Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ?


Recommended Posts

Όλοι μου λένε στα 40 πρέπει να κόψω τα βραδυνά ταίσματα για να στρώσουμε και να αρχίσουμε να κοιμόμαστε (και να μην κουτουλάει η μανούλα από την νύστα :) ). Πότε και πώς το κάνατε εσείς?

 oIKlp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


το κάθε παιδάκι έχει τον δικό του ρυθμό....

 

ο μπεμπης μου σιγά σιγα κοβει το βραδινο γαλα απο μονος του.

 

η παιδιατρος μου ειπε οταν ξυπναει το βραδυ για γαλα να τον καθυστερω με αγκαλιες,πιπιλες,ακομα και να τον αφησω να κλαψει λιγακι για 2-3 βραδια..αν δεν σταματησει ετσι,σημαινει οτι ακομα δεν ειναι ετοιμο το μωρο να κοψει το βραδινο φαγητο....εγω δεν τον αφηνω να κλαψει,αλλα τον καθυστερω με αγκαλια για καμια ωριτσα.....τωρα εχουμε φτασει να κοιμομαστε 6-7ωρες σερι......

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως του το έκοψα με τη μέθοδο τσαγάκι στους 3,5 μήνες

νομίζω 40 ημερών είναι πολύ νωρίς....

γύρω στους 2 με 3 μήνες είναι καλά κατά την άποψη μου, ανάλογα πάντα και με το μωρό

είναι πιθανό να το κάνει κι από μόνο του, δώστου αυτή την ευκαιρία

40 είναι πολύ μικρό

στους 3 μήνες που θα έχει μεγάλες αποστάσεις ανά γεύμα θα είναι πολύ πιο εύκολο πιστεύω

Link to comment
Share on other sites

Oταν φτασαμε στους 2 μηνες περιπου, μια φιλη μου ειπε να της δινω την πιπιλα για να κοψει τα νυχτερινα γευματα. Η αληθεια ειναι οτι πηγα να το κανω, :oops: αφου περασε κανενα 20λεπτο κ δεν σταματαγε να γκρινιαζει μετανιωσα κ την ταισα κανονικα. Δεν το ξαναεπιχειρησα! :cool:

Σε 10 μερες περιπου η μικρη μου εκανε το προγραμματακι της μονη της.

Κοιμαται σερι 8.30-07.00! :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι!!

 

Δε νομίζω ότι υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέθοδος να κόψεις το βραδυνό. Αν το μωρό ξυπνήσει πεινασμένο τι θα κάνεις;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις:

1. Η δική μας: Ο μικρός μας από την πρώτη μέρα στο σπίτι κοιμόταν 6 ώρες συνεχόμενες το βράδυ χωρίς να ζητάει φαΐ,

2. Της κουνιάδας μου: Και τα τρία της παιδιά την ξυπνάγανε μέχρι τα 2 τους χρόνια για να τα ταΐσει!!

Πάρε και κατάλαβε!!

:roll::roll::roll:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια!

εγω θα συμφωνησω απολυτα με την μαριλινα!! :)

εμενα και τα δυο μου παιδια μεχρι και 8 μηνων , ξυπναγαν τη νυχτα (οχι 1 φορα !! ουτε βεβαια και ταυτοχρονα!!! )και τα ταιζα!!

οταν δοκιμασα κι εγω αυτη την μεθοδο με το χαμομηλι, για να κοψουν το γαλα......(ντρεπομαι που το δοκιμασα βεβαια!)

πρωτον τα μωρα μου εσπρωχναν το μπουκαλι μακρυα!!(αποδειξη οτι ξερουν τι ειναι αυτο που τους δινουμε!)και

δευτερον η παιδιατρος μου τονισε οτι ειναι απαραδεκτο να προσπαθουμε να ''κοροιδεψουμε'' ενα μωρο για να μην το ταισουμε εφοσον πειναει!!τοσο απλα μου το ειπε!!και μου ειπε , οτι μεγαλωνοντας θα το ''κοψουν'' απο μονοι τους!!

ετσι κι εγινε...

θελει υπομονη και κουραγιο.....

να σκεφτεσαι οτι ειναι μια περιοδος που σε χρειαζεται το μωρακι σου.....και οτι θα περασει.....

εγω δουλευα , και παρολα αυτα ειχα ''φτασει'' σε 3 ημερες να κοιμηθω μονο 3 1/2 ωρες!!!!

αλλα τωρα ολα καλα!

θυμαμαι μονο την κουραση και τα ξενυχτια, αλλα δεν μετανοιωσα για την μεθοδο που ακολουθησα! :wink:

 

σημειωτεον , εχω 4 ανηψια, εκ των οποιων ποτε και κανενα δεν ξυπνησε τη νυχτα για να φαει!!!! :shock::shock:

Link to comment
Share on other sites

Εμείς στους δυο μήνες περίπου, που γύρισα στη δουλεία, αρχίσαμε να της δίνουμε πιπίλα το βράδυ. Είχα ρωτήσει βέβαια το γιατρό αν το παιδί πρέπει να φάει το βράδυ. Μερικές φορές βέβαια δεν έπιανε η πιπίλα, γιατί μάλλον πεινούσε πολύ το παιδί, κι εννοείται το ταϊζαμε. Εδώ και πάνω από ένα μήνα κοιμόμαστε 10-9 και τρώμε κοιμισμένες στις 11μμ και στις 7 το πρωί.

tndLp2.png

FgHKp2.png

Link to comment
Share on other sites

και εμεις που ειμαστε 3 μηνων ακομα ξυπναμε για βραδυνο καθημερινα :shock: νυσταζω συνεχεια και θελω να το κοψει αλλα μονος του γιατι τον λυπαμε να θελει γαλα και εγω να μη του δινω

 

μια φιλη μου βεβαια απο 40 ημερων ξεκινησε την μεθοδο της πιπιλας και επιασε τωρα τη να πω!!! ειναι στο παιδι και στην μαμα μαλλον.

 

υπομονη κοριτσια!!!! :D

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω πως πρεπει λιγο να ταλαιπωρηθουμε... ε και τι θα γινει αν ξυπναμε μια φορα κατα τις 3? για λιγους μηνες θα ειναι! εγω της το εκοψα αν θυμαμαι καλα γυρω στους 5 1/2 μηνες και ειρθε πολυ φυσιολογικα...

χαμομηλι δεν της εδωσα παρολο που οι παλιοτερες μαμαδες με ειχαν πρηξει και δεν το μετανοιωσα καθολου..εξαλλου τωρα δεν θυμαμαι καν τα ξενυχτια... :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Emena i mpempa mou einai 5,5 mhnvn kai ksupnaei toulaxiston 2 fores to brady kai ksupname kanonika sths 6 to proi. Gnvmi mou einai an peinaei to paidi einai krima na to afineis . Se authn thn hlikia pou einai to moraki sou megalonei toso grigora pou xreiazete na fai kai to brady. To stomaxaki tou einai mikro kai einai fusiko na peinasei.

 

Opos eipan kai oi upoloipes...upomoni!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ πιστεύω ότι 40 ημερών είναι πολύ μικρό. Όμως εκει γύρω στο τρίμηνο και εφόσον αναπτύσσεται κανονικά σε βάρος μπορεις να δοκιμάσεις την πιπίλα και όχι το χαμομήλι κατά την γνώμη μου...Κουράγιο

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 40 ημέρες όταν την ακούγαμε να γκρινιάζει στον ύπνο της τη σηκώναμε και την ταίζαμε. Όταν όμως πήγαμε στην παιδίατρο και της το είπαμε μας είπε ότι δεν θα τη σηκώνουμε παρά όταν κλαίει δυνατά. Μετά από αυτό βέβαια κόψαμε το βραδυνό (δηλαδή στις 40 ημέρες)γιατί ουσιαστικά δεν είχε ξυπνήσει για να φάει αλλά εμείς την ξυπνάγαμε για να την ταίσουμε. Και σκέψου ότι τη θήλαζα αποκειστικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μενα!

Να σου ζήσει το μικρούλι σου!!

 

Εμένα με την πάροδο του χρόνου άρχισε να μειώνει από μόνος του τις φορές που ξύπναγε για να φάει. Και εγώ μία μόνο φορά δοκίμασα το χαμομήλι αλλά δεν...είναι κορόιδα...θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, που μπορεί είτε να είναι ανάγκη για φαί είτε ανάγκη για..στήθος!Αν θηλάζεις καταλαβαίνεις ίσως τί εννοώ..το βρίσκουν παρηγοριά τα γλυκούλια!

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν αναγκάστικα στον 1 χρόνο να σταματήσω ξαφνικά να τον θηλάζω(λόγω φαρμακευτικής αγωγής που έπρεπε να ακολουθήσω) και του ξεκίνησα το γάλα με το μπιμπερό σταμάτησε να ξυπνάει το βράδι σταδιακά..σε πολύ σύντομο διάστημα όμως.

Δεν το συζητάω για να σταματήσεις να το θηλάζεις, προς θεού, απλώς έτσι έτυχε με μένα.Τώρα αν έφταιγε κάτι ή αν ήταν σύμπτωση δεν ξέρω, το καλό είναι ότι δεν είχαμε θέμα όπως νόμιζα μελαγχολίας που αναγκάστικα κιόλας να του το σταματήσω απότομα και όλα πήγαν κα΄τ' ευχήν!

 

Η γνώμη μου έιναι να μην κάνεις κάτι, είανι νωρίς ακόμη, αν ξυπνάει έστω και 2 φορές το βράδι, αν είανι παραπάνω οι φορές ίσως να προσπαθείς να το ξανακοιμίζεις, αν δεν μπορεί πάει να πει ότι κάτι έχει ανάγκη..και αυτό μπορεί να είναι μόνο μια αγκαλιά.. :D με τον καιρό όλα βρίσκουν από μόνα τους το πρόγραμμα τους, και ειδικά όταν τους καλύπτεις τις ανάγκες τους το βρίσκουν ακόμη πιο εύκολα!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!

 

Εμάς δεν ξύπναγε ποτέ το βράδυ για γάλα αλλά κι εμείς ουδέποτε το ξυπνήσαμε γι' αυτόν το λόγο. Οπότε δεν τέθηκε ζήτημα διακοπής βραδινού. :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εμεις παλι ειμαστε απο τους ατυχουσ αφου ξυπναμε ως και 4 φορες για φαγητο σπο τις 21 το βραδυ ως τις 7.30 το πρωι αλλα δεν προκεται να τις δωσω χαμομηλι και ας πηγαινω μαυρα χαλια στη δουλεια

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να σας πικράνω, αλλά και οι δύο μου γιοι ξυπνούσαν μέχρι 18 μηνών για γάλα, ο δε μικρός και 2 φορές τη νύχτα καμιά φορά... Η παιδίατρος έλεγε "δώστου χαμομήλι" και όταν το έκανα παρα λίγο να με λούσουν με το χαμομήλι (και οι δύο) :lol: .

Υπομονή. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η δική μας μέχρι το πολυ 2,5-3 μηνων κοιμόταν όλο το βραδυ χωρίς να ξυπνά... Γενικά ήταν ενα πολύ καλόβολο παιδάκι στον ύπνο ακόμα και μέχρι σημερα (δεν έχω να παραπονεθώ ότι ξενύχτησα :lol: )....

 

Είναι στο παιδί όμως... Της κουνιάδας μου ο μικρός που έιναι συνομήλικος με τη μικρή μου, μέχρι προσφατα ξυπνούσε για να πιει γαλα μέσα στη νύχτα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites

το πιο βασικο για τα μωρα ειναι να ικανοποιουνται οι αναγκες τους αμεσα κατα τον κρισιμο πρωτο καιρο, ωστε να νιωσουν πληρη ασφαλεια. Το να το ταιζεις οταν πειναει, ακομα και το βραδυ, δεν ειναι θεμα διατροφης απλα αλλα ψυχικης υγειας για το μωρο. Οποτε εκβιαζουμε τη φυση για να κανουμε πιο ευκολα τα πραγματα για μας τωρα, αυξανουμε τις δυσκολιες στο μελλον. Ο Χρηστος μας εκοψε το βραδυνο του θηλασμο καπου στους πεντε μηνες. Την Ευαγγελια που ειναι τεσσαρων μηνων τη θηλαζει πλεον η Δωρα νωρις το βραδυ, στις εννια και νωρις το πρωι, στις εξι. Καθε παιδι εχει τις αναγκες του, τους ρυθμους του, την ιδιοσυγκρασια του, ηδη απο τη γεννα! Εμεις το μονο που χρειαζεται να κανουμε ειναι να μαθουμε να διαβαζουμε τα σημαδια!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τι να πω που είναι ο μικρός μου 18 μηνών και πολλές φορές ξυπνάει στις 3 ή 4 ή ώρα τη νύχτα και θέλει να τον θηλάσω.Δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά τον θηλάζω ότι ώρα μου το ζητήσει. Ποτέ δεν του το έχω αρνηθεί, έτσι μου λέει το ένστικτό μου.

Αλλά ακόμα και αν μου πει κάποος οτι δεν πρέπει σ΄αυτή την ηλικία να τον θηλάζω τη νύχτα, εγώ θα συνεχίσω να το κάνω...

_________________

1123172c53q6fnl95.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...
Το να το ταιζεις οταν πειναει, ακομα και το βραδυ, δεν ειναι θεμα διατροφης απλα αλλα ψυχικης υγειας για το μωρο. Οποτε εκβιαζουμε τη φυση για να κανουμε πιο ευκολα τα πραγματα για μας τωρα, αυξανουμε τις δυσκολιες στο μελλον. !

 

Να υποθέσω ότι οι παιδίατροι στην Ελλάδα δεν μαθαίνουν τίποτα για ψυχική υγεία;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

να πω και κατι απο το κεφαλι μου? :oops::oops: ισως ειναι βλακεια δεν ξερω παντως εγω το πιστευω! εφτιαξα δικη μου θεωρια! :shock::?:oops::oops::oops::!::!:

γιατι σχεδον παντα τα δευτερα παιδακια βγαινουν πιο γκρινιαρικα και γενικοτερα πιο σκανδαλιαρικα? γιατι οι μαμαδες εχουμε "μαθει" και τα κανουμε ολα πιο γρηγορα και πιο ευκολα για εμας! στο πρωτο που δε ξερουμε καταβαλουμε μεγαλες προσπαθειες ωστε να κανουμε το καλυτερο γι αυτα. οταν το μωρακι παιρνει αυτο που θελει ειναι πιο ηρεμο. καλυπτει τοσο τις βασικες του αναγκες αλλα καλυπτει και συναισθηματικες αναγκες. ξερει οτι οι γονεις του ειναι εκει γι αυτο. το νοιωθει και εισπραττει αυτην την αγαπη...οταν προσπαθουμε να τα κανουμε να τα κανουν ολα γρηγορα και σωστα για δικη μας ευκολια ναι μεν θα το κανουν αλλα με τι κοστος??

αυτο νοιωθω εγω!! δεν ξερω αν ειναι μπακαλοιατρικη και μπακαλοψυχολογια η οτι αλλο θελετε αλλα πραγματικα το πιστευω! και ας μου λενε ολες οι παλιες μαμαδες το αντιθετο! εγω ξερω οτι η μπουμπου μου ειναι απο τα πιο ηρεμα και καλοβολα μπεμπακια!! ισως ειναι και στο παιδι θα μου πειτε!ποιος ξερει....

Link to comment
Share on other sites

Εμεις το εχουμε νιωσει καπως αυτο με την Ευαγγελια. Ειναι πιο πιθανο στο δευτερο να εχεις λιγοτερες φυσικες αντοχες, λιγοτερο διαθεσιμο χρονο, εφοσον ασχολησε και με το μεγαλυτερο. Επισης αντεχεις καπως περισσοτερο το κλαμμα και δεν τρεχεις με την παραμικρη φωνουλα. Ετσι η αμεση-ακαριαια απαντηση στις αναγκες του παιδιου στο πρωτο γινεται πιο αμβλυμενη στο δευτερο. Απο την αλλη βεβαια τα δευτερα μωρα ισως αντιρροπουν αυτην την ανισοτητα με το γεγονος οτι εχουν παρεα! Περνουν χρονο παρατηρωντας και αργοτερα παιζοντας με το αδερφακι τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα τίποτα για να κόψω το βραδυνό της. Αλλωστε δεν ήξερα οτι υπάρχουν κόλπα.Νομίζω οτι πρεπει να κάνουμε υπομονή και να ακολουθήσουμε τους ρυθμους τους.Εμένα πλέον κοιμάτε όλο το βράδυ και το αποφάσισε μόνη της.

2GxD.jpg2GxDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...