PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός


Σελίδες : [1] 2

Αντιγόνη
12-07-07, 14:12
Πάντως θυμάμαι στο τρίλκινο που ήμουν, οι καημένες οι κοπελίτσες που ήθελαν να θηλάσουν ντρεπόντουσαν με τα επισκεπτήρια 24 ώρες το 24ωρο!! Έλεος! Ούτε να ξεκουραστούμε μπορούσαμε ούτε τίποτα. Ήτανε το μόνο που με ενόχλησε. Κανείς δεν σεβόταν τις ώρες επισκεπτηρίου. Μια μαμά κοιμήθηκε και τα 4 βράδια κρυφά μέσα!

dora+stavros
12-07-07, 14:33
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις, εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Αντιγόνη είπες ότι ήσουν σε τρίκλινο, δεν υπάρχουν τίποτα κουρτινούλες να απομονώνουν το κάθε κρεβάτι, όπως στα κανονικά νοσοκομεία;
Το επισκεπτήριο μένει μέσα αμα δεν φωνάξεις; Μου έχουν πει ότι τους βγάζουν έξω οι νοσοκόμες.
Κι εγώ που έλεγα να τολμήσω το τετράκλινο... Μήπως έχει μπει καμμιά σε τετράκλινo; Εγώ έχω γενικά αντοχές και υπομονή, αλλά γίνεται να θηλάζεις με τόσο κόσμο;
Παιδιά και πάλι ευχαριστώ! :lol:

ΡΟΥΛΑ
12-07-07, 14:36
Τι τρίκλυνο, τι τετράκλινο και εγώ σε τρίκλυνο ήμουνα, υποτίθεται ότι οι νοσοκόμες τους διώχνουν από το δωμάτιο αλλά αυτό δεν ισχύει και τόσο.

Αντιγόνη
12-07-07, 14:40
dora+stavros στο τρίκλινο δεν έχει κουρτίνες ανάμεσα. Νομίζω στα τετράκλινα έχει χωρίς όμως να είμαι σίγουρη. Τσέκαρέ το. Οι νοσοκόμες ναι, φωνάζανε αλλά όσοι θέλαν μένανε στα δωμάτια ακόμα και μετά από 2 προειδοποιήσεις, και μετά δεν τους έλεγε κανείς τίποτα! Το δωμάτιό μας ήταν όλες τις ώρες με κόσμο! Αφού υπήρχαν στιγμές που δεν χωράγαμε. Και ναι, είναι δύσκολο να θηλάσεις με τόσο κόσμο ιδίως τις πρώτες φορές που δεν είσαι καν εξοικιωμένη.. Δεν υπήρχε σεβασμός. Θα έπρεπε οι κανονισμοί να είναι αυστηρότεροι.

ΡΟΥΛΑ
12-07-07, 14:47
Οταν γέννησα θυμάμαι στο διπλανό δωμάτιο ήταν μια κοπέλα από Χαλκίδα αν δεν κάνω λάθος, ένα απόγευμα ξαφνικα βλέπουμε κόσμο ουρά, είχαν έρθει με λεωφορείο έκαναν ουρά στον διάδρομο για να μπουν όλοι σιγά σιγά στο δωμάτιο να την δουν, φανταστείτε τι έπαθαν οι υπόλοιπες κοπέλες.....

Αντιγόνη
12-07-07, 14:49
Οταν γέννησα θυμάμαι στο διπλανό δωμάτιο ήταν μια κοπέλα από Χαλκίδα αν δεν κάνω λάθος, ένα απόγευμα ξαφνικα βλέπουμε κόσμο ουρά, είχαν έρθει με λεωφορείο έκαναν ουρά στον διάδρομο για να μπουν όλοι σιγά σιγά στο δωμάτιο να την δουν, φανταστείτε τι έπαθαν οι υπόλοιπες κοπέλες.....

:shock: :shock: :shock: :shock:

(και τι έπαθε και η κοπέλα που γέννησε...!!!)

erica
12-07-07, 14:56
:lol: Πωπω!!!!

Πάντως Ντόρα και παραβάν υπάρχουν ή πρέπει να υπάρχουν (στο Ιασω σε τρίκλινο είχαν) και όταν θέλεις να θηλάσεις μπορείς να λες παρακαλώ περάστε έξω αν ενοχλείσαι.... νομίζω ότι όλοι το σέβονται αν το πεις!

talkirti
12-07-07, 14:58
Στην πρώτη μου γέννα στο ΙΑΣΩ, όταν ήταν να θηλάσουμε ζήταγαν οι νοσοκόμες να βγούν οι επισκέπτες έξω (σε τρίκλινο).
Δίπλα ήταν μια γλυκύτατη κοπελίτσα η οποία για τρεις μέρες δεχόταν την επίσκεψη ενός θείου της.

Ε λοιπόν ο τύπος περίμενε λίγο και μετά ξανατρύπονε μέσα και καρφονόταν το βλέμμα του απάνω μου :shock:

Ένιωθα άσχημα λέμε και δεν είμαι καμιά υστερική, ούτε και δύσκολη σαν άνθρωπος, αλλά αυτό το μάτι του Παναγία μου!

Στο τέλος δεν άντεξα και την τρίτη μέρα ζήτησα επίμονα από τη νοσοκόμα (χτύπησα το κουδούνι!) να μείνουν μόνο οι γονείς μέσα.
Ζήτησα συγνώμη από την κοπέλα αλλά επέμεινα ότι δεν ένιωθα άνετα.

Μπορεί να με είπανε γαιδούρα αλλά περισσότερο αγενής ήταν ο τύπος παρά εγώ.

Ελένη
12-07-07, 15:02
γέννησα στην Ιταλία σε δημόσιο νοσοκομείο. Η τακτική τους εδώ είναι ενώ όλη τη μέρα και τη νύχτα (αν θέλουμε) έχουμε τα μωράκια δίπλα μας τις ώρες όμως του επισκεπτηρίου (πρωί - απόγευμα) μας τα παίρνουνε και τα βάζουνε στο θάλαμο για να τα δουν οι επισκέπτες. Έτσι τα μωράκια δεν έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Το μόνο κακό είναι ότι και ο πατέρας μέχρι να βγει το μωρό από την κλινική το βλέπει μόνο από μακρυά. :cry:

erica
12-07-07, 15:05
Ελένη,
πιο καλό μου φαίνεται αυτό το στυλ το ιταλικό :wink:

Αλλά ούτε τον μπαμπά βρε παιδι μου να μην αφήνουν κοντά σου???? :shock: Αυτό είναι λίγο κάπως :roll:

talkirti
12-07-07, 15:06
εντάξει, μια εξαίρεση για τον πατέρα θα μπορούσε να γίνει...

Ελένη
12-07-07, 15:08
Αυτό ήταν το παράπονο του άντρα μου :(
Ευτυχώς την τρίτη μέρα νομίζω ήρθε για κάτι χαρτιά εκτός επισκεπτηρίου και τον πήρε λίγο αγκαλιά. :)
Τις υπόλοιπες μέρες τον έβλεπε όπως όλοι οι άλλοι από το τζάμι :?

dora+stavros
12-07-07, 15:12
Ελένη σκέφτεσαι πόσο τυχερή είσαι που γλύτωσες από το Ελληνικό σύστημα;
Δε λέω, δύσκολο να'σαι μακριά από όλους, αλλά είδες, έχει και τα καλά του!!!

ΜΑΡΥ.Τ
12-07-07, 15:25
Και εμάς dora ίδιο γινόταν στο διαβαλκανικό, υποτίθεται ότι έδιωχναν τους επισκέπτες, αλλά ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο ξεροκέφαλοι που δεν σέβονται τίποτα.
Να σου πω όμως με ενδιέφερε τόσο πολύ να θηλάσω που δεν έδωσε σε κανέναν σημασία.
Έβγαζα λίγο στήθος έξω, ίσα, ίσα να το πιάνει το μωρό και δεν φαινόταν τίποτα.
Μην πτοείσαι και στην τελική, αν δείς ότι νιώθεις άσχημα να απαιτήσεις να βγουν οι επισκέπτες. Αυτό το πράγμα πια που δεν σεβόμαστε κανέναν νόμο εδώ στην Ελλάδα δεν μπορώ να το καταλάβω

rosi
12-07-07, 15:42
Συμφωνώ πως χρειαζεται θαρρος από τη μεριά μας. Στο κάτω κάτω η ντροπή είναι δική τους... σε κλινική ήρθαν με νεογέννητα... τι πιο φυσικό από το να δουν θηλάζουσες μητέρες;;; Στην ανάγκη ρίξε κανένα πανάκι πάνω σου, γύρνα λίγο και από την άλλη και θήλασε.
Τώρα για τους δικούς μας συγγενείς που είπε η Ντέμι, εγώ όταν έχω κόσμο στο σπίτι πάω πάντα στο κρεβάτι μου και θηλάζω με την πόρτα κλειστή. για γυναίκες θείες ξαδέρφες φίλες κλπ δε με νοιάζει και να με βλέπουν :)
Πάντως συμφωνώ πως είναι λίγο ταμπού το όλο θέμα. Νομίζω πως επειδή ακριβώς γίνεται μεγάλος πόλεμος στο θηλασμό από κάποιους, υπάρχει και αντίστοιχος φανατισμός και από τις μητέρες που θηλάζουν... η δράση φέρνει αντίδραση... Τελικά το καλυτερο είναι να σεβόμαστε τις επιθυμίες και τις επιλογές της κάθε μαμάς και να μη θεωρούμε τους εαυτούς μας εμείς που θηλάζουμε καλυτερες μαμάδες ή οσιομάρτυρες!
Α και κάτι τελευταίο για την κούραση που είπε η Ντέμι νομίζω: κούραση και φθορά υπάρχει στην αρχή κυρίως και αν δεν έχεις τρομερή ροή... μετά τις 40 μέρες το πολύ 2 μήνες στρώνουν τα πράγματα και βλέπεις πως είναι πιο βολικός ο θηλασμός. ξέρεις τι είναι να μη σηκώνεσαι καν απότο κρεβάτι σου τη νύχτα, αλλά να το θηλάζεις λίγο και μετά να ξανακοιμάσαι;;; :D
Και να μην έχεις αποστειρώσεις κάθε τρεις και λίγο;;; Και να μη φτιάχνεις γάλα κάθε φορά που γκρινιάζει και δεν ξέρεις τι έχει και μετά να το πετάς όπως είναι;;;Και στα λέω εγώ αυτά που ακόμα και τώρα τρώει 10-12 φορές το 24ωρο γιατί το πουλάκι μου δεν μπορεί να το πιει μαζεμένο γκρρρρ :x

Vicky
12-07-07, 16:10
στελλα,Ρουλα,demi,
δε βλεπω για πιο λογο θεωρειτε οτι καποια θα σας λιθοβολησει επειδη δεν θηλασατε....στη σημερινη κοινωνια συμβαινει ακριβως το αντιθετο...μαμαδες που θηλαζουν αντιμετωπιζουν αρνητικα σχολια και σαρκασμο.
Το τι επιλεγει καθε μητερα να κανει ειναι σεβαστο...κανεις δενε χει δικαιωμα να σου επιβαλει αν ακνεις κατι που δεν νιωθεις ή δεν θες.
Ομως επιτρεψτε μου να σας πω οτι θηλασμος δενε ιναι μονο οι πρωτες 10-20-30 μερες που το σωμα μας παλευει να βαλει μια ισορροπια σε οσες αλλαγες του συναιβησαν.Ο θηλασμος ειναι κατι παραπανω που δεν μπορεις να εχεις αποψη αν δεν το εχεις δοκιμασει....

Και καλο θα ηταν να μην δημιουργουντε λανθασμενες εντυπωσεις.Οι γυναικες που θηλασαν ειναι πιο ευαισθητοποιημενες απεναντι σε κεινες που για τον χιψι λογο δεν το εκανα γιατι γνωριζουν και τις δυσκολιες και τις ευκολιες που αντιμετωπισαν.Και απο την πρωσοπικη μου εμπειρια δεν ξερω καμια που να εφερε λεκτικα σε δυσκολη θεση γυναικα που δεν θηλασε.Το αντιθετο μαλιστα..οσες δεν εχουν θηλασει προσπαθουν αρκετα συχνα να μειωσουν την αξια των επιλογων μας,και πολλες φορες να αμς επηρεασουνα ρνητικα απλα και μονο για να δικαιολογησουν τη δικη τους επιλογη.
Η καθε γυναικα καλο ειναι να κανει επιλογες που δεν διαταρασουν την ισορροπια της δικης της οικογνειας.Απο κει και περα οι γνωμες του καθενος περισσευουν.
Και τελος ενα στηθος που θηλαζει δεν υπηρξε ποτε σεξουαλικο αντικειμενο θεαματος διοτι πολυ απλα εκεινη τη στιγμη ολοι γνωριζουν τι ρολο αποσκοπει και οσο εμεις το αποδεχομαστε τοσο και οι γυρω μας δεν θα εντυπωσιαζοντε με το θεαμα.
Ολα στο μυαλο μας ειναι και στο ποσο μας επηρεαζουν αυτα που μας λενε οι τριτοι!

erica
12-07-07, 16:48
Και εγώ οπως είπα και στη demi πριν δεν πιστεύω ότι υπάρχει ταμπού.
Καμία απο τις μαμάδες που επέλεξαν να θηλάσουν δεν μίλησε άσχημα ή υποτιμητικά σε μαμά που επέλεξε να μη θηλάσει. Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την αμυντική στάση.

Στο κάτω κάτω της γραφής αυτό είναι ενα topic που ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν όσες ΘΕΛΟΥΝ να θηλάσουν και ειτε μπόρεσαν ειτε δεν μπορεσαν. Τώρα γιατί όσα λέγονται εδω μέσα θίγουν κάποιες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θηλάσουν , δεν το καταλαβαίνω.

Μία άσχετη απορία με το θέμα: Demi αφού δεν ήθελες να θηλάσεις εξαρχής γιατί το προσπάθησες? Σε πίεσε το περιβάλλον σου? Ισως γιαυτό να νιώθεις άσχημα με το θέμα.
Αλλά δεν θα έπρεπε! Ολοι κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για το παιδί μας! :)

ΡΟΥΛΑ
12-07-07, 21:34
Vicky εγώ δεν μίλησα για λιθοβολισμό, εγώ είπα ότι δεν μου άρεσε η όλη διαδικασία και ότι ταλαιπωρήθηκα και εγώ και το παιδί και με αυτό δεν θέλω ούτε να επηρεάσω ούτε να αλλάξω την γνώμη καμιάς γυναίκας που θέλει να θηλάσει.

Vicky
12-07-07, 22:57
Vicky εγώ δεν μίλησα για λιθοβολισμό, εγώ είπα ότι δεν μου άρεσε η όλη διαδικασία και ότι ταλαιπωρήθηκα και εγώ και το παιδί και με αυτό δεν θέλω ούτε να επηρεάσω ούτε να αλλάξω την γνώμη καμιάς γυναίκας που θέλει να θηλάσει.
Ναι συγνωμη χρησιμοποιησα μια λεξη απο ενα ποστ αλλα επειδη εσεις οι 3 ειχατε κοινη εμπειρια ειπα να μη αναφερθω σε καθε μια προσωπικα...εξαλλου αν εδω ειστε 3 που δε θηλασατε ξερειες ποσες συναντω καθημερινα;;;
Πιστευω ομως οτι σε ενα ποστ που εχει σκοπο να δωσει μαι σημαντικη οδηγια σε οσες θελουν να επιτυχουν θηλασμο δεν ειχαν θεση τετοια σχολια.Επρεπε να ανοιχτει ενα αλλο θεμα.ενα θεμα που αθ ειχε ενδιαφερον να δουμε και διαφορετικες αποψεις.
ΦΙλικα

Vicky
12-07-07, 23:04
εγώ είπα ότι δεν μου άρεσε η όλη διαδικασία και ότι ταλαιπωρήθηκα και εγώ και το παιδί
Και γω ειχα ταλαιπωρηθει πολυ στο πρωτο μου παιδι...ετσι φροντισα να μαθω ,να ενημερωθω,να γνωρισω γυναικες που ειχαν θηλασει-στο πρωτο μου παιδι δεν βρεθηκε ουτε μια γνωστη μου να το εχει κανει εστω για μια εβδομαδα-και στο δευτερο παιδι μου απεφυγα τις κακοτοπιες και το απολαυσα.
Σου ευχομαι ολοψυχα μελλοντικα με επομενο μωρακι να μην ταλαιπωρηθειτε καθολου!

Sam
13-07-07, 15:12
Για το Θηλασμό θα ήθελα να πω ότι ζηλεύω τις μητέρες που θήλαζουν τα μωρά τους δεν παίρνω αμυντική στάση κι όταν έγραψα για λιθοβολισμό το έγραψα χάρη αστεισμού αλλά προφανώς ήταν ατυχής έκφραση.
Προσωπικά δεν θήλασα γιατί μου είπαν οι γιατροί ότι θα ήταν καλύτερα για το μωρό.
Έγραψα στο τόπικ για το θηλασμό μόνο για να δώσω συγχαρητήρια σόσες μπορούν να θηλάσουν δεν ήθελα να θίξω τις κοπέλες δεν είναι εξάλλου στο χαρακτήρα μου....

talkirti
13-07-07, 15:26
δεν θα διαφωνησω με καμμια μια και το κανονικο συναισθημα ειναι αυτο που λετε..
αληθεια αισθανεσαι πολυ ανετα ομως με το στηθος εξω και να σε βλεπει ο θειος η θεια η γιαγια και το κακο συναπαντημα?

συγνώμη αλλά τώρα είδα το σχόλιο....

Χέ$^%α για το κακό συναπάντημα! Εγώ αυτή τη στιγμή την περίμενα πως και πως και θα κόλαγα σε τέτοια "εμπόδια"?

angela
13-07-07, 15:41
Εγώ τον θήλασα για 20 μέρες και μετά δεν είχα γαλα και το έκοψα με το χάπι. Μέσα στο μαιευτήριο είχα πάρει δίκλινο γιατί ντρεπόμουνα να με βλέπουν να θηλάζω αλλά όταν ήρθε η στιγμή δεν με ένοιαξε καθόλου το μόνο που κοιτούσα ήταν το μικρό πλασματάκι με το μικρό στόμα που πάλευε να φάει από το ... τεράστιο βυζί!!! το βυζί ήταν όντως μεγαλύτερο και από το μωρό! τρομερό :oops: :shock: !
Αλλά η αίσθηση του να σε ρουβάνε ήταν φοβερή!!! όπως και η αδιαφορία των μαιών που μόνο το χατζηλίκι τους θέλανε και δεν τις ξανάβλεπα μετά και άσε που μονίμος μου τον φέρνανε χορτάτο!!! και εγώ με την βυζάρα έξω να τον κυνηγάω ... να τον πιέζω να φάει!!!
Η αλήθεια είναι όταν του το σταμάτησα ανακουφίστηκα γιατί με το μπουκάλι ήξερα τι και πόσο έτρωγε και μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος αλλά και η κουραση μου έφυγε μιας και χόρταινε και κοιμόταν περισσότερη ώρα! :wink:

dora+stavros
13-07-07, 15:56
Koρίτσια κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ειδικά σε τόσο προσωπικά ζητήματα. Κάθε άποψη είναι σεβαστή, εφόσον αφορά το κάθε άτομο ξεχωριστά. Εξάλλου αν κάποια από εμάς έχει αποφασίσει να θηλάσει δεν θα αλλάξει τη γνώμη της ακόμα κι αν η πλειοψηφία της λέει το αντίθετο, το ίδιο και μια κοπέλα που δεν θέλει.
Ίσα ίσα, χαίρομαι που διαβάζω τόσο καιρό στο forum τόσο διαφορετικές απόψεις. Με έχει βοηθήσει πολύ! Αισθάνομαι ασφάλεια ότι ενημερώνομαι από ένα γκρουπ ανθρώπων σύγχρονο, με προβληματισμούς όπως οι δικοί μου και αποφάσεις ανάλογες με το χαρακτήρα του καθενός. Ό,τι πιο υγιές δηλαδή!
Για να πω την αλήθεια, θα φοβόμουν λιγάκι να "μπλέξω" με υποστηρικτές μιας συγκεκριμένης θεωρίας, που γκετοποιούνται και απορρίπτουν όλους τους άλλους. Υπάρχουν άλλες οργανώσεις και ομάδες αν θέλει κανείς κάτι τέτοιο!
Να είστε όλες καλά, να χαίρεστε τα βλαστάρια σας και να συνεχίσουμε την παρεούλα!

mimika
13-07-07, 19:24
Γενναω σε λιγες μερες και θελω παρα πολυ να θηλασω το μωρακι μου.
Δεν εχω κατσει να σκεφτω αν θα το αντεξω (νομιζω οτι θα πανικοβληθω γιατι εχω μεγαλο και ευαισθητο στηθος).

Η αληθεια παντως ειναι οτι δεν θα ηθελα να εχω θεατες ουτε σογια ουτε ασχετους και εχω σκοπο να το απαιτησω στο τρικλινο.
Αν ειναι ετσι να κοβω και εισιτηρια για την παρασταση! Ειδικα το σοι του αντρα μου δε θα ηθελα σε καμια περιπτωση να ειναι μπροστα.

Μια κολλητη μου δεν μπορεσε να θηλασει τις πρωτες μερες στο Μητερα λογω του πολυ κοσμου στο δωματιο και εκλαιγε αντι να τους :evil: στειλει.....

ilonka19
15-07-07, 12:32
Γεννησα πριν 20 μέρες στο Γένεσις σε δίκλινο. Την ώρα που ήταν τα μωρά στο δωμάτιο απαγορεύονταν οι επισκέψεις, οι νοσοκόμες τους έδιωχναν όλους και μόνο αν συμφωνούσε η άλλη κοπέλα στο δωμάτιο την ώρα του θηλασμού μπορούσαν να έιναι οι πατεράδες παρόντες. Εφερναν τα μωρα 3 φορές για 1-1,5 ωρα. Αν ζητούσες αποκλειστικό θηλασμό τα εφερναν και βράδυ, αλλά δεν ήθελα γιατί πονούσα και ήθελα να ξεκουραστώ μετα τη γέννα και πριν γυρίσω σπίτι (και καλά έκανα γιατί ο μικρος δεν με λυπάτε καθόλου τα βράδια). Οι νοσοκόμες στη κλινική ήταν οι περισσότερες πολύ νέες και όσο και αν είχαν καλές προθέσεις δεν είχαν ιδέα από θηλασμό και εννοω από πρακτικά θέματα, ευτυχώς που είχα πάρει μαζί μου βιβλιαράκια για το θηλασμό και επιμορφωνόμουν στην κλινική.
Ο θηλασμός αλλές φορές μου φαίνεται πολύ κουραστική διαδηκασία και άλλοτε κάτι πολύ πρακτικό λ.χ. όταν βρήκα από την κλινική ήταν οι μέρες με τους καύσωνες που διαρκώς κόβονταν το ρεύμα και εγώ δεν χρειαζόμουν βραστήρα, αποστειρωτή και θερμαντήρα :) . Το δύσκολο με το θηλασμό και το βαρετό είναι να ακούς από όλους τις ερώτησεις του φτάνει το γάλα σου, και το μωρό κλαίει μήπως πεινάει???? :evil: :evil: :evil: (οχι δεν πεινάει του πήρα ζυγαριά και τον ζυγίζω κάθε μέρα)
Οταν τώρα έρχεται κόσμος και ο μικρός θέλει να φάει έχω πολεμοφόδια στο ψυγείο (αρμέγομαι με το θήλαστρο) το ζεσταίνω και τρώει από το μπιμπερό.
Αν κάνω δεύτερο μωρό δεν ξερω αν θα θηλάσω γιατί νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο (σωματικά) να έχεις 2 μωρά στο σπίτι και να καταφέρεις να θηλάσεις.
Επισης με σοκάρει η ιδέα οτι για τον επόμενο χρόνο θα κάνω σεξ μονο με σουτιέν ( η αππολυτη αηδία να αρχίζω να στάζω εκεινη την ώρα :oops: :oops: )

Vicky
15-07-07, 14:20
Επισης με σοκάρει η ιδέα οτι για τον επόμενο χρόνο θα κάνω σεξ μονο με σουτιέν ( η αππολυτη αηδία να αρχίζω να στάζω εκεινη την ώρα :oops: :oops: )
Αυτο δεν το ξερεις.Εγω απο το 3ο μηνα δεν εβγαζα σταγονα...δεν φοραω επιθεματα ,απολαμβανω το σεχ χωρις διαροες ...και ομως θηλαζω 2 χρονια αποκλειστικα ....Επισης το στηθος μου απο το 2ο μηνα επανηλθε στο αρχικο του μεγεθος.Νομιζω πως σε καθε γυναικα καποια πραγματα διαφερουν.Μην προκαταβαλεσαι..α.φεσου και αναλογως βγαλε συμπερασματα...ειναι πολυ νωρις για να μαντεψεις τι θα κανεις με τον ερχομο ενος δευτερου παιδιου...Εμενα μου φανηκε απιστευτα βολικο με 2 παιδια...θεωρω πολυ πιο δυσκολο να νυσταζουν και τα 2 να πρεπει αν ετοιμασεις γαλατα και αν δωσεις μπιμπερο...καθε παιδι εχει τα δικα του ναζια...ενω τωρα μπορει να θηλαζω το ενα και με το χερι μου να χαιδευω τον μεγαλο που πινει το γαλα του...πολλες φορες κοιμουντε και τα 2 μαζι στο ιδιο κρεβατι...αφου οσο θηλαζω τη Βαλια ξαπλωνει και ο Μιχαλης και πινει το γαλα του και ειναι μια χαρα.
Μην βγαζεις λοιπον συμπερασματα απο αυτα που ακους αλλα απο αυτα που θα φερει το μωρο στη δικη ΣΟΥ οικογενεια!
Να σας ζησει!

talkirti
16-07-07, 15:44
όταν έμεινα έγκυος την πρώτη φορά η συνυφάδα μου μου πρότεινε να κάνω μαθήματα ανόδεινου τοκετού, και να έχω δική μου μαία.

Είχε δίκιο!

Από αυτή βοηθήθηκα πάρα πολύ και στο θέμα του θηλασμού. Εκτός αυτού μου έδωσε και ένα βιβλίο σχετικά με το θηλασμό και μου λύθηκαν όλες οι αποροίες!

Νίκη
18-07-07, 07:58
Και εγώ 20 μέρες θήλασα... Συμφωνώ με τη demi κ τη Ρούλα... έτσι κι αλλιώς όμως πέρα από την άποψη ότι δε μου αρέσει η διαδικασία δε θα μπορούσα να συνεχίσω γιατί δουλεύω... Παρασκευές πηγαίνω σε εργολαβικά γραφεία και οικοδομές με φαντάζεστε με το θήλαστρο μαζί? Και φεύγω και Συρία για δουλειές Αύγουστο για κανένα 10ήμερο οπότε και πάλι θα με ζόριζε το θέμα πολύ... Αλλά και εδώ να ήμουν και σπίτι να καθόμουν πάλι δε θα θήλαζα πολύ καιρό... Πάντως είναι στην κρίση της κάθε μητέρας... ανάλογα με το χαρακτήρα της, τις ιδέες της, τις αντοχές, την υπομονή, το χρόνο και τη δουλειά της αλλά και τη διάθεσή της... Κάθε άποψη επιλογή και απόφαση σεβαστή :wink:

euapap
18-07-07, 08:44
Κάθε άποψη επιλογή και απόφαση σεβαστή :wink:Εξάλλου και ο σύνδεσμος θηλασμού (LLL) υποστηρίζει τη μητέρα να θηλάσει όσο θέλει. όχι να θηλάσει όσο "πρέπει". είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Εμένα προσωπικά μου αρεσουν πολύ οι μητέρες που ξέρουν τί θέλουν.
αυτό που μου χτυπάσει στα νεύρα είναι να μου τη λένε εμένα που θηλάζω ¨πολύ καιρό" ενω ποτε δεν έχω πει τίποτα σε καμια μαμά που επιλέγει να δίνει πατατακια στη θάλασσα στο παιδί της.
και επίσης μου τη δίνει η παραπληροφόρηση στα μαιευτήρια και μετα.

Εγω γενικά δεν ντρεπομαι να θηλάζω δημοσίως. εχω θηλάσει σε ουζερί, σε καφετέρια, στην εκκλησία (το μωρό ήταν μέσα στο sling), σε σταθμό μετρό.
Ποτε δεν έχει καταλάβει κανείς τίποτα. νομίζουν ότι κοιμάται..
αν και η δικιά μου μόνο διακριτική δεν είναι και κάνει "μμμμμ" και πιάνει και κουνάει το πόδι της ελικοειδώς...

Sandra
18-07-07, 23:37
Εγω γενικά δεν ντρεπομαι να θηλάζω δημοσίως. εχω θηλάσει σε ουζερί, σε καφετέρια, στην εκκλησία (το μωρό ήταν μέσα στο sling), σε σταθμό μετρό.
Ποτε δεν έχει καταλάβει κανείς τίποτα. νομίζουν ότι κοιμάται..
αν και η δικιά μου μόνο διακριτική δεν είναι και κάνει "μμμμμ" και πιάνει και κουνάει το πόδι της ελικοειδώς... Me too, been there, done that :lol:
More than 3 years now I feed my baby where ever I am
when she and now he have been hungry! :wink:

dora
19-07-07, 01:42
Το θεμα ειναι να εχεις λίγο θρασος στην συγκεκριμενη περιπτωση.. Εγω αν και γεννησα σε δημοσιο οταν ηθελα να θηλασω τους πεταγα όλους εξω... Επέτρεπα να ειναι μεσα μονο μια το τονιζω... γυναικα.. γιατι η κοπελα διπλα μου ειχε και αυτη το μωρο και χρειαζοταν και αυτη βοηθεια οπως κι εγω... Επίσης εβαζα στην πορτα δερβεναγα την μανα μου και δεν αφηνε κανεναν να μπει ...

Πάντως περα από τους υπολοιπους λογους που σταματησα το θηλασμο, ουτε και μενα μου αρεσε η διαδικασια..

tozdel
19-07-07, 02:25
απλά θα καταθέσω ότι λάτρευα την ώρα του θηλασμού. γεμάτη συναισθήματα ασύγκριτα. ένιωθα πως φροντίζω το μικρό μου με τον καλύτερο τρόπο....ακόμα εύχομαι να τα είχα καταφέρει περισσότερο από τους 2μιση μήνες - προσπάθησα και με θήλαστρο κλπ, αλλά υπήρξε ορμονικό πρόβλημα και σιγά-σιγά έχασα το γάλα μου. χαίρομαι που θήλασα αποκλειστικά τους 2μιση μήνες!!!

τρέφοντας τα παραπάνω συναισθήματα, ομολογώ (και μη με δείρετε) ότι μου κακοφαίνεται όταν δεν θέλει μιά μαμά να θηλάσει - πάραυτα το σέβομαι απόλυτα, εννοώντας πως δεν κατακρίνω καμία μή θηλάζουσα μητέρα.απλά απορώ, πώς γίνεται να νιώθει έτσι!!

όσο για τον "δημόσιο" θηλασμό, το πρόβλημα ανήκει σε αυτόν που δεν μπορεί να βλέπει, σε αυτόν που το θεωρεί ταμπού, σε όποιον σκέφτεται πονηρά σε μια τέτοια "θέα"....κ.ο.κ. / για μένα λόγω χειμώνα δεν έτυχε να θηλάσω σε δημόσιο χώρο, αλλά στο σπίτι μου ποτέ δεν αποσύρθηκα για τον θηλασμό όταν είχα επισκέπτες, ούτε σε επίσκεψη άλλαξα δωμάτιο...όταν κάποιοι με ζήτησαν συγνώμη όταν ξαφνικά συνηδειτοποιούσαν ότι θήλαζα...χαριτωμένα τους μάλωνα....so????

επίσης είναι πάρα μα πάρα πολύ βολικό!!! δεν κουβαλάς τίποτα πουθενά, δεν αγχώνεσαι να προλάβεις να φτιάξεις γάλα...αφού είσαι εσύ το "milkoμπούκαλο"!!! :wink:

talkirti
19-07-07, 11:55
θήλασα τον πρώτο μου γιό για 7 μήνες και πολύ μα πάρα πολύ τις χάρηκα εκείνες τις ώρες!!!΄. Ένιωθα πολύ κοντά στο μωρό μου. Χαλαρώναμε και οι δύο και δενόμασταν περισσότερο...

Δυστυχώς για λόγους υγείας έπρεπε να σταματήσω αν και το τράβηξα μισό μήνα παραπάνω από ότι μου είπε ο γιατρός...

Πολύ στενοχωρήθηκα :(

Στον δεύτερο θήλασα για 6 μήνες και σταμάτησα λόγω δουλειάς. Εφευγα από τη δουλειά 2 μήνες και πήγαινα σπίτι να θηλάσω...
Δυστυχώς έφυγε η κοπέλα που με αντικαθιστούσε προσωρινά και το έκοψα τελείως.... :(

ssidi
19-07-07, 14:52
δεν θα διαφωνησω με καμμια μια και το κανονικο συναισθημα ειναι αυτο που λετε..
αληθεια αισθανεσαι πολυ ανετα ομως με το στηθος εξω και να σε βλεπει ο θειος η θεια η γιαγια και το κακο συναπαντημα?

Στην αρχή είχα πρόβλημα με μερικά άτομα που δεν αισθανόμουν άνετα να θηλάσω μπροστά τους. Τώρα, μετά από 6 μήνες, τον έχω θηλάσει και στην παραλία και σε καφετέρεια. Και να σημειώσω ότι το μέρος όπου ζω είναι μικρό και άρα όλοι γνωστοί, που το κάνει ίσως πιο δύσκολο. Δεν θα αφήσω πάντως το παιδί μου να κλαίει για να μην με σχολιάζουν! Άλλωστε είναι η πιο φυσιολογική διαδικασία.
Σέβομαι την επιλογή των γυναικών να μην θηλάσουν, προσωπικά για μένα ήταν δεδομένο οτι θα το κάνω και επειδή πέρασα πολλές δυσκολίες μέχρι να τα καταφέρω τώρα το χαίρομαι πιο πολύ.

dora
19-07-07, 15:29
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια γυναικα θα πρεπει να ντρεπεται να θηλασει δημοσιως... Ειχα βγει με μια φιλη με το κοριτσακι της 4 μηνων και ηρθε η ωρα να φαει.. Της λεω και τι εγινε.. γιατι να φυγουμε.. Θηλασε το εδω.. Το σκεφτηκε λίγο, εβαλε μια πανιτσα και αρχισε να το ταιζει.. Εν τω μεταξυ ηταν κατι σκ*@%γεροι και την κοιτουσαν επίμονα... Γυρισα λοιπον και τους λεω... Τι κοιτατε? Εσας δεν σας θηλασε οι μανα σας πορνογεροι? (ευγενικη οπως παντα..) Σηκωθηκαν και εφυγαν σε κλασματα δεπτερολεπτου

talkirti
19-07-07, 15:32
δεν θα διαφωνησω με καμμια μια και το κανονικο συναισθημα ειναι αυτο που λετε..
αληθεια αισθανεσαι πολυ ανετα ομως με το στηθος εξω και να σε βλεπει ο θειος η θεια η γιαγια και το κακο συναπαντημα?


Σιγά το πράμα. Άντε το πολύ πολύ να έριχνα κανένα πανάκι απάνω μη μου ματιάσουνε και το παιδί αλλά και εμένα

Οπως λέει και ο Σταύρος μου:

"ΜΠΟΥ" :twisted:

Μαρια Στυλιανακη
19-07-07, 23:27
έτσι μπράβο dora! !!! :)

erica
20-07-07, 10:04
Τι κοιτατε? Εσας δεν σας θηλασε οι μανα σας πορνογεροι? (ευγενικη οπως παντα..) Σηκωθηκαν και εφυγαν σε κλασματα δεπτερολεπτου

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dora έγραψες, μακάρι να είχα και εγώ το θάρρος (ή θράσος??? :wink: )

dora
20-07-07, 10:25
Α δεν ντρεπομαι σε κατι τετοια...

Νίκη
25-07-07, 07:34
Γεια σου ρε Dora :lol:

aggeliki
25-07-07, 07:48
:lol: :lol: :lol: καλα τα ειπες!

Polina
25-07-07, 08:54
Τους έβαλες στη θέση τους!! Μπράβο σου!

kathjem
04-09-07, 20:21
[quote="dora"]Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια γυναικα θα πρεπει να ντρεπεται να θηλασει δημοσιως...Δε θα κλειστώ στο σπίτι για να αποφύγω τα αδιάκριτα βλέμματα! Είναι μια ιερή διαδικασία και όλοι πρέπει να την επαινούν και όχι να την κατακρίνουν. Προσπαθώ συνήθως να προγραμματίζω τις εξόδους μας αλλά δεν έχει ρολόι η πείνα του μωρού!! Απλά προσπαθώ όταν τύχει να το κάνω διακριτικά. Και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που δεν φύγαμε αρον- άρον και το μωρό χορτάτο!!!

aglaia
06-09-07, 04:50
Εγώ τον θήλασα για 20 μέρες και μετά δεν είχα γαλα και το έκοψα με το χάπι.

Να σου ζήσει! Θα μπορούσες να διακόψεις το θηλασμό και χωρίς χάπι, με φασκόμηλο ας πούμε που δεν έχει τόσες παρενέργειες.

Το χάπι δεν το παίρνεις για να κόψεις κάτι που δεν έχεις... μόνο για να κόψεις κάτι που έχεις... Δεν το γράφω τόσο για σένα όσο για να μην παραπληροφορούνται οι άλλες μητέρες που διαβάζουν...

butterfly
27-02-08, 17:22
Τι όφελος έχει ένας παιδίατρος από την προώθηση του ξένου γάλακτος σε βάρος του μητρικού θηλασμού;

dooo
27-02-08, 17:29
μίζες (σαν την Siemens, ένα πράγμα)... :lol:

VALMAN
27-02-08, 17:32
ταξίδια,βιβλία,συμμετοχές σε συνέδρια με όλα τα έξοδα πληρωμένα,λεφτά..........................

ilonka19
27-02-08, 17:40
ταξίδια,βιβλία,συμμετοχές σε συνέδρια με όλα τα έξοδα πληρωμένα,λεφτά
μίζες (σαν την Siemens, ένα πράγμα)...
και βέβαια περισσότερες επισκέψεις στο ιατρειο τους...το γαλα σκόνη δεν έχει αντισώματα

όσον αφορά τα μαιευτήρια μου κάνει εντύπωση που συγκεκριμένα μαιευτήρια προωθουν συγκεκριμένα γάλατα...μάλλον κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό :lol: 15 ευρώ/ το κομμάτι (η γέννα)

felinidoc
27-02-08, 18:15
όσον αφορά τα μαιευτήρια μου κάνει εντύπωση που συγκεκριμένα μαιευτήρια προωθουν συγκεκριμένα γάλατα...μάλλον κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό :lol: 15 ευρώ/ το κομμάτι (η γέννα)


Καθόλου να μην σου κάνει εντύπωση, ιλονκάκι !!!

Η Nutricia έκανε πλούσιους και πολλούς γυναικολόγους !!!!
Δίνουν την μίζα κάτω από το τραπέζι στο διοικητικό συμβούλιο του μαιευτηρίου και αυτοί υπογράφουν ότι θα διαθέτουν κατά αποκλειστικότητα το (λέω ένα τελείως στην τύχη.. πιστέψτε με :lol: ) Almiron..π.χ. :P

butterfly
27-02-08, 18:45
Γράφεται στο συνταγολόγιο το συμπλήρωμα; [ή είναι χαζή η ερώτηση;Προσπαθώ να καταλάβω πώς ξέρει η εταιρία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προωθεί το γάλα της, ώστε να τον ανταμείβει]

ΛΗΤΩ
27-02-08, 21:54
Γράφεται στο συνταγολόγιο το συμπλήρωμα; [ή είναι χαζή η ερώτηση;Προσπαθώ να καταλάβω πώς ξέρει η εταιρία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προωθεί το γάλα της, ώστε να τον ανταμείβει]

Λοιπόν αυτή τη "χαζή" απορία την έχω κι εγώ.....όπως και με τα φάρμακα όταν αυτά δεν γράφονται σε συνταγολόγιο...πως ξέρουν οι εταιρείες ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τα προωθεί;;..κανένας ιατρικός επισκέπτης στην παρέα να μας εξηγήσει;;;;;

biky
27-02-08, 22:13
ταξίδια,βιβλία,συμμετοχές σε συνέδρια με όλα τα έξοδα πληρωμένα,λεφτά
μίζες (σαν την Siemens, ένα πράγμα)...
και βέβαια περισσότερες επισκέψεις στο ιατρειο τους...το γαλα σκόνη δεν έχει αντισώματα

όσον αφορά τα μαιευτήρια μου κάνει εντύπωση που συγκεκριμένα μαιευτήρια προωθουν συγκεκριμένα γάλατα...μάλλον κάνουν πλειοδοτικό διαγωνισμό :lol: 15 ευρώ/ το κομμάτι (η γέννα)

δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,
τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα
και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?
δεν ξερω,ρωταω..... :?

aglaia
27-02-08, 23:47
δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,
τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα
και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?
δεν ξερω,ρωταω..... :?

Κανείς δεν είπε και δεν έγραψε ότι όλα τα μωρά που δεν θηλάζουν αρρωσταίνουν. Αυτό που έχει φανεί από πολλές μελέτες είναι ότι αν έχουμε 100 μωρά που θηλάζουν και 100 που δεν θηλάζουν θα αρρωστήσουν περισσότερα από αυτά που δεν θηλάζουν για συγκεκριμένες ασθένειες. Φυσικά και υπάρχουν παιδιά που δεν αρρωσταίνουν και στις δύο κατηγορίες αλλά αυτά που δεν θηλάζουν είναι λιγότερα.

Επίσης αυτά που δεν θηλάζουν όταν αρρωσταίνουν είναι σοβαρότερα και γι αυτό νοσηλεύονται για περισσότερες μέρες. Οι μέρες νοσηλείας μετριούνται στο σύνολο των 100 παιδιών που θήλασαν και των 100 που δεν θήλασαν.

Στο παρακάτων λινκ θα δεις και τις έρευνες που έχουν γίνει.


http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496Infectious Diseases
Research in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases23 including bacterial meningitis,24,25 bacteremia,25,26 diarrhea,27–33 respiratory tract infection,22,33–40 necrotizing enterocolitis,20,21 otitis media,27,41–45 urinary tract infection,46,47 and late-onset sepsis in preterm infants.17,20 In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.48

Other Health Outcomes
Some studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life49–55 and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,56–59 lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease,60–62 overweight and obesity,19,63–70 hypercholesterolemia,71 and asthma36–39 in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

Neurodevelopment
Breastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development.14,15,72–80 Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.81,82

Τα συμπεράσματα των ερευνών δεν οδηγούν στην πρόβλεψη για ένα άτομο, ούτε η συμπεριφορά ενός ατόμου οδηγεί σε συμπεράσματα για το σύνολο.

ilonka19
28-02-08, 08:22
biky έγραψε:

δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,
τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα
και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?
δεν ξερω,ρωταω.....

ilonka19
28-02-08, 08:32
1.Δεν νομιζω οτι υπάρχει αμφιβολια οτι το μητρικό γάλα ειναι η καλύτερη τροφη για τα μωρα.
2. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα περισσοτερα μαιευτηρια και πολλοι παιδίατροι προωθουν γαλατα σε σκονη
3. Δεν νομιζω να υπάρχει καποιος που να πιστευει οτι τα κανουν αφιλοκερδως

Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

Maya
28-02-08, 10:38
1.Δεν νομιζω οτι υπάρχει αμφιβολια οτι το μητρικό γάλα ειναι η καλύτερη τροφη για τα μωρα.
2. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα περισσοτερα μαιευτηρια και πολλοι παιδίατροι προωθουν γαλατα σε σκονη
3. Δεν νομιζω να υπάρχει καποιος που να πιστευει οτι τα κανουν αφιλοκερδως

Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο αν το θές μπορείς. Δεν λειτουργεί με το ζόρι, γιατί απλώς λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν ξέρω καμία που θα θήλασε με το ζόρι. Αντίθετα ξέρω πολλές που σταμάτησαν με το ζόρι, ή με παραπληροφόρηση!

annastasia
28-02-08, 10:45
Γράφεται στο συνταγολόγιο το συμπλήρωμα; [ή είναι χαζή η ερώτηση;Προσπαθώ να καταλάβω πώς ξέρει η εταιρία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός προωθεί το γάλα της, ώστε να τον ανταμείβει]

Λοιπόν αυτή τη "χαζή" απορία την έχω κι εγώ.....όπως και με τα φάρμακα όταν αυτά δεν γράφονται σε συνταγολόγιο...πως ξέρουν οι εταιρείες ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τα προωθεί;;..κανένας ιατρικός επισκέπτης στην παρέα να μας εξηγήσει;;;;;

Τελικά γνωρίζει κανείς την απάντηση στο παραπάνω; Το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές... τη συνταγή οι γιατροί δε στη γράφουν σε διπλότυπο... έτσι δεν είναι;;;
:?

Τόνια
28-02-08, 11:35
Είναι απλό..περνάνε ιατρικοί επισκέπτες και αντιπρόσωποι των εταιρειών από τα ιατρεία και κλείνουν τη συμφωνία. Όταν έφερα την τεχνικό από μια εταιρεία κρέμας στο σπίτι γιατί η κρέμα δεν έπηζε καθόλου... και νόμισα ότι τρελλάθηκα...με ρώτησε το όνομα του παιδιάτρου μας...και όταν της το είπα μου είπε α! αυτόν τον έχει αναλάβει ο.... συνάδελφος. Συμπέρασμα ο γιατρός συνεργάζεται με την εταιρεία και έχουν τον τρόπο να ξέρουν ότι προωθεί τα προϊόντα τους. Βέβαια ο δικός μου όταν άλλαξα μάρκα από αυτή που μου πρότεινε...γέλαγε γιατί και αυτός στο μωρό του την άλλαξε γιατί η κρέμα δεν έπηζε!!!!!

annastasia
28-02-08, 11:52
Ναι Τόνια μου... όμως αυτόν τον τρόπο που "το ξέρουν οτι προωθεί τα προϊόντα τους" μπορεί να μας τον πει κάποιος;;;... Διότι μπορεί εγώ πχ ως γιατρός να "τάζω" σε ιατρικό επισκέπτη ότι προωθώ τα προϊόντα του, να παίρνω τη μίζα μου και να μην κάνω τίποτα από αυτά που του λέω....

biky
28-02-08, 12:19
για να μην παρεξηγηθω.......
δεν ειπα ποτε οτι το μητρικο γαλα δεν ειναι το καλυτερο
δεν ειπα ποτε οτι δεν παιζονται χρηματα οπως σε ολα τα επαγγελματα

απλα η ερωτηση ηταν οταν στη ν σημερινη εποχη κοιταμε νε βγαλουμε γρηγορο χρημα και ολα τα επαγγελματα εχουν τροπο να το πετυχουν γιατι ενας παιδιατρος να περιμενει οταν και αν αρρωστησει ενα παιδι που δεν θηλαζει,αυτο εννοουσα......

παντως πιστευω οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις.....
ο παιδιατρος μου ποτε δεν μου ειπε κατι εναντια στον θηλασμο και οταν για διαφορους λογους δεν ειχα γαλα δοκιμασα οτι μπορουσα να κανω απο θεμα αντοχης-ψυχολογιας και τα λοιπα
και μετα καταλυξαμε σε σκονη και λογο παλισδρομισης ειχε ερθει σπιτι δεν θυμαμαι για ποσες ωρες και δοκιμαζαμαι πιο γαλα πεινει πιο ανετα το μωρο απο διαφορες εταιρειες.....
με την ευκαιρια να πω ετσι σαν ευχαριστω σε αυτον τον ανθρωπο οτι παντα ηταν διαθεσημος στο τηλεφωνο ακομα και 3 την νυχτα σαββατου :D
και παντα την επομενη με επερνε τηλεφωνο ο ιδιος να δει πως παμε.....

σορυ αν σας κουρασα και ξαναλεω δεν κρινω καμια αποψη απλα λεω την δικη μου :D :D

ilonka19
28-02-08, 12:20
Νομιζω οτι αρκει να παρακολουθουν τις πωλησεις στα φαρμακεια που βρισκονται κοντα στην περιοχη του ιατρειου.

butterfly
28-02-08, 12:25
1.Δεν νομιζω οτι υπάρχει αμφιβολια οτι το μητρικό γάλα ειναι η καλύτερη τροφη για τα μωρα.
2. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα περισσοτερα μαιευτηρια και πολλοι παιδίατροι προωθουν γαλατα σε σκονη
3. Δεν νομιζω να υπάρχει καποιος που να πιστευει οτι τα κανουν αφιλοκερδως

Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο αν το θές μπορείς. Δεν λειτουργεί με το ζόρι, γιατί απλώς λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν ξέρω καμία που θα θήλασε με το ζόρι. Αντίθετα ξέρω πολλές που σταμάτησαν με το ζόρι, ή με παραπληροφόρηση!

Συμφωνώ με την Maya. Πώς θα πιεστείς να θηλάσεις αφού οι ορμόνες ευθύνονται για το θηλασμό; Αν δε βγαίνει από μέσα σου, απλά δε θηλάζεις...

Επίσης, μου φαίνεται τραβηγμένο μια από τις αιτίες του φαινομένου να είναι ότι τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο. Πόσο μεγάλη είναι πια αυτή η διαφορά στατιστικά;

Maya
28-02-08, 12:31
Νομιζω οτι αρκει να παρακολουθουν τις πωλησεις στα φαρμακεια που βρισκονται κοντα στην περιοχη του ιατρειου.

Καταρχήν αυτό, αλλά ισχύει στα φάρμακα. Κατά δεύτερον με τα φιλάδια που δίνει ο γιατρός μέσα στο ιατρείο του. Τα δείγματα που του δίνουν για να τα προωθεί στους πελάτες. Γενικά το κέρδος της Νουνου πχ. δεν είναι άμεσα η κατανάλωση αλλά η διαφήμηση του γάλακτος και γενικά των προϊόντων της εταιρίας. Η κατανάλωση έρχεται στη συνέχεια. Πχ εμάς η παιδίατρός μας μας σύστησε μετά το θηλασμό ένα γάλα σε σκόνη. Δεν με υποχρέωσε να το αγοράσω, απλώς το είπε. Στους 10 πελάτες, θα πείσει τους 8. Πολύ καιρό αργότερα έμαθα ότι στα παιδιά της, μετά το θηλασμό, έδινε ένα βιολογικό γάλα πάλι σε σκόνη.

valent
28-02-08, 13:27
Αχ με βαζετε σε πειρασμο!!!!
Η δικη μας παιδιατρος ξερει οτι θηλαζω δεν μου ειπε ποτε για συμπληρωμα να του δωσω ουτε ποτε ανεφερε κατι σχετικο.
Την Τεταρτη εχουμε να κανουμε εμβολιο και ετσι απο περιεργεια θελω να της πω οτι σκεφτομαι να κοψω το θηλασμο και να του δωσω ξενο να δω τι θα μου πει...Εννοειται οτι δεν προκειται να κοψω το θηλασμο θα το συνεχισω μεχρι να μην εχω σταγονα!!!!!!!!!!

dooo
28-02-08, 13:35
Την Τεταρτη εχουμε να κανουμε εμβολιο και ετσι απο περιεργεια θελω να της πω οτι σκεφτομαι να κοψω το θηλασμο και να του δωσω ξενο να δω τι θα μου πει...Εννοειται οτι δεν προκειται να κοψω το θηλασμο θα το συνεχισω μεχρι να μην εχω σταγονα!!!!!!!!!!
εγώ θα έλεγα να μην το κάνεις...μοιάζει σαν να "δηλητηριάζεις" τη καλή σχέση εμπιστοσύνης που είχατε μέχρι τώρα...εξάλλου, όλα αυτά αποκαλύπτονται κάποια στιγμή..κάτσε να φτάσει στο πλατώ η καμπύλη βάρους του μωρού σου (να έχει μικρή ή ελάχιστη αύξηση βάρους) και εκεί θα την τσεκάρεις :wink:

έντιτ: και μόλις είδα ότι η μικρή σου είναι 6 μηνών, οπότε, μη φοβάσαι ότι θα σου κάνει τσιριμόνιες τώρα η γιατρός...είναι πια αργά:P

Maya
28-02-08, 13:37
Αυτά που λέμε δεν αφορούν όλους τους παιδιάτρους. Ούτε κανένας θα σου πει να κόψεις το θηλασμό (αυτό πια θα ήταν πρωτοφανές). Το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι υποστηρικτικές σε αυτό. Πχ. εμένα οι παιδίατροι του νοσοκομείου μου σύστησαν να δώσω πρόσθετο γάλα, επειδή το παιδί είχε χάσει λίγο παραπάνω βάρος. Μου το έγραψαν μάλιστα σε σημείωμα. Τηλεφώνησα στην παιδίατρο και μου είπε να το παρακολουθήσουμε λίγο ακόμα, να μη στενοχωριέμαι, ότι είναι καλοκαίρι και είναι φυσικό να χάσει λίγο βάρος παραπάνω, και ότι είναι βέβαιη ότι τα πράγματα θα αναστραφούν. Όπως και έγινε. Πήρε όμως την ευθύνη πάνω της και με υποστήριξε. Αυτό ζητά κανείς από τον παιδίατρο, όχι με το παραμικρό 'δώσε γάλα σε σκόνη΄. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πελάτισσές της (όσες θέλουν εννοείται) θηλάζουν.

annastasia
28-02-08, 13:53
Η περίπτωση της γιατρού μου είναι αντίστοιχη με της Maya... με στήριξε απίστευτα όταν την είχα ανάγκη!!! Και όχι μόνο εμένα αλλά και άλλες κοπέλες που ξέρω ότι έχει πελάτισσες... :D

xrysalis
28-02-08, 14:11
Λοιπον εμενα κοριτσια στην αρχη δε μου ειπε να δωσω ξενο γαλα
αλλα οταν ηρθε ο καιρος να επιστρεψω στη δουλεια (4,5 μηνων τοτε ο μπεμπης), με κατατρομαξε πως δεν θα τα καταφερω και πως θα μου κοπει το γαλα και να μην πειραματιστω καλυτερα... και να το εκοβα τοτε και να του εδινα ξενο!! ευτυχως που δεν την ακουσα και εμπιστευτηκα το ενστικτο μου... απο τοτε απλα της περναει στο αδιαφορο που θηλαζω τοσο καιρο και μαλιστα χωρις σταγονα ξενου! οταν ο μπεμπης εφτασε σε ηλικια ενταξης στερεων τροφων μου προσφερε δειγματα κρεμας 3 εταιρειων και διαφημιστικο φυλλαδιο με οδηγιες παρασκευης κρεμας και κρεατοχορτοσουπας παλι γνωστης εταιρειας...

να σημειωσω πως εχει πολυ ενεργη συμμετοχη σε ιατρικα ταξιδακια...
ειμαι σιγουρη πως εχει απολαβες απο τις εταιρειες!

οσο για τους παιδιατρους των μαιευτηριων...
εγω γεννησα στο Μητερα, τον παιδιατρο τον ειδα μισο λεπτο μονο τη μερα που βγαιναμε, κι αυτο γιατι ηρθε στο δωματιο με μια απλη συνταγογραφια/προταση... ποσο ξενο και ποιο να δωσω στο μωρο, χωρις να μπει καν στον κοπο να με ρωτησει αν θηλαζω... τι να λεμε τωρα!

αφηστε που ειχα κανει ολοκληρη φασαρια να μου φερνουν το μωρο για θηλασμο οποτε το ζητουσε και 1-2 φορες εκανε εμετο ξενο γαλα που του ειχαν δωσει :evil: στο τελος με παρεμβαση της προϊσταμενης και πριν γινει χαμως σημειωσαν στο "πυρεξακι" του ΑΠΘ και μου το εφερναν κανονικοτατα!!

butterfly
28-02-08, 14:32
Αυτό το πράγμα με το συμπλήρωμα στο μαιευτήριο πολύ ψυχοφθόρο! Επειδή τις πρώτες μέρες κ λόγω καισαρικής δεν είχα γάλα [;] κ η μικρή χαλούσε τον κόσμο, μου έρχονταν με το μπουκαλάκι... "Μα να αφήνετε το μωρό να κλαίει; Πεινάει..." Εγώ είχα αποφασίσει αποκλειστικό θηλασμό από πριν κ το ότι είμαι πεισματάρα εδώ απέδωσε. Μου την έφερναν συνέχεια τελικά...μέρα-νύχτα κ τα καταφέραμε...Μία μόνο μαία βρέθηκε να με συγχαρεί για την επιμονή μου

nnm004
28-02-08, 16:11
καλημερα κοριτσια ,
διαβασα αυτα για τους παιδιατρους και σοκαριστικα , εμεις τι να πω η δικια μας η παιδιατρος ουτε προτεινε ποτε γαλα , ουτε καμια κρεμα , ουτε φυλλαδια ειχε στο ιατρειο ουτε flyers , μονο μια κρεμα για το συγκαμα μας εδωσε για να δοκιμασουμε επειδη ητανε καλοκαιρι και ειχε συγκαει πολυ ο μικρος . Στο μαιευτηριο ολα τα κοριτσια ηταν πολυ υποστηρικτικες με το θυλασμο και πολυ προθυμες να μας δειξουνε και ετρεχαν αμα ειχαμε απορειες , εμενα προσωπικα προσπαθησαμε πολυ ολοι μαζι για να καταφερω να εχω γαλα , και μαλαξεις συνεχεια μου κανανε στο στηθος και την ωρα του γευματος ακομα και την νυχτα μας εφερναν το μικρο μας , ε δεν καταφερα ουτε μια φορα να χορτασει απο το δικο μου γαλα ο μικρος , συμπληρωμα το αρχησαμε απο το σπιτι , στο μαιευτηριο κυριως θηλαζα . Σπιτι απογοητευτικαμε που εκλαιγε συνεχεια ο μικρος και του δωσαμε συμπληρωμα μαζι με θηλασμο .

valent
28-02-08, 16:56
Την Τεταρτη εχουμε να κανουμε εμβολιο και ετσι απο περιεργεια θελω να της πω οτι σκεφτομαι να κοψω το θηλασμο και να του δωσω ξενο να δω τι θα μου πει...Εννοειται οτι δεν προκειται να κοψω το θηλασμο θα το συνεχισω μεχρι να μην εχω σταγονα!!!!!!!!!!
εγώ θα έλεγα να μην το κάνεις...μοιάζει σαν να "δηλητηριάζεις" τη καλή σχέση εμπιστοσύνης που είχατε μέχρι τώρα...εξάλλου, όλα αυτά αποκαλύπτονται κάποια στιγμή..κάτσε να φτάσει στο πλατώ η καμπύλη βάρους του μωρού σου (να έχει μικρή ή ελάχιστη αύξηση βάρους) και εκεί θα την τσεκάρεις :wink:

έντιτ: και μόλις είδα ότι η μικρή σου είναι 6 μηνών, οπότε, μη φοβάσαι ότι θα σου κάνει τσιριμόνιες τώρα η γιατρός...είναι πια αργά:P

Εχεις δικιο dooo!!!!
Παρεπιπτοντως μικρος ειναι οχι μικρη!!!!!!!!!!1

dooo
28-02-08, 17:55
Εχεις δικιο dooo!!!!
Παρεπιπτοντως μικρος ειναι οχι μικρη!!!!!!!!!!1
:oops: μου αρέσει που είδα και το τίκερ :lol:
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ :lol:

aglaia
28-02-08, 21:47
Λυπαμαι όμως αφανταστα οταν υπαρχουν μητερες που αναγκαζονται να θηλάσουν επειδη το περιβαλλον του τις πιέζει να θηλασουν.

Θηλασμός με το ζόρι δεν γίνεται!

Άντε να γίνει για λίγες μέρες, παραπάνω αποκλείεται.

Η μητέρα δεν θέλει και δεν μπορεί να βάλει το μωρό τόσο συχνά στο στήθος, το γάλα λιγοστεύει και σταματά.

Όσο και να τις πιέσει το περιβάλλον υπάρχουν χιλιάδες δικαιολογίες λογικές και παράλογες που επικαλείται μια μητέρα για να σταματήσει το θηλασμό. Μέχρι και ότι έκανε ζέστη και το γάλα ξύνισε...

aglaia
28-02-08, 21:53
Σπιτι απογοητευτικαμε που εκλαιγε συνεχεια ο μικρος και του δωσαμε συμπληρωμα μαζι με θηλασμο .

Ο θηλασμός έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες, για να εδραιωθεί χρειάζονται τουλάχιστον 4 εβδομάδες, συνήθως 6. Ξεκινώντας το συμπλήρωμα από τόσο νωρίς απλά δεν είχες ποτέ το γάλα που χρειάστηκε το μωρό. Μερικά μωρά είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος για να εδραιωθεί η γαλουχία. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό για τις πρώτες εβδομάδες...

Becky
29-02-08, 11:24
Kαλημερα κοριτσια,
Επειδη ειμαι του χωρου και ξερω καποια πραγματα να σας λυσω καποιες αποριες...
Τα κυκλωματα οπως τα λεω εγω προωθησης συμπληρωματων κρεμων αντιβιοτικων κτλ ειναι πολυ καλα οργανωμενα...
Δυστυχως επειδη τα οικονομικα οφελη ειναι τεραστια τοσο για τις εταιριες τις κλινικες οσο και για τους ιδιωτες πολλοι ασυνειδητοι γιατροι τα κανουν ολα προς οφελος του κερδους.
Ο ελεγχος γινεται κυριως βλεποντας τις πωλησεις στην γυρω περιοχη του ιατρειου...γιατι σχεδον ολοι εχουν παιδιατρο κοντα στο σπιτι τους και πανε στο φαρμακειο της γειτονιας τους οποτε ευκολα βγαζουν ασφαλη συμπερασματα...
Εγω γεννησα στο αλεξανδρα και απο την πρωτη στιγμη θηλασα αποκλειστικα παρολο που η νυχτερινη νοσοκομα μου τσιριζε δωσε συμπληρωμα το μωρο ειναι μεγαλο εσυ δεν εχεις γαλα και πειναει...
Οταν ηρθε η ωρα να φυγω η παιδιατρος εκει μου εβαλε ενα σωρο διαφημηστικα στο βιβλιαριο του παιδιου...οταν την ρωτησα για καποιο αλλο γαλα που δεν ηταν μεσα σε αυτα μου ειπε ναι και αυτο καλο ειναι βγαζει απο το συρταρι το διαφημηστικο του και μου το δινει και λεει τα αλλαζουμε καθε 15 μερες για να μην εχουμε προβλημα με τις εταιριες!!!!
Στα ιδιωτικα μαιευτηρια παντως ειναι πιο σοβαρες οι συμφωνιες...
Εγω παντως αγορασα ενα τετοιο κουτι και σημερα ο μικρος μου γινεται 12 βδομαδων και το κουτι ειναι ακομα σφραγισμενο....

xrysalis
29-02-08, 11:48
αστα να πανε...
πολυ καλος μας φιλος ειναι ιατρικος επισκεπτης και μας λεει για μεγαλη βρωμα το θεμα... σε ολους τους τομεις υγειας
μας εχει εξιστορησει καταστασεις να τρελενεσαι... ειδικα οταν τον πετυχαμε σε μερα πληρωμης... (που τα ειχε ακουμπησει κανονικα στους γιατρους... τελειωμο δεν ειχε η κουβεντα...)

bon-bon
29-02-08, 12:02
Κορίτσια συγνώμη που θα σας αλλάξω λίγο την κουβέντα αλλά χθες γνώρισα μια παιδίατρο που με έκανε να νιώσω πολύ άνετα και " φυσιολογικά" με το θηλασμό. Οπως έχω γράψει σε άλλο post( μη σας πρήζω πάλι :lol: ), αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αλλεργίας. Πήγαμε λοιπόν να μας δει η γυναίκα και μέσα σε όλα μου είπε: Πολλές φορές οι παιδίατροι άντρες ή οι γυναίκες που δεν έχουν κάνει παιδιά ή δεν έχουν θηλάσει, προσπαθούν να βάλουν σε θεραπείες με αυστηρούς όρους τα παιδάκια. Δεν καταλαβαίνουν οτι μαμα-μωρό είναι σαν ένα δοχείο, απόλυτα εξαρτώμενο το ένα στοιχείο απο το άλλο. Πρέπει να καταλάβει ο παιδίατρος οτι η μανούλα δίνει τον καλύτερο της εαυτό όταν θηλάζει, και το κάνει με απεριόριστη αγάπη.
Μάλιστα μου παρομοίασε το θηλασμό με "μεταμόσχευση κυττάρων". :shock: :D :D

....Ας καταλάβουν επιτέλους οι γιατροί οτι κάνουν λειτούργημα πέρα απο το επάγγελμα και οτι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν αγωνία, πονάνε , απογοητεύονται , ελπίζουν και όχι με κινούμενα πορτοφόλια.... :?

xrysalis
29-02-08, 12:20
εισαι τυχερη που εχεις τετοια παιδιατρο....

bon-bon
29-02-08, 12:37
xrysalis μου δυστυχώς δεν μπορώ να την έχω πάντα γιατι εκείνη είναι στα Πατήσια και εμεις μενουμε στη Ν.Μακρη!!!

xrysalis
29-02-08, 12:45
:shock: και τι κανεις;;; μια εδω και μια εκει;;;
ποιο δυσκολο μου φαινεται αυτο!!
αλλα καταλαβαινω πως με ενα μωρο παιδι χρειαζεται κι εναν παιδιατρο κοντα σου! :)

αυτος ειναι ο λογος που δεν αλλαζουμε τη δικια μας... :(

bon-bon
29-02-08, 12:54
Η γιατρος αυτή ειναι παιδογατρεντερολόγος και πήγαμε εκεί γαι το πρόβλημα της αλλεργίας. Εχουμε παιδίατρο κοντά μας αλλά σκέφτόμαστε να τον αλλάξουμε γιατί έχουμε αμφιβολίες.... για την ιστορία ... Το ξένο γάλα το έχει για ψωμοτύρι...

ilonka19
29-02-08, 13:08
Καραρχήν νομίζω οτι αξίζει να εχουμε γιατρους που δεν υποτιμουν τη νοημοσύνη μας και κατα δευτερό αν ενας παιδίατρο δεν υποστηρίζει το θηλασμό (που ειναι πλεον γνωστο σε ολα τα μηκη και τα πλάτη της γης οτι ειναι οτι καλύτερο υπαρχη για τα βρεφη) τοτε σε τι είναι καλός? στο να ζυγίζει το μωρό, να μετραει την περιμετρο της κεφαλης και να κάνει ενα εμβόλιο http://www.freesmileys.org/smileys/basic/chin.gif (http://www.freesmileys.org)

aglaia
29-02-08, 20:23
απλα η ερωτηση ηταν οταν στη ν σημερινη εποχη κοιταμε νε βγαλουμε γρηγορο χρημα και ολα τα επαγγελματα εχουν τροπο να το πετυχουν γιατι ενας παιδιατρος να περιμενει οταν και αν αρρωστησει ενα παιδι που δεν θηλαζει,αυτο εννοουσα......

οι περισσότερες επισκέψεις είναι έμμεσο ώφελος, τα ωφέλη από τις εταιρείες είναι εντελώς άμεσα και χειροπιαστά: ταξίδια για συνέδρια με πληρωμένα τα πάντα όχι μόνο για ένα άτομο, ταξίδια ανεξάρτητα από συνέδρια, δώρα...

παντως πιστευω οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις.....

φυσικά και υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλοίμονο αν ήταν όλοι ίδιοι. Μόνο που οι εξαιρέσεις είναι πολύ σπάνιες και πραγματικά είναι δύσκολο να τους βρούμε. Είχα την τύχη να βρω μια τέτοια παιδίατρο, το ποσοστό των παιδιών που θηλάζουν στο ιατρείο της είναι πάνω από 80%!!! Τα περισσότερα μωρά θηλάζουν για περισσότερο από ένα χρόνο!!! Έτσι φαίνονται οι παιδίατροι που υποστηρίζουν το θηλασμό...

ο παιδιατρος μου ποτε δεν μου ειπε κατι εναντια στον θηλασμο

Ακόμη και αυτοί που είναι εντελώς κατά του θηλασμού σπάνια θα πούνε κάτι. Απλά σε πείθουν ότι ειδικά στην περίπτωσή σου δεν γίνεται. Βέβαια το ειδικά αυτό αφορά τελικά το 90% των μητέρων στον συγκεκριμένο ιατρείο...


και οταν για διαφορους λογους δεν ειχα γαλα δοκιμασα οτι μπορουσα να κανω απο θεμα αντοχης-ψυχολογιας και τα λοιπα

δεν υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μην έχεις γάλα, μόνο δύο υπάρχουν: ο ένας λόγος είναι να μην μπορείς να παράγεις αρκετό γάλα και οι πιθανότητες να σου συμβεί είναι 1 στις 250.... Οι περισσότερες μητέρες με αυτό το πρόβλημα μπορούν να δώσουν στο μωρό τους τουλάχιστον το μισό γάλα από αυτό που χρειάζσται. Ο άλλος λόγος είναι να μην θηλάζει το μωρό καλά, η πιθανότητα να σου συμβεί αυτό είναι 1 στις 10 και σίγουρα διορθώνεται.

nnm004
01-03-08, 09:02
Σπιτι απογοητευτικαμε που εκλαιγε συνεχεια ο μικρος και του δωσαμε συμπληρωμα μαζι με θηλασμο .

Ο θηλασμός έχει μελετηθεί εδώ και δεκαετίες, για να εδραιωθεί χρειάζονται τουλάχιστον 4 εβδομάδες, συνήθως 6. Ξεκινώντας το συμπλήρωμα από τόσο νωρίς απλά δεν είχες ποτέ το γάλα που χρειάστηκε το μωρό. Μερικά μωρά είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος για να εδραιωθεί η γαλουχία. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό για τις πρώτες εβδομάδες...
To ξερω αγλαια μου , μας το ειχε πει και η παιδιατρος αυτο , εγω δεν ειχα το κουραγιο να το καταφερω , ελπιζω στο δευτερο τωρα να ειμαι ποιο δυνατη και να καταφερω να θηλασω

annastasia
01-03-08, 16:45
Μερικά μωρά είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος για να εδραιωθεί η γαλουχία. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό για τις πρώτες εβδομάδες...

Αγλαϊα, το γεγονός ότι ο δικός μου ήταν για τουλάχιστον 4 μήνες, σχεδόν μονίμως προσκολημένος στο στήθος μου, ήταν φυσιολογικό τελικα;;

aglaia
01-03-08, 16:48
Αγλαϊα, το γεγονός ότι ο δικός μου ήταν για τουλάχιστον 4 μήνες, σχεδόν μονίμως προσκολημένος στο στήθος μου, ήταν φυσιολογικό τελικα;;

Φυσιολογικό αν και δύσκολο... :?

annastasia
01-03-08, 16:54
Ειδικά για τη μητέρα δύσκολο ναι!
Κάτι για να φάει, κάτι για να κοιμηθεί, κάτι για να ανακουφιστεί, μονίμως δίπλα με το στήθος στο στόμα με ήθελε!!! Και αν τελικά κουνιόμουν να φύγω από δίπλα του μόλις κοιμόταν, αμέσως να το καταλάβει βρε παιδί μου!!! :shock:
Αλλά όπως μου έλεγε και η παιδίατρος... "ποτέ δεν πρόκειται ξανά το παιδάκι σου να είναι όπως είναι τώρα... φρόντισε να το απολαύσεις γιατί μεγαλώνουν και φεύγουν από την αγκαλιά σου... τα κηνυγάς για να στη δώσουν!!! " Αυτό μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω (γιατί τότε το forum δεν το ήξερα!!!!!
:D

zetta
04-03-08, 22:11
δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,
τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα
και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?
δεν ξερω,ρωταω..... :?

1...Καλό είναι να μην δίαμορφώνεις έικονα κάνοντας έρωτιση
2...Εγω ή ίδια έχω οργανώσει ταξιδάκια για γιατρουδακους που τα έχουν παρει χόντρα άπο μίζες φαρμακέυτικών
3..Λυπάμαι που δεν θήλασες ουτε και γω!!!!
4...Η λεξη αντισωματα σου λέει κάτι;;

biky
04-03-08, 22:41
δεν ειμαι γιατρος αλλα θελω να ρωτησω,
τον γιο μου τον θηλασα (οχι απο επιλογη μου) 15μερες, ειναι τορα 17 μηνων και δεν εχει αρρωστησει ουτε μια φορα
και εγω ως βρεφος θηλασα 20μερες και οι φορες που εχω αρρωστησει εως σημερα ειναι μετριμενες αρα μηπως δεν ισχυει οτι το κανουν για επισκεψεις?
δεν ξερω,ρωταω..... :?

1...Καλό είναι να μην δίαμορφώνεις έικονα κάνοντας έρωτιση
2...Εγω ή ίδια έχω οργανώσει ταξιδάκια για γιατρουδακους που τα έχουν παρει χόντρα άπο μίζες φαρμακέυτικών
3..Λυπάμαι που δεν θήλασες ουτε και γω!!!!
4...Η λεξη αντισωματα σου λέει κάτι;;

οπως ειπα ΔΕΝ ξερω,ρωταω....
νομιζω αυτο κανουμε εδω ρωταμε για να μαθαινουμε....
τι ακριβως σε χαλασε?
η λεξη αντισωματα μου λεει κατι, η λεξη διαλογος σε εσενα??

aglaia
04-03-08, 22:54
2...Εγω ή ίδια έχω οργανώσει ταξιδάκια για γιατρουδακους που τα έχουν παρει χόντρα άπο μίζες φαρμακέυτικών

Για να ζηλέψουμε το λες;
:roll:

aglaia
04-03-08, 23:02
http://www.unicef.gr/oldpress/2003/dt3103.php


Δελτίο Τύπου

Δ.Τ. 31/2003

Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2003

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - 1 ΕΩΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

Ο Θηλασμός σε ένα Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο, για Ειρήνη και Δικαιοσύνη
Ο Μητρικός Θηλασμός σώζει ζωές ακόμα και εν μέσω πολέμων, επισημαίνει η UNICEF
Σε ένα κόσμο όπου υπολογίζεται ότι 3.000 με 4.000 βρέφη πεθαίνουν καθημερινά επειδή δεν θηλάζουν επαρκώς, η UNICEF καλεί για μια διαρκή δέσμευση για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού. Το φετινό θέμα της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού: «Ο Θηλασμός σε ένα Παγκοσμιοποιημένο κόσμο, για Ειρήνη και Δικαιοσύνη» δίδει ιδιαίτερη έμφαση στα τεράστια πλεονεκτήματα του θηλασμού ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Όπως δηλώνει η UNICEF, ακόμα και εν μέσω πολέμου, ο μητρικός θηλασμός είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, τη διατροφή, την επιβίωση και την προστασία κάθε μικρού παιδιού.

«Τα παιδιά που θηλάζουν είναι πιθανότερο να επιβιώσουν όταν κόβονται οι οδοί ανεφοδιασμού, όταν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όταν οι κατοικίες καταστρέφονται και ενσκήπτουν επιδημίες,» επισημαίνει η επικεφαλής της UNICEF, Κάρολ Μπέλαμι. «Σε καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο μητρικός θηλασμός είναι συνήθως ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί ασφαλή διατροφή στα βρέφη.».

Το μητρικό γάλα και μόνο, αποτελεί την ιδανική διατροφή των βρεφών για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους καθώς περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία, αντισώματα, ορμόνες, ανοσοποιητικούς παράγοντες και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ένα βρέφος για να μείνει υγιές και να αναπτυχθεί. Προστατεύει από τη διάρροια και τις οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σήμερα, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής και ο συνεχιζόμενος θηλασμός με κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή, αποτελούν μια σημαντική συνεισφορά στην επιβίωση, την υγεία, την ανάπτυξη, τη διατροφή και τη συναισθηματική ευημερία των μικρών παιδιών. Στοιχεία της UNICEF για την παιδική επιβίωση που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet" δείχνουν ότι ο βέλτιστος μητρικός θηλασμός μπορεί να σώσει πιο πολλές ζωές μικρών παιδιών από οποιοδήποτε άλλο μοναδικό μέτρο. Κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά, κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως διάρροια, πνευμονία, ιλαρά, ελονοσία και AIDS. Αν κάθε μωρό τρεφόταν αποκλειστικά με θηλασμό μέχρι να γίνει έξι μηνών και συνέχιζε και ακόμα μερικούς μήνες μετά, θα σωζόντουσαν περίπου 1.500.000 ζωές κάθε χρόνο.

aglaia
04-03-08, 23:05
http://www.unicef.gr/bf06.php

Unicef Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2006

25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Μέσα από τον Διεθνή Κώδικα
Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος
Η UNICEF, μαζί με την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (World Alliance form Breastfeeding Action - WABA), την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.) και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε 120 χώρες του κόσμου, συμμετέχει στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2006.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), εστιάζει το ενδιαφέρον της σε ένα και μόνο θέμα κάθε φορά. Φέτος το βασικό θέμα είναι «25 Χρόνια Προστασίας του Μητρικού Θηλασμού» και θα επικεντρωθεί στο Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος (International Code of Marketing of Breastmilk Substitutes - στο εξής Κώδικας). Τη σύσταση του Κώδικα αυτού ενστερνίστηκε 25 χρόνια πριν η Παγκόσμια Σύνοδος Υγείας (WHA) για την προστασία των μητέρων και των βρεφών. Ήταν και συνεχίζει να είναι μία από τις ιδέες που υποστηρίχθηκαν διεθνώς με πάθος.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να πείσουν τις μητέρες να χρησιμοποιούν υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος για τη διατροφή των μωρών τους, αντί να ακολουθούν το φυσικό τρόπο του μητρικού θηλασμού. Εκατομμύρια παιδικές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν οι εταιρείες αυτές ακολουθούσαν τους κανόνες για τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων τους.
Το παρόν πληροφοριακό υλικό βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στο περιεχόμενο του επίσημου ενημερωτικού φάκελου της WABA. Ευχαριστούμε τους εθελοντές της UNICEF που συνεργάστηκαν για τη σύνταξή του.


«Οι ακατάλληλες διατροφικές πρακτικές παραμένουν η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία και την επιβίωση του παιδιού σε όλο τον κόσμο»
Διακήρυξη Innocenti για τη βρεφική και παιδική διατροφή 2005.

Η UNICEF υποστηρίζει την Π.Ο.Υ. και τις οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο, συστήνοντας τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής και κατόπιν τη συνέχισή του, ενώ παράλληλα παρέχονται έγκαιρα, επαρκώς θρεπτικές, ασφαλείς και κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο χρόνια ή και περισσότερο.

Ο μητρικός θηλασμός μπορεί να μειώσει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα των βρεφών και των παιδιών, περισσότερο από κάθε άλλο υγειονομικό μέτρο.
Οι συνεχιζόμενες αντιεπαγγελματικές μέθοδοι προώθησης και διαφήμισης των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος υπονομεύουν το μητρικό θηλασμό.
Το 2006 μπορούμε γιορτάσουμε την επιτυχία του ότι περισσότερες από 70 χώρες υιοθέτησαν νομοθετικά μέτρα, που περιλαμβάνουν όλες ή τις περισσότερες από τις διατάξεις του Κώδικα, ο οποίος ρυθμίζει τη διαφήμιση και την προώθηση αυτών των ειδών.
Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Οι πολυεθνικές επενδύουν εκατομμύρια για τη διαφήμιση και την προώθηση βρεφικών τροφών. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ορισμένες εταιρείες ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 30 δολάρια ανά βρέφος για τη διαφήμιση των προϊόντων τους, ενώ αντίστοιχα οι κυβερνήσεις δαπανούν 21 σεντς ανά βρέφος για την προώθηση του μητρικού θηλασμού.

biky
04-03-08, 23:05
Αγλαια ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις απαντησεις σου :D

aglaia
05-03-08, 00:15
Αγλαια ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις απαντησεις σου :D

Παρακαλώ!

Αν βάλεις στο google τις λέξεις "θηλασμός αντισώματα" βγάζει:

Results 1 - 10 of about 1,310 for θηλασμός αντισώματα. (0.28 seconds)

1310 αναφορές μόνο στα ελληνικά...

Αν βάλεις:

breastfeeding antibodies

βγάζει:

Results 1 - 10 of about 226,000 for breastfeeding antibodies. (0.20 seconds)

Ακόμη και αν διάβαζες την ετικέτα από το γάλα που έδινες στο μωρό σου θα ήξερες ότι αυτά δεν είναι μύθος. Οι εταιρείες που παράγουν τυποποιημένο βρεφικό γάλα έχουν πληρώσει πολύ χρήμα σε έρευνα για να αποδείξουν ότι και τα δικά τους γάλατα είναι καλά όμως όχι μονο δεν τα κατάφεραν αλλά αντίθετα είναι υποχρεωμένες να γράφουν συνεχώς πάνω στις ετικέτες τους ότι το μητρικό γάλα... κλπ.

Μια μητέρα μπορεί να υποθέσει ότι για σένα που έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο μια τέτοια ερώτηση δεν φαίνεται πολύ εγκυκλοπαιδική.

Για μένα δεν υπάρχει θέμα, δεν με ενδιαφέρει η πρόθεση των ερωτήσεων και απαντώ με την ίδια ψυχραιμία. Όμως μερικές μητέρες νιώθουν κάπως και δεν μπορούν να είναι τόσο ψύχραιμες.

Έτσι κι αλλιώς τα αντισώματα είναι ένα θέμα που τις περισσότερες εδώ μέσα δεν τις αφορά. Στη δική μας κοινωνία οι μητέρες που θηλάζουν είναι μειοψηφία, το κάνουν γιατί το επιλέγουν, το κάνουν έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα υγείας εχθρικό στο θηλασμό που προσποιείται ότι είναι υπέρ... έχοντας να αντιμετωπίσουν τον κάθε ένα γύρω τους που απαξιώνει την προσπάθεια και την προσφορά τους...

Αν κάποιοι ασχολήθηκαν με την υλική διάσταση του θηλασμού που είναι μετρήσιμη και πιο εύκολο να ερευνηθεί, το έκαναν για να αντιμετωπίσουν τις εταιρείες και τα ψέματα των διαφημίσεων...

Δυστυχώς δεν είναι δυνατό όλες οι μητέρες να έχουν την ίδια ψυχραιμία όταν τις προκαλούν. Κι εγώ σαν μητέρα δεν ήμουν πάντα τόσο ψύχραιμη, ειδικά πριν γίνω σύμβουλος... Μπορεί να μην το έδειχνα όμως καταλάβαινα πάντα και την ειρωνία και τα υπονοούμενα και την οποιαδήποτε πρόκληση άσχετο αν το έπαιζα εντελώς χαζή... Και το έπαιζα χαζή γιατί ήμουν πολύ διαβασμένη και η συζήτηση θα ήταν πολύ άνιση...

biky
05-03-08, 00:27
Αγλαια ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις απαντησεις σου :D

Παρακαλώ!

Αν βάλεις στο google τις λέξεις "θηλασμός αντισώματα" βγάζει:

Results 1 - 10 of about 1,310 for θηλασμός αντισώματα. (0.28 seconds)

1310 αναφορές μόνο στα ελληνικά...

Αν βάλεις:

breastfeeding antibodies

βγάζει:

Results 1 - 10 of about 226,000 for breastfeeding antibodies. (0.20 seconds)

Ακόμη και αν διάβαζες την ετικέτα από το γάλα που έδινες στο μωρό σου θα ήξερες ότι αυτά δεν είναι μύθος. Οι εταιρείες που παράγουν τυποποιημένο βρεφικό γάλα έχουν πληρώσει πολύ χρήμα σε έρευνα για να αποδείξουν ότι και τα δικά τους γάλατα είναι καλά όμως όχι μονο δεν τα κατάφεραν αλλά αντίθετα είναι υποχρεωμένες να γράφουν συνεχώς πάνω στις ετικέτες τους ότι το μητρικό γάλα... κλπ.

Μια μητέρα μπορεί να υποθέσει ότι για σένα που έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο μια τέτοια ερώτηση δεν φαίνεται πολύ εγκυκλοπαιδική.

Για μένα δεν υπάρχει θέμα, δεν με ενδιαφέρει η πρόθεση των ερωτήσεων και απαντώ με την ίδια ψυχραιμία. Όμως μερικές μητέρες νιώθουν κάπως και δεν μπορούν να είναι τόσο ψύχραιμες.

Έτσι κι αλλιώς τα αντισώματα είναι ένα θέμα που τις περισσότερες εδώ μέσα δεν τις αφορά. Στη δική μας κοινωνία οι μητέρες που θηλάζουν είναι μειοψηφία, το κάνουν γιατί το επιλέγουν, το κάνουν έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα υγείας εχθρικό στο θηλασμό που προσποιείται ότι είναι υπέρ... έχοντας να αντιμετωπίσουν τον κάθε ένα γύρω τους που απαξιώνει την προσπάθεια και την προσφορά τους...

Αν κάποιοι ασχολήθηκαν με την υλική διάσταση του θηλασμού που είναι μετρήσιμη και πιο εύκολο να ερευνηθεί, το έκαναν για να αντιμετωπίσουν τις εταιρείες και τα ψέματα των διαφημίσεων...

Δυστυχώς δεν είναι δυνατό όλες οι μητέρες να έχουν την ίδια ψυχραιμία όταν τις προκαλούν. Κι εγώ σαν μητέρα δεν ήμουν πάντα τόσο ψύχραιμη, ειδικά πριν γίνω σύμβουλος... Μπορεί να μην το έδειχνα όμως καταλάβαινα πάντα και την ειρωνία και τα υπονοούμενα και την οποιαδήποτε πρόκληση άσχετο αν το έπαιζα εντελώς χαζή... Και το έπαιζα χαζή γιατί ήμουν πολύ διαβασμένη και η συζήτηση θα ήταν πολύ άνιση...

η ερωτηση μου δεν ηταν για τις μητερες ηταν για τους παιδιατρους.....
και το ξαναλεω απλα ρωτησα δεν ειχα καμια διαθεση ειρωνιας η κατι τετοιο
ποτε δεν θα εκρινα-κατακρινα μια μητερα που θηλαζει αλλα ουτε και μια που δεν θηλαζει.
η καθε μια μας εχει την ιστορια της....

biky
05-03-08, 00:38
και για να θεσω καλυτερα την γνωμη μου γιατι δεν θελω να αφηνω παρεξηγησεις....
δεν πιστευω οτι το κερδος τον παιδιατρων ειναι οι επισκεψεις αυτο ειναι το "γλυκακι" στην ιστορια...
παιζονται αλλα κερδοι-μπονους οπως και σε καθε ιατρεικη ειδικοτητα.
αυτο ηθελα να ρωτησω και οχι να θιξω κανεναν.
εμενα και τον γιο μου το ανεφερα σαν παραδειγμα οχι σαν κανονα.
ελπιζω να καταλαβατε τι λεω και οτι δεν ειχα κααααανενα σκοπο να ειρωνευτω-κοροιδεψω.

administrator
18-08-08, 22:56
" Όπως μαρτυρούν οι εκατοντάδες μαρτυρίες στο φόρουμ, η πολιτική των ιδιωτικών μαιευτηρίων,
ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιάτρων,
και ένα μεγάλο ποσοστό των μαιών, ως επι το πλείστον σε ιδιωτικά μαιευτήρια,
αντί να ενθαρρύνουν,
αποθαρρύνουν με την στάση κ πολιτική τους, το μητρικό θηλασμό.

Ακόμα και η μητέρα η οποία είναι αποφασισμένη να θηλάσει, βρίσκει εμπόδια που δεν μπορεί να φανταστεί ότι όντως υπάρχουν - ακόμα και μετά την ανάγνωση όλων αυτών των μαρτυριών.
Εχουμε συγκεντρώσει εδώ απλώς ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού ποσοστού των παραπόνων για αυτά τα θέματα, σαν δείγμα.

Στόχος είναι κάθε μέλλουσα μητέρα να γνωρίζει τι μπορεί να συναντήσει,
σε ποιές συνθήκες είναι πιο πιθανό να συναντήσει αυτές τις περιπτώσεις,(σε ποιά μαιευτήρια)
αλλά και τι μπορεί να κάνει.

Επίσης στόχος είναι κάθε μέλλουσα μητέρα να γνωρίζει τον νόμο, που ορίζει οτι η χορήγηση συμπληρώματος στο νεογέννητο χωρίς την συγκατάθεση του γονέα, είναι συμφωνα με το νόμο, παράνομη.


Τα δικαιώματα του Έλληνα Ασθενούς, έτσι όπως ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή:
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?p=178840#178840

Φυσικά αυτός ο νόμος είναι αρκετά ασαφής - σε αντίθεση με νόμους που υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό - κάτι που βοηθά αρκετά τα μαιευτήρια, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν αυτόν τον νόμο.

Διαβάστε εδώ το νόμο - σύσταση που ισχύει στην καλιφόρνια Η.Π.Α. (στα Αγγλικά) (http://www.cdph.ca.gov/HEALTHINFO/HEALTHYLIVING/CHILDFAMILY/Pages/BFP-MdlHospToolkitPolicy9.aspx)

ενώ δείτε και εδώ

REPUBLIC ACT NO. 7600 - The Rooming-In and Breast-Feeding Act of 1992: Republic of the Philippines Congress of the Philippines

http://www.chanrobles.com/republicactno7600.htm
ή εδώ σε αρχείο word
http://www.childprotection.org.ph/databases/docs/ra7600.doc

που ψηφίστηκε πριν απο 16 χρόνια στις Φιλιππίνες.

Επειδή δεν υπάρχει τέτοιος νόμος στην Ελλάδα, η κατάσταση κ η λήψη αποφάσεων είναι στα χέρια όχι όσων έχουν συμφέρον στο να στηρίξουν τον θηλασμό, αλλά στα χέρια όσων έχουν συμφέρον στο να στηρίξουν την χορήγηση συμπληρώματος.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης, στην Ελλάδα, τα ιδιωτικά μαιευτήρια, παιδίατροι αλλά και μαίες, συμβάλλουν στην συστηματική αποθάρρυνση των μητέρων να θηλάσουν και στην δημιουργία συνθηκών που θα δυσκολέψουν ή θα κάνουν αδύνατο τον θηλασμό-
με την κρυφή υποστήριξη και πριμοδότηση απο τις ιδιές εταιρείες που παράγουν τα συμπληρώματα/υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος.

οι τρόποι με τους οποιους συντηρείται αυτό το status είναι

- δεν διασφαλίζεται το rooming in - όπου η μητέρα θηλαζει το μωρό όποτε αυτό το ζητάει
- σε ιδιωτικά μαιευτήρια όπου υπάρχει rooming in, πραγματοποιείται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των μητέρων οι οποίες έχουν την οικονομική δυνατότητα για μονόκλινο ή δίκλινο. Υπάρχει ξεκάθαρα διάκριση ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας.
- το μωρό δίνεται στην μητέρα χορτάτο και κοιμισμένο αφού του έχει χορηγηθεί κρυφά συμπλήρωμα χωρίς συγκατάθεση της μητέρας, και ακόμα και σε άρνηση της μητέρας να του χορηγηθεί συμπλήρωμα.
- συστήνεται στην μητέρα να πάρει το χάπι διακοπής του θηλασμού επειδή "δεν έχει πολύ γάλα" δυσκολεύοντας ή κάνοντας και αδύνατο πιθανό επαναγαλακτισμό μετά την έξοδο απο το μαιευτήριο

H ανακρίβειες που υπάρχουν στα δημοσιευμένα άρθρα όπως αυτά

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=15154

δείχνουν την έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και των δημοσιογράφων για την κατάσταση που μαρτυρούν οι ίδιες οι μητέρες.
Φυσικά και δεν ισχύει η εξής φράση:
Στην Ελλάδα το μέτρο εφαρμόζεται σήμερα στα περισσότερα μεγάλα μαιευτήρια που προωθούν με κάθε τρόπο το μητρικό θηλασμό
Δεν ισχύει ούτε για το σε πόσα μαιευτηρια εφαρμόζεται, (σαφώς δεν εφαρμόζεται στα περισσότερα μαιευτήρια) ούτε και το ότι προωθούν με κάθε τρόπο τον μητρικό θηλασμό (γίνεται ακριβώς το αντίθετο στα περισσότερα μαιευτήρια).

Αυτό το άρθρο http://www.iatronet.gr/articlespnsr.asp?art_id=5135 είναι κάπως πιο ενημερωτικό (γραμμένο το 2008) δηλώνει ότι
Το σύστημα rooming-in εφαρμόζεται στην Αθήνα στα δημόσια μαιευτήρια Έλενα και Αλεξάνδρα.

ψάχνοντας για το rooming in μέσω του google βρήκα κάποια γραπτά της κας. Μαλλιαρού.

Η ομιλία της Κυρίας Μαλλιαρού είναι πολύ ενημερωτική,
ιδιαίτερα και όσον αφορά το ερωτηματολόγιο το οποίο θέτει στους παιδιάτρους. (2002) http://www.iatrikionline.gr/deltio_49/epi2_2.htm

7. Nα εφαρμόζεται το σύστημα �rooming in�, δηλαδή το νεογέννητο να είναι μαζί με τη μητέρα του 24 ώρες το 24ωρο.
8. O θηλασμός να είναι χωρίς ωράριο και απεριόριστος.

"Eίμαι υποστηρικτικός στο μητρικό θηλασμό;"
1. Έχω δώσει δείγματα ξένου γάλακτος, συμμετέχοντας στο λεγόμενο marketing των εταιριών των γαλάτων σε formula; Γνωρίζω ότι απαγορεύεται, σύμφωνα με την οδηγία του Yπουργείου Yγείας, η διανομή δειγμάτων ξένου γάλακτος και η διαφήμιση τους με φυλλάδια;
2. Έχω πεισθεί για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού έναντι του ξένου γάλακτος;
3. Συνιστώ να τοποθετείται το μωρό στο στήθος της μητέρας του αμέσως μετά τον τοκετό;
4. Γνωρίζω το λεγόμενο nipple confusion, δηλαδή ότι το μωρό μπερδεύεται και δεν μπορεί να θηλάσει σωστά αν του δοθεί τις πρώτες 40 μέρες της ζωής πιπίλα ή μπιμπερό και ότι αυτό μπορεί να δράσει ανασταλτικά στην εδραίωση του θηλασμού;
5. Γνωρίζω ποιες είναι οι ιατρικές αντενδείξεις του θηλασμού, ότι δηλαδή το μωρό δεν θα πάρει μητρικό γάλα μόνο σε περίπτωση που η μητέρα έχει AIDS και ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να αναζητήσω την κατάλληλη μέθοδο για τη χορήγηση του μητρικού γάλακτος;
6. Όταν η μητέρα παίρνει κάποιο φάρμακο λαμβάνω κάθε δυνατή μέριμνα ώστε το φάρμακο αυτό να μην αποτελεί αντένδειξη θηλασμού;
7. Γνωρίζω ότι το μωρό πρέπει να θηλάζει αποκλειστικά 6 μήνες και ότι με την προσθήκη των στερεών δεν πρέπει να διακόπτεται ο θηλασμός αλλά να παροτρύνεται η μητέρα ώστε να θηλάζει το μωρό της μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του ή και αργότερα αν το επιθυμεί;
8. Παροτρύνω τη μητέρα να θηλάζει το μωρό της όσο συχνά θέλει και απεριόριστα χωρίς χρονικούς περιορισμούς, ιδίως μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός;
9. Mπορώ να επιλύσω με σωστό και σύγχρονο τρόπο τα συνήθη προβλήματα του θηλασμού και με γνώμονα πάντα ότι θα πρέπει να συνεχίζεται ο θηλασμός; Mπορώ να δώσω συμβουλές για διατήρηση της γαλουχίας όταν προκύψουν προβλήματα προσωρινού αποχωρισμού μητέρας-παιδιού; Mπορώ να δώσω συμβουλές για την τόσο απλή υπόθεση της ατομικής τράπεζας μητρικού γάλακτος που θα βοηθήσει την εργαζόμενη μητέρα να θηλάσει μεγαλύτερο διάστημα το παιδί της;
10. Γνωρίζω ότι όταν θα συνταγογραφήσω ξένο γάλα συνυπογράφω στη διακοπή του θηλασμού διότι η ποσότητα γάλακτος που παράγει ο μαστός εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο γάλα ζητάει το μωρό; Γνωρίζω ότι σύμφωνα με το Yπουργείο Yγείας η συνταγογράφηση ξένου γάλακτος πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να εξηγεί τους λόγους που το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά;


το κείμενο της Κας. Μαλλιαρού απο την ιστοσελίδα της http://www.mothereducation.gr/html/maie/room.htm

Πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί το rooming in, δηλαδή η μητέρα να έχει το μωρό μαζί της, στο ίδιο δωμάτιο στο μαιευτήριο, όλο το 24ωρο. Ο βίαιος αποχωρισμός μητέρας παιδιού που επιτελείται στα μαιευτήρια είναι παράλογος, απάνθρωπος, παρωχημένος. Εκτός του ότι αποτελεί πλήγμα για τον μητρικό θηλασμό, είναι αιτία λοιμώξεων (σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις, ιώσεις, σηψαιμία). Σχετικά πρόσφατα σε κεντρικό μαιευτήριο, πιστοποιήθηκε ενδημία με ιογενή νεογνική μηνιγγίτιδα. Αποτελεί πλήγμα για το θηλασμό ο αποχωρισμός του νεογέννητου από τη μητέρα του. Η φυσιολογική παραγωγή του μητρικού γάλακτος προάγεται, κατά κύριο λόγο, από το θηλασμό. Όταν λοιπόν το μωρό λείπει από το δωμάτιο της μητέρας, θηλάζει μόνο προγραμματισμένα, γεγονός που δρα ανασταλτικά στην παραγωγή επαρκούς ποσότητας γάλακτος από τη μητέρα. Όταν χρειασθεί να ταϊστεί, εκτός προγράμματος, του παρέχεται «ξένο» γάλα, συχνά, χωρίς καν να ερωτηθούν οι γονείς. Τέλος η όλη τακτική, συχνά γίνεται αιτία πρόκλησης μαστίτιδας στη μητέρα.
Η τακτική της χορήγησης «ξένου» γάλακτος στο μαιευτήριο, έστω και μικρών ποσοτήτων, πρέπει να αναθεωρηθεί και πρέπει να αντιληφθεί ο παιδίατρος ότι είναι μείζων ιατρική πράξη. Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες η διατροφή των πρώτων ημερών της ζωής είναι σημαντικός παράγων στη διαμόρφωση του ανοσοποιητικού συστήματος.


κάποια λίνκ που οδηγούν στις συζητήσεις των μελών του φόρουμ για αυτά τα θέματα:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ!!!
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=2494

ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ (ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ)
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=3119

Κλινικες και θηλασμος.
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=5721

THilasmos prin 70 xronia...
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=4618


¨ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ¨ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=4478

Καισαρική και rooming in-θηλασμός
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=3359

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=192

Θηλασμός και επισκεπτήριο & γενικά περι θηλασμού
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=845

O θηλασμός στην αρχαία Eλλάδα Θ. Tαμπάκης Νεογνολογικό - Μ.Ε.Ν.
Γ.Π. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
http://www.iatrikionline.gr/deltio_49a/a9.htm

M.Στυλιανάκη "

Μαρια Στυλιανακη
19-08-08, 00:20
Θα ηθελα να ενημερώσω οτι έχω στείλει εκ μέρους της εταιρείας, εμαιλ στην συγγραφέα του άρθρου που δηλώνει οτι

Στην Ελλάδα το μέτρο (rooming in) εφαρμόζεται σήμερα στα περισσότερα μεγάλα μαιευτήρια που προωθούν με κάθε τρόπο το μητρικό θηλασμό

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=15154

για την τεράστια αυτή ανακρίβεια, δίνοντας και το λινκ σε αυτό το τόπικ έτσι ώστε να διαβάσει τις μαρτυρίες των γονέων

και θα ήθελα με την σειρά σας να μπειτε σε αυτό το λινκ που παραθέτω και να στείλετε στην συγγραφέα εμαιλ, (ειναι πολυ ευκολο εχει φορμα κατευθείαν)
με την δική σας προσωπική εμπειρία.

Αφού έγραψε για αυτό το θέμα, ίσως την ενδιαφέρει αν ενημερωθεί για όλες αυτές τις μαρτυρίες να δημοσιεύσει ένα άρθρο το οποίο να είναι σωστό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

παρακαλώ βοηθήστε στην καλυτερη ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας και στείλτε εμαιλ στην συγγραφέα του άρθρου!


Η επόμενη κίνηση είναι η συλλογή υπογραφών, για να απαιτηθεί απο την Ελληνική Βουλή να φτιάξει έναν τέτοιο νόμο όπως υπάρχει και στις άλλες πολιτισμένες χώρες που θα υποχρεώνει με σαφήνεια την τήρηση των πολυ σημαντικών αυτών κριτηρίων για την ενθάρρυνση του θηλασμού.

απόσπασμα απο το άρθρο


«Ιασώ»: Εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται η πρακτική του «rooming in» στα περισσότερα μονόκλινα δωμάτια, ενώ προωθείται και για τα πολύκλινα. Για την επίτευξη του θηλασμού, τα μωρά που παραμένουν σε θαλάμους μεταφέρονται στις μητέρες τους μόλις κλάψουν

το rooming in δεν εφαρμοζεται εάν τα μωρά ειναι σε θάλαμο! Αφού το λέει η λέξη! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

και το είδα με την δευτερη ανάγνωση. Που γνωρίζω για το θέμα. Φανταστείτε καποιος που δεν ξέρει τι ειναι το rooming in και δεν σκέφτεται πολύ καλά καθώς διαβάζει , την αγγλικη σημασία της λέξης.!

administrator
28-08-08, 12:47
Προς το Συνήγορο του Πολίτη

Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού
20 Σεπτεμβρίου 2004

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς το Συνήγορο του Πολίτη
Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2004

Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ο μητρικός θηλασμός, όπως έχει χαρακτηρισθεί από την ΠΟΥ και την Unicef είναι αναφαίρετο δικαίωμα του βρέφους. Το δικαίωμα αυτό σας καλώ να προασπίσετε με όσα μέσα διαθέτετε.

Τα ποσοστά θηλασμού στη χώρα μας είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη κοινωνικής παθολογίας.
Σύμφωνα με εργασίες που έχουν γίνει στον ελληνικό χώρο, τα ποσοστά θηλασμού είναι υψηλά κατά τον 1ο μήνα ζωής, πέφτουν όμως ραγδαία μετά τον 1ο μήνα έτσι ώστε έχουμε ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού το 1ο εξάμηνο της ζωής 5%.

Ένας σημαντικός παράγων που ευθύνεται, σύμφωνα με τις εργασίες, είναι το μαιευτήριο.
Σας αποστέλλω περίληψη εργασίας των Ε. Αδάμ και συν, («Απόψεις προθέσεις και πρακτική θηλασμού σε πληθυσμό της Αθήνας» Δελτ Α Παιδιατρ Κλιν Πανεπ Αθηνών 44:189-196, 1997), η οποία έγινε σε δείγμα 6102 γυναικών, στην οποία φαίνεται ότι η πρακτική θηλασμού ήταν σε εξάρτηση από την πολιτική που εφαρμόζεται στο μαιευτήριο: Τα βρέφη που στο μαιευτήριο έπαιρναν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος αποκλειστικά ή σαν συμπλήρωμα με το μητρικό, είχαν λιγότερες πιθανότητες να θηλάζουν στο τέλος του 1ου μήνα της ζωής. Σημειωτέον ότι η πρόθεση θηλασμού των γυναικών, πριν γεννήσουν ήταν 90%,

Επειδή ο κύκλος για τα δικαιώματα του παιδιού έχει ως αποστολή την προώθηση και εφαρμογή νομοθεσίας και διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα του παιδιού, σα ς αποστέλλω έγγραφο του Υπουργείου Υγείας , Αριθμ.Πρωτ: Υ3γ/3618-9.10.95. Οι οδηγίες και απαγορεύσεις που αναφέρονται στο έγγραφο αυτό ουδέποτε εφαρμόσθηκαν από τα μαιευτήρα.

Συγκεκριμένα στα μαιευτήρια του ελλαδικού χώρου:
• Χορηγούνται υποκατάστατα μητρικού γάλακτος λάθρα στο νεογέννητο, χωρίς καν να ενημερωθούν οι γονείς.
• Υπάρχει παρακαταθήκη υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος.
• Παρέχουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος στο νεογνό, χωρίς την απαιτούμενη από το Υπουργείο Υγείας, τον ΠΟΥ και την Unicef, ιατρική γνωμάτευση, με τους λόγους για τους οποίους το νεογνό δεν μπορεί να θηλάσει τη μητέρα του.
• ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ο διεθνής κώδικας εμπορίας και διακίνησης υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος. Παραδείγματα: Διαφημίζουν τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος μέσα στο μαιευτήριο. Δίνουν δωρεάν δείγματα τέτοιων υποκαταστάτων και έντυπα που αναγράφονται μάρκες τέτοιων υποκαταστάτων. Ως γνωστό κάθε μαιευτήριο έχει και μια εταιρεία γαλάτων που το υποστηρίζει οικονομικά.
• Αντί να εκπαιδεύουν τη μητέρα στην τέχνη του θηλασμού, της ενσπείρουν την αμφιβολία ότι δεν μπορεί να καταφέρει να θηλάσει αποκλειστικά το μωρό της. (Ως γνωστό ο θηλασμός εδραιώνεται τις πρώτες 40 μέρες της ζωής και το γάλα παράγεται με τις θηλαστικές κινήσεις και αναστέλλεται με την εισαγωγή της μποτίλιας. Η μέρες του νεογνού στο μαιευτήριο είναι καθοριστικές για το αν και πόσο θα θηλάσει).

Εμείς οι παιδίατροι ως πρεσβευτές των παιδιών στον κόσμο των μεγάλων και εσείς ως συνήγοροι των παιδιών, ελπίζω να βοηθήσουμε περισσότερα ελληνόπουλα να θηλάσουν τη μητέρα τους.

Στη διάθεση σας σε ότι χρειαστεί στον αγώνα για την προάσπιση του δικαιώματος του βρέφους να θηλάσει.


Μαρία-Αδαμαντία Μαλλιαρού

http://www.mothereducation.gr/html/etc/syn.htm


Ο υποστηρικτικός για το μητρικό θηλασμό παιδίατρος:
1. Έχει πεισθεί για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού έναντι του ξένου γάλακτος. Έχει μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξει τη θηλάζουσα.
2. Γνωρίζει ότι απαγορεύεται, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας, η διανομή δειγμάτων «ξένου» γάλακτος και η διαφήμιση του με φυλλάδια. Άρα δεν δίνει δείγματα «ξένου» γάλακτος, δεν συμμετέχει στο marketing των εταιριών γαλάτων.
3. Συνιστά να τοποθετείται το μωρό στο στήθος της μητέρας του αμέσως μετά τον τοκετό.
4. Γνωρίζει το λεγόμενο nipple confusion, δηλαδή ότι το μωρό μπερδεύεται και δεν μπορεί να θηλάσει σωστά, αν τις πρώτες 40 μέρες της ζωής τού δοθεί πιπίλα ή μπιμπερό. Αν για κάποιο λόγο, το διάστημα αυτό, χρειασθεί να χορηγηθεί στο μωρό τεχνητή διατροφή, συνιστάται η χορήγηση να γίνει με ειδική σύριγγα ή ειδικό δοχείο.
5. Γνωρίζει ποιες είναι οι τεκμηριωμένες ιατρικές αντενδείξεις του θηλασμού.
6. Όταν η μητέρα παίρνει κάποιο φάρμακο λαμβάνει κάθε δυνατή μέριμνα ώστε το φάρμακο αυτό να μην αποτελεί αντένδειξη θηλασμού.
7. Γνωρίζει ότι το μωρό πρέπει να θηλάσει αποκλειστικά 6 μήνες και ότι με την προσθήκη των στερεών δεν πρέπει να διακόπτεται ο θηλασμός αλλά να παροτρύνεται η μητέρα ώστε να θηλάσει το μωρό της μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του ή και αργότερα αν το επιθυμεί.
8. Παροτρύνει τη μητέρα να θηλάζει χωρίς χρονικούς περιορισμούς, ιδίως μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.
9. Μπορεί να επιλύσει με σωστό και σύγχρονο τρόπο τα συνήθη προβλήματα του θηλασμού και με γνώμονα πάντα ότι θα πρέπει να συνεχίζεται ο θηλασμός. Επί προσωρινού αποχωρισμού μητέρας –παιδιού ή όταν η μητέρα επανέρχεται στην εργασία της, συμβουλεύει τη διατήρηση της γαλουχίας και συνιστά την ατομική τράπεζα μητρικού γάλακτος.
10. Γνωρίζει ότι όταν θα συνταγογραφήσει ξένο γάλα συνυπογράφει στη διακοπή του θηλασμού, διότι η ποσότητα γάλακτος που παράγει ο μαστός, εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο γάλα ζητάει το μωρό. Γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η συνταγογράφηση ξένου γάλακτος πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να εξηγεί τους λόγους που το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά.


http://www.mothereducation.gr/html/lacta/paidiatr.htm

Ασπασία
17-10-08, 11:52
Έχοντας μπει πια στην τελική ευθεία και έχοντας διαβάσει όλα τα σχετικά άρθρα για τον θηλασμό και το rooming in πήρα τηλέφωνο στο ΙΑΣΩ για τιμές και επι τη ευκαιρία ρώτησα για τον θηλασμό και το rooming in. Η απάντηση της προισταμένης ήταν πως πλέον σε όλα τα δωμάτια και όχι μόνο στο μονόκλινο όπως γινόταν μέχρι τώρα μπορεί να έχει η μητέρα δίπλα της το μωρό όσο θέλει!!! Επίσης στην σελίδα του ΙΑΣΩ αναφέρει πως είναι στην διαδικασία να πάρει πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο...(βασική προυπόθεση το rooming in). Έχει καμμια κοπέλα ΠΡΟΣΦΑΤΗ εμπειρία για κάτι τέτοιο? (Μέχρι πριν απο λίγο καιρό σίγουρα δεν ίσχυε, τώρα όμως?) Έχω δημοσιευσει το ίδιο και στο τοπικ του τοκετού για να είμαι σίγουρη πως κάποιος με εμπειρία θα το διαβάσει :wink:

iro
17-10-08, 12:21
Γεια σου Ασπασία :)

Γέννησα τον Μάιο στο Ιασώ, σε μονόκλινο. Όντως προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στο θηλασμό - όλες οι μαίες ήταν αρνητικές στο να δοθεί στο μωρό ξένο γάλα και μου έφερναν το μωρό κάθε φορά που έκλαιγε. Έτρωγε μόνο από μένα και το ήξερα, γιατί ποτέ δεν έβγαλε γουλιά: μόλις το έπαιρνα αγκαλιά, έτρωγε με λαχτάρα :)

Ένα βράδυ που ήθελα να την έχω συνέχεια μαζί μου, δεν είχαν καμία αντίρρηση: μου ζήτησαν μόνο να υπογράψω ένα χαρτί, οτι παίρνω την ευθύνη της μεταφοράς και διαμονής του μωρού στο δωμάτιο μου.

Ξέρω οτι ακούγεται εξωπραγματικό για τα δεδομένα του ΙΑΣΩ, όμως εμένα αυτή ήταν η εμπείρία μου. Οι μαίες μου εξήγησαν οτι προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια τακτική και στα δωμάτια περισσότερων κλινών - δυσκολεύονται όμως γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό.
Πάντως, η επικοινωνιακή τους πολιτική, είναι φιλική προς τον θηλασμό: κανένας δεν μπήκε για να μου προωθήσει γάλατα, οι παιδίατροι σύστηναν να μην διακοπεί ο θηλασμός σε καμία περίπτωση, ζήτησαν τα στοιχεία μου για να τα συμπεριλάβουν σε εκτεταμένη έρευνα που κάνουν προκειμένου να μελετήσουν τον θηλασμό στις σύγχρονες μητέρες.

Προσωπικά πιστεύω οτι, το συγκεκριμένο μαιευτήριο, έχει κάνει όντως στροφή στο θέμα του θηλασμού - η εμπειρία μου με την πρώτη μου κόρη, πριν 6 χρόνια, ήταν 100% διαφορετική :(

emanuela
17-10-08, 14:43
Και εγώ γέννησα τον Μάιο στο ΙΑΣΩ - σε εξάκλινο δωμάτιο όμως - και δεν βρήκα το σύστημα του μαιευτηρίου γενικά καθόλου φιλικό προς τον θηλασμό.

Το μωρό μου το έπαιρνε πολύ εύκολα ο ύπνος. Έτρωγε 2 λεπτά και κοιμόταν. Και αυτή τη στιγμή ερχόταν οι μαίες και επέμεναν να το πάρουν. Έλεγαν οτι δεν μπορούσαν να μου το αφήσουν για διάφορους λόγους. Μια μου λέγανε οτι αλλάζουν βάρδια και πρέπει όλα τα μωρά να είναι μέσα. Άλλη φορά μου είπε μία νοσηλεύτρια οτι θα μας φέρνανε το φαγητό και "δεν κάνει να είναι τα μώρα κοντά στο φαγητό". Και διάφορα άλλα. Τις λίγες φορές όμως που κατάφερα να το κρατήσω το μωρό για λογικό διάστημα στο δωμάτιο κατάλαβα οτι αφού τον έπαιρνε ο ύπνος ξαναξυπνούσε μετά απο μισή ώρα και ήθελε πάλι να φάει. Όσες φορές εξηγούσα στις μαίες οτι γι' αυτό το λόγο ήθελα να το κρατήσω μου έλεγαν "άμα ξυπνήσει και πεινάει θα σου το φέρουμε". Δεν μου το φέρανε ποτέ εκτός του ωραρίου στάνταρ - κάθε τετράωρο δηλαδή. Υποθέτω του δίνανε ξένο γάλα ενδιάμεσα.

Τελικά με βοήθησε πολύ η μαία μου (προσωπική, όχι του μαιευτηρίου). Όταν ερχόταν να με επισκεφτεί μιλούσε με το προσωπικό και επέμενε με φιλικό αλλά αυστηρό τρόπο να μου αφήσουν το μωρό στο δωμάτιο. Και την άκουγαν πιό πολύ γιατί έχω την εντύπωση ότι εμένα με θεωρούσαν λίγο υστερική. Επίσης, όταν έβλεπα ότι ήταν η ώρα να περάσουν οι μαίες, έπαιρνα το μωρό στην αγκαλιά και τους έλεγα ότι τρώει. Και έτσι δεν μπορούσαν να μου το πάρουν.

Μπορεί όντως το Ιασω να θέλει να γίνει πιο φιλικό προς το θηλασμό - μακάρι. Αλλά θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές στο σύστημα αν θέλουν να προωθούν πραγματικά τον θηλασμό και όχι μόνο με επιφανειακό τρόπο. Στο σύστημα των ωραρίων τους, στην εκπαίδευση του προσωπικού, ακόμα και στα έπιπλα των δωματίων - πχ βρήκα ότι τα κρεβάτια ήταν πολύ άβολα για θηλασμό (η πλάτη δεν σηκώνεται τελείως όρθια) και δεν υπήρχαν αρκετές καρέκλες στο δωμάτιο. Θα μπορούσαν να βάλουν αυτές τις ειδικές καρέκλες που έχουν σε μαιευτήρια στο εξωτερικό μου είναι χαμηλές με όρθια πλάτη... και πολλά άλλα, αλλά θα σταματήσω τώρα γιατί σας έπρηξα.

aglaia
17-10-08, 23:34
Επίσης στην σελίδα του ΙΑΣΩ αναφέρει πως είναι στην διαδικασία να πάρει πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο

Λυπάμαι πολύ αλλά αυτό είναι μέγα ψέμα!

Δεν πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον

Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ενα νοσοκομείο φιλικό στο βρέφος είναι πολλές, πρέπει να τηρούνται τα 8 από τα 10 βασικά βήματα για τον επιτυχή θηλασμό. Στο Ιασώ δεν τηρούν κανένα.

Το νοσοκομείο Έλενα προσπαθεί εδώ και χρόνια να πάρει την πιστοποίηση και δεν τα έχει καταφέρει.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία μόνο το Νοσοκομείο Αττικόν και το Νοσοκομείο Λήμνου.

aglaia
17-10-08, 23:40
Μια μου λέγανε οτι αλλάζουν βάρδια και πρέπει όλα τα μωρά να είναι μέσα.

Φοβερός Ιατρικός Λόγος!!!! :shock:

Άλλη φορά μου είπε μία νοσηλεύτρια οτι θα μας φέρνανε το φαγητό και "δεν κάνει να είναι τα μώρα κοντά στο φαγητό".

και ακόμη ένας Ιατρικός Λόγος!!! :shock:

"άμα ξυπνήσει και πεινάει θα σου το φέρουμε".
αυτό το κάνουν πάντα...
Δεν μου το φέρανε ποτέ εκτός του ωραρίου στάνταρ - κάθε τετράωρο δηλαδή. Υποθέτω του δίνανε ξένο γάλα ενδιάμεσα.
απλά το προγραμμάτισαν αν πεινάει ανά τετράωρο!

Είναι τόσο φιλικοί στο θηλασμό οπως ακριβώς περιγράφεις...

Και την άκουγαν πιό πολύ γιατί έχω την εντύπωση ότι εμένα με θεωρούσαν λίγο υστερική.
όχι, δεν σε παιρνούσαν για υστερική, απλά σε συνέδελφο δεν μπορούσαν να πουνε τις ανοησίες που έλεγαν σε σένα...

Επίσης, όταν έβλεπα ότι ήταν η ώρα να περάσουν οι μαίες, έπαιρνα το μωρό στην αγκαλιά και τους έλεγα ότι τρώει. Και έτσι δεν μπορούσαν να μου το πάρουν. :wink:
Αυτή η τακτική πιάνει αρκετές φορες! :wink:

Μπορεί όντως το Ιασω να θέλει να γίνει πιο φιλικό προς το θηλασμό - μακάρι.

Δεν θέλει, απλά το λέει για να παραμυθιάζει τις εγκύους που ρωτάνε...

Αλλά θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές στο σύστημα αν θέλουν να προωθούν πραγματικά τον θηλασμό και όχι μόνο με επιφανειακό τρόπο. Στο σύστημα των ωραρίων τους, στην εκπαίδευση του προσωπικού, ακόμα και στα έπιπλα των δωματίων - πχ βρήκα ότι τα κρεβάτια ήταν πολύ άβολα για θηλασμό (η πλάτη δεν σηκώνεται τελείως όρθια) και δεν υπήρχαν αρκετές καρέκλες στο δωμάτιο. Θα μπορούσαν να βάλουν αυτές τις ειδικές καρέκλες που έχουν σε μαιευτήρια στο εξωτερικό μου είναι χαμηλές με όρθια πλάτη... και πολλά άλλα, αλλά θα σταματήσω τώρα γιατί σας έπρηξα.

Να μη σταματήσεις, δεν μας έπρηξες, να τα πεις όλα...

Όσο πιο πολλά ξέρουμε τόσο ποιο υποψιασμένοι είμαστε και καταλαβαίνουμε από την αρχή αν μας εμπαίζουν όταν λένε ότι είναι φιλικοί στο θηλασμό!

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου! Ήταν πολύ διαφωτιστική! :)

Μαρία Κ.
17-10-08, 23:49
Ασπασία συμφωνώ και εγώ με την Εμμανουέλα. Εγώ γέννησα τον Ιανουάριο στο ξενοδοχείο-ΙΑΣΩ. Μίλησε με τον γιατρό και τη μαία σου - αν έχεις δική σου - να ζητήσουν αποκλειστικό θηλασμό αμέσως μόλις γεννήσεις. Αυτό είναι το πρώτο βήμα από τον μακρύ δρόμο όμως. Το σημαντικότερο είναι να κρατάς το μωρό όσο θέλεις. Βρες διάφορα κόλπα όπως σου είπε η Εμμανουέλα. Εγώ την πρώτη νύχτα ήμουν μόνη σε δίκλινο (μέχρι να βρουν εξάκλινο) και την περάσαμε μαζί με το μωρό. Το καημένο έκλαιγε γιατί είχε βλέννες και δεν μπορούσε να ανασάνει, ούτε να φάει και δεν ήξερα τι να γίνω, γιατί δε δούλευε και το σύστημα της ενδοεπικοινωνίας. Επίσης μόλις γέννησα συνεννοήθηκε η μαία μου και με πήγαν σε χωριστό δωμάτιο - όχι στην αίθουσα ανάνηψης - και εκεί βάλαμε το μωρό στο στήθος. Άλλο ένα βράδυ την είχα ολόκληρο μαζί μου, αλλά από ότι καταλαβαίνω τώρα, το ξένο σίγουρα δεν το γλίτωσε. Βεβαια, σε σχέση με άλλες κοπέλες τα πήγα πολύ καλύτερα, γιατί άκουγα την δική μου μαία και μόνο - μην ακούς λέξη από αυτά που λένε αυτές λένε τα τελείως αντίθετα. Δεν μάτωσα, δεν πληγώθηκα, δε δυσκολεύτηκα και μετά στο σπίτι συνεχίσαμε μέχρι τους 7 μήνες αποκλειστικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οπότε καλή δύναμη και αντοχή. Α! Βάλε και το σύζυγο στο παιχνίδι. Μπορεί να κάνει καλή δουλειά με τη φάση εκεί μέσα..

Χλοη
18-10-08, 11:16
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί κάποια νοσοκομεία πρέπει να πιστοποιηθούν ως φιλικά προς το θηλασμό. Δεν υποτίθεται οτι όλα τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρύνουν το θηλασμό?

amaretto
18-10-08, 13:39
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί κάποια νοσοκομεία πρέπει να πιστοποιηθούν ως φιλικά προς το θηλασμό. Δεν υποτίθεται οτι όλα τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρύνουν το θηλασμό?

Είναι μάλλον η ίδια "λογική" που αναγκάζει να πιστοποιούνται τα βιολογικά προϊόντα. Η ίδια "λογική" που αναγκάζει τη μαμά να διαβάζει πραγματείες περί θηλασμού, για να αποδείξει τα αυτονόητα.

aglaia
18-10-08, 14:04
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί κάποια νοσοκομεία πρέπει να πιστοποιηθούν ως φιλικά προς το θηλασμό. Δεν υποτίθεται οτι όλα τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρύνουν το θηλασμό?

Η ενθάρρυνση είναι μια θεωρητική κατάσταση που υποτίθεται ότι συμβαίνει παντού.

Φιλικο στο βρέφος σημαίνει ότι τηρούνται τα 10 παρακάτω βήματα τα οποία σχολιάζω:

Η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχουν ορίσει δέκα προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ένα Νοσοκομείο
«Φιλικό προς τα Βρέφη»:


1.Ύπαρξη γραπτής πολιτικής για το θηλασμό και τακτική ενημέρωση του προσωπικού υγείας (αν δεν υπάρχει γραπτή πολιτική και τακτική ενημερωση ο καθένα λέει ότι θέλει)
2. Εκπαίδευση όλου του προσωπικού υγείας στις απαραίτητες δεξιότητες για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. (υπάρχει σεμινάριο 40 ωρών που πρέπει όλα τα μέλη του προσωπικού κάθε βαθμίδας να το έχουν παρακολουθήσει)
3. Πληροφόρηση όλων των εγκύων για τα οφέλη και το χειρισμό του θηλασμού. (συνήθως επικρατεί απαξίωση και παραπληροφόρηση)
4.Παροχή βοήθειας προς τις μητέρες για να ξεκινήσουν το θηλασμό μισή ώρα μετά τη γέννηση (στην Ελλάδα η τακτική είναι να αρπαζουν το μωρό να του χώνου καθετηρες, να το βασανίζουν ως καλωσόρισμα στη ζωή και μετά όταν τους βολεύει να το πανε στη μητέρα)
5.Επίδειξη στις μητέρες για το πώς να θηλάζουν και πώς να διατηρηθεί η διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα ακόμη κι αν θα έπρεπε να αποχωρισθούν τη μητέρα τους (για να τα κάνουν αυτά θα πρέπει να τα γνωρίζουν, με μια πρόχειρη εκτίμηση δεν τα γνωρίζει ούτε το 5% του προσωπικού, δεν έχουν ιδέα ούτε για το κρατάμε ένα παιδί για να θηλάσει, ούτε ποιο θήλαστρο είναι κατάλληλο, ούτε πώς να χρησιμοποιηθεί το θήλαστρο)
6.Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους. (χωρίς κανέναν ιατρικό λόγο χορηγείται σχεδόν πάντα ξένο γάλα -χαμομήλι -ζαχαρόνερο...)
7.Διευκόλυνση της πρακτικής "rooming in", δηλαδή να επιτρέπεται να παραμένει η μητέρα μαζί με το μωρό της 24 ώρες την ημέρα. (το εφαρμόζουν ελάχιστα μαιευτήρια, στα περισσότερα ιδιωτικά ακομη και στο μονόκλινο πρέπει να κάνεις μάχη για να έχεις το δικό σου μωρό δίπλα σου...)
8.Ενθάρρυνση του θηλασμού όταν το μωρό το αποζητά. (το 98% των μητέρων παίρνει οδηγίες για μέχρι το πολυ 8 θηλασμούς το 24ωρο και μόνο 2-5-7-10-15 λεπτά στο στήθος, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει
9.Όχι πιπίλες ή άλλα αντικείμενα για το στόμα όταν το μωρό θηλάζει. (δίνουν μπιμπερό ακόμη και στα μωρά που οι μητέρες τους έχουν δηλώσει αποκλειστικό θηλασμο, οι παιδίατροι λένε ότι το μωρό δεν κάνει να πιπιλίζεις το στήθος και πρέπει να πάρει πιπίλα)
10.Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα απευθύνονται οι μητέρες όταν φεύγουν από το νοσοκομείο ή την κλινική.(από τη δεκαετία του 1970 υπάρχει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Θηλασμού, παράρτημα του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού και όλοι κάτι κάπου έχουν ακούσει αλλά ποτέ κανείες δεν έδωσε σε κλινική αυτή την πληροφορία στη μητέρα...)

Δεν είναι δυνατό να υποστηρίζεις τη δημοκρατία και να θεσπίζεις νόμους και να εφαρμόζεις πρακτικές ενάντια στη δημοκρατία.

Όλοι λοιπό στα νοσοκομεία και τις κλινικές διατείνονται ότι είναι υπέρ του θηλασμού αλλά εφαρμόζουν όλες τις πρακτικές που τον υπονομεύουν. Η άγνοια θα ήταν ένα καλό ελαφρυντικό αλλά δυστυχώς όλο αυτό δεν γίνεται από άγνοια. Είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίων του θηλασμού. Μερικά είναι τόσο οφθαλμοφανή κατά του θηλασμού που δεν χρειάζεται να εισαι ειδικός για να τα δεις... αρκεί η κοινή λογική... :?

aglaia
18-10-08, 14:06
Δεν υποτίθεται οτι όλα τα νοσοκομεία πρέπει να ενθαρύνουν το θηλασμό?

Εξαιτίας των πρακτικών που εφαρμόζονται όλα τα μαιευτήρια θεωρούνται εχθρικά στα βρέφη και στο θηλασμό! Για να θεωρηθούν φιλικά πρέπει να το αποδείξουν εμπράκτως...

Το μαιευτήριο Έλενα προσπαθεί εδώ και πάνω από δεκαετία να πάρει την πιστοποίηση, κάνουν όμως τόσο απαράδεκτα πράγματα που ακόμη δεν την έχουν πάρει! Δεν τη δικαιούνται, δεν την παίρνουν! Τόσο απλά! :wink:

Χλοη
18-10-08, 21:39
Αγλαία, για το κέντρο φυσικού τοκετού στο ίλιο τι γνώμη έχεις? Τελευταία σκέφτομαι ότι θέλω να ξαναμείνω έγκυος. Και η ιδέα οτι θα αντιμετωπίσω τέτοια μεταχείρηση στο νοσοκομείο με τρομάζει πολύ. Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού μου, είναι να τσακώνομαι με μαίες και γιατρούς. :roll:

galat
20-10-08, 11:18
κι εγώ αναρωτιέμαι απο τώρα για το Ελενα ή το αττικόν...πραγματικά δεν θέλω να αφήσω τον γιατρό μου καταπληκτικός ανθρωπος....αλλά ούτε θέλω να μείνω πίσω και να διορθώνω καταστάσεις στο σπίτι...

Που λέτε να είναι καλύτερα ? Νόμιζα ότι αρκεί που έχεις το μωρό συνέχεια στο δωμάτιο....μάλλον αττικόν?

yogini
20-10-08, 15:36
κι εγώ αναρωτιέμαι απο τώρα για το Ελενα ή το αττικόν...πραγματικά δεν θέλω να αφήσω τον γιατρό μου καταπληκτικός ανθρωπος....αλλά ούτε θέλω να μείνω πίσω και να διορθώνω καταστάσεις στο σπίτι...

Που λέτε να είναι καλύτερα ? Νόμιζα ότι αρκεί που έχεις το μωρό συνέχεια στο δωμάτιο....μάλλον αττικόν?

Στο Σύνδεσμο Θηλασμού μου είχαν πει οτι το ΑΤΤΙΚΟ ειναι καλύτερο όσον αφορά τον θηλασμό...πάντως κι εγω απο το ΕΛΕΝΑ οτι εχω καταλαβει ειναι οτι γίνεται λιγο χαμός οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να ειχα πάει εξ' αρχής κι εγω στο ΑΤΤΙΚΟ....next time :)

Μας είπε η μαια εκει να μην ακούσουμε κανέναν οτι κι αν μας πει για το γαλα οτι δεν φτάνει κτλ αλλα να ξέρουμε οτι δυστυχώς ίσως συμβεί κατι τέτοιο! Ειναι εξωφρενικό πραγματικά ρε γμτ! Πάντως το μωρό ειναι μαζί σου και στα δυο απ' οτι λένε!

galat
20-10-08, 15:39
μμμ μάλλον λοιπόν κι εγώ στο δεύτερο μωράκι πρώτα ο Θεός με βλέπω για αττικο...

ellanor
25-10-08, 23:36
Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα πριν 15 χρόνια στο "Μητέρα" και το δεύτερο πριν τέσσερις μήνες στο "Αλεξάνδρα". Μπορώ να σας πω τη γνώμη μου και για τα δύο.

Στο Μητέρα, όπως ακούω γίνεται και τώρα στο Ιασώ, τα μωρά τα βλέπαμε μόνο όταν τα έφερναν κάθε 3 ή 4 ώρες, δεν θυμάμαι ακριβώς, την υπόλοιπη ώρα δεν είχα ιδέα τι τα έκαναν, προφανώς τα τάιζαν όταν πεινούσαν. Αυτό ήταν ξεκούραστο μεν για μένα, κακό όμως για τα παιδιά. Ήμουν τυχερή και ο γιός μου από την αρχή θήλαζε σωστά και με όρεξη, αν όμως δεν ήταν έτσι; Να μην αναφέρω το μίνι εγκεφαλικό που έπαθα την εκτη μέρα που ήρθε η λυπητερή.

Ήταν επιλογή μου να μην πληρώσω ξενοδοχείο 5 αστέρων για... το τίποτα που προσφέρει το ιδιωτικό μαιευτήριο, δεύτερη φορά. Την κόρη μου τη γέννησα στο Αλεξάνδρα, και είμαι πολύ περισσότερο ευχαριστημένη. Ανάνηψα γρηγορότερα από την καισαρική, το μωρό ήταν δίπλα μου συνεχώς !!!! Δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα, να μπορώ να τη φροντίσω από την πρώτη στιγμή!!!

Παρόλο που έμεινα στο δωμάτιο ανάνηψης περισσότερες ώρες από ότι χρειαζόταν, δεν έβρισκαν δωμάτιο να με βάλουν, μόλις πήγα στο δωμάτιο αμέσως μου έφεραν το μωρό.

Ευτυχώς! η μικρή μου είχε δυσκολία να πιάσει τη θηλή, παιδευτήκαμε πολύ για να συνηθίσει να θηλάζει. Αν δεν ήταν μαζί μου μέρα νύχτα, δεν υπήρχε περίπτωση να θηλάσει... Βέβαια, παραδέχομαι από ανασφάλεια δική μου της τα έδωσα τα μπουκαλάκια με το γάλα που μας φέρνανε, αλλά πάντως το θηλασμό δεν τον σταματήσαμε. Την τρίτη μερα, αφού είμαστε και οι δύο καλά, πήγαμε σπίτι μας, και συνεχίσαμε.

felinidoc
26-10-08, 00:30
Που λέτε να είναι καλύτερα ? Νόμιζα ότι αρκεί που έχεις το μωρό συνέχεια στο δωμάτιο....μάλλον αττικόν?

Galat, ναι Αττικό.... :lol:

nat-left
06-11-08, 12:13
Επίσης στην σελίδα του ΙΑΣΩ αναφέρει πως είναι στην διαδικασία να πάρει πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο

Λυπάμαι πολύ αλλά αυτό είναι μέγα ψέμα!

Δεν πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον

Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ενα νοσοκομείο φιλικό στο βρέφος είναι πολλές, πρέπει να τηρούνται τα 8 από τα 10 βασικά βήματα για τον επιτυχή θηλασμό. Στο Ιασώ δεν τηρούν κανένα.

Το νοσοκομείο Έλενα προσπαθεί εδώ και χρόνια να πάρει την πιστοποίηση και δεν τα έχει καταφέρει.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία μόνο το Νοσοκομείο Αττικόν και το Νοσοκομείο Λήμνου.

Εσύ Αγλαϊα σαφέστατα γνωρίζεις περισσότερα από εμάς, αλλά στο ΙΑΣΩ αν υπογράψεις ένα έντυπο ανάληψης ευθύνης μπορείς να έχεις όλο το 24ωρο το μωρό στο δωμάτιο αν το θελήσεις. Αντίθετα από το Μητέρα.

iro
06-11-08, 12:34
αλλά στο ΙΑΣΩ αν υπογράψεις ένα έντυπο ανάληψης ευθύνης μπορείς να έχεις όλο το 24ωρο το μωρό στο δωμάτιο αν το θελήσεις. .

Πολύ σωστά nat-left. Αξιοποίησα αυτό το πλεονέκτημα με τη γέννηση του μωρού τον Μάιο και η εμπειρία δεσίματος και θηλασμού ήταν πραγματικά μαγική.

Μαρία Κ.
06-11-08, 12:56
Εμένα τον Ιανουάριο γιατί δεν μου είπε κανείς τίποτα;; :?

Μαρία Κ.
06-11-08, 12:58
Να κάνω και άλλη μια ερώτηση, να βγάλω όλη την κακία μου για το ΙΑΣΩ; Το έντυπο που υπογράφεις έχει ισχύ και για το σπίτι σου μετά; :twisted:

iro
06-11-08, 13:00
Το έντυπο που υπογράφεις έχει ισχύ και για το σπίτι σου μετά; :twisted:

Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα το ερώτημα: μπας και προσπαθεί καμιά γιαγιοπεθεροκουνιάδα να σου πάρει το παιδί από το δωμάτιο;

emanuela
06-11-08, 13:10
σύ Αγλαϊα σαφέστατα γνωρίζεις περισσότερα από εμάς, αλλά στο ΙΑΣΩ αν υπογράψεις ένα έντυπο ανάληψης ευθύνης μπορείς να έχεις όλο το 24ωρο το μωρό στο δωμάτιο αν το θελήσεις. Αντίθετα από το Μητέρα.

Αυτό δεν μου το πρότεινε κανείς. Αυτό ισχύει για όλα τα δωμάτια ή μόνο για τα μονόκλινα;

iro
06-11-08, 13:24
Σε αυτό το λινκ http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=11238&start=15 αναφέρεται από πρώην εργαζόμενη στο ΙΑΣΩ η επίσημη αλλαγή πολιτικής του ΙΑΣΩ που ξεκίνησε από το καλοκαίρι: rooming-in ισχύει πλέον για όλες τις κατηγορίες κλινών.

Ρίξτε μια ματιά.

Μαρία Κ.
06-11-08, 13:26
Το έντυπο που υπογράφεις έχει ισχύ και για το σπίτι σου μετά; :twisted:

Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα το ερώτημα: μπας και προσπαθεί καμιά γιαγιοπεθεροκουνιάδα να σου πάρει το παιδί από το δωμάτιο;

Όχι.. :lol:
Απλά δεν καταλαβαίνω τι σόι ανάληψη ευθύνης είναι αυτή; Δηλώνεις ότι μπορείς να φροντίσεις το μωρό σου καλύτερα από αυτούς; :shock:
Όταν φύγεις από το μαιευτήριο ποιος αναλαμβάνει την επιτήρηση αυτή;

iro
06-11-08, 13:34
Κατάλαβα τι λες..

Την ευθύνη του μωρού την έχει το νοσοκομείο, γι' αυτό άλλωστε και έχουν προνοήσει να υπάρχουν θάλαμοι νεογνών αποκλειστικής φροντίδας. Αν μια μαμά επιλέξει rooming-in, είναι λογικό οτι είναι υπεύθυνη και για την επαρκή φροντίδα του μωρού.

Π.χ: αν το ταίσει, το βάλει να κοιμηθεί χωρίς να το βοηθήσει να ρευτεί και μετά βγει έξω από το δωμάτιο για τον οποιοδήποτε λόγο, ποιός θα φταίει αν πάθε αναρρόφηση το μωράκι;

Προσωπικά Μαρία, μου φαίνεται λογικό τούτο το έντυπο.

Χλοη
06-11-08, 14:40
Εγώ νομίζω δεν είναι λογικό, και το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να τρομοκρτατήσει τη μητέρα. Το νοσοκομείο πρέπει να έχει ευθύνη για το μωρό, κι ας είναι κοντά στη μητέρα. Γιατί άλλωστε να κάθεται μητέρα και παιδί στο νοσοκομείο αν είναι να μην τους προσέχουν.

Εγώ που γέννησα στον Καναδά, είχα το μωρό μαζί μου απ'την πρώτη στιγμή. Ερχόταν γιατρός, την εξέταζε, κι ερχόντουσαν συνέχεια νοσοκόμες και σύμβουλοι θηλασμού. Με βοηθούσαν να θηλάσω, με ρωτούσαν κάθε πόσο έτρωγε, για πόση ώρα. Μου έλεγαν να μην περνάνε πάνω από 3 ώρες για να φάει, και με έβαζαν να μετράω πάνες με τσίσα και κακά.

Το παιδί πρέπει να μένει μαζί με τη μητέρα. Αλλά το νοσοκομείο πιστεύω έχει την ευθύνη να επιβλέπει, και να σιγουρεύεται οτι όλα πάνε καλά. Αλλιώς θα πηγαίναμε σπίτι μας απ'την πρώτη μέρα. (Μεταξύ μας, αυτό ίσως είναι και καλύτερο, με τα νοσοκομεία που έχουμε να κάνουμε).

Μαρία Κ.
06-11-08, 14:42
Χλόη μαζί σου με τα χίλια.. :)

ggeny
06-11-08, 15:31
Και εγω συμφωνω απολυτα! Αν ειναι να πληρωνουμε ενα καρο λεφτα για καθε μερα παραμονης στο νοσοκομειο κ να μας λενε οτι δεν εχουν κ καμια ευθυνη τοτε καλυτερα απο την πρωτη μερα να πηγαινουμε σπιτακια μας! Η θα γινετε μια δουλεια σωστη η να μην γινετε καθολου εγω λεω. Τα υπολοιπα ειναι καραγκιοζιλικια.

nat-left
06-11-08, 15:35
Απλά το έντυπο ανάληψης ευθύνης είναι χρήσιμο γιατί αν το μωρό κολλήσει κάποια ίωση ή κάποιο μικρόβιο ή οτιδήποτε από τους συγγενείς τους δικούς σου ή της διπλανής, να είναι κατοχυρωμένοι ώστε να μην κινηθείς νομικά εναντίον τους.
Αν πραγματικά υπήρχε σεβασμός από τους συγγενείς που κάθονται σαν μπάστακες και βλέπουν τη μητέρα να θηλάζει και δεν ξεκολλάνε από το δωμάτιο ποιος φταίει και λέει ο θείος Αγησίλαος ιστορίες από τότε που πήγε φαντάρος; το νοσοκομείο σαφέστατα γιατί δεν διώχνουν τον κόσμο εκείνη τη στιγμή και πρέπει εσύ να γίνεις η κακιά στους φίλους και συγγενείς που ήρθαν καθώς και στους υπόλοιπους που είναι στο θάλαμο, άρα μοιράζονται οι ευθύνες, ας είναι σωστό το μαιευτήριο 100% και μετά υπογράφω και συνθήκη ειρήνης!

Νικη78
06-11-08, 15:38
Απλά το έντυπο ανάληψης ευθύνης είναι χρήσιμο γιατί αν το μωρό κολλήσει κάποια ίωση ή κάποιο μικρόβιο ή οτιδήποτε από τους συγγενείς τους δικούς σου ή της διπλανής, να είναι κατοχυρωμένοι ώστε να μην κινηθείς νομικά εναντίον τους.
Αν πραγματικά υπήρχε σεβασμός από τους συγγενείς που κάθονται σαν μπάστακες και βλέπουν τη μητέρα να θηλάζει και δεν ξεκολλάνε από το δωμάτιο ποιος φταίει και λέει ο θείος Αγησίλαος ιστορίες από τότε που πήγε φαντάρος; το νοσοκομείο σαφέστατα γιατί δεν διώχνουν τον κόσμο εκείνη τη στιγμή και πρέπει εσύ να γίνεις η κακιά στους φίλους και συγγενείς που ήρθαν καθώς και στους υπόλοιπους που είναι στο θάλαμο, άρα μοιράζονται οι ευθύνες, ας είναι σωστό το μαιευτήριο 100% και μετά υπογράφω και συνθήκη ειρήνης!

Συμφωνω απολυτα. :!: :!:

ggeny
06-11-08, 15:41
και επαυξανω! Ουτε καν ωρες επισκεπτηριου δεν τηρουν ολη μερα μπατε σκυλοι αλεστε!

nat-left
06-11-08, 16:23
χαίρομαι που συμμερίζεστε την άποψή μου! :D

Μαρία Κ.
06-11-08, 17:22
Απλά το έντυπο ανάληψης ευθύνης είναι χρήσιμο γιατί αν το μωρό κολλήσει κάποια ίωση ή κάποιο μικρόβιο ή οτιδήποτε από τους συγγενείς τους δικούς σου ή της διπλανής, να είναι κατοχυρωμένοι ώστε να μην κινηθείς νομικά εναντίον τους.
Αν πραγματικά υπήρχε σεβασμός από τους συγγενείς που κάθονται σαν μπάστακες και βλέπουν τη μητέρα να θηλάζει και δεν ξεκολλάνε από το δωμάτιο ποιος φταίει και λέει ο θείος Αγησίλαος ιστορίες από τότε που πήγε φαντάρος; το νοσοκομείο σαφέστατα γιατί δεν διώχνουν τον κόσμο εκείνη τη στιγμή και πρέπει εσύ να γίνεις η κακιά στους φίλους και συγγενείς που ήρθαν καθώς και στους υπόλοιπους που είναι στο θάλαμο, άρα μοιράζονται οι ευθύνες, ας είναι σωστό το μαιευτήριο 100% και μετά υπογράφω και συνθήκη ειρήνης!

Εμένα προσωπικά ούτε να θηλάζω μπροστά στον κόσμο με ενόχλησε, γιατί τίποτα δε φαινόταν,το χαιρόμουν κιόλας για να μαθαίνουν, ούτε οι επισκέπτες.. Και σε μια κοπέλα που παρολίγο να τσακωθούμε δίπλα η οποία δεν είχε όλες τις μέρες ούτε έναν άνθρωπο από την ξινίλα της, έδινε μπουκάλι στο μωρό και δεν άνοιγε το παράθυρο να μπει καθαρός αέρας (αυτό νομίζω ειναι σημαντικότερο) ήμουν στο παραπέντε να της πω "θέλεις να ανταλλάξουμε τηλέφωνα να δούμε ποιανής το παιδί θα αρρωστήσει πρώτο?" Ίσα- ίσα που με τον κόσμο έπαιρνα τόση χαρά, μου περνούσε και η κατάθλιψη..
Όσο για το έντυπο νομίζω είναι άλλη μια αρπαχτή με ελληνική υπογραφή. Να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε. Δικαιώματα έχουμε εμείς (είναι και σε άλλο υπόμνημα) όχι το νοσοκομείο. Εξάλλου αν κολλήσω εγώ σε οποιοδήποτε νοσοκομείο νοσοκομειακό μικρόβιο και αρρωστήσω θα τολμήσω να ζητήσω ευθύνες?

emanuela
06-11-08, 17:23
Σε αυτό το λινκ http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=11238&start=15 αναφέρεται από πρώην εργαζόμενη στο ΙΑΣΩ η επίσημη αλλαγή πολιτικής του ΙΑΣΩ που ξεκίνησε από το καλοκαίρι: rooming-in ισχύει πλέον για όλες τις κατηγορίες κλινών.
Πολύ καλό νέο.

Απλά δεν καταλαβαίνω τι σόι ανάληψη ευθύνης είναι αυτή; Δηλώνεις ότι μπορείς να φροντίσεις το μωρό σου καλύτερα από αυτούς;
Όταν φύγεις από το μαιευτήριο ποιος αναλαμβάνει την επιτήρηση αυτή;
Συμφωνώ. Μπορεί να χρειάζεται για νομικούς λόγους αυτό το χαρτί (αν και ακόμα και απ'αυτή την άποψη μου φαίνεται υπερβολικό και υστερικό εκ μέρους τους) αλλά η λογική είναι περίεργη και δείχνει γενικά τι στραβή νοοτροπία επικρατεί στην κλινική. Υποτίθεται ότι η ευθύνη της κλινικής προς την μαμά είναι επίσης να την προετοιμάσει για το όταν θα γυρίσει σπίτι με το μωρό της. Να της δείξει πως κρατάμε το μωρό, πως το θηλάζουμε, το πλένουμε, αλλάζουμε την πάνα κτλ. Πράγματα που σε άλλα μαιευτήρια - στο εξωτερικό τουλάχιστον - είναι εντελώς στάνταρ. Και μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία όπου τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και οικονομικά είναι πολύ πιο σοβαρά απότι στο Ιασω, που απ'ότι ξέρω είναι και το πιο ακριβό μαιευτήριο της Ελλάδας. Εγώ μία φορά που ήμουν όρθια στο δωμάτιο με το μωρό στην αγκαλιά ήρθε μια μαία και μου είπε να ξαναπάω στο κρεβάτι μου αν θέλω να κρατάω το μωρό μου γιατί αν πέσω και χτυπήσει το μωρό η ευθύνη θα είναι δική τους. Για μένα αυτή είναι πραγματική ανευθυνότητα. Τέλος πάντων μακάρι να αλλάζουν σιγά σιγά τα πράγματα, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι οτι και αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει αν θέλει το Ιασω να προσφέρει πραγματική υποστήριξή στις μαμάδες και τα μωρά.

Μαρία Κ.
06-11-08, 17:48
Δικαιώματα έχουμε εμείς (είναι και σε άλλο υπόμνημα) όχι το νοσοκομείο.

Συγγνώμη για αυτό πρέπει ν ατο διορθωσω. Εννοείται ότι έχει και το νοσοκομείο δικαιώματα. Απλά με συνεπήρε γιατί τα δικά μας είναι εντελώς γραμμένα μην πω που... :oops:

Χλοη
06-11-08, 18:31
Αυτό το χαρτί δε σημαίνει τίποτα. Δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αναγκάζουν τη μητέρα να το υπογράφει. Για μένα ο μόνος λόγος που γίνεται, είναι για να τρομάξουν τη μητέρα. "Θες το μωρό μαζί, εντάξει, αλλά ο,τι πάθει εσύ θα φταις!"
Κανόνικά πρέπει εμείς να τους βάζουμε να υπογράφουν. "Θέλετε το μωρό μακριά μου, εντάξει. Αλλά αν μου μειωθεί η παραγωγή, πιεί ξένο γάλα, κλάψει εστω και μιά φορά και δεν το φέρετε, έχει ψυχολογικά στο μέλλον που το πήρατε νεογέννητο απ'τη μαμά του, θ'αναλάβετε όλη την ευθύνη".

Να δεις αν θα το έπαιρναν τότε. Τι θα πει δηλαδή να υπογράψεις? Κι αν πάθει κάτι το παιδί μες στο δικό τους νοσοκομείο δε θα φταίνε? Μήπως αν η μητέρα κολλήσει κάτι απ'τους επισκέπτες της διπλανής, ή και τους δικούς της, δεν κινδυνεύει να κολλήσει το μωρό? Γιατέ δεν έχουν σε κάθε γωνιά βρύση και αντισηπτικά σαπούνια?
Είχα πάει να δω τον πεθερό μου, κι έφαγα τον κόσμο να βρω βρύση. Τελικά βρήκα σε μιά τρισάθλια τουαλέτα που βρωμούσε...

Το παιδί πρέπει να μένει κοντά στη μητέρα. Έτσι είναι το σωστό. Αυτές οι μέρες στο νοσοκομείο, είναι για να σιγουρευτούμε οτι μητέρα και παιδί είναι εντελώς καλά, και να μάθει η μητέρα να φροντίσει το μωρό της. Αλλά μόνο αυτό δε γίνεται νομίζω!
:roll:

aglaia
06-11-08, 18:32
Όσο για το έντυπο νομίζω είναι άλλη μια αρπαχτή με ελληνική υπογραφή. Να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε. Δικαιώματα έχουμε εμείς (είναι και σε άλλο υπόμνημα) όχι το νοσοκομείο. Εξάλλου αν κολλήσω εγώ σε οποιοδήποτε νοσοκομείο νοσοκομειακό μικρόβιο και αρρωστήσω θα τολμήσω να ζητήσω ευθύνες?

Το νοσοκομείο πρέπει να υπογράφει χαρτί που παίρνει τα μωρά στο θάλαμο νεογνών και κολλάνε τα μισά την ίδια ασθένεια....

Έχει φανεί σε πάρα πολλές μελέτες ότι όταν τα μωρά παραμένουν στο θάλαμο νεογνών αυξάνει και η πιθανότητα να νοσήσουν και να πεθάνουν. Έχουν σημειωθεί ομαδικοί θάνατοι νεογνών που παρέμεναν σε θαλάμουν είτε γιατί αρρώστησαν όλα μαζί, είτα γιατί τα τάισαν με αλατόνερο αντί ζαχαρόνερο...

Μαρία Κ.
06-11-08, 18:44
Κανόνικά πρέπει εμείς να τους βάζουμε να υπογράφουν. "Θέλετε το μωρό μακριά μου, εντάξει. Αλλά αν μου μειωθεί η παραγωγή, πιεί ξένο γάλα, κλάψει εστω και μιά φορά και δεν το φέρετε, έχει ψυχολογικά στο μέλλον που το πήρατε νεογέννητο απ'τη μαμά του, θ'αναλάβετε όλη την ευθύνη".


Θεά!!! :D

Χλοη
06-11-08, 18:59
Κανόνικά πρέπει εμείς να τους βάζουμε να υπογράφουν. "Θέλετε το μωρό μακριά μου, εντάξει. Αλλά αν μου μειωθεί η παραγωγή, πιεί ξένο γάλα, κλάψει εστω και μιά φορά και δεν το φέρετε, έχει ψυχολογικά στο μέλλον που το πήρατε νεογέννητο απ'τη μαμά του, θ'αναλάβετε όλη την ευθύνη".


Θεά!!! :D :lol: :oops: :lol:

kit_katerina
21-11-08, 11:24
Γεια σας! Εγω γεννησα στο Τζανειο, στον Πειραια. Η πτερυγα του μαιευτηριου ειναι σε ξεχωριστο κτιριο απο το υπολοιπο νοσοκομειο και καινουργια, ουτε 10 χρονων. Συμφωνα με την τακτικη του νοσοκομειου, το παιδι το ειχα συνεχεια μαζι μου στο δωματιο, το οποιο, τυχαια, ηταν 2κλινο. Τωρα σχετικα με το θηλασμο, οχι πολλα πραγματα. Θηλασα μολις βγηκα απο το χειρουργειο αλλα οι οδηγιες των μαιων ηταν 10' στο καθε στηθος και μετα να του δινω συμπληρωμα, τζιφος δηλαδη! Μετα ηρθε μια αλλη μαια και μου ειπε να τον θηλαζω μονο απο το ενα στηθος καθε φορα για 30'(για να πινει το παχυ γαλα) και μετα να του δινω συμπληρωμα, ξανατζιφος δηλαδη!
Δυστυχως η ιστορια εχει δειξει οτι εδω στην Ελλαδα στο βωμο του χρηματος θυσιαζονται τα παντα, μεχρι και η υγεια των παιδιων μας... Γι΄αυτο ειναι πολυ σημαντικο οσοι γνωριζουν το σωστο να το προωθουν με καθε τροπο! Ετσι λοιπον βρηκα κι εγω αυτο το forum, εμαθα καποια πραγματα και "καταφερα" τον πολυποθητο αποκλειστικο θηλασμο.

galat
21-11-08, 12:03
Μπράβο σας και καλή συνέχεια!!! :wink:

giannak
23-11-08, 18:38
Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ στεναχωρήθηκα διαβάζοντας τα παραπάνω. Αισθάνομαι σαν να ζώ σε μια τριτοκοσμική χώρα, που προφανώς δεν υπερασπίζει την μητρότητα, δεν σέβεται τα δικαιώματα του αγέννητου και γεννημένου μωρού, και δεν θέλει με κανένα τρόπο να μεγαλώσει υγιή παιδιά.
Πέρασα και εγώ απο το ξενοδοχείο-ΙΑΣΩ πρίν τέσσερα χρόνια και ακόμα η σκέψη και μόνο που γέννησα εκεί το αγοράκι μου, μου προκαλεί θυμό. Ένα θα πώ, δεν τους καίγετε καρφί για τίποτα παρά μόνο για το τι περνάει από το λογιστήριο, και ο θηλασμός και η ψυχολογία μαμάς και βρέφους δεν περνάει από εκεί, αν προσπαθούν σε κάτι είναι να πουλήσουν χαμόγελο και δήθεν εξυπηρέτηση στην α' και β' θέση.
Εννοείται ότι του έδωσαν ξένο γάλα χωρίς να με ρωτήσουν, με το που γέννησα μου είπαν να μην ταλαιπωρηθώ γιατί δεν μπορώ να θηλάσω και τα υπόλοιπα γνωστά. Το αστείο είναι ότι τόσο καιρό με νόμιζα παράξενη που τα πέρασα εγώ αυτά.
Στη δεύτερη εγκυμοσύνη πήγα στο Αρεταίειο.
Καμία σχέση. Δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς δώρο μπουρνούζι αλλά σέβονταν τη μητέρα και το μωρό. Όσο για τον θηλασμό, την δεύτερη φορά που πήγα να την ταίσω νομίζωντας ότι δεν έχω γάλα πήρα ένα μπουκαλάκι ξένο να της δώσω, το τι άκουσα από την προισταμένη δεν λέγεται. Μέχρι που με έπαιρναν τηλέφωνο (γιατί και εκεί δυστυχώς δεν τα είχαν τα μωρά μαζί, τουλάχιστον πρίν δύο χρόνια που γέννησα) να πάω όποτε έκλαιγε. Και την θήλασα και το χάρηκα (μέχρι που με σταμάτησε ο παιδίατρος, αλλά αυτά τα έχω γράψει αλλού).
Τώρα αν κάνω τρίτο τίποτα και κανείς δεν με σταματά.
Αναρωτιέμαι πάντως, στο βωμό του χρήματος πολύ εύκολα θυσιάζουν ξένα παιδάκια άραγε με τα δικά τους τι κάνουν?
Μακάρι όλες οι μανούλες να φώναζαν και να ήταν "υστερικές" και υπερβολικά ενοχλητικές έτσι ώστε να έπειθαν ότι και τις πρώτες τέσσερις μέρες της ζωής των μωρών τους θέλουν να έχουν τον έλεγχο αυτές.

aglaia
23-11-08, 19:58
Αισθάνομαι σαν να ζώ σε μια τριτοκοσμική χώρα, που προφανώς δεν υπερασπίζει την μητρότητα, δεν σέβεται τα δικαιώματα του αγέννητου και γεννημένου μωρού, και δεν θέλει με κανένα τρόπο να μεγαλώσει υγιή παιδιά.
Στις τριτοκοσμικές χώρες υπερασπίζονται καλύτερα την μητρότητα, παρεμβαίνουν ελάχιστα γιατί αλλιώς τα μωρά δεν επιβιώνουν. Βέβαια κι εκεί η Νεστλέ (ειδικά αυτή, όχι γενικά οι εταιρείες με τα γάλατα) μοιράζει γάλα σε σκόνη και το διαφημίζει, οι μητέρες δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, δίνουν στα παιδιά τους γάλα σκόνη θεωρώντας ότι είναι καλύτερο και χιλιάδες μωρά πεθαίνουν.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9_boycott

Αναρωτιέμαι πάντως, στο βωμό του χρήματος πολύ εύκολα θυσιάζουν ξένα παιδάκια άραγε με τα δικά τους τι κάνουν?
Ότι και με όλα. Πείθουν τον εαυτό τους ότι τα ξένα γάλατα είναι πολύ καλά. Η μαία (που την πλήρωνα για την προετοιμασία για τον τοκετό) είχε πει: και αν δεν έχεις γάλα μη στεναχωριέσαι, τώρα τα ξένα γάλατα είναι πολύ καλά...

και όταν με συνάντησε στον 6ο μήνα και κατάλαβε ότι θήλαζα μου είπε: "άντε καιρός να το κόβεις σιγά σιγά" :shock:

όταν τη ρώτησα μέχρι πότε δίνουν υποκατάστατα μητρικού γάλακτος ήξερε ότι τα δίνουν τουλάχιστον μέχρι το χρόνο...

τότε γιατί να το κόψω;;;;

Μακάρι όλες οι μανούλες να φώναζαν και να ήταν "υστερικές" και υπερβολικά ενοχλητικές έτσι ώστε να έπειθαν ότι και τις πρώτες τέσσερις μέρες της ζωής των μωρών τους θέλουν να έχουν τον έλεγχο αυτές.

Δεν χρειάζεται να πείσουν κανέναν! Είναι δικαίωμά τους και δικαίωμα του παιδιού τους και πρέπει να το διεκδικήσουν!

ds
25-11-08, 01:14
οπως βλεπετε και απο το ticker ειμαι εγκυος οποτε δεν εχω ακομα την εμπειρια του θηλασμου ομως το θεμα εινια πολυ ενδιαφερον και με εχει αγχωσει κιολας λιγο.
θελω να θηλασω αποκλειστικα τη ζουζουνα μου και να ξεπερασουμε τα τυχον προβληματα που μπορει να προκειψουν, για αυτο και μορφωνομαι απο τωρα ωστε να ειμαι προετοιμασμενη..... :lol:
ηθελα τη γνωμη σας και τη συμβουλη σας για το νοσοκομειο. ως τωρα ηξερα πως τα νοσολομεια εχουν μια εφεση στο να δινουν ξενο γαλα ομως νομιζα πως αν πεις απο την αρχη πως θελεις να θηλασεις αποκλειστικα τοτε το σεβονται και σου φερνουν το μωρακι σου να θηλασεις οτι ωρα και αν χρειαζεται. τωρα ομως διαβαζω πως αυτο δε συμβαινει και πως ακομα και αν το εχεις πει αυτοι κανουν του κεφαλιου τους σε πολλες περιπτωσεις και μαλιστα εσυ μπορει να μην το μαθεις και ποτε........ :cry: τι πρεπει να κανω για να ειμαι σιγουρη πως δεν θα της δωσουν ξενο γαλα??? θελω να προσπαθησουμε απο την αρχη για αποκλειστικο θηλασμο και να μην ειναι ακομα πιο δυσκολο μετα αφου θα της εχει δωθει ξενο. εξαλλου το πρωτογαλα ειναι πολυ σημαντικο αφου αν και χαμηλο σε λιπαρα ειναι πολυ πλουσιο σε αντισωματα.
δυστυχως θα γεννησω στο μητερα και σε οικονομικο δωματιο που απο οτι ακουω ειναι απο τα χειροτερα οσον αφορα το θηλασμο..... :cry: εχω την αισθηση πως θα μπω να γεννησω και πριν ακομα φερω στον κοσμο το μαωρακι μου θα φωναζω να μην του δωσουν ξενο γαλα :lol: επισης θελω να μου την δωσουν να θηλασω αμεσως μετα τον τοκετο (την πρωτη μιση ωρα) γιατι ξερω πως ειναι σημαντικο και οχι μετα απο 3-4 ωρες....

δεν ξερω αν ακουγομαι υπερβολικη και συγχωρεστε με για αυτο , αλλα πραγματικα με αγχωσε το θεμα σας και οι εμπειριες σας...

ΦΕΝΙΑ
25-11-08, 13:18
Γέννησα στο Μητέρ@ και σε τετράκλινο δωμάτιο. Το μωράκι μου το φέρανε περίπου 4 ώρες μετά την γέννα και είχα πει αποκλειστικό θηλασμό. Μου το φέρνανε κάθε 3 ώρες ακόμα και το βράδυ και επιπλέον όποτε έκλαιγε... Δεν είχα κανένα παράπονο από τις μαίες εκεί και τις νοσηλεύτριες, όλες με βοήθησαν πολύ με τον θηλασμό. Ξένο του έδωσαν όταν ανέβασε υψηλό ίκτερο και έπρεπε να μείνει στην λάμπα μία μέρα επιπλέον, οπότε έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα γιατί είχα ακούσει και επέμενε και ο γυναικολόγος μου πως με το μητρικό γάλα αργεί περισσότερο να κατέβει ο ίκτερος. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πάντως στο θάλαμο μία κοπέλα που επέμενε στο μητρικό έμεινε το μωράκι 3 μέρες παραπάνω, ενώ εγώ και μία άλλη την επόμενη έπεσε και φύγαμε. Στο σπίτι κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό χωρίς κανένα πρόβλημα...

Νικη78
25-11-08, 13:29
Στο νοσοκομειο που γεννησα εγω δεν υπηρχε ξενο γαλα ουτε ιχνος επισης ουτε κιντερτε.

Νικη78
25-11-08, 13:36
Οποια ηθεκε πηγαινε να αγορασει... Λογικοτατο το βρισκω.. Βεβαια η μαια μου ειπε οτι εχουν απλα δεν τα βγαζουν εξω για να προτρεπουν τις γυναικες να θηλαζουν.

Λαμπρινή
25-11-08, 22:14
Ξένο του έδωσαν όταν ανέβασε υψηλό ίκτερο και έπρεπε να μείνει στην λάμπα μία μέρα επιπλέον, οπότε έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα γιατί είχα ακούσει και επέμενε και ο γυναικολόγος μου πως με το μητρικό γάλα αργεί περισσότερο να κατέβει ο ίκτερος. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Δεν ειναι αληθεια !!! Το μωρό πρεπει να πινει πολλά υγρά για να πεσει ο ικτερος και το μητρικό γαλα ειναι οτι χρειαζεται το μωρό !!!

zymaraki
25-11-08, 22:31
κοριτσια εγω γεννησα στο "λητω". η γυναικολογος μου με το που εμεινα εγκυος το πρωτο πραγμα που μου ειπε ηταν "δεν ξερω τι θα κανεις, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα θηλασεις". δεν ειχα βεβαια καμια αντιρρηση αφου κι εγω το ηθελα πολυ. η γυναικολογος μου εχει δικια της μαια η οποια με βοηθησε παρα πολυ.
στο μαιευτηριο αν εξαιρεσω οτι το μωρο μου το φερανε 3 ωρες μετα αφου γεννησα,υποστηριζουν το θηλασμο και βοηθανε πολυ τις μαμαδες που θελουν να θηλασουν. περναει απο το καθε δωματιο μαια που σου μιλαει για το θηλασμο,σου λυνει αποριες,σε βοηθαει και σε εμψυχωνει γενικοτερα(μεχρι το τηλεφωνο της μου εδωσε για οτιδηποτε χρειαστω οταν παω σπιτι).
βεβαια η τακτικη του μαιευτηριου κι εκει ειναι το 3-4ωρο για να σου φερουν το μωρο σου.το βραδυ τα παιρνανε κατα τη 1:00 η ωρα και το πρωι τα φερνανε κατα τις 5:00.
επισης ειναι πολυ αυστηροι με το θεμα του επισκεπτηριου. δεν αφηνουν τα μωρα τις ωρες εκεινες να ειναι στα δωματια(τουλαχιστον στο τρικληνο που ημουν εγω). σαν νεα μαμα ημουν πολυ ψαρωμενη και υπηρχαν φορες που ζητουσα να μεινει ο μικρουλης μου κι αλλο κοντα μου γιατι το ηθελα,το ειχα αναγκη και μου τον περνανε λεγοντας μου οτι πρεπει να τα πανε ολα τα μωρα στο θαλαμο.
εγω ειχα ζητησει αποκλειστικα να τον θηλαζω,αλλα μονο μια φορα μου τον φερανε εκτος προγραμματος,επειδη εκλαιγε.
κατα τ'αλλα στις τιμες του ηταν πιο φθηνο απο αλλα ιδιωτικα, τον περασμενο δεκεμβρη που γεννησα.

aglaia
25-11-08, 23:13
επισης θελω να μου την δωσουν να θηλασω αμεσως μετα τον τοκετο (την πρωτη μιση ωρα) γιατι ξερω πως ειναι σημαντικο και οχι μετα απο 3-4 ωρες....αυτό μπορείς να το συννενοηθείς με το γιατρό σου και τη μαία που θα βρίσκεται εκεί την ώρα του τοκετού. Αν το γιατρός της το πει, η μαία θα το κάνει.

(υπερβολική δεν είσαι, σκέφτηκες να πάρεις δικηγόρο μαζί σου; :wink: )

Χλοη
26-11-08, 09:03
. Ξένο του έδωσαν όταν ανέβασε υψηλό ίκτερο και έπρεπε να μείνει στην λάμπα μία μέρα επιπλέον, οπότε έβγαζα με το θήλαστρο και το πέταγα γιατί είχα ακούσει και επέμενε και ο γυναικολόγος μου πως με το μητρικό γάλα αργεί περισσότερο να κατέβει ο ίκτερος. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πάντως στο θάλαμο μία κοπέλα που επέμενε στο μητρικό έμεινε το μωράκι 3 μέρες παραπάνω, ενώ εγώ και μία άλλη την επόμενη έπεσε και φύγαμε...

Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ο ίκτερος για να πέσει θέλει συχνούς θηλασμούς. Με τους συχνούς θηλασμούς πέφτει πιό γρήγορα απ'το ξένο γάλα. Αν στις κοπέλες δεν έφερναν το μωρό αρκετές φορές, λογικό είναι να μην έπεφτε ο ίκτερος.
Κάθε 3 ώρες δεν είναι αρκετό για τα περισσότερα μωρά.

ds
27-11-08, 02:10
επισης θελω να μου την δωσουν να θηλασω αμεσως μετα τον τοκετο (την πρωτη μιση ωρα) γιατι ξερω πως ειναι σημαντικο και οχι μετα απο 3-4 ωρες....αυτό μπορείς να το συννενοηθείς με το γιατρό σου και τη μαία που θα βρίσκεται εκεί την ώρα του τοκετού. Αν το γιατρός της το πει, η μαία θα το κάνει.

(υπερβολική δεν είσαι, σκέφτηκες να πάρεις δικηγόρο μαζί σου; :wink: )


:lol: :lol: :lol: σκεφτομαι να βρω κανενα και να τον εχω οικοτροφο στο σπιτι μολις μπω στο μηνα μου ωστε να ειμαι σιγουρη πως θα ειναι εκει οταν θα γενναω για να υπερασπιστει τα δικαιωματα μου...... :lol: :lol: :lol:

aglaia
27-11-08, 13:09
:lol: :lol: :lol: σκεφτομαι να βρω κανενα και να τον εχω οικοτροφο στο σπιτι μολις μπω στο μηνα μου ωστε να ειμαι σιγουρη πως θα ειναι εκει οταν θα γενναω για να υπερασπιστει τα δικαιωματα μου...... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
:wink:

bessy
28-11-08, 10:53
Εγω που γεννησα με καισαρικη,το μωρακι μου το ειχα διπλα μου.Τις πρωτες ωρες του δωσανε ξενο γιατι δεν μπορουσα να σηκωθω.Μολις σηκωθηκα ομως(μετα απο 13 ωρες) ξεκινησαμε τον θηλασμο. Επειδη την ειχα διπλα μου την εβαζα συνεχεια στο στηθος χωρις να υποχρεωνομαι σε κανενα!!! Χαιρομαι που ητανε συνεχεια μαζι μου γιατι στις κλινικες δεν σου φερνουνε το παιδι συνεχεια και οταν σου το φερνουνε ειναι ηδη ταισμενο, με αποτελεσμα να μην πιανει στηθος!Το rooming in ειναι τελειο!

aglaia
28-11-08, 11:34
Εγω που γεννησα με καισαρικη,το μωρακι μου το ειχα διπλα μου.Τις πρωτες ωρες του δωσανε ξενο γιατι δεν μπορουσα να σηκωθω.
Μερικές μητέρες βολεύονται να θηλάσουν ξαπλωμένες χωρίς να κουνηθούν όταν κάποιος τοποθετεί το μωρό μπρούμυτα πάνω τους!

http://breastcrawl.org/images/breastcrawl-video.jpg

Στη φωτό το μωρό είναι μόλις νεογέννητο!

πηγή: http://breastcrawl.org/script.htm

galat
28-11-08, 11:38
Τώρα τελευταία...ετσι βολευεται η δικιά μου! :wink:

Δείτε το βίντεο, είναι μοναδικό, το είχαμε δει παλαιότερα στο φόρουμ και δεν θα το ξεχάσω...

marina28
28-11-08, 12:50
Εγώ γέννησα στο ΛΗΤΩ αρχές Ιουλίου σε τρίκλινο δωμάτιο.Μου το δώσανε να το θηλάσω 1-2 ώρες αφού γέννησα (αλήθεια ούτε καν θυμάμαι τι γινόταν αυτές τις ώρες!).Προσπαθούσε ο κακομοίρης αλλά ενώ πιπίλισε λίγο δε νομίζω ότι τα κατάφερε την πρώτη φορά. Στη συνέχεια μου τον φέρανε κατά τις 3-4 ώρες και μερικές επιπλέον φορές απο τις στάνταρ όταν γκρίνιαζε, ποτέ όμως όταν είχε επισκεπτήριο. Στο θέμα του επισκεπτηρίου ήταν πολύ αυστηροί και καλά κάνανε, δε θα ξεχάσω όμως ότι την τρίτη μέρα μου φέρανε το μωρό βραχνιασμένο προφανώς γιατί είχε αργήσει να φύγει ο κόσμος και αυτό είχε πεθάνει της πείνας. Έτσι δεν πιστεύω ότι του δίνανε συμπλήρωμα, εξάλλου η προισταμένη ερχόταν κάθε πρωί και μας βοηθούσε πολύ με το θηλασμο και την ημέρα που ήταν να φύγουμε ζητήσαμε να μας γράψουνε και κάποιο γάλα για καλό και για κακό και μας απάντησε ότι θα το έκαναν μόνο με την προυπόθεση να παρέμενε σφραγισμένο και μόνο για ασφάλεια και να το χρησιμοποιούσαμε΄μόνο σε περίπτωση ανάγκης! Το δικό μου δεν το έχω ανοίξει πάντως και θα το δώσω στην κουνιάδα μου που θα γεννήσει σε λίγο και ξέρει ότι δεν θα έχει γάλα ( :?: ) άρα θα το χρειαστεί. Να σημειώσω ότι στο ΛΗΤΩ κάνουν κάθε μεσημέρι μαθημα για το θηλασμό και για την περιποίηση βρέφους και αφού επέμεναν αρκετά οι μαίες πήγα την τρίτη μέρα και ναι....ήμουν η μονη σε ολο το μαιευτήριο οπότε το σεμινάριο έγινε κατ' ιδίαν!!!Όσες φορές χτύπησα το κουδουνάκι και ζήτησα να με βοηθήσουν στο θηλασμό ήταν πάντα πρόθυμες εκτός από μία η οποία όχι μονο δε με βοήθησε αλλά με αποθάρρυνε τελείως αλλά ευτυχώς πάνω στην ώρα κατέφτασε η δική μου νεραιδομαία και έσωσε την κατάσταση! Έτσι δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα στο να πιάσει το παιδί το στήθος αλλά ούτε είχα πρόβλημα με το στήθος (δεν πέτρωσε και ούτε αναρωτήθηκα ποτέ αν είχα γάλα)

amaretto
28-11-08, 16:18
Το δικό μου δεν το έχω ανοίξει πάντως και θα το δώσω στην κουνιάδα μου που θα γεννήσει σε λίγο και ξέρει ότι δεν θα έχει γάλα ( :?: ) άρα θα το χρειαστεί.


:shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

marina28
28-11-08, 16:33
Ναι, ναι όπως το ακούς amarretto, αφού ούτε και στο πρώτο είχε γάλα της το πιστοποίησε και ο γιατρός!!! Πώς να έχει στο δεύτερο!

(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)

bessy
28-11-08, 17:16
[quote="aglaia"]
Μερικές μητέρες βολεύονται να θηλάσουν ξαπλωμένες χωρίς να κουνηθούν όταν κάποιος τοποθετεί το μωρό μπρούμυτα πανω τους.

aglaia αυτο ηθελα να κανω κι εγω αλλα αναρωτηθηκα αυτα τα φαρμακα που μου ειχανε βαλει στον ορο μηπως πηγαινανε στο μωρο?????????
εις γνωση μου το αφησα για 13 ωρες με σχεδον 4 γευματα ξενο γαλα.

aglaia
28-11-08, 17:22
aglaia αυτο ηθελα να κανω κι εγω αλλα αναρωτηθηκα αυτα τα φαρμακα που μου ειχανε βαλει στον ορο μηπως πηγαινανε στο μωρο?????????
εις γνωση μου το αφησα για 13 ωρες με σχεδον 4 γευματα ξενο γαλα.

όσα χρησιμοποιούνται είναι συμβατά με το θηλασμό και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Κι εγώ με καισαρική γέννησα και θήλασα αμέσως μόλις πήγα στο θάλαμο.

αν ήταν επιβλαβή οι 13 ώρες δεν κάνουν τίποτα... το ξένο γάλα είναι πολύ πιο επιβλαβές και το να μην πάρει το μωρό πρωτόγαλα τόσες ώρες είναι επίσης πιο επιβλαβές.

Πουθενά δεν συστήνεται να καθυστερήσει ο θηλασμός λόγω φαρμάκων της καισαρικής, το αντίθετο, προτείνεται να μπαίνει το μωρό στο στήθος ακόμη και μέσα στο χειρουργείο! :wink:

bessy
28-11-08, 17:23
Υ.Γ. Η καισαρικη ειναι δυσκολη κατασταση, δεν ειναι παντα επιλογη σου!!!!!!

Νικη78
28-11-08, 19:14
Ναι, ναι όπως το ακούς amarretto, αφού ούτε και στο πρώτο είχε γάλα της το πιστοποίησε και ο γιατρός!!! Πώς να έχει στο δεύτερο!

(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)

Εχει και τα δικια της :!: :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock:

aglaia
28-11-08, 20:53
Ναι, ναι όπως το ακούς amarretto, αφού ούτε και στο πρώτο είχε γάλα της το πιστοποίησε και ο γιατρός!!! Πώς να έχει στο δεύτερο!

το πήρε το iso!

(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)
80ml είναι πολύ γάλα για μία μόνο άντληση!

amaretto
29-11-08, 02:55
(Τη δεύτερη μέρα που πήγε σπίτι έβγαλε με το θήλαστρο σε μία δόση 80ml αλλά πώς να χορτάσει με τόσο λίγο το μωρό???)
80ml είναι πολύ γάλα για μία μόνο άντληση!

Αχ, Αγλαΐα, τίποτε δεν ξέρεις!!!
Το πήρε όλο μαζεμένο και δεν είχε "μαγιά" για να βγάλει άλλο ... στέρεψε!!! :lol: :lol: :lol:

argyraki
27-12-08, 16:13
Κορίτσια μιας και άρχισα να ψάχνομαι δεν ξέρω σε ποιό ποστ να γράψω.
Εχω γενικές ανησυχίες αλλά νομίζω ότι πρέπει να δω τα θέματά μου ένα ένα.
Γιαυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμιά σας παιδίατρο στα νότια προάστια(μένουμε Π.Φάληρο) που να υποστηρίζει πραγματικά τον θηλασμό.
Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα μας τον είχε συστήσει συνάδερφος του άντρα μου ότι είναι κατά των πολλών φαρμάκων(δεν δίνει π.χ. εύκολα αντιβίωση).Εμείς δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο μιας και ο γιος μας είναι 4+1/2 μηνών
Δεν γνωρίζει πολλά για θηλασμό,και σίγουρα δεν με ενθαρρύνει.
Κάθε μήνα πάντως νιώθω ότι εκπλήσεται όταν με ακούει ότι συνεχίζω με το θηλασμό. Φυσικά όταν με ρωτάει αν όλα πάνε καλά δεν του εκφράζω κανένα μου πρόβλημα γιατί όταν του τα έλεγα τον πρώτο μήνα σίγουρα δεν πήρα υποστήριξη, οτιδήποτε το έλυσα μέσα από εσάς εδώ στο φόρουμ.
Εχω όμως ακούσει τόσες πολλές ηλίθιες απόψεις από παιδιάτρους που ο δικός μου μου ακούγεται πολύ ήπιος - ίσως και γιατί καταλαβαίνει ότι δεν θέλω να ακούσω λέξη για το ξένο γάλα.
Από 12/01/08 που θα γυρίσω στη δουλειά έχω αρχίσει και δυσκολεύομαι με διάφορα. Σκέφτομαι λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να έχω να 'αντιμετωπίσω' και έναν παιδίατρο αφού τον πληρώνω για να με βοηθάει και να με υποστηρίζει.

lst
28-12-08, 10:14
Γιαυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει καμιά σας παιδίατρο στα νότια προάστια(μένουμε Π.Φάληρο) που να υποστηρίζει πραγματικά τον θηλασμό.
Ο παιδίατρος που έχουμε τώρα μας τον είχε συστήσει συνάδερφος του άντρα μου ότι είναι κατά των πολλών φαρμάκων(δεν δίνει π.χ. εύκολα αντιβίωση).Εμείς δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο μιας και ο γιος μας είναι 4+1/2 μηνών
Δεν γνωρίζει πολλά για θηλασμό,και σίγουρα δεν με ενθαρρύνει.
Κάθε μήνα πάντως νιώθω ότι εκπλήσεται όταν με ακούει ότι συνεχίζω με το θηλασμό.

Να σου ζήσει το μωράκι σου.
Δυστυχως δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα παιδιάτρου, αλλά θα πρότεινα να το βάλεις και στο καφέ μερικές φορές να δουν και τα κορίτσια από Αθήνα πιο άμεσα.
Το μωράκι σου είναι πολύ μικρό για να έχει πάρει αντιβίωση (και φυσικά ο θηλασμός μπορεί να το κάνει να μην πάρει και ποτέ). Και εγώ είμαι πολύ θυμωμένη και απογοητευμένη με τους γιατρούς που ούτε βοηθούν (ούτε και θέλουν να βοηθήσουν), αλλά κυρίως υπονομεύουν το θηλασμο΄με κάθε τρόπο.

argyraki
28-12-08, 18:18
lst χρόνια πολλά.
Αναφέροντας το παράδειγμα με την αντιβίωση εννοώ ότι δεν δίνει εύκολα φάρμακα.
Στην ηλικία του γιου μας αλλά και σε πιο μικρά άλλοι παιδίατροι φίλων έχουν δώσει σίδηρο και βιταμίνη Α χωρίς να κάνουν εξετάσεις. Ευτυχώς αυτός δεν μας έχει προτείνει τίποτα.
Βλέπω εσύ είσαι Θεσ/νίκη. Εκεί είναι η παιδίατρος Αννα Πατσούρου που έχει γράψει το "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" - έκδοση: Σύγχρονοι Ορίζοντες. Εμένα και οι δύο τόμοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.
Οταν λες να το βάλω στο καφέ εννοείς στο θέμα καφέ au lait?

lst
28-12-08, 21:25
Ναι, argyraki, αυτό εννοώ- συγγνώμη που δεν ήμουν πιο σαφής. Κι εγώ σε αυτήν την παιδίατρο πηγαινω πια (μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να θηλάσω τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου δυστυχώς). και τώρα με τη μικρή, ακόμα δεν ε΄χουμε στρώσει καλά, αλλά το παλεύουμε. Γι' αυτό λέω, είναι πολύ σημαντικό να έχεις υποστήριξη από το γιατρό.

lst
28-12-08, 21:27
Στη γιατρό μας πάντα συναντώ περισσότερες από μία μητέρες που θηλάζουν (εκείνη τη στιγμή εννοώ) και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό (στην προηγούμενη δε θήλαζε καμία ούτε στο ιατρείου ούτε στο σπίτι)

argyraki
29-12-08, 00:07
Στη γιατρό μας πάντα συναντώ περισσότερες από μία μητέρες που θηλάζουν (εκείνη τη στιγμή εννοώ) και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό (στην προηγούμενη δε θήλαζε καμία ούτε στο ιατρείου ούτε στο σπίτι)
Καταλαβαίνω ακριβώς τί μου λές.
Οταν πηγαίνω στον δικό μας κοιτάζω να φοράω κάτι για να είναι βολικό να θηλάσω, μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να το κάνω γιατί φροντίζω να είναι ταισμένος καλά από το σπίτι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν το κάνω κυρίως η γραμματέας του θα με κοιτάξει σαν να είμαι εξωγήινη.
Εκανα όπως μου είπες και έγραψα στο cafe au latte.
Σ΄ ευχαριστώ. Καλή συνέχεια. Μην το βάζεις κάτω.
Άραγε πως μπορώ να βρω την "ιστορία σου" και αυτά που έχεις γράψει?
Έτσι νομίζω θα σας γνωρίσω καλύτερα

lst
29-12-08, 01:11
Είναι πάντως πολύ καταπιεστικό, εκεί που θα' πρεπε να έχεις βοήθεια και να νιώθεις ανετα που κάνεις ό,τι πιο φυσικό, να νιώθεις εξωγήινη. Μην ανησυχείς - εδώ θα βρίσκεις υποστήριξη - όσο για την ιστορία μου, υπάρχει διάσπαρτη στις σελίδες, αλλά εν συντομία στην παραθέτω:

Τα δύο πρώτα παιδάκια μου τα θήλασα με συμπλήρωμα για 3,5 και 4,5 μήνες, αν και από την αρχή ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Οι "σούπερ" οδηγίες τόσο της μαίας όσο και της παιδιάτρου για το περίφημο δεκάλεπτο σε κάθε μεριά με οδήγησαν φυσικά στον αποθηλασμό (έδινα το μπιμπερό και έκλαιγα γιατί "δεν είχα γάλα"). Στο δεύτερο είχα ανακαλύψει την Πατσούρου μεν, αλλά δεν είχα πιστέψει ότι θα μπορουσα να έχω αποκλειστικό θηλασμό, γιατί δεν ήξερα καμιά που να το είχε κάνει και σε συνδιασμό με άλλες καταστάσεις (δουλειά και μαθήματα)το άφησα χωρίς αγώνα το θέμα (πράγμα που μετανιώνω τώρα, γιατί αν το είχα ψάξει από τότε και αν ήταν και ο σύζυγος πιο υποστηρικτικός, θα είχα θηλάσει τότε).
Αυτή τη φορά, νόμιζά ότι ήμουν πλήρως προετοιμασμένη, αλλά γυρνώντας από το νοσοκομείο και έχοντας το μωρό για 7 ώρες στο στήθος απογοητεύτηκα και αγοράσαμε συμπλήρωμα (τότε δεν ήξερα τι είναι μαραθώνιος θηλασμός). Στις 15 μέρες η μικρή δεν είχε ανακτήσει το βάρος της γέννησης και η παλιά παιδίατρος πρότεινε να δίνω σε κάθε γεύμα συμπλήρωμα μετά απο 10+10 λεπτά. Εγώ ευτυχως της είπα ότι θα χρειαστώ πιο ειδική βοήθεια.
Από εκεί ανακάλυψα το φόρουμ και την Αγλαΐα, μίλησα με συμβούλους της La Leche και επισκεφτηκα την Πατσούρου. Στις 36 μέρες κόψαμε το συμπλήρωμα τελείως - η μικρή για περισσότερο από ένα μήνα έβαζε ελάχιστο βαρος (100γρ), αν και έβρεχε πάνες και ήταν μια χαρά. Εγώ είχα αγχωθεί πολύ και τελικά μου είπε η γιατρός να της δώσω λίγο συμπλήρωμα. Τώρα είμαστε στη φάση που το κόβουμε - πράγμα που θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω πολλές αντλήσεις. Ελπίζω να μην σε κούρασα, αλλά τα έγραψα και εδώ, ώστε να βλέπουν κι άλλες μαμάδες ότι χρειάζεται σωστή υποστήριξη και πίστη στον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε (και όχι άγχος)

Demi7
29-12-08, 15:17
κοριτσια εγω γεννησα στο "λητω". η γυναικολογος μου με το που εμεινα εγκυος το πρωτο πραγμα που μου ειπε ηταν "δεν ξερω τι θα κανεις, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα θηλασεις". δεν ειχα βεβαια καμια αντιρρηση αφου κι εγω το ηθελα πολυ. η γυναικολογος μου εχει δικια της μαια η οποια με βοηθησε παρα πολυ.
στο μαιευτηριο αν εξαιρεσω οτι το μωρο μου το φερανε 3 ωρες μετα αφου γεννησα,υποστηριζουν το θηλασμο και βοηθανε πολυ τις μαμαδες που θελουν να θηλασουν. περναει απο το καθε δωματιο μαια που σου μιλαει για το θηλασμο,σου λυνει αποριες,σε βοηθαει και σε εμψυχωνει γενικοτερα(μεχρι το τηλεφωνο της μου εδωσε για οτιδηποτε χρειαστω οταν παω σπιτι).
βεβαια η τακτικη του μαιευτηριου κι εκει ειναι το 3-4ωρο για να σου φερουν το μωρο σου.το βραδυ τα παιρνανε κατα τη 1:00 η ωρα και το πρωι τα φερνανε κατα τις 5:00.
επισης ειναι πολυ αυστηροι με το θεμα του επισκεπτηριου. δεν αφηνουν τα μωρα τις ωρες εκεινες να ειναι στα δωματια(τουλαχιστον στο τρικληνο που ημουν εγω). σαν νεα μαμα ημουν πολυ ψαρωμενη και υπηρχαν φορες που ζητουσα να μεινει ο μικρουλης μου κι αλλο κοντα μου γιατι το ηθελα,το ειχα αναγκη και μου τον περνανε λεγοντας μου οτι πρεπει να τα πανε ολα τα μωρα στο θαλαμο.
εγω ειχα ζητησει αποκλειστικα να τον θηλαζω,αλλα μονο μια φορα μου τον φερανε εκτος προγραμματος,επειδη εκλαιγε.
κατα τ'αλλα στις τιμες του ηταν πιο φθηνο απο αλλα ιδιωτικα, τον περασμενο δεκεμβρη που γεννησα.

Θα συμφωνήσω με τη φίλη εδώ και θέλω να συμπληρώσω ότι εγώ που γέννησα πριν 2 βδομάδες ήρθε η "αρχιμαία" και μας πρότεινε να έχουμε 24ωρο τα μωράκια μας δίπλα μας αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ... και πολύ σωστά μας είπε... Αφού το συζητήσαμε (3κλινο ήμουνα) είπαμε ότι θέλουμε να μας τα φέρνουνε όταν κλαίνε -και το τηρήσανε- και μας τα πέρνανε στο απογευματινό επισκεπτήριο και 2 φορές το βράδυ για να κοιμηθούμε... Απο τις 5 το πρωί τα είχαμε συνέχεια μαζί μας μέχρι τις 5:30 το απόγευμα και μας τα πέρνανε για εξετάσεις ή για άλλαγμα...

Εγώ γέννησα 2:30 τα ξημερώματα και μόλις τον έπλυναν μου τον έφεραν και τον έβαλα κατευθείαν στο στήθος μέσα στο χειρουργείο (είχα πρόβλημα και δεν έβγαινε ο πλακούντας και αυτό με βοήθησε πολύ) για 20 λεπτά!!! και μετά μου τον ξαναέφεραν στις 5-5:30 στο δωμάτιο πάλι για να θηλάσω!!!

Στο Αλεξάνδρα γέννησα την κόρη μου στις 9 το βράδυ και μου την έφεραν την άλλη μέρα το πρωι στις 10:30 :evil: γι'αυτό και δεν κατάφερα ποτέ να την θηλάσω σωστά και ο ίκτερος ανέβηκε πολύ και την κρατήσανε για φωτοθεραπεία 2 μέρες!! :cry:
Και ο μικρός είχε ίκτερο αλλά δεν ανέβηκε πολύ και τον πήρα στα όρια και παρόλο που μπήκε ένα βράδυ λάμπα μου τον έφερναν συνέχεια να τον θηλάσω...
Η παιδίατρός μου ούτε καν πρότεινε ξένο για να "φύγει" ο ίκτερος απλά θέλει 20 μέρες για να υποχωρήσει και να τον θηλάζω κάθε 2 ώρες... Κάνω υπομονή και το τηρώ... Αστε που κάλυψε -δηλαδή το ξεπέρασε!!- το βάρος γέννησής του στις 8 μέρες που συνήθως παίρνει πάνω απο 10 μερες!

Αν δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις δηλαδή ίκτερος στο 22+ κ.α. προβλήματα δεν βλέπω το λόγο να μην απαιτήσουμε το αυτονόητο!
Να δώσουμε στα παιδιά μας το γάλα που μας προίκησε η φύση να έχουμε.

Πάντως είμαι ΥΠΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ απο το ΛΗΤΩ και απο πλευράς αντιμετώπισης και απο οικονομική! (μου είχαν πει 2400 το δωμάτιο + έξοδα εξετάσεων νεογνου κλπ και τελικά πλήρωσα τελική τιμή 2000 ευρώ!!)

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

marina28
29-12-08, 22:05
Demi από αυτά που έγραφες ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι είχες γεννήσει στο ΛΗΤΩ! Τις ίδιες εντυπώσεις αποκόμισα και εγώ που γέννησα 6/7. Τελικά τα είχατε όλη την ημέρα μαζί σας τα μωρά εκτός από το βράδυ που τα φέρνανε στις 5.30! Αυτό τότε δεν υπήρχε! Δεχτήκατε όλες οι κοπέλες και δεν είχατε καθόλου επισκεπτήριο ή όταν είχατε βγαίνατε στο σαλονάκι?

Και μήπως ήσουν στο 2ο όροφο?(Ρωτάω για να δω αν είχαμε την ίδια προϊσταμένη μαία, ή αν είναι έτσι η τακτική τους και είναι όλες τόσο υποστηρικτικές στο θηλασμό!)

Εδώ να προσθέσω ότι ο δικός μου γιατρός ξεγεννάει και στα τρία μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας και άφησε σε εμένα να διαλέξω πού ήθελα να γεννήσω. Επέλεξα το ΛΗΤΩ γιατί για το ίδιο δωμάτιο πληρώνεις σχεδόν τα μισά από ότι στα άλλα δύο, αλλά και επειδή η μαία μου, μου είχε πει εκ των προτέρων ότι εκεί είναι πιο υποστηρικτικοί στο θηλασμό. Νομίζω ότι έχει δίκιο αν λάβω υπόψη μου τη δική μου εμπειρία αλλά και αυτά που έχω ακούσει για τα άλλα ιδιωτικά μαιευτήρια.

e8063
03-01-09, 13:53
Είμαι διαιτολόγος στο επάγγελμα με εμπειρία στην εκπαίδευση θηλασμού και ποιότητα γάλακτος του θηλασμού οπότε και ήθελα σίγουρα να θηλάσω. Ο ιατρός μου ήταν στο Ιασω (Δεν ήταν επιλογή μου) και ρώτησα από πριν αν κάνουν rooming in, μόνο σε μονόκλινο μου είπαν. Οπότε αποφάσισα να δώσω τα χρήματα (σύνολο 11000 ευρώ Μαζί με το ιατρό) και να μείνω σε μονόκλινο. Έτσι και έγινε. Οι νοσοκόμες ήταν εξυπηρετικές αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένες για το θηλασμό και δεν τους ζήτησα βοήθεια σε αυτό το θέμα. Το μωρό ήταν μαζί μου 24 ώρες το 24ωρο ακόμα και όταν ήταν να αλλαχτεί η να κάνει μπάνιο πήγαινε ο άντρας μου η εγώ μαζί με τη νοσοκόμα. Το βράδυ κοιμόταν δίπλα μου και οι παιδίατροι ερχόντουσαν στο δωμάτιο μας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους.
Θέλω απλά να τονίσω ότι δεν υπάρχει ωράριο στο θηλασμό στην αρχή τουλάχιστον. Το ταΐζεις on demand δηλαδή όποτε το ζητήσει το μωρό, αυτό μπορεί να είναι κάθε 2 ώρες κάθε 1 ½ ώρες ακόμα και κάθε 1 ώρα στην αρχή κτλ. Γι’αυτό είμαι αντίθετη στο να σου φέρνουν το μωρό σου σε συγκεκριμένες ώρες. Δυστυχώς ενώ υπάρχουν πολλές μητέρες που έχουν όλη τη διάθεση να θηλάσουν η παραπληροφόρηση τους σταματά. Από όλες τις γνωστές μου που έχουν γεννήσει γνωρίζω μόνο μια που θηλάσει αποκλειστικά, οι άλλες (χωρίς να φταίνε αυτές) αρχικά συμπλήρωσαν με «ξένο» γάλα γιατί σύμφωνα με το ιατρό τους ένα μπουκαλάκι πριν κοιμηθούν θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί περισσότερες ώρες και γιατί το δικό τους γάλα δεν έφτανε. Αυτό δεν ισχύει. Το μωρό δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το γάλα σου, ούτε νερό, ούτε χαμομήλι ούτε τίποτα. Και επιπλέον όταν αρχίζεις να δίνεις και ξένο γάλα αναγκαστικά του δίνεις λιγότερο μητρικό γάλα, όσο λιγότερο μητρικό γάλα δίνεις, τόσο λιγότερο παράγεις και αυτό φυσικά δημιουργεί προβλήματα.
Βασικά σχεδόν όλες η δεν έφτανε το γάλα τους η σταμάτησαν να παράγουν γάλα. Η αλήθεια είναι ότι το γάλα της μάνας εκτός του ότι έχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες είναι πιο εύπεπτο με αποτέλεσμα το μωρό να θέλει να τρωει πιο συχνά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει το γάλα.
Ένα άλλο που θέλω να αναφέρω είναι ότι συμφωνώ ότι τα μαιευτήρια δεν είναι φιλικά προς το θηλασμό ειδικά τα ιδιωτικά και αυτό φαίνεται από το εξής περιστατικό: μερικές μέρες μετά τη γεννά το μωράκι μου είχε λίγο ίκτερο και έπρεπε να πηγαίνω μέρα παρά μέρα με το μωρό για εξετάσεις στο μαιευτήριο, σε κάποια στιγμή ήθελα να θηλάσω και ρώτησα αν υπήρχε κάποια ειδική αίθουσα για θηλασμό-δεν υπήρχε. Μου είπαν βασικά να πάω στον όροφο που είχα γεννήσει και να ζητήσω αν μπορούσα να θηλάσω εκεί!! Πως γίνεται ένα μαιευτήριο που το παίζει ότι υποστηρίζει το θηλασμό να μην έχει ούτε μια αίθουσα για θηλασμό;

Demi7
03-01-09, 21:26
Καλησπέρα πάλι... Στο ΛΗΤΩ πάντως αν συμφωνήσουν όλες οι κοπέλες στο δωμάτιο στο αφήνουν 24ωρο το μωρό.... Εμείς συμφωνήσαμε ότι στο απογευματινό επισκεπτήριο (6-9) θέλαμε να μας τα παίρνουν τα μωρά γιατί γινόταν γενικά πανικός σε όλο τον όροφο (2ος σωστά φιλη μου :wink: ) και μιας και είχαμε και μια πρωτογεννη και είχε πολύ κόσμο...
Οι μαίες ήταν πολύ εμπειρες και τα σεμινάρια που παρακολούθησε η "πρωτόγεννη" ήταν πολύ διαφωτιστικά...
Αν η δημόσια υγεία μας ήταν σε καλύτερο επίπεδο θα προτιμούσα πάλι το Αλεξάνδρα αλλά αν μόνο εξαιρέσεις το "δημοσιοΥπαλληλίστικο" ύφος πολλών.... :?
Οσον αφορά στον ίκτερο και εμένα ο μικρούλης μου έχει και όταν πήγα στο Λητω για να του πάρουν αίμα μου διαθέσαν ένα εξεταστήριο/γραφείο στο χώρο του μικροβιολογικού όπου είχε και άνετες καρέκλες για να θηλάσω όση ώρα ήθελα μαζί με μια άλλη κοπέλα που είχε και αυτής το ίδιο πρόβλημα το μωρό της...
Δεν εκθειάζω το Λητώ αλλά απο την εμπειρία μου και με το Αλεξάνδρα βλέπω τη διαφορά στα σημεία να την κερδίζει το Λητώ...

stefania
24-01-09, 10:31
καλημερα σε ολες τις μανουλες!

Θα ηθελα να περιγραψω αυτο που εζησα και στα 2 μαιευτηρια που γεννησα τα παιδια μου και που μου εκανε τρομακτικη εντυπωση παρολο που δεν γνωριζα αυτα που γνωριζω τωρα για τον θηλασμο χαρη στο καταπληκτικο αυτο site και τις οδηγιες της Αγλαιας!

Ο γιος μου γεννηθηκε στο μαιευτηριο ΙΑΣΩ πριν απο περιπου 6 χρονια. Απο δικης μου πλευρας κακως δεν ειχα κατσει να ενημερωθω σωστα για το τι ειναι θηλασμος, αλλα οταν μου τον εφεραν θεωρησα (μαλλον απο το ενστικτο ορμωμενη) πως ειναι οτι πιο φυσικο το μωρο μου να θηλασει. Ετσι λοιπον καθε φορα που μου τον εφερναν τον θηλαζα οση ωρα ηταν μαζι μου. Οπως ειναι πολυ φυσικο για τα μαιευτηρια ο γιος μου επινε και ξενο γαλα, χωρις προηγουμενως κανεις να με ρωτησει η να με ενημερωσει σχετικα! :evil:
Φυσικα την 3 μερα επαθα υπερπαραγωγη και πονουσα φρικτα και καποια στιγμη οι μαιες ενδιαφερθηκαν και αποφασισαν να μου δωσουν ενα νοσοκομειακο θηλαστρο να αντλησω και να ανακουφιστω (με το ζεστο ντους κ' τις κομπρεσες δεν ειχα καταφερει πολλα πραγματα-προφανως δεν το εκανα και σωστα, αλλα που να βρεις μαια να σε βοηθησει- ημουν και τελειως αβγαλτη βλεπετε).
Εννοειται οτι συνεχισα με αποκλειστικο θηλασμο αλλα δυστυχως μεχρι την ηλικια των 3,5 μηνων, οταν ο γιος μου εκανε αλμα αναπτυξης και θελοντας να αυξησει την παραγωγη ηταν ανησυχος στο στηθος εγω νομιζα οτι δεν εχω γαλα και του εδωσα ξενο το οποιο αμεσως πηρε και εγω ηρεμησα νομιζοντας οτι εχω κανει καλα (ηταν και δυσκολη περιοδος για εμενα λογω διαζυγιου με τον πρωην συζυγο).
Στην κορουλα μου τωρα, ηξερα οτι θα θηλασω επειδη την γεννησα στο Αλεξανδρα και οτι θα την εχω αποκλειστικα εγω και κανεις αλλος.
Ανακαλυψα λοιπον και εμεινα αφωνη επισης με το τι κανουν οι μαιες στα μαιευτηρια!!! Ημουν σε 10κλινο και παρακολουθουσα πως καμια μα καμια μαμα δεν θηλαζε το μωρακι της! Προσπαθουσαν να θηλασουν και καμια μαια δεν ενδιαφερθηκε να τους δειξει! Σε καποιες πιο δεκτικες μαμαδες εσπευσα να τους δειξω πως να κρατανε το μωρακι τους και να θηλασουν.
Τους ειπα οτι το μητρικο γαλα επαρκει για το μωρακι γιατι το μωρακι τους ξερει απο μονο του τι να κανει και οτι σε λιγες μερες θα ειναι ολα πολυ καλυτερα.
Ειδα επισης οτι οι 8 στις 10 μαμαδες ειχαν γεννησει με καισαρικη και αυτο εξαιτιας της ''εξαιρετικης'' πληροφορησης που ειχαν απο τον γιατρο τους!
- Ελα μωρε, να μην πονεσεις, θα μπεις και θα βγεις ''τσακ-μπαμ''!

Θελω τωρα να καταγγειλω, πως ενω καποιες μαμαδες προσπαθουσαν να θηλασουν, εσκαγαν μυτη οι μαιες με τα μπουκαλακια και μοιραζαν απο 5-6 καθημερινα σε καθε κρεβατι. Οταν ηρθαν σε εμενα τους ειπα ευγενικα πως θηλαζω αποκλειστικα το μωρο μου και οτι δεν θελω. Εμειναν αφωνες.
Μεχρι εκει καλα. Σε 5' εχουν επιστρεψει και μου λενε, - καλα εγω θα σου αφησω μηπως αλλαξεις γνωμη και τα θελησεις! - συγνωμμη, της απανταω,
ειμαι σιγουρη πως δεν θελω , δεν χρειαζεται να μου αφησετε και ξαναφευγει. Το απιστευτο ακολουθει! Μεχρι να βγει απο τον θαλαμο κανει μεταβολη, ερχεται φορτσατη και μου λεει: εγω θα σου δωσω και εσυ καντα οτι θελεις!!!!!!!!
Εκει θυμωσα! Της λεω : σας εξηγω πως θα κανω οτι πιο φυσικο για το μωρο μου να το θηλασω και εσεις αντι να με καθοδηγησετε η να με βοηθησετε σχετικα με τον θηλασμο με πιεζετε να μην το θηλασω?????
Εκει σταματησε και εξαφανιστηκε... δεν ξαναπλησιασε στο κρεβατι μου.

Επισης... γιατι οι επιμελητες παιδιατροι δεν ξεκαθαριζουν στις μαμαδες οτι πρεπει να θηλαζουν τα μωρα τους??? Ειναι εξαιρετικα χλιαροι στο θεμα.
Ααα.. θηλαζεις ..καλως. Ααα, δεν θηλαζεις ε... ενταξει μωρε...

Οταν ανακαλυψα μεσα στο site οτι ειναι πρωταρχικης σημασιας ο θηλασμος, εξοργιστηκα τοσο με ολους αυτους τους ανθρωπους, οι οποιοι υποτιθεται πως υπηρετουν ενα συστημα που χρεος του εχει να σεβεται και να υποστηριζει τους ανθρωπους και οχι το ακριβως αντιθετο!

Απο την γεννηση της κορης μου και μετα προσπαθω να ενημερωνω οσο γινεται περισσοτερο - αν μου δωθει η ευκαιρια - σχετικα με το θεμα του θηλασμου. Ελπιζω να βοηθησω ορισμενες μαμαδες και τα μωρα τους να πετυχουν να ερθουν σε επαφη με αυτο που μας χαρισε η φυση...

Εγραψα πολλα και ζητω συγνωμμη εκ των προτερων, αλλα ηθελα καποια στιγμη να τα μοιραστω μαζι σας...


http://by.lilypie.com/Prxnp2/.png (http://lilypie.com)

http://by.lilypie.com/1DW6p2/.png (http://lilypie.com)

stefania
24-01-09, 10:56
πρεπει να ζητησω συγνωμμη εκ νεου... δεν ειχα προλαβει να δω το υπομνημα '' θηλασμος το αργοτερο μια ωρα μετα την γεννηση του παιδιου''.

:oops:

http://by.lilypie.com/v5FZp2/.png (http://lilypie.com)

http://by.lilypie.com/1DW6p2/.png (http://lilypie.com)

aglaia
24-01-09, 14:00
Stefania να σου ζήσουν και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.

Θα το βάλω και αλλού όταν βγει το πρόγραμμα αλλά το γράφω κι εδώ:

Τέλη Μαρτίου, μαλλον στις 21 (δεν υπάρχει ακόμη οριστικό πρόγραμμα) θα γίνει μια ημερίδα για το θηλασμό στο Νοσοκομείο Αττικόν. Παρακαλώ πολύ όσες μητέρες ενδιαφέρονται να έρθουν όχι μόνο για να παρακολουθήσουν αλλά και για να πουν την εμπειρία τους.

Στο Νοσοκομείο Αττικόν γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στο θηλασμό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να γίνει φιλικό στο βρέφος.

Ελπίζω ότι στην ημερίδα θα έρθουν και από αλλού. Αυτοί οι από αλλού κυριώς είναι σημαντικό να ακούσουν από τις ίδιες τις μητέρες τι σημαίνει ο θηλασμός αλλά κυρίως να ακούσουν πώς το νοσηλευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας αποτρέπει τις μητέρες να θηλάσουν...

citron
24-01-09, 15:45
Τα πραγματα ηταν αρκετα διαφορετικα στο ΙΑΣΩ οταν γεννησα πριν 3 μηνες. Ειχα ζητησει αποκλειστηκο θηλασμο και μου τον φερνανε οταν εκλαιγε οπως επισης μου τον αφηνανε στο δωματιο σχεδον ολη ημερα αν το ηθελα.

Ηρθανε 2 μαιες μαλιστα και μου ειπαν συγχαρητηρια για την επιλογη μου και μου μιλουσανε ωρες για το ποσο αξιζει αυτη μου η προσπαθεια. Ειχαν καθε μερα ειδικα σεμιναρια θηλασμου και μου το υπενθυμιζανε συνεχεια ( ασχετως αν δεν μπορουσα καν να κουνηθω ποσο μαλλον να κατεβω οροφο). Κανεις ποτε δεν προσπαθησε να με πεισει να δωσω ξενο γαλα, ουτε νοσοκομες ουτε παιδιατροι παρ'ολη την δυσκολη κατασταση που ημουν τις πρωτες ωρες.

Δεν με πιεσε κανεις για τιποτα. Δεν θα ανεχομουν καμια πιεση, ουτε καν για να θηλασω εαν δεν το επιθυμουσα και αυτο το θεωρησα ως σεβασμο στις επιλογες μου. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τετοια συμπαρασταση στον θηλασμο και ειχα παει φορτωμενη για το αντιθετο. Δυστυχως δεν ειχα την ιδια συμπαρασταση και οταν γυρισα σπιτι και εκει δυστυχως δεν τα καταφερα....

prosperous
24-01-09, 16:38
επισης γεννησα στο Ιασω πριν 24 μερες και ζητησα να θηλαζω αποκλειστικα..τιποτε δεν με εκανε να καταλαβω η να πιστεψω οτι το μωρο επινε ξενο γαλα και παντα μα παντα ειχα βοηθεια στα θεματα θηλασμου οταν τη ζητουσα..απροσμενα ενοιωθα σα το σπιτι μου..ιδιως στην πρωινη βαρδυα ειχα την αισθηση πως τα ατομα ηταν απολυτα καταρτησμενα..προθυμα να πληροφορησουν..μαλιστα μια με εβλεπε τσο διαδρομο και θυμοταν τα παντα για μενα..αυτα στον 5ο οροφο..αλλου δεν ξερω!!
και παρολα αυτα περασα κανα δυο κρισεις ολες αυτες τις ημερες με τον θηλασμο αλλα και παλι ρωτησα, ενδιαφερθηκα, εμαθα και το αντιμετωπισα..ειναι τραγικη η κουραση αλλα ειναι το πιο καλο πραγμα που εχω προσφερει στο παιδι μου και σε εμενα..ειλικρινα..

aglaia
24-01-09, 17:22
Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλές μητέρες που έχουν γεννήσει στι Ιασώ και μάλιστα δύο παιδιά. Ειδικά αυτές που έχουν γεννήσει τα παιδιά τους με απόσταση έχουν δει σημαντικές αλλαγές.

Πιστεύω ότι η πίεση των μητέρων όλα αυτά τα χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. :)

Όσο δεχόμαστε αβασάνιστα τις πρακτικές τους, τόσο εξακολουθούν να υπάρχουν και να χειροτερεύουν, όταν αντιδρούμε, μπορεί αργά αλλά σταθερά γίνονται αλλαγές. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλές μητέρες πληροφορημένες που ξέρουν τι θέλουν και να απαιτούν όσα δικαιούνται αυτές και τα μωρά τους! :)

yogini
24-01-09, 19:42
Αντε βρε το επόμενο στο ΙΑΣΩ που μεχρι τότε θα εχει γίνει σουπερ baby friendy οπως το παει :lol:

stefania
25-01-09, 11:33
Βεβαιως και θα ερθω!

Με ενδιαφερει παρα πολυ και θα κανω οτι μπορω για να παραβρεθω.
Ελπιζω μονο να τα καταφερω με την κουκλιτσα μου, γιατι δεν εχουμε καποιον να μας βοηθησει με τα παιδια, οποτε μαλλον θα πρεπει να ερθουμε μαζι.

Χαιρομαι επισης που ακουω πως εχουν αλλαξει πολλα στο ΙΑΣΩ. Μακαρι και στα υπολοιπα! Μικρα βηματα αλλα σταθερα!

Καλημερα σε ολες!

http://by.lilypie.com/v5FZp2/.png (http://lilypie.com)

http://by.lilypie.com/1DW6p2/.png (http://lilypie.com)

aglaia
25-01-09, 19:54
Βεβαιως και θα ερθω!

Με ενδιαφερει παρα πολυ και θα κανω οτι μπορω για να παραβρεθω.
Ελπιζω μονο να τα καταφερω με την κουκλιτσα μου, γιατι δεν εχουμε καποιον να μας βοηθησει με τα παιδια, οποτε μαλλον θα πρεπει να ερθουμε μαζι.θα ήταν κρίμα να μην έρθετε μαζί!

Είναι σημαντικό να έχετε και τα μωρά μαζί σας! :)

Μαμά κ Bibi
26-01-09, 03:39
Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου?? Ή τέλος πάντων απλά να κάνω μια σκέψη..

Εδώ κ λίγο καιρό, το ΛΗΤΩ προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε baby friendly μαιευτήριο, όπως τουλάχιστον μου μετέφεραν φίλοι που γέννησαν πρόσφατα εκεί. ΛΗΤΩ κ ΜΗΤΕΡΑ ανηκουν στον όμιλο της MARFIN. Λέω εγώ τώρα, δεν παίρνω κι όρκο, ότι το ΙΑΣΩ προσπαθεί να κάνει ό,τι κ ο ανταγωνιστής.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, καταλαβαίνω, απλά νομίζω ότι η αλλαγή συμπεριφοράς έχει να κάνει περισσότερο με τον ανταγωνισμό κ την προσπάθεια να μη μείνουν πίσω σε σύγκριση με τον "μοντέρνο" ανταγωνιστή κ όχι τόσο επειδή ευαισθητοποιήθηκαν ξαφνικά και εισάκουσαν τις μητέρες...

Είμαι πολύ δυσπιστη?

aglaia
26-01-09, 03:49
Μα πολλές μητέρες δήλωναν προτίμηση προς πιο φιλικά στα βρέφη μαιευτήρια, άρχισαν να προτιμούν γι αυτό το λόγο το Λητώ και έτσι εισακούσθηκαν. Δεν είναι τα παράπονα που άκουσαν άμεσα, είναι οι τάσεις της αγοράς που καθορίζουν τις καταστάσεις! :wink:

Pipi
26-01-09, 11:20
Παρακαλώ πολύ όσες μητέρες ενδιαφέρονται να έρθουν όχι μόνο για να παρακολουθήσουν αλλά και για να πουν την εμπειρία τους.

Δεν νομίζω να θέλουν να ακούσουν τη δική μου εμπειρία από το κ@#%^νοσοκομείο τους εκεί μέσα. Μόλις είχε ανοίξει τον Απρίλιο του 2004 κι ήμουν η μοναδική γυναίκα στην πτέρυγα της μαιευτικής/γυναικολογικής και δεν ερχόταν καμία #$@%% μαία να με βοηθήσει να θηλάσω και μου έλεγαν θα σου δείξει η μάνα σου και έφερναν και το μπουκαλάκι παρέα. Ή που πονούσα από το ράψιμο "σακί για πατάτες" και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω για 20 μέρες και αυτές νόμιζαν ότι τις κοροιδεύω. Θα πάω σίγουρα στην ημερίδα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατηθώ ιδιαίτερα για το θέμα "θηλασμός" που με καίει πολύ που δεν τα κατάφερα στο πρώτο παιδί.

Eliza
26-01-09, 12:17
Να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου?? Ή τέλος πάντων απλά να κάνω μια σκέψη..

Εδώ κ λίγο καιρό, το ΛΗΤΩ προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε baby friendly μαιευτήριο, όπως τουλάχιστον μου μετέφεραν φίλοι που γέννησαν πρόσφατα εκεί. ΛΗΤΩ κ ΜΗΤΕΡΑ ανηκουν στον όμιλο της MARFIN. Λέω εγώ τώρα, δεν παίρνω κι όρκο, ότι το ΙΑΣΩ προσπαθεί να κάνει ό,τι κ ο ανταγωνιστής.

Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.
http://parents.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Palladin
26-01-09, 13:21
Εγώ που έκανα μια διερευνητική συζήτηση πάντως στο Γέννεσις για αποκλειστικό θηλασμό, μου είπανε "Μα, μου, το πρωτόγαλα είναι ελάχιστες σταγόνες και δεν αρκεί, θέλετε να πάρετε τέτοια ευθύνη για το μωρό σας; Να μην χορταίνει;" Αν δεν ήταν τόσο απόλυτη η Αγλαΐα, μπορεί και να με ρίχνανε, αλλά τώρα θα πάω προετοιμασμένη :lol:

aglaia
26-01-09, 16:54
Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.
http://parents.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?

stefania
27-01-09, 09:34
αφου το λες εσυ Αγλαια, δεν το χανω με τιποτα!!! :D :D :D

Ουτως η αλλως ολα μαζι με τα αγγελουδια μας τα κανουμε ο συζυγος μου κι εγω, οποτε ειναι καταπληκτικα.

Φοβομουν οτι δεν θα ηθελαν και μωρα να παραβρισκονται κατα την διαρκεια της ενημερωσης.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.

:wink:

ngeo23
27-01-09, 13:29
aglaia είναι τελειωτικο οτι θα γινει στις 21 Μαρτίου γιατί η μικρή μου έχει τα πρώτα της γενέθλια εκείνη την ημέρα...;;;

ΑΣΗΜΙΝΑ
29-01-09, 13:31
ΑΓΛΑΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ;ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ;ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ;ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :(

aglaia
29-01-09, 23:30
Δεν νομίζω να θέλουν να ακούσουν τη δική μου εμπειρία από το κ@#%^νοσοκομείο τους εκεί μέσα. Μόλις είχε ανοίξει τον Απρίλιο του 2004 κι ήμουν η μοναδική γυναίκα στην πτέρυγα της μαιευτικής/γυναικολογικής και δεν ερχόταν καμία #$@%% μαία να με βοηθήσει να θηλάσω και μου έλεγαν θα σου δείξει η μάνα σου και έφερναν και το μπουκαλάκι παρέα. Ή που πονούσα από το ράψιμο "σακί για πατάτες" και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω για 20 μέρες και αυτές νόμιζαν ότι τις κοροιδεύω. Θα πάω σίγουρα στην ημερίδα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατηθώ ιδιαίτερα για το θέμα "θηλασμός" που με καίει πολύ που δεν τα κατάφερα στο πρώτο παιδί.

Δεν μας νοιάζει τι θέλουν να ακούσουν!

Πρέπει να ακούσουν την αλήθεια, αυτό που συμβαίνει και πώς το εισπράτουν οι μητέρες!

Για να καταλάβεις, πέρυσι η νεογνολόγος Γιούλα Μέξη διοργάνωσε σεμινάρια θηλασμού για να εκπαιδευτούν οι μαίες. Ξέρεις πόσες μαίες από όλη την κλινική πήγαιναν στα σεμινάρια; Μόνο 3! και αυτές οι 3 ήταν όσες ξέραν κάποια πράγματα... Οι υπόλοιπες ούτε τα ξέρανε ούτε θέλανε να μάθουν. :?

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι η αίθουσα γέμιζε από φοιτητές! :) Κάποιοι τα άκουσαν, δεν πήγε χαμένος ο κόπος!

aglaia
29-01-09, 23:36
Φοβομουν οτι δεν θα ηθελαν και μωρα να παραβρισκονται κατα την διαρκεια της ενημερωσης.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.

:wink:

Το αντίθετο! Θέλουν τα μωρά και αν είναι δυνατό να θηλάζουν μπας και αφυπνισθούν μερικοί!

Οι μαίες δίνουν συνεχώς μπουκάλια στα μωρά, οι περισσότερες δεν έχουν δει κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας... ας το δει έστω για λίγη ώρα.

Για το θηλασμό των νηπίων να μην το συζητήσω. Οι περισσότερες σοκάρονται!

aglaia
29-01-09, 23:39
ΑΓΛΑΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ;ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ;ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ;ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ!
Το μέγεθος του στήθους παίζει ρόλο στην αποθηκευτική ικανότητα, όχι στην παραγωγή. Δηλαδή μια μητέρα με μικρό στήθος μπορεί στις 3 ώρες μη θηλασμού να νιώσει τη δυσφορία που μια μητέρα με μεγάλο στήθος τη νιώθει στις 5 ώρες.

ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ;ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :(
Στις μαίες της κλινικής και στο γιατρό σου και σε όποιον έχει σχέση. Να κάνεις rooming in αν μπορείς.

ngeo23
30-01-09, 12:51
aglaia είναι τελειωτικο οτι θα γινει στις 21 Μαρτίου γιατί η μικρή μου έχει τα πρώτα της γενέθλια εκείνη την ημέρα...;;;

μηπως εμαθες κατι επι τουτου;;;

aglaia
30-01-09, 21:04
aglaia είναι τελειωτικο οτι θα γινει στις 21 Μαρτίου γιατί η μικρή μου έχει τα πρώτα της γενέθλια εκείνη την ημέρα...;;;

μηπως εμαθες κατι επι τουτου;;;

Περιμένω!

DIONI
31-01-09, 02:02
Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.
http://parents.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?

ΚΑΘΟΛΟΥ ομως!Η εμπειρια μου απο εκει μεσα ηταν τελειως απαραδεκτη.Ημουν πολυ ευχαριστημενη απο το γιατρο μου και τη μαια η οποια με υποστηριξε πολυ με το θηλασμο ομως ειλικρινα δεν θα ηθελα να γεννησω το επομενο παιδι μου με αυτες τις συνθηκες.Καποια στιγμη θα γραψω και τη δικη μου ιστορια απλα θα ηθελα να δηλωσω "παρουσια" σε αυτη την αποψη για το ΜΗΤΕΡΑ.Ημουν τυχερη που η μαια μου κανονισε να θηλασω το μωρο μου σχεδον αμεσως μετα τον τοκετο και το ιδιο το μωρο ανταποκριθηκε απολυτα και δεν μπερδευτηκε με το μπιμπερο που ειμαι σιγουρη οτι το ταιζαν κρυφα τις υπολοιπες μερες ,μεχρι να φυγουμε , που μου φανηκαν αιωνας.
Σε αυτη την ημεριδα θα ηθελα παντως να παρευρεθω κι εγω με το γιο μου.Ελπιζω να τα καταφερουμε!!

argyraki
31-01-09, 13:54
[Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly
Ημουν πολυ ευχαριστημενη απο το γιατρο μου και τη μαια η οποια με υποστηριξε πολυ με το θηλασμο ομως ειλικρινα δεν θα ηθελα να γεννησω το επομενο παιδι μου με αυτες τις συνθηκες.!
Το ιδιο και εγώ. Ειμαι ευχαριστημένη με τον γιατρο - γυναικολόγο μου στο ΜΗΤΕΡΑ.
Από εκεί και πέρα όσο αφορά στο παιδί και στο θηλασμό έχω να πω τα χειρότερα για το ΜΗΤΕΡΑ (στον 4ο όροφο-το διευκρινίζω γιατί γνωστές μου σε διαφορετικούς ορόφους δεν έμειναν τόσο δυσαρεστημένες)
Αφού το σκέφτομαι από τώρα τί θα γίνει με το δεύτερο παιδί...

nat-left
01-02-09, 18:02
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αν δεν θέλεις να ξαναγεννήσεις στο Μητέρα να αλλάξεις από τώρα γιατρό, εγώ άλλαξα πριν από 10 ημέρες και σε 3 εβδομάδες θα μπω με καισαρική να γεννήσω... γιατί δεν θέλω να αντιμετωπίσω πάλι τα ίδια .... στο μητέρα

argyraki
01-02-09, 18:22
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αν δεν θέλεις να ξαναγεννήσεις στο Μητέρα να αλλάξεις από τώρα γιατρό, εγώ άλλαξα πριν από 10 ημέρες και σε 3 εβδομάδες θα μπω με καισαρική να γεννήσω... γιατί δεν θέλω να αντιμετωπίσω πάλι τα ίδια .... στο μητέρα
Το έχω σκεφτεί, μην νομίζεις.
Εχω αλλάξει πολλούς γυναικολόγους για διάφορα θέματα και πήγα σε αυτόν στον 5ο μήνα όταν ο προηγούμενος γυναικολόγος(που του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη) όταν έπαθα αποκόλληση με αντιμετώπισε απαράδεκτα.
Σε αυτόν που είμαι τώρα ξέρω τα μειονεκτήματά του, γαι μένα όμως είμαι σημαντικό ότι είναι υποστηρικτής του φυσιολογικού τοκετού(τον έχω τσεκάρει και με φίλη μου παρότι δυσκολη περίπτωση το προσπάθησε μέχρι τέλους εκεί που άλλοι θα την είχαν βάλει για καισαρική με τη μία).
Εγώ έχω παρα πολύ υψηλή μυωπία πράγμα που δεν σημαίνει τίποτα το ξέρω, έλα που τόσοι γιατροί κάνουν καισαρική, αυτός μου είπε ότι δεν θα με βάλει να πιέσω πολύ όπως και το έκανε, και τελικά γέννησα φυσιολογικά.

TARA
03-02-09, 12:19
Αγλαΐα θα΄θελα κι εγώ τη βοήθειά σου. Γέννησα τον γιο μου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ με φυσιολογικό τοκετό αλλά 24 ώρες αφότου έσπασαν τα νερά. Τον κράτησαν για εξετάσεις και μου τον έφεραν μετά από 12 ώρες. Πρωτάρα εγώ, οι μαίες άφαντες, έκανα μια προσπάθεια να τον θηλάσω αλλά ήταν άκαρπη. Προφανώς τον είχαν καλοταΐσει τόσες ώρες. Η αριστερή μου θηλή εντωμεταξύ είναι κωνική, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είχε δυσκολία να την πιάσει το μωρό. Λίγο μετά παθαίνω μαστίτιδα. Πυρετός, πόνοι κλπ. Πέρασα όλη τη νύχτα να βγάζω γάλα και να το πετάω! Εν τέλει, αν και το μωρό έπινε πλέον το γάλα που έφερναν άφθονο και το άφηναν στο κομοδίνο, κατάφερα να βγάζω το δικό μου με θήλαστρο και τον τάιζα αποκλειστικά μ΄αυτό για 3 μήνες όπου ενώ είχα πάρα πολύ γάλα, κόπηκε απότομα. Φυσικά ήταν επώδυνη και δύσκολη κατάσταση και δε θέλω να την ξαναπεράσω τώρα με το δεύτερο μωρό, αλλά είμαι άσχετη και δεν ξέρω ούτε πως να το κρατήσω για να θηλάζει σωστά. Περνάω όλη την εγκυμοσύνη σε μερική ακινησία και δε μπορώ να ζητήσω βοήθεια εξωτερικά. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να διαβάσω για να με βοηθήσει;

nat-left
03-02-09, 12:24
Αν είσαι ευχαριστημένη με τον γιατρό σου, τότε θα υποστείς δυστυχώς και την τακτική του μαιευτηρίου, εγώ τα ζύγισα και παρόλο που είχα τον γιατρό μου 8 χρόνια και είχαμε εκπληκτική σχέση (μέχρι και στη βάπτιση του γιου μου ήρθε) αποφάσισα έστω και τελευταία στιγμή να τον αλλάξω... ο καθένας πράττει ανάλογα με τα θέλω του... άρα προετοίμασε από τώρα τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά...

Pipi
03-02-09, 12:28
Ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα είσαι. Μόνο που εγώ έβγαζα 1 μήνα μόνο με το θήλαστρο. Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι "ναι, το φόρουμ". Εγώ αυτό διάβασα, το ξεκκοκάλισα, όλα τα λινκ (ακόμα κι αυτά που παρέπεμπαν εκτός φόρουμ) τα πάντα.
Υπάρχουν και τα βιβλία της Α. Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση". Πάρτα κι αυτά. Αυτά θα σε βοηθήσουν περισσότερο.
Με το καλό το μωράκι σου.

Lola Bunny
03-02-09, 12:55
Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ. Όταν ήμουν έγκυος δεν ήξερα ότι μπορείς να ζητήσεις σε ιδιωτικό μαιευτήριο αποκλειστικό θηλασμό. Το έμαθα -και αυτό- μέσα από το φόρουμ όταν ήμουν περίπου 7 μηνών. Πήρα τηλ. στο ΙΑΣΩ, το εξακρίβωσα και όταν γέννησα, το δήλωσε ο άντρας μου στην προισταμένη του ορόφου. Έτσι μου έφερναν συνεχώς το μωρό να θηλάσει και την νύχτα το έφερναν συνεχώς....δεν πιστεύω ότι θα του έδωσαν ξένο γάλα, γιατί όταν μου τον έφερναν ήταν πάντα πεινασμένος. Πιστεύω ότι έχουν θετική στάση απέναντι στο θηλασμό, απλά δεν έχουν πολλές μαίες προσωπικό για να σε βοηθήσουν. όποτε ζήτησα βοήθεια πάντως για το θηλασμο, ήρθε μαία και με βοήθησε, έστω και λίγο καθυστερημένα...και όταν έφυγα από το μαιευτηριο μας είπαν ότι μπορούμε να τηλ. για ότι προβλημα έχουμε σχετικά με το θηλασμό για να μιλήσουμε με μαίες και να μας λύσουν τις απορίες.Πήρα τηλ. 2 φορές και με εξυπηρέτησαν αμέσως. Σε αντίθεση με το ΈΛΕΝΑ που πήρα τηλ. και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπαν αν θέλω να πάω από εκεί, να πάρω κάτι τυπωμένα φυλλάδια που είχαν.Πώς θα πήγαινα, με το μωρό 10 ημερών?????

ΛΕΝΑΝΕΚ
03-02-09, 12:56
Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.
http://parents.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?
Δηλώνω κι εγώ παρουσία για το Μητέρα!
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!

Επιεικώς!!!

happymummy
04-02-09, 00:00
Οσο για την Θεσ/νικη το Παπαγεωργίου ειναι το καλυτερο νοσοκομειο σε αφηναν να εχεις το μωρο οση ωρα ηθελες και το επαιρναν μονο τις ωρες του επισκεπτηριου.Επειτα υπήρχε και η ωρα του πατερα με το μωρο.Ειμαι πραγματικα πολυ ευχαριστημενη γιατι και οι μαιες με βοηθησαν πολυ και ειχαμε τα παιδια σχεδον ολο το 24ωρο.

TARA
04-02-09, 08:54
Ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα είσαι. Μόνο που εγώ έβγαζα 1 μήνα μόνο με το θήλαστρο. Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι "ναι, το φόρουμ". Εγώ αυτό διάβασα, το ξεκκοκάλισα, όλα τα λινκ (ακόμα κι αυτά που παρέπεμπαν εκτός φόρουμ) τα πάντα.
Υπάρχουν και τα βιβλία της Α. Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση". Πάρτα κι αυτά. Αυτά θα σε βοηθήσουν περισσότερο.
Με το καλό το μωράκι σου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μια φίλη μου πολύτεκνη θα μου φέρει και φωτοτυπίες από σεμινάρια από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος για να τα μελετήσω τώρα που έχω χρόνο κι ελπίζω η πράξη να ανταποκριθεί στη θεωρία!

Artemis25
24-02-09, 12:43
Καλησπέρα

Και εγώ στο Λητώ γέννησα και μπορώ να πώ ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.
Φέρνανε τα μωράκια όποτε έκλαιγαν και αν δεν είχαν τελειώσει το φαγάκι τους απλά καθυστερούσαν το επισκεπτήριο.

οι κοπέλες πάρα πολύ εξυπηρετικές και περνούσαν από τα δωμάτια αρκετές φορές και μας δείχνανε πως να θυλάσουμε σωστά.

Επίσης κάθε μέρα είχε σεμινάρια για το θυλασμό!!

Μόνο με την παιδίατρο μπορώ να πω είδα παραπληροφόρηση.

Είπε ότι αν το μωρό πεινάει κάθε 1 ώρα δεν χορταίνει και να του δώσουμε ξένο. ( και την πάτησα το πρώτο βράδυ που η μπεμπούλα έτρωγε κάθε ώρα)

Αλλά ευτυχώς διάβασα εδώ και πήρα κουράγιο

Πάντως αν μπορώ να διαλέξω πάλι στο Λητώ θα γεννήσω

Σε άλλα μαιευτήρια σου φέρνουβ το μωρό και το μπιμπερό μαζί....
και καλά αν δεν τα καταφέρεις.


:twisted: :twisted:

Δεν κοιτάνε πως να τα καταφέρεις....

EVGENIA77
26-02-09, 23:16
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΥΠΟΨΗ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ( ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΑΚΟΜΗ) .
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 8ΜΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ( ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ) ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ......
ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΑΝΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΕΝΝΗΣΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

EVGENIA77
26-02-09, 23:17
ΕΠΙΣΗΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Π.Χ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΠΙΤΙ, ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕ !!!
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ!!

ΟΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ( ΑΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ).

linav
02-08-09, 12:57
Γεια σας κορίτσια! Σε 2 μήνες γεννάω την δεύτερη κορούλα μου στο ΙΑΣΩ. Οσες πρόσφατα γεννήσατε εκεί θέλω τα φώτα σας ως προς την αντιμετώπιση που είχαν οι μαίες στο θέμα του θηλασμού γιατί στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πριν 4 χρόνια κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές ήταν. Απειρη και γω δεν ήξερα τί να κάνω και τί να ζητήσω, μου έφερναν το μωρό κάθε 3 ώρες και με το μπιμπερό με το ξένο γάλα δίπλα της στην ουσία χορτασμένο και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη να πιάσει το στήθος. Να σημειώσω βέβαια ότι την είχαν και 3 μέρες στην εντατική λόγω αναπνευστικού προβλήματος και σε όλη αυτή τη διάρκεια ούτε ήξερα τί να κάνω με το δικό μου γάλα το οποίο στην ουσία μειώθηκε δραματικά γιατί υποτίθεται ότι δεν μπορούσα να το βγάζω αφού δεν είχα το μωρό. Καμία δεν με ενημέρωσε επαρκώς και ακόμα και όταν βγήκαμε και η μαία που με παρακολουθούσε και ο παιδίατρος θεωρούσαν αυτονόητο να θηλάζω για 10 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα με ξένο. Τελικά θήλασα μόνο για 2 μήνες και στην ουσία αυτό οφείλεται στη μη σωστή ενημέρωση που είχα από το ίδιο το μαιευτήριο. Σήμερα τί γίνεται εκεί? Ακουσα ότι πλέον ισχύει και το rooming-in. Ενημερώστε με σας παρακαλώ αν κάποια γνωρίζει.

giota.
02-08-09, 13:54
Εγώ γέννησα το Φεβρουάριο στο ΙΑΣΩ κ με βοηθησαν ολες οι κοπελες απ το προσωπικο για να θηλασω.Η προισταμενη ερχοταν καθε πρωι για επισκεψη κ μας εβλεπε πως ειμαστε.Όταν λοιπόν κατέβηκε το γάλα απο κει κ έπειτα δε μου εφερναν ξενο γάλα παρά μόνο το μωρό κ το θήλαζα.Είχε τυχει ο μικρος να ειναι πολυ λαιμαργος κ να μην μπορει να πιασει τη θηλα για να φαει κ χτυπουσα το κουδουνακι κ ερχοντουσαν νοσηλευτριες να με βοηθησουν πως να πιασω το μωρο για να μπορεσει να πιασει τη θηλη.Και αν δεν κανω κ λαθος εχει κ σεμινάρια για λεχωνες καθημερινα που μπορεις να παρακολουθησεις.Για το rooming-in δε γνωριζω.Πάντως με βοηθησαν πολυ στο να θηλασω.Σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σου!!!!!!!!

ol_ko
03-08-09, 09:31
Καλημερα.Εγω γεννησα στο Ιασω πριν 2 χρονια με καισαρικη και δηλωσα αποκλειστικο θηλασμο ααπο την αρχη.Δεν του εδωσαν καθολου ξενο γαλα και μαλιστα οταν ειπα να του δωσω γιατι δεν ηξερα, ο παιδιατρος μου ειπε να μην του δωσω αν θελω να διατηρησω αποκλειστικο.Οι κοπελες ηταν κατατπληκτικες , με βοηθησαν πολυ και κυριως που ο μικρος μου ηταν πολυ μικρος και δεν ξυπνουσε και καθονταν μαζι μου οσο τις χρειαζομουν.
Με το καλο να ερθει το μωρακι σου και ολα να πανε καλα

peony
03-08-09, 10:30
Εγώ γέννησα πέρυσι στο Ιασώ και πρέπει να πω ότι ενώ οι κοπέλες ενθάρρυναν το θηλασμό, πολλές φορές λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσαν να βοηθήσουν (Πχ στις 5 το πρωί, όταν η μικρή δεν μπορούσε να πιάσει στήθος, ούτε εγώ ήξερα να την κάνω να πιάσει, δεν ερχόταν καμία και το μωρό πλάνταζε). Τελικα, όλα πήγαν καλά, αλλά νομίζω ότι εκεί η μικρή άρχισε να θηλάζει καλά όταν πια γυρίσαμε σπ΄΄ιτι - κι ήμουν κι εγώ πιο ήρεμη.

Επίσης, υπήρχε μια μαία που ήταν υπεύθυνη για τα θήλαστρα η οποία τα προωθούσε συνεχώς. Μάλιστα την τελευταία μου νύχτα εκεί, όταν πάλι το μωρό έκλαιγε, αντί να με βοηθήσει να τη βάλω στο στήθος, τόλμησε να μου πεί "αύριο φεύγετε, και πρέπει να επιλύσετε το πρόβλημα της διατροφής. Να πάρετε θήλαστρο!":evil::evil:
Ευτυχώς δεν τη συμμερίστηκα.

olympics
05-08-09, 16:12
Χαίρετε. Είμαι μαμά εδώ και 13,5 μήνες. Τον γιό μου τον θηλάζω ακόμα με μεγάλη επιτυχία από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι με βοηθήσατε πάρα πολύ όχι μόνο στο θηλασμό αλλά σε ότι προβληματισμούς είχα και σας ευχαριστώ πολύ!
Το πρόβλημα αυτή την φορά το έχει μια φίλη μου που γέννησε πριν 8 ημέρες. Γέννησε σε ιδιωτική κλινική, με καισαρική τομή. Ο γιατρός της της είπε ότι δεν κάνει να το θηλάσει την 1η μέρα γιατί της είχαν χορηγήσει πολλά φάρμακα. Επίσης της είπε ότι όταν ξεκινήσει να την θηλάζει να της δίνει ένα τέταρτο το ένα στήθος και ένα το άλλο και αν θέλει η μικρή κι' άλλο να της συμπληρώσει από ξένο που θα της είχαν στο πυρέξ του μωρού. Την 2η ημέρα έβαλε την μικρή της να θηλάσει και από ότι μου είπε θήλασε αλλά πόναγε πολύ. Έκανε ότι της είπε ο γυναικολόγος της.
Λάθος για μένα βέβαια!
Όταν πήγα από εκεί της είπα ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος όποτε και όσο θέλει το μωρό χωρίς χρονοδιαγράμματα. Και προς θεού όχι ξένο, αλλιώς παύει να είναι αποκλειστικός ο θηλασμός. Το μωρό όταν το έφεραν εκείνη την ώρα δεν πείναγε και κοιμόταν. Την ρώτησα μήπως την τάϊσαν οι μαίες κι εκείνες το αρνήθηκαν και μας είπαν ότι μόνο με εντολή της μάνας τα ταϊζουν. Το ίδιο έγινε και μετά από 4 ώρες που της το ξανάφεραν. Το μωρό τελικά έφαγε στις 5 το πρωί, από τις 5 το προηγούμενο απόγευμα. Δηλαδή το μωρό ήταν νηστικό 12 ώρες. Δεν πίστεψε της μαίες τελικά και τσακώθηκαν. Πως είναι δυνατόν ένα βρέφος να πεινάει τις συγκεκριμένες ώρες που φέρνα οι μαίες τα μωρά σε όλες τις λεχώνες; Όλα τα μωρά είχαν το ίδιο πρόγραμμα φαγητού;
Τελικά πέρασαν οι μέρες καλού κακού κι έφυγε απ' το μαιευτήριο. Κι όταν ήρθε ο παιδίατρος σπίτι της είπε να το θηλάζει 10' λεπτά από το ένα στήθος και 10' απ' το άλλο, γιατί αν το θηλάσει παραπάνω, θα καταπίνει αέρα το μωρό και θα το ενοχλούν τα εντεράκια του.
Εγώ δεν συμφωνώ αλλά, πως να της το εξηγήσω και να καταφέρει να θηλάσει χωρίς προβλήματα;
Γιατί να ακούσει εμένα και όχι τον γιατρό της που είναι επιστήμονας;

sternchen
05-08-09, 16:26
Συστησε της οπωσδηποτε το βιβλιο της Αννας Πατσουρου : θηλασμος μια υπεροχη σχεση τον πρωτο τομο . Πες της οτι οι περισσοτεροι παιδιατροι στην Ελλαδα δεν υποστηριζουν το θηλασμο για 2 λογους . Πρωτον δεν τους συμφερει οικονομικα για πολλους λογους και δευτερον δεν ξερουν τιποτα σωστο για το θηλασμο , γιατι δεν τον εχουν σπουδασει , δεν εχουν καταρτιση . Μονο ενας συμβουλος θηλασμου μπορει να τη βοηθησει , αν θελει ειναι ευκολο να βρει καποιον .

ΚΡΙΣΤΙΝΑ
05-08-09, 16:58
απο όσες μαμάδες που έχω μιλήσει μέχρι στιγμής του κύκλου μου και είναι αρκετές μόνο αυτές που πραγματικά ήθελαν να θηλάσουν άκουσαν την γνώμη μου οι άλλες “κρύφτηκαν” πίσω απο μη τεκμηριωμένες ιατρικές απόψεις (οι εξής καμία..... του λέω με μεγάλη απογοήτευση ...).Αν πραγματικά θέλει να σε ακούσει θα σε ακούσει γιατί το γεγονός ότι θηλάζεις με επιτυχία τον γιο σου και η ανάπτυξη του είναι απλά απόδειξη των όσων θα της πεις κατά τα άλλα μπορείς να τις εκτυπώσεις τα όσα έχουν γραφτεί εδώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ για να έχει και μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση να δώσει στον παιδίατρό της.

thiresia
05-08-09, 17:46
Φυσικά και δεν ξέρουν τα πάντα για τον θηλασμό.!!Θηλάζω αποκλειστικά την δέυτερη μου κόρη και ο παιδίατρος μου τώρα ενω απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμού,τώρα μου τα γυρίζει.Σήμερα πήγαμε για το πρώτο μας εμβόλιο.Αργήσαμε να το κάνουμε επειδή η μικρή νοσηλέυτηκε με οξεία γαστρεντερίτιδα για 10 μέρες, όταν ήταν 40 ημερών
.Ο προηγούμενος παιδίατρος όταν του είπα για τις διάροιες, μου είπε (τηλεφωνικώς) οτι είναι διάροιες θηλασμου, και όταν του είπα οτι κλαίει συνέχεια και είναι ανύσηχη, μου απάντησε οτι δεν της φτάνει το γάλα μου και θα πρέπει να της δίνω για αρχή συμπλήρωμα 60-70μλ.Φυσικά δεν το έκανα και καλά που δεν τον άκουσα γιατί και απο το νοσοκομείο μου είπαν οτι στη φάση που ήταν το παιδί (γαστρεντερίτιδα) θα έκανα μεγάλο λάθος και τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα...
Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!
Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)
Κάτι άλλο.
Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.
Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.
Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.
Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.
Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

olympics
05-08-09, 22:56
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια να την πείσω και αν δεν εισακουστώ σημαίνει ότι δεν θέλει πραγματικά να θηλάσει.

peony
05-08-09, 23:10
Thiresia, νομίζω ότι η κόρη σου είναι πολύ μικρή για πορτοκάλι, και εκπλήσσομαι και με το γιατρό. Το πορτοκάλι είναι ύποπτο για αλλεργίες και η τάση πλέον είναι να εισάγεται στη διατροφή μετά τα υπόλοιπα φρούτα. Πρέπει να πω ότι η δική μας η γιατρός, ως της παλιάς σχολής, μας έδωσε το πορτοκάλι πρώτο, αλλά όταν η μπέμπα ήταν 5,5 μηνών, όχι 2!

Olympics, εμένα που ήμουν άσχετη μου έδωσε μια γειτόνισσα τα φυλλάδια της La Leche να διαβάσω .. και μετά ανακάλυψα και το φόρουμ. Αλλά ήμουν και θετικά διακείμενη στο θηλασμό και όλοι γύρω μου (οικογένεια, μαία, παιδιάτρος, ως κι ο γυναικολόγος) με υποστήριζαν. Όταν πήγα να κάνω το ίδιο για μια φίλη, δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα - μάλλον γιατί κι η ίδια δεν το ήθελε.

olympics
05-08-09, 23:13
Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.
Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

Εγώ από όσα έχω διαβάσει, όπως και από αυτά που άκουσα στο σεμινάριο μητρικού θηλασμού που κάνουν στο Έλενα, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να του δώσεις πορτοκάλι. Το πορτοκάλι είναι πολύ όξινο για το στομαχάκι του μωρού σου. Η παιδίατρος μας, μας το έβαλε στην διατροφή του γιού μας στον 8 μήνα, γιατί νωρίτερα είναι επικίνδυνο για αλλεργία. Σε μια ξαδέλφη μου ο παιδίατρός της, της είπε να του το δώσει στον 5 μήνα αλλά στραγγισμένο και μισό-μισό με νερό για να μην το ενοχλήσει το στομάχι του. Ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του, αλλά άντε να ξέρεις εσύ, πιο είναι το σωστό! Πάντως να ξέρεις ότι μέχρι τον 6 μήνα παύει να είναι αποκλειστικός ο θηλασμός, αν εισάγεις οποιαδήποτε τροφή ή υγρό στο μωρό σου. Καλό θα ήταν να απευθυνθείς και στην Αγλαϊα στο forum.
Ελπίζω να σε βοήθησα κι εγώ.
Να σου ζήσει το μωρό σου!

Μαρια.X
05-08-09, 23:58
Eγω δεν εχω δωσε πορτοκαλι ακομα στο μωρο μου και ειναι 9 μηνων γιατι φοβαμαι για αλλεργιες και σενα σου ειπε απο τωρα ο αθεοφοβος???????
Ελεοςςςςςςςς τι αλλο θα ακουσουμε πια????
Μη δωσεις τιποτα κοριτσι μου συνεχισε το θηλασμο και κλεισε τ'αυτια σου σε αυτα που λεει ο παιδιατρος ή αλλαξε τον.

marandnik
06-08-09, 07:38
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια να την πείσω και αν δεν εισακουστώ σημαίνει ότι δεν θέλει πραγματικά να θηλάσει.

Πάντως αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση της φίλης σου....
Επιλέγουμε έναν γιατρό και του έχουμε εμπιστοσύνη ως επιστήμονα. Δεν θα παρακούσουμε εύκολα τις εντολές του επειδή μια φίλη μας ή η γειτόνισσα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Αν πραγματικά θες να τη βοηθήσεις μην αμφισβητείς το γιατρό της με το γνωστό ύφος "αυτός δεν ξέρει τίποτα, εγώ τα ξέρω όλα". Πολλές φορές αυτή η προσέγγιση από έναν τρίτο μας εκνευρίζει όλους τους γονείς. :roll:Αλλά πρόσφερέ της πηγές για να ενημερωθεί μόνη της και να αποφασίσει. Πρότεινέ της βιβλία για να αγοράσει, δάνεισέ της δικά σου βιβλία, δώστης τα τηλέφωνα του La Leche League, σύστησέ της τοποθεσίες στο internet.

olympics
06-08-09, 09:13
Πάντως αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση της φίλης σου....
Επιλέγουμε έναν γιατρό και του έχουμε εμπιστοσύνη ως επιστήμονα. Δεν θα παρακούσουμε εύκολα τις εντολές του επειδή μια φίλη μας ή η γειτόνισσα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Αν πραγματικά θες να τη βοηθήσεις μην αμφισβητείς το γιατρό της με το γνωστό ύφος "αυτός δεν ξέρει τίποτα, εγώ τα ξέρω όλα". Πολλές φορές αυτή η προσέγγιση από έναν τρίτο μας εκνευρίζει όλους τους γονείς. :roll:Αλλά πρόσφερέ της πηγές για να ενημερωθεί μόνη της και να αποφασίσει. Πρότεινέ της βιβλία για να αγοράσει, δάνεισέ της δικά σου βιβλία, δώστης τα τηλέφωνα του La Leche League, σύστησέ της τοποθεσίες στο internet.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γι' αυτό και δεν το έκανα! Την βοήθειά μου την ζήτησε από μόνη της. Με ρώταγε διάφορα, από την αρχή της εγκυμοσύνης της, γι' αυτό και της είχα δώσει τα βιβλία μου από τότε, για να τα μελετήσει τους δύο μήνες που θα έπαιρνε την άδεια εγκυμοσύνης. Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το έκανε τελικά! Μάλιστα της είχα δώσει και το βιβλιαράκι που μας μοίρασαν στο σεμινάριο του μητρικού θηλασμού στο Έλενα. Τα λέει όλα για τον θηλασμό. Χθες το πρωί που μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο, της το θύμισα, αλλά αν δεν της αρέσει το διάβασμα, δεν την κόβω να το διαβάζει! Εγώ θα τα είχα ξεκοκαλίσει από την πρώτη στιγμή που θα τα έπαιρνα στα χέρια μου, και δεν θα περίμενα να έρθει η ώρα του θηλασμού για να δω πως γίνεται!
Internet δεν έχει, αλλά της είχα μιλήσει γι' αυτό το forum απ' όταν ήμουν έγκυος εγώ! Εχθές της πρότεινα να της στείλω κάποιο mail με θέματα που αφορούν τον θηλασμό, σε κάποιον δικό της άνθρωπο που τον βλέπει συχνά και να της το τυπώσει να τα διαβάσει!
Αν δεν πιάσει κι αυτό μάλλον, δεν θέλει να θηλάσει και ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να νιώθει εκείνη καλά. Για εμένα δεν χρειάζεται να δικαιολογείτε. Είναι δικαίωμά της να μην θέλει να θηλάσει. Άλλωστε δεν την πίεσε κανείς, εκείνη ζητούσε την βοήθειά μας.

sonar
06-08-09, 09:46
Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!
Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)
Κάτι άλλο.
Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.
Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.
Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.
Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.
Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

Ένα έχω να πω: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!! Έχω ακούσει πολλά, αλλά τόσες μπούρδες μαζεμένες κάνουν πανελλήνιο ρεκόρ!
Αυτός κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι επικίνδυνος. Εγώ δεν θα ξαναπάταγα το πόδι μου στο ιατρείο του. :evil:

sonar
06-08-09, 10:04
Έχω ενα παρόμοιο πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας. Η καλύτερή μου φίλη γέννησε το πρώτο της παιδί με καισαρική σε ιδιωτικό μαιευτήριο Κυριακή πρωί και της πήγαν το μωρό την Δευτέρα το μεσημέρι, επειδή η ίδια έχασε αρκετό αίμα στην επέμβαση. Τελικά όλα πήγαν στραβά με τον θηλασμό. Λάθος τεχνική, καθόλου υποστήριξη και λάθος συμβουλές. Της είπαν να ελέγχει το γάλα της βγάζοντας με το θήλαστρο. Αντλούσε μόνο 30-40ml από το πρωτόγαλα και τις είπαν ότι πρέπει να δίνει 10' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα γιατί είναι λίγο το γάλα της και αραιό (άρα ακατάλληλο για πλήρη διατροφή). Η παιδίατρος μάλιστα στο σπίτι, άγγιξε το στήθος της και -ως άλλος ΧΟΥΝΤΙΝΙ- της είπε ότι είναι άδειο :shock: και δεν έχει γάλα!!!
Μου είπε λοιπόν, ότι στο δεύτερο θα ξαναπροσπαθήσει να θηλάσει και της έδειξα με ενθουσιασμό ότι είναι πολύ σωστή η απόφασή της. Της είπα μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέται για το πρώτο, γιατί δεν έφταιγε η ίδια αλλά οι λάθος πληροφορίες που της δώσανε. Ήθελα μάλιστα να την ενημερώσω για το που μπορεί να βρει βοήθεια για να τα καταφέρει. Τότε λοιπόν, μου είπε, ότι ακολούθησε ό,τι της είπαν γιατροί - μαίες - παιδίατρος, και αυτοί είναι επιστήμονες και είναι δυνατόν να μην ξέρουν τη δουλειά τους;!

Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να την προσεγγίσω για να τη βοηθήσω χωρίς να νομίζει ότι της κάνω υποδείξεις; Είναι κρίμα να μην τα καταφέρει 2η φορά ενω το θέλει.

zoitheodos
06-08-09, 14:16
Φυσικά και δεν ξέρουν τα πάντα για τον θηλασμό.!!Θηλάζω αποκλειστικά την δέυτερη μου κόρη και ο παιδίατρος μου τώρα ενω απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμού,τώρα μου τα γυρίζει.Σήμερα πήγαμε για το πρώτο μας εμβόλιο.Αργήσαμε να το κάνουμε επειδή η μικρή νοσηλέυτηκε με οξεία γαστρεντερίτιδα για 10 μέρες, όταν ήταν 40 ημερών
.Ο προηγούμενος παιδίατρος όταν του είπα για τις διάροιες, μου είπε (τηλεφωνικώς) οτι είναι διάροιες θηλασμου, και όταν του είπα οτι κλαίει συνέχεια και είναι ανύσηχη, μου απάντησε οτι δεν της φτάνει το γάλα μου και θα πρέπει να της δίνω για αρχή συμπλήρωμα 60-70μλ.Φυσικά δεν το έκανα και καλά που δεν τον άκουσα γιατί και απο το νοσοκομείο μου είπαν οτι στη φάση που ήταν το παιδί (γαστρεντερίτιδα) θα έκανα μεγάλο λάθος και τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα...
Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!
Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)
Κάτι άλλο.
Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.
Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.
Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.
Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.
Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

O παιδίατρος σου εκτός απο άσχετος με τον θηλασμό είναι πολύ επικίνδυνος. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει 6 μήνες αποκλειστικό θηλασμό και προφανώς μην δώσεις πορτοκάλι απο τώρα που είναι και αλλεργιογόνο. Εγώ στο μωρό δεν σκοπεύω να δώσω πορτοκάλι πριν κλείσει τον χρόνο. Τι μπούρδες φάρμακα είναι αυτά για τον μεταβολισμό του παιδιού?

marandnik
06-08-09, 15:31
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γι' αυτό και δεν το έκανα! Την βοήθειά μου την ζήτησε από μόνη της. Με ρώταγε διάφορα, από την αρχή της εγκυμοσύνης της, γι' αυτό και της είχα δώσει τα βιβλία μου από τότε, για να τα μελετήσει τους δύο μήνες που θα έπαιρνε την άδεια εγκυμοσύνης. Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το έκανε τελικά! Μάλιστα της είχα δώσει και το βιβλιαράκι που μας μοίρασαν στο σεμινάριο του μητρικού θηλασμού στο Έλενα. Τα λέει όλα για τον θηλασμό. Χθες το πρωί που μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο, της το θύμισα, αλλά αν δεν της αρέσει το διάβασμα, δεν την κόβω να το διαβάζει! Εγώ θα τα είχα ξεκοκαλίσει από την πρώτη στιγμή που θα τα έπαιρνα στα χέρια μου, και δεν θα περίμενα να έρθει η ώρα του θηλασμού για να δω πως γίνεται!
Internet δεν έχει, αλλά της είχα μιλήσει γι' αυτό το forum απ' όταν ήμουν έγκυος εγώ! Εχθές της πρότεινα να της στείλω κάποιο mail με θέματα που αφορούν τον θηλασμό, σε κάποιον δικό της άνθρωπο που τον βλέπει συχνά και να της το τυπώσει να τα διαβάσει!
Αν δεν πιάσει κι αυτό μάλλον, δεν θέλει να θηλάσει και ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να νιώθει εκείνη καλά. Για εμένα δεν χρειάζεται να δικαιολογείτε. Είναι δικαίωμά της να μην θέλει να θηλάσει. Άλλωστε δεν την πίεσε κανείς, εκείνη ζητούσε την βοήθειά μας.

A, ωραία!
Και θέλει βοήθεια αλλά δεν ακούει τις συμβουλές σου και βαριέται και να διαβάσει....
Τότε να της τα ζωγραφίσεις, να μην κουράζεται. 8)

Προφανώς ό,τι και να κάνεις εσύ, αν δεν αποφασίσει να ασχοληθεί η ίδια, να ψάξει, να ενδιαφερθεί, να κουραστεί, δεν έχει κανένα νόημα.

Eliza
06-08-09, 15:44
Έχω ενα παρόμοιο πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας. Η καλύτερή μου φίλη γέννησε το πρώτο της παιδί με καισαρική σε ιδιωτικό μαιευτήριο Κυριακή πρωί και της πήγαν το μωρό την Δευτέρα το μεσημέρι, επειδή η ίδια έχασε αρκετό αίμα στην επέμβαση. Τελικά όλα πήγαν στραβά με τον θηλασμό. Λάθος τεχνική, καθόλου υποστήριξη και λάθος συμβουλές. Της είπαν να ελέγχει το γάλα της βγάζοντας με το θήλαστρο. Αντλούσε μόνο 30-40ml από το πρωτόγαλα και τις είπαν ότι πρέπει να δίνει 10' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα γιατί είναι λίγο το γάλα της και αραιό (άρα ακατάλληλο για πλήρη διατροφή). Η παιδίατρος μάλιστα στο σπίτι, άγγιξε το στήθος της και -ως άλλος ΧΟΥΝΤΙΝΙ- της είπε ότι είναι άδειο :shock: και δεν έχει γάλα!!!
Μου είπε λοιπόν, ότι στο δεύτερο θα ξαναπροσπαθήσει να θηλάσει και της έδειξα με ενθουσιασμό ότι είναι πολύ σωστή η απόφασή της. Της είπα μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέται για το πρώτο, γιατί δεν έφταιγε η ίδια αλλά οι λάθος πληροφορίες που της δώσανε. Ήθελα μάλιστα να την ενημερώσω για το που μπορεί να βρει βοήθεια για να τα καταφέρει. Τότε λοιπόν, μου είπε, ότι ακολούθησε ό,τι της είπαν γιατροί - μαίες - παιδίατρος, και αυτοί είναι επιστήμονες και είναι δυνατόν να μην ξέρουν τη δουλειά τους;!

Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να την προσεγγίσω για να τη βοηθήσω χωρίς να νομίζει ότι της κάνω υποδείξεις; Είναι κρίμα να μην τα καταφέρει 2η φορά ενω το θέλει.

Νομίζω ότι αν της δόσεις να διαβάσει το βιβλίο της Πατσούρου, που είναι και η ίδια παιδίατρος εκτός από σύμβουλός θηλασμού, με τη σύσταση ότι εσύ το διάβασες και σου φάνηκε πολύ χρήσιμο ίσως κάτι καταφέρεις.
Θα έλεγα αντί να της το συστήσεις απλά, να της το δανείσεις -αν το έχεις, ή να της το χαρίσεις;)

sonar
07-08-09, 09:23
Αυτό θα το κάνω ούτως ή άλλως, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο χρόνο για ανάγνωση. Έχει ήδη ένα παιδάκι-φωτιά και το μεγαλώνει μόνη της και δουλεύει. Γι' αυτό ήθελα να της μιλήσω και να την ενθαρρύνω, με τρόπο όμως και χωρίς να δώσω την εντύπωση ότι κάνω την έξυπνη ή την ικανή κι εκείνη είναι η άσχετη που δεν τα ξέρει.

ΚΥΡΙΑΚΗ_
07-08-09, 09:37
Κορίτσια εμένα ευτυχώς ο παιδίατρός μας είναι ΥΠΕΡ του θηλασμού!!!Χτες κάναμε το δεύτερο εμβόλιό μας, τον βρήκε 6650.Από την αρχή μου είχε πει να τον θηλάζω ΟΠΟΤΕ θέλει και ΟΣΟ θέλει!!!!Απλά να τον βάζω και στα 2 στήθη.Μου είπε να συνεχίσω και τον άλλο μήνα θα μας βάλει και κρεμούλα...

Eliza
07-08-09, 11:53
Αυτό θα το κάνω ούτως ή άλλως, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο χρόνο για ανάγνωση. Έχει ήδη ένα παιδάκι-φωτιά και το μεγαλώνει μόνη της και δουλεύει. Γι' αυτό ήθελα να της μιλήσω και να την ενθαρρύνω, με τρόπο όμως και χωρίς να δώσω την εντύπωση ότι κάνω την έξυπνη ή την ικανή κι εκείνη είναι η άσχετη που δεν τα ξέρει.
Μπορείς να της κάνεις και προφορικές περιλήψεις;)
Δεν τα λες εσύ, στο βιβλίο τα διάβασες:D

linav
08-08-09, 13:50
Ευτυχώς το foroum και τα κορίτσια της όλης εδώ παρέας μου άνοιξαν τα μάτια σε ό,τι αφορά το θέμα του θηλασμού, οπότε και γω τώρα δεν θα πάω απροετοίμαστη για το δεύτερο παιδάκι μου.

thiresia
09-08-09, 18:26
Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας.Δεν της έχω δώσει ακόμα τίποτα της μικρής μου γιατί φοβάμαι.Αυτό με το χυμό πορτοκάλι και τις βιταμίνες,το συζήτησα και αλλού και μάλλον είναι κοινή τακτική κάποιων παιδιάτρων απο τον 3ο μήνα και μετά.
Το θέμα είναι οτι αν πας να τους φέρεις αντίρηση (τους παιδιατρους) σε κοιτάζουν σαν να σου λένε.Τι θες να μας πεις τώρα οτι εσύ ξέρεις περισσότερα απο μένα?
Θα αναγκαστώ να του πω ψέματα οτι της δίνω πορτοκάλι με βιταμίνες γιατί εδω που μένω δεν έχω και πολλές επιλογές γιατρών.Μέχρι που σκέφτηκα να του πω οτι εμφάνισε σημάδια αλλεργίας!!(αλήθεια τι αλλεργική αντίδραση μπορεί να εμφανίσει με το πορτοκάλι???)Αλλωστε είπε και στη μητέρα μου οτι αυτές οι σταγονίτσες είναι όπως δίνανε παλιά το μουρουνέλαιο στα παιδιά...για να γίνουν γερά.
Μου είπε επίσης οτι μετά το πορτοκάλι θα αχίσουμε ριζάλευρο βανίλια.Δεν μου καθόρισε πότε ακριβώς.Στις 25 έχω ραντευού για εμβόλιο και θα τον ρωτήσω για όλα αυτά.
Αυτό που με ενοχλέι είναι οτι θα αναγκαστω να πω τόσα ψέματα.
Θα σας ξαναρωτήσω.μήπως ξέρει καμιά σας αν το βιβλίο της Πατσούρου λέέι για την διατροφή της θηλάζουσας μάνας?
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.

Μαρια.X
09-08-09, 18:35
Ναι λεει λαι αν θυμαμαι καλα λεει οτι μπορει να φαει τα παντα μια μητερα που θηλαζει,υπαρχουν περιορισμοι στο αλκοολ (με μετρο) και σε ορισμενα φαρμακα.
Σου ειπε για τα τηγανιτα αβγα για να σου κανει τη ζωη δυσκολη και να σταματησεις καποια στιγμη το θηλασμο,μαλλον πως ο παιδιατρος σου δεν στα λεει καλα.Λεγε ναι εσυ σε οτι παλαβο σου λεει,τετοια θελουν νακουνε αυτοι οι γιατροι.

roxy07
11-08-09, 14:03
Κοριτσια καλημερα σας.Μολις χθες ξεκινησα να γραφω στο φορουμ και ακομη δεν ξερω πως να χειριστω το σαιτ.(δεν ξερω να κανω παραθεση κτλ.)Ηθελα να πω στην thiresia οτι και μενα ο παιδιατρος μου ειπε να δινω στην μικρη που ειναι δυομιση μηνων,απο τις πρωτες κιολας μερες aquasol και σιδηρο.Επισης και σε μια φιλη μου που εχει διδυμα τι ιδιο της ειπε ο δικος της ο παιδιατρος και ετσι σκεφτηκα και εγω για να το λενε κατι θα ξερουν.Παρολαυτα δισταζα πολυ για να τα δωσω .Τελοσπαντων Ξεκινησα να τις δινω aquasol και μετα απο τρεις μερες σιδηρο.Περιττο να πω οτι του παιδιου του επεσαν ολα αυτα μαζι βαρια στο στομαχι και ολη μερα ειχαμε αναγωγες και εκανε και δυσκοιλιοτητα ,απο εκει που εκανε κακα μετα απο καθε ταισμα.Τρελλαθηκα.Τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε να τα κοψω και τα δυο για λιγες μερες και να τα αρχισω ξανα.Με το aquasol ενταξει ηταν η μπεμπουλα αλλα με το σιδηρο..ουτε μια σταγονα δεν αντεχε το στομαχακι της.Και του το ειπα και μου ειπε μια φορα τις δυο τρεις μερες να προσπαθω να τις δινω εστω μια σταγονα σιδηρο.Εγω ομως αποφασισα να μην τις ξαναδωσω τιποτε.Σκεφτηκα οτι το παιδι απο την στιγμη που το θηλαζω αποκλειστικα και πιστευω οτι το γαλα εχει ολες τις βιταμινες που χρειαζεται , και παιρνει και το σωστο βαρος γιατι να το ταλαιπωρω?Δεν ξερω αν εχω κανει καλα απλα ηθελα και εγω να πω τι συνεβει με το δικο μου μωρακι.
Κατα τα αλλα ο παιδιατρος μου ειναι υπερ του θηλασμου.και μου ειπε να τρωω οτι θελω, να προσεχω καποια φαρμακα και το αλκοολ.Αν χρειαστω καποιο φαρμακο ομως πρωτα να τον παιρνω ενα τηλεφωνο προτου το παρω.Ελπιζω να βοηθησα.:razz::razz::razz:

katerina1981
16-09-09, 22:27
Ειμαι μανούλα μιας ζουζουνας 3,5 μηνων...Κ δυστυχως με κατακλυζουν ασχετοι παιδιατροι!!!Πέρα απο εναν καταπληκτικο παιδιατρο στα Χανια της Κρητης που ημουν διακοπες κ πηγα την μπεμπα μου για το 2ο εμβολιο, ολες οι άλλες ΧΑΛΙΑ!!Όταν το παιδι παιρνει βαρος ικανοποιητικο μες στη χαρα ειναι με το θηλασμο.Μολις ομως δεν παιρνει βαρος...αρχιζει κατευθειαν η καραμελα του ξενου!!!
1η παιδιατρος, φιλικη στο θηλασμο (και καλα)ήρθε σπιτι επισκεψη με 2 κουτια ξενο γαλα.Μπας κ χρειαστουν...ειπε!!!Σε μια εκτακτη αναγκη...τι να πω??? ειπα κ ευχαριστω τρομαρα μου!!Ο ΒΛΑΚΑΣ!
2η παιδιατρος τη μετραει την μπεμπα, σε 2 βδομαδες ειχε παρει 200 γρμ. Να ξεκινησουμε ξενο γαλα μου ειπε, αν στην επομενη μετρηση δεν εχει παρει βαρος.Εφυγα δεν την ξαναπηγα.
3ος παιδιατρος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.Η μπεμπα σε ενα μηνα πηρε μονο 300 γρμ. και παρολο που ημουν μεσα στο αγχος και ετοιμη σχεδον να δωσω ξενο, μου λεει μη δωσεις τιποτα.Μονο θηλασμος.Απλα περισσοτερη πιεση να τρωει πιο συχνα κ πιο πολύ, αν κ μου λεει 5 λεπτα ειναι αρκετα για να παρει το παιδι σου το 80% αυτου που χρειαζεται!!
4η παιδιατρος στο Κερατσινι.Πηγα για να δω τι γινεται με το βαρος της μπεμπας κ σε δυο βδομαδες πηρε 300 γρμ. Μια χαρα μου πε.Αλλα μολις ειδε την προηγουμενη μετρηση μου πε οτι αν ειναι κ δεν παιρνει βαρος η μπεμπα να δωσουμε ξενο."Καλος ο θηλασμος αλλα μην αφησουμε κ το μωρο να πειναει".Μια πελατισσα της πολυ υποστηρικτικη του θηλασμου, το παιδι δεν επαιρνε βαρος κ την εβαλε να βγαλουνε γαλα να δουνε ποσο εχει κ η κοπελα εβγαλε μονο 30 γρμ.Αααααααααααα της λεω κι εγω ψεματα...εγω βγαζω 180 με το θηλαστρο.Επαθε σοκ.Με κοιτουσε με γουρλωμενα ματια...Παρολο που μονη της μας ειπε οτι η μπεμπα είναι τοσο υπερκινητικη κ ψηλωνει τοσο γρηγορα που να μην περιμενω ποτε να παρει πολυ βαρος ...

Τι θα κανω Θεε μου??Παω στον παιδατρο κ μονο που δεν παθαινω ανακοπη απο το αγχος μου τι θα δειξει η ζυγαρια κ τι θα ακουσω για το ξενο!!Κ δυστυχως ειμαι ανθρωπος που δεν επιβαλλω την αποψη μου, ουτε θα πω κατι παρολο που ξερω οτι αυτα που μου λεει ειναι αρλουμπες.Μπαινω σε διλημματα εκεινη την ωρα, σκεφτομαι οτι το παιδι μου λιμοκτονει κ διαφορα. Κ μετα μπαινω εδω κ αναπτερωνει το ηθικο μου!!!
Βρειτε μου μια παιδιατρο που ομως οντως να ειναι υπερ του θηλασμου!!!Οχι μονο στα στρουμπουλα μωρακια θηλασμου αλλα και στα αδυνατουλια!!

Σας ζαλισα εεεεεεεεεεεεεεεεε????

yogini
16-09-09, 22:37
katerinaki μην πελαγωνεις με το βάρος και τι θα σου πει ο παιδιατρος. Ριχνε μια ματια απο μονη σου στις καμπύλες ανάπτυξης και να σου πει ξένο εσυ πες ναι και μην το δώσεις. Μας δουλευουν αυτοι θα τους δουλεψουμε κι εμεις.

katerina1981
16-09-09, 22:51
Να σου πω την αληθεια πριν ακομα φυγω απ το γιατρο στο ασανσερ μεσα κοιταω τις καμπυλες κ αφου βλεπω οτι συνεχιζει στην καμπυλη της, ηρεμω καπως.Μαλλον ετσι θα το κανω...ναι ναι θα δωσω ξενο κ να μη δινω!Κ φανταζομαι την εκπληξη τους οταν η μπεμπα συνεχιζει να ειναι λεπτουλα!!Αραγε τι θα λεει τοτε?
Μακαρι ομως να ειχα εναν παιδιατρο που να με ξεαγχωνει κ οχι να βρισκω μονη μου τις απαντησεις...

DEL
16-09-09, 22:58
Να σου πω την αληθεια πριν ακομα φυγω απ το γιατρο στο ασανσερ μεσα κοιταω τις καμπυλες κ αφου βλεπω οτι συνεχιζει στην καμπυλη της, ηρεμω καπως.Μαλλον ετσι θα το κανω...ναι ναι θα δωσω ξενο κ να μη δινω!Κ φανταζομαι την εκπληξη τους οταν η μπεμπα συνεχιζει να ειναι λεπτουλα!!Αραγε τι θα λεει τοτε?
Μακαρι ομως να ειχα εναν παιδιατρο που να με ξεαγχωνει κ οχι να βρισκω μονη μου τις απαντησεις...
Κατερίνα μην αγχώνεσαι.Εμένα η παιδίατρος μου έλεγε να δώσω ξένο γάλα στον μικρό γιατί τα κακά του ήταν πράσινα όταν ήταν 40 ημερών ενώ είχε πάρει 1.800 από την ημέρα που βγήκε από το μαιευτήριο.Φυσικά δεν την άκουσα και τον αφήνω να θηλάσει όποτε θέλει.Αυτή τη στιγμή είναι 3,5 μηνών και έχει φτάσει περίπου τα 7.500.

sonar
16-09-09, 23:18
katerina1981 μην στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι. Εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τους παιδίατρους μόνο για ιατρικά θέματα και η διατροφή του μωρού μας δεν είναι ιατρική πράξη!

Να φανταστείς, η τωρινή του παιδίατρος, μου είπε ότι πρέπει να τρώει το απόγευμα κρέμα βανίλια του εμπορίου. Δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί βαρέθηκα να υπερασπίζομαι το λογικό και φυσικά θ' ακολουθήσω δικό μου πρόγραμμα (μετά από μεγάλη έρευνα βέβαια). Την επόμενη φορά θα τις πω ότι δεν του αρέσει και δεν την τρώει.
Και σημειωτέον, η ίδια θήλασε τα παιδιά της για 14 και 16 μήνες το καθένα και με συμβούλεψε να μην αποθηλάσω παρά μόνο όταν το μωρό δεν θα θέλει άλλο! Παράδοξο δεν είναι;

katerina1981
18-09-09, 21:46
Aλήθεια δεν ξερω τι να πω πια...Ειναι να τρελαθεις!!!Μαλλον απλα θα λεω "ναι" και να χε$%$##νε οι γιατροι...ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!Απλα δεν αντεχω να μου λενε οτι το παιδι μου πειναει κ λιμοκτονει...ειμαι να πεθανω εκεινη τη στιγμη!Αφου με βαλανε σε σκεψεις οτι δεν εχω γαλα.Κ μονο εδω μεσα καταλαβα οτι μια χαρα γαλα εχω κ ηρεμησα κ εκλαιγα απο την ανακουφιση...

despoina pontikaki
19-09-09, 10:19
κατερινα 1981 εσυ λες οτι τα ακους απο παιδιατρους αυτα!εγω χθες πηγα για εμβολιο,κλεισαμε τον 4 μηνα και ειναι 7800 και 68 εκ,η παιδιατρος μου λεει συνεχιζουμε πολυ καλα με τον θηλασμο και 50 γρ να βαλει τον επομενο μηνα μην ανγχωνεσαι αρκει που τρεφεται με μητρικο γαλα ειναι υγιεστατο παιδακι και φυσικα δεν χανει βαρος!
Γυριζω ομως σπιτι και με ρωταει η μαμα μου,η οποια με θηλασε για 6 μηνες μονο,τι εγινε στο γιατρο.της τα λεω και παθαινει φρικη και με αρχιζει στις ερωτησεις,πως θα χορταινει το μωρο αποκλειστικα αλλους 2 μηνες μονο με το γαλα μου,αν εχω τοσο πολυ και μηπως να αλλαξουμε παιδιατρο να μας δωσει φρουτακι και κρεμες και αλλα τετοια ωραια!
Αντε τωρα να καθομαι να της εξηγω!!!
http://lbfm.lilypie.com/JvIpp3.png

katerina1981
19-09-09, 12:39
Κι εμενα η μαμα μου μου χει πεταξει τετοιες κουβεντες 2-3 φορες αλλα ευτυχως δεν επεμεινε κ το ξεπερασε!!!Εγω οταν ημουν μωρο παρολο που επινα ξενο γαλα ημουν μια σταλια κ ολοι της ελεγαν οτι δε με ταϊζει...Αρα ξερει οτι δε φταιει το γαλα μου που ειναι αδυνατουλα η μπεμπα.Ειναι το σκαρι της τετοιο!
Αλλα ειναι οτι χειροτερο να μην εχεις στηριγμα απο το περιβαλλον σου.Ευτυχως εμενα με υποστηριζει φουλ ο αντρας μου κ αυτο με ησυχαζει!!!

despoina pontikaki
19-09-09, 13:08
κι'εγω νομιζω οτι μονη παρηγορια εχω τον αντρα μου οπως εσυ!αφου στην κλινικη μου ειχαν δωσει δειγματα 2 κουτια σκονη και πηρε και τα πεταξε!χαιρομαι που εχουμε τοσο πεισμα και παμε κοντρα στο ρευμα!!
συνεχιζουμε δυναμικα το θηλασμο λοιπον!!;)

http://lbfm.lilypie.com/JvIpp3.png

katerina1981
19-09-09, 13:32
ναι ναι!!!φουλ θηλασμος...:-)

Naf
20-09-09, 01:08
katerina1981 απίστευτο! η κόρη μου έιναι 3 μηνών και 3 εβδομάδων σήμερα και αυτά που γράφεις είναι σαν να τα έγραψα εγώ....είμαστε και εμείς μινιόν μάλλον και το τί έχω ακούσει δεν λέγεται....
όντως το χειρότερο είναι να μην έχεις υποστήριξη απο κανέναν. Και ακόμα χειρότερο είναι να σου λένε "γιατί δεν δίνεις ξένο γάλα?" γυναίκες. οι μητέρες μας και οι πεθερές μας που αντί να αναρωτηθούν γιατί δεν κατάφεραν να μας θηλάσουν, γίνονται γιατροί και συμβουλάτορες. Εγώ είναι στιγμές που πικράινομαι πολύ και άλλες που τους γράφω κανονικότατα;-)

πόσα κιλά είναι η δική σου τώρα (για να παρηγορηθώ και εγώ!!) εμένα 5350!!