PDA

Επιστροφή στο Forum : Ατοπική δερματίτιδα


Σελίδες : [1] 2 3

Στέλλα
08-11-07, 11:19
Η αλλεργία ή ατοπία είναι υπερευαισθησία του οργανισμού σε διάφορα ερεθίσματα (αλλεργιογόνα) του περιβάλλοντος Στα αλλεργικά/ ατοπικά νοσήματα περιλαμβάνονται η αλλεργική επιπεφυκίτιδα δηλαδή η δακρύρροια και το κοκκίνισμα στα μάτια, που συμβαίνουν συνήθως συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, η ρινίτιδα (μπούκωμα, φτάρνισμα), το άσθμα, η κνίδωση, η αλλεργική/ ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα.
Το έκζεμα ή η δερματίτιδα είναι φλεγμονή του δέρματος που ανάλογα με την κλινική εικόνα διακρίνεται σε διάφορους τύπους.
Το αλλεργικό/ ατοπικό έκζεμα, η αλλεργική/ ατοπική δερματίτιδα είναι το πιο συχνό έκζεμα/ δερματίτιδα στα παιδιά. Γι’ αυτό συχνά όταν ο παιδίατρος λέει ότι το παιδί σας έχει έκζεμα ή δερματίτιδα εννοεί το αλλεργικό έκζεμα,την αλλεργική δερματίτιδα.
Στα αλλεργικά νοσήματα υπάρχει πάντα γενετική προδιάθεση, δηλαδή το μωρό γεννιέται και κουβαλά στα γονίδιά του την προδιάθεση να εκδηλώσει αλλεργία. Όταν μάλιστα ένας γονιός έχει αλλεργικό νόσημα η πιθανότητα να αναπτύξει το παιδί του μία μορφή αλλεργίας είναι 30%, όταν και οι δύο γονείς έχουν αλλεργικό νόσημα η πιθανότητα ανέρχεται στο 70%.
Αλλεργικό έκζεμα θα εκδηλωθεί όταν το μωρό με τη γενετική προδιάθεση έρθει σε επαφή με συγκεκριμένα ερεθίσματα, όπως τροφές, λοιμώξεις, εισπνεόμενες ουσίες (αεροαλλεργιογόνα), ουσίες που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα (μάλλινα, συνθετικά, απορρυπαντικά) και άλλα.
Έχει βρεθεί ότι παιδιά που έχουν γεννηθεί συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, για παράδειγμα στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο όπου υπάρχουν συγκεκριμένα αεροαλλεργιογόνα, παρουσιάζουν σε αυξημένο ποσοστό τη νόσο. Και το αντίθετο, μωρά που έχουν τραφεί αποκλειστικά με θηλασμό ή τεχνητά με αγελαδινό τροποποιημένο υποαλλεργικό γάλα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής παρουσιάζουν σε μικρότερο ποσοστό τη νόσο.
Στους εξωτερικούς παράγοντες οφείλεται και η αύξηση της ατοπικής δερματίτιδας και των ατοπικών νοσημάτων γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Έτσι ενώ στη δεκαετία του 1950 η συχνότητα της ατοπικής δερματίτιδας κυμαινόταν στο 3%, σήμερα αφορά κατά μέσο όρο το 10% του παιδικού πληθυσμού στην Ευρώπη, ένα δε στα τρία παιδιά έχει ένα ατοπικό νόσημα. Σε μελέτη που κάναμε το 1989 και αφορούσε 1389 παιδιά ηλικίας 5μηνών έως 6 χρονών στην Αθήνα, η συχνότητα της ατοπικής δερματίτιδας βρέθηκε 5%. Σήμερα η συχνότητα αυτή φαίνεται ότι έχει αυξηθεί.

Πώς εκδηλώνεται η ατοπική δερματίτιδα;

Εμφανίζεται μετά τον 3ο μήνα της ζωής με κοκκινίλες που συχνά ορορροούν, δηλαδή βγάζουν υγρό. Αυτό υποδηλώνει και η λέξη έκζεμα που προέρχεται από το ζέω που σημαίνει βράζω. Οι βλάβες χαρακτηριστικά εντοπίζονται στις εξωτερικές επιφάνειες των άκρων, στο κορμί και το πρόσωπο. Μετά την ηλικία των 2-3 χρόνων εντοπίζονται στις καμπτικές επιφάνειες (αγκώνες, γόνατα), ενώ η προσβολή των εκτατικών επιφανειών αποτελεί κακό προγνωστικό σημείο. Στους εφήβους οι βλάβες εντοπίζονται συνήθως στο λαιμό γύρω από τα μάτια και στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Ο κνησμός, ανεξάρτητα ηλικίας, είναι έντονος και από το έντονο ξύσιμο συχνά δημιουργούνται δρυφάδες (λύσεις της συνέχειας του δέρματος) και επιμολύνσεις.
Για να τεθεί η διάγνωση της ατοπικής /αλλεργικής δερματίτιδας πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, ο κνησμός είναι υποχρεωτικό κριτήριο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κνησμός σε συνδυασμό με εξάνθημα σε ένα παιδί σημαίνει οπωσδήποτε αλλεργία
Επισκεφθείτε λοιπόν έγκαιρα το γιατρό σας

Θεραπεία

Εξαρτάται από το αν οι βλάβες είναι υγρές ή ξηρές. Στη δερματολογία ισχύει υγρό στο υγρό και ξηρό στο ξηρό. Έτσι αν οι βλάβες είναι υγρές συνιστώνται κομπρέσες ή ψεκασμοί με φυσιολογικό ορό ή πιτουρόνερο (υπάρχουν στα φαρμακεία πίτουρα συνήθως βρώμης) 4-6 φορές την ημέρα μέχρις ότου το δέρμα στεγνώσει. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται σε δύο με τρία 24ωρα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται κορτιζονούχος κρέμα ήπιας ισχύος σε σχήμα προοδευτικής μείωσης, δηλαδή για παράδειγμα πρωί- βράδυ μέχρι να υπάρξει βελτίωση, μόνο πρωί άλλες τόσες μέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Σε έξαρση επαναλαμβάνεται το ίδιο σχήμα θεραπείας. Για τον κνησμό χορηγείται αντιϊσταμινικό φάρμακο από το στόμα. Όταν υπάρχει μικροβιακή επιμόλυνση χορηγείται κατάλληλο αντιβιοτικό.
Τονίζεται ότι ποτέ δε θα γίνει θεραπεία στο παιδί χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το γιατρό. Για παράδειγμα, η χορήγηση κορτιζόνης όταν υπάρχει επιμόλυνση είναι επικίνδυνη για το παιδί. Είναι προτιμότερη βέβαια η πρόληψη από τη θεραπεία.


Τι μέτρα πρόληψης πρέπει να λαμβάνονται?

Το ζεστό νερό προκαλεί υπεραιμία και επιδεινώνει τη δερματίτιδα, γι' αυτό είναι καλύτερα το νερό του μπάνιου να έχει τη θερμοκρασία του σώματος.
Επειδή το νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, συνίσταται η προσθήκη στο νερό του μπάνιου υδρόφιλου λαδιού και η χρήση ελαιώδους σαπουνιού.
Το δέρμα πρέπει να διατηρείται μαλακό με συχνή επάλειψη υδατικής κρέμας ή αλοιφής. Στο δέρμα μας υπάρχει ένα φιλμ από λίπος που σαν μανδύας το προστατεύει από το περιβάλλον, ο επιδερμιδικός φραγμός. Όταν το δέρμα είναι ξηρό, αυτό σημαίνει ότι ο επιδερμιδικός φραγμός δεν είναι ακέραιος με αποτέλεσμα να επιτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού και να ξηραίνεται το δέρμα. Παράλληλα όμως επιτρέπει και την είσοδο ερεθιστικών ουσιών από το περιβάλλον στο δέρμα. Η επάλειψη λοιπόν με υδατική κρέμα ενισχύει ή διορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.
Σημειώνεται ότι υδατική κρέμα μπαίνει στο γερό δέρμα για πρόληψη του εκζέματος και όχι στο δέρμα που ήδη έχει κοκκινίλες.
Τα νύχια πρέπει να κόβονται συχνά.
Τα ρούχα πρέπει να είναι βαμβακερά. Τα μάλλινα, τα νάιλον, τα συνθετικά ερεθίζουν το δέρμα του ατοπικού παιδιού.
Τα ρούχα να πλένονται σε πλυντήριο, που γίνεται τέλειο ξέβγαλμα, και να μην προστίθεται μαλακτικό.
Το δωμάτιο του παιδιού πρέπει να είναι λιτό, χωρίς μικροαντικείμενα, χνουδωτά παιχνίδια και φλοκάτες, να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με ηλεκτρική σκούπα και να αερίζεται καλά. Η σκόνη με τα ακάρεα δρουν ερεθιστικά όχι μόνο στο δέρμα αλλά και στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού.
Οι τροφές που περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές πρέπει να αποφεύγονται.
Άλλοι περιορισμοί στη δίαιτα έχουν θεραπευτική αξία, μόνο όταν επαναληπτικά επιδεινώνεται η δερματοπάθεια μετά από χορήγηση της συγκεκριμένης τροφής. Για παράδειγμα, όταν η απομάκρυνση του αυγού από το διαιτολόγιο του παιδιού για 3 εβδομάδες προκαλέσει βελτίωση του εκζέματος και η επαναχορήγησή του έξαρση (η έξαρση παρατηρείται άμεσα), τότε το παιδί δεν πρέπει να παίρνει τη συγκεκριμένη τροφή για τον επόμενο ένα χρόνο. Η τροφική αλλεργία είναι παροδική. Βέβαια ο πειραματισμός γίνεται όταν υπάρχει υποψία για τροφική αλλεργία. Όταν είμαστε σίγουροι, τότε οποιοσδήποτε πειραματισμός ιδιαίτερα στο σπίτι είναι επικίνδυνος.
Τονίζεται ότι τα διάφορα εργαστηριακά τεστ αλλεργίας δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα για τη διάγνωση της ατοπικής δερματίτιδας. Όταν το rast test π.χ. στο γάλα αγελάδας είναι θετικό, τότε η πιθανότητα να ισχύει και κλινικά είναι μόλις 25%, όταν είναι αρνητικό τότε η πιθανότητα να είναι αρνητικό και στην πράξη είναι 90%. Δηλαδή με τον εργαστηριακό έλεγχο αξιολογείται το αρνητικό και όχι το θετικό αποτέλεσμα.
Τέλος, πρέπει όσο είναι δυνατόν να αποφεύγεται το δυσμενές ψυχικό κλίμα που μπορεί να προκαλέσει έξαρση ή επιδείνωση της ατοπικής δερματίτιδας.


Πρόγνωση

Συνήθως οι ήπιες μορφές υποχωρούν τα πρώτα χρόνια της ζωής ή το πολύ μέχρι την εφηβεία.
Το παιδί όμως με την ατοπική δερματίτιδα έχει αυξημένη πιθανότητα να αναπτύξει και άλλο ατοπικό νόσημα (30-50%). Επομένως τα μέτρα πρόληψης πρέπει να αποτελούν τρόπο ζωής για το παιδί και όλη την οικογένεια.

Mama mia
23-02-08, 01:42
Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως. Στείλτε μου τις εμπειρίες σας. :( :( :(

nina
23-02-08, 01:55
Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως. Στείλτε μου τις εμπειρίες σας. :( :( :(


ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ...ΔΡΥΜΥΤΕΡΟ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ... (Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ).
ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜ Ε ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΝΘΟΛ

zafiri
23-02-08, 06:41
και μεις μια απ΄τα ιδια!!! Το ενα απο τα διδυμα μου παρουσιαζει ατοπικη δερματιτιδα, στο προσωπο κυριως, στα μαγουλα, και στις κλειδωσεις των γονατων. Μας εχουν δωσει μια συνταγη με κρεμα κορτιζονουχα και Bepanthol και τη βαζω στις κλειδωσεις, οχι συχνα ομως, γιατι το προβλημα υφισταται πιο πολυ στα μαγουλα. Επειδη ολα τα βαζει στο στομα, χειροτερευει η κατασταση και κοκκινιζει πιο πολυ :oops: . Στο προσωπο του βαζω Bepanthol.

manoula
23-02-08, 23:49
Μια απο τα ίδια!!Ενυδάτωση και υπομονή, δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο :( :(

elena73
24-02-08, 00:13
καλησπερα κοριτσια...κι εμενα ο ενας απο τους δυο,εξαρχης ειχε παρουσιασει ατοπικη δερματιτιδα.
μας συνεστησε μια κρεμα η παιδιατρος την οποια βαζουμε 2 φορες την ημερα ανελλιπως.......
και ειναι μια χαρα το μωρο....ειναι της frezyderm και ακριβουτσικη....αλλα αξιζει τον κοπο για το μωρακι μου...... :lol: :lol: :lol:

antu
24-02-08, 09:47
καλημερα κοριτσια :D εμας η παιδιατρος μας ειχε συστησει την aderma ex omega οταν η μπεμπα ειχε γινει μες τα σπυρακια ( λες και ειχε παθει εγκευμα ηταν)με ενυδατωση ( μιλαμε τις εβαζα ενα στρωμα κρεμα) σε 5 μερες μεσα το παιδι επανηλθε Σαν κρεμα δεν ειναι πολυ ακριβη και περιεχει βρωμη.

ΒΙΚΥ
24-02-08, 10:54
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη

ΧΡΥΣΑ
25-02-08, 00:51
Και εμεις το ιδιο ειχαμε μεχρι εξι μηνων οποτε και εξαφανιστηκε τελειως. Μεχρι τοτε ενυδατωναμε τα σημεια συνεχεια.

ΕΥΗ Γ
25-02-08, 12:42
το αγορακι μας εμφανισε κατι σπυρακια παρα πολλα μαζι,κοκκινα μερικα,κ μερικα ειχαν κεφαλακι,σε κεφαλι,μαγουλα,σβερκο κ λιγο λαιμο,οταν ηταν 20 ημερων!!η γιατρος μας ειπε οτι ειναι αλλεργια απο το γαλα κ ετσι αλλαξαμε το γαλα,πηραμε υποαλλεργικο το HA1,πηραμε υποαλλεργικο αφρολουτρο κ βαζαμε 2 αλοιφες μαζι,την ELIDEL κ την FUCIDIN H για λιγες μερες..δεν ξερω αν αυτο ηταν ατοπικη δερματιτιδα,στο βιβλιαριο του εγραψε νομιζω ιδρωα,αν βγαζω καλα τα γραμματα της!!!σημερα που θα παμε για το πρωτο μας εμβολιο θα την ρωτησω,γιατι ακομη παιδευομαστε!!!καθε φορα που λεγαμε οτι περασαν και σταματουσαμε την κρεμα κ ξανα βγαινανε!!αντε ξανα elidel μονο γιατι η fucidin ειναι υδροκορτιζονη και δεν κανει πολυ καιρο..μεχρι κ σημερα που ειμαστε πλεον 2 μηνων αν δεν βαλω κρεμα ξαναφουντωνει!γινεται το δερματακι του αναγλυφο!!!και να φανταστειτε ξαναλλαξαμε το γαλα,πηραμε το NAN-sensitive!!σημερα πολυ πιθανο να μας το ξαναλλαξει!!!

δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα το μωρο μου να ταλαιπωρειται ετσι για πολυ καιρο ακομη??
ειχε καμια κοπελα αναλογο προβλημα το μωρο της?

ΒΙΚΥ
25-02-08, 12:48
Εύη μου ακριβώς όπως τα λες, τα ίδια και εμείς!

Βάζαμε τις κρέμες μας και ηρεμούσε και μετά χειρότερα.
6 μηνών φτάσαμε σε ακραίο σημείο να πέρνουμε atarax εξαιτίας της ατοπικής...
Μόνο με την ομοιοπαθητική γλυτώσαμε!

Να πω και ένα tip, στο μπανάκι το νερό να μην είναι πολύ ζεστό γιατί στεγνώνει το δέρμα περισσότερο.

Επίσης εμείς κάναμε ειδικές εξετάσεις αίματος για τον εντοπισμό της αλλεργιογόνου ουσίας αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.
Ο ομοιοπαθητικός μας είπε οτι είναι κληρονομικό και πράγματι ο μπαμπάς μας έχει επεφυκίτιδα.

SophiaT
25-02-08, 13:36
Εγω θα σας πω τη δικη μου εμπειρια με τις κορτιζονουχες κρεμες και την elidel.

Απο μικρη ειχα ατοπικη δερματιτιδα και αργοτερα σμηματορροϊκη δερματιτιδα στο προσωπο. Ολοι οι γιατροι (και στην Ελλαδα και στην Αγγλια) μου εδιναν κορτιζονουχες αλοιφες και ελεγαν οτι αυτου του ειδους οι δερματιτιδες δεν περνανε ποτε αλλα "ηρεμουν" με την κορτιζονη. Το δερμα μου λοιπον συνηθησε στην κορτιζονη και το αποτελεσμα ηταν να γινει πολυ χειροτερα.
Αργοτερα που βγηκε η elidel ειπα να την δοκιμασω και αυτη. Μολις την έβαζα ομως το προσωπο μου κοκκινιζε και το ενοιωθα να καιει. Τοτε λοιπον ειπα οτι δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση και αποφασισα να μην χρησιμοποιησω ποτε ξανα φαρμακευτικες κρεμες (ειτε κορτιζονουχες ειτε οχι).

Τωρα εχω περιπου 4 χρονια που δεν εχω βαλει αυτες τις κρεμες στο προσωπο μου και δεν εχω πια καμια δερματιτιδα. Το μονο δυστυχως που εχει μεινει ειναι μια μονιμη ροδοχρους ακμη η οποια δημιουργηθηκε απο την μακροχρονια χρηση της κορτιζονης.

Αν μπορειτε καλυτερα να βρειτε φυσικους τροπους να αντιμετωπιζετε τα δερματικα των παιδιων σας. Μην τα συνηθηζετε στην κορτιζονη.

renik
29-02-08, 15:07
Και εμένα ο παιδίατρος όταν είχα το ίδιο πρόβλημα μου είχε πεί να πάρω την aderma ex omega .Μετά από 2-3 μέρες ήταν όλα μια χαρά

rena
29-02-08, 23:38
Κι εμεις ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα οταν ηταν νεογεννητο και βαλαμε την atoprel emolient cream της frezyderm και περασε.Την προηγουμενη εβδομαδα εβγαλε ενα εκζεματακι στη γαμπα και μας ειπε η παιδιτρος και βαζουμε πλαι αυτη την κρεμα 3 φορες τη μερα και εχει σχεδον εξαφανιστει.

evi_mik
01-03-08, 04:02
Να μπούμε κι εμείς στο club?
Λίγο πρίν τις 40 μέρες ο Γιώργος μας εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα. Τρελάθηκα! Δεν άντεχα να βλέπω το παιδί μου κατακόκκινο και να τρίβεται συνέχεια. Στάθηκα όμως τυχερή, ο θείος μας ο παιδίατρος ειδικεύεται στην παιδοδερματολογία.
Μου σύστησε λοιπόν την ADERMA - EXOMEGA.
Κορυφαία κρέμα και για το μπανάκι του μωρού το GEL MOUSSANT DOUCEUR της ADERMA πάλι (μυρίζει άψογα). Το εφαρμόσαμε και πηγαίναμε καλά.
Όταν κάποια στιγμή εμφάνισε ξανά κοκκινίλες σε όλο του το σώμα μου πρότεινε να ζητήσω από τη φαρμακοποιό μου να μου αναμείξει δύο κρέμες, η μία περιείχε πανθενόλη και η άλλη ήταν κορτιζονούχα (δεν θυμάμαι καθόλου τα ονόματα τους) και κάναμε για δύο μέρες επαληφή πρωί - βράδυ και μετά για πέντε μέρες μόνο το βράδυ.

Μου συνέστησε και την ELIDEL άλλη κορυφαία αλλά και πανάκριβη κρέμα, μου τόνισε όμως να μην την χρησιμοποιώ σε μεγάλη επιφάνεια, όπως πχ ήταν το σώμα του μωρού άλλα μόνο τοπικά και μετά από πολύ καλή επάληψη για να απορροφηθεί καλά.
Η δοσολογία ήταν η εξής πρωί - βράδυ τοπικά μέχρι να φύγουν οι κοκκινίλες και μετά για 5 μέρες μόνο το βράδυ.

Από τον 4ο μήνα και μετά δεν έχουμε ξαναεμφανίσει τίποτα! Είμαστε άψογοι. Αλλά βάζουμε στρώματα της ADERMA κάθε βράδυ.

Να επισημάνω το εξής, ότι η καλύτερη θωράκιση των παιδιών μας απέναντι σε τέτοιου τύπου δερματίτιδες είναι ο θηλασμός σύμφωνα πάντα με τον παιδίατρο.

evi_mik
01-03-08, 04:05
Και κάτι άσχετο αν μου επιτρέπεται!
Ρένα κατάφεραν τα ξαδέρφια να βρεθούν δίπλα δίπλα!
χε χε! Άντε καιρός να συναντηθούν κιόλας.

debra
13-03-08, 23:06
Γεια σε όλους και όλες,

εμφανίσαμε κι εμεις πρόσφατα ατοπική δερματίτιδα :( . Το πρόσωπο του μικρού είναι μέσα στις κοκκινίνιλες και τα σάλια απο τα δόντια ερεθίζουν ακόμη περισσότερο την περιοχή. Πέντε νύχτες έχουμε να κοιμηθούμε γιατί ο μικρός ξυπνά απο τη φαγούρα και κλαιει. Αναγκάστηκα να του δώσω ziptek ένα βράδυ, αλλά το μετάνοιωσα πολύ, όταν διάβασα ότι η χρήση του δεν είναι ασφαλής για παιδιά κάτω του 1 έτους. Είμαι συνέχεια με την ενυδατική που μας έδωσε ο γιατρος στα χέρια και δύο φορές την ημέρα βάζω τοπικά κορτιζονούχο κρέμα. Κι εκεί που πάω να πω ότι φεύγουν, να' σου εμφανίζονται εντονότερες και ο μικρός μου μοιαζει με ερυθρόδερμο. Διαβάζω εδώ ότι στους περισσότερους με την ενυδατική φεύγουν, σε μας γιατί επιμένουν άραγε; Που μπορεί να οφείλεται γιατί εγώ και ο άντρας μου ιδιαίτερο πρόβλημα αλλεργιών δεν έχουμε.

th@lia
13-03-08, 23:43
Επειδη καπως ετσι ηταν και η μικρη...χωρις τα σαλια για δοντια γιατι ειναι ακομα 2 την επλενα με lactacyd derma αραιωμενο με νερακι και μετα της εβαζα exomega της aderma κρεμουλα. Τωρα αμα την δεις αλλος ανθρωπος.
Αν θες δοκιμασε το.Απο τις κορτιζονες καλυτερο!!Νομιζω!!

renata
14-03-08, 01:01
Εγω είμαι δυστυχως παθούσα Εμφάνισα το εκζεμα απο νεογέννητο και μέχρι τα πέντε τα μάγουλά μου και οι κλειδώσεισ μου ήταν χάλια.Όλοι οι δερματολόγοι που με παρακολουθούσαν ελέγαν οτι θα εξαφανιστεί μέχρι τα νήπια.Έτσι και έγινε. Βέβαια βγάζω κατα καιρους αλλα καμία σχέση με εκείνο που είχα μικρή.
πάντως απο την εμπειρία μου συνιστώ όχι πολύ βρέξιμο με νερο στα πάσχοντα σημεία και πολύ απαλό αφρόλουτρο για μπανάκι σχεδόν χωρισ αφρό, καθως και ελαφρύ τρίψιμο χωρίς σφουγγάρι ή με φυσικό 100%
Α! και πολύ απαλό σκούπισμα με την πετσέτα. Προσέχετε ακόμη τα ρούχα του να είναι βαμβερά κυρίως και όχι πολύ στενά.Επίσης καλή ενυδάτωση με κρέμες , να πίνει πολύ νερό, και βασικά οι κρέμες με μέτρο να αναπνέει λίγο και το δέρμα.
Τονίζω ότι αυτές είναι συμβουλές δερματολόγων για εμένα που ίσως σας βοηθήσουν μετά από πολύ μεγάλη εμπειρία επί του θέματος.

ΧΡΥΣΑ
14-03-08, 07:22
Γεια σε όλους και όλες,

εμφανίσαμε κι εμεις πρόσφατα ατοπική δερματίτιδα :( . Το πρόσωπο του μικρού είναι μέσα στις κοκκινίνιλες και τα σάλια απο τα δόντια ερεθίζουν ακόμη περισσότερο την περιοχή. Πέντε νύχτες έχουμε να κοιμηθούμε γιατί ο μικρός ξυπνά απο τη φαγούρα και κλαιει. Αναγκάστηκα να του δώσω ziptek ένα βράδυ, αλλά το μετάνοιωσα πολύ, όταν διάβασα ότι η χρήση του δεν είναι ασφαλής για παιδιά κάτω του 1 έτους. Είμαι συνέχεια με την ενυδατική που μας έδωσε ο γιατρος στα χέρια και δύο φορές την ημέρα βάζω τοπικά κορτιζονούχο κρέμα. Κι εκεί που πάω να πω ότι φεύγουν, να' σου εμφανίζονται εντονότερες και ο μικρός μου μοιαζει με ερυθρόδερμο. Διαβάζω εδώ ότι στους περισσότερους με την ενυδατική φεύγουν, σε μας γιατί επιμένουν άραγε; Που μπορεί να οφείλεται γιατί εγώ και ο άντρας μου ιδιαίτερο πρόβλημα αλλεργιών δεν έχουμε.
Την ενυδατικη τη βαζαμε οχι για να φυγει η ατοπικη δερματιτιδα αλλα για να μαλακωνει τα σημεια και να μην εχει φαγουρα το παιδι.
Και σε μας ουτε εγω ουτε ο αντρας μου εχουμε αλλεργιες αλλα ο μικρος μας μεχρι εξι μηνων ειχε εκζεμα. Ισως ειναι κληρονομικο απο παππου, γιαγια χωρις να ειμαι σιγουρη.

Maya
14-03-08, 09:43
Εμένα το είχε όταν θήλαζα. Εντελώς απίθανο μας είπαν οι γιατροί για παιδί που θηλάζει. Τελικά, όταν σταματήσαμε το θηλασμό ανακαλύψαμε ότι είχε αλεργία στο αυγό, και όταν έτρωγα εγώ αυγό, έκανε ατοπική δερματίτιδα. Από τότε δεν έχει βγάλει στο πρόσωπο, βγάζει όμως κατά καιρούς στα πόδια λίγο. Κατά τη γνώμη μου πήγαινε σε ένα παιδοδερματολόγο να σου δώσει συμβουλές γενικά για την ατοπική δερματίτιδα. Βρες και μία καλή κρέμα για ατοπικό δέρμα. Υπάρχουν πολλές, δοκίμασέ τις γιατί σε κάθε παιδί ταιριάζει άλλη. Και μην ανησυχείς, θα περάσει.

debra
15-03-08, 22:27
Ευχαριστώ πολύ

για τις απαντήσεις σας. Τελικά το δερματάκι του μπέμπη μου ηρέμησε αρκετά μετά τη συνεχή χρήση ενυδατικής και βέβαια της κορτιζονούχου κρέμας πρωί βράδυ και ο έντονος κνησμός υποχώρησε. Η αλλεργιολόγος που επισκεφτήκαμε βέβαια μας είπε να κάνουμε και rast test για να δούμε αν τον πειράζει το γάλα, η μπανάνα, το ρύζι και το πορτοκάλι, που είναι τα πιο αλλεργιογόνα που έχουμε προσθέσει στη διατροφή του, κατά τη γνώμη της. Τι να πω.... Θα δείξει..Ελπίζω να μην έχουμε άλλες εξάρσεις αν και με τόσα σάλια το βλέπω κομματάκι δύσκολο :cry: !

tasuki
16-03-08, 08:03
Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως.

Καταρχην, απευθυνθηκες σε ΠΑΙΔΟδερματολογο? Εγω ναι, οπως και πολλες αλλες μανουλες, και θα σου μεταφερω αυτα που μας ειπε (σε ολες μας τα ιδια!) γι'ανακουφιση των συμπτωματων:
- συχνη ενυδατωση με κρεμα γι'ατοπικη δερματιτιδα (τουλαχιστον 2 φορες τη μερα), αλλά προσοχη οταν τη βαζεις στις προβληματικες περιοχες να τη βαζεις ΜΟΝΟ σε βρεγμενο δερμα! (στις μη προβληματικες περιοχες μπορεις να τη βαζεις ειτε σε βρεγμενο ειτε σε στεγνο δερμα, δεν εχει σημασια)
- το νερο στο μπανιο να μην ξεπερνα τους 34 βαθμους!
- οχι μαλακτικο, οχι απορρυπαντικο σε σκονη (μονο υγρο), οχι συνθετικα υφασματα σε αμεση επαφη με το δερμα του παιδιου, οχι καπνος τσιγαρου, οχι χνουδωτα κουκλακια

Αυτα ομως ανακουφιζουν, αλλά δε θεραπευουν. Το σημαντικοτερο, κατα τη γνωμη μου, για να μην ξαναεμφανιστει το εκζεμα ειναι να προσεχεις τι δινεις στο παιδι να φαει. Πινει μονο γαλα ή εχεις αρχισει να εισαγεις και στερεες τροφες? Του εχεις κανει RAST αιματος για διαγνωση αλλεργιας στο αγελαδινο γαλα? Αν οχι, να του κανεις. Μεχρι τοτε, αν το θηλαζεις, να κοψεις τα γαλακτοκομικα που πινεις και τρως. Αν δεν το θηλαζεις, να εξετασεις το ενδεχομενο ν'αλλαξεις το αγελαδινο γαλα σκονη με κατσικισιο γαλα σκονη (μονο σε βιολογικα καταστηματα, οχι σε σουπερμαρκετ).

nikol76
16-03-08, 18:55
Ή μπέμπα μου είχε το ίδιο πρόβλημα από 20 ημερών. Πήγαμε στο Παιδων και μας έβαλαν σε ενα ερευνητικό πρόγραμμα για μια κρέμα και μια λοσιον με το όνομα Atoderm της Bioderm. Δεν υπάρχουν στο εμπόριο γιατί είναι σε φάση τεστ και μου την έδωσαν από το δερματολογικό. Η βελτίωση ήταν εντυπωσιακή. Μου είπαν οτι αυτά είναι κληρονομικά και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι 12 ετών. Πάντως η εταιρία αυτή έχει και άλλες κρέμες στο εμποριο κι εγω μετά την βελτίωση που είδα θα τις χρησιμοποιώ. Πάντως καλό είναι να αποφεύγεται η κορτιζόνη καθώς μπορει να προκαλέσει ακόμα και τριχοφυία. Έτσι μου είπε η γιατρός

Mama mia
22-03-08, 00:55
Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως.

Καταρχην, απευθυνθηκες σε ΠΑΙΔΟδερματολογο? Εγω ναι, οπως και πολλες αλλες μανουλες, και θα σου μεταφερω αυτα που μας ειπε (σε ολες μας τα ιδια!) γι'ανακουφιση των συμπτωματων:
- συχνη ενυδατωση με κρεμα γι'ατοπικη δερματιτιδα (τουλαχιστον 2 φορες τη μερα), αλλά προσοχη οταν τη βαζεις στις προβληματικες περιοχες να τη βαζεις ΜΟΝΟ σε βρεγμενο δερμα! (στις μη προβληματικες περιοχες μπορεις να τη βαζεις ειτε σε βρεγμενο ειτε σε στεγνο δερμα, δεν εχει σημασια)
- το νερο στο μπανιο να μην ξεπερνα τους 34 βαθμους!
- οχι μαλακτικο, οχι απορρυπαντικο σε σκονη (μονο υγρο), οχι συνθετικα υφασματα σε αμεση επαφη με το δερμα του παιδιου, οχι καπνος τσιγαρου, οχι χνουδωτα κουκλακια

Αυτα ομως ανακουφιζουν, αλλά δε θεραπευουν. Το σημαντικοτερο, κατα τη γνωμη μου, για να μην ξαναεμφανιστει το εκζεμα ειναι να προσεχεις τι δινεις στο παιδι να φαει. Πινει μονο γαλα ή εχεις αρχισει να εισαγεις και στερεες τροφες? Του εχεις κανει RAST αιματος για διαγνωση αλλεργιας στο αγελαδινο γαλα? Αν οχι, να του κανεις. Μεχρι τοτε, αν το θηλαζεις, να κοψεις τα γαλακτοκομικα που πινεις και τρως. Αν δεν το θηλαζεις, να εξετασεις το ενδεχομενο ν'αλλαξεις το αγελαδινο γαλα σκονη με κατσικισιο γαλα σκονη (μονο σε βιολογικα καταστηματα, οχι σε σουπερμαρκετ).


Και σε παιδοδερματολόγο το πήγα, ο οποίος μου είπε οτι είναι πολύ νωρίς να κάνω Rast test. Το γάλα το έχω αλλάξει εδώ και τρεις μήνες, του δίνω με υδρολυμένη την πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος, αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι δεν προέρχεται από αυτό.
Δυστυχώς με κορτιζονούχα κρέμα υποχωρεί, αλλά για λίγο.

tasuki
22-03-08, 08:09
Και σε παιδοδερματολόγο το πήγα, ο οποίος μου είπε οτι είναι πολύ νωρίς να κάνω Rast test.

Φυσικα και δεν ειναι πολυ νωρις! Αυτο δεν μπορει να στο πει παιδοδερματολογος, που δεν ειναι η ιδιοτητα του, αλλά αλλεργιολογος. Μπορεις να πας στο Παιδων που εχει ολοκληρο τμημα αφιερωμενο σ'αυτο (δε θυμαμαι σε ποιο απο τα δυο νοσοκομεια ειναι, στο Αγια Σοφια ή στο Αγλαϊα Κυριακου). Αλλά επειδη τα ραντεβου αργουν παρα πολυ κι εσενα το μωρο το εμφανιζει συνεχως τους τρεις τελευταιους μηνες, δηλ. ειναι επειγουσα η κατασταση του, να παρεις τηλ. να μαθεις ποιες μερες δεχεται το Τμημα και να πας να δειξεις το μωρο στη γιατρο, η οποια θα σε βαλει μεσα και θα σου παρει ιστορικο επιτοπου. (οσο μικροτερο το μωρο κι οσο χειροτερη η ατοπια, τοσο μεγαλυτερη προτεραιοτητα εχεις)

Το γάλα το έχω αλλάξει εδώ και τρεις μήνες, του δίνω με υδρολυμένη την πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος, αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι δεν προέρχεται από αυτό.

Δε χρειαζονταν 3 μηνες για να βεβαιωθεις οτι δεν προερχεται απο το αγελαδινο γαλα! Ποιος σε καθοδηγει? Αφου δεν υπηρξε βελτιωση, επρεπε να σου συστησει εναλλακτικο γαλα (π.χ. σογιας). Πρεπει να δρασεις αμεσα με καθοδηγητη εναν ειδικο, γιατι με την εισαγωγη των στερεων τροφων το προβλημα μπορει να χειροτερεψει πολυ! Κανε και οσα εγραψα παραπανω οσον αφορα την περιποιηση του δερματος, τα ρουχα, σεντονια, κουκλακια, κλπ, και πιστευω να δεις αισθητη διαφορα.

Παραπανω ξεχασα να γραψω: οχι ζεστη, αυτο το παιδι χρειαζεται πολυ ελαφρυ ντυσιμο, ακομη κι αν εσυ νομιζεις οτι θα κρυωσει. Επισης, οχι αιρκοντισιον γιατι ξηραινει την ατμοσφαιρα.

Sun
22-03-08, 20:39
Ο Θανούλης μου είχε ατοπική δερματίτιδα από 5 μηνών. Δεν οφειλόταν σε αλλεργία από το γάλα γιατί το παιδί μόνο θήλαζε. Παρά τις προσπάθειές μας ποτέ δεν ανακαλύψαμε αν οφειλόταν σε κάτι άλλο απλώς σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου κάθε φορά που εμφανιζόταν βάζαμε λίγο propiosalic (μια ήπια κορτιζονούχα λοσιόν), και σε λίγες μέρες υποχωρούσε. Επίσης γενικά αποφεύγαμε τα πολύ ζεστά ρούχα, προτιμούσαμε τα βαμβακερά και δε χρησιμοποιούσαμε άλλα προίόντα για το δέρμα παρά μόνο αυτά που μας είχε συστήσει ο γιατρός. Όσο μεγάλωνε εμφάνιζε εξάρσεις όλο και πιο αραιά μέχρι τα 2,5-3 χρόνια οπότε και είπαμε αντίο στην ατοπική.

Σε ότι αφορά την κορτιζόνη, επειδή ανησυχούσα και εγώ και το έψαξα πολύ, οι παρενέργειες αφορούν τη μακροχρόνια και συστηματική χρήση σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτήν την ελάχιστη που περιέχουν οι περισσότερες κρέμες ή λοσιόν.
Επίσης σύμφωνα με έρευνες παιδιά που κάποια στιγμή εμφάνισαν
-αλλεργικό κυρίως- άσθμα, είχαν στο ιστορικό τους την ατοπική δερματίτιδα. Αυτό έχει να κάνει με αλλεργικά αίτια και όχι με την περιστασιακή χρήση ήπιας κορτιζονούχου κρέμας ή λοσιόν για τις εξάρσεις του παιδιού.

Για την ομοιοπαθητική δεν έχω ιδέα. Ίσως αν δεν είχαμε βρει γιατρειά έτσι να τη δοκίμαζα...

Αθηνά 1974
15-04-08, 22:56
Το μωρό μου είναι 3 μηνών και πριν 1 μήνα παρουσίασε κοκκινίλες στο σώμα του. Η παιδίατρος μου σύστησε κρέμα της Frezyderm την Emolient και ειδικό λαδακί για το μπάνιο. Οι κοκκινίλες εξαφανίστηκαν αλλά στις πτυχές παραμένουν και κάνει πληγή και ειδικά στο λαιμό, δεν ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ όποιος μπορεί ας με συμβουλέψει.

emporaki
15-04-08, 23:22
Και εμείς τα ίδια είχαμε με το δικό μας το μικρό. Ο γιατρός μας σύστησε την exomega της A-Derma και υποχώρησε η δερματίτιδα, δεν εξαφανίστηκε όμως και τελικά βάλαμε κορτιζονούχα (elocon) ευτυχώς για λίγες μόνο ημέρες μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς. Και εμείς πάντως το στεναχωριόμασταν πολύ γιατί ήταν στις πτυχές από λαιμουδάκι και δεν μπορούσε να φορέσει μπλουζάκι, ερεθιζόταν αμέσως.

xrysalis
15-04-08, 23:32
εμένα το καλοκαίρι με τις ζέστες παρουσίαζε κοκκινίλα ή ερεθισμό στο λαιμουδάκι του και στις πτυχές στα ισχύα και στους καρπους του, αλλά χωρίς να ρωτήσω τη γιατρό (δε σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν κάτι ποιό σοβαρό... :oops: ) του έβαζα την bepanthol αλοιφή για τα συγκάματα που χρησιμοποιούσα στην αλλαγή της πάνας... υποχωρούσαν άμεσα...
επίσης πρόσφατα μου παρουσίασε δερματικό στη μεσούλα του από την τριβή της πάνας, μοιάζει με εξάνθημα αλλά άπλωσε σαν 50λεπτο... η γιατρός μου είπε να βάλω μια υδατική κρέμα, εγώ το καταπολέμησα τελικά με την baby cream της Frezyderm...

ελπίζω να σε βοηθησα...

ΔΕΣΠΩ
15-04-08, 23:48
Θα σου πω από τη δική μου εμπειρία και ό,τι θέλεις ακολουθείς. Σε πτυχές του δέρματος (το χρησιμοποίησα στα μπουτάκια του κάτω από την πάνα) έβαλα σπαθόλαδο. Σε μια επίμονη δερματίτιδα στο πρόσωπό του, και αφού το κορόιδεψα αρκετά όταν μου το πρότεινε η μητέρα μου, έριχνα από το γαλατάκι μου. Συζήτησέ το βέβαια με τον παιδίατρό σου όμως αφενός κανένα από αυτά δεν είναι φάρμακο και αφετέρου σε μένα πραγματικά έκαναν θαύματα. Το γάλα βέβαια δημιούργησε κάτι σαν κρούστα στην αρχή γιατί η κοκκινίλα και τα σπυράκια ήταν έντονα όμως μετά κοπηκαν μαχαίρι. Επίσης ο φαρμακοποιός μου σύστησε να βάζω από την κρέμα που χρησιμοποιούσα για την πανα του αλλά αυτό δεν το δοκίμασα... Ελπίζω να σε βοηθήσει κάτι από αυτά και ευχομαι να του περάσει γρήγορα!

Αθηνά 1974
16-04-08, 22:53
Το μωρό μου είναι 3 μηνών και πριν 1 μήνα παρουσίασε κοκκινίλες στο σώμα του. Η παιδίατρος μου σύστησε κρέμα της Frezyderm την Emolient και ειδικό λαδακί για το μπάνιο. Οι κοκκινίλες εξαφανίστηκαν αλλά στις πτυχές παραμένουν και κάνει πληγή και ειδικά στο λαιμό, δεν ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ όποιος μπορεί ας με συμβουλέψει.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας, θα τα δοκιμάσω όλα σιγά σιγά για να δω πιο θα έχει αποτέλεσμα.

Αθηνά 1974
16-04-08, 23:14
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη
Χαίρεται. Μπόρεις να μου πεις σε παρακαλώ τι ακριβώς σας είπε ο ομοιοπαθητικός γιατί πήγα και εγώ και μου είπε να το αφήσω να χειροτερέψει και ότι έτσι θα περάσει.

NIOUNIOUKA
19-05-08, 08:44
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ exomega της A-Derma ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ . ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘIΣΕΙ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΣΗ.
Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ . ΤΡΙΒΕΙ ΣΑΝ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΕΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.

bousbouko
19-05-08, 14:23
Το μωρό μου είναι 3 μηνών και πριν 1 μήνα παρουσίασε κοκκινίλες στο σώμα του. Η παιδίατρος μου σύστησε κρέμα της Frezyderm την Emolient και ειδικό λαδακί για το μπάνιο. Οι κοκκινίλες εξαφανίστηκαν αλλά στις πτυχές παραμένουν και κάνει πληγή και ειδικά στο λαιμό, δεν ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ όποιος μπορεί ας με συμβουλέψει.

βρε Αθηνουλα ( και με ολο το θαρρος ), αφου εχει κανει και πληγη, δεν θα ητανε καλυτερο να πας σε δερματολογο? δεν θελω να θιξω τις γνωσεις του γιατρου σου αλλα ενας πιο ειδικος νομιζω θα βοηθησει καλυτερα

nikol76
20-05-08, 14:41
Πάντως μάλλον λόγω ζέστης υπάρχει έξαρση στην ατοπική δερματίτιδα γιατι και η δικιά μου από χτες έχει το μάυρο της χάλι...Αμα πιάσει 40 βαθμούς τι θα κάνουμε οεο; Τα λύπαμαι :cry:

ateli
20-05-08, 15:10
Κορίτσια, εμένα εχθές το βράδυ εβγαλε αρχικα μια μικρη κοκκινιλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε μια λωρίδα σο όλο το μάγουλο και είχε (η κοκκινιλα) και κάτι σπυράκια σαν αυτά που κάνουμε οταν μας τσιμπάει κουνουπι π.χ. Αυτό όλο έφυγε βέβαια μετά από κανά μισάωρο χωρίς να αφίσει τίποτα ίχνος. Σήμερα ξαναέβγαλέ και στο μάγουλο αλλά και στο χέρι της αλλά 3-4 τέτοια όμοια τα οποία πάλι φύγανε. Μου θυμίζουνε τις καντήλες (αν τις έχετε ακουστά).Η γιάτρός είπε ότι δεν πρέπει να είναι κατι απο τσίμπημα γιατι αν ήταν το σπυράκι θα έμενε, οπως μένει και σε εμας όταν μας τσιμπαει κατι. Μάλλον λεει κατι αλλεργικο. Εγω δεν της έχω αλλάξει τιποτα στη διατροφή της, το νερό και το θηλασμό της κανονικά οπως τα καναμε παντοτε. Ξερετε τιποτα για αυτό? Λέτε να ειναι απο τη ζεστη?

NIOUNIOUKA
20-05-08, 15:18
O MΠΕΜΠΟΝΑΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΡΟΤΣΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΣ ΒΟΛΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ.
Α! ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ .
ΝΟΙΩΘΩ ΕΓΩ ΑΣΧΗΜΑ . ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΠΕΜΠΟΝΑΚΙΑ ΜΑΣ .
ΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΑ? ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ?

desdemona
20-05-08, 15:47
Κορίτσια, εμένα εχθές το βράδυ εβγαλε αρχικα μια μικρη κοκκινιλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε μια λωρίδα σο όλο το μάγουλο και είχε (η κοκκινιλα) και κάτι σπυράκια σαν αυτά που κάνουμε οταν μας τσιμπάει κουνουπι π.χ. Αυτό όλο έφυγε βέβαια μετά από κανά μισάωρο χωρίς να αφίσει τίποτα ίχνος. Σήμερα ξαναέβγαλέ και στο μάγουλο αλλά και στο χέρι της αλλά 3-4 τέτοια όμοια τα οποία πάλι φύγανε. Μου θυμίζουνε τις καντήλες (αν τις έχετε ακουστά).Η γιάτρός είπε ότι δεν πρέπει να είναι κατι απο τσίμπημα γιατι αν ήταν το σπυράκι θα έμενε, οπως μένει και σε εμας όταν μας τσιμπαει κατι. Μάλλον λεει κατι αλλεργικο. Εγω δεν της έχω αλλάξει τιποτα στη διατροφή της, το νερό και το θηλασμό της κανονικά οπως τα καναμε παντοτε. Ξερετε τιποτα για αυτό? Λέτε να ειναι απο τη ζεστη?


Και σε μας έβγαλε διάφορα σπυράκια η μπέμπα μας και της έφυγαν. Στην αρχή νόμιζα πως κάτι κόλλησε από άλλο παιδάκι αλλά μάλλον δεν ήταν. Εγώ πάντως την δροσίζω πολλές φορές μέσα στη μέρα, βρέχω τα χέρια μου και την πειράζω ή πάμε μαζί στο μπάνιο, ανοίγω τη βρύση και βάζει τα χεράκια της κάτω από το νερό. Νομίζω οτι τώρα που ο καιρός ανεβάζει καλές θερμοκρασίες καλό θα είναι να τα δροσίζουμε... :D

ateli
20-05-08, 16:11
Ξέχασα να πω οτι η γιατρος ειπε πως αμα δω οτι φουντωνει να της δωσω το atarax. Το εχετε παρει?

TZOYTZA
20-05-08, 19:54
και εμενα ο μπεμπουλης μου εχει στα μαγουλακια και λιγα στο
κεφαλι ο γιατρος μου ειπε οτι θα φυγουν μονα τους μολις παει περιπου 3 μηνων μου εγραψε μια αλοιφη για να την βαζω οταν φουντωνουν για να δουμε θα φυγουν :wink:

moscha
21-05-08, 13:49
Αγαπητά μου κορίτσια,

έχω μία 4χρονη εμπειρία με την ατοπική δερματίτιδα. Η μεγάλη μου κόρη που είναι τώρα 4άρων χρονών την είχε από βρέφος και την ακολουθεί έως και τώρα. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αντιμετωπίζεται με συνεχή χρήση ειδικών κρεμών από το φαρμακείο όπως αύτές που αναφέρετε (exomega - aderma, atoprel - freziderm, κλπ κλπ κλπ).

Απλά αυτό που θέλω να σας επισημάνω για να το έχετε υπ όψιν σας είναι ότι μεγαλώνοντας τα μωράκια σας θα έχουν μία τάση προς έντονη ξηροδερμία (ιδίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού), τάση προς εξέματα (ιδίως την άνοιξη) και δυστυχώς μία τάση προς αλεργίες.

Επίσης η έντονη ατοπική δερματίτιδα συνδέεται μερικές φορές με παιδικά ασθματα (και γενικά προβλήματα του αναπνευστικού) και με γαστροοισοφαγικές παλινδρομήσεις.

Εμένα η κόρη μου, από τα 2 και μετά, κάθε άνοιξη βγάζει σπυράκια (άσπρα) σε μάγουλα, άκρα και γλουτούς. Τα αντιμετωπίζω με έντονη χρήση ενυδατικής κρέμας και όλα ΟΚ. Στα 3α που δεν έδοσα πολύ σημασία μου έκανε έντονη ξηροδερμία και πληγούλες στα άκρα της (εξάματα) τα οποία πάλι αντιμετώπισα με κρέμες και παλι όλα ΟΚ.

Έχοντάς με προειδοποιήσει η παιδίατρός μου εδώ και 2 χρόνια για τις αλλεργίες, φέτος την άνοιξη μας έκαναν την πρώτη επίσκεψη. Αντιμετωπίστηκαν με αντισταμινικά. Οπότε και πάλι ΟΚ.

Όλα αυτά σας τα γράφω όχι για να σας ανησυχήσω αλλά για να έχετε υπ' όψη σας ότι μπορεί να συμβούν και να μην τρομάξετε νομίζοντας ότι είναι κάτι το πιο σοβαρο.

Φιλιά σε όλες και όλους και να χαίρεστε τα παιδάκια σας και τα μωράκια σας

moscha
21-05-08, 15:33
Καλησπέρα και πάλι,

επίσης θα ήθελα να συμπηρώσω ότι εμάς μας πρωτοεμφανίστηκε στους αρχικούς μήνες της ζωής της ως μικρά κόκκινα σπιθουράκια (σαν υδροτσίλα) στα μαγουλάκια της μαζί με κοκκινίλες. Επίσης το δέρμα της σαν μωρό ήταν μεν απαλό αλλά όχι αυτό το καραβελουδένιο που έχουν τα περισσότερα μωρά γιατί ήταν αρκετά ξηρό. Γενικότερα τα ξηρά δέρματα είναι αυτά που εμφανίζουν συχνότερα την δερματίτιδα.

Δεν θέλω να παραλλήψω κάτι σημαντικό. Μαζί με τις ειδικές ενυδατικές κρέμες χρησιμοποιούσα και ειδικά σαμπουάν για κεφάλι και σώμα. Η ενυδατική και τα σαμπουάν ήταν της ίδιας πάντα εταιρίας και σειράς γιατί με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις τα καλύτερα αποτελέσματα (έτσι με έχει συμβουλέψει η παιδίατρος). Μερικά απο τα σαμπουάν αυτά όμως δεν κάνουν καθόλου αφρό (για να είναι τελείως υποαλλεργικά) όπως της ADERMA - exomega. Αυτό είναι λίγο σπαστικό γιατί πλένεις το μωρό και νιώθεις ότι δεν το καθαρίζεις ουσιαστικά. Στην πραγματικότητα όμως καθαρίζει μία χαρά. Υπάρχουν και τέτοιου είδους σαμπουάν-αφρόλουτρα (όπως της Frezyderm - atoprel - bath cream) που κάνουν και αφρό αλλά δεν είναι και τα τελείως αντιαλλεργικά. Εμείς τώρα αυτό χρησιμοποιούμε αλλά πιο μωρό χρησιμοποιούσαμε τα ADERMA.

Επίσης πολυ καλή σειρά είναι και της AVENE - pediatril. Το μειωνέκτημά της είναι ότι η υδατική είναι ΠΟΛΥ μικρή σε ποσότητα και το σαμπουάν για σώμα και κεφάλι είναι πολύ αραιό σαν νερό και κάνει ελάχιστο αφρό.

Και εμένα η παιδίατρος μου είχε συστήσει σε πολύ τραβηγμένη έξαρση της κατάστασης όπου το μωρό παρουσιάζει τρελή ανησυχία (όταν ήταν πολύ μικρή που δεν μπορούσε να καταλάβει την φαγούρα) ή έντονη φαγούρα (όταν ήταν μεγαλύτερη και μπορούσε να την εκφράσει με ξύσημο) να χρησιμοποιήσω atarax (αντισταμινικό).

ΑΥΤΑ και πολλά φιλάκια ξανά :D :D :D :D

moscha
21-05-08, 15:41
και εμενα ο μπεμπουλης μου εχει στα μαγουλακια και λιγα στο
κεφαλι ο γιατρος μου ειπε οτι θα φυγουν μονα τους μολις παει περιπου 3 μηνων μου εγραψε μια αλοιφη για να την βαζω οταν φουντωνουν για να δουμε θα φυγουν :wink:

Θα ήθελα απλά να αναφέρω ότι τα μωρά, στους αρχικούς μήνες της ζωής τους εμφανίζουν κάποια κόκκινα σπιθουράκια σε όλο το πρόσωπο και ίσως λαιμό και σβέρκο που οφείλονται κυρίως σε υπολείμματα από γάλα (από γουλίτσες), σάλια που μεταφέρονται απο τα χεράκια που μπαίνουν στο στόμα και άλλους παρόμοιους λόγους. Αυτό μπορεί να μην έχει σχέση με ατοπική δερματίτιδα και πραγματικά να φύγει μετά τον 3ο μήνα. Αυτά τα έχει τώρα η μικρή μου η κόρη (2,5 μηνών) όπου τα αντιμετωπίζουμε με πλύσεις με χαμομήλι (2 φορές την ημέρα) και επάλοιψη με την υδατική της.

Η μεγάλη μου εμφάνισε την ατοπική από τον 4ο μήνα και μετά.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν τα παιδιά με τάση για ατοπική εμφανίζουν αυτά τα σπιθουράκια πιο εντονα τους πρώτους μήνες της ζωής τους λόγω της ευαισθησίας τους αυτής στο δέρμα.

Ελπίζω λίγο να βοήθησα.

TZOYTZA
22-05-08, 10:28
και εμενα ο μπεμπουλης μου εχει στα μαγουλακια και λιγα στο
κεφαλι ο γιατρος μου ειπε οτι θα φυγουν μονα τους μολις παει περιπου 3 μηνων μου εγραψε μια αλοιφη για να την βαζω οταν φουντωνουν για να δουμε θα φυγουν :wink:

Θα ήθελα απλά να αναφέρω ότι τα μωρά, στους αρχικούς μήνες της ζωής τους εμφανίζουν κάποια κόκκινα σπιθουράκια σε όλο το πρόσωπο και ίσως λαιμό και σβέρκο που οφείλονται κυρίως σε υπολείμματα από γάλα (από γουλίτσες), σάλια που μεταφέρονται απο τα χεράκια που μπαίνουν στο στόμα και άλλους παρόμοιους λόγους. Αυτό μπορεί να μην έχει σχέση με ατοπική δερματίτιδα και πραγματικά να φύγει μετά τον 3ο μήνα. Αυτά τα έχει τώρα η μικρή μου η κόρη (2,5 μηνών) όπου τα αντιμετωπίζουμε με πλύσεις με χαμομήλι (2 φορές την ημέρα) και επάλοιψη με την υδατική της.

Η μεγάλη μου εμφάνισε την ατοπική από τον 4ο μήνα και μετά.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν τα παιδιά με τάση για ατοπική εμφανίζουν αυτά τα σπιθουράκια πιο εντονα τους πρώτους μήνες της ζωής τους λόγω της ευαισθησίας τους αυτής στο δέρμα.

Ελπίζω λίγο να βοήθησα.

οπως τα λες και εγω χαμομηλι ετσι μου ειπε ο γιατρος!!!! :D :D

nikol76
22-05-08, 10:37
Κορίτσια εγώ μετά και την δεύτερη επίσκεψή μας στην δερματολόγο του Παίδων για την ατοπική το βασικό που μου τόνισε είναι ότι πρέπει να φροντίζω να είναι πάντα στεγνή η περιοχή (η πιπίλα επιδεινώνει την κατάσταση) όχι λούτρινα, όχι τριψιμο με πετσέτες, μόνο βαμβακερά, οχι οχι οχι...Γενικά στην ηλικιά αυτή που τα βάζουν όλα στο στόμα τους νομίζω ότι είναι αδύνατον να τα τηρείς όλα αυτά. Κι εγώ με χαμομήλι το αντιμετωπίζω και με κάτι κρέμες (έχω δοκιμάσει αρκετες). Τώρα δε που καλοκαιριάζει μας είπε 1/2 ώρα πριν βγει στον ήλιο αντιηλιακό και κάθε 3 ώρες ανανέωση... Ελπίζω να βοήθησα

debra
23-05-08, 17:22
Κορίτσια εγώ μετά και την δεύτερη επίσκεψή μας στην δερματολόγο του Παίδων για την ατοπική το βασικό που μου τόνισε είναι ότι πρέπει να φροντίζω να είναι πάντα στεγνή η περιοχή (η πιπίλα επιδεινώνει την κατάσταση) όχι λούτρινα, όχι τριψιμο με πετσέτες, μόνο βαμβακερά, οχι οχι οχι...Γενικά στην ηλικιά αυτή που τα βάζουν όλα στο στόμα τους νομίζω ότι είναι αδύνατον να τα τηρείς όλα αυτά. Κι εγώ με χαμομήλι το αντιμετωπίζω και με κάτι κρέμες (έχω δοκιμάσει αρκετες). Τώρα δε που καλοκαιριάζει μας είπε 1/2 ώρα πριν βγει στον ήλιο αντιηλιακό και κάθε 3 ώρες ανανέωση... Ελπίζω να βοήθησα
Καλησπέρα κορίτσια,
Κι ο μικρός μου εμφάνισε το πρόβλημα περίπου 5,5 μηνών. Τον πήγα και σε αλλεργιολόγο στην ευρωκλινική παίδων και σε παιδοδερματολόγο στο παιδων πεντέλης. Ε ο παιδοδερματολόγος με τρέλανε στα όχι..
όχι σκούρα μπλε ρούχα, ούτε τζην
όχι λούτρινα
όχι μπουσούλημα στα χαλιά
όχι μαλακτικό στα ρούχα
όχι συνθετικά ρούχα
όχι make up η μαμα
όχι φιλιά με τα γένια ο μπαμπάς (ακόμα και ξυρισμένος)
όχι φιλιά οι γιαγιάδες και παππούδες

κάποια στιγμή όσο τον εξέταζε ο μπέμπης έβαλε το μανίκι του στο στόμα και τι μας είπε ο γιατρός...;
"να τώρα μπορεί να πάθει περιστοματική δερματίδα"
του λέω "ε μα είναι δυνατόν να τα προσέχουμε όλα αυτά;"
και τι μου απαντάει;;
""ε αυτό λέγεται γονική μέριμνα!!!"
Εκνευρίστηκα πάρα πολύ, αλλά συγκρατήθηκα. Χώρια που μας έδωσε ένα κάρο αλοιφές..
Βέβαια για να μην είμαι αχάριστη μία αντιμικροβιακή κρεμούλα της Avene με οξείδιο του ψευδαργύρου ήταν πολύ καλή και τη χρησιμοποιούμε ακόμα. Α και κάτι ακόμα εδώ στο φόρουμ είδα την κρέμα ex omega της aderma αν θυμάμαι καλά και τη δοκίμασα στο μικρό, μια που η ενυδάτωση είναι το α και ω στην ατοπική. Ε, λοιπόν μετά από δύο μέρες χρήσης ο μικρός ξαναφούντωσε. Γιατί; Η κρέμα αυτή περιέχει βρώμη και όπως μάθαμε αργότερα με rast που κάναμε στο μικρό, είναι αλλέργικός στα σιτηρά. Αυτό το λέω για να μην την πατήσει κανείς όπως εμείς

Αθηνά 1974
24-05-08, 15:38
βρε Αθηνουλα ( και με ολο το θαρρος ), αφου εχει κανει και πληγη, δεν θα ητανε καλυτερο να πας σε δερματολογο? δεν θελω να θιξω τις γνωσεις του γιατρου σου αλλα ενας πιο ειδικος νομιζω θα βοηθησει καλυτερα


Ναι τον πήγα σε δερματολόγο με εξειδίκευση στην παιδοδερματολογία. μου έγραψε κάτι κρέμες αντιμυκητισιακές γιατί έπιασε μύκητα στην πληγούλα του.
Τώρα ευτυχώς είναι καλύτερα. Έχει πάλι κοκκινίλα αλλά εδώ και 1 μήνα δεν έχει ματώσει ο λαιμουδάκος του.

Αθηνά 1974
24-05-08, 15:53
Ο μικρούλης μου ύστερα από 1 μήνα και κάτι που ταλαιπωρείται είναι καλύτερα. Ακολούθησα συμβουλές που βρήκα εδώ στο forum, τον πήγα σε δερματολόγο και κατέληξα στα εξής. Του κάνω μπάνιο πρωι- βράδυ σε θερμοκρασία 34-35 οC, το πρωι μόνο με νερό και το βράδυ με νερό και λαδάκι milky bath oil/atoprel της frezyderm αφού πρώτα του έχω βάλει ειδικό λαδάκι και σαμπουάν για τη νινίδα. Μέτα τον στεγνώνω καλά και του βάζω τις κρέμες του ( emolient και barrier επίσης της frezyderm) και τον αφήνω γυμνούλη να παίξει. Αν ο λαιμουδάκος του κάνει πληγούλα αναγκάζομαι και βάζω την celestoderm. Τελευταία δοκίμασα και του έβαλα λίγο sudocrem στο λαιμό του και με έκπληξη ανακάλυψα ότι η κοκκινίλα έφυγε. Αυτά κάνω και προς το παρόν η κατάσταση αντιμετωπίζεται.

euapap
24-05-08, 16:05
Το σπαθόλαδο το έχει δοκιμάσει κανείς;

vera
29-05-08, 01:33
Και μεις περασαμε ατοπικη δερματιτιδα, δοκιμασα τα παντα......η παιδιατρος μου πε οτι αυτα τα μωρα κανουν και αναπνευστικα προβληματα......απορησε μαλιστα πως με αποκλειστικο θηλασμο ειχαμε τετοια εξαρση δερματιτιδας...οπου τον ακουμπουσες κοκκινιζε.........μου πε οτι οσο τον θηλαζω τον προστατευω και οντως μετα το εξαμηνο συνεχισα να τον θηλαζω κανονικοτατα (κλεισαμε τους 10 μηνες), φροντιζοντας οι στερεες τροφες να ειναι λιγες.......εχουμε μεγαλη βελτιωση, τα περισσοτερα εφυγαν χωρις κρεμες και φαρμακα, καμμια φορα κανει κοκκινιλες στις πτυχες στα μπουτακια.

Τοτε βαζω μπεπανθολ, γενικως προσπαθω να αποφευγω φαρμακα και ειδα οτι οταν σταματησα να τον παστωνω στις υδατικες 10 φορες τη μερα (πλεον δεν του βαζω καθολου) σταματησαν και οι ξηροδερμιες.......επισης δεν του κανω μπανιο καθε μερα.......τον πλενω τοπικα και μεχρι τωρα που αρχιζουν οι ζεστες, μπανιο του κανω 2 φορες την εβδομαδα.......Δεν ξερω αν βοηθησαν ολα αυτα μαζι η κατι απο αυτα, παντως το δερμα του εφτιαξε παρα πολυ και εφυγαν σχεδον ολα τα προβληματα.......

ΝΙΚ-16
11-06-08, 13:59
Κορίτσια και αγόρια της παρέας καλημέρα.
Ο Νικόλας μου είναι 17 μηνών και εδώ και ένα μήνα το δερματάκι του (όλο, κυρίως η πλάτη του) είναι όλο σπυράκια. Μικρά μικρά σπιράκια τα οποία είναι κόκκινα και απο μακριά φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει η πλάτη του.
Η παιδίατρος μου είπε οτι έχει ατοπικό δερματάκι και μου έχει δώσει της HYDROVIT MILD SOAP (ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ) και χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ την exomega ενυδατική.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσο τον έχω εγώ στο σπίτι (πάει παιδικό σταθμό )κάθε φορά που τον αλλάζω του βάζω ενυδατική και φαίνεται πιο καλά το δερμα του.
Τι άλλο με συμβουλεύεται να κάνω? :( :( :(

Sun
11-06-08, 14:06
ΝΙΚ-16 κοίταξε αν θέλεις και στα παρακάτω links που έχει συζητηθεί ξανά το θέμα.

http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=3311&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E1%F4%EF%F0%E9%EA%DE&start=15

http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=4837&postdays=0&postorder=asc&start=0

galat
11-06-08, 16:55
Πέρα από το πως να το αντιμετωπίσεις, πρέπει κατα τη γνώμη μου να βρείς τι το προκαλει...

Να αποφεύγεις επαφή με αλλεργιογόνες ουσίες όπως χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τις βαφές υφασμάτων στα είδη ενδυσης.

Τώρα, αν και θεραπεία δεν υπάρχει άμεση, απλά θα υποχωρήσει το πιο πιθανο με τον καιρό, τι θα πρέπει να κάνεις:

1) να αποφευγεις τα συχνα και παρατεταμένα ντους που επιβαρυνουν την ξηρότητα.
2)συχνα κρέμες ενυδατικές
3)Μην τον ντυνεις με ρουχα που ερεθίζουν το δέρμα.
4)Αν υπάρχει εντονος κνησμός , τοπικά χλιαρές κομπρέσες.

Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς τις κρέμες για πολύ καιρό όσο κρίνει ο γιατρός ακόμα κι αν ο ερεθισμός φαινεται ότι εξαφανίστηκε, και θα έλεγα να κανεις και ένα τεστ μήπως είναι σε κάτι αλλεργικός... :?

ΝΙΚ-16
17-06-08, 11:42
Επιτέλους κατάφερα να βάλω εικονίτσα.
galat. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη 25 αυγούστου 2007!!!!!!!!!!!!!

myangel
27-06-08, 23:28
δοκιμασε και το σουπερ ενυδατικο της EXOMEGA ADERMA που ειναι για να το ριχνεις μεσα στη μπανιερα.. bain κατι, εμεις το ειχαμε βαλει οτανειχαμε εκζεμα, και περασε σε 3 μερες ... :lol:
επισης οταν αλλαζουμε παμπερς βαζουμε μονο AQUATHENOL
πολυυυυ λεφταδες ειμαστε λεμεεε.... :lol: :lol: :lol:

vera
28-06-08, 03:05
Εμεις εχουμε ατοπικο δερμα (αλλα οχι σε σετοιο βαθμο που περιγραφεις) ΠΟΛΛΕς ΚΟΚΚΙΝΗΛΕς, λειχηνες και ξηροδερμιες......με το που εκοψα τις ενυδατικες (μονο μπεπανθολ που και που) και τα μπανια (1-2 την εβδομαδα) εφτιαξε απιστευτα το δερμα του......

NIKI36
04-12-08, 15:59
H Eλενιτσα μας εχει ατοπικη δερματιτιδα απο 3μηνων.Εχει εντονη φαγουρα, οταν ειναι σε εξαρση.Τα βραδια δεν κοιμωταν απο τη φαγουρα.Τοσο η παιδοδερματολογος, οσο και οι αλλεργιολογοι στο Αγλα'ι'α Κυριακου μας συστησαν μια κρεμα, την PRUZAX.Mολις την βαζουμε η φαγουρα σταματαει αμεσως.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.Για τη ξηροδερμια μας εδωσαν AQUATHENOL κρεμα.Με αυτη την αγωγη παμε περιφημα.Χρησιμοποιουμε κορτιζονη σπανια, και κυριως ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ τα βραδια !!!!!!!!!

XΡΙΣΤΙΝΑ
19-02-09, 23:01
καλησπερα κοριτσια!
εχω διαβασει πολλα και ψιλοζαλιστικα ετσι θα πω εδω το προβληματακι μου αν μπορει καποια να με βοηθησει..
Η μπεμπα εβγαλε 2 σημαδακια ενα στο μπουτι και ενα στο χερακι της . Τα σημαδακια ειναι σχεδον στρογγυλα και ξερα. Η μονη αλλαγη που εχω κανει ειναι στο απορρυπαντικο.απο προδερμ το γυρισα σε κανονικο και απο κανονικο σε συμπηκνωμενο...νομιζω τοτε βγηκαν...ειναι κατι αλλεργικο λετε?αυριο θα παρω και την παιδιατρο αλλα...να μην πω κι εγω τον πονο μου?
ευχαριστω

vera
20-02-09, 18:19
Τα στρογγυλα σχηματα παραπεμπουν και σε μηκυτες οπως ειπε η παιδιατρος......μπορει να μην ειναι αλλα δες αν μεγαλωνουν περιμετρικα.......

XΡΙΣΤΙΝΑ
20-02-09, 19:01
την πηρα σημερα και μου ειπε πως ειναι αλλεργικη προδιαθεση και μου εδωσε μια μη κορτιζονουχα αλοιφη...παντος απ'οτι παρατηρησα εχει εξαρσεις...μια δλδ φουντωνει μια ειναι πιο ηπιο.παντος δεν ειναι κατι ανυσηχητικο.θα παρατηρησω αν μεγαλωνουν βεβαια μηπως ειναι μυκητες

Μίκα
20-02-09, 21:55
Ο Γιάννης, παρόλο που θήλαζε, είχε πρόβλημα από ημερών και τώρα και ο μικρός. Στην αρχή χρησιμοποίησα κορτιζόνη, υποχωρούσε για ένα διάστημα, αλλά μετά πάλι τα ίδια.
Επειδή η κορτιζόνη δεν είναι και για χόρταση :lol: :lol:, τώρα χρησιμοποιώ, μετά από υπόδειξη της δερματολόγου - σημ. όχι παιδοδερματολόγου- την Trixera.
Δεν μπορώ να πω ότι έχει δραματική βελτίωση. Εάν δεν βάλω για 2 μέρες το πρόβλημα εμφανίζεται και πάλι.
Δεν ξέρω... Δεν θέλω να βάζω και συνέχεια κρέμα στο δερματάκι τους.
Δεν συνηθίζει το δέρμα;;;
Που και που τους βάζω baby-oil, αν και η ίδια γιατρός μου είπε ότι δεν κάνει τίποτα.
Αυτά από μένα και συγγνώμη για το... σεντόνι!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vera
21-02-09, 02:18
την πηρα σημερα και μου ειπε πως ειναι αλλεργικη προδιαθεση και μου εδωσε μια μη κορτιζονουχα αλοιφη...παντος απ'οτι παρατηρησα εχει εξαρσεις...μια δλδ φουντωνει μια ειναι πιο ηπιο.παντος δεν ειναι κατι ανυσηχητικο.θα παρατηρησω αν μεγαλωνουν βεβαια μηπως ειναι μυκητες

To ειπα γιατι κι εμεις ολο δερματικα ειμαστε κι εβγαλε ενα νεο στο χερι, οταν της το δειξα μου πε να δω μηπως ειναι μηκυτες επειδη ειχε κυκλικο σχημα.......μαλιστα δεν ηταν οπως τα αλλα δερματικα του......


Κοριτσια το οτι θηλαζουμε δεν σημαινει πως τα μωρα μας ΔΕΝ θα εχουν ατοπικη.....βοηθαει ο θηλασμος να περιοριστει το προβλημα και τα προφυλασσει απο αναπνευστικα προβληματα........αν δε τα θηλαζαμε θα ηταν πολυ χειροτερα (το δηλωσε και η παιδιατρος μου που δεν ειναι και καμμια τρελλη φαν του θηλασμου) ....οσο περισσοτερο τα θηλαζουμε τοσο καλυτερα για τα μωρα αυτα......

Επισης δοκιμαστε να βαζετε γαλα μητρικο πανω στα δερματικα......

η λαμπρινη που εβαλε γαλατακι πανω σε συγκαμμα ειδε βελτιωση κι εγω εβαλα 2-3 μερες γαλα μου σε πληγη που δημιουργηθηκε απο εκζεμα στα πλευρα του λογω πανας και ειδα να πηγαινει πολυ καλυτερα......χωρις να βαζω αλλες αλοιφες..... :wink: Για πειραματιστειτε!!!

lenaki k
24-02-09, 20:09
na sas pw k thn dikia mou istoria?otan imoun mikri eixa atopiki dermatitida sta gonata k sto xeria...vevaia gia ena diastima dn eixa,pisteva pws thn eixa 3eperasi...alla opws sas eipa PISTEVA....twra eimai 16-17 k exw pali "krousmata" tis k twra pio entona k xeirotera..exw kokkiniles k 3efloudisma giro giro apo t matia k sxedon se olo mou t proswpo dn antexw allo....na k twra pou sas grafw t mnm m me exei piasei fagoura....dn antexw allo.........o dermatologos mou mou xorigise thn FUCIDIN-H,thn PROTOTIC 0,1% k kati diskia me thn onomasia XOZAL...3erete tpt gia auta..?tha ginw kalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...?sas parakalw apantiste mou....[/img]

vera
26-02-09, 01:42
Λενακι ηρεμησε.......

Την PROTOTIC 0,1% μου την εδωσε χθες η δερματολογος για ενα εκζεμα που εχω , ειναι πολυ ακριβη (40 ευρω) και ειπε οτι δεν ειναι κορτιζονουχα, θεωρειται καλη αλλα αργει να βγαλει αποτελεσματα....ειναι ομως πιο "αθωα" απο τις κορτιζονουχες......

Θα σου προτεινα να βρεις ενα καλο ομοιοπαθητικο δερματολογο, απο οτι λενε εδω τα κοριτσια κανουν πολυ καλη δουλεια!!! :wink:

voula7
03-03-09, 00:33
Καλησπέρα,

Εγώ θήλαζα το μικρό μέχρι 4 μηνών. Οταν ήταν 20 ημερών εμφάνισε την ατοπική δερματίτιδα και στην αρχή είχε μεγάλη έξαρση. Η παιδίατρος μου έδωσε την ενυδατική της Frezyderm και του την έβαζα 2-3 φορές την ημέρα. Πήρα και τη Fucidin H για σημεία που έχουν μεγάλη έξαρση ή που βγάζαν υγρό αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσω, μόνο μία φορά πίσω απ'τα αφτάκια. Γενικά η δερματίτιδα εμφανίζεται και υποχωρεί και πάλι τα ίδια. Είναι κυρίως απ'την αλλαγή του καιρού και όταν έχει πολύ κρύο μου βγάζει πάλι σπυράκια αλλά όχι τόσο εντονα όσο στην αρχή. Εγώ του βάζω ενυδατική κάθε μέρα μία φορά. Δεν είναι τόσο άσχημο. Μεγαλώνοντας θα υποχωρήσουν εντελώς.

ΒΙΚΥ
03-03-09, 09:53
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη
Χαίρεται. Μπόρεις να μου πεις σε παρακαλώ τι ακριβώς σας είπε ο ομοιοπαθητικός γιατί πήγα και εγώ και μου είπε να το αφήσω να χειροτερέψει και ότι έτσι θα περάσει.

Συνήθως, όταν κάνουμε ομοιοπαθητική στην αρχή υπάρχει έξαρση των συμπτωμάτων -και αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει οτι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο ομοιοπαθητικό μέσο- για να ακολουθήσει η θεραπεία τους (των συμπτωμάτων). Όταν ο οργανισμός είναι "φορτωμένος" με κορτιζόνες, αντιβιώσεις ο χρόνος θεραπείας που απαιτείται μέσω της ομοιοπαθητικής θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε έναν οργανισμό που παρουσιάζει π.χ. μια ωτίτιδα και δεν έχει πάρει ακόμα αντιβίωση από ότι σε έναν οργανισμό που έχει πάρει ήδη 2 μπουκάλια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιβιώσεις καταστέλουν το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιδράσει από μόνος του άμεσα.

DALIA
03-03-09, 10:02
Κορίτσια καλημερα...μια πολύ καλή μου φίλη ενώ δοκίμασε τα πάντα βρήκε γιατρειά με ελαιόλαδο που της συνεστησε δερματολόγος.
Εριχνε 1-2 σταγόνες λάδι μέσα στην μπανιέρα και μετά αφού τελείωνε το μπάνιο έβαζε στα χέρια λιγο και άλοιφε το παιδάκι.Δεν της ξαναεμανίστηκε ποτε....
Τωρα για το πως καθαρίζονταν μετα δεν ξέρω..

nea mamaka
03-03-09, 10:06
Μεγάλη υπομονή θέλει κορίτσια!
Η δικιά μου εμφάνισε 3 μηνών και εξαφανιστηκε πρίν απο κανα δυο εβδομάδες!
Βέβαια το διαστημα αυτό εμφάνιζόταν κατα διαστήματα, κρατούσε η κοκκινίλα 2-3 εβδομάδες, μετά εξαφανιζόταν και πάλι από την αρχή!
Τώρα είναι 20 μέρες καθαρή και μου είπε ο γιατρός ότι κατά 95% τελείωσε αυτό το θεματάκι για εμάς!!!!
Μακάρι παναγιά μου ..............

culte
10-03-09, 12:54
Η κόρη μου διεγνώστη ότι έχει ατοπική δερματίτιδα και ο γιατρός μου είπε να κόψω αγελαδινό γάλα, ξηρούς καρπούς και πορτοκάλια.
Πώς μπορώ να μάθω τι ακριβώς την πειράζει? πρέπει να κάνουμε τεστ αλλεργιας? προς το παρόν τη θηλάζω, αλλά επειδή σε λίγο θέλω να της δίνω γάλα από το μπουκάλι να μην της δώσω τσάμπα το υποαλλεργικό αν δεν έχει αλλεργία στο γάλα...

Mirka
10-03-09, 13:55
ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ...
ΜΗΝ ΣΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΟΙΦΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΤΕΣΤ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ(ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ)
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ

katfan
10-03-09, 14:11
και μεις έχουμε ατοπική δερματίτιδα (εμφανίστηκε έπειτα από εμβόλιο) και την αντιμετωπίσαμε με ομοιοπαθητική. ο δερματλόγος που πήγαμε μας είχε δώσει κορτιζονούχες κρέμες, με τις οποίες όμως προσωρινά ηρεμούσε το δέρμα και μετά υποτροπίαζε. ο παιδίατρος μας είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε τεστ αλλεργιών. και γω θηλάζω αλλά δεν μου πε να κόψω καμία τροφή. αν είχε αλλεργία από τις τροφές που σου είπε, υποθέτω ότι θα εμφάνιζε πιο νωρίς την δερματίτιδα. πάντως ο θηλασμός βοηθάει πάρα πολύ.

culte
10-03-09, 15:32
έχει από 3 μηνών την αλλεργία..δεν ξέρω εγώ προσέχω τις τροφές που τρώω πολύ..δηλαδή του δίνετε αγελαδινό γάλα?

katfan
10-03-09, 15:35
εγώ θηλάζω αποκλειστικά και τρώω τα πάντα. πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε και ένα γεύμα στερεάς τροφής. αγελαδινό απ' ότι ξέρω είναι πάρα πολύ νωρίς να δώσεις. αργότερα πάντως γιατί να μην προτιμήσεις κατσικίσιο αντί για αγελαδινό?

culte
10-03-09, 16:41
εγώ θηλάζω αποκλειστικά και τρώω τα πάντα. πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε και ένα γεύμα στερεάς τροφής. αγελαδινό απ' ότι ξέρω είναι πάρα πολύ νωρίς να δώσεις. αργότερα πάντως γιατί να μην προτιμήσεις κατσικίσιο αντί για αγελαδινό?
μα τα γάλατα σε μορφή σκόνης είναι αγελαδινά..το κατσικίσιο μετά τον χρόνο επιτρέπεται..το θέμα είναι ότι έχει απαγορέψει και σε μένα όλα τα γαλακτοκομικά αλλά δεν ξέρω αν πράγματι οφείλεται σε αυτό η δερματίτιδα

Συντονιστής Περιεχομένου
10-03-09, 16:51
Γεια σας,
αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ
και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

Νεογνική Ακμή???
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=9154
Ατοπική δερματίτιδα
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=1503
Πρόσωπο & Κεφάλι Κοκκινίλες--> Καύκαλο --> Ξεφλούδ
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=3042
ατοπική δερματίτιδα
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=4837&start=0
Ατοπική δερματίτιδα και εμβόλια
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=6277
ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=5657
ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?p=453729#453729
Ατοπική δερματίτιδα: Πώς την αντιμετωπίζετε;
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=3311&start=0
ΕΚΖΕΜΑ ΝΕΟΓΝΟΥ
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=5965&start=0

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

[color=brown][i]Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων
αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες
σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :
http://www.parents.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας
θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες
τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

madde
22-03-09, 14:12
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΣΤΗΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑΤΑΚΙ.ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ.ΕΒΑΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΓΙΑ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΤΑ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΑΦΡΟΥΛΟΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ.ΤΗΝ ΡΙΧΝΩ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΒΡΩΜΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ.ΚΑΙ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ Α-DERMA ΓΙΑ ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΡΩΜΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΠΙΚΟ ΔΕΡΜΑ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?

ATHANASIA XRI
14-04-09, 12:58
Exo ena agoraki ennea minon opoy taleporite poli kairo kai den exoyme kanena apotelesma apo diafores therapies .

delin
14-04-09, 18:16
Δυστηχος η ατοπικη δερματιτιδα ειναι κατι που δεν περναει ετσι απλα. Παιδοδερματολογος που ειδε το μωρο μου προτεινε τα εξεις: Δεν φοραει τιποτα αλλο περα απο βαμβακερα. Η ατμοσφαιρα να ειναι καθαρη οι τσιγαρα, σκυλοι και γατες. Να μην ντυνουμε το μωρο πολυ ζεστα και το νερο στο μπανιο να ειναι χλιαρο. Δεν χρησιμοπιουμε σαμπουαν τα κοινα παρα μονο aderma για ατοπικη δερματιτιδα και συνεεια ενυδατωνω με κρεμες της aderma για ατοπικη δερματιτιδα. Σε περιπτωση που υπαρχει εντονη κοκκινιλα τοτε βαζω την φουσιντην ητα που δυστηχος ειναι κορτιζονουχο. Θα υπαρχει εξαρση το χειμωνα και θα ηρεμει το καλοκαιρι. Αυτα μεχρι να μην ξαναβγει. Ειναι αλλεργικο κυριος και υπαρχει μια στης εκατο πιθανοτητες να μην θεραπευτει ποτε.

ATHANASIA XRI
14-04-09, 19:20
SE EYXARISTO DELIN.AKRIBOS TA IDIA PRAGMATA KANOYME TORA AYTA MOY EIPE KAI EMENA O PAIDIATROS H ALITHEIA EINAI OTI ME TA ADERMA EXEI LIGO DIAFORA SE SXSI ME ALLA PROINTA .DEN TON EXO PAEI AKOMH SE PAIDODERMATOLOGO PERIMENO NA GINEI ENOS ETOYS KAI META .O PAIDIATROS MOY MERXI TON XRONO NA PERIMENOYME .

elenik
14-04-09, 22:00
Kαι μεχρι το χρονο τι θα γινει? Πηγαινε το παιδι σε δερματολογο.
Συγνωμη του εδωσε διατροφη χωρις να εξετασει δερματολογος αν πραγματι ειναι αυτο? Εχω μεινει αφωνη με την ανευθυνοτητα του. Αλλο παιδιατρος αλλο δερματολογος. Με την fucidin δεν εφυγε ή βελτιωθηκε εστω?

DALIA
14-04-09, 22:42
το έγραψα και στο άλλο τόπικ...ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ δοκιμάσατε ?? δερματολόγος το πρότεινε στη διπλανη μου και είχε θεαματικά αποτελέσματα...μέτα το μπανακι επαλειψη..

εριφυλλη
14-04-09, 23:15
καλησπερα εμενα εχουν και τα δυο παιδια ατοπικη δερματιτιδα και η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορει να ωφειλεται και σε διαφορα φαγητα π.χ το πορτοκαλι προκαλει στα δικά μου έξαρση και μου προτεινε να του βάζω baby oil βρεγμενα οπως ειναι μετα το μπανιο και μετα να τα σκουπισω το δοκιμασα και ειδα αποτελεσμα πρεπει να ενυδατωνετε συνεχως η επιδερμιδα τους

ΡΙΑ
14-04-09, 23:32
Και τα δυο μου παιδια εχουν ατοπικες δερματιτιδες, εχουν πολυ ευαισθητο δερμα και στα σημεια που ειναι το προβλημα τους βαζω fucidin (δεν ειναι κορτιζονουχα αλλα αντιβιωτικη κρεμα) εχω παει σε δερματολογους και σε ιδιωτικους και στον Συγγρο. Καθημερινη φροντιδα οτι σου συστησει η παιδιατρος σου. Αποψη μου να πας σε δερματολογο για να μην ταλαιπωρειται το μωρακι σου.

ATHANASIA XRI
15-04-09, 10:36
O PAIDIATROS MOY SISTISE KATHIMERINA MPANIO XLIARO OLLES H TROFES EINAI APO BIOLOGIKA PROINTA GALA IPOALERGIKO KAI BAZOYME TA PROINTA ADERMA KAI FUCIDIN . AN GNORIZEI KAPOIA APO ESAS KAPOION DERMATOLOGO GIA PAIDIA STHN THES/NIKH AS MOY PROTINI.

Catrin
15-04-09, 11:29
Αθανασία μου, ο μικρός μου γιος απο λίγων μηνών ταλαιπωρήθηκε απο ατοπική δερματίτιδα.
Τώρα είναι 6 χρονών και η εμπειρία μου αυτή μου έδειξε τα εξής:

Τα προιόντα που σου σύστησε ο γιατρός σου ειναι καταπληκτικά, αυτά χρησιμοποιούσα κι εγώ.
Κατάλαβα ότι έξαρση υπήρχε όταν το παιδί ίδρωνε, είτε χειμώνα με το ζεστό ντύσιμο, είτε καλοκαίρι με την ζέστη. Τα σημεία ήταν πάντα ο λαιμός και οι κλειδώσεις χεριών και ποδιών.
Η λύση για μένα ήταν μια: συχνά χλιαρά μπάνια, και κρεμούλα, όχι ζιβάγκο το χειμώνα και πάντα βαμβακερά ρούχα. Μετά τα 2 του χρόνια σταμάτησε.φέτος με το νηπιαγωγείο ξεκίνησε πάλι αλλά το αντιμετώπισα έγκαιρα.
Εύχομαι και σε σένα να περάσει γρήγορα. Ο παιδοδερματολόγος συμφωνώ με τα κορίτσια απαραίτητος.

MITSI2
22-04-09, 14:54
και εγω με την μικρη μου απο πολυ νωρις εχουμε αυτο το προβλημα..απο 2-3 μηνων!!
και εγω εγω κανω οτι εχουν πει οι κοπελες πιο πανω το μονο που βαζουμε μια κρεμα της frezyderm που μου εχει η παιδιατρος πολυ καλη για ενυδατωση!

TZOYTZA
23-04-09, 09:53
και εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα και μπορω να πω οτι τωρα ειμαστε καλα!
ειχαμε δοκιμασει διαφορα και δεν γινοταν τιποτα με αυτα που ειδαμε εμεις αποτελεσμα

ηταν τα προιοντα της aderma αφρολουτρο και ενυδατικη για ατοπικη δερματιδα συχνα ντουζ και βεβαια θεραπεια με κορτιζονη για 3 εβδομαδες με fousicold Li δεν θυμαμε ακριβως
την ονομασια τεραστια διαφορα κοριτσια!!!

EVA-RAFAELA
28-04-09, 13:25
Και μεις αντιμετωπίζαμε το ίδιο προβλημα εκτός όμως απο τις ενυδατικές κρέμες ο γιατρός μας είπε πως ήταν και δείγμα πως το παιδί είχε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.Ετσι ξεκινήσαμε τα πίνουμε ειδικό γάλα και να τρώμε ειδικές κρέμες και από τότε το μωράκι μου ηρέμησε.φυσικά δεν τρώμε τίποτα που να προέρχεται απο τις αγελάδες και τρώμε μόνο κότα και αρνί.

Αν θές κορίτσι μου ψάξτο και αυτό γιατί τελικά υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν την ατοπική δερματιτιδα.

τζινα
04-05-09, 17:10
MIPOS KSERETE TI NA VALO STO PROSOPAKI TIS EXEI GEMISI PSILA PSILA SPIRAKIA KAI O PEDIATROS MOU PE NA TIS PARO ALIFI ME KORTIZONI EINAI MONO 1 MINOU DEN THELO NA TIN EPIVARINO TI NA KANO?????/

elenik
04-05-09, 17:26
Δεν μπορω να παρω ευθυνη τι να βαλεις....
Μου ακουγεται σαν νεογνικη ακμη που ο δικος μου παιδιατρος δεν θα εκανε τιποτα.

Θα σου πω τι καναμε εμεις (ειμαστε ιδιαιτερη περιπτωση)

Στην αρχη μας ειπε οχι κορτιζονη και δοκιμασαμε με το να αλλαξουμε ολα τα καλυντικα του με frezyderm. Στον Βασιλη με αυτο και μονο ειχαμε καθαρισει!!

Ο μικρος εχει πολυ ευαισθητο δερμα (ηταν πολλα τοσο που φαινοταν κοκκινος ) και πηγαμε σε δερματολογο. Μας εδωσε:
μια κορτιζονουχα (ειπε 5 μερες την εβαλα 2 και καθαρισε το παιδι και συνεχισα με τα υπολοιπα τα οποια μια χαρα μεχρι τωρα). Δεν σου αναφερω ποια αφου δεν θες κορτιζονη.
-> Avene mousse lavante pediatric για το μπανιο (μαλλια και σωμα)
-> Avene trixera+ για κρεμα προσωπου και σωματος.

Αυτα που σου λεω ειναι απλα εναλλακτικες καλυντικων και τιποτα θεραπευτικο!

Α! Αν θηλαζεις λενε κανει πολυ καλη δουλεια το γαλα σου στο προσωπακι του

Θα δοκιμαζα να αλλαξω πρωτα τα καλυντικα που χρησιμοποιω με καποια και μετα να εβαζα κορτιζονη αλλα δεν μπορω να παρω ευθυνη. Δεν ξερω αν εχει κατι αλλο το παιδι και πηγε σε κορτιζονη ο γιατρος.

Τι σου ειπε πως εχει?

anna781
04-05-09, 18:23
και εμενα η μπεμπα μου απο 40 ημερων και μετα γεμιζε συνεχεια μικρα κοκκινα σπυρακια.δεν ειναι τιποτα μου ελεγε η γιατρος και της εβαζα μια κρεμα καθαραενυδατικη την A-DERMA ,παρα πολυ καλη εβλεπα διαφορα.γυρω στον τριτο μηνα εφυγαν μονα τους,Μην ανυσηχεις θα φυγουν μονα τους .Και εγω της εβαζα την φουσιντιν με κορτιζονη ομως ηρεμουσε καμια μερα και μετα παλι τα ιδια.ΠΙο καλο της εκανε η a-derma

τζινα
04-05-09, 21:25
emena mou pe oti na tin pleno kala kai na siderono ta rouxa tih kala...to vgazoun ola ta mora...ti na po?to pa kai sto ginekologo mou pou tou xo tifli empistosini kai mou pe mexri ton 3o mina to vgazoun meta eksafanizete

ΠΕΖΗ
04-05-09, 22:20
και εμενα η μπεμπα μου απο 40 ημερων και μετα γεμιζε συνεχεια μικρα κοκκινα σπυρακια.δεν ειναι τιποτα μου ελεγε η γιατρος και της εβαζα μια κρεμα καθαραενυδατικη την A-DERMA ,παρα πολυ καλη εβλεπα διαφορα.γυρω στον τριτο μηνα εφυγαν μονα τους,Μην ανυσηχεις θα φυγουν μονα τους .Και εγω της εβαζα την φουσιντιν με κορτιζονη ομως ηρεμουσε καμια μερα και μετα παλι τα ιδια.ΠΙο καλο της εκανε η a-derma

Και εγώ χρησιμοποιώ αυτήν την κρέμα από την Πέμπτη και έχω δει τεράστια διαφόρά.Τα πολλά σπυράκια από το προσωπάκι φύγανε, το ίδιο και η ξηροδερμία και γενικά έχει ηρεμήσει πολύ το δερματάκι του. Δε ξέρω αν ήταν τυχαίο πάντως η κρεμούλα της a-derma είναι φοβερή. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

delin
04-05-09, 22:36
Εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα. Ολα τα προιοντα που βαζω στο μωρο ειναι aderma. Απο το μπανιο το σαμπουαν-λαδι (για την ξηροδερμια) μεχρι την ενυδατικη ειναι aderma. Μολισ δω κοκκινιλα την βαζω και ηρεμω. Την κορτιζονη την χρησιμοποιω σε απροχορητες καταστασεις. Η αληθεια ειναι πως δεν την αλλαζω με τιποτα την συγκεκριμενη εταιρια.

baduz
05-05-09, 10:35
Εμάς πάλι μας είπε να μην βάλουμε τίποτα.
Καθαρισμός με βαμβακάκι και χαμομήλι, δυο με τρεις φορές την ημέρα.

Φύγανε όταν σαράντησε η μπουμπού!

Μου το είχε πει, ότι όταν σαραντήσει θα φύγουνε, δεν την πίστευα, αλλά τελικά είχε δίκιο η Αμαλία μας (η παιδίατρό μας).

Τι να πει κανείς????

Ο κάθε γιατρός λεει τα δικά του...

Φαντάζομαι ότι
στο δεύτερο παιδί θα ξέρουμε καλύτερα
στο τρίτο θα είμαστε σίγουρες
εεε στο τέταρτο πια θα έχουμε PHD....
(χιχιχιχιχι)!

vaw
10-05-09, 16:57
kalispera koritsia,
i mpempa mou pou einai 30 imerwn evgale auta ta mikra spurakia pou lete sto proswpo, arxika sto metwpo kai meta gemise olo to proswpo. to eipa stin paidiatro i opoia eipe pws einai fysiologiko kai den mou edwse tipota. Shmera diapistwsa oti arxise na vgazei kai sto laimo tis kai anushxisa! dokimasa me to diko mou gala alla tipota! emena me fovise to oti pane kai sto swma, einai fysiologiko?

τζινα
11-05-09, 12:23
fisiologiko kai meta tis vazo kai penaten kai mas evgale liga mprosta sto kormaki tis

kassiani
13-05-09, 13:53
Προφανως ειναι νεογνικη ακμη και απορω με τη χρηση κορτιζονης σε τοσο μωρο και τοσο ευκολα...

τζινα
14-05-09, 14:11
allaksame pediatro eftixos..mas edose tis aderma ena shampoo kai mia krema tis avene kai iremisan oi kokkiniles..aparadekti me to paramikro kortizoni

myangel
14-05-09, 14:59
εμεις εκτός απο την aderma που πήραμε, αλλαξαμε τοτε και το γαλα... αντι για αυτο που προτεινε η κλινικη, το γυρισαμε σε S26HA και ηρέμησε απ τα εκζέματα...

myangel
14-05-09, 14:59
άρα (συμπληρώνοντας) αν θηλάζεις μόνο, δες και τα φαγητά που τρως εσύ, μήπως κάτι το πειράζει
αν δίνεις ξένο γάλα, μήπως να αλλαζατε τη μαρκα?

τζινα
14-05-09, 16:18
den tin thilazo tora alla kai prin ta eixe

Jen.
25-05-09, 18:01
Συνήθως, όταν κάνουμε ομοιοπαθητική στην αρχή υπάρχει έξαρση των συμπτωμάτων -και αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει οτι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο ομοιοπαθητικό μέσο- για να ακολουθήσει η θεραπεία τους (των συμπτωμάτων). Όταν ο οργανισμός είναι "φορτωμένος" με κορτιζόνες, αντιβιώσεις ο χρόνος θεραπείας που απαιτείται μέσω της ομοιοπαθητικής θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε έναν οργανισμό που παρουσιάζει π.χ. μια ωτίτιδα και δεν έχει πάρει ακόμα αντιβίωση από ότι σε έναν οργανισμό που έχει πάρει ήδη 2 μπουκάλια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιβιώσεις καταστέλουν το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιδράσει από μόνος του άμεσα.


ΒΙΚΥ και εμείς σε παιδίατρο ομοιοπαθητικό πηγαίνουμε αλλά προς το παρόν μας είπε οτι δεν μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική μιας και ειναι πολυ μικρός για να του παρει ιστορικο και να βρει το σωστο φαρμακο...παλιοτερα φυσικα για άλλα προβληματα μας έδωσε ομοιοπαθητικά μια χαρα...
εσείς πόσων μηνών ήσασταν όταν κανατε ομοιοπαθητική για ατοπική δερματίτιδα? και ποιο ακριβώς φάρμακο σας έδωσε? (ξερω οτι δεν κανει για ολους απλα απο περιέργεια)...και ποσο καιρο εκανε να περάσει?
:roll:

Jen.
25-05-09, 18:19
Το σπαθόλαδο το έχει δοκιμάσει κανείς;


Όχι δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το σκέφτομαι γιατί έχω ένα μπουκάλι πρόχειρο...το έχεις δοκιμάσει εσύ μήπως?

Niki-76
26-05-09, 16:19
γεια σας κορίτσια...

εμένα η μικρή μου ενώ μέχρι πριν 2μήνες είχε πολύ καλό δέρμα, μετά εμφανίστηκε η δερματίτιδα...
Χθες η δερματολόγος μας είπε μπανάκια με φακελάκια πούδρας με βρώμη της aveeno, και μετά πολύ πάστωμα με TRIXERA της AVENE. Γενικά η ατοπική δερματίτιδα θέλει λέει πολύ ενυδάτωση.
Εμάς υποφέρει και από φαγούρα και το βράδυ δεν κοιμάται καθόλου -ξύπνημα κάθε μισή με μια ώρα- οπότε μας είπε να δώσουμε και μια βδομάδα atarax... Κρίμα, αλλά αν είναι να ανακουφιστεί η καημένη...

Jen.
26-05-09, 21:20
Εγώ το ψάχνω με εναλλακτικές θεραπείες...δεν θέλω να δώσω στο μωρό φάρμακα. Θα δούμε.

G.STONE
27-05-09, 08:17
Ο γιός μου από βρέφος εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα και του βάζω frezyderm ακόμα και στην αλλαγή πάνας.

Με Frezyderm bath cream επίσης του κάνω μπάνιο και βλέπω βελτίωση. Βέβαια θέλει καθημερινή επάλοιψη. Εμάς μας έχει πεί ότι το δερματάκι του επηρεάζόταν και από πιθανή αλλεργία στο γάλα.

Πέρυσι το καλοκαίρι 2-3 φορές είχε βγάλει στον ποπό του 2 εκζέματα που με είχαν ανησυχήσει λίγο. Αναρωτιόμουν αφού τον πλένω συνέχεια πως έγινε? Δεν ήταν σύγκαμα όμως και το νερό επιδείνώνε την κατάσταση. Μου είχε δώσει fusicort για 2-3 μέρες και εξαφανίστηκε. Βέβαια μόνο σε μεγάλη αναγκη την βάζουμε.

Τώρα 14 μηνών ακόμα έχουμε το πρόβλημα αλλά εντάξει δεν το αντιμετωπίζω με την μανία που το αντιμετώπιζα όταν ήταν βρέφος.

Έχουν ευαισθησία τα ζουζούνια μας!

Niki-76
27-05-09, 14:32
Εγώ το ψάχνω με εναλλακτικές θεραπείες...δεν θέλω να δώσω στο μωρό φάρμακα. Θα δούμε.

μωρέ ναι, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήταν πιο μικρή/...
τώρα όμως βασανίζεται το βράδυ από την φαγούρα... και δεν κοιμάται καθόλου. κλωτσάει και χτυπιέται μόλις ξυπνήσει. Σήμερα μετά από ένα σωρό καλλυντικές περιποιήσεις και ένα βράδυ με αταραξ (μια κουταλίτσα του γλυκού)΄είναι πολύ καλύτερα!!!
η πλάτη έχει ηρεμήσει, και κοιμήθηκε πολύ χαλαρά...΄Ξύπνησε 2-3 φορίτσες αλλά με το μαμ της μαμάς κοιμήθηκε αμέσως... (ενώ πριν κλωτσαγε και στριφογύριζε, και δεν ανεχόταν ούτε χάδια ούτε τίποτα στα βραδυνά ξυπνήματα)
Θα της δώσω σήμερα κι αύριο και θα πάρω την γιατρό να της πω να μη δώσω άλλο... ανάλογα πως θα πάμε.

Kiki
27-05-09, 18:51
Και εμείς τα ίδια είχαμε με το δικό μας το μικρό. Ο γιατρός μας σύστησε την exomega της A-Derma και υποχώρησε η δερματίτιδα, δεν εξαφανίστηκε όμως και τελικά βάλαμε κορτιζονούχα (elocon) ευτυχώς για λίγες μόνο ημέρες μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς. Και εμείς πάντως το στεναχωριόμασταν πολύ γιατί ήταν στις πτυχές από λαιμουδάκι και δεν μπορούσε να φορέσει μπλουζάκι, ερεθιζόταν αμέσως.

Εμένα μπέμπα, είχε από 1 μηνών κάτι κοκκινίλες που και εγώ νόμιζα ότι ήταν από την ζέστη και το αντιμετώπιζα με μπάνιο, χαμομήλι, bepanthol και έβαλα από το γάλα μου που μου το είπε η μητέρα μου όπως λέει και μια κοπέλα παραπάνω. Οι κοκκινίλες λοιπόν υποχωρούσαν για μια δυο μέρες και μετά ξαναφούντωναν για άλλε δυο μέρες. Αυτό γινόταν για καμια 10αρια μέρες και τότε την πήγα στο γιατρο όπου διαπίστωσε ατοπική δερματίτιδα, αλλά μου είπε ότι την είχα αφήσει πολύ καιρό και είχε φουντώσει. Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα της ήταν πολύ άγριο και όταν το έπιανες ήταν σαν μια σαγρέ επιφάνεια. Μου έδωσε ειδικό σαμπουάν για το λούσιμο και άλλο για το μπάνιο, και exomega και την elocon για 10 ημέρες και την fusidin για 7 ημέρες. Επίσης μου είπε να της καθαρίζω το πρόσωπο με φυσιολογικό ορό. Σε δύο ημέρες θα τελειώσει η θεραπεία και ευτυχώς το προσωπάκι της και το κεφάλι της έχει καθαρίσει εντελώς.
Με όλα αυτά στεναχωρήθηκα πολύ γιατί αμέλησα το παιδί από άγνοια και φούντωσε έτσι, ενώ γενικά είμαι πολύ τυπική με τέτοια θέματα. Τελος καλό.

elias-christina
14-06-09, 09:30
Κοριτσια βοηθεια γιατι εχουμε αγχωθει παρα πολυ!
Εβγαλε κι εμας στο ποδαρακι στην γαμπουλα... ξεκινησαμε την Travocort και μας εδωσε κ μια ενυδατικη της mustela-stelatopia δεν ξερω τι να κανω...
Στο ποδαρακι δειχνει να μικραινει αλλα εβγαλε κ στα δαχτυλακια των χεριων τωρα...

maria77
14-06-09, 11:56
Και οι δύο γιοί μου έχουν ατoπική δερματίτιδα. Και στους δυο εμφανίζεται μετά απο κατανάλωση κάποιων τροφών που τους προκαλούν αλεργία. Στον μεγάλο κυρίως η τομάτα και οι ξηροί καρποί οπότε και τα κόψαμε και είδαμε σαφέστατη βελτίωση. Ο μίκρος που θηλάζει εμφάνισε και αυτος όταν έτρωγα εγώ τα παραπάνω συμπερολαμβανομένου και του αγελάδινου γάλακτος. Σε έξαρση μας συνέστησε ο γιατρός την fucidin H που είναι κορτιζονούχα και σε μια μέρα βελτιώθηκε κατα πολύ την δεύτερη είχε φύγει τελείως. Εμείς πάντως έχουμε βρεί την υγεία μας με το atoprel cream wash που κάνουμε το μπανάκι μας και την κρεμα atoprel emolient cream και τα δυο της Frezyderm.

Μίκα
15-06-09, 09:44
Τελικά, επειδή αγανάκτισα με τις κορτιζόνες και τα...λοιπά, πήγα σε ομοιοπαθητικό. Τους βάζω τώρα κρέμα καλέντουλα και είναι κάπως καλύτερα. Μάλλον θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει...

Θα επανέλθω με τα νεώτερα...

elias-christina
15-06-09, 10:52
Πηγαμε σε δερματολογο κορυφη...
εμας τελικα ειναι απο την αμμο κ τα φυκια δεν ειναι καν οπως μας ειπε ο παιδιατρος με τον οποιο νευριασαμε παρα πολυ κ μαλλον θα συζητησουμε για αλλαγη.
Οπως μας ειπε ο δερματολογος ηρθε σε επαφη με τριβη με φυκια κ αμμο που ειχαν μικροβια, μας αλλαξε την αλοιφη κ θα εξαφανιστουν σε 4 μερες περιπου!
Ευτυχως!

DALIA
15-06-09, 10:56
έχεις δίκιο elias-christina το έχω πει άπειρες φορές...όλα θέλουν την ειδικότητα τους...καλού οι παιδίατροι άλλα μέχρι ένα όριο...
ο δικός μου είναι από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης με πολύ πείρα, είναι και μεγάλος σε ηλικία τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια, παρόλα αυτά όταν ο μικρός έπαθε βρογχοπνευμονία πήγα σε πνευμονολόγο, όταν έπαθε την ατοπική δερματίτιδα πήγα σε δερματολόγο....για το τσουτσουνάκι του πήγα σε χειρούργο...όταν έβγαζε τα χέρια αβέρτα πήγα σε ορθοπεδικό...

elias-christina
15-06-09, 13:02
Nταλια μου ετσι ακριβως ειναι!
Μας ειπε οτι ειναι εκζεμα κ φοβηθηκα παρα πολυ, διοτι αλλο να ξερεις οτι το παιδι θα ταλαιπωρειται κατα καιρους μεχρι ισως κ την ενηλικιωση του κ αλλο να ξερεις οτι ειναι κατι τυχαιο κ περαστικο...
Εμας ομως μας νευριασε κ ο τροπος του, καθως πριν 4 μερες που πηγαμε για εμβολιο κ του τα δειξαμε μας ειπε "παρτε αυτη την αλοιφη κ ειναι οκ"
χθες το πρωι για να μην τον ενοχλησω του εστειλα μνμ του ειπα οτι ειδα κ στο χερακι της κ του ζητησα να μου εξηγησει τι ειναι, εκεινος μου απαντησε με μνμ σε παρακαλω, που ελεγε " εκζεμα, βαλτε αλοιφη κ εκει"
Γιατι επρεπε εγω να κανω αναζητηση στο ιντερνετ για να ενημερωθω τι ειναι?
Γιατι να φοβηθω οτι το μωρο μου παρουσιασε μια αλλεργια καθολου περαστικη?
Αν ηταν εκεινου το παιδι κ εγω παιδιατρος θα του αρεσε?
Βοηθεια μας! Κανενας δεν νοιαζεται για τα παιδακια μας οπως εμεις αλλα οχι κ ετσι...

klairh
17-06-09, 23:19
Γεια σας κοριτσια
θα σας πω κιεγω το προβλημα μας που αποτι διαβαζω ειναι συχνό.
Ο μικρουλης μου επαθε τοπικη δερματιτιδα οτν ηταν 2 μηνων.έβγαλε κοκκινιλες στο προσωπακι του μόνο. Τώρα είναι 7 μηνων τον θηλάζω ακόμα και παρόλα αυτα η κατασταση χειροετερευει μερα με τη μέρα. Εχει κοκκινιλες στο προσωπο τις οποιες αν τις αφησω και δε βαλω fucicort H γίνονται σαν πληγές και βγάζουν πύον. Εχει επισης στα μπρατσκια του στις κλειδωσεις των ποδιων στον ομφαλό και στο λαιμό. Σχεδόν παντου δηλ. Πηγαμε σε παρα πολλούς γιατρούς και στο παιδων και ο αλλεργιολογος καιο παιδοαλλεργιολογος μας είπε πως πρεπει να βαζουμε κορτιζονουχα κρεμα οποτε βγαζει για οσο χρειασστει και μετα οτνα ξανακοκκινισει να ξαναβαζουμε. όμως με το που σταματησουμε την κρεμα μετα απο 2 μερες ξαναγινετια χαλια όπως πριν. αν κανουμε αυτο που λενε πρεπει να βαζει κροτιζονη για μηνες. Ενας αλλεργιολογος μας ειπε να βαζουμε συνεχει κορτιζονουχα κρεμα για οσο χρειαστει μεχρι να γινει ενος οποτε και θα βαζουμε μια αλλαη κρεμα που δνε εχει κορτιζονη και ειναι θαυματουργή. Ειμαι παρα πολυ σεναχωρημενη που του βαζω τοσο πολύ κορτιζονη αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω γιατι το μωρο μου ξυνεται και απο το ξισιμο ματώνει και υποφερω να το βλέπω έτσι. Απο ενυδατικές βαζουμε τη στελατοπια αλλά δεν κανει τιποτα. Θέλω να δοκιμασω και ομοιπαθητικό αλλά δεν ξέρω που. Μερικές κοπέλες που πηγατε σε ομοιπαθητικο μπορείτε να μου δωσετε περαιτερω πληροφορίες? Ο μικρούλης επισης εχει και αλλεργια στο γάλα και ετσι εγω απεχω εντελως απο τα γαλακατομικά αλλα μποει να εχει και καπου αλλου αλλεργια και να του επιδώνω το προβλημα τρώγοντας αυτες τις τροφές αλλα ο.τι μπορώ κανω και εγώ.

lianakleopatra
17-06-09, 23:25
Εμείς σωθήκαμε με την ex-omega της aderma! Μας τη συνέστησε δερματολόγος γιατί η μικρή μου έβγαζε συνέχεια εκζέματα και είχε ατοπική δερματίτιδα!

klairh
17-06-09, 23:35
Εμείς σωθήκαμε με την ex-omega της aderma! Μας τη συνέστησε δερματολόγος γιατί η μικρή μου έβγαζε συνέχεια εκζέματα και είχε ατοπική δερματίτιδα!

τη δοκιμασαμε και αυτη αλλα αντεδρασε το μωρο και τις 2 φορές γεμιζοντας σπυρακια σε ολη την πλατη και ισως εφτεγε αυτη οποτε τη σταματησαμε αμεσως. τι να πω??

Xamodraki
14-07-09, 20:38
Και η δικια μου εχει. Πρωτοπαρουσιασε πριν λιγο καιρο και τρελαμενοι την πηγαμε στην παιδιατρο. Βαζουμε κι εμεις κορτιζονη αλλα μας συνεστησε να το κανουμε μονο οταν ειναι πολυ φουντωμενα. Επισης για ενυδατικη χρησιμοποιουμε κι εμεις Aderma και το αντιστοιχο αφρολουτρο. Τρεις φορες μεχρι τωρα φουντωσαν και ηρεμησε μετα απο την κρεμα και καθε φορα ειναι λιγοτερο το φουντωμα. Εντωμεταξυ επειδη την θηλαζω εχω κοψει τα γαλακτοκομικα. Αναρωτιεμαι ομως πως θα καταλαβουμε αν ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο γαλα. Η σε κατι αλλο που τρωω αν και δεν εχουν μεινει και πολλα. Εκοψα και σοκολατα-ξηρους καρπους-πορτοκαλι και αποφευγω το αυγο. Πρεπει να της κανουμε τεστ για να καταλαβουμε σε τι ειναι αλλεργικη?

pwlina
14-07-09, 21:39
Καλε εδω ειστε κ εχω φαει τον κοσμο τρελαθηκα με αυτο που μας συμβαινει, εμφανιστηκαν εξανθηματα με μυτουλες στα χερια μπροστα κ πισω απο το λαιμο στην αρχη μας ειπε οτι ειναι ιδρωτηρια κ βαλαμε elocon ecolon καπως ετσι μετα εβγαλε κ σε ολο το προσωπο κ μας ειπε οτι ειναι αλεργια κ ετσι μου εδωσε mustela-stelatopia κ ενα ειδικο αφρολουτρο για αλεργιες της frezyderm εκει που γινανε τα σπυρακια ροζ τωρα ξαναφουντωσε εβγαλε κ σε ολο το κεφαλι, ξανα παμε στο γιατρο κ μου λεει στο κεφαλι δεν μπορουμε να βαλουμε τιποτα μονο καπελακι να του φορας, εγω του φοραω παντα της λεω αλλα τι αλεργια εχει πειτε μου εσεις λεει κανε αυτη τη θεραπεια κ στην επομενη εξετασει θα τον ξανα δω. Μα γιατι να με τρελενει ετσι κ να μη μου λεει πως θα φυγουν, μηπως να το παω σε δερματολογο η στο νοσοκομειο για να τα δουμε κ εκει? Α να σημειωσω παραλληλα με frezyderm κ mustela-stelatopia περνουμε κ σταγονες ζιρτεκ 6 σταγονες μια φορα τη μερα μια της σταματαω μια της δινω γιατι δεν κανει για πολυ καιρο, μα τι να το κανω αυτο το παιδι ολη μερα ξυνει το κεφαλι του θα κανει καμια πληγη.... Ξεχασα να πω οτι οταν ειναι μεσα στο σπιτι ενα ενα φευγουν ολη μερα αλλα μολις βγαινουμε το απογευμα να τα μας παλι ειμαι σιγουρη οτι ειναι αλεργια θελω να πω σε δερματολογο η να κανω κανενα τεστ πως γινεται σε μωρο εχει κανει καμια? Κ κανονικα εαν ηταν αλεργικος δεν θα το δειχνανε οι εξετασεις αιματος αυτες που στελνουμε οταν γεννηθει που του περνουν αιμα απο το ποδαρακι ετσι μας ειχε πει τοτε ο γιατρος οτι τα δειχνει ολα ομως αποτελεσματα δεν ηρθαν ποτε κ ειπε ο γιατρος οτι για να μην ερθουν δεν εχει τιποτα...

Jen.
14-07-09, 23:52
Καμία σχέση οι εξετάσεις που κανουν όταν γεννιέται με τις αλλεργίες. Σε συμβουλεύω να επισκεφτείς έναν αλλεργιολόγο. Έχει καλούς στο παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Εμείς πριν λίγο γυρίσαμε απο εκεί. Επίσης μην χρησιμοποιείται κορτιζόνες σε τόσο μικρά βρέφη είναι κρίμα υπάρχουν και πιο φυσικές μέθοδοι για να φύγει. Τέλος εννοείται ότι δεν πρέπει να ερεθίζεται το δερματάκι του με αυτά τα καλλυντικά που βάζετε από τα φαρμακεία που είναι μέσα στα χημικά. Φυσικό σαπούνι καλύτερα.

DALIA
15-07-09, 08:46
ο δικός μου έχει ήπια ατοπική δερματίτιδα αλλεργική, από τότε που ξεκίνησα να τον κάνω μπάνιο με το αφρολουτρο της aderma για ατοπικά δέρματα και καμιά φορά την ενυδατική από την ίδια σειρά είναι πολύ καλά.

Μίκα
15-07-09, 23:18
Εγώ πάλι μετά από κορτιζόνες και κρέμες της Avene που ναι μεν έκαναν δουλειά αλλά ...πήρα κρέμα καλέντουλα και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας...ακόμα δεν το πιστεύω πως παιδευόμουν τόσο καιρό ενώ ήταν τόσο απλό...

Jen.
15-07-09, 23:36
Εγώ πάλι μετά από κορτιζόνες και κρέμες της Avene που ναι μεν έκαναν δουλειά αλλά ...πήρα κρέμα καλέντουλα και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας...ακόμα δεν το πιστεύω πως παιδευόμουν τόσο καιρό ενώ ήταν τόσο απλό...


ποια κρέμα ακριβώς? ποια μάρκα?
εγώ πάλι χρησιμοποιώ την rescue remedy cream των ανθοιαματων bach και σιγά σιγά αλλά σταθερα ηρεμούν.

TXARA
16-07-09, 01:26
Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ,ΤΗΝ ΒΑΖΑΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Μίκα
16-07-09, 17:27
ποια κρέμα ακριβώς? ποια μάρκα?
εγώ πάλι χρησιμοποιώ την rescue remedy cream των ανθοιαματων bach και σιγά σιγά αλλά σταθερα ηρεμούν.

Κρέμα καλέντουλα και λάδι της weleda.

klairh
16-07-09, 19:17
Και η δικια μου εχει. Πρωτοπαρουσιασε πριν λιγο καιρο και τρελαμενοι την πηγαμε στην παιδιατρο. Βαζουμε κι εμεις κορτιζονη αλλα μας συνεστησε να το κανουμε μονο οταν ειναι πολυ φουντωμενα. Επισης για ενυδατικη χρησιμοποιουμε κι εμεις Aderma και το αντιστοιχο αφρολουτρο. Τρεις φορες μεχρι τωρα φουντωσαν και ηρεμησε μετα απο την κρεμα και καθε φορα ειναι λιγοτερο το φουντωμα. Εντωμεταξυ επειδη την θηλαζω εχω κοψει τα γαλακτοκομικα. Αναρωτιεμαι ομως πως θα καταλαβουμε αν ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο γαλα. Η σε κατι αλλο που τρωω αν και δεν εχουν μεινει και πολλα. Εκοψα και σοκολατα-ξηρους καρπους-πορτοκαλι και αποφευγω το αυγο. Πρεπει να της κανουμε τεστ για να καταλαβουμε σε τι ειναι αλλεργικη?

και εγω θηλαζω απολειστικα τον δικο μου και δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει μονο πειραματια θα καταλαβει μονο πειραματικα θα καταλαβεις τι τον πειραζει κοβοντας διαφορες τροφες μια μια για να βλεπεις τα αποτελεσματα και να ξερεισ τι τον πειραζει καθε φορά. Ασε και εγώ τρωω ελαχιστα πραγματα πια αφου γαλακτομικα υπαρχουν παντου. Εμενα για παρααδειγμα ξέρω πως μόλις φαω κατι που λεχει καποιο γαλακτομικό προιόν, αμέσως αρχισει εμετους και ρεύεται συνεχεια το καημενο και δε μπορει να ηρεμήσει απο την ενοχληση. Για αυγό δεν εχω κανει κανενα πειραμα γιατι προς το παρον παμε σχετικα καλα και αυτγο περιεχουν τα παντα και απλα προσπαθω να το αποφευγω. το ίδιο και με τουσ ξηρούς καρπούς. Όμως πηγα στο παιδων αγλαια κυριακού και μας παρακολουθεί ένας πολυ καλός αλλεργιολογος και την επομενη φορα που θα παμε θα κανεουμε ορισμενα τεστ μας είπε αλλα αποτι καταλαβα δεν είναι και πολυ αξιόπιστα απλα ενδειχτικα και μουπε μεχρι τοτε να αποφευγω εντελως και αυστηρα τα γαλακτομικά. Μουπε επισης πως την επομενη φορα θα του δωσει αγελαδινό γαλα για να δει επι τοπου την αντιδραση και αν πραγματι ειναι αλλεργικός. Γιατι είναι επικυνδυνο αν ειναι πραγματι να κανεις μονος σου το πειραμα αυτο.
Εγω λόγω του οτι δεν εχουν μεινει κια πολλά να τρωω γρηγορα φαγητά (καθως δεν εχω καμια βοηθεία και δεν προλαβαινω να μαγειρεύω καθε μερα) τρώω πολύ ψωμι και σημερα πηγα σε ενα φουρνο να σιγουρευτώ πως δεν εχουν κανενα ειδος βουτυρου τα ψωμακια του και μουπε πως εχουν φυτικα βύτυρα αλλα όπως μου εδειξε τα φυτικά βουτυρα έχουν όλα σχεδον τυρόγαλα ή σκόνη γαλακτοσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!σοκαρίστηκα γιατι παρατηρησα και όλες τις μαργαρινες του εμποριου πως πολλές λενε πως είναι για χορτοφαγους αλλα εχουν τυρόγαλα. Θα κόψω και το ψωμι τωρα???Εχω απελπιστεί πραγματικά.

Jen.
16-07-09, 23:05
κλαιρη και εγω κάνω πλήρης αποχη απο γαλακτοκομικα, δημητριακα (ψωμι, μακαρονια), φραουλες, μοσχαρισιο, αυγό, ψάρι, ντοματα εδω και καιρό και σιγα σιγα θα τα βαζω να δω τι τον πειραζει...

και εμεις πήγαμε στο Αγλαια Κυριακου σε εναν αλλεργιολόγο προχτές...μπορεις να μου πεις ποιον είδατε εσείς? Γιατι εμενα αυτος που είδαμε δεν μου εκανε καμια μεγαλη εντυπωση...:roll:

Xamodraki
17-07-09, 03:01
Με ολα αυτα που δεν τρωμε ευκαιρια να χασουμε και τα κιλα που μειναν οσες εχουμε. :p Ψωμι, μακαρονια και ντοματα? Με εβαλες σε σκεψεις...

ismeni
17-07-09, 12:17
Το μωρό μου πρωτοεμφάνισε έγκζεμα από 3 μηνών. Σήμερα, σχεδόν 6 μηνών παρουσιάζει εξάρσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Εχω απευθυνθεί σε δερματολόγο, έχω δοκιμάσει πολλές αλοιφές, αλλά δεν υποχωρεί τελείως. Στείλτε μου τις εμπειρίες σας. :( :( :(

κι εγώ το ίδιο αντιμετωπίζω με την κόρη μου. τώρα είναι 21 μηνός και όποτε αλλάζει η θερμοκρασία (από κρύο σε ζέστη ή από ζέστη σε κρύο) έχουμε ξηροδερμία. στις αρθώσεις στα χέρια, πίσω από τα γόνατα, κάτω από το πηγούνι και στους καρπούς. η frezyderm που μου σύστησε ο παιδίατρος δεν τη βοήθησε, αντίθετα μόλις την άπλωνα στο κορμάκι της ή άρχιζε και ξυνόταν ή τις έκανε κοκκινες γραμμές σαν μαστιγιές...είχα κόψει πολυ καιρό τις ενυδατικές κρέμες. τώρα αγόρασα ένα λάδι και ένα γαλάκτομα σώματος (από την εταιρεία nutrimetics) και πάει ΜΙΑ ΧΑΡΑ. το λάδι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ.
στις μεγάλες εξάρσεις βάζω αλοιφή fusicor τοπικά και της δίνω atarax.
το διάστημα μεταξύ frezyderm και nutrimetics της έβαζα fisidin, όσο λιγότερο όμως μπορούσα. γιατί εχει αντιβίοση.
τον προηγούμενο χειμώνα από το ξυσε-ξύσε είχαν μολυνθεί τα χέρια και τα πόδοα της μέχρι που έβγαλε πιώδη σπυρια και δυστυχως έπρεπε να πάρει αντιβίωση.
η θάλασσσα θα τους κάνει πολύ καλό!
δεν θέλω να μας απογοητεύσω, αλλά μπορεί να φτάσουν και 10 χρονών με αυτή την κατάσταση.
υπομονή...

klairh
17-07-09, 15:02
κλαιρη και εγω κάνω πλήρης αποχη απο γαλακτοκομικα, δημητριακα (ψωμι, μακαρονια), φραουλες, μοσχαρισιο, αυγό, ψάρι, ντοματα εδω και καιρό και σιγα σιγα θα τα βαζω να δω τι τον πειραζει...

και εμεις πήγαμε στο Αγλαια Κυριακου σε εναν αλλεργιολόγο προχτές...μπορεις να μου πεις ποιον είδατε εσείς? Γιατι εμενα αυτος που είδαμε δεν μου εκανε καμια μεγαλη εντυπωση...:roll:

popo τιποτα δεν τρως καλε.και τι τρως καθε μερα.με ενδιαφερει γιατι εγω οταν σταματησα και το ψωμι για 1 εβδομαδα εχασα 2 κιλα και στην κυριολεξια εξαφανιστηκα και δε με κρατουσαν τα ποδια μου!!!!
Μανολης Μανουσακης λεγεται ο γιατρος και ειναι πολυ καλός και εξυπηρετικός. Εσενα τι σου ειπα ο αλλεργιολογος?

klairh
17-07-09, 15:03
α ξεχασα να γραψω πως του βαζω λανπλινη τωρα σε συνδυασμο με 2 φορες την εβδομαδα κορτιζονουχα κρεμα και εχει θεαματικα αποτελεσματα.θαυματουργη η λανολινη κορίτσια.

Jen.
17-07-09, 15:15
Α τον ίδιο γιατρό είδαμε :D
Εμένα μου είπε οτι δεν ειναι πεισμένος οτι φταινε οι τροφές για το έκζεμα του αλλα εγώ ειδα οτι οταν τις εκοψα το παιδί έγιανε...επίσης ανέφερε οτι αν δεν μπορέσουμε να βρούμε γιατι και να εξαλείψουμε το αίμα στα κακακια του τότε ίσως θα πρέπει να αποθηλάσω και να του δίνουμε ειδικά γάλατα πράγμα το οποίο διάβασα οτι ειναι εξαιρετικά επικινδυνο :???:
καναμε και καποια τεστ στο χερι αλλα δεν εδιεξε κατι και οταν εξαφανιστει το αιμα θα κανουμε και ραστ αιματος

εσένα τι σου είπε?

το φαγητο ειναι ενα προβλημα...κανω ολα τα λαδερα και οσπρια χωρις ντοματα πλέον, τρωω πολυ πατατα, ρυζι, λαχανικα πολλα, πολυ κοτπουλο, προσφατα προσθεσα και το χοιρινο που ειχα κοψει και ετσι τρωω και χοιρινη μπριζολα πλεον, σαλατες για πρωινο ρυζογκοφρετα με ταχινι και μελι, το βραδυ φρουτα η κανα σουβλακι κοτοπουλο :D και βασικα δεν εχω χασει κιλα γιατι ανακάλυψα τον χαλβα με κακαο και μου εχει κανει μεγαλη ζημια :mrgreen:
πρεπει να τα κοψεις ολα για ενα μηνα και μετα να βαζεις ενα ενα ανα μια βδομαδα και να δεις αν τον πειραζει...εγω ετσι ειδα οτι μαλλον τον πειραζει η ντοματα και την ξαναεκοψα...φυσικα ο γιατρος δεν εδωσε και πολυ σημασια σε αυτα...

Jen.
17-07-09, 15:16
α ξεχασα να γραψω πως του βαζω λανπλινη τωρα σε συνδυασμο με 2 φορες την εβδομαδα κορτιζονουχα κρεμα και εχει θεαματικα αποτελεσματα.θαυματουργη η λανολινη κορίτσια.


απο φαρμακειο? ποια μάρκα?

klairh
17-07-09, 15:46
Α τον ίδιο γιατρό είδαμε :D
Εμένα μου είπε οτι δεν ειναι πεισμένος οτι φταινε οι τροφές για το έκζεμα του αλλα εγώ ειδα οτι οταν τις εκοψα το παιδί έγιανε...επίσης ανέφερε οτι αν δεν μπορέσουμε να βρούμε γιατι και να εξαλείψουμε το αίμα στα κακακια του τότε ίσως θα πρέπει να αποθηλάσω και να του δίνουμε ειδικά γάλατα πράγμα το οποίο διάβασα οτι ειναι εξαιρετικά επικινδυνο :???:
καναμε και καποια τεστ στο χερι αλλα δεν εδιεξε κατι και οταν εξαφανιστει το αιμα θα κανουμε και ραστ αιματος

εσένα τι σου είπε?

το φαγητο ειναι ενα προβλημα...κανω ολα τα λαδερα και οσπρια χωρις ντοματα πλέον, τρωω πολυ πατατα, ρυζι, λαχανικα πολλα, πολυ κοτπουλο, προσφατα προσθεσα και το χοιρινο που ειχα κοψει και ετσι τρωω και χοιρινη μπριζολα πλεον, σαλατες για πρωινο ρυζογκοφρετα με ταχινι και μελι, το βραδυ φρουτα η κανα σουβλακι κοτοπουλο :D και βασικα δεν εχω χασει κιλα γιατι ανακάλυψα τον χαλβα με κακαο και μου εχει κανει μεγαλη ζημια :mrgr
πρεπει να τα κοψεις ολα για ενα μηνα και μετα να βαζεις ενα ενα ανα μια βδομαδα και να δεις αν τον πειραζει...εγω ετσι ειδα οτι μαλλον τον πειραζει η ντοματα και την ξαναεκοψα...φυσικα ο γιατρος δεν εδωσε και πολυ σημασια σε αυτα...

σε θαυμαζω παραγματικα που "ζεις" με τοσο λιγες επιλογες για φαι!!!και δεν τρως τιποτα απο εξω ε???συγχαρητηρια.
αυτ με το να κοψω το θηλασμο για να μη βγαζει πια εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα δε θελω με τιποτα να το κανω και τωρα ειμαστε σε καλη φαση σχετικα οποτε το εχω βγαλει απο το μυαλο μου.
παντως δε νομιζω πως είναι σωστο να αποθηλασουμε για αυτο. δεν ξερω...εχει φορες που απελπιζομαι και αλλες που ειμαι αισιοδοξη.
Τη λανολινη την πηρα απο το φαρμακειο σε μια τεραστια συσκευασια απο αυτη που χρησιμοποιουν οι φαρμακοποιοι για να κανουν τα διαφορα σκευασματα τους. Ισως να πουλανε και μικροτερη συσκευασια. Εμενα αυτη μου εδωσαν σα χοντρικη.Απλη σκετη λανοολινη ειναι. Η μορφη της ειναι σαν τη βαζελινη αλλα ειναι φυσικο προιον.

Jen.
17-07-09, 16:10
Φυσικα και τρωω απο έξω...πατατες καλαμακια σαλατες κοτοπουλο και οτι αλλο μπορώ...

ο αποθηλασμός για να μην βγαζει εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα πειστηκα οτι ειναι πολυ επικίνδυνο με τοσες αλλεργιες να παρει το μωρο ξενο γάλα...

εσένα πόσο ειναι το μωρο σου?

klairh
17-07-09, 16:34
Φυσικα και τρωω απο έξω...πατατες καλαμακια σαλατες κοτοπουλο και οτι αλλο μπορώ...

ο αποθηλασμός για να μην βγαζει εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα πειστηκα οτι ειναι πολυ επικίνδυνο με τοσες αλλεργιες να παρει το μωρο ξενο γάλα...

εσένα πόσο ειναι το μωρο σου?

ααα μαλιστα εγω δεν τρωω σαλατες επειδη μπορει να μην τις εχουν πλεινει καλα αλλα τα υπολοιπα που ειπες τα τρωω αλλα και παλι δυσκολευομαι και εχω χαασει παρα πολλα κιλα.
7μιση μηνών είναι ο γλυκουλης μου και απο 7 μηνών εχει βελτιωθεί η κατασταση νομιζω. Εγω τουχω δωσει 3-4 φορες ξενο αντιαλλεργικό γαλα αλλα δε θελω με τιποτα ετσι κιαλλιως και λογω αλλεργιων ενας λογος παραπάνω.

klairh
17-07-09, 16:35
Φυσικα και τρωω απο έξω...πατατες καλαμακια σαλατες κοτοπουλο και οτι αλλο μπορώ...

ο αποθηλασμός για να μην βγαζει εκζεματα το σκεφτηκα και εγω αλλα πειστηκα οτι ειναι πολυ επικίνδυνο με τοσες αλλεργιες να παρει το μωρο ξενο γάλα...

εσένα πόσο ειναι το μωρο σου?

Ψω μι τρως απεξω?

Jen.
17-07-09, 17:21
Ψω μι τρως απεξω?


όχι ουτε απο έξω, ούτε στο σπίτι ούτε οτιδήποτε περιέχει σιτάρι δηλαδή γλουτένη (μακαρόνια, κουλούρια, παξιμάδια κλπ)...ειχα αγορασει ζυμαρικα απο ρυζαλευρο και καλαμποκαλευρο από μαγαζί με βιολογικά αλλα τα παράτησα και αυτα.

pwlina
17-07-09, 22:53
Εμεις εδω που μενουμε κοπελα μου (jen.) δεν εχουμε ουτε ενα αλλεργιολογο στο νοσοκομειο αλλα ουτε ιδιωτης υπαρχει οποτε μαλλον θα παω για μια εξεταση σε δερματολογο που εχουμε...

sofia k
17-12-09, 19:41
Εχουμε και εμεις ενα προβλημα με ατοπικη δερματιτιδα στον μπεμπη που ειναι μολις ενος μηνος που συγκεντρωνεται στα προσωπο του ,στο σβερκο του και λιγο προς τους ωμους του.Πηγαμε σε παιδιατρο και μας συνεστησε SEBA MED baby bubble bath και EXOMEGA A-DERMA κρεμα .Τεσσερις ημερες εως τωρα απλως εχει σταθεροποιηθει η κατασταση .Χτες ζητησα και την γνωμη μιας αλλης παιδιατρου και μας συστησε την χρηση μιας αλοιφης RETTAVATE η οποια περιεχει κορτιζονη.Αν δεν δουμε βελτιωση μας ειπε σε τρια 24ωρα να συμβουλευτουμε εναν δερματολογο.Βεβαια λογο της κορτιζονης αποφασισα να βαλω μονο στο σβερκο του για τρεις ημερες να δω αν θα βελτιωθει και μετα να του κανω επαλοιψη και στο προσωπο του

Jen.
17-12-09, 23:38
Σοφία κρίμα είναι ενός μηνός να βάζεις κορτιζόνη...μήπως να το δεις για καμιά πιθανή τροφική αλλεργία στο γάλα? Τι γάλα πίνει?

Το λέω γιατί σε μας έγινε η έκρηξη όταν το Πάσχα έφαγα πάρα πολλά αυγά, και τυριά/γαλακτοκομικά. Τελικά μετά από πολλούς μήνες αποδείχτηκε οτι έχει αλλεργία στο αυγό και στο γάλα. Η πλήρης αποχή αυτών από τη διατροφή μου (συν πολλών άλλων) εξαφάνισε τα εκζέματα πλήρως.

Εγώ θα σε συμβούλευα να δείτε κάποια παιδογαστρεντερολόγο πριν αρχίσεις να πειραματίζεσαι με την κάθε κρέμα που σας δίνουν οι παιδίατροι. Εξάλλου οι κρέμες εξαλείφουν το σύμπτωμα περιστασιακά αλλά όχι την αιτία.

sofia k
18-12-09, 04:11
Μονο το δικο μου γαλα του δινω εως τωρα

G.STONE
18-12-09, 08:17
Και ο δικός μου έχει ατοπική δερματίτιδα από 2 μηνών και ακόμα έχει!
Frezyderm Barrier cream του βάζω και υποχωρεί για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα έχω κόψει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα. Μόλις κλείσει τα 2 θα του κάνουμε και τεστ αλλεργίας γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι η ατοπική δερματίτιδα δηλώνει αλλεργίες.
Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κορίτσια.

Jen.
18-12-09, 11:29
Και ο δικός μου έχει ατοπική δερματίτιδα από 2 μηνών και ακόμα έχει!
Frezyderm Barrier cream του βάζω και υποχωρεί για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα έχω κόψει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα. Μόλις κλείσει τα 2 θα του κάνουμε και τεστ αλλεργίας γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι η ατοπική δερματίτιδα δηλώνει αλλεργίες.
Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κορίτσια.

αν ειναι αλλεργία μπορείς να προσέξεις τη διατροφή του και αν θηλάζεις και τη δική σου.
Μετα τα 2 δειχνουν πιο σιγουρα τα τεστ αλλα εμας μας έδειξε το αυγό από 5 μηνών.

G.STONE
18-12-09, 11:45
Jen δυστυχώς δεν θηλάζω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και από τις τροφές γιατί ότι και να φάει παρουσιάζει αυτή την ΄΄αγριάδα΄΄ στο δέρμα του και πολλές φορές κικκινίλες. Άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι τον πειράζει.
Δερματικο τεστ αλλεργίας γίνεται σε αυτή την ηλικία;

Access
18-12-09, 12:12
g.stone δοκίμασες να του αλλάξεις τα αφρόλουτρα και τα απορρυπαντικά που πλένεις τα ρούχα του? το λέω γιατί και εμείς είχαμε από πάντα ένα πρόβλημα ατοπικής δερματίτιδας που το απέδιδα στην αλλεργία της αλλά εδώ και μια εβδομάδα της άλλαξα επιτέλους το αφρόλουτρο με αυτό της a-derma νομίζω ότι λέγεται και είδα μεγάλη διαφορά. Κρέμα σώματος και εμείς χρησιμοποιούμε την frezydem αλλά σήμερα θα την αλλάξω και αυτή.

demi
18-12-09, 12:39
λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....
το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...
δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....
τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///
ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...
επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...
μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..
απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

demi
18-12-09, 12:48
επαναλαμβανω ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ η ατοπικη δερματιτιδα....θα εχει εξαρσεις και υφεσεις....
πλενουμε τα ρουχα μονο με προδερμ και του κανουμε μπανιο με αμυλο το οποιο ειναι οτι καλυτερο...ειναι παμφθηνο και κανει πολυ καλο ....εγω το βαζω και σαν κομπρεσουλες στα σημεια που εχει προβλημα....

G.STONE
18-12-09, 13:25
g.stone δοκίμασες να του αλλάξεις τα αφρόλουτρα και τα απορρυπαντικά που πλένεις τα ρούχα του? το λέω γιατί και εμείς είχαμε από πάντα ένα πρόβλημα ατοπικής δερματίτιδας που το απέδιδα στην αλλεργία της αλλά εδώ και μια εβδομάδα της άλλαξα επιτέλους το αφρόλουτρο με αυτό της a-derma νομίζω ότι λέγεται και είδα μεγάλη διαφορά. Κρέμα σώματος και εμείς χρησιμοποιούμε την frezydem αλλά σήμερα θα την αλλάξω και αυτή.

Με προδερμ τα πλένω Age μου, τι να πώ! και αφρόλουτρο της frezyderm χρησιμοποιώ. Θα κάνω και εγώ αλλαγή αλλα πιστεύω ότι δεν κάνουμε τίποτα. Θα δοκιμάσω της a-derma που είπες. Στο φαρμακείο το βρίσκω έτσι;

Souloumpamia
18-12-09, 13:43
μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..
απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

Demi, μπορείς να μου δώσεις το όνομα αυτής της δερματολόγου? Σ'ευχαριστώ.

demi
18-12-09, 14:03
ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΠΜ απο το σπιτι για να σου δωσω και τα τηλ.
ενημερωτικα σου λεω οτι δεχεται βιβλιαριο δημοσιου και λατρευει τα παιδια (εχει 4 αυτη).
και χαμος να γινετε αν δει παιδι το δεχετε αμεσως....

Mina G
18-12-09, 14:03
Και μενα ο μικρος ειναι 8 μηνων και εδω και κανα μηνα εχει παρουσιασει κοκκινιλες στα μαγουλα και στην μια μερια στο λαιμο. Οταν ειχαμε παει στο γιατρο τον ειδε και μου ειπε να του βαζω bepanthol μαζι με τη fucidin. Επειδη μας ειπε να βαλουμε και πορτοκαλι στην φρουτοκρεμα αν βλεπαμε να φουντωνουν να το σταματουσαμε. Ετσι και εγινε. Επισης να τον πλενω με φυσιολογικο ορο στο προσωπο και με χαμομηλι. Τωρα τα μαγουλα του εχουν ηρεμισει καπως αλλα στο λαιμο μια φουντωνει μια σβηνει. Εχει και τα σαλια που πιστευω οτι φουντωνουν τα μαγουλα. Τα κανει κατακοκκινα. Τωρα εχω σταματησει τη fucidin και του βαζω μονο bepanthol και πλυσεις με χαμομηλι.

G.STONE
18-12-09, 14:24
λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....
το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...
δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....
τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///
ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...
επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...
μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..
απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

Ορίστε και κάτι καλό που προκύπτει! εχαριστούμε demi μου για τις πληροφορίες σου!

Morchelina
18-12-09, 14:38
Εχουμε και εμεις ενα προβλημα με ατοπικη δερματιτιδα στον μπεμπη που ειναι μολις ενος μηνος που συγκεντρωνεται στα προσωπο του ,στο σβερκο του και λιγο προς τους ωμους του.Πηγαμε σε παιδιατρο και μας συνεστησε SEBA MED baby bubble bath και EXOMEGA A-DERMA κρεμα .Τεσσερις ημερες εως τωρα απλως εχει σταθεροποιηθει η κατασταση .Χτες ζητησα και την γνωμη μιας αλλης παιδιατρου και μας συστησε την χρηση μιας αλοιφης RETTAVATE η οποια περιεχει κορτιζονη.Αν δεν δουμε βελτιωση μας ειπε σε τρια 24ωρα να συμβουλευτουμε εναν δερματολογο.Βεβαια λογο της κορτιζονης αποφασισα να βαλω μονο στο σβερκο του για τρεις ημερες να δω αν θα βελτιωθει και μετα να του κανω επαλοιψη και στο προσωπο του

Συντοπίτισσα γειά σου,
Η κόρη μου εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα όταν ξεκίνησαν τα στερεά στον 6ο μήνα. Φούντωσε σιγά σιγά όλο της το σώμα μέχρι και στα βλέφαρά της. Χρησιμοποίησα κορτιζονούχες κρέμες, έφευγε λίγο και μετά ξαναφούντωνε. Αποφάσισα τότε να αταματήσω τα στερεά, τη θήλαζα αποκλειστικά για μία εβδομάδα, καθάριζε όλη και μετά τα ξανάρχιζα. Αυτό έγινε τρεις φορές μέχρι το μωρό να γίνει 10 μηνών και να υποτροπιάσει. Γιαυτό και τη συνέδεσα με τροφές και μάλιστα με πορτοκάλι.

Μέχρι τα 3-4 είχε μία ευαισθησία στο εσωτερικό των αγκώνων, των γονάτων, κλπ. Ξαναφούντωσε όταν πήγε πισίνα στα 6 οπότε συμπεραίνω ότι ήταν το χλώριο. Τώρα δεν μου το ξαναεμφάνισε.

Από κρέμες η εμπειρία μου. Στην αρχή κάτι γινόταν με τις κορτιζονούχες για μία εβδομάδα, μόλις τις σταματούσα πάλι φούντωνε. Είδα ότι επηρέαζαν το δέρμα της, το κάναν πιο λεπτό, το ξεραίνανε και τις παράτησα. Τελικά έμεινα στην Aderma που τότε είχε πρωτοβγεί και τη χρησιμοποίησα για χρόνια όπως και τα σαμπουάν κλπ. Κάνε και μπάνια με βρώμη, δεν κάνουν κακό σίγουρα και η Aderma βρώμη έχει. Δεν χάνεις να το ψάξεις λίγο γιατί είναι πολύ μικρό και οι κορτιζονούχες κρέμες μπορεί να μην είναι η λύση που ελπίζεις. Ίσως να μην δεις θεραπεία αμέσως. Θα συντηρήσεις μία κατάσταση μέχρι να την ξεπεράσει ο οργανισμός του.

Εσύ βέβαια θηλάζεις μόνο, οπότε μόνο τη διατροφή σου μπορείς να κοιτάξεις. Καλή επιτυχία.

demi
18-12-09, 14:46
η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ενας πολυ γενοκος ορος οποτε πρεπει ο γιατρος επειτα απο λεπτομερη εξεταση να βγαλει διαγνωση...
δηλ.η κοκκινιλα απο σαλακια η πιπιλα δεν ειναι ατοπικη δερματιτιδα.....
συμτωματικα σπυρακια και κοκκινιλες δεν ειναι....
ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.

Jen.
18-12-09, 15:00
λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....
το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...
δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....
τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///
ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...
επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...
μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..
απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....


τα παραπανω που τόνισα με εντονα γράμματα δεν τα βρίσκω πολύ λογικά ούτε τα έχω ξανακούσει από γιατρούς και θεωρώ οτι για να τα λέμε με τόση σιγουριά για ΟΛΑ τα παιδιά θα πρέπει να ειμαστε πολύ σίγουροι ότι είναι όντως τεκμηριωμένα και όχι απλά ικασίες. Εχεις κάποια επιστημονικά άρθρα που να υποστηρίζουν αυτά που ανέφερες?

G.STONE
18-12-09, 15:14
η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ενας πολυ γενοκος ορος οποτε πρεπει ο γιατρος επειτα απο λεπτομερη εξεταση να βγαλει διαγνωση...
δηλ.η κοκκινιλα απο σαλακια η πιπιλα δεν ειναι ατοπικη δερματιτιδα.....
συμτωματικα σπυρακια και κοκκινιλες δεν ειναι....
ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο.

Έτσι όπως τα λές είναι. Η ατοπική δερματίτιδα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την ΄΄αγριάδα΄΄ στο δέρμα κυρίως πίσω από τις γάμπες, στο πρόσωπο, αλλά και κατά τόπους εκζέματα.
Σε ήπιες περιπτώσεις βρεφικού εκζέματος, το δέρμα είναι κατά κάποιο τρόπο ξηρό, κόκκινο και απολεπίζεται και εμφανίζεται ένα εξάνθημα μόνο σε μικρές περιοχές, ιδιαίτερα στα μάγουλα.
Στις σοβαρές περιπτώσεις, το εξάνθημα είναι περισσότερο εμφανές και καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια.

sofia k
19-12-09, 08:35
Αρχιζουμε και βλεπουμε βελτιωση τελικα στο μωρο.Στο σβερκο του για να δουμε αν θα εχουμε αποτελεσμα και να μην επιβαρυνουμε σκοπα το μωρο χρησιμοποιησαμε την κρεμα με την κορτιζονη γιατι μας ειπε και η παιδιατρος οτι αν δεν υπαρχει βελτιωση σε τρια 24ωρα τοτε θα πρεπει να συμβουλευτουμε δερματολογο και ειδαμε αμεσα αποτελεσματα ενω στο προσωπο του μωρου χρησιμοποιησαμε την exomega επειδη ειναι μεγαλη επιφανεια και δεν θελαμε να το επιβαρυνουμε λογω κορτιζονης .Ενας φιλος μας μας ειπε οτι περιεχει υδροκορτιζονη που ειναι πιο ηπια αλλα και παλι δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει για μεγαλο χρονικο διαστημα .Βεβαια με την exomega βλεπουμε βελτιωση μετα απο μια βδομαδα σταδιακα και αργα.Τωρα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα οτι θα ξαναεμφανιστει κ.λ.π. ανησυχω.

katfan
19-12-09, 09:06
είχαμε εμφανίσει και εμείς ατοπική δερματίτιδα όταν ήμασταν δύο μηνών. στις κλειδώσεις χεριών και ποδιών είχε κοκκινίλες, τα ποδαράκια της ήταν τραχιά και κόκκινα και το χειρότερο ήταν στα μάγουλα όπου η κοκκινίλα κάλυπτε μεγάλη επιφάνεια. η μικρή μου φαγουριζόταν πολύ μέχρι που έβγαζε και αίμα από τα μάγουλα. ξεκινήσαμε με απλές κρέμες και καταλήξαμε στις κορτιζονούχες για πολύ λίγο διάστημα αλλά ενώ αρχικά καλυτέρευε μόλις σταματούσαμε την κορτιζόνη υποτροπίαζε και εμφανιζόταν σε χειρότερη μορφή. δύο μήνες περίπου ταλαιπωρηθήκαμε ώσπου καταλήξαμε σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο και σωθήκαμε... κάναμε θεραπεία περίπου τέσσερις μήνες και η δερματίτιδα εξαφανίστηκε. απο 9 μηνων δεν έχει ξαναεμφανίσει κοκκινίλες, μόνο τον χειμωνα το δερμα στα ποδαρακια της γινεται λιγο τραχυ αλλα με ενυδατωση ειναι οκ. με την εισαγωγη των στερεων δεν ειχαμε κανενα προβλημα.από κρεμα μας βοηθησε αυτη της aderma.
να συμπληρωσω οτι εχει αλλεργεια σταγαλακτοκομικά και το ψαρι

Morchelina
19-12-09, 10:39
Τωρα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα οτι θα ξαναεμφανιστει κ.λ.π. ανησυχω.

Σοφία μου, δεν στα γράφουμε για να ανησυχήσεις αλλά για να μην απελπιστείς αν δεν παν τα πράγματα όπως ελπίζεις και να είσαι προετοιμασμένη.

Το σχόλιο της Katfan συνηγορεί ότι τα πράγματα θέλουν ψάξιμο. Εγώ δεν πήγα σε ομοιοπαθητικό αλλά οι συμβατικοί γιατροί δεν με βοήθησαν και πολύ. Ο δερματολόγος που είχα πάει το μωρό του είχε φανεί αστείο το θέμα σε σχέση με τι βλέπει και είχε δώσει κορτιζονούχα κρέμα πάλι. Παρομοίως η δερματολόγος εδώ όταν πήγα την κόρη μου έξι χρονών μου είχε δώσει κορτιζονούχα χάπια (??), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ.

Η εμπειρία μου είναι ότι σιγά σιγά το ξεπεράσαμε, συνήθισε ο οργανισμός της και τρώει τα πάντα. Βέβαια για κανένα εξάμηνο τουλάχιστον τα κάναμε όλα, ειδικά σαμπουάν, καθαρό σαπούνι για πλύσιμο ρούχων, κλινοσκεπασμάτων, διπλό ξέβγαλμα, όχι συνθετικά ρούχα, κλπ.

Η ανηψιά μου μιας εβδομάδας είχε εμφανίσει κοκκινίλες παντού από αφρόλουτρο για μωρά του εμπορίου.

Μην στενοχωριέσαι, θα περάσει.

ΣΩΤΗΡΙΑ
19-12-09, 23:08
Κορίτσια ελπίζω να με συγχωρέσετε........... αλλά πως είναι η ατοπική δερματίτιδα... Συγνώμη αλλα δεν εχω πολυ χρόνο να διαβάζω όλα τα προηγούμενα μηνύματα

sofia k
30-12-09, 20:55
Χρησιμοποιησαμε την κρεμα rettavate (κορτιζονουχα)και μετα απο πεντε ημερες ολα καλα εξαφανιστηκαν.Ειπαμε ενταξει ολα καλα.Την επομενη ημερα δωστου παλι ξαναφουντωσαν.Δοκιμασαμε τα παντα να ειναι 100% βαμβακερα,αλλαξαμε απορρυπαντικο και αλλες προφυλαξεις στο να μην τρωω κατι που θα το πειραξει.Αυριο θα ζητησω την γνωμη ειδικου δερματολογου δηλαδη.Να δουμε τι θα γινει γιατι φοβαμαι οτι θα εξαπλωθει σε ολο το σωμα του.Συνεχιζουμε να του βαζουμε την A-Derma αλλα δεν κανει τιποτα

meldorah
01-01-10, 18:08
Γεια σας, κοριτσια!
Θελω κι εγω να πω τη δικη μας περιπτωση μπας & βοηθησω καμμια σας...Ειμαστε 5 μηνων και εμφανισαμε ατοπ.δερματιτιδα πριν 1 1/2 μηνα περιπου. Στην αρχη ηταν σαν "πυτιριδα" αναμεσα στα φρυδια.Δε φανταστηκα οτι ειναι ατοπικη δερματιτιδα (ουτε καν ηξερα τι ειναι).Η παιδιατρος μας εδωσε a-derma exomega θεραπευτικο μπανακι που δεν ξεβγαζεται & trixera Avene κρεμα για συνεχη ενυδατωση. Σας πληροφορω οτι μετα απο 1 μηνα περιπου χρησης, δεν βελτιωθηκε καθολου! Ισα ισα με την trixera φουντωνε κι ολας! Του εβαλα και ελαιολαδο & σπαθολαδο αλλα τιποτα.Ο μικρος ΞΥΝΟΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Δεν τον αφηνε η φαγουρα να κοιμηθει, τον καυμενο!Υπεφερε!
Χθες τον πηγαμε σε δερματολογο και μας ειπε και πηραμε Oilatum Junior Bath Formula(αφρολουτρο) & OILATUM Junior Cream. Ειπε οτι ειμαστε κι ολας απ τις προχωρημενες περιπτωσεις ατοπικης δερματιτιδας κι οτι δεν αποκλειεται ατο μελλον να εμφανισει ασθμα (μπορει και ποτε, αλλα η δερματιτιδα ανηκει στην ιδια οικογενεια ειπε, με το ασθμα ) Ειναι συνηθως κληρονομικη και περιμενει να "πυροδοτηθει" απο κατι. Μπορει απο το γαλα του(θα το αλλαξουμε).Και φυσικα μας εδωσε και ελαφρως κορτιζονουχα κρεμα (μιξη της ωρας στο φαρμακειο σε ουροσυλλεκτη, συνταγη)
Μας ειπε οτι αυτα τα ευαισθητα μωρακια πρεπει οπωσδηποτε να:
-αλλαζουνε γαλα
-τα ακουμπανε μονο 100% βαμβακερα υφασματα (μακρια πολυεστερ, μαλλινα κλπ)
-να προσεχω διατροφη μου(θηλαζω λιγο ακομα)
-χρησιμοποιω μονο βρεφικο απορρυπαντικο (οχι μαλακτικο, ουτε βρεφικο)
-κανουμε μπανακι καθε μερα με τα ειδικα & τις κρεμες
-μην τριβουμε την πετσετα στο στεγνωμα, αλλα μονο ταμποναριστα
-αργησω να βαλω στερεα τροφη τουλαχιστον 10 μερες ακομα (μεχρι που θα ξαναπαμε να μας ξαναδει)
-οταν φαμε φρουτα,να ειναι 1-1, οχι ολα μαζι για καμμια βδομαδα τουλαχιστον (γενικα μια αλλεργια μπορει να κανει να εμφανιστει 7-8 μερες,δεν ειναι οτι τωρα το πειραξε κατι & το απογευμα εβγαλε εκζεμα)
Επισης, στο φαρμακειο μου ειπαν οτι αυξανονται τα ατοπικα παιδακια...Κι επισης οτι αυτα τα johnson's ειναι οτι χειροτερο.
Λεω "με Fissan τον επλενα" μου λεει το ιδιο ειναι...Ιδιας κατηγοριας..."
Κακως εμπιστευτηκαμε παιδιατρο & δεν πηγαμε απ' την αρχη στην δερματολογο &
τ' αφησαμε και προχωρησε....
Οι παιδιατροι δινουν καποιες θεραπειες "φασον", πιο πολυ ειναι καλλυντικες οι κρεμες..
Μια βδομαδα μετα,κοιμαται ξανα σε 10 λεπτα παλι,ηρεμησε,δεν ξυνεται και το προσωπο και το κεφαλι.."γυαλι"!Σαν καινουργιος!xxx ;ο)
Ελπιζω να βοηθησα καπως!

sofia k
17-01-10, 20:46
Τελικα μετα απο ενα μηνα περιπου προσπαθεια με αλοιφες και αφρολουτρα ειδαμε επιτελους αποτελεσμα σε ποσοστο 95+%.Μολις χτες ομως μας εμφανισε λιγα απυρακια στα γονατακια του και στα πλαινο της γαμπας.Αλλαξαμε και την aderma κρεμα γιατι οσο πηγαινε και ξερενονταν πολυ το δερμα του και χρησιμοποιουμε την atoprel η οποι πιστευω οτι μαςε καθεται λιγο καλυτερα σε ενυδατωση.Τωρα αυτα τα σπυρακια σαν περνανε σε εκζεμα μετα απο λιγο καιρο ΄ή φευγουν δεν ειμαι σιγουρη.Βεβαια εχω και αλλες περιπετειες με τα κακακια του και την εμφανιση αιματος αλλα πολυ μικρα ιχνη .Σε πρωτη φαση εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα και παραγωγα του καθως και οτι ειναι σε σακκουλακι.Εκανα και ια καλλιεργεια κοπρανων και δεν εδειξε τιποτα αλλα θα το ψαξω ακομα λιγο με εξετασεις να δω τι γινεται με τα κακακια του τα οποια ειναι και σαν διαρροια .Βεβαια το θηλαζω αποκλειστικα τι περιμενα να ειναι αλλα ...........

ΣΩΤΗΡΙΑ
18-01-10, 10:15
Tελικά έβγαλε και το δικο μου δερματίτιδα . .... πολύ προβλέψιμο αυτό το φορουμ. Το έβγαλε δίπλα στο πουλάκι του. Ο γιατρός μου συνέστησε την DACTARIN για καμιά εβδομάδα. Ηδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έχει βγάλει όμως και κάτω απο το μαγουλάκι του κάνει να του βάλω εκεί την Dactarin? (στο σημείο αυτό το έχει πολούς μήνες αλλα δεν έκανα τίποτα γιατί έλεγα θα υποχωρήσει)

μινι
22-01-10, 17:09
καλησπερα.και τα δικα μου εχουν τους βαζω μια βιολογικη της λαβερα.εχω δει καποια βελτιωση.πως καταλαβες οτι εχει αλλεργια

yasemi
22-01-10, 18:45
.....

mama_ari
22-01-10, 18:51
Εμείς σωθήκαμε κυριολεκτικά με την Oilatum (και την κρεμα και το bath). Πιστεύω πάντως οτι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στις κρέμες κτλ. και πρέπει να βρείτε αυτή που ταιριάζει στο παιδί.

vaw
22-01-10, 19:58
Εμείς με ένα αφρόλουτρο της avenne χωρίς καθόλου σαπούνι και με μια ενυδατική επίσης της avenne.

mairak
24-01-10, 10:37
Εμένα ο μικρούλης μου είναι στην ιδια κατάσταση που περιγραφεις στο μήνυμα σου... Το εμφάνισε 3 μηνών και τώρα ειναι 6... και δεν εχει υποχωρησει καθόλου... :cry: Κανουμε και ομοιοπαθητική και δεν έχουμε δει αποτέλεσμα ακόμα... μας λένε θέλει υπομονή... Εσας τελικα υποχώρησε? και πότε...?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μάιρα

mairak
27-01-10, 13:06
Ο μπεμπούλης μου ειναι 6 μηνών τωρα και απο 3 μηνών εχει κάνει ατοπική (σχετικά βαριά) ξυνετε συνέχεια, κλαίει, δεν μπορει να κοιμηθεί... Τον λυπαμε τόσο πολύ... Και δυστυχώς απο ότι εχω καταλάβει δεν υπάρχει και τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε...

Κόψαμε τον θηλασμό:sad:, και πήγαμε σε υποαλλεργικό γάλα, χωρίς βέβαια και καμοια θεαματική βελτίωση... Κάνουμε και ομοιοπαθητική και τιποτα ακόμα...

Ολοι εσεις που ίσως είχατε το ιδιο πρόβλημα... Σας πέρασε??? και σε ποιά ηλικία ?? Εάν καποιος εκανε ομοιοπαθητική σε πόσο καιρό είδε αποτελεσμα..? (αν είδε...):sad:

Υποφέρουμε μαζι με το μωράκι μας...
Μάιρα

mama_ari
27-01-10, 13:46
Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις το μωράκι σου με εκξέματα και να μην φεύγουν με τίποτα θέλω να σας πω οτι θα περάσει σίγουρα ή τουλάχιστον θα βελτιωθεί πάρα πολύ. Το λέω έχοντας η ίδια και ο μικρός μου γιος ατοπική και αφού έχουμε δει αμέτρητους δερματολόγους.
Καταρχήν στα μωρά συνήθως είναι "βρεφικό έκξεμα" και φεύγει γύρω στα δύο με τρία χρόνια. Αν παραμείνει (όπως σε μένα) έχει περιόδους έξαρσης (συνήθως σε σχέση με ψυχολογικά αίτια) οπου και χρειάζεται κάποια αγωγή με κορτιζόνη και τον υπόλοιπο καιρό με καλή ενυδάτωση κτλ. δεν φαίνεται καν.
Και πάλι επισημαίνω οτι είναι σημαντικό να βρεις μια καλή ενυδατική που να ταιριάζει στο δέρμα σου. Εμένα για παράδειγμα η avenne με βοηθάει πολύ ενω στον μικρό δεν έκανε τίποτα. Όταν όμως δοκιμάσαμε την Oilatum αμέσως φάνηκε διαφορά.
Επίσης αυτή η εποχή με το κρύο και την κλεισούρα είναι η χειρότερη για την ατοπική. Τα εκξέματα θέλουν ήλιο (με προστασία πάντα) και η θάλασσα επίσης κάνει θαύματα... Να δείτε που το καλοκαίρι θα εξαφανιστούν!
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά ειλικρινά μιλάω εκ πείρας και νιώθω την αγωνία σας.

demi
27-01-10, 13:59
o όρος ατοπικη δερματιτιδα ειναι πολυ συγκεκριμενος και κακως τον χρησιμοποιουν οι γιατροι για τα βρεφικα εκζεματα η εκζεμα γενικως....
επειτα απο τρελη αναζητηση δερματολογου (δεν θυμαμαι καν σε ποσους πηγα και τι λεφτα εδωσα σε φαρμακα και γιατρους)και κατεληξα σε μια στο πανοραμα θεσ-νικης...η σωτηρια μας

mama_ari
27-01-10, 14:09
Από ορθογραφία σκίζω (έκζεμα φυσικά κι όχι έκξεμα):oops:. Και πως το ξεπεράσατε τελικά demi;

eleni_k
27-01-10, 14:11
Βρε κορίτσια μια ερώτηση έχω να κάνω... Η ατοπική δερματίτιδα έχει οπωσδήποτε φαγούρα?
Ο δικός μου ξεκίνησε με μια κοκκινίλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά επεκτάθηκε, φουντώνει και ξεφουντώνει, μοιάζει ανάγλυφο στην αφή αλλά δεν είναι και είναι λίγο πιο άγριο (σαν ξηροδερμία). Δεν έχει όμως φαγούρα, δεν το ακουμπάει καθόλου ο μικρός... Χτες του έβαζα Bepanthol τοπικά και σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα... Καμία ιδέα?

Marigoula
27-01-10, 14:33
Βρε κορίτσια μια ερώτηση έχω να κάνω... Η ατοπική δερματίτιδα έχει οπωσδήποτε φαγούρα?
Ο δικός μου ξεκίνησε με μια κοκκινίλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά επεκτάθηκε, φουντώνει και ξεφουντώνει, μοιάζει ανάγλυφο στην αφή αλλά δεν είναι και είναι λίγο πιο άγριο (σαν ξηροδερμία). Δεν έχει όμως φαγούρα, δεν το ακουμπάει καθόλου ο μικρός... Χτες του έβαζα Bepanthol τοπικά και σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα... Καμία ιδέα?

Ελένη κάπως έτσι έχει και η μικρη μου. Κάτι κόκκινα σπυράκια αναγλυφα στα μαγουλα που πότε φουντώνουν πότε ξεφουντώνουν. Το κρύο πάντως τα επιδεινώνει μου είπε ο παιδίατρος. Μου έχει δώσει Atorpel της Frezyderm bath cream και κρέμα προσώπου 2 φορες την ημέρα. Δυστυχώς δεν καταφερνουμε να βάζουμε καθε μέρα αλλά δεν έχω δει δραματική βελτίωση αλλά δεν είναι και χάλια. Αυτο φεύγει στα 2-3 χρόνια συνήθως. Θέλει προσοχή στα απορρυπαντικά ή φαγητά που τρώει ή κατι που ακουμπαέι γιατί κάτι την πειράζει αλλά άντε να το βρεις....τώρα που γυρνάει και όλο το σπίτι άστα να πάνε :)))

demi
27-01-10, 14:40
μας κανει μια φτιαχτη αλοιφη δηλ την κανει ο φαρμακοποιος με 4 κρεμες μεσα...
σιγουρα ενυδατικη η μια της frezyderm και οι αλλες με ελαχιστη κορτιζονη ως καθολου..
παντως ειναι παθηση στην οποια συμμετεχει το dna του παιδιου και γινεε αναφορα και σε συμπτωματα στην ψυχολογια του παιδιου..(υπερκινητικο ,διασπαση προσοχης κλπ))

demi
27-01-10, 14:44
α και οχι δεν εχει φαγουρα αλλα θα εχει εξαρσεις και υφεσεις χωρις ουσιαστικα να περναει τελειως....
στην γαλλια υπαρχει κλινικη μονο για ατομα για ατοπικη δερματιτιδα (μιλαμε για πολυ τραγικα και δυσκολα περιστατικα)(οχι για τα δικα μας κοκκινα μαγουλακια)οπου κανουν θαυματα..εχω δει παιδακι απο την θεσ-νικη που πηγε εκει και γυρισε αλλος ανθρωπος..

MAIRMAID
29-01-10, 18:26
Και εμένα ο παιδίατρος μου έδωσε την ίδια αλοιφη με τη demi και τη χρισιμοποιώ μόνο όταν είνει σε έξαρση.

ismeni
29-01-10, 18:37
Tελικά έβγαλε και το δικο μου δερματίτιδα . .... πολύ προβλέψιμο αυτό το φορουμ. Το έβγαλε δίπλα στο πουλάκι του. Ο γιατρός μου συνέστησε την DACTARIN για καμιά εβδομάδα. Ηδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έχει βγάλει όμως και κάτω απο το μαγουλάκι του κάνει να του βάλω εκεί την Dactarin? (στο σημείο αυτό το έχει πολούς μήνες αλλα δεν έκανα τίποτα γιατί έλεγα θα υποχωρήσει)

εγώ στο προσωπο της βάζω elocon και
στα χέρια (μέσα από τον αγκώνα) βάζω fucidin

dactador βάζω στον ποπό οταν βγάζει σπυριά από τη διάρροια

lianakleopatra
29-01-10, 18:46
Της κόρης μου γίναν χθες τα χέρια της απο το κρύο γεμάτα κόκκινα εκζεματάκια και θεόξερα μέχρι τον καρπό. Την εξέτασα και στο σώμα και είδα ότι και η κοιλίτσα της ήταν ξερή. Της έβαλα αμέσως aderma που την έχουμε γι' αυτές τις περιπτώσεις και σήμερα είναι μια χαρά, ενυδατώθηκε αμέσως. Η δερματολόγος μας είχε πει ότι το πολύ κρύο και το πολύ ζεστό νερό στο ντους εντείνει το πρόβλημα.

μινι
29-01-10, 19:10
μπορεις να μου στειλεις το ονομα της δερματολογου στο πανοραμα?[προς demi]εμενα και τα δυο μου το χειμωνα ειναι σε εξαρση.την τελευταια εβδομαδα χρησιμοποιω λαδι λαδανου και ειμαι πολυ ευχαριστημενη

sofia k
02-02-10, 19:33
Εμεις παμε καλα σε προσωπο και σωμα εκτος απο τα ποδαρακια του εχει εμφανισει εκζεμα.Τωρα δεν ξερω για ποσο καιρο θα συνεχισουμε να βαζουμε ενυδατικη για ατοπικα δερματα?? ή καμμια κρεμουλα για να <<χτιζουμε>> σιγα σιγα το δερμα απο αποψη ελαστικοτητας και απαλοτητας για τι ειναι λιγο ξερο ,και με δυο φορες την ημερα atoprel emollient cream . Στα ποδια του επειδη περασαν 15 ημερες και με την aderma δεν ειδαμε βελτιωση του βαζω απο χτες ενα mix αλοιφων(περιεχει και κορτιζονη ελαφρας μορφης) με ενυδατικη που μας ειχε δωσει ο δερματολογος αλλα δεν την χρησιμοποιησαμε τοτε για το προσωπο και σωμα γιατι ειδαμε βελτιωση μονο με την a-derma δυο φορες την ημερα αλλα μας πηρε πανω απο μηνα.Π Α Ν Τ Ω Σ Υ Π Ο Μ Ο Ν Η πανω απ'ολα.

φυλλακος
07-02-10, 21:47
Ειχαμε κι εμεις το ιδιο προβλημα και ειπα θα συνεχισει να βασανιζεται γιατι κι εγω βγαζω συνεχεια εκζεματα.
Ο δερματολογος μου ειπε η εναλλαγη του καιρου απο κρυο σε ζεστη και το αντιθετο επιδεινωνει την κατασταση οπως επισης και ο χυμος πορτοκαλι. Τουλαχιστον εγω τοτε βγαζω.
Οσο αφορα το μωρο περα απο τη φουσιντιν που μειωσε τη φαγουρα,κοψαμε τα πολλα και ζεστα μπανια και επισης του βαζω σε καθε μπανιο της Frezyderm το chamomile bath χωρις να βαλω ουτε αφρολουτρο ουτε σαμπουαν.Αυτο μενει στο σωμα και δεν ξεπλενεται.Το εκζεμα εχει εξαφανιστει.:o

Ελινα Ζ.
07-02-10, 22:48
κοριτσια καλησπερα με βαλατε σε σκεψεις...εχω εναν μπεμπη σε λιγεσ μερες γινεται 2 μηνων κ εμφανισε εδω και 2-3 εβδομαδεσ περιπου στα φρυδακια του κι ενδιαμεσα στο κουτελο ερεθισμο ο οποιος φουντωνε κ ξεφουντωνε.παρατηρησα οτι ειναι τραχυ το σημειο εκει κ ξεφλουδιζει...δεν ηξερα τι ειναι αλλα εβλεπα οτι ο μικροσ βαζει συνεχεια τα χερια του εκει σαν να τον τρωει κ γενικα αρχισε να ξυπναει κ να γκρινιαζει εχοντας τα χερια του εκει.μαλιστα το εγδαρε κιολας...
με τα πολλα φωναξα ενα δερματολογο κ μου διεγνωσε σμηγματορροικη δερματιτιδα.ποια ειναι η διαφορα?εγω γιατι νομιζω πως ειναι αυτο που διαβαζω εδω...
θελουμε να παμε σε ομοιπαθητικο οποια κοπελα πηγε ασ μου πει πως το ειδε.
να προσθεσω οτι θηλαζω αποκλειστικα,αποχη απο γαλακτοκομικα δεν κανω αλλα ειναι περιορισμενα αυτα που τρωω.ασ πουμε γαλα πινω κατσικισιο.

mama_ari
08-02-10, 12:53
Ελίνα Ζ. Νομίζω οτι αυτό που έχει το μωρό σου δεν έχει σχέση μ'αυτό που συζητάμε. Η σμηγματορροικη δερματιτιδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα μωράκια και φεύγει μόνο του. Δες κι εδώ http://www.paidiatros.com/MAIN/article-163-0-0-0.aspx

sofia k
10-02-10, 09:45
Μετα απο καμμια βδομαδα με αλοιφη μικτη του δερματολογου αποτελεσμα κανενα στα εκζεματα που εχει στα ποδια του.Καταφυγαμε σε μια μικτη elocon-eucerin και την βαλαμε παντου ακομα και στην περιοχη που ειχε βαρια συγκαμα .Στο συγκαμα με μια μονο επαλοιψη απομακρυνθηκε το 85% περιπου ,οπου η sudocream για τρεις περιπου ημερες ειχε αποτυχει.Τωρα και στο κορμακι του που ειχε κατι σπυρακια ειδα βελτιωση και εκει.Τωρα αν ειναι βαρυ σκευασμα η ελοκον δεν το ξερω ή καποιος απο σας αν το ξερει σε συνδυασμο βεβαια με την καλλυντικη.Ακομα μου να απομακρυνω ολες τις κρεμες ή αφρολουτρα που περιεχουν βρωμη λεγοντας οτι δεν εχει αποδειχθει οτι τελικα δρουν ευεργετικα στο δερμα του μωρου με αποτελεσματα.Οποτε εχουμε αφρολουτρο sebamed με λαδακι ,βαζελινη οπου ειναι σκληρο,και sebamed extra soft .

malamati
16-02-10, 22:42
Τελικά, επειδή αγανάκτισα με τις κορτιζόνες και τα...λοιπά, πήγα σε ομοιοπαθητικό. Τους βάζω τώρα κρέμα καλέντουλα και είναι κάπως καλύτερα. Μάλλον θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει...

Θα επανέλθω με τα νεώτερα...

καλησπερα μικα. και εμενα το μωρο εχει ατοπικη δερματιτιδα. η μια γιατρος μου ειπε να βαλω κορτιζονη, ο δερματολογος μου ειπε να βαλω την letiAT4 μαζι με σταφυκορτ, μια αλλη παιδιατρος μου ειπε να τον κανω μπανιο με το σαπουνακι της frezyderm και η παιδιατρος που ειχα απο την αρχη της γεννησης του μου ειπε να τον κανω μπανιο με νισεστε!!!!!!:!: λες και θα το τηγανιζα το μωρο.
κανεις απο ολους αυτους δεν μου ειπε να ενυδατωνω την επιδερμιδα του μωρου!!
εγω χρησιμοποιω για την ενυδατωση του της weleda που ειναι βιολογικη με καλεντουλα. εσυ ειδες διαφορα με την καλεντουλα;

Ελινα Ζ.
17-02-10, 00:25
κοριτσια καλησπερα...τελικα κ εμενα ειναι ατοπικη δερματιτιδα:(:(:(.Ο μπεμπης μου φουντωνει στο προσωπακι του,πηγαμε σε ομοιοπαθητικο και ξεκινησαμε θεραπεια...ενω καποιες μερες βλεπω να ξεφουντωνει,μετα ξαναφουντωνει και ο μικρος το ξυνει συνεχεια το προσωπακι του.Χανει κ τον υπνο του πολλες φορες και στεναχωριεμαι παρα πολυ..:(:(:(.χωρια που μενω αυπνη...
Παρατηρησα ομως οτι εχει εξαρση δηλ.τωρα οταν φουντωνει φουντωνει και σε αλλα σημεια στο προσωπο,δηλ. εξαπλωθηκε...
Οποια πηγε σε ομοιοπαθητικο και τη βοηθησε ας μου πει παρακαλω ειναι φυσιολογικη η χειροτερευση?Και ποτε υποχωρησαν τα εκζεματα?
Σας ευχαριστω προκαταβολικα.

yasemi
17-02-10, 07:50
ελινα καλημερα ...παραλληλα με τη θεραπεια κανε πληρη αποχη απο τα γαλακτοκομικα για αρχη εστω τα αγελαδινα..θελει 4 βδομαδες....για να σε βοηθησω να καταλαβεις παρατηρησε ποτε φουντωνει πιο πολυ το εκζεμα του μικρου....εμας η μεγαλη ετσι ξεκινησε με εκζεματα και φαγουρα και κοκκινιζε και τελικα ητανε αλλεργια στο αγελαδινο και κανεις δε μου ειχε πει να κανω αποχη και επινα τονους γαλα....η ατοπικη τωρα ποια ειναι σε πιο ηπια μορφη,,προσεχε και τα κρυμμενα γαλακτοκομικα....μπορεις να πινεις κατσικισιο γαλα,να τρως φετα,να τρως κασερι....ή οτι αιγοπροβειο θες....καλως ηρθες στο κλαμπ:( εμεις παντως για να απαντησω και στην αλλη σου ερωτηση δε πηγαμε ομοιοπαθητικο οποτε δε ξερω...τα εκζεματα φυγανε οταν διαγνωστηκε η αλλεργια και με θεραπεια και αποχη απο γαλακτοκομικα αρχισε να καθαριζει το σωμα της...θελει τρελη ενυδατωση το σωμα το παιδιου και ολα που αναφερονται παραπανω....(φανταζομαι αναφερονται γιατι ακομη δεν εχω προλαβει να το διαβασω ολο)....

malamati
17-02-10, 08:43
yasemi καλημερα. εμενα το μωρο εμφανισε την ατοπικη πολυ νωρις, μολις 4 ημερων με κοκκινιλες στο προσωπο. δυστυχως κανενας δε μου ειπε οτι αυτο ειναι αλλεργικη αντιδραση! ειχε πολλους και συχνους κολικους, γυρω στις 6 ωρες την ημερα για 3,5 μηνες. αυτη τη στιγμη ειναι σε εξαρση. ειμαι αυπνη εδω και μια εβδομαδα. κανενας γιατρος δεν μου ειπε οτι πρεπει να κανω αποχη απο γαλακτοκομικα. εγω ομως ευτυχως διαβασα πολλα απο αυτα που γραφονται στο forum και τα σταματησα εδω και 5 ημερες. ελπιζω να δουμε αποτελεσμα.
παντος οι παιδιατροι ειναι για πολυ ξυλο!!! να σκεφτεις η προηγουμενη που ειχα, ενω το μωρο ηταν γεματο σε ολο το σωμα κοκκινιλες απο την ατοπικη, μου το ταισε η ίδια ρυζαλευρο βανιλλια, το απλο του εμποριου. οταν την πηρα την αλλη μερα και της ειπα οτι το μωρο ειχε κολικους, φουντωσε ακομα χειροτερα και ειχε διαρροια, μου ειπε οτι ειναι η ιδεα μου και οτι ειχε ανυσηχια γιατι βγαζει δοντια!!

mariazil
17-02-10, 08:50
Καλημέρα! Υπάρχει περίπτωση αυτή η κατά κάποιο τρόπο επιδείνωση να είναι αναμενόμενη. Συνήθως όταν κάνουμε ομοιοπαθητική θεραπεία, παρατηρείται μια επιδείνωση των συμπτωμάτων στην αρχή και μετά βελτίωση. Το καλύτερο όμως, μια και μιλάμε για μωράκι,θα είναι να επικοινωνήσεις με τον ομοιοπαθητικό γιατρό και να του περιγράψεις την κατάσταση, εκείνος ξέρει τί ακριβώς συμβαίνει.

Ελινα Ζ.
17-02-10, 23:08
Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις.ο μικρος μου εχθες ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ...απο τις 3 το βραδυ αρχισε να φουντωνει παρα πολυ και εφτασε να κλαει ασταματητα κ να μην μπορει να κοιμηθει και να ξυνεται συνεχεια...περιττο να πω τι περασαμε κ γω κ ο αντρας μου...κοιμηθηκε τελικα στις 5 το απογευμα στην αγκαλια μου κι εγω καθιστη στον καναπε...Μιλησαμε με τον ομοιοπαθητικο κ ειπε να σταματησουμε την θεραπεια,να του δωσουμε το καμομιλαγια 2 μερες κ μετα να δουμε πως θα παει.Με πηρε κ η παιδιατρος και της ειπα την κατασταση και μου πε να του δωσω λιγη δοση αταραξ αν δεν μπορει να ανακουφιστει με την φαγουραη κ να ηρεμησει.Ειναι συμβατη με την ομοιοπαθητικη παντως κ μου πε να συνεχισω το καμομιλα κ οτι μου ειπε ο ομοιοπαθητικος γενικα.Θα αλλαξω κ το αφρολουτρο του κ την κρεμα που του βαζω στο προσωπο και μου πε κ εκεινη να ηρεμησω θα βρουμε τι τον πειραζει σιγα σιγα...
Γιασεμι μου σε ευχαριστω για τις συμβουλες...Κατσικισιο γαλα πινω αλλα πες μου δεν πρεπει να τρωω καθολου βουτυρο κτλ?Τι αλλες τροφες να αποφευγω...?

BEBE
17-02-10, 23:20
KΑΛΗΣΠΕΡΑ,
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008. ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΗΓΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΛΑ ΟΚ. ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΝΗΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ( ΟΧΙ ΑΣΘΜΑ). ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΥΧΝΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΕΡΟΛΙΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΩς ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ SINGULAIR. ΑΥΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΣΥ ΜΑΤΩΝΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟΣΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ :(

canella
19-02-10, 19:53
Και το δικο μου μικρο εμφανισε το ιδιο προβλημα. Ακομη δεν το εχουμε αντιμετωπισει με κάτι διοτι μόλις σήμερα το μάθαμε... ¨Εβαζε τα χέρια στο πρόσωπο και έγω νόμιζα ότι έπαιζε...

Φλορα
19-02-10, 20:35
Κοριτσια δεν θελω να σας απογοητεψω,εμενα η κορη μου ειναι 8 και ακομα παιδευομαστε με την ατοπικη!!Βεβαια μου συστησαν να κοψει το γαλα το οποιο ομως γι αυτη ειναι αδιανοητο αφου το λατρευει!Ετσι λοιπον συνεχιζουμε με τις κρεμουλες μας....

malamati
22-02-10, 10:23
κοριτσια καλημερα. ηθελα να μοιραστω τη χαρα μου μαζι σας! εδω και 3 ημερες ενυδατωνω το μωρο με την atoprel και την ιδια σειρα χρησιμοποιω στο μπανακι. ειδα τεραστια διαφορα. το μωρακι εχει καθαρισει ακομα και σε σημεια που ειχε φουντωσει. απορω λοιπον, γιατι κανενας παιδιατρος δεν μου ειπε εστω να τον ενυδατωσω αλλα μου ειπαν μονο να κανω υπομονη:evil:. ευτυχως που ειστε και εσεις κοριτσια και με βοηθησατε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:D:D:D

demi
22-02-10, 10:28
εμεις χειροτερεψαμε με την αποκριατικη μασκα και στολη του spiderman..φουντωσε παλι και σημερα παλι θα τον παω...ολο συνθετικο ηταν αλλα μπορεις να την απαγορευσεις στο παιδι??

Αννουλιτσα
27-02-10, 13:22
Θελω να ζητησω τι βοηθεια σας...
Εχω ενα μωρακι μολις 45 ημερων .Εδω και και αρκετο καιρο , λιγο μετα απο τη φυσιολογικη του γεννηση, εβγαλε σπυρακια στο προσωπακι του.Η παιδιατρος μου εδωσε μια φτιαχτει κρεμα απο το φαρμακειο με κορτιζονη απο οτι μου ειπε.Δεν ηθελα να τι βαλω αλλα ηταν πολυ χαλια το μωρο μου και δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι...Εννοειται οτι δεν το φιλαμε , δεν ακουμπαει στα ρουχα μας , προσεχουμε πολυ..Εβαλα λοιπον την κρεμα για 1 εβδομαδα οπως ειπε η γιατρος (την εβαλα και λιγο παραπανω μπορω να πω)αλλα δεν εγινε τιποτα ,η ιδια κατασταση.Ξεχασα να σας πω πως καθε φορα που τον αλλαζω ή τον θηλαζω, τον καθαριζω το προσωπο του με χαμομηλι αλλα και αυτο δεν κανει τιποτα...Τι αλλο να κανω ??Υπαρχει καμια αλλη κρεμα που να ξερετε??Περιμενω τη βοηθεια σας....

iro18
27-02-10, 15:31
Μια απ΄τα ίδια σε 20 ημερών, μάλλον είναι σμιγματορροική δερματίτιδα, η παιδίατρος θα την δει τη Δευτέρα μέχρι τότε χαμομήλι. Θα σου πρότεινα αν θες μη βάλεις τίποτα και περίμενε κάνα δυο μέρες γιατί σε μένα σαν να καλυτέρεψε.

ultraviolet
27-02-10, 16:25
εμενα ο μικρος μου ειχε βγαλει γυρω απο το στοματακι του για πολυ καιρο και ειχαμε παρει την staficort, που τωρα συνηδητοποιω οτι ειχε κι εκεινη κορτιζονη. παντως εκανε δουλεια. εσενα εχει βγαλει σε ολο το προσωπακι?

iro18
27-02-10, 18:18
Εμένα προς το παρόν έχει στο μέτωπο, στις φαβορίτες, στο πάνω βλέφαρο και στα αυτιά, α και και δυο μέσα στα μαλλιά, μάλλον είναι νίνιδα.

Ellemphriem
27-02-10, 19:40
Θελω να ζητησω τι βοηθεια σας...
Εχω ενα μωρακι μολις 45 ημερων .Εδω και και αρκετο καιρο , λιγο μετα απο τη φυσιολογικη του γεννηση, εβγαλε σπυρακια στο προσωπακι του.Η παιδιατρος μου εδωσε μια φτιαχτει κρεμα απο το φαρμακειο με κορτιζονη απο οτι μου ειπε.Δεν ηθελα να τι βαλω αλλα ηταν πολυ χαλια το μωρο μου και δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι...Εννοειται οτι δεν το φιλαμε , δεν ακουμπαει στα ρουχα μας , προσεχουμε πολυ..Εβαλα λοιπον την κρεμα για 1 εβδομαδα οπως ειπε η γιατρος (την εβαλα και λιγο παραπανω μπορω να πω)αλλα δεν εγινε τιποτα ,η ιδια κατασταση.Ξεχασα να σας πω πως καθε φορα που τον αλλαζω ή τον θηλαζω, τον καθαριζω το προσωπο του με χαμομηλι αλλα και αυτο δεν κανει τιποτα...Τι αλλο να κανω ??Υπαρχει καμια αλλη κρεμα που να ξερετε??Περιμενω τη βοηθεια σας....

Αν ειναι αυτο που νομιζω ενα εχω να πω......αχ αυτοι οι γιατροι....δεν μου λες κοριτσι μου εχουν λευκό κεφαλάκι αυτα τα σπυρακια? Αν ειναι λεγονται milia στα Αγγλικα (ελληνικα εν ξερω) καμια κρεμμα δεν τους κανει τιποτα και ειδικα με κορτιζονη *ελεος σε νεογγενητο*, και ειναι φυσιολογικα και δημιουργουνται απο τις δικες σου ορμονες που περασαν μεσα στο μωρο. Συναντονται σε νεογεννητα συνηθως και φευγουν μετα απο καποιο καιρο. Εμεις ειχαμε κανα δυο τρια τετοια και εφυγαν μονα τους οταν εγινε 2 μηνων ή 3 η μικρη.

iro18
27-02-10, 20:11
Αν ειναι αυτο που νομιζω ενα εχω να πω......αχ αυτοι οι γιατροι....δεν μου λες κοριτσι μου εχουν λευκό κεφαλάκι αυτα τα σπυρακια? Αν ειναι λεγονται milia στα Αγγλικα (ελληνικα εν ξερω) καμια κρεμμα δεν τους κανει τιποτα και ειδικα με κορτιζονη *ελεος σε νεογγενητο*, και ειναι φυσιολογικα και δημιουργουνται απο τις δικες σου ορμονες που περασαν μεσα στο μωρο. Συναντονται σε νεογεννητα συνηθως και φευγουν μετα απο καποιο καιρο. Εμεις ειχαμε κανα δυο τρια τετοια και εφυγαν μονα τους οταν εγινε 2 μηνων ή 3 η μικρη.

και μένα η παιδίατρος μου είπε αυτό για τις ορμόνες.

Αννουλιτσα
28-02-10, 13:09
Εμενα ειναι μονο στα μαγουλα και στο πηγουνι....και ειναι κοκκινα και μερικα με πιον....

nanadel
28-02-10, 15:50
και εμείς έχουμε γεμίσει...ο δικός μας παιδίατρος είπε με χαμομύλι συνέχεια ταμποναριστά .μας είπε ότι υπάρχει κρέμα αλλά δεν ήθελε να μας την δώσει λόγω κορτιζόνης...μόνο αν φτάσει στο σημείο να ξεφλουδίσει......εγώ της βάζω και ελάχιστη pepanthol για ενυδάτωση........υπομονή θα περάσουν...και όπως λέει και ο άντρας μου καλύτερα τώρα τα σπυράκια παρά στην εφηβεία της χαχαχα!

ΜΕΡΣΑ
28-02-10, 16:36
Αννουλίτσα
Καλό θα ήταν να προσέξεις και την διατροφή σου λίγο. Οτιδήποτε τρώμε εμείς οι μαμάδες επηρεάζει αμέσως τα μωρά μας μέσω του μητρικού γάλακτος.
Ο δικός μου ο μπεμπούλης είχε γεμίσει σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και ήταν κατακόκκινος. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι βρεφική ακμή. Μου έδωσε την κρέμα ΕΧΟΜEGA της A-DERMA. Δεν έχει κορτιζόνη.
Παράλληλα έκοψα από την διατροφή μου για λίγες μέρες τις σοκολάτες, τα αυγά και τα θαλασσινά. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τρώω κάτι από αυτά αμέσως το προσωπάκι του μικρού μου βγάζει μπιμπικάκια.

Αννουλιτσα
28-02-10, 16:53
Μερσα
αυτο ειναι κατι που δεν ειχα σκεφτει...η αληθεια ειναι οτι τρωω συνεχεια σοκολατες και αυγα ....οποτε ισως να ειναι και αυτο...
Θα σταματησω για λιγες μερες τα γλυκα και μπας και χασω κανα κιλο...χαχα!!

otis
28-02-10, 18:19
Αν ειναι αυτο που νομιζω ενα εχω να πω......αχ αυτοι οι γιατροι....δεν μου λες κοριτσι μου εχουν λευκό κεφαλάκι αυτα τα σπυρακια? Αν ειναι λεγονται milia στα Αγγλικα (ελληνικα εν ξερω) καμια κρεμμα δεν τους κανει τιποτα και ειδικα με κορτιζονη *ελεος σε νεογγενητο*, και ειναι φυσιολογικα και δημιουργουνται απο τις δικες σου ορμονες που περασαν μεσα στο μωρο. Συναντονται σε νεογεννητα συνηθως και φευγουν μετα απο καποιο καιρο. Εμεις ειχαμε κανα δυο τρια τετοια και εφυγαν μονα τους οταν εγινε 2 μηνων ή 3 η μικρη.

συνφωνω μαζι σου.
και μενα ειχε βγαλει η μικρη μου ηταν πολυ χαλια το παιδι αλλα δεν εβαλα καμια αλοιφη κορτιζονη.θα φυγουν μονα τους με τον καιρο.ειναι απολυτως φυσιολογικο........καθαριζει το μωρο μου πε ο γιατρος.

zoi_m
03-03-10, 15:03
Οταν ο μικρος μου ηταν σ'αυτη την ηλικια ειχαμε θεμα με τα σπυρακια.Εμενα μου εδωσε η γιατρος το ιαματικο νερο της Avene και τον καθαριζα πρωι βραδυ με ενα βαμβακι.Το προσωπακι του καθαρισε εντελως μετα απο λιγο καιρο....

PASOUMI
03-03-10, 15:14
εμας παλι μας ειπε να το καθαριζουμε με λιγο χαμομηλι τοπικα αλλα κ τιποτα να μην κανουμε θα φυγουν με το καιρο.
ειναι οι ορμονες οι δικεας μας που κυκλοφορουν ακομα μεσα τους. με το καιρο θα φυγουν

anti1980
03-03-10, 15:27
Εγώ στη μικρή μου, όταν είχε αυτά τα σπιθουράκια, έβαζα φυσιολογικό ορό σε μια αποστειρωμένη γάζα και καθάριζα το προσωπάκι της. Όχι μόνο έφυγαν, εξαφανίστηκαν και έγινε πολύ ωραίο το δερματάκι της. Ακόμα της βάζω που και που…

Σίγουρα όμως και το χαμομήλι κάνει πολύ καλή δουλεία!!!

G.STONE
03-03-10, 15:47
Και εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα αλλά του βάζαμε μόνο χαμομήλι. Νεογνική ακμή ονομάζεται και όπως μας είχε πεί η παιδίατρός μας τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους χωρίς θεραπεία. Και πράγματι έτσι έγινε μετά από λίγο καιρό. Μας είχε πεί να μην βάλουμε τίποτα.

sissie
03-03-10, 19:32
Καλησπέρα. Κι εμένα η μικρή μου είχε βγάλει σπυράκια στο πρόσωπο και στο λαιμό της όταν ήταν λίγων ημερών. Ο παιδίατρος το είχε χαρακτηρίσει "τοξικό ερύθημα", που οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Μου είχε πει να βάζω την αλοιφή "kenakomb", αλλά μια φίλη μου που είχε 2 παιδάκια που τα είχε θηλάσει μου έδωσε μια πρακτική συμβουλή: ότι σπυράκια ή κοκκινίλες εμφανίζει το μωρό να βάζω επάνω λίγο από το μητρικό μου γάλα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, πάντως σε μας λειτούργησε!

anti1980
04-03-10, 08:46
ότι σπυράκια ή κοκκινίλες εμφανίζει το μωρό να βάζω επάνω λίγο από το μητρικό μου γάλα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, πάντως σε μας λειτούργησε!

Ναι γιατί όχι???? Σίγουρα κάνει καλό. Εδώ κάνουν μπάνιο για να ομορφύνει το δέρμα με απλό γάλα αγελάδας. Το μητρικό δε θα κάνει καλό???

Έχω ακούσει ότι είναι πολύ θεραπευτικό και στο τσίμπημα της τσούχτρας…

Αννουλιτσα
04-03-10, 14:17
εμενα ο μικρος μου ειχε βγαλει γυρω απο το στοματακι του για πολυ καιρο και ειχαμε παρει την staficort, που τωρα συνηδητοποιω οτι ειχε κι εκεινη κορτιζονη. παντως εκανε δουλεια. εσενα εχει βγαλει σε ολο το προσωπακι?
Θελω να πω σε οσους εχουν το ιδιο προβλημα πως η staficort εκανε και σε μενα δουλεια ...Καθαρισε αμεσως το προσωπακι του....Βαζω αφου τον καθαρισω με φυσιολογικο ορο...Οσο για κορτιζονη δεν ξερω αν εχει ..Γραφει αντιφλεγμονωδες και αντιμικροβιακη (κατι τετοιο) Κορτιζονουχα δεν διαβασα καπου να λεει...
Ευχαριστω

mikio
04-03-10, 14:28
Αννουλίτσα μου μην του βάζεις τπτ! Είναι απόλυτα φυσιολογικά και φεύγουν μόνα τους! Κι εγώ δεν μπορούσα να το βλέπω το μωρό μου έτσι αλλά η γιατρός μου είπε να μην κάνω απολύτως τπτ και θα φύγουν σε λίγες μέρες. Έτσι κι έγινε! Πέρασαν 1-2 εβδομάδες και το μαγουλάκι φράπα και ολοκάθαρο! Όχι κορτιζόνη σε τόσο μωρό! Κρίμα που σου πρότεινε για κάτι τόσο απλό και συνηθισμένο τόσο δυνατό φάρμακο...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
04-03-10, 14:38
Αννουλίτσα
Καλό θα ήταν να προσέξεις και την διατροφή σου λίγο. Οτιδήποτε τρώμε εμείς οι μαμάδες επηρεάζει αμέσως τα μωρά μας μέσω του μητρικού γάλακτος.
Ο δικός μου ο μπεμπούλης είχε γεμίσει σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και ήταν κατακόκκινος. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι βρεφική ακμή. Μου έδωσε την κρέμα ΕΧΟΜEGA της A-DERMA. Δεν έχει κορτιζόνη.
Παράλληλα έκοψα από την διατροφή μου για λίγες μέρες τις σοκολάτες, τα αυγά και τα θαλασσινά. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τρώω κάτι από αυτά αμέσως το προσωπάκι του μικρού μου βγάζει μπιμπικάκια.

Θα συμφωνήσω! Πρόσεχε και λίγο τη διατροφή σου για καλό και για κακό! Πιθανότατα είναι νεογνολογική ακμή και δε χρειάζεται να βάλεις κορτιζόνη (προς Θεού!) Θα υποχωρήσει σύντομα (1-2μήνες το πολύ). Να ξέρεις όμως ότι αυτά τα σπυράκια (απ΄ότι μου είχε πει τότε η παιδίατρος) δεν ενοχλούν τα μωρά γιατί σε αυτή την ηλικία δεν έχουν την αίσθηση της φαγούρας. Είναι πρόβλημα μόνο από αισθητικής άποψης αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγάλει ένα παιδάκι αυτά τα σπυράκια. Εμένα μου είχε πει η γιατρός όχι χαμομήλι, μόνο φυσιολογικό ορό με βαμβάκι να τους βάζω.
Να σας ζήσει!

Φιλίππα
04-03-10, 14:57
Εμένα το μπεμπε μου είχε σπυρακια από 30 ημερών εως 2μισι μηνων!!!!ΔΕν του έβαζα ΤΙΠΟΤΑ!!!! Συνήθως προκειται για νεογνικη ακμη!!!!Ο παιδιατρος μου ειχε δικιο και ετσι εξαφανιστηκαν οταν εγινε 3 μηνων οπως μου ειχε πει!!!! Ξερω στεναχωριεσαι που το βλεπεις ετσι αλλα κανε υπομονη!!!! Αμαρτια να το φορτωνεις κορτιζονες μωρακι πραγμα!!!! Μου ειπε επισης οτι τα μωρα που βγαζουν σπυρακια συνηθως υπαρχει ορμονικο προβλημα στις μαμαδες κατα την εγκυμοσυνη και το μεταφερουν στο σπορακι της κοιλιτσας! Εγω ως έγκυος είχα βγαλει καποια σπυρακια!!! Βέβαια μη σε παρω και στο λαιμο μου, μπορει η δικη σου περιπτωση ναναι διαφορετικη!!! Μπες στο ιντερνετ και πατα νεογνικη ακμη να ενημερωθεις

mamvas
05-03-10, 12:31
Εμενα ο δικος μου ηταν γεματος στο προσωπο με αυτα τα κοκκινα σπυρια βρεφικης ακμης, και ο παιδιατρος μου ειπε θα φυγουν μονα τους. Εγω δεν αντεχα να τον βλεπω να χειροτερευει καθε μερα , και πηγα σε παιδοδερματολογο και μου ειπε να μην ανησυχω, μου εδωσε μια καλλυντικη βρεφικη αλοιφη PHYSIOGEL ΚΑΙ σε 2 βδομαδες εξαφανιστηκαν ολα!!! Ημουν πολυ χαρουμενη και δεν ξαναεβαλα ποτε την αλοιφη και δεν ξαναεμφανιστηκαν ποτε.

Anga
05-03-10, 12:52
Και εμένα η μπεμπα μου το παρουσίασε 30 ημερών. Η παιδίατρος μου είπε να κάνω καθαρισμό με φυσιολογικο ορο 2-3 φορες την ημέρα. Το έκανα και εξαφανιστηκαν σε 2-3 ημέρες. Μόλις έβλεπα να εμφανίζονται πάλι ξαναέκανα το ίδιο και έφευγαν σχεδόν αμέσως. Ο φυσιολογικός ορος είναι σαν το νερό της θάλασσας μου είπε και τα ξεραίνει. Όντως έτσι έγινε.

Elsou
05-03-10, 16:38
Γειά σας κορίτσια,
Εμενα ο γίος μου εμφανισε σπυρακια σαν ακμη δηλαδη με πυον επανω απο την 5η μερα γεννησης του. Ο παιδιατρος μου ειχε πει να μην ανησυχω γιατι ειναι της κοιλιας, κ μ ειχε δωσει κ την bactroban σε περιπτωση που δεν εφευγαν. Αλλα δε τη χρησιμοποιησα καθολου γιατι εφευγαν αμεσως. Επισης ειχε βγαλει κανα 2 φορες μικρα μικρα σπυρακια στο προσωπο αμα τον ακουμπαγε κανενας που δεν ηταν καλα ξυρισμενος, αλλα μου το ειχε πει ο γιατρος απο τη πρωτη μερα πως αυτο πρεπει να το αποφευγουμε.. Αλλα επειδη γεννησα καλοκαιρι εμεις ειχαμε πολλα υδρωτηρια.. και εκτος απο χαμομηλι (γιατι ακρη δεν εβρισκα) μου ειχε δωσει και μια αλοιφη της frezyderm με χαμομηλι και ταλκ αλλα μου ειχε πει σε μικρες ποσοτητες.

RAF
08-03-10, 14:39
Γεια σας.Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών και εμφάνισε κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο και στο κεφαλάκι.Ο παιδίατρος είπε ότι είναι ατοπική δερματίτιδα και μας έδωσε μόνο μια κρέμα της AVENE.Παρατηρώ ότι όταν τον λούζω χειροτερεύει.Το κεφάλι του γίνεται ξηρό και τραχύ.Έχω δοκιμάσει frezyderm,mustela,bepanthol,proderm αλλά μάταια.Όλα το ίδιο.Έχετε να μου προτείνετε κάτι.Σας έτυχε τέτοια περίπτωση και πώς την αντιμετωπίσατε?

DESTINY81
08-03-10, 14:56
συνηθωσ ολα τα μωρακια εχουν ατοπικη δερματιτιδα και και εμφανιζονται οταν αλλαζουν μηνα.τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο δικοσ μου παιδιατρος.αλλα δε μου εδωσε καμια κρεμα γιατι μου ειπε οτι φευγουν απο μονα τουσ και ειχε δικιο.ο μπεμπησ μου ειναι 9μηνων και απο 4μηνων δε ξαναπαρουσιασε!ελπιζω να σε βοηθησα μη φοβασαι δεν ειναι τιποτα!

DESTINY81
08-03-10, 14:58
τωρα στο κεφαλακι του μπορει να ειναι και νινιδα ειχε λιγο και ο δικοσ μου και με ενα λαδακι τησ frezyderm του περασε

G.STONE
08-03-10, 16:23
Κορίτσια η ατοπική δερματίτιδα δεν εξαφανίζεται μέσα σε 4 ή 5 μήνες αλλά με τον καιρό. Εμένα ο δικός μου ακόμα ταλαιπωρείται που είναι 2 ετών. πιθανόν τα μωράκια σας να είχαν κάτι άλλο, πιο ήπιας μορφής.
Η ατοπική δερματίτιδα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση. Εμείς χρησιμοποιούμε frezyderm και είμαστε ευχαριστημένοι. Απλά θέλει καθημερινή επάλειψη και 2 φορές την ημέρα.Υπάρχουν μέρες που έχει πολύ έντονες εξάρσεις και αργούν να υποχωρήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι να τους βάλουμε ώστε να υποχωρήσει τελείως...θα υποχωρήσει όσο μεγαλώνει το παιδί.

vanoula
08-03-10, 22:37
Καλησπέρα κορίτσια! Και εμένα το μωράκι μου είναι τώρα 30 ημερών και έχει βγάλει σπυράκια στο προσωπάκι του εδώ και 1 εβδομάδα και ανησύχησα, ο γιατρός μου είπε να πάρω την aderma exomega και ευτυχώς ήδη έχουν αρχίσει να υποχωρούν, μόνο κάτι μικρές κοκκινίλες έχουν μείνει πλέον.

xamogelaki
31-05-10, 12:45
γεια σας. ο δικος μου μπεμπης ειναι 8 μηνων και εχει ατοπικη δερματιτιδα απο τον πρωτο δευτερο μηνα. κανεις δε μου ειπε οτι μπορει να φταιει το γαλα. φοβαμαι μη το γυρισει σε αναπνευστικο προβλημα μεγαλωνοντας. θα παω σε δερματολογο αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να παω στο δερματολογικο στην ακαδημιας οπου μεσα ειναι πολλοι γιατροι του Συγγρου ή στο Παίδων. θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτο αλλα και για τις τροφες. να μη του δινω γιαουρτι, κρεμα φαριν λακτε κτλ; εντωμεταξυ του αρεσουν πολυ αυτα ενω φρουτοκρεμα χορτοσουπα κτλ δεν τα θελει!

Jen.
01-06-10, 10:10
Καλύτερα να πας πρώτα σε αλλεργιολόγο.

sofia k
06-06-10, 10:15
Και εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα απο τις πρωτες ημερες και τωρα που ειναι 7 μηνων.Τωρα για κρεμα του δινουμε Nutricia allergy care ,γαλα Almiron pepti 2 το οποιο δεν το δεχεται καθόλου και βεβαια αφου δεν το παιρνει καθολου το θηλαζω.Θελω να ρωτησω αν καποιοα μανουλα ειχε το ιδιο προβλημα με το pepti και δοκιμασε καποιο αλλο γαλα και το δεχοταν το παιδακι??

nikol1981
06-06-10, 13:44
Κορίτσια η ατοπική δερματίτιδα δεν εξαφανίζεται μέσα σε 4 ή 5 μήνες αλλά με τον καιρό. Εμένα ο δικός μου ακόμα ταλαιπωρείται που είναι 2 ετών. πιθανόν τα μωράκια σας να είχαν κάτι άλλο, πιο ήπιας μορφής.
Η ατοπική δερματίτιδα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση. Εμείς χρησιμοποιούμε frezyderm και είμαστε ευχαριστημένοι. Απλά θέλει καθημερινή επάλειψη και 2 φορές την ημέρα.Υπάρχουν μέρες που έχει πολύ έντονες εξάρσεις και αργούν να υποχωρήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι να τους βάλουμε ώστε να υποχωρήσει τελείως...θα υποχωρήσει όσο μεγαλώνει το παιδί.

sorry αλλα δεν νομιζω να υποχωρει με το καιρο.εχω και εγω και η κορη μου που ειναι 12 ετων. απλα θελει προσοχη στην ποιοτητα των ρουχων που φορατε στα αφρολουτρα και να κανετε μπανιο με χλιαρο νερο και χωρισ χρηση σφουγγαριου και να μην τριβεται τι=ο δερμα με την πετσετα για να το στεγνωσετε . στην κορη μου ο δερματολογοσ της εδωσε μια αλοιφη που κοστιζει 120 ευρω και ειναι για οταν αρχιζει η εξαρση , για συντηριση αλλη και στην περιπτωση που την μολυνει αλλη που περιεχει αντιβιωση. εγω τωρα που ειμαι εγκυος να δειτε πως ειμαι λες και εχω λεπια.....

christiee73
15-06-10, 19:03
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη
Gia su Viki,
to agoraki mu einai 40 imervn k edw k 10 meres exei dermatitida. I iatros mas edwse kortizonouxo alla duskoleuomai na tu to dwsw k zitisa voitheia apo ton farmakopio mas gia kati omoiopathitiko alla den exw empiria oute s auta.
Boreis na mu peis pws therapeutike to mwraki su k poios itan o giatros su (o omoiopathitikos enww)

katesps
02-07-10, 15:22
Κορίτσια, μία συμβουλή και για μας.
Η κορούλα μου γίνεται 4 ετών τον άλλο μήνα. Στην αναζήτηση, όμως, που έβαλα είδα ότι τα περισσότερα posts είναι εδώ. Εάν μπορείτε, παρακαλώ.
Από μωράκι είχε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όλο κοκκινίλες, ξηροδερμία, μπάνιο μόνο με φαρμακευτικά προϊόντα, πλύσιμο των ρούχων το ίδιο. Τα ρούχα μας με κομμένες τις ετικέτες, επειδή μας δημιουργούν κοκκινίλες, σπυράκια, φαγούρα.
Τις δύο τρεις τελευταίες ημέρες γύρω από το σβέρκο και τις κλειδώσεις στα χέρια και στα πόδια, το δέρμα είναι κατακόκκινο, καίει σαν να έχει πυρετό κι είναι πολύ ξηρό. Της έβαλα την BEPANTHOL, ηρέμησε κάπως, αλλά σήμερα το πρωί, το παιδί ήταν χάλια. Πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσε ο φαρμοκοποιός μία κρεμούλα, τη flogo calm cream extra care, η οποία γράφει ότι είναι κατάλληλη για ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηροδερμία. Την ξέρετε αυτή την κρεμούλα; Το απόγευμα θα τηλεφωνήσω και στην παιδίατρο μας, αλλά δεν θέλω το παιδί να πάρει αλοιφή με κορτιζόνη, καθώς είναι επιβαρυντική για τον οργανισμό και μόλις πρόσφατα (προχθές) σταματήσαμε αντιβίωση από ωτίτιδα.
Μήπως να την πήγαινα σε δερματολόγο; Μήπως ξέρετε κάποιον καλό για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας; Μήπως να την πήγαινα στο ΠΑΙΔΩΝ να την δουν; Τι προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ.

Marigoula
02-07-10, 16:48
Κορίτσια, μία συμβουλή και για μας.
Η κορούλα μου γίνεται 4 ετών τον άλλο μήνα. Στην αναζήτηση, όμως, που έβαλα είδα ότι τα περισσότερα posts είναι εδώ. Εάν μπορείτε, παρακαλώ.
Από μωράκι είχε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όλο κοκκινίλες, ξηροδερμία, μπάνιο μόνο με φαρμακευτικά προϊόντα, πλύσιμο των ρούχων το ίδιο. Τα ρούχα μας με κομμένες τις ετικέτες, επειδή μας δημιουργούν κοκκινίλες, σπυράκια, φαγούρα.
Τις δύο τρεις τελευταίες ημέρες γύρω από το σβέρκο και τις κλειδώσεις στα χέρια και στα πόδια, το δέρμα είναι κατακόκκινο, καίει σαν να έχει πυρετό κι είναι πολύ ξηρό. Της έβαλα την BEPANTHOL, ηρέμησε κάπως, αλλά σήμερα το πρωί, το παιδί ήταν χάλια. Πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσε ο φαρμοκοποιός μία κρεμούλα, τη flogo calm cream extra care, η οποία γράφει ότι είναι κατάλληλη για ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηροδερμία. Την ξέρετε αυτή την κρεμούλα; Το απόγευμα θα τηλεφωνήσω και στην παιδίατρο μας, αλλά δεν θέλω το παιδί να πάρει αλοιφή με κορτιζόνη, καθώς είναι επιβαρυντική για τον οργανισμό και μόλις πρόσφατα (προχθές) σταματήσαμε αντιβίωση από ωτίτιδα.
Μήπως να την πήγαινα σε δερματολόγο; Μήπως ξέρετε κάποιον καλό για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας; Μήπως να την πήγαινα στο ΠΑΙΔΩΝ να την δουν; Τι προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ.

Έχω να σου προτείνω δερματολόγο που δέχεται και παιδιά, είναι κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, πήγα κι εγώ την κόρη μου λόγω έξαρσης της ατοπικής δερματίτιδας και της υποχώρησε αμέσως. Το πιο πιθανό να σου δώσει ελαφριά κορτιζονούχα κρέμα, εμάς μας έδωσε fucidin και fucicort (πιο ισχυρή). Την fucicort δεν τη χρησιμοποιήσαμε γιατι υποχώρησε με τη fucidin. Κι εγώ δεν ήθελα κορτιζόνη αλλα είχε μεγάλη εξαρση και φαγούρα η καημενούλα, άλλωστε η fucidin είναι ελαφριά κρέμα και την έβαλε μόνο 4 μέρες. Αν θες να σου στείλω τα στοιχεία με π.μ.

Jen.
02-07-10, 23:28
Δοκιμάστε την rescue cream πριν προχωρήσετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η rescue cream είναι φυτική 100% από ανθοϊάματα και μπορείτε να την βρείτε στα φαρμακεία. Σε μας κάνει θαύματα.

http://www.rescueremedy.com/products/

katesps
05-07-10, 13:32
Marigoula & Jen.
Σας ευχαριστώ πολύ. :p

fairy's mom
07-07-10, 23:15
Δοκιμάστε την rescue cream πριν προχωρήσετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η rescue cream είναι φυτική 100% από ανθοϊάματα και μπορείτε να την βρείτε στα φαρμακεία. Σε μας κάνει θαύματα.

http://www.rescueremedy.com/products/

Εγώ χρησιμοποιώ για μένα το σπρέι και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Για την κρέμα ούτε που το είχα σκεφτεί! Έδωσες ιδέα φοβερή και αύριο κιόλας θα πάω να την πάρω από τον φαρμακοποιό μου! Ευχαριστούμε Jen! :p

ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΡΤΣΗ
04-12-10, 13:40
Demi, θα ήθελα να μάθω τα στοιχεία της παιδιάτρου. Η κορούλα μου είναι 5 μηνών και ταλαιπωρείται από έκζεμα στα μαγουλάκια της κυρίως. Έχει πολύ έντονη φαγούρα και είναι συνεχώς σε έξαρση. Ότι και αν δοκίμασα από καλλυντικά δεν είχε αποτέλεσμα.Θα σου ήμουν ευγνώμων.

νινάκια2
04-12-10, 14:24
Οταν είχε εκζέματα στις αρθρώσεις ήταν 15 μηνών η κόρη μου.Την βοηθησε μια κρέμα που είχε καλέντουλα, αλόη , χαμομήλι και κατι αλλο που δεν θυμάμαι.Μου σύστησε ο παιδίατρος τη κοπέλα που την εφτιαχνε.Συνήθως οι δερματολόγοι συνιστούν κρέμες με κορτιζόνη.Ξέρω παιδάκι που δεν τον βοηθησαν καθόλου κορτιζονούχες κρέμες.Και έκανε ομοιοπαθητική και βρήκε λύση.Είχα διαβάσει και σε περιοδικό ότι η καλέντουλα βοηθάει παρά πολύ στα εκζέματα.Αλλά καλό είναι να έχει κάποιος τα υλικά και να φτιαξει κάτι φρέσκο και όχι προιόντα που λένε ότι έχουν μέσα καλέντουλα.

lineal
04-12-10, 16:08
εγω εμφανισα ατοπικη δερματιτιδα στα 24 μου χρονια.
κυριως στα ακρα-χερια ποδια.
κυριως το νερο με κανει να ξυνομαι και παρατηρησα οτι οταν παχαινω βγαινουν τα εκζεματα,ενω οταν χανω κιλα-κανω δηλ καλη διατροφη εξαφανιζονται.
τωρα ο μικρος μου εχει παρει το δερμα μου-δυστυχως πηρε το χειροτερο μου:(-και φοβαμαι μην εμφανισει τα ιδια.
παντως στα μαγουλακια του εχει σπυρακια που μια ειναι σε εξαρση και μια εξαφανιζονται και μενουν τα κοκκινα.
ο παιδιατρος ειπε οτι θα φυγουν κι οτι ειναι επειδη τα βρεφη εχουν ευαισθητο δερμα.
δε του χω πει οτι εχω ατοπικη ξηροδερμια-δε το σκεφτηκα-
θα ηθελα να ξερω αν γνωριζει καποια απο σας αν συνδεονται τα σπυρακια του και αν ειναι ενδειξη για εκζεματα κλπ.
φυσικα θα ρωτησω και τον παιδιατρο μου.

δυστυχως δε τον θηλασα οσο θα ηθελα,μονο για 2 μηνες:(

Korina Ge
04-12-10, 17:22
Η μικρη μου 11 μηνων εχει ατοπικη δερματιτιδα στα μαγουλακια της. Ειναι μερες που ειναι εντονο κοκκιναδακι κ αλλες οχι. Το κοκκιναδακι εχει μεγεθος περιπου ενος αρακα, ευτυχως μικρο! Η παιδιατρος μου ειπε και χρησιμοποιω την Avveno αφρολουτρο (washing fluid) με εκχυλισμα βρωμης, φυτικο προιον και αμεσως μετα της ιδιας εταιρειας ενυδατικη κρεμουλα. Σε μας εχει αποτελεσμα.. την χρησιμοποιω 2 μερες τωρα και βλεπω διαφορα!! Την βρισκεται μονο φαρμακειο

Marigoula
04-12-10, 20:22
Κάπου εδώ στο φόρουμ διαβασα ότι η κρέμα καλέντουλα κανει καλό στην ατοπική. Πηρα μια από το φαρμακείο ιταλικής εταιρίας, δεν είδα τρομερή διαφορά άσε που δεν μας φτάνειτο σωληνάριο ούτε για ζήτω γιατί βαζουμε σε πόδια-χερια.
Τελευταία μου πρότεινε ο φαρμακοποιός χειροποίητη κρέμα καλέντουλα χωρίς συντηρητικά. Τη δοκίμασα και είδα πραγματική διαφορά, οι κοκκινίλες έχουν υποχωρήσει παρα πολύ, στα πόδια δεν έχει σχεδόν τίποτα πια. Κάντε μια δοκιμή κορίτσια!! Αφρόλουτρο έχω το Exomega της A-Derma, καλό είναι, θα δοκιμασω όμως και της Aveeno που λεει η Κορίνα παραπανω γιατί το είχα στα υπόψιν.

marilou.
05-12-10, 00:09
Λύσαμε το πρόβλημα της ατοπικής δερματίτιδας αποκλειστικά με την ενυδατική Exomega της A Derma. Οτιδήποτε άλλο είχαμε χρησιμοποιήσει πιο πριν απλά επιδείνωνε το πρόβλημα. Η παραπάνω ενυδατική είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.. Θα με θυμηθείτε όταν την χρησιμοποιήσετε.

my billy
05-12-10, 00:36
Η μικρη μου 11 μηνων εχει ατοπικη δερματιτιδα στα μαγουλακια της. Ειναι μερες που ειναι εντονο κοκκιναδακι κ αλλες οχι. Το κοκκιναδακι εχει μεγεθος περιπου ενος αρακα, ευτυχως μικρο! Η παιδιατρος μου ειπε και χρησιμοποιω την Avveno αφρολουτρο (washing fluid) με εκχυλισμα βρωμης, φυτικο προιον και αμεσως μετα της ιδιας εταιρειας ενυδατικη κρεμουλα. Σε μας εχει αποτελεσμα.. την χρησιμοποιω 2 μερες τωρα και βλεπω διαφορα!! Την βρισκεται μονο φαρμακειο
ακριβως αυτα βαζουμε κ εμεις! τελεια αποτελεσματα! ειχε εμφανισει απο τριων μηνων κ μας τα εδωσε η παιδιατρος. τωρα λεω να του δοκιμασω ξανα τα παιδικα αφρολουτρα ,γιατι η δερματολογος που ειχα ρωτησει μου ειχε πει να τα ξαναδοκιμασω μετα τους 9 - 10 μηνες. :rolleyes:

ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΡΤΣΗ
11-12-10, 22:32
λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....
το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...
δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....
τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///
ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...
επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...
μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..
απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....
demi,αρκεί να σου πω πως έκανα εγγραφή στο forum μόνο και μόνο για να μάθω από σένα τα στοιχεία αυτής της δερματολόγου.Καταλαβαίνεις...προσπαθώ να προλάβω τα χειρότερα...θα σου είμαι ευγνώμων αν με κατατοπίσεις σχετικά...

klairh
12-12-10, 16:29
Και εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα απο τις πρωτες ημερες και τωρα που ειναι 7 μηνων.Τωρα για κρεμα του δινουμε Nutricia allergy care ,γαλα Almiron pepti 2 το οποιο δεν το δεχεται καθόλου και βεβαια αφου δεν το παιρνει καθολου το θηλαζω.Θελω να ρωτησω αν καποιοα μανουλα ειχε το ιδιο προβλημα με το pepti και δοκιμασε καποιο αλλο γαλα και το δεχοταν το παιδακι??

Και εμενα ειχε ατοποικη δερματιτιδα αλλα την ξεπερασε σχετικα ευκολα.Τον θηλαζα 15 μηνες και μετα του εδινα το αλμιρον πεμπτι 2 το οποιο το ειχαμε δοκιμασει και οταν ηταν 6 μηνων που ξεκινησα δουλεια σε πειρπτωση που δεν αταφερνα να ,αζεξω γαλα για οσο θα λειπω και ευτυχως το δεχοταν.Ο θηλασμος ειναι η καλυτερη προφλαξη για αυτα τα παιδια και ολοι μου ελεγαν οτι αν δε θηλαζε θα ηταν χειροτερα το μωρο. Γιατι θες να κοψεις το θηλασμο?Αν μπορεις συνεχισε το οσο το δυνατο περισσοτερο.για αλλο γαλα δεν εχω ιδεα.

Ιωάννα123
03-01-11, 16:06
Γειά σας.
Είμαι νέα στην παρέα σας και σας βρήκα πληκτρολογώντας τις λέξεις "ατοπική δερματίτιδα". Έχω μία μικρούλα η οποία εμφάνισε κοκκινίλες και ξηροδερμία από τον 2ο μήνα - τώρα είμαστε περίπου δυόμιση. Οι γιατροί που έχουμε επισκεφτεί κατά καιρούς μας δώσανε τα πάντα, από απλές και αθώες κρεμούλες μέχρι κορτιζόνη. Κάποτε υποχωρεί και κάποτε έχει φάση έξαρσης. Μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε κάποιο φιλικό σπίτι με μία μητέρα ενός λίγο μεγαλύτερου κοριτσιού μου είπε πως τους βοήθησε πολύ ένα συνδυαστικό αφρόλουτρο που περιέχει και λοσιόν, το Bubchen οl lotion bad. Συζητήσαμε και καταλήξαμε πως το πρόβλημα ξεκινά από το μπάνιο, καθώς όλα τα προϊόντα μάλλον ξηραίνουν την επιδερμίδα αντί να την ενυδατώνουν. Με διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Να μην πολυλογώ, το αγόρασα- μόνο 6 ευρώ! - και το δοκιμάσαμε. Απίστευτο. Την επόμενη κιόλας μέρα τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει θεαματικά. Το χρησιμοποιούμε εδώ και τρεις μήνες περίπου και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Το δερματάκι της δεν είναι πια ξηρό σαν χαρτί και οι κλειδώσεις της δεν κοκκινίζουν. Τη δεύτερη φορά που πήγα να το αγοράσω το συζήτησα με το κατάστημα και μου είπαν πως πολλοί πελάτες τους είχαν το ίδιο θέμα και πως μόνο καλά λόγια ακούνε για το συγκεκριμένο. Εγώ το προμηθεύομαι από την Πάτρα, από το κατάστημα Babyinn, αλλά νομίζω οτι μπορείτε να το βρείτε εύκολα παντού, αν και έχουν και σάιτ που στέλνουν παντού. www.babyinn.gr
Tελοσπάντων, ξέροντας πόσο πολύ ταλαιπωρούμαστε από το θέμα είπα να σας το πώ. Αν το δοκιμάσετε, πείτε μου τις εντυπώσεις σας. Περαστικά στα μικρούλια μας.

ΜΑΤΘΙΛΔΗ
03-01-11, 17:45
Ο μεγάλος μου γιος ταλεπωρήθηκε πολύ απο την ατοπική δερματίτιδα. Του εμφανίστηκε πριν ακόμη σαραντήσει και πέρασε εποχές που είχε τόση έξαρση που κάναμε θεραπείες ακόμη και κοριζονούχες χωρίς φοβερά αποτελέσματα.
Για την καθξμερινή υγειήνη του χρησιμοποιώ κρεμα και αφροντουζ της frezyderm τα atoprel cream και bath... Στις μεγάλες εξάρσεις τοπικά αλοιφή butavain...
Αυτο που κατάλαβα εγώ είναι πως δεν έχει να κάνει με τη διατροφή του παιδιού όσο με την δερματική επαφή του με το χώρο! Δεν θέλει πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα και όχι επαφή με μαλινα ή συνθετικά ρούχα.
Περάσαμε δύσκολες στιγμές έως και αναπνευστκά προβλήματα μας δημιούργησε όμως μεθαύριο κλείνει τα 3 και δεν έχει συμπτώματα εδω και 2με 3 μήνες.... Περαστικά και σε σας λοιπον το συντομότερο!