Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Συνταγές για μικρούς μάγειρες

Διατροφή στην βρεφική & προσχολική ηλικία

Διατροφή γενικά

 




Μίνι κεϊκάκια με αμύγδαλο! (χωρίς ζάχαρη)
24/05/2016

Αυτά τα κεϊκάκια έχουν γεύση σαν madelleines - είναι πεντανόστιμα. 

Το κάρδαμο, το λεμόνι, το μέλι και τα αμύγδαλα, κάνουν αυτή τη συνταγή ανεπανάληπτη. 

Θα χρειαστείτε

  • 250 γρ ωμά αμύγδαλα με την φλούδα τους, τα οποία να έχετε μουλιάσει στο ψυγείο, σε νερό από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες).
    Το ζύγισμα έγινε μετά το μούλιασμα/στράγγισή τους.

  • 140 γρ μπανάνα ιδανικά ώριμη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 80 μλ γάλα
  • 120 γρ μέλι ή 120 γρ πετιμέζι
  • 75 γρ αλεύρι (εμείς χρησιμοποιήσαμε ολικής)
  • 1 1/2 κτγ μπέικινγκ παουντερ baking powder 
  • 1 ξύσμα από λεμόνι
  • 2 μύτες μαχαιριού κάρδαμο

Αφού μουλιάσετε τα αμύγδαλα πλύντε τα καλά. Τα αμύγδαλα θα αποκτήσουν πολύ πιο φρέσκια γεύση από το μούλιασμα και το άλεσμά τους θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό.



Ακόμα, αφήνοντας την φλούδα, τα κεικάκια σας θα έχουν περισσότερες ίνες και πιο καλή γεύση - δεν είναι δηλαδή καθόλου απαραίτητο να βγάλετε την φλούδα τους.
Εμείς το θεωρήσαμε επιθυμητό και την αφήσαμε.

Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή να είναι μαλακό και εύκολο στο ανακάτεμα - ιδανικά αφήστε το εκτός ψυγείου 2 ώρες.

Για την συνταγή αυτή εμείς βολευτήκαμε με το μούλτι, ή το μπλέντερ μπαστούνι.

Αλέσαμε στο ίδιο μπώλ τα αμύγδαλα και απλώς μετά προσθέσαμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα οποία ανακατέψαμε επίσης εύκολα πάλι με το ίδιο μίξερ.

Για να αλεστούν καλά, τοποθετήσαμε και κάποιο από τα υγρά της συνταγής, δηλαδή είτε το γάλα, είτε το αυγό κλπ. 
Μετά από αυτό το στάδιο απλώς προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.

Με δύο κουταλάκια, τοποθετήστε την ζύμη στις φόρμες της αρεσκείας σας.
Εάν την τοποθετήσετε απλώς σε ένα ταψί, θα δημιουργηθούν επίπεδα πολύ μαλακά μπισκότα που βολεύουν ίσως μικρά παιδιά - δώστε χώρο έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους:

 



Ψήστε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες φόρμες ψήστε τα λίγο περισσότερο.


Εάν ψάχνετε και άλλη συνταγή με αμύγδαλα, δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε αμυγδαλωτά, αυτή τη φορά με ζάχαρη: http://parents.org.gr/food/a288 

 

 Καλή όρεξη!

 






























ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008