Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό


Recommended Posts

Ωρες ώρες νιώθω τελείως αχρηστη! Εχω τοσες πολλες αποριες που αναρωτιέμαι αν μπορώ να μεγαλώσω καλά την μπουκίτσα μου!!!

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με αν μπορείτε ........

1. Τρώει υπερβολικά λαίμαργα!!! Συνεπώς καταπίνει και αρκετό αέρα από το μπιμπερό.(βγάζω γάλα με το θύλαστρο). Την πιάνει λόξιγκας και εκνευρίζεται. μήπως κανω κατι λάθος;;;

2. Την νύχτα δεν την ξυπνάω για να φαει. την αφήνω ότι ωρα θέλει. Την μέρα στις 4 ώρες αν δεν ξυπνήσει την ενοχλώ. Καλά κάνω;;

3. Κανει κακά της 1-2 φορές την ημέρα αλλά αρκετή ποσότητα. Μήπως είναι δυσκοιλιότητα αυτο;;;

4. Την νύχτα δεν βγάζω αρκετό γάλα, όσο την ημέρα εννοώ. Εχει σχέση με την διατροφή;; Βοηθάνε τα πολλά υγρα που λένε;;

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και συνεχίζω :

- Την ωρα που την κανω μπανιο κλαιει γοερά. Μόνο το λουσιμο της αρέσει. τα κανω ξεχωριστα για να μην κρυωνει. Προσεχω την θερμοκρασια νερου, να ειναι ζεστος ο χωρος αλλά ματαια!!!!!

- Καθε φορα που κανει κακα της την πλενω με νερο. Στα τσισακια χρησιμοποιώ μωρομαντηλο. Μηπως την ερεθίζω ετσι και θέλει πάντα νερο;;;

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθησε εαν γινεται να εχει ψηλα το μπιμπερο ωστε να μην μπανει αερας κ την πιανει λοξυγγας, το οτι ειναι λαιμαργη πιστεψε με ειναι καλο,εγω με το ζορο την ταιζα παντα.

Το βραδυ κανεις πολυ καλα που δεν την ξυπνας, εγω μετα το διμηνο της εκοψα τελειως το βραδυνο γαλα,κ μετα τις 40μερες σταματησα να την ξυπναω γιατι καθε 3-4ωρες την ξυπναγα για να φαει.Δυο φορες κακακια την ημερα πιστεψε με δεν κανουν πολλα παιδια οποτε σε καμια περιπτωση δεν θεωρειται δυσκοιλιοτητα.

Ναι τα υγρα βοηθανε παρα πολυ στον θηλασμο εγω επινα 5λιτρα την ημερα νερο, βεβαια διψαγα παρα πολυ :lol:

Link to comment
Share on other sites

θα σου απαντήσω για ότι ξέρω κι αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια :oops:

1. ο λόξιγκας δεν έχει σχέση με την ταχύτητα που τρώει ούτε με την ποσότητα αέρα που κατεβάζει... νομίζω ότι είναι αυτό που λέμε "μεγαλώνει το στομαχάκι της και έχει λόξιγκα)

2. πιστεύω ότι δεν πρέπει γενικώς να την ξυπνάς ούτε μέρα ούτε νύχτα... όταν πεινάσει να είσαι σίγουρη θα φάει (αν και δεν ξέρω τι ιδιαιτερότητες υπάρχουν λόγω θηλασμού έστω και με θήλαστρο)

3. για αυτό είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ! ΟΧΙ δεν είναι δυσκοιλιότητα αυτό, trust me!!! :lol: δυσκοιλιότητα λέμε όταν το παιδί ζορίζεται πολύ να ενεργηθεί και τελικά όταν τα καταφέρει κάνει μπαλάκια σαν κατσίκας (πολύ σφιχτά κακά)

4. το γάλα είναι προσφορά και ζήτηση... τη στιγμή που δεν υπάρχει ζήτηση τη νύχτα, το στήθος δεν κατεβάζει την απαραίτητη ποσότητα

 

 

ελπίζω να σε βοήθησα (έστω με το νο 3 :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Και συνεχίζω :

- Την ωρα που την κανω μπανιο κλαιει γοερά. Μόνο το λουσιμο της αρέσει. τα κανω ξεχωριστα για να μην κρυωνει. Προσεχω την θερμοκρασια νερου, να ειναι ζεστος ο χωρος αλλά ματαια!!!!!

- Καθε φορα που κανει κακα της την πλενω με νερο. Στα τσισακια χρησιμοποιώ μωρομαντηλο. Μηπως την ερεθίζω ετσι και θέλει πάντα νερο;;;

 

τα μωρομάντηλα είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ!!!

Τα χρησιμοποιούμε μόνο για κακά και σε καταστάσεις ανάγκης ΕΚΤΟΣ σπιτιού!!!

Είναι επικίνδυνα πολύ για ουρολοιμώξεις

Χίλιες φορές να μην βάλεις απολύτως τίποτα στα τσίσα παρά να βάλεις μωρομάντηλα

 

και εμάς στην αρχή έκλαιγε με το μπάνιο αλλά το θέμα του τελικά ήταν ότι έπρεπε να ζεστάνουμε το μπανάκι που ακουμπούσε την πλάτη του και να βλέπει το νερό σταδιακά να πέφτει πάνω του.... ξεκινάμε πάντα απ τα ποδαράκια του και πλέον δεν λέει να βγει απ το μπάνιο :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δοκιμασε να την κανεις μπανιο σε μπανιεριτσα παιδικη, ισως να της αρεσει εκει,καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις μωρομαντηλα κ ειδικα στο κοριτσι γιατι ολα αυτα περιεχουν κ οινοπνευμα,εγω χρησιμοποιουσα κ βαμβακι με σκετο νερο κ την καθαριζα.Μην ανησυχεις ολες μας ειχαμε αποριες καμια δεν γεννηθηκε κ τα ηξερε ολα σιγα σιγα τα μαθαμε κ τα μαθαινουμε

Link to comment
Share on other sites

2. Την νύχτα δεν την ξυπνάω για να φαει. την αφήνω ότι ωρα θέλει. Την μέρα στις 4 ώρες αν δεν ξυπνήσει την ενοχλώ. Καλά κάνω;;

Καλά κάνεις. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΠΟΤΕ!!! Όταν πεινάσει θα ξυπνήσει. Μόνο σε καύσωνα μου είχε πει η παιδίατρος να μην ξεπερνά τις 7-8 ώρες χωρίς να φάει για να μην αφυδατωθεί.

 

3. Κανει κακά της 1-2 φορές την ημέρα αλλά αρκετή ποσότητα. Μήπως είναι δυσκοιλιότητα αυτο;;;

Δυσκοιλιότητα = σκληρά κ---ά, που τα κάνει με πολύ δυσκολία και δακρύζει και κλαίει και ζορίζεται και το αποτέλεσμα είναι πολύ σκληρά κ--ά, σαν βότσαλα.

Link to comment
Share on other sites

Την ωρα που την κανω μπανιο κλαιει γοερά. Μόνο το λουσιμο της αρέσει. τα κανω ξεχωριστα για να μην κρυωνει. Προσεχω την θερμοκρασια νερου, να ειναι ζεστος ο χωρος αλλά ματαια!!!!!

Μήπως πεινάει ή διψάει, γιατί με το νερό διψάνε πολύ. Σκέψου τον εαυτό σου το καλοκαίρι στη θάλασσα...Μετά το μπάνιο διψάω πολύ και δεν οφείλεται μόνο στη ζέστη, ακόμα και όταν δεν έχει ήλιο και ζέστη το παθαίνω.

 

Καθε φορα που κανει κακα της την πλενω με νερο. Στα τσισακια χρησιμοποιώ μωρομαντηλο. Μηπως την ερεθίζω ετσι και θέλει πάντα νερο;;;

Τα κοριτσάκια πρέπει να πλένονται σε κάθε αλλαγή. Εγώ από τη μέρα που γυρίσαμε στο σπίτι (4 ημερών) την πλένω κάτω από τη βρύση σε κάθε αλλαγή πάνας είτε έχουμε παραγωγή είτε όχι και τη σαπουνίζω καλά. Στην αρχή βέβαια το θέαμα ήταν φοβερό, την κρατούσε ο μπαμπάς και την έπλενα εγώ..... :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Εμενα επειδη ηταν λιγο αναποδο το παιδι μου ολη την νυχτα ηταν ξυπνο οποτε καθε 2.5 ωρες ετρωγε καιτην ημερα χτυπουσε 6ωρα υπνου αλλα δεν τον ξυπνουσα..

Μωρομαντηλα οντως απαγορευονται προν τουλαχιστον χρονισει το παιδι μονο σε ωρες αναγκης..

και γω ειχα ενα μπολακι με ζεστο νερο και βαμβακακια (αυτα για το ντεμακιγιαζ που δεν αφηνουν χνουδια) και τον επλενα απο τα τσισα. Τα κακα ακομα κατω απο τη βρυση.. (εχω ξεμεσιαστει αλλα συγκαιγιεται αλλιως..

Για το μπανιο φροντισε να ειναι αρκετα ζεστο και το μερος που την πλένεις γιατι τα νεογεννητα κρυωνουν μολις τους βγαλεις τα ρουχαλακια. Αν νομιζεις οτι θα βοηθήσει βάλτην μαζι με την πετσετα μεσα στο μπανακι και ανοιξε την σιγα σιγα .. μπορεις να την αφησεις απο κατω οση ωρα πλένεις το μωρο ,δεν θα σε ενοχλει.. (εννοειτε καθαρη πετσετα καθε φορα)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

nea mamaka,

τι μου θυμίζεις τώρα, αποριούλες που μετά από λίγο καιρό θα τις σκέφτεσαι και θα γελάς.

 

Για τη λαιμαργία δεν μπορείς να κάνεις κάτι, απλά ίσως αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η μικρή μένει ατάιστη, αφού δεν ξυπνάει, και όταν ξυπνάει είναι πεινασμένη; Εμένα ο δικός μου ήταν πολύ λαίμαργος, τρώγοντας έκανε κάτι απίθανους θορύβους σαν τριξίματα κλπ, μετά βέβαια είχε δυσφορία, τώρα τον κυνηγάμε να φάει...Τσέκαρε τις τρύπες της πιπίλας, μήπως πρέπει να επαναρυθμίσεις τη ροή.

Εγώ τον έκανα μπάνιο στο παιδικό μπανιεράκι και του άρεσε πολύ, μήπως να το προτιμήσεις;

Και κατά τη γνώμη μου καθόλου μωρομάντηλο, νεράκι μετά από κάθε αλλαγή, ειδικά τώρα που θα καλοκαιριάσει.

 

Να τη χαίρεσαι τη μπουκίτσα και να ξέρεις ότι όλες οι μαμάδες είναι αγχωμένες στην αρχή, στο τρίμηνο θα είσαι βετεράνα χαλαρή!!!!!Φιλιά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Μια νέα μανούλα ζητάει συμβουλές

 

Γέννησα την παρασκευή 13 Ιουνίου ένα αγοράκι και θα ήθελα να το θηλάσω αποκλειστικά. Έχουν προκύψει ένα δυο θέματα αυτές τις 3 πρώτες μέρες και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σήμερα γυρίσαμε σπίτι από το νοσοκομείο. Συνεχίζω με βάση τα στοιχεία που ζητάει η Αγλαϊα στο Υπόμνημα.

 

Α. Γεννηση μία μέρα πριν την ΠΗΤ άρα είχα ολόκληρες 40 εβδομάδες κύησης.

Β. Το φύλο του βρέφους είναι αγόρι.

Γ. Φυσιολογικός Τοκετός (ΦΤ) (Μου έβαλαν ορό με ωκυτοκίνη μόνο)

Δ. Τοπική αναισθησία μόνο για την περινεοτομή.

Ε. Το μωρό δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο. Το μωρό είναι τώρα μόλις 4άρων ημερών σχεδόν.

 

1. Μοναδική ένδειξη βάρους που έχω είναι αυτή της γέννησης και είναι 2800 γρ.

 

2. Τις πρώτες 3 μέρες στο μαιευτήριο έκανε 6 με 7 με γεύματα το 24ωρο. Κοιμάται πάντα ανάμεσα στα γεύματα. Αμέσως μετά ή και με το μπιμπερό στο στόμα (ή το στήθος στο στόμα). Τη δεύτερη μερα έτρωγε 30 με 40 ml συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα. Την τρίτη μέρα αυξήθηκε σε 40 με 50 ml σε κάθε γεύμα. Η προσπάθεια να το θηλάσω την τρίτη μέρα φαινόταν να του ανοίγει την όρεξη!

 

3. Με παρότρυναν να θηλάσω από τη δεύτερη μέρα.

 

Τη 2η μέρα κάθε φορά πρίν του δώσουν συμπλήρωμα τον έβαζα 5 λεπτά σε κάθε στήθος.

Δεν καταφέραμε πολλά. Δεν έπιανε καλά τη θηλή γιατί δεν άνοιγε πολύ το στόμα του και με τα χείλια του στη δεύτερη τρίτη θηλαστική κίνηση την έσπρωχνε προς τα έξω. Έκανε το ίδιο και με το μπιμπερό βέβαια αλλά εκεί είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια.

 

Εχθές, τρίτη μέρα τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα το βράδυ. Το βράδυ το μωρό γενικά κρατιέται πιο πολύ ώρα ξύπνιο και είναι πιο δραστήριο. Μου είπαν να το αφήνω 7 με 8 λεπτά πριν από το συμπλήρωμα.

Να συμπληρωσω ότι αυτές τις μέρες το στήθος μου έδινε το πρωτόγαλα ( ; ) ένα διάφανο κάπως κίτρινο; υγρό.

 

Σήμερα το πρωί ήταν ακόμα πιο δραστήριο και κατάφερα να το κρατήσω περίπου 10 λεπτά σε κάθε στήθος στη διάρκεια των οποίων κατάφερε ο μπέμπης να προσκοληθεί για αρκετό χρόνο και είχα την αίσθηση ότι έπερνε πρωτόγαλα. Δεν είμαι σίγουρη ότι έπιανε καλά το στήθος αλλά χάρηκα με την πρόοδο. Τουλάχιστον προσπαθούσε. Τον τάισαν μετά τα γνωστά 50 ml και από τις 9 το πρωί περίπου τον ταίσαμε σχεδόν με το ζόρι στις 1430 το μεσημέρι. Δεν ήθελε με τίποτα να ξυπνήσει.. Ηταν και η αλλαγή περιβάλλοντος από το μαιευτήριο στο σπίτι που έπεξε ρόλο μάλλον;

 

Αυτό που έφαγε στις 1430 ήταν 50ml από το δικό μου πρωτόγαλα το οποίο έβγαλα με το swing της medela. Ένα ανοιχτό πορτοκαλί υγρό προς μεγάλη μου έκπληξη. To θήλαστρο το άφησα 10 λεπτά σε κάθε στήθος και έγβαλα έτσι 80 ml συνολικά. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος που το έκανα αυτό αλλά είχα πολύ περιέργια για το άν όντως έχω καλή ποσότητα να του δώσω και ήθελα να νιωσω λίγο καλύτερα μια και το δεξί μου στήθος είχα αρχίσει από το πρωί να το νιώθω βαρύ και σκληρό στο πλάι.

 

Το απόγευμα ο μπέμπης ήταν πολύ εκνευρισμένος. Δοκιμάσαμε λίγο την ξαπλωτή στάση θηλασμού αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν πολύ επικοικοδομητική η προσπάθεια γιατί πονούσα αρκετά. Ούτε για πολύ ώρα προσπαθήσαμε γιατί είχαμε πολλά κλάματα και τσαντίλες.

 

Είμαι ελαφρώς απογοητευμένη αν και είναι νωρίς φαντάζομαι για να ανησυχώ. Οι συμβουλές της παιδιάτρου είναι λίγο ασαφείς και δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω. Επίσης ένα σωρό νοσοκόμες προσπάθησαν να μου δείξουν πώς να το βάζω στο στήθος αλλά δεν καταφέραμε πολλά. Φαντάζομαι είναι δικό μου θέμα η προσπάθεια..

 

Επίσης οι θηλές μου λένε οι γιατροι, νοσοκόμες, μαία και εκτιμώ κι εγώ ότι είναι πολύ καλές. Είναι δηλαδή μεγάλες και εξέχουσες ( ; ) δεν ξέρω αν το λέω καλά. Από εδώ και πέρα δεν έχω κανέναν να με βοηθήσει - μένω στη Χίο - εκτός από τον άντρα μου φυσικά ο οποίος προσπαθεί πολύ και με εμψυχώνει πολύ επίσης. Νιώθω πολύ τυχερή γι αυτό.

 

Τί επιτρέπεται να κάνω με το θήλαστρο αυτές τις πρώτες μέρες;

Μήπως δεν πρέπει να το χρησιμοποιώ;

 

Είναι φυσιολογικό που το παιδί κοιμάται τόσες ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Δεν νομίζω πάντως ότι μπορώ ακόμα να τον αφήνω μόνο στο στήθος και μετά να τον κοιμίζω αμέσως γιατί φαίνεται ότι δε χορταίνει από το θηλασμό μόνο.. ειναι πολύ ανήσυχος μετα. Επίσης αν ο χρόνος που περνάμε σε κάθε στήθος αναλώνεται πιο πολύ σε αποτυχημένες προσπάθειες η μία πίσω απ την άλλη δεν είναι επικίνδυνο να καταλήξω με πληγωμένες θηλές;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλή σας και ελπίζω όλα αυτά τα στοιχεία να είναι χρήσιμα και όχι τόσο κουραστικά..

 

Η ξε-τρελαμένη μανούλα

Στέλλα από Χίο

Link to comment
Share on other sites

Στέλλα να σου ζήσει!

:)

 

Λυπάμαι πολύ που όλες οι πληροφορίες που σου έδωσαν και όλες οι πρακτικές είναι εντελώς λάθος. Σου έχουν δώσει οδηγίες αποθηλασμού και αν τις ακολουθήσεις θα αποθηλάσεις μεταξύ 20ης και 40ης μέρας.

 

Το μωρό πρέπει να μπαίνει στο στήθος το πρώτο μισάωρο μετά τον τοκετό. Το μωρό πρέπει να θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα όλο το 24ωρο.

 

Όλες οι μητερες ανεξαιρέτως έχουν πύαρ και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται το μωρό τις πρώτες μέρες. Μετά το 3ο 24ωρο κατεβαίνει το γάλα που χαρακτηρίζεται μεταβατικό για δύο περίπου εβδομάδες και μετά χαρακτηρίζεται ως ώριμο γάλα.

 

Το συμπλήρωμα που δίνεις στο μωρό δεν μπορεί να βοηθήσει παρά μόνο στην υπονόμευση του θηλασμού γιατί αναγκάζει το μωρό να κοιμάται πολλές ώρες και το στήθος δεν δέχεται το κατάλληλο ερέθισμα.

 

Για να βεβαιώνεσαι ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά θα πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να κάνει 3-4 κενώσεις. Έτσι μπορείς να ελέγχεις το αν τρέφεται ικανοποιητικά κάθε 24ωρο.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής τα νεογέννητα θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 8-12 γεύματα το 24ωρο. Το μωράκι σου δεν κάνει αυτά τα ελάχιστα γεύματα και θα είναι δύσκολο να εδραιώσεις τη γαλουχία. Πιστεύω ότι αν σταματήσει το συμπλήρωμα θα θηλάζει συνέχεια και γρήγορα θα ανακτήσεις το χαμένο χρόνο (το πρώτο δεκαήμερο είναι πολύ σημαντικό).

 

Για τα νεογέννητα είναι φυσιολογικό να βρίσκονται 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος.

 

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια! :)

 

Πάντα στη διάθεσή σου :)

Link to comment
Share on other sites

Είναι φυσιολογικό που το παιδί κοιμάται τόσες ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

 

το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο οπότε είναι αναμενόμενο το μωρό να πέφτει σε λήθαργο και να μην μπορεί να ξυπνήσει. Τα μοσχαράκια για να το χωνέψουν έχουν τέσσερα στομάχια, ο άνθρωπος έχει μόνο ένα!

 

 

Δεν νομίζω πάντως ότι μπορώ ακόμα να τον αφήνω μόνο στο στήθος και μετά να τον κοιμίζω αμέσως γιατί φαίνεται ότι δε χορταίνει από το θηλασμό μόνο.. ειναι πολύ ανήσυχος μετα.

 

το φυσιολογικό είναι να είναι ανήσυχος και να θηλάζει συνέχεια. Για να έχεις αρκετό γάλα πρέπει το μωρό να θηλάζει πολύ. Αν θηλάζει τόσο λίγο θα έχεις λίγο γάλα.

 

Επίσης αν ο χρόνος που περνάμε σε κάθε στήθος αναλώνεται πιο πολύ σε αποτυχημένες προσπάθειες η μία πίσω απ την άλλη δεν είναι επικίνδυνο να καταλήξω με πληγωμένες θηλές;

Οι προσπάθειες φαίνονται τόσο αποτυχημένες γιατί το μωρό προσπαθεί να θηλάσει από το στήθος όπως θηλάζει από το μπιμπερό. Δυστυχώς πήρες μόνο λάθος συμβουλές. Θέλει λίγη υπομονή και επιμονή για να τα καταφέρετε.

 

Καλή συνέχεια! :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξη - Ισως γιατί είναι το πρώτο βράδυ στο σπίτι και είμαι πολύ κουρασμένη.

Τώρα που έγινε η στραβή αυτή αρχή μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μειώσω το συμπλήρωμα σταδιακά;

Θα ήθελα να διορθώσω την κατάσταση αλλά πιστεύω δεν μπορώ να αντιστρέψω την κατασταση τόσο απότομα..

Το θήλαστρο μπορεί να με βοηθήσει κάπως σε μια τέτοια προσπάθεια;

 

Ευχαριστώ και πάλι,

 

Στέλλα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες.

Ο μπέμπης μας είναι 43 ημερών . Του δίνω αποκλειστικά μητρικό γάλα και παίρνει βάρος κανονικά. Είναι όμως πολύ ανήσυχος. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάθε φορά που τον βάζω στο κρεββάτι του και αφού έχει κοιμηθεί στο στήθος μου μετά τον θηλασμό, τρομάζει και πετιέται στον ύπνο του με αποτέλεσμα να κλαίει και να ξαγρυπνάει. Τον παίρνω στην αγκαλιά μου και ηρεμεί. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω σταθερό πρόγραμμα. Τον ταΐζω κάθε φορά που ξυπνάει. Αυτό ποικίλει από 2 έως 6 ώρες. Καμιά φορά και κάτω από δίωρο. Επίσης δεν ρεύεται σε κάθε τάισμα ή μπορεί να ρευτεί μετά από 1 ώρα αφού έχει τρελαθεί στο κλάμα. Θέλω να τον βγάζω βόλτα και το σκέφτομαι γιατί φοβάμαι ότι θα αρχίσει να κλαίει και θα με πιάσει πανικός.

Περιμένω τα σχόλιά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλυψω να σου ζησει το μωρακι!!!!

 

Τα μικρα μωρακια φοβουνται ευκολα ....τους ειναι ολα τοσο αγνωστα........δεν νομιζω οτι ειναι κατι περιεργο........

 

Και μεις τους πρωτους μηνες ειχαμε προβλημα να βγουμε βολτα γιατι εβαζε ευκολα τα κλαμματα οποτε κουραζοταν και ηθελε να τον βαλω στο στηθος.........μετα του δινα πιπιλα και βοηθησε...βεβαια το δικο σου μωρο ειναι μικρο για πιπιλα.....βρες τροπου να το ηρεμεις.....κουνημα....τραγουδι...μουσικη......

 

Δεν υπαρχει αναγκη για σταθερο προγραμμα στο ταισμα..........το βαζεις στο στηθος οποτε θελει.....μη μπερδευεσαι με ωραρια.......σιγα σιγα θα μαθεις να καταλαβαινεις τις ορεξεις του.....

 

Και ο δικος μου δυσκολευοταν στο ρεψιμο.........αργουσε πολυ ωρα καθε φορα........δοκιμασε διαφορους τροπου και κανε υπομονη....... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Στελλα να σου ζησει το μωρο!!!!

 

Σαφως και μπορεις να διορθωσεις την κατασταση.......θεληση και κουραγιο χρειαζεται μονο!

 

Ειχα κι εγω προβλημα στο νοσοκομειο, καθω μου κρατησαν το μωρο μιαμισι μερα και δυσκολευτηκα πολυ τις πρωτες μερες να το κανω να θηλασει επειδη εμαθε το μπιμπερο.......δεν επιανε τη θηλη κι εκλαιγε σπαραχτικα επειδη πεινουσε.......για να καταλαβεις αρχισε να πιανει σωστα την μερα που εφευγα απο το μαιευτηριο.........σπιτι τον εβαζα συνεχεια στο στηθος, χρησιμοποιησα το θηλαστρο για να βγαζω το πολυ γαλα που μου χε μαζευτει στο στηθος και για να αυξησω την παραγωγη και ηδη μεσα σε ενα 24ωρο το μωρο εμαθε να πιανει καλα.........συμπληρωμα απο την ωρα που γυρισαμε σπιτι δεν ξαναπηρε........στην αναγκη αν σε δυσκολευει δινεις το γαλα που μαζευεις με το θηλαστρο, αλλα ειναι σημαντικο να μαθει το μωρο να θηλαζει απο το στηθος........αν συνεχισεις να δινεις μπιμπερο μπορει να αρνηθει να ξαναπιασει στηθος....ειναι παρακινδυνευμενο, μη ρισκαρεις καλυτερα.

 

Λιγη υπομονη θελει και αποφασιστικοτητα και θα τα καταφερεις, ολες στην αρχη υποφεραμε απο την κουραση.........πετα το συμπληρωμα......... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα εμψυχωτικά λόγια!

 

Χθες το βράδυ προσπαθήσαμε πολύ με γοερά κλάματα και πολύ εκνευρισμό από το μωρό και καταφέραμε λίγα.. Του έδωσα συμπλήρωμα λιγότερο από τις άλλες φορές για να προσπαθήσω ξανα μες τη νύχτα.

Τελικά στις 6 το πρωί έκατσε στο ένα στήθος 15 λεπτά και μετά κοιμήθηκε. Τώρα θα τον ξυπνήσω να κατσει και στο άλλο όσο πιο πολύ μπορέσουμε. Σκοπεύω να το συνεχίσω αυτό όλη την ημέρα σήμερα που είμαι πιο ξεκούραστη και βλέπω τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

Έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν πιάνει τη θηλη πολύ σωστά. Βάζει μεν ένα μεγάλο μέρος της άλω στο στόμα του, αλλά νιώθω πίεση στη θηλή όταν τραβάει γάλα και φοβάμαι ότι τη δαγκώνει κάπως ή είναι σε λάθος σημείο. Είναι μικρούλης και ανοίγει το στόμα του όσο μπορεί πάντως. Σήμερα θα προσπαθήσω να διορθώσουμε όσο γίνεται τα πράγματα.

Δεν ξέρω άν έχει νόημα να έχω ένα ζευγάρι από αυτές τις θηλές σιλικόνης τώρα που είναι μικρούλης μέχρι να συνεργαστούμε καλύτερα..

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Μου δίνετε πολύ κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

τα κορίτσια στα είπαν όλα,απο 'μένα μόνο να σου ζήσει το μωράκι,και μην ανησυχείς,θα τα καταφέρεις :wink: λίγο θέλει πείσμα στην αρχή και όλα καλά θα πάνε!

 

γράφε συνέχεια για όποια απορία/πρόβλημα,είναι λυτρωτικό! :cool: εγώ ακόμα κουράζω το φόρουμ με τις ανησυχίες μου :oops:

Link to comment
Share on other sites

να σου ζήσει το μωράκι Καλυψώ!

 

 

μια χαρά φυσιολογικά τα βρίσκω όλα-το μωρό να τρώει όποτε θέλει όσο θέλει,δε ρεύονται όλα τα μωρά και αμέσως,ναι τρομάζουν,η κόρη μου όχι,ο γιός μου ήταν συχνά έτσι....

 

στη βόλτα ίσως να εκπληχθείς ευχάριστα-έξω τα μωρά μαγεύονται απο το "άλλο" περιβάλλον και μόνο κοιτάνε γύρω τους. Για δοκίμασε!

 

καλή συνέχεια :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ :)

 

Εννοούσα "δίσκους στήθους" πρίν. Φαντάζομαι δε θα ήταν καλό να μάθει με αυτούς το μωρό αλλά έλεγα αν πονέσουν πολύ οι θηλές να έχω μια εναλλακτική. Οι προδιαγραφές τους λένε ότι προστατεύουν τις θηλές ή βοηθούν σε περίπτωση επίπεδων θηλών. Θα γράψω εντυπώσεις περί αυτού.

 

Στέλλα

Link to comment
Share on other sites

να σου ζησει καλυψω, παντα γερο να ειναι!!

σκεψου μονο οτι επι 9 μηνες η μονη επαφη που ειχε με τον κοσμο ηταν ακουστικη και ζουσε στα μαυρα σκοταδια με τους πιο εντονους και παραξενους ηχους που εκανε το σωμα σου και τωρα εχει ερθει σ ενα κοσμο που ολα ειναι μεγαλυτερα απο αυτον και εχει χρωματα και οχι μονο μαυρο και φυσικα υπαρχει ανασφαλεια γιατι δεν υπαρχει η κοιλιτσα σου να τον προστατευει παρα μονο η ζεστη αγκαλια της μανουλας!

Ρεψιμο: κι εμεις ειχαμε θεμα στις αρχες.. ρευοταν 1 στις χ φορες που ετρωγε κι ας τον ειχα επι ωρες στο ωμο μου. αν επινε απο μπιμπερο θα καταπινε αρκετο αερα και θα χρειαζονταν στανταρ να ρευτει για να χαλαρωσει η κοιλιτσα του και να βγαλει τον αερα πραγμα που δεν ισχυει με το στηθος γιατι μπορει να μην καταπινει τοσο αερα..

προσπαθησε οσο μπορεις να μην σε πιανει πανικος γιατι το μωρο σου το νιωθει και του το μεταφερεις και τα πραγματα δυσκολευουν. αυτο που εχω καταλαβει και μου εχει μαθει ο γιος μου ειναι οτι τα μωρα ειναι οι καλυτεροι ψυχολογοι. :)

Link to comment
Share on other sites

stellamaria να σου ζήσει!

εφόσον έχεις "καλές θηλές" δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις στη ζωή σας θηλές σιλικόνης...

Το βασικό κριτήριο για να ξέρεις αν το μικρό σου έχει πιάσει καλά το στήθος είναι αν πονάς.

Πραγματικά όταν δεν πιάνει καλά ΠΟΝΑΕΙ!!! :shock: και οι θηλές τραυματίζονται οφθαλμοφανώς. :?

Ακόμα όμως και αν πιάνει καλά τις πρώτες μέρες οι θηλές είναι αρκετά ευαίσθητες και μπορεί να έχεις ενόχληση -ειδικά αν σε έχει ήδη πληγώσει.

Η ενοχληση αυτή όμως έχει μεγάλη διαφορά από τον ΠΟΝΟ που αναφέρω πιο πάνω.

Κάνε υπομονή και όλα θα πάνε καλά :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Πραγματικά είναι πολύ ανακουφιστικό να αισθάνεσαι ότι κάπου υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος με δύο λόγια μπορεί να σε εμψυχώσει.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά κάθε φορά που κλαίει προσπαθώ να μην τον παίρνω αγκαλιά. Ο παιδίατρος μου λέει πως είναι πονηρά και για να πετύχουν τον σκοπό τους μπορεί να κλαίνε συνέχεια, οπότε τον αφήνω να κλαίει μέχρι να ηρεμήσει μόνος του. Εννοείται πως δεν του στερώ χάδια, νανουρίσματα, γλυκές κουβεντούλες. Είμαι άραγε άσπλαχνη μάνα???

Δεν έχω όμως βοήθεια κι έτσι πρέπει να κάνω και άλλα πράγματα εκτός της φροντίδας του μωρού μου. Ελπίζω μόνο να μην του δημιουργώ οποιοδήποτε πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Kalypso,

Καταρχήν να σου ζήσει.

και εγώ όλα φυσιολογικά τα βλέπω.

Συνήθως, το πρώτο 3μηνο είναι λίγο δύσκολο. Κάνε υπομονή και άσε το παιδάκι σου να κάνει ότι θέλει.

Σιγά σιγά θα προσαρμοστεί...........εσύ θα τα παίξεις λίγο αλλά αυτό θα προσαρμοστεί.

Υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...