Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κουζινα ενιαια με σαλονι ή με τιποτα???


ARHONTOULA

Recommended Posts

προκειται να ξεκινησουμε το σπιτι μας και εχω ενα ερωτημα που με ταλανιζει:confused:... ενιαιος χωρος κουζινα-σαλονι για μεγαλυτερη άνεση χώρου ή ξεχωριστη με τοιχο-πορτα οπως παλια???? παρακαλω οποιος εχει εμπειρια καλη ή κακή ας με βοηθησει...:shock:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


προκειται να ξεκινησουμε το σπιτι μας και εχω ενα ερωτημα που με ταλανιζει:confused:... ενιαιος χωρος κουζινα-σαλονι για μεγαλυτερη άνεση χώρου ή ξεχωριστη με τοιχο-πορτα οπως παλια???? παρακαλω οποιος εχει εμπειρια καλη ή κακή ας με βοηθησει...:shock:

 

Καλησπερα,

Η δική μου γνώμη ειναι, αν μπορεις να την κανείς ξεχωριστα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μερικοί από αυτούς ειναι

αν εχεις άπλυτα πιάτα ή για κάποιο λόγο ακαταστασία πάνω στον πάγκο, δεν θα τα βλέπουν οι επισκεπτες

Άλλος ένας λόγος ειναι ορι αν μαγειρεψεις ή τηγανισεις, κλείνεις την πόρτα και περιορίζεις τις μυρωδιες

Άλλωστε τώρα τελευταία συνηθίζεται να γίνονται ξεχωριστα οι κουζίνες από τα σαλόνια.

Αν δεν θελεις κάτι μόνιμο όπως ο τοίχος, μπορεις να σηκωσεις ένα πάσο από το ιδιο ξύλο που θα κανείς την κουζίνα και να την διαχωρισεις.

Με το καλό να τελειώσετε και να μπείτε στο σπιτικό σας.

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω ενιαια κουζινα με καθιστικο,που τα χωριζει ενας παγκος (πασο),τον οποιο χρησιμοποιωκαι ως τραπεζι κουζινας με σκαμπο,και ως μπουφε οταν εχω καλεσμενους.Το σημαντιοτερο για εμενα ομως ειναι οτι ενω εγω ειμαι στην κουζινα για μαγειρεμα η καθαρισμα,μπορω να επιβλεπω τα παιδια που βρισκονται στο σαλονι και παιζουν,και να μην χανω καθολου οπτικη επαφη με αυτα...

yxUep3.png

 

 

Y8Nsp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ θα διαφωνήσω. Εχω ενιαία κουζίνα και δεν την αλλάζω με τίποτα. Στην παιδικη μου ηλικια η ανάμνηση μου ήταν μια μαμά κλεισμένη στην κουζίνα να μαγειρεύει και οι υπόλοιποι στο σαλόνι. Χάλια! Μαγειρεύεις και κάνεις ότι έχεις στην κουζίνα χωρίς να απομονώνεσαι από την οικογένεια σου. Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά. Η ακαταστασία στην κουζίνα δεν υπήρξε ποτέ θέμα για μένα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω άπλυτο πιάτο ή ταψί. Οτι μπαίνει στο πληντύριο και τα άλλα πλύσιμο κατευθείαν. Είναι η λόξα μου τι να κάνω;:-P:-P

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω και γω με τις κοπελες που προτεινουν ξεχωριστη κουζινα...με ενοχλει και μενα ως ιδεα να μαγειρευω στην ουσια μεσα στο σαλονι...να μυριζουν τα φαγητα κλπ κλπ...ας ειναι κοντα στο καθιστικο αλλα οχι ενιαια..

Link to comment
Share on other sites

Όταν πρωτοπαντρεύτηκα μέναμε σε ένα σπίτι με ενιαία κουζίνα..μείναμε στο σπίτι αυτό ελάχιστα αλλά δεν με βόλευε καθόλου.. Μαγείρευα και μύριζε όλο το σπίτι..Άσε που έπρεπε ο νεροχύτης έπρεπε να είναι στην εντέλεια γιατί όποιος καθόταν στο σαλόνι τον έβλεπε φάτσα κάρτα!Όταν χτίσαμε με τον άντρα μου το σπίτι μας,φτιάξαμε χώρια κουζίνα!εεε,δεν συγκρίνεται!Ούτε μυρωδιές,ούτε τίποτα..εκτός του ότι αν έχεις μια γιορτή ετοιμάζεις ό,τι θες στη κουζίνα σου χωρίς να σε βλέπουν όλοι!

Link to comment
Share on other sites

Εμείς μόνο μακρινές αναμνήσεις έχουμε από σπίτι με κουζίνα χωριστή. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν υπήρχε η επιλογή. Για λόγους χώρου επιλέξαμε ενιαία κουζίνα. Δεν ειμαι σίγουρη τι είναι καλύτερο.

 

Το θέμα της μυρωδιάς είναι χειρότερο, όταν είναι και οι δύο εργαζόμενοι και υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες να αερίζεται το σπίτι. Επίσης ως εργαζόμενοι, που επιστρέφουμε σπίτι με διαφορετικές ανάγκες - πείνα ο καθένας, η ενιαία κουζίνα μας οδήγησε στο να τρώμε χωριστά, στον καναπέ, στην τηλεόραση, όπου βρει ο καθένας. Γιατί είναι και μια άλφα απόσταση να στρώσει κάποιος τραπέζι και στην πράξη σπάνια το κάνουμε. Το μη στρώσιμο τραπεζιού μας οδήγησε χωρίς να το καταλάβουμε στο να περιορίσουμε σημαντικά το να φτιάχνουμε σαλάτες και να κόβουμε φρούτα, για το γεύμα. Οπότε μας οδήγησε να τρώμε λιγότερο υγιεινά. Ακολουθήσαμε τη λύση να έχουμε ένα τραπέζι, ανάμεσα στην κουζίνα και στο καθιστικό, για οικονομία χώρου και για να χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι για καλό και καθημερινό, αλλά και πάλι, το τραπέζι αυτό είναι μετά το πάσο της κουζίνας και δεν είναι πρακτικό για φαγητό κάθε μέρα. Στην πράξη αυτό κατέληξε να είναι το τραπέζι του λαπτοπ και κατά διαστήματα και του εκτυπωτή! Θέλω να πω ότι χρειάζεται σε έναν ενιαίο χώρο να σκεφτεί κανείς ακριβώς ποια θα είναι η θέση βασικών πραγμάτων, πχ του λαπτοπ, μικροπραγμάτων όπως κλειδιά, το σταθερό τηλέφωνο, το wi-fi, πού θα είναι τα σκουπίδια και όλα αυτά κάπως να δένουν. Αν δεν προβλεφθεί χώρος, θα εμφανίζεται μια μόνιμη ακαταστασία. Εμείς τα καταφέραμε έτσι και έτσι, σε αυτό τον τομέα.

 

Πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε όλοι μαζί, συνέχεια σχεδόν.

 

Για τη διαρρύθμιση υπάρχουν λύσεις ώστε να μη γνωρίζονται όλοι οι καλεσμένοι με το νεροχύτη... Δεν με άκουσε ο σύζυγος και κάναμε το κλασικό νεροχύτης στο παράθυρο που τυχαίνει να είναι και μόστρα προς το καθιστικό... Υπάρχουν πάντως λύσεις, φαντασία να έχεις. Βέβαια δεν ξέρω σε τι στάδιο βρίσκεστε, γιατί αν έχουν πέσει υδραυλικά κτλ, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα.

 

Προτιμώ κάτι όπως το παρακάτω ως διαρρύθμιση σε ενιαία κουζίνα, με ένα μικρό τραπεζάκι, που ενθαρρύνει να μαζεύεται η οικογένεια στο τραπέζι, που δεν κλείνουν τα ανοίγματα προς τα έξω με τον κλασικό νεροχύτη και το πορτάκι κουζίνας που έχει ξεμείνει από τα σέβεντις, και όπου τα κατσαρολικά είναι αρκούντως κρυμμένα από όποιον είναι στο καθιστικό.

 

 

http://www.mediaty.com/sweden-new-england-style-villa-design-liftupthyneighbor/

 

Ειδικά αν υπάρχει κήπος ή κηπάκι, το βρίσκω κρίμα και άδικο να θεωρηθεί ότι μπορεί να αγναντεύει μόνο όποιος πιάσει το σφουγγαράκι των πιάτων, αντί να γίνει άνοιγμα-μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται το πράσινο σε όλους και γενικά. Είναι όμως μια αντισυμβατική προσέγγιση σχετικά, για τα δεδομένα τα εδώ. Δηλαδή θα συναντήσεις δυσπιστία από μαστόρους και λοιπούς ειδικούς στην υλοποίηση, αν το επιλέξεις.

 

 

Νεροχύτη προς το καθιστικό είχαμε κάπου παλιά που μέναμε και προσωπικά το είχα βρει από τα πιο βολικά πράγματα, δεν είχε όποιος ασχολιόταν με το νεροχύτη την πλάτη σε ό,τι γινόταν στο καθιστικό και δεν ήταν σε πλήρη θέα ο νεροχύτης. Είναι όμως ακόμα αντισυμβατική επιλογή. Ο άντρας μου όμως, που είχε ζήσει και σε εκείνο το σπίτι, δεν συμφωνούσε και επέμενε μαζί με τη διακοσμήτρια στο οριστικο μας σπίτι να μπει το κλασικό παραθύρι και από κάτω ο νεροχύτης. Τώρα βλέπει ότι κάναμε βλακεία, αλλά δεν το παραδέχεται... Τέλος πάντων θέλω να πω ότι γούστα είναι αυτά.

 

Πάντως, για το δικό μας τρόπο ζωής, για την καθημερινότητα βόλεψε καλύτερα (ελαφρώς) η ενιαία κουζίνα για να βλεπόμαστε και να είμαστε όλοι μαζί, ενώ για τις δεξιώσεις :lol: εντάξει, είναι πιο καλό στο μάτι το χωριστό καθιστικό. Δεν είμαστε όμως τόσο πολύ ανοιχτοί στο σπίτι μας και όσοι έρχονται τελικά είναι φίλοι που έχουν όλοι ενιαία κουζίνα οι ίδιοι! Αν είχαμε τεράστιο χώρο, ναι θα έφτιαχνα χωριστή κουζίνα, αλλά να λειτουργεί και η κουζίνα ως μίνι-καθιστικό, να μην είναι μικρή.

 

Πάντως να ξέρεις μακροπρόθεσμα αν βάλετε υπολογιστή στο δωμάτιο των παιδιών θα βλέπεστε σπάνια έτσι και αλλιώς, οπότε ό,τι κουζίνα και να βάλεις θα είναι το ίδιο, όσον αφορά στο πόσο είστε μαζί :lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και απο μενα!Με το καλο να μπειτε στο σπιτακι σας!

 

Γλυκια μου,και γω,εαν ειχα την επιλογη,θα προτιμουσα να ειναι ξεχωριστα η κουζινα απο το σαλονι!

Ειλικρινα με κουραζει που πρεπει συνεχεια να ειναι στην εντελεια και κυριως οταν μαγειρευω να μην μυριζει το υπολοιπο σπιτι!

Ενω στην αρχη μου αρεσε,τωρα το κοιταω και αναρωτιεμαι που ειναι η κουζινα,σαν αυτονομος χωρος,και που το σαλονι και που η τραπεζαρια!Ολα ενα!!

Θα συμφωνησω με μια κοπελα η οποια ανεφερε πως εχεις καλυτερη οπτικη με τα παιδια!Αλλα και παλι ισως μπορεις να βρεις τροπο να τα ελεγχεις!:)

Εκτος κι αν διαμορφωσετε ετσι τον χωρο,οποτε και η κουζινα σας να φαινετε ανεξαρτηο μερος,οπως για παραδειγμα πασο,οπως ανεφεραν ή να γινει σε σχημα Γ,εαν καταλαβαινεις τι θελω να πω!

Με το καλο κοριτσι μου!Να γεμισει ευτυχια το σπιτικο σας!

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όταν ψάχναμε σπίτι ήθελα η κουζίνα να είναι σε χωριστό δωμάτιο για τους λόγους που λένε τα κορίτσια παραπάνω, όμως τελικά το σπίτι είχε ενιαίο χώρο, τον οποίο όμως διαμόρφωσα ώς ένα βαθμό και τελικά όλα είναι πολύ καλά. Και εξηγώ...

1. Πήρα τον πιο δυνατό απορροφητήρα που βρήκα και δεν έχω μυρωδιες στο σαλόνι ακτός εννοείται από το τηγάνισμα...το οποίο έτσι κι αλλιώς κάνω σπάνια και δεν με ενοχλεί.

2. έβαλα πάσο να χωρίζει νοητά την κουζίνα, το οποίο κρύβει τον νεροχύτη, από όσους κάθονται στο σαλόνι, οπότε λύθηκε και αυτό. Ειδικά στο πάσο, υπάρχει και ένα που είναι υπερυχωμένο από την πλευρά του σαλονιού και είναι πολύ ψηλό, με τίποτα δεν βλέπεις από πίσω, παρόλα αυτά εγώ και με το κλασικό πάσο δεν έχω πρόβλημα

3. Εχω τα παιδιά συνεχώς στο οπτικό μου πεδίο γιατί παίζουν σχεδόν αποκλειστικά στο σαλόνι, κάτι το οποίο δεν είχα σπουδαιολογίσει πόσο καλό είναι

4. δεν απομονώνεσαι ούτε από την οικογένεια ούτε από την TV του σαλονιού (δηλαδή την βάζω δυνατά και ακούω κάτι που θέλω, ενώ μαγειρεύω ή καθαρίζω τον νεροχύτη

5. μην τρελένεστε για το ότι θα ερθει κάποιος απροειδοποίητα και θα έχετε άπλυτα στον νεροχύτη....αναρωτηθείτε πλέον στην σημερινή εποχή, ποιος έρχετε επίσκεψη απροειδοποίητα????τουλάχιστον στο δικό μας σπίτι ΚΑΝΕΙΣ!!!!άρα πάει και αυτό το άγχος..

Εν ολίγης, παρόλο που δεν θα το επέλεγα αρχικά, ΤΕΛΙΚΑ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ενιαία κουζίνα...

y9qxp2.pngGgOLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Όταν ψάχναμε σπίτι ήθελα η κουζίνα να είναι σε χωριστό δωμάτιο για τους λόγους που λένε τα κορίτσια παραπάνω, όμως τελικά το σπίτι είχε ενιαίο χώρο, τον οποίο όμως διαμόρφωσα ώς ένα βαθμό και τελικά όλα είναι πολύ καλά. Και εξηγώ...

1. Πήρα τον πιο δυνατό απορροφητήρα που βρήκα και δεν έχω μυρωδιες στο σαλόνι ακτός εννοείται από το τηγάνισμα...το οποίο έτσι κι αλλιώς κάνω σπάνια και δεν με ενοχλεί.

2. έβαλα πάσο να χωρίζει νοητά την κουζίνα, το οποίο κρύβει τον νεροχύτη, από όσους κάθονται στο σαλόνι, οπότε λύθηκε και αυτό. Ειδικά στο πάσο, υπάρχει και ένα που είναι υπερυχωμένο από την πλευρά του σαλονιού και είναι πολύ ψηλό, με τίποτα δεν βλέπεις από πίσω, παρόλα αυτά εγώ και με το κλασικό πάσο δεν έχω πρόβλημα

3. Εχω τα παιδιά συνεχώς στο οπτικό μου πεδίο γιατί παίζουν σχεδόν αποκλειστικά στο σαλόνι, κάτι το οποίο δεν είχα σπουδαιολογίσει πόσο καλό είναι

4. δεν απομονώνεσαι ούτε από την οικογένεια ούτε από την TV του σαλονιού (δηλαδή την βάζω δυνατά και ακούω κάτι που θέλω, ενώ μαγειρεύω ή καθαρίζω τον νεροχύτη

5. μην τρελένεστε για το ότι θα ερθει κάποιος απροειδοποίητα και θα έχετε άπλυτα στον νεροχύτη....αναρωτηθείτε πλέον στην σημερινή εποχή, ποιος έρχετε επίσκεψη απροειδοποίητα????τουλάχιστον στο δικό μας σπίτι ΚΑΝΕΙΣ!!!!άρα πάει και αυτό το άγχος..

Εν ολίγης, παρόλο που δεν θα το επέλεγα αρχικά, ΤΕΛΙΚΑ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ενιαία κουζίνα...

συμφωνώ, ως ένα βαθμό, αλλά όταν έχεις τραπέζι σε κόσμο, τότε στην κουζίνα γίνεται αναγκαστικά χαμός και δεν είναι ωραίο να φαίνεται ο χαμός στους καλεσμένους. άσε το θόρυβο του απορροφητήρα....

 

εγώ πάντως έχω τώρα στο σπίτι μου ανοιχτή κουζίνα και δεν το θεωρώ καθόλου πρακτικό (φασαρία, μυρωδιές, χαμός, νερά, ψίχουλα που πέφτουν κλπ) εκτός από το ότι επιβλέπεις τα παιδιά.

 

στο σπίτι που χτίζουμε ζήτησα εντελώς ανεξάρτητη κουζίνα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ του ενιαίου χώρου (δηλαδή χωρίς πόρτα), αλλά να είναι ελαφρώς ξεχωριστά η κουζίνα. πχ κάπως στο πλάι ή γενικώς να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή από τον καναπέ που κάθεται ο άλλος...

Όσο για το χαμο που λέτε, φαντάζομαι δεν μαγειρεύεις τη στιγμή που έρχονται οι καλεσμένοι... πχ έχεις μαγειρέψει νωρίτερα, έχεις τακτοποιήσει, και απλώς ζεσταίνεις κάποιο φαγητό εκείνη την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ του ενιαίου χώρου (δηλαδή χωρίς πόρτα), αλλά να είναι ελαφρώς ξεχωριστά η κουζίνα. πχ κάπως στο πλάι ή γενικώς να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή από τον καναπέ που κάθεται ο άλλος...

Όσο για το χαμο που λέτε, φαντάζομαι δεν μαγειρεύεις τη στιγμή που έρχονται οι καλεσμένοι... πχ έχεις μαγειρέψει νωρίτερα, έχεις τακτοποιήσει, και απλώς ζεσταίνεις κάποιο φαγητό εκείνη την ώρα.[/QUOTE]

 

μπορεί να μην έχεις να μαγειρέψεις εκείνη την ώρα, αλλά κάτι θα κεράσεις πρώτα και μετά θα πρέπει να το πάρεις στην κουζίνα, θα κόψεις μια σαλάτα, θα πάρεις τα πρώτα πιάτα για να φέρεις τα επόμενα. μετά θα πρέπει να μαζέψεις το τραπέζι για να βγάλεις το γλυκό. οπότε χαμός στους πάγκους και το νεροχύτη!!!

Link to comment
Share on other sites

εννοειται χωριστα η κουζινα απο το σαλονι!!δεν το συζητω.εχω ζησει και τις δυο περιπτωσεις και σιγουρα καλυτερα χωριστα.εξαλλου βρε κοριτσια παλιοτερα στα σπιτια κανανε χωριστα τους δυο αυτους χωρους.αυτο ειναι το σωστο. απλα αργοτερα χτιζανε χτιζανε και κοιτουσαν απο μια σταλια οικοπεδακι να βγαλουν πολλα διαμερισματα.ετσι για λογους χωρητικοτητας κανανε ενιαιους τους δυο χωρους.για κανεναν αλλο λογο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπορεί να μην έχεις να μαγειρέψεις εκείνη την ώρα, αλλά κάτι θα κεράσεις πρώτα και μετά θα πρέπει να το πάρεις στην κουζίνα, θα κόψεις μια σαλάτα, θα πάρεις τα πρώτα πιάτα για να φέρεις τα επόμενα. μετά θα πρέπει να μαζέψεις το τραπέζι για να βγάλεις το γλυκό. οπότε χαμός στους πάγκους και το νεροχύτη!!!

 

E, εντάξει κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ/γιορτή κτλ δικαιολογείται να υπάρχει λίγος χαμός στην κουζίνα (και όχι μόνο, αν έχεις και παιδιά). Απλώς να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή από το σαλόνι εάν γίνεται.

 

Αλλά μου αρέσει να είναι ενιαίος χώρος γιατί βολεύει όλο τον υπόλοιπο καιρό, οπότε δεν με απασχολεί τι θα γίνει μια στο τόσο που θα έχω καλεσμένους. Γενικά τη διαρρύθμιση του σπιτιού την κρίνω με βάση τις οικογενειακές ανάγκες και όχι με βάση τους εκάστοτε καλεσμένους. Πχ δεν μου αρέσουν τα τεράστια σαλόνια. Προτιμώ να είναι τα υπνοδωμάτια ευρύχωρα.

Link to comment
Share on other sites

Και τι έγινε ρε παιδιά αν μυρίζει το σπίτι φαγητό! Εμένα μου αρέσει...(εκτός απο το ψάρι). Κ δεν είναι ωραία η αίσθηση πχ να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι ή κουλουράκια..;;;πόσες αναμνήσεις μου ξυπνάει! Όσο για την ακαταστασία στην κουζίνα όταν κάνουμε τραπέζι, νομίζω οτι είναι αναμενόμενη και εγώ τουλάχιστον δεν την παρεξηγώ. Ετσι κ αλλιώς τραπέζι κάνω μόνο σε άτομα με τα οποία νιώθω άνετα και με ξέρουν αρκετά ώστε να μην παρεξηγούν. Και μετά βάζουμε όλοι μαζί απο ένα χεράκι.

Μ αρέσει ο εννιαίος χώρος (ίσως με ένα μικρό χώρισμα) για να μην χάνω την επικοινωνία και την επαφή. Για εμάς η κουζίνα είναι πλέον, με τον τόσο περιορισμένο χρόνο, σημείο συνάντησης και κους-κους με τον άντρα μου ενω τα παιδιά είναι στο σαλόνι και εμείς ετοιμάζουμε το φαγητό, σαλάτες, στρώνουμε κτλ.

Link to comment
Share on other sites

΄ΣΤο σπίτι μας όλο το ισόγεο είναι ενιαίο, ακόμα και το γραφείο. με μεγάλες τζαμαρίες ανοίγει το μάτι, δεν εγκλωβίζεται πουθενά.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Και τι έγινε ρε παιδιά αν μυρίζει το σπίτι φαγητό! Εμένα μου αρέσει...(εκτός απο το ψάρι). Κ δεν είναι ωραία η αίσθηση πχ να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι ή κουλουράκια..;;;πόσες αναμνήσεις μου ξυπνάει! Όσο για την ακαταστασία στην κουζίνα όταν κάνουμε τραπέζι, νομίζω οτι είναι αναμενόμενη και εγώ τουλάχιστον δεν την παρεξηγώ. Ετσι κ αλλιώς τραπέζι κάνω μόνο σε άτομα με τα οποία νιώθω άνετα και με ξέρουν αρκετά ώστε να μην παρεξηγούν. Και μετά βάζουμε όλοι μαζί απο ένα χεράκι.

Μ αρέσει ο εννιαίος χώρος (ίσως με ένα μικρό χώρισμα) για να μην χάνω την επικοινωνία και την επαφή. Για εμάς η κουζίνα είναι πλέον, με τον τόσο περιορισμένο χρόνο, σημείο συνάντησης και κους-κους με τον άντρα μου ενω τα παιδιά είναι στο σαλόνι και εμείς ετοιμάζουμε το φαγητό, σαλάτες, στρώνουμε κτλ.

 

Συμφωνώ απόλυτα!

0mthp3.png

Link to comment
Share on other sites

Απο επαγγελματική εμπειρία ( αρχιτέκτονας είμαι) έχω να σου πω οτι δεν υπάρχει μια απαντηση στο ερώτημα σου αλλά η καλύτερη λύση εξαρταται απο διάφορους παράγοντες..

1) Μέγεθος σπιτιού (σε ένα μικρο σπίτι ισως η ξεχωριστή κουζίνα ειναι πολύ πνιγηρή, σε ένα μεγάλο ίσως ειναι καλύτερα η ξεχωριστή)

2) Εξαερισμος - που βρίσκονται τα παράθυρα - που θα βαζεις τα σκουπίδια (βασικό κατ εμε)

3) Να υπάρχει πλυν΄τηριο πιάτων κατα προτίμηση το μεγάλο (σωτηριο θα έλεγα εγω που έχω ενιαια κουζίνα)

4) ο Χαρακτήρας σου...πχ αν δε σε πειράζει να μυρίζει και τπτ (εμένα πχ δεν με πειράζει)

 

Εγώ έχω ενιαια κουζίνα και δεν θα την άλλαζα διότι:

-το σπιτι είναι σχετικα μικρο και προτιμούσα να βγάλω ένα εξτρα δωμάτιο για 2ο παιδι η γραφείο και να κάνω κουζίνα ενιαια με σαλόνι

-Υπάρχει διπλα στην κουζίνα μπαλκινόπορτα για τα σκουπίδια κ εξαερισμο

- Πλυντήριο πιατων το ειπα και πριν - υποκλίνομαι στη χάρη του

- Με εχει βολέψει πολύ με το παιδι να μαγειρέυω κ να το βλέπω

- Οταν κανουμε παρτυ η τραπέζια με τον αντρα μου (συχνα) ειαι ολα ενιαια χαλαρα και μιλαω με τον κοσμο βαζοντας ποτα κ σερβίροντας (νταξει μετα μενει κανενα πιατο στο νεροχυτη αλλα δε με νοιάζει)

 

Ο μηχανικος που σας κανει το σπιτι καλο ειναι να σου παρουσιάσει 2 λύσεις με υπερ κ κατα κ να επιλέξεις..Ελπίζω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Οταν μυριζει κουλουρακια τοτε οκ..αλλα συνηθως θα μυριζει κρεας, οσπρια, σαλτσες κλπ οσα δηλ μαγειρευουμε καθημερινα...μετα ποτιζουν και τα ρουχα..βγαινεις εξω και μυριζεις στους αλλους φαγητα κοκ...

Link to comment
Share on other sites

H stallitsa τα ειπε ολα αναλυτικα.

Εγω προσωπικα δεν θα το ηθελα ενιαιο σε καμια περιπτωση γιατι θελω καθε δωματιο να εχει την χρηση του.

Αλλοι παλι περνανε την μιση τους ζωη στην κουζινα,εκει τρωνε,εκει μιλανε,εκει συναντιουνται,εχουν τραπεζαρια,καναπε,μπάρα....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι κατά της ενιαίας κουζίνας με το σαλόνι. Στο σπίτι που είχαμε η κουζίνα ήταν απεναντι από την κεντρική είσοδο του σπιτιού, δεν μπορούσα να αφήσω άπλυτο πιάτο. Τώρα που χτίζουμε καινούριο το πρώτο πράγμα που είπα στον μηχανικό είναι πως θέλω ξεχωριστή κουζίνα. Θέλω να κάθομαι στο σαλόνι και να μην έχω οπτική επαφή με την κουζίνα.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η ενιαία κουζίνα πραγματικά φαίνεται μονόδρομος στα μικρά σπίτια. Δίνει "αέρα" στο χώρο. Από την άλλη δίνει και μυρωδιές και οπτική επαφή με τα πάντα (το καλό είναι ότι βλέπεις τα παιδιά σου, το κακό είναι ότι βλέπεις και το χθεσινό ταψί που δεν πρόλαβες να πλύνεις).

 

Μπορείς πάντα να βρεις μια ενδιάμεση λύση. Το ψηλό πάσο και ο δυνατός απορροφητήρας λύνουν σε μεγαλό βαθμό τα μεγαλύτερα προβλήματα της ενιαίας κουζίνας.

 

Γενικά, οι ενιαίοι χώροι έχουν συνδιαστεί με πιο μοντέρνες κατασκευές. Σε ένα κλασσικού ύφους σπίτι, προσωπικά, μου φαίνεται παράταιρη η ενιαία κουζίνα.

 

Προσωπικά προτιμώ την ξεχωριστή κουζίνα. Για τους λόγους που προανέφεραν οι κοπέλες πριν. Αλλά και για να μην έχει πρόσβαση η μικρή όταν δεν την επιβλέπω. Στο σπίτι μας τώρα είναι τρόπον τινά εννιαία (δεν έχει πόρτα) και έχουμε βάλει τα πορτάκια που είναι για τα παιδιά. Εννοείται ότι τώρα πια το ανοίγει άνετα κι ας έχουμε το πιο δύσκολο κλείδωμα. Ενώ αν είχε πόρτα... Στο σπίτι που θα μετακομίσουμε οσονούπω, έχει πόρτα. Την ανοίγεις και έχεις άμεση επαφή με το σαλόνι, την κλείνεις και απομονώνεσαι. Πολύ μου αρέσει...! :-D

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...