Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΛΙΩΣΗ


Recommended Posts

Geia sas eimai nea sto forum kai tha geniso 11/2/2009.

 

Me to kalo oles mas......!!!!!

 

Parepiptontos poly kalo to site.....

 

Eimai 7 evdomadon kai psaxno gia giatro me empeiria se themata skoliosis. Kurios gia to Aretaio, Attiko kai Alexandra. Thelo na min einai poly neos se ilikia kai na einai empeiros.

 

Milisa me gnosti mou anaisthisiologo kai mou eipe na geniso mono se dhmosio nosokomeio epeidi sta dimosia nosokomeia oi anaisthisiologoi einai se omades kai mporoun na antimetopisoun kalytera to thema tis narkosis pou mou endeiknitai. Gia episkliridio mou eipe thelei na to psakso poly to thema .....

 

An mporeitai na mou proteinete kapoius giatrous tha me boithousate poly.....

Mou eipan gia ton Xasiako (aretaieio) alla aytos exei poly douleia kai den mou kleinei rantebou.....

 

Filia polla

 

Dudu

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Δεν εχω καταλαβει πολυ καλα ακομα τι ψαχνεις. Εχω κανει σπονδυλοδεσια λογω σκολιωσεως και εχω μια μικρη καμπυλη ακομα χαμηλα. Αμα το θεμα σου ειναι η επισκληριδιος, ο γιατρος μου που ειναι σε ιδιωτικο μου ειπε οτι θα μιλησω με τον αναισθησιολογο οταν ερθει ο καιρος γιατι ακομα ειναι νωρις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και απο μένα,

έχω κι εγώ πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη σπονδυλική στήλη, όχι σκολίωση, έχω ήδη χειρουργηθέι μία φορά και χρειάζομαι οπωσδήποτε σπονδυλοδεσία, την οποία θα προσπαθήσω να καθυστερήσω όσο μπορώ.

Για να καταλάβεις οι γιατροί (νευροχειρούργοι σε Ελλάδα κι εξωτερικό) τον Ιανουάριο μου απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μείνω έγκυος γιατί θα μείνω παράλυτη :? Συγκεκριμένα μου έλεγαν οτι θα αναγκαστούν να μου πάρουν το παιδί στον 7ο για να χειρουργήσουν εμένα που μετά μάλλον θα έιμαι στο καροτσάκι. Μου έλεγαν οτι αποκλείεται να μπορέσω ποτέ να βγάλω μια εγκυμοσύνη και πως απο τον 1ο μήνα θα είμαι στο κρεββάτι ... Δεν με ξέρουν όμως καλά. :) Τον Μάρτιο έμεινα έγκυος :lol::lol:

Ο γιατρός μου γνωρίζει το πρόβλημά μου πολύ καλά (εκείνος μου έδωσε τη δύναμη για να προσπαθήσω μια εγκυμοσύνη) και ύστερα απο συνεννόηση απο κοινού με νευροχειρούργους βγήκε ένα πλάνο για την πορεία της εγκυμοσύνης μου απο κοινού, π.χ. να παρακολουθούμαι απο διατροφολόγο για μην πάρω πολλά κιλά, να γίνεται ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης κλπ...

Μέχρι στιγμής, έχω καταφέρει και δεν έχω μείνει στο κρεββάτι ούτε 1 ώρα και συνεχίζω με το κεφάλι ψηλά και προς το παρόν πάνε όλα καλά!

Εξαιτίας του προβλήματός μου θα κάνω καισαρική με ολική νάρκωση και όχι με επισκληρήδιο, γιατί δεν μπορούν να ρισκάρουν οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή.

Ο τοκετός θα γίνει σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Κανένας γιατρός (νευροχειρούργος ή ορθοπεδικός) δεν μου συνέστησε δημόσιο νοσοκομείο για κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Οι αναισθησιολόγοι είναι εκπαιδευμένοι και σε ολική και σε επισκληρίδιο νάρκωση. Δεν καταλαβαίνω τι το ιδιαίτερο έχουν οι αναισθησιολόγοι των δημοσίων :roll::roll:

Καλύτερα να επιδειώξεις κι εσύ μια συζήτηση απο κοινού με ορθοπεδικό και γυναικολόγο προκειμένου να σε καθοδηγήσουν σωστά χωρίς να φοβάσαι τίποτα και να αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

Όλα θα πάνε καλά και συνέχισε με θετική σκέψη... :wink::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Evad, μπραβο για το κουραγιο σου και την δυναμη σου. Συχνα οι γιατροι ειναι αφοριστικοι και λενε πραγματα χωρις να εχουν σκεφτει τι πραγματικο αντικτυπο αυτο θα εχει σε εναν ανθρωπο. Χαιρομαι που βρηκες την δυναμη να κανεις αυτο που θες και να επιδιωξεις να το πευχεις. Ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα!

 

Και εμενα διαφοροι γιατροι μου ειχαν πει να μου παρουν το παιδι στον 8ο και πρν κανω την εγχειρηση σπονδυλοδεσιας ειχα ακουσει και εγω τα απιστευτα - δεν θα μπορω να περπαταω, να κανω παιδια κλπ. Ειμαι σε καλυτερη κατασταση μεχρι τωρα απο τις περισσοτερες εγκυες γυναικες που εχω γνωρισει και αυτο ειναι αποδειξη οτι μονο εμεις ξερουμε στο τελος τι μπορουμε να κανουμε.

 

Οσο για την επισκληριδιο, ειναι αναλογως τον αναισθησιολογο και δεν νομιζω να εχει σχεση το δημοσιο ή το ιδιωτικο. Εχει πιο πολυ σχεση με την εμπειρια και την αυτοπεποιθεση του αναισησιολογου να επεμβει σε μια σπονδυλικη που εχει καποιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για την επισκληριδιο, ειναι αναλογως τον αναισθησιολογο και δεν νομιζω να εχει σχεση το δημοσιο ή το ιδιωτικο. Εχει πιο πολυ σχεση με την εμπειρια και την αυτοπεποιθεση του αναισησιολογου να επεμβει σε μια σπονδυλικη που εχει καποιο προβλημα.

 

 

Ακριβώς αυτό είναι το μυστικό...και προκειμένου να πετύχεις σε κανέναν "αισιοόδοξο" τύπο που κατα βάθος δεν γνωρίζει και τόσο καλά τον επισκληρίδιο χώρο, τη θέση του νωτιαίου σωλήνα αλλά και τους προβληματικούς σπονδύλους, καλύτερα να κάνεις ολική νάρκωση και να έχεις τουλάχιστον σε αυτό το θέμα το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Citron σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω καθώς καταλαβαίνω πως είμαστε σχεδόν ομοιοπαθούσες. Έχεις κάνει πολλά χρόνια την σπονδυλοδεσία?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Νομίζω ότι καλύτερα να βρεις πρώτα έναν γιατρό και αυτός θα σου πει για τον αναισθησιολόγο. Δημόσιο ή ιδιωτικό δεν θα έχει σημασία νομίζω. Κι εγω δεν βρήκα τον Χασιάκο στο Αρεταίειο και πήγα εκεί στον κ. Μποτση. Μου έχουν πει καλά λόγια και για τον κ. Βλάχο (Αρεταίειο επίσης).

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάνει πολλά χρόνια την σπονδυλοδεσία?

 

Απο τα 14 μου, δηλαδη 17 χρονια τωρα. Εχω ακομα το σιδερο στην πλατη μεχρι τον πρωτο L σπονδυλο νομιζω. Δεν υπαρχει λογος να το αφαιρεσω καθως οι σπονδυλοι εχουν δεσει μεταξυ τους και ειναι ακαμπτοι. Δεν εχω διαιτερα προβληματα παντως. Καμια φορα στην εγκυμοσυνη νιωθω οτι απο την μια εχω την κοιλια και απο την αλλη το σιδερο και εγω ειμαι στριμωγμενη καπου στην μεση :D Τα βραδυα δυσκολευομαι καπως στο μανουβραρισμα στο κρεβατι μεχρι να βολευτω αλλα τιποτα τραγικο.

 

Και σηκωνω βαρη, και περπαταω και ολα τα κανω και γιατι οχι ! :)

 

Εσυ ποσα χρονια εχεις κανει σπονδυλοδεσια ?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω κάνει ακόμα σπονδυλοδεσία, έχω κάνει μικροδισκεκτομή στον 04-05 λόγω σοβαρού προβλήματος στο νοτιέο μυελό.

Σίγουρα πρέπει να κάνω σπονδυλοδεσία γιατί έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο πρόβλημα σε πολλά διαστήματα που επιρρεάζουν τα νεύρα....αλλά προσπαθώ να κερδίσω ακόμα όσα χρόνια μπορώ (τώρα είμαι 26) ...και να έχω τελειώσει με εγκυμοσύνες.

 

Το παν citron μου είναι να συμβιβαστείς με το πρόβλημά σου και να μάθεις να ζεις με αυτό. Όχι να το μισήσεις αλλά να το αγαπήσεις και να το δεις σαν ένα φίλο που πάντα θα κουβαλάς μαζί σου. Εγώ αυτό έχω κάνει και απ'ότι καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου κι εσύ το ίδιο..και μπράβο σου. :lol:

 

Εσύ αλήθεια με καισαρική θα γεννήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, αλλα εγω δεν υπεφερα απο την σπονδυλοδεσια οσο υπεφερα απο την σκολιωση. Στην εγκυμοσυνη δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα, ουτε στην καθημερινη μου ζωη ή στα περισσοτερα αθληματα. Κανω τα παντα, απο σκι μεχρι αναριχηση. Απλα εχω την αναμενομενη μειωμενη κινητικοτητα στην μεση και αυτο μονο γιατι εχω σχεδον ολους τους σπονδυλους δεμενους. ΟΚ, δεν ειμαι η καλυτερη στο belly dance αλλα ολα τα αλλα τα κανω κανονικα :)

 

Αμα δεν υπαρχει προβλημα με το παιδι ( που θα ειχε οποιοσδηποτε ) παμε για ΦΤ. Δεν υπαρχει κανενα θεμα τελικα αναμεσα στην σπονδυλοδεσια και το ΦΤ.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σου, ειλικρινά χαίρομαι πολύ που είσαι καλά και που η σπονδυλοδεσία σου είναι επιτυχής. :wink:

Ίσως αν είχα κάνει κι εγώ ήδη, να μην χρειαζόταν να κάνω καισαρική και να προχωρούσαμε σε Φ.Τ. Τώρα όμως είναι απαγορευτικό και σαν σκέψη. :?

 

Μπράβο σου πάντως!!!!! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ολα για καποιο λογο γίνονται, οποτε σιγουρα υπαρχει λογος που εσυ δεν εχεις κανει. Καθε περιπτωση οπως ειπαμε ειναι και διαφορετικη. Και η καισαρικη εξ'αλλου ειναι μια διαδικασια που περνανε τοσες κοπελες, ακομα και απο δικια τους επιλογη.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που δεν έχω κάνει εγώ ακόμα είναι καθάρα δική μου επιλογή...όπως σου είπα και νωρίτερα προσπαθώ όσο μπορώ να την καθυστερήσω. Με ότι επιπτώσεις και αν έχει αυτό. :?:(

Όσο για την καισαρική, δεν είναι επιλογή μου, είναι επιτακτική ανάγκη και το "αντάλλαγμα" στο ρίσκο της εγκυμοσύνης μου. Μου το είχε πει πριν καν μείνω έγκυος ο γιατρός μου, προχώρα και μη φοβάσαι να μείνεις έγκυος όμως να ξέρεις οτι αναγκαστικά θα κάνουμε καισαρική για να μην σε βάλουμε σε κίνδυνο. Και ειλικρινα δεν με νοιάζει καθόλου... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Βρε κορίτσια επειδή λίγο ανησύχησα με τα λεγόμενα σας, πείτε μου, αν έχεις σκωλίωση υπάρχει πρόβλημα στη γέννα;;

Και εγώ έχω σκολίωση και βάση αυτής τους πρώτους μήνες υπέφερα που άνοιγε και η λεκάνη, αλλά τώρα στον 8ο είμαι σχετικά καλά. Τί πρέπει να κάνω; Πρέπει να ρωτήσω ορθοπεδικό ή πρέπει να ενημερώσω τη γυναικολόγο μου;;;

Link to comment
Share on other sites

Summerday, μην ανησυχεις. Παρα πολυς κοσμος εχει σκολιωση και συνηθως δεν αποτελει κανενα προβλημα. Εδω μιλαμε για βαριες περιπτωσεις και σπονδυλοδεσιες που δεν ειναι κατι συνηθησμενο. Στην δικια μου περιπτωση ειχα 60 μοιρες κλιση πανω και 30 κατω και ενω εχει διορθωθει ενα μεγαλο μερος, εχω ακομα την περιστροφη. Και παλι, ολα μια χαρα ειναι.

 

Ανεφερε το στον γιατρο σου απλα και μονο για να το γνωριζει και θα σου πει αυτος, αν και αμφιβαλω οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εξαφανίστηκα μετά το ερώτημα μου διότι η κύηση μου δεν συνεχίστηκε (παλίνδρομος). Να σας εξηγησω καλύτερα την περίπτωση μου γιατί από ότι φαίνεται μπορεί να είμαι και πάλι έγκυος (αυριο θα κάνω β-χοριακή).

 

Έχω 55 μοιρες σκολίωση με περιστροφή της λεκάνης και διπλή σκολίωση (σχήμα S). Το πρόβλημα μου είναι μεγάλο αλλά εδώ και χρόνια το παλεύω και είμαι όρθια χωρίς πόνους. Εψαξα πολύ εναλλακτικούς τρόπους (φασια, ρεφλεξολογία, κλπ) για το θέμα και κατέληξα να κάνω πιλάτες (σε σωστό κέντρο) αλλά και ορθοσωμική γυμναστική. Οι κλασικοί γιατροί προτείνουν χειρουργείο.....και τρίβουν τα μάτια τους που δεν πονάω.....και το πως το παλεύω.......όχι ότι δεν τεμπελιάζω κάποιες φορές!!!

 

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το σώμα μου πάει με βάση την ψυχολογία μου......Η σκολίωση επιδεινώνεται όταν δεν είμαι καλά και αντίστροφα. Το σώμα μου κουβαλά την ψυχή μου και όταν αυτή βαραίνει αυτό γέρνει.....

 

Τώρα για το θέμα της εγκυμοσύνης το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να γεννησω φυσιολογικά ---- όχι καισαρική.....(οι απόψεις των γιατρών διαφέρουν για το θέμα της σκολίωσης). Αν γεννήσω λοιπόν φυσιολογικά.....σημαίνει όχι επισκληρίδιο? άρα θα γεννήσω σας τις μανούλες μας που πέρα από μια ξυλοκαϊνη δεν εκαναν τίποτε άλλο....

 

Κάποιοι γιατροί λένε επισκληρίδιο και στην σκολίωση αλλα να έχω όμάδα αναισθησιολόγων με μεγάλη εμπειρία.....(αυτό το βρίσκεις σε δημόσια νοσοκομεία)

 

Ενας εξαιρετικός φίλος γιατρός γυναικολόγος (όχι μαιευτήρας) με μεγάλη εμπειρία, μεγάλο έργο και αξιοζήλεύτο......και κυρίως άνθρωπος με Α κεφαλαίο μου είπε να προσέξω το γυναικολόγο που θα βρω γιατί είμαι το πιο εύκολο θύμα για καισαρική.....

Αν τελικά χρειαστεί η καισαρική καλύτερα ολική νάρκωση ----

 

Από την εμπειρεία της αδερφής μου στο ΙΑΣΩ δεν έχω και τα καλύτερα για τους αναισθησιόλογους εκεί.....Στην πρώτη της γέννα έπαθε αλλεργικό σοκ από τη νάρκωση και από τη πολλή κορτιζόνη έπαθε μόνιμη βλάβη ένα νεύρο του δεξιού της χεριού......Στην δεύτερη εγκυμοσύνη δεν μπορούσαν να την ξυπνήσουν και είχαν φοβηθεί και αυτοί......όταν αρχισε να συνέρχεται προσπαθησαν να καλύψουν το θέμα, όπως και στην πρώτη περίπτωση......

 

Επειδή κατά την ταπεινή μου άποψη (ίσως και κοινή διαπίστωση) τα δύσκολα περιστατικά τα ιδιωτικά μαιευτήρια τα στέλνουν στα δημόσια νοσοκομεία (αν προλάβουν) πιστεύω ότι εκεί θα αισθάνομαι ασφαλής.

 

Γι' αυτό ζητώ από όλες σας και κυρίως εσάς που έχετε παρόμοιο πρόβλημα με μένα αν εχετε ψαξει το θέμα της ναρκωσης και αν γνωρίζετε κάποιον γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο που είστε ευχαριστημένες, καθώς και όνομα καλού αναισθησιολόγου......

 

 

Καλή εγκυμοσύνη σε όλες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλή μου dudulix κατ'αρχάς μπράβο που κάνεις pilates και νομιζω θα σε βοηθούσε και η γιόγκα πολυ.

 

Ειμαι επίσης υπερ του δημοσιο μαιευτηριου για πάρα πολλους λόγους. Εγω δεν εχω πλεον σκολιωση (ειχα λιγο αλλα τη διόρθωσα με την γιογκα) και θα παω στο ΕΛΕΝΑ. Η γιατρός μου ειναι ΠΟΛΥ κατα της επισκληριδίου και οπως καταλαβαίνεις θα γεννήσω μάλλον όπως η μανούλα μου :)

Ακόμα και στην καισαρική κάνει ολική γιατι φοβάται πολύ τις επιπτώσης στη μέση κτλ

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον που να εχει ειδίκευση στο πρόβλημα σου αλλα ενα τηλέφωνο στη γιατρό μου πχ δεν θα σε έβλαπτε. Πήγα κι εγω σε καθηγητή οπως έγραψα και πιο πάνω και έφυγα άρον άρον...ταληροφονιάδες και μαυσωλεία οτι μου έλεγε ηταν δεκαετίες πίσω! Μην εχεις λοιπόν κόλλημα καθηγητής ή οχι, αρκεί να ειναι άνθρωπος και να ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω σκολίωση γύρω στις 30-35 μοίρες αν θυμάμαι καλά, σε σχήμα S και περιστροφή χαμηλά.

 

Γέννησα στο Γέννεσις (Θεσσαλονίκη) με φυσιολογικό τοκετό και επισκληρίδιο. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα,΄την ώρα που θα μου έκανε την ένεση το είπα στην αναισθησιολόγο, η οποία και δεν φάνηκε να προβληματίζεται για τη σκολίωσή μου.

 

Πονάω καθημερινά πολύ. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι πως σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά την οποία δεν έβαλα πολλά κιλά (μέχρι 15 έφτασα αλλά μετά έχασα 3), δεν πονούσα καθόλου!!

Ο πόνος ξανάρχισε με την επιστροφή μου στο σπίτι.

 

Ο γιατρός μου σύστησε να κάνω γυμναστική, αλλά λίγο επειδή βαριέμαι, λίγο η έλλειψη χρόνου, συν το γεγονός ότι δεν περιμένω το θαύμα του να σταματήσει ο πόνος, αμελώ.

 

Διαβάζω εδώ που λέτε ότι με τη γυμναστική περνάει ο πόνος! Λέτε να αρχίσω δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

katrin σου συστήνω ανεπιφύλακτα pilates ή yoga από δασκάλους εξειδικευμένους και όχι από δασκάλους που κάνουν 1 σεμινάριο για 2-3 μήνες. Βλέπεις επειδή εχει γινει της μόδας (καλό βεβαια) σε καθε γυμναστήριο κανουν τα παντα..... χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Εγώ εδώ και 10 χρόνια κάνω πιλάτες από δασκάλα κλσικού χορού η οποία έχει σπουδάσει πριν 17 χρόνια πιλάτες στο εξωτερικό σε αναγνωρισμένη σχολή και τώρα εκπαιδεύει νέους δασκάλους στο χώρο.

Αξίζει να σου πω ότι ένας καλός δάσκαλος θα πρεπει να έχει γνώσεις ανατομίας-φυσιολογίας και ορθοπαιδικών προβλημάτων.....και φυσικά να έχει εμπειρία και γνώση κάθε πάθησης.

 

Στη Θεσ/κη δεν γνωρίζω δυστυχώς να σου συστήσω κάτι αλλά είμαι σίγουρη ότι αν ψαξεις θα βρεις.

 

Το βεβαιο είναι ότι δεν θα πονάς και θα αποκτήσεις καλή σχέση με το σώμα σου.

 

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ 1999. ΕΧΩ 57 ΒΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΑΜΕΣ. ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 21/2/2008 ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ. Ο ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 4 ΚΑΙ 5 ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ. Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΣ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΝΝΗΣΑ. ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΗΚΩΘΗΚΑ. ΑΦΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΝΑΓΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΝΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Η ΜΕΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΚΡΑΤΙΟΤΑΝΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ. ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΚΟΛΙΩΣΗ 60 ΜΠΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΑΓΕ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ. ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ. ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΓΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΑΛΑΤΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Γειας σας και απο εμένα.Δεν ξερω αν παρακολουθεί κάποια το θέμα ακόμη.

Θα ήθελα κάποιες απαντήσεις πανω σε ορισμένα θέματα που με απασχολούν.

Είμαι 32 ετών και έχω σκολίωση περίπου 55-60 μοίρες στη θωρακική μοίρα.Σκέφτομαι να κάνω παιδί, αλλά με ανησυχεί αν θα έχω φυσιολογική κύηση.Πήγα σε ορθοπεδικούς και άλλοι μου λένε να κάνω πρώτα επέμβαση και μετά να σκεφτώ την εγκυμοσύνη, ενώ άλλοι μου λένε να κάνω παιδί και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με την σκολίωση...

Επιπλέον, η γυναικολόγος μου είπε οτι θα ήταν καλό να διορθώσω και το ρινικό διάφραγμα για να μπορω να αναπνέω σωστά, για να μην επιβαρηνω και το αναπνευστικό σύστημα.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας γιατί έχω πελαγώσει και δε ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η σκολίωση;

Γνωρίζετε κάποιον έμπιστο και έμπειρο (ορθοπεδικό & γυναικολόγο) με εμπειρία στο θέμα; (κατά προτίμηση στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

Link to comment
Share on other sites

΄Εχω κι εγώ σκολίωση, δε γνωρίζω ακριβώς να σου πω τις μοίρες. Γενικά το αντιμετωπίζω με γυμναστική, μόνο αυτό βοηθάει για να πονάω λιγότερο. Δεν ξέρω πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή σου, για το διάφραγμα πάντως, επειδή έχω κι εγώ επίσης, δεν έχω χειρουργηθεί. Είναι μια επέμβαση αποτυχημένη στην πλειοψηφία της. Στην πρώτη εγκυμοσύνη, έπαθα ρινίτιδα εγκυμοσύνης, όπου μετά τον τοκετό μου το γύρισε σε αλλεργική. Υπέφερα και υποφέρω, σίγουρα παίζει ρόλο και το διάφραγμα, αλλά όλοι οι γνωστοί μου που έχουν χειρουργηθεί, είδαν καλυτέρευση για κάποιο διάστημα, και μετά πάλι τα ίδια.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Geia sas eimai nea sto forum kai tha geniso 11/2/2009.

 

Me to kalo oles mas......!!!!!

 

Parepiptontos poly kalo to site.....

 

Eimai 7 evdomadon kai psaxno gia giatro me empeiria se themata skoliosis. Kurios gia to Aretaio, Attiko kai Alexandra. Thelo na min einai poly neos se ilikia kai na einai empeiros.

 

Milisa me gnosti mou anaisthisiologo kai mou eipe na geniso mono se dhmosio nosokomeio epeidi sta dimosia nosokomeia oi anaisthisiologoi einai se omades kai mporoun na antimetopisoun kalytera to thema tis narkosis pou mou endeiknitai. Gia episkliridio mou eipe thelei na to psakso poly to thema .....

 

An mporeitai na mou proteinete kapoius giatrous tha me boithousate poly.....

Mou eipan gia ton Xasiako (aretaieio) alla aytos exei poly douleia kai den mou kleinei rantebou.....

 

Filia polla

 

Dudu

 

Θα σου πω τι μας ειπε μια μαια στο "Έλενα".Αν θέλετε οπωσδήποτε επισκληρίδιο να έχετε βρει αναισθησιολογο γιατι αν γεννησετε και δεν είμαστε εφημερια παίζει να μη βρίσκεται και να ψάχνεστε τελευταια στιγμη.Φανταζομαι το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα δημόσια.Αρα δεν ισχύει το γεγονός καλύτερο το δημόσιο.Αν τώρα θες δημόσιο οπωσδήποτε θα πρέπει να βρεις αναισθησιολόγο απο το νοσοκομείο.Κάποιον που να γνωρίζει την κατασταση σου και να συμφωνήσετε να ναι μαζι σου στη γέννα.Ο γιατρός σου όταν τον βρεις μπορει να σου συστήσει κάποιον...

RSvcp2.png wNVQp2.png
Link to comment
Share on other sites

Γειας σας και απο εμένα.Δεν ξερω αν παρακολουθεί κάποια το θέμα ακόμη.

Θα ήθελα κάποιες απαντήσεις πανω σε ορισμένα θέματα που με απασχολούν.

Είμαι 32 ετών και έχω σκολίωση περίπου 55-60 μοίρες στη θωρακική μοίρα.Σκέφτομαι να κάνω παιδί, αλλά με ανησυχεί αν θα έχω φυσιολογική κύηση.Πήγα σε ορθοπεδικούς και άλλοι μου λένε να κάνω πρώτα επέμβαση και μετά να σκεφτώ την εγκυμοσύνη, ενώ άλλοι μου λένε να κάνω παιδί και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με την σκολίωση...

Επιπλέον, η γυναικολόγος μου είπε οτι θα ήταν καλό να διορθώσω και το ρινικό διάφραγμα για να μπορω να αναπνέω σωστά, για να μην επιβαρηνω και το αναπνευστικό σύστημα.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας γιατί έχω πελαγώσει και δε ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η σκολίωση;

Γνωρίζετε κάποιον έμπιστο και έμπειρο (ορθοπεδικό & γυναικολόγο) με εμπειρία στο θέμα; (κατά προτίμηση στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

 

KALHSPERA KAI APO EMENA

LOIPON EXW KAI EGW SKOLIWSH ME ARKETOUS PONOUS STHN PLATH. MPORW NA PW OTI DEN ME DYSKOLEPSE SXEDON KATHOLOU STHN EGKYMOSYNH PARA MONO TON TELEYTAIO MHNA POU H KOILIA MOU EIXE GINEI TERASTIA. FRONTISA BEBAIA NA MHN PARW POLLA KILA. PIO POLU ME ARXISE NA ME ENOXLEI TWRA. H MPEMPA MOU EINAI ENOS MHNA KAI EIMASTE OLH THN WRA AGKALIES. APO TO BAROS POU EINAI KAI LIGO AKOMH ARXISA NA PONAW.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...