Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΚΑ-ΕΝΣΗΜΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (200 μειον)


Recommended Posts

Το εφάπαξ βοήθημα τοκετού δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένες, οι συνταξιούχοι και οι σύζυγοι των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (μέλη οικογένειας) και καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης 4-6 ημερών.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή του βοηθήματος τοκετού είναι τα εξής:

 

1) Ασφαλιστικό βιβλιάριο του /της δικαούχου (ΔΑΤΕ, ΑΔΕ, ΑΔΑ, Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης) ή Βεβαίωση Εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ- ΕΤΑΜ που ελέγχει την έδρα της επιχείρισης.

2) Ατομικό βιβλιάριο υγείας της ασφαλισμένης - δικαιούχου ή αν πρόκειται για την σύζυγο μέλος οικογένειας του ασφαλισμένου, το ατομικό βιβλιάριο του συζύγου και το οικογενειακό.

3) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

 

 

Σε περίπτωση γέννησης διδύμων ή τριδύμων χορηγούμε δύο ή τρία βοηθήματα τοκετού, αναλόγως.

Αν υπάρξει παθολογική ανέλιξη του τοκετού, εκτός από το βοήθημα τοκετού, παρέχεται και νοσοκομειακή περίθαλψη σύμφωνα με την κρατική διατίμηση.

 

 

Τηλεφωνικά που επικοινώνησα μαζί τους μου είπαν πως αρκούν 50 ένσημα για το Βοήθημα τοκετού...Πήγα στο ΙΚΑ ΕΥΟΣΜΟΥ είδαν τι ένσημα έχω και μάζεψα και τους πήγα τα χαρτιά μου και μου λένε ελάτε από βδομάδα να πάρετε το εφάπαξ ποσό... Πάω σήμερα και μου λένε δεν το δικαιούστε γιατί έπρεπε να είχατε 200 ένσημα...Τους εξηγώ ότι 200 ένσημα χρειάζονται για να πάρω Βοήθημα κυοφορίας-Λοχείας και ότι έχω ενημερωθεί από την ηλεκτρονική σελίδα του ΙΚΑ..Έχω μιλήσει τηλεφωνικά και με κάποια από την Αθήνα και μου είπε δικαιούμαι... Τελικά τί γίνεται? ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ? Εγώ έχω 120 ένσημα.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα. Μόλις γύρισα από το ΙΚΑ! Δεν δικαιούσε επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) οπου απαιτουνται 200 ένσημα. Δικαιούσε όμως με 50 ένσημα το το Βοήθημα Τοκετού το οποίο καταβάλεται μετά τον τοκετά (ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η ληξιαρχική πραξη γέννησης της κορούλας σου :) ) Το ποσό αυτό για τοκετούς που θα γίνουν στο διάστημα 01.05.2007-31.12.2007 είναι 881,70. Το ποσό αυτό μπορεί να το παραλάβει μετά τον τοκετό κάποιο άλλο πρόσωπο αρκεί από τώρα να πάρεις μία εξουσιοδότηση από το ΙΚΑ σου όπου θα υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής σου. Δικαιούσε επίσης από τον ΟΑΕΔ ακόμα περίπου 700-800 ευρώ τα οποία και εκείνα νομίζω ότι τα παίρνεις μετά τον τοκετό (για τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ δεν είμαι σίγουρη).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ. (10/09) ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΚΑ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΣΟ ΜΙΛΑΜΕ??

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΩΣ ΤΟΝ 8/2007. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗ 17η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1800.

ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΕΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ , ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΣΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Σημασία έχει τί έκανες τα τελευταία 2 χρόνια πριν την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού (ή την πραγματική ημερομηνία τοκετού). Αν έχεις συμπληρώσει 200 ένσημα, τα δικαιούσαι όλα από το ΙΚΑ. Για πιο σίγουρα μπορείς ηλεκτρονικά να στείλεις το ερώτημά σου στο http://www.ika.gr και σε παίρνουν μετά τηλέφωνο. Αν έχεις συμπληρώσει 50 ένσημα δικαιούσαι μόνο το επίδομα τοκετού περίπου 880 ευρώ.

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η περίπτωσή μου είναι λίγο περίπλοκη...

Γέννησα στις 15.11.2006. Πήρα τους 2 μήνες + όλο το μειωμένο ωράριο σε μήνες + την κανονική άδεια. Δηλ. πληρωνόμουν κανονικά μέχρι 15 Ιουλίου 2007. Απο τότε είμαι σε άδεια ανευ αποδοχών. Τώρα είμαι εγκυος! Θα γεννήσω μέσα στον Δεκέμβριο. Έχω 150 ένσημα, δηλ μου λείπουν 50. Τί μπορώ να κάνω? Αν πάρω αναρρωτική άδεια βοηθάει? Να προσθέσω ότι έχω και 51% αναπηρία...

Είμαι σε απόγνωση. Ξέρει καμία να μου πει κάτι?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

΄Βρες γνωστό φίλο κουμπάρο για να σε προσλάβει εικονικά. (οι δυο τελευταίοι μήνες δεν μετράνε γιατί θα είσαι σε άδεια κυήσεως). Η κατάλληλη στιγμή για να προσληφθείς είναι 4-5 μήνες πριν την ΠΗΤ σου ώστε να συμπληρώσεις 50 ένσημα. Θα πρέπει για μισθό 750 ευρώ περίπου να πληρώνεις 300 ευρώ τις δικές σου εισφορές και του εργοδότη κάθε μήνα. Συμφέρει όμως γιατί παίρνεις περισσότερα και θα δικαιούσαι και το εξάμηνο, το οποίο πληρώνεσαι από τον ΟΑΕΔ.

 

Τώρα στην πράξη δεν ξέρω τί γίνεται. Είναι μαϊμουδιά αλλά δεν τους χρωστάμε κιόλας.

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΚΑΛΗΣΜΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/6/08 ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ 200 ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΙΚΑ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 170.ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΣΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΙΡΝΩ?ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ Η ΑΝΕΥ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kalispera... epeidi thn patisa agria egw me ton Oaed kai to ika tha sou pw akrivws ti ginetai kai ti dikaiousai. To Ika thelei na exeis akrivws men 200 enshma alla oxi auto to diasthma pou esi eisai egkios alla 2 xronia hmerologiaka prin. Dhladh prepei na ta exeis siblirwmena tis 2007-2008 ara ean esi den ta exeis mhn agxwnesai na ta mazepseis dioti den metrane.

Ara loipon den ta exeis apo prohgoumenes xronies distixws den pairneis oute to epidoma to epidoma loxeias oute ths kyoforias oute epishs kai ta lefta apo ton oaed dioti thelei o Oaed thn apodeixh apo ta epidomata pou exeis apo to IKA. Koinws opws sou egrapse kai h kopela mono to efapax dikaiouse. A! oute kai to examhno dikaiouse......

To mono pou dikaioumaste kai mou eipan apo ton oaed einai to 6wro kai to 7wro wrario ths douleias to opoio me sinenohsh tou ergodoth sou kai tou oaed mporeis na to enwseis kai na kathiseis se periptwsei pou den tha exeis bohtheia sto spiti.

Sou ta grafsw analitika giati ta exw psaxei prosfata kai exa faei gerh psixrolousia.... Elpizw na se bohthisa...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ :shock: ....ΕΓΩ ΓΕΝΝΑΩ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΣΤΙΣ 24/05 ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ :cry: ...ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΚΕΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 200 ΕΝΣΗΜΑ.ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 25 ΕΝΣΗΜΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕΤΡΑΝΕ,ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 224 ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΜΕΤΡΑΝΕ;ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

ΕΛΕΝΑ

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ελενα.τα ενσημα απο αναρρωτικη δεν μετρανε.πο το 6μηνο λογιζονται ως πραγματικη προυπηρεσια κ στη συνταξη κ στην απολυση κ φυσικα στα επιδοματα ειναι σαν να δουλευες κανονικα

Link to comment
Share on other sites

τα ιδια θα σου πουν γιατι το ειχα ψαξει κ γω γιατι γεννησα 14/2/2008 κ ηθελα να μεινω παλι εγκυος συντομα κ γιαυτο το κοιταγα.βεβαια ακομα δεν τα εχω καταφερει αλλα που θα παει!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

egw eimai mia anipantri mitera i opoia den pire oute ena e apo to ika gia tin gena an kai mou stixise polli (iaso).me dikaiologia oti eimoun sto vivliario ugeia tis miteras mou otan imoun egeios kai den ixa diko mou.

twra pws mporw na mafw an dikaioumai kapoio epidoma gia to paidi to opoio einai twra pleon 14minon.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι νέα στο φόρουμ και βλέπω πως είναι αρκετά χρήσιμο για τις μέλλουσες μανούλες όπως είμαι εγώ!

 

Εργάζομαι με 4ωρη απασχόληση από τον Ιούνιο του 2007, 5 ημέρες την εβδομάδα και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να πάρω και εγώ επίδομα κυοφορίας διότι στα χαρτιά που πρέπει να προσκομίσω διάβασα στο forum πως χρειάζεται το ΙΚΑ ένσημα 2 ετών τα οποία δεν έχω!

 

Επομένως δεν δικαιούμαι το επίδομα?

eNortjK1UjK2NDM0U7IGXDASyAKl94.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...