Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΦΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΤΑ???


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα βαφτίσουμε την κορούλα μας τον Αύγουστο και θα έχουμε μόνο πολύ στενούς συγγενείς και τους κουμπάρους μας, γύρω στα 35 άτομα συνολικά μαζί με τα παιδιά. Το θέμα είναι το εξής: ενώ οικονομικά είμαστε κι εμείς -όπως οι περισσότεροι πλέον- χάλια, κλείσαμε μια όμορφη ταβερνούλα με καλό φαγητό για το τραπέζι μετά την τελετή. Βάζοντας τα όλα κάτω, αντικειμενικά και με τα λίγα αυτά άτομα καθώς και με την πολύ καλή τιμή που μας έδωσε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Οι γονείς δεν μπορούν να βοηθήσουν -και αλοίμονο, δεν θα τους το ζητούσαμε άλλωστε-. το θέμα μου είναι τί άλλο μπορούμε να κάνουμε αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε το τραπέζι τελικά? Ίσως κάποιο κέρασμα έξω από την εκκλησία? Ο άντρας μου είναι πολύ υπερήφανος και μου λέει αν δεν γίνει το τραπέζι δεν θα γίνει και η βάφτιση, εγώ όμως δεν θέλω να χρονίσει τον Αύγουστο η μικρή μου και να περιμένω του χρόνου που θα είναι 2 για να την βαφτίσω. Αφήστε που του χρόνου μπορεί να είμαστε ακόμα χειρότερα οικονομικά, κανείς δεν ξέρει. Για μένα σημασία έχει το μυστήριο και η ουσία του....έχει κάνει καμιά απο σας κάποιο οικονομικό κέρασμα σε ανάλογη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το έχω ξαναδεί το έργο! η φίλη μου απλώς πήρε τους κουμπάρους και πήγαν για φαγητό χωρίς κανέναν μα κανέναν άλλον!! Σε αυτούς έχεις την "υποχρέωση" ηθικά περισσότερο βέβαια! Σε κάποια άλλα μέρη όπως τα δικά μου ας πούμε αυτό που δίνει το όνομα στο παιδί (παππούς-γιαγιά) επωμίζεται και το κόστος του γεύματος. Κάνε τη βάφτιση σου και μη σκας για το "κόσμο"! Θα μπορούσες να κάνεις ενα μπουφέ στον έξω χώρο της εκκλησίας (κ αυτο το εχω δει) αλλά μη νομίζεις οτι θα κοστίσει λιγότερο. Επίσης κάτι άλλο που έκανε ενας ξάδερφος. Στο σπίτι της γιαγιάς! τους τραπέζωσε όλους με σπιτικό φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες γιαγιά και μαμά. Απλώς προυποθέτει την ύπαρξη μεγάλου χώρου ώστε να μην είστε ο ένας πάνω στον άλλον και πολύυ μα πολύυυυυ διάθεση για κούραση και καθάρισμα πριν και μετά! Σου προτείνω την 1η λύση!

Link to comment
Share on other sites

νομίζω είναι μια καλή και εφικτή πρόταση.........!!!!!!!!!! Στο σπίτι τα 35 άτομα μπορείς να τα κουμαντάρεις, άλλωστε εσείς οι Κρητικοί ξέρετε να περνάτε καλά !!!!!!!! :wink:

 

Με το καλό να την βαπτίσετε !!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με το καλο να βαφτισετε το παιδακι σας!!

Στον 1ο γιο μου δεν καναμε τραπεζι λογω πενθους. Μαζευτηκαμε στο σπιτι οι νονοι και οι οικογενειες μας και ειχαμε παραγγειλει φαγητο και απλα φαγαμε απο ενα μπουφε στο ορθιο στην αυλη μας. Στον 2ο γιο μου τα οικονομικα μας ηταν ασχημα και ετσι παλι δεν καναμε τραπεζι και παλι ειχα φτιαξει αρκετα πραγματα μονη μου, ειχα στολισει με μπαλονι και τουλια και ειχαμε εναν πιο εορταστικο μπουφε με νονους, οικογενειες και πολυ λιγους-καλους φιλους. Περασαμε πολυ ωραια! Και σιγουρα ηταν πολυ οικονομικα. Βεβαια κουραστηκα αρκετα, οχι μονο εκεινη την ημερα, αλλα καθ' ολη την προετοιμασια γιατι τα εκανα ολα μονη μου, αλλα τωρα, 1 χρονο μετα, μου εχουν μεινει μονο ωραιες αναμνησεις και θυμαμαι μονο ποσο ομορφα ηταν!

Link to comment
Share on other sites

Ναι,και εγω αυτο θα σου προτεινα.Να κανεις ενα τραπεζι με σπιτικο φαγητο στο σπιτι σου ή στο σπιτι των παππουδων!Πιο ομορφα θα περασετε!!!!!

 

Στην βαφτιση του ανοιψιου μου,αυτο καναμε.Μονο που ειχαμε την πολυτελεια να γινει το γλεντι στην πλατεια του χωριου και δανειστηκαμε καρεκλες και τραπεζια απο ολο το χωριο.Το φαγητο το καναμε 1 μερα πριν -παστιτσιο,κεφτεδακια,πιτουλες κτλ,εκτος απο τα φαγητα της ωρας - σαλατες,ψητο.

 

Μας ηρθε πολυ πιο οικονομικα,το φαγητο ηταν σουπερ και οι καλεσμενοι το χαρηκαν που βοηθησαν στην ολη διαδικασια!

 

Με το καλο η βαφτιση!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημέρα ,,,,εμεις βαφτισαμε τη μικρη μου κόρη πριν κανα μήνα και ητανε και δυομιση χρονων,,,,το τραπεζι το εκανα στο σπιτι αν και μικρος ο χωρος αλλαξαμε ολη τη διαρυθμιση δανειστηκα καρεκλες απο γειτονες και καναμε ενα μπουφε μαξιμουμ 150 ευρω εδωσα και ολη μια χαρα περασανε και φαγανε,,,,,ειμασταν γυρω στα 40 ατομα και καμια δεκαρια παιδια,, και μαλιστα δεν καλεσα οσους ητανε στην εκκλησια εννοειτε ξεκολλοθηκα γιατι τα εκανα ολα τη προηγουμενη μερα μονη μου (εκτος απο τη γιαγουλα μου που αντι για δωρου εκανε μια ταψαρα παστιστιο αι μουσακα και σπιτικους ντολμαδες ) αλλα μια χαρα τελικα και καλυτερα περασαμε το ειχα παει και σε αλλο θεμα πιοωραια περασα τωρα παρα στης μεγαλης που ειχαμε κανει τραπεζι εξω,,,,υποψιν δε ειχα και τρελο καθαρισμα μετα γιατι εβαλα παντου πλαστικα πιατα-πιρουνια-ποτηρια κλπ σιγα μην ειχα σερβιτσια για τοσα ατομα και αν παρεξηγηθηκε κανεις ποσως με ενδιαφερει

 

και τωρα που εχουμε αλλες δυο βαφτισεις να κανουμε στη μια δε κανουνε τιποτα απλα με τους κομπαρους και γονεις θα πανε καπου και εννοειτε οτι κανεις δε παρεξηγει και στην αλλη και αυτοι σπιτι με πιο λιγα ατομα απο οτι στην εκκλησια τους πολυ κοντινους

 

ειναι πεταμενα λεφτα το εξω και στη μεγαλη εαν δεν ειχε φαγωθει η πεθερα μου δε θα το καναμε,,,αλλα αυτη πληρωσε γιατι πηρε το ονομα η μεγαλη,,,ακομη ομως θυμαμαι οτι της ελεγα βρε δωσε μου αυτα τα 1500 να ταβαλω στη τραπεζα για τη μικρη,,,,,οχι μας εφαγε το θεαθηναι:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

 

 

πες του αντρα σου αυτες τις εποχες ο εγωισμος πρεπει να παει περιπατο,,,,,αμα ειναι την επομενη να μην εχετε να φατε για ενα μηνα πιος ο λογος να το κανετε???για τους αλλους και μονο ????

 

με το καλο η βαφτιση

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σκέφτομαι να πάω τον νονό μόνο έξω μετά το μυστήριο. Είναι παντρεμένος με τρία παιδάκια. Αλλά λύστε μου μια απορία. Θα καλέσω στην εκκλησία τους γονείς και τα αδέρφια του νονού, έτσι δεν πρέπει κανονικά; Εγώ μετά αν θέλω να πάω στο τραπέζι μόνο με τον νονό, πρέπει να καλέσω και όλους τους άλλους υποχρεωτικά; Μόνο όλοι αυτοί στο σύνολο είναι 11 άτομα!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σκέφτομαι να πάω τον νονό μόνο έξω μετά το μυστήριο. Είναι παντρεμένος με τρία παιδάκια. Αλλά λύστε μου μια απορία. Θα καλέσω στην εκκλησία τους γονείς και τα αδέρφια του νονού, έτσι δεν πρέπει κανονικά; Εγώ μετά αν θέλω να πάω στο τραπέζι μόνο με τον νονό, πρέπει να καλέσω και όλους τους άλλους υποχρεωτικά; Μόνο όλοι αυτοί στο σύνολο είναι 11 άτομα!

 

 

συγνωμη τους ξερεις προσωπικα???μονο τους νονους στο τραεζι,,,και πους τους καλεις στη βαφτιση ειναι πολυ νομιζω,,,εκτος εαν εχετε επαφες απο τη στιγμη ομως που δε θα πας και τους γονεις σου και πας μονο το νονο γιατι να τους καλεσεις αυτους???ουτε φιλους σου καλεις ουτε συγγενεις σου στο τραπεζι ετσι δεν ειναι??αυτοι ουσιαστικα ειναι ξενοι και βγαζεις την υποχρεωση με το να τους καλεσεις στο μυστηριο,,,,το τραπεζι για τη βαφτιση εχει γινει τα τελευταια χρονια πολυ της μοδας δεν τηανε ετσι καποτε

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά στον νονό ρωτάς πόσα προσκλητήρια θέλει και του τα δίνεις να καλέσει. Απ τη στιγμή που θα τραπεζώσεις μόνο τον νονό και ούτε καν τους παππούδες, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα καλέσεις τους δικούς του. Θα του εξηγήσεις όμως πώς έχει η κατάσταση.

Για τη θεματοθέτρια, και εγώ τραπέζι στο σπίτι θα έκανα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι, γνωριζόμαστε με την οικογένεια του νονού για αυτό και μου είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσω. Αλλά έχετε δίκιο, θα τους καλέσω στην εκκλησία και αυτό καλό είναι. Πείτε μου και μια άλλη περίπτωση. Αν αποφασίσω να κάνω τραπέζι για τον νονό αλλά και τους γονείς με τα αδέρφια, μπορώ να μην καλέσω το σόι του νονού ή θα φανεί άσχημα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και κάτι άλλο ρε κορίτσια. Αν δεν κάνεις καθόλου τραπέζι μετά την βάπτιση πειράζει; Ξέρω ότι οι γονείς δεν θα παρεξηγηθούν. Ο νονός όμως πώς θα το πάρει;;; Μήπως πεί εγώ τόσα έξοδα έκανα κτλ κτλ;

Επίσης η ώρα της βάπτισης είναι λίγο δύσκολη, Κυριακή μεσημέρι στις 13.00, δεν έβρισκα άλλη ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω σαν νονα αν με καλουσες στο τραπεζι αλλα οχι την μαμα μου πχ που θα ηταν καλεσμενη απο μενα,θα μου κακοφαινοταν.Οκ,δυσκολες εποχες για τραπεζωματα αλλα δες και την δικη μου μερια.Και για μενα που ως νονα θα κανω τοσα εξοδα,ειναι δυσκολες εποχες.Συν το γεγονος οτι το τραπεζι θα γινει μια φορα,ενω σαν νονα θα ειμαι υποχρεωμενη να σου φερνω δωρο σε καθε γιορτη/πασχα/χριστουγεννα/γενεθλια!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι καν το πως θα πάρει ο καθένας το γεγονός πως δεν κάνεις τραπέζι μετά την βάφτιση, ειδικά στις μέρες που ζούμε σήμερα!

Μπορείς να κάνεις ένα τραπέζι σπίτι σας με τους γονείς σας τα αδέρφια σας και τους νονούς μόνο. Το σόι του νονού τι το θές? Αν χωράτε στο σπίτι και μιλάμε για 4-5 άτομα παραπάνω (γονείς αδελφός/αδελφή) οκ καλεσέ τους, αν δεν χωράτε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

 

Εμείς στην δική μας δεν ήρθε το σόι της νονάς στο τραπέζι, το κάναμε μόνο με γονείς, αδέρφια και νονούς (μαζευτήκαμε 21 άτομα μόνο αυτοί που ανέφερα). Δεν ήρθε καν ο νονός μου και η νονά μου που τους έχω σαν δεύτερους γονείς μου! Τους εξήγησα σε όλους πως έχουν τα πράγματα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Κι ευτυχώς που δεν ξοδέψαμε τότε λεφτά στο τραπέζι γιατί μετά με τις περικοπές φαρμάκων αναγκαζόμασταν να πληρώνουμε 1100ε το μήνα για φάρμακα της πεθεράς μου καθώς κάποιος ευαίσθητος υπουργός υγείας έκοψε φάρμακα καρκινοπαθών.

 

Δεν ξέρετε τι ξημερώνει αύριο, μην έχετε τύψεις για το αν κάποιοι δεν θα έρθουν στο τραπέζι κι αν θα παρεξηγηθούν. Δεν σας αγαπούν γιατί τους κάνετε το τραπέζι αλλά για την σχέση που έχετε χτίσει μαζί τους τόσα χρόνια. Εσύ θα ήθελες να πας σε ένα τραπέζι που ξέρεις ότι ο άλλος δεν το αντέχει οικονομικά και με δυσκολία σε κάλεσε? Εμένα δεν θα κατέβαινε μπουκιά κάτω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τσιουμπαλ......δυσκολοι καιροι ειναι για ολους μας.Οχι μονο για καποιους επιλεκτικα.

 

Ο καθενας βεβαια κρινει και εκτιμα τα πραγματα απο το δικο του πρισμα.Οχι απαραιτητα κακο.

 

Αλλα σκεψου λιγο.Γινεται ενα τραπεζι και οι γονεις του νονου δεν ειναι καλεσμενοι,δεν ακουγεται καπως?

 

Ετσι και αλλιως το μπατζετ του τραπεζιου δεν θα εχει και τοσο αβασταχτη αλλαγη για ενα δυο ατομα παραπανω!

 

Ο νονος δηλαδη δεν κανει εξοδα?Δεν θα συνεχισει να κανει εξοδα για πολλλλαααα χρονια ακομα?Δεν του αξιζει δηλαδη ενα τραπεζι?

 

Το θεωρω επισης απαραδεκτο και πολυ ασχημο να καλεις καποιον στην βαφτιση αλλα οχι στο κεντρο.Για να σου φερει το δωρο τον θεωρεις αξιο αλλα οχι τοσο αξιο ωστε να παραστει και στο γλεντι που θα ακολουθησει?!

Link to comment
Share on other sites

Δ

Δεν ξέρετε τι ξημερώνει αύριο, μην έχετε τύψεις για το αν κάποιοι δεν θα έρθουν στο τραπέζι κι αν θα παρεξηγηθούν. Δεν σας αγαπούν γιατί τους κάνετε το τραπέζι αλλά για την σχέση που έχετε χτίσει μαζί τους τόσα χρόνια. Εσύ θα ήθελες να πας σε ένα τραπέζι που ξέρεις ότι ο άλλος δεν το αντέχει οικονομικά και με δυσκολία σε κάλεσε? Εμένα δεν θα κατέβαινε μπουκιά κάτω.

 

 

πολυ καλα τα λες,,,

 

οσο για το θεμα νονος νομιζω οτι μπορεις στη τελικη εαν δεν κανεις κατι εκεινη τη μερα να το κανεις αλλη μερα χαλαρα στο σπιτι σας εαν δε σας παιρνει για το τραπεζι ανημερα ,,,,μονο οι νονοι και εσεις και χωρις αγχος και οπως και οταν μπορεις

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Εγω σαν νονα αν με καλουσες στο τραπεζι αλλα οχι την μαμα μου πχ που θα ηταν καλεσμενη απο μενα,θα μου κακοφαινοταν.Οκ,δυσκολες εποχες για τραπεζωματα αλλα δες και την δικη μου μερια.Και για μενα που ως νονα θα κανω τοσα εξοδα,ειναι δυσκολες εποχες.Συν το γεγονος οτι το τραπεζι θα γινει μια φορα,ενω σαν νονα θα ειμαι υποχρεωμενη να σου φερνω δωρο σε καθε γιορτη/πασχα/χριστουγεννα/γενεθλια!

 

Τσιουμπαλ......δυσκολοι καιροι ειναι για ολους μας.Οχι μονο για καποιους επιλεκτικα.

 

Ο καθενας βεβαια κρινει και εκτιμα τα πραγματα απο το δικο του πρισμα.Οχι απαραιτητα κακο.

 

Αλλα σκεψου λιγο.Γινεται ενα τραπεζι και οι γονεις του νονου δεν ειναι καλεσμενοι,δεν ακουγεται καπως?

 

Ετσι και αλλιως το μπατζετ του τραπεζιου δεν θα εχει και τοσο αβασταχτη αλλαγη για ενα δυο ατομα παραπανω!

 

Ο νονος δηλαδη δεν κανει εξοδα?Δεν θα συνεχισει να κανει εξοδα για πολλλλαααα χρονια ακομα?Δεν του αξιζει δηλαδη ενα τραπεζι?

 

Το θεωρω επισης απαραδεκτο και πολυ ασχημο να καλεις καποιον στην βαφτιση αλλα οχι στο κεντρο.Για να σου φερει το δωρο τον θεωρεις αξιο αλλα οχι τοσο αξιο ωστε να παραστει και στο γλεντι που θα ακολουθησει?!

 

 

συγνωμη αλλα το θεωρω ολο λαθος το σκεπτικο απο τη δικια μου μερια ,,,,η σχεση νονου-βαφτηστηριου κλπ δεν ειναι σχεση υλικη- εγω κανω τοσα εξοδα- που ειναι επιλογη σου και το ποσα εξοδα θα κανεις και το οτι στη τελικη γινεσαι νονος αλλα πρεπει να ειναι πνευματικη και να εισαι διπλα στο παιδι ,,,,δηλαδη το δωρο που θα σου παρει το ζευγαρι γιατι δε το μετρας που σιγουρα θα ειναι κατι ακριβο για τη τσεπη τους???το τραπεζωμα γινεται σε ανυποπτο χρονο αμα καποιος θελει και αμα στη τελικη θελετε ολοι να εχετε ουσιαστικες σχεσεις με τα βαφτιστηρια ή τους κουμπαρους σας,,,,εμενα καθε φορα που ερχονται σπιτι μας οι νονοι γιατι δε μετρας οτι και εγω κατι παντα θα εχω να τους προσφερω σε φαγητο και ας μην εχω και γιατι μετρας μονο τη δικια σου μερια για το δωρο???¨αυτα τα παρε δωσε μας εχουν φαει νομιζω τοσα χρονια ,,,

 

Αμα εχει καποιος ας καλεσει και ολοι την εκκλησια αμα δεν εχει ας καλεσει οποιον μπορει να αντεξει τη τσεπη του,,,,και οχι το να καλεις στην εκκλησια δεν ειναι γιατι τους καλεις για το δωρο,,,,,εσενα μπορει να σε προσβαλλει το να μην ερθεις σα καλεσμενη και στο τραπεζι εμενα ομως θα με προσβαλλει το οτι καποιον που τον καλω στη χαρα μου εστω στην εκκλησια και εχω κανει εξοδα και γι ααυτον μπομπονιερα και γλυκο (γιατι και αυτα εξοδα ειναι και αρκετα ) νομιζει οτι τον βλεπω σα δωρο !!!!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη αλλα το θεωρω ολο λαθος το σκεπτικο απο τη δικια μου μερια ,,,

 

Nα μην ζητας συγνωμη,δεν τσακωνομαστε.Μιλαμε και ο καθενας λεει την αποψη του.Σε παρακαλω μην το βλεπεις ως κοντρα.Ναι?;)Παμε τωρα να δουμε που συμφωνουμε,αν συμφωνουμε και που δεν.....

 

,η σχεση νονου-βαφτηστηριου κλπ δεν ειναι σχεση υλικη- εγω κανω τοσα εξοδα- που ειναι επιλογη σου και το ποσα εξοδα θα κανεις και το οτι στη τελικη γινεσαι νονος αλλα πρεπει να ειναι πνευματικη και να εισαι διπλα στο παιδι ,,,,

 

Δυστηχως η σχεση νονου-βαφτιστηριου εχει καταντησει υλικη.Μεγα λαθος κατα την αποψη μου.Ο νονος εχει πνευματικο χαρακτηρα.Οφειλει να καθοδηγει πνευματικα το παιδι και να ειναι δευτερος γονιος.Ομως κατι τετοιο δεν ισχυει,μιας και πολλες φορες το τι πιστευει ο νονος ερχεται σε συγκρουση με αυτο που πιστευουν οι γονεις.Και δεν ειναι λιγες οι φορες που γονεις ενοχλουνται απο την σταστη του νονου,οταν "επεμβαινει" σε καποια θεματα!Αρα,ο ρολος του νονου,εχει καταντησει καθαρα "διακοσμητικος".Οσο για το υλικη,καθε χρονο ειτε το Πασχα,ειτε τα Χριστουγεννα,τα παιδακια περνουν τηλ τον νονο και "απαιτουν" την ταδε λαμπαδα,το ταδε παιχνιδι.Δεν ειναι λιγες δε οι φορες που αρεκετες μανουλες εχουν "τσαντιστει" με τα "φθηνιαρικα" ρουχα που εχουν φερει οι νονοι ως δωρο στο παιδι.Δυστηχως τα παιδακια,που ναι μεν αγαπουν τον νονο τους,μαθαινουν να τον βλεπουν ως τον καλο νονο που θα μου φερει ρουχα και παιχνιδια και οτι αλλο του ζητησει.Δεν τα αδικω.

 

 

δηλαδη το δωρο που θα σου παρει το ζευγαρι γιατι δε το μετρας που σιγουρα θα ειναι κατι ακριβο για τη τσεπη τους???

 

Δεν αντιλεγω.Ομως,αν το μετρας ετσι,οι γονεις θα κανουν μια φορα δωρο στην βαφτιση ενω ο νονος συνεχεια.Γιορτες.Γενεθλια.Πασχα.Χριστουγεννα.Πρωτη μερα σχολειο.Πρωτη μερα στην θαλασσα κτλ.

 

το τραπεζωμα γινεται σε ανυποπτο χρονο αμα καποιος θελει και αμα στη τελικη θελετε ολοι να εχετε ουσιαστικες σχεσεις με τα βαφτιστηρια ή τους κουμπαρους σας,,,,

Η ουσιαστικη σχεση χτιζεται με την αγαπη.Που δεν νομιζω οτι υπαρχει σε ολες τις περιπτωσεις.Δυστηχως!Αλλιως θα ζουσαμε σε ενα ιδανικο κοσμο αγγελικα πλασμενο!

εμενα καθε φορα που ερχονται σπιτι μας οι νονοι γιατι δε μετρας οτι και εγω κατι παντα θα εχω να τους προσφερω σε φαγητο και ας μην εχω και γιατι μετρας μονο τη δικια σου μερια για το δωρο???¨αυτα τα παρε δωσε μας εχουν φαει νομιζω τοσα χρονια ,,,

 

Το ιδιο ισχυει και για την δικη τους μερια.Ως μαμα εσυ,οταν ερθουν οι κουμπαροι σπιτι σου,θα τους προσφερεις οτι καλυτερο εχεςι.Σαμπως και αυτοι το ιδιο δεν θα πραξουν αν πας εσυ στο δικο τους?Η μονο εσυ προσφερεις και τραπεζωνεις και αυτοι οχι?Αυτο με τα παρε δωσε,ναι συμφωνω,μας εχουν φαει,αλλα εμεις φταιμε σε αυτο.Σου εξηγησα πως.

 

Αμα εχει καποιος ας καλεσει και ολοι την εκκλησια αμα δεν εχει ας καλεσει οποιον μπορει να αντεξει τη τσεπη του,,,,και οχι το να καλεις στην εκκλησια δεν ειναι γιατι τους καλεις για το δωρο,,,,

 

Εγω θεωρω οτι οταν καλεις καποιον μονο στο μυστηριο αλλα οχι στο τραπεζι ειναι λιγο ασχημο.Θα με προσβαλαν πολυ αν μου το εκαναν.Θα θεωρουσα οτι ειμαι καλη να παω σε ενα μυστηριο κουβαλωντας το δωρο μου,αλλα οχι τοσο καλη να παραστω στο γλεντι και να μοιραστω με τους υπολοιπους την χαρα της βαφτισης.Και για να ειμαστε και ειλικρινης,ενα μεγαλο ποσοστο σε γαμοβαφτισεις,τους καλουμε για το δωρο.Οσο ασχημο και αν ακουγεται ειναι αληθεια!

 

,εσενα μπορει να σε προσβαλλει το να μην ερθεις σα καλεσμενη και στο τραπεζι εμενα ομως θα με προσβαλλει το οτι καποιον που τον καλω στη χαρα μου εστω στην εκκλησια και εχω κανει εξοδα και γι ααυτον μπομπονιερα και γλυκο (γιατι και αυτα εξοδα ειναι και αρκετα ) νομιζει οτι τον βλεπω σα δωρο !!!!!

 

Νομιζω οτι απαντησα πιο πανω.Η μπομπονιερα και το γλυκο αξιζουν λιγοτερο απο 5 ευρω ανα ατομο.Το δωρο ομως δεν μπορει να ειναι 5 ευρω.Δεν νομιζω οτι μπορεις να παρεις δωρο με 5 ευρω.

 

...φιλικα!!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Χαίρεται μανούλα!!

Δεν ειδα τι σου απάντησαν οι άλλες φίλες οπότε μπορεί να επαναληφθώ απλά επειδή είχα ακριβως το ίδιο πρόβλημα με εσένα θα σου πω τι εκανα εγώ την προηγούμενη κυριακη που βαφτίσαμε τη μικρή μας.

 

Εκανα έναν μπουφέ εξω από την εκκλησια που περιλάμβανε 5 πραγματακια πό κετερινγκ που για 65 ατομα μου κοστισαν 100 ευρω κ ομολογουμενως ήταν πολύ νοστιμα.

Για την ακριβεια πήρα πιτσάκια, μπουρεκακια λουκανικο, πιτουλα αραβικη με μπιφτεκακι, τυροκροκετες..αυτα..4 λοιπόν όχι 5. Από 70 τμχ. Στον τυπο με το κετερινγκ δεν ειπα οτι προκειται για βαφτιση επειδή εκει χτυπάνε τις τιμες. του ειπα πως θα κανω μπουφε σε εξωτερικο χωρο.

τον μπουφε συμπληρωσα με τυροπιτα, σπανακοπιτακια της μαμας και δίπλες της μαμας κ εγώ εφτιαξα φραουλες βουτηγμενες σε σοκολατα.

Πήρα μια 8αδα νερα, από μια 4αδα κοκα, σπραιτ, πορτοκαλαδα και κρασί με κανουλίτσα.

Όλοι εμειναν πάρα πολύ ικανοποιημενοι κ ο μπουφες φαινοταν πλουσιος...

Τα αναψυκτικα τα μεταφεραμε με ψυγειακια και ειχαμε κ παγο επιπλέον.

Στρωσαμε το τραπέζι της εκκλησιας με γάζα στα χρωματα της βαφτισης, βαλαμε μερικα διακοσμητικα...και ετοιμοι!!!

Μαζι με τις μπομπο είχα αγορασει επιπλεον κερασμα γλυκακι κ 80 τμχ μου κοστισαν 50 ευρω.

Θα προσπαθησω να σου βαλω φωτο να καταλαβεις οτι μπορει να γινει πολύ ομορφο κ ετσι..βεβαια εχει πιο πολύ τρεξιμο αλλά δεν γινεται αλλιως...

Μετα τη βαφτιση ηρθαν οι νονοι από το σπίτι να δουμε δωρα κ να συζητησουμε τα της βαφτισης τους εβγαλα στο τραπεζι καποια πραγματα από τον μπουφε, ηπιαμε τα αναψυκτικα μας κ περάσαμε πολύ ωραία...

Αν θες πληροφοριες γλυκων ή κετερινγκ πες μου!!

Εντιτ:

Οση ωρα περιμενω να επισηναφθούν οι φωτο ειδα την προταση που σου εκαναν αλλες μαμαδες για φαγητο στο σπίτι...το ειχα σκεφτει κ εγω αυτό αλλά το σούπερ μαρκετ που θα χρειαστεις για να ετοιμασεις κατι τετοιο θα ξεπεράσει τα 200 ευρω....

Εμενα μου κοστισε 100 το κετερινγκ και 30 το σουπερ με τα αναψυκτικα νερα κτλ 130..ενταξει οι τυρόπιτες διπλες και σπανακοπιτακια ηταν χορηγια της μαμας-θειας αλλά φανταζομαι κ εσυ θα εχεις καμμια θεια προθυμη να σου φτιαξει μερικα πιτακια ε???

Να και τα πραγματακια μας:

http://s1154.photobucket.com/albums/p538/YIOUPI/boufe/?albumview=slideshow

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites

Χαίρεται μανούλα!!

Δεν ειδα τι σου απάντησαν οι άλλες φίλες οπότε μπορεί να επαναληφθώ απλά επειδή είχα ακριβως το ίδιο πρόβλημα με εσένα θα σου πω τι εκανα εγώ την προηγούμενη κυριακη που βαφτίσαμε τη μικρή μας.

 

Εκανα έναν μπουφέ εξω από την εκκλησια που περιλάμβανε 5 πραγματακια πό κετερινγκ που για 65 ατομα μου κοστισαν 100 ευρω κ ομολογουμενως ήταν πολύ νοστιμα.

Για την ακριβεια πήρα πιτσάκια, μπουρεκακια λουκανικο, πιτουλα αραβικη με μπιφτεκακι, τυροκροκετες..αυτα..4 λοιπόν όχι 5. Από 70 τμχ. Στον τυπο με το κετερινγκ δεν ειπα οτι προκειται για βαφτιση επειδή εκει χτυπάνε τις τιμες. του ειπα πως θα κανω μπουφε σε εξωτερικο χωρο.

τον μπουφε συμπληρωσα με τυροπιτα, σπανακοπιτακια της μαμας και δίπλες της μαμας κ εγώ εφτιαξα φραουλες βουτηγμενες σε σοκολατα.

Πήρα μια 8αδα νερα, από μια 4αδα κοκα, σπραιτ, πορτοκαλαδα και κρασί με κανουλίτσα.

Όλοι εμειναν πάρα πολύ ικανοποιημενοι κ ο μπουφες φαινοταν πλουσιος...

Τα αναψυκτικα τα μεταφεραμε με ψυγειακια και ειχαμε κ παγο επιπλέον.

Στρωσαμε το τραπέζι της εκκλησιας με γάζα στα χρωματα της βαφτισης, βαλαμε μερικα διακοσμητικα...και ετοιμοι!!!

Μαζι με τις μπομπο είχα αγορασει επιπλεον κερασμα γλυκακι κ 80 τμχ μου κοστισαν 50 ευρω.

Θα προσπαθησω να σου βαλω φωτο να καταλαβεις οτι μπορει να γινει πολύ ομορφο κ ετσι..βεβαια εχει πιο πολύ τρεξιμο αλλά δεν γινεται αλλιως...

Μετα τη βαφτιση ηρθαν οι νονοι από το σπίτι να δουμε δωρα κ να συζητησουμε τα της βαφτισης τους εβγαλα στο τραπεζι καποια πραγματα από τον μπουφε, ηπιαμε τα αναψυκτικα μας κ περάσαμε πολύ ωραία...

Αν θες πληροφοριες γλυκων ή κετερινγκ πες μου!!

 

 

gioypi πολυ ωραια να χαιρεσαι το παιδακι σου,,,,,απλα ερωτηση δε σας ειπε τιποτα ο παπας???γιατι συνηθως <ζητανε λεφτα για αυτο,,,ενημερωτικα για τα κοριτσια να ξερουν :-P

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα yioupi. Πές μου και για τα γλυκά και για το κέτερινγκ. Απλά μήπως το κάνω σπίτι μου, γιατί η εκκλησία το απαγορεύει στο προαύλιο χώρο το κέτερινγκ.

Οσο για το θέμα του νονού που αναφέρω πιο πάνω, όπως είπα ο νονός μου είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Μαζί με γονείς και αδέρφια είναι στα 10 άτομα. Δεν είναι λίγο παράταιρο να καλέσω τους γονείς του χωρίς τα αδέρφια του στο τραπέζι (είτε σπίτι είτε έξω); Αισθάνομαι άσχημα να το πώ, πώς να το πώ; Γίνεται να καλέσω μόνο τους γονείς του;;; Δεν ξέρω τι να κάνω, πελάγωσα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα yioupi. Πές μου και για τα γλυκά και για το κέτερινγκ. Απλά μήπως το κάνω σπίτι μου, γιατί η εκκλησία το απαγορεύει στο προαύλιο χώρο το κέτερινγκ.

Οσο για το θέμα του νονού που αναφέρω πιο πάνω, όπως είπα ο νονός μου είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Μαζί με γονείς και αδέρφια είναι στα 10 άτομα. Δεν είναι λίγο παράταιρο να καλέσω τους γονείς του χωρίς τα αδέρφια του στο τραπέζι (είτε σπίτι είτε έξω); Αισθάνομαι άσχημα να το πώ, πώς να το πώ; Γίνεται να καλέσω μόνο τους γονείς του;;; Δεν ξέρω τι να κάνω, πελάγωσα.

 

 

Και εμενα μου αρεσε η ιδεα που ειπε η κοπελα παραπανω.

Γνωμη μου ειναι να μην καλεσεις τους γονεις του νονου,χωρις τα αδερφια του.Ειναι καπως.Εσενα αν στο εκαναν πως θα σου φαινοταν?Αυτο βεβαια ειναι η δικη μου αποψη!Δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και η σωστη!Εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις.Και εγω θα ντρεπομουν να το πω παντως!

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαινω απόλυτα... γιαυτό κ εγω εκανα εναν μπουφε για ολους.

Το κετερινγκ είναι το esperia στη Νεα Σμυρνη

και τα γλυκακια από το dolce casa στη Νεα σμυρνη τηλ 2109357634. Τα μανιταρακια έκαναν 10 ευρω το κιλο κ στο κιλό βγαινουν 15-20 κομματια..(νομιζω???)

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites

gioypi πολυ ωραια να χαιρεσαι το παιδακι σου,,,,,απλα ερωτηση δε σας ειπε τιποτα ο παπας???γιατι συνηθως <ζητανε λεφτα για αυτο,,,ενημερωτικα για τα κοριτσια να ξερουν :-P

Οχι δεν μας ζητησε κατι...και μας εδωσαν κ τραπέζια κ τραπεζομαντηλα ασπρα για κατω από τις γαζες........

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...