Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλαστικά μπιμπερό avent


samiamidi

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Είμαι νέα μαμά, το αγοράκι μου είναι 4 μηνών. Μπαίνω στο forum απο τότε που ήμουν έγκυος και διάβαζα μετά μανίας όλες τις πληροφορίες και τις συζητήσεις σας. Πραγματικά με βοηθήσατε σε πολλά θέματα, ανησυχίες και απορίες! Αποφάσισα να εγγραφώ τώρα που πλέον έχω ίντερνετ και στο σπιτι (στη δουλειά με στραβοκοιτάνε!!!)

Εχω ακούσει διάφορα για τα πλαστικά μπιμπερό αλλα ο μικρούλης μου που γεννήθηκε λίγο πρόωρος και λίγο σαμιαμίδι! έχει βολευτεί μόνον αυτά. Εχουμε δοκιμάσει όλα τα γυάλινα που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά τίποτα. Δεν τον βολεύουν οι θηλές, πνίγεται. Τι να κάνω???? Ανησυχώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ!!!ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΟΤΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΗΣ CHICCO ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ). ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΑΘΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΑΤΡΟΚΟ SITE ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif
Link to comment
Share on other sites

mamakoula ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Με βοήθησες, με καθησύχαες θα έλεγα. Κι εμένα όλες οι γνωστές μου μαμάδες αυτό το λοξό της chicco χρησιμοποιούν, το έχουμε και αυτό, αλλα και πάλι γιατρειά δεν βρήκαμε!!! Μόνο αυτά θέλουμε και τίποτα άλλο!!!

Απλώς, τελευταία άκουσα ότι αυτά τα πλαστικά που δεν είναι ακριβώς πλαστικά έχουν μια ουσία την βισφαινόλη η οποία περνάει στο γάλα. Παρόλο που τα επιτρεπτά όρια είναι το νούμερο 7 και οι περισσότερες εταιρείες είναι μέσα στα όρια, έρευνες λένε ότι ακόμη κι αυτό είναι βλαβερό.. Τί να πώ και τί να πιστέψω πια!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα να χρησιμοποιεις γυαλινα ειδικα τωρα με την αποστηρωση αν δεν σε βολευει η πιπιλα τους να βαλεις αυτες που σου αρεσουν γιατι πανε σχεδον σε ολα τα μπουκαλια κι ας ειναι απο αλλη εταιρεια.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Link to comment
Share on other sites

geoste ευχαριστώ πολύ. Το έχω κάνει κι αυτό, δεν ξέρω, θα το προσπαθήσω πάλι να δω αν θα έχουμε αποτέλεσμα. Το ειχα δοκιμάσει με τα γυάλινα της Chicco αλλά τίποτα. Δεν εφαρμόζουν καλά οι θηλές στον πλαστικό δακτύλιο.Εχω πάρει και γυάλινα της Nuk με το φαρδύ στόμιο και θα δω αν προσαρμόζονται. Τι να κάνουμε. Τα ζουζούνια μας με τις παραξενιές τους!!!! Απλά στενοχωριέμαι γιατί ακούω απο αλλες μαμάδες που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά το τάισμα και θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιώ τα γυάλινα. Αλλά δυστυχώς έχω δοκιμάσει τα πάντα. Εχουμε μαζέψει κάπου 20 μπιμπερό γυάλινα από όλες τις μάρκες και όλα τα μεγέθη.. Ελεος!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Simiamidi μου θα έλεγα να μη στενοχωριέσαι γιατί και εμένα ο μικρός μου σε αυτά τα μπιμπερό έπινε γάλα (λέω έπινε γιατί τώρα 17 μηνών το έχει κόψει αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Αν έχεις τελειώσει με το θέμα αποστείρωση μπορείς απλά να φροντίζεις να μη βάζεις πολύ ζεστό το γάλα του μέσα στο μπουκάλι αλλά στη θερμοκρασία που το πίνει και θα σου πρότεινα να τα αλλάζεις συχνά. Όταν είδα και εγώ το θέμα με τα πλαστικά ανυσύχησα αλλά ο μικρός δεν έπινε με άλλα καθότι μυστήριος τύπος. Τώρα ελπίζω όντως παίρνοντας τις παραπάνω προφυλάξεις να μην έχουν πρόβλημα τα μωράκια. Βέβαια όντως εκ των υστέρων θα έλεγα και εγώ ότι το άριστο είναι τα γυάλινα αλλά....

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

elenasteraki και ο δικός σου μυστήριος ε? !!! Να σου πω, το σκέφτηκα και τελικά αν το δεις λίγο πιο χαλαρά το θέμα να ήταν μόνο τα μπιμπερό που είναι επικίνδυνα!!! Πόσα άλλα (και εμεις οι ίδιοι) χρησιμοποιούμε εν αγνοία μας, νομίζουμε ότι όλα είναι οκ και ξαφνικά βγαίνει μια έρευνα και λέει ότι είναι βλαβερό. Με τα γάλατα και τα τα γιαουρτάκια παρόμοια ιστορία δεν είχε δημοσιευθεί? απλά λες ότι ίσως οι βιομηχανίες να σεβαστούν τον όρο ¨βρέφος¨, αλλά δυστυχώς στο βωμό του χρήματος.......

Αποστείρωση συννεχίζω γιατί είναι 4 μηνών.Εχω δρόμο μέχρι τους 6. Βρήκα πάντως μία λύση, έβαλα τις θηλές της Avent σε μπουκάλι της chicco με το φαρδύ στόμιο και μάλλον τα πάμε καλά. Αλλά ούτως ή άλλως τα έχω καβάτζα και τα πλαστικά για παν ενδεχόμενο! Ποτέ δεν ξέρεις!

 

Σήμερα ας πούμε, γύρισα σαν την τρελή απο τη δουλειά, ξύπνησε, του έφτιαξα το γάλα, όλα καλά. Μόλις έφαγε 50 ml άρχισε να κλαίει τόσο γοερά που τα έπαιξα! Δεν ήξερα τί να κάνω! με καμια΄δύναμη να φάει όσες φορές κι αν προσπάθησα, έκλαιγα χωρίς διακοπή για περίπου μισή ώρα. Του έβαλα θερμόμετρο, τον έγδυσα μήπως ζεσταινόταν, είδα το στόμα του, τα δόντια του, τίποτα, όλα καλά! Μετά κοιμήθηκε για 20 λεπτά και ξύπνησε άλλος άνθρωπος!!!!!!

Εγώ βέβαια .... ράκος!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά είναι πολλά τα πράγματα που μας αγχώνουν καθημερινά και μετά σκέφτεσαι ''έκανα τη σωστή επιλογή;'' Σκεφτόμουν μήπως για την αποστείρωση να χρησιμοποιούσες τις ταμπλέτες που νομίζω ότι μπαίνουν σε κρύο νερό (αν δεν κάνω λάθος έχουν στο mothercare). Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά ούτε ξέρω αν κάνουν για πλαστικά μπιμπερό, αλλά δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις. Πάντως αυτό με το υστερικό κλάμα μου το έκανε και εμένα και είχαμε καταλήξει ότι κλαίει από τα νεύρα του, καθότι όπως σου ξαναείπα είναι μυστήριος τύπος...

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά???? Απο νεύρα ε? Τι να πω... ακόμη μαθαίνω κι εγώ τα χούγια του!!! Μάλιστα, επειδή τον κρατούσε εχτές η πεθερά μου την πήρα τηλέφωνο να τη ρωτήσω μήπως έγινε τίποτα και ξαφνικά δεν θέλει το μπιμπερό ή το γάλα..

Ταμπλέτες ε? Θα ρωτήσω στα Mothercare και βλέπουμε. Καλή η ιδέα σου πάντως αν και νομίζω ότι με την καινούρια πατέντα που βρήκα θα κάνουμε δουλειά. Αλλά ξέρεις τί? Δεν τρελαίνομαι και πολύ. Αν δεν βγάλω άκρη θα του αγοράσω καινούρια πλαστικά αφού τα βολεύεται. Αλλωστε έχω ακούσει οτι ούτως ή άλλως για αργότερα παίρνεις πλαστικά λόγω του ότι τα γυάλινα είναι επικίνδυνα μιας και αρχίζουν τα πιτστιρίκια και τα κοπανάνε και τα πετάνε κλπ κλπ., ετσι δεν είναι?

elenasteraki ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!! Σαν πιο εμπειρή μαμά ξέρεις κάτι παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά Samiamidi μου. Η αλήθεια είναι ότι καθώς μεγαλώνουν τα μωράκια και θέλουν να κρατάνε μόνα τους τα μπιμπερό τα πλαστικά είναι καλύτερα για την αποφυγή ατυχημάτων. Οπότε κάνε αυτό που βολεύει καλύτερα το παιδάκι σου, έτσι και αλλιώς σε 2 μήνες τελειώνει και η αποστείρωση. Νεύρα πολλά νεύρα τα οποία διατηρούμε μέχρι σήμερα....Από τα νεύρα του μπορεί να μη θέλει να φάει ειδικά όταν ήταν πιο μικρός μου το έκανε συνέχεια, παρότι γενικά είναι καλόφαγο παιδάκι. Θέλει όλα να γίνονται όπως τα θέλει αυτός οπότε η παραμικρή αλλαγή τον νευριάζει τρελά. Τι να πω κουράγιο...Να ξέρεις πάντως ότι κάθε μέρα μπορεί να σου βγάζει καινούργιες συνήθειες και μπορεί ακόμη και κάτι που του άρεσε πολύ ή έκανε συνέχεια ξαφνικά να το αποστρέφεται.

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σήμερα ας πούμε, γύρισα σαν την τρελή απο τη δουλειά, ξύπνησε, του έφτιαξα το γάλα, όλα καλά. Μόλις έφαγε 50 ml άρχισε να κλαίει τόσο γοερά που τα έπαιξα! Δεν ήξερα τί να κάνω! με καμια΄δύναμη να φάει όσες φορές κι αν προσπάθησα, έκλαιγα χωρίς διακοπή για περίπου μισή ώρα. Του έβαλα θερμόμετρο, τον έγδυσα μήπως ζεσταινόταν, είδα το στόμα του, τα δόντια του, τίποτα, όλα καλά! Μετά κοιμήθηκε για 20 λεπτά και ξύπνησε άλλος άνθρωπος!!!!!!

Εγώ βέβαια .... ράκος!

Samiamidi και εμένα μου το κάνει αυτό και τη βάζω κατευθείαν για ύπνο και κοιμάται στο δευτερόλεπτο :?

έχω καταλήξει ότι αυτό το κάνει όταν δεν έχει χορτάσει ύπνο ή νυστάζει και δεν την καταλαβαίνω... εμένα πάντως μου το κάνει συχνα, ιδιαίτερα επειδή το βραδυνό της γάλα της το δίνω κοιμισμένη υπήρχε μια εποχή που μόλις έπινε όσο ήθελε έβαζε γοερά κλάματα και την έβαζα κατευθείαν στο κρεβάτι της σχεδόν χωρίς να ρευτεί... :?

Aso4p2.pngplWtp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αχ, κορίτσια, τι έχω να τραβήξω ακόμη ε????

 

Και μένα γενικά ο δικός μου είναι καλόφαγος και πολύ καλόβολος θα έλεγα. Αλλά βλέπω ότι μεγαλώνοντας αρχίζει και συνειδητοποιεί πράγματα και αλλάζει αρκετά τις συνήθειές του. Π.χ. απο δύο μηνών και για ένα μήνα ξεκίνησε να κοιμάται ολη νύχτα και ξυπνούσε στις 6. 3 μηνών το ξαναάλλαξε και επειδή κοιμάται νωρίτερα (κατά τις 10), ξυπνάει γύρω στις 4 γιατί πεινάει!!! Και καλά εγώ τον έχω ψιλομάθει, ο μπαμπάς του όμως που τον κρατάει τώρα για μερικές μέρες, έχει πελαγώσει!!!

 

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και σας εύχομαι υγεία για να χαίρεστε τα ζουζούνια σας!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 χρόνια μετά...

Καλησπερα!! Επαναφερω το θεμα για να μην ανοιξω καινουργιο!! Λοιπον η μικρη μου ειναι σχεδον 12 μηνων. Χρησιμοποιουμε τα πλαστικα μπιμπερο της avent naturalle. Περα απο τις θηλες που τις αλλαζουμε συχνα χρειαζεται να αλλαζω κ μπιμπερο? Κ αν ναι καθε ποτε? Επισης λετε αν αλλαξω μαρκα κ παρω μια αλλη που εχω δει , να μην πινει γιατι εχει συνηθησει σε αυτα τα μπιμπερο κ αυτες τις θηλες??

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 4 λεπτά , balletina είπε:

Καλησπερα!! Επαναφερω το θεμα για να μην ανοιξω καινουργιο!! Λοιπον η μικρη μου ειναι σχεδον 12 μηνων. Χρησιμοποιουμε τα πλαστικα μπιμπερο της avent naturalle. Περα απο τις θηλες που τις αλλαζουμε συχνα χρειαζεται να αλλαζω κ μπιμπερο? Κ αν ναι καθε ποτε? Επισης λετε αν αλλαξω μαρκα κ παρω μια αλλη που εχω δει , να μην πινει γιατι εχει συνηθησει σε αυτα τα μπιμπερο κ αυτες τις θηλες??

12 μηνών μπορεί πλέον να έχει εκπαιδευτικά ποτηράκια ;) άρα δεν αγοράζεις καινούρια μπιμπερό, αλλά καινούρια ποτηράκια ;) 

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 2 λεπτά , Macgyver είπε:

12 μηνών μπορεί πλέον να έχει εκπαιδευτικά ποτηράκια ;) άρα δεν αγοράζεις καινούρια μπιμπερό, αλλά καινούρια ποτηράκια ;) 

Δηλαδη και το γαλα της θα το πινει στα ποτηρακια??? Δε το ηξερα αυτο!!!! Να αρψισω τοτε να τηε δινω εκει.. Την αλλη εβδομαδα θα παω στη γιατρο για εμβολιο κ δεν εχω κουβεντιασει ακομα για τετοιου ειδους συμβουλες!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Just now, balletina είπε:

Δηλαδη και το γαλα της θα το πινει στα ποτηρακια??? Δε το ηξερα αυτο!!!! Να αρψισω τοτε να τηε δινω εκει.. Την αλλη εβδομαδα θα παω στη γιατρο για εμβολιο κ δεν εχω κουβεντιασει ακομα για τετοιου ειδους συμβουλες!!

κανονικα απο εξι μηνων πρεπει να μαθθενουν στα εκπαιδευτικα ποτηρακια και ναι το γαλα ενος χρονου παιδακι μπορει να το πιει σε ποτηρακι η με καλαμακι .ασχετα πως κ εγω ακομα στον γιο μου το δινω με μπιμπερο γιατι με τα ποτηρια το γυριζει αναποδα κ παιζει... αλα ολα τα υπολοιπα υγρα σε βοηθητικα ποτηρακια και σιγα σιγα σε σκετο ποτηρι.... τωρα εγω μπιμπερο χρισιμοποιουσα τα ιδια απλα πηρα θυλες με τρεις τρυπες ...

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 13 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

κανονικα απο εξι μηνων πρεπει να μαθθενουν στα εκπαιδευτικα ποτηρακια και ναι το γαλα ενος χρονου παιδακι μπορει να το πιει σε ποτηρακι η με καλαμακι .ασχετα πως κ εγω ακομα στον γιο μου το δινω με μπιμπερο γιατι με τα ποτηρια το γυριζει αναποδα κ παιζει... αλα ολα τα υπολοιπα υγρα σε βοηθητικα ποτηρακια και σιγα σιγα σε σκετο ποτηρι.... τωρα εγω μπιμπερο χρισιμοποιουσα τα ιδια απλα πηρα θυλες με τρεις τρυπες ...

Το νερο τηε το δινω καιρο σε εκπαιδευτικο ναι.. Αλλα το γαλα κ δεν το ηξερα κ δε μπορουσα να το φανταστω καθως η ροη πλεον σε αυτα ειναι συνεχομενη (χωρις να ρουφαει δηλαδη) κ πιστευω θα γινει κ η δικη μου χαλια!!

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 3 λεπτά , balletina είπε:

Το νερο τηε το δινω καιρο σε εκπαιδευτικο ναι.. Αλλα το γαλα κ δεν το ηξερα κ δε μπορουσα να το φανταστω καθως η ροη πλεον σε αυτα ειναι συνεχομενη (χωρις να ρουφαει δηλαδη) κ πιστευω θα γινει κ η δικη μου χαλια!!

ανετα παντως το πινουν εχω δει κιολας και πολλα μωρακια ενος ετου να το πινουν μια χαρα απο εκπαιδευτικα ποτηρακια ... και αν συννενοηστε κιολας μπορεις να του το προσφερεις απο σιγα σιγα κ σε κανονικο ποτηρι με καλαμακι πολλα παιδια ενθουσιαζονται και με αυτη την ιδεα....!!!!!! οσο ποιο νωρις αποχωρηστητε το μπιμπερο τοσο το καλυτερο για το μικρο σου...!!!!!!δοκιμαζεις κ βλεπεις ......

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 8 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

ανετα παντως το πινουν εχω δει κιολας και πολλα μωρακια ενος ετου να το πινουν μια χαρα απο εκπαιδευτικα ποτηρακια ... και αν συννενοηστε κιολας μπορεις να του το προσφερεις απο σιγα σιγα κ σε κανονικο ποτηρι με καλαμακι πολλα παιδια ενθουσιαζονται και με αυτη την ιδεα....!!!!!! οσο ποιο νωρις αποχωρηστητε το μπιμπερο τοσο το καλυτερο για το μικρο σου...!!!!!!δοκιμαζεις κ βλεπεις ......

Ναι θα το δοκιμασω!! Δεν εχω να χασω κατι!! Οσο για το καλαμακι πινει ακομα σκονη γαλα  κ ειναι πιο ευκολο το μπιμπερο.. Ασε που το ταισμα ειναι ομορφη στιγμη κ δε θελω να το σταματησω ακομα!! Μιας κ παλεβει νσ περπατησει κ δε στεκεται στην αγκαλια μου παρα μονο για υο γαλα της!!!

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον περασετε στο φρεσκο καλυτερα σε ποτηρι με καλαμακι

Μετα τους 6μηνες δ βρισκω το λογο για μπιμπερο

Επισης μετα το χρονο η κορη μου ετρωγε κ γαλα με δημητριακα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...