PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ


Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Sofika123
08-05-09, 23:52
Καλησπέρα!Μπορείς να το κάνεις και εσύ στο σπίτι (προτιμότερο να το κάνεις στο σπίτι). >Αγοράζεις απο το φαρμακείο ειδικά σακουλάκια συλλογής ούρων για μωρά (πάρε τουλάχιστον 3). Βράζεις για 10 λεπτά νερό και το αφήνεις να γίνει χλιαρό, πλένεις το μωρό ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με το αφρόλουτρό του και το ξεπλένεις με κανονικό νερό, μετά το ξεπλένεις ξανά με ένα μέρος απο το βρασμένο νερό, μετά βουτάς μερικές αποστειρωμένες γάζες στο βρασμένο νερό και το σκουπίζεις πολύ καλά και μετά και πάλι με αποστειρωμένες γάζες το στεγνώνεις τοπικά. Μετά απο όλη αυτή την διαδικασία κολάς (έχει κόλα) στο πιπι του προσεκτικά τον ειδικό ουροσυλέκτη. Φυσικά δεν του φοράς πάνα μέχρι να του το βγάλεις. Αν δεν κατουρήσει μέσα σε μισή ώρα θα πρέπει και πάλι να επαναλάβεις όλη την προηγούμενη διαδικασία γιατί ο ουροσυλέκτης μπορεί να αρχίζει να μαζεύει μικρόβια και να σου δώσει εσφαλμένο θετικό αποτέλεσμα. Πριν 10 μέρες έκανα στην μικρή μου γενική και καλιέργεια ούρων και η παιδίατρος μου είπε οτι πρέπει να γίνουν όλα τα παραπάνω για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Μου είπε επίσης οτι 30 λεπτά μετά απο το φαγητό να κάνω την διαδικασία γιατί τα πιο πολλά μωρά μεσά στα επόμενα 30-60 λεπτά κατουράνε έστω και λίγο. Σας εύχομαι να βγουν οι εξετάσεις αρνητικές όπως βγήκαν και οι δικές μας.

mariori
09-05-09, 01:02
Εμείς πήγαμε τη μπέμπα στο Ιασώ για γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων. Τη δώσαμε στη νοσοκόμα, την έπλυνε, της κόλλησε το ειδικό σακουλάκι και μας την έφερε πίσω για θηλασμό. Ευτυχώς μέσα σε ένα τέταρτο είχε κατουρήσει. Το κόστος στο Ιασώ είναι 61 ευρώ.

amaretto
09-05-09, 06:11
Καλησπέρα κορίτσια. Σήμερα πήγα την κορούλα μου για εμβόλιο. Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν πήρε καλό βάρος και να κάνουμε εξετάσεις για ουρολοίμωξη. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη. Σας αναφέρω το βάρος της ανά μήνα.

Γεννήθηκε 9/12/2008 3.170 52 πόντους
18/12/2008 3.250 53 πόντους
9/1/2009 4.060 55 πόντους
9/2/2009 4.850 59,5 πόντους
Μετά ξεκίνησα δουλειά και συνέχιζα να θηλάζω αλλά το γάλα μου είχε μειωθεί αισθητά, το μωρό έκλαιγε μετά από κάθε γεύμα και εγώ δεν της έδινα καθόλου συμπλήρωμα
10/3/2009 5.230 62 πόντους η γιατρός δεν ανησύχησε και μου έδωσε ξένο γάλα
8/4/2009 5.850 64 πόντους
και τώρα 7/5/2009 6.200 66 πόντους. Τώρα με στέλνει για εξετάσεις. Κοντεύω να σκάσω. Ο άντρας μου είναι παθολόγος και μου λέει να μην τρελαίνομαι τόσο πολύ. Θα πάω να της κάνω εξετάσεις την άλλη βδομάδα αλλά έχω ανησυχήσει πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και ιδιαίτερα φαγανή. Τρώει το πολύ 150 μλ σε κάθε γεύμα. Από αύριο ξεκινάμε και κρεμούλες. Ποια είναι η γνώμη σας?


Το μωρό σου βάζει 142 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο, το οποίο είναι αποδεκτό (http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html). Δεν είναι φοβερά ψηλό αλλά νομίζω ότι είναι ικανοποιητικό, μιας κι έχει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης (στο διάγραμμα αυξάνεται σταθερά πάνω σε μια καμπύλη). Το μωρό πήρε λιγότερο βάρος τον Φεβρουάριο, λίγο περισσότερο τον Μάρτιο, που ξεκίνησε το ξένο και ξανά λιγότερο τον Απρίλιο. Φαίνεται ότι έπαιρνε πολύ καλύτερο βάρος, όταν θήλαζε αποκλειστικά, και η κάμψη τον Φεβρουάριο μάλλον συνέπεσε με την επιστροφή σου στη δουλειά. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, έχετε ιστορικό αλλεργίας στην οικογένεια;

Αν και το μωρό αναλογικά πήρε καλό βάρος τον τελευταίο μήνα, κάνε τις εξετάσεις που ζητάει η γιατρός, απλά για να νιώθεις πιο ήσυχη.
Προσωπικά, θα προσπαθούσα να αυξήσω το δικό μου γάλα αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τις αντοχές και το χρόνο σου.

Για την εισαγωγή των στερεών, οι ειδικοί συνιστούν γενικά να κλείνει ο 6ος μήνας:
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=39697

gazebo
11-05-09, 15:09
Το μωρό μου είναι 3 μηνών. Γεννήθηκε 3380 και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3160. Μέχρι σήμερα τον θηλάζω αποκλειστικά και το βάρος του είναι περίπου 6200.
Την προηγούμενη εβδομάδα τον είδε η παιδίατρος για το εμβόλιο και τον ζύγισε και μου είπε ότι δεν έχει πάρει το βάρος που θα έπρεπε και ότι μάλλον δε φτάνει το γάλα και θα πρέπει να του δώσω συμπλήρωμα. Άν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο μπορείτε να με ενημερωσετε;

Pipi
11-05-09, 15:25
Το μωρό σου παίρνει περίπου ένα κιλό το μήνα που είναι πάνω από το προτεινόμενο. Αν τους πρώτους μήνες πήρε τόσο βάρος λογικό είναι να φρενάρει τώρα. Το μωρό πρέπει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα. Εσένα είναι πολύ κοντά στον 2πλασιασμό και απέχει ακόμα 3 μήνες. Είναι παραπάνω από καλά σε βάρος. Και καθόλου να μην πάρει μια χαρά είναι. Μην δώσεις συμπλήρωμα και την επόμενη φορά που θα στο πει, να του πεις να κοιτάξει και καμιά καμπύλη που είναι στο πίσω μέρος του βιβλιαρίου. Ούτε αυτό το τόσο απλό δεν κάνει. Και να πω ότι πρέπει να ψάξει, μπροστά του στο βιβλιάριο τις έχει. Έλεος!

Όλα αυτά που σου λέω τα ξέρει ο γιατρός σου, γιατί ισχύουν και για τα παιδιά που πινουν ξένο αλλά επίτηδες σου λέει να δώσεις συμπλήρωμα για να αποθηλάσεις. Ρώτα τον πόσο βάρος πρέπει να παίρνουν τα παιδιά το μήνα και πες του να κάνει και καμια μαθηματική πράξη με το δικό σας βάρος. Πράξεις Δημοτικού, αφαίρεση και διαίρεση:

Βάρος 3ου μήνα - Βάρος εξόδου από το μαιευτήριο => 6200 - 3160 = 3040 δηλαδή
3040 / 3 μηνες = 1000γρ και κάτι ψιλά το μήνα.

Το κανονικό είναι 750γρ το μήνα μέχρι τον 3ο μήνα.

gazebo
11-05-09, 15:44
Σε ευχαριστώ, και εγώ έτσι πιστεύω αλλά μου είπε ότι στις τελευταίες 43 μέρες πήρε μόνο 1050γρ και ότι αυτό είναι το κατώτατο και ότι κανονικά θα έπρεπε να πάρει 1500γρ ανώτερο όριο. Ο μικρός (επειδή δουλεύω) τρώει όταν λείπω περίπου 120-140γρ και μου είπε ότι είναι λίγο και ότι θα πρέπει να του δίνω και άλλο συμπλήρωμα. Βέβαια δε δείχνει να πεινάει.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω για το γάλα που βάζω στην κατάψυξη. Η παιδίατρος μου είπε ότι δε συμφωνεί και ότι το γάλα χάνει τις βιταμίνες του.
Μου είπε επίσης να του δώσω σίδηρο γιατί τον βλέπει λίγο χλωμό! Δεν του έχω δώσει μέχρι στιγμής γιατί νομίζω ότι δε χρειάζεται.

Pipi
11-05-09, 15:53
Αχ μην μου τα λες όλα μαζεμένα γιατί θα πάθω εγκεφαλικό. :lol::lol::lol:

Πες του γιατρού σου ότι τα μωρά μέχρι τον 3ο μήνα πρέπει να βάζουν κατά μ.ο. 750γρ το μήνα. Όταν λέμε μ.ο. εννοούμε ότι αν ένα μήνα βάλει 1500 τότε τον επόμενο μπορεί να μην βάλει καθόλου. Αυτή είναι η έννοια του μέσου όρου.
Αυτό που σου είπε είναι η μέγιστη βλακεία. Να του κάνεις μήνυση για ψυχική οδύνη από λάθος οδηγίες. :lol:

Αυτό με τις βιταμίνες..... θα χάσω τα μαλλιά μου (έχω και τριχόπτωση τις τελευταίες μέρες). Ακόμα και αποψυγμένο, είναι κλάσεις ανώτερο από οποιοδήποτε ξένο. Μπορεί να χάνει λίγο σε σχέση με το φρεσκοαντλημένο αλλά και πάλι είναι πολύ ανώτερο.

Σίδηρο και γενικά άλλα συμπληρώματα δεν δίνουμε σε μωρά αν δεν έχει διαπιστωθεί με εξετάσεις κάποια έλλειψη. Αυτό το "τον βλέπει χλωμό" είναι εντελώς απαράδεκτο. Μπορεί να είναι η επιδερμίδα και το χρώμα του έτσι. Να του πεις ότι χωρίς εξετάσεις δεν δίνεις κανένα συμπλήρωμα σιδήρου.

gazebo
11-05-09, 16:05
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Συμφωνώ και εγώ με αυτά που λες. Έχω διαβάσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το γάλα της κατάψυξης και πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από τη σκόνη!
Και για το σίδηρο μου φάνηκε υπερβολικό να του το δώσω χωρίς εξετάσεις.
Σε ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να συνεχίσω κανονικά με το θηλασμό.
Κάτι τελευταίο, υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που θα πρέπει να τρώει στους 3 μήνες; Μέχρι στιγμής τρώει γύρω στα 150γρ κάθε 2 με δυόμιση ώρες και δείχνει να είναι εντάξει.

Pipi
11-05-09, 16:17
Όσο θέλει, όποτε θέλει. Ακολουθάς το πρόγραμμα του.
Καλή συνέχεια και άλλαξε γιατρό.

antonios
14-05-09, 11:30
Γεια σου Αγλαΐα,
Έχουμε ένα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με το μωρό μας. Συγκεκριμένα δεν παίρνει βάρος.
Γεννήθηκε 18.4. Απαντώ στις ερωτησεις.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος
- δεν υπήρχε απόκλιση σε αυτό το θέμα. Γεννήθηκε στη φυσιολογική εβδομάδα αλλά επειδή ποτέ δεν έμαθα πόσες είναι, γι' αυτό δεν ξέρω αριθμό.
Β. Το φύλο του βρέφους
- κοριτσάκι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)
- ΚΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.
- Επισκληρίδιος
Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.
- Όχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.
- Όχι
1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
- Γεννήθηκε 3320 στις 18.4 έπεσε βέβαια μετά γύρω στα 200γρ.
Σήμερα είναι 3390 14.5
την τελευταία βδομάδα άντε να πήρε 30-40γρ.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
- 5,6 από αρκετή ώρα (μία)
3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
- σε όλα
4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα
- δεν παίρνει, 2-3 φορές της δώσαμε ξένο και 1-2 φορές τήλιο με φασκόμηλο και τα ρούφιξε όλα κανονικά.
5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)
- όταν τις δώσαμε, τις δώσαμε γύρω στα 60ml
6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.
- medela swing
7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
- 1-2
7β. ποιες ώρες αντλείτε και
- απογευματινές
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση
- 20-30 λεπτά.
8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

- γκρινιάζει (κλαίει) πολύ συχνά. Μόλις την ακουμπάει η γυναίκα μου στο στήθος ηρεμεί και θηλάζει. Ενεργείται κανονικά, άλλα προβλήματα δεν είχαμε. Δείχνει ζωντάνια (κλαίει) αλλά από βάρος όχι.
Τι μπορεί να φταίει; Ο παιδίατρος μας σύστησε να τις δώσουμε συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα για να πάρει βάρος. Τι προτείνεις, γιατί το να μην παίρνει βάρος δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν.
Την καμπύλη ανάπτυξης που τη βρίσκουμε στο net;

amaretto
14-05-09, 11:46
Γεια σου Αγλαΐα,
Έχουμε ένα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με το μωρό μας. Συγκεκριμένα δεν παίρνει βάρος.

- γκρινιάζει (κλαίει) πολύ συχνά. Μόλις την ακουμπάει η γυναίκα μου στο στήθος ηρεμεί και θηλάζει. Ενεργείται κανονικά, άλλα προβλήματα δεν είχαμε. Δείχνει ζωντάνια (κλαίει) αλλά από βάρος όχι.
Τι μπορεί να φταίει; Ο παιδίατρος μας σύστησε να τις δώσουμε συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα για να πάρει βάρος. Τι προτείνεις, γιατί το να μην παίρνει βάρος δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν.
Την καμπύλη ανάπτυξης που τη βρίσκουμε στο net;


Τα γεύματα που κάνει το μωρό σας είναι πολύ λίγα. Οι συνιστώμενοι ημερήσιοι θηλασμοί είναι τουλάχιστον 8-12, με τουλάχιστον έναν νυχτερινό. Μετρώντας από αρχή σε αρχή κάθε γεύματος, δεν αφήνουμε να περάσουν πάνω από 3 ώρες την ημέρα και πάνω από 4 ώρες τη νύχτα. Αφήνουμε το μωρό να θηλάσει όσο θέλει από το ένα στήθος και μετά προσφέρουμε και το άλλο κοκ, μέχρι το μωρό να μην ενδιαφέρεται άλλο. Τον πρώτο καιρό, το μωρό μπορεί να είναι στο στήθος και 23 ώρες την ημέρα, γιατί με αυτό τον τρόπο ρυθμίζει την παραγωγή της μαμάς. Το τίλιο και άλλα ροφήματα όχι απλά δεν προσφέρουν τίποτε στο μωρό αλλά γεμίζουν άχρηστα το στομάχι του και δεν υπάρχει χώρος για το απαραίτητο γάλα. Συμπλήρωμα 60μλ είναι πολύ λίγο στη συνολική ποσότητα που πίνει το μωρό και δεν υπάρχει λόγος να δίνεται. Προτιμότερο είναι να αυξηθούν οι θηλασμοί.
Το μωρό για τις πρώτες εβδομάδες πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και να λερώνει 3-4 στο 24ωρο. Αυτό δείχνει ικανοποιητική πρόσληψη γάλακτος και αξιολογείται μαζί με την εβδομαδιαία πρόσληψη βάρους.

amaretto
14-05-09, 11:51
antonios, γιατί κάνετε αντλήσεις; Πόσο αντλημένο γάλα δίνετε στο μωρό συνολικά; Το δίνετε επιπλέον στους θηλασμούς ή αντικαθιστάτε θηλασμό με τάισμα από το μπουκάλι με μητρικό γάλα;

Pipi
14-05-09, 11:58
Μήπως έχεις κάνει λάθος με τα βάρη στην πληκτρολόγιση;;;
Γιατί αν δεν έχεις κάνει, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

amaretto
14-05-09, 12:08
Να διευκρινίσω ότι το μωρό το βάζουμε στο στήθος τουλάχιστον στα διαστήματα που ανέφερα πριν και όποτε άλλοτε κλάψει - δεν τηρούμε πρόγραμμα.

antonios
14-05-09, 13:13
πριν απαντήσω, μήπως φταίει η ποιότητα του γάλακτος;

Eve
14-05-09, 13:31
οχι, δεν υπάρχει γάλα κακής ποιότητος. Εφοσον το μωρό καθεται στο στηθος αρκετή ώρα, παίρνει και το αραιό(πλουσιο σε νερό) και το λιπαρό γάλα (πλουσιο σε θερμιδες).

δηλαδή σε ένα μηνα το μωρό πήρε 70+200 γραμμάρια? αν ναι , ειναι παρα πολύ λιγο και κατα πάσα πιθανότητα θα πρεπει να παρει ξενο γάλα μεχρι να πάρει καποιο βάρος.

εχω καταλάβει καλά για το βάρος του;;;

antonios
14-05-09, 13:47
ναι τόσα πήρε, ουσιαστικά αυτά που έχασε μετά τη γέννα, και μερικά ακόμα. πολύ λίγα δηλαδή.
αυτό μας είπε κι ο παιδίατρος. να συμπληρώνουμε με ξένο γάλα μέχρι να πάρει.

αντλημένο δίνουμε γύρω στα 70ml πολύ βραδινές ώρες μόνο.
στην αρχή οι θηλασμοί ήταν 8 τώρα γύρω στις 6 γιατί κάθεται με τις ώρες και δεν προλαβαίνουν να γίνουν 8.
όσον αφορά τις πάνες νομίζω είμαστε στα σωστά νούμερα.

Pipi
14-05-09, 14:04
Τότε θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις μήπως υπαρχει άλλο πρόβλημα, όπως πχ ουρολοίμωξη.

Eve
14-05-09, 14:22
το βάρος που πηρε ειναι πολύ λιγο πρεπει να παρει ξενο γαλα το μωρο ΑΜΕΣΑ.

amaretto
14-05-09, 14:50
όσον αφορά τις πάνες νομίζω είμαστε στα σωστά νούμερα.


Αν είναι έτσι, σημαίνει ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα και για κάποιον λόγο δεν το αφομοιώνει. Θα πρέπει άμεσα ο παιδίατρος να το ελέγξει πιο βαθιά, μαζί με την προσθήκη του συμπληρώματος.

aglaia
14-05-09, 17:19
Να σας ζήσει!

Tα γεύματα που κάνει το μωρό είναι πολύ λίγα. Είναι προφανές ότι ή δεν του αρκούν τα γεύματα ή για κάποιο λόγο το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχει διάφορες ποιότητες γάλακτος. Υπάρχουν μωρά που δεν μπορούν να θηλάσουν αποτελεσματικά ή μωρά που δεν έχουν δυνάμεις γιατί δεν τρέφονται καλά.
Θα πρέπει κάποιος ειδικός να αξιολογήσει το θηλασμό για να καταλάβει αν υπάρχει πρόβλημα και ποιο είναι το πρόβλημα για να σας δώσει σωστές οδηγίες.

Μέχρι να διαγνωσθεί και να λυθεί το πρόβλημα, το μωρό θα πρέπει να πάρει συμπλήρωμα. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει πολύ λίγο γάλα γιατί το μωρό δεν θήλαζει καλά και δεν δίνει επαρκές ερέθισμα στο στήθος.

Πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες το 24ωρο, δηλαδή να ουρεί τουλάχιστον 6 φορές.

Αν το μωρό βρέχει αρκετές πάνες τότε θα πρέπει να εξετασθεί για κάποια παθολογικά αίτια.

Καλή συνέχεια!

Μαρία-nmeb
14-05-09, 18:41
Kορίστια καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω κατι και 'γω την Aglaia ή όποια κοπέλα ξέρει!
Όταν θηλάζω δεν πονάω,πλέον! Μετά το θηλασμό(μετά από 1 ή 2 ώρες) νιώθω σαν να με τσιμπάνε στις θηλές καρφίτσες και άλλες φορές κάτι σουβλιές από τη θηλή μέχρι βαθειά στο στήθος(ξαφνικά, σε ανύποπτο χρόνο). Είναι φυσιολογικό?
Επίσης πονάω όταν πάω να αγκαλιάσω σφιχτά την κόρη μου ή όταν πάω να ξαπλώσω μπρούμητα(είναι πολύ ευαίσθητα, και πάντα είχα μεγάλο στήθος, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό)
Και κάτι ακόμη
Πρίν 3-4 μέρες ο μικρός κοιμήθηκε 8 ώρες το βράδυ, ο παιδίατρος μου είπε να τον ξυπνάω καθε 4 ώρες για να φάει.
Τα ξυπνάμε και μέχρι πότε?
Κοιμάται περίπου 14 ώρες το 24ωρο, είναι λίγες?
Συγνώμη αν σας κούρασα

Pipi
14-05-09, 19:00
Να σου ζήσει το μωρό σου!!!

Αυτό που περιγράφεις είναι το αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, απλά μπορεί να είναι έντονο κι ενοχλητικό πολλές φορές. Όταν εδραιωθεί η γαλουχία το πιο πιθανό είναι να σταματήσεις σιγά σιγά να το νιώθεις. Εγώ παντως ακόμα το έχω, απλά διαφέρει κάθε φορά η ένταση.
Αν από βάρος πάτε καλά τότε μην τον ξυπνάς κι άφησε τον να κοιμηθεί όσο θέλει. Να μετράς να έχει 5-6 πάνες βρεγμένες ημερισίως.

Μαρία-nmeb
14-05-09, 19:20
Ευχαριστώ Pipi!!
Πάνες βρέχουμε 5-6 περίπου:D
Θέλω να κοιμάται πολύ, γιατί νομίζω πως ο ύπνος κάνει καλό, αλλά φοβάμαι μήπως δεν του κάνω καλό, αν δεν τον ταίζω κάθε 4 ώρες!
Φοβάμαι γιατί η κόρη μου κοιμόταν κι αυτή 8 ώρες από 1 μηνός και τώρα είναι 5 χρονών, έχει ύψος 1,10 και βάρος 15 κιλά:???:
Βέβαια την κόρη μου δυστυχώς δεν τη θήλασα.....

Pipi
14-05-09, 19:30
Μπορείς άμα θες να κοιμάστε μαζί και να του δίνεις να θηλάζει στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να τον ξυπνάς, έτσι όπως είναι κοιμησμένος. Κάνει καλό και στην παραγωγή σου και δεν αναστατώνεις το μωρό με το να το ξυπνάς.

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, μην τα συγκρίνεις μεταξύ τους. Κι εμένα κοιμόταν από 2 μηνών το μωρό και ξυπνούσε μια φορά μονο το βράδυ. Τώρα ξυπνάει 5-6. Μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα του, γι' αυτό να κοιμηθείς τώρα που μπορείς.

Η κόρη σου μια χαρά ψηλόλιγνη είναι, μοντέλο.
Αν θες απάντησε και σ' αυτές τις ερωτήσεις:
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=23962

antonios
15-05-09, 13:08
δίνοντάς του αντλημένο+οτι συμπλήρωμα χρειάζεται κάθε φορά, το μωρό ηρέμησε.
συνεπώς το "μία ώρα στο στήθος" μόνο καλό δεν του έκανε, ακριβώς γιατί ενώ έδειχνε οτι έπινε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια, το μόνο που έκανε ήταν να πιπιλάει, άντε στην καλύτερη περίπτωση να έπαιρνε λίγο έτσι για να ξεγελιέται. η μαμά έχει αρκετό γάλα, άρα μάλλον το μωράκι τεμπέλιαζε τόση ώρα, παρά έπινε.
θα το παρακολουθήσουμε αλλά με το μπιμπερό βλέπεις τουλάχιστον την ποσότητα που τρώει, ενώ με το θηλασμό και τόση ώρα όχι...
αναλόγως βέβαια και το μωρό. στη δική μας περίπτωση ο πολύωρος θηλασμός (που μας σύστηναν πολλοί) μόνο σε καλό δε μας βγήκε.

Pipi
15-05-09, 13:16
Από τη στιγμή που λες ότι βρέχει ικανοποιητικές πάνες, τότε παίρνει το γάλα που πρέπει. Θα πρέπει να κοιτάξετε άμεσα αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (ουρολοίμωξη κλπ)

Μαρία-nmeb
15-05-09, 22:06
Pipi αν δεν τον ξυπνήσω, δεν ανοίγει το στόμα του να πιάσει, το έχει κλειστό και αν του βάλω τη θηλή στο στόμα, το σφραγίζει και βγάζει τα χειλάκια του προς τα έξω:lol:
Έτσι του αλλάζω πάνα, που δεν του αρέσει καθόλου και ξυπνάει!
Το βράδυ τον ξυπνάω στις 5 ώρες! Τελικά τα ξυπνάμε για να φάνε?
Να ρωτήσω κάτι ακόμη?
Μπορώ να πίνω 1 καφέ την ημέρα?
Υπάρχει κάτι που πρέπει ν' αποφεύγουμε?

Pipi
15-05-09, 22:10
Τότε μην τον ξυπνάς, άσ' τον να κοιμάται όσο θέλει.
Μπορείς να πίνεις και 2 καφέδες την ημέρα.
Αν θες απάντησε και στις ερωτήσεις που σου έδωσα παραπάνω. :D

YIOUPI
16-05-09, 01:01
οκ, το ξέρω κινδυνεύω να σας κουράσω.... στις 29/4 είχα ξαναποστάρει κ με είχατε βοηθήσει, με είχατε καθησυχάσει....
μακάρι να σας κουράσω ξανά χωρίς λόγο....
η μικρή παίρνει λιγότερο βάρος από πριν κ ανησυχώ ελπίζω αδικαιολόγητα..τη συμβουλή σας κορίτσια:


Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:39+3
Β. Το φύλο του βρέφους: Κορίτσι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: επισκληρίδιος
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: ΟΧΙ
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
Βάρος γέννησης14/1/09:2780,
Βάρος εξόδου 17/1: 2720
22/1: 2770
2/2: 3110
6/2: 3350
8/2: 3440
13/2:3750
19/3:4800
26/3:5020
2/4: 5210
28/4:5580
2/5:5660
6/5:5710
13/5:5800
15/5:5800

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:περίπου 7, όχι λιγότερα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: σε όλα αλλά όχι με διάθεση κ για λίγο χρόνο. Το πολύ σε δύο από αυτά θηλάζει με όρεξη κ κυρίως τη νύχτα κ νωρίς το πρωί

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα;ΟΧΙ
Περίπου 5-6 πάνες. Σήμερα έχει μουσκέψει μόνο 4. Σήμερα λέρωσε 2 πάνες. Δεν είχε κένωση τις 3 τελευταίες μέρες.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.swing medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:όχι, αντλώ το πολύ 3 φορές/μήνα
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτε και
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

εξακολουθεί να κλαίει όταν είναι να πιάσει... καμμιά φορά την πιέζω κ αν πιάσει θα φάει με όρεξη... κ αναρωτιέμαι αφού θέλει να φάει γιατί πρέπει πρώτα να αντιδρά??
Α! υπάρχει η περίπτωση να έχει ΓΟΠ κ η γιατρός μετά το ξένο, πρότεινε να της δώσω ένα σιροπάκι... τι γνωρίζεται για αυτό??
ευχαριστώ πάρα πολύ...

Pipi
16-05-09, 01:09
Λοιπόν θα στο πω πάλι αλλά θα το εμπεδώσεις εεε; :lol: (σε πειράζω, το καταλαβαίνω ότι είσαι αγχωμένη).

Τα μωρά 2πλασιάζουν το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα. Εσένα το 2πλασίασε πολύυυ νωρίτερα. Άρα μέχρι τον 6ο μπορεί κάλλιστα να μην βάλει καθόλου κι αυτό να είναι απολύτως φυσιολογικό.
Μετά τον 3ο μήνα τα μωρά σταματάνε να παίρνουν τόσο βάρος όσο στους πρώτους μήνες. Ιδιαίτερα αν έχουν πάρει πολύ τους πρώτους μήνες. Είναι φυσιολογικό. Αλλιώς θα γίνονταν γίγαντες.
Οι πάνες είναι απόδειξη ότι τρέφεται καλά!
Την ΓΟΠ πώς την διέγνωσε ο γιατρός; Τι συμπτώματα έχει το μωρό;

Έχεις δοκιμάσει να τη θηλάσεις ξαπλωμένη (κι οι δύο ξαπλωμένες) ; Πώς αντιδρά τότε; Το ρωτάω γιατί μπορεί να την ενοχλέι το έντονο let-down που μπορεί να έχεις.

YIOUPI
16-05-09, 01:22
Αχ Πίπι ο Θεός σε έστειλεεεεεεεε!!!
Τα έπαιξα όταν είδα τη ζυγαριά να δείχνει το ίδιο νούμερο.
κοίταξα το προφίλ σου κ ήσουν εκτός κ ένα σωρό άλλες κοπέλες που βοηθάνε έχουν εξαφανιστεί ή έχουν αποχωρήσει.. τελευταία έφυγε η διμιτράλι....(τι κακό είναι αυτό..)
Διέγνωσε τη ΓΟΠ από περιγραφές μου (ρουκέτες, γουλιές πολύ συχνά)
Ναί θηλαζουμε ξαπλωμένες με επιτυχία!!!
Μπορεί να είναι το λετ ντάουν αλλά η μπουμπού κλαίει πριν να μπει στο στήθος, προκαταβολικά, κοίταξα κ ένα λινκ που μου υπέδειξε η αμαρέττο (γιατί κλαίνε τα μωρά στο στήθος) αλλά δεν ταιριάζει τίποτα με την αντίδραση της δικής μου..........δεν είναι οτι πιάνει, της έρχεται το λετ ντάουν κ μετά κλαίει...
Σημείωση:σήμερα έβρεξε 4 πάνες (όχι 5, 6).......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:-)

Pipi
16-05-09, 01:31
Βρε κοριτσάκι, η ζυγαριά έδειξε το ίδιο αλλα κι εσύ την ζύγισες μετά από 2 μέρες;;;;;;
Και περίμενες να δείξει παραπάνω;;;; Κάθε μήνα το μετράμε το μωρό. Από 2/4 εως 6/5 πήρε μισό κιλό ενώ το κανονικό είναι 350γρ. Κι ακόμα αγχώνεσαι;;;;;;
Επόμενη μέτρηση 13/6

Το κλάμα δεν ξέρεις ποτέ με 1000% σιγουριά τι είναι. Μπορεί να βγάζει δόντια ή να την τρώνε τα ούλα της.

Πώς τις μετράς τις πάνες; Να είναι ασήκωτες;
Πάρε μια καθαρή πάνα και ρίξε 45μλ νερό, αυτό είναι μια βρεγμένη πάνα. Δεν είναι ανάγκη να είναι τίγκα στο κάτουρο.

Από περιγραφές διέγνωσε ΓΟΠ; Ούτε καν μετά από εξέταση; Και συνέστησε έτσι ελαφρά την καρδία φάρμακό και ξένο γάλα; Μήπως όλα αυτά που λέω είναι ενδείξεις για να αλλάξεις γιατρό;;

YIOUPI
16-05-09, 01:43
αΧ, ΒΑΧ... το σκέφτομαι να αλλάξω.... κ το ότι τη ζυγίζω συχνά οφείλεται σε υπόδειξή της καθώς κ το αγχος που μου δημιουργήθηκε ότι δεν καταφέρνω να μεγαλώσω σωστά τη μπουμπού....
αν πρόσεξεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη ζυγίζω πολύ πιο αραιά.
τίγκα οι πάνες είναι το πρωϊ... την ημέρα είναι απλά βρεγμένες..έτσι όπως υποδεικνύεις..
Ωχ ξύπνησε για φαϊ....
τη νύχτα ζητάει μόνη της!!!

Τελευταιο πρήξιμο: Αν συνεχίσει έτσι η μπουμπού θα πέσει από την καμπύλη που βρίσκεται τώρα. Αυτό είχα διαβάσει πως είναι ανησυχητικό, ισχύει??
τρεχωωωωωωωωωωω

Pipi
16-05-09, 01:49
Από ποια καμπύλη θα πέσει; Στην 15η γεννήθηκε κι είναι πάνω από την 15 τώρα. Και 100γρ να πάρει μέχρι τον 5ο, πάλι στην 15η θα είναι. Για κοίτα το:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf

Άρα κι οι πάνες είναι πάνω από 5 που είναι μια χαρά.
Τα πάτε τέλεια. Sit back and enjoy it. Μην σπαταλάς τις ωραιότερες στιγμές με το νινί σου επειδή βρέθηκε στο διάβα σου μια άσχετη με το θηλασμό γιατρός.

YIOUPI
16-05-09, 15:29
Δίκιο, δίκιοοοοοο!!!!
Πίπι πως τα κατάφερες κ έχεις τόσες γνώσεις με το θέμα???κ εγώ φροντίζω να διαβάζω αλλάαααααα.... βλέπεις έχω ελλείψεις πολλές...
Ρωτάω επειδή δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μου το παιδάκι σου??
Θήλαζες κ το πρώτο πολύ καιρό??
Να'σαι καλά που βοηθάς κ ξεμπλοκάρεις!!
ευχαριστω

Pipi
16-05-09, 15:46
Διάβασα όλο το φόρουμ όταν ήμουν έγκυος (σε μια εβδομάδα όλα τα τοπικ για θηλασμό) κι επίσης πολλά άλλα site με πληροφορίες για θηλασμό (kellymom κλπ).
Το πρώτο δεν το θήλασα καθόλου. Ήμουν 20 χρονών, δεν είχα ενημέρωση από κανέναν κι εμπιστεύτηκα τον "γιατρό" που μου είπε ότι ένας φραγμένος πόρος και μια πληγωμένη θηλή (αντλούσα αποκλειστικά με θήλαστρο επειδή έχω επίπεδες θηλές, κι εκεί παραπληροφόρηση) έβγαζαν γάλα δηλητήριο (επειδή το γάλα έβγαινε με αίμα) για το παιδί μου και μου έδωσε χάπια για να το κόψω. Το έχω ξαναπει, αν τον έβλεπα μπροστά μου τώρα θα τον χαστούκιζα. Πιο πολύ από την άδικη καισαρική που με υπέβαλλε, με πειραξε ο αδικοχαμένος θηλασμός.

φεη
17-05-09, 23:39
Αγλαία μου έχω κάποιες απορίες σχετικα με το βάρος των διδύμων μου...Σε είχα απασχολήσει και παλιότερα. Σου θυμίζω ορισμένα στοιχεία. Γεννήθηκαν 19/2/2009 με καισαρική και επισκληρίδιο. Το βάρος τους ήτνα 1935 και 1820. Νοσηλεύτηκαν για σίτηση σε θερμοκοιτίδα. Δεν εμφάνισαν ίκτερο. Όταν βγήκαν 3/3/09 το βάρος τους ήταν 2160 και 1990 αντίστοιχα. Οι επόμενες μετρήσεις μας έχουν ως εξής (για κανένα εικοσαήμερο έδινα και συμπλήρωμα, έπειτα και έως σήμερα -σχεδόν 3 μηνών δεν έχουν πάρει συμπλήρωμα).Α
13/3/ 09 --2650 Κ 2370
17/3/09 2840 Κ 2450
24/3/09 ---3050 Κ 2610
31/3/09 ---3210 Κ 2860
7/3/09----3340 Κ 3160
14/3/09 ---3720 Κ 3340
21/4/09 ---4050 Κ 3600
28/4/09 ---4200 Κ 3740
5/5/09---4600 Κ 4050
11/5/09 --4610 Κ 4160
16/5/09 ---4860 Κ 4230
Το βράδυ εξακολουθούν να ξυπνάνε γύρω στις 3 φορές ( ανά τρίωρο ή δίωρο).
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εδώ και μια ή δύο βδομάδες άρχισα να τις δίνω πιπίλα με προτροπή των πάντων γύρω μου. Η αντίδραση τους είναι ότι πλέον όταν τρώνε φαίνεται ότι πεινάνε ενώ τον προηγούμενο καιρό τις είχα διαρκώς κολλημένες στο στήθος. Και πάλι πάντως τις ταίζω ανά δίωρο και σπανίως ανά τρίωρο. Η παρατήρηση μου είναι ότι όταν τρώνε ανά τρίωρο τρώνε με περισσότερη όρεξη και έχουνε λιγότερες αναγωγές. Στο δίωρο συχνά μου βγάζουν γάλα.
Παρόλα αυτα μου φαίνεται ότι η ανάπτυξη τους έχει πέσει. Πώς σου φαίνεται το βάρος τους?? Πόσα γραμμάρια πρέπει να βάζουν την εβδομάδα από εδώ και πέρα (είμαστε σχεδόν 3 μηνών)???. Επίσης παρατηρώ ότι πολλές φορές στο βραδινό το γεύμα των 9 μετά από λίγο που ρουφάνε στο στήθος νευριάζουν και αρχίζουν να κλαίνε. Όταν όμως ελέγχω το στήθος για να δω αν έχει γάλα παρατηρώ ότι τρέχει κανονικά. Όταν τους δίνω την πιπίλα ηρεμούνε...Μήπως έκανα βλακεία που τους έδωσα πιπίλα???Η αλήθεια είναι ότι είμαι τόσο κουρασμένη και το είδα σαν λύση ώστε να ηρεμούν λίγο χωρίς εμένα δίπλα τους...Δεν ξέρω τι να κάνω...Να την κόψω??
Με ανησυχεί λίγο και το βάρος της μικρής που έχει κάνει μια μικρή κάμψη...Πόσο πιο συχνά να τις ταίζω???Έχω και το θέμα των αναγωγών..
Ακόμη πόση ώρα πρέπει να τρώνε στο στήθος???Ποτέ δεν κάθονται πάνω από 10 λεπτά αλλά αυτά τα λεπτά ρουφάνε διαρκώς...Δεν είναι πλέον όπως στην αρχή που καθόταν μισή και μία ώρα στο στήθος και παίζανε....
Δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια και γνώμη...Ευχαριστώ κορίτσια

amaretto
20-05-09, 03:57
Φαίη, εγώ βλέπω το βάρος να ανεβαίνει ραγδαία, δεν βλέπω κάποια κάμψη. Αν και τον τελευταίο μήνα πήραν λιγότερο από όσο τον προηγούμενο μήνα, εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά. Σκέψου ότι γενικά θεωρείται ικανοποιητικό, όταν τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος τους στον 6ο μήνα και εσείς το έχετε ήδη διπλασιάσει. (Δεν ξέρω αν υπάρχει απόκλιση για αυτό στα δίδυμα).

Αν το δούμε βάσει καμπυλών, το πρώτο παιδί ξεκίνησε πολύ πιο κάτω από τις καμπύλες και τώρα πλησιάζει τον μέσο όρο (50η καμπύλη) και το δεύτερο ξεκινώντας από ακόμη πιο χαμηλά, τον τελευταίο μήνα πέρασε από την 3η καμπύλη στην 10η.
Υπάρχουν γενικά σκαμπανεβάσματα, πολλά μωρά μπορεί να αναπτύσσονται πιο γρήγορα τον έναν μήνα και πιο αργά τον άλλο
αλλά
με προβληματίζει αυτό που λες με την πιπίλα. Υπάρχει περίπτωση να μην συνέχισαν τον προηγούμενο ρυθμό τους, γιατί χάνουν γεύματα. Αυτό δεν μπορείς να το δεις μόνο από έναν μήνα. Πρέπει να μετράς 5-6 καλά βρεγμένες πάνες στο 24ωρο. Προσπάθησε να περιορίσεις την πιπίλα μόνο σε εντελώς απαραίτητη χρήση, ώστε να μην χάνονται γεύματα.

Σχετικά με τον τρόπο που θηλάζουν: τα μωρά όταν μεγαλώνουν, γίνονται πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα στο θηλασμό τους. Τα αφήνεις στο στήθος για όση ώρα δείχνουν ενδιαφέρον, τα αφήνεις να ρευτούν και ξαναπροσφέρεις. Δεν ξέρω πώς έχεις κανονίσει να μοιράζεις τα γεύματα, δίνες εναλλάξ και στα δυο ή κάθε παιδί έχει το στήθος του;

Τα μωρά τώρα πρέπει να βάζουν κατά μέσο όρο 170γρ την εβδομάδα αλλά επειδή μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις, δεν αναστατώνεσαι από μεμονωμένες εβδομάδες, περιμένεις να δεις το συνολικό αποτέλεσμα ενός μήνα. Το μόνο που κάνεις είναι να θηλάζεις ανεμπόδιστα και να μετράς πάνες.

Καλή συνέχεια!

gazebo
20-05-09, 13:39
Kalispera, elpizw na min sas kourasw alla ithela ti gnomi sas giati to mwro mou teleftea den pernei arketo varos kai h paidiatros me anisixise!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος
- 3 μηνών και 16 ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους
- αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)
καισαρική με επισκληρήδιο

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.
- δεν είχαμε ίκτερο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης 3/2/09:3380,
Βάρος εξόδου 7/2: 3160
25/3: 4500
7/4: 5100
7/5: 6100
13/5: 6300
20/5: 6320


2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.΄
7 -8 περίπου
- 4 γεύματα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα των 120-130 ml (με μπουκάλι, τα έχω βγάλει με θήλαστρο γιατί είμαι στη δουλειά)
1 γεύμα μετά που γυρίζω με θηλασμό και μετά γύρω στις 12 το βράδυ θηλασμός και μετά πάλι στις 6 το πρωί τον θηλάζω και άλλη μία φορά γύρω στις 8.30 πρίν φύγω

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

- 2-3 γεύματα γίνονται με θηλασμό

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

- 2 φορές του έδωσα συμπλήρωμα γιατί δεν είχα αρκετό γάλα αλλά δεν του άρεσε και έφαγε πολύ λίγο γύρω στα 90ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.
medela mini electric plus

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
- 3 αντλήσεις την ημέρα

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι
το πρωί στις 9 το μεσημέρι γύρω στις 2 και μετά το βράδυ
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση
15-20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7 περίπου

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3 μέχρι και πριν μία εβδομάδα. Τώρα 1-2 φορές

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Την τελευταία φορά που τον είδε η παιδίατρος στις 7/5 μου είπε ότι δεν έχει πάρει αρκετό βάρος (σε 43 μέρες είχε πάρει 1000γρ) και οτι θα πρέπει να του δίνω συμπλήρωμα. Ο μικρός δε δείχνει να πεινάει και φαίνεται να του φτάνει το γάλα που του δίνω. Δύο φορές που δοκίμασα να του δώσω ξένο γάλα δεν το ήθελε. Υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που θα πρέπει να τρώει ημερησίως. Η παιδίατρος μου είπε ότι θα πρέπει να τρώει 700-800γρ την ημέρα.
Ευχαριστώ και συγνώμη που σε ζάλισα!!

amaretto
20-05-09, 13:59
gazebo (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=10581), νομίζω βλέπεις και μόνη σου μια εικόνα στο μωρό σου διαφορετική από αυτή που βλέπει ο γιατρός.


7/5: 6100
13/5: 6300
20/5: 6320


Οι ζυγίσεις δεν χρειάζεται να γίνονται κάθε βδομάδα, γιατί μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κατά ΜΕΣΟ ΟΡΟ τα μωρά πρέπει να παίρνουν 170γρ την εβδομάδα, καμιά φορά παίρνουν και λιγότερο και είναι εντάξει.
Το μωρό σου πηδάει τις καμπύλες πολύ γρήγορα. Από την 25η, έφτασε στην 75η! Το βάρος που έβαλε τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν είναι όπως πριν αλλά είναι αποδεκτό. Αλλά το δικό σου πάει ήδη πολύ καλά. Ενώ θεωρούμε ικανοποιητικό το μωρό να διπλασιάζει το βάρος του μέχρι τον 6ο μήνα, εσείς το έχετε ήδη διπλασιάσει, άρα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Είναι αποδεκτό ένα μωρό που αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, να φρενάρει κάποια στιγμή.

Το μωρό από την ώρα που θα γυρίσεις μέχρι τις 12 δεν τρώει; Μου φαίνονται αρκετές ώρες χωρίς γεύμα.
Προσωπικά θα έβαζα ακόμη 1-2 θηλασμούς, για να νιώθω πιο ήσυχη.

gazebo
20-05-09, 14:09
Μετά που γυρίζω τρώει ένα γεύμα γύρω στις 7 και μετά πριν κοιμηθεί κατά τις 9 - 9.30 άλλα όχι πάντα και τα δύο.

amaretto
20-05-09, 14:22
Βάλε τις ζυγίσεις σας σε αυτή την ιστοσελίδα και πες μου πώς σου φαίνεται το διάγραμμα βάρους.
http://www.argiriou.org/gc_m/index.php

gazebo
20-05-09, 14:31
Μια χαρά φαίνεται στην καμπύλη. Απλά με άγχωσε η παιδίατρος!

Christinaki1
20-05-09, 23:22
Γειά σου Αγλαια,
Μια φίλη μου έχει ένα προβληματάκι (με το βάρος της μπέμπας)και θα ήθελα αν μπορείς να μας πείς την γνώμη σου.Κάνει αποκλειστικό θηλασμό και στον 4 μήνα η μπέμπα δεν πήρε βάρος κ έτσι η παιδίατρος της ξεστόμισε το γνωστό παραμυθάκι του συμπληρώματος, κατι το οποίο δεν θέλει η κοπέλα.Θα παραθέσω παρακάτω όλες τις πληροφορίες και αν μπορείς να μας βοηθήσεις.Και γω σε κάποια φάση ειχα την ιδια ιστορία,δεν πηρε βάρος,και με βοηθησες πολύ με τις συμβουλες σου και δεν επεσα στο τρυπακι του συμπληρωματος.Ευχαριστούμε πολύ προκαταβολικά.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39
Β. Το φύλο του βρέφους θυλη
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 21/1 2430
20/2 3780
30/3 4630
13/4 5460
15/5 5600
2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10 γευματα σιγουρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. MEDELA Mini Electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο Εκανα μονο μια το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτε στις 4 το πρωι γιατι το μωρο κοιμαται σερι μεχρι το πρωι στις 8
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση απο 5 λεπτα το καθε στηθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει 6-7.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Στον 4ο μηνα που ειναι τωρα κανει 3 κενωσεις

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Δεν θελει να φαει απο το δεξι στηθος. Πρεπει να ειναι απο τον υπνο ακομα για να φαει απο τα δεξια. Η να βαλω ενα μαξιλαρι στα δεξια μου και να την πλαγιασω. Ενω τρωει αρχιζει να τραβιεται και να κλαιει. Βαζει μετα τα χερια της και τα πιπιλαει. Θελει να τρωει πιο συχνα καμια φορα. Οταν τρωει ειναι εκνευρισμενη. Τραβαει το αυτι της, τα μαλλια της, την μπλουζα μου. Ακομα κανει ενα γευμα με μπιμπερο (εδω και ενα μηνα) με δικο μου γαλα λογω του οτι ειμαι στη δουλεια .Ενω τα βραδυα κοιμοταν 6 ωρες συνεχομενες τωρα ξυπναει. Το γευμα της ομως εκεινη τη στιγμη ειναι ηρεμο 8 στις 10φορες.

Ο παιδιατρος ειπε οτι μαλλον δεν εχω καλη ροη γαλακτος και κλαιει. Αλλα το μωρο κλαιει πριν καν το βαλω στο στηθος μου. Ειπε να το θηλαζω και μετα να του δινω 30 ml συμπληρωμα σε καθε γευμα. Γιατι και το βαρος που πηρε ειναι λιγο και επειδη θελει να τρωει συχνα (ανα 1,5 ωρα). Εχουν αρχισει τα ουλα της να την φαγουριζουν.

aglaia
21-05-09, 02:46
1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 21/1 2430
20/2 3780
30/3 4630
13/4 5460
15/5 5600


To βάρος του μωρού είναι εξαιρετικό. Μέχρι τον 4ο μήνα πήρε αρκετά περισσότερο από το αναμενόμενο. Ειδικά τον πρώτο μήνα πήρε περίπου διπλάσιο από το αναμενόμενο.

Τα μωρά που αναπτύσσονται τόσο γρήγορα στην αρχή, είναι φυσιολογικό να παρουσιάσουν σταστιμότητα στην αύξηση του βάρους, στον 3ο ή 4ο μήνα της ζωής τους.

Αυτή είναι η φυσιολογική καμπύλη ανάπτυξης των μωρών που θηλάζουν.


Ο παιδιατρος ειπε οτι μαλλον δεν εχω καλη ροη γαλακτος και κλαιει.
:shock:
Και τότε πώς πήρε 1350 γρ τον πρώτο μήνα; μετά μειωθηκε;
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το μόνο που συμβαίνει για μια ακόμη φορά είναι ότι ο παιδίατρος αυθαιρετεί και λέει ό,τι του κατέβει...:?

Αλλα το μωρο κλαιει πριν καν το βαλω στο στηθος μου. Ειπε να το θηλαζω και μετα να του δινω 30 ml συμπληρωμα σε καθε γευμα. Γιατι και το βαρος που πηρε ειναι λιγο και επειδη θελει να τρωει συχνα (ανα 1,5 ωρα). Εχουν αρχισει τα ουλα της να την φαγουριζουν.

Είναι φυσιολογικό να τρώει συχνά ειδικά τώρα που βγάζει δόντια. Είναι φυσιολογικό να αναζητάει συχνά το στήθος όταν θέλει να ανακουφιστεί και να παρηγορηθεί.

Το συμπλήρωμα που προτείνει ο γιατρός μόνο σε αναίτιο αποθηλασμό μπορεί να οδηγήσει.
Επαναλαμβάνω: ότι το βάρος του μωρού δεν είναι λίγο, το αντίθετο, είναι πάνω από το μέσο όρο.

prosperous
21-05-09, 09:36
To βάρος του μωρού είναι εξαιρετικό. Μέχρι τον 4ο μήνα πήρε αρκετά περισσότερο από το αναμενόμενο. Ειδικά τον πρώτο μήνα πήρε περίπου διπλάσιο από το αναμενόμενο.

Τα μωρά που αναπτύσσονται τόσο γρήγορα στην αρχή, είναι φυσιολογικό να παρουσιάσουν σταστιμότητα στην αύξηση του βάρους, στον 3ο ή 4ο μήνα της ζωής τους.

Αυτή είναι η φυσιολογική καμπύλη ανάπτυξης των μωρών που θηλάζουν.:shock:
Και τότε πώς πήρε 1350 γρ τον πρώτο μήνα; μετά μειωθηκε;
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το μόνο που συμβαίνει για μια ακόμη φορά είναι ότι ο παιδίατρος αυθαιρετεί και λέει ό,τι του κατέβει...:?Είναι φυσιολογικό να τρώει συχνά ειδικά τώρα που βγάζει δόντια. Είναι φυσιολογικό να αναζητάει συχνά το στήθος όταν θέλει να ανακουφιστεί και να παρηγορηθεί.

Το συμπλήρωμα που προτείνει ο γιατρός μόνο σε αναίτιο αποθηλασμό μπορεί να οδηγήσει.
Επαναλαμβάνω: ότι το βάρος του μωρού δεν είναι λίγο, το αντίθετο, είναι πάνω από το μέσο όρο.

μαλλον το ιδιο ισχυει και για μας καθοτι απο 2650 που γεννηθηκαμε πηραμε απο 1,5 κιλο τον 1 και 2ο μηνα και 600-700 γρ 3ο και 4ο μηνα..τωρα απο τις 6/5 μεχρι σημερα υπαρχει μια στασιμοτητα και μικρη ανοδος γυρω στα 180-200 γρ μονο..
περαν του αναμενομενου που λεει η Αγλαια μπορει να οφειλεται και στις ζεστες οπου προκαλουν εφιδρωση και στο οτι πλεον λειπω απο το σπιτι και στις 4 ωρες απουσιας μου τρωει μονο μεχρι 160 ml..σιγα σιγα αυξανω την ποσοτητα των γευματων και βλεπουμε..

zouzounitsa
21-05-09, 23:27
κορίτσια σας παρακαλώ βοηθήστε με και μένα γιατί θα τρελαθώ από τη στεναχώρια μου. Η μικρή μου γεννήθηκε στις 22-11-08 με κτ την 38 εβδομάδα με επισκλειρίδιο
το βάρος της
22/11 2760
03/12 3000
31/01 5000
05/02 5300
12/02 5700
13/04 6690
11/05 6550
Η μικρή μου έχει ΓΟΠ ευρεία αποδεδειγμένα με υπέρηχο και παίρνει το cilroton
Το θέμα είναι ότι στην τελευταία μας επίσκεψη στην παιδίατρο συνειδητοποιήσαμε ότι όχι μόνο το παιδί δεν έχει πάρει βάρος μέσα σε ένα μήνα αλλά έχασε κιόλας. Οι γύρω μου με έχουν τρελάνει αλλά και εγώ φυσικά δεν θέλω να πάθει τίποτα το παιδί μου.
Να σας πω μόνο ότι τρέφεται με α.θ. το μπιμπερό το σιχαίνεται ακόμα και με δικό μου γάλα αρνείται την ξένη θηλή όσο και να πεινάει περιμένει να γυρίσω. Ενώ το προηγούμενο διάστημα ετρωγε κάθε 2-3 ώρες εδώ και περίπου 1/2 μήνα μου ζητάει πιο συχνά γεύματα κάθε 1-1,5 ώρα και ξυπνάει 2 και 3 φορές τη νύχτα για φαγητό, σα να μου δίνει την εντύπωση πως δε χορταίνει.
Μπορεί να μου πει κάποιος τι γίνεται τι κάνω λάθος.

Pipi
21-05-09, 23:34
Απάντησε αν μπορείς σ' αυτές τις ερωτήσεις (εκτός από το βάρος που έχεις βάλει ήδη)
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=40795
Θα μπω μετά να σου απαντήσω.

zouzounitsa
22-05-09, 00:11
Σ΄ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Έχω αναφερθεί στα περισσότερα με διαφορετική όμως σειρά και να ενημερώσω ότι δεν ξέρω πόσο συχνά ουρεί αλλά θα αλλάξω κάπου στις 4-5 μισογεμάτες πάνες μέσα στο 24ο. και κάνει κακά 1-2 φορές. δεν έκανε ίκτερο δεν κάνω αντλήσεις, δεν δίνω συμπλήρωμα. Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι άλλο.α ναι νοσηλεύτηκε με βρογχιολίτιδα στις 23-30/01/09 όπου έχασε και τότε βάρος νομίζω 4700 εισήχθη και βγήκε 5000 αλλά επειδή δεν το γράφει το βιβλιάριο της και δεν είμαι απολύτως σίγουρη για τις τιμές δεν το έγραψα πριν. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνεται;γιατί αν ο θηλασμός είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης 6 μήνες τώρα δεν έχω αρνηθεί ποτέ το θηλασμό στο παιδί μου τότε τι συμβαίνει

Pipi
22-05-09, 00:42
Οι 2 τελευταίες μετρήσεις έγιναν στην ίδια ζυγαριά; Το μωρό ήταν εντελώς γυμνό και στις 2;
Μήπως υπήρχε κάτι που μπορεί να δικαιολογεί την αλλαγή;

amaretto
22-05-09, 01:41
zouzounitsa (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=11178), είναι μάλλον συνηθισμένο σε αυτό το μήνα τα μωρά να θηλάζουν πιο συχνά, επίσης ζέστανε ο καιρός και μπορεί να διψάει. Επίσης, είναι συνηθισμένο ένα μωρό που παίρνει πολύ βάρος στην αρχή, να φρενάρει μετά και το δικό σου μεγάλωσε απότομα. Αλλά δεν είναι συνηθισμένο να χάνουν βάρος. ?)


Εσύ παίρνεις αρκετά υγρά; Μήπως κάνεις κάποια δίαιτα, παίρνεις κάποια φάρμακα;
Μήπως το μωρό βγάζει δόντια και δεν πιάνει καλά το στήθος;

zouzounitsa
22-05-09, 09:49
Καταρχήν σας ευχαριστώ amaretto και Pipi, η ζυγαριά είναι της παιδιάτρου και είναι ψηφιακή. Δεν ξέρω αν δεν έχει αλλάξει μπαταρίες πρόσφατα και έχει απόκλιση πάντως το παιδί ζυγίστηκε νηστικό και γυμνό όπως κάθε φορά. Επίσης η αλήθεια είναι ότι ελάττωσα το νερό που πίνω από 3 λίτρα σε περίπου 1 1/2 χωρίς λόγο και δεν κάνω καμία δίαιτα αντιθέτως τρώω σαν τρελή.
Το θέμα που με ανησυχεί και μένα είναι ότι το παιδί έχασε βάρος ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί τα γεύματά της. Κατά το διάστημα που έγινε η μέτρηση δεν έβγαζε δόντια και δεν είχαμε καμία αλλαγή.
Έχω νοικιάσει θήλαστρο για να βλέπω τις ποσότητες που πίνει αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω ακόμα καμία άντληση γιατί το παιδί κρέμεται κυριολεκτικά από το στήθος μου αν και
μία δύο φορές στο παρελθόν που προσπάθησα να βγάλω γάλα με χειροκίνητο θήλαστρο το παιδί αρνήθηκε να πιει από μπιμπερό

Αν έχετε καμία ιδέα σας παρακαλώ να την ακούσω, γιατί ανησυχώ

Pipi
22-05-09, 12:01
Το θήλαστρο δεν θα σου δείξει πόσο μπορεί να πιει το παιδί. Το θήλαστρο δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις, τη δεδομένη στιγμή με το συκγεκριμένο θήλαστρο. Το μωρό τραβάει το γάλα μεενταλώς διαφορετικό τρόπο. Αρκετές γυναίκες που θήλασαν τα μωρά τους για πολύ καιρό, δεν μπόρεσαν να αντλήσουν ούτε σταγόνα.

Πίνε παραπάνω νερό. Ένας άνθρωπος χρειάζεται 2 λίτρα την ημέρα (8 ποτήρια). Εσύ που θηλάζεις κιόλας έχεις πιο αυξημένες ανάγκες.

Τα κακά σας τι χρώμα είναι;

φεη
22-05-09, 12:54
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Και ο γιατρός μου είπε ότι πάνε πολύ καλά και να μην ανησυχώ. Εξάλλου εξακολουθούμε να τρώμε ανά δίωρο και σπάνια ανά τρίωρο. Απλώς τα βραδινά γεύματα έχουν μειωθεί αλλά αυτό δεν οφείλεται στην πιπίλα καθώς δεν τους τη δίνω το βράδυ. Και εγώ δεν ήθελα να την χρησιμοποιήσω αλλά η αλήθεια είναι ότι τους ηρεμεί και με ξεκουράζει. Θα προσπαθήσω να την περιορίσω περισσότερο.
Σε ευχαριστώ πολύ ΑΜΑRRETO

zouzounitsa
23-05-09, 16:40
amaretto, Γιατί το λες αυτό για το θήλαστρο; Αν δηλαδή αντλήσω π.χ. 150 μλ και τα πιει δεν θα ξέρω ότι σ' αυτό το γεύμα έφαγε τόσο και ου το καθεξής. Αν έχεις χρόνο εξήγησέ το μου σε παρακαλώ με ενδιαφέρει. Το χρώμα από τα κακά είναι έντονο κίτρινο και πάντα υδαρή, αν με ρωτάς για την περίπτωση που είναι πράσινα την έχω διαβάσει την περίπτωση και την έχω πάντα στο μυαλό μου αλλά ευτυχώς πιστεύω δεν έχουμε τέτοια σχέση
Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια sites και μπορούμε και μαθαίνουμε πέντε πράγματα.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήθελα πολύ να ακούσω

mariori
25-05-09, 13:18
Έχω μια μπέμπα τριών μηνών περίπου την οποία θηλάζω αποκλειστικά και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το βάρος της. Γράφω παρακάτω τα στοιχεία της περίπτωσής μου :

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος
39+2

Β. Το φύλο του βρέφους
κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)
ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.
Χωρίς αναισθησία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.
Μέγιστη τιμή : 11,7 την ημέρα εξόδου από το μαιευτήριο
Ελάχιστη τιμή : 8 ή 9 δεν θυμάμαι ακριβώς την 1η ημέρα

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.
Δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
1η 3040 γρ (βάρος γέννησης)
2η 2850 γρ
4η 2880 γρ (ημέρα εξόδου από το μαιευτήριο)
9η 3040 γρ
16η 3250 γρ
23η 3450 γρ
30η 3515 γρ
37η 3730 γρ
43η 3950 γρ
51η 4015 γρ (ξεκίνησε να κοιμάται περισσότερες ώρες τα βράδυα και θηλάζει νυσταγμένα όταν το ξυπνάω)
58η 4025 γρ (ξεκίνησα συστηματικές αντλήσεις τις ώρες που το μωρό κοιμάται και λίγο μετά από το θηλασμό)
66η 4150 γρ (κάναμε σύμφωνα με οδηγία του παιδιάτρου καλλιέργεια ούρων και βγήκε καθαρή)
73η 4350 γρ
79η 4500 γρ
86η 4600 γρ (Σήμερα)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
Δεν υπάρχει ακριβές πρόγραμμα. Χοντρικά είναι στο στήθος 6-8 , 10-2, 2:30-3:30, 4:30-6, και μετά τις 6 ίναι μονίμως στο στήθος μέχρι τις 1-2 το βράδυ και θηλάζει σχεδόν συνέχεια (με μισάωρους ή και μικρότερης διάρκειας ύπνους).

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
Σε όλα θηλάζει. Πίνει μπουκάλι με αντλημένο γάλα το βράδυ όταν βλέπω ότι αρχίζει να νυστάζει και δεν θηλάζει αποτελεσματικά 50-70 ml και 30-40 ml μέσα στην ημέρα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα
Δεν πίνει καθόλου φόρμουλα.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)
Δεν πίνει καθόλου φόρμουλα. Πίνει αντλημένο 50-70 ml το βράδυ και 30-40 ml μέσα στην ημέρα.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.
medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
1-2 αντλήσεις

7β. ποιες ώρες αντλείτε
2 το βράδυ και αν έχω αντοχή και στις 8 το πρωί μετά από το θηλασμό

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση
15-20 λεπτά από κάθε στήθος
Στις 2 το βράδυ βγάζω 10 ml από το αριστερό στήθος και 40 από το δεξί έχοντας θηλάσει και από τα δύο ενώ το πρωί πάλι 10 ml από το αριστερό και 20 από το δεξί

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο
Περίπου 8 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο
κάνει κακά περίπου 1 φορά την εβδομάδα, άλλες φορές και στις 5 μέρες αλλά έχουμε φτάσει κα τις 14 μια φορά και κάναμε κλυσματάκι.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....
Δεν δείχνει ότι πεινάει ακόμη και το πρωί όπου έχουν περάσει ώρες από τον τελευταίο θηλασμό.
Κοιμάται στο στήθος και όσο και να την τσιγγλάω δεν δείχνει να θηλάζει αποτελεσματικά. Γι’ αυτό της δίνω μπουκάλι το βράδυ 50-70 ml το οποίο και καταβροχθίζει και την ξυπνάει κάπως και συνεχίζουμε το θηλασμό.
Γενικά είναι ενεργητική, μόλις τη βγάζω από το στήθος το μάτι γαρίδα...

Το πρόβλημά μου είναι ότι παίρνει βάρος με το σταγονόμετρο και αυτό πιστεύω μετά από τη διαδικασία που κάνω με τις ατνλήσεις για να πίνει έστω και αυτά τα 100 ml έξτρα που δεν θα τα έπαιρνε από μόνη της. Τι μπορώ να κάνω για να πάρει περισσότερο βάρος ;
Άλλο μου πρόβλημα είναι με το αριστερό στήθος το οποίο βγάζει με το θήλαστρο το πολύ 15 ml ενώ παλαιότερα έβγαζε πολύ περισσότερο. Ξεκινάω το θηλασμό πάντα από το αριστερό στήθος, αλλά δεν έχω δει κάποια βελτίωση. Επίσης πολύ συχνά πονάει μέχρι που υποψιάζομαι και καντιντίαση γιατί μου φαίνεται ότι γίνεται πιο έντονο το φαινόμενο αν κάποια μέρα καταναλώσω περισσότερα γλυκά. Μπορεί η καντιντίαση να επηρεάσει το βάρος της μπέμπας;
Για το θέμα της πιθανής καντιντίασης έκανα ερώτημα και στο :
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=28811&page=3

Pipi
25-05-09, 14:59
Το βάρος σας είναι οριακά καλό.

Για αρχή σταματάς τις αντλήσεις και τα μπουκάλια γιατί έτσι μπερδεύεις το μωρό. Θέλει σταθερότητα. Εξάλλου την ποσότητα που πίνει από το μπουκάλι, άνετα μπορεί να την πάρει απο το στήθος.

Θα βάλεις έναν νυχτερινό θηλασμό. Από τότε που άρχισε να κοιμάται πολύ τη νύχτα, έπεσε ο ρυθμός πρόσληψης βάρους. Να δίνεις να θηλάσει το ένα στήθος όσο περισσότερο γίνεται και παράλληλα να κάνεις και μαλάξεις στο στήθος (breast compressions) για να κατεβαίνει γρήγορα το γάλα και να παίρνει και το λιπαρό και να της κρατά το ενδιαφέρον. Αφού χάσει το ενδιαφέρον για το ένα στήθος τότε θα προσφέρεις και το άλλο.

Τα γεύματα που κάνετε είναι πολύ μεγάλης διάρκειας και αυτό αφήνει μεγάλο κενό από αρχή σε αρχή γεύματος. Δηλαδή απο τις 6 έως τις 10 (αρχές 2 γευμάτων) μεσολαβούν 4 ώρες. Να προσφέρεις το στήθος πιο συχνά. Να κάνει τουλάχιστον 8-12 γεύματα την ημέρα και ένα τουλάχιστον απο αυτά να είναι τη νύχτα.

Καντιντίαση δεν νομίζω να έχεις. Φραγμένος πόρος είναι μάλλον.

mariakara
25-05-09, 19:25
Kαλημέρα αγαπητό forum,

ονομάζομαι Μαρία,νέο μέλος (πιο νέο δεν γίνεται!)
Πρέπει να σας ευχαριστήσω για τις πολύτιμες οδηγίες σας όσον αφορά στο θηλασμό.Συνεχώς μαθαίνω...

Είμαστε αγοράκι 20 ημερών,φυσιολογική κύηση 38 εβδ,
ΚΤ με επισκληρίδιο λόγω περιτύλιξης χωρίς περιγεννητικό stress,
ΒΓ:2800, έκλαψε αμέσως, δεν χορηγήθηκε οξυγόνο,
ομαλή μτχ πορεία και των δύο
χολερυθρίνη από 7.6 εως 8,4, μητρικός θηλασμός στο μαιευτήριο...βάρος εξόδου:2740
θηλάζω με θηλές σιλικόνης κάθε 1 1/2-2 περίπου ώρες...
Δίνω 1 φορά μητρικό από μπουκάλι 120ml (το συλλέγω με απλό θήλαστρο της chicco)
Κενώσεις κίτρινες αρκετές καθημερινά και ούρα σχεδόν άχρωμα (αλλάζουμε πολλές πάνες !!!).
Διάρκεια θηλασμού περίπου 40' από το ένα στήθος(χρησιμοποιώ τις σιλικονούχες θηλές λόγω ερεθισμού) και μετά ακολουθεί περίοδος 20' για να χωνέψει.
Βάρος 12 ημερών-2930
Βάρος 16 ημερών-3100
Βάρος 20 ημερ-3420
Δίνω κάθε βράδυ συμπλήρωμα almiron γύρω στα 140 ml.Ξέρω ότι δεν πρέπει αλλά ο μέσος όρος ύπνου μου ήταν 2 ώρες καθημερινά.Είχα αρχίσει να καταρρέω δεδομένου ότι δεν έχω βοήθεια.
Επιπλέον από το πρώτο 10ήμερο ξεκίνησαν ήπιοι 4-5 κωλικοί διάρκειας λίγων δευτερολέπτων.Επίσης έχει αέρια και λόξυγγα κάπου κάπου.
Αυτά τα λίγα.. :D για την πορεία μας...
Κάθε συμβουλή σας είναι παραπάνω από ευπρόδεκτη γιατί νοιώθω εντελώς άσχετη.Αγλαία ελπίζω να με διαφωτίσεις.
Σας ευχαριστώ όλες για τον χρόνο σας!Να ζήσουν τα μωράκια μας!
Με εκτίμηση, Μαρία

tanya77
25-05-09, 21:05
Καλησπέρα Μαρία και να σου ζήσει το μωράκι σου! Κι εγώ νέα μαμά είμαι, λίγο πιο έμπειρη από σένα, διότι εμείς είμαστε 5μιση μηνών ;), και όπως κι εσύ δεν έχω καμία βοήθεια στο σπίτι. Ο ύπνος ήταν στην αρχή για μένα μεγάλο πρόβλημα γιατί μου αρέσει πολύ να κοιμάμαι και μέχρι να έρθει στη ζωή μας ο μικρούλης χρειαζόμουνα απαραιτήτως το καθημερινό μου οχτάωρο. Μετά όμως...Άστα! Βρήκα βέβαια το κόλπο να τον θηλάζω τη νύχτα ξαπλωμένη-κοιμισμένη και έτσι κατάφερα να ξεκουράζομαι αρκετά. Εκτός από αυτό, το να κοιμάμαι αγκαλίτσα με το μωρό μου είναι απίθανη αίσθηση. Εδώ και 20 μέρες περίπου έχει αρχίσει να κοιμάται σχεδόν όλη τη νύχτα :) και σ' αυτό νομίζω πως έχει συντελέσει το γεγονός ότι ακολουθώ ένα πολύ αυστηρό "τελετουργικό" πριν το βραδινό ύπνο από την αρχή, που περιλαμβάνει μπανάκι, μασαζάκι κτλ. Αυτή είναι λοιπόν η συμβουλή μου: σταθερό πρόγραμμα πριν τον ύπνο, κι ας ξυπνάει πολλές φορές, αγκαλίτσα τη νύχτα και ΥΠΟΜΟΝΗ! Πιστεύω πως το συμπλήρωμα που του δίνεις δεν προσφέρει κάτι. Αναλυτικότερα θα σε συμβουλεύσουν οι πιο έμπειρες μαμάδες. Πάντως κι εμένα το forum με έχει βοηθήσει τρομερά! Και πάλι να σου ζήσει!

Pipi
26-05-09, 00:59
Μαρία να σου ζήσει το μωράκι σου!

Από βάρος είστε μια χαρά. Πήρατε 680γρ μέσα σε 15 μέρες.

Βασικά θα πρέπει να κόψεις το μπουκάλι είτε με μητρικό είτε με ξένο. Το μονο που καταφέρνεις είναι να μπερδεύεις το παιδί. Το παιδί νομίζει ότι το αρνείσαι όταν είσαι δίπλα του και του δίνεις το μπουκάλι. Σκέφτεται "γιατί δεν μου δίνει το στήθος";

Βάζε το στο στήθος χωρίς την ψευδοθηλή. Με την ψευδοθηλή κόβεις τη ροή του γάλακτος.

Πώς θα κοψεις το συμπλήρωμα:
Άρχισε να μειώνεις το συμπλήρωμα 30μλ κάθε 3-4 μέρες. Θα το βάζεις στο στήθος όποτε ζητάει αλλά δεν θα αφήνεις 3 ώρες χωρίς θηλασμό μέσα στην ημέρα και 4 ώρες τη νύχτα. Θα ελέγχεις να έχει 6-8 βρεγμένες πάνες καθημερινά.
Οι κολικοί είναι φυσιολογικοί αλλά μπορεί να επιδεινώνονται από το ξένο γάλα. Όταν το κόψεις θα δεις διαφορά. Επισης μπορείς να ελαττώσεις και τα γαλακτοκομικά που καταναλώνεις. Θα δεις ακόμα μεγαλύτερη διαφορα.

Κάνε αυτό που πρότεινε η Τάνια. Κοιμηθείτε μαζί και προσφερε του το στήθος τη νύχτα όπως είναι κοιμησμένος. Οι νυχτερινοί θηλασμοί αυξάνουν την παραγωγή. Εσύ δίνοντας ξένο το βράδυ εμποδίζεις τη παραγωγή σου να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο. Το μωρό ναρκώνεται με το ξένο και δεν ζητά να θηλάσει.

mariakara
26-05-09, 07:49
αγαπητές Pipi (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=11433) και tanya77 (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=12904) σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές.Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω.Καλημέρα και καλή δύναμη:razz:

mariori
26-05-09, 11:15
Το βάρος σας είναι οριακά καλό.

Για αρχή σταματάς τις αντλήσεις και τα μπουκάλια γιατί έτσι μπερδεύεις το μωρό. Θέλει σταθερότητα. Εξάλλου την ποσότητα που πίνει από το μπουκάλι, άνετα μπορεί να την πάρει απο το στήθος.

Θα βάλεις έναν νυχτερινό θηλασμό. Από τότε που άρχισε να κοιμάται πολύ τη νύχτα, έπεσε ο ρυθμός πρόσληψης βάρους. Να δίνεις να θηλάσει το ένα στήθος όσο περισσότερο γίνεται και παράλληλα να κάνεις και μαλάξεις στο στήθος (breast compressions) για να κατεβαίνει γρήγορα το γάλα και να παίρνει και το λιπαρό και να της κρατά το ενδιαφέρον. Αφού χάσει το ενδιαφέρον για το ένα στήθος τότε θα προσφέρεις και το άλλο.

Τα γεύματα που κάνετε είναι πολύ μεγάλης διάρκειας και αυτό αφήνει μεγάλο κενό από αρχή σε αρχή γεύματος. Δηλαδή απο τις 6 έως τις 10 (αρχές 2 γευμάτων) μεσολαβούν 4 ώρες. Να προσφέρεις το στήθος πιο συχνά. Να κάνει τουλάχιστον 8-12 γεύματα την ημέρα και ένα τουλάχιστον απο αυτά να είναι τη νύχτα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Φοβάμαι ότι το πρόβλημά μου δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα, δηλαδή όχι η συχνότητα του θηλασμού, αλλά το ότι η μπέμπα δεν θυλάζει αποτελεσματικά. Ναι μεν πιάνει όλη την άλω αλλά νυστάζει, κοιμάται πολύ εύκολα στο στήθος και δεν θηλάζει αποτελεσματικά. Έχω ξεκινήσει μαλάξεις όταν θηλάζει και όντως μοιάζει να καταπίνει πιο πολύ όσο το κάνω. Πώς μπορώ να το κάνω να θηλάζει πιο αποτελεσματικά ;

Είναι λογικό να μετράει αρχή από αρχή γέματος όταν τα γεύματα είναι τόσο μεγάλης διάρκειας ; Δηλαδή αν πχ θήλαζα 6πμ-5μμ και 6μμ-5πμ δεν νομίζω να θεωρούνταν 2 γεύματα με απόσταση 12 ωρών. Δεν μπορώ να μετρήσω τα γεύματα γιατί το μωρό είναι συνέχεια στο στήθος και θηλάζει λίγο το παίρνει ο ύπνος το τσιγγλάω παίρνει μια γουλιά το παίρνει ύπνος, του αλλάζω πάνα ξυπνάει για λίγο παίρνει περισσότερες γουλιές μετά κοιτάει γύρω-γύρω και ξεχνιέται το ξανατσιγγλάω για να θηλάζει κλπ

Καντιντίαση δεν νομίζω να έχεις. Φραγμένος πόρος είναι μάλλον.
Αν ήταν φραγμένος πόρος δεν θα ήταν σκληρό και να πονάει όταν το πατάω ; Επίσης δεν θα είχε αποκατασταθεί τόσον καιρό ;

Pipi
26-05-09, 11:24
Μεγαλώνοντας θα αλλάξει τρόπο και θα θηλάζει πιο αποτελεσματικά. Συνέχισε εσύ σε κάθε γεύμα να κάνεις μαλάξεις.
Αυτό που λες με τη διάρκεια και τις ώρες που θηλάζει. Μπορεί να θηλάζει καλά και να πίνει από τις 6πμ-7πμ και από τις 7πμ έως τις 5μμ να μην καταπίνει τίποτα. Εγώ εννοώ ώρες ενεργού θηλασμού. Αν ξεκινήσει στις 6 και στις 6:30 σταματήσει να θηλάζει αποτελεσματικά και απλά πιπιλίζει μέχρι τις 8, τότε το γεύμα σταμάτησε στις 6:30 κι όχι στις 8. Άρα ξεκινάς να μετράς από τις 6:30 μέχρι την αρχή του επόμενου γεύματος.

Κόψε τις ζάχαρες και τα ψωμιά και δες πως θα παει ο πονος.

stellas
29-05-09, 00:49
καλησπερα θα ηθελα την συμβουλη σας και απο την Αγλαια επισης
σας παραθετω τα παρακατω στοιχεια.
κοριτσι, κ.τ, στην 37+2,(λογω προωρης γηρανσης του πλακουντα, το εμβρυο δεν αναπτυσοταν),επισκληριδος

28/2 2410 kgr (γεννηση)48 cm
5/3 2360 kgr (εξοδος απο μαιευτηριο)
10/3 2530 kgr 50 cm
29/3 : 3350 kgr 51 cm
29/4:4300 kg 55 cm
28/5:4960 kg 57 cm
βρεχει 5 πανες και λερωωνει περιπου 3
θηλαζει αποκλειστικα 8 φορες την ημερα κανει 3 μεγαλα γευματα 20 λεπτων και τα υπολοιπα μικροτερης διαρκειας
δεν δινω συμπληρωμα, τσαι κτλ, πιπιλα, δεν κανω αντλησεις.
θελω την γνωμη σας για τα παρακατω:
το βαρος της ειναι ικανοποιητικο?
1). σημερα πηγαμε παιδιατρο και στην ερωτηση μου αν θα πρεπει να ξυπναω την μικρη μου (σημερα 3 μηνων) το βραδυ για να θηλασει, κοιμαται περιπου απο τις 10 μεχρι τισ 6-7, μου απαντησε αρνητικα εφοσον κανει πολλα γευματα στην διαρκεια της ημερας.
2). μου ειπε να μην την αφηνω να κανει τοσο πολλα γευματα καθε 1,5- 2ωρες γιατι θα τρωει πολυ και θα της δημιουργηθει ΓΟΠ!!! αυτο με εβαλε σε τρελες σκεψεις:sad::sad::sad: και στην απαντηση μου οτι τα γευματα της ειναι μικρα σε διαρκεια και της δινω μονο οποτε μου το ζηταει,μου απαντησε
" οχι, να την εκπαιδευσεις να τρωει περισσοτερη ωρα και καθε τρεις περιπου ωρες, αν ζητησει νωριτερα να την ξεγελασεις με τσαι:!::!::!: γιατι θα κακομαθει και θα θελει ολη την ωρα στηθος .
γινεται να θεσεις ορια σε ενα βρεφος για το ποτε θα φαει:?::?::?: και με ποση διαρκεια?
3).ακομα προτεινε να δωσω πιπιλα γιατι αργοτερα που θα βγαλει δοντια θα μας ακουσει ολη η περιοχη απο το κλαμα της, εχει λιγες μερες που πιπιλιζει εντονα τον αντιχειρα της, χωρις να κλαιει.πιπιλα δεν εχω δωσει ουε μπιμπερο.
περιμενω τις απαντησεις σας, ευχαριστω.......

Pipi
29-05-09, 11:13
1) Το μωρό σου πήρε κατά μ.ο. 800-850γρ το μήνα που είναι καταπληκτικό βάρος. Να μην την ξυπνάς το βράδυ αφού τρέφεται καλά (φαίνεται από το βάρος). Απλά να μετράς τις πάνες, 5-6 βρεγμένες καθημερινά.

2) Η πρόταση όταν το μωρό έχει ΓΟΠ είναι πολύ συχνά και μικρά γεύματα. Ο γιατρός σου είναι εντελώς άσχετος και θέλει να σου δημιουργεί προβληματισμούς χωρίς λόγο. Άλλαξε τον ή μην τον ακούς. Όλα όσο σου είπε (εκτός από το βραδυνό ξύπνημα) είναι ανεύθυνες συμβουλές που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν. Τα μωρά δεν εμφανίζουν ΓΟΠ από το πολύ φαΐ!! Αν είναι να εμφανιστεί, θα εμφανιστεί ότι κι αν κάνεις. Ούτε τσάι μη δώσεις, αφού θηλάζεις αποκλειστικά, το μόνο που χρειάζεται το μωρό σου είναι το γάλα σου.

3) Να μην δώσεις πιπίλα. Να δίνεις να πιπιλάει το στήθος σου. Είναι το καλύτερο ανακουφιστικό για τον πόνο της οδοντοφυΐας. Ούτε μπιμπερό χρειάζεται να σώσεις απ' τη στιγμή που δεν δουλεύεις ή λείπεις από το σπίτι.

Συνέχισε ότι κάνεις, τα πάτε πολύ καλά. :D

stellas
29-05-09, 12:50
1)

Συνέχισε ότι κάνεις, τα πάτε πολύ καλά. :D

ευχαριστω πολυ pipi μου για τις συμβουλες σου..

dorina1375
09-06-09, 12:07
καλημέρα ,
έχω γράψει σχετικα με το μικρό μου στο θέμα Πρασινες κενωσεις. Σήμερα όμως σοκαρίστηκα από κάτι άλλο. Παρασκευή τον μέτρησα 3830 και σήμερα Τρίτη είναι 3840
Παρασκευή 8 φορές στο στήθος διάρκεια 1,5 ώρα και κάθε φορά 40 ml συμπλήρωμα
Σάββατο 8 φορές στήθος και από αυτές 4 φορές 40ml
Κυριακή σχεδόν συνέχεια στήθος και συνολικά 3 * 30 ml
Δευτέρα 8 φορές (1,5 ώρα) και 2 από αυτές διάρκεια 3 ωρες και του έδωσα 30 ml ξένο (σε 1 φορά) και 2 φορές 40 ml δικό μου (με θήλαστρο).


και έχει πάρει μόνο 10 γρ;;;;από μόνος του όμως φωνάζει για γάλα κάθε 2 ώρες. ακούω πολλές φορές το γκλουκ που κατεβαίνει τι γάλα , ρεύεται , οι πάνες του είναι 5 μέσο όρο .
τι να κανω;;;

Pipi
09-06-09, 13:09
Θα πρέπει να σας δει από κοντά κάποιος ειδικός στο θηλασμό. Πού μένεις;

dorina1375
09-06-09, 13:40
καλημέρα ,
έχω γράψει σχετικα με το μικρό μου στο θέμα Πρασινες κενωσεις. Σήμερα όμως σοκαρίστηκα από κάτι άλλο. Παρασκευή τον μέτρησα 3830 και σήμερα Τρίτη είναι 3840
Παρασκευή 8 φορές στο στήθος διάρκεια 1,5 ώρα και κάθε φορά 40 ml συμπλήρωμα
Σάββατο 8 φορές στήθος και από αυτές 4 φορές 40ml
Κυριακή σχεδόν συνέχεια στήθος και συνολικά 3 * 30 ml
Δευτέρα 8 φορές (1,5 ώρα) και 2 από αυτές διάρκεια 3 ωρες και του έδωσα 30 ml ξένο (σε 1 φορά) και 2 φορές 40 ml δικό μου (με θήλαστρο).


και έχει πάρει μόνο 10 γρ;;;;από μόνος του όμως φωνάζει για γάλα κάθε 2 ώρες. ακούω πολλές φορές το γκλουκ που κατεβαίνει τι γάλα , ρεύεται , οι πάνες του είναι 4-5 μέσο όρο .
τι να κανω;;;

Μενω χαλκιδα.

Κοιμάται στο στήθος και όσο και να τον τσιγγλάω δεν δείχνει να θηλάζει αποτελεσματικά.στην αρχη με ορεξη τρώει (1 λεπτό) και μετά κοιμάται. Βέβαια υπάρχουν και 2-3 φορές που θα θηλάσει με πιο όρεξη (4-5)λεπτά γεμάτα!οταν του εδινα ξένο εκανε με το μπιμπερό 40 λεπτά μέσο όρο για τα 80 ml.

Μόλις κάναμε μια δοκιμή : τον έβαλα στο στήθος και ήπιε με όρεξη στην αρχή (άκουγα το γκλουκ γκλουκ) και στη συνέχεια του δίνω με το μπιμπερό! και ήπιε τα 60 πολύ γρήγορα!!! το παιδί προφανώς όλο αυτό τα καιρό έπινε πολύ λίγο από το στήθος (ενώ το πιάνει μια χαρά κουράζεται πολύ εύκολα ;;; μπορεί να είναι ένα παιδί υποτονικό τεμπέλικο; αλλά και τη βδομάδα που του έδινα ξένο με το μπιμπερό έκανε πολύ ώρα για να το πιει. )
υποσημείωση:τη βδομάδα που γεννήθηκε έχασε απότομα σύμφωνα με το παιδίατρο στο ελενα 200 γραμμάρια σε 1,5 μέρα. εκείνη τη βδομάδα έκανα αποκλειστικά θηλασμό αλλά και ο ίκτερος του ανέβαινε (12,9 μερα εξόδου - 14,1 - 14.9 - 15.4) ώσπου η παιδίατρος μας υποψιάστηκε ότι ίσως δεν τρώει καλα(είναι υπέρ του θηλασμού ) και μας είπε να δοκιμάσουμε για 2 μέρες με μπιμπερό και παρατηρήσαμε ότι τα 80 ml τα έπινε σε 40 λεπτά και 1 - 2 φορές σε 10 λεπτά.

ivi
09-06-09, 16:46
Γεια σε όλες-ους.
Έχω ένα αγοράκι τρισίμησι μηνών. Γεννήθηκε 3150 και 50 cm με καισαρική και βγήκε από το μαιευτήριο 5 ημέρες αργότερα 3190. Στο μαιευτήριο τον θήλαζα, αλλά έδινα και ξένο γάλα, για τους γνωστούς λόγους. Μαίες, γιαγιάδες, κλπ, δεν φτάνει το γάλα σου, δώστου μπιμπερό το βράδυ να κοιμάσαι καλύτερα κλπ. Τέλος πάντων, στο σπίτι όταν γύρισα σταμάτησα να του δίνω ξένο από την πρώτη εβδομάδα και καθιέρωσα αποκλειστικό θηλασμό. Η πρόσληψη βάρους και ύψους είναι η εξής

Γεννήθηκε 25/2/2009: 3150 - 50 cm
31/3/2009: 4500 - 55,5 cm
30/4/2009: 5450 - 57 cm
26/5/2009: 5850 - 60 cm
Στις 26/5 ο παιδίατρος μου είπε ότι με βάση τις μετρήσεις, ο μικρός έπαιρνε τον τρίτο μήνα 15 gr την ημέρα, ενώ έπρεπε να παίρνει τουλάχιστον 25 και με συμβούλεψε να συνεχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό για ένα ακόμη μήνα, δηλ για τον τέταρτο και αν δεν πάρει παλι όσο βάρος πρέπει να του δώσω συμπλήρωμα. Αγχώθηκα πολύ. Νόμισα ότι το γάλα μου δεν φτάνει. Ο μικρός από τότε εμφάνισε μια σχετική ανορεξία. Έμπαινε στο στήθος, ξεκινούσε να θηλάσει και στα πέντε λεπτά ή άρχιζε να το αφήνει και να το ξαναπιάνει, ή κοιμόταν. Πρέπει να σημειώσω ότι από τελη Απρίλη περίπου και μετά σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ, ή μάλλον σταμάτησα εγώ να τον σηκώνω για να τον θηλάσω, γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν ξυπνούσε ο ίδιος κλαίγοντας. Απλά γινόταν ανήσυχος και τότε εγώ τον σήκωνα και τον θήλαζα. Την ίδια εποχή σταμάτησα να βγάζω γάλα με το θήλαστρο (είχα μια υποχρέωση επαγγελματική μια φορά την εβδομάδα), γιατί αρνιόταν να πιάσει μπιμπερό πια, ενώ μέχρι τότε το επιανε. Φοβήθηκα ότι μειώθηκε το γαλα μου, γιατί σε προσπάθειες άντλησης που έκανα τον Μαη, έβγαζα λιγότερο από πριν. Ο παιδίατρος είπε ότι μπορεί να είναι λόγω του ότι κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ που δεν πήρε όσο βάρος έπρεπε.
Σήμερα τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο μικρός τρώει περίπου ανά 2-3 ώρες. Τελευταίο γεύμα τρώει κοιμισμένος στις 12. Το βράδυ άλλοτε τον σηκώνω γύρω στις 3-4 αν γίνει ανήσυχος και τον ταιζω κοιμεσμένο άλλοτε όχι. Αλλά το πρωί δεν έχει καθόλου όρεξη. Ξυπνάει γύρω στις 7.30 και στις 8 που τον θηλάζω αφού κάνει κακά, τρώει κανα δεκάλεπτο με το ζόρι. Τι συμβαίνει; Πώς είναι οι καμπύλες βάρους των βρεφών που θηλάζουν; παίρνει κανονικά βάρος; Καιν τι να κάνω να τον ταιζω κοιμισμένο το βράδυ ή όχι; εννοείται ότι αν δεν τον σηκώσω εγώ ξυπνάει κατευθείαν στις 7.30. Αλλά είτε έχει φάει το βράδυ είτε όχι, το πρωί πάλι ανόρεχτος είναι. Αλλά πάντα ζωηρός!

Pipi
09-06-09, 17:03
Να σου ζήσει το μωρό σου!!

30/2 έως 31/3 το μωρό σου πήρε 1310γρ.
31/3 εως 30/4 πήρε 950γρ.
Από 30/4 έως 26/5 πήρε 400γρ.
Ο μέσος όρος γι' αυτούς τους 3 μήνες είναι 886γρ/μήνα. Ο μέσος όρος για τα μωρά είναι 650γρ το μήνα.

Ο γιατρός σου λέει χαζομάρες. Να τυπώσεις ή να γράψεις κάπου τις πράξεις που σου έκανα παραπάνω και να του της κολλήσεις στη μούρη. Δεν ξέρει τι θα πει μέσος ορος, μάλλον στα μαθηματικά Δημοτικού ήταν σκράπας. Αν ένα μωρό πάρει πολύ παραπάνω από το μέσο όρο σε κάποιο μήνα, λογικό είναι να πάρει λιγότερο τον επόμενο. Αν έπαιρνε βάρος με τον ίδιο ρυθμό, τότε στο χρόνο θα γινόταν γίγαντας.
Αφού βρέχει τις πάνες που πρέπει (5-6 το 24ωρο) τότε δεν ανησυχείς για τίποτα και απολαμβάνεις τους βραδυνούς ύπνους σου. Αν δεν σε ενοχλεί να τον ξυπνάς μια φορά το βράδυ για να θηλάσει, τότε μπορείς να το συνεχίσεις. Καλό στην παραγωγή σου κάνει. Το μωρό πρέπει να 2πλασιάσει το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα. Εσένα κοντεύει να το 2πλασιάσει στον 4ο.
Το θήλαστρο κι η ποσότητα που βγάζεις δεν είναι ένδειξη του μεγέθους της παραγωγής σου. Ακολούθα το μωρό σου!

dorina1375
09-06-09, 18:39
έχω γράψει σχετικα με το μικρό μου στο θέμα Πρασινες κενωσεις. Σήμερα όμως σοκαρίστηκα από κάτι άλλο. Παρασκευή τον μέτρησα 3830 και σήμερα Τρίτη είναι 3840
Παρασκευή 8 φορές στο στήθος διάρκεια 1,5 ώρα και κάθε φορά 40 ml συμπλήρωμα
Σάββατο 8 φορές στήθος και από αυτές 4 φορές 40ml
Κυριακή σχεδόν συνέχεια στήθος και συνολικά 3 * 30 ml
Δευτέρα 8 φορές (1,5 ώρα) και 2 από αυτές διάρκεια 3 ωρες και του έδωσα 30 ml ξένο (σε 1 φορά) και 2 φορές 40 ml δικό μου (με θήλαστρο).


και έχει πάρει μόνο 10 γρ;;;;από μόνος του όμως φωνάζει για γάλα κάθε 2 ώρες. ακούω πολλές φορές το γκλουκ που κατεβαίνει τι γάλα , ρεύεται , οι πάνες του είναι 4-5 μέσο όρο .
τι να κανω;;;Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 22 ΗΜΕΡΩΝ
Κοιμάται στο στήθος και όσο και να τον τσιγγλάω δεν δείχνει να θηλάζει .στην αρχη με ορεξη τρώει (1 λεπτό) και μετά κοιμάται. Βέβαια υπάρχουν και 2-3 φορές που θα θηλάσει με πιο όρεξη (4-5)λεπτά γεμάτα!οταν του εδινα ξένο εκανε με το μπιμπερό 40 λεπτά μέσο όρο για τα 80 ml.

Μόλις κάναμε μια δοκιμή : τον έβαλα στο στήθος και ήπιε με όρεξη στην αρχή (άκουγα το γκλουκ γκλουκ) και στη συνέχεια του δίνω με το μπιμπερό! και ήπιε τα 60 πολύ γρήγορα!!! το παιδί προφανώς όλο αυτό τα καιρό έπινε πολύ λίγο από το στήθος (ενώ το πιάνει μια χαρά κουράζεται πολύ εύκολα ;;; μπορεί να είναι ένα παιδί υποτονικό τεμπέλικο; αλλά και τη βδομάδα που του έδινα ξένο με το μπιμπερό έκανε πολύ ώρα για να το πιει. )
υποσημείωση:τη βδομάδα που γεννήθηκε έχασε απότομα σύμφωνα με το παιδίατρο στο ελενα 200 γραμμάρια σε 1,5 μέρα. εκείνη τη βδομάδα έκανα αποκλειστικά θηλασμό αλλά και ο ίκτερος του ανέβαινε (12,9 μερα εξόδου - 14,1 - 14.9 - 15.4) ώσπου η παιδίατρος μας υποψιάστηκε ότι ίσως δεν τρώει καλα(είναι υπέρ του θηλασμού ) και μας είπε να δοκιμάσουμε για 2 μέρες με μπιμπερό και παρατηρήσαμε ότι τα 80 ml τα έπινε σε 40 λεπτά και 1 - 2 φορές σε 10 λεπτά.

ivi
09-06-09, 23:36
Ευχαριστώ πολύ pipi για τις συμβουλές. Είναι πολύτιμες. Ποια η γνώμη σου για την πρωινή ανορεξία; Υπάρχει περίπτωση να τρώει μέσα σε 5 λεπτά όσο χρειάζεται ή μπορεί απλά να είναι τα υπόλοιπα γεύματα μεγάλα και γι' αυτό το πρωινό του να είναι μικρό;

Να σου ζήσει το μωρό σου!!

30/2 έως 31/3 το μωρό σου πήρε 1310γρ.
31/3 εως 30/4 πήρε 950γρ.
Από 30/4 έως 26/5 πήρε 400γρ.
Ο μέσος όρος γι' αυτούς τους 3 μήνες είναι 886γρ/μήνα. Ο μέσος όρος για τα μωρά είναι 650γρ το μήνα.

Ο γιατρός σου λέει χαζομάρες. Να τυπώσεις ή να γράψεις κάπου τις πράξεις που σου έκανα παραπάνω και να του της κολλήσεις στη μούρη. Δεν ξέρει τι θα πει μέσος ορος, μάλλον στα μαθηματικά Δημοτικού ήταν σκράπας. Αν ένα μωρό πάρει πολύ παραπάνω από το μέσο όρο σε κάποιο μήνα, λογικό είναι να πάρει λιγότερο τον επόμενο. Αν έπαιρνε βάρος με τον ίδιο ρυθμό, τότε στο χρόνο θα γινόταν γίγαντας.
Αφού βρέχει τις πάνες που πρέπει (5-6 το 24ωρο) τότε δεν ανησυχείς για τίποτα και απολαμβάνεις τους βραδυνούς ύπνους σου. Αν δεν σε ενοχλεί να τον ξυπνάς μια φορά το βράδυ για να θηλάσει, τότε μπορείς να το συνεχίσεις. Καλό στην παραγωγή σου κάνει. Το μωρό πρέπει να 2πλασιάσει το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα. Εσένα κοντεύει να το 2πλασιάσει στον 4ο.
Το θήλαστρο κι η ποσότητα που βγάζεις δεν είναι ένδειξη του μεγέθους της παραγωγής σου. Ακολούθα το μωρό σου!

Pipi
10-06-09, 00:22
Αφού είναι ευδιάθετο μωρό και πάει καλά στην ανάπτυξη, άσε το να θηλάζει όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει. Ίσως επειδή το πρωί η ροή είναι αυξημένη, να παίρνει την ποσότητα που χρειάζεται σε λιγότερο χρόνο.

tinoula
20-06-09, 00:22
Kalispera, to minima auto ithela na to steilo sti aglaia alla einai sinexeia gemato. Opoia borei na me voithisei tha eimai evgnomon!!!
,
. Apapantao stis erotisis pou exei thesei gia boitheia me ton thilasmo:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 40 (+4 imeres)
Β. Το φύλο του βρέφους - koritsaki
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - KT
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. - Episkliridios
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. OXI
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. OXI

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
sou vazo tis zigiseis apo to maieutirio kai pou kaname me ton paidiatro:
Gennithike 17/4: 3.160
Fevgontas apo maieutirio 21/4: 3.160
29/4: 3.560
26/5: 4.320
2/6: 4.390
18/6: 4.620

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει - mexri xthes mono thilasmo - tora vgazo me to thilastro kai tis to dino me bibero gia na metriso poso pinei

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα - dino mono arga to apogevma an xreiastei peripou 30-60ml (apo xthes mono)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 30-60 (kai pali dieukrinizo, mono apo xthes)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Avent Electric Pump

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - 6
7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι - 9/12/3/6/9/12
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30-45 lepta

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). pano apo 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - 4-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... einai genikotera moro pou koimate sinexeia. Sto stithos opote tin vazo koimate. Gennikotera me ton paidiatro anisixoume gia to varos tis ton teleutaio mina kai gi'auto arxisa tin antilisi. Koimate kai 6-7 ores to vradi apo peripou 3 evdomadon kai mesa stin imera otan tin eixa sto stithos etroge kathe 2-3 ores. Tora me tin antilisi troei kathe 3-4 ores. An kai an to paroume san meso oro apo tin mera pou genithike einai kala. Apla, tis teleutaies 3-4 evdomades den vazei stathera to varos pou prepei. p.x tin evdomada pou mas perase evale 90gr, tin proigoumeni 210, kai tin proproigoumeni 90gr pali kai to katotato xero gia moro pou thilazei einai 130gr tin evdomada. Den exo provlima na tis vgazo ta geumata me to thilastro...an kai ligo kourastiko...tha ta katafero. thilasa ton gio mou gia 4 mines (me 1 simbliroma tin imera AR gia GOP) kai allous 2 mines proi vradi dioti girisa douleia. An kai me tin mikri tora diskoleftika pio poli ap'oti me ton gio mou, katafera meta apo 5 evdomades kai pligomenes thiles na tin thilaso kai na eimaste euxaristimenes tora. Eina pragmatika xamogelasto moro kai euxaristo. Grinia ligi kai genikotera iremo moro. Ligo adinati, dioti vlepo ta plevra tis otan tin allazo alla katat'alla kali tin vrisko se thema diathesis. Einai episis psili gia tin ilikia tis - 59cm stous 2 mines (gennithike 52.5 - exei valei diladi 6.5cm se 2 mines)

Auto pou m'apasxoli episis einai otin me ton gio mou, evgaza me to thilastro giro sta 180-200, alla tora me tin mikri vgazo 80-120. Exo prospathisi na tin koitao otan vgazo i na koitao fotografies tis alla tipota. kai ta 80-120 ta vgazo meta apo peripou 45 lepta kai me malaxis sto stithos. mipos kano kati lathos? Skeftika na allaxo thilastro kai na paro i to diplo tis Medela h to Swing. Exeis apopsi pano sto thema ton modelon an exeis akousei apo alles mamades?
Kai episis, na sinexiso na tin vazo sto stithos i na vgazo me to thilastro bas kai sto stithos para-iremi kai den troei arketa. Fovamai pos an sinexisi etsi tha mou meiothi dramatika to gala. Sto gio mou eperna gia kapio diastima xapakia apo fenugreek gia na mou auxithi to gala opote isos gi'auto evgaza perisotero. Exo akousei gia tin magia byras. Pos to perno kai kathe pote?

Xristina

tinoula
21-06-09, 11:19
Tha ithela na prostheso kai ta ekseis:
H mikri exei episis GOP kai einai me siropi Epadoren 3 fores tin imera kai
exo megali alo me poli mikres eos kai epipedes thiles. Otan thilazei mou vgenoun ligo alla den xero an pianei kala dioti kanei clicking thorivo (oxi auto pou katapini) me apotelesma na xreiazete repsimo dioti pernei arketo aera.
Episis, ektos apo tis 6 antlisis pou kano tin imera tin thilazo alli 1 oi dio fores mesa stin nixta sto krevati opou mas pernei kai o ipnos :-) fovame pos an sinexiso tis antliseis (dioti gia merikes meres tha leipo apo to spiti gia douleia opote anagastika tha prepei i mikri na faei apo bibero kai tha antlo sto xenodoxeio pou tha eimaste) tha ksexasei pos na thilazei kai den tha boreso na tin xanavalo sto stithos. Oi 1 oi dio fores tis proines ores sto krevati einai arketes gia na 'min ksexasei"??
Euxaristo kai pali!!

Pipi
21-06-09, 14:53
Να σου ζήσει το μωρό σου!!


Fevgontas apo maieutirio 21/4: 3.160
29/4: 3.560
26/5: 4.320
2/6: 4.390
18/6: 4.620


Το μωρό σου έβαλε τον πρώτο μήνα 1160γρ και τον 2ο 300γρ. Ο μ.ο. σας είναι 730γρ το μήνα που είναι μια χαρά. Οι πάνες σας είναι επίσης πολύ καλές.

Το κλικ που κάνει όταν θηλάζει το έκανε κι ο δικός μου (το κάνει ακόμα). Σ' αυτό φταίει το έντονο αντανακλαστικό καθόδου και το μωρό μη μπορώντας να κρατήσει ρυθμό στο θηλασμό (αναπνοή-κατάποση) σπάει το βεντουζάρισμα που έχει το στομα του με το στήθος. Εγώ το έλυσα θηλάζοντας ξαπλωμένοι και οι δύο. Μειώνεται λίγο η ροή έτσι.

Για τη ΓΟΠ λίγα πράγματα ξέρω αλλά κάπου διάβασα ότι φταίει κι αυτή για τη μειωμένη πρόσληψη βάρους. Την ανακαλύψατε με υπερηχο ή απλά από τις γουλιές;

Θα έλεγα να αφήσεις το θήλαστρο και το άγχος που σου δημιουργεί αυτό και να αφήσεις να θηλάζει όσο κι όποτε θέλει.

amaretto
21-06-09, 15:49
Μου φαίνεται περίεργο που ενώ βρέχει και λερώνει τόσες πάνες δεν βάζει βάρος - αν και μπορεί τις επόμενες 1-2 βδομάδες να πάρει τα πάνω της. Τι χρώμα και τι υφή έχουν τα κακά; Το μωρό φαίνεται να θηλάζει καλά βάσει "εξαγόμενων" άρα το πρόβλημα δεν είναι στο να αυξήσεις το γάλα σου. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να βάζεις το θήλαστρο αλλά να παρακολουθήσεις στενά τις πάνες (πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες στο 24ωρο) και σε λίγες βδομάδες, αν συνεχιστεί έτσι η πρόσληψη βάρους, να αναζητηθούν και άλλα πράγματα με εξετάσεις από τον γιατρό.
Αλλά ακόμη κι αν συνεχίσεις με το θήλαστρο για κάποιον λόγο που πιστεύεις, το καλύτερο είναι να πρώτα το μωρό να θηλάζει όσο θέλει και μετά να δίνεις το αντλημένο. Έτσι, δεν θα φοβάσαι μήπως ξεχάσει το στήθος. Τοπόσο πίνει μπορείς να το αξιολογήσεις και με τις πάνες, δεν χρειάζεται να αντλείς.

tinoula
21-06-09, 18:23
Koritsia euxaristo gia ta minimata sas. Eilikrina den xero pia. Ekei pou exo ti dinami kai tin autopepithesi na sinexiso simbeni kati kai xana-apelpizomai :-( Exo vrei simboulo thilasmou pou erxete sto spiti giati fovamai mipos den tin vazo sosta sto sthithos. H auto h einai poli kali sto na vgazei auto pou thelei se mikro xroniko diastima. To thema omos einai episis, oti an den tin vgalo ego apo to stithos....den vgenei!!! Opote anagastika tis vazo pipila, kai o paidiatros eipe pos borei na tin xegelao me tin pipila kai na min troei. Alitheia....h mikri an pinaei...den tha ourliaxei na faei??? Ax...telospanton, tha to sinexiso dioti to thilastro eilikrina me kourazei, alla apo tin alli einai oraio na borei allos na analavei pou kai pou ta taismata gia na kano kana banio, na plino ta dontia mou klp....pou leei o logos ;-))))

Amaretto, eilikrina oute kai ego exo katalavei giati den bazei varos. Exo kanei mexri kai geniki ouron kai kalliergia (h opoia vgike prota thetiki gia e.coli....alla telika sto deftro vgeike steiro...opote to proto deigma itan xalasmeno.....alla ospou na paro ta apotelesmata tou defterou...ta eixa dei ola!!! Mexri kai tin asfalistiki mou peira na do pio nosokomeio idiotiko dexete neogna se periptosi pou xreiastei na tin pao!!! kai to vradi evlepa ton paidiatro ston ipno mou na me kathisixazei kai oti tha kaname olous tous elexous gia na sigoureftoume oti den eftase i ouroloimoxi sta nefra!!!) eutixos telos kala ola kala kai den exei tetoio provlima....opote....ti na einai arage?? Den exei parei kai poli auximeno ipso na to dikailogiso etsi. ektos kai an exei fovero metavolismo!!! ti na po....tha tin sinexiso sto stithos kai vlepoume :-(
Euxaristo pantos!!! kai euxaristo gia tin kathisixasi kai mou dinete tin dinami kai tin autopepithesi na sinexiso!!!

amaretto
21-06-09, 18:48
Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται πανικός, γιατί μέχρι στιγμής ο μέσος όρος σας είναι καλός και μπορεί να ανακάμψετε σύντομα στο ρυθμό σας. Με τις δεδομένες συνθήκες όμως θα απέφευγα την πιπίλα, γιατί το μωρό μπορεί να χάνει γεύματα. Υπάρχουν μωρά που δεν κλαίνε ιδιαίτερα για το φαγητό και η πιπίλα τα ξεγελά. Η κόρη μου δεν έκλαιγε για το φαγητό, έκανε ένα ααα και ξανά διαμαρτυρόταν μετά από μισή-μια ώρα - αλλά τελικά εκνευριζόταν, παρόλο που δεν διαμαρτυρόταν έντονα και μπορούσε να αρνηθεί να θηλάσει.
Δεν μας είπες για τα κακά.

tinoula
21-06-09, 23:05
Ok. Tha to prospathiso, apla einai ores pou griniazei (den thelei na faei kai eknevrizete sto stithos) giati nomizo pos exei xortasei kai thelei mono na pipilisi kai tis to dino kai pefti teza :-))
Oso gia ta kaka tis, leronei giro stis 3-4 panes tin imera kai einai kitrina malaka kai me kitrinous kokous. Opos perigrafete genikotera, einai san moustarda. Apla sinithos borei na ta kanei araia mesa stin imera, kai alles fores na ta kanei se diastima 2-3 oron. Vregmenes panes episis den kanei kata ti diarkeia tis nixtas opote kai den tin allazo gia na min tin eknevrizo. Tis to allazo to proi otan xipnaei na faei pali kata tis 9 (apo tis 11 to proigoumeno vradi). Koimate apo tis 11-6 peripou kai meta xipnaei pali giro stis 8:30-9 gia to epomeno geuma. To gevma ton 6 to kanoume sto krevati kai apokoimomaste kai oi dio opote xipnao to proi kapos pio xekourasta an borei kaneis na koimate xekourasta exontas to ena auti stous thorivous tis mikris kai tou giou mou :-) pistevo pos pame kala genikotera kai tha to prospathiso pali gia kamia evdomada h dio (dioti tin alli evdomada tha leipo 3 meres apo to spiti gia douleia opote kai tha anagasto pali na antliso prin figo to proi kai kata ti diarkeia tis imeras sto xenodoxeio pou tha eimai kai to vradi pali tha tin thilazo)

tinoula
22-06-09, 23:14
Telika den pianei kala tin thili. Irthe simboulos thilasmou sto spiti simera kai mallon den tin pianei kala tin thili. Episis isos xreiasti na tis kopsoun to kreataki mou enoni to pano xeilos me to pano oulo dioti den tis epitrepi to pano xeilos na pianei kala. Tha xero elpizo sintoma. Ax makari na einai auto kai na lithei to provlima tou varous epitelous!! Pros to paron eimai me marathonious thilasmous, fenugreek kai tsai glykaniso klp gia na auxithi to gala mou :-) - kai oxi pipila pros to paron....euxomai na petixi!!

aglaia
23-06-09, 19:21
4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα - dino mono arga to apogevma an xreiastei peripou 30-60ml (apo xthes mono)

To μωρό χρειάζεται τουλάχιστον μισό λίτρο γάλα την ημέρα, η ποσότητα του συμπληρώματος που δίνεις δεν μπορεί να βοηθήσει κάπου. Άν πρέπει το μωρό να πάρει συμπλήρωμα αυτό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250ml για να βοηθήσει κάπου, αν και σύμφωνα με τα όσα γράφεις δεν νομίζω πως το συμπλήρωμα είναι αυτό που λείπει.


6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Avent Electric Pump
Το θήλαστρο αυτό δεν μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία, είναι μόνο για μία άντληση τη μέρα για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους και το μωρό τους παίρνει κανονικά βάρος.


7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - 6
7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι - 9/12/3/6/9/12
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 30-45 lepta

Κάνεις πολύ κόπο με αμφίβολο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι όλη η προσπάθεια δεν είναι εντάξει, θα το σχολιάσω παρακάτω.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). pano apo 6
Το μωρό δεν κινδυνεύει από αφυδάτωση, για τη μειωμένη πρόσληψη βάρους πρέπει να αναζητηθούν παθολογικά αίτια και μόνο αν αποκλεισθούν αυτά θα έπρεπε να μπεις σε διαδικασία τόσο δραστικών αλλαγών. Η εγκατάλειψη του θηλασμού τόσο απότομα και τα γεύματα με μπιμπερό ίσως να είναι επικίνδυνη πρακτική.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - 4-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... einai genikotera moro pou koimate sinexeia. Sto stithos opote tin vazo koimate.
Τα παιδιά που δεν τρώνε ικανοποιητικά δεν έχουν τη δύναμη να είναι ξύπνια.


Gennikotera me ton paidiatro anisixoume gia to varos tis ton teleutaio mina kai gi'auto arxisa tin antilisi.
Δεν αναζήτησα παθολογικά αίτια;
Το μωρό έβαλε πολύ βάρος τον πρώτο μήνα.

Koimate kai 6-7 ores to vradi apo peripou 3 evdomadon kai mesa stin imera otan tin eixa sto stithos etroge kathe 2-3 ores. Tora me tin antilisi troei kathe 3-4 ores.
Τα γεύματα του μωρού είναι ΠΑΡΑ πολύ λίγα.

An kai an to paroume san meso oro apo tin mera pou genithike einai kala. Apla, tis teleutaies 3-4 evdomades den vazei stathera to varos pou prepei. p.x tin evdomada pou mas perase evale 90gr, tin proigoumeni 210, kai tin proproigoumeni 90gr pali kai to katotato xero gia moro pou thilazei einai 130gr tin evdomada.
Το κατώτατο κατά μέσο όρο είναι 130.
Δηλαδή σε 3 εβδομάδες πρέπει να βάλει 390. Έβαλε ακριβώς τόσο 390.


Den exo provlima na tis vgazo ta geumata me to thilastro...an kai ligo kourastiko...tha ta katafero.
Εκτιμώ ότι είναι λάθος αυτή η πρακτική για ένα μωρό που δεν κινδυνεύει. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να αυξήσεις λίγο τα γεύματα θηλασμού.
Με το συγκεκριμένο θήλαστρο κινδυνεύεις να μειώσεις κι άλλο την παραγωγή που έχει μειωθεί ήδη από το μωρό που δεν θήλαζε καλά.

thilasa ton gio mou gia 4 mines (me 1 simbliroma tin imera AR gia GOP)
Αν και δεν είναι του παρόντος, αυτό είναι εντελώς λάθος για μωρά που θηλάζουν. Τα ειδικά γάλατα είναι καλύτερα από τα άλλα γάλατα για μωρά με ΓΟΠ αλλά είναι πολύ χειρότερα από το μητρικό γάλα για την αντιμετώπιση του ΓΟΠ. Δυστυχώς είναι πάγια λάθος τατική που εφαρμόζουν οι παιδίατροι που έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από τους παιδογαστρεντερολόγους...
Διάβασε αυτό για να καταλάβεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα:
http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdf
Auto pou m'apasxoli episis einai otin me ton gio mou, evgaza me to thilastro giro sta 180-200, alla tora me tin mikri vgazo 80-120.

Μα η παραγωγή σου είναι περίπου στο μισό λόγω των λίγων θηλασμών του μωρού, οπότε είναι αναμενόμενο να αντλείς το μισό γάλα. Ειδικά για το θήλαστρο που έχεις, η ποσότητα που αντλείς είναι επιτυχία.

Skeftika na allaxo thilastro kai na paro i to diplo tis Medela h to Swing.
Το swing είναι κατάλληλο μόνο για μητέρες που έχουν όλο το γάλα που χρειάζονται για τα μωρά τους.
Για την αύξηση της παραγωγής είναι κατάλληλα μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα αν και ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως το θήλαστρο όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο αλλά μάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα.Kai episis, na sinexiso na tin vazo sto stithos i na vgazo me to thilastro bas kai sto stithos para-iremi kai den troei arketa. Fovamai pos an sinexisi etsi tha mou meiothi dramatika to gala.

Πρώτα θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις τη συχνότητα και τη διάρκεια του θηλασμού.
Αν νομίζεις ότι χρειάζεται επιπλέον γάλα το μωρό, μπορείς να αντλείς ενδιάμεσα των θηλασμών και οπωσδήποτε μία φορά το βράδυ (στη μέση της διάρκειας του ύπνου) και να δίνεις αυτό το γάλα ως συμπλήρωμα.

Sto gio mou eperna gia kapio diastima xapakia apo fenugreek gia na mou auxithi to gala opote isos gi'auto evgaza perisotero. Exo akousei gia tin magia byras. Pos to perno kai kathe pote?
Μαγιά μπύρας να μην πάρεις γιατί αλλάζει η γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο για ένα μωρό που δεν τρώει ικανοποιητικά.

Εκτιμώ ότι το πρόβλημά σας θα λυθεί με πιο συχνούς θηλασμούς. Θα πρέπει να ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα για να ελέγχεις την πρόσληψη βάρους μέχρι να φανεί ότι όλα πάνε καλά.

tinoula
25-06-09, 00:34
To μωρό χρειάζεται τουλάχιστον μισό λίτρο γάλα την ημέρα, η ποσότητα του συμπληρώματος που δίνεις δεν μπορεί να βοηθήσει κάπου. Άν πρέπει το μωρό να πάρει συμπλήρωμα αυτό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250ml για να βοηθήσει κάπου, αν και σύμφωνα με τα όσα γράφεις δεν νομίζω πως το συμπλήρωμα είναι αυτό που λείπει.Το θήλαστρο αυτό δεν μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία, είναι μόνο για μία άντληση τη μέρα για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους και το μωρό τους παίρνει κανονικά βάρος.


Κάνεις πολύ κόπο με αμφίβολο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι όλη η προσπάθεια δεν είναι εντάξει, θα το σχολιάσω παρακάτω.


Το μωρό δεν κινδυνεύει από αφυδάτωση, για τη μειωμένη πρόσληψη βάρους πρέπει να αναζητηθούν παθολογικά αίτια και μόνο αν αποκλεισθούν αυτά θα έπρεπε να μπεις σε διαδικασία τόσο δραστικών αλλαγών. Η εγκατάλειψη του θηλασμού τόσο απότομα και τα γεύματα με μπιμπερό ίσως να είναι επικίνδυνη πρακτική.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - 4-5


Τα παιδιά που δεν τρώνε ικανοποιητικά δεν έχουν τη δύναμη να είναι ξύπνια.Δεν αναζήτησα παθολογικά αίτια;
Το μωρό έβαλε πολύ βάρος τον πρώτο μήνα.


Τα γεύματα του μωρού είναι ΠΑΡΑ πολύ λίγα.


Το κατώτατο κατά μέσο όρο είναι 130.
Δηλαδή σε 3 εβδομάδες πρέπει να βάλει 390. Έβαλε ακριβώς τόσο 390.Εκτιμώ ότι είναι λάθος αυτή η πρακτική για ένα μωρό που δεν κινδυνεύει. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να αυξήσεις λίγο τα γεύματα θηλασμού.
Με το συγκεκριμένο θήλαστρο κινδυνεύεις να μειώσεις κι άλλο την παραγωγή που έχει μειωθεί ήδη από το μωρό που δεν θήλαζε καλά.


Αν και δεν είναι του παρόντος, αυτό είναι εντελώς λάθος για μωρά που θηλάζουν. Τα ειδικά γάλατα είναι καλύτερα από τα άλλα γάλατα για μωρά με ΓΟΠ αλλά είναι πολύ χειρότερα από το μητρικό γάλα για την αντιμετώπιση του ΓΟΠ. Δυστυχώς είναι πάγια λάθος τατική που εφαρμόζουν οι παιδίατροι που έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από τους παιδογαστρεντερολόγους...
Διάβασε αυτό για να καταλάβεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα:
http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdfΜα η παραγωγή σου είναι περίπου στο μισό λόγω των λίγων θηλασμών του μωρού, οπότε είναι αναμενόμενο να αντλείς το μισό γάλα. Ειδικά για το θήλαστρο που έχεις, η ποσότητα που αντλείς είναι επιτυχία.


Το swing είναι κατάλληλο μόνο για μητέρες που έχουν όλο το γάλα που χρειάζονται για τα μωρά τους.
Για την αύξηση της παραγωγής είναι κατάλληλα μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα αν και ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως το θήλαστρο όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο αλλά μάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα.


Πρώτα θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις τη συχνότητα και τη διάρκεια του θηλασμού.
Αν νομίζεις ότι χρειάζεται επιπλέον γάλα το μωρό, μπορείς να αντλείς ενδιάμεσα των θηλασμών και οπωσδήποτε μία φορά το βράδυ (στη μέση της διάρκειας του ύπνου) και να δίνεις αυτό το γάλα ως συμπλήρωμα.


Μαγιά μπύρας να μην πάρεις γιατί αλλάζει η γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο για ένα μωρό που δεν τρώει ικανοποιητικά.

Εκτιμώ ότι το πρόβλημά σας θα λυθεί με πιο συχνούς θηλασμούς. Θα πρέπει να ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα για να ελέγχεις την πρόσληψη βάρους μέχρι να φανεί ότι όλα πάνε καλά.

Aglaia mou s'euxaristo gia tis apantisis sou. Ithela na kano multi quote alla den exo mathei akoma pos. Ta diavasa auta pou mou grafeis kai exei erthei entometaxi pistopoimeni simboulos thilasmou sto spiti na dei ti ginete. "mallon" den pianei kala tin thili kai tis xekinisa marathonio thilasmo gia na auxiso tin paragogi klp kai tis kano breast compressions tin ora pou troei kai tin exo sto krevati ti nixta kai tin xipnao otan do oti einai ligo anisixi na tin taiso.
Borei na pezoun diafora rolo, anxos apo tin douleia (doulevo apo to spiti), kaki diatrofi (ksexnao na fao!!), klp alla pistevo siga siga tha ta diorthoso ola auta. Einai diskolo omos na niotheis autopepithisi tin ora pou to moro sto stithos kleei kai travietai an kai katalaveno oti katapini gala (opote den nomizo oti einai provlima supply auto - pistevo pos einai i palindromisi). Kai episis, o gios mou mou kanei noumera pou kai pou (sinithos otan den exei koimithi kala) otan tin thilazo kai thelei ekini tin stigmi na sikotho na pao mazi tou na kanoume kati. Oso kai na tou leo se ligo - h na faei h beba kai meta autos ekei....to diko tou....telospanton, tha to palepso akoma gia merikes evdomades kai an do oti den diorthonete to varos tis tha xekiniso me thilastro na tis to vgazo :-( (tha noikiaso epagelmatiko ama einai na bo sto dromo auto) kai euxomai na ta kataferoume an xreiastei!! o stoxos mou prin genniso itan na thilaso apokleistika gia 6 mines afou tha girnaga stin douleia...apo tote pou genisa omos, kathe mera gia mena exei gini stoxos, kai pistevo oti kala ta exo paei mexri tora kai tha to palepso oso boro. Kathe mera sxedon skeftomai na ta paratiso kai sinithos meta apo autes tis skepseis exoume kali mera kai perno ta pano mou....kai meta diskolevontai pali ta pragmata kai skeftomai arnikta kai paei legontas!! T'oti xeperasa tis protes 5 evomades me pligomenes, matomenes kai gdarmenes thiles, kai kandidiasi, itan gia mena katorthoma, kai tora pou den ponao tha itan krima na to egataleipso :-(

fafouta
25-06-09, 15:43
Καλησπερα. Εχω αγχωθει τις τελευταιες μερες με το βαρος της μπεμπας μου.. γεννηθηκε στις 31.3 3280γρ. οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο ηταν 2970. Στις 29.4 ηταν 3590 και στις 3.6 ζυγιζε 4700. Σημερα το βαρος της ειναι 4900. Δεν ειναι πολυ λιγο;...
Την θηλαζω αποκλειστικα και δεν χρησιμοποιω θηλαστρο. Επισης εχω παρατηρησει πως τις τελευταιες 15 μερες περιπου, εχει ελαττωσει τον χρονο που καθεται στο στηθος ανα γευμα, χωρις ομως να εχουν ελαττωθει οι λερωμενες πανες (περιπου 4 την ημερα). Να συμπληρωσω οτι παιρνει πιπιλα συνηθως μετα τον θηλασμο και για να αποκοιμηθει.. Μηπως να της εδινα συμπληρωμα;..

amaretto
25-06-09, 16:15
Καλησπερα. Εχω αγχωθει τις τελευταιες μερες με το βαρος της μπεμπας μου.. γεννηθηκε στις 31.3 3280γρ. οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο ηταν 2970. Στις 29.4 ηταν 3590 και στις 3.6 ζυγιζε 4700. Σημερα το βαρος της ειναι 4900. Δεν ειναι πολυ λιγο;...
Την θηλαζω αποκλειστικα και δεν χρησιμοποιω θηλαστρο. Επισης εχω παρατηρησει πως τις τελευταιες 15 μερες περιπου, εχει ελαττωσει τον χρονο που καθεται στο στηθος ανα γευμα, χωρις ομως να εχουν ελαττωθει οι λερωμενες πανες (περιπου 4 την ημερα). Να συμπληρωσω οτι παιρνει πιπιλα συνηθως μετα τον θηλασμο και για να αποκοιμηθει.. Μηπως να της εδινα συμπληρωμα;..


Η πιπίλα μπορεί να κάνει το μωρό να χάνει γεύματα, προσπάθησε να την αποφύγεις. Δώσε μας και τις υπόλοιπες απαντήσεις στις ερωτήσεις της Αγλαΐας:
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=23962

fafouta
25-06-09, 16:53
εβδομαδα κυησης κατα την οποια γεννηθηκε 38η
φυλο κοριτσι
φυσιολογκος τοκετος
επισκληριδιος αναισθησια
υψηλοτερη τιμη ικτερου 12,9
Τα γευματα κατα τη διαρκεια της ημερας ειναι περιπου ανα 1,5 με 2 ωρες και κρατανε γυρω στα 5 λεπτα ενεργητικου θηλασμου. Ανα γευμα τρωει μονο απο το ενα στηθος. κοιμαται κατα τις 10 και ξυπναει κατα τις 3 εκεινο το γευμα συνηθως διαρκει περισσοτερο γυρω στα 10 λεπτα.
Δεν δινω συμπληρωμα,δεν χρησιμοποιω θηλαστρο.
Οι βρεγμενες πανες ειναι γυρω στις 5 την ημερα

Με την πιπιλα εχω αγχωθει πολυ.. Την εμαθε νωρις απο αγνοια και τωρα ειναι αδυνατον να την κοψω τελειως.. Οταν κλαιει και γκρινιαζει πολυ ειναι η μονη που μπορει να την ηρεμησει αρχικα.. Μετα αν πειναει αρπαζει το στηθος..

IRINI83
26-06-09, 10:59
Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+6
Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) καισαρικη
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαια
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Η μεγιστη τιμη ηταν 9.
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 2550 στις 28/05 όταν γεννηθηκε και στις 31/05 ο παιδιατρος την ζυγισε 2430 . επισησ σημερα ηλθε ο παιδιατροσ 26/06 και ειναι 2620 .

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8 (αλλα 2-3 απο αυτα διαρκουν μεχρι και 5-6ωρεσ πανω στο στηθοσ!!!!!

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα τα γευματα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα
θηλαζει αποκλειστικα εωσ τωρα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο
(το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) .

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.


7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο .
7β. ποιες ώρες αντλείτε
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση
.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7 και σχεδον παντα εχει και κενωσεις.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο . 6 (ισως να είναι και περισσοτερες αλλα τις βλεπω μετα το γευμα της…ενδιαμεσα μπορει να εχει ενεργηθει αλλα επειδη κοιμαται να μην το καταλαβαινω)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

σε 26 μερεσ πηρε μονο 240γραμμαρια!!!!κοντεψα να τρελαθω απο την στεναχωρια μου!!παρολο που η μικρη κανει μαραθωνιουσ θηλασμουσ 5-6 ωρεσ ξυπνη. και ολη την μερα καθε μια ωρα ξυπνη...το παλευα οσο μπορουσα και στο τελοσ να αποδειχτει οτι δεν τησ εκανα και καλο με τον αποκλειστικο!!!!δηλαδη εξαιτειασ μου να μην τρεφεται το μπουμπουκι μου?

και οχι τιποτα αλλο που δικαιωθηκαν οσοι ελεγαν για το συμπληρωμα κι εγω επεμενα στον αποκλειστικο!!!αλλα τι να εκανα?με ενθαρυνε ο παιδιατροσ(ειναι φαν του αποκλειστικου...) οτι 23 ωρεσ το 24ωρο να θηλαζει κτλ... . τωρα μου ειπε να δινω 10 λεπτα απο το καθε στηθοσ και μετα συμπληρωμα...
υπαρχει καποια αλλη λυση?με θηλαστρο οσεσ φορεσ επιχειρησα (χειροκινητο τησ chicco και avent philips)δεν βγαζω πανω απο 10-30 ml.θα μπορεσουμε στο μελλον να επιστρεψουμε στον αποκλειστικο?
παω να σκασω..

stellamaria
27-06-09, 02:24
Ελπίζω να σου απαντήσει η Αγλαΐα σύντομα αλλά το συμπλήρωμα και τα θήλαστρα που δεν είναι νοσοκομειακά μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην παραγωγή σου και όχι καλό. Μέχρι να σου απαντήσει μη δίνεις συμπλήρωμα. Εμένα με έσωσαν -ως προς το ότι κατάφερα να θηλάσει αποκλειστικά ο γιος μου- οι συμβουλές της και το πρώτο που μου είπε είναι ΟΧΙ συμπλήρωμα.
Κάνε λίγη υπομονή και μην τρελένεσαι :) Για όλα υπάρχει λύση και σίγουρα θα τα καταφέρετε. Μην ακούς τους γύρω που κινδυνολογούν γιατί καμιά φορά μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν..
Καλή τύχη σου εύχομαι :)

lst
27-06-09, 11:27
irini83, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Να ξέρεις ότι το μωρό στις 3 εβδομάδες από τη γέννησή του πρέπει να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης και μετά αρχίζει να παίρνει επιπλέον βάρος.

Όσο φαν του θηλασμού κι αν λες ότι είναι ο παιδίατρος, το γεγονός ότι σου πρότεινε το δεκάλεπτο (μόνο) και μετά μπιμπερό, μάλλον δείχνει ότι δεν είναι και τόσο φαν. Αν πραγματικά το παιδί χρειάζεται συμπλήρωμα (που προσωπικα δεν το πιστεύω, αφού οι πάνες του είναι καλές), θα έπρεπε να σου προτείνει άλλους τρόπους (πχ όπως το SNS ή το μπιμπερό - κουταλάκι).

Μίλησε με σύμβουλο θηλασμού και μην τα παρατάς.

Εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς.

Pipi
27-06-09, 12:44
Irini83, οι πάνες που λες ότι έχει δεν δικαιολογούν την μικρή πρόσληψη βάρους.
Αν υποθέσουμε ότι στις 3 βδομάδες ανέκτησε το βάρος γέννησης, τότε σε μια εβδομάδα έχει πάρει 70γρ. Όπως και να το πάρεις, είναι πολύ λίγο κατά τη γνώμη μου. Κάνατε εξετάσεις μήπως έχει κάποια ουρολοίμωξη; Τι χρώμα είναι τα κακά της;

IRINI83
27-06-09, 16:01
Irini83, οι πάνες που λες ότι έχει δεν δικαιολογούν την μικρή πρόσληψη βάρους.
Αν υποθέσουμε ότι στις 3 βδομάδες ανέκτησε το βάρος γέννησης, τότε σε μια εβδομάδα έχει πάρει 70γρ. Όπως και να το πάρεις, είναι πολύ λίγο κατά τη γνώμη μου. Κάνατε εξετάσεις μήπως έχει κάποια ουρολοίμωξη; Τι χρώμα είναι τα κακά της;ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ!!!
τα κακακια ειναι καφε ανοιχτο, σημερα ομωσ ηταν μουσταρδι(ισωσ επειδη εδωσα λιγο συμπληρωμα-κι αυτο επειδη μονο και μονο φοβαμαι μην τυχον και απο πεισμα δικο μου για τον θηλασμο υποσιτιζεται το μωρο).
εν τω μεταξυ περα απο μια φορα που ειπιε 60-70ml τισ υπολοιπεσ 30!!!ξερω οτι ανετα με λιγο παραπανω θηλασμο θα το βγαζει απο μενα!!!

Pipi
27-06-09, 17:27
Οι βρεγμένες πάνες που αναφέρεις δεν δείχνουν υποσιτισμό. Κάνε καλλιέργεια ούρων. Το μόνο που πάει το μυαλό μου. Θα σου πει και περισσότερα η Αγλαΐα.

IRINI83
27-06-09, 20:12
ναι αλλα αν ειχε καμια ουρολιμοξη δεν θα ειχε και πυρετο?ο παιδιατροσ που την ειδε χτεσ δεν θα καταλαβενε οτι το μωρο εχει δεκατα?εκεινοσ παλι μου ειπε οτι ολα ειναι φυσιολογικοτατα!!!!

sofuka
27-06-09, 22:36
Eιρήνη, σε τόσο μικρά μωράκια η ουρολοίμωξη δεν κάνει πυρετό, ούτε δέκατα. Το μόνο σύμπτωμα που κάνει είναι χαμηλή πρόσληψη βάρους! Καλύτερα να κάνεις μια εξέταση για να είσαι σίγουρη, μια και είναι επικίνδυνη για ένα τόσο μικρό μωράκι.

aglaia
28-06-09, 00:48
εβδομαδα κυησης κατα την οποια γεννηθηκε 38η
φυλο κοριτσι
φυσιολογκος τοκετος
επισκληριδιος αναισθησια
υψηλοτερη τιμη ικτερου 12,9
Τα γευματα κατα τη διαρκεια της ημερας ειναι περιπου ανα 1,5 με 2 ωρες και κρατανε γυρω στα 5 λεπτα ενεργητικου θηλασμου. Ανα γευμα τρωει μονο απο το ενα στηθος. κοιμαται κατα τις 10 και ξυπναει κατα τις 3 εκεινο το γευμα συνηθως διαρκει περισσοτερο γυρω στα 10 λεπτα.
Δεν δινω συμπληρωμα,δεν χρησιμοποιω θηλαστρο.
Οι βρεγμενες πανες ειναι γυρω στις 5 την ημερα

Με την πιπιλα εχω αγχωθει πολυ.. Την εμαθε νωρις απο αγνοια και τωρα ειναι αδυνατον να την κοψω τελειως.. Οταν κλαιει και γκρινιαζει πολυ ειναι η μονη που μπορει να την ηρεμησει αρχικα.. Μετα αν πειναει αρπαζει το στηθος..

Εδώ http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=1
μπορείς να ψάξεις και να βρεις πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού για να αξιολογήσει το θηλασμό

Το βάρος δεν είναι πολύ λίγο, θα μπορούσε να είναι και φυσιολογικό.

Προσπάθησε να αυξήσεις τη διάρκεια και τη συχνότητα των θηλασμών και να βρεις κάποιον που μπορεί να αξιολογήσει το θηλασμό από κοντά.

Καλή συνέχεια!:)

aglaia
28-06-09, 01:15
1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 2550 στις 28/05 όταν γεννηθηκε και στις 31/05 ο παιδιατρος την ζυγισε 2430 . επισησ σημερα ηλθε ο παιδιατροσ 26/06 και ειναι 2620 .
Το μωρό επανήλθε στο βάρος γέννησης και έχει πάρει λίγα γραμμάρια. Η κατάσταση δεν είναι η ιδανική αλλά δεν είναι και για πανικό.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8 (αλλα 2-3 απο αυτα διαρκουν μεχρι και 5-6ωρεσ πανω στο στηθοσ!!!!!
Το μωρό δεν θηλάζει καλά. Είναι καλό να το δει κάποιος ειδικός και να αξιολογήσει το θηλασμό.
8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7 και σχεδον παντα εχει και κενωσεις.
Ο αριθμός από τις πάνες δεν δικαιολογεί τη μειωμένη πρόσληψη βάρους. Νομίζω ότι θα πρέπει να αναζητηθούν παθολογικά αίτια πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή.


σε 26 μερεσ πηρε μονο 240γραμμαρια!!!!κοντεψα να τρελαθω απο την στεναχωρια μου!!
Για μερικά μωρά αυτό είναι το φυσιολογικό. Και το δικό μου μωρό στις 20 μέρες είχε επανελθει μόλις στο βάρος γέννησης παρά το ότι θήλαζε κι έπαιρνε και όσο συμπλήρωμα μπορούσαμε να του δώσουμε. Δυστυχώς το μωρό αυτό δεν μπορούσε να θηλάσει καλά το πρώτο διάστημα ούτε από το μπιμπερό, ούτε από το στήθος. Είναι σημαντικό να σε υποστηρίζει ένας παιδίατρος που ξέρει τουλάχιστον το φυσιολογικό για να σε ενημερώνει ακόμη και αν δεν γνωρίζει λύσεις.

το παλευα οσο μπορουσα και στο τελοσ να αποδειχτει οτι δεν τησ εκανα και καλο με τον αποκλειστικο!!!!
το ότι το πάλευες δεν σημαίνει ότι θα είχες απαραίτητα και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν εξαρτάται μόνο από εσένα αλλά και από αυτό που μπορεί να κάνει το ίδιο το παιδί. Αν δεν μπορεί θα πρέπει να το βοηθήσεις.


δηλαδη εξαιτειασ μου να μην τρεφεται το μπουμπουκι μου?
Γιατί θα πρέπει να είναι εξαιτίας σου και όχι εξαιτίας του; Και αν είναι εξαιτίας του τι θα κάνεις; Θα το αλλάξεις;
Το 10% των μωρών δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά το πρώτο διάστημα. Η παρακολούθηση των μωρών αυτό το νόημα έχει, το να γίνει διάγνωση του προβλήματος και να προταθεί εγκαίρως λύση.

και οχι τιποτα αλλο που δικαιωθηκαν οσοι ελεγαν για το συμπληρωμα κι εγω επεμενα στον αποκλειστικο!!!
Θα πρέπει να αποφασίσεις αν η γνώμη των άλλων είναι πιο σημαντική από την υγεία του παιδιού σου. Αν το να έχεις καλή εικόνα μητέρας σε ενδιαφέρει πιο πολύ από το ίδιο σου το παιδί είναι σεβαστό και μπορείς να ακολουθήσεις απλώς τη γνώμη των άλλων.

Αν όμως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το ίδιο σου το παιδί, τότε καλό θα ήταν να το δεχθείς όπως είναι και να δεις πώς θα αντιμετωπίσεις το όποιο πρόβλημα σου προκύπτει.

αλλα τι να εκανα?με ενθαρυνε ο παιδιατροσ(ειναι φαν του αποκλειστικου...) οτι 23 ωρεσ το 24ωρο να θηλαζει κτλ... . τωρα μου ειπε να δινω 10 λεπτα απο το καθε στηθοσ και μετα συμπληρωμα...
:shock:
Ο συγκεκριμένος παιδίατρος μπορεί να είναι κάπως θετικός στο θηλασμό αλλά δεν είναι τόσο θετικός που να κάνει τον ελάχιστο κόπο να ενημερωθεί. Αγνοεί τις φυσιολογικές καταστάσεις του θηλασμού και δεν ξέρει να προτείνει καμία λύση. Αν ο θηλασμός δεν είχε κανένα πρόβλημα, θα σε άφηνε ήσυχη, όμως το γιατρό δεν το χρειάζεσαι για τις περιπτώσεις που δεν έχεις κανένα πρόβλημα, τον χρειάζεται για να σου προτείνει λύσεις όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα.


υπαρχει καποια αλλη λυση?
Καλό είναι να βρεις ένα πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας που θα αξιολογήσει το θηλασμό για να μπορέσει να σε συμβουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πριν από αυτό θα πρέπει να αποκλείσεις τα παθολογικά αίτια. Η ουρολοίμωξη δεν κάνει απαραίτητα πυρετό και ο γιατρός δεν μπορεί να την καταλάβει. Μόνο με εξέταση ούρων γίνεται διάγνωση.

με θηλαστρο οσεσ φορεσ επιχειρησα (χειροκινητο τησ chicco και avent philips)δεν βγαζω πανω απο 10-30 ml.
Με αυτά τα θήλαστρα, οι περισσότερες μητέρες τόσο αντλούν στην αρχή.


θα μπορεσουμε στο μελλον να επιστρεψουμε στον αποκλειστικο?
παω να σκασω..

Μπορεί ο θηλασμός να πηγαίνει μια χαρά και το παιδί να έχει ουρολοίμωξη. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα στο θηλασμό και θα πρέπει το μωρό να κάνει θεραπεία για την ουρολοίμωξη.

Πας να σκάσεις γιατί βγάζεις μόνη σου επιπόλαια συμπεράσματα που δεν έχουν καμία βάση. Σε αυτό δυστυχώς φταίει και ο παιδίατρος που ούτε ενημερώνει ούτε ξέρει να προτείνει λύσεις.

fafouta
28-06-09, 02:11
Αγλαια σ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και την απαντηση. Επειδη θα ερθω την εβδομαδα που μας ερχεται στη Θεσσαλονικη με το μωρο μου, μηπως θα μπορουσες ν αξιολογησεις εσυ τον θηλασμο;Δεν μπορω να σου στειλω πμ γιατι δεν υπαρχει χωρος γι εισερχομενα. Θα σου ημουν ευγνωμων αν μπορουσες..

IRINI83
29-06-09, 11:18
αγλαϊα σε ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σου!!!

δυστυχωσ στο μεροσ που μενω δεν υπαρχει συμβουλοσ θηλασμου ωστε να αξιολογησει τον θηλασμο!!

επισησ κατι σημαντικο που παρατηρησα ειναι οτι εωσ τωρα με τον αποκλειστικο θηλασμο ναι μεν εβρεχε 6-7πανεσ αλλα τωρα με το συμπληρωμα οι πανεσ εχουν σχεδον διπλασιο βαροσ απο πριν.(αρα μηπωσ οντωσ δεν θηλαζε ικανοποιητικα γι αυτο δεν πηρε βαροσ?)

οσο αφορα την καλλιεργια ουρων γνωριζει καποια κοπελα πωσ μπορουμε να την κανουμε σε μωρο 1 μηνων?

σασευχαριστω και παλι για τισ απαντησεισ σασ!!!!

sofuka
29-06-09, 11:29
Για την καλλιέργεια ούρων καλύτερα να απευθυνθείς στον μικροβιολόγο, ώστε να γίνει σωστά η συλλογή του δείγματος και να μην επιμολυνθεί. Υπάρχουν ειδικά σακουλάκια με αυτοκόλλητο στο φαρμακείο γι' αυτό το σκοπό. Καλύτερα όμως να το κάνει ο ίδιος ο μικροβιολόγος.

Αννικο
02-07-09, 01:30
καλημέρααααααα
Η κουνιάδα μου γέννησε στις 18/6 και ο μικρός σήμερα που τον ζύγισαν είχε χάσει βάρος (τους είχε σπάσει η ζυγαριά και μέχρι να την φτιάξουνε δεν τον είχαν ζυγίσει)
θα προσπαθήσω να συμπληρώσω όσα περισσότερα μπορώ.......
Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος...36+2
Β. Το φύλο του βρέφους... ΑΓΟΡΙ
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)...ΦΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία...ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη...ΜΕΓΙΣΤΗ 14,;
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο...οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
18/6 2.960 (ΜΑΛΛΟΝ)
22/6 2.900
1/7 2.870


2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 (ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΤΡΩΕΙ ΑΝΑ 45'-1 ΩΡΑ)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει...ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα...ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία...ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΆ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΔΊΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο... ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΧΕΔΩΝ ΣΕ ΚΆΘΕ ΑΛΛΑΓΜΑ
Συγνώμη που είμαι τόσο ανακριβής αλλα κάποια πρεγματα δεν τα θυμάμαι !!!!

GEMAKOAL
02-07-09, 01:40
ΑΝΝΙΚΟ ΠΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ(ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ) ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ .....ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ .....

Αννικο
02-07-09, 01:44
GEMAKOAL EXEI ΤΟ ΤΗΛ ΜΙΑΣ ΠΙΣΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΚΆΤΙ ΑΛΛΟ

Υ.Σ : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟ

GEMAKOAL
02-07-09, 01:49
ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΣ LLL
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

ΕΣΕΙΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΞΕΙ ΣΠΙΤΙ ?

Αννικο
02-07-09, 01:53
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ GEMAKOAL
Καλό βράδυ

GEMAKOAL
02-07-09, 01:54
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ....

Naf
09-07-09, 16:48
Καλησπέρα! Παρακολουθώ το forum εδώ και 1μιση χρόνο περίπου, διαβάζοντας εμπειρίες και μαθαίνοντας πολλά ταυτόχρονα. Τώρα λοιπόν που απέκτησα και την κορούλα μου, η ανάγκη να σας διαβάζω είναι μεγαλύτερη απο ποτέ!!
Χθές λοιπόν σαραντήσαμε! Θηλάζουμε αποκλειστικά και χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Σας παραθέτω τις μετρήσεις του βάρους μας.
Γέννηση: 30/6 3.560 kgr
Έξοδος απο το μαιευτήριο: 3/6 3.330 kgr
5/6 3.570 kgr
13/6 3.800 kgr
20/6 4.000 kgr
27/6 4.150 kgr
4/7 4.300 kgr
8/7 4.300 kgr
Στην αρχή βλέποντας οτι στις 27/6 πήρε μόνο 150 gr απο εκεί που έπερνε 200 gr, ψιλοανησύχησα αλλά είπα μπορεί να τα πάρει την επόμενη εβδομάδα. Την επόμενη όμως ξαναπήρε πάλι 150 gr. Αυτό που με έκανε όμως να σας γράψω για βοήθεια ήταν το γεγονός οτι απο τις 4/7 δεν έχει πάρει γραμμάριο!Είναι δυνατόν??
Η μικρή θηλάζει απο τν πρώτη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξυπνάει κάθε τρίωρο (απο την αρχή έβαλε μόνη της πρόγραμμα μαλλον!) με αρκετές εξαιρέσεις κατα την διάρκεια της ημέρας οπου μπορεί να πεινάσει στο 2ωρο. Γενικότερα δεν υπολογίζω το χρόνο και οποτε θελήσει τρώμε. Στο στήθος κάθεται 10λεπτο και απλά μετα τις τελευταίες μετρήσεις που ανησύχησα προσπαθώ να την πιέζω να μείνει παραπάνω όσο μπορεί. Δεν μπορεί όμως πάντα! Συνήθως μας πέρνει ο ύπνος.
Απογοητεύτηκα. Κάνω κάτι λάθος? Μήπως ανησυχώ τσάμπα??

Pipi
09-07-09, 16:53
Να σου ζήσει!!

Το μωρό σου πήρε 1 κιλό περίπου σε ένα μήνα. Αυτό είναι τέλειο. Ανησυχείς τσάμπα. Μην κοιτάς την εβδομαδιαία πρόσληψη βάρους, αλλά τη μηνιαία. Αν μια βδομάδα πήρε πολύ παραπάνω από το μ.ο. τότε την επόμενη μπορεί να πάρει λιγότερο κι αυτό να είναι φυσιολογικό. Μόνο πάνες θα μετράς (5-6 την ημέρα) και το βάρος κάθε μήνα.

GEMAKOAL
10-07-09, 01:41
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ .....
ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2650 , ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 2500, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ ΠΗΡΕ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ 500 -700 ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ...ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ !!!!! ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΥ ΛΕΡΩΝΕ 8 ΠΑΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ .... ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ!!
ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΤΗΝ 8Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ , ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΥΡΟΛΕΙΜΩΞΗ !!!!
ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ !!!
ΑΑΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !! ΜΗΝ ΤΟ ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΙΔΙΑ ΩΡΑ !
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ !!!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ .... ΘΑ ΛΕΣ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ????

ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ... ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ....ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ !
ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΝΗ
ΜΑΡΙΑ

Naf
10-07-09, 11:53
Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!

Εντάξει απο πάνες πάμε καλά (6-7 και βάλε την ημέρα)...για ξένο γάλα δεν το έχω σκεφτεί ούτε για πλάκα! και όντως αυτό με το ζύγισμα μεγάλη βλακεία....πρέπει 1 φορά την εβδομάδα σωστά το είπες Gemakoal απλά έχεις που έχεις την ανησυχία, έχεις και την ζυγαριά σπίτι...μπαίνεις στον πειρασμό και το ζυγίζεις...grrr
θα δώ πως θα πάει τελικά αυτή η εβδομάδα και θα σας πώ!

madq
11-07-09, 02:39
Τί γίνεται με την ουρολοίμωξη και τα κιλά; Την τετάρτη και μετά από έναν ανεξήγητο πυρετό, μάθαμε πως ο μικρός μας έχει ουρολοίμωξη...Πριν μια βδομάδα ζύγιζε 5 κίλα και σήμερα 4960 :(... (είναι 3 μηνών). Φταίει η φοβερή διάρροια που έχει παρουσιάσει; Είναι που είναι αδυνατούτσικος ο καημένος...Σήμερα ο άντρας μου άρχισε να μου λέει για συμπλήρωμα και νοιώθω χάλια. Δηλαδή, αν έπινε ξένο γάλα, δεν θα έχανε βάρος;;;

lst
12-07-09, 00:53
Γενικά, η ουρολοίμωξη στα μωρά δεν έχει άλλα συμπτώματα πέρα από τη μη πρόσληψη βάρους.
Η διάρροια σίγουρα παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους.

Πρόσεχε πολύ να μην αφυδατωθεί το μωρό (θήλαζε συνέχεια και μέτρα τις πάνες του).
Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;

madq
12-07-09, 01:27
Η διάγνωση της ουρολοίμωξης έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε και μπήκαμε στη διαδικασία να το τσεκάρουμε μετά από πυρετό που ανέβασε την Τρίτη. Οι μετρήσεις βάρους έως σήμερα είναι οι εξής:

10/4 (ημερομηνία γέννησης): 2.920
14/4 ("""""""""""""" εξόδου): 2730
23/4: 2920
25/5: 4150 (έως εδώ έδινα και συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα πλην των βραδυνών)
16/6: 4700
29/6: 4860
5/7: 5000
10/7: 4960
11/7: 4980 (σήμερα έκανα μαραθώνιο θηλασμού)

Όσον αφορά στις πανούλες, τώρα με τη διάρροια μου είναι δύσκολο να καταλάβω. Πριν έβρεχε 8 με 10 το 24ωρο. Φοβάμαι μην έκανα βλακεία που δεν πήγα τον μικρό στο νοσοκομείο, αλλά λόγω του ότι δεν ανέβασε ξανά πυρετό προτιμήσαμε να τον κρατήσουμε σπίτι με αντιβίωση από το στόμα...

lst
12-07-09, 01:38
To ένστικτό σου τι σού λεει;

madq
12-07-09, 01:49
Το έντσικτο μου λέει ότι καλά έκανα, γιατί εκεί θα ταλαιπωρηθούμε όλοι μας και μπορεί να κολλήσει και τίποτα extra...Βέβαια, από 38 και πάνω έχουμε φύγει σούμπιτοι...

lst
12-07-09, 07:59
Ελπίζω σήμερα να είστε καλύτερα

madq
13-07-09, 10:40
Καλά είμαστε! Πυρετό δεν ανέβασε και πήρε και άλλα 20γρ. Έφτασε ξανά τα 5 κιλά και συνεχίζουμε μαραθώνιους θηλασμούς :).

frini
23-08-09, 16:31
Καλησπέρα, είμαι νέα μανούλα σε απόγνωση και χρειάζομαι τα φώτα σας!!
Το μωράκι μου είναι πλέον 3μιση μηνων με πολυ κοπο και αγχος απο τη μερια μου γι' αυτο παραθετω τα στοιχεια μηπως και μπορεσω να σωσω την κατασταση.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 38w03d
Β. Το φύλο του βρέφους - Αγόρι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: ΚΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. - Επισκληρίδιος
Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. -Ναι 17 και 7,5
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. -Ναι 4 μερες τις 2 στην αιθουσα νεογνων και τις αλλες 2 με 3 λαμπες στην αιθουσα προωρων.
1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

4/5 - 3770 γεννηση
10/5 - 3300 εξοδος
18/5 - 3500
21/5 - 3750
17/6 - 4600
7/7 - 5100 ξεκινησε πιπιλα
17/7 - 5190
22/8 - 5695
2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. - περιπου 12 με πολυ μικρη διαρκεια πλεον.
3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει - Ολα

Προσπερναω καποια γιατι δεν δινω συμπληρωμα ουτε χρησιμοποιω θηλαστρο.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. - 4 με 5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - εχθες εκανε κακακια μετα απο 2 μερες και σημερα εκανε 2 φορες μεχρι στιγμης αλλα σαν καφε βλεννα.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη...

Καταρχην το μωρο μου εχει παλινδρομηση ουρων 4ου βαθμου στο δεξι νεφρο και κανουμε καθε μηνα καλλιεργεια ουρων. Μεχρι στιγμης εχουν βγει καθαρες γιατι περνουμε και αντιβιωση Lorbef. Γενικοτερα στην αρχη ειχαμε καπως ενα ωραριο, ηξερα οτι καθε 2 ωρες περιπου θα θελει φαγητο κια μια ωρα στο στηθος οποτε κατεβαινε και το γαλα, πλεον, και διαψευστε με, με την πιπιλα κανουμε 3 λεπτα γευματα και μετα θελει να παιρνει την πιπιλα για οτιδηποτε αλλο (υπνο και ηρεμια)
με αποτελεσμα να τρωει οτι κατεβαινει εκεινη τη στιγμη και ποσο μπορει να φαει μεσα σε 3 λεπτα? Πηρα και μαγια μπυρας αλλα αυτη την εβδομαδα δεν την επαιρνα καθως 2 παιρνω 1 οχι,αλλα και παλι τι να κανει και αυτη αν την ξεκινησω παλι αυριο αν ο μικρος δεν παιρνει το στηθος. Του εδωσα και ετοιμο γαλα αλλα τελικα κοκκινησε ολοκληρος και ο παιδιατρος ειπε να συνεχισω να δινω το δικο μου και μονο σε περιπτωση που δεν μπορω να τον θηλασω να του δωσω το αντιαλλεργικο γαλα που μας προτεινε.Κατα τα αλλα ειναι χαρουμενο μωρο χαμογελαει πολυ και του αρεσει να περπαταει. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη καθως ολοι με προτρεπουν να δωσω συμπληρωμα και δεν το θελω.

sternchen
23-08-09, 19:41
Frini να σου ζησει το μικρο!!!Πριν δωσεις συμπληρωμα, κατι που δεν θα εκανα στη θεση σου , να λαβεις υποψη σου οτι :

1. οσο το μωρο παιρνει βαρος σημαινει οτι τρωει καλα
2. τα τσισα που βλεπεις κτλ ειναι απο το γαλατακι σου
3. οσο θα μεγαλωνει θα θηλαζει πιο γρηγορα και αποτελεσματικα .
4. δεν υπαρχει περιπτωση να πειναει και να μη στο ζηταει
5. το μωρο σου κανει πολλα και μικρα γευματα
6. ειναι κριμα να χαλασεις τον αποκλειστικο θηλασμο
7. πολλα παιδακια θηλαζουν γρηγορα

Καλη συνεχεια!!!!:):):)

Μαρια.X
23-08-09, 21:15
Η Αρχοντουλα στα ειπε μια χαρα,θα ηθελα να προσθεσω κατα τη γνωμη μου, η πιπιλα ειναι λαθος,ξεγελιεται το μωρο και μπορει να χανει γευματα,ασε που και ο μη θρεπτικος θηλασμος (πιπιλισμα) αυξανει την παραγωγη μας.
Δοκιμασε να μην του δωσεις πιπιλα και βαζε τον πιο συχνα στο στηθος,πιστευω οτι θα παρει περισσοτερο βαρος ετσι.

frini
23-08-09, 23:04
Ευχαριστω κοριτσια για την συμπαρασταση και την εμψυχωση. Μετα απο πολυ καιρο πιπιλισε για να κοιμηθει για περιπου μιση ωρα σε μια καινουργια σταση σε εμας, κανοντας βολτες . Το ξερω οτι ολα ξεκινησαν απο την πιπιλα αυτο θεωρω οτι ηταν το μεγαλυτερο λαθος μου. Στην αρχη προ εποχης πιπιλας ήταν μια ωρα στο στηθος και πηρε πολυ καλο βαρος. Σιγα σιγα μειωνε τον χρονο στο στηθος και τωρα τις 2-3 μερες που ημασταν εκτος σπιτιου και ηρεμιας ξεκινησε να μην θελει να πιασει πανω απο 3-4 λεπτα και να τραβιεται προς τα πισω και κλαιει με λυγμους και μολις παρει την πιπιλα ηρεμει και κοιμαται. Θα προσπαθησω να ηρεμησω και να μην τον πιεζω. Παντως εδω στο φορουμ που διαβαζω μου μπαινουν ιδεες και για ενοικιαση θηλαστρου μηπως δεν του φτανει το γαλα μου.Καμμια ιδεα να κοψουμε την πιπιλα?

sternchen
23-08-09, 23:26
Εμενα πηρε και την εχει ακομα την πιπιλα , ομως οταν πεινουσε την πεταγε και δεν την ηθελε καθολου , τωρα εσενα που την εχει μαθει επισης , μην αγχωνεσαι , το οτι τραβιεται και κλαιει μου θυμιζει και τον δικο μου , που το εκανε .......για κατι μερες ειδικα το μεσημερι κατι τον επιανε και ενω θηλαζε 20 λεπτα , καθοταν μονο 3 λεπτα και τσιριζε , μετα ομως εστρωσε απο μονος του . Θα παρακολουθεις τα τσισα και τα ρουχαλακια.......οσο γεμιζουν σιγα σιγα , τοσο θα σημαινει οτι ολα πανε καλα . Της κουνιαδας μου απο οταν γεννηθηκε δεν θηλαζει ποτε πανω απο 5 λεπτα , απλα τρωει συχνα . Η παραγωγη μια χαρα θα ειναι , επειδη κανει συχνα γευματα μια χαρα στελνει το μωρο το μηνυμα στον εγκεφαλο για γαλακτοφορια !!!Καλη σου νυχτα!!!

roxy07
24-08-09, 03:05
Frini μηπως τις φορες που τρωει 3 λεπτα και μετα σταματαει εχει πονακια?Θα μου πεις γιατι θελει την πιπιλα και οχι το στηθος σου γιατι απλα εκεινη την ωρα δεν μπορει να φαει επειδη ποναει.Το κανει και σε μενα η μπεμπα και καταλαβα οτι ποναει γιατι τσιριζει και τεντωνει τα ποδια της και δειχνει οτι δεν βολευεται ετσι οπως την κρατω αγκαλια.Αυτο πουκανω ειναι να φερνω τα ποδια της αφου τα σταυρωνω πρωτα σχεδον πανω στην κοιλιτσα της.Ετσι δειχνει οτι ηρεμει.Αν δω τα δυσκολα τησ δινω λιγο χαμομηλι που μεσα εχω τριψει μοσχοκαρυδο ελαχιστο και εχω βαλει 3 σπορακια γλυκανισο.Οταν ηρεμησει τρωει κανονικα και μετα κοιμαται.
Η πιπιλα δεν πιστευω οτι κακως την εχει μαθει.Ειναι καλυτερα απο το να μαθει να βαζει τα χερακια του στο στομα.Ετσι νομιζω τουλαχιστον.Οσο για το χαμομηλακι(οχι κιντερτε) με τα βοτανα μου το εχει συστησει ο παιδιατρος και εχω δει οτι βοηθαει σε περιπτωση κολικων που ισως να περναει και το δικος σου το μωρακι.παρολαυτα ρωτα τον παιδιατρο σου πριν κανεις οτιδηποτε.
Και μην σταματησεις με τιποτε τον θηλασμο δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις για το μωρο σου.
Οσον αφορα το βαρος συμφωνω με την αρχοντουλα αλλα διαβασα και καπου οτι τα μωρακια διανυοντας τον τριτο με τεταρτο μηνα μπορει και να μην παρουν βαρος.νομιζω οτι καπου εχει γραψει για αυτο και η Αγλαια που να ειναι καλα αυτη η γυναικα οπου και να ειναι μας εχει σωσει.Ελπιζω να βοηθησα καπου

frini
24-08-09, 13:20
Τελικά όταν το άγχος με κυριευει παραβλεπω καποια πραγματα και τα χανω τελειως. 'Εχω πεισμωσει απο χθες που θηλασε αρκετη ωρα και δεν θα του δωσω το ξενο γαλα που εστειλα τον συζυγο να παρει πανω στον πανικο μου. Αφου μου εδωσε το οκ ο μπεμπης ξεκινησα το συστημα που εκανα στην αρχη. Τον θηλαζω ορθια κανοντας βολτες γιατι δεν μπορω να μενω ακινητη και να τον κουναω, αν ξαναγκρινιαξει τον βαζω παλι αλλα δεν θελει, τοτε ειναι που θελει υπνο (δεν με πιανει ο πανικος που μου φορτωνε ο περιγυρος - τι εχει γιατι κλαιει το παιδι μηπως δεν χορταινει με το γαλα σου κτλ) και κανοντας βολτες μπρουμητα στο μπρατσο τον πηρε ο υπνος. Οσο για την πιπιλα θα προσπαθησω ετσι να την κοψω (παρολο το κλαμα) και οταν στο παιχνιδι που κανουμε προσπαθησει να βαλει τα χερια του - γιατι το κανει συνηθως μονο εκει που ειναι ανασκελα - θα του τα απασχολω. Για τα τριλεπτα τωρα πιθανον να αισθανοταν το αγχος μου και σφιγγοταν και εκεινος και εκανε συνεχεια αερια και κακακια μετα απο 2 μερες που δεν το ειχε ξανακανει. Ευχομαι να ερθουμε παλι στα κανονικα μας επιπεδα.

amaretto
24-08-09, 13:25
frini, μήπως εναλλάσσεις τα στήθη πολύ συχνά;

sunsun
24-08-09, 13:37
frini μην αγχώνεσαι για πιπίλα και δάχτυλο στο στόμα.. Θα φάει το μωράκι σου άσχετα με αυτά. Η πιπίλα αντενδείκνυται απ'ό,τι ξέρω μόνο τις πρώτες 40 μέρες μέχρι να μάθει το μωρό να θηλάζει. Τώρα είναι πιο μεγάλο το μωρό σου.

Εμένα πήρε πιπίλα 30 ημερών (βέβαια τρώει πολύ και είχε πολύ καλό βάρος γι'αυτό δεν το φοβήθηκα και ηρέμησε αμέσως, γιατί τότε δεν μπορούν τα μωρά να βάλουν το δάχτυλο ακόμα στο στόμα απ'ότι θυμάμαι), μετά πέρασε εναλλάξ από 2-3 δάχτυλα στο στόμα, στον αντίχειρα μετά πιπίλα μετά τίποτα μετά πιπίλα, μετά τον αντίχειρα και τώρα τον αντίχειρα μόνο όταν νυστάζει και όταν την παίρνει ο ύπνος. Δεν χάλασε ο κόσμος (και σίγουρα πολλά παιδιά που το έκαναν δεν έχουν στραβά δόντια, σε αντίθεση με μένα που χρειάστηκα 4 χρόνια σιδεράκια για να ισιώσουν και δεν έβαζα ποτέ τον αντίχειρα στο στόμα).

Σημειώνω οτι θήλαζα αποκλειστικά 6 μήνες και συνέχισα να θηλάζω χωρίς συμπλήρωμα εως το έτος. 141/2 μηνών τελικά αποθήλασα τη μικρή μου σταδιακά.

roxy07
24-08-09, 14:11
frini γεια σου και παλι.Θα βρειτε το ρυθμο σας απλα θελει λιγο υπομονη.Οσον αφορα την πιπιλα μου ειπε ο παιδιατρος οτι ειναι καλυτερα να την μαθει μονο σε περιπτωση που βαζει τα χερια στο στομα,διοτι πολλα παιδια γινονται 15 και 20 χρονων και δυστυχως δεν μπορουν να κοψουν αυτη την συνηθεια.Χωρια οτι τα χερια ειναι ολο μικροβια,ποσες φορες να τα πλενεις?,και οτι τα πληγωνουν ,τωρα μπορει να μην εχουν δοντακια αλλα αυριο?Και δυστυχως πολλα παιδακια θελουν ενα τετοιο μεσο για να ηρεμουν.Εμενα η μπεμπα βαζει τα χερια αυτες τις μερες στο στομα και πασχιζω να της βαζω την πιπιλα την οποια πριν λιγες μερες την κρατουσε μια χαρα.Α!Εγω που κουβαλουσα πανω μου 10 πιπιλες και της εβαζα μεχρι τα δυο μου oπως και τα χερια μου τα δοντια μου μεχρι και σημερα ειναι ολοισια.
Παντως πιστευω οτι η πιπιλα δεν αντικαθιστα γευματα.
Επισης κοιταξε οπως εγραψε και η amaretto να μην εναλλασεις τα στηθη συχνα.
Ελπιζω καπου να βοηθησα και οχι να σε μπερδεψα.Αλλωστε το καθε μωρακι εχει την δικη του προσωπικοτητα!!!

frini
25-08-09, 13:24
Αλλαγη σεναριου κοριτσια!! Εχθες ετρωγε ανα τριωρο περιπου και πανω απο μια ωρα στο στηθος. Απο τις 14:30 με 15:30 εκανε 5 φορες κακακια αλλα πρασινα.Λετε να ειναι απο τη μαγια μπυρας που επερνα και επιδρα ακόμη γιατι υπερπαραγωγη δεν εχω.Το αντιθετο μαλιστα, παλευει ο καημενος να αυξησει την παραγωγη και το βραδυ ηταν ανησυχος οσο ποτε, καθε μια ωρα ξυπνουσε ετρωγε 10 λεπτα και κοιμοταν παλι. Οσον αφορα την εναλλαγη στηθος μπορω να πω οτι τον εχω πιο πολυ στο δεξι γιατι το αριστερο δεν το εχω παρει με καλο ματι απο την αρχη. Προσπαθω να τον βαζω απο το αριστερο, αλλα το αφηνει γρηγορα και καταληγουμε να τρωει πιο πολλες φορες απο τον δεξι.
Το στηθος μου πλεον δεν πρηζεται και αφου ρωτησα παιδιατρο και στο ''Ελενα'' μου ειπαν οτι ειναι λογικο, αλλα σπανια νοιωθω να κατεβαινει γαλα οταν ο μπεμπης ρουφαει, ευχομαι οταν κανει θηλαστικες κινησεις κατι να τρωει. Τωρα κοιμαται απο τις 10:30 και ξυπνουσε συνεχως με μια κραυγη πονου ωσπου εκανε αερια και λιγα κακακια και ηρεμησε.
Αληθεια τα αερια δηλωνουν οτι ρουφαει πολυ αερα οταν τρωει, αρα δεν τρωει καλα?
Για την πιπιλα λιγο δυσκολο να την κοψουμε τελειως γιατι εχθες που πηγαμε στο σουπερ μαρκετ και ηταν ορθιος στο sling μια χαρα βρηκε το χερακι το και το πιπιλαγε μεχρι που κοιμηθηκε. Εγω σαν μικρο κοριτσακι πιπιλαγα το δαχτυλο μεχρι το σημειο παραμορφωσης, η μητερα μου λεει οτι ημουν πολυ αδυνατο παιδακι γιατι μου αρεσε το δαχτυλο μου και δεν ετρωγα καθολου, ευτυχως εφτιαξε το δαχτυλο αλλα μηπως ο μπεμπης μου μου μοιαζει και σε αυτο γιατι μοιαζουμε παρα πολυ και εξωτερικα.

effi
25-08-09, 13:41
γεια κοριτσια. κι εμενα η μικρη μου ειναι σχεδον 4άρων και άρχισε κι αυτη να βάζει τα χερια στο στομα. την πιπιλαδεν τη θελει καθολου. ουτε για να κοιμηθει. κι ετσι ειτε πειναει. ειτε νυσταζει, ειναι συνεχως στο στηθος. εαν την κοιμισει καποιος αλλος, κοιμαται μια χαρα. οταν ομως την παιρνω εγω, ο μονος τροπος για να κοιμηθει ειναι να τη βαλω στο στηθος. ειναι φυσιολογικο αυτο ή κανω κατι λαθος?

roxy07
27-08-09, 15:01
effi γεια σου.και μενα καποιες φορες οταν ειναι ανησυχο ζηταει την αγκαλια μου για να κοιμηθει μα μολις την βαλω θελει στηθος ενω εχει φαει πριν λιγη ωρα και εχει φαει καλα.Την κραταω λοιπον σφιχτα στα χερια μου της βαζω την πιπιλα και την κρατω με το χερι για να μην την φτυσει .Ακουμπαω το προσωπο μου στο κεφαλακι της και σε λιγη ωρα 5-10 λεπτα εχει ηρεμησει και κοιμαται!

effi
28-08-09, 00:50
Κι όταν σιχαίνεται την πιπίλα, τί γίνεται τότε?

roxy07
28-08-09, 02:27
Eγω να φανταστεις τις αλλαξα 6 πιπιλες μεχρι να βρω ποια της αρεσει!Δεν ειναι αναγκαστικο να της μαθεις την πιπιλα,αλλες κοπελες δεν βαζουν καθολου στα παιδια τους.Οπως νομιζει η καθεμια.Εγω της την εμαθα και αυτο την βοηθα πολυ να ηρεμει.Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που δεν τη βοηθα δεν την θελει και το μονο που την ευχαριστει ειναι αλλες φορες το στηθος και αλλες φορες τα χερια της.Μιλαμε οτι τα βαζει και τα δυο μεσα στο στομα και τα τραβαω για να τα βγαλει και αντιστεκεται κιολας η δεσποινιδουλα μου καταλαβες.Αντε βρες ακρη!Παντως ,γιατι να μην ειναι φυσιολογικο το μωρακι σου να θελει το στηθος για να ηρεμησει.?Εγω δεν το βλεπω λαθος.Τι να πω κιολας δεν ειμαι και σχετικη για να δινω συμβουλες απλα ειπα να σου γραψω πως ηρεμει τις περισσοτερες φορες το δικο μου το μωρακι.:)

effi
28-08-09, 12:58
Αναρωτιέμαι μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος. Αυτό είναι όλο... Ανασφάλειες, ξέρεις. Κι εγώ έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές αλλά τίποτα. Πολλές φορές της έρχεται να τα βγάλει. Προσπάθησα να τη μάθω να κοιμάται μόνη της στο κρεβατάκι της...τίποτα. Να την κάνω καμια βόλτα, ανάσκελα, μπρούμυτα...τίποτα. Κλέει. Άσε και την λυπάμαι, δεν μπορώ. Ό,τι θέλει θα με κάνει όταν μεγαλώσει μου φαίνεται!!!
Το θέμα είναι οτι κάθε φορά που τη βάζω στο στήθος, το πίνει και το γαλατάκι της μια χαρά. Χαζό αυτό που λέω αλλά μήπως δεν κάνει να τρώει τόσο??

sunsun
28-08-09, 13:29
Εμένα η συμβουλή μου που δυσκολεύομαι να δεχτώ οτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί είναι να δημιουργούμε ένα περιβάλλον σε αυτή την ηλικία όσο πιο γλυκό, τρυφερό, και γαλήνιο μπορούμε, να αφήνουμε τα μωρά να κάνουν ό,τι θέλουν για να ηρεμούν και να μην προσπαθούμε να τους κόψουμε τις συνήθειες που τα βοηθούν να ηρεμούν ή να ανακουφίζονται από τα δοντάκια τους. Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό. Να μην επεμβαίνουμε καθόλου στον τρόπο που τρώνε. Όσο θέλουν και όσο συχνά θέλουν, εκτός αν ο/η παιδίατρος κρίνουν οτι υποσιτίζεται ένα μωρό φυσικά.
Τα πράγματα με ένα παιδί δεν είναι ποτέ πλήρως υπό έλεγχο. Αυτό το λέω για τις μανούλες που έχουν την τάση να ελέγχουν υπερβολικά τις καταστάσεις (πχ στη δουλειά, στο σπίτι κτλ).

Ειδικά για το θέμα του φαγητού, υπάρχουν πολλοί ενήλικες με προβλήματα σχετικά με το βάρος τους που έχουν προκληθεί από τις προσπάθειες των γονιών τους να τους δώσουν περισσότερο φαγητό ή να τους αδυνατίσουν δημιουργώντας ενοχές ή να τους επιβραβεύσουν δίνοντάς τους φαγητό. Το φαγητό είναι μέσο επιβίωσης και ενίοτε ευχαρίστησης, δεν είναι μια υποχρέωση που κάθε 2,5 ώρες πρέπει να διεκπεραιώνουμε.

amaretto
28-08-09, 13:45
Αναρωτιέμαι μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος. Αυτό είναι όλο... Ανασφάλειες, ξέρεις. Κι εγώ έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές αλλά τίποτα. Πολλές φορές της έρχεται να τα βγάλει. Προσπάθησα να τη μάθω να κοιμάται μόνη της στο κρεβατάκι της...τίποτα. Να την κάνω καμια βόλτα, ανάσκελα, μπρούμυτα...τίποτα. Κλέει. Άσε και την λυπάμαι, δεν μπορώ. Ό,τι θέλει θα με κάνει όταν μεγαλώσει μου φαίνεται!!!
Το θέμα είναι οτι κάθε φορά που τη βάζω στο στήθος, το πίνει και το γαλατάκι της μια χαρά. Χαζό αυτό που λέω αλλά μήπως δεν κάνει να τρώει τόσο??

Το μωρό έχει απόλυτη ανάγκη τη μαμά του και τις αγκαλιές της.
Δεν υπάρχει "πολύ" στο θηλασμό. (Καλά, υπάρχει αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο!)

effi
28-08-09, 16:00
Το μωρό στην ουσία δεν ξεκουράζεται, αλλά θέλει συνεχώς πιπιλάει το στήθος. Μόλις κάνω να απομακρυνθώ ξυπνάει. Δε γίνεται μπορεί νομίζω να κοιμάται έτσι. Φυσικά και απολαμβάνω το δέσιμο αυτό με εμένα και την κόρη μου. Φυσικά και θέλω να την έχω αγκαλιά μου...Μια απορία είχα κι εγώ σαν νέα μανούλα. Το να εκφράζεις μια απορία δε νομίζω να είναι κακό. Άσε που ποτέ δε λειτούργησα στη ζωή μου με πρόγραμμα. Τώρα θα το κάνω, με την κόρη μου? Όσο για το άλλο που είπα, οτι θα με κάνει ότι θέλει η κόρη μου, φυσικά αστειευόμουν.....
Δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση και κανένα τέτοιου είδους σχόλιο....

ΚΡΙΣΤΙΝΑ
28-08-09, 16:28
Αν εννοείς το σχόλιο της amaretto νομίζω ότι ήταν καλοπροαίρετο με σκοπό να ενθαρρύνει /επιβεβαιώση την συμπεριφορά σου ότι δηλ. είναι οκ να θέλει στήθος συνέχεια καλώς κάνεις που το προσφέρεις και δεν πειράζει που δεν πιάνει πιπίλα οπότε και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να επιμείνεις να την συνηθίσει το μωράκι σου( λίγο πιο πάνω είχες ρωτήσει αν κάνεις κάτι λάθος και ζητούσες επιβεβαίωση)

effi
28-08-09, 17:07
Απάντησα και στα δύο (sunsun, amaretto). Η κόρη μου είναι τα πάντα για μένα και θα κάνω το καλύτερο γι'αυτήν. Αν αυτο είναι το σωστό θα το συνεχίσω....

amaretto
28-08-09, 17:20
:roll:

effi
29-08-09, 01:25
:!:...............

staxioforina
29-08-09, 21:50
Το μωρό στην ουσία δεν ξεκουράζεται, αλλά θέλει συνεχώς πιπιλάει το στήθος. Μόλις κάνω να απομακρυνθώ ξυπνάει. Δε γίνεται μπορεί νομίζω να κοιμάται έτσι. Φυσικά και απολαμβάνω το δέσιμο αυτό με εμένα και την κόρη μου. Φυσικά και θέλω να την έχω αγκαλιά μου...Μια απορία είχα κι εγώ σαν νέα μανούλα. Το να εκφράζεις μια απορία δε νομίζω να είναι κακό. Άσε που ποτέ δε λειτούργησα στη ζωή μου με πρόγραμμα. Τώρα θα το κάνω, με την κόρη μου? Όσο για το άλλο που είπα, οτι θα με κάνει ότι θέλει η κόρη μου, φυσικά αστειευόμουν.....
Δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση και κανένα τέτοιου είδους σχόλιο....
στην αρχή και η δικιά μου δεν ξεκολλούσε από το στήθος και κοιμόταν όλο εκεί...τώρα κοιμάται μόνη στο κρεββάτι της..απλά την δοκίμασα μια μέρα και δεν παραπονέθηκε
αυτό που με αγχώνει βρε κορίτσια είναι πως δεν είναι το στήθος μου βαρύ όπως στην αρχή και δεν ξέρω αν φτάνει στο μωρό μου..βέβαια δεν γκρινιάζει αλλά το νιώθω πολύ μαλακό,την Δευτέρα θα πάμε παιδίατρο να ζυγιστούμε,το αργήσαμε λίγο λόγω άδειας...συνήθως τρώει στο 2-3ωρο και κάνει 5 -6 γεύματα το βρ'αδυ κοιμάται από τις 8 και 30.σπάνια ξυπνάει στις 3 και στις 6 και 30 είναι το πρώτο γεύμα πάντα..γίνεται να μειωθεί το γάλα;

amaretto
30-08-09, 00:48
στην αρχή και η δικιά μου δεν ξεκολλούσε από το στήθος και κοιμόταν όλο εκεί...τώρα κοιμάται μόνη στο κρεββάτι της..απλά την δοκίμασα μια μέρα και δεν παραπονέθηκε
αυτό που με αγχώνει βρε κορίτσια είναι πως δεν είναι το στήθος μου βαρύ όπως στην αρχή και δεν ξέρω αν φτάνει στο μωρό μου..βέβαια δεν γκρινιάζει αλλά το νιώθω πολύ μαλακό,την Δευτέρα θα πάμε παιδίατρο να ζυγιστούμε,το αργήσαμε λίγο λόγω άδειας...συνήθως τρώει στο 2-3ωρο και κάνει 5 -6 γεύματα το βρ'αδυ κοιμάται από τις 8 και 30.σπάνια ξυπνάει στις 3 και στις 6 και 30 είναι το πρώτο γεύμα πάντα..γίνεται να μειωθεί το γάλα;


Αν οι πάνες σας είναι τουλάχιστον 5-6 καλά βρεγμένες στο 24ωρο, τότε σίγουρα το στήθος έχει καλή παραγωγή. Η ζύγιση επιβεβαιώνει ότι το μωρό έχει καλή πρόσληψη. Το στήθος προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του μωρού, το γάλα παράγεται πια αποκλειστικά λόγω προσφοράς και ζήτησης και όχι λόγω των ορμονών, οπότε είναι φυσιολογικό να μην είναι πρησμένο και βαρύ.

ekravx
31-08-09, 00:19
Κορίτσια τη γνώμη σας παρακαλώ
O μικρούλης μου είναι 5,5μηνών και εδώ και ένα μήνα περίπου προσπαθώ να πετύχω αποκλειστικό θηλασμό. Τα πράγματα πανε αρκετά καλά, την τελευταία εβδομάδα παίρνει πολύ λίγο συμπλήρωμα πιά (60 -80 γρ/ημέρα) αλλά με ανησυχουν λίγο οι ζυγίσεις του.

10ημ 3150
1μ9ημ 4600
2μ5ημ 5400
3μ14ημ 6300
4μ4ημ 6800
4μ20ημ 7200 Ως εδώ έπαιρνε 250- 400 γρ περιπου συμπλήρωμα τη μέρα
5μ 7300
5μ14ημ 7300

Δεν είναι ανησυχητικό που δεν έχει πάρει βάρος τον τελευταίο μήνα?

Γενικώς θηλάζει αρκετά και όποτε δεν βρίσκει και εκνευρίζεται του δίνω συμπλήρωμα, (συνήθως 1 φορά την ημέρα) και πίνει όσο θέλει.
Λερώνει 5-6 πάνες την ημέρα και κακά συνήθως 1 φορά την ημέρα ή μία στις 2 μέρες

Τι λέτε?

staxioforina
31-08-09, 00:37
καλησπέρα.....ευχαριστώ amaretto...από πάνες είναι βρεγμένες και όταν μου λένε όλοι ότι στρογγύλεψε αφού έχουν να τη δουν καιρό ησυχάζω...απλά δεν ήξερα αυτό με το στήθος και έτσι ανησυχούσα...
ekravx ο παιδίατρος δεν σε είπε τίποτα που δεν πήρε βάρος;;;και η φίλη μου θήλαζε και της είπε να δώσει συμπλήρωμα όταν δεν πήρε βάρος αφού θηλάσει βέβαια και μετά...οοι πάνες που λερώνετε μια χαρά μου ακούγονται

ekravx
31-08-09, 00:48
ekravx ο παιδίατρος δεν σε είπε τίποτα που δεν πήρε βάρος;;;και η φίλη μου θήλαζε και της είπε να δώσει συμπλήρωμα όταν δεν πήρε βάρος αφού θηλάσει βέβαια και μετά...οοι πάνες που λερώνετε μια χαρά μου ακούγονται

Η παιδίατρος τον είδε όταν έκλεισε τον 5ο όπου έιχε πάρει βάρος από την προηγούμενη ζύγιση (στην αρχή του 4ου).
Το θέμα είναι πως από τότε που άρχισα να προσπαθώ για αποκλειστικό δεν έχει πάρει τίποτα...
Αλλά και συμπλήρωμα περισσότερο να του δώσω δεν το πίνει

staxioforina
31-08-09, 00:55
κατάλαβα και η δικιά μου δεν το πίνει με τίποτα....μερικές φορές είπα να της δώσω βράδυ να δω πόσο θα κρατήσει αλλά με καμμία κυβέρνηση...το μπουκάλι σου τι θηλές έχει;;;;μήπως χρειάζεσαι τις στρόγγυλες που μοιάζουν με τις ρώγες μας

ekravx
31-08-09, 15:45
Με το μπουκάλι δεν έχει πρόβλημα, είναι μια χαρά εξοικειωμένος.
Απλά δεν φαίνεται να πεινάει περισσότερο.....

sofuka
31-08-09, 16:51
ekravx, το μωρό στους 4 μήνες έχει ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης, κάτι που περιμένουμε να γίνει μέχρι τον 6ο μήνα. Οι πάνες του είναι καλές, συμπλήρωμα δεν δέχεται, άρα έχει χορτάσει από το στήθος. Μια χαρά τα βλέπω τα πράγματα... Είναι λογικό να μειωθεί ο ρυθμός με τον οποίο βάζει βάρος το μωρό! Συνέχισε ότι κάνεις, άφησέ το να θηλάσει όσο θέλει από το ένα στήθος μέχρι να το αφήσει μόνος του και συνέχισε αν θέλει και από το άλλο και επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί. Συνέχισε να παρακολουθείς τις πάνες. Αν συνέχιζε η αύξηση βάρους με τον ίδιο ρυθμό θα γινόταν γίγαντας!

staxioforina
31-08-09, 18:48
καλησπέρα....είμαι πολύ χαρούμενη γιατί γιατρός με είπε δεν χρειάζεται συμπλήρωμα και να συνεχίσω κανονικά τον θηλασμό...βάλαμε 900γρ σε ένα μήνα είναι καλά είπε...4970 ζυγίζει η μπέμπα μέσα σε 2 μήνες από 2900 που γεννήθηκεμια χαρά..ησύχασα

nantia09
06-09-09, 00:18
Γεια χαρα κι απο μενα, καλως σας βρηκα.
Αποκτησαμε το αγορακι μας πριν 2,5 μηνες. (ειναι το πρωτο μας)
Ξεκινησα αποκλειστικο θηλασμο, οταν ο μικρος εκλεισε 1 μηνα, γιατι ειχε νοσηλευτει σε ΜΕΘ, και δε μπορεσα να ξεικνησω κανονικα. Μεχρι τοτε, εδινα ξενο και θηλαζα. Απο τοτε που ξεικνησα αποκλειστικο θηλασμο, δυο διαφορετικοι παιδιατροι πιστευουν οτι πρεπει να δωσουμε συμπληρωμα. Εχουν δικιο?

24/6 (γεννηση) 3300
4/7 3480
6/7 3340
24/7 3960 (ξεκινημα αποκλειστικου θηλασμου)
4/8 4100
17/8 4560
24/8 4680
27/8 4820
4/9 4940

Πόσα γεύματα κάνει;
Οσα θελει, περιπου 12 με 15

Πίνει άλλα υγρά; (πχ τσάι) και γιατί;
Οχι, δυο φορες προσπαθησα χαμομηλι μετα απο προτροπη του παιδιατρου αλλα δεν το επινε με τιποτα

Παίρνει πιπίλα; Πόσο συχνά για πόση ώρα;
Συνηθως δεν τη θελει, οταν την παιρνει, ειναι μια ή δυο φορες τη μερα απο μιση με μια ωρα περιπου

Προσπαθήσατε να βάλετε πρόγραμμα στο μωρό ή να περιορίσετε τους νυχτερινούς θηλασμούς;
Προσπαθησαμε να βαλουμε προγραμμα καποια στιγμη, ωστε να θηλαζει καθε δυο ωρες. Παταγωδης αποτυχια, επιστρεψαμε στο οσο θελει - οποτε θελει. Το βραδυ ξυπναει 2-3 φορες για θηλασμο, σχεδον απο τις πρωτες βδομαδες

Τελικα ποιο ειναι το σωστο βαρος που πρεπει να παιρνουν τα μωρα μας, και γιατι οι παιδιατροι εχουν τοσο κολλημα να μας τα κανουν μπαλονια? (τα μωρα):roll:

staxioforina
06-09-09, 23:15
κορίτσι να σου ζήσει...κάθε μέρα πρέπει να παίρνει 30γρ περίπου,οι πάνες του 5-6 την μέρα είναι βρεγμένες καλά;;πρόγραμμα στο θηλασμό δεν υπάρχει!!!το μωρό σου παίρνει βάρος ειδικά προς το τέλος κανονικά...θήλασε το και μετάδώσ μια μεζούρα αν την πιει σημαίνει ότι πεινάει η δική μου παιδίατρος έτσι είπε αλλά δεν χρειάζεται θέλει μόνο το δικό μου η μπουμπού..κορίτσια καπνίζετε;;;

nantia09
07-09-09, 14:30
Ευχαριστώ staxioforina.
Θα ήθελα μια βοηθεια με τις καμπύλες, προσπαθώ να βγάλω άκρη, και βλέπω ότι μάλλον από την 50% που ξεκινήσαμε, βρεθήκαμε ξαφνικά στην 15%.

Αγλαία και Αμαρέτο που είστε εξπέρ σ αυτά τα θέματα, τι λετε?
Να αρχίσω να δίνω συμπλήρωμα? Πάνω που νόμιζα ότι στρώσαμε με το θηλασμό μετά από τόση προσπάθεια?

amaretto
07-09-09, 15:24
Ευχαριστώ staxioforina.
Θα ήθελα μια βοηθεια με τις καμπύλες, προσπαθώ να βγάλω άκρη, και βλέπω ότι μάλλον από την 50% που ξεκινήσαμε, βρεθήκαμε ξαφνικά στην 15%.

Αγλαία και Αμαρέτο που είστε εξπέρ σ αυτά τα θέματα, τι λετε?
Να αρχίσω να δίνω συμπλήρωμα? Πάνω που νόμιζα ότι στρώσαμε με το θηλασμό μετά από τόση προσπάθεια?

Σε παρακαλώ απάντησε σε όσες ερωτήσεις από το λινκ δεν κάλυψες με το προηγούμενο ποστ σου:
http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=23962

nantia09
07-09-09, 16:26
Amaretto γειά χαρα.
Iδού οι υπόλοιπες πληροφορίες. Σου στέλνω και αναλυτικό pm.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος
39 εβδ. + 3ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους
Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)
Φυσιολογικός τοκετός με ραντεβού και πρόκληση πόνων

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.
Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.
Εμφάνισε λίγο ίκτερο όσο νοσηλευόταν, έμεινε μια μέρα σε λάμπα και υποχώρησε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.
Εισήχθη στη ΜΕΝΝ για 10 μέρες.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
24/6 (γεννηση) 3300
4/7 3480
6/7 3340
24/7 3960 (ξεκινημα αποκλειστικου θηλασμου)
4/8 4100
17/8 4560
24/8 4680
27/8 4820
4/9 4940

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
Οσα θελει, συνήθως 12 με 15

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
Όλα (μετά τον 1ο μήνα)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα
Τις φορές που πήρε συμπλήρωμα, ήπιε 90 ml, αντικαθιστώντας ένα γεύμα για να γίνει άντληση

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)
Σταματήσαμε να δίνουμε συμπλήρωμα εδώ και ενάμιση μήνα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.
Μedela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση
Κάποια στιγμη προσπάθησα να κάνω αντλήσεις, αλλά μετά από λίγο ήθελε να φάει, δεν προλάβαινε να κατέβει γάλα και το μωρό γινόταν έξαλλο, οπότε τις σταμάτησα.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.
Γύρω στις 4-6 φορές είναι βρεγμένος.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο
Από 1 μέχρι και 3


Κάθε συβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ που βοηθάς.

Αγχωμένη μαμά... :?

amaretto
07-09-09, 20:05
nantia09 (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=19312), δεδομένης της δύσκολης αρχής, ίσως το μωρό σου να δυσκολεύεται αλλά τελικά καταφέρνει να έχει έναν ικανοποιητικό μέσο όρο. Αν υποθέσουμε ότι μετά τη γέννηση έχασε και κάποια γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως, τότε παίρνει κάθε βδομάδα πάνω από 160γρ, το οποίο είναι περίπου ο μέσος όρος για την πρόσληψη μωρού που θηλάζει (δες και εδώ: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html)
Οι καμπύλες που είναι στο βιβλιάριο είναι για παιδιά που δεν θηλάζουν και ίσως δείχνουν "ασχημα". Δες το άλλο τόπικ για τις καμπύλες για τα θηλάζοντα.
Από τότε που ξεκίνησε το μωρό να θηλάζει αποκλειστικά βάζει περίπου 163γρ την εβδομάδα,το οποίο εξακολουθεί να είναι στον μέσο όρο, αν και θα ήταν αποδεκτές και χαμηλότερες τιμές.
(συνεχίζω)

amaretto
08-09-09, 01:06
Και να τελειώσω .. δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε συμπλήρωμα. Ωστόσο θα επεδίωκα μια συνάντηση με μια σύμβουλο θηλασμού, να αξιολογήσει το πώς θηλάζει το μωρό, γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι τα καταφέρνετε με αρκετό κόπο και ίσως υπάρχουν προτάσεις για πιο αποτελεσματικό θηλασμό.

Τα πράσινα κακά που αναφέρεις στο πμ πιθανώς δείχνουν ότι εναλλάσσονται τα στήθη συχνά, κάτι το οποίο συμβαίνει με τόσο συχνούς θηλασμούς. Προσφέρουμε το ένα στήθος, μέχρι να το αφήσει το μωρό και μετά προσφέρουμε το άλλο, με όσα ενδιάμεσα ρεψίματα χρειάζονται. Εναλλάσσουμε τα στήθη, μέχρι να σταματήσει να ενδιαφέρεται το μωρό. Αν ήδη το κάνετε αυτό, δοκίμασε να δίνεις ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Και αν ήδη το κάνετε αυτό, τότε πρόσφερε το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες, προσφέροντας όσο συχνά χρειάζεται (δηλαδή δεν μειώνεις θηλασμούς, θηλάζεις όσο χρειάζεται, από το ίδιο στήθος για το διάστημα αυτό.)
Βεβαίωσου ότι το μωρό πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω και ότι η γλώσσα του βρίσκεται κάτω από το στήθος (τράβηξε λίγο την άκρη του στόματος με το δαχτυλακι σου, για να δεις). Άφησε το μωρό να πιπιλίζει όσο θέλει και όσο αντέχεις.
Καλή συνέχεια!

effi
08-09-09, 11:39
amaretto γεια. Η κόρη μου είναι 4άρων μηνων και έχουμε αποκλειστικό θηλασμό. Εδώ και τρεις μέρες κάνει πράσινα κακά. Έχουμε 3-4 κενώσεις την ημέρα και 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο. Νιώθω όμως οτι δεν έχω πολύ γάλα χθες και σήμερα.
Μήπως δεν τρέφεται σωστά? Τα πράσινα κακά με προβληματίζουν.
Α, επίσης είναι λίγο κρυωμένη. Παίζει κανένα ρόλο αυτό?

nantia09
08-09-09, 11:53
Ευχαριστώ πάρα πολύ Amaretto για την πολύτιμη βοήθεια. Να είσαι πάντα καλά και να μπορείς να βοηθάς όπως το κάνεις τώρα. Το ίδιο εύχομαι και στις υπόλοιπες στο φόρουμ.
Θα μιλήσω και πάλι και με σύμβουλο θηλασμού, την είχα συμβουλευτεί και στην αρχή, και θα επιστρέψω όταν έχω νέα.
Ευχαριστώ πολύ!

nantia09
08-09-09, 11:58
effi γεια χαρα, δες αυτό λίγο παραπάνω...


...Τα πράσινα κακά που αναφέρεις στο πμ πιθανώς δείχνουν ότι εναλλάσσονται τα στήθη συχνά, κάτι το οποίο συμβαίνει με τόσο συχνούς θηλασμούς. Προσφέρουμε το ένα στήθος, μέχρι να το αφήσει το μωρό και μετά προσφέρουμε το άλλο, με όσα ενδιάμεσα ρεψίματα χρειάζονται. Εναλλάσσουμε τα στήθη, μέχρι να σταματήσει να ενδιαφέρεται το μωρό. Αν ήδη το κάνετε αυτό, δοκίμασε να δίνεις ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Και αν ήδη το κάνετε αυτό, τότε πρόσφερε το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες, προσφέροντας όσο συχνά χρειάζεται (δηλαδή δεν μειώνεις θηλασμούς, θηλάζεις όσο χρειάζεται, από το ίδιο στήθος για το διάστημα αυτό.)
Βεβαίωσου ότι το μωρό πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω και ότι η γλώσσα του βρίσκεται κάτω από το στήθος (τράβηξε λίγο την άκρη του στόματος με το δαχτυλακι σου, για να δεις). Άφησε το μωρό να πιπιλίζει όσο θέλει και όσο αντέχεις.
Καλή συνέχεια!

amaretto
08-09-09, 14:15
amaretto γεια. Η κόρη μου είναι 4άρων μηνων και έχουμε αποκλειστικό θηλασμό. Εδώ και τρεις μέρες κάνει πράσινα κακά. Έχουμε 3-4 κενώσεις την ημέρα και 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο. Νιώθω όμως οτι δεν έχω πολύ γάλα χθες και σήμερα.
Μήπως δεν τρέφεται σωστά? Τα πράσινα κακά με προβληματίζουν.
Α, επίσης είναι λίγο κρυωμένη. Παίζει κανένα ρόλο αυτό?

Τα πράσινα κακά μάλλον οφείλονται στην ίωση, αφού είναι κρυωμένη. Περίμενε λίγες μέρες και αν δεν αλλάξει κάτι, τα ξαναλέμε.

effi
08-09-09, 23:46
Ευχαριστώ πολύ amaretto και nantia. Θα περιμένω και θα εφαρμόσω τις συμβουλές σας.

bebaki-eva
09-09-09, 07:56
Καλημερα κοριτσια!!! γκουρου του μητρικου θηλασμου!!! σας διαβαζω αρκετο καιρο και επιτελους πηρα το θαρρος και την αποφαση να σας γραψω.......
ειμαι κι εγω μια ταλαιπωρημενη μανουλα που παλευει με τον θηλασμο και βρισκομαι σε απογνωση τον τελευταιο καιρο για το γνωστο θεμα..... Θηλαζουμε αποκλειστικα (εκτος το διαστημα 3 Αυγουστου με 3 Σεπτεμβριου που εδινα και 100 ml ξενο-Novalac)
αλλα δυστυχως δεν παμε καθολου καλα απο θεμα βαρους!!!!
ευτυχως δεν αντιμετωπιζω ουτε θεμα με την παιδιατρο (προς το παρον δεν μου εχει πει ποτε να μην θηλασω ή οτι το γαλα το ξενο ειναι καλυτερο κτλ κτλ κτλ που εχω ακουσει που λενε αλλοι ιατροι) ουτε με τον περιγυρο μου!!!! ολοι ειναι θετικοι στο μητρικο θηλασμο και εχω την αμεριστη συμπαρασταση τους.
Για να παρετε μια ιδεα .......
Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39
Β. Το φύλο του βρέφους θηλυ
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. καμια
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
ημερομηνια γεννησης 03/04/2009 3.050
βαρος εξοδου απο νοσοκομειο 2.900
08/04 2.950
14/04 3.100
04/05 3.600
02/06 4.200
03/07 4.700
03/08 5.100
01/09 5.500
09/09 5.600 (στην ζυγαρια μου με τον γνωστο τροπο....ζυγιζωμαι εγω και μετα την περνω αγκαλια)


2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
ολα εκτος το βραδυνο που μετα απο χλιαρη παροτρυνση της παιδιατρου προσπαθουμε (οχι με επιτυχια παντα) για ενα γευμα με ξενο. αυτο γινεται απο τις 03/08 αλλα κι αυτο αρνειται συνηθως να το πιει οποτε τελικα συνηθως θηλαζουμε.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 100ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 100ml αν το πιουμε.... και τωρα το κοψαμε κι αυτο.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela Swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1 ή 2
7β. ποιες ώρες αντλείτε και 06:00 ή 18:00 αλλα δεν ειναι standard....
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.
πανω απο 6 πανες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 μια αλλα υπαρχουν και περιοδοι που κανει τα κακα της καθε 4 μερες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....
Ορισμενες φορες θηλαζουμε πολυ λιγο δηλαδη 3-4 λεπτα και αλλες φορες 30-40 λεπτα. Αλλες φορες τρωμε και απο τα δυο στηθη και αλλες φορες μονο απο το ενα.

γιατι το μωρακι μου περνει τοσο λιγο βαρος? οπως θα δειτε και αν δεν κανω λαθος γεννηθηκαμε στην καμπλυλη 25% και νομιζω οτι τωρα εχουμε πεσει στην 10%.... τα λεω σωστα????
τι κανω λαθος και αναγκαζομαι να βαλω συμπληρωμα- ξενου ενω η παραγωγη του γαλακτος μου ειναι ικανοποιητικη??? για να μην χασω τον θηλασμο πολλες φορες αντλω και βαζω καταψυξη.ποσο καιρο μπορει να διατηρηθει σε -20 C?????.... πριν το βαλω φυσικα προσπαθω να της το δωσω (εννοειται) αλλα αρνειται πεισματικα να το πιει.... εχω αλλαξει τις θηλες απο καουτσουκ σε σιλικονη. καμια διαφορα... αναμενω με αγωνια τις συμβουλες σας

ευχαριστω για το χρονο σας....

Zaxarenia
09-09-09, 09:14
Καλημέρα σε όλες.
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας άλλη μια φορά.
ΧΤες πήγαμε τη μικρή μας(3μηνών) στην παιδίατρο κι ενώ ψήλωσε σε 1 μήνα 4 εκατοστά το βαρος που πηρε δεν είναι αρκετό.Συγκεκριμένα την προηγούμενη φορα ήταν 5195 και χτες ζυγιστήκαμε 5850.
Το συζητήσαμε και μου είπε να την ελέγξουμε ξανά σε 10 μέρες κι αν δεν παίρνει πάλι αυτό που πρέπει λέει να της δώσω και συμπλήρωμα.
Δηλαδή να την ταίζω πρώτα από το στήθος και μετά μπουκάλι.
Δεν θέλω με τίποτα:-x
Με ρωτουσε φυσικά η γυναίκα να δει τι έχει αλλάξει κτλ.Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι κοιμάται το βράδυ π.χ. 12-1 και ξυπνάει μετά απο 7-8 ώρες, τρώει και κοιμάται πάλι και μπορεί να ξυπνήσει στις 3 ώρες, μπορεί όμως και στις 5.Ουσιαστικά, χάνει 1-2 γεύματα....:sad:
Τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί την έβλεπα από το μεσημέρι και μετά που γκρίνιαζε, προφανώς ηθελε να αναπληρώσει;;;:roll:τι να πω!Κι εγώ νόμιζα ότι γκρινιάζει για αλλους λόγους....:oops:μάνα να σου πετύχει,ε;:sad:
Σήμερα την ξύπνησα τα ξημερώματα και της έδωσα και ξανά μετά από 2ώρες.Το ζητούσε όμως.
Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω συμπληρ'ωματα....:roll:
Είναι σωστό να της δίνω πιο συχνά;;;Να την ξυπνάω;;;
Παρακαλώ όποια μπορεί να με βοηθήσει.....Sofuka,Αγλαία;;;:roll:
Σας ευχαριστώ

Αννα Μ.
09-09-09, 09:24
ψηλωσε τοσο πολυ και πηρε και 700 γρ. και δεν ειναι αρκετο??? Δηλαδη συμφωνα με την παιδιατρο ποσο επρεπε να παρει? Ποσα κιλα γεννηθηκε? Γνωμη μου να μην αλλαξεις τιποτα... δεν γινεται καθε μηνα να βαζουν και απο ενα κιλο, αλλους μηνες παιρνουν λιγοτερο και αλλους περισσοτερο βαρος

Zaxarenia
09-09-09, 09:34
Μου είπε ότι κανονικά παίρνουν 750-850 το λιγότερο.Και εμάς πήρε 655...:roll:
Ξέρω κι εγώ....τι να πω!:roll:
Ποσα κιλα γεννηθηκε?

Γεννήθηκε 3510.¨Οταν βγήκαμε ήταν 3430.
Τον πρώτο μήνα ήταν 4380. Δεύτερο=5195 και τρίτο 5850.

kiko
09-09-09, 09:37
Σήμερα την ξύπνησα τα ξημερώματα και της έδωσα και ξανά μετά από 2ώρες.Το ζητούσε όμως.
Σας ευχαριστώ

καλημέρα και σε εσένα zaxarenia, η δική μου άποψη σε αυτό το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να ξυπνάμε με τίποτα τα παιδιά και ειδικά το βράδυ. Μέγα λάθος μου το έχουν πει όλοι οι παιδίατροι (4 στο σύνολο) αλλά και οι φίλες μου που έχουν μεγαλώσει παιδάκια.Αν θες να την ξυπνάς την ημέρα (για να μπει σε ένα πρόγραμμα)αλλά τη νύχτα ποτέ.Για να κοιμάται το παιδί σημαίνει ότι έχει χορτάσει και έχει ανάγκη απο ύπνο.Τα βρέφη έχουν τρομερό ένστικτο να ξέρεις , δηλαδή αν πεινάσουν θα ξυπνήσουν μη νομίζεις ότι θα πεινάνε και θα κοιμόνται με τις ώρες.Και εγώ θεωρώ ότι το παιδί σου χορταίνει μια χαρά μη μπεις στη διαδικασία του συμπληρώματος.Κάτσε και αυτό το μήνα , θήλασε το παιδί σου όποτε αυτό σου το ζητήσει και αν δεν έχει πάρει ούτε 400γρμ τότε σκέψου ξανά το θέμα του συμπληρώματος.
Μπορείς βέβαια να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από παιδίατρο όσον αφορά το θηλασμό για να είσαι και εσύ καλυμμένη.

Ν76
09-09-09, 09:43
ΚΑΛΗ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΕΙΝΑΓΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ. ΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ- ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.
ΚΟΙΤΑΞΕ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΤΑ ΜΩΡΑ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ "ΚΟΒΟΥΝΕ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΛΙΓΟ. ΚΑΛΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ 6300 ΗΤΑΝΕ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. ΔΙΝΕ ΤΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ. ΑΝ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΝΥΣΤΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΫΠΝΙΑ.

vereniki
09-09-09, 09:54
Δεν είμαι ειδική επί του θέματος αλλά βλέπω στο δικό μας το βιβλιάριο το εξής: 2 μηνών 5250 και 3 μηνών 5800. Σχεδόν τα ίδια με εσάς και ακόμα λιγότερο και ο παιδιάτρος δεν μας είπε τίποτα ούτε ανησύχησε καθόλου. Και αν δεις το μωρό μου μια χαρά αφρατούλι είναι.
Καλύτερα να αυξήσεις τους θηλασμούς μέσα στην ημέρα αν αισθάνεσαι ανασφάλεια. Πάντως το βασικό είναι να μην αγχώνεσαι! Είσαι πολύ καλή μαμα!

poney
09-09-09, 09:58
Zaxarenia όπως έχει πει παλαιότερα και η Αγλαία πολλοί παιδίατροι δεν γνωρίζουν (η κάνουν πως δεν γνωρίζουν) την έννοια του μέσου όρου!

Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό 5850-3430=2420, 2420/3=806. Δηλαδή πήρε 806 γρ το μήνα.

Πιστεύω ότι δεν κάνεις κάτι λάθος. Καλή συνέχεια.

Zaxarenia
09-09-09, 11:09
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις άμεσες απαντήσεις και για την υποστήριξη!!!:D

Δεν είμαι ειδική επί του θέματος αλλά βλέπω στο δικό μας το βιβλιάριο το εξής: 2 μηνών 5250 και 3 μηνών 5800. Σχεδόν τα ίδια με εσάς και ακόμα λιγότερο και ο παιδιάτρος δεν μας είπε τίποτα ούτε ανησύχησε καθόλου. Και αν δεις το μωρό μου μια χαρά αφρατούλι είναι.

Κι εμάς αφρατούλα είναι:lol:Βασικά εμένα μια χαρά μου φαίνεται...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

:oops:πως να σκεφτώ όταν ξαφνικά αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν το παιδί μου πεινούσε κι εγώ νόμιζα άλλα κι άλλα.....:cry: Εντάξει, σίγουρα δεν ήμουν αδιάφορη εκ προθέσεως...αλλά εξ' αμελείας:lol:

Όλες πάντως πιστεύετε ότι δεν πρέπει να την ξυπνάω το βράδυ και την ίδια άποψη είχα κι εγώ...
Τώρα τελευταία όμως ξέρετε τι μου κάνει;Βάζει τον αντίχειρα πιπίλα και ακόμα και κατά τη διάρκεια της μέρας ενώ περνάει πολύ ώρα δεν θα γκρινιάξει για να φάει.Ρουφάει το δάχτυλο και παρηγορείται...:roll:
Γι'αυτό κιόλας κάποιες φορές δεν μπορούσα να καταλάβω αν πεινάει ή αν απλά θέλει να πιπιλίσει...:roll:
Ετσι, έχω το νου μου ανά τρίωρο περίπου να την ταίζω.Το βράδυ όμως τι γίνεται;;;Αν έχει το δάχτυλο-πιπιλα δε θα κλάψει για φαί και ας πεινάει...πιθανόν.
Εχω μπερδευτεί!:oops:

Ν76
09-09-09, 11:14
ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ-ΠΙΠΙΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑ ΦΡΟΪΝΤ (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ).
ΕΜΕΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΙΠΙΛΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ!
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ. ΚΙ ΑΝ ΧΑΖΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ- ΠΙΠΙΛΑ, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ, ΑΡΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!

amaretto
09-09-09, 14:07
γιατι το μωρακι μου περνει τοσο λιγο βαρος? οπως θα δειτε και αν δεν κανω λαθος γεννηθηκαμε στην καμπλυλη 25% και νομιζω οτι τωρα εχουμε πεσει στην 10%.... τα λεω σωστα????
τι κανω λαθος και αναγκαζομαι να βαλω συμπληρωμα- ξενου ενω η παραγωγη του γαλακτος μου ειναι ικανοποιητικη??? για να μην χασω τον θηλασμο πολλες φορες αντλω και βαζω καταψυξη.ποσο καιρο μπορει να διατηρηθει σε -20 C?????.... πριν το βαλω φυσικα προσπαθω να της το δωσω (εννοειται) αλλα αρνειται πεισματικα να το πιει.... εχω αλλαξει τις θηλες απο καουτσουκ σε σιλικονη. καμια διαφορα... αναμενω με αγωνια τις συμβουλες σαςΤο μωρό σου έχει καλή πρόσληψη γάλακτος (φαίνεται από τις πάνες) και στις καμπύλες του ΠΟΥ φαίνεται να έχει μια σταθερή πορεία τους τελευταίους μήνες, έστω και στις μικρές καμπύλες. Υπάρχει περίπτωση να είναι απλώς ένα μικρόσωμο μωρό; Έχω δει μικρόσωμα μωρά που ωστόσο είχαν και παχάκια και μπουτάκια. Εχετε κάνει εξετάσεις για οτιδήποτε; Καμιά φορά αλλεργίες δεν αφήνουν τα παιδιά να βάλουν αρκετό βάρος.

Σαν μέσος όρος (128γρ/εβδομάδα τους 4 πρώτους μήνες και 120γρ/βδομάδα γενικά) αυτή η πρόσληψη βάρους είναι μικρή αλλά αποδεκτή (http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html).
Τον τελευταίο μήνα (απο την προσπάθεια για εισαγωγή του συμπληρώματος) έχει πέσει ο ρυθμός του μωρού (αν και η τελευταία ζύγιση ίσως να μην είναι αξιόπιστη) και σκέφτομαι μήπως το μωρό έχασε γεύματα λόγω των αντλήσεων και λόγω των παρεμβολών από το ξένο γάλα. Μήπως πέρασε κάποια ίωση; Είχε καθόλου πράσινα κακά; Προσπάθησε να βελτιώσεις τον τρόπο που θηλάζετε και δες λίγο ακόμη πώς πηγαίνει.
Φρόντισε σε κάθε γεύμα να τελειώνει πρώτα με το ένα στήθος και μετά να προσφέρεις και το δεύτερο. Βάλε νυχτερινούς θηλασμούς και θήλαζε με κάθε ευκαιρία, κι ας μην το ζητάει το μωρό. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Αν το μωρό θηλάζει κανονικά, μην αντλείς, αφού μάλιστα δεν το δέχεται. Απόφυγε την πιπίλα, αν τυχόν χρησιμοποιείς, και θήλασε όποτε το μωρό γκρινιάζει.
Μερικά μωρά βάζουν δύσκολα στην αρχή και μετά παίρνουν τα πάνω τους. Αν το μωρό κατά τα άλλα αναπτύσσεται καλά και είναι ευδιάθετο, ίσως αυτός είναι ο φυσιολογικός ρυθμός του.
Η γιατρός ήταν "χλιαρή" για το συμπλήρωμα αλλά μπορεί στην πορεία να σου ζητήσει να προσπαθήσεις περισσότερο. Ακόμη και αν χρειαστεί αυτό, επειδή σε λίγες βδομάδες αρχίζετε τις στερεές, θα υποκατασταθεί το τυχόν συμπλήρωμα από τις στερεές.

amaretto
09-09-09, 14:21
Ετσι, έχω το νου μου ανά τρίωρο περίπου να την ταίζω.Το βράδυ όμως τι γίνεται;;;Αν έχει το δάχτυλο-πιπιλα δε θα κλάψει για φαί και ας πεινάει...πιθανόν.
Εχω μπερδευτεί!:oops:

Το μωρό σου παίρνει ικανοποιητικό βάρος, πάνω από το μέσο όρο και στις καμπύλες του ΠΟΥ είναι σταθερά στην 50%.
Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Πρόσφερε συχνά και μην περιμένεις να κλάψει. Το πιπίλισμα του δαχτύλου, αν είναι ένδειξη πείνας (συνήθως είναι για τα πιο μικρά μωρά), μπορεί να είναι αιτία για να χάνει γεύματα. Πρόσφερε το στήθος στο μωρό και δες αν πραγματικά πεινάει. Αν δεν θέλει να θηλάσει, απλά θα διώξει το στήθος, για να ξαναβάλει το δάχτυλο ή θα προσπαθεί και για τα δυο μαζί. Και φυσικά, αν το βράδυ κλαίει, θα θηλάσεις. Δεν μπαίνει πρόγραμμα σε τόσο μικρά μωρά που θηλάζουν.

bebaki-eva
09-09-09, 14:47
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου!
Όπως ευκολα μπορεις να φανταστεις ειμαι αρκετα αγχωμενη και σιγουρα απειρη αλλα θελω πολυ θερμα και με ολη την δυναμη που εχω να κανουμε αποκλειστικο θηλασμο!
Αφου να φανταστειτε οτι οταν γεννησαμε εμεινα μια μερα επιπλεον στο νοσοκομειο προκειμενου να βοηθηθω για τον θηλασμο επειδη δεν θα ειχα βοηθεια απο μαια στο σπιτι.
Απο τις 03/04 και μεχρι τις 03/08 ειχαμε αποκλειστικο θηλασμο. Το ξενο μας ηρθε για ενα μονο μηνα μεχρι τις 03/09 και οταν λεμε ξενο εννουμε 100 γρ και αν.... καθε βραδυ και μοναχα αν την επιανα στον υπνο!!!!

"Υπάρχει περίπτωση να είναι απλώς ένα μικρόσωμο μωρό;"

Νομιζω πως οχι γιατι ξεχασα να σας αναφερω οτι ειμαστε 68,5 εκ ήδη και ειμαστε 5 μηνων και 6 ημερων.

"Εχετε κάνει εξετάσεις για οτιδήποτε; Καμιά φορά αλλεργίες δεν αφήνουν τα παιδιά να βάλουν αρκετό βάρος. "

τι εξετασεις μπορω να πω στην γιατρο οτι πρεπει να γινουν?? εχω σκοπο να της πω για ουρολοιμωξη. οι πανες μας ειναι παντα βρεγμενες και απο χτες που μετρησα βαρος απο τις 7 συνολικα που βρεξαμε η μια ειχε κακα και οι 3 ηταν πανω απο 100 και οι αλλες τρεις 60-90γρ.

"Μήπως πέρασε κάποια ίωση; "

οχι απ οτι μπορω να ξερω...

"Είχε καθόλου πράσινα κακά;"

οχι


"Φρόντισε σε κάθε γεύμα να τελειώνει πρώτα με το ένα στήθος και μετά να προσφέρεις και το δεύτερο."

πως το διασφαλιζεις αυτο????δεν ειμαι σιγουρη οτι μπορω να το καταλαβω.... πιεζω την θηλη και αν δεν βγαζει γαλα τοτε τελειωσε???? εγω παντα βγαζω γαλα οση ωρα και να θηλαζει η μπεμπα.....

"Βάλε νυχτερινούς θηλασμούς και θήλαζε με κάθε ευκαιρία, κι ας μην το ζητάει το μωρό. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Αν το μωρό θηλάζει κανονικά, μην αντλείς, αφού μάλιστα δεν το δέχεται. Απόφυγε την πιπίλα, αν τυχόν χρησιμοποιείς, και θήλασε όποτε το μωρό γκρινιάζει."

αυτα ολα τα εκανα λαθος και απο τοτε που αρχισα να σας διαβαζω θελω να πιστευω οτι τα εχω διορθωσει.

"Αν το μωρό κατά τα άλλα αναπτύσσεται καλά και είναι ευδιάθετο, ίσως αυτός είναι ο φυσιολογικός ρυθμός του."

το αγγελουδακι μου κατα τα αλλα εχει αριστη ψυχοκινητικη οψη συμφωνα με την γιατρο και ειναι σχεδον παντα ευδιαθετο. αφου πολλες φορες "ξεχναω" οτι μεγαλωνω παιδι.

το καλο ειναι οτι η γιατρος μας προς το παρον τουλαχιστον ειναι πολυ θετικη στο θεμα θηλασμος. ειναι παλια γιατρος και εχει απιστευτη πειρα. της εχω απολυτη εμπιστοσυνη και μετα απ αυτα που διαβασα στο forum σκεφτομαι οτι σε οποιαδηποτε αλλη ιατρο κι αν πηγαινα θα με ειχε ηδη βαλει στην λουμπα του ξενου γαλατος!

ελπιζω να μην σας κουρασα
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας....

θα με βοηθουσε πολυ και η γνωμη της αγλαιας αλλα καταλαβαινω τον φορτο......
ευχαριστω και την felini για την απαντηση στο πμ.......

amaretto
09-09-09, 14:49
"Φρόντισε σε κάθε γεύμα να τελειώνει πρώτα με το ένα στήθος και μετά να προσφέρεις και το δεύτερο."

πως το διασφαλιζεις αυτο????δεν ειμαι σιγουρη οτι μπορω να το καταλαβω.... πιεζω την θηλη και αν δεν βγαζει γαλα τοτε τελειωσε???? εγω παντα βγαζω γαλα οση ωρα και να θηλαζει η μπεμπα.....

Όταν αφήσει το μωρό το ένα στήθος μόνο του (ή αν δεν θηλάζει ενεργά για πάρα πολλή ώρα), τότε "τελείωσε". Το βάζεις στο άλλο στήθος και επαναλαμβάνεις.

bebaki-eva
09-09-09, 14:58
Όταν αφήσει το μωρό το ένα στήθος μόνο του (ή αν δεν θηλάζει ενεργά για πάρα πολλή ώρα), τότε "τελείωσε". Το βάζεις στο άλλο στήθος και επαναλαμβάνεις.

να καταχραστω τον χρονο σας για αλλη μια απορια????:oops:
προκειται να λειψω 25 και 26 σεπτεμβριου και εχω κανει αποθηκη με 10 περιπου σακουλακια των 100 περιπου ml..... δηλαδη περιπου 1 lt θα φτασουν?????
και ποσο καιρο μπορω να τα διατηρω στην καταψυξη (-20C)τελικα????:?

ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες!!! ηδη νομιζω οτι εχω αρχισει να ξεαγχωνομαι!!!!!:oops:

Christina 09
09-09-09, 17:28
Κυρία Αγλαϊα καλημέρα σας,
Σας παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε με το βάρος του παιδιού μου. Το μωράκι μου είναι 2 μηνών και 3 εβδομάδων αγοράκι.
Γεννήθηκε στις 17/06/2009 με βάρος 3890,00 και 55 εκ. την 41 εβδομάδα και με καισαρική τομή .
Ίκτερο δεν μου παρουσίασε.
Φύγαμε από το μαιευτήριο 3700,00 και οι ζυγίσεις μας έχουν όπως παρακάτω.
17/06/2009 : 3890,00 kg
Έξοδος από μαιευτήριο 3700,00 kg
17/07/2009 : 5000,00 kg
17/08/2009 : 5850,00 kg
Σήμερα 09/09/2009 είναι 6300,00 kg και 65 εκ.
Τις 2 τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα «χλομιάζουν» όλο και περισσότερο μιας και την προτελευταία εβδομάδα πήρε μόνο 100 γρ. και αυτήν που διανύουμε μόνο 50 γρ!
Θηλάζω αποκλειστικά, το παιδί μου δεν έχει πιεί ούτε σταγόνα ξένο γάλα εκτός από το μαιευτήριο που παρόλο που μου έλεγαν οι μαίες ότι δεν του δίνουν πιστεύω ότι του έδιναν κρυφά (πονεμένη ιστορία αυτή με τα μαιευτήρια).
Σας γράφω επίσης και μερικές από τις συνήθειες μας.
Θηλάζει περίπου 8 φορές την ημέρα (εκτός από τις φορές που έχει λόξιγκα που τον βάζω ξανά στο στήθος μου μέχρι να του περάσει και μετά να αφήσει το στήθος μου).
Επίσης κάθε βράδυ κατά τις 10:00, 10:30 θα πιεί και περίπου 150-170 ml γάλα που έχω αντλήσει από το πρωί με θήλαστρο AVENT της PHILIPS(κάνω περίπου 2 αντλήσεις με διαφορά 2 ωρών την πρώτη βγάζω περίπου 120ml σε περίπου 15-20 λεπτά και τα υπόλοιπα 30-50 ml στην δεύτερη άντληση. Ο άντρας μου τον ταΐζει κάθε βράδυ.
Αντλώ κάθε μέρα ίσως από δική μου ανασφάλεια γιατί νομίζω ότι από το απόγευμα και μετά το γάλα μου δεν είναι αρκετό.
Σε κάθε γεύμα συνήθως τρώμε από και από διαφορετικό στήθος. Το στήθος εκτός από το πρωί δεν είναι πρησμένο. Σας στέλνω τις ώρες γευμάτων μίας μέρας, πάνω κάτω είναι ίδια κάθε μέρα. (κρατάω σημειώσεις από την ημέρα που ήρθαμε σπίτι).
1) 03:41 αριστερό στήθος
2) 07:30 δεξή στήθος (άντληση στις 09:00 από το αριστερό περίπου 120 ml)
3) 12:00 δεξή στήθος (άντληση ξανά στις 14:00 από το δεξή περίπου 30 ml)
4) 15:00 αριστερό στήθος
5) 16:00 και αριστερό και δεξή
6) 19:30 τα ίδια
7) 22:10 τα 150 ml
και το όγδοο γεύμα είναι στις 23:00 και από το αριστερό και δεξί
Μετά από κάθε γεύμα μόνος του αφήνει το στήθος.
Άλλα υγρά δεν πήνει.
Δεν θέλει πιπίλα απλά όταν νυστάζει πιπιλάει τα δάκτυλα του (δεν δέχεται πιπίλα)
Δεν έχω προσπαθήσει να του βάλω κανένα πρόγραμμα, όποτε θέλει κοιμάται όποτε θέλει ξυπνάει.
Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με για να μπορέσω να θηλάσω το μικρό μου όσο περισσότερο μπορώ, μιας και στη δουλεία μου θα πάω από Φεβρουάριο του 2010, και για μένα το να θηλάσω το μωρό μου είναι τα Α ΚΑΙ ΤΟ Ω .
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ώρα σας.

Christina 09
09-09-09, 18:19
Ξέχασα να αναφέρω ότι λερώνουμε περίπου στις 8 πάνες από τις οποίες οι 6 με 7 είναι λερωμένες και με κακά χρώματος μουσταρδί ανοιχτό.

amaretto
09-09-09, 21:53
να καταχραστω τον χρονο σας για αλλη μια απορια????:oops:
προκειται να λειψω 25 και 26 σεπτεμβριου και εχω κανει αποθηκη με 10 περιπου σακουλακια των 100 περιπου ml..... δηλαδη περιπου 1 lt θα φτασουν?????
και ποσο καιρο μπορω να τα διατηρω στην καταψυξη (-20C)τελικα????:?

ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες!!! ηδη νομιζω οτι εχω αρχισει να ξεαγχωνομαι!!!!!:oops:


Αυτή η ποσότητα φτάνει για τη μια μέρα, χρειάζεστε περίπου 800-900μλ ημερησίως αλλά καλύτερα αυτό που θα αφήσεις να υπερκαλύπτει την ανάγκη του μωρού. Και εννοείται ότι θα αντλείς εκεί που θα είσαι, για να μην έχεις πρόβλημα, έτσι; ;-)

bebaki-eva
09-09-09, 22:28
ευχαριστω παρα πολυ ammaretto..... ησουν πολυ γρηγορη και κατατοπιστικη.....
αληθεια που τα ξερεις ολα αυτα ρε παιδι μου....
εμεις εδω στην επαρχια ειμαστε ανενημερωτοι εντελως.....μενω Χανια και παρολαυτα ειμαστε πολυ πισω..... φαντασου οτι και στο πικπα που εκανα τα μαθηματα ανωδυνου υπηρχαν αρκετες παραλειψεις και λαθη στο θεμα θηλασμος.....

θα εχω μαζι μου το swing και ο θεος βοηθος με το καβουρδιστηρι.....

Pipi
09-09-09, 22:41
Christina 09, να σου ζήσει το μωρό σου!

Τα πάτε μια χαρά από θέμα βάρους. Τον 1ο μήνα πήρατε 1700γρ. τον 2ο 850γρ. και πριν κλείσετε τον 3ο πήρε 450γρ. Είναι μια χαρά. Τα μωρά που παίρνουν απότομα βάρος στην αρχή τείνουν να μειώνουν τον ρυθμό στον 3ο μήνα κι ύστερα συνεχίζουν σταθερά. Οι πάνες σας είναι άψογες. Δεν τίθεται θέμα βάρους.

Σταμάτησε τις αντλήσεις και δίνε στο μωρό μόνο στήθος. Μην το μπερδεύεις με μπουκάλια. Γάλα έχεις μια χαρά κι αυτό φαίνεται. Δίνε το ένα στήθος σε κάθε γεύμα εκτός αν το μωρό δυσανασχετίσει και θέλει και το άλλο.

Τα πάτε μια χαρά, συνέχισε έτσι!

staxioforina
09-09-09, 22:55
καλησπέρα..μια ερωτησούλα βρε παιδιά!!!ένα γεύμα ένα στήθος;;;και πάει εναλλάξ;η δικιά μου τρώει και από τα 2 κάθε φορά και όποτε την βάλω κοντά στο στήθος κάνεικινήσεις για να φάει ψάχνεται και κουνιέται ολόκληρη..επίσης αν την αφήσω αυτή σπάνια θα αποχωριστεί το στήθος παίζει πιπιλάει το βγάζει και ξανά τα ίδια

amaretto
10-09-09, 13:19
καλησπέρα..μια ερωτησούλα βρε παιδιά!!!ένα γεύμα ένα στήθος;;;και πάει εναλλάξ;η δικιά μου τρώει και από τα 2 κάθε φορά και όποτε την βάλω κοντά στο στήθος κάνεικινήσεις για να φάει ψάχνεται και κουνιέται ολόκληρη..επίσης αν την αφήσω αυτή σπάνια θα αποχωριστεί το στήθος παίζει πιπιλάει το βγάζει και ξανά τα ίδια


Η κάθε δυάδα είναι διαφορετική.
Το συνιστώμενο είναι να δίνεις το ένα στήθος και, όποτε το αφήσει το μωρό, δίνεις και το άλλο και συνεχίζεις την εναλλαγή, μέχρι να μην ενδιαφέρεται το μωρό.
Μερικά μωρά χορταίνουν μόνο από το ένα στήθος.
Μερικά μωρά προτιμούν το ένα στήθος και περιφρονούν το άλλο.
Στις περιπτώσεις υπερπαραγωγής κρατάμε το ένα στήθος για ένα ή περισσότερα γεύματα, ανάλογα με την περίπτωση.
Κάνεις ό,τι σε βολεύει και ό,τι λειτουργεί.

amaretto
10-09-09, 14:59
Christina 09, να σου ζήσει το μωρό σου!

Τα πάτε μια χαρά από θέμα βάρους. Τον 1ο μήνα πήρατε 1700γρ. τον 2ο 850γρ. και πριν κλείσετε τον 3ο πήρε 450γρ. Είναι μια χαρά. Τα μωρά που παίρνουν απότομα βάρος στην αρχή τείνουν να μειώνουν τον ρυθμό στον 3ο μήνα κι ύστερα συνεχίζουν σταθερά. Οι πάνες σας είναι άψογες. Δεν τίθεται θέμα βάρους.

Σταμάτησε τις αντλήσεις και δίνε στο μωρό μόνο στήθος. Μην το μπερδεύεις με μπουκάλια. Γάλα έχεις μια χαρά κι αυτό φαίνεται. Δίνε το ένα στήθος σε κάθε γεύμα εκτός αν το μωρό δυσανασχετίσει και θέλει και το άλλο.

Τα πάτε μια χαρά, συνέχισε έτσι!

Christina09, Να προσθέσω ότι μπορείς να θηλάζεις και συχνότερα, εφόσον το μωρό δεν αρνείται. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να κλάψει και ούτε χρειάζεται να περιμένεις 3ωρα.

effi
10-09-09, 20:16
amaretto μια ερώτηση. Συνεχιζουμε να κανουμε πράσινα κακά. Πήγαμε στο γιατρό και μας είπε οτι δεν έχει τίποτα το μωρό, απλά λίγες μυξούλες. Δε φαίνεται να πεινάει, γιατί, αφού τη θήλασα απ'το ένα στήθος, μετά από κάποια ώρα της έδωσα και το άλλο, ήπιε λίγο και μετά το άφησε και άρχισε να παίζει. Γιατί όμως τα πράσινα κακά??

amaretto
10-09-09, 21:25
Οι μυξούλες μπορει να μην είναι πολλές αλλά για το μωρό να είναι "κάτι". Περίμενε κανα δυο μέρες ακόμη. Πόσες φορές θηλάζετε στο 24ωρο;

effi
10-09-09, 21:28
Αρκετές. Ειδικά όταν πρόκειται να κοιμηθεί, με θέλει κοντά της και κάθε φορά που ξυπναει ψάχνει το στήθος για να ξανακοιμηθεί.

amaretto
10-09-09, 21:43
Αρκετές. Ειδικά όταν πρόκειται να κοιμηθεί, με θέλει κοντά της και κάθε φορά που ξυπναει ψάχνει το στήθος για να ξανακοιμηθεί.

Λίγο πιο συγκεκριμένα;

effi
10-09-09, 22:34
Αυτό γίνεται το απόγευμα. Την πίρνω μαζί μου στο κρεβάτι, την ταίζω και κοιμάται. Μετά από 20 λεπτά ξυπνάει και ψά χνει ξανά το στήθος, τρώει λίγο και ξανακοιμάται. Για να κοιμηθεί θέλει το στήθος.

katerina1981
11-09-09, 13:38
Kαλημέρα κοριτσια!!Θελω κι εγω τα φωτα σας γιατι ειμαι λιγο αγχωμενη με την μπουμπου μου! Γεννηθηκε 1/6 3550 υψος 54εκ.
Βγηκαμε απο το μαιευτηριο 5/6 3300
πρώτη εξεταση 21/6 4260 ύψος 56,5εκ
20/7 4800 " 59
3/8 5000 " 60
1/9 5300 " 62
Με ανησυχει που σε 1,5 μηνα εχει παρει μονο 500 γραμμαρια.Γενικα ειναι πολυ υπερκινητικο μωρο και πολυ ψηλη.Τώρα τρωει οποτε της ερθει.Δηλαδη μπορει να φαει ανα μια ωρα μπορει ομως και να κοιμηθει και να φαει μετα απο 4. Ολο τον Αυγουστο όμως ετρωγε καθε 2με 3 ωρες και μου κοιμοταν απο τις 11 και ξυπνουσε στις 6 το πρωι.Τωρα τα σταματησε και ξυπναει 2 φορες τη νυχτα.Επισης και στο φαγητο μπορει να κατσει στο στηθος 5 λεπτα μπορει και μιση ωρα.Αλλα και τη μιση ωρα τα 5 λεπτα τρωει με δυναμη μετα πιπιλιζει.Δεν τη βγαζω απο το στηθος μονη της σταματαει.Κ καμια φορα σταματαει να ρευτει και ξανασυνεχιζει.Λεω να ξαναπαω για μετρηση σε 5-6 μερες.Μου πε ο παιδιατρος μου να μη σταματησω το θηλασμο κι απλα αν συνεχισει να μην παιρνει βαρος να κανω μια εξεταση ουρολοιμοξης στην μπεμπα μηπως φτιαει αυτο.Βεβαια στην καμπυλη ήταν σταθερα στη μεση αλλα η τελευταια μετρηση την εριξε λιγο πιο χαμηλα.
Μηπως φταιει που τον Αυγουστο ετρωγε 7 με 8 γευματα?Που δεν ξυπνουσε τα βραδια?
Οι πανες της ειναι παντα βρεγμενες.Αλλες φορες ειναι ασηκωτες κι αλλες απλα λιγο.Παντως ειχα διαβασει για 5 με 6 βρεγμενες πανες και τις βρεχει τοσες.Π
Περιμενω να μου πειτε την αποψη σας.

aglaia
12-09-09, 20:05
Kατερίνα να σου ζήσει!
Το συνολικό βάρος του μωρού είναι καλό.
Τα μωρά που θηλάζουν κάνουν συχνά ένα πλατώ στην καμπύλη αύξησης βάρους μετά τους 2-2,5 μήνες, δηλαδή στην ηλικία που την έκανε και το μωρό σου. Για την ώρα δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό.

Μαρια.X
12-09-09, 23:02
εμεις εδω στην επαρχια ειμαστε ανενημερωτοι εντελως.....μενω Χανια και παρολαυτα ειμαστε πολυ πισω..... φαντασου οτι και στο πικπα που εκανα τα μαθηματα ανωδυνου υπηρχαν αρκετες παραλειψεις και λαθη στο θεμα θηλασμος.....

θα εχω μαζι μου το swing και ο θεος βοηθος με το καβουρδιστηρι.....


Γεια σου πατριωτισσα!:D

και γω εκανα τα μαθηματα στο πικπα,αλλα οσον αφορα το θηλασμο βοηθηθηκα απο'δω,ναναι καλα η Αγλαια η amaretto η pipi και η sofouka μπορει να ξεχναω και καμοια:oops:.
Καλη συνεχεια με το θηλασμο και οπως σου ειπε και η αμαρετο να κανεις μπολικες αντλησεις οταν θα λειπεις το διημερο.

bebaki-eva
14-09-09, 00:07
ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΓΛΑΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ......

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39
Β. Το φύλο του βρέφους θηλυ
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. καμια
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
ημερομηνια γεννησης 03/04/2009 3.050
08/04 2.950
14/04 3.100
04/05 3.600
02/06 4.200
03/07 4.700
03/08 5.100
01/09 5.500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
ολα εκτος το βραδυνο που μετα απο χλιαρη παροτρυνση της παιδιατρου προσπαθουμε (οχι με επιτυχια παντα) για ενα γευμα με ξενο. αυτο γινεται απο τις 03/08 αλλα κι αυτο αρνειται συνηθως να το πιει οποτε τελικα συνηθως θηλαζουμε.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 100ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 100ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela Swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1 ή 2
7β. ποιες ώρες αντλείτε και 06:00 ή 18:00
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.
πανω απο 6 πανες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 μια

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....
Ορισμενες φορες θηλαζουμε πολυ λιγο δηλαδη 3-4 λεπτα και αλλες φορες 30-40 ή 50 λεπτα. αλλες φορες τρωμε και απο τα δυο στηθη και αλλες φορες μονο απο το ενα.

γιατι το μωρακι μου περνει τοσο λιγο βαρος?
τι κανω λαθος και αναγκαζομαι να βαλω συμπληρωμα ενω η παραγωγη του γαλακτος μου ειναι ικανοποιητικη???
για να μην χασω τον θηλασμο (και για να μην μειωθει η παραγωγη μου....) πολλες φορες αφου θηλασουμε αντλω και βαζω στην καταψυξη οσο υπολοιπο γαλατακι βγαλω με το θηλαστρο.ποσο καιρο μπορει να διατηρηθει σε -20 C?????.... πριν το βαλω φυσικα προσπαθω να της το δωσω (εννοειται) αλλα αρνειται πεισματικα να το πιει.... εχω αλλαξει τις θηλες απο καουτσουκ σε σιλικονη. καμια διαφορα...

πρεπει να σας αναφερω οτι απο τις αρχες Σεπτεμβρη που ξεκινησα να σας διαβαζω εντοπισα ορισμενα λαθη κατα τον θηλασμο και μετα απο προτροπη της "ammareto" (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ....) αυξησα τα γευματα καθως και την αφηνα περισσοτερο στο καθε στηθος μεχρι να το "αδειασει".... απο τις 01-09 που η ζυγιση στην παιδιατρο ηταν 5.500 σημερα 14-09 ειναι 5800-5900. βεβαια δεν ειναι απολυτη ουτε και αξιοπιστη γιατι εγινε στην δικη μου ζυγαρια (εννωω ζυγαρια ενηλικων...).

Εχουμε πεταξει το ξενο γαλατακι και πλεον δεν της δινουμε καθολου .....αλλα αρχισαμε τις κρεμουλες (βανιλια) στις 10-09. Της αρεσει πολυ και καθε απογευμα την τρωει ολη....μηπως τελικα η αυξηση του βαρους της οφειλεται στην κρεμα και οχι στο γαλατακι της μαμας???ειναι μικρο βεβαια το διαστημα που ξεκινησαμε ....Μονο τεσσερις μερες.... ΝΕΡΑΚΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΚΡΕΜΟΥΛΑ (ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΒΑΝΙΛΙΑ....)


αναμενω για τις συμβουλες σας
ευχαριστω για το χρονο σας....
ΥΓ: ΜΕ ΣΥΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ κ ΑΓΛΑΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ....

katerina1981
15-09-09, 11:49
Kατερίνα να σου ζήσει!
Το συνολικό βάρος του μωρού είναι καλό.
Τα μωρά που θηλάζουν κάνουν συχνά ένα πλατώ στην καμπύλη αύξησης βάρους μετά τους 2-2,5 μήνες, δηλαδή στην ηλικία που την έκανε και το μωρό σου. Για την ώρα δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό.

Αγλαια σε ευχαριστω παρα πολυ για την απάντησή σου!!!!!!Με καθησυχασες πολυ!Σημερα θα παμε στην παιδιατρο για μετρηση να δουμε αν πηραμε βαρος!Για να δουμε..........

effi
15-09-09, 13:12
Κυρία Αγλαία απάντηση και σε μένα παρακαλώ?

aglaia
15-09-09, 22:49
Κυρία Αγλαία απάντηση και σε μένα παρακαλώ?
Δεν έχεις δώσει κανένα στοιχείο και δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Τα πράσινα κακά μπορεί να οφείλονται σε υπερπαραγωγή, σε ίωση, σε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Αν θέλεις δώσε πλήρες ιστορικό σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ξαναλέμε!

effi
16-09-09, 00:07
Α. Εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38
Β. Φύλο του βρέφους θηλυ
Γ. Τρόπος τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. καμια
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
ημερομηνια γεννησης 01/05/2009 3.220
04/05 3.150
19/05 3.820
01/07 5.450
04/08 6.380
08/09 7.400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
8 και πανω

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα
4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι
5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) -
6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. οχι
7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο -
7β. ποιες ώρες αντλείτε και
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση -

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.
πανω απο 6 πανες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3
10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....
Όπως έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα, η μικρή χρησιμοποιεί το στήθος σαν πιπίλα. Για να κοιμηθεί πρέπει να είναι εκεί. Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να προσπαθήσω κάτι άλλο για τον ύπνο. Γιατι, κάθε φορά, πίνει λίγο γάλα και κοιμάται, αλλά αυτό δε θεωρείται γεύμα νομίζω. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τα πράσινα κακά? Μήπως εγώ φταίω, κάνω κάτι λάθος?

zoyzoynomama
16-09-09, 13:00
effi είμαι κι εγώ μαμά με αποκλειστικό θηλασμό και το μωρό είναι 5 μηνών. Δεν μπορώ να σου δώσω εξειδικευμένες συμβουλές αλλά θα σου πω σίγουρα να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Το μωρό είναι καλά απ'ότι βλέπω από θέμα βάρους. Το ότι κοιμάται και δεν γκρινιάζει είναι επίσης ενδεικτικό καλής κατάστασης του μωρού. Εμένα έκανε πράσινες κενώσεις 2 φορές τη μέρα και οι υπόλοιπες ήταν μουσταρδί. Λέω έκανε γιατί τώρα έχουμε ξεκινήσει αλλεργία... Παρόλ'αυτά η παιδίατρος με καθησυχάζει γιατί το μωρό είναι ήρεμο και παίρνει βάρος. Επίσης έχουμε πιπίλα για να κοιμάται από τον πρώτο μήνα. Το βράδυ όταν βλέπω ότι δε θέλει άλλο γάλα και την παίρνει ο ύπνος στο στήθος την ξυπνάω, της ενοχλώ τα αυτάκια, τραβάω πολύ μαλακά το στήθος. Σιγουρεύομαι ότι δεν πεινάει άλλο, γιατί αλλιώς ξυπνάει και τρώει και μετά στον ώμο να ρευτεί με πιπίλα. Πάντως ηρέμησε και σκέψου τι θέλει το μωρό σου κάθε φορά. Θα βρείτε κι εσείς τον τρόπο σας!

effi
17-09-09, 00:42
Καλά, για την πιπίλα το έχω ξαναπεί οτι δεν τη θέλει με τίποτα. Σχεδον απ' την πρώτη μέρα την πήρε, αλλά στο νοσοκομείο που γέννησα, ο παιδίατρος, που ήταν υπερ του αποκλειστικού θηλασμού, ήρθε και μας την πέταξε. Από τότε δεν την ξαναχρησιμοποίησα και τώρα είναι πολύ δύσκολο να τη μάθει. Το σύνθημά του ήταν: "Κλαίει? - Στήθος".

effi
23-09-09, 15:00
Κα Αγλαϊα μια απάντηση...Και επίσης θέλω να ρωτήσω εαν πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής κατα τη διάρκεια του θηλασμού. Μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει τίποτα γιατι δε μου είπε κανείς να πάρω (γιατρός). Όμως νιώθω μια εξάντληση.

staxioforina
23-09-09, 17:14
καλησπέρα κορίτσια..μια ερώτηση...η δικιά μου από χτες το ένα το στήθος δεν το θέλει καθόλου πολύ..προτιμάει το άλλο και το αρπάζει όταν την βάζω..σας έχει τύχει αυτό;;φοβάμαι μήπως μειωθεί η παραγωγή

staxioforina
23-09-09, 17:16
Κα Αγλαϊα μια απάντηση...Και επίσης θέλω να ρωτήσω εαν πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής κατα τη διάρκεια του θηλασμού. Μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει τίποτα γιατι δε μου είπε κανείς να πάρω (γιατρός). Όμως νιώθω μια εξάντληση.

ο γιατρός είπε ασβέστιο και σίδηρο 2 φορές αλλά κι εγώ δεν παίρνω αλλά δεν νιώθω εξάντληση

yogini
23-09-09, 22:30
Effie την εξάντηληση θα την νιώθεις μονιμα απο εδω και στο εξής :) :) :)
Εαν θες σωνει και καλά καποιο συμπλήρωμα ειδα στο μαγαζι με τα βιολογικά καποιους χυμούς & ελιξίρια της Weleda τα οποια ειναι και κατάλληλα για το θηλασμό.

Staxioforina Και μενα ο δικός μου στην αρχή θήλαζε μονο απο το δεξί για κανα μήνα! Νομιζω το αριστερό δεν ειχε τόσο γάλα...ετσι τον ξεκινούσα πάντα απο το αριστερο για να δεχτεί το ερέθισμα και βοηθούσα και με το θήλαστρο μετά για να πάρει μπρός....μετά ΟΚ επανήλθε :)

aglaia
24-09-09, 00:54
Όπως έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα, η μικρή χρησιμοποιεί το στήθος σαν πιπίλα.
Tα μωρά όταν γενιούνται δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της πιπίλας ως αντικείμενο, οπότε αποκλείεται το στήθος να λειτουργεί ως υποκατάστατο ενός αντικειμένου που το παιδί αγνοεί την ύπαρξή του.

Τα θηλαστικά θηλάζουν είτε για να τραφούν είτε για να παρηγορηθούν, ανακουφιστούν κλπ. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι εξίσου σημαντικός.
Για να κοιμηθεί πρέπει να είναι εκεί. Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να προσπαθήσω κάτι άλλο για τον ύπνο.
Τα περισσότερα μωρά έτσι συμπεριφορέρονται, είναι φυσιολογικό!
Γιατι, κάθε φορά, πίνει λίγο γάλα και κοιμάται, αλλά αυτό δε θεωρείται γεύμα νομίζω. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τα πράσινα κακά? Μήπως εγώ φταίω, κάνω κάτι λάθος?

Αν νομίζεις ότι τα πράσινα κακά είναι από υπερπαραγωγή, να θηλάζεις σε κάθε γεύμα μόνο από το ένα στήθος και αν το μωρό στο τρίωρο κάνει περισσότερα γεύματα να μην αλλάζειςστήθος, να το βάζεις στο ίδιο. Στα διακά αυξάνεις το χρόνο, μέχρι να δεις τα κακά να γίνονται κίτρινα όπως η μουστάρδα. (μπορεί να χρειαστούν 5 ή περισσότερες ώρες πριν την αλλαγή του στήθους)

Αν μπορείς περιόρισε και τα γαλακτοκομικά σε δυο μερίδες ημερησίως, μερικές φορές το πρόβλημα είναι τα πολλά γαλακτοκομικά.

ΥΓ: Λόγω σοβαρής βλάβης του ΟΤΕ δεν έχουμε διαδίκτυο εδώ και 5 μέρες, δεν ξέρω πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη για να μπορώ να απαντήσω.

[/QUOTE]

effi
24-09-09, 15:06
Οκ. Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα. Μπορεί και τα γαλακτοκομικά να είναι η αιτία, γιατί μου αρέσουν πολύ.

maria_s
25-09-09, 12:43
Αγλαϊα και έμπειρες μανούλες καλημέρα!!!
Καταρχήν, τα στοιχεία μας που χρειάζεστε είναι τα εξής:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+2
Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι - μέγιστη τιμή 8,2 με αποτέλεσμα να βγούμε και μια μέρα νωρίτερα από το μαιευτήριο
ΣΤ. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

08/09/2009 (Ημ. γέννησης): 3550γρ
11/09/2009 (έξοδος από μαιευτήριο): 3350γρ
15/09/2009 (μέτρηση από παιδίατρο): 3500γρ
18/09/2009: 3660γρ
22/09/2009: 3900γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10-14
3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα - Διάρκεια από 10 μέχρι 30 λεπτά μάξιμουμ το καθένα - τα περισσότερα είναι διάρκειας 15-20 λεπτών
4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα
5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Καθόλου
6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν χρησιμοποιώ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτε και
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-8
9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8-12
10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όσον αφορά σε συμπεριφορά, το μωρό είναι καλοδιάθετο και ξυπνάει με όρεξη κάθε 1-2 ώρες για να φάει. Όπως προανέφερα, ο κάθε θηλασμός διαρκεί κατά μέσο όρο 15-20 λεπτά και μετά αποκοιμιέται. Το κάθε γεύμα γίνεται από ένα στήθος ακόμα και αν ξυπνήσει ο μπέμπης μετά από λίγο μέχρι και να χορτάσει.
Στις περιπτώσεις που ο μπέμπης αποκοιμιέται στο 10λεπτο, τον αλλάζω, ξυπνάει και θέλει πάλι να φάει, το σωστό είναι να συνεχίσει στο ίδιο στήθος (ακόμα και αν έχει περάσει μισάωρο; ) ή να τον βάζω στο άλλο; Δηλ. λογαριάζεται το ίδιο γεύμα ή διαφορετικό;

Θα ήθελα επειγόντως την βοήθειά σας στο εξής:
Εδώ και 2 μέρες ο μπέμπης παρουσιάζει εξαιρετική δυσφορία μετά το φαγητό και δυσκολεύεται πολύ να ρευτεί και να κάνει κακά του. Σφίγγεται, μαζεύει ποδαράκια και κλαίει. Σαν αποτέλεσμα όλου αυτού (να το πω βαρυστομαχιά; ), αρχίζει και τρώει τα χέρια του και θέλει να ξαναφάει. Εγώ το βλέπω σαν φαύλο κύκλο...:?
Κάποια στιγμή έχει αρκετές πορδούλες και κάνει κακά του (ενδεικτικά από τις 01:00 μέχρι τις 06:00 έφαγε 4 φορές και έκανε 1 φορά κακά).
Είναι εξαιρετικά λαίμαργος! Μπορείτε να με διαφωτίσετε πως να τον ανακουφίσω; Γιατί νιώθει έτσι; Μήπως να μην τον βάζω στο στήθος κάθε φόρα που μασουλάει τα χέρια του;

amaretto
25-09-09, 13:12
Στις περιπτώσεις που ο μπέμπης αποκοιμιέται στο 10λεπτο, τον αλλάζω, ξυπνάει και θέλει πάλι να φάει, το σωστό είναι να συνεχίσει στο ίδιο στήθος (ακόμα και αν έχει περάσει μισάωρο; ) ή να τον βάζω στο άλλο;

Συνέχιζε με το ίδιο στήθος για 1-2 ώρες και αν δυσανασχετήσει το μωρό, πρόσφερε και το άλλο.
Αυτό που αναφέρεις σαν φαύλο κύκλο, όντως είναι φαύλος κύκλος αλλά ο θηλασμός τον ανακουφίζει από τη δυσφορία στο στομάχι του. Μόλις στρώσουν λίγο τα γεύματα με το θηλασμό στο ένα στήθος για 1-2 ώρες, θα ανακουφιστεί κιόλας.
Ίσως θέλεις να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά που καταναλώνεις, μήπως επιβαρύνουν την κατάσταση.
Τα κακά τι χρώμα έχουν;

amaretto
25-09-09, 13:14
Επίσης, κράτα το μωρό αρκετά σε όρθια θέση ή/και σήκωσε το στρώμα του. Δες τις γενικές συμβουλές στα τοπικς για ΓΟΠ και κολικούς.

maria_s
25-09-09, 13:48
Συνέχιζε με το ίδιο στήθος για 1-2 ώρες και αν δυσανασχετήσει το μωρό, πρόσφερε και το άλλο.
Αυτό που αναφέρεις σαν φαύλο κύκλο, όντως είναι φαύλος κύκλος αλλά ο θηλασμός τον ανακουφίζει από τη δυσφορία στο στομάχι του. Μόλις στρώσουν λίγο τα γεύματα με το θηλασμό στο ένα στήθος για 1-2 ώρες, θα ανακουφιστεί κιόλας.
Ίσως θέλεις να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά που καταναλώνεις, μήπως επιβαρύνουν την κατάσταση.
Τα κακά τι χρώμα έχουν;

Στις αποχρώσεις του πορτοκαλί...αυτές τις μέρες που έχει δυσφορία είναι λίγο πιο αραιά από ότι συνήθως αλλά ανεπαίσθητα...
τι εννοείς να στρώσουν τα γεύματα; Από την αρχή το κάθε γεύμα του γίνεται από το ένα στήθος, απλά τις τελευταίες 2 μέρες αντί για κάθε 2-3 ώρες, ο μπέμπης ζητάει να φάει κάθε 1 ώρα και μετά ζορίζεται...

maria_s
25-09-09, 13:56
Επίσης, κράτα το μωρό αρκετά σε όρθια θέση ή/και σήκωσε το στρώμα του. Δες τις γενικές συμβουλές στα τοπικς για ΓΟΠ και κολικούς.

Γιατί ΓΟΠ αμαρετούλι μου; Δεν βγάζει γάλα ούτε κάνει εμετό...και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κολικοί...

amaretto
25-09-09, 13:58
Αν ο μπέμπης άλλαζε στήθος κάθε 2-3 ώρες και τώρα αλλάζει κάθε 1-2 ώρες, μπορεί η εναλλαγή να είναι πολύ συχνή για αυτόν, με αποτέλεσμα να παίρνει αρκετό αραιό γάλα, που του προκαλεί δυσφορία, αέρια και πιο αραιά κακά. Οπότε, αν κρατάς το ίδιο στήθος για περισσότερη ώρα, θα παίρνει πιο πολύ λιπαρό γάλα και τα συμπτώματα αυτά δεν θα είναι τόσο έντονα ή δεν θα εμφανίζονται. Αν εν τω μεταξύ δυσφορείς από το άλλο στήθος, βγάζεις λίγο γάλα, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς.

amaretto
25-09-09, 14:00
Γιατί ΓΟΠ αμαρετούλι μου; Δεν βγάζει γάλα ούτε κάνει εμετό...και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κολικοί...

Η δυσφορία που προκαλείται από αέρα στο στομάχι είτε από αραιό γάλα μπορεί να βελτιωθεί με τις ίδιες συμβουλές που εφαρμόζουμε σε ΓΟΠ και κολικούς. Πέρα από αυτό, για την ΓΟΠ δεν είναι απαραίτητο να βγαίνει πάντα γάλα, υπάρχει και η σιωπηλή ΓΟΠ. Αλλά το μωρό σου είναι μικρό ακόμη και έχει ανώριμο πεπτικό έτσι κι αλλιώς.

maria_s
25-09-09, 14:05
Ωραία κατάλαβα...αν όμως έπαιρνε μόνο αραιό γάλα, τα κακάκια δεν θα ήταν πρασινωπά;

amaretto
26-09-09, 05:29
Η κόρη μου έκανε εκρηκτικές κενώσεις και είχε πολλά αέρια, εγώ δεν αντιμετώπισα την υπερπαραγωγή πριν από τους 9-10 μήνες αλλά δεν έχω δει ποτέ πράσινα κακά, δεν ξέρω πώς είναι :lol:
Σίγουρα το μωρό παίρνει και λιπαρό γάλα τελικά αλλά μπορεί το πρώτο αραιό να του προκαλεί τη δυσφορία αλλά τελικά να καταφέρνει να το επεξεργαστεί αρκετά, ώστε να μην καταλήγει σε πράσινα κακά.
Μετά, παίζει και το άλλο. Μερικά μωρά αντιμετωπίζουν πιο δραματικά κάποια συμπτώματα. Μπορεί με το ίδιο πονάκι ένα μωρό να "γελάει" την ώρα που ανακουφίζεται και ένα μωρό να πλαντάζει στο κλάμα. Ε, το δεύτερο προσπαθούμε λίγο περισσότερο να το ανακουφισουμε όπως μπορούμε, παρόλο που μπορεί να μην θεωρούμε την κατάσταση του τόσο τραγική.

maria_s
26-09-09, 14:56
Αν η μόνη ώρα που ζοριζόταν ήταν τη στιγμή που τα "αμολούσε" δεν θα αγχωνόμουν...αλλά ο δικός μου ξεκινάει να ζορίζεται από τη στιγμή που φάει μέχρι και να τα κάνει (μπορεί και 4 ώρες μετά!)...
αν και σήμερα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα...έκανε πολλές φορές κακάκια χωρίς να δυσφορήσει (4 πάνες σε λιγότερο από 3 ώρες!).

Ευχαριστώ amaretto μου!

amaretto
26-09-09, 15:00
Το ίδιο είναι.

olzi
27-09-09, 10:18
Αγλαϊα καλημέρα,
ζητώ πάλι τη βοήθειά σου.Αν και θήλασα το μεγάλο μου γιο 15 μήνες αντιμετωπίζω πρόβλημα με το νέο μέλος. Θα προσπαθήσω να σου δώσω όσες λεπτομέρειες μπορώ για να με βοήθήσεις γιατί όπως με βλέπω δε θα τον θηλάσω.
α. γεννήθηκε με κτ περιοχική νάρκωση 19/09/09
β. βάρος 3750
γ. έχει παρουσιάσει ίκτερο τον πήραμε από το μαιευτήριο 12,8
δ.του δώσαμε στο μαιευτήριο γύρω στα 20-30 μλ ξένο γάλα σύνολο
ε. βάρος πήρε τις πρωτες μέρες, 24/09=3930,25/09=4015,26/09=4080,27/09=4035 σήμερα έχασε βάρος.
Εχτές το βράδυ του δώσαμε 60μλ και κοιμήθηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να μη φάει το βράδυ από μένα. Βέβαια όλη τη μερα τον είχα στον στήθος.Μήπως κάνω κάτι λάθος.Μήπως φταίει το ότι δεν κρατάω το στήθος μου από κάτω τεντωμένο και δεν τον βοηθάω να φάει. Πάντως ήδη έχω κουραστεί πάρα πολύ καιλέω να τα παρατήσω, έχω απογοητευτεί και δεν αντέχω. Εχτές το βράδυ που τον είχα στο στήθος όλο έκλαιγε και φαινόταν ότι δε χόρτενε με τίποτα και δεν κοιμόταν. μόλις έφαγε το μπουκαλάκι κοιμήθηκε αμέσως.Εντωμεταξύ πίεσα λίγο το στήθος και δεν είδα να βγάζει γάλα.Δεν ξέρω τι να κάνω από τη μία θέλω να τον θηλάσω και από τη άλλη είμαι ψυχολογικά ράκος. Θα ήθελα επίσης Αγλαϊα αν δε σε πειράζει να μιλησουμε τηλεφωνικώς, αν θέλεις να μου στείλεις με πμ το τηλ σου και να μου πεις πότε μπορώ να σε ενοχλήσω, αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω να με κατατοπίσεις ευχαριστώ.

fairytale
30-09-09, 09:49
Καλημέρα μανούλες!
Λοιπόν...χθές πήγαμε στην παιδίατρο όπου μας ζύγισε και είδε οτι μέσα σε 12 μέρες η μπέμπα έχει πάρει 600 γρμ και το θεώρησε υπερβολικό...
Τη μπέμπα τη θηλάζω αποκλειστικά και φυσικά χωρίς πρόγραμμα....όποτε ζητάει εγώ της δίνω...ωστόσο η μικρή μάλλον τρώει παραπάνω απ'όσο αντέχει γιατί μετά μου βγάζει γουλιές ή κάποιες φορές κάνει και εμετό...
Η παιδίατρος μου είπε οτι την υπερσιτίζω και δεν είναι καλό και οτι θα πρέπει να την ταίζω με πρόγραμμα, περίπου ανά 2,5 ώρες γιατί αν συνεχίσω με αυτό το ρυθμό μπορεί να της προκαλέσω ακόμα και παλινδρόμηση.
Τρόμαξα φυσικά και θέλω τα φώτα σας...τι να κάνω? να τη βάλω σε πρόγραμμα όσο αυτό είναι εφικτό ή να συνεχίσω το θηλασμό ως έχει? είναι κουραστικό γιατί σχεδόν κάθε μια ώρα την έχω στο στήθος και παρόλο που το απολαμβάνω, δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο...


Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος : 40
Β. Το φύλο του βρέφους: κοριτσάκι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαία
Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
13/9/09 ημέρα γέννησης 3220 γρμ
17/9/09 έξοδος απο μαιευτήριο 3300 γρμ
29/9/09 3800 γρμ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. δεν μπορώ να τα μετρήσω γιατίθ θηλάζει σχεδόν ανά μια ώρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphony medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:
7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο
7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι
7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. δεν μπορω να τιςμετρήσω γιατί συνήθως κάνει και κακά μαζί.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: πάνω απο 8-9

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....: όταν θηλάζει δεν κάθεται στο στήθος πάνω απο ένα τέταρτο, το πολύ 20 λεπτά.

Pipi
30-09-09, 10:04
Η γιατρός σου δεν πάει καλά. Τα μωρά που θηλάζουν έχουν διαφορετικό ρυθμό λήψης βάρους απ' αυτά που δεν θηλάζουν. Τους 3 πρώτους μήνες παίρνουν πολύ κι ύστερα φρενάρουν λίγο και συνεχίζουν με πιο σταθερό ρυθμό. Το κυριότερο όμως, δεν γίνονται παχύσαρκα λόγω του μητρικού γάλακτος (μπορεί να γίνουν από άλλες τροφές). Το παιχνιδάκι της η γιατρός σου το παίζει τέλεια. Τώρα θα σου λέει ότι το παχαίνεις και το ταΐζεις πολύ, μετά τον 3ο μήνα που θα φρενάρει το βάρος θα σου λέει ότι θέλει συμπλήρωμα γιατί δεν παίρνει αρκετό βάρος. Και συνεχίζει το παιχνίδι προσπαθώντας να σε τρομάξει με διάφορα που θα πάθει το μωρό σου αν συνεχίσεις έτσι. Καλύτερα να ξανασκεφτείς σε ποιον γιατρό εμπιστεύεσαι το παιδί σου.

Θήλαζε όπως θηλάζεις τώρα. Χωρίς πρόγραμμα, όποτε ζητάει το μωρό. Είσαι ακόμα στην εδραίωση του θηλασμού κι οποιαδήποτε επέμβαση κάνεις στον τρόπο που θηλάζετε τώρα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Τα πάτε πάρα πολύ καλά. Γιατί να διορθώσεις κάτι που δεν είναι χαλασμένο;

Pipi
30-09-09, 10:08
Για τον εμετό και τις γουλιές που αναφέρεις, διάβασε το τοπικ με την ΓΟΠ και πες μας περισσότερες λεπτομέρειες. Εγώ πιστεύω ότι είναι απλά λαίμαργη. Κι εμένα στην αρχή έβγαζε γουλιές σε κάθε γεύμα αλλά ούτε ΓΟΠ ούτε τπτ δεν είχε. Απάντησε αν θες και σ' αυτές (http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=40795) τις ερωτήσεις για να έχουμε και πιο καλή εικόνα σας.

fairytale
30-09-09, 10:26
Η γιατρός σου δεν πάει καλά. Τα μωρά που θηλάζουν έχουν διαφορετικό ρυθμό λήψης βάρους απ' αυτά που δεν θηλάζουν. Τους 3 πρώτους μήνες παίρνουν πολύ κι ύστερα φρενάρουν λίγο και συνεχίζουν με πιο σταθερό ρυθμό. Το κυριότερο όμως, δεν γίνονται παχύσαρκα λόγω του μητρικού γάλακτος (μπορεί να γίνουν από άλλες τροφές). Το παιχνιδάκι της η γιατρός σου το παίζει τέλεια. Τώρα θα σου λέει ότι το παχαίνεις και το ταΐζεις πολύ, μετά τον 3ο μήνα που θα φρενάρει το βάρος θα σου λέει ότι θέλει συμπλήρωμα γιατί δεν παίρνει αρκετό βάρος. Και συνεχίζει το παιχνίδι προσπαθώντας να σε τρομάξει με διάφορα που θα πάθει το μωρό σου αν συνεχίσεις έτσι. Καλύτερα να ξανασκεφτείς σε ποιον γιατρό εμπιστεύεσαι το παιδί σου.

Θήλαζε όπως θηλάζεις τώρα. Χωρίς πρόγραμμα, όποτε ζητάει το μωρό. Είσαι ακόμα στην εδραίωση του θηλασμού κι οποιαδήποτε επέμβαση κάνεις στον τρόπο που θηλάζετε τώρα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Τα πάτε πάρα πολύ καλά. Γιατί να διορθώσεις κάτι που δεν είναι χαλασμένο;


αχ τα έχω χαμένα ρε γαμώτο...την παιδίατρο την επέλεξα επειδή θεωρείται πολύ υπέρ του θηλασμού και μάλιστα στο μαιευτήριο φώναζε στις νοσοκόμες που μου έφερναν να δώσω συμπλήρωμα στη μικρή...
Ο άντραςμου θεωρεί οτι η παιδίατρος έχει δίκιο και χθες ενώ γκρίνιαζε γιατί πεινούσε δε μεάφηνε να τη θηλάσω αν δεν περνούσαν 2 ώρες απο τον προηγούμενο θηλασμό...εγώ τη λυπόμουν την καημενούλα που την έβλεπα να πεινάει...
Επίσης μου είπε να της μάθω να παίρνει πιπίλα για να την ξεγελάω όταν πεινάει...εγώ είμαι κατά της πιπίλας όμως....
οι άλλες ερωτήσεις που θες να ωαπσαντήσω δεν ανοίγουν!
Πάντως παλινδρόμηση σίγουρα δεν έχει η μπέμπα μου γιατι έχει της αδερφής μου η κορούλα και δεν έχουμε τίποτα παρόμοιο ως ένδειξη...πιστεύω οτι οι γουλίτσες είναι λόγω λαιμαργίας...

Pipi
30-09-09, 10:33
Εντάξει, δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετεί η γιατρός σου (ή μάλλον ξέρω αλλά δεν θέλω να τους σκέφτομαι γιατί συγχίζομαι). Καλύτερα να εξηγήσεις στον άντρα σου ποιο είναι το σωστό γιατί αυτος θα σου κανει τον μεγαλύτερο "πόλεμο". Πες του ότι το μητρικό γάλα χωνεύεται το πολύ σε 1,5 ώρα κι ότι το παιδί γκρινιάζει στην μια ώρα μετά τον θηλασμό γιατί πεινάει και δεν το ταίζεις.
Στο ξαναείπα και πιο πάνω, είσαι ακόμα στην εδραίωση του θηλασμού. Οποιαδήποτε λάθος τακτική θα φέρει μόνο προβλήματα.

marandnik
30-09-09, 10:34
Να προσθέσω κι εγώ ότι έχω παρατηρήσει ότι τα κιλά δεν τα παίρνουν πάντα τα παιδιά με ίση κατανομή στις βδομάδες ενός μήνα. Για παράδειγμα, ο δικός μου ήταν 5900 ακριβώς στο δίμηνο. Μετά από 10 μέρες πήγε 6400 αλλά ακριβώς πάνω στο τρίμηνο ήταν 6500. Μετά όμως από μια εβδομάδα πήγε 7100!
Δηλαδή κάποιες βδομάδες πήρε ελάχιστα γραμμάρια, κάποιες υπερβολικά. Στο τέλος όμως έχει καταφέρει να βαδίζει ακριβώς πάνω στην προτελευταία καμπύλη του βιβλιαρίου.
Νομίζω ότι αν τα αφήσουμε τα μικρά στην ησυχία τους, ξέρουν τα ίδια καλύτερα από εμάς και πολλές φορές ακόμα καλύτερα και από τους παιδιάτρους τους ;).

fairytale
30-09-09, 10:55
Εντάξει, δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετεί η γιατρός σου (ή μάλλον ξέρω αλλά δεν θέλω να τους σκέφτομαι γιατί συγχίζομαι). Καλύτερα να εξηγήσεις στον άντρα σου ποιο είναι το σωστό γιατί αυτος θα σου κανει τον μεγαλύτερο "πόλεμο". Πες του ότι το μητρικό γάλα χωνεύεται το πολύ σε 1,5 ώρα κι ότι το παιδί γκρινιάζει στην μια ώρα μετά τον θηλασμό γιατί πεινάει και δεν το ταίζεις.
Στο ξαναείπα και πιο πάνω, είσαι ακόμα στην εδραίωση του θηλασμού. Οποιαδήποτε λάθος τακτική θα φέρει μόνο προβλήματα.

Πραγματικά θέλω να πιστεύω οτι οι συμβουλές της παιδιάτρου οφίλονται σε ελλειπή ενημέρωση και γνώσεις πάνω στο θηλασμό και όχι σε άλλους πιο "πονηρούς" σκοπούς...
Εγώ πάντως θα συνεχίσω με το ένστικτό μου και σε 2 εβδομάδες που θα ξαναπάμε να μας δει θα το συζητήσω μαζί της πιο αναλυτικά...
Μια ερώτηση ακόμα να κάνω: η μικρή στους περισσότερους θηλασμούς κάθεται στο στήθος απο 10 έως 20 λεπτά το πολύ. Όταν κάθεται 10 λεπτά προλαβαίνει να πάρει το πιο λιπαρό γάλα ή φουσκώνει απλά με το ελαφρύ?
Να δοκιμάζω 10 λεπτά μετά μήπως θέλει κι άλλο ή να την αφήνω?

daisy
30-09-09, 12:18
Ο άντραςμου θεωρεί οτι η παιδίατρος έχει δίκιο και χθες ενώ γκρίνιαζε γιατί πεινούσε δε μεάφηνε να τη θηλάσω αν δεν περνούσαν 2 ώρες απο τον προηγούμενο θηλασμό...
Αυτό να μην το κάνεις σε καμία περίπτωση. Κι εμάς ο μικρούλης βγάζει γουλίτσες. Το πιθανότερο είναι να έχει ΓΟΠ (ο δικός μας). Η παιδίατρος μας είπε ότι το ιδανικό σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να τρώει πολλά και μικρά γεύματα.
Όταν ήταν 2 μηνών έμεινα για καμιά εβδομάδα στη μαμά μου (πρώην νοσηλεύτρια στο ΠΙΚΠΑ). Με "έπρηξε" να ταίζω το παιδί κάθε 3ωρο κι ότι γι αυτό βγάζει γιατί δεν προλαβαίνει να χωνέψει και 'σκάει'. Εγώ να ωρύομαι έχω διαβάσει κλπ. Τίποτα! Τελικά βαρέθηκα να την ακούω και της έκανα το χατήρι για μια μέρα. Αποτέλεσμα το παιδί να σκούζει, στο 3ωρο να μην του φτάνει το γάλα και να μου λέει να του δώσω συμπλήρωμα (εκεί που πριν έσκαγε!!!). Όπως καταλαβαίνεις κινδύνεψε ο θηλασμός σε μια ευάλωτη ακόμα περίοδο. Κι από έναν άνθρωπο που "θεωρητικά" είχε μια σχέση με το αντικείμενο και τις καλύτερες προθέσεις. Απλά όπως είπες κι εσύ η ελλειπής ενημέρωση οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα.
Για την ιστορία καιρό μετά η μαμά μου είδε μια εκπομπή στην ΕΤ3 με θέμα το θηλασμό και μου είπε ότι μια μαία (πιθανώς και σύμβουλος θηλασμού) έλεγε αυτά που έλεγα κι εγώ. Και κατέληξε "Τί να πω παιδί μου! Εμάς έτσι μας λέγαν!"

amaretto
01-10-09, 00:49
fairytale, οι κενώσεις του μωρού τι χρώμα έχουν; Προσφέρεις και τα δυο στήθη σε κάθε θηλασμό; Δοκίμασε σε μερικά γεύματα που είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους να δίνεις το ίδιο στήθος. Μήπως δεν ρεύεται ικανοποιητικά, γι'αυτό και οι γουλίτσες;

Όσο για το βάρος, μην ανησυχείς ... δεν πάει ούτε θερμίδα χαμένη με το μητρικό γάλα ...

fairytale
01-10-09, 09:35
fairytale, οι κενώσεις του μωρού τι χρώμα έχουν; Προσφέρεις και τα δυο στήθη σε κάθε θηλασμό; Δοκίμασε σε μερικά γεύματα που είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους να δίνεις το ίδιο στήθος. Μήπως δεν ρεύεται ικανοποιητικά, γι'αυτό και οι γουλίτσες;

Όσο για το βάρος, μην ανησυχείς ... δεν πάει ούτε θερμίδα χαμένη με το μητρικό γάλα ...

τα κακά της ειναι μουσταρδί...
δίνω το ένα στήθος σε κάθε θηλασμό εκτός κι αν αντιληφθώ οτι δε χόρτασε οπότε της δίνω και το άλλο.
Αυτό με το ιδιο στήθος σε κοντινά γευματα το κάνω.
Καλά το ρέψιμο είναι πονεμένη ιστορία....ρεύεται σπάνια....
Με ανησυχεί μόνο το οτι θηλάζει λίγη ώρα. π.χ χθες το βράδυ ενώ είχε θηλάσει στις 10 κ μετά ξαναθήλασε στις 2, που για τη μικρή είναι μεγάλος χρόνος μεταξύ θηλασμών, στις 2 έκατσε μόνο 10 λεπτά στο στήθος...
Κι εδώ είναι που μπερδεύομαι εγώ...χόρτασε ή απλά φούσκωσε???

amaretto
01-10-09, 10:46
Δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί πόση ώρα κάθεται στο στήθος, εφόσον βρέχεις τις πάνες που πρέπει. Εφόσον βγαίνει μόνη της, όλα καλά.
Αν τυχόν τα κακά είναι πολύ συχνά υδαρή, παρόλο που όντας μουσταρδί θεωρούνται φυσιολογικά, ίσως θελήσεις να κρατάς το ίδιο στήθος για λίγα γεύματα, ώστε να αντιμετωπιστεί ελαφριά υπερπαραγωγή.

Για την ενδεχόμενη ΓΟΠ, ακόμη και να έχει, νομίζω ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό από το να θηλάζεις όποτε ζητάει. Ο θηλασμός προσφέρει ανακούφιση. Αλλά σκέψου λίγο και το ενδεχόμενο να την πειράζει κάτι που τρως ... σημείωνε τι τρως και την αντίδραση του μωρού και δοκίμασε να το συσχετίσεις μετά από καμιά 10αρια μέρες. Πχ η κόρη μου έκανε εμετό όποτε έτρωγα ψάρι.
Κάπου διάβαζα ότι 40% των περιπτώσεων με ΓΟΠ έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά.
Είναι πολύ δύσκολο να θηλάζει ένα μωρό με το ζόρι, δηλαδή παραπάνω από όσο χρειάζεται. Ακριβώς επειδή χρειάζεται κόπος για να θηλάσει, σταματάει όταν ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Το να καθυστερείς γεύματα μπορεί να παρέμβει στην ανάπτυξη του μωρού. Άλλαξα την πρώτη μας παιδίατρο, γιατί κάθε φορά που ζύγιζε το μωρό, μόνο που δεν χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο. Το μωράκι μου έβαζε σχεδόν 2 κιλά το μήνα ... Στους 18-20 μήνες έχασε όλες τις δίπλες και τώρα τους φαίνεται αδύνατο (στους παιδιάτρους).

val36
01-10-09, 12:50
Η παιδίατρος χτες για τον μπέμπη που είναι 5 μηνών και 7 κιλά(γεννήθηκε 2660)και θηλάζει αποκλειστικά, μου είπε ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες πήρε μόνο 200γρμ και αν συνεχίσει έτσι να δώσω συμπλήρωμα.Οταν της είπα ότι σύμφωνα με όσα διαβάζω αυτό είναι μια χαρά μου είπε πως έπρεπε το διπλό(400) και να αναλάβω εγώ την ευθύνη!Για πείτε μου κι εσείς,να της συνεχίσω τα μπινελίκια?

amaretto
01-10-09, 13:37
Συνέχισε τα μπινελίκια αλλά πες μας και τις προηγούμενες ζυγίσεις :)

val36
01-10-09, 19:47
2-5-2009:2660
6-5-2009:2570
27-5-2009:3750
26-6-2009:4600
4-8-2009:5550
16-9-2009:6700
30-9-2009:6900

amaretto
01-10-09, 22:03
Το μωρό σου έπαιρνε πολύ καλό βάρος τους προηγούμενους μήνες, έπαιρνε 210 γρ την εβδομάδα, όταν ο μέσος όρος είναι 170γρ/εβδομάδα, οπότε είναι φυσιολογικό να φρενάρει λίγο - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζεται η ανάπτυξη του! Η γιατρός έχει υπερβολικές προσδοκίες (σσ: ότι θα πάρετε ξένο γάλα, έστω και τώρα;)
Οπότε μπινελίκωσε άνετα!

Μαράκι
06-10-09, 11:24
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν η εξέλιξη του βάρους του μωρού μου είναι καλη γιατί τελευταία δεν παίρνει πολύ βάρος και έχω αγχωθεί παρα πολύ:

16/4 γεννήθηκε:3040
εξοδος από μαιευτήριο 3000
25/5: 4500
15/6: 5270
15/7: 6050
17/8: 6550
31/8:6650
16/9: 6950
5/10: 7150

αρχίσαμε και κρέμες εδώ και μία εβδομάδα αλλά πιστεύω ότι από το στήθος μου πλέον δεν ικανοποιείται γιατί τρώει λίγο χαζεύει και κοιμαται..και όταν μετά του δίνω το αντλημένο γάλα μου ενώ εγώ νομίζω ότι ε΄χει χορτάσει αυτός τρώει αλλά 160...αρα τόσεσ φορές που εγώ νόμιζα ότι αυτός έχει χορτάσει αυτος πεινούσε και απλά γκρίνιαζε..και την γκρλινια εγώ θεωρουσα ότι είναι από άλλη αιτία,αφού τον είχα τόση ώρα στο στήθος και πίστευα ότι είχε φάει..βοηθείστε με σας παρακαλώ! πρέπει να ανησυχώ?

παρατήρησα δε σε ένα λινκ που είχατε βάλει για τις καμπύλές ανάπτυξης που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα θηλάζοντα μωρά ότι οι καμπύλες αυτές αντιστοιχούν σε πιο μεγάλα βάρη για το κάθε μήνα.πχ για τον 5ο μήνα οι καμπύλες του βιοβλιαριου δίνουν τον Μ.Ο. στα 5 κιλά ενώ αυτές οι καμπύλες στα 5,250.είναι λογικό αυτό? εγώ πίστευα από τα γραφόμενα σας ότι τα θηλάζονται μωρά αυξάνουν το βάρος τους σχετικά πιο αργά...

LadyBird
09-10-09, 10:00
Γεια χαρά σε όλες. Είμαι καινούρια στο foroum αν και σας διαβάζω καιρό. Πήρα το θάρρος να γράψω για το πρόβλημά μου γιατί απ’ ό,τι διαβάζω έχετε βοηθήσει πολλές νέες μαμάδες. Αντιμετωπίζω προβλήματα στο θηλασμό και θα ήθελα τη γνώμη σας. Απευθύνομαι στην κ.Αγλαΐα, ως πιο ειδική, αλλά και σε όλες τις μαμάδες που πιθανόν αντιμετώπισαν το πρόβλημά μου και ίσως μπορούν να βοηθήσουν. Συγνώμη εκ των προτέρων που θα μακρηγορήσω, αλλά νομίζω πως πρέπει να παραθέσω ένα μικρό ιστορικό της κατάστασης και τα στοιχεία που συνήθως είναι απαραίτητα:
Γέννησα στις 6 Ιουλίου σε δημόσιο νοσοκομείο. Το μωρό δυσκολευόταν να πιάσει το στήθος μου (μικρό στήθος, μικρή θηλή) το οποίο είχε πετρώσει την τρίτη μέρα που κατέβηκε το γάλα. Λόγω της απειρίας και της άγνοιάς μου, καθώς και της έλλειψης σωστής ενημέρωσης, το έβαζα στο στήθος ανά 3 ώρες, δεν το ξυπνούσα για να φάει αλλά ούτε συμπλήρωμα ή χαμομήλι του έδωσα από φόβο μη συνηθίσει το μπουκάλι. Σε συνδυασμό και με τη ζέστη των ημερών το αποτέλεσμα ήταν να κοιμάται αρκετές ώρες λόγω υπνηλίας, και τη μέρα που πήραμε εξιτήριο, αργά το βράδυ να κάνει πυρετό 39,6.Σημειωτέον ότι στο νοσοκομείο, ενώ τις λεχώνες μας πρόσεχαν πολύ, στα νεογέννητα λίγη σημασία έδιναν. Φυσικά μπήκε στην εντατική και μας είπαν ότι είχε πάθει αφυδάτωση. Στην εντατική έμεινε 3 μέρες και εκεί δεν με άφησαν να τη θηλάσω, αλλά της έδιναν συνθετικό γάλα με μπιμπερό. Όταν γυρίσαμε σπίτι δεν ήθελε με τίποτα το στήθος, έτσι κι εγώ άρχισα ανά τρίωρο να αντλώ και να της το δίνω με μπιμπερό. Παράλληλα προσπαθούσα και να θηλάσω, συνήθως χωρίς επιτυχία. Αυτό με κατέβαλε ψυχολογικά και σωματικά. Ήμουν όμως αποφασισμένη να θηλάσω. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι και το δεύτερο μήνα, όταν διάβασα για το Σύνδεσμο Θηλασμού και βρήκα μία πιστοποιημένη σύμβουλο στην περιοχή μας. Διαπίστωσε ότι έχω υπερπαραγωγή και υπερκινητικό αντανακλαστικό έκκρισης γάλακτος - πράγματι το γάλα πετάγεται σαν σιντριβάνι- πράγμα που ενοχλεί το μωρό. Με βοήθησε πολύ στο να το αντιμετωπίσω και να περάσω στον αποκλειστικό θηλασμό. Από τότε δεν έχω ξαναδώσει μπουκάλι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η μπέμπα μου ποτέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν κάθεται στο στήθος πάνω από 5 – 7 λεπτά. Τρώει λαίμαργα για τόσο λίγο και μετά γυρίζει το κεφάλι από την άλλη και κλείνει ερμητικά το στόμα. Αν την πιέσω κλαίει ή δαγκώνει! Επίσης βάρος βάζει με πολύ αργούς ρυθμούς όπως θα δείτε παρακάτω. Έχει κλείσει τους 3 μήνες και ακόμη δεν έφτασε τα 5 κιλά! Είναι βέβαια σχετικά ψηλή, 62 εκ. Επίσης δεν γκρινιάζει, κοιμάται κανονικά, κάνει κακά στο σωστό χρώμα, υφή και ποσότητα και η ψυχοκινητική της ανάπτυξη φαίνεται πολύ καλή. Ο παιδίατρος μας μέχρι στιγμής πρότεινε να συνεχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά φοβάμαι ότι αν συνεχίσει έτσι θα μας συστήσει συμπλήρωμα. Ποια είναι η γνώμη σας; Υπάρχει περίπτωση να χορταίνει τόσο γρήγορα; Προφταίνει να πιει το «παχύ» γάλα που λένε ότι κατεβαίνει μετά από αρκετά λεπτά; Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Έχω αγχωθεί πολύ γιατί ακούω και βλέπω άλλα μωρά στην ηλικία της ότι είναι πολύ πιο βαριά.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος
41
Β. Το φύλο του βρέφους
κορίτσι
Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)
Καισαρική
Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.
Επισκληρίδιος
Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.
Όχι
Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.
Ναι, την 5η μέρα από τη γέννησή του

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες
6-7-09 3820 (βάρος γέννησης)
13-7-09 3230 (έξοδος από νοσοκομείο)
22-7-09 3820
28-7-09 3900
17-8-09 4200
14-9-09 4500
21-9-09 4600
25-9-09 4700
2-10-09 4800
8-10-09 4900

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.
8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει
Σε όλα

4. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.
Στην αρχή χρησιμοποίησα το Swing (Medela)

5. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.
8-10

6. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο
2-4

Ευχαριστώ για την υπομονή σας! :)

amaretto
10-10-09, 03:40
LadyBird (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=20670) , από τις πάνες φαίνεται ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα. Μήπως έχει συμπτώματα ΓΟΠ ή αλλεργιών; Έχετε κάνει καθόλου εξετάσεις πχ για ουρολοίμωξη; Ο πυρετός εκείνος πώς αιτιολογήθηκε;
'Οταν λες "κακά στο σωστό χρώμα, υφή και ποσότητα", μπορείς να το περιγράψεις πιο συγκεκριμένα; Όταν τελειώνει από το ένα στήθος, προσφέρεις και το άλλο;

Αν τα παρατάει εντελώς στα 5-7 λεπτά, πρόσφερε το ίδιο στήθος αφού το μωρό ρευτεί, κάνει μια βολτίτσα, περάσουν 20-30 λεπτά (χωρίς να έχει κλάψει - αλλά αν κοιμάται, θήλασε μόλις ξυπνήσει). Δοκίμασε να θηλάσετε περπατώντας ή στην ξαπλωτή στάση. Δοκίμασε να δεις την αντίδραση του μωρού, αν πριν το θηλασμό βγάλεις 10-20 μλ γάλα (που δεν θα του το δώσεις).

LadyBird
10-10-09, 13:24
amaretto, ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Η αλήθεια είναι ότι δεν το ψάξαμε για ΓΟΠ, αλλεργίες ή ουρολοίμωξη γιατί, πέρα από το ότι δεν παίρνει πολύ βάρος, άλλα ανησυχητικά συμπτώματα δεν έχει. Μια φορά μόνο από τότε που γεννήθηκε έκανε εμετό, δεν ξαναέκανε πυρετό, δεν γκρινιάζει ούτε κλαίει αδικαιολόγητα. Ο πυρετός που έκανε όταν ήταν 5 ημερών μας είπαν ότι ήταν σύμπτωμα της αφυδάτωσης που είχε πάθει.
Όσο για τα κακάκια της είναι σαν μουστάρδα με σποράκια και όπως έγραψα γεμίζει 2 – 4 πάνες την ημέρα.
Όταν τα παρατάει στα 5-7 λεπτά που τρώει σπάνια δέχεται να συνεχίσει από το ίδιο ή το άλλο στήθος, ακόμη κι αν έχει ρευτεί. Όσο για βολτίτσες και περπατήματα…άλλο τίποτα! Τρώμε συνήθως σε ξαπλωτή θέση αλλά της αρέσει πολύ να τρώει και ενώ περπατάμε.
Επίσης, όταν το στήθος μου είναι υπερβολικά γεμάτο, συνήθως αργά το βράδυ, βγάζω λίγο γάλα, όπως είπες, με το χέρι. Δηλαδή με δυο λόγια έχω ήδη κάνει όλα όσα προτείνεις και δεν βλέπω καμιά αλλαγή. Τρώει λαίμαργα καταπίνοντας με θόρυβο για λίγο και μετά…τέλος.
Δοκίμασα ακόμη και το σύστημα συμπληρωματικού θηλασμού της Medela, με δικό μου γάλα που είχα βγάλει με θήλαστρο, αλλά κάτι δεν της άρεσε. Ίσως να μην το έβαλα καλά. Θα ξαναπροσπαθήσω. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
Είναι δυνατόν να θεωρηθεί φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και το μικρό βάρος της; Να είναι, ας πούμε, γονιδιακό θέμα; Γιατί κι εγώ ήμουν πολύ αδύνατη από μικρή. Στις καμπύλες ανάπτυξης στο ύψος είμαστε πάνω από το μέσο όρο. Μόνο στο βάρος είμαστε προς τα κάτω.
Την άλλη βδομάδα πάμε για εμβόλια στο γιατρό και θα δούμε τι θα μας πει. Μάλλον θα μας προτείνει συμπλήρωμα με βρεφικό γάλα, αλλά δεν θέλω καθόλου. Τι να κάνω όμως; Λέτε να χρειάζεται να κάνουμε κάποιες επιπλέον εξετάσεις;

amaretto
10-10-09, 19:21
Κοίταξε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτή η πρόσληψη βάρους είναι αποδεκτή.
http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Δεν είμαι ειδικός αλλά σκέφτομαι τι θα έκανα, αν ήταν δικό μου παιδί. Εφόσον το μωρό παίρνει αρκετό γάλα, θα αμφέβαλλα ότι θα πάρει περισσότερο βάρος μέσω της φόρμουλας. Και αν δοκίμαζα για κάποιες εβδομάδες, θα εισήγαγα αλλεργιογόνους παράγοντες στον οργανισμό του μωρού, που ίσως να ήταν η αιτία χαμηλής πρόσληψης βάρους. Δεδομένου ότι το μωρό έχει σταδιακή αύξηση, νομίζω ότι θα επέμενα με το θηλασμό και θα το έψαχνα περισσότερο με τον γιατρό.
Μάλλον η Αγλαΐα θα έχει περισσότερα να σου πει.

aglaia
10-10-09, 20:16
Είναι δυνατόν να θεωρηθεί φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και το μικρό βάρος της; Να είναι, ας πούμε, γονιδιακό θέμα;
Nα σου ζήσει!
Αυτό ακριβώς θα σου έγραφα! Το μωρό σου φαίνεται να αναπτύσσεται φυσιολογικά, είναι από τα μωρά που βρίσκονται στις χαμηλές καμπύλες ανάπτυξης.

Γιατί κι εγώ ήμουν πολύ αδύνατη από μικρή. Στις καμπύλες ανάπτυξης στο ύψος είμαστε πάνω από το μέσο όρο. Μόνο στο βάρος είμαστε προς τα κάτω.
Οι καμπύλες περιλαμβάνουν και τα παιδιά που αναπτύσσονται γρήγορα και αυτά που αναπτύσσονται με μικρότερους ρυθμούς. Δεν μπορούν όλα να ανήκουν στο μέσο όρο!
Ειδικά για το δικό σου μωρό με το ρυθμό ανάπτυξης που είχες όταν ήσουν μικρή, υπάρχουν 50% πιθανότητες να ακολουθήσει την ίδια πορεία.


Την άλλη βδομάδα πάμε για εμβόλια στο γιατρό και θα δούμε τι θα μας πει. Μάλλον θα μας προτείνει συμπλήρωμα με βρεφικό γάλα, αλλά δεν θέλω καθόλου. Τι να κάνω όμως; Λέτε να χρειάζεται να κάνουμε κάποιες επιπλέον εξετάσεις;
Ο γιατρός σου σίγουρα παρακολουθεί μωρά που δεν θηλάζουν κι έχουν τόσο μικρή ή μικρότερη ανάπτυξη. Αν λοιπόν αντιμετωπίσει ουδέτερα το θηλασμό και θεωρήσει ότι το μωρό σας είναι μια τέτοια περίπτωση είναι εντάξει.
Αν ο γιατρός σας δεν μπορεί να κατανοήσει το μέσο όρο και την τυπική απόκλιση, δηλαδή το εύρος τιμών γύρω από το μέσο όρο, αν δεν μπορεί να εκτιμήσει το πως ο σωματότυπος των γονέων εκφράζεται στην καμπύλη ανάπτυξης ενός παιδιού που παρακολουθεί, τότε μπορείς να αμφιβάλλεις για την κρίση του γιατρού όχι μόνο στα θέματα ανάπτυξης που είναι απλά αλλά κυρίως σε πιο πολύπλοκα θέματα.
Αντί να ταλαιπωρείς το μωρό με άχρηστες εξετάσεις, είναι καλύτερα να αναζητήσεις έναν άλλον γιατρό αν ο δικός σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε παιδιά που δεν ανήκουν στο μέσο όρο.

LadyBird
10-10-09, 21:21
Σας ευχαριστώ πολύ!
Δεν μπορώ να πω, ο γιατρός μέχρι στιγμής, ήταν υπέρ του θηλασμού και δεν μας πρότεινε τη φόρμουλα. Απλώς διαπίστωσε τη χαμηλή πρόσληψη βάρους και είπε θα δούμε στην επόμενη εξέταση πως θα πάει. Πάντως ό,τι και να πει, έχουμε σκοπό να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη, γιατί θέλουμε η μπουμπού μας να θηλάσει όσο γίνεται περισσότερο!
Καλό βράδυ

Μαράκι
12-10-09, 13:24
και εμένα 2 μήνες δεν έπαιρνε βάρος.ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια στις καμπύλες.μου έλεγαν ότι 300 γρ το μήνα για μωρό 4 μηνών είναι ικανοποιητικό. το μωρο όμως είχε ουρολοίμωξη.το 1ο πράγμα που κοιτάμε είναι η ουρολοίμωξη.αποκλειστικός θηλασμός μέχρι τώρα.αλλα πιστεύω ότι και οι εξετάσεις που μας συστήνουν οι γιατροί πρέπει να γίνονται.δεν το κάνουν όλοι επίτηδες για να διακόψουμε τον θηλασμό..να σημειώσω ότι και σε μένα είχε άρνηση για το στήθος, απεργία θηλασμού μου το είπανε, ουρολοίμωξη ήταν.. μη το αφήσεις για τον επόμενο μήνα.τώρα κάνε καλλιέργεια

ΒΙΒΗ71
25-10-09, 11:39
κορίτσια καλημέρα, σε αναζήτηση απαντήσεων στο internet για το θηλασμό έπεσα στο forum και ομολογουμένως αυτά που διάβασα μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα. η μπέμπα μου είναι 32 ημερών γεννήθηκε 3840 και έκανε ίκτερο στο 2ο εικοσιτετράωρο της ζωής της. τις πρώτες μέρες έκανε φωτοθεραπεία και σιτίστηκε με ξένο γάλα. εγώ βγήκα από την κλινική πριν από την μπέμπα, όταν άρχισε να κατεβαίνει το γάλα δηλ. μετά το 3ο εικοσιτετράωρο έβγαζα το γάλα και το πήγαινα να της το δώσουν, το ίδιο έκανα κι όταν βγήκε από την κλινική. ξεκίνησα στην ουσία να τη θηλάζω από 15 ημερών και μετα. η μπέμπα γεννήθηκε 23/9 και στις 23/10 ηταν 4370. είναι λίγο; θηλάζει πολύ μικρό χρονικό διάστημα δηλ.
στις 7:00 για 6'
στις 9:00 για 7'
στις 10:33 για 4'
στις 11:05 για 4' και έτσι πάει όλη η μέρα μας, συνήθως στο θηλασμό ούτε το δεκάλεπτο δεν πιάνουμε. της δίνω στήθος κι όταν δε ζητάει αλλά δεν τη βλέπω να τρώει. η παιδίατρος προτείνει να δωσω συμπλήρωμα. σημειωταίον ότι έχω άλλα δύο παιδιά τα οποία θήλασα μέχρι 3 μηνών με δυσκολία και θα ήθελα πολύ να τα καταφέρω τώρα για μεγάλο χρονικό διαστημα. θα εκτιμούσα πολύ την όποια βοηθεια ή συμβουλή

Dimitrali
25-10-09, 13:03
Bιβή καλημέρα. Ανήκουμε στο ίδιο κλαμπ, μιας κι εγώ έχω τρία παιδάκια από τα οποία τα δύο πρώτα δεν κατάφερα να τα θηλάσω όσο θα ήθελα...
Με τη βοήθεια των κοριτσιών του φόρουμ τα κατάφερα και θηλάζω ακόμη την κορούλα μου που είναι 14 μηνών...

Απάντησε στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο λινκ

http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=40795 (http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=40795)

ώστε να μπορέσει κάποια κοπέλα να σε βοηθήσει καλύτερα!

ΒΙΒΗ71
25-10-09, 19:13
Dimitrali,
σ' ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. χαίρομαι που εσύ τα κατάφερες, μακάρι να τα καταφέρω στο μισό απ΄ότι εσύ. Η μπεμπα γεννήθηκε στην 40η εβδομάδα, δύο ημέρες πριν την ΠΗΤ. Γεννήθηκε φυσιολογικά, έκανα επισκληριδιο νάρκωση και εμφάνισε ίκτερο στο 2ο εικοσιτετράωρο της ζωής της. Η ανώτατη τιμή ήταν 16 και η μικρότερη μετρημένη 9.47 - τωρα πρέπει να έχει πέσει κάτω από 1. νοσηλεύτηκε για τον ίκτερο της ο οποίος οφείλεται στην ασυμβατότητα ΑΒΟ, της δικής μου ομάδας αίματος που είναι Ο και της δικής της που είναι Β (σημειώνω ότι και τα τρία μου παιδιά εχουν την ίδια ομάδα αίματος και εμφάνισαν την ίδια μορφή ικτέρου). Τα πρωτα εικοσιτετράωρα σιτίστηκε με ξένο γάλα. Από την ώρα που κατέβηκε το δικό μου το έβγαζα και της το έδινα με μπιμπερο. Από το στήθος τρέφεται από 15 ημερών. Θηλάζω αποκλειστικά περίπου 12 φορές το εικοσιτετράωρο και όχι παραπάνω από 8-9' τη φορά, μόνο από το ένα στήθος. Κάνει κακά 3-4 φορές την ημέρα μαλακά και μουσταρδί. Η πάνα της κάθε φορά που την ανοίγω έχει τσίσα. Οι ζυγίσεις της είναι οι εξής:
23/9 ημερομηνιά γέννησης 3840
28/9 ημερομηνία εξόδου από το νοσοκομείο 3790
6/10 3830
9/10 4000
23/10 4370
η μπέμπα παίρνει πιπίλα για να κοιμηθεί
Ανησυχώ επειδή το χρονικό διάστημα θηλασμού είναι πολύ μικρό και παντού βλέπω ότι πρέπει να είναι περισσότερο για να παίρνει την απαραίτητη ποσότητα γάλακτος. Η παιδίατρος προτείνει συμπλήρωμα, το οποίο δεν έδωσα γιατί από προηγούμενη εμπειρία μου ξέρω ότι για τη δική μου περίπτωση το μπουκάλι σημαίνει το τέλος του θηλασμού. Θέλω πάρα πολύ να θηλάσω την κόρη μου και ειλικρινά διαβάζοντας σας παίρνω κουράγιο αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως το παιδάκι μου δεν τρέφεται όπως πρέπει. Συν τοις άλλοις αγχώνομαι γιατί έχω και τα άλλα δύο μου παιδιά που κι εκείνα έχουν τις ανάγκες τους και περιμένουν από μένα. Όποια βοήθεια και συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Palladin
25-10-09, 21:16
Βιβή αν το μωρό κάνει κακά 3-4 φορές τη μέρα και βρέχει 6-8 πάνες μέχρι να σαραντήσει σημαίνει ότι τρώει καλά! Αφού σαραντήσει το κριτήριο είναι οι βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5-6. Αφού λοιπόν το μωρό κάνει τσίσα συχνά όπως λες, και φαίνεται ευχαριστημένο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Χλοη
25-10-09, 22:40
Βιβή να σου ζήσει! Το μωράκι σου δείχνει να παίρνει ικανοποιητικό βάρος μέχρι στιγμής. Τη ζυγίζεις πάντα στην ίδια ζυγαριά?
Αν ναι, έχει πάρει σε λιγότερο από ένα μήνα 580 γρ. Και τις τελευταίες βδομάδες παίρνει καλύτερο βάρος. Σε δύο βδομάδες πήρε 370 γρ.
Αν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες, κι έχει 2-3 με κακά, και τα κακά είναι κίτρινα με κόκκους (το λίπος του μητρικού γάλακτος), τότε δεν υπάρχει λόγος ν'ανησυχείς. Ούτε να δώσεις συμπλήρωμα. Συνέχισε να προσφέρεις το στήθος όποτε θέλει, και προσάθησε να την ενθαρύνεις να πίνει. Δες πως θα πάει τις επόμενες μέρες και πες μας.

ΒΙΒΗ71
26-10-09, 09:41
Κοριτσια ευχαριστω, ειναι πολύ ενθαρρυντικό ν΄ακους κάποιους να σε υποστηριζουν στην απόφαση σου να θηλάσεις και μονο. Μπουκάλι δε θα δώσω κι ελπίζω σταδιακά να καθεται πάνω από 5 λεπτά στο στήθος. Είναι δυνατόν να παίρνει την ποσότητα που χρειαζεται σε τοσο λίγο διάστημα; Βέβαια θα μου πεις θηλάζει και συχνα. Δεν ξέρω είμαι προβληματισμένη και δε θέλω ειλικρινα να ξαναπάω στην παιδίατρο, φοβάμαι τι θα μου πει. Η ζυγαριά είναι ίδια μόνο στις 3 τελευταίες ζυγίσεις της μπέμπας.

Dimitrali
26-10-09, 10:46
Bιβή καλημερα και πάλι. Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια πως τα πράγματα φαίνεται να είναι ικανοποιητικά. Ξέρω από προσωπική πείρα πως είναι λίγο δύσκολα τώρα στην αρχή με άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά αλλά μετά την έκτη εβδομάδα τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν σε καλύτερη σειρά.

Το μωράκι σου είναι πάρα πολύ μικρό κι ακόμη δεν έχετε εναρμονιστεί και δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην του έδινες πιπιλα; Το λέω γιατί η δικιά μου, όταν έμαθε την πιπίλα ελάττωσε πολύ τους θηλασμούς και αναγκάστηκα να ενισχύσω τη γαλουχία με θήλαστρο. Όταν σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, έκοψε μόνη της την πιπίλα, αύξησε το χρονικό διαστημα στο στήθος. Δεν είναι βέβαια απόλυτο αυτό, αλλά νομίζω καλύτερα μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία να μην του δίνεις πιπίλα. Ίσως κάποιοι σου πουν ότι το μωράκι θα κάνει εσένα πιπίλα και αυτό δεν είναι σωστό, αλλά μην ακούσεις κανέναν στο θέμα αυτό. Ακόμη και το απλό πιπίλισμα είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση γιατί με αυτό το μωρό αυξάνει την παραγωγή σου!

Αν το μωράκι θηλάσει για λίγη ώρα, δώσε του και το άλλο στήθος. Όταν χάσει κι από εκεί το ενδιαφέρον του ξανά το πρώτο. Οι συχνές αλλαγές στήθους είναι ένα καλό κόλπο για "δύσκολα" μωράκια όπως ήταν και το δικό μου. Επίσης, ακόμη κι αν έχεις ήδη θηλάσει για αρκετή ώρα, μπορεί το μωράκι να ζητήσει ξανά στήθος. Μην αγχωθείς. Θήλασέ το ξανά, όση ώρα θέλει. Ακόμη και λίγα λεπτά είναι σημαντικά.

Προσπάθησε επίσης να αυξήσεις τη σωματική επαφή μαζί του. Θήλασέ το γυμνούλι, χάιδεψέ το την ώρα που θηλάζει, κάνε μπάνιο μαζί του, ενθάρρυνέ το με γλυκά λογια. Θα νιώσει έτσι ασφάλεια στην αγκαλιά σου και αυτό θα το βοηθήσει. Μείνε κοντά του τώρα στην αρχή όσο μπορείς περισσότερο, κοιμήσου δίπλα του, φόρα το επάνω σου με σλινγκ ή μάρσιπο. Άλλα τρυκ που βοηθάνε είναι ο χαμηλός φωτισμός, η απαλή μουσική ή το δικό σου τραγουδι, το ελαφρύ κούνημα του μωρού. Μια καλή ιδέα που σε εμάς δούλεψε αρκετό καιρό είναι η κουνιστή πολυθρόνα.

Το μικρό μωράκι βέβαια έχει προτεραιότητα έναντι των μεγάλων, αλλά σίγουρα κι αυτά θέλουν το χρόνο τους και ίσως κάποια στιγμή σε διεκδικήσουν. Η λύση που εφάρμοσα εγώ ήταν ότι τα ενέταξα στη διαδικασία της φροντίδας του μωρού. Τις έπαιρνα μαζί μου στο μπάνιο, τις ενθάρρυνα να του αλλάζουν την πάνα κλπ.

Καλή συνέχεια!:D

to adraki mou!
26-10-09, 15:07
Γεια σου Βιβη !
Μην μπαινεις στην διαδικασια του ποση ωρα τρωει το μωρακι σου αυτο δεν εχει καμμια σημασια!!!
Εγω θηλαζα μεχρι 9 1/2 μηνων και ο χρονος που ετρωγε ο γιος μου δεν ξεπερνουσε τα 5 λεπτα και κοιμοταν 3-4 ωρες και βαρος επαιρνε μια χαρα σημασια εχει να ειναι θρεπτικο το γαλα σου! Αναγκαστικα και το εκοψα με χαπι γιατι με δαγκωσε 2 φορες και φοβηθηκα.
τι να το κανεις να σου θηλαζει 30 λεπτα και να πειναει να μην κοιματε και μην παιρνει βαρος.
Αυτη την στιγμη κανεις στο παιδι σου το καλυτερο δωρο που θα εκανε καθε μητερα στο παιδι της συνεχισε συνεχισε συνεχισε τα πατε μια χαρα και το βαρος του μωρου σου ειναι μια χαρα!!!

ΒΙΒΗ71
26-10-09, 15:24
Dimitrali, γεια σου και πάλι, θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά που μου γράφεις. Βεβαια με την πιπίλα λίγο δύσκολο το βλεπω να της την κοψω. Νομίζω την έμαθε πολύ γρήγορα και καλά. Την παίρνει για να κοιμηθεί κι εκείνη την ώρα - όντως έχεις δίκιο -δεν θέλει το στήθος. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα επανέρθω να σας πω νεα αφου σαραντίσουμε.