Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!


aggeliki

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ειμαι καινουργια στο forum.καλως σας βρηκα.εχω ενα προβλημα και θα ηθελα την γνωμη σας.εχουμε ενα μωρακι 20 μηνων αγορακι,απο μωρο ειχε προβλημα με τον υπνο.οσο ηταν μηνων το καταλαβαινα γιατι το θηλαζα και ηξερα οτι καθε 2-3 ωρες θα ξυπναγε για φαι.μεχρι 7 μηνων ξυπναγε για φαι,ωσπου το εκοψε,παρολα αυτα μεχρι τωρα ξυπναει και κλαει 2-3 φορες το βραδυ.τις περισσοτερες φορες του δινουμε πιπιλα και κοιμαται μετα απο λιγο,αλλα υπαρχουν και φορες που κλαιει,δεν ξαπλωνει και θελει αγκαλια.αναγκαστηκα τον εχω παρει καμια 10ρια φορες στο κρεββατι και κοιμαται εκει.ο αντρας μου ομως δεν θελει να το κανουμε αυτο και φωναζει,λεει να τον αφηνουμε να κλαψει καικαποια στιγμη θα σταματησει,μετα απο καποια βραδια.εγω δεν μπορω,το λυπαμαι.φοβαμαι μην του δημιουργηθει καποιο ψυχολογικο προβλημα,οτι δηλ φωναζει την μαμα ή τον μπαμπα και εκεινοι δεν ανταποκρινονται.τι να κανω?ειναι σωστη αυτη η τακτικη που θελει να κανουμε ο αντρας μου?ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι μεχρι ενα βαθμο ειναι...... ξερω παιδακια που ειχαν χοντρο προβλημα να κοιμηθουν στο κρεβατι τους ακομα και στα 5...... μια και ειχαν συνηθισει των γονιων τους...

( μη σου πω οτι υπο καποιες προΥποθεσεις αυτο γινεται και..... στα 14!!!)

 

Προσπάθησε να καταλαβεις ΓΙΑΤΙ ξυπναει..... κακό ονειρο???? ανασφαλεια? καποιος θορυβος??? ή απλά ξεξουραστηκε και εχει ορεξη για παιχνιδια??????

Επισεις αποφευγε "απειλες" του ειδους " φαε ( ή οτι αλλο )ας πουμε γιατι θα ερθει ο......μπαμπουλας" γιατι μπορει μεσα στον υπνο του να φανταζεται ακριβως αυτο

 

Αποφυγε παντως να το φερενεις στο κρεβατι σου, εν δυναμη δημιουργεις κακη συνηθεια.... ( πιθανον)

Link to comment
Share on other sites

Αγγελική, εγώ το πρόβλημα με τον ύπνο το έχω ακόμη - και ο Ιωακείμ είναι 2,5. επειδή δεν άντεχα τα συνεχή ξυπνήματα καθιερώσαμε τον απο κοινού ύπνο. Οταν όμως μεγάλωσε λίγο, τον κοίμιζα στο κρεββάτι του και πλέον ξυπνάει στη μέση της νύχτας, έρχεται και με τραβάει να κοιμηθούμε μαζί. Φαίνεται το έχουν τα αγοράκια!!

Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι να προσπαθήσεις να τον ηρεμείς, μέσα στην κούνια του, μην τον σηκώνεις και τον ξαναβάζεις μέσα γιατί σίγουρα δεν θα θέλει. Αν έχεις αντοχές κάνε το, οι πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες, μετά θα συνηθίσει. Εγώ δεν μπόρεσα να το κάνω, χρειάζεται να έχεις αντοχές γιατί μπορεί να ξυπνήσει άπειρες φορές!!

Πιστεύω ότι μεγαλώνοντας θα το κόψει και δεν θα με αναζητά. Ωστόσο ευχαριστιέμαι τον ύπνο βλέποντας τη φατσούλα του!

καλή επιτυχία!!

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις σας,το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω γιατι ξυπναει,δεν δειχνει να θελει κατι,για το αν βλεπει κακο ονειρο,δεν μπορω να το ξερω.παντως δεν τον φοβεριζω και δεν τον τρομαζω ποτε με μπαμπουλες και τετοια παρομοια.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα το μωρό μου που είναι 15 μηνών, τα ίδια κάνει. Μας έφαγε η αυπνία από μικρό που ήτανε. Έως 6 μηνών τα κατάφερα και κοιμόταν στην κούνια. Μετά άρχισε να ξυπνάει και να κλαίει τρομαγμένο. Ούτε κι εγώ το φοβίζω με μπαμπούλες κτλ, αλλά μάλλον βλέπει κακά όνειρα. Έτσι τον παίρνω κι εγώ και κοιμόμαστε μαζί. Το κακό είναι ότι έχουμε χωρίσει έτσι από κλίνης με το σύζυγο. Κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω... Την κούνια την έχουμε διακοσμητικό στοιχείο στο δωμάτιο του. Είναι τόσο πονηρός ο μικρός που ξυπνάει τη νύχτα και αν δεν είναι κάποιος δίπλα του, βάζει τα κλάμματα και δεν ξανακοιμάται αν δεν ξαπλώσει κάποιος δίπλα του. Έτσι το βράδυ αναγκαστικά κοιμάμαι μόλις κοιμηθεί ο μικρός. Ουτε τηλεόραση, ούτε τίποτα. Το μεσημέρι έχει βάρδια ο σύζυγος... Στεναχωριέμαι με αυτή την κατάσταση αλλά τι να κάνω.... Δεν αντέχεται και η αυπνία, ειδικά αν δουλεύεις την άλλη μέρα.... Λέτε να μην φύγει ποτέ από το κρεβάτι μας΄..

ayTFp3.pngivwvp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

kalispera. eimai kai ego ena neo melos sto forum. ego eimai apo tis tixeres akoma miteres giati i beba moy 9 minon simera den ksipnasei sixna tis nixtes kai polles fores koimatai sinexomena mexri to proi. Ostoso gia ena diastima 15 imeron kati eixe pathei kai ksipnage tis nixtes 3 fores peripou an 2 ores kai ithele kounima gia na koimithei. To provlima to elisa pigainontas tin gia ipno stis 11 to vradi afou prota exoyme paiksei toso poli poy den antexei allo kai exei kourastei. Mexri tis 11.30 exei piei gala, exei reftei kai exei koimithei. Episis paratirisa oti otan epine gala kato apo 170 ml ksipnage to vradi eno an epine pano apo 170 oxi. Episis allo pou ekana itan oti an tixon to vradi ksipnage tin epairna aggalia xoris na tis miliso katholoy, epairne pipila me petsetaki stin aggalia moy, ekleina kai ego ta matia mou kai eno me koitaze koimotan.

 

Ipomoni pantos.

Link to comment
Share on other sites

Αγγελικη, από ότι φαίνεται αντιμετωπίζεις ένα από τα κλασσικά προβλήματα ύπνου.

 

Και εμένα ο γιός μου (16 μηνών) κοιμάται αποκλειστικά μαζί μας. Μάλιστα κάποιες φορές προκειμένου να κοιμηθεί πρέπει να ξαπλώσουμε και οι 2 μαζί του.

 

Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Αυτό το λέω γιατί κοιμάμαι ελαφριά, οπότε τον καταλαβαίνω κάποιες φορές που ξυπνάει, βλέπει ότι είμαστε δίπλα του και ξανακοιμάται...Εαν δε, τον κοιμήσουμε και φύγουμε από το κραββάτι, μετά από λίγη ώρα έχει κατέβει και μας ψάχνει.

 

Εφόσον δεν θέλεις να αρχίσετε και εσείς αυτή την συνήθεια, κάνε υπομονή και προσπάθησε ή να πηγαίνεις στο δωμάτιο του όταν ξυπνάει, ή να κοιμάσαι εσύ μαζί του στο δωμάτιο όποτε είναι ανύσηχος, μέχρι να συνηίσει να κοιμάται μόνος του.

 

Απλά θέλει υπομονή και επιμονή..

Link to comment
Share on other sites

Σαν ομοιοπαθούσα για πολύ καιρό, έχω περιγράψει την εμπείρια μου σε αλλο post, προτείνω υπομονή.. ξέρω είναι πολύ δύσκολο κορίτσια.. και έχω ξαναπεί ότι για μένα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στο μεγάλωμα του γιου μου. Ισως φταίει και η οδοντοφυία τους.. Προσωπικά καλώς η κακώς δεν τον άφηνα να κλαίει.. Ουτε όμως τον επαιρνα στο κρεββάτι και έτσι δεν το έμαθε και δεν το θέλει γιατί δεν βολεύεται.. Αγκαλίτσα στον καναπέ καθιστή εγώ και ξανά στην κούνια.. Τώρα και ενώ είχαμε ηρεμήσει για αρκετό καιρό.. μου ξυπνάει ο κύριος στις 05:00 05:30 το πρωι και θέλει το γάλα του.. το πίνει και μου ζηταει να τον πάω στον διθέσιο καναπέ.. Στην αρχή λοιπόν ξαπλωνα και γω στον μεγάλο.. και φανταστείτε ύπνο που έκανα.. Ομως τώρα πια όποτε μου ζητάει να τον ξαπλώσω στον διθέσιο καναπέ τον αφήνω τον σκεπάζω και ξαναπάω στο κρεββάτι μου.. Παντως ενω για καιρό είχε σταματήσει και έπινε το γαλα στις 8 περίπου που ξύπναγε, μου το ξανακάνει εδώ και καμμιά 20ρια μέρες... Με τίποτα προσωπικά δεν διαπραγματεύομαι να τον αφήσω να κλαίει..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

Αχ κορίτσια...

δεν ξέρετε πόσο σας καταλαβαίνω... Η Μαρία μου (τώρα 2χρ. και 9 μηνών) είχε πρόβλημα με τον ύπνο από την ημέρα που γεννήθηκε... Γενικά μάλλον δεν της άρεζε ο ύπνος. Υπάρχουν παιδιά που από τη φύση τους είναι άϋπνα και πλέον το έχουμε πάρει απόφαση ότι το παιδί μας είναι ένα από αυτά.

Η Μαρία λοιπόν από την ημέρα που γεννήθηκε έως τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξυπνήσει τουλάχιστον 1 με 2 φορές τη νύχτα (έχει ξυπνήσει και 8...). Άλλες φορές της έχει πέσει η πιπίλα και μόλις της την δώσουμε κοιμάται... άλλες φορές φωνάζει στις 3 η ώρα τη νύχτα "θέλω να σηκωθώ.. Δεν θέλω να κοιμηθώ άλλο"...

Γενικά όσο περνάει ο καιρός, αλλάζει και το τροπάριο...

Εμείς εφρμόσαμε το εξής (που μπορεί να ακούγεται βάρβαρο σε μερικούς αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση, καθότι τα μικρά είναι πανέξυπνα και μας εκμεταλεύονται) :

- Εάν πήγαινα στο δωμάτιό της, της έδινα αυτό που ήθελε (πιπίλα, ή νερό) και σταματούσε, καλώς.

- Εάν φώναζε "θέλω να σηκωθώ" της εξηγούσα όμορφα ότι είναι νύχτα ακόμη και δεν γίνεται. Βέβαια επειδή είναι και πεισματάρα, μπορεί να συνέχιζε. Τότε την αφήναμε να κλαίει, μέχρι να βαρεθεί και να σταματήσει. (Υπήρχαν περιπτώσεις που έκλαιγε και 1 ώρα...)

- Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν την πήρα στο κρεβάτι μας (άμα γίνει μία φορά, δεν ξεχνιέται...). Προτιμώ να σηκώνομαι και να κάνω δρομολόγια τη νύχτα, παρά να παγιωθεί μια κατάσταση (ειδικά τώρα που είμαι έγκυος στο δεύτερο, τί θα έκανα αν είχα το μωρό και την Μαρία στο κρεβάτι μου;;;)

- Εκτός από περιπτώσεις (που είναι άρρωστη π.χ.) δεν τη σηκώνω από το κρεβάτι της αλλά την καθησυχάζω μέσα σ'αυτό).

 

Κοντέυοντας αισίως να φτάσουμε τα 3, πιστεύω ότι εάν δεν εφαρμόζαμε τα παραπάνω, θα είχαμε ένα παιδί που θα ξυπνούσε ακόμη περισσότερο. Τουλάχιστον τώρα έχει καταλάβει ότι τη νύχτα κοιμόμαστε (ή προσπαθούμε τουλάχιστον...)

 

Πάντως υπήρχαν και περιπτώσεις που το κλάμα οφειλόταν σε φοβίες. Ας πούμε εκει μου κοιμόταν στο απόλυτο σκοτάδι και με κλειστή πόρτα, ζήτησε ξαφνικά φωτάκι και την πόρτα ανοιχτή !!!!

 

Το ξέρω ότι έγραψα πολλά και σας ζάλισα, αλλά είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε και μας απασχολεί καθημερινά (τον τελευταίο καιρό με ξυπνάει 2-3 φορές για να πιει νερό).

Απλά εγώ προτίμησα να την αφήσω αρκετές φορές να κλαίει, και βα κάνω δρομολόγια παρά να την πάρω στο κρεβάτι μας.

Δεν ξέρω αν της δημιούργησα τραύματα που την άφηνα (και την αφήνω να κλαει) και είναι πολλές οι φορές που αισθάνομαι τύψεις, όπως επίσης είναι πολλές οι φορές που θα με "τούμπαρε" και θα την σήκωνα, αλλά ευτυχώς έχουμε με τον άντρα μου κοινή γραμμή πλέυσης σ' αυτό το θέμα και στηρίζει ο ένας τον άλλον....

 

Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο post.

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ξερω αν διαβασατε την δημοσιευση μου στο ΒΑΛΤε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. Υπαρχει ένα βιβλίο που θα λύσει όποιο προβλημα υπνου έχετε με τα παιδια σας , εμείς πάντως σωθήκαμε :!:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Βρε κορίτσια δεν το βρίσκω και τόσο κακό να έρχεται το βράδυ στο κρεβάτι μας……

Μάλιστα το προτιμώ από το να μένω 2-3 ώρες δίπλα του στην καρέκλα μέχρι να κοιμηθεί.

Το βράδυ τον κοιμίζω πάντα στο κρεβατάκι του ( μπορώ να πω αρκετά εύκολα, χωρίς γκρίνιες), πολλές φορές ξυπνάει μέσα στην νύχτα γύρο στις 3 και μας επισκέπτεται, οπότε κοιμόμαστε μαζί μέχρι το πρωί.

Στην αρχή και ο άντρας μου γκρίνιαζε και δεν ήθελε να έρχεται, όμως όταν ξυπνούσε ο μικρός ήθελε μόνο εμένα να κάθομαι δίπλα του και πολλές φορές έμενε ξύπνιος 2-3 ώρες, οπότε μπορείτε να φανταστείτε με τι μάτια πήγαινα την άλλη μέρα στην δουλειά… :( …….

Από την άλλη βέβαια μου λείπει και όλη την ημέρα οπότε απολαμβάνω και εγώ τις βραδινές μας αγκαλίτσες… :oops::oops: ….

Να φανταστείτε ότι και τώρα που γράφω είμαι ακόμα στην δουλειά……………

 

Α!! και εγώ σε καμία περίπτωση δεν τον αφήνω να κλαίει

Link to comment
Share on other sites

Sofia τα ειπες ολα...... Σαν "μπαμπας" να σας πω την γνωμη μου...

 

Το ολο θεμα δημιουργηται γιατι σε εμας αρεσει.... Διαφωνητε???? Τρελλαινωμαστε να εχουμε το παιδακι μας κοντα μας, κακα τα ψεματα...

 

Ομως ( Μερικα ερωτηματα...)

 

Τι θα γινει στο δευτερο τριτο παιδι???

 

Το ζευγαρι δεν δικαιουται "προσωπικη ζωη"????

 

Αν σε ολες τις "κακες συνηθειες" περναει το δικο τους, τι θα γινει????

Σας λεω ξερω παιδι 14ετων που αρνηται να κοιμηθει στο δικο του κρεβατι οταν ας πουμε παει να κοιμηθει στον παππου και την γιαγια αλλα θελει να κοιματε μαζι τους....

 

Μεχρι στιγμης ( γιατι μεγαλη κουβεντα μη λες μεγαλη μουκια φαε) την μικρη δεν την κοιμηζουμε ουτε καν αγγαλια, αλλα στο λικνο που εχει την δυνατοτητα να το "κουνας" ολο μαζι.... Ο μονος λογος που την παιρνουμε αγγαλια ειναι οταν ποναει ή ειναι εκνευριζμενη, εννοειτε οτι οταν εχει τα κεφια της και γελαει και "μιλαει" και αγκαλια και στον αερα και οτι αλλο φανταζεσατε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα του κρεββατιού και εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με τον fokion! Aλλά τελικά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάθε παιδί λειτουργεί και θέλει ξεχωριστούς χειρισμούς. Οπότε ας μην μιλάμε εκ του ασφαλούς εμείς που ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ύπνου γιατί ποτέ δεν ξέρεις :wink::wink: Τώρα τελευταία η μικρή με τα δόντια της μάλλον ξυπνάει κλαίγοντας (με λυγμούς ) και 2 φορές την νύχτα. Της βάζω την πιπίλα και ξανακοιμάται αλλά αυτό το ξύπνημα τόσες φορές με τσακίζει...και άντε να ξανακοιμηθείς μετά!!!Ευτυχώς βέβαια δεν θέλει αγκαλιές απλά μάλλον να νοιώσει τη παρουσία μας και την ωραία της πιπίλα το στόμα της :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν διαβασατε την δημοσιευση μου στο ΒΑΛΤε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. Υπαρχει ένα βιβλίο που θα λύσει όποιο προβλημα υπνου έχετε με τα παιδια σας , εμείς πάντως σωθήκαμε :!:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

 

το πηρα και το διαβασα ολο σημερα,μικρο απλο και κατανοητο.αξιζει και πιστευω θα μας βοηθησει.ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν διαβασατε την δημοσιευση μου στο ΒΑΛΤε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. Υπαρχει ένα βιβλίο που θα λύσει όποιο προβλημα υπνου έχετε με τα παιδια σας , εμείς πάντως σωθήκαμε :!:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

 

το πηρα και το διαβασα ολο σημερα,μικρο απλο και κατανοητο.αξιζει και πιστευω θα μας βοηθησει.ευχαριστω!

 

μέχρι ποιά ηλικία μπορείς να εφαρμόσεις αυτά που λέει; δηλ για 2,5 χρονών έχει αποτέλεσμα; Με ενδιαφέρει γιατί ο μικρός μου ξυπνάει το βράδυ και με ζητάει με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε μαζί την υπόλοιπη νύχτα.

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν διαβασατε την δημοσιευση μου στο ΒΑΛΤε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. Υπαρχει ένα βιβλίο που θα λύσει όποιο προβλημα υπνου έχετε με τα παιδια σας , εμείς πάντως σωθήκαμε :!:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

 

το πηρα και το διαβασα ολο σημερα,μικρο απλο και κατανοητο.αξιζει και πιστευω θα μας βοηθησει.ευχαριστω!

 

μέχρι ποιά ηλικία μπορείς να εφαρμόσεις αυτά που λέει; δηλ για 2,5 χρονών έχει αποτέλεσμα; Με ενδιαφέρει γιατί ο μικρός μου ξυπνάει το βράδυ και με ζητάει με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε μαζί την υπόλοιπη νύχτα.

 

 

καλημερα,μεχρι 5 ετων!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το βιβλίο «Κοιμήσου, αγγελούδι μου... γιατί μ' έσκασες! Δεν αντέχω άλλο... »

εκδόσεις θυμάρι (εξειδικευμένες σε θέματα ψυχολογίας)

καθώς και το γνωστό δημοτικόν άσμα «κοιμήσου αγγελούδι μου , να ξεραθεί η μανούλα» , το οποίο, τις 40 πρώτες ημέρες που η μικρή μου έτρωγε κάθε 2,5 ώρες και μετά είχε όρεξη για παιχνίδια, της το τραγουδούσα με ιδιαίτερη επιτυχία. (μετά απο τις δεινές μου τραγουδιστικές ικανότητες, ευτυχώς, δε ξυπνάει, παρα μόνο όταν είναι άρρωστη, ή έχει ιδιαίτερα έντονη μέρα)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το βιβλίο «Κοιμήσου, αγγελούδι μου... γιατί μ' έσκασες! Δεν αντέχω άλλο... »

εκδόσεις θυμάρι (εξειδικευμένες σε θέματα ψυχολογίας)

καθώς και το γνωστό δημοτικόν άσμα «κοιμήσου αγγελούδι μου , να ξεραθεί η μανούλα» , το οποίο, τις 40 πρώτες ημέρες που η μικρή μου έτρωγε κάθε 2,5 ώρες και μετά είχε όρεξη για παιχνίδια, της το τραγουδούσα με ιδιαίτερη επιτυχία. (μετά απο τις δεινές μου τραγουδιστικές ικανότητες, ευτυχώς, δε ξυπνάει, παρα μόνο όταν είναι άρρωστη, ή έχει ιδιαίτερα έντονη μέρα)

 

:lol::lol::lol: ;έπρεπε να στείλουμε εσένα στη eurovision! :P

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

παιδια για σας...Διαβασα τα mail ας και παρατηρησα πως ολοι κανετε ενα τραγικο λαθος...Μην αφηνετε το κρεββατι να γινει η συνηθεια στον υπνο του παιδιου γιατι μελλοντικα μονο προβληματα θα σας αποφερει εκτος το γεγονος οτι τα παιδια το βλεπουν μετα απο καποια ηλικια ανταγωνιστικα και δεν νιωθουν ανετα αν η μαμα κοιμαται με τον μπαμπα..Ολα μια συνηθεια ειναι βεβαια και εγω το εκανα με τα μωρα μου αλλα μεχρι ενα σημειο οταν ειδα οτι γινεται συνηθεια και το κρεββατι τους παει να χασει την αξια του το σταματησα...Βεβαια ειναι πολυ κουραστικο στην αρχη μπορει να παρει και μερες αλλα πιστευω πως ειναι καλυτερα για το παιδι γιατι αλλιως του δημιουργουνται φοβιες και ανασφαλειες και δεν μποορει να κοιμηθει αν δεν εχει καποιον διπλα του...ειναι σφαλμα προσεξτε...Η μιχαελα μου μεχρι 5 χρονων ηθελε να ειμαι στημενη διπλα της μεχρι να κοιμηθει...Ξερετε ποσο χρονο εχανα ετσι?Και επιεδη ειναι καποιες φορες δυσκολο να κοιμηθουν και νωρις υπηρχαν μερες ως και εβδομαδες ολοκληρες που ειχα την ευκαιρια να κατσουμε με τον αντρα μου ησυχα στον καναπε εστω ενα βραδυ..Βλεπομασταν μονο μετα την δουλια για να μιλησουμε και να πουμε τα νεα μας και αυτο για παρα πολυ λιγο..Οσο ειναι μικρα δεν το καταλαβαινεις αλλα αμα περασουν τα δυο και αρχιζουν να κοιμουνται ποιο αργα αυτο τοτε γινετε προβλημα....προσοχη λοιπον..

ελενα

Link to comment
Share on other sites

παιδια για σας...Διαβασα τα mail ας και παρατηρησα πως ολοι κανετε ενα τραγικο λαθος...Μην αφηνετε το κρεββατι να γινει η συνηθεια στον υπνο του παιδιου γιατι μελλοντικα μονο προβληματα θα σας αποφερει εκτος το γεγονος οτι τα παιδια το βλεπουν μετα απο καποια ηλικια ανταγωνιστικα και δεν νιωθουν ανετα αν η μαμα κοιμαται με τον μπαμπα..Ολα μια συνηθεια ειναι βεβαια και εγω το εκανα με τα μωρα μου αλλα μεχρι ενα σημειο οταν ειδα οτι γινεται συνηθεια και το κρεββατι τους παει να χασει την αξια του το σταματησα...Βεβαια ειναι πολυ κουραστικο στην αρχη μπορει να παρει και μερες αλλα πιστευω πως ειναι καλυτερα για το παιδι γιατι αλλιως του δημιουργουνται φοβιες και ανασφαλειες και δεν μποορει να κοιμηθει αν δεν εχει καποιον διπλα του...ειναι σφαλμα προσεξτε...Η μιχαελα μου μεχρι 5 χρονων ηθελε να ειμαι στημενη διπλα της μεχρι να κοιμηθει...Ξερετε ποσο χρονο εχανα ετσι?Και επιεδη ειναι καποιες φορες δυσκολο να κοιμηθουν και νωρις υπηρχαν μερες ως και εβδομαδες ολοκληρες που ειχα την ευκαιρια να κατσουμε με τον αντρα μου ησυχα στον καναπε εστω ενα βραδυ..Βλεπομασταν μονο μετα την δουλια για να μιλησουμε και να πουμε τα νεα μας και αυτο για παρα πολυ λιγο..Οσο ειναι μικρα δεν το καταλαβαινεις αλλα αμα περασουν τα δυο και αρχιζουν να κοιμουνται ποιο αργα αυτο τοτε γινετε προβλημα....προσοχη λοιπον..

ελενα

 

για πες μας πως κόψατε αυτή τη συνήθεια;

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

τι εγινε polina?πηρες το βιβλιο?εμεις αρχισαμε την παρασκευη και επεσε απο την κουνια! :( επαθα ενα σοκ,το μωρο μετα απο αυτο δεν θελει να ξαπλωσει τα βραδια και κλαιει,ακομη και να εχει κοιμηθει με το μπιμπερο,μολις τον ακουμπαω στο κρεββατι ,πεταγετε.χθες το ξαναπροσπαθησαμε εκλαιγε 45 λεπτα και μετα κοιμηθηκε.θα δουμε τι θα γινει σημερα παλι.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...