάθημα και πως φαίνεται να της αρέσει το μπαλέτο.Για να δούμε...
Ισμήνη έμαθα πληροφορίες και για την δασκάλα.Να τις γράψω με π.μ. καλύτερα;Επίσης μίλησα τηλεφωνικά με την Μαρία Κρούσσου και ακόμη και από το τηλέφωνο φαίνεται πολύ καλή.Δυστυχώς όμως μου είπε πως οι ώρες των μαθημάτων για τα μικρά παιδάκια είναι 4.30 με 5.30 και δεν προλαβαίνω...
Το σύστημα διδασκαλίας στη σχολή που την έγραψα είναι το ρώσικο.Περιμένω να μου απαντήσεις.Πολλά φιλιά.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να συζητήσω είναι το εξής:
Εχθές στο πρώτο της μάθημα είχα μαζί μου την φωτογραφική μηχανή/κάμερα και τράβηξα 2 βιντεάκια για το αρχείο μας και για να την δει ο μπαμπας της που εκτελούσε χρέη νταντάς της μπέμπας.Ο ιδιοκτήτης της σχολής μου έκανε παρατήρηση αλλά του εξήγησα πως εστιάζω στην κόρη μου και όχι πάνω σε άλλα κοριτσάκια.
Είναι τόσο κακό αυτό που έκανα?

εφ' οσον μου λες οτι η γυναίκα του τζώρτζη κανει το μάθημα, πιστέυω οτι λόγω ηλικίας θα εχει και μεγάλη εμπειρία. γιατί τα τμήματα των μωρών είναι δύσκολα. επαναλαμβάνω ομως ότι δεν ξέρω τι δουλειά γενικά κάνει.
εγώ ειμαι υπερ του αγγλικού συστήματος, κυριως.
αυτό που λες για την κάμερα... αν η παρατήρηση ηταν για τα υπόλοιπα παιδιά (φοβούμενος οτι θα βγει στο διδίκτυο)... εχει καποιο δίκιο με ολα αυτά που ακούμε. συνήθως οι "πρωταρηδες" γονείς εχουν την περιέργεια τι κάνουν τα παιδιά στην τάξη; δεν θεωρω οτι εκανε κάτι κακό. τι ακριβώς σου είπε δηλαδή;

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
01-11-09, 16:40
Μου είπε:Δεν μπορείτε να φιλμάρετε το μάθημα...Δεν το καταλαβαίνετε πως δεν είναι σωστο;
Κι εγώ απάντησα:Εστιάζω πάνω στην κόρη μου και το θέλω για το αρχείο μας και γιατί θέλουμε να την ξαναβλέπουμε σε ότι κάνει.
Μου απάντησε:Μπορείτε να την βλέπετε στο μάθημα της,δεν αρνούμαστε την παρουσία σας.

Αυτά....

ismeni
01-11-09, 22:44
Δεν το καταλαβαίνετε πως δεν είναι σωστο;


"οχι! δεν καταλαβαίνω οτι δεν ειναι σωστό."
μα τι κουβέντα ηταν αυτή που σου είπε;

Marmeladitsa
01-11-09, 22:47
Δε έχω πρόβημα από την συγκεκριμένη δασκάλα ούτε από το ότι είναι στον παιδικό. Το κακό είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα απο μπαλέτο ούτως ώστε να μπορέσω να κρίνω το αποτέλεσμα. Προς το παρών θα συνεχίσω έκει αφού δεν έχω και πολλές επιλογές που να με βολεύουν παράλληλα. Οι περισσότερες σχολές παιρνουν παιδάκια μετά τα 4. Από κει και έπειτα είναι που με προβληματίζει.... Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να διαβάζω σχετικά με το μπαλέτο για να μπορέσω να έχω και άποψη!!!
Μένω στα νότια προάστια και εχω υπ' όψιν μου τις προτάσεις σου για την περιοχή. Σε ευχαριστώ και θα είμαι σε επαφή μαζί σου, γιατι όπως προείπα, είμαι άσχετη με το θέμα.

ismeni
02-11-09, 12:11
Δε έχω πρόβημα από την συγκεκριμένη δασκάλα ούτε από το ότι είναι στον παιδικό. Το κακό είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα απο μπαλέτο ούτως ώστε να μπορέσω να κρίνω το αποτέλεσμα. Προς το παρών θα συνεχίσω έκει αφού δεν έχω και πολλές επιλογές που να με βολεύουν παράλληλα. Οι περισσότερες σχολές παιρνουν παιδάκια μετά τα 4. Από κει και έπειτα είναι που με προβληματίζει.... Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να διαβάζω σχετικά με το μπαλέτο για να μπορέσω να έχω και άποψη!!!
Μένω στα νότια προάστια και εχω υπ' όψιν μου τις προτάσεις σου για την περιοχή. Σε ευχαριστώ και θα είμαι σε επαφή μαζί σου, γιατι όπως προείπα, είμαι άσχετη με το θέμα.

στη ΒΟΥΛΑ στη σχολή της Νινέττας Τρυφωνοπούλου Βασ. Παύλου 102-104 210-899.01.01

Marmeladitsa
02-11-09, 23:17
στη ΒΟΥΛΑ στη σχολή της Νινέττας Τρυφωνοπούλου Βασ. Παύλου 102-104 210-899.01.01

Δηλαδή ανάμεσα σε Κυριακίδου, Χατζημιχάλη, Γλύκα και Τρυφωνοπούλου, δίνεις έμφαση στην Τρυφονοπούλου;

ismeni
03-11-09, 11:40
Δηλαδή ανάμεσα σε Κυριακίδου, Χατζημιχάλη, Γλύκα και Τρυφωνοπούλου, δίνεις έμφαση στην Τρυφονοπούλου;

τρυφωνοπούλου και κυριακίδου

stonec
24-11-09, 17:02
Καλημέρα Ισμήνη, το θέμα που έχεις ανοίξει είναι πολύ χρήσιμο για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με το μπαλέτο. Έχω μια τετράχρονη κόρη και μου έχει εκφράσει την επιθυμία να κάνει μπαλέτο. Είμαι κάτοικος Πετρούπολης και κοντά στο σπίτι μου βρίσκονται οι ακόλουθες σχολές:
1. ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Χ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ 4 - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 210.5012377
2. ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: ΠΕΥΚΩΝ 22 - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΤΗΛ: 210.5775775
3.ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 86 - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 210.5025597
Τις γνωρίζεις; Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων γαι τη βοήθειά σου!

ismeni
26-11-09, 13:14
Καλημέρα Ισμήνη, το θέμα που έχεις ανοίξει είναι πολύ χρήσιμο για εμάς που δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με το μπαλέτο. Έχω μια τετράχρονη κόρη και μου έχει εκφράσει την επιθυμία να κάνει μπαλέτο. Είμαι κάτοικος Πετρούπολης και κοντά στο σπίτι μου βρίσκονται οι ακόλουθες σχολές:
1. ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Χ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ 4 - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 210.5012377
2. ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: ΠΕΥΚΩΝ 22 - ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΤΗΛ: 210.5775775
3.ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 86 - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 210.5025597
Τις γνωρίζεις; Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων γαι τη βοήθειά σου!

προσωπικά ξέρω μόνο την Κυπριώτη, αλλά δεν ξέρω τι δουλειά κάνει;
θα σου πρότεινα τη Μαρία Κρούσου στο Περιστέρι ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16 -ΤΗΛ: 210.5777667
και πες από εμένα

stonec
01-12-09, 17:33
ok, ευχαριστώ Ισμήνη!

Eviri
10-01-10, 11:27
τρυφωνοπούλου και κυριακίδου


Καλημέρα ismeni, είμαι καινούργια στην παρέα του φόρουμ. Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σου στο σχετικό θέμα. Πρόκειται του χρόνου το Σεπτέμβριο να πάω την κόρη μου σε μαθήματα μπαλέτου, όπως μου ζήτησε. Μένω Άνω Γλυφάδα και μάλιστα αρκετά κοντά στη σχολή της "Μάρης Χατζημιχάλη" με σύστημα vaganova. Όπως είδα όμως, αν είναι η ίδια, δεν την προτείνεις στην προηγούμενη κοπέλα των νοτίων προαστίων. Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα να προτιμήσω κι εγώ κάποια άλλη κι όχι αυτή που είναι πιο κοντά μου μόνο και μόνο επειδή μπορούμε να πηγαίνουμε με τα πόδια;

ismeni
11-01-10, 09:53
Καλημέρα ismeni, είμαι καινούργια στην παρέα του φόρουμ. Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σου στο σχετικό θέμα. Πρόκειται του χρόνου το Σεπτέμβριο να πάω την κόρη μου σε μαθήματα μπαλέτου, όπως μου ζήτησε. Μένω Άνω Γλυφάδα και μάλιστα αρκετά κοντά στη σχολή της "Μάρης Χατζημιχάλη" με σύστημα vaganova. Όπως είδα όμως, αν είναι η ίδια, δεν την προτείνεις στην προηγούμενη κοπέλα των νοτίων προαστίων. Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα να προτιμήσω κι εγώ κάποια άλλη κι όχι αυτή που είναι πιο κοντά μου μόνο και μόνο επειδή μπορούμε να πηγαίνουμε με τα πόδια;

καλημέρα
να θα σου πρότεινα τις ίδιες σχολές. προσωπικά, δεν ξέρω τι δουλειά κανει η Μάρη, απλώς είμαι υπερ του αγγλικού συστήματος διδασκαλίας (RAD) για τα παιδιά.

ismeni
28-03-10, 10:31
διαβάστε το...

Flora_Maria
14-04-10, 14:34
Γεια σας και από εμένα!!!!

Η κόρη μου γίνεται 4 τον Νοέμβριο και θέλω από Σεπτεμβριο να την γράψω σε μια σχολή χορού. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει καμια καλή σχολή στα Βριλήσσια? Επίσης, θα ήθελα να σωτήσω εάν κάποιος ξέρει εάν όλα τα παιδάκια αρχιζουν με μπαλέτο υποχρεωτικά και μετα από κάποια χρόνια επιλέγουν κάποιο άλλο είδος χορού που επιθυμούν?

ismeni
15-04-10, 17:41
Γεια σας και από εμένα!!!!

Η κόρη μου γίνεται 4 τον Νοέμβριο και θέλω από Σεπτεμβριο να την γράψω σε μια σχολή χορού. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει καμια καλή σχολή στα Βριλήσσια? Επίσης, θα ήθελα να σωτήσω εάν κάποιος ξέρει εάν όλα τα παιδάκια αρχιζουν με μπαλέτο υποχρεωτικά και μετα από κάποια χρόνια επιλέγουν κάποιο άλλο είδος χορού που επιθυμούν?

1. Στελλα Περδίκη: Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 73 ΜΕΛΙΣΣΙΑ 210.8047119
2. Μπίνη Χόνδρου: ΣΕΡΙΦΟΥ 10 ΜΕΛΙΣΣΙΑ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΗΒΗ "DANCERS": ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 & ΚΑΝΑΡΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΗΛ: 210.6137304
4. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 44 - Α.ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΗΛ: 210.8105535

η γνώμη μου είναι μετα την τριτη δημοτικού μπορουν να ξεκινήσουν και μοντέρνο χορό, παράλληλα με το μπαλέτο όμως. αυτό δεν το αφήνουν ποτέ.

ρωτησε και πες μου. θα 'θελα να 'ξερα τι αποφάσισες...

σε οποια και να πας, πες από εμένα.

rna
16-04-10, 02:41
Ισμήνη, να σε ρωτήσω κάτι? Η πείρα της ιδιοκτήτριας πρέπει να παίζει ρόλο στην επιλογή σχολής? Δηλαδή θέλω να πω ορισμένες σχολές με 'βαριά ονόματα' όπως για παράδειγμα Πέτροβα ή ακόμα και Κονταξάκη αυτόματα δημιουργούν και προυποθέσεις για καλύτερη ποιότητα στο χορό τους? Ή αυτό δεν έχει καμία σημασία ειδικά στα πρώτα στάδια?

Flora_Maria
16-04-10, 10:53
Σε ευχαριστώ πολύ Ισμήνη μου για τις πληροφορίες!!!!

ismeni
16-04-10, 12:43
Ισμήνη, να σε ρωτήσω κάτι? Η πείρα της ιδιοκτήτριας πρέπει να παίζει ρόλο στην επιλογή σχολής? Δηλαδή θέλω να πω ορισμένες σχολές με 'βαριά ονόματα' όπως για παράδειγμα Πέτροβα ή ακόμα και Κονταξάκη αυτόματα δημιουργούν και προυποθέσεις για καλύτερη ποιότητα στο χορό τους? Ή αυτό δεν έχει καμία σημασία ειδικά στα πρώτα στάδια?


υπαρχουν περιπτώσεις που ισχύει, αλλα και περιπτώσεις που δεν ισχυει κατι τετοιο
καλύτερα τα πρώτα σταδια να γινονται σε ερασιτεχική σχολή που παντα είναι πιο οικογενειακή και φιλική στο παιδί αλλα και στην οικογένεια.
συγκειτικά θα ελεγα... πας ενα 2χρονο παιδί σε μεγάλο εκπαιδευτηριο; ή προτιμάς εναν μικρό οικογενειακό παιδικό σταθμό;
ετσι είναι και στο μπαλέτο

μην ψάχνεσαι....η κόρη σου είναι σε πολύ καλά χέρια

rna
16-04-10, 12:53
μην ψάχνεσαι....η κόρη σου είναι σε πολύ καλά χέρια

Σίγουρα είναι σε καλά χέρια, πάντως σ' ευχαριστώ!;)

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ
22-04-10, 13:49
Θα ηθελα και εγω να στειλω την κορη μου μπαλετο απο Σεπτεμβριο (θα ειναι 4+) δεν διαβασα ομως για καποια σχολη στην Νεα Σμυρνη που να προτεινεις... Υπαρχει καποια? Περυσι ειχα επισκεφτει της Ρουλας Παπαδοπουλου (ειναι κοντα στο σπιτι μου)αλλα επειδη ηταν μικρη το αφησα για του χρονου. Σε παρακαλω Ισμηνη ενημερωσε με αν μπορεις (η καποια αλλη κοπελα αν γνωριζει σχετικα)
Ευχαριστω πολυ!

ismeni
23-04-10, 17:53
Θα ηθελα και εγω να στειλω την κορη μου μπαλετο απο Σεπτεμβριο (θα ειναι 4+) δεν διαβασα ομως για καποια σχολη στην Νεα Σμυρνη που να προτεινεις... Υπαρχει καποια? Περυσι ειχα επισκεφτει της Ρουλας Παπαδοπουλου (ειναι κοντα στο σπιτι μου)αλλα επειδη ηταν μικρη το αφησα για του χρονου. Σε παρακαλω Ισμηνη ενημερωσε με αν μπορεις (η καποια αλλη κοπελα αν γνωριζει σχετικα)
Ευχαριστω πολυ!

καλησπέρα
θα σου προτεινα στο νέο κόσμο, Λαγουμιτζή 68 στο ΙΚΑ δίπλα, τη σχολή της βάσιας μάνου (συστημα rad).
δεν είναι μακριά από τη νέα σμύρνη...
υπάρχουν ακόμη

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
ΚΑΡΤΑΣΗ - ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ: ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 1 - ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ: 210.9334216
ΜΠΟΥΡΤΖΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ: ΚΥΔΩΝΙΩΝ 12 - ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ: 210.9356788
οι οποίες διδάσκουν σύστημα vaganova και

στην πλατεία της νέας σμύρνης η Μαρίνα Λαμπροπούλου Ατταλείας 1 και Ελ. Βενιζέλου που διδάσκει RAD

Προτείνω ανεπιφύλακτα το RAD.

Και οι 4 σχολες είναι αναγνωρισμένες από το Κράτος (γενικά αναγνωρισμένες σχολές στο www.sisxe.com)

ismeni
23-04-10, 18:06
Οι σχολες μπαλετου για να λειτουργήσουν νόμιμα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Κτηριακές και ουσιαστικές (προσόντα του σχολάρχη*).

Οι σχολές μπαλέτου παίρνουν άδεια λειτουργίας από την νομαρχία που ανήκει η περιοχή που θα ανοιχτεί η σχολή. Μηχανικοί έρχονται και ελέγχουν τον χώρο.
το ΦΕΚ γράφει ότι πρέπει να η αίθουσα διδασκαλίας να έχει ξύλινο πάτωμα, ύψος 3μ, μέγεθος 50 τετραγωνικά μέτρα, καθρεφτες ασφαλείας στους τοίχους, μπάρες στηριζόμενες με ασφάλεια στον τοίχο, 2 μπάνια, έξοδο κινδύνου κλπ κλπ. (χοντρικά)
Το πάτωμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Μπαλέτο σε μοκέτα, τσιμέντο ή πλακάκια δεν γίνεται.
ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ Η ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ, ΟΧΙ ΞΥΠΟΛΗΤΑ ΠΟΔΙΑ.
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ POINTΕS (αυτά που χορέυουμε στα δάχτυλα των ποδιών μας) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ. υπάρχουν εξεραίσεις παιδιών που τα φοράνε στα 10 ή στα 11. αυτά δεν είναι ο κανόνας. Είναι θέμα ορθοπεδικό!

Η δική μου γνώμη:
κοιτάξτε τα διπλώματα της δασκάλας. έχει δίπλωμα από ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της αθήνας ή της Θεσαλονίκης;
και επιπλέον έχει δίπλωμα teaching certificate ή diploma ή CBTS από τη Royal Academy of Dance;
δίπλωμα associate από την ISTD;
ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. δεν σημαίνει ότι δεν δέχομαι το σύστημα vaganova, όταν αυτό διδάσκεται σωστά.

κοίταξτε τον χώρο
ρωτήστε τις σπουδές της δασκάλας
τι θα μαθει το παιδί τον πρώτο χρόνο;
ζητήστε να δείτε ένα μάθημα. μπείτε στην τάξη.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
οι σχολές λατιν και τα γυμναστήρια δεν επιτρεπεται να διδάσκουν μπαλέτο (όπως και οι σχολές μπαλέτου δεν επιτρεπεται να διδάσκουν λατιν, τανγκο κλπ). Το σίγουρο είναι ότι δεν παίρνουν άδεια λειτουργίας από τις Νομαρχίες.

*προϋπηρεσία 5 χρόνια σε άλλες σχολές. διπλωμα ανωτερης επαγγελματικής σχολής χορού από ελλάδα κλπ κλπ (πλέον νομίζω δεν δίνουν άδειες να ανοιξουν σχολές μπαλετου μόνο με τίτλο σπουδών από το εξωτερικό).

αναγνωρισμένες σχολές από το κρατος www.sisxe.com (σχολές που ακολουθούν σύστημα vaganova και rad και πληρούν τις προϋποθέσεις ). υπάρχουν πολλες νόμιμες σχολές που δεν ειναι γραμμένες στο σισχε.

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ
23-04-10, 23:59
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου Ισμηνη... θα επισκεφτω τις σχολες που μου προτεινεις και θα σε ενημερωσω!

πεπίνι
03-05-10, 11:52
θα 'θελα να μου πεις το όνομα της σχολής; εγω εντωμεταξυ θα κοιταξω και με τη διεύθυνση...αλλά θα είανι δύσκολο.
πώς τη λενε τη δασκάλα στο σχολείο που τυς κάνει μπαλέτο; σε ποιον σταθμό πάει;
Γεια σου Ισμήνη,
η σχολή που είναι στη γειτονιά μου είναι των ΠΕΡΔΙΚΗ ΜΑΡΓΩ - ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ NTEMH. Είναι καλή σχολή; Η τιμή με προβληματίζει γιατί είναι 65 ευρώ για 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης μου είπαν ότι στα 5 κάνουν μουσικοκινητική, ισχύει; θα ήθελα να γυμνάζεται η μικρή γιατί έχει τάση για πάχος.

ismeni
03-05-10, 12:16
Γεια σου Ισμήνη,
η σχολή που είναι στη γειτονιά μου είναι των ΠΕΡΔΙΚΗ ΜΑΡΓΩ - ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ NTEMH. Είναι καλή σχολή; Η τιμή με προβληματίζει γιατί είναι 65 ευρώ για 2 φορές την εβδομάδα. Επίσης μου είπαν ότι στα 5 κάνουν μουσικοκινητική, ισχύει; θα ήθελα να γυμνάζεται η μικρή γιατί έχει τάση για πάχος.

η τιμή των διδάκτρων εξαρτάται από τα λειτουργικά έξοδα κάθε σχολής.
ειανι σιγουρο οτι εκει θα μάθει η μικρη σωστά μπαλέτο.
Επίσης υπαρχει και η σχολή της Μπίνη Χόνδρου στην οδό Σερίφου 10, μελίσσια και της Στέλλα Περδίκη, Λ. Δημοκρατίας 73, μΕΛΊΣΣΙΑ
στα πάντε χρόνια τα παιδιά παρακολουθούν την ταξη pre primary της RAD. Η ύλη περιλαμβάνει μπαλέτο και μουσικοκινητική. δεν θα έχει πρόβλημα, θα γυμνάζεται σίγουρα.

pashalitsa
12-05-10, 23:38
Ισμηνη θα ηθελα να μου προτεινεις αν γνωριζεις καποια σχολη για τη μικρη μου, που θα ειναι 3 τον Αυγουστο,στον Κορυδαλλο ή σε γυρω δημο.Ξερεις τιποτα για τη σχολη της Πενυς Σκλαβουνου;Επισης αν γνωριζεις κατι για Σαλαμινα θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμο...Ευχαριστω εκ των προτερων...

ismeni
13-05-10, 09:13
Ισμηνη θα ηθελα να μου προτεινεις αν γνωριζεις καποια σχολη για τη μικρη μου, που θα ειναι 3 τον Αυγουστο,στον Κορυδαλλο ή σε γυρω δημο.Ξερεις τιποτα για τη σχολη της Πενυς Σκλαβουνου;Επισης αν γνωριζεις κατι για Σαλαμινα θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμο...Ευχαριστω εκ των προτερων...

ΝΑΙΙΙΙΙ
στην Πέννυ να πας τη μικρή. Πολύ καλή κοπέλα, πολύ καλή δασκάλα και πολύ σωστη δουλειά!
για σαλαμίνα... δεν ξέρω κάτι προς το παρον.

Nineta81
18-05-10, 20:34
Και εγω στην Πεννη παω το παιδι μου !Είμαι πολύ ευχαριστημένη !

ismeni
18-05-10, 22:55
Και εγω στην Πεννη παω το παιδι μου !Είμαι πολύ ευχαριστημένη !

χαιρετίσματα δωσ' της από την Ισμήνη

rna
20-06-10, 05:40
Ισμήνη μας αρέσατε πάρα πολύ, ήταν υπέροχα όλα τα παιδιά της σχολής σου, από τα μωρά (τόσο γλυκά!!!!!!) μέχρι τις μεγάλες κοπέλες(ε ξ α ι ρ ε τ ι κ έ ς)!!!:grin: Όλα τα επίπεδα είχαν τη δική τους συμβολή στο συνολικό θέαμα και φαινόταν η εξέλιξη των παιδιών όσο προχωρούσανε τα επίπεδα και βέβαια η απίστευτη χάρη αλλά και η πειθαρχία που απαιτεί το μπαλέτο.

Καλή επιτυχία και στη σημερινή γιορτή σας και να είστε πάντα καλά να δημιουργείτε τέτοια όμορφα πράγματα!!!!:grin:
Το αποψινό open class θα είναι επανάληψη της χθεσινής μέρας ή θα είναι άλλα τμήματα που παίρνουν μέρος?

yasemi
20-06-10, 09:21
καλημερα.θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας για τη μεγαλη μου.ειναι 3 και προχτες την πηγαμε να ''δει'' ενα μαθημα μπαλετου (γιατι στο σπιτι μαμα και κορη το παιζουμε μπαλαρινες -απωθημενο της μαμας-) με αποτελεσμα τα εξης δυο....α.να μας βγαλει εξω η μικρη απο τη ταξη γιατι δεν μας χρειαζοτανε (σημ.δε παει παιδικο) καιβ.να βγει μετα απο λιγο εξω να μας κανει παραπονα οτι δεν φοραει στολη και δε μπορει να χορεψει και αυτη....απο τοτε στο σπιτι οπου βρει κατι σα μπαρα κρατιεται και κανει οτι ειδε....σκεφτομαστε να τη γραψουμε (εαν το κοστος μπορουμε να το επωμιστυομε σαφως ) αλλα εδω στη περιοχη πασχουμε λιγο απο σχολες ....ξερεις καμια καλη για μενιδι????


επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια τι ακριβως ειναι η μουσικοκινιτικη γωγη γιατι πηρε το ματι μου οτι κανει και ο δημος για παιδια 3-5 και θα ηθελα να μαθω τι γινεται σε μαθημα μουσικοκινιτικης αγωγης....στο μπαλετο εχω κανει και εγω ξερω πανω κατω...

ευχαριστω πολυ.

ismeni
20-06-10, 10:36
καλημερα.θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας για τη μεγαλη μου.ειναι 3 και προχτες την πηγαμε να ''δει'' ενα μαθημα μπαλετου (γιατι στο σπιτι μαμα και κορη το παιζουμε μπαλαρινες -απωθημενο της μαμας-) με αποτελεσμα τα εξης δυο....α.να μας βγαλει εξω η μικρη απο τη ταξη γιατι δεν μας χρειαζοτανε (σημ.δε παει παιδικο) καιβ.να βγει μετα απο λιγο εξω να μας κανει παραπονα οτι δεν φοραει στολη και δε μπορει να χορεψει και αυτη....απο τοτε στο σπιτι οπου βρει κατι σα μπαρα κρατιεται και κανει οτι ειδε....σκεφτομαστε να τη γραψουμε (εαν το κοστος μπορουμε να το επωμιστυομε σαφως ) αλλα εδω στη περιοχη πασχουμε λιγο απο σχολες ....ξερεις καμια καλη για μενιδι????


επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια τι ακριβως ειναι η μουσικοκινιτικη γωγη γιατι πηρε το ματι μου οτι κανει και ο δημος για παιδια 3-5 και θα ηθελα να μαθω τι γινεται σε μαθημα μουσικοκινιτικης αγωγης....στο μπαλετο εχω κανει και εγω ξερω πανω κατω...

ευχαριστω πολυ.


μπράβο! πολύ ευχάριστο αυτο για την κόρη σου.
σε πια σχολή πήγατε;
δεν ξερω καποια σχολή στο μενίδι, αλλα το ιλιον νομίζω είναι κοντά.
θα σου πρότεινα της μαίρης λαδά (Αριστείδου 5β,Τηλ: 210 26 26 814)
και την αλέκας θωμαίδη (Πριάμου 129, Τηλ. Επικοινωνίας: 2102624831, 6932906388).
δεν ξερω ο δημος τι δουλεια κάνει;

μουσικοκινητική αγωγή ειναι η προπαιδεια μπαλέτου.είναι ο δημιουργικός χορός που κάνεουν τα παιδιά προσολικής ηλικίας. απλες κινήσεις συμφωνα με τη μουσική. χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. με αντικειμενα ή όχι, με τραγούδια ή όχι.

ΜΑΤΑ
21-06-10, 13:25
ΙΣΜΗΝΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,5 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΙ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΛΕΡΟ Η ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΟΡΟ ? Η ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΜΠΑΛΕΤΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΝΕ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ismeni
21-06-10, 23:13
ΙΣΜΗΝΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,5 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΙ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΛΕΡΟ Η ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΟΡΟ ? Η ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΜΠΑΛΕΤΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΝΕ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

σ' ευχαριστω που με ρωτάς
η γνωμη μου είνια να ξεκινήσει μπαλέτο που σε αυτη την ηλικία είανι περισσότερο δημιουργικός χορός και μουσικοκινητική αγωγή. προαπιδεία μπαλέτου. αλλα... μοντέρνο στην γ' δημοτικού. που θα εχει στηθεί το σώμα της και θα εχει δυναμώσει. πάντα παράλληλα ομως, μπαλέτο και μοντέρνο. δεν αφήνουμε το μπαλέτο για να κα΄νουμε μοντέρνο. θεωρώ ότι και 6 χρονών είναι μικρά για μοντέρνο.
κοίταξε να βρεις μια σχολή που να διδάσκει το αγγλιό σύστημα rad, κατά προτίμηση.

δεν ξερω πολλά από πετρούπολη
αν σε βολέυει το περιστέρι ΚΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16 - 210.5777667
αλλιώς ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70 - ΤΗΛ: 210.5127230
ή στο Ίλιον ΛΑΔΑ ΜΑΙΡΗ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 5, ΤΗΛ: 210.2626814
και Αλέκα Θωμαϊδη (βλ. παραπάνω)

την ελένη καρόζη που διδάσκει στον δημο πετρούπολης τη γνωρίζω. μου την ειχαν συστησει για δασκάλα για τη σχολή μου.

ΜΑΤΑ
22-06-10, 09:26
σ' ευχαριστω που με ρωτάς
η γνωμη μου είνια να ξεκινήσει μπαλέτο που σε αυτη την ηλικία είανι περισσότερο δημιουργικός χορός και μουσικοκινητική αγωγή. προαπιδεία μπαλέτου. αλλα... μοντέρνο στην γ' δημοτικού. που θα εχει στηθεί το σώμα της και θα εχει δυναμώσει. πάντα παράλληλα ομως, μπαλέτο και μοντέρνο. δεν αφήνουμε το μπαλέτο για να κα΄νουμε μοντέρνο. θεωρώ ότι και 6 χρονών είναι μικρά για μοντέρνο.
κοίταξε να βρεις μια σχολή που να διδάσκει το αγγλιό σύστημα rad, κατά προτίμηση.

δεν ξερω πολλά από πετρούπολη
αν σε βολέυει το περιστέρι ΚΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 16 - 210.5777667
αλλιώς ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 70 - ΤΗΛ: 210.5127230
ή στο Ίλιον ΛΑΔΑ ΜΑΙΡΗ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 5, ΤΗΛ: 210.2626814
και Αλέκα Θωμαϊδη (βλ. παραπάνω)

την ελένη καρόζη που διδάσκει στον δημο πετρούπολης τη γνωρίζω. μου την ειχαν συστησει για δασκάλα για τη σχολή μου.Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Με βοήθησες πολύ.

mariamichailidou
11-07-10, 03:35
Aγαπητη ισμηνη και αγαπητοι γονεις, ειμαι η Μαρια Μιχαηλιδου, εκλεγμενο μελος εδω και 6 περιπου χρονια ως ειδεικη γραμματεας στο Σωματειο Ιδιοκτητων Σχολων Χορου Ελλαδος αναγνωρισμενων απο το κρατος.
Διατηρω μια σχολη χορου 20 χρονια στο Χαιδαρι. Ειμαι καθηγητρια χορου και υπηρξα χορευτρια για αρκετα χρονια. Εχω διδαχθει ρωσικο συτημα χορου και αγγλικο οπως και τσεκετι ,διαφορα σεμιναρια για την τεχνη μου και για τα ειδη της.
Δεν κανω διαφημηση, μην παρεξηγηθω, αλλα θελω να τοποθετηθω ως προς της συμβουλες της συναδελφισας μου ισμηνης και να της θυμησω οτι το μπαλετο ειναι ενα .
Βλεποντας μια ταλαντουχα χορευτρια η χορευτη στην σκηνη, δεν αναρωτιομαστε τι συστημα εχει ακολουθησει, αλλα ποιος δασκαλος τον εχει διδαξει.
Η διαφορες των συστηματων ειναι ελαχιστες, στην ορολογια και στην τεχνικη τους.
Οικονομικη λογοι στην ουσια χωρισαν το μπαλετο.
Η καθε ακαδημια, ειτε η ρωσικη βαγκανοβα ειτε η αγγλικη Ρουαγιαλ συστηματοποιησε την μεθοδο της και την πουλησε και την πουλαει, βαζοντας τους δασκαλους να βαζουν με την σειρα τους τα παιδια να δινουν εξετασεις για καποια ποιστοποιητικα σπουδων που δεν εχουν καμμια επαρκεια παρα μονο οικονομικο οφελος.....και που απαγορευεται απο της ερασιτεχνικες σχολες να δινονται.
Το μονο διπλωμα που εχει επαρκεια ειναι αυτο που θα παρουν τα παιδια που εχουν αποφοιτηση απο επαγγελματικη σχολη χορου και που αποφασησαν τα ιδια να το παρουν και δεν τους το επεβαλε κανενας δασκαλος.
Μην ξεχναμε οτι ο χορος ειναι τεχνη, και πρεπει να την αγαπας για να προοδευσεις,.
Στα 20 χρονια πειρας εμαθα οτι ο καθε δασκαλος κατι εχει να δωσει, ειτε του αγγλικου, ειτε του ρωσσικου συστηματος. Ο μονος ικανος να επιλεξει για το ποιος θα διδαξει το παιδι του ειναι ο γονεας συζητωντας με τον δασκαλο της αναγνωρισμενης σχολης που θα αναζητησει και που μπορει να βρει στο www.sisxe.com (http://www.sisxe.com/) (εχει ολες τις αναγνωρισμενες σχολες χορου σε ολη την ελλαδα)
Σας ευχαριστω για το χρονο σας και ειμαι στην διαθεση σας εδω στο φορουμ, στο michailidoumaria@yahoo.gr (michailidoumaria@yahoo.gr), και στην ιστοσελιοδα μου www.mariamichailidou.gr (http://www.mariamichailidou.gr/) .
Θα παρακαλεσω την συναδελφο μου να μην ξεχναει οτι να συμβουλευουμε τους γονεις ενος παιδιου, κατα αυτον τον τροπο που το κανει η ιδια, πρεπει πρωτα να εχουμε αρκετη γνωση για ολους τους συναδελφους, ειδαλως να παραπεμπει τους γονεις στο ΣΙΣΧΕ.
Η σωστη ενημερωσει και εκπαιδευση ξεκιναει απο δω.

ismeni
11-07-10, 10:30
αγαπητή μαρία
διαβάζοντας προηγούμενα δικά μου Posts, αλλα και με προσωπικά μυνήματα σε γονείς, θα δεις οτι εχω αναφερθεί και στο ΣΙΣΧΕ και στο οτι το μπαλέτο είναι ένα (32 fouette θα κάνει μια χορεύτρια στο τέλος).
όταν ζητάνε να τους προτέινω καποια σχολή, πάντα συμβουλέυομαι τον κατάλαγο από την ιστοσελίδα του ΣΙΣΧΕ.
ξερεις μαρία μου επίσης, ότι όσες σχολές είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, δεν είναι απαραίτητο να κάνουν και σωστή δουλειά στα παιδιά. είμαι εδω και τωρα είμαστε μαζί, να καθοδηγήσουμε τους γονείς, ως προς αυτό.
συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.
(οι admins θα σε ενημερώσουν αν μπορείς να αναφέρεις το mail σου και την ιστοσελίδα σου)
καλό καλοκαίρι και χαίρομαι που είμαστε δύο από την πλευρά της ενημέρωσης.

rna
11-07-10, 15:18
Οι σχολες μπαλετου για να λειτουργήσουν νόμιμα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Κτηριακές και ουσιαστικές.
Aναγνωρισμένες σχολές από το κρατος www.sisxe.com (http://www.sisxe.com/) (σχολές που ακολουθούν σύστημα vaganova και rad και πληρούν τις προϋποθέσεις )

Η Ισμήνη μας ενημερώνει ακούραστα και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Τώρα που ήρθε στο φόρουμ και δεύτερη δασκάλα μπαλέτου, θα είναι ακόμα καλύτερα καθώς οι πληροφορίες θα είναι περισσότερες και πληρέστερες και θα είναι χαρά μας να σας διαβάζουμε να αναλύετε ένα θέμα το οποίο, αρκετές από εμάς τις μαμάδες, αγαπάμε ιδιαίτερα.
Καλώς ήρθες Μαρία!
Ισμήνη, καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!! :-)

ismeni
11-07-10, 17:21
Η Ισμήνη μας ενημερώνει ακούραστα και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Τώρα που ήρθε στο φόρουμ και δεύτερη δασκάλα μπαλέτου, θα είναι ακόμα καλύτερα καθώς οι πληροφορίες θα είναι περισσότερες και πληρέστερες και θα είναι χαρά μας να σας διαβάζουμε να αναλύετε ένα θέμα το οποίο, αρκετές από εμάς τις μαμάδες, αγαπάμε ιδιαίτερα.
Καλώς ήρθες Μαρία!
Ισμήνη, καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!! :-)

Ρένα ευχαριστω
καλό καλοκαίρι και σε σένα

pashalitsa
11-07-10, 18:21
Ismini μήπως βρήκες τίποτα για σχολή μπαλέτου στη Σαλαμίνα;;; Αν δε βρω κάτι θα αναγκάζομαι να πηγαίνω 2 φορές την εβδομάδα στο πατρικό μου στον Κορυδαλλό... Εντάξει, ούτως ή άλλως βγαίνω για δουλειές στον Κορυδαλλό, απλά τώρα θα γίνει υποχρεωτικό... Μια φίλη μου που πηγαίνει τη μικρή της στην Πένυ Σκλαβούνου μου είπε ότι δε διδάσκει η ίδια στα μικρά αλλά και η δασκάλα που έχει είναι πολύ καλή. Το θέμα είναι ότι είχε πρόβλημα το χειμώνα γιατί τα μικρά είχαν μάθημα πρώτα στις 5.00 και δεν έβαζαν θέρμανση πριν τις 5.30 και τα μικρά ξύλιαζαν... Τέλος πάντων δεν έχουμε και πολλές επιλογές στον Κορυδαλλό...

ismeni
11-07-10, 18:31
δυστυχως στη σαλαμίνα δεν ξερω κάτι. αλλα νομίζω πώς δεν έχει κι όλας. κάποιοι γνωστοί μου πάνε πειραιά. εσύ όμως που πηγαινοέρχεσαι κορυδαλλό, να πας στην Πέννυ. και η ίδια είανι πολύ καλή.
η πέννυ εχει πολύ καλές δασκάλες και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πας την κόρη σου εκεί.
αυτο με τη θερμανση δεν το ξερω. με ενα μπλουζάκι πάνω από το κορμάκι, λύνεται το πρόβλημα. το κρυο αντιμετωπίζεται, η ζέστη είναι πιο δύσκολη...
μια χαρα είναι και στον κορυδαλλό!

pashalitsa
11-07-10, 18:37
Για τη σχολή του δήμου Κορυδαλλού ,που πήγαινα κι εγώ κάποτε, να φανταστώ ότι δεν ξέρεις, ε;

ismeni
11-07-10, 20:32
Για τη σχολή του δήμου Κορυδαλλού ,που πήγαινα κι εγώ κάποτε, να φανταστώ ότι δεν ξέρεις, ε;

ξέρω οτι παλαιότερα δίδασκε η Τένια (Μαλαματένια) που την είχα κι εγω δασκάλα (οχι στον κορυδαλλό) όταν ημουν στην γ' δημοτικού. την ίδια είχες κι εσύ;
τώρα δεν ξερω ποια δασκάλα είναι στη θέση της και τι σύστημα διδάσκει;

pashalitsa
11-07-10, 22:29
ξέρω οτι παλαιότερα δίδασκε η Τένια (Μαλαματένια) που την είχα κι εγω δασκάλα (οχι στον κορυδαλλό) όταν ημουν στην γ' δημοτικού. την ίδια είχες κι εσύ;
τώρα δεν ξερω ποια δασκάλα είναι στη θέση της και τι σύστημα διδάσκει;

Λοιπόν εγώ ήμουν στο πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε στο δήμο Κορυδαλλού όταν άνοιξε η σχολή,ήμασταν οι μεγαλύτερες κοπέλες της σχολής, εγώ ήμουν 9,5 χρονών αλλά υπήρχαν και μεγαλύτερες στο τμήμα. Τη Μαλαματένια την ξέρω γιατί κάποια χρονιά θυμάμαι ότι ερχόταν κι έκανε μάθημα μαζί μας (ως μαθήτρια ας το πούμε) για να επανέλθει στο χορό που τον είχε αφήσει για μεγάλο διάστημα όπως μας είχε πει. Εμείς είχαμε την κα Σοφία και τα 4,5 χρόνια που έκανα εγώ μπαλέτο (δεν θυμάμαι επώνυμο) με μακριά κατάμαυρα σγουρά κυματιστά μαλλιά (καλή της ώρα όπου και να είναι, πολύ καλή δασκάλα). Ξέρω ότι η Μαλαματένια είναι σήμερα διευθύντρια της σχολής και σίγουρα την έχω δει και να διδάσκει γιατί μια μέρα έτσι από νοσταλγία μπήκα μέσα στη σχολή και χάζευα τα παιδάκια για λίγο...
Θα το ψάξω ποια κάνει στα μικρά και θα σου πω...

st77
15-07-10, 08:50
ismeni καλημερα,
επανέρχομαι στο θέμα από την προηγούμενη εβδομάδα. Πήρα τηλ στη σχολή της Κονταξάκη, μου είπε μια κυρία (πρέπει να είναι μεγάλη σε ηλικία) ότι η σχολή είναι κλειστή και να περάσω από 1η Σεπτέμβρη. Όταν άρχισα να ρωτάω πληροφορίες από το τηλ. για ωράριο, πόσα παιδάκια κλπ με διέκοψε για να μου πει ότι "εμείς είμαστε επαγγελματική σχολή και ξέρουμε καλά τη δουλειά μας, εμείς εδώ δίνουμε εξετάσεις και παίρνουμε πτυχία, δεν είμαστε τυχαίοι" (με κούφανε και δεν μου άρεσε ο τρόπος της). Λέω να περάσω το Σεπτέμβρη αλλά με κρύα καρδιά, στη Γούβαλη είχαν τελείως διαφορετική συμπεριφορά.

ismeni
15-07-10, 09:14
ε ναι η κονταξάκη είναι κάπως, αλλα μη σε νοιάζει αυτό.
με τα πιτσιρίκια είναι γλυκήτατη. οι δασκάλες πολύ καλές. ολο δωράκια και γιορτούλες τους κάνει.

mariamichailidou
16-07-10, 17:50
h diki mou gnomi einai na pas se oles tis sxoles tis perioxis sou pou einai anagnorismenes ksekinontas apo thn poio kontini sou kai ekei pou tha aistanthis oti sou apatoun sosta ekei na pas to paidi sou...euxaristo rena gia to kalosorisma...

ismeni
17-07-10, 09:25
μαρία μου
πρότεινε μια αναγνωρισμένη σχολή στην περιοχή της που να προσφέρει σωστή εκπαίδευση.

mariamichailidou
19-07-10, 01:28
i smini mou grapse mou poia anagnorismenh sxolh den kanei kalh douleia giati ego den gnorizo... episis pisteuo oti prota prepei na paei o goneas na dei tis sxoles tis aithouses, tous daskalous, to perivalon ,xoris na perioristi se aggliko... h rossiko sustima kai meta pes tin gnomi sou afou rotiseis kai mathhs... gia na vohthisis antikeimenika kai sosta... ego etsi exo mathi na kano kai etsi tha enimerono . perimeno nea st77 an theleis kai thn gnomh mou.polla filia se olous''''' ismini ta leme...

mariamichailidou
19-07-10, 02:03
σας ενημερωνω οτι στο www.sisxe.com (http://www.sisxe.com) υπαρχει ο νεος και ανανεωμενος καταλογος των μελων καθως και διαφορες αλλες ενημερωσεις μπες μεσα st77 και κοιτα για την περιοχη σου...και παλι πολλα φιλια.περιμενω νεα...;-)

ismeni
19-07-10, 09:15
έλα Μαρία μου, μην κοροιδευόμαστε...
οι αναγνωρισμένες σχολές πληρούν τις προϋποθέσεις οσο αφορά το ελληνικό δίπλωμα και τις κτηριακές εγκαταστάσεις.
οχι οσο αφορά τη δουλειά της δασκάλας στην τάξη; η δουλειά δεν ελέγχεται από την εκάστοτε νομαρχία. δεν υπάρχουν δηλαδή σχολές που δεν διδάσκουν κανένα βηματολόγιο; καμία τεχνική; που κατα τα άλλα, είναι αναγνωρισμένες; ανεξάρτητα ρώσσικου, αγγλικού, γαλλικού ή δεν ξερω τι άλλο;
δε θα ονοματίσω, αλλα δε θα προτέινω κι όλας.
γι' αυτο είαμστε εδω εσυ κι εγω να καθοδήγούμε... και ο γονιός αποφασίζει οπως λες κι εσυ.

φιλιτσα
19-07-10, 14:18
Λοιπον να ρωτησω κάτι ? ειδα οτι η σχολη χορου της γειτονιας μου ειναι μεσα στα μελη του ΣΙΣΧ αυτο σημαινει ότι κανει καλη δουλεια ????


επίσης δεν μου αρεσει που πρέπει να πληρωσω 50 ευρω για ενα κορμακι , καλτον και παπουτσακια , υπαρχε καποιο μαγαζι που να τα πουλάει φθηνοτερα ?


ευχαριστω

ismeni
19-07-10, 16:48
Λοιπον να ρωτησω κάτι ? ειδα οτι η σχολη χορου της γειτονιας μου ειναι μεσα στα μελη του ΣΙΣΧ αυτο σημαινει ότι κανει καλη δουλεια ????


επίσης δεν μου αρεσει που πρέπει να πληρωσω 50 ευρω για ενα κορμακι , καλτον και παπουτσακια , υπαρχε καποιο μαγαζι που να τα πουλάει φθηνοτερα ?


ευχαριστω

καλησπέρα
θα 'θελες να μας πεις για ποια σχολή μιλάς;

οσο αφορά τα ρούχα του μαθήματος, πες μας λεπτομέρειες κυρίως για το κορμάκι. κοντό μανίκι, μακρύ ή αμάνικο; λύκρα ή βαμβακερό;
ορισμένες σχολές συνεργάζονται με καποιο κατάστημα ή βιοτεχνία ωστε αφ' ενος να φοράνε τα παιδιά το ιδιο κορμάκι στην τάξη και αφ' ετέρου οι γονείς να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν εκείνοι στο μαγαζί.

SC
07-08-10, 13:30
γειά σου Ισμήνη
Εγω πήγαινα μπαλέτο στην Συσμάνη στο Κολωνάκι. Ξεκίνησα στα 3 και σταμάτησα στα 15.Ανεβοκατέβαινα από την Ν.Σμύρνη γιατί η μαμά μου ήθελε να πηγαίνω εκεί που ήταν καλή σχολή. Οι κόρες μου είναι ακόμα μικρές (2,2) αλλά θα ήθελα την γνώμη σου για τις σχολές της περιοχής μου. Μένουμε Φιλοθέη οπότε αν ξέρεις καμία Ψυχικό Φιλοθέη θα ήθελα να αρχίσω να το ψάχνω. Και εγώ έκανα αγγλικό σύστημα οπότε μάλλον το προτειμώ.
Αναμένω απάντησή σου. Καλές διακοπές

ismeni
08-08-10, 09:52
γειά σου Ισμήνη
Εγω πήγαινα μπαλέτο στην Συσμάνη στο Κολωνάκι. Ξεκίνησα στα 3 και σταμάτησα στα 15.Ανεβοκατέβαινα από την Ν.Σμύρνη γιατί η μαμά μου ήθελε να πηγαίνω εκεί που ήταν καλή σχολή. Οι κόρες μου είναι ακόμα μικρές (2,2) αλλά θα ήθελα την γνώμη σου για τις σχολές της περιοχής μου. Μένουμε Φιλοθέη οπότε αν ξέρεις καμία Ψυχικό Φιλοθέη θα ήθελα να αρχίσω να το ψάχνω. Και εγώ έκανα αγγλικό σύστημα οπότε μάλλον το προτειμώ.
Αναμένω απάντησή σου. Καλές διακοπές

καλημέρα και σε σένα
νομίζω οτι η ΞΥΜΗΤΟΥΛΙΑ ΣΑΠΦΩ ΦΛΕΜΙΝΓΚ 24 – Ν.ΦΙΛΟΘΕΗ, ΤΗΛ: 2106859999,
διδάσκει rad (που οπως είπες το προτιμάς... και καλά κάνεις κατα τη γνώμη μου)
υπάρχει ακόμη με αγγλικό σύστημα η ΤΟΥΑΝΕ ΜΑΡΙΝΑ(τη δασκάλα που εχει για τα μικρά την εχω κι εγω στη σχολή) , ΠΑΠΑΔΑ 26, 2106925127

επίσης...
η ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ 19β – ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ: 210 – 68 42 611
η ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 16 – ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΤΗΛ.: 2106812861, 210 - 6811043
και αλλες πολές στο χαλάνδρι, αν σε ενδιαφέρει

καλές διακοπές και ενημερωσέ με τι έκανες τελικά;

lida19
22-08-10, 19:38
sugnomi alla pragmatika xreiazomai voithia kai den kserw pou na anaferthw eimai 19 xronwn kai kanw mpalleto apo 4 ,sthn athina ekana sth rallou manou kai meta sth sxolh ths nikhs kodaksakh.perasa sthn patra kai anazhthsa sxolh xorou katelhksa sth sxolh xorou ths roulas mavriopoulou ustera apo protash gnwsths mou,to balleto einai to oneiro mou ..mhpws mporeite na mou peite ean gnwrizete an afth h sxolh einai kalh ??kai pali sugnwmh gia thn paremvolh ..sos....

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
23-08-10, 12:39
Ισμήνη καλημέρα και καλό χειμώνα!
Είμαι μεταξύ κάποιων σχολών:
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΡΕΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ.
Ποια θα μου συνιστούσες;

φωφικο
25-08-10, 13:00
γεια σας, ειμαι καινουργια στην παρεα σας. θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για σχολες μπαλετου στην ανω γλυφαδα, οπου θελω να στειλω την κορη μου (4 ετων). Εχω καποια τηλεφωνα βρει, σκοπευω να επισκεφτω καποιες απο τις σχολες αυτες, αλλα αν υπαρχει καποια επιπλεον βοηθεια θα ειναι ευπροσδεκτη. ευχαριστω

ismeni
25-08-10, 14:54
γεια σας, ειμαι καινουργια στην παρεα σας. θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για σχολες μπαλετου στην ανω γλυφαδα, οπου θελω να στειλω την κορη μου (4 ετων). Εχω καποια τηλεφωνα βρει, σκοπευω να επισκεφτω καποιες απο τις σχολες αυτες, αλλα αν υπαρχει καποια επιπλεον βοηθεια θα ειναι ευπροσδεκτη. ευχαριστω

πολύ ευχαριστως να σε βοηθήσουμε η μαρία μιχαηλίδου κι εγω, αλλα και μαμαδες που μένουν στην περιοχή. πες μου για πιες σχολές εχεις τηλέφωνα;
μπορείς να κοιτ'άξεις στο www.sisxe.com οπου θα βρεςι αναγνωρισμένες σχολές από το ΥΠΠΟ ή τη νομαρχία, που διδάκσουν το εκπαιδετικό σύστημα της rad ή της vaganova. \προσωπικά προτιμώ το rad για τις μικρές ηλικίες.
στο σαιτ που σου παραθέτω δεν είανι ολες οι σχολές της ελλάδας.
αυτο δε σημαίνει ότι αυτές που δεν περιλαμβάνονται δεν ειναι νομιμες, απλώς δεν είανι μέλη του σισχε.
υπάρχουν σχολές που είανι νομιμες, κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλα δεν είναι γραμμένες στο σωματείο.

φωφικο
26-08-10, 12:33
πολύ ευχαριστως να σε βοηθήσουμε η μαρία μιχαηλίδου κι εγω, αλλα και μαμαδες που μένουν στην περιοχή. πες μου για πιες σχολές εχεις τηλέφωνα;
μπορείς να κοιτ'άξεις στο www.sisxe.com (http://www.sisxe.com) οπου θα βρεςι αναγνωρισμένες σχολές από το ΥΠΠΟ ή τη νομαρχία, που διδάκσουν το εκπαιδετικό σύστημα της rad ή της vaganova. \προσωπικά προτιμώ το rad για τις μικρές ηλικίες.
στο σαιτ που σου παραθέτω δεν είανι ολες οι σχολές της ελλάδας.
αυτο δε σημαίνει ότι αυτές που δεν περιλαμβάνονται δεν ειναι νομιμες, απλώς δεν είανι μέλη του σισχε.
υπάρχουν σχολές που είανι νομιμες, κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλα δεν είναι γραμμένες στο σωματείο.
Στο site που προτείνεις βρηκα τα εξής: 1. Γλύκα Ελεαννα 2. Χατζημιχάλη Μαρη 3. Καρακατσανη Στελλα 4. Γεωργακοπούλου Αλεξανδρα και εχω βρει και Σουγιουλτζη Ελενη. Οσον αφορα στα δυο συστήματα που ανέφερες, μηπως μπορεις να μου πεις καποια βασικά χαρακτηριστικα του καθενος και γιατι προτιμας το rad; Συγνωμη αν σε κουραζω αλλα ειμαι εντελως αρχαρια!!! ευχαριστω

mariamichailidou
29-08-10, 18:30
λιδα θες να σπουδασεις επαγγελματικα τον χορο... αν ναι πρεπει να βρεις ενα επαγγελματικο σχολειο χορου και οχι μια ερασιτεχνικη σχολη χορου για να ποετοιμαστεις για εξετασεις. αλλα αν το κανεις ως λατρεις της τεχνης και για την ασκηση που σου προσφερει ο χορος ...εισαι 19ετων και μπορεις να καταλαβεις ... αφου κανεις απο μικρο παιδι μπαλετο γνωριζεις.αν μετα το μαθημα νιωθεις γεματη την ψυχη σου και δουλεμενο το σωμα σου ειναι καλο σχολειο. πολλα φιλια. καντε χορο...

mariamichailidou
29-08-10, 18:40
αφροδιτακι σου δινεται η ευκαιρια να με ρωτησεις μεσα απο το φορουμ και να με ηγνωρισεις απο κοντα ερχομενη στην σχολη. την τεταρτη αρχιζουμε εγγραφες μετα τις 6.00μμ ειμαι στην σχολη και στην διαθεση σου

φωφικο
30-08-10, 09:58
καλημέρα και παλι. Μήπως υπάρχει καμία πληροφορία για τις σχολές της Ανω Γλυφάδας που έγραψα σε προηγούμενο μηνυμα; Από αύριο θα αρχίσω να τηλεφωνώ για να καταλήξω κάπου. Ευχαριστώ

mariamichailidou
31-08-10, 01:23
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΟΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΧΟΡΟΥ. ΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ...ΦΩΦΙΚΟ

katerina2803
31-08-10, 18:39
γεια σας!!θα ηθελα τη βοηθεια σας..Ειμαι 22 χρονων,κανω απο 3 χρονων μπαλετο και θα ηθελα να παω σε καποια επαγγελματικη σχολη να ασχοληθω πιο σοβαρα!Εχω ακουσει για την ραλλου μανου οτι ειναι πολυ καλη στο συγχρονο και για την κονταξακη οτι ειναι πιο καλη στο κλασσικο αλλα οτι ειναι λιγο πιεστικη σαν σχολη!!Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα!!Δεν εχω ιδεα για την Μοριανοβα,Πετροβα..Καθε βοήθεια ειναι πολύτιμη!!
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!!

ismeni
31-08-10, 22:13
γεια σας!!θα ηθελα τη βοηθεια σας..Ειμαι 22 χρονων,κανω απο 3 χρονων μπαλετο και θα ηθελα να παω σε καποια επαγγελματικη σχολη να ασχοληθω πιο σοβαρα!Εχω ακουσει για την ραλλου μανου οτι ειναι πολυ καλη στο συγχρονο και για την κονταξακη οτι ειναι πιο καλη στο κλασσικο αλλα οτι ειναι λιγο πιεστικη σαν σχολη!!Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα!!Δεν εχω ιδεα για την Μοριανοβα,Πετροβα..Καθε βοήθεια ειναι πολύτιμη!!
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!!

πολύ καλή σχολή είναι και η μοριάνοβα και η πέτροβα. υπάρχει ακόμη και η γρηγοριάδου στα εξάρχεια.
εξαρτάται σε τι θες να επικεντρωθείς, η επιλογή είανι η δική σου.
σύγχρονο; κλασσικό; να χορεύεις σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου; να διδάξεις τελειώνοντας;
αναλογα με το τι ζητάς, θα επιλέξεις σχολή.
πήγαινε σε όλες, ζήτησε να κάνεις ή να παρακολουθήσεις τα μαθήματα. πάρε τις πληροφορίες σου κι εμεις εδω είμαστε.
που κάνεις τόσα χρόνια χορό; η δασκάλα σου τι οδηγίες σου έδωσε;

katerina2803
01-09-10, 07:00
Πηγαινα στη Βιλλυ Αλεξιου στο Χαιδαρι..Για την Γρηγοριαδου δεν εχω ακουσει καλα λογια..Αλλα μπορεί να ειναι και φήμες..το ονειρό μου είναι να ανοίξω δική μου σχολή χόρου και οχι τόσο να γίνω χορεύτρια..και μ'αρεσει περισσότερο το σύγχρονο..αυτά..τα καλύτερα γενίκα τα έχω ακούσει για τη ραλλού μάνου..Ευχαριστώ παρα πολύ ismeni!!!

ismeni
01-09-10, 11:39
Πηγαινα στη Βιλλυ Αλεξιου στο Χαιδαρι..Για την Γρηγοριαδου δεν εχω ακουσει καλα λογια..Αλλα μπορεί να ειναι και φήμες..το ονειρό μου είναι να ανοίξω δική μου σχολή χόρου και οχι τόσο να γίνω χορεύτρια..και μ'αρεσει περισσότερο το σύγχρονο..αυτά..τα καλύτερα γενίκα τα έχω ακούσει για τη ραλλού μάνου..Ευχαριστώ παρα πολύ ismeni!!!

σχολή χορου τις μέρες που ζούμε; καλυτερα οχι, εκτος αν σκεφτεσαι για επαρχία. κανε το επαγγελματικό σου, αφου το θες. δίδαξε σε σχολές (ετσι κι αλλιως θες 5ετή πείρα) και μετα βλεπεις τι θα κάνεις.
κανε μια βολτα στις επαγγελματικες σχολές και επέλεξε αυτη που σου αρέσει σαν χωρος, σαν μαθηματα, σαν περιβαλλον, σαν ποιοτητα εκπαίδευσης, σαν πλήθος ... μαθητών.
καλή επιτυχια!

mami
01-09-10, 16:36
Τελικά Ισμήνη, ούτε η Κακαβά Ελένη ούτε η Παπαρούπα Φωτεινή έχουν τμήμα για το 2.5 χρονών κοριτσάκι μου.
Πήρα τη σχολή MATEY όμως και μου είπαν πως εκεί έχουν τμήματα για τόσο μικρά παιδάκια.
Καμμία άποψη για τη σχολή αυτή από εσένα ή από άλλες μαμάδες;

ismeni
01-09-10, 17:23
Τελικά Ισμήνη, ούτε η Κακαβά Ελένη ούτε η Παπαρούπα Φωτεινή έχουν τμήμα για το 2.5 χρονών κοριτσάκι μου.
Πήρα τη σχολή MATEY όμως και μου είπαν πως εκεί έχουν τμήματα για τόσο μικρά παιδάκια.
Καμμία άποψη για τη σχολή αυτή από εσένα ή από άλλες μαμάδες;

η σχολή ματέυ ξεκινησε καθαρα σχολή μουσικοκινητικής αγωγή με σύστημα orff. θα είναι μια χαρά να ξεκινήσει εκεί η κόρη σου. μεγαλώνοντας, στα 4-5, να ξεκινήσει μπαλετο με τις 2 αξιόλογες δασκάλες που έχει η Σχολή, τις οποίες γνωρίζω προσωπικά.

καλή αρχή!

φωφικο
02-09-10, 13:07
Ισμήνη σε ευχαριστώ πολυ δεν ειχα δει το πμ. Ευχαριστω και τη Μαρία Μιχαηλιδου. Θα σας πω τα νεα κοριτσια, να΄στε καλα

*erin*
02-09-10, 13:11
Ο γιος μου θα κλείσει τα 3 το Νοέμβριο. Θέλω να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα μουσικοκινητικής, αλλά δε γνωρίζω που ακριβώς θα μπορούσα να τον πάω. Σε κάποιο ωδείο μου είπαν ότι έχουν ένα πρόγραμμα και θα πάω να δω. Μένουμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ismeni
02-09-10, 13:42
Ο γιος μου θα κλείσει τα 3 το Νοέμβριο. Θέλω να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα μουσικοκινητικής, αλλά δε γνωρίζω που ακριβώς θα μπορούσα να τον πάω. Σε κάποιο ωδείο μου είπαν ότι έχουν ένα πρόγραμμα και θα πάω να δω. Μένουμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εδω στην αθηνα εχουμε τα ωδεια του νάκα. www.nakas.gr δεν ξερω αν εχει παραρτημα στην κρήτη

*erin*
02-09-10, 15:52
Στην Κρήτη δεν υπάρχει τέτοιο παράρτημα, γι αυτό ρωτάω μήπως γνωρίζετε κάποια σχολή ή κάτι άλλο που να έχει τέτοιο πρόγραμμα. Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση.

katerina2803
02-09-10, 18:19
Ευχαριστώ πολύ Ισμήνη για τις συμβουλές!!! :D

mariamichailidou
03-09-10, 17:02
επισης κατερινα 2803 μεχρι τις 17 ιουλιου επρεπε να ειχες κανει την αιτηση στο υπουργειο πολιτισμου στο τμημα χορου και θεατρου για τις εξετασεις που θα διεξαχθουν τωρα το σεπτεμβριο. αφου σου αρεσει το συγχρονο πρεπει να κοιταξεις ποιο ακαδημαικο συστημα σου αρεσει και σου ταιριαζει ,το λιμον το χοκινς,το κανιχαμ,γκραχαμ,κλπ ποιο συστημα εκανες στο σχολειο σου,μην ακους φημες η σχολη γρηγοριαδου ειναι ενα απο τα καλυτερα σχολεια , οπως ολες οι επαγγεματικες .ακομα υπαρχει μια επαγγελματικη σχολη και στην λαρισα . δοκιμασε και απολαυσε την σπουδη παρε γνωση ο χορος θελει εξυπνους σπουδαστες .

mariamichailidou
03-09-10, 17:12
karno μπορεις να ρωτησεις σε ωδεια σε σχολες χορου αλλα και στον δημο σας μηπως προσφερουν τετοιες δραστηριοτητες για παιδια μπες στον καταλογο του σισχε για τις σχολες του νομου σου και ρωτησε αν κανουν ορφ.

Δώρα Παπαδοπούλου
09-09-10, 11:38
Γεια σας, έχω ένα κοριτσάκι που τον Οκτώβριο θα γίνει 3 ετών. Ξέρετε κάποια σχολή που να δέχεται σε αυτήν την ηλικία? Μένω στο Κολωνάκι. Ευχαριστώ, Δώρα.

ismeni
09-09-10, 11:53
Γεια σας, έχω ένα κοριτσάκι που τον Οκτώβριο θα γίνει 3 ετών. Ξέρετε κάποια σχολή που να δέχεται σε αυτήν την ηλικία? Μένω στο Κολωνάκι. Ευχαριστώ, Δώρα.

στην ιστοσελίδα www.sisxe.com θα βρεις νομιμες σχολες χορού

ismeni
09-09-10, 14:11
πού είναι οι συμφορουμιτες που γραφτηκαν στο parents και η μοναδικη καταχωρηση ηταν να ρωτησουν για σχολή μπαλέτου;
τυχαίο;

κυρίες μου, με ελέγχετε;

μπορει να 'ναι τυχαίο...

*erin*
10-09-10, 00:18
Επειδή μάλλον αναφέρεσαι και σε μένα, αν προσέξεις θα δεις ότι ούτε η μοναδική μου καταχώρηση είναι, ούτε γράφτηκα τώρα στο forum. To παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό, όσο μου το επιτρέπουν τα δύο μου παιδάκια και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις μου. Αλλά καθώς του γιου μου αρέσει πολύ η μουσική, και δεν πάει παιδικό θέλω να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικής. Στις σχολές που ρώτησα μου είπαν ότι δεν παίρνουν τόσο μικρά παιδιά κι επειδή είδα ότι είσαι αρκετά ενημερωμένη, ρώτησα μήπως γνωρίζεις κάπου, που να γίνεται "σωστή δουλειά".

Λυπάμαι πολύ που σου δημιούργησα τέτοιου είδους ερωτηματικά
κι ακόμα περισσότερο λυπάμαι που απολογούμαι....

Gold
10-09-10, 01:14
Γεια σου ismeni
η κορη μου ειναι περιπου 4μιση ετων και της αρεσει πολυ το μπαλετο!
μολις ακουσει κλασσικη μουσικη ξενιναει να κανει χορευτικες φιγουρες που εχει δει στις ταινιες της barbie!μας εχει δειξει απο 2-2.5 ετων την προτιμιση της στο μπαλετο.
Εχουμε 2 σχολες σχετικα κοντα μας,η μια ειναι: Χορος και Κινηση, στην οδο Διοικητηριου και η αλλη στην οδο Ολυμπιαδος 133 παλι: Χορος και Κινηση(ειναι η ιδια σχολη?)θα ηθελα την γνωμη σου,αν φυσικα γνωριζεις για τις εν λογω σχολες:)
η για καποια αλλη φυσικα σχολη στην περιοχη του κεντρου Θεσσαλονικης.
Σ ευχαριστω εκ των προτερων.

ismeni
10-09-10, 09:26
στην ιστοσελίδα www.sisxe.com υπάρχουν νομιμες σχολες χορού

ismeni
10-09-10, 11:32
Γεια σου ismeni
η κορη μου ειναι περιπου 4μιση ετων και της αρεσει πολυ το μπαλετο!
μολις ακουσει κλασσικη μουσικη ξενιναει να κανει χορευτικες φιγουρες που εχει δει στις ταινιες της barbie!μας εχει δειξει απο 2-2.5 ετων την προτιμιση της στο μπαλετο.
Εχουμε 2 σχολες σχετικα κοντα μας,η μια ειναι: Χορος και Κινηση, στην οδο Διοικητηριου και η αλλη στην οδο Ολυμπιαδος 133 παλι: Χορος και Κινηση(ειναι η ιδια σχολη?)θα ηθελα την γνωμη σου,αν φυσικα γνωριζεις για τις εν λογω σχολες:)
η για καποια αλλη φυσικα σχολη στην περιοχη του κεντρου Θεσσαλονικης.
Σ ευχαριστω εκ των προτερων.

καλή αρχή γεωργία
σ' ευχαριστω κι εγω

αδειασε τα pm σου...

Gold
10-09-10, 11:36
Καλημερα Ισμηνη κι απο δω;)
και σ ευχαριστω!
ναι ναι αστα, γεμισαν οι φακελοι μου και σβηνω τωρα!

TATAK
14-09-10, 13:43
Μπορεις να μου προτεινεις, αν ξερεις, καποιες σχολες στο Παγκρατι?
Ευχαριστω εκ των προτερων

mary-berry
16-09-10, 20:50
Κορίτσια καλημέρα!
Διάβασα τις γνώμες σας και ήθελα να σας ρωτήσω, και ειδικά την Ισμήνη με την τόση πληροφόρηση πάνω στο θέμα, αν ξέρετε την σχολή μπαλέτου της Ελπίδας Μαρνέρη στο Νέο Ψυχικο.
Ευχαριστώ πολύ!

ismeni
16-09-10, 23:46
Κορίτσια καλημέρα!
Διάβασα τις γνώμες σας και ήθελα να σας ρωτήσω, και ειδικά την Ισμήνη με την τόση πληροφόρηση πάνω στο θέμα, αν ξέρετε την σχολή μπαλέτου της Ελπίδας Μαρνέρη στο Νέο Ψυχικο.
Ευχαριστώ πολύ!

καλησπέρα
ξερω μονο οτι ανήκει στο ΣΙΣΧΕ

mary-berry
17-09-10, 14:10
ευχαριστώ....

ARKOUDAKI
21-09-10, 13:57
καλησπέρα
ξερω μονο οτι ανήκει στο ΣΙΣΧΕ
γεια και απο εμενα.η μικρη μου ειναι 3 χρονων και τρελενεται για χορο.Μηπως εχεις υποωιν σου καποια καλη σχολη για την ηλικια της στην περιοχη Αλιμος ή Αγ-δημητριος?.ευχαριστω πολυ.

ismeni
08-10-10, 14:34
ριξτε εδω μια ματια για τη νομιμοτητα των σχολων χορού

lida19
16-10-10, 02:10
ti mou proteinete sthn patra?kai mhpws gnwrizete plhrofories gia th sxolh pou sas egrapsa?epaggelmatiko sxoleio otan lete ti ennoeite kai pou mporw na vrw sthn patra?efxaristw

ismeni
16-10-10, 08:44
ti mou proteinete sthn patra?kai mhpws gnwrizete plhrofories gia th sxolh pou sas egrapsa?epaggelmatiko sxoleio otan lete ti ennoeite kai pou mporw na vrw sthn patra?efxaristw

στην αθήνα, θεσσαλονίκη και λάρισα υπάρχουν ανώτερες επαγγελματικές σχολές 3ετούς φίτησης οπου μπορεί να σπουδάσεις χορό και να πάρεις δίπλωμα καθηγήτριας χορού. οι εισαγωγικές εξετάσεις ειναι το σεπτέμβριο σε επιτροπή που συστήνεται από το υπουργείο πολιτισμού. για τις εξετάσεις επιλέγεις μία επαγγελματική σχολή και ξεκινάς προετοιμασία (εφ' οσον ολη τη χρονιά κάνεις μαθήματα) στις 16 αυγούστου. τα μαθήματα που εξετάζεσαι είναι μπαλέτο, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό. οταν βγουν τα αποτελέσματα και εχεις περάσει, δίνει και έκθεση.
τα μαθήματα που διδάσκεσαι στην ανωτερη επαγγελματική σχολή χορού είναι μπαλετο, σύγχρονο, ρυθμική, αυτοσχεδιασμό, ελληνικούς χορούς, character, ιστορία, ψυχολογία, ανατομία, ρεπερτόριο, θεωρία μπαλέτου, θεωρία σύγχρονου και μουσική.
στο τελος του τρίτου έτους δίνεις διπλωματικές εξετάσεις, πάλι σε επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού και παίρνεις το πτυχίο σου.
μετα μπορείς να διδάξεις όλα τα παραπάνω πρακτικά μαθήματα σε ερασιτεχνική σχολή.

Kinimini
18-10-10, 17:17
Ismeni μου καλησπέρα!

Βρήκα το forum ψάχνοντας να βρω περισσότερες πληροφορίες για το χορό.

Ο χορός γενικά αλλά το μπαλλέτο ιδιαίτερα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Όταν ήμουν μικρή πήγαινα στο μοναδικό γυμναστήριο της πόλης μου και παρακολουθούσα επί 11,5 χρόνια μαθήματα χορού, μπαλλέτου, ρυθμικής και ενόργανης. Όπως φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις, το επίπεδο δεν ήταν και ιδιαίτερα ανεβασμένο, αλλά δεδομένου του ακριτικού στοιχείου που χαρακτηρίζει την πόλη μου, ας πούμε ότι από το τίποτα κάτι ήταν κι αυτό το μοναδικό γυμναστήριο. Στη γυμναστική παραδόξως τα πράγματα ήταν αρκετά "ανεβασμένα" σε θέμα επιπέδου. Στο χορό, όχι και τόσο.

Τέλοσπάντων... Λίγη σημασία έχει πια. Εκείνο που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι το αν ξέρεις κάποια καλή σχολή μπαλλέτου που να λειτουργεί στην Ξάνθη. Ξέρω ότι στα 30 πλέον δεν μπορώ να έχω και πολλές απαιτήσεις αλλά δεδομένου του ότι μεγάλωσα με το χορό και τη γυμναστική, μου είναι αδύνατο να πάω σε ένα απλό γυμναστήριο και να κάνω διάδρομο και όργανα!!! Δοκίμασα yoga, pilates και tae-kwon-do, που τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά χαμογελάω και μόνο που σκέφτομαι το μπαλλέτο.

Έχεις να μου προτείνεις κάτι?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγγνώμη για το κατεβατό αλλά είναι η πρώτη μου μέρα στο forum και έχω ενθουσιαστεί!

Φιλικά,
Κική.

ismeni
19-10-10, 09:03
Ismeni μου καλησπέρα!

Βρήκα το forum ψάχνοντας να βρω περισσότερες πληροφορίες για το χορό.

Ο χορός γενικά αλλά το μπαλλέτο ιδιαίτερα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Όταν ήμουν μικρή πήγαινα στο μοναδικό γυμναστήριο της πόλης μου και παρακολουθούσα επί 11,5 χρόνια μαθήματα χορού, μπαλλέτου, ρυθμικής και ενόργανης. Όπως φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις, το επίπεδο δεν ήταν και ιδιαίτερα ανεβασμένο, αλλά δεδομένου του ακριτικού στοιχείου που χαρακτηρίζει την πόλη μου, ας πούμε ότι από το τίποτα κάτι ήταν κι αυτό το μοναδικό γυμναστήριο. Στη γυμναστική παραδόξως τα πράγματα ήταν αρκετά "ανεβασμένα" σε θέμα επιπέδου. Στο χορό, όχι και τόσο.

Τέλοσπάντων... Λίγη σημασία έχει πια. Εκείνο που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι το αν ξέρεις κάποια καλή σχολή μπαλλέτου που να λειτουργεί στην Ξάνθη. Ξέρω ότι στα 30 πλέον δεν μπορώ να έχω και πολλές απαιτήσεις αλλά δεδομένου του ότι μεγάλωσα με το χορό και τη γυμναστική, μου είναι αδύνατο να πάω σε ένα απλό γυμναστήριο και να κάνω διάδρομο και όργανα!!! Δοκίμασα yoga, pilates και tae-kwon-do, που τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά χαμογελάω και μόνο που σκέφτομαι το μπαλλέτο.

Έχεις να μου προτείνεις κάτι?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγγνώμη για το κατεβατό αλλά είναι η πρώτη μου μέρα στο forum και έχω ενθουσιαστεί!

Φιλικά,
Κική.


ο χορός είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να ακολουθείτε μια ζωή. μπράβο κική μου!
λοιπον βρήκα
Λαμπρού Μαρία, Διεύθυνση: Μ.Καραολή 52, Τηλέφωνο: 2541071362
καθώς και τη Δημοτική Σχολή Κλασσικού Χορού Τηλέφωνο: 2541077148

δεν ξέρω καμία από τις δυο τι δουλειά κανουνε και πόσο καλές είναι.

αν βρεις κατι αλλο, θα 'θελα να μου πεις να το ξέρω

καλή συνέχεια!

koufetaki
19-10-10, 12:24
να πω την ιστορια μας περι χορου.περισσι θηελε η κορη μου να ξεκινησει χορο,ξεκινησαμε σε μια σχολη συνοικιακη που εγω δεν ημουν ευχαριστημενη(εχω κανει χορο καποια χρονια στα νιατα μου και εβλεπα οτι δεν γινοταν σωστη δουλεια αλλα δεν το καταλαβαινε η κορη μου και λογο φιλεναδων ηταν ευχαριστημενη).φετος ξεκινησαμε αργα γτ εγω δεν ηθελα να παει εκει παλι αλλα τελικα υπεκυψα,δεν εκανε 3-4 μαθηματα(η της σχολης μετραει 5 μαθηματα)και τελος σεπτεμβριου με αρχες οκτωμβριου τελιωνοντας ενα μαθημα λεει στα παιδια οτι αν δεν πληρωσουν την 1η δοση σε δυο μερες που ειναι το μαθημα δεν θα τους επιτρεψει την εισοδο στην αιθουσα.ερχετε η κορη μου και μου τα λεει,εγω σβουριξα 33στροφες απο την μη επαγκελματικοτητα της εν λογο κυριας και τον φασισμο της.σε μια ταξη με 5-6 παιδια δεν απευθυνεσε στα παιδια για τα οικονομικα αλλα περνεις τηλ. ή δινεις χαρτι.αποφασισα να το ψαξω και εφοσον μιλησα με το παιδι την ειπα οτι αν οντος αγαπα τον χορο θα συμβιβαστει με τον δημο(πηγαμε στο 1ο μαθημα επαθε πλακα γτ εκει κανουν χορο και εμεινε παραπολυ ευχαριστημενη),ετσι μπορεσε και γραφτηκε και κιθαρα και παλι μας βγηκε 100ε ποιο φτηνα και ποιο καταρτησμενα.εχτες το βραδυ με πηρε η κυρια της σχολης και με ζητουσε να της πληρωσω τα 5μαθηματα που εκανε το παιδι μου και εφοσον της ειπα οτι την σταματαω και εννοειτε αυτο,για τους παραπνω λογους, και οτι δεν ξεκινησαμε φετος ,και τα διδακτρα περισσι τα πηρε.μου λεει αν ειχατε οικονομικο προβλημα θα εκανε δωρεαν το παιδι,και εχω 20 χρονια σχολη.και εγω ειμαι 17 χρονια μανα,οπως ξερετε εσεις τις υποχρεωσεις σας ετσι κι εγω ξερω τις δικες μου,αλλα διδακτορικες συμπεριφορες σε εναν πελατη στην τελικη δεν πρεπει να κανετε.ααα και εμεις δεν ειμαστε φιλανθρωπικο ιδρυμα ,μα καλα τωρα δεν μου πατε οτι θα κανε δωρεαν το παιδι μου αν αδυνατουσα την πληρωμη?και οχι δεν το ειπα τελος παντον μου ξαναλεει για τα 5 μαθηματα,περισσι χασαν 4 μαθηματα τα οποια ουδεποτε αναπληρωθηκαν και τρεχαμε χειμωνιατικα στην σχολη την οποια βρισκαμε κλειστη,της το πα και κοριτσια μου το κλεισε η κουραδα....εγω τωρα τι κανω?παω απο κει και την ξε χ@ζω ή την αγνοω παντελος.αφηστε που ολο αυτο το πραγμα επρεπε μετα να το συζητησω με το παιδι μου,γτ οπως και να το κανουμε ταραχτηκε και μπερδευτηκε μεχρι και ενοχη αισθανθηκε.

Kinimini
19-10-10, 13:24
ο χορός είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να ακολουθείτε μια ζωή. μπράβο κική μου!
λοιπον βρήκα
Λαμπρού Μαρία, Διεύθυνση: Μ.Καραολή 52, Τηλέφωνο: 2541071362
καθώς και τη Δημοτική Σχολή Κλασσικού Χορού Τηλέφωνο: 2541077148

δεν ξέρω καμία από τις δυο τι δουλειά κανουνε και πόσο καλές είναι.

αν βρεις κατι αλλο, θα 'θελα να μου πεις να το ξέρω

καλή συνέχεια!


Αυτές βρήκα κι εγώ μέχρι τώρα αν και χθες έμαθα ότι άνοιξε και μια καινούργια σχολή, για την οποία ακόμα δεν έχω στοιχεία. Θα σου πω μόλις έχω νεότερα, καθώς και εντυπώσεις από όποιαν τελικά επιλέξω.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Καλή συνέχεια στη μέρα σου!

ismeni
19-10-10, 13:39
να πω την ιστορια μας περι χορου.περισσι θηελε η κορη μου να ξεκινησει χορο,ξεκινησαμε σε μια σχολη συνοικιακη που εγω δεν ημουν ευχαριστημενη(εχω κανει χορο καποια χρονια στα νιατα μου και εβλεπα οτι δεν γινοταν σωστη δουλεια αλλα δεν το καταλαβαινε η κορη μου και λογο φιλεναδων ηταν ευχαριστημενη).φετος ξεκινησαμε αργα γτ εγω δεν ηθελα να παει εκει παλι αλλα τελικα υπεκυψα,δεν εκανε 3-4 μαθηματα(η της σχολης μετραει 5 μαθηματα)και τελος σεπτεμβριου με αρχες οκτωμβριου τελιωνοντας ενα μαθημα λεει στα παιδια οτι αν δεν πληρωσουν την 1η δοση σε δυο μερες που ειναι το μαθημα δεν θα τους επιτρεψει την εισοδο στην αιθουσα.ερχετε η κορη μου και μου τα λεει,εγω σβουριξα 33στροφες απο την μη επαγκελματικοτητα της εν λογο κυριας και τον φασισμο της.σε μια ταξη με 5-6 παιδια δεν απευθυνεσε στα παιδια για τα οικονομικα αλλα περνεις τηλ. ή δινεις χαρτι.αποφασισα να το ψαξω και εφοσον μιλησα με το παιδι την ειπα οτι αν οντος αγαπα τον χορο θα συμβιβαστει με τον δημο(πηγαμε στο 1ο μαθημα επαθε πλακα γτ εκει κανουν χορο και εμεινε παραπολυ ευχαριστημενη),ετσι μπορεσε και γραφτηκε και κιθαρα και παλι μας βγηκε 100ε ποιο φτηνα και ποιο καταρτησμενα.εχτες το βραδυ με πηρε η κυρια της σχολης και με ζητουσε να της πληρωσω τα 5μαθηματα που εκανε το παιδι μου και εφοσον της ειπα οτι την σταματαω και εννοειτε αυτο,για τους παραπνω λογους, και οτι δεν ξεκινησαμε φετος ,και τα διδακτρα περισσι τα πηρε.μου λεει αν ειχατε οικονομικο προβλημα θα εκανε δωρεαν το παιδι,και εχω 20 χρονια σχολη.και εγω ειμαι 17 χρονια μανα,οπως ξερετε εσεις τις υποχρεωσεις σας ετσι κι εγω ξερω τις δικες μου,αλλα διδακτορικες συμπεριφορες σε εναν πελατη στην τελικη δεν πρεπει να κανετε.ααα και εμεις δεν ειμαστε φιλανθρωπικο ιδρυμα ,μα καλα τωρα δεν μου πατε οτι θα κανε δωρεαν το παιδι μου αν αδυνατουσα την πληρωμη?και οχι δεν το ειπα τελος παντον μου ξαναλεει για τα 5 μαθηματα,περισσι χασαν 4 μαθηματα τα οποια ουδεποτε αναπληρωθηκαν και τρεχαμε χειμωνιατικα στην σχολη την οποια βρισκαμε κλειστη,της το πα και κοριτσια μου το κλεισε η κουραδα....εγω τωρα τι κανω?παω απο κει και την ξε χ@ζω ή την αγνοω παντελος.αφηστε που ολο αυτο το πραγμα επρεπε μετα να το συζητησω με το παιδι μου,γτ οπως και να το κανουμε ταραχτηκε και μπερδευτηκε μεχρι και ενοχη αισθανθηκε.

αισθανομαι πολυ ασχημα γιατι τετοιες συνάδελφοι κανουν κακο στον κλάδο μας και δυστυχως... μας παίρνει η μπαλα ολες.
ειανι δυνατον; εμενα μηνα ολοκληρο καθυστερουν να μου πληρώρουν και ντρεπομαι να τα ζητησω (αυτο είναι το αλλο ακρο...).

αλλα... οχι και στο δημο. βρες μια εξισου καλη ιδιωτικη σχολή. αν θες μπορώ να σου προτείνω.

koufetaki
19-10-10, 14:01
αισθανομαι πολυ ασχημα γιατι τετοιες συνάδελφοι κανουν κακο στον κλάδο μας και δυστυχως... μας παίρνει η μπαλα ολες.
ειανι δυνατον; εμενα μηνα ολοκληρο καθυστερουν να μου πληρώρουν και ντρεπομαι να τα ζητησω (αυτο είναι το αλλο ακρο...).

αλλα... οχι και στο δημο. βρες μια εξισου καλη ιδιωτικη σχολή. αν θες μπορώ να σου προτείνω.
οντος η γυναικα απιστευτη.γτ οχι στον δημο?παρακολουθησα μαθημα και μου φανηκε πολυ ωραια.αν θες πεσμου αλλα να ξες εχω τρια παιδια και το οικονομικο ειναι ενας σοβαρος παραγοντας για μενα.στην σχολη θα μου βγαινε 546ε τωρα μου βγαινιε λογο τριτεκνιας 15ε τον μηνα,αν ομως δεν καναν τπτ δεν θα την πηγαινα.1ωρα μαθημα και το τελυταιο τεταρτο την χορογραφια για το τελος της χρονιας(και οχι μονο την χορογραφια οπως γινοταν στην σχολη)

Gold
07-11-10, 00:28
ismeni θα θελα να σε ρωτησω κατι:grin:
Στα τελη του Νοεμβρη εχουμε 2 παραστασεις στο μεγαρο μουσικης της λιμνης των κυκνων!Με το που το πληροφορηθηκαμε η μικρη μου φυσικα θελησε να παμε!
Εχοντας την απορια εγω,αν γινεται ενα παιδακι ηλικιας 4.5 ετων να παρακολουθησει την παρασταση,πηρα τηλ.και ρωτησα και μου ειπαν απο 6 ετων και πανω..
(δεν αφηνουν για λογους φασαριας δηλαδη που τυχον θα κανουν τα παιδακια η για καποιον αλλο λογο?)
Η δικια μου ειναι ανεπτυγμενη,και δεν την κανεις με τιποτα για την ηλικια της,συν τοις αλλοις ειναι και ησυχη εξω,κι αν δει κατι που την ενδιαφερει μενει εκστασιασμενη και δεν βγαζει κιχ!
Η απορια μου:σαν δασκαλα μπαλετου που θα χεις δει πολλα,μπορει ν αποκομισει ενα παιδακι αυτα που θα δει,θα μπει στο νοημα της παραστασης η απλα σαν θεατης θα του μεινει σαν μια ομορφη παρασταση στην μνημη του?(η μικρη μου την ξερει απ εξω την ιστορια,με την Οντετ!)
Κατα την γνωμη σου θα ηταν καλο να την δει την παρασταση?η να το αφησουμε οταν με το καλο μεγαλωσει κι αλλο?
σ ευχαριστω εκ των προτερων:grin:

Gold
07-11-10, 00:38
Κι απ οτι βλεπω στο τικερακι σου η κορουλα σου εχει γεννεθλια ε?

http://www.glittergraphics.gr/generator/holdz/z4cd5d8aa07459.gif (http://www.glittergraphics.gr/)

να την καμαρωνετε γερη κι ευτυχισμενη!

ismeni
07-11-10, 09:16
ismeni θα θελα να σε ρωτησω κατι:grin:
Στα τελη του Νοεμβρη εχουμε 2 παραστασεις στο μεγαρο μουσικης της λιμνης των κυκνων!Με το που το πληροφορηθηκαμε η μικρη μου φυσικα θελησε να παμε!
Εχοντας την απορια εγω,αν γινεται ενα παιδακι ηλικιας 4.5 ετων να παρακολουθησει την παρασταση,πηρα τηλ.και ρωτησα και μου ειπαν απο 6 ετων και πανω..
(δεν αφηνουν για λογους φασαριας δηλαδη που τυχον θα κανουν τα παιδακια η για καποιον αλλο λογο?)
Η δικια μου ειναι ανεπτυγμενη,και δεν την κανεις με τιποτα για την ηλικια της,συν τοις αλλοις ειναι και ησυχη εξω,κι αν δει κατι που την ενδιαφερει μενει εκστασιασμενη και δεν βγαζει κιχ!
Η απορια μου:σαν δασκαλα μπαλετου που θα χεις δει πολλα,μπορει ν αποκομισει ενα παιδακι αυτα που θα δει,θα μπει στο νοημα της παραστασης η απλα σαν θεατης θα του μεινει σαν μια ομορφη παρασταση στην μνημη του?(η μικρη μου την ξερει απ εξω την ιστορια,με την Οντετ!)
Κατα την γνωμη σου θα ηταν καλο να την δει την παρασταση?η να το αφησουμε οταν με το καλο μεγαλωσει κι αλλο?
σ ευχαριστω εκ των προτερων:grin:

πάντα εξαρταται απο το παιδί. η παρασταση της λιμνης των κύκνων ειναι κανα 2ωρο και... νομιζεις οτι ολη αυτη την ωρα θα μπορεσει να παρακολουθήσει; θεωρω οτι ειναι μικρή.
να σε ρωτήσω... πια ιστορια ξερει με τη λίμνη των κύκνων; η ιστορία της Barbie, ειναι παραποιημένη και παρα πολύ μάλιστα.
Το λιμπρετο της λίμνης των κύκνων, θεωρω οτι δεν ειναι για την κόρη σου. Θα πρότεινα να ξεκινήσετε, αφου θελετε να δειτε μπαλέτο, με τον Καρυοθραυστη (οχι της Barbie, φυσικά). Είναι άναλαφρη ιστορία, πιο γλυκό το άκουσμα της μουσικής για τα αυτάκια της και πιο "χειροπιαστή" η ιστορία στην ηλικία της, πιο παιδικό Η λίμνη των κύκνων εχει δυσκολο νόημα...

ismeni
07-11-10, 09:17
Κι απ οτι βλεπω στο τικερακι σου η κορουλα σου εχει γεννεθλια ε?

http://www.glittergraphics.gr/generator/holdz/z4cd5d8aa07459.gif (http://www.glittergraphics.gr/)

να την καμαρωνετε γερη κι ευτυχισμενη!

ευχαριστω για τις ευχες σου
έκλεισε τα 3 στις 19 οκτώβρη

Gold
07-11-10, 12:17
ismeni σ ευχαριστω για την απαντηση σου!
Την ιστορια της λιμνης των κυκνων ξερει απο την Barbie.
Καρυοθραυστη ε?τον ξερουμε κι αυτον απο την barbie,λες κι αυτος να ειναι παραποιημενος?
θα παμε μαλλον με τον συζυγο γιατι δεν θελω να την χασω την παρασταση,ειχα δει και στον παγο παλιοτερα παλι την λιμνη των κυκνων,και ηταν πανεμορφα!αλλα φυσικα το καθενα με την χαρη του!!
Και φυσικα θα περιμενουμε εναγωνιως να ερθει στην πολη μας καποια παιδικη παρασταση καταλληλη για παιδια,σαν τον καρυοθραυστη που λες;)
Στην Αθηνα παιζεται κι ο Alladin on ice,τι καλα να ερθει κι εδω!
σ ευχαριστω και παλι Ισμηνη μου και να χαιρεσαι την κουκλιτσα σου!

ismeni
07-11-10, 19:06
ismeni σ ευχαριστω για την απαντηση σου!
Την ιστορια της λιμνης των κυκνων ξερει απο την Barbie.
Καρυοθραυστη ε?τον ξερουμε κι αυτον απο την barbie,λες κι αυτος να ειναι παραποιημενος?
θα παμε μαλλον με τον συζυγο γιατι δεν θελω να την χασω την παρασταση,ειχα δει και στον παγο παλιοτερα παλι την λιμνη των κυκνων,και ηταν πανεμορφα!αλλα φυσικα το καθενα με την χαρη του!!
Και φυσικα θα περιμενουμε εναγωνιως να ερθει στην πολη μας καποια παιδικη παρασταση καταλληλη για παιδια,σαν τον καρυοθραυστη που λες;)
Στην Αθηνα παιζεται κι ο Alladin on ice,τι καλα να ερθει κι εδω!
σ ευχαριστω και παλι Ισμηνη μου και να χαιρεσαι την κουκλιτσα σου!

δυστυχως η barbie τα εχει παραποιήσει και τα δυο μπαλέτα (λιμνη των κυκνων και καρυοθραυστη).
ενα καλο εχει κανει, ομως, να πουμε και του στραβού το δικιο. η 12 βασιλοπούλες είναι κορυφαιο!!!!!!!! καταπληκτική τεχνική μπαλέτου και πραγματικό μπαλέτο. βλέπεις, συνεργαστηκαν η "barbie" με το royal ballet και εδειξαν μπαλετο, μπαλετο. τεχνική και βηματολόγιο.
κατι κερδιασαν οι σχολες μπαλετου απο αυτό, εκεινη την εποχη!

Gold
08-11-10, 00:15
Συμφωνω μαζι σου Ισμηνη για τις 12 βασιλοπουλες,αν και δεν ξερω πολλα απο μπαλετο:oops::Dμου αρεσει κι εμενα μαζι με την κορη μου να βλεπω τις barbie!!και πραγματι χορευουν πολυ πολυ ωραια!
Μολις ανακαλυψα στο προγραμμα του ΜΜΘ πως ερχεται ο Καρυοθραυστης!!
απο τις 8-12 Δεκεμβριου!http://www.tch.gr/greek/Events/All%20Events/2010B/E9.htm
να μαστε καλα πρωτα ο Θεος,θα παμε σιγουρα με το καμαρι μου.
Το ηξερες αυτο Ισμηνη, η τυχαια το ανεφερες,για να παρακολουθησουμε τον Καρυοθραυστη?αν ηταν τυχαιο γραψε λοττο:wink::!:

ismeni
08-11-10, 14:10
Συμφωνω μαζι σου Ισμηνη για τις 12 βασιλοπουλες,αν και δεν ξερω πολλα απο μπαλετο:oops::Dμου αρεσει κι εμενα μαζι με την κορη μου να βλεπω τις barbie!!και πραγματι χορευουν πολυ πολυ ωραια!
Μολις ανακαλυψα στο προγραμμα του ΜΜΘ πως ερχεται ο Καρυοθραυστης!!
απο τις 8-12 Δεκεμβριου!http://www.tch.gr/greek/Events/All%20Events/2010B/E9.htm
να μαστε καλα πρωτα ο Θεος,θα παμε σιγουρα με το καμαρι μου.
Το ηξερες αυτο Ισμηνη, η τυχαια το ανεφερες,για να παρακολουθησουμε τον Καρυοθραυστη?αν ηταν τυχαιο γραψε λοττο:wink::!:

επειδη ο καρυοθραυστης ειναι χριστουγεννιάτικη ιστορία, πάντα υπάρχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παραστάσεις, προγραμματα τηλεόρασης κλπ

Gold
10-11-10, 01:02
επειδη ο καρυοθραυστης ειναι χριστουγεννιάτικη ιστορία, πάντα υπάρχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παραστάσεις, προγραμματα τηλεόρασης κλπ
Σωστα!:Dδεν το ειχα σκεφτει:oops:

lidaad
10-11-10, 12:50
Ισμηνη γεια σου! εμπιστευομαι παρα πολυ την γνωμη σου και θα ηθελα να με βοηθησεις. Θα ηθελα η μικρη μου να αρχισει μπαλετο του χρονο το σεπτεμβριο που ομως δεν θα εχει κλεισει ακομα τα 3(τον Δεκεμβριο του 2011 θα γινει 3). Ξερεις καμια σχολη στην περιοχη της Βουλας-Γλυφαδας που να δεχεται παιδακια σε αυτην την ηλικια;
Ευχαριστώ πολυ

ismeni
10-11-10, 12:54
Ισμηνη γεια σου! εμπιστευομαι παρα πολυ την γνωμη σου και θα ηθελα να με βοηθησεις. Θα ηθελα η μικρη μου να αρχισει μπαλετο του χρονο το σεπτεμβριο που ομως δεν θα εχει κλεισει ακομα τα 3(τον Δεκεμβριο του 2011 θα γινει 3). Ξερεις καμια σχολη στην περιοχη της Βουλας-Γλυφαδας που να δεχεται παιδακια σε αυτην την ηλικια;
Ευχαριστώ πολυ

σου εχω στειλει πμ

αν δεν το εχεις παρει, πες μου

lidaad
10-11-10, 14:49
Ισμηνη σε ευχαριστώ για το π.μ!

ersi
20-03-11, 18:59
Ισμήνη γεια σου! Μπορείς να μου προτείνεις κάποια σχολή μπαλέτου σε περιοχή Γλυκά Νερά ή Γερακα?
Η κόρη μου είναι 3 ετών και φοράει ακόμα πάνα. Ισχύει ότι πρέπει να την έχουν κόψει για να ξεκινήσουν μπαλέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ismeni
21-03-11, 08:06
Ισμήνη γεια σου! Μπορείς να μου προτείνεις κάποια σχολή μπαλέτου σε περιοχή Γλυκά Νερά ή Γερακα?
Η κόρη μου είναι 3 ετών και φοράει ακόμα πάνα. Ισχύει ότι πρέπει να την έχουν κόψει για να ξεκινήσουν μπαλέτο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

δεν υπάρχει καποιος "νομος" που λεει οτι τα παιδιά πρεπει να εχουν βγαλει την πάνα. κατι αντίστοιχο δηλαδη με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που δεν τα παίρνουν εαν δεν εχουν "καθαρίσει". είναι στην κρίση του κάθε σχολάρχη.
προσωπικά δε με ενοχλει. δυο ωρες την εβδομάδα ερχονται τα παιδιά στο μπαλέτο, για πιο λόγο να μη φοράνε πάνα;
εσενα στο ειπανε οτι ισχύει κάτι τέτοιο;

ersi
21-03-11, 11:29
δεν υπάρχει καποιος "νομος" που λεει οτι τα παιδιά πρεπει να εχουν βγαλει την πάνα. κατι αντίστοιχο δηλαδη με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που δεν τα παίρνουν εαν δεν εχουν "καθαρίσει". είναι στην κρίση του κάθε σχολάρχη.
προσωπικά δε με ενοχλει. δυο ωρες την εβδομάδα ερχονται τα παιδιά στο μπαλέτο, για πιο λόγο να μη φοράνε πάνα;
εσενα στο ειπανε οτι ισχύει κάτι τέτοιο;


Thanks για το πμ

Στον παιδικό της κόρης μου κάνουν μπαλέτο και στην αρχή είχε ειπωθεί απο την υπεύθυνη ότι κανονικά μόνο τα κοριτσάκια που δε φοράνε πάνα μπορούν να συμμετάσχουν....τελικά, μιας και είναι ιδιωτικός και τ' ακουμπάμε κάθε μήνα δεν μου ξαναείπε τίποτα και την πήραν....αλλά αναρωτιόμουν αν όντως είναι κανόνας και σε μια κανονική σχολή μπαλέτου.

Στη μέση της χρονιάς γίνονται άραγε εγγραφές?

ismeni
21-03-11, 12:49
Thanks για το πμ

Στον παιδικό της κόρης μου κάνουν μπαλέτο και στην αρχή είχε ειπωθεί απο την υπεύθυνη ότι κανονικά μόνο τα κοριτσάκια που δε φοράνε πάνα μπορούν να συμμετάσχουν....τελικά, μιας και είναι ιδιωτικός και τ' ακουμπάμε κάθε μήνα δεν μου ξαναείπε τίποτα και την πήραν....αλλά αναρωτιόμουν αν όντως είναι κανόνας και σε μια κανονική σχολή μπαλέτου.

Στη μέση της χρονιάς γίνονται άραγε εγγραφές?

και η ανηψιά μου που ηθελε να κάνει μπαλέτο κι επειδη χαϊδευοταν και δεν ηθελε να βγαλει την πάνα, ετσι της ειπαμε. οτι πρεπει να βγαλει την πανα για να κάνει μπαλετο.
ελα μωρε, στον παιδικό σιγα μην κανουνε μπαλετο. αυτη η ηλικία κανουν δημιουργικο χορό και μουσικοκινητική αγωγή. και τι δουλεια εχει η δασκαλα που παει 1 φορά την εβδομάδα... να λεει τετοια πραγματα.
πάντως να ξερεις, δεν εχει σημασια ειτε φοραει πάνα ειτε οχι, το παιδάκι μπορει να συμμετεχει άνετα! δεν υπάρχει κανονάς. ειναι στην καλή διαθεση της καθε σχολαρχη!

προσωπικά κανω εγγραφές ολο το χρονο. δεν ξερω εαν καποιες σχολες, δεν κανουν. μπορεις να τηλεφωνήσεις και να ρωτήσεις.

fofo121977
21-03-11, 18:43
και εγώ θέλω ισμήνη να μου πεις... Και για γεράκα - γλυκά νερά και για χαλάνδρι - βρίλησσσια -μελίσσια . Για την κόρη μου που είναι 4 ετών.

kallisto
24-03-11, 15:19
Ισμηνη καλησπερα! Ποιά η γνωμη σου για τη σχολη ΗΛΙΑΚΗ στο Ν.Κοσμο?

ersi
24-03-11, 15:43
και η ανηψιά μου που ηθελε να κάνει μπαλέτο κι επειδη χαϊδευοταν και δεν ηθελε να βγαλει την πάνα, ετσι της ειπαμε. οτι πρεπει να βγαλει την πανα για να κάνει μπαλετο.
ελα μωρε, στον παιδικό σιγα μην κανουνε μπαλετο. αυτη η ηλικία κανουν δημιουργικο χορό και μουσικοκινητική αγωγή. και τι δουλεια εχει η δασκαλα που παει 1 φορά την εβδομάδα... να λεει τετοια πραγματα.
πάντως να ξερεις, δεν εχει σημασια ειτε φοραει πάνα ειτε οχι, το παιδάκι μπορει να συμμετεχει άνετα! δεν υπάρχει κανονάς. ειναι στην καλή διαθεση της καθε σχολαρχη!

προσωπικά κανω εγγραφές ολο το χρονο. δεν ξερω εαν καποιες σχολες, δεν κανουν. μπορεις να τηλεφωνήσεις και να ρωτήσεις.

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι κάνουν...οταν γυρίζει σπίτι όλο στροφές με τα χεράκια ενωμενα πανω απο το κεφάλι κάνει, τα χερια στη μεση και λυγίζει γόνατα και διαφορα άλλα...οτι και να κάνουν καλό είναι πάντως.

Πιστεύεις οτι είναι καλύτερα να την γράψω απο την αρχή της σχολικής χρονιάς για να ενσωματωθεί καλύτερα στο τμήμα ή δεν παίζει ρόλο?

ismeni
24-03-11, 16:52
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι κάνουν...οταν γυρίζει σπίτι όλο στροφές με τα χεράκια ενωμενα πανω απο το κεφάλι κάνει, τα χερια στη μεση και λυγίζει γόνατα και διαφορα άλλα...οτι και να κάνουν καλό είναι πάντως.

Πιστεύεις οτι είναι καλύτερα να την γράψω απο την αρχή της σχολικής χρονιάς για να ενσωματωθεί καλύτερα στο τμήμα ή δεν παίζει ρόλο?

εφ'οσον κανει εγγραφες η σχολη, μπορεις να τη γραψεις και τωρα. ετσι κι αλλιως... μεχρι ιούνιο ειναι ανοιχτες οι σχολες. εχει 3 μηνες γεμάτους να ενσωματωθει...
πού θα πάτε τελικά;
καλή αρχη!

ersi
26-03-11, 00:08
δεν εχω προλάβει ακόμα να πάρω τηλ. τη σχολή να ρωτήσω λεπτομέρειες...να δω τι ωραρια εχει κι αν με βολευει με το μπέμπη να την πηγαινοφέρνω...θα δούμε δεν ξέρω...

Alexia-mom
29-03-11, 21:22
Ψάχνοντας πληροφορίες για σχολές μπαλέτου έπεσα σε ένα άρθρο για το πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουμε τα παιδιά μας μπαλέτο. Το οποίο βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Παραθέτω τον σύνδεσμο: http://www.pro-dance.gr/dance/dance-and-child/appropriate-age-for-the-ballet

ismeni
29-03-11, 22:08
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για το μπαλέτο.
Έχει παρατηρηθεί η τάση των γονιών να παρακινούν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν μπαλέτο ακόμα και από προσχολική ηλικία! Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη παρεξήγηση γύρω από αυτό το είδος χορού.

Το μπαλέτο είναι ένας πολύ απαιτητικός χορός που χρειάζεται πειθαρχεία και προσήλωση. Περιλαμβάνει ξενόγλωσσους ορισμούς και δύσκολες κινήσεις που, όπως είναι φυσικό, είναι δύσκολο να κατανοήσει ένα μικρό παιδί.

Σε όλες τις ακαδημίες μπαλέτου και στις επαγγελματικές σχολές μπαλέτου η εκπαίδευση των παιδιών ξεκινά μετά την ηλικία των οχτώ ετών. Σε αυτή την ηλικία, το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο, έχει αρχίσει να κοινωνικοποιείται και μπορεί να πάρει κάποιες αποφάσεις για τον εαυτό του (όπως για τις ασχολίες του).

Εκτός από αυτό, σε μικρότερες ηλικίες ο σκελετός του παιδιού είναι πολύ μαλακός για τις σωματικές απαιτήσεις και τις ασκήσεις του μπαλέτου. Οι περισσότεροι γονείς φοβούνται ότι μετά από την ηλικία των πέντε τα παιδιά τους δεν θα έχουν μέλλον στο μπαλέτο και γι' αυτό βιάζονται να τα γράψουν σε κάποια σχολή χορού. Παρ' όλα αυτά, η εκπαίδευση στο μπαλέτο μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και την ηλικία των δέκα ή των δώδεκα, και το παιδί να σημειώσει εξαιρετική πρόοδο.

Για όσους γονείς θέλουν να «μυήσουν» τα παιδιά τους στην τέχνη του μπαλέτου από πολύ μικρή ηλικία, υπάρχουν σε κάθε ερασιτεχνική σχολή μπαλέτου προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου για παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Πριν την ηλικία των τεσσάρων η προσοχή του παιδιού αποσπάται πολύ εύκολα, επειδή η ικανότητα συγκέντρωσης σε κάτι συγκεκριμένο είναι περιορισμένη. Αυτό δυσκολεύει το έργο των δασκάλων, και γι' αυτό είναι προτιμότερο να για τους εκπαιδευτικούς και για τα ίδια τα παιδιά να ξεκινούν μαθήματα σε πιο μεγάλη ηλικία.

Τα προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου είναι αρκετά απλά και με χαλαρή οργάνωση, για να είναι πιο προσιτά στα παιδιά. Ο εκπαιδευτικός ενθαρρύνει τα παιδιά να κινηθούν μέσα στην αίθουσα ακολουθώντας διάφορα μουσικά είδη (όχι μόνο κλασσική μουσική), ενώ μπορεί σταδιακά να προχωρήσει και στην διδασκαλία των πέντε βασικών θέσεων των πελμάτων και των χεριών, προκειμένου να τονίσει την σημασία της σωστής στάσης του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά προετοιμάζονται ευχάριστα για το μπαλέτο μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, που συνδυάζονται με παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό.

Βέβαια δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσει κάποιος χορό, ακόμα και έναν με τόσες απαιτήσεις, όπως είναι το μπαλέτο. Πολλές σχολές μπαλέτου παρέχουν μαθήματα σε ενήλικες, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς που... το καθυστέρησαν λίγο, να ασχοληθούν με αυτό το είδος χορού.

Τα τμήματα ενηλίκων αποτελούν έναν ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης του σώματος, ενώ παράλληλα οι μαθητές διδάσκονται την τεχνική του μπαλέτου ξεκινώντας από τα βασικά βήματα. Οι ενήλικοι μαθητές χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα με τις επιδόσεις τους και τις ικανότητές τους. Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τους τελείως αρχάριους μέχρι και σε όσους είχαν παλαιότερα επαφή με τον χορό, θα μπορέσουν να βρουν το κατάλληλο τμήμα γι' αυτούς.

Οι εκπαιδευτικοί στα τμήματα ενηλίκων δεν είναι υπερβολικά απαιτητικοί. Από μια ηλικία και μετά το σώμα μας χάνει την ελαστικότητά του και δεν είναι το ίδιο ευλύγιστο. Είναι, συνεπώς, σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να γίνει κάποιος χορευτής στα τμήματα ενηλίκων. Παρ' όλα αυτά, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όσους αγαπούν το μπαλέτο, αφού τους δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτήν την δημιουργική και εκφραστική δραστηριότητα.

ως δασκαλα μπαλέτου θα ρωτησω, τι εννοείται εσεις οι γονεις "κανει το παιδι μου μπαλέτο"; μπαλέτο ειναι πιρουετες και πουεντ; και αυτο.

1. σιγουρα θελει πειθαρχια, αλλα και το σχολειο θελει πειθαρχια. παει λοιπον αναλογα της ηλικίας...
2. οι ξενογλωσσοι ορισμοι δεν ξεκινάνε στην προσχολική ηλικία. εκει η καλη δασκάλα χρησιμοποιεί εικονες σε παραλληλισμο με τον ξενογλωσσο ορο, ωστε το παιδι τον αφομιώνει καλύτερα.
3. στις αγγλικη ακαδημια RAD, που γνωριζω το εκπαιδευτικο της συστημα, εχει "υλη" από την ηλικια των 5 ετών. απλα βηματακια κατανοητα για ενα νηπιαγωγάκι. plie, flex-point, skips, running κλπ με πολύ φαντασια, πλούσιες ιστορίες και χρηση αντικειμένων που αρεσει στα παιδιά πολύ. σε μικρότερη ηλικία, τα παιδιά κανουν δημιουργικο χορο, παλι με ιστοριες με φαντασια και χρηση αντικειμένων που τα βοηθα να μπαίνουν σιγα σιγα στην εννοια και το βηματολογιο του μπαλετου.
4. δεν καταπονείται το σωμα του παιδιού ουτε ο μυοσκελετικο συστημα, οταν κανει στην ταξη πραγματα της ηλικίας του και των δυνατοτήτων του. οταν παραδειγμα ενα παιδι 6 χρονων βαλει πουεντ, τοτε καταπονειται. η καταλληλη ηλικία είναι 12 χρονων. εαν λοιπον ξεκινήσει στα 8 μπαλετο, χωρις καμια προπαιδεία... δε θα είναι ετοιμο στα 12 για πουεντ.
5. η καλυτερη ηλικία είναι 4-5 χρονων να ξεκινήσει μπαλετο για να κανει και τον δημιουργικο χορο και την προπαιδεια μπαλετου και τη μουσικοκινητικη αγωγη που χρειάζεται.
6. οσο αφορα στην "αποσπαση" προσοχης, ειανι θεμα της δασκάλας. ποσο εκεινη μπορει να κρατησει το ενδιαφέρον των παιδιών στην ταξη!!!!! το ιδιο οπως ισχυει και στη νηπιαγωγο του παιδικου σταθμού ή του νηπιαγωγειου ή ακομη ακομη του δημοτικού. γιατι; δεν υπάροχυν δασκαλες δημοτικού που δεν μπορουν να "κερδισουν" τα παιδιά της τάξης;
7. δε θα συμφωνησω με αυτο που αναφερει για την ταξη ενηλίκων. μη ξεχνάμε οτι τα "καταπιεσμενα" αγορια απο το σπιτι... γινονται πρωτοι χορευτες, οταν στα 18 τους χρόνια ξεκινάνε το μπαλετο. και την ευλιγισία τους βελτιώνουν ακι την ελαστικότητά τους.


παντως σε αυτο το αρθρο βρισκω δυφορούμενες αποψεις, ποτε λεει οτι στα 8 ξεικινάει το μπαλέτο και πότε σε προσχολική ηλικία. και άλλα πολλά... φάσκει και αντιφάσκει...
το ονομα του συγγραφέα δε βλέπω...

Alexia-mom
30-03-11, 09:51
παντως σε αυτο το αρθρο βρισκω δυφορούμενες αποψεις, ποτε λεει οτι στα 8 ξεικινάει το μπαλέτο και πότε σε προσχολική ηλικία. και άλλα πολλά... φάσκει και αντιφάσκει...

Εγώ κατάλαβα ότι μπορούν να κάνουν μπαλέτο και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν θα κάνουν ακριβώς μπαλέτο. Στην τάξη της κόρης μου (4 χρονών) τα παιδιά μαθαίνουν κάποιες κινήσεις του μπαλέτου (σχήματα, πηδηματάκια, κλπ.), αλλά μέχρι εκεί. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν, δηλαδή, τη νοοτροπία του μπαλέτου. Από ό,τι βλέπω θα αρχίσουν να αχολούνται πιο σοβαρά σε μερικά χρόνια που θα καταλαβαίνουν και περισσότερα.

Εμένα μου ζήτησε μπαλέτο από μόνη της και έτσι άρχισα να ψάχνω για σχολές και γενικά για πληροφορίες. Αυτό που με ενόχλησε πάντως πάρα πολύ (και εξακολουθεί να με ενοχλεί) είναι η εκμετάλλευση. Δε λέω, ωραίες οι εκδηλώσεις, αλλά ζητάνε πάρα πολλά λεφτά για τις στολές, τις προσκλήσεις, τις παραπάνω ώρες... Και τι να πεις στο παιδάκι σου όταν σε κοιτάει με τα ματάκια του όλο χαρά και σου ανακοινώνει ότι θα γίνει εκδήλωση;

ismeni
30-03-11, 11:44
Εγώ κατάλαβα ότι μπορούν να κάνουν μπαλέτο και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν θα κάνουν ακριβώς μπαλέτο. Στην τάξη της κόρης μου (4 χρονών) τα παιδιά μαθαίνουν κάποιες κινήσεις του μπαλέτου (σχήματα, πηδηματάκια, κλπ.), αλλά μέχρι εκεί. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν, δηλαδή, τη νοοτροπία του μπαλέτου. Από ό,τι βλέπω θα αρχίσουν να αχολούνται πιο σοβαρά σε μερικά χρόνια που θα καταλαβαίνουν και περισσότερα.;

το αρθρο ξεκιναει λεγοντας οτι πανω απο τα 8 κανουν μπαλετο, μετα το αλλαζει...
ακριβως οπως τα λες. στις προσχολικες ηλικιες κανουν δημιουργικο χορο και προαπιδεια μπαλετου. μαθαινουν αρχικα σταδια πειθαρχιας. Παραδειγμα παιζει η μουσικη, τα παιδάκια τρεχουνε σε κύκλο ("1η πειθαρχια"), με χερια στη μεση μπουνιτσες (2η "πειθαρχια") και οταν σταματησει η μουσικη πρεπει να μεινουν ακίνητα (3η "πειθαρχια") και με κλειστα πόδια (4η "πειθαρχια"). απλα πραγματα, κατανοητα για την ηλικία τους!!!!!!

Εμένα μου ζήτησε μπαλέτο από μόνη της και έτσι άρχισα να ψάχνω για σχολές και γενικά για πληροφορίες. Αυτό που με ενόχλησε πάντως πάρα πολύ (και εξακολουθεί να με ενοχλεί) είναι η εκμετάλλευση. Δε λέω, ωραίες οι εκδηλώσεις, αλλά ζητάνε πάρα πολλά λεφτά για τις στολές, τις προσκλήσεις, τις παραπάνω ώρες... Και τι να πεις στο παιδάκι σου όταν σε κοιτάει με τα ματάκια του όλο χαρά και σου ανακοινώνει ότι θα γίνει εκδήλωση;

δεν ειναι εκμεταλευση... ο χορός είναι για τη σκηνη, οχι για την ταξη. ειναι γι αυτο που δουλεψε ολη τη χρονια, είναι η ευχαρίστησή της και η ανταμοιβη των κόπως της και των γονιών που πηγαινοέρχονται βρεξει-χιονισει στο μαθημα του μπαλέτου.
ο χορος είναι ακριβο χόμπυ!
σε καταλαβαλινω απόλυτα. πιστευω ομως οτι δεν γινονται παραστασεις καθε χρόνο. αξιζει τον κοπο και την κούραση, ολων! ειανι μεγαλη ευχαρίστηση για τα παιδιά αλλα και για τους γονείς ικανοποίηση που κανουν τοσο κοπο και εξοδα ολη τη χρονιά!

SKEK
30-03-11, 11:59
Ismeni θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για το εξής. Η κόρη μου έχει κλείσει 2.7 και αρχίσαμε μία φορά την εβδομάδα baby motion. Είναι ένα πρόγραμμα 40λεπτο με δασκάλα μπαλέτου ΄κατά τη διάρκεια του οποίου η μαμά μαζί με το κοριτσάκι κάνουν ζευγαράκι και με τις οδηγίες της δασκάλας χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής. Η μουσική είναι μουσική μπαλέτου και παιδικά τραγουδάκια εναλλάξ. Περιλαμβάνει φτερνούλες, μυτούλες για τα πόδια, πηδηματάκια στο ένα ή και στα 2 πόδια και χαλαρά τεντώματα. Σκοπός του μαθήματος είναι να ενταχθούν τα κοριτσάκια πιο εύκολα σε τάξη μπαλέτου στα 3.5 και να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητες τους. Ο λόγος που αποφάσισα να την πάω είναι γιατί κάποια στιγμή έβλεπε στην τηλεόραση μπαλαρίνες και έμεινε αποσβωλωμένη, ζητάει να βλέπει dvd με μπαλέτο και προσπαθεί να μιμηθεί. ΟΚ είπα ας δοκιμάσουμε.

Στη πορεία όμως με ενημέρωσε η δασκάλα στο σχολείο ότι δεν είναι καλό να αρχίσει από 3.5 γιατί η μυοσκελετική ανάπτυξη δεν θα είναι αυτή που θα ήταν αν το παιδί δεν άρχιζε μπαλέτο. Πραγματικά δεν έχω ιδέα γι'αυτά τα πράγματα και η γνώμη σου είναι πολύτιμη.

ismeni
30-03-11, 12:16
Ismeni θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για το εξής. Η κόρη μου έχει κλείσει 2.7 και αρχίσαμε μία φορά την εβδομάδα baby motion. Είναι ένα πρόγραμμα 40λεπτο με δασκάλα μπαλέτου ΄κατά τη διάρκεια του οποίου η μαμά μαζί με το κοριτσάκι κάνουν ζευγαράκι και με τις οδηγίες της δασκάλας χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής. Η μουσική είναι μουσική μπαλέτου και παιδικά τραγουδάκια εναλλάξ. Περιλαμβάνει φτερνούλες, μυτούλες για τα πόδια, πηδηματάκια στο ένα ή και στα 2 πόδια και χαλαρά τεντώματα. Σκοπός του μαθήματος είναι να ενταχθούν τα κοριτσάκια πιο εύκολα σε τάξη μπαλέτου στα 3.5 και να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητες τους. Ο λόγος που αποφάσισα να την πάω είναι γιατί κάποια στιγμή έβλεπε στην τηλεόραση μπαλαρίνες και έμεινε αποσβωλωμένη, ζητάει να βλέπει dvd με μπαλέτο και προσπαθεί να μιμηθεί. ΟΚ είπα ας δοκιμάσουμε.

Στη πορεία όμως με ενημέρωσε η δασκάλα στο σχολείο ότι δεν είναι καλό να αρχίσει από 3.5 γιατί η μυοσκελετική ανάπτυξη δεν θα είναι αυτή που θα ήταν αν το παιδί δεν άρχιζε μπαλέτο. Πραγματικά δεν έχω ιδέα γι'αυτά τα πράγματα και η γνώμη σου είναι πολύτιμη.


την εννοια baby motion πρωτη φορα την ακούω.μπραβο σου που ξεκινήσατε παρέα. ειναι σαν το baby swimming... εγω στη σχολή το ονομάζω δημιουργικο χορο!

από την αλλη, θελω να μας πει η δασκαλα του σχολειου, ξερει από μπαλέτο; μηπως ξερει και απο παιδιατρικη; γιατι τελευταια εχει εναν βηχα η κορη μου...
μααααααα είναι δυνατον; γιατι μπλεκεται και απομακρύνει το παιδί απο αυτη τη δραστηριότητα. φαινεται λοιπον η δασκαλα, οτι δεν εχει γνωσεις μπαλετου. για να λεει οτι η μυοσκελετικη του ανάπτυξη δεν θα ηταν... τι θελει να μας πει; οτι στα 3,5 το παιδί θα βαλει πουεντ; ή οτι θα μεινει κοντη; χαζομαρες...

το μπαλετο ειναι πολύ καλη ασκηση, εφ' οσον γίνεται σωστα. δεν επηρεαζει αρνητικά την αναπτυξη του παιδιού, αντιθετα επηρεαζει θετικά!!!!!! δεν καταπονει ουτε τους μυες, ουτε τις αρθώσεις, ουτε τα οστα. μονο εαν φτασει το παιδι σε επαγγελματικο επίπεδο και γυμναζεται 5 ωρες την ημερα εαν και μονο εαν εχει την προδιαθεση να τραυματιστει. αλλιως σε ερασιτεχνικο επίπεδο, δεν παθαινουν τιποτα ούτε τα γονατα, ούτε η μεση, ουτε τα ισχυα.
αααααα ουτε σε αφηνει κοντη το μπαλέτο, ούτε κανει χοντρες γαμπες ή μηρους! και στηθος κανεις, εαν είναι να κανεις (κληρονομικότητα λεγεται). μονο εαν εχεις την προδιάθεση...

συνεχιστε μπαλετο!

SKEK
30-03-11, 12:42
Πάντως εάν κρίνω από τη δασκάλα μπαλέτου που βρήκα, δεν έχει απλά κορμί αλλά κορμάρα!!

Σ'ευχαριστώ!! Μπήκα σε σκέψεις και σκεφτόμουν ότι είναι λίγο νωρίς με αυτά που μου είπε η δασκάλα του σχολείου.

Βεβαια να σου πω κάτι? Δεν πιέζω καθόλου και δεν περιμένω να γίνει πρίμα μπαλαρίνα αν η ίδια δε θέλει. Απλά επειδή και εμένα οι γονείς μου με έστειλαν από μικρή στη ρυθμική μου έγινε βίωμα η γυμναστική αλλά όχι ο πρωταθλητισμός, ποτέ δεν είμουν γεννημένη πρωταθλήτρια στη γυμναστική ή αλλού

Ευχαριστώ, μάλλον θα είμαστε σε επικοινωνία για ότι άλλο χρειαστεί στην πορεία της προσπάθειας μας!!

ismeni
30-03-11, 13:15
Πάντως εάν κρίνω από τη δασκάλα μπαλέτου που βρήκα, δεν έχει απλά κορμί αλλά κορμάρα!!

Σ'ευχαριστώ!! Μπήκα σε σκέψεις και σκεφτόμουν ότι είναι λίγο νωρίς με αυτά που μου είπε η δασκάλα του σχολείου.

Βεβαια να σου πω κάτι? Δεν πιέζω καθόλου και δεν περιμένω να γίνει πρίμα μπαλαρίνα αν η ίδια δε θέλει. Απλά επειδή και εμένα οι γονείς μου με έστειλαν από μικρή στη ρυθμική μου έγινε βίωμα η γυμναστική αλλά όχι ο πρωταθλητισμός, ποτέ δεν είμουν γεννημένη πρωταθλήτρια στη γυμναστική ή αλλού

Ευχαριστώ, μάλλον θα είμαστε σε επικοινωνία για ότι άλλο χρειαστεί στην πορεία της προσπάθειας μας!!

και καλα κανεις
χωρις πιεσει θα το αγαπησει περισσοτερο.
ειμαι στη διάθεσή σου για οτι ζητήσεις.

Yakinthi55
12-04-11, 20:00
Αγαπητές μαμάδες,

μπορείτε να μου προτείνετε πια είναι η καλύτερη σχολή μπαλέτου για την κορούλα μου?

μένω στο Πικέρμι, αλλά θα δοκίμαζα να πάω και Ραφήνα ή Παλλήνη, αρκεί να είναι καλή η σχολή !!

Ευχαριστώ! :rolleyes:

ismeni
29-04-11, 18:27
Αγαπητές μαμάδες,

μπορείτε να μου προτείνετε πια είναι η καλύτερη σχολή μπαλέτου για την κορούλα μου?

μένω στο Πικέρμι, αλλά θα δοκίμαζα να πάω και Ραφήνα ή Παλλήνη, αρκεί να είναι καλή η σχολή !!

Ευχαριστώ! :rolleyes:


εχεις δει κάτι στην περιοχή σου;
ξερω για γερακα και ραφήνα. βολεύει;

cutie pies
02-06-11, 01:02
ismeni καλησπερα,διαβαζω πολυ καιρο τωρα τα posts σου.Να σε ρωτησω σε παρακαλω κι εγω κατι,στν περιοχη της Γλυφαδας ποιες 2/3 σχολες προτεινεις...?για κοριτσακι 6 ετων που θα παρακολουθησει χορο για 2η χρονια....Εννοειτε οτι οποια φιλη αλλη εχει εμπειρια απο τις σχολες της περιοχες,μπορει να μου πει την γνωμη της.Επισης ποιες τιμες θεωρειτε λογικες ....?Ευχαριστω!!!!!!!!!

fofo121977
15-06-11, 14:54
Ισμήνη στο γέρακα βρήκα μια σχολή με την επωνυμία Βίκυ Μπαλαρή. Ξέρεις κάτι για αυτήν? Μου έκανε εντύπωση ότι έχει μια μεθοδο της σχολής Μοριανωφ???? αν το λέω καλά, σε αντίθεση με το RAD που έχω συναντήσει σε άλλες? Ποιο είναι το καλύτερο?? Η μικρή μου είναι 4 χρονών και πρώτη φορά θα κάνει. Επίσης βρήκα δύο ακόμα: Της Στέλλας Σμυρνάκη που είναι καινούρια και μια ακόμα της Πολλάτου. Ξέρεις τίποτα για καμιά από τις παραπάνω?? Και αν ξέρεις και καμιά άλλη στο γέρακα πες μας!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

Yakinthi55
30-06-11, 14:11
εχεις δει κάτι στην περιοχή σου;
ξερω για γερακα και ραφήνα. βολεύει;

Κατέληξα σε μια Σχολή Μπαλέτου στο Πικέρμι. Στην Αρχή ήμουν δυστακτική, γιατί είναι η μοναδική Σχολή στην περιοχή. Αργότερα όμως αφότου είδα την δουλειά που κάνει η καθηγήτρια αλλά και την παράσταση που έκαναν στο τέλος, ήμουν ενθουσιασμένη!

Δεν έχω παρά να την προτείνω και στις υπόλοιπες μαμάδες της περιοχής!

Καλύτερα να μην πω το όνομα, να μην φανεί σαν διαφήμηση ε?
Αν και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας! Τι λες Ισμήνη?

magmag
11-07-11, 12:43
Καλημέρα σε όλους,
Γνωρίζετε κάποια σχολή χορού για νήπια (3,5 ετών θα είναι η κόρη μου τον Σεπτέμβριο) στην περιοχή του Αμαρουσίου ή πλησιόν περιοχες, στις οποία την ώρα που κάνει χορό το παιδί να μπορεί και η μητέρα να απασχολείται είτε με χορό είτε με γυμναστική?

Πέρυσι την κόρη μου την πήγαινα στην σχολή Ματεύ στο Μαρούσι... αλλά την ώρα που την περίμενα βαριόμουνα απίστευτα... και θέλω να βρώ κάπου αλλού έτσι ώστε να απασχολούμαι κι εγώ παράλληλα..

Ευχαριστώ

ismeni
11-07-11, 13:00
Καλημέρα σε όλους,
Γνωρίζετε κάποια σχολή χορού για νήπια (3,5 ετών θα είναι η κόρη μου τον Σεπτέμβριο) στην περιοχή του Αμαρουσίου ή πλησιόν περιοχες, στις οποία την ώρα που κάνει χορό το παιδί να μπορεί και η μητέρα να απασχολείται είτε με χορό είτε με γυμναστική?

Πέρυσι την κόρη μου την πήγαινα στην σχολή Ματεύ στο Μαρούσι... αλλά την ώρα που την περίμενα βαριόμουνα απίστευτα... και θέλω να βρώ κάπου αλλού έτσι ώστε να απασχολούμαι κι εγώ παράλληλα..

Ευχαριστώ

στη σχολή ματευ! μια χαρα... μπράβο...σωστη επιλογη!
αυτο που ζητάς πρεπει να το κοιτάξεις μόνη σου. εγω μπορώ να σου προτεινω καποιες σχολές ακομη στην περιοχή σου, αλλα αν κανουν παραλληλα και οι μαμαδες... δε μπορώ να το ξέρω.
σε ενδιαφέρει; να σου στέιλω πμ;

magmag
11-07-11, 13:51
Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Πραγματικά στη σχολή Ματεύ, πιστεύω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτές τις ηλικίες... την συστήνω ανεπιφύλακτα...

Ωστόσο... αν σου είναι εύκολο στείλε μου και κάποιες άλλες σχολές στην περιοχή μου και θα κοιτάξω να δω αν μπορώ να απασχοληθώ παράλληλα κι εγώ...

ευχαριστώ και πάλι...

yola
11-07-11, 16:38
Iσμήνη καλησπέρα,

η κόρη μου θα είναι τεσσάρων τον Σεπτέμβριο και θα ήθελα να μου συστήσεις μία καλή σχολή είτε Μαρούσι, είτε Κηφισιά είτε Μελίσσια. Επίσης είναι αλήθεια αυτά που λένε περί ρυθμικής ότι δεν ψηλώνουν και αν όχι οι σχολές μπαλέτου κάνουν και ρυθμική και τί να επιλέξουμε? Είμαι παντελώς άσχετη επί του θέματος αλλά αγαπώ πολύ τον χορό και θέλω η κόρη μου να έχει την ευκαιρία να τον γνωρίσει κάτι που δεν είχα εγώ στην ηλικία της.

ismeni
11-07-11, 17:00
Iσμήνη καλησπέρα,

η κόρη μου θα είναι τεσσάρων τον Σεπτέμβριο και θα ήθελα να μου συστήσεις μία καλή σχολή είτε Μαρούσι, είτε Κηφισιά είτε Μελίσσια. Επίσης είναι αλήθεια αυτά που λένε περί ρυθμικής ότι δεν ψηλώνουν και αν όχι οι σχολές μπαλέτου κάνουν και ρυθμική και τί να επιλέξουμε? Είμαι παντελώς άσχετη επί του θέματος αλλά αγαπώ πολύ τον χορό και θέλω η κόρη μου να έχει την ευκαιρία να τον γνωρίσει κάτι που δεν είχα εγώ στην ηλικία της.

η ρυθμική που διδάσκεται σε σχολές μπαλέτου, δεν εχει καμία σχέση με την αγωνιστική ρυθμική γυμναστική (μπαλες, κορδέλς κλπ) που κάνουν οι σύλλογοι. βεβαια στην αγωνιστικη ρυθμική γυμναστική ζητάνε ψυλολιγνα κορίτσια τα οποία κανουν και μπαλέτο μέσα στην προπόνησή τους. Ομως... η ενόργανη γυμναστική (δοκός, ιππος, ασυμετροι ζυγοι κλπ) δεν ειναι υπέυθυνη για το υψος των κοριτσιών, απλώς... προτιμούνται τα μικροκαμωμένα κορμιά.
αν ειναι ενα παιδι να ψηλώσει... ψηλώνει. ειναι θεμα DNA...

στην ηλικία των παιδιών μας διδάσκουμε δημιουργικο χορο, ρυθμική (ρυθμος), μουσικοκινητική αγωγη και απλα βηματα μπαλέτου (φυσικά οχι πιρουετες).

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
12-07-11, 12:15
Εγώ πάλι θα την σταματήσω από την σχολή που πήγε φέτος. Την άφησα μέχρι και τον Ιούνιο γιατί ήθελα να πάρει μέρος στην παράσταση, δεν ήθελα να της το στερήσω αλλά κυρίες μου.... χάσατε και πάλι...
Απορώ με την επιχειρηματικότητα κάποιων ανθρώπων.....Για να μην αναφερθώ σε κατινίστικες λεπτομέρειες, θα πω μόνο το πιο ουσιαστικό. Η δασκάλα της του χρόνου δεν θα συνεχίσει την συνεργασία της με την σχολή και η Μελίνα την λατρεύει και την υπακούει απίστευτα και δεν δέχομαι να είναι στο ίδιο τμήμα με παιδάκια από 2,5 ετών έως και 6 ετών.
Αυτά!

ismeni
12-07-11, 12:25
Εγώ πάλι θα την σταματήσω από την σχολή που πήγε φέτος. Την άφησα μέχρι και τον Ιούνιο γιατί ήθελα να πάρει μέρος στην παράσταση, δεν ήθελα να της το στερήσω αλλά κυρίες μου.... χάσατε και πάλι...
Απορώ με την επιχειρηματικότητα κάποιων ανθρώπων.....Για να μην αναφερθώ σε κατινίστικες λεπτομέρειες, θα πω μόνο το πιο ουσιαστικό. Η δασκάλα της του χρόνου δεν θα συνεχίσει την συνεργασία της με την σχολή και η Μελίνα την λατρεύει και την υπακούει απίστευτα και δεν δέχομαι να είναι στο ίδιο τμήμα με παιδάκια από 2,5 ετών έως και 6 ετών.
Αυτά!

οπως εχω πει...κριμα που υπάροχυν συνάδελφοι που φερονται ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ και μας παιρνει ολους η μπαλα. παιδιά εχουμε στα χερια μας... θελουμε να αγαπησουμε το χορο και να γινει μια καλη συνηθεια στη ζωή τους. ειανι μια ωραια άσκηση!
απαραδεκτος επίσης θεωρω το γεγονος να μπλέκονται οι ηλικίες των παιδιών. καθε χρονολογια γεννησης σε ξεχωριστό τμήμα (οπως στο σχολειο)!!!!! προσωπικά και 3 παιδιά να εχω σε καποιο τμήμα, δε υτα συμπτίσω ουτε με τα μεγαλύτερα, ούτε με τα μικροτερα.
η παράσταση πώς πήγε; τι θεμα ειχε και τι χορεψε η μελίνα;

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
12-07-11, 12:53
οπως εχω πει...κριμα που υπάροχυν συνάδελφοι που φερονται ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ και μας παιρνει ολους η μπαλα. παιδιά εχουμε στα χερια μας... θελουμε να αγαπησουμε το χορο και να γινει μια καλη συνηθεια στη ζωή τους. ειανι μια ωραια άσκηση!
απαραδεκτος επίσης θεωρω το γεγονος να μπλέκονται οι ηλικίες των παιδιών. καθε χρονολογια γεννησης σε ξεχωριστό τμήμα (οπως στο σχολειο)!!!!! προσωπικά και 3 παιδιά να εχω σε καποιο τμήμα, δε υτα συμπτίσω ουτε με τα μεγαλύτερα, ούτε με τα μικροτερα.
η παράσταση πώς πήγε; τι θεμα ειχε και τι χορεψε η μελίνα;

Η παράσταση ήταν στην σχολή σαν ανοιχτό μάθημα όχι σε θέατρο φέτος. Η δασκάλα τους είχε φτιάξει ένα μικρό θεατρικό με θέμα την ωραία κοιμωμένη και η Μελίνα ήταν η ωραία κοιμωμένη. Έκαναν και ασκησούλες στο έδαφος και στην μπάρα και στο τέλος ένα τραγουδάκι jazz.
Πολύ ωραία τα πήγαν τα μεγαλύτερα παιδάκια άνω των 5 ετών, τα μικρούτσικα τα είχαν λίγο χάσει αλλά η δασκάλα τα είχε από κοντά και τα έκανε με τον τρόπο της να συμμετέχουν και αυτά όσο μπορούσαν.

ismeni
12-07-11, 12:58
Η παράσταση ήταν στην σχολή σαν ανοιχτό μάθημα όχι σε θέατρο φέτος. Η δασκάλα τους είχε φτιάξει ένα μικρό θεατρικό με θέμα την ωραία κοιμωμένη και η Μελίνα ήταν η ωραία κοιμωμένη. Έκαναν και ασκησούλες στο έδαφος και στην μπάρα και στο τέλος ένα τραγουδάκι jazz.
Πολύ ωραία τα πήγαν τα μεγαλύτερα παιδάκια άνω των 5 ετών, τα μικρούτσικα τα είχαν λίγο χάσει αλλά η δασκάλα τα είχε από κοντά και τα έκανε με τον τρόπο της να συμμετέχουν και αυτά όσο μπορούσαν.

ποσα παιδάκια ητνα στο τμήμα;
τα 6χρονα, θα μπορουσαν να κανουν ασκήσεις στη μπαρα... κατα τη γνω΄μη μου. οχι ομως τα μικρότερα...

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
12-07-11, 13:03
ποσα παιδάκια ητνα στο τμήμα;
τα 6χρονα, θα μπορουσαν να κανουν ασκήσεις στη μπαρα... κατα τη γνω΄μη μου. οχι ομως τα μικρότερα...

Ήταν 4 εξάχρονα, 2 πεντάχρονα (η Μελίνα το ένα), ένα τετράχρονο και 4 κοριτσάκια 2.5 με 3 ετών. Τα μικρούτσικα κρεμόντιουσαν από την μπάρα με τα χεράκια τους και έπαιζαν. Αφού ούτε καν φτάνει το ποδαράκι...

Mairoula F
24-07-11, 11:58
Ισμήνη καλησπέρα.

Θα ήθελα εάν μπορούσες να με βοηθήσεις στον εντοπισμό κάποια καλής σχολής μπαλέτου στην περιοχή του Αμαρουσίου για την 3,5 χρονών κόρη μου.

Δεν έχω ιδέα εάν καλύτερο είναι το αγγλικό ή το ρώσικο σύστημα, αλλά επειδή δεν ξέρω εάν θα της αρέσει και η ηλικία της είναι μικρή, ούτως ή άλλως, θα ήθελα να ξεκινήσει έστω για να βοηθηθεί το σώμα της σε μία σωστή στάση. Εάν θα της αρέσει θα συνεχίσει, εάν όχι δεν πειράζει.

Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Μαίρη

Nancy79
03-08-11, 13:34
Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποια καλη σχολη μπαλλετου στην περιοχη βουλα-βαρη- γλυφαδα.Ξερετε την σχολη μπαλετου της Κατερινας Ροδιου στη Γλυφαδα;Θελω να ξεκινησω το κοριτσακι μου 3,5 χρονων!

ΠΓ
06-08-11, 17:35
ISMENE

Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες. Αν δεν κάνω κατάχρηση μπορείς να μας πεισ με δυο λόγια τι διαφορά συστήματος RAD απο VAGANOVA? Εκανα χρόνια μπαλέτο (σε επαρχιακή πόλη, σαν παιδί) και τώρα η κόρη μου 3,5 χρόνων θέλει να κάνει και αυτή. Και έτσι μου γεννήθηκε η απορία για τη διαφορά τους. Υπάρχει και γαλλικό σύστημα;

Ευχαριστώ πολύ.

chatzico
06-08-11, 22:59
Ismeni, από ότι καταλαβαίνω είσαι το knowhow στο μπαλέτο. Η μικρή μου έκλεισε τα 4 τον Μάιο και σκέφτομαι να ξεκινήσει μπαλέτο τον Σεπτέμβρη. Μένουμε στον Πειραιά, μήπως έχεις κάτι να μου προτείνεις ?

Δοκιμαστικά λέω στην αρχή και βλέπουμε. Αν θα της αρέσει, αν θα πειθαρχεί κλπ.

ismeni
07-08-11, 09:15
ISMENE

Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες. Αν δεν κάνω κατάχρηση μπορείς να μας πεισ με δυο λόγια τι διαφορά συστήματος RAD απο VAGANOVA? Εκανα χρόνια μπαλέτο (σε επαρχιακή πόλη, σαν παιδί) και τώρα η κόρη μου 3,5 χρόνων θέλει να κάνει και αυτή. Και έτσι μου γεννήθηκε η απορία για τη διαφορά τους. Υπάρχει και γαλλικό σύστημα;

Ευχαριστώ πολύ.

το μπαλέτο είναι ενα. στο τελος η χορευτρια θα κανει 32 fouette στη σκηνη, ανεξάρτητα με πιο σύστημα εκπαιδεύτηκε (ρώσσικο, αγγλικο, γαλλικο). προσωπικά υποστηρίζω το αγγλικό για το ξεκινημα μεχρι το επαγγελματικο στάδιο.
γύρισε στην πρωτη σελίδα του θέματος αυτου, εχει αρκετες πληροφορίες. αν δε σε καλύψουν... ειμαι εδω να σου πω τα πάντα!

arieta
25-08-11, 00:41
Καλησπέρα,

έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις από τη σχολή Καλφοδήμου σύνορα


Γλυφάδας - Αργυρούπολης?

Roula.K
25-08-11, 22:40
Γεια σου Ismeni,
από τα post σου καταλαβαίνω οτι είσαι πολύ έμπειρη και γι'αυτο θα ζητήσω την συμβουλή σου. Είμαι 30 χρονών και κάνω μπαλέτο 4 χρόνια (εκτός από διακοπή 1 χρόνου λόγω εγκυμοσύνης) και τώρα ψάχνω να αλλάξω σχολή γιατί η Κονταξάκη που πήγαινα είναι πολύ ακριβή. Λοιπόν,μελετώντας τα post σου θα ήθελα να μου πεις ανάμεσα στις σχολές που έχεις προτείνει: Κακκαβα, Μαρουλιανού- Ζωγράφου Ζωζώ,
Αλεξοπούλου Βέρα & Ρεγγίνα, Αγγελική Ανδικοπούλου, Αναστασία Γούβαλη (ή κάποια άλλη εκεί κοντά σε αυτές) πια προτείνεις να πάω? Θέλω να κάνω μπαλέτο (οχι barre terre) και ίσως σύγχρονο αν βρω χρόνο. Επίσης στην Κονταξάκη έκανα ρωσσικό σύστημα, θα δυσκολευτώ αν παρακολουθήσω αγγλικό, έχουν μεγάλες διαφορές?

ismeni
26-08-11, 16:08
Καλησπέρα,

έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις από τη σχολή Καλφοδήμου σύνορα


Γλυφάδας - Αργυρούπολης?

ναι! να πάτε στον Πάνο. πολύ καλη σχολή και με μεγάλη εμεπιρία!

ismeni
26-08-11, 16:12
Γεια σου Ismeni,
από τα post σου καταλαβαίνω οτι είσαι πολύ έμπειρη και γι'αυτο θα ζητήσω την συμβουλή σου. Είμαι 30 χρονών και κάνω μπαλέτο 4 χρόνια (εκτός από διακοπή 1 χρόνου λόγω εγκυμοσύνης) και τώρα ψάχνω να αλλάξω σχολή γιατί η Κονταξάκη που πήγαινα είναι πολύ ακριβή. Λοιπόν,μελετώντας τα post σου θα ήθελα να μου πεις ανάμεσα στις σχολές που έχεις προτείνει: Κακκαβα, Μαρουλιανού- Ζωγράφου Ζωζώ,
Αλεξοπούλου Βέρα & Ρεγγίνα, Αγγελική Ανδικοπούλου, Αναστασία Γούβαλη (ή κάποια άλλη εκεί κοντά σε αυτές) πια προτείνεις να πάω? Θέλω να κάνω μπαλέτο (οχι barre terre) και ίσως σύγχρονο αν βρω χρόνο. Επίσης στην Κονταξάκη έκανα ρωσσικό σύστημα, θα δυσκολευτώ αν παρακολουθήσω αγγλικό, έχουν μεγάλες διαφορές?

θα σου απαντησω αυριο... μολις γυρισα απο διακοπές...