Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζάχαρη - διακόψτε την πρόσληψή της εντελώς


Giota

Recommended Posts

Αγαπημένοι μου φίλοι,

μετά από καιρο πειραματόζωο όντας σε διαιτες για να χασω τα μοιραία κιλά που μένουν από εγκυμοσυνες και οτι αλλη κρεπάλη των καιρών, έφτασε στα χερια μου ενα βιβλιο. Το ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ. Το διάβασα, κ ηταν το πρώτο πραγματικά βιβλίο που εξηγούσε πόσο μα πόσο ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ οταν έχουμε λιγουρες, οταν ανοιγουμε ξανα κ ξανα το ψυγειο, ή μασουλάμε κ τσιπολογάμε κ πέρνουμε τα κιλά τα άχρηστα.

Κάνει μια ολόκληρη εξηγηση το ΠΩΣ λειτουργει ο οργανισμος μας κ ειδικοτερα το παγκρεας που κάνει ολη τη δουλεια. Παιδιά, πραγματικά αλλαξα τη διατροφη μου εδω κ 3 μηνες, εχασα τα κιλα μου κ δεν εχω λιγουρες καθολου!!!

Για όλα φταιει η ΖΑΧΑΡΗ! Ειναι εθιστικη, κ ανεβαζει τρελα τα επιπεδα γλυκοζης στο αιμα, κ ετσι το παγκρεας εκριγνει την ορμονη ινσουλινη για να "σφουγγαρισει" τη γλυκοζη, η οποία, γιεται απαραιτητη πια στον οργανισμο κ ζηταει -σαν ναρκωμανης- ξανα κ ξανα. Στον ναρκωμανη ή στο αλκοολικο μπορεις να πεις να πάρει λιγο απο τη δοση του; Οχι. Λες: κοψτο τελειως.

Κοψτε τη ζαχαρη, αν μπορειτε, η οποια ειναι εθιστικη και αχρηστη κ θα δειτε τρελα αποτελεσματα. Θελει 5 μερες για απεξαρτηση (μη γελατε, ετσι γελαγα κ γω). Και που ειστε, δεν ειναι ευκολο, γιατι η ζαχαρη υπαρχει παντου! Στο ψωμι, στα ζυμαρικα (οταν δεν ειναι ολικης αλεσης), στα κορν φλεικς (εκτος κ αν το γραφει οτι δεν εχει), στο μέλι, σε ό,τι ειναι συσκευασμενο.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Giota

    Giota 6 δημοσιεύσεις

  • DaF

    DaF 3 δημοσιεύσεις

  • missirlou

    missirlou 3 δημοσιεύσεις

  • medi

    medi 3 δημοσιεύσεις

Λοιπον, εγω κάθε μερα ετρωγα ζαχαρη. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Και σε ολη μου την εγκυμοσυνη. Παιδια, η ζαχαρη ειναι εθιστικη, οπως και ολοι οι βαριοι υδατανθρακες. Αν καταφερεις και για 5 ημερες κοψεις τη ζαχαρη, δεν θα τη ξαναχρειαστεις ποτε. Κανεις αποτοξινωση. Φευγει απο σενα και ο οργανισμος δεν την αποζηταει. Βλεπω γλυκο και δεν με ενδιαφερει. Φτιαχνω 2 φορες την εβδομαδα σπιτι ρυζογαλα, κρεμες σοκολατας, κέικ με σοκολατα κ ο,τι αλλο φανταζεστε και δεν δοκιμαζω το κουταλι που εκανα παντα...

Και φυσικα νιωθω πολυ καλα. Λεει και αλλα πραγματα στο βιβλιο, οπως το να τρως ολικής άλεσης τροφες και ποτε ασπρο αλευρι που εχει ζαχαρη αλλα και ολα τα υποκαταστατα της ζαχαρης (οσα τελειωνουν σε -οζη). Να τρως με τη φλουδα τα φρουτα κ κατι πολυ σημαντικο, να μην μπερδευεις βαριους υδατανθρακες με πρωτεινη.

Ειναι δυσκολο στην αρχη, αλλα μετα ειναι super.

Θα αρχισουν να σας αρεσουν και διαφορετικες γευσεις.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρηκα site που μιλαει γι αυτο

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=148631&page=1

 

ελπιζω να σας φανει χρησιμο

εμενα ηταν (εχω φιλη που μεσα σε 2 μηνες εχασε 9 κιλα, χωρις στερησεις, οι στερησεις ειναι γα τις 5 πρωτες ημερες που ειναι περιοδος αποτοξινωσης).

Εγω λόγω χαμηλου μεταβολισμου, θυρεοειδης, έχω χασει 5.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα γλυκά τα κόβω,την ζάχαρη ΄στον καφέ μου όμως πως θα τη κόψω?

Αν δεν είναι γλυκός μου προκαλεί αηδία.

Ούτε τα υποκατάστατα ζάχαρης μου αρέσουν....

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Link to comment
Share on other sites

Τότε πρέπει να κόψεις τον καφέ.

Κι αυτός κακό σου κάνει.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κοριτσια!!!ψηθηκα!!το ιδιο ισχθει και για την ακατεργαστη ζαχαρη :oops: οντως αυτο με τον καφε ειναι λιγο καπως...μαλλον πρεπει να κοψω και το καφε...και το μελι?? :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τι να πω με έβαλες σε σκέψη.θα ήθελα πολύ να χάσω 15κιλά

και αν είναι τόσο εύκολο οπως τα λες θα το πάρω και θα δούμε.εγώ το μόνο καλό είναι οτι τον καφέ τον πίνω σκέτο.

(Βλεπω γλυκο και δεν με ενδιαφερει)μακάρι να συμβεί και σε εμένα αυτό

που λες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλες μου

κι εμένα έπεσε τυχαία στην αντίληψή μου το βιβλίο αυτό και το αγόρασα να το διαβάσω.

Είμαι ακόμα στο 1ο πενθήμερο αποτοξίνωσης (ξεκινάει η 3η μου μέρα για την ακρίβεια) και για αυτο τον λόγο δεν έχω ποστάρει τίποτα. Το είχα σκοπό, όμως.

Πάντως, όπως λέει και η Γιώτα, η δίαιτα φαίνεται τουλάχιστον πανεύκολη και το μόνο που σου ζητάει είναι να μην τρως ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες (ζυμαρικά λευκά, ψωμί λευκό κλπ) και να μην μπερδεύεις υδατάνθρακες με πρωτεΐνες. Και σου δίνει το ελεύθερο να τρως όσο θέλεις από κρέας/κοτόπουλο/ψάρι όπως θες μαγειρεμένο.

Τουλάχιστον, όταν τα διάβασα αυτά ένιωσα ότι δεν θα σκυλοπείναγα!!

 

Giota

θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, μιας και από ότι φαίνεται το έχεις επεξεργαστεί καλύτερα το θέμα: Δεν μπορούμε (όχι συνέχεια, έτσι, για κανένα γλυκάκι από καιρό σε καιρό) να τρώμε καθόλου ζάχαρη; ούτε την ανεπεξέργαστη από το ζαχαροκάλαμο; Γιατί αναφέρει μέσα να τρώμε υδατάνθρακες ανεπεξέργαστους. Αλήθεια, πειράζει και το μέλι; Δεν το είχα προσέξει.

Επίσης, όταν λέει "ζωντανό γιαούρτι" το ίδιο λέει και το Total, μπορούμε να το τρώμε;

Επίσης, χαίρομαι πολύ που βρήκα άνθρωπο που την έχει δοκιμάσει τη μέθοδο αυτή και είχε αποτελέσματα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μου, χαίρομαι που την δοκιμάζετε αυτήν τη διατροφή... Μετά από λίγο καιρό θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα. Και ιδιαίτερα όταν θα σας κάνουν τα πρώτα κοπλιμέντα. Οι πρώτες 5 ημέρες είναι δύσκολες.

 

Λοιπόν, στο μέλι οι παραγωγοί βάζουνε ζάχαρη, το λέει το βιβλίο, το λέει κ ο θείος μου που έχει κάνει παραγωγή και ξέρει. Πάντα προσθέτουν λιγάκι.

Επίσης, αν διαβάσεις προσεχτικά το βιβλίο λέει ότι η ζάχαρη δεν φυτρώνει από μόνη της, οπότε καλύτερα μην τη τρώτε. Αν πάλι θέλετε να φάτε καποιο γλυκό, έχοντας μπει όμως για τα καλά στο πρόγραμμα αυτό, τότε είναι οκ. Φάτε το. Δεν πειράζει. Η διατροφή αυτή είναι συγχωρετική, δεν τιμωρεί με την πρώτη.

 

Συγκεκρμένα λέει ότι "Αν σου έρθει να φάς ενα κουτί βελγικές σοκολάτες, φάτες. Οχι μια-μια κάθε δυο ώρες, σαν να κλέβεις, αλλά όλες μαζί. Να το ευχαριστηθείς. Γιατί έτσι θα ανεβούν μόνο μια φορα τα επιπεδα γλυκοζης στο αιμα, κ ετσι το παγκρεας θα παράξει την ορμονη ινσουλινη για να καταπιεί τη γλυκοζη. Αν όμως τρως λίγο λίγο κ συνέχεια, ε, τοτε καλα, πάλι θα αρχίσουν τα ίδια. Πολύ γλυκόζη κ μετα λιπος.

 

Εγώ, με πολύ δυσκολο μεταβολισμό λόγω θυρεοειδή, εχω χάσει σχεδόν 6 κιλά σε 3 μηνες. Αλλά το κορυφαίο είναι οτι δεν θελω τα γλυκά. Τρωνε οι άλλοι κ δεν με νοιαζει καθολου. Και φυσικά να σημειώσετε οτι τα κιλά που θα χασετε θα ειναι λιπος κ οχι μυικος ιστος, οποτε το λιπος ως ελαφρυτερο απο τον μυ, είναι πολύ πιο ορατό ότι λείπει ακόμα κ στα 2-3 κιλά. :lol:

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites

giota να σε ρωτήσω και γω κάτι? ζάχαρη έχει και το ψωμί ολικής αλέσεως? οι ζήμες γενικά? πχ μπορώ να φάω μια τυρόπιτα από τον φούρνο? :?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ωραια αυτα που λες αλλα εγω καφε πικρο δεν πινω.περνω παντα μαυρη ζαχαρη η καστανη χωρις θερμιδες κ τρωω μαυρο ψωμι.

επισης γλυκα δεν πολυτρωω.θελω αλμυρα για τι εχω χαμηλη πιεση.το αλατι πως το κοβεις?

 

 

ξερω οτι οσοι προτιμουν τον καφε σκετο τρωνε πολλα γλυκα.

περνουν απο εκει τη γλυκοζη μαλλον.

Link to comment
Share on other sites

Giota

διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Το βιβλίο δεν λέει πουθενά να μην τρώμε αλάτι ή να το περιορίσουμε.

Όσο για την ζάχαρη στο καφέ, λέει χαρακτηριστικά ότι αν είναι κάποιος να μην κάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ένα φλιτζάνι καφέ ή κάτι παρόμοιο, δεν υπάρχει πρόβλημα!!

Να σου πω κάτι: κι εγώ δεν άντεχα τον καφέ μου χωρίς ζάχαρη (πίνω νες καφέ). Μια μέρα ένας συνάδελφος είχε ένα μαύρο υγρό στο ποτήρι του, σαν σοκολάτα. Τον ρωτάω τι είναι και με προτρέπει να το δοκιμάσω. Ήταν καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα και αχτύπητος. Από τότε έτσι πίνω τον καφέ μου. Η διαφορά στη γεύση μετά το "χτύπημα" είναι απίστευτη!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, ποτέ δεν μιλησα για αλάτι. Και δεν ξέρω κιολας.

 

Ξέρω μονο για ο,τι λέει το βιβλιο, που λέει ξανα κ ξανα να μην τρώμε την άχρηστη ζαχαρη και τους επεξεργασμένους υδατανθρακες. Επίσης να προσεχουμε τους συνδυασμους.

 

Υδατανθρακες, για οσους δεν ξερουν, ειναι οτιδηποτε δεν προερχεται απο ζώο (κρεας, γιαουρτι, τυρι, αυγα, ζαμπον...) και το βγαζει η γη (και δεν ειναι και λιπος). Πχ τα φρουτα ειναι υδατανθρακες, τα λαχανικά επίσης. Αν τώρα επεξεργαστουμε ο,τι βγάζει η γη τότε έχουμε επεξεργασμενο υδατανθρακα. Πχ τα μακαρόνια από το συμιγδάλι που βγάζει το σιταρι. Πρέπει να ψάχνετε για να φάτε οσο το δυνατο τροφή με περισσότερες φυτικές ινες. Οπότε αν χρειαστειτε μακαρόνια τουλάχιστον φάτε ολικής άλεσης. Αν θελετε πατάτες φάτε τις ψητές με τη φλούδα (καλά πλυμένες βεβαια).

 

Και κάτι ακόμα οσον αφορά στη ζάχαρη (επανερχομαι στη ζαχαρη): οσο λιγοτερο ζαχαρη τρως τοσο πιο γευστικα σου φαινονται ολα τα άλλα. Πχ πριν σταματησω τη ζαχαρη, ετρωγα ενα μηλο κ μου φαινοταν ανοστο.

Η ζαχαρη σου καταστρεφει τη γευση.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

καλημερα,

ωραια αυτα που λες για τη ζαχαρη αλλα εγω τρελλαινομαι για αλμυρα, ζαχαρη θεωρω πως τρωω ελαχιστη μιση κουταλια στον καφε, μου αρεσει ομως πολυ το μελι και το τρωω γιατι εχουμε δικο μας με αυτο τι γινεται (5 κιλα θελω και δεν μπορω)

Link to comment
Share on other sites

χμμμμμμ:rolleyes:... λοιπόν: εγώ την ζάχαρη την έχω κόψει τελείως σχεδόν.Τουλάχιστον από τα προφανή.Δηλαδή τον καφέ μου τον πίνω σκέτο εδώ και πολλά χρόνια,ψωμί δεν τρώω καθόλου (ούτε ψίχουλο),αν και γουστάρω απίστευτα τα γλυκά τα έχω κόψει "μαχαίρι" και δεν πίνω καθόλου αναψυκτικά.Για πείτε μου όμως κυρίες μου το αλκοόλ πώς κόβεται? γιατί οκ το τσιγάρο το έχω στείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.Το ποτάκι μου όμως? μπαααααααα! και αυτά και αν περιέχουν ζάχαρη!!!

glitterfy114605T710D30.gif
Link to comment
Share on other sites

Giota έχεις δίκιο. Είχα κόψει τη ζάχαρη για ενάμιση μήνα κι είχα χάσει 2,5 κιλά, χωρίς να κάνω άλλη δίαιτα, ούτε είχα κόψει το ψωμί και τα μακαρόνια. Δυστυχώς ξανακύλησα... Σνιφ! κι έχω πολλά κιλά για χάσιμο, ίσως το ξαναεφαρμόσω.

Link to comment
Share on other sites

αν και έχασα σχεδόν όλα τα περιττά μου κιλά με διατροφή από διαιτολόγο, με πείσατε και μένα να αγοράσω το βιβλίο γιατί είμαι μια αμετανόητη γλυκατζού και πιστεύω πως αν βρεθεί μια μαγική φόρμουλα που να με κάνει να μην λαχταράω τα γλυκά το θέμα περιττών κιλών δεν θα με απασχολήσει ποτέ στο μέλλον.

Θα ήθελα να ρωτήσω την Γιώτα αν εξακολουθεί τρεις μήνες μετά το αρχικό ποστ της να μην αποζητάει ζάχαρη στη διατροφή της.

Πάντως παλιότερα που πήγαινα σε γυμναστήριο που προετοίμαζε και κατέβαζε σε αγώνες bodybuilders θυμάμαι πως πράγματι η ζάχαρη όπου και αν βρισκόταν αυτή ήταν η πλέον απογορευμένη τροφή για τους bodybuildεράδες και όλοι μα όλοι μου λέγαν πως όσο την τρως τόσο την αποζητάς μα όταν κόψεις μαχαίρι δεν σου κάνει καμια αίσθηση να την λαχταρήσεις.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...