Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Συνταγές για μικρούς μάγειρες

Διατροφή στην βρεφική & προσχολική ηλικία

Διατροφή γενικά

 




Σάλτσα τυριού για ζυμαρικά
19/01/2016

Αυτή η πεντανόστιμη σάλτσα περιέχει πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και είναι πηχτή - ότι πρέπει για βίδες, πένες, φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό αρέσει στα παιδιά σας.

Θα χρειαστείτε 

  • μία κούπα γάλα (εμείς βάλαμε πλήρες κατσικίσιο)
  • μία-δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 
  • δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
  • μία κούπα τυρί τριμμένο έμμενταλ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. 
  • ένα αυγό
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο σκόρδο σε σκόνη

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με έναν αναδευτήρα, εκτός του τυριού, το οποίο θα το προσθέσετε όταν ήδη έχει πάρει μια βράση το μείγμα. 

Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και τότε ρίξτε και το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς πάντα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο η κρέμα. 

Με το που θα πήξει η κρέμα είναι έτοιμη. 

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε την κρέμα ιδανικά σε βρασμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Για μεγάλα παιδιά: τρίψτε λίγο πιπεράκι από πάνω από τα ζυμαρικά!

Μια συμβουλή: μπορείτε να τοποθετείτε αλεύρι ολικής άλεσης σε όλες τις συνταγές που περιέχουν αλεύρι - δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά εκτός του ότι μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερα υγρά μιας και είναι λίγο πιο απορροφητικό.  

 

 Αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ με την συνταγή Γλυκιά κρέμα με αυγό και βρώμη - είναι το ίδιο εύκολη και νόστιμη. Θα μπορεί με την καθοδήγησή σας να την φτιάξει ακόμα και ένα μεγάλο παιδί από 6-7 ετών μόνο του. 

Το πιο σημαντικό είναι όταν αρχίσει το μείγμα να ζεσταινεται, να ανακατεύετε με μια ίσια κουτάλα η οποία να μην αφήνει το μείγμα να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας! 






























ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008