PDA

Επιστροφή στο Forum : ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ..ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ??


prosperous
23-09-08, 10:41
η ερωτηση μου λεει το εξης:

οταν με το καλο γεννησω και τελικα ΔΕΝ ασφαλισω το μωρο στο δικο μου ταμειο το οποιο ειναι ΙΚΑ και το ασφαλισω στο ταμιο του ανδρα μου ΟΑΕΕ (πρωην εμπορων και ΤΕΒΕ) ξερετε αν παρολα αυτα κανονικα θα παρω τα επιδοματα μου απο το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ η πρεπει να ειναι ντε και καλα ασφαλισμενο το μωρο στο αντιστοιχο ταμειο δηλ ΙΚΑ?

Επισης..ως ασφαλισμενη στο ΙΚΑ, εγγαμη με ενα παιδι στις εισφορες του εργοδοτη θα του αυξηθει το ποσο η θα πληρωνει τα ιδια μεχρι σημερα μηνιαιως για μενα?

οποια καλη κοπελα εχει υποψιν τα παραπανω ας μου πει..ευχαριστω

souzy
23-09-08, 10:45
Εγώ πήρα ωραιότατα το επίδομα του ΙΚΑ ενώ ο μπέμπης είναι ασφαλισμένος στο Δημόσιο.

Αλλά για τη δέυτερη ερώτηση δεν έχω απάντηση...

Με το καλό! :D

v@sso
23-09-08, 11:52
τα επιδοματα θα τα παρεις κανονικα
ο εργοδοτης θα πληρωνει επιπλεον 5% του βασικου μισθου σου επιδομα τεκνου
και για επιδομα γαμου 10%

alvadi
23-09-08, 11:58
η ερωτηση μου λεει το εξης:

οταν με το καλο γεννησω και τελικα ΔΕΝ ασφαλισω το μωρο στο δικο μου ταμειο το οποιο ειναι ΙΚΑ και το ασφαλισω στο ταμιο του ανδρα μου ΟΑΕΕ (πρωην εμπορων και ΤΕΒΕ) ξερετε αν παρολα αυτα κανονικα θα παρω τα επιδοματα μου απο το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ η πρεπει να ειναι ντε και καλα ασφαλισμενο το μωρο στο αντιστοιχο ταμειο δηλ ΙΚΑ?

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα..τα επιδοματα τα λαμβάνεις κανονικά....Επισης..ως ασφαλισμενη στο ΙΚΑ, εγγαμη με ενα παιδι στις εισφορες του εργοδοτη θα του αυξηθει το ποσο η θα πληρωνει τα ιδια μεχρι σημερα μηνιαιως για μενα?

οποια καλη κοπελα εχει υποψιν τα παραπανω ας μου πει..ευχαριστω

Εξαρτάται αν το προβλέπει η συμβαση σου. Υπάρχουν συμβάσεις που δεν υποχρεωνουν τον εργοδότη να σου δώσει επίδομα τέκνου πχ.υπάλληλος γραφείου (σε αυτή τη περιπτωση το λαμβάνεις απο τον ΟΑΕΔ ), υπάρχουν όμως και συμβάσεις που τον υποχρεώνουν τον εργοδότη πχ. β.λογιστή...

Μένια
23-09-08, 11:59
Συμφωνώ κι εγώ πήρα το επίδομα από το ΙΚΑ παρόλο που το παιδί είναι στην ασφάλεια του άνδρα μου. Όσο για το δεύτερο ερώτημα επίσης δεν έχω απάντηση :D

prosperous
23-09-08, 12:22
Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις..

mariakeh
30-09-08, 22:26
καλησπερα.ο γιος μου ειναι ασφαλισμενος στο ταμειο μου(ΟΑΕΕ).δικαιουμαστε το επιδομα τεκνων του ΟΑΕΔ;(98ε το χρονο για το καθε παιδι)ευχαριστω.

Almodobar
26-12-08, 23:39
Εγώ είμαι στο Ικα και ο άντρας μου είναι στο ΤΕΒΕ.

Σημειώστε οτι εγώ εργάζομαι στον άντρα μου.Εφόσων ασφαλίσουμε το παιδι στο ΤΕΒΕ, ξέρετε περίπου τι δικαιούμαστε??

theodoros
09-07-10, 13:55
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την όλη διαδικασία για την απόκτηση του επιδόματος από τον Ο.Α.Ε.Ε (πρώην Τ.Ε.Β.Ε).

Καταρχήν να αναφέρω ότι εγώ, ο σύζυγος, είμαι Ελ. Επαγγελματίας όπου συνεπάγεται και η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. Η σύζυγος μου, ήταν ανασφάλιστη μέχρι και που γέννησε, δηλαδή όταν γέννησε δεν είχε ασφάλεια. Αυτό γιατί παντρευτήκαμε και την επομένη γέννησε - οπότε και δε πρόλαβα να την εντάξω στο βιβλιάριο μου σα προστατευόμενο μέλος (οικογενειακό βιβλιάριο).

Αφού γέννησε και φύγαμε με το μωράκι μας από το μαιευτήριο τότε πήγα στον Ο.Α.Ε.Ε όπου και εντάχθηκε η σύζυγος στο βιβλιάριο υγείας.

Την ίδια μέρα λοιπόν που έκανα την ένταξη της, κατέθεσα και τα δικαιολογητικά (ληξιαρχείο, ΑΜΚΑ, πράξη γάμου, υπεύθυνη δήλωση, απόδειξη μαιευτηρίου) και προς μεγάλη μου έκπληξη την ίδια στιγμή πήρα και την επιταγή ημέρας στα χέρια μου! (800 ευρώ αν θυμάμαι καλά).

Το ίδιο έγινε και για τα έξοδα νοσηλείας του μωρού μας. Λόγο χαμηλού βάρους εισήχθηκε στην Μονάδα Νεογνών του μαιευτηρίου για 5 μέρες. Μετά την παραμονή μας στο μαιευτήριο, κατέθεσα τα δικαιολογητικά (αφού εντάχθηκε και το μωρό στο βιβλιάριο - πάλι την ίδια μέρα) βεβαίωση ΕΚΑΒ, απόδειξη μαιευτηρίου, ΑΜΚΑ μωρού, έγκριση από Ιατρούς - και κόπηκε πάλι επιταγή ημέρας, με κάλυψη κόστους 100% της Μονάδας Νεογνών.

Όλα τα παραπάνω τα παραθέτω για την καλύτερη πληροφόρηση σας για το δικαίωμα του επιδόματος τοκετού στο ταμείο του Ο.Α.Ε.Ε.

Ευχαριστώ.

belleblue
22-10-12, 19:33
θα ήθελα να πω και εγώ εδώ για να ενταχθεί προστατευόμενο μέλος στο ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ δηλαδή

για να ενταχθείς χρειαζονται τα εξής δικαιολογητικά

1 φωτογραφία διαβατηρίου
1 ληξιαρχική πράξη γάμου (ή πιστοποιτ οικογ καταστασης πχ)
1 εκκαθαριστικό αντρα(προηγουμενου ή τωρινου ετους)
1 εκκαθαριστικό γυναίκας (προηγουμενου ή τωρινου ετους)

2 χαρτια αιτησεις που στα δίνουν εκεί

1 βεβαίωση απο το ικα της περιοχής σου οτι εχεις διαγραφεί -το δινουν την ιδια μερα. (ψαχνεις στο ικα το τοπικό, και με την ταυτότητά σου πας, και δηλώνεις ότι θελεις διαγραφη, αν εχεις το βιβλιαριο υγειας το δινεις να το ακυρωσουν αν οχι υπογραφεις εκει οτι το χασες, εχουν τις σχετικες αιτήσεις)

και γινεται σε μια μέρα.